Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok LIGHT - Premier League 29. forduló

2009.03.14. 10:00 pote

Ezen a héten kicsit lassítottak az angol csapatok az európai porondon. A BL-ben például, három alkalommal is gól után kellett középről folytatniuk a játékot, ami azért óriási blama a két héttel ezelőtti produkcióhoz képest. Az öt sikeres kupacsapatból kettőt-kettőt össze is fújt a szél a hétvégén. Természetesen a MU-Pool lesz ezek közül A rangadó, mert a City idegenbeli teljesítménye és egy pillangó szellentése között csak leheletnyi különbség mutatkozik. Nagy érdeklődéssel várjuk a Villa-Spurs találkozót is, míg a végeken a Boró-Pompey lesz a forduló meccse. Lapozás után húsz tipp, tíz mondat, egy videó rendelésre, és egy kis meakulpa.

Öregszünk, nem kérdés. Ha nekünk valaki azt mondja pár éve, hogy nem leszünk képesek egy mozgalmasabb hét után péntek éjjel fennmaradni azért, hogy egy PL forduló, köztük egy Manchester United - Liverpool rangadó, elé esélylatolgatót írjunk, akkor azt a valakit biztosan körberöhögjük. Most mégis ez van, nem tudunk mit csinálni.

Arsenal - Blackburn 4-0
Két emelkedett hangulatú csapat fog találkozni az Emiratesben egy olyan meccsen, amelyre a Rovers magasról fog tojni.

Bolton - Fulham 0-1
Az nem lehet, hogy egy meccset sem nyer idegenben a Fulham.

Everton - Stoke 2-0
Ennyi támadó hónapok óta nem volt az Everton keretében.

Hull - Newcastle 1-1
Owen jubileumi - tizedik - felépülése a szezonban pontot fog érni a Szarkáknak.

Man Utd - Liverpool 3-1
A Manchester nem Real, a Pool nem Inter, de Torres tud gólt lőni.

Middlesbrough - Portsmouth 1-0
Eheti kiesési rangadónkon Afonso Alves fog dönteni a hazaiak javára.

Sunderland - Wigan 1-0
A balszerencsés pontvesztés után Fülöpéknek kötelező a győzelem a biztos bennmaradás érdekében.

Aston Villa - Tottenham 2-2
A forduló második számú rangadóján egy javuló Villát és egy eredményes Spurst várunk.

Chelsea - Man City 3-0
Akkor felezzük meg, tanácsolta Vágó István Hiddinknek, és elvett három gólt a tavalyi féltucatból.

West Ham - West Brom 3-0
Az utolsó szögek egyike az Alboin koporsójába.

Vendégtippelőnk drosiii lesz. Kérésére küldjük az alábbi videót minden Pool fanatikusnak.

Arsenal - Blackburn 3-2
Bolton - Fulham 0-0
Everton - Stoke 1-0
Hull - Newcastle 1-1
Man Utd - Liverpool 2-0
Middlesbrough - Portsmouth 0-0
Sunderland - Wigan 0-1
Aston Villa - Tottenham 2-1 
Chelsea - Man City 3-2
West Ham - West Brom 1-0


Igazából ott ment el, hogy két napba próbáltuk meg belezsúfolni azt, amire normális ember egy hetet szán. Rutinos római látogatóként a nevezetességeknek és művészeti élményeknek ellent tudtunk állni, de a gasztronómia élvezetekből nem engedtünk. Meg nagy valószínűséggel az Ágyúsok továbbjutása és a csütörtök éjjeli érkezés (pénteki munkával) is katalizátorként hatott, vagyis hullák vagyunk. Kárpótlás jövő héten. Jó szurkolást.

 

500 komment

Címkék: üveggömb premier league pl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr721001105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 10:05:18

S lőn - a totókirály saját kapujába bombáz: 'Az nem lehet, hogy egy meccset sem nyer idegenben a Fulham' :D

Ferguson 2009.03.14. 10:22:04

Pote, csalódtam, ennél hosszabb beharangozót vártam :( Na sebaj, tényleg pihend ki magad, az egészség(ed) mindennél fontosabb ;-) Lenne egy kicsit szubjektív kérésem: nem akartok majd egyszer (ill. a közeljövőben) írni egy posztot nemanja vidic-ről? Nagyon örülnék neki és szerintem mások is. Hétközben az inter ellen főszerepet játszott, vmi azt súgja a pool ellen sem fog "hallgatni", meg egyébként is a legtöbb angol szakértő az év játékosának nevezi. Arról nem is beszélve, h kiderült róla egy s más, pl. h anno a fradi nem tartott rá igényt, mert alacsony volt LoooL :P Szenzációs a pali szerintem! Előre is köszke :)

Ferguson 2009.03.14. 10:25:54

Ami a mai rangadót illeti, remélem a nagy tét nem fogja agyonnyomni a meccset és azt is remélem, h legrosszabb esetben döntetlen lesz, ami még mindig jó a MU-nak. De igazából minden esély megvan rá, h megverjük a pool-t, mert otthon szenzációsak vagyunk. Azért kicsit félek attól, h tompa és fáradt lesz a csapat, lévén szerda este még játszottak. Az angol szövetség nem tudom miért szombat kora délutánra tette ezt a meccset, lehetett volna simán vasárnap délutánra, h megmaradjon a csapatoknak az a plusz egy nap pihenő. Arról nem is beszélve, h jövő hét közepén semmi nem lesz, szal érthetetlen ez a korai kezdés... Vmi azt súgja, h ez "viszonylag" sokgólos meccs lesz, szerintem 3-2-re nyer a manchester :) ManUtd 4ever

váév építők (törölt) 2009.03.14. 10:32:11

hiába nyerne pool ma manchesterben, a mu már nem fog annyi pontot hullajtani, hogy be lehessen hozni, hiába jó a pool sorsolása is. de azért csakazért is nyerni kell!!!

drosiii 2009.03.14. 10:34:43

@váév építők: egyáltalán nem jobb a pool sorsolása, nagyrészt ugyanazon csapatok vannak hátra mindkét félnek.

@Ferguson: ahogy kellett januárban a chelsea ellen a 3 pont a pool miatt, most úgy kell a pool elleni 3 pont a chelseavel szemben.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.14. 10:35:08

Már hogy tojhatna a Rovers az Arsenal elleni meccsre? A csapat kieső helyen áll, minden pontra szükség van. A Manchester United ellen bemutatott játékra számítok (4-5-1) és arra, hogy kis szerencsével pontot is megcsíphet a csapat. Persze ez még mindig attól függ, mennyire lesz erős az Arsenal, nem attól, mennyire gyenge a Rovers.

váév építők (törölt) 2009.03.14. 10:37:08

@drosiii: nem írtam olyat , hogy "jobb" a pool sorsolása...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.14. 10:37:30

(amúgy értékelem a rövid beharangozót is, sok ilyet még minden ligához. legalább a legfrissebb fórumtémát nem kell az oldal alján keresni, ugye khm,khm... spanyol szekció? :D )

SamS 2009.03.14. 10:45:48

Mindenképpen meg kell nyerni a rangadót! Ha Vidic, Rooney és Ronaldo jó napot fognak ki, kizárt, hogy a Pool megállít minket. A döntetlent én csalódásként fognám fel.

váév építők (törölt) 2009.03.14. 10:46:01

@drosiii: semmi gond...talán nyáron elhúz az egyik tulaj, nem lesz belviszály, igazolnak gy jó támadót és akkor nyerhet a pool bajnokságot...

drosiii 2009.03.14. 10:48:40

@váév építők: jaj arra semmi szükség sincs :D:D

Viszlat 2009.03.14. 10:51:28

@drosiii: de marad Benitez az edző még 5 évig ha minden igaz, szóval aggódni nem kell. :))

Everred 2009.03.14. 10:54:13

@SamS: max. az anfieldi vereség miatt lehet csalódás a döntetlen, egyébiránt szerintem belefér.

Én Pöte 3-1-es tippjét nagyon merésznek tartom, szerintem lesz egy szép 0-0, és jöhet a fanyalgás a kommentelőktől :-)

drosiii 2009.03.14. 10:54:16

@Viszlat: Ja, csak lassan SAF is nyugdíjba vonul :D

Strigo 2009.03.14. 10:57:28

@Ferguson: "nem akartok majd egyszer (ill. a közeljövőben) írni egy posztot nemanja vidic-ről?"

Látom, még nem ismered az NST-t. Itt csak Fowler, McManaman, az Anfield, vagy a Pool-Real kap külön posztot, a United még (angol, Európa-, világ-)bajnokként sem érdemelte ki.

Everred 2009.03.14. 11:01:58

te divatdrukker, te :-)

Ferguson 2009.03.14. 11:09:45

@Strigo a divatdrukker: kár, pedig vidic egyedül ér annyit, mint az általad felsorolt személyek és dolgok összesen :P Azért hátha...

United82 2009.03.14. 11:31:41

mai meccsről:
azért a félgőz az inter ellen túlzás, de tény h nem voltunk 100%-osak ,de a Pool is megállt a 47.percben szóval ők is "pihenhettek", de mégis csak BL meccs volt, és azt figyelembe véve hogy Rafa max Babel-Rieira cserét tudja véghez vinni a hétközihez képest(legalábbis meg lennék lepve ha Torres helyett NGog és Gerrard helyett Lucas Leiva játszana:)), míg a Unitedben Fletcher,Anderson,Park,Tevez 4esből minimum 3 , de akár mind a négyen is friss emberként mehetnek a csatába és ettől egy cseppet sem gyengül a csapat...sőt...:)
Azért zseniális Fergie, hétközben egyszerre küldte Scholesot+Giggset csatába mert tudta h az Inter ellen az iram és a sebesség is kisebb lesz mint a Pool ellen, a Pool ellen meg jöhetnek a PArk,Fletcher típusú játékosok akik ma már gyorsabbak és többet bírnak mint a fentebb említett legendák. A tippem 1-0 vagy 2-0, de nyerni fogunk abban biztos vagyok.

Vidicről:
Mikor idekerült 2006 januárjában nagyon bizonytalan volt (Evrával együtt), kevés ideig meg is kérdőjeleztem Fergiet, de hát mint mindig megint neki lett igaza. Következő évre összeálltak Rioval és egy egyenletes teljesítménnyel meglett a bajnokság, igaz azt akkor még nem nekik köszönhettük elsősorban. Tavaly a BL menetelés egyértelműen a Red Wall érdeme volt, mégha Vida nem is játszott a 2 barca meccsen (igen bizony Wes és Rio volt ott a belső védő), de már a PL-ben is nagyon kevés gólt kaptunk, idén viszont ha bajnokok leszünk az egyértelműen a védelem miatt lesz és azonbelül is Vidicé, aki eddig a legtöbb meccset játszotta a csapatból és ebben az évben kb eddig 1 hibája volt amiből gólt kaptunk, és nem mellesleg már 7gólnál jár és a Ronaldo,Rooney,Berba,Tevez négyes mögött Ő a legeredményesebb "gólvágónk", és bizony ezek a gólok általában rendkívül fontosak is(pl Chelsea,Inter, szueperkupa döntő (igaz az vereség lett), klub vb elődöntő, és volt az a bizonyos utolsó utáni perces gólja is)
Szóval nálam egyértelműen - legalábbis eddig- Vidic az év játékosa, és nemcsak a Unitedben....

Asidotus 2009.03.14. 11:35:14

Nézem a Liverpoolt, bajnoki és Bl meccseken, és nem értem. Nem tudom, hogy egyszer miért vernek agyon ( vagy legalábbis fejbe, mert pl. a Real Madridnak most olyanja nincs) nagy csapatokat, és utána miért nem tudnak nyerni kiscsapatok ellen. Mi hiányzik náluk? Védelem? Támadók? Középpálya? Hozzáállás? Miért nem tudnak bajnokok lenni? De akárcsak közel kerülni hozzá? Vajon tényleg olyan jó a keret, vagy valamely része mégsem bajnokcsapat szintű?

Asidotus 2009.03.14. 11:36:20

Tottenham szimpatizánsként meg azt mondom, hogy nem kéne most megverni az Aston Villát, csak azért, hogy az Arsenalnak jó legyen.
De kikapni azért nem kéne, remélem, a 2:2-es tipp bejön.

SamS 2009.03.14. 11:38:00

A Pool már hagyományból nem nyer Premier League-et.

Strigo 2009.03.14. 11:49:02

A Unitednek a mai lesz az 50. tétmeccse a szezonban.

United82 2009.03.14. 11:52:08

@Nűnű:
mert nem elég erős a keret, ennyi az egész és Rafa mindig a BL-re összpontosít, mondjuk kényszerből is mert mire tavaszra jön a BL addigra mér nagyon le vannak maradva a PL-ben. Egyszerűen a decemberi-januári hajtásra nem elég erős a Pool kerete, a kezdő11 még úgy ahogy , de a keret többi része...
pl a Torres,Kuyt,Gerrard,Alonso,Mascherano 5ös cseréje a Ngog,Benajun,Leiva,Riera--meg mit tudom én még kik...
míg a Unitednél a Giggs,Scholes,Carrick,Berba,Rooney 5öst mondjuk egy Park,Fletcher,Anderson,Tevez,Nani tudja váltani...és akkor itt csak az elől lévőkről beszéltem...
és ha megint azzal jön valaki hogy Ferginek könnyű volt mert 3x annyit költött mint a Rafa, akkor lapozzon vissza pár héttel ezelőttre ahol pennyre ki van számolva h az elmúlt 5évben szinte nem számottevő a különbség..
Egyszerűen annyi a Pool baja hogy a kerete nem erős, kéne még vagy 4-5minőségi játékos de hát amíg RAfa az edző és hozza a Dossena,Lucas Leiva meg hasonló embereket addig sose lesznek bajnokok, szóval remélem még hosszabít 4-5évet:)

neeson 2009.03.14. 11:58:05

Liverpoolról: más játszani, ha az ellenfél építkezik, te meg lerohanod meg lekontrázod, és megint más, ha neked kellene építkezni egy bekkelő csapat ellen.

United82 2009.03.14. 11:59:16

@Strigo a divatdrukker:
és tudod mi ebben a "szép"?
hogy a Pool kb 5-6-7 meccsnél kevesebbnél tart és a kulcsjátékosai ugyanannyi vagy több meccset játszottak mint a United kulcsjátékosai:) (de ugyanez igaz a Chelsea-re is- mármint h kevesebb meccset játszottak, de a kulcsjátékosai közel ugyananyit v többet játszottak mint a United kulcsjátékosai)

Tom!ka · http://www.90minutes.blogzona.hu 2009.03.14. 11:59:22

Hamarosan kezdődik a meccs. Remélem izgalmas lesz. Sok gólos meccs úgyse se lesz de én szeretném mondjuk

Manchester United 5-3 Liverpool

gól: Carrick, Ronaldo, Rooney3, Torres2, Gerrard

egyébként aki szereti a forma-1et annak www.szubjektivf1.blog.hu
nem hireket fogunk irni hanem érdekességeket és a nézők illetve a mi szemszögünkböl irjuk le az eseményeket. Néha szubjektiven néha objektiven kicsit trágár módon néha és néha isteniteni fogjuk azt aki megérdemli....

johnas 2009.03.14. 12:02:10

Pár közhely: a labda gömbölyű, a világ Manchesteri fele pedig nagyképű. Ez így együtt, könnyen egy szép kis pofont eredményezhet, habár emiatt már nem fog megváltozni a PL végkimenetele sajnos.

Viszlat 2009.03.14. 12:10:38

@Strigo a divatdrukker: és végre véget ér ez az őrült hónap, 9 meccs 3-4 naponta. Egy hét pihi aztán a Fulham, majd 2 hét pihi és jöhet a véghajrá. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.14. 12:19:24

Benítez egyszerűen utánozhatatlan abban, hogy amikor már mindenkivel elhitette, hogy zseni, akkor elkezd egyre nagyobb hülyeségeket csinálni, majd amikor már mindenkivel elhitette, hogy hülye, akkor meg zseniális meccseket nyer meg.

Sőt néha mindez egy meccsen belül történik meg (ld. Milan-Pool 3-3).

Ferguson 2009.03.14. 12:21:40

@johnas: nem nagyképű, hanem magabiztos :) De mégha nagyképű is lenne, van mire az utóbbi évek eredményei alapján (és előtte is persze). Lehet utánuk csinálni... :D Itt senki nem nézi le a pool-t és senki nem nagyképűsködik szvsz

Ayreon 2009.03.14. 12:24:20

PLAY UP POMPEY!

Nem is 6 pontos 9 pontos meccs lesz ez!

Jobban izgulok, mint az FA kupa döntő előtt tavaly!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 12:42:27

ááááááááááá, én már nem bírom a feszültséget... :(((

drosiii 2009.03.14. 12:44:25

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: én sem, de a 2-0mból kimaradt hogy Anderson ollózást meg O'Shea csukafejest várok :D

crouchy 2009.03.14. 12:56:09

na a mai meccsen kiderül hogy eldőlt-e mára bajnokság. Ha kikapuk, akkor még nem, mert a pool akkor kezd el meccseket nyerni tavasszal amikor már eldőlt. Ha nyerünk akkor már eldőlt. Ergo mind1 mi történik lehet örülni:)

papercut 2009.03.14. 13:06:07

Csodás idő, remek meccsek már csak egy jó kis NST-kommentelők meccs hiányzik...

dillinger 2009.03.14. 13:07:47

Basszus, elképzelhető álságosabb műbalhé ennél a Ronney utálja a Liverpoolt-ügynél?

Van olyan ember a világon, aki fel tud háborodni azon, hogy azt mondta, Everton-szurkolóként nőtt fel és utálja a Liverpoolt? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot.

Jo_Jo 2009.03.14. 13:16:38

MU kezdő:
van der Sar - Evra - Ferdinand - Vidic - O'Shea - Ronaldo - Carrick - Anderson - Park - Tevez - Rooney

'Pool kezdő:
Reina - Arbeloa- Skrtel - Carragher - Aurelio - Riera - Gerrard - Leiva - Mascherano - Kuyt - Torres

Én kevés gólos meccsre számítok, mondjuk 2-1 a Unitednak, de 1-1-el is kiegyeznék végső soron.
Glory MU!

Glory 2009.03.14. 13:17:03

tevez kezd rooneyval

Glory 2009.03.14. 13:17:35

scholes giggs berbatov a padon

Viszlat 2009.03.14. 13:17:42

Kicsit off: Sir Alex vs Murinnyó beharangozó a hétközi BL meccs előtt: www.youtube.com/watch?v=sJIkCv0GSm8 (saját rip)

Glory 2009.03.14. 13:28:13

@Viszlat: o fej vagyok? megneztem es ertekeltem :)

micz 2009.03.14. 13:40:53

jaj.. valami jó sztrímetek nincs? Nem megy a sopcast, de a myp2p se!

Viszlat 2009.03.14. 13:44:19

@micz: sop://broker.sopcast.com:3912/6816

mujure 2009.03.14. 13:49:56

apa, kezdődik!! (a high hopes mekkora szám, köszi pöte!)

Viszlat 2009.03.14. 13:53:55

Hát nem kezdtünk szégyenlősen, az tuti. :D

capor_ 2009.03.14. 14:05:29

Miért kell Riera-t erőltetni??? Babel legalább tud futni.... beadni meg cselezni egyik sem tud úgyse...

Viszlat 2009.03.14. 14:13:12

Hú, Reina ezt nagyon elnézte...

capor_ 2009.03.14. 14:13:45

nem is értem mit gondolt.....

Glory 2009.03.14. 14:15:45

@capor_: reira-t vagy reina-t akartal irni ?? :)

Viszlat 2009.03.14. 14:18:29

@capor_: na és Vidic mit gondolt???

Viszlat 2009.03.14. 14:20:45

Ez felért Ferdinand tavalyi "hazaadásával" ...

Mourinho már nem a király 2009.03.14. 14:20:49

Torres alázza a világ legjobb védőjét. Nagyon kemény.

Titi120 2009.03.14. 14:21:05

Torres nem piskóta.
Egyedül akkora majrét okoz a a hírhedt MU védelmében, mint amennyit az Inter 2 meccs alatt.

capor_ 2009.03.14. 14:21:28

vidic azt gondolta, hogy "Basszus ilyen szarral vezetni nem méltó, most visszaadom inkább nekik" :D

Glory 2009.03.14. 14:23:36

ebben a szezonban hany golt is adtunk mar a pool-nak?? 2-3-at?? lehet hogy fergi izgalmakat akar a vegere es kiadta parancsba: ha nem tudnak golt loni adjatok oda a labdat nekik.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 14:26:27

@Awkward: a világ legjobb védője inkább magát alázta, először mikor hagyta lepattanni, másodszor mikor nem tette haza/az utcára egyből :)

capor_ 2009.03.14. 14:27:59

én egyre sem emlékszem :) De biztos vagyok benne ez az én hibám..

Viszlat 2009.03.14. 14:31:33

Andersont remélem lehozza a francba a szünetben Ferguson, labdát még nem sikerült szereznie, viszont eladni már eladott fél tucatot. Nagyon nincs formában a srác.

Viszlat 2009.03.14. 14:35:40

Uuuu, majdnem megfogta VDS. Két hatalmas védőhiba egy meccsen, ilyen se volt már jó régóta...

Mourinho már nem a király 2009.03.14. 14:36:07

@heinrich: Nem csak a gólra gondoltam. Már többszöt megetette az első félidőben. 2-3 kötény, több csel, amik végül nem vezettek eredményre, de Vidics megette őket.
Jah és hol van Ronaldo? :D Levették a pályáról.

Ferguson 2009.03.14. 14:36:23

Tompa a MU sajnos. A védelem lassú, a középpálya megint nem dominál, a pool irányít. Elöl meg senki sem segít a szélsőknek. A szünet után fel kell pörögni, mert ez eddig csalódás.

mujure 2009.03.14. 14:40:00

jó kis meccs, jobb a pool, ez tény

Titi120 2009.03.14. 14:40:06

Jó a meccs, azt kell, hogy mondjam.

Viszlat 2009.03.14. 14:41:17

@Ferguson: Evra minden meccsen egyre tompább már kb 2 hete. Fejben van egy kicsit fáradtság, szerintem ez látszik a csapaton. No de azért még nincs lefutva a dolog. :)

faragatlan · http://www.faragatlan.hu 2009.03.14. 14:41:46

De sajnos ezúttal is bebizonyosik, hogy a Pool Gerrard és Torres nélkül nem sokat ér...

lonicera 2009.03.14. 14:41:47

izgalmas. múltkor itt mekegett vki, h a pl tétmeccsek mekkora szarok, remélem, ezt azért nézi, mert ez kivételesen jó.

lesz ez 3-2? :)

vigvik 2009.03.14. 14:42:09

Szerintem kb. ennyit számít, hogy a Real ellen játszol kedden brahimeccset, vagy az Inter ellen szerdán tétmeccset.

neeson 2009.03.14. 14:43:15

WTF Vidic és Evra mit gondoltak?
Anderson várható volt hogy nem fog villogni, de vele mindig is az volt az érzésem, hogy a foci sok területén kitűnő, kivéve azokon, amelyek kk posztra szükségeltetnek.

lonicera 2009.03.14. 14:43:51

Giggs-et kérem a pályára

montipájton 2009.03.14. 14:45:33

Most vagyok igazán kíváncsi a Manchester magabiztosságára.

Glory 2009.03.14. 14:46:43

Tomiiikaaa 2009.03.14. 11:59:22
Hamarosan kezdődik a meccs. Remélem izgalmas lesz. Sok gólos meccs úgyse se lesz de én szeretném mondjuk

Manchester United 5-3 Liverpool

gól: Carrick, Ronaldo, Rooney3, Torres2, Gerrard

tehat meg 5-3 siman lehet. gyerunk fiuk

Viszlat 2009.03.14. 14:49:29

Nincs ám azért tragédia, ha ki is kapunk, a bajnokságban ez a 3.!!! vereség és mindent nézve (FA, CC, BL) is csak a negyedik.

drosiii 2009.03.14. 14:49:31

@lonicera: várhatóan anderson, park le fog jönni, csak nehogy az öreg megint későn cseréljen. Be fog jönni Fletcher/Giggs vagy Scholes.
Ha így se megy, akkor egy Berba/Tevez csere lesz, bár én azt sem tartom elképzelhetetlennek hogy Rooneyt kapja le a pályáról.

halareaal 2009.03.14. 14:51:09

nemrég azt olvastam itt, h Torres csak a Real védelmet tudja odavissza szopatni, Vidic mellett egy jó passza sincs.

lonicera 2009.03.14. 14:51:39

mondjuk lehet, h erős kerete van a MU-nak, sok jó cserével meg minden, de gondolom, kibaszott fárasztó lehet a szezonjuk és ez néha még rajtuk is látszik. nem baj, előfordul ilyesmi, legalább izgalmas marad a szezon. ha így marad a meccs...

Ferguson 2009.03.14. 14:52:09

BBC: "What price Fergie getting the old hairdryer out at the interval? He certainly didn't waste any time in his march to the dressing-room." haahha :D az biztos tuti biztos, h már eleresztette a hairdryert LoL :P Teszem hozzá ebben a meccsben simán benne van, h fordítsunk, csak át kéne venni a kezdeményezést. A frissen betett emberek nem sok pluszt hoztak eddig. Senki sem dicsérhető. Go MU!!!!

lonicera 2009.03.14. 14:52:32

@halareaal: és? sok faszságot lehet itt olvasni:)

Ferguson 2009.03.14. 14:52:44

Ha minden kötél szakad, akkor is ki kell hozni minimum egy ikszet...

Glory 2009.03.14. 14:52:57

@halareaal: vidics magat szopatta, az meg hogy egy csatar at tud venni egy labdat a vedoje mellett tolni rajta egyet, majd elterulni azert ne legyen akkora erdem

Titi120 2009.03.14. 14:53:48

Most már lassan ideje mindenkinek átkapcsolnia a Fradi - Bőcsre ! :)

lonicera 2009.03.14. 14:53:58

@drosiii: én arra tippelek, h Anderson jön le.legalábbis jó lenne

Glory 2009.03.14. 14:54:33

a kinos inkabb az hogy rooney es tevez ma meg ennyit sem csinal

lonicera 2009.03.14. 14:55:24

@glorymanunited: mer szoros őrizet alatt állnak

Glory 2009.03.14. 14:58:08

hehe: most mondtak az angolok hogy gerrard golja volt a 2. olyan gol a szezonban amit angol jatekos lott. az elsot wes brown lotte :))))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 14:58:40

Ferguson azt kurva jól kitalálta, hogy ki kell szedni CR-t Aurelio zsebéből...

giacomo 2009.03.14. 14:59:00

Jó kis meccs. (OFF: a heti BL-commentek ellenére meg merem kockáztatni, hogy megközelíti egy Lecce-Chievo, sőt talán még egy gyengébben sikerült Recre-Osasuna meccs színvonalát is.)

Pontosabban fogalmazva: jó kis angol meccs. (OFF: ez nyilván nem elsősorban a játékosok nemzetiségének függvénye. A meccs előtt végigkínlódva az olasz csapatok + a Real Madrid BL-kudarcai nyomán kirobbant, a bazári nacionalizmus és az irigység szülte piacellenes protekcionizmus Platini képviselte változatát körbejáró vitát, kissé rosszkedvűen nézem a meccset. Legjobban amúgy a Walmer kontra donnelly vitában donnelly által követett stílus és érvelés lepett meg, egészen elkeserítő. Nem is tudom, hogy szerethetem-e az angol focit, ha az egyetlen brit terület, ahol jártam, Gibraltár.)

ON

capor_ 2009.03.14. 15:10:25

csak nehogy elkezdjen dumálni mascherano :D

sporttárs 2009.03.14. 15:11:36

Nem értem, rizla megmondta, hogy Benitez csak és kizárólag a BL-re élvez. Esetleg azt hiszi a spanyol, hogy ez az?
:)))

Viszlat 2009.03.14. 15:11:59

Nagyon kéne Giggs vagy Scholes. Rooney háromszor is saját térfélről indult támadásba...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 15:14:23

nem lesz ennek jó vége labdabirtoklás nélkül. iszonyatosan hiányzik Alonso.

Viszlat 2009.03.14. 15:15:36

Gerrard nevét most hallottam először a második félidőben...

Viszlat 2009.03.14. 15:22:28

Na jön végre a csere, ahogy kell.

drosiii 2009.03.14. 15:24:41

ez kemény csere volt

capor_ 2009.03.14. 15:26:02

ez csúnya volt, a lerántás is és a piros lap is ....

Viszlat 2009.03.14. 15:26:35

Gerrard rutinja ma kimerült ennyiben...

micz 2009.03.14. 15:27:57

asszem lehet kapcsolni a Lokira

OutsideRB 2009.03.14. 15:28:15

Na, VdS is beletette a magáét

Glory 2009.03.14. 15:30:49

ezvidics meccse volt. kar hogy nem o lotte a mu 11-eset mert akkor abszolut egyszemelyes darab lehetett volna

Viszlat 2009.03.14. 15:30:53

3 óriási hiba és a Pool mindegyiket kihasználta. Már látom, hogy a héten mindenki temetni fogja a United-et. :))

Hetero Sapiens 2009.03.14. 15:31:43

Egy meccsen 3???
mi van, Rafa felébredt? Vagy ma nem hallgattak rá?

drosiii 2009.03.14. 15:34:40

@capor_: Nem vagyok benne biztos, hogy Vidic volt a szabálytalan. Első ránézésre egyértelmű, de a lassítások elbizonytalanítottak. Ezzel együtt is jobb ma a Pool, megérdemelten vezetnek.

halareaal 2009.03.14. 15:38:33

érdekes, hogy a 2009es évben topklubok közül (eddig) legkevesebbet kapó, amúgy jó formában lévő védelmek közül 2 is h üsszeomlott a Pool ellen. hát amellett hogy gyenge volt a Madrid, látszik h megin nem volt szerencsénk a sorsolással.

Viszlat 2009.03.14. 15:39:35

Reina milyet levert Mascherano-nak. :DD

Viszlat 2009.03.14. 15:40:54

Hú, ez így már nagyon csúnya. :((

halareaal 2009.03.14. 15:41:00

na mi a fasz. most látom h a MU ellen is pihen Torres meg Gerrard a végére?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 15:41:35

a jelenlegi legjobb olasz labdarúgó is beletette a magáét. :D

Mourinho már nem a király 2009.03.14. 15:42:45

4 gól 4 év alatt. Dossena aláz :D

Viszlat 2009.03.14. 15:43:11

Grat a Poolnak, okosan játszottak és kíméletlenül kihasználták az adódó helyzeteket. Go United!

montipájton 2009.03.14. 15:44:39

Khm, hogy is van ez a "Benitezt nem érdekli a bajnokság"-tétel, Rizla?
Vagy csak hobbiból csinálta a mait, két BL-munka között? )))

mujure 2009.03.14. 15:45:49

azért arra kiváncsi lettem volna, hogy mi lesz ferguson hármas cseréje után, de vidic hazavágta az egészet. vidic, evra, anderson, tevez--nálam ők a meccs negatív hősei. carrick és rooney volt igazán jó ma az mu-ból, de ez nagyon kevés volt. a pool megérdemelte, jól játszottak, de a második félidőben talán túlságosan is magukra húzták az mu-t. ha direkt volt, ha nem, nincs jelentősége, ma sokkal jobbak voltak, főleg fejben voltak ott sokkal inkább. ez még beleférhet, de nem kéne már ilyet produkálni többet. egyszer még oké...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 15:46:01

LOL, nézi még valaki rajtam kívül a Yes TV-t??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

poolfanati 2009.03.14. 15:46:25

délelőtt az egyik mu drukker vidic posztot akart(talán ferguson volt). hát ezek után nem lesz!
uramatyám, gyönyörűen hangzik a torres song és a YNWA az old traffordon!
nagyon édes a bosszú:D

Viszlat 2009.03.14. 15:47:00

@poolfanati: Lehet, hogy éppen a mai teljesítménye miatt lesz post. :)

mickeyknox 2009.03.14. 15:47:12

ez szép volt, pudlik!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.14. 15:49:24

Jó ez az eredmény, manchesteri győzelem esetén unalomba fulladt volna a bajnokság. A Unitednak még jókor jött a pofon, a Liverpool pedig remélhetőleg nem adja fel ezek után a bajnokságot a BL kárára. Mikor rakhatták el ennyire csúnyán utoljára Fergusonékat?

poolfanati 2009.03.14. 15:49:37

www.youtube.com/watch?v=kzxB3-JcfDA&feature=related
és torres már az összes topcsapat ellen szerzett gólt!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 15:49:48

baszki és erre még rátolják a kedvenc Neil Young számomat is, kész...

drosiii 2009.03.14. 15:51:01

@halareaal: A különbség csak az, hogy a MU megengedheti magának, a Madrid meg nem :)

Azt hiszem jókor jött ez a pofon, hogy időben felpörögjenek a fiúk és a szezonbeli maradék 17 meccset megnyerje a MU.

capor_ 2009.03.14. 15:51:59

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
Jaja láttam :)

Egyébként bármennyire is szép ez a győzelem liverpool-i szívemnek nem hiszem, hogy az MU bajnoki címe veszélyben lenne... De talán a BL-t be tudjuk még húzni :)

faragatlan · http://www.faragatlan.hu 2009.03.14. 15:52:19

Azért ha a MU végül megnyeri a PL-t, remélem, SAF a Stoke-nak ajánlja majd a bajnoki címet.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.14. 15:52:41

Hátha az Inter ellen 20%-t nyújtott az MU (valaki írta) akkor ez mennyi volt?

Jo_Jo 2009.03.14. 15:52:53

A United nagyon összeomlott a végére, Vidic kiállítását nem feltétlen éreztem jogosnak, de ettől függetlenül megérdemelte a 3 pontot a Pool, csak a reális kép sztem egy gólos vereséget mutatna. Biztos nagy morális lökést fog nekik adni, de azért vesztett pontok tekintetében még mindig van bőven előnye az MU-nak.
Nem mondom, hogy feltétlenül kellett egy pofon, de ha már beleszaladt a Manchester, akkor ebből kell erényt kovácsolni, mostanában túl szép volt minden, sorra jöttek a győzelmek, nem nagyon kaptunk gólt, szinte már előre odaadták az összes kupát. Most kicsit felébrednek a srácok, újra elkezdenek küzdeni, a Unitednál nagy hagyomány vesztes meccsekből még erősebben felállni. Fergie sem ma kezdte a szakmát, tudni fogja kezelni ezt a helyzetet is sztem, szal hajrá!
És még1x grat a Poolnak, egyrészt mert ma jobbak voltak, másrészt meg izgalmasabbá tették a bajnokságot!

Titi120 2009.03.14. 15:53:47

Már kezdtem elhinni, hogy az MU-t nem lehet elkalapálni.
De még mennyire, hogy el lehet !

Jo_Jo 2009.03.14. 15:54:56

@JClayton: nekem egy talán egy 3-1-es city győzelem rémlik, de biztos vannak olyan okosak akik megcáfolnak

Viszlat 2009.03.14. 15:55:22

@mujure: én nem aggódom. A Liverpooltól kikapni nem gáz, idén oda-vissza vertek minket, meg az Arsenal csípett meg még. Ezek az abszolút kétesélyes meccsek, sokkal gázabb lenne ha a Middlesbrough-tól kapnánk ki...

jo.e 2009.03.14. 15:56:35

4-1 Hahhahahááá!
Torres milyen gólt rúgott már... Nekünk (már magyaroknak) lenne már 1x 1 ilyen csatárunk!
Dossena sem viccelt. Így beemelni ekkora sprint után. Tök jó! :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.03.14. 15:58:36

ez má meg mi volt, vazze... Gerrard mit keresett rendszeresen középcsatárként elől? tök mókás volt. mondjuk, ha futott, senki se birta felvenni (ha futott, mert a 2.ba már kissé lazán vette).

crouchy 2009.03.14. 15:59:46

Én még a madrid meccs előtt írtam hogy Reina szerintwm rossz formában lesz, hát elnéztem egy meccsel. Még sosem láttam őt ilyen rosszul játszani, és ennek ellenére csak egy gólt kaptunk! Am ezután a győzelem után remélem hogy az előző kommentem nem igazolódik:)

Titi120 2009.03.14. 15:59:56

Egyébként idén is igazolódik a tétel, hogy a bajnokságot a Stoke City-k ellen kell megnyerni ...

Viszlat 2009.03.14. 16:00:42

@Jo_Jo: 2005/2006-os szezonban kaptunk utoljára négy gólt azt hiszem, talán a Roverstől. Idén 2 volt a max eddig.

Ferguson 2009.03.14. 16:01:15

Tudja vki, h vidic mennyit fog kapni a pirosért? Remélem csak egy meccset. Ez most jobban érdekel, mint a vereség :(

Viszlat 2009.03.14. 16:02:38

@Ferguson: szerintem egyet. A Fulham ellen nem fog hiányozni.

Ferguson 2009.03.14. 16:02:42

@poolfanati: én voltam az. De éppen ezért kértem a meccs előtt és nem utána... :D

Viszlat 2009.03.14. 16:03:47

@Viszlat: hülyeséget beszélek, mert volt egy 4-3 a Hull City ellen.

pocak 2009.03.14. 16:04:05

Aszongya a BBC Live Text:
"United haven't suffered a home defeat like that since New Year's Day 1992, when Dennis Bailey bagged a hat-trick and QPR left Old Trafford with three points and a 4-1 victory."

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 16:04:49

@mujure: a lefújás után nem sokkal megjelent egy kárörvendően röhögő hatalmas kék szmájli, "if you support manchester united, then you are a LOSER" felirattal, háttérzeneként pedig a YNWA szólt.

wan2bee 2009.03.14. 16:05:15

ez is jol kezdodik :)

capor_ 2009.03.14. 16:05:32

@Ferguson:
Én úgy tudom három meccs jár az "élből" pirosért... És ha volt már neki ebben az idényben akkor négy...

pocak 2009.03.14. 16:07:08

Az meg milyen má, hogy van ez a szerencsétlen Dossena, akinek egyetlen értelmes cselre vagy beadásra nem futotta eddig Liverpoolban, az ember megsimogatta volna legszívesebben a kopasz buksiját, hogy nem baj öreg, jó leszel a tarcsiba cserének, erre öt napon belül berámol egyet a Realnak meg a Unietednek. A mai meg még nem is volt egy sima ügy.

bag 2009.03.14. 16:07:47

szép volt fiúk !!!
Hajrá Pool!

Remélem most egy ideig abba marad csapatunk fékevesztett gyalázása.
Ez hibátlan volt, miként a Real elleni meccsünk is.
Lehet h nem mi leszünk a bajnokok, de erre a meccsre nagypapa koromban is emlékezni fogok!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.14. 16:07:50

A betyárját, hogy beindult a 'Pool.

duran6 2009.03.14. 16:10:04

a 4 potyán kívül a púl mutatott valami játékra emlékeztetőt? nem nagyon....

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.03.14. 16:10:04

Utolag konnyu osztani, de ezzel nagggyon mellelottetek:
"Man Utd - Liverpool 3-1
A Manchester nem Real, a Pool nem Inter, de Torres tud gólt lőni."
Ha meg Dossena is golt lo, akkor ott komoly gondok vannak...
WALK ON!!!

capor_ 2009.03.14. 16:11:51

@duran6:

haha... "vicces" gyerek vagy

bag 2009.03.14. 16:14:11

@duran6: ugyan, ne butáskodj már! ha csak ennyit tudsz mondani, inkább ma maradj nagyon csendben és gondold át mégegyszer ezt a csodálatos mérkőzést, márha nézted egyáltalán...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 16:21:06

@pocak: az az igazság, hogy amennyire én tudom, Dossenának nem nagyon kellett korábban kimondottan fullbacket játszania, mert az Udinese általában 3 védős felállásban játszik, de majd az olaszosok kijavítanak, ha tévednék.

ezért voltak gondjai gyakran korábban. én sejtettem, ha előrébbhúzza Rafa, akkor ki fog jönni a tudása.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.03.14. 16:23:06

@duran6: LOL!!!

Ez az amikor a futballhoz fogalmatlan ember, aki csak MU meccset néz, mert most ők a legjobbak, idetéved és hisztizik.

Dani Kalifornia 2009.03.14. 16:25:27

@duran6: Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy a bíró elcsalta a meccset, muhaha!

Lejáratod a MU szurkeszeket, mert ezt a győzelmet ők se kérdőjelezik meg.

bag 2009.03.14. 16:26:27

OFF:
Most feszítjük fel az első Heineken (reklám ?) partihordót a csapatra és a Ti egészségetekre

ON:
Életem egyik legjobb meccse, Köszönet a srácoknak és igen
Beniteznek!

Bobisku 2009.03.14. 16:30:35

ez sajnos elég trágya meccs volt. A nagy számok törvénye alapján számítani lehetett rá, hogy egyszer a védelem összeomlik, de ekkora meltdown kicsit azért túlzás. Mondjuk még mindig ezerszer jobb egy meccsen 4 hatalmas hiba és vereség, mint mondjuk 4 meccsen 1-1 hiba és minusz 8-12 pont. Most legalább "kiszórakozta" magát a védelem, a mester majd helyre teszi a fejeket - és a hajakat - aztán nincs megállás a trófeákig. Ennek ellenére azért k.szar a pooltól ekkorát szopni...

United (& Fc Kölle) 4ever!!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 16:30:54

még valami:

FÁBIO AURÉLIO RODRIGUES

a világ legjobb balhátvédje, ha valaki nem tudná.

Bobisku 2009.03.14. 16:33:06

ja még annyit, hogy gratula a poolnak, megérdemelt győzelem volt. Bár szokás szerint semmit sem csináltak egész meccsen, csak elvették, amit tálcán nyújtottunk feléjük

Asidotus 2009.03.14. 16:34:01

Gratula a Liverpoolnak, így izgalmasabbá tették a bajnokságot!
Azért az valahol gáz a MU-nak, hogy idén nagy PL csapatot nem tudtak megverni az egy szem Chelsea meccsen kívül, viszont már nem ez volt az első vereségük. Ejha!
Viszont ha a Pool tud így játszani, akkor miért van már 10 döntetlenjük 29 meccsen?

poolfanati 2009.03.14. 16:34:47

@duran6: és a mu milyen játékra emlékeztetőtt mutatott?
ezután a meccs után tuti nem vidicsről hanem skrtelről kell poszt!
park reina általi felborításáról: ha kijön a kapus és így labdára megy, de tudja hogy már nem éri el, mert a támadó megtolja a labdát. a kapus mi mást tehet azon kívül hogy elhúzza a kezét, de a tehetetlenség miatt tovább csúszik és felborítja a támadót?
ilyenkor egyáltalán nem tehet semmiről! szóval mit tehet egy ilyen helyzetben egy kapus?(azon kívül hogy reinának nem kellett volna kijönnie)

pocak 2009.03.14. 16:36:05

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
hát remélem, ezek után mindenesetre más szemmel néz rá az ember. Talán most már szerez önbizalmat, tényleg belerázódik, és majd nem minden beadása a kapu mögé megy tizenhárom méterrel.

Fabio Aurélió Rodrigues ügyében egyetértünk.

V2K 2009.03.14. 16:36:59

Én nem vok sem Manu-, sem Pool-szurkoló, kétség sem fér hozzá, hogy a Pool megérdemelte a győzelmet, de hadd védjem meg durant! Ő nem azt kérdőjelezte meg, hogy jogos a Pool győzelme, hanem azt kérdezte, hogy mutatott-e valamit a Liverpool a meccsen? És tökéletesen igaza van abban, hogy nem. Egy értelmes támadásuk nem volt!!! Vagy igen? Az más kérdés, hogy a manchesteri védelem és csapat valószínűleg élete egyik legrosszabbb meccsét játszotta.

Hajrá West Ham

poolfanati 2009.03.14. 16:37:16

még hogy semmit nem csinált a pool:D:D
statisztika: shots on goal: 5-3 ide!
az öt kapura lövés amúgy kevés de a 4 gól az nem:D

Asidotus 2009.03.14. 16:38:25

@Bobisku:
Szerintem is elsősorban a helyzetkihasználás döntött a Liverpool javára. Ők berúgták a helyzeteikewt (sok nem volt), míg a MU a sok helyzetéből (amelyek igazán nagy ziccerek nem voltak), mind elbénázták.
Ha én lennék a Juventus vezére, azért Parkot valahogy elhoznám Manchesterből. Nem az a klasszikus csodasztár, de ól mutatna a Juvéban, Amauri, Iaquinta és Trezeguet sok szép gólt rúgna, ha ő velük játszana. És szerintem nem is kerülne olyan irreálisan sokba, hacsak a Milan ki nem szúrja magának, de mivel nem sztár, emiatt nem valószínű.

poolfanati 2009.03.14. 16:39:47

@V2K: volt egy értelmes támadás: gerrard meglógott volna vidics mellett, de az lerántotta. jött a büntetés(wiley) és az igazságszolgáltatás(aurelio)
@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: és ha sérült lenne aurelio akkor van egy kurva jó helyettesítője: INSUA!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 16:43:09

@poolfanati: "és ha sérült lenne aurelio akkor van egy kurva jó helyettesítője: INSUA! "

ez is igaz, bár én nem bánnám, ha ritkábban lenne sérült.

capor_ 2009.03.14. 16:45:43

Én azt várom, hogy egyszer végre Agger felépüljön...

bag 2009.03.14. 16:46:09

hamarosan jön a második hordócska, be is fejezem mára....
HajrÁ POOOOOL!

Egészségetekre sziasztok! :)))

badblood 2009.03.14. 16:50:01

Nem akarom "elvenni" a pool-tól eme komoly győzelmet, (azér mégiscsak négyet gurítottak az O.T.-on) de úgy is lehetne fogalmazni, hogy Vidic egyedül verte meg a Unitedet.

Nna jó, kis hiján egyedül.. :))

Strigo 2009.03.14. 16:50:25

Most már nagyon remélem, hogy a BL-ben a Poolt kapjuk ellenfélnek. Gyalázatosan rossz teljesítményt nyújtottunk. Akárcsak a Liverpool, de ők kevesebbet hibáztak. 4 gólt lőni helyzet nélkül nem semmi, mint ahogyan minden rangadón emberelőnybe kerülni sem.

United82 2009.03.14. 16:52:39

először is gratula a Poolnak , nem lehet ragizni semmit a 4-1 az 4-1.
Egy tuti ezzel megnyerték nekünk a bajnokságot és még ki tudja mit, mert most olyan rendcsinálás jön hogy mindenki 200%on fog pörögni a következő meccseken. November után újra kikaptunk és már nagy volt az arc, nekem is, ez a pofon a legjobbkor jött. Vidic és a védelem élete legrosszabb meccsét hozta le az tuti, de mondom ez a pofon a legjobbkor jött. És ne feledjük továbbra is 4pont és 1 meccs.

Azért az vicces hogy a Pool ugyse tud bajnokságot nyerni hogy oda-vissza megveri a legutóbbi BL döntő két résztvevőjét:)

Mégegyszer gratula a Poolnak!

crouchy 2009.03.14. 16:53:32

@Strigo a divatdrukker: egy undorító provokátor vagy.

crouchy 2009.03.14. 16:55:03

@capor_: jaja én is. Ha a mostanában egyre gyakoribb Skrtel előrejöveteleknél, ő jönne előre nem skrtel, akkor az sokkal veszélyesebb lenne az ellenfél kapujára.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.14. 17:13:44

Csodálatos délután volt.

A nagyképű MU kapott egy orbitális pofont, a Fradi meg közben biztosította a följutást az NB1-be...

Ha nem is nagyon, de egy picit átértékelődik a eal Madrid hétközi négyese, hiszen a Pool most a világ-egyértelműen-legjobb-fantasztikus-verhetetlen védelmét is kitömte, nem akárhogy.

Óriási gratula!

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.14. 17:16:47

Életem legrosszabb futball-élményeinek egyike... próbáljuk vigasztalni magunkat, de ez nagy pofon volt, nem is keresek kifogást. Sokkal jobb volt ma a Pool, jobban is akarták a győzelmet, és ki is jött. Ettől még mindenki tudja, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, sőt. De ma elég az eredményjelzőre nézni.

Viszlat 2009.03.14. 17:20:24

Most látom a PL oldalán, hogy Reina asszisztált Dossena góljához, na ilyen se sűrűn van (nem Reinánál, úgy általában). :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 17:21:57

A High Hopes legjobb verziója egyébként a 'David Gilmour - Remember That Night'-os, amikor nem Dave énekli az utolsó sort, mert el kell mennie hátra szlájdgitározni:)

www.youtube.com/watch?v=ztmWgSrpI4M

(Kedd óta nem kiabáltam ilyen hangosakat egyébként;))

faragatlan · http://www.faragatlan.hu 2009.03.14. 17:23:34

@divi: "Ettől még mindenki tudja, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között"

Hehhe, ez tetszett... :D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 17:24:02

egyébként én azt gondolom, hogy a gólok előtti hibáktól eltekintve a United nem játszott rosszul.

vigvik 2009.03.14. 17:30:08

Uh, Arshavin mit csinált... Bendtner meg ha belőné a helyzeteit, isten lenne. Csak le kell higgadnia, és kiváló csatár lehet belőle, mindig jó helyen kolbászol.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.14. 17:30:54

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem. de jól sem. és a kapu előtt vagy elfogyott a tudomány, vagy a "semmi sem jön össze" esete lépett fel. Ez van.

poolfanati 2009.03.14. 17:33:38

@divi: "Ettől még mindenki tudja, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, sőt."
ez teljesen jogos! ha gerrard berúgja 10 méterről az üres kapuba akkor 5-1 és 4 a különbség. gondolom erre gondoltál:D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 17:36:59

@divi: "és a kapu előtt vagy elfogyott a tudomány, vagy a "semmi sem jön össze" esete lépett fel."

lehet, hogy ehhez volt némi köze a figyelmes szemlélő számára észlelhető szürke ruhás fiatalembereknek is.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.14. 17:39:43

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem emlékszem, hogy ennek ellentmondtam volna, csak mert így konkrétan nem írtam le.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 17:41:04

a Villa szurkolóknak pedig ajánlom, hogy csináljanak egy printscreent a tabelláról, mert egyébként könnyen lehet, hogy már csak 10 percig láthatják idén a csapatukat BL-t érő pozícióban.

BruceWayne 2009.03.14. 17:41:08

rafa kupaspecialista, biztos összezavarta ez a győzelem, jövő héten meg simán kikapnak valami kutyaütőtől, persze a BL-be menetelés megin....

wilco 2009.03.14. 17:41:51

gratulálok a poolnak, megérdemelten nyertek. ettől függetlenül gondolom bármelyikőjük benne lenne hogy a két csapat helyet cseréljen a tabellán...;) illetve abban is biztos vagyok, hogy hiába ők a nap nyertesei, hosszabb távon nekünk ez jobban kellett mint nekik a 3 pont...

Ferguson 2009.03.14. 17:44:45

Grat a pool-nak, ma borzalmas volt a MU. Rengeteg körülmény közrejátszott ebbe a vereségbe, hosszú lenne felsorolni őket, de tény, h az utóbbi időben nem játszott jól a csapat és a védelemben is voltak már bizonytalanságok a blackburn és newcastle meccs óta. Ami meg a jövőt és az esélyeket illeti. Ha megkérdezném a pool szurkolókat, h odaadnák-e ezt a győzelmet a kiscsapatok elleni döntetlenekért és így esetleg előnyük lenne a bajnokságban a MU-val szemben nem pedig 4 pont hátrányuk és 1 meccs, akkor nagy valószínűséggel igent mondanának. Mert még mindig a MU az esélyes és a mai győzelem édeskeveset ér, ha a végén megint a MU ér célba. Egy múló futballélménynek megteszi azért a mai meccs ez esetben is, de semmi több... ManUtd 4ever

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.14. 17:45:05

@wilco:

Istenem, emiatt a racionális szemlélet miatt is olyan ellenszenves a MU. Itt egy hatalmas Liverpool-siker, a MU-szurkeszek meg azt hozzák ki, hogy tulajdonképpen ők nyertek...

poolfanati 2009.03.14. 17:45:12

elismerésem a mu drukkereknek, egy 4-1-es hazai pofon a legnagyobb riválistól és mégis milyen vidámak, örülnek és optimisták.

papercut 2009.03.14. 17:50:13

Már bocsi srácok de nagy LOL ez a Fabio Aurélio a legjobb balhátvéd dolog.... ma jó meccse volt de kb ennyi.. egy nagy rakat jobb balhátvéd rohangál a Premier Leagueben (Cole, Clichy és főleg Evra) hát még a világon... Szóval kedves Pool drukkerek szép volt, de ne szálljatok el.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.14. 17:50:29

@poolfanati: az általánosítás királyai vagytok. Grat.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.14. 17:52:03

@Csöncsön: neked alapból ellenszenves a MU... a szurkolói viselkedés alapján sajnos szimpatikus csapat nincs. A Barca sem.

wilco 2009.03.14. 17:52:37

@Csöncsön:
nézd, csúnya ez a vereség, nem is örülök neki, de ha ránézel a tabellára látod hogy 7 (10) pontnál ez 'belefért'. nincs tökéletes szezon, eddig se gondoltam hgoy mindent nyerni fogunk, és jobb hogy olyan meccset bukunk el amit még simán ki lehet javitani, ráadásul egy komoly presztizsmeccset ami igazán fáj, és kicsit helyreteszi fejben a játékosokat. mint ahogyan a te kicsi barcádnak sem ártott egy-két pofon....

mann 2009.03.14. 17:57:47

A Pool feltörölte a velünk a padlót.
Ez van.
Ma sokkal jobbak voltak, gyorsabbak és kevesebbet hibáztak. Benítez nagyon jól felkészítette a csapatát.
Egy "az ilyen tizenegyeseket az Old Traffordon befújják" büntető után Vida rövidre zárta a dolgot.
A csapat teljes egészében csődött mondott. A védelem hónap óta nem makkozott ennyit. A középpályán Sonka dupla nulla, ahogy Tevez is kevés volt elől.
A cserék későn jöttek és semmit nem értek.
Fájó, hogy a Pool rugdalja le a MU-t abból a magasságból, ahová az felhelyezte magát. A Pool nem jobb csapat, de ma ennyivel jobban focizott.
Remélem én is, hogy összekerülünk a BL-ben, mert ez a meccs revansért kiált és nincs olyan, hogy egy ilyen meccs után ne tudnánk visszavágni. A MU jobb annál amit ma mutatott, de ez semmit nem von le a Pool érdemeiből.
Fergie megemlítette, hogy egy nappal többet pihenhetett az ellenfél, de ez is csak terelés. "Vidic fekete szombatján"(by Hajdú B.)az év legrosszabb teljesítményét tette ki a pályára. Megtudhattuk végre, hogy ő is képes hibázni. Ilyet még eddig soha nem láttam tőle és remélem, hogy jó ideig nem is fogok.
A bajnokság nem dőlt el így, továbbra is lépéselőnyben van a MU, de a pofon pont jókor jött, hogy fejben helyre tegye a játékosokat és, hogy ne legyen itt minden arrogáns, überbritish, anglomán és nagyképű MU szurkernek akkora arca.:)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.14. 17:57:50

Amit a legelején kommenteltem az Arsenal-Blackburn meccsel kapcsolatban, na azt visszavonom. Epic fail. :D

faragatlan · http://www.faragatlan.hu 2009.03.14. 17:58:53

@divi: Azt írtad, hogy nincs EKKORA különség a két csapat között. Ezek szerint a Poolt jobb csapatnak tartod, csak nem ennyivel. Erre írtam, hogy tetszett. :)

Viszlat 2009.03.14. 17:59:06

@poolfanati: az már kicsit túlzás, hogy örülnék. De összességében miért kellene elkeserednem? Egy csatát elvesztettünk, de a háború még messze nincs lefutva, hogy egy közhellyel éljek. És az egészet tekintve még mindig nagyon jól állunk (pl jobban mint tavaly).

Nagyon kemény hónap áll mögöttünk, 9 meccset játszott a csapat, ebből 7 győzelem (köztük a Carling Cup), 1 döntetlen (idegenben az Inter ellen) és 1 vereség. Ha racionálisan végiggondolod, tényleg úgy látod, hogy el kellene keserednem?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 18:05:18

@papercut: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy Aurelio a legjobb formában lévő balbekk jelenleg a PL-ben. Cole manapság LOL, Evra nincs a csúcson, Clichy pedig nem jobb nála. Aureliónál azt sem szabad elfelejteni, hogy gyakran sérült (vagy lerotálják:)), így nehezebben kerül formába.

papercut 2009.03.14. 18:05:54

Arsenal's back! Most is rengeteg helyzetet hagytunk ki(thx Bendner) de Fabregas, Rosicky, Van Persie Eduardo, Adebayor és Gallas nélkül is 4 volt közte!

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.03.14. 18:06:47

@Csöncsön: Ez azért van, mert a MU-nak businessmanek és managerek szurkolnak, akiket kielégítenek a statisztikák:)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 18:08:12

@papercut: "Már bocsi srácok de nagy LOL ez a Fabio Aurélio a legjobb balhátvéd dolog..."

jó, hát szerintem kérdezd meg Robbent meg C. Ronaldot, ha valahogy ki tudod őket kotorni Aurelio farzsebéből.

a braziloknak volt egy-két elég jó szélsőhátvédjük az utóbbi időben, de egyikük sem tudott olyan szinten szerelni, mint ő. egyszerűen nem emlékszem hibájára Liverpool-mezben. a támadójátéka meg olyan színvonalú, mint egy irányító középpályásé (amit ugye tud is játszani, mint láthattuk idén).

Bobisku 2009.03.14. 18:08:39

@poolfanati: 4 (7) pont előny elég nagy ok azért az optimizmusra

halihalo 2009.03.14. 18:08:58

@poolfanati: ) Valóban, azért vicces, hogy tulajdonképpen még kiderül, szándékosan veszítettek...

wilco 2009.03.14. 18:10:17

@mexicola: csöncsönnek igazából onnantól kezdve hogy a unitednek szurkolunk nem lehet nem olyat mondani amire ne kapná fel a vizet...;)

Ayreon 2009.03.14. 18:11:15

Szar az élet, nem lakodalom...

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.14. 18:11:30

@faragatlan: OK, rosszul fogalmaztam. Bár a mai meccsre még igaz is, az 1-3 reálisabb lett volna... :S

halihalo 2009.03.14. 18:12:22

@papercut: Bendtner nélkül lett volna 6:0 is...

mann 2009.03.14. 18:14:16

Azért az rendesen belemagyarázás, hogy örül a MU szurker, meghogy szándékosan veszített a csapat.;)
SAF nyerni akart, de jobb volt ma a Pool, ennyivel.
Ebből tanulni kell és a következő alkalommal visszavágni.
Mondjuk a bajnokság szempontjából egyelőre úgy tűnik, hogy sok jelentősége nem lesz a buktának.
Ezt a meccset a presztízs miatt is meg kellett volna nyerni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.14. 18:22:19

@wilco:

Oké, ez igaz. Nem vagyok én szadista, de egy picit azért igazán jobban fájhatna nektek. ;-)

1936 óta nem lőtt a Liverpool négy gólt az Old Traffordon.

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

Fabio Aurelio valami elképesztő volt a Real elleni meccseken is. Csak azért nem mondom, hogy a világ legjobb balhátvédje, mert három meccs alapján (még ha Robbent és Cét is abszolút levette a pályáról) mégiscsak túlzás volna ítélkeznem.

váév építők (törölt) 2009.03.14. 18:24:10

@JClayton: higgadj le , nincs esélye a poolnak a bajnokságra sajnos, de örülök, hogy földbe döngöltük ezeket a homokosokat, most mehetnek szegedre partizni pickékkel...

crouchy 2009.03.14. 18:24:20

most jut eszembe hogy azt álmodtam, hogy bekapcsolom a tv-t, megy vmi pool-meccs, és valaki 7-es mezszámmal rohangál a csapatomban. Mondom, úristen visszajött Keane? De nem, FINNAN jött vissza. arra sajnos nem emlékszem h nyertünk-e.

Ferguson 2009.03.14. 18:24:27

Éppen most nézem a BBC-n mike phelan nyilatkozatát (Fergi jobbkeze). A riporter, aki kérdez tőle, azt mondja, h a statisztikák szerint a MU 20%-kal kevesebb meccset nyer akkor, h a szerdán játszik BL kört mint akkor, amikor kedden. Ez is azt bizonyítja, h az extra nap sokat számít. Már mondtam én magam is, h köcsögség volt ezt a meccset betenni szombat kora délutánra vasárnap délután helyett. Nincs olyan szoros schedule, h ne lehessen adni egy csapatnak korrekt módon 3 nap pihenőt. És ezt nem kifogásként hozom fel. A pool a real meccs előtt egy hétig pihent, a MU közben kupameccset játszott, utána hétközben egy sokkal élesebb meccset, mint a pool a real ellen. Erre két nap pihenő után egy bajnoki rangadó. A pool szurkerek is biztos emlékeznek, a real elleni odavágó szerdán volt és szombaton két nap pihenő után kikaptak a borotól. Na erről beszélek... És a pool szurkerek is teljesen jogosan panaszkodtak akkor a kevés pihenő miatt. A MU játsza magasan a legtöbb tétmeccset idén Európában, hihetetlen ez a terhelés. Most egy kicsit össze kell magunkat szedni fejben és végre lesz idő fizikailag is regenerálódni. Azt meg végképp nem értem, h a pool szurkerek miért élcelődnek azon, h a manchesteresek még örülnek is egy ilyen vereség után. Nem örülünk, pusztán próbáljuk a pozitívumokat keresni, ami persze nem sok van, de van. Mit is mondott a Főnök a meccs után? "Persze, kikaptunk és rosszak voltunk, de ha vki azt mondja, h a szezon ezen részében négy pont és egy meccsel vezetünk, akkor rögtön aláírom." - és ami a lényeg? "Ennél a klubnál mindig a válasz volt a lényeg, a válasz, amit egy gyengébb teljesítmény v egy vereség után adsz" Ennyi :) ManUtd 4ever

rizla 2009.03.14. 18:28:34

ez a 4-1 ez nagyon durva. ki számított erre a manchestertől? ez hogy sikerült?
mondjuk a 3-0ról 3-3as BL-győzelem is egyszer jön össze egy életben. ettől még az MU nyeri a bajnokságot.

Viszlat 2009.03.14. 18:28:37

@crouchy: "valaki 7-es mezszámmal rohangál a csapatomban. Mondom, úristen visszajött Keane?"

Ez jó. :DD

rizla 2009.03.14. 18:30:31

@Ferguson: ok, hogy kikaptak, de 4 gól otthon?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 18:33:27

@Ferguson: van ebben valami, de a Liverpool akkor Madridban játszott előtte, majd a Boro meccs is idegenben volt, ti pedig most otthon játszottátok mindkét meccset, ez nagy különbség.

wilco 2009.03.14. 18:34:20

@Csöncsön: nyilván azért nem jó érzés... de a tavalyi évből sem az marad meg senkinek hogy kétszer vert minket a city, ráadásul a jubileumi meccsen elég csúnyán, hanem hogy PL plusz BL... majd májusban kiderül hogy mit ér a vereség.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.03.14. 18:36:12

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: de mi a Pool ellen játszottuk a hazait, nem a Boro ellen - azért ez sem mindegy, ugye? :)

wilco 2009.03.14. 18:36:28

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: de nem a boro ellen ;) ezen a szinten azért ez sokat számit, két ilyen jó csapat között. nem is csak az a plusz egy nap, hanem hogy ti a múlt héten is pihenhettetek. de abszolút nem akarom erre fogni, aki mindent akar nyerni annak ezt birnia kell :)

rizla 2009.03.14. 18:39:47

@Csöncsön: te exkavátorfocit nézel? miért? tisztában vagy vele, hogy a liverpoolnak köze nincs amúgy a 3 gólos győzelmekhez leszámítva néhány ritka meccset?
az a szomorú az MU vereségében, hogy csöncsön most azt hiheti, igaza van. ez a szép a futballban, impossible is nothing.
nem mintha MU drukker lennék, de legalább úgy pofázz bele, hogy nem azonosít minden második ember a barcelonával :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.14. 18:45:51

@rizla:

Remélem, senki sem azonosít engem a Barcelonával...

Angol bajnokikat nagyon ritkán látok, általában csak a nagy rangadókat. Véleményemet ezek alapján alakítom ki.

nasteey 2009.03.14. 18:51:52

Ezt az Aurelio gyereket be szokta hívni Dunga? Esküszöm nem emlékszek rá válogatott mezben...

Ferguson 2009.03.14. 19:01:57

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem az a lényeg, h otthon játszol v idegenben, hanem az ellenfelek minősége :) Nektek egy xar real mindkét meccsen, majd jött a boró cumi, nekünk meg egy a real-nál azért jobb inter és most jött egy pool cumi egy olyan pool ellen, ami óriási erőt merített a keddi játékából, mi meg nem merítettünk semmit az inter elleni szerdai xar játékból, erőt végképp nem két nap pihenés után :( Igaz, ami igaz, bírni kell a sorozatterhelést és a united-nak van is tapasztalata ebben, de erre mondtam azt, h olyan szoros futballnaptár a világon nem létezik, h ne lehessen adni egy csapatnak 3 nap pihenőt... Keddi bl meccs után lehet szombaton tolni, de szerdai után vasárnap kéne, főleg h a következő héten nincs is semmi hétközben. És akkor is ezt mondanám, h más csapatról lenne szó, nem a united-ről. Egyszerűen mindenki megérdemel legalább 3 nap pihenőt szerintem...

halihalo 2009.03.14. 19:05:28

@Ferguson: Ha eg csapat elindul négy sorozatban egyszerre, akkor vállalja annak minden következményét, és ne hivatkozzon a szoros menetrendre... agy a másik megoldás: ne induljon el mindben.

rexford 2009.03.14. 19:13:10

@nasteey: Nem szokta. 30 éves már egyébként, fiatalkorában volt párszor válogatott.

Egy héten belül 8-1-gyel hozni egy Real- és egy MU meccset, nem semmi!

Ferguson 2009.03.14. 19:14:04

@halihalo: nem a csapat hivatkozik erre, hanem én, azért nem mindegy :) Hidd el, úgy is, h a manchester elindult mind a négy sorozatban, úgy is lehetne 3 pihenőnapot adni nekik. Ebben az idényben szerintem mindig megvolt a 3 pihenőnap... Persze a pool szurkolók ezt biztos nem nagyon értik, hiszen az ő csapatuk a PL-ben mindig elszállt kora tavasszal, ezért maradt a BL és a kupa, ahol közel sincs olyan sok meccs, mint a bajnokságban, asszem ezt te is belátod. De van egy ajánlatom az FA-nak, miért nem teszik be a pompey elleni elmaradt meccset mindjárt holnap estére, de qrva jó vicc lenne nem??!! Idióták... :@ (mármint a schedule összeállítói)

K_dako 2009.03.14. 19:14:24

A szoros naptárért és a kevés pihenőért tessék szidni a tv-ket, azt a Sky-t, amely - illetve Murdoch - sokáig részvényese volt az MU-nak.

halihalo 2009.03.14. 19:19:05

Értem, amit mondasz, de a különféle kiírások szervezőinek nem kötelességük mások "egyéni szociális problémáit" figyelembe venni. Ha megkapja a pénzt szerződés szerint, köteles eleget tenni a vállalásának.

wilco 2009.03.14. 19:19:59

@halihalo: egyrészt igazad van, másrészt viszont azt gondolom amig a versenynaptár engedi addig az extrém terhelésnek kitett csapatokat támogatni kéne. és most semmi akadálya nem lett volna hogy vasárnap délutánra tolják a meccset, tekintve hogy a jövő hét mindkét csapatnak pihi. alapvetően az angol FA-nek minden nemzetközi porondon résztvevő csapatát támogatnia kéne. hasonló 'figyelmesség' az FA részéről, ami miatt a United és az Everton drukkerek és eléggé anyáznak, hogy az FA-kupa elődöntőben a két északi csapat meccsét vasárnapra rakták a Wembleyben, utána ugye egyből irány haza mert másnap munka, a másik oldalon meg ott van két londoni csapat szombaton, akiknek két megálló a stadion...

Ferguson 2009.03.14. 19:26:55

@halihalo: óóó hogyne, persze, de a schedule-t lehet rugalmasan változtatni a fix tévéközvetítések ellenére is, volt már rá példa a futballtörténelemben... Mire is gondolok. Látták, h a pool és a mu is továbbjutott a bl csoportból, ezért 8-addöntőt fognak játszani. A sorsoláskor látták azt is, h a mu szerdán fogja játszani a visszavágót és szombaton kora délután lenne a mu-pool. Nem kellett volna mást tenni, mint már akkor áttenni vasárnap délután a 16-os idősávba a meccset. A chelsea - man city-t sem ütné. Idén is össze-vissza pakolták a bajnoki meccseket a ligakupa továbbjutások és a FA kupa meccsek miatt. Ez benne van tévés szerződésben is szerintem, h a kupameccseket figyelembe véve az FA módosíthatja a menetrendet és ezzel a tévé közvetítést pár meccs egy nappal előrébb-hátrébb tolásával...

halihalo 2009.03.14. 19:28:51

De ez pénz kérdés (is). Ez az az időpont, amikor sehol a Európában (itt majdnem egyenlő a világgal, mert máshol a nemzeti bajnokságok nem olyan szeléskörben nézettek) nem rendeznek meccset, és azért tették a nagy rangadót erre az időpontra, hogy ne legyen vetélytársa, és még jobban eladható legyen.

wilco 2009.03.14. 19:39:53

@halihalo: általában viszont egyáltalán nem pénzkérdés. nyilván véletlen hogy a 6 bl csoportmeccsünk után mind a hatszor idegenben, nem könnyű meccseket kellett játszanunk...

kroos 2009.03.14. 19:42:46

Teljesen indiferens az eredményt illetöen de nyert már ugy rangadót va pool hogy az ellenféltöl nem állitottak ki senkit?

váév építők (törölt) 2009.03.14. 19:46:04

@kroos: én másképp teszem fel a kérdést: tehet arról a pool, hogy csak szabálytalanul tudják megállítani a támadásait?

Ferguson 2009.03.14. 19:46:06

@halihalo: nincs itt semmiféle pénzkérdés, a tv évekre előre fizet a ligának egy fix összeget, főműsoridőnek pedig nem a szombat kora délután számít a sportban sem. Emlékezetem szerint a MU egyetlen rangadót sem játszott szombat kora délután idén és nem is fog már ebben a szezonban....

"és azért tették a nagy rangadót erre az időpontra, hogy ne legyen vetélytársa, és még jobban eladható legyen." aha, csak egy kérdésem lenne ezek után. Miért nem tesznek minden rangadót akkor szombat kora délutánra? Nekem úgy rémlik, h idén egyetlen más nagy rangadó nem volt szombat kora délután, lássuk az eztán következőket: liverpool - arsenal vasárnap 16 óra, arsenal - chelsea szombat 15 óra (az egyébként normális meccssáv), manutd - arsenal szombat 15 óra, mind mind más meccsekkel párhuzamosan, pedig nagy rangadók azok is. No comment

halihalo 2009.03.14. 19:53:46

@wilco: Ez egy összeesküvés-elmélet, mivel a sorsoláskor nem tudhatják, ki meddig jut valamelyik kupában. Ezen kívül a sorsolás az sorsolás, és nem beosztás. hogy milyen könnyű az ellenfél, az szerencsekérdése.

kroos 2009.03.14. 19:58:01

@váév építők: ja..mint a lampardé is volt ...

halihalo 2009.03.14. 19:58:38

@Ferguson: Nem a tévé pénzére gondolok, mert a klubok az FA-től kapják a pénzt, velük állnak szerződésben, nem a tévékkel. Ezért az FA-nek is van beleszólása a dolgoba (nem is kicsi).Legalábbis én úgy tudom. Pl. nemrég kötött az FA 1,8 milliárd (!) fontos szerződést a tévékkel két idény közvetítésére. Ezt osztja le a kluboknak (részben).

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.03.14. 20:44:00

@rizla: @bedobásnál nincs les, ezt használta ki: messi szétkapja majd, ne aggódj.

Messit legutóbbi legutóbb Arbeloa radírozta le a pályáról a Camp Nouban és az Anfield Roadon is...:D

Strigo 2009.03.14. 20:44:07

Azért ne úgy nézzen már ki a dolog, mintha agyon lettünk volna verve.
(statisztikák: news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/live_text/5264052.stm)

A második félidőben a kiállításig köze nem volt a játékhoz a Poolnak, szabálytalankodtak és az időt húzták. Megbüntették a hibáinkat, nem pedig örömfoci volt ez.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.03.14. 20:48:33

@Strigo a divatdrukker: Pedig agyon lettetek verve, surmóskodhattok itt a homokos statisztikáitokkal, de 6 is lehetett volna a vége, ha jobban koncentrálunk.

Mellesleg a MU-nak sem volt köze a meccshez, szart sem értek el se szögletből, se másból.

Dani Kalifornia 2009.03.14. 20:50:13

Strigo mindjárt bebizonyítja, h a MU valójában nyert, és mindjárt jön jasszgeri, aki bemondja, h a Pool tizenegyese nem volt az, valamint Vidic helyett Gerrardot kellett volna kiállítani...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 20:54:17

@Strigo a divatdrukker: ezt talán a bundás posztnál kellene megbeszélned a Bayern-szurkolókkal. ők hajlamosak azt gondolni, hogy a focit labdabirtoklásra játszák :DDDDD

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.14. 20:56:43

@mexicola: aki Arbeloa ugye ellenkező lábas ráadásul! :) egyébként csak a hazai meccsen játszott ott a Barca ellen, a Camp Nouban Riise volt a balbekk.

Strigo 2009.03.14. 20:59:16

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Legalább magadnak ne mondj ellent. A meccs közben még ezt írtad: "nem lesz ennek jó vége labdabirtoklás nélkül. iszonyatosan hiányzik Alonso."

drosiii 2009.03.14. 21:08:15

Hú bakker, ha jól számolom pote vezet 9-8ra :(

SamS 2009.03.14. 21:42:50

@Csöncsön: miért pofázol bele abba, amihez semmi közöd nincs?

Nincs mit szépíteni, ez szégyen volt. Legutóbbi vmi hasonló az Emiratesben fordult elő, azután hihetetlen sorozatot kapott el a csapat; nagyon jó lenne, ha megint hasonlóan reagálnánk erre az orbitális pofonra. Mert ez nekem az volt. Nem azért, mert hoztak rajtunk három pontot, hanem mert a legnagyobb rivális, megalázó módon.

Egyébként az a vicc, hogy a Pool ötször találta el a kaput: egy büntető, egy szabadrúgás, egy példátlan védői hiba...pont összejött minden erre a meccsre. Az pedig egészen elképesztő, hogy Fergie miért Andersonnal kezd egy ilyen meccsen, amikor Fletcher a szezon egyik legjobbja, ott ül a padon.

Republik of Mancunia 2009.03.14. 22:43:05

amúgy a Poolt úgy tolja az FA mint még soha senkit, valaki kiszámolhatná hány pirosat kaptak eddig az ellenfeleik -szinte az összes rangadón emberelőnybe voltak, de még így se tudnak bajnokságot nyerni és soha nem is fognak, egy lúzer csapat és azok is maradnak örökre.

pocak 2009.03.14. 22:48:14

@Republik of Mancunia:
pszichiáter látott már? Ha rám hallgatsz keresel egyet még a gyomorfekély előtt.

Ferguson 2009.03.14. 23:04:31

@pocak: bár bizonyos szempontból Republik of Mancunia tényleg túllőtt a célon, ezzel "azaz hogy simán vezetjük a bajnokságot, hogy a BL-ben 21meccse nem kaptunk ki és a 8között vagyunk, hogy az FA kupában a négy között vagyunk, hogy a Ligakupát megnyertük, hogy a Klub vb-t megnyertük hogy mi vagyunk a BL címvédők és hogy mi vagyunk az elmúlt két év LEGERŐSEBB bajnokságának a bajnokai." ailgha lehet vitatkozni és zene az én füleimnek is :) ManUtd 4ever

Ferguson 2009.03.14. 23:08:45

Jah, jut eszembe, vki meg tudná mondani végre, h vidic-et hány meccsre fogják eltiltani a pirosért? Ugye csak egyre? Mert már hallottam hármat is más fórumokon, ami figyelembe véve taylor eltiltását az eduardo eset után igencsak vérlázító lenne...

pocak 2009.03.14. 23:10:26

@Ferguson:
ezzel nincs is baj, ennek bármilyen épeszű szurkoló örülne a helyetekben nyilván.

Viszont ez a frusztrált csávó akkora tahó, hogy szerintem leginkább nektek kéne helyre rakni. Én legalábbis gyűlölöm, ha ilyen szellemi színvonalon lévő Liverpool-szurkolók jönnek szembe, és én szégyellem magam helyettük.

Meg hogy az FA nyomja a Liverpoolt. Ja, persze, látványosan.

pocak 2009.03.14. 23:16:19

@Ferguson:
hármat olvastam emlegetni én is, és úgy tudom, egyből pirosért automatikusan ennyi jár. Viszont megbízható helyen még nincs hír sehol.

Ferguson 2009.03.14. 23:27:52

"As of 2008 in England, if a direct red card is shown the player is dismissed from the field immediately and normally faces a one, two or three-match ban depending on the offence" - szerintem ebből egy meccs lesz vidic-nek, tekintettel arra, h nem volt súlyos szabálytalanság. Ha 3 meccset kap úgy, h taylor is három meccset kapott ha jól emléxem, akkor az egész egyszerűen egy undorító és igazságtalan döntés lenne szerintem...

Strigo 2009.03.14. 23:31:18

@Republik of Mancunia: Ne törődj az ilyen Csöncsön-félékkel, csak provokálni járnak ide. A Pool drukkerekről meg tudhatnád már, hogy ilyenek. Újévkor reszkess Anglia, reszkess Európa volt, most épp Fabio Aurélio a világ legjobb balhátvédje. De év végén a szokásos dolog fog történni, vagyis hogy nem nyernek semmit. Amíg Benitez az edző, bajnokságot nem is fognak, az biztos.

pocak 2009.03.14. 23:36:16

@Ferguson:
oké, akkor rosszul emlékeztem. Nemtom, szerintem a három erre az esetre teljesen korrekt. Taylor viszont valóban kaphatott volna többet is.

pocak 2009.03.14. 23:36:20

@Ferguson:
oké, akkor rosszul emlékeztem. Nemtom, szerintem a három erre az esetre teljesen korrekt. Taylor viszont valóban kaphatott volna többet is.

drosiii 2009.03.14. 23:51:55

@pocak: De a színészkedésekért is nyugodtan kaphatna eltiltást Gerrard.

pocak 2009.03.14. 23:53:22

@drosiii:
hát ezt a hülyeséget tán ne kezdjük elölről.

macca17 2009.03.15. 00:03:11

@Strigo a divatdrukker: fejezzük már be, h a pool-(meg másmilyen)drukkerek ilyenek meg olyanok. mindegyik szurkolótábor sokféle. én sem általánosítok rep of mancunia stílusa után, h a manu szurkerek suttyók. mindenkinek személyes felelőssége van, h mit ír, meg mit képvisel.

halareaal 2009.03.15. 00:11:01

akárhogy keresem, nem találom azt a Csöncsön-kommentet, ami ennyire kicsaphatta a biztosítékot. melyik volt az?

halareaal 2009.03.15. 00:13:07

@macca17:

azért vannak általános tulajdonságok. a MU-t illetően pl kifejezetten tetszik, h akkor derül ki, h mindenki lúzer, ők meg a viág legjobb csapata, amikor 1x az évben kiszopnak 4-1re otthonn:)

pocak 2009.03.15. 00:17:36

@halareaal:
szerintem a 17:13-as volt az, miszerint: "A nagyképű MU kapott egy orbitális pofont". Bár valszeg mindegy volt neki, mire ugrik, a frusztráció beszél a szerencsétlenből. Komolyan sajnálni tudom azt, aki ilyen idegbeteg tud lenni egy focimeccs miatt.

Ferguson 2009.03.15. 00:26:04

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: látom hasznosan és értelmesen töltöd az estét. Ezért kár volt szerintem...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.15. 00:28:32

@Ferguson: o' párdon, nem tudtam, h ilyen érzékeny finom lelkekkel van dolgom.

Ferguson 2009.03.15. 00:43:38

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem arról van szó, az én lelki világom miatt ne aggódj, hanem inkább arról, h ez szerintem igénytelen és szánalmas... Főleg, h tőled legalábbis nem ezt szoktam meg, gondolom ennek a faroklengető mackónak az ötlete vmi gyenge pillanatodban fogant :)

faragatlan · http://www.faragatlan.hu 2009.03.15. 00:44:13

Nem tudom, kedves Pool-szurker társaim hogy vannak vele, de a kommenteket olvasva én kezdem szégyellni magam, hogy 4-1-re elkalapáltuk a MU-t...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.15. 00:47:41

@Ferguson:

be kell valljam, már rég kerestem az alkalmat, hogy elsüthessem, engem teljesen lenyűgöz! :D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.15. 00:50:12

@faragatlan: szemtelen és főleg roppant sportszerűtlen ilyet tenni Anglia- Európa- és a VILÁG bajnokaival, már én is beláttam. :D

pocak 2009.03.15. 00:50:25

@Ferguson:
Nem mackó, borz. Nyilvánvaló.

Ferguson 2009.03.15. 00:55:56

@pocak: látod, annyira nem érdekel, h még ezt sem vettem észre :(

Viszlat 2009.03.15. 00:57:09

@Republik of Mancunia: legközelebb mielőtt eldurran az agyad és egy ilyen kommentet megeresztesz, gondolkodj el légyszíves, hogy vajon méltó-e a csapathoz aminek állítólag drukkolsz. Segítek: nem. Az már csak bónusz, hogy ezzel magadon kívül égeted az itt értelmesen kommunikálni próbáló MU szurkereket is és semmi másra nem volt ez jó, csak, hogy alapot adj a homokozós, undormányozós beszólogatóknak.

Mindenesetre én a legteljesebb mértékben elhatárolódom az ilyesfajta megnyilvánulásoktól.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.15. 00:58:04

@Ferguson: nem mondod, hogy egy kicsit sem érdekel? az ember nem mindennap láthat szélmalmozó borzot.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.15. 01:01:07

szedtem ki kommentet,
a borzos link maradt :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.15. 01:06:36

@pote: nyomtam volna egy kroos-t ("pull a kroos"), ha nem így történik :)

Ferguson 2009.03.15. 01:07:44

@faragatlan: emiatt nem kell szégyellned magad, amiatt inkább, h december óta eladtatok 8 v mennyi pont előnyt... :D

Ferguson 2009.03.15. 01:09:59

@pote: hétfőn csak finoman a ManUtd kritizálásával, amikor írod majd a forduló értékelését. Épp elég lelki trauma ért ma az ellendrukkerek fikázása miatt, ne tetézd még te is légyszi. Köszke :D

halareaal 2009.03.15. 02:20:21

@Ferguson: lol. 1x kikapott a MU az már trauma? persze szar így kikapni, főleg a riválistól, de nemtod te még, mi az a kritika itt az nstn. a MUnak eddig nem nagyon volt alkalma megtapasztalni ugyanis.

mann 2009.03.15. 07:40:55

Trauma volt nekem is bizony. A szezon legrosszabb teljesítményét láthattuk a MU-tól.
Ahogy Fergie mondta, a válasz a fontos. Az, hogy egy ilyen pofonra hogyan reagálsz? Hasonlóan nagy maflás volt két éve a Milan elleni zakó, akkor bajnoki címmel végzett a csapat. :)
Mi is történt?
A Manchester idei 3. vereségét szenvedte el, továbbra is vezet a bajnokságban, 4 ponttal mindenképp. Mondhatnánk azt is, hogy egyszer egy évben bárkivel előfordulhat egy bukta, de nem, mert a Pool elleni ekkora zakó más kategória. Ezért remélem, hogy a BL-ben összekerülünk és revansot tudunk venni rajtuk.
A legyőzhetetlenség mítosza lengte körül a csapatot, Vidát meg egyenesen az év játékosa díjra jelölték. Na most a földön találtuk magunkat és azt mondom, hogy időben jött a pofon.
Továbbra is minden fronton esélyes a csapat, a bajnokságot pedig még mindigy csak a MU bukhatja el.
A Liverpoolnak "minden" volt ez a győzelem.
A MU-t verték idegenben, nagy gólaránnyal, jól játszva, dominálva.
Azonban a bajnokságban még mindig jelentősnek mondható a MU előnye, ráadásul az idei Pool hajlamos a következő meccsén leixelni egy kiesőjelölttel.
Presztízsértéke nagy volt a meccsnek, de ha csupán a bajnoki versengést nézzük, MU szurkerként azt mondom belefért.
Tavaly oda vissza égtünk a City ellen és duplázás lett a vége. Idén lehet, hogy a Poollal járunk ugyanígy :)

kroos 2009.03.15. 09:17:16

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
a piros gombbal vigyázz...@halareaal: kb az összes.
Csak az a foci neki amikor Messi meg Dinya trükközik...nem is értettem miért néz akkor angol meg német bajnokit.Aztán Rájöttem...azért hogy leirhassa hogy ,,ezeket a barca megszopatná"....
Üzenem is ezuton Csöncsönnek hogy délután megye1-es Deac meccsre megyek,és élvezni fogom pedig öket Messi tényleg megszopatná.

TaDaM87 2009.03.15. 09:46:28

sajnos kimaradt most nekem a mu-pool. melyik meccsen voltak a gyengébbek, ezen, vagy az emiratesben? (az egy szép emlék, ahhoz jól tudom mérni ;) )

United82 2009.03.15. 09:55:32

Nem látom mit írhatott Republik of Mancunia ami kiverte így a biztosítékot, gondolom valami olyasmi lehetett amit ki kellett moderálni, de hát mindenhol vannak kicsit elmebajos emberek:)
De nem kell túlmisztifikálni ezt a meccset, egy biztos nagyon megvertek minket, teljesen megérdemelten, de ha ez kell hogy a végén nyerjünk, mert most kicsit mindenki visszatér a földre , hát akkor legyen. Tavaly is óriási pofon volt hogy a City 30év után , pont a jubileumi meccsen megvert minket, azt még mindig nagyobb pofonként élem meg mint a tegnapit, de a 2008as évből mégsem az marad meg az emberben hanem az hogy PL és BL cím.
A Unitednél ritka az ennyire hosszú veretlenségi sorozat, általában max van egy 7-8mecces és utána egy pofon , aztán újra 7-8meccs, sosem volt jellemző ránk ez a nagyon hosszú veretlenség, most megvolt és jött egy nagyobb pofon is. És Fergie megmondta a tutit megint, itt az a lényeg hogy mi lesz erra a válasz a reakció a csapattól, nos hosszú évek tapasztalata azt mutatja hogy erre a válasz egy újabb 8-9mecces győzelmi sorozat lesz. Még egyszer mondom,NEM azt mondom hogy örülök a Pool győzelmének, ki örülne annak hogy a legnagyobb riválisa otthon bucira veri? Senki. De ha már így történt akkor keressük a pozitív dolgokat és hosszú évekre visszamenően én igenis pozitívan állok hozzá és azt mondom ez a "Klicsko féle jobb egyenes" üdítően fog hatni a csapatra. Mindenesetre a következő fordulókban ki fog derülni a dolog!

United82 2009.03.15. 10:06:43

@TaDaM87:
Abból meccsből én csak annyira emlékszem hogy Rafael lőtt a végén egy nagy gólt, másra már nem, így nem tudom hogy ott hogy játszottunk, a védelem biztos jobban hiszen "csak" 2 gólt kaptunk, most meg négyet:)
Egy biztos a BL-re nézve elég szarok vagyunk idén a rangadókon (egy árva győzelem a Chelsea ellen otthon, melette egy X szintén a Chelsea ellen és 3 zakó), szóval ha idén is akarunk valamit a BL_ben meg mondjuk az FA kupában akkor ezen javítani kéne de sürgősen,bár én abban látom ennek az okát hogy a rangadókon is a szokásos 442ben nyomjuk és ez az elején jó dolog mikor támadunk és dominálunk, de idő elteltével az ellenfél uralni kezdi a középpályát és arra nincs válaszunk (kivéve a Chelsea meccset ahol nem volt kérdés), és ekkor lép be az hogy tavaly a rangadókon mindig is 451be vagy 433-ba nyomtuk, kinek hogy tetszik, és a kpályán mi uraltuk a meccseket, most ez nem így van, és lehet szidni CQ-t de az a 451je a rangadókra működött. Idén Fergie végig kitart a 442mellett és hát láthattuk az Inter elleni meccsen is hogy volt olyan periódus hogy a kpályán simán jött át az Inter és tegnap is a Mascherano,Leiva,Gerrard hármas létszámfölénybe volt középen és arra emlékszem hogy az Arsenal is 3kpályásssal játszott ellenünk, én ebben látom a rangadókon a sikertelenség okát és ha ezen nem változtatunk akkor nem leszkeresnivalónk, mert minden ilyen meccsen az első 15-20percben jók vagyunk, dominálunk, néha gólt is rúgunk (idegenbe pool,idegenbe chelsea,otthon inter,otthon pool) de aztán mikor az ellenfél mozgosít és ráerősít és védekezni kell akkor a belső kpálya nem bírja a terhet, főleg ha az ellenfélnél 3 kpályás van belül, nálunk meg kettő. Én ebben látom a rangadókon nyújtott idei gyenge teljesítmény okát és ha ezen nem lesz változás akkor marad a PL(+Ligakupa és Klub Vb), mást nem fogunk nyerni.

United82 2009.03.15. 10:41:25

Számokkal alátámasztva:

Tavaly a rangadókon (Roma,Barca,Pool,Arse,Chelsea) mutatott teljesítmény:
15m 9gy 5d 1v 22-8

Idén a rangadókon (Inter,Chelsea,Arse,Pool,Zenit)
8m 2gy 2d 4v 8-11

Azazello007 2009.03.15. 10:46:13

Azért a néhány hülyegyerek ellenére itt mégis sokkal kulturáltabb és racionálisabb a vita, mint az olasz posztoknál.

Azazello007 2009.03.15. 10:57:13

Az Arsenal-szurkolóknak pedig gratulálok Arshavin megvételéhez, szimpatikus, alázatos, ráadásul rohadt nagy gólt akasztott...:-)

luis garcia 2009.03.15. 11:17:38

azért nem kis hét ez a Liverpool történelmében :) a realt és a manuret is így elverni, hát csak gratulálni tudok. remélem a liga többi csapata is vérszemet kap most, hogy látják, milyen sebezhető a manure, és akkor még bármi lehet.

Ferguson 2009.03.15. 11:19:24

@Rooney82: Zenit? Nyeh :D Nem nevezném rangadónak a Főnök által lesajnált EU-i Szuperkupát. Ha már rangadó, akkor idevehetjük a villareal elleni BL csoportmeccseket (nem mintha olyan fényes lenne a két 0-0), mert ők is továbbjutottak, ráadásul ott vannak EU 8 legjobb csapata között. A tavalyi listához pedig én odavenném a lyon elleni két BL nyolcaddöntőt...

Amúgy amit írtál a ManUtd rangadókon nyújtott teljesítményéről! Megértem a logikát benne, de szerintem nem kell ezeket a dolgokat ennyire túlbonyolítani. Egy rangadó kiélezett, szoros meccs általában, ahol gyorsan forog a szerencse. Olyan meg szerintem nem létezik, h egy rangadón végig csak egy csapat dominál. Ha megnézed a tegnapi meccset, a második félidő első 15-20 percében a pool alig tudott átjönni a félpályán, szal ott domináltunk eleget, helyzeteink is voltak, csak nem lőttük be. Ha ott gólt lövünk, 2-2 és egész más a meccs képe. Ezért mondom, h nagyon kicsi a különbség aközött, h a tegnapi meccs nem 2-2 lett, hanem 1-4. Ahelyett, h a mezőnyfölényünket kihasználtuk volna 1-2-nél, újabb védelmi hiba, kiállítás, 1-3, majd a végén a csapat szétesett 1-4 :( Ehhez hozzáteszem, h a pool őszi 2-1-es győzelme előtt a merseyside-iak 5(!) évig nem győztek le minket, abból 4(!) éven keresztül gólt sem rúgtak. Szal ez alapján most már igazán kijöhetett nekik a lépés.

Ugyanakkor ha a dolgok mélyére tekintünk, valóban vannak aggodalomra okot adó jelek. 1. szerintem már az inter ellen is botrányosan játszottunk, főleg az első félidőben a vidic gól után. Hagytuk, h az inter domináljon középpályán, a megszerzett labdákat könnyedén eladtuk, scholes és carrick nem remekelt, a pool ellen ugyanezt a xar középpályás szenvedést láttam az első félidőben 2. a védelem nem most kezdett meginogni, hanem már a blackburn és a newcastle ellen meccsen is voltak megingások, nem beszélve a v d sar potyáról, evra teljesítménye az utóbbi időben kicsit visszaesett és most jött erre vidic, ez már sok(k), 3. idén még szerintem nem játszott igazán jól a csapat, még az inter elleni idegenbeli 0-0 első félidejében voltunk a legjobbak, de akkor sem tudtunk gólt lőni, ami elgondolkodtató...

Nagyon erős idén a MU ez tény és rengeteg jó játékos van, ugyanakkor bizonyos problémákra még mindig nem talált megoldást a Boss: 1. pl. ronaldo sosem védekezik normálisan, ha jobb oldalon játszik, akkor azon az oldalon könnyedén vezetik rá o'shea-re a labdát, aki azért nem a világ legjobb jobbhátvédje maradjunk ennyiben, 2. tevez vs berbatov probléma, mikor kit játszassak, melyik ellenfél ellen kinek jobb a stílusa (az inter ellen szerintem tevez hasznosabb lett volna elöl, mint berba, aki végig szenvedett - megjegyzem tevez tegnap még a jobbak közé tartozott, bár iszonyat peches volt ő is, szal végülis nem baj, h őt kezdette), 3. most akkor mi az ideális vagyis inkább legerősebb felállás középpályán? 4. rooney helyzete, a sérülése után 5/5-ös meccs/gól mutatóval tért vissza, ugyanakkor az inter ellen rengeteget kellett védekeznie, ami dicséretes, de mégse ideális megoldás, h az egyik elöl lévő ember csúszik be a saját tizenhatosánál sárga lapért (lásd maicon eset), tegnap pedig súlytalan volt. Összességében amit tegnap hiányoltam, azok az igazi "manchesteres" összjátékok voltak, mint ami pl. park buktatását megelőzte. Ez is bizonyítja, h tegnap minőségbeli problémák voltak a csapattal és nem segítették egymást, nem csapatként funkcionáltak, ez szemet szúrt ronaldo esetében, aki rengetegszer belevezette a labdát a védőkbe, aztán összesett, de semmilyen segítséget nem kapott sem o'shea-től felfutásból, sem a középpályáról, sem a csatároktól.

Nekem ez a véleményem. Van azért még mit csiszolni. Azt meg változatlanul állítom, h az inter meccs utáni 2 nap nem volt elegendő a felkészülésre, tompa volt a csapat. Ezért is mondtam, h most a következő szombati meccsig elrepülhetnének pár napra dubai-ba lazítani v ha nem akarnak olyan messzire menni, akkor írországba vmi Isten háta mögötti wellness és golf klubba, ahol senki nem baszogatja őket és nyugodtan tudnak relaxálni.

füligjimmy77 2009.03.15. 11:27:16

Azért az Arsenal szurkerek helyében én még nem bontanék pezsgőt, kétszer egymás után még mindig ne nagyon tudnak nyerni, a bajnokságban persze most megvertek két kiesőjelöltet (a WBA tuti kipottyan), de a Roma ellen nagyon rezgett a léc például. Most a Villának van egy nehezebb sorozata, de a gúnároknak még ott a 'Pool, Chelsea, MU, de akár a Cityt is említhetném, plusz BL, és FA kupa. A Villa sorsolása szerintem könnyebb, de lehet, hogy mentálisan "megtörnek", ha nem alakulnak a dolgok a szájuk íze szerint. Az MU-Pool pedig elég felemásan alakult szerintem, eekkora különbség messze nem volt a két csapat között, a vörösök jobbankihasználták az ellenfél hibáit. Amúgy nekem volt egy olyan érzésem, hogy RAfa kicsit összezavarodott, amikor látta, hogy előnnyel mennek az öltözőbe, az arckifejezése legalábbis érdekes volt. De valószínűleg csak képzelődök.

United82 2009.03.15. 11:58:10

@Ferguson:
kivehetjük a zenitet és be a villarealt és a lyont is be lehet tenni tavalyra , a lényegen, a tendencián nem változtat..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.15. 12:03:28

@kroos:

Te hülye vagy. :-) Hol beszéltem itt a Barcelonáról?

Őszinte gartulációmat fejeztem ki a Poolnak, amelynek nagyon drukkoltam tegnap (idénre valamiért kifejezetten szimpatikusak lettek), egyben persze kicsit szurkáltam a MU-t, de ezt a MU-szurkeszek szerintem már el is várták tőlem. :-)

A nayg rangadóin idén egyszerűen lenyűgöző volt a Liverpool. Nem "joga bonito" meg hasonló baromságok által, de hihetetlenül összeszedett és koncentrált védekezéssel, elöl pedig egy (nekem) rendkívül szimpatikus Torres-szel.

Persze nem valószínű, hogy bajnokok lesznek, de azt már elmondhatják magukról, hogy a két tavalyi BL-döntőst (!) oda-vissza (!) verték, 9-2-es gólkülönbséggel!

Ez kalapot érdemel.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.15. 12:18:24

@Csöncsön: ha minden hozzászólásod ilyen hangnemben íródna, akkor nyugalom lenne az angol topikokban :)

mellesleg igaz, a Liverpool nagyon fölszívta magát a nagyok ellen, jár nekik a pacsi.

Ferguson 2009.03.15. 12:21:44

@Csöncsön: majd ha a pool kiveri a barca-t a BL-ből (szerintem az angol csapatok közül nekik lenne a legnagyobb esélyük rá), akkor minnyá nem lesznek olyan szimpatikusak :P

"de azt már elmondhatják magukról, hogy a két tavalyi BL-döntőst (!) oda-vissza (!) verték, 9-2-es gólkülönbséggel!" - hehh :D ez meg olyan magyaros hozzáállás. Végülis a magyar válogatott megverte az olaszokat meg a németeket, igaz tétmeccsen "70" éve nem győztünk le egy velünk egy szinten álló csapatot sem (jóó, túloztam, de érted mire gondolok remélem). Hidd el, a pool a hajára kenheti a 9-2-es gólkülönbségét, ha a végén nem ők nyerik meg a PL-t. És biztos vagyok benne, h ezt a 9-2-t (sőőt még a fél kezüket is) odaadnák a bajnoki elsőségért végre :) Amúgy meg felesleges esélyeket (túl komolyan) latolgatni március közepén. A bajnokság még nem dőlt el. De ha a pool most a real és a MU alázásából akar megélni egy ideig és nem a következő feladatokra koncentrál, akkor hamar elszállhat megint...

wilco 2009.03.15. 12:24:10

@füligjimmy77: a gúnárok ezt már innen be fogják húzni. a villának brutál meccsei lesznek most, wengerék meg elkezdtek focizni. nem mondom hogy esélyesek a bl-ben, de bárkit megverhetnek.

kroos 2009.03.15. 12:30:38

@Csöncsön: De azért a Barca szétkapná öket nem?

(a wolsburg meccsböl is azt vontad le)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.15. 12:36:01

@JClayton:

Imádok provokálni. :-)

@Ferguson:

Nem tudna úgy fájni, mint egy MU vagy Chelsea elleni kiesés... (Ha meg más ellen esne ki a Barca, akkor egyetlen szavam volna rá: megérdemelték.)

Benítez ténykedése kapcsán sokféle narratíva előjött már. (Például: a BL-ért föláldozza a PL-t, sose fog bajnokságot nyerni stb.) De lehetséges az is, hogy szép folyamatosan megtanulja, hogyan kell PL-t nyerni. Idénre legalább már a rangadókon jó a Pool. Lehet, hogy jövőre ehhez a kiscsapatok elleni győzelmek is társulnak majd. Ferguson sem egyből PL-győzelmekkel kezdte. Mondom: ez is lehetséges narratíva.

(Sőt szerintem ha Torres mellett Villa is ott lenne, most is a Pool vezetné a PL-t; de ez magánvélemény.)

Elszállni nem szabad, pont ez az, amit Ferguson mindenki másnál jobban megtanult. Én is lehetségesnek tartom, hogy ezek után a MU mindent, de mindent megnyer idén, és pont a nagy pofon hatására.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.15. 12:39:35

@kroos:

Jajmár, az tök komolyan véletlen volt, hogy Barcát írtam. Az a lényeg, hogy egy kreatív csapat szerintem szétszedné a Wolfsburgot. A PSG is szétszedte.

Ferguson 2009.03.15. 12:42:45

@Csöncsön: "Nem tudna úgy fájni, mint egy MU vagy Chelsea elleni kiesés..." - húúúú, akkor de xar lehetett neked a tavalyi BL elődöntős kiesés után (félre ne értsd, egy percig sem sajnállak...) :P "Én is lehetségesnek tartom, hogy ezek után a MU mindent, de mindent megnyer idén" - legyen igazad :) ManUtd 4ever

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.15. 12:51:51

@Ferguson:

Xar is volt, azóta sem hevertem ki...

eyeofodin85 2009.03.15. 12:53:32

Igazából semmit nem számít, de érdemes megnézni a big four egymás elleni meccs eredményeit. L'pool 15 pontból 13 szerzett, Arsenal 9/7, MU 15/4, Chelsea 15/1. Érdekesség, hogy a Pool 5 meccséből 4 meccsen kapott pirosat az ellenfél.

füligjimmy77 2009.03.15. 13:06:42

@wilco: 'Pool, Chelsea, MU, City, NU, Wigan, Boro (mumus), Pompey, Stoke, ezek lesznek még az Arsenalnak (nem ilyen sorrendben)

Pool, MU, Everton, WHU, Bolton, Hull, Fulham, Boro, NU a Villának. Ez keményebb lenne? És ugye még nem játszották le a Spurs elleni, miből gondolja mindenki, hogy azt elbukják most, és onnan már vissza se kapálóznak?

Én most egyikre se fogadnék, de... Az Arsenalnál hiába tért vissza Walcott, Eduardo (majd nemsokára Fabregas), legalább hárommal több meccsük lesz, az sokat számít ilyen feszített tempónál.

kroos 2009.03.15. 13:45:21

Elég egyértelmü a dolog miért nem lehet bajok a pool.
Kisebb csapatok a mik behuzodnak ellenük pl,pompey..nem tudnak játszani,nincs területük,föleg torresnek.Ezért megy csak a rangadókon és a nagycsapatok ellen nekik igazán.Akiknek a védelme fentebb van tolva,és támadnak is nem csak kontráznak.Ha a Pl, csupa mu-bol,chelsea-böl,reálból állna a pool simán bajnok lehetne.De igy hogy van pompey,hull,everton is...

pocak 2009.03.15. 14:00:41

@kroos:
hát én már rég emiatt sopánkodom. Egyszerűen kéne még egy vagy két olyan ember, aki a Stoke-meccseken képes beszenvedni egyet, ez hiányzik elsősorban. Ilyen Giggs vagy Scholes típusú ember.

undertow 2009.03.15. 14:18:26

essien visszatér és ki padozik? hát persze, hogy mikel. kezdek biztos lenni benne, hogy az adidas szerződésben van egy kitétel, ami szerint ballacknak mindig játszania kell, ha egészséges...

pocak 2009.03.15. 15:17:35

@Csöncsön:
Nem sírnék, ha jönne.

mann 2009.03.15. 15:19:53

@Csöncsön: "lehetséges az is, hogy szép folyamatosan megtanulja, hogyan kell PL-t nyerni(Rafa). Idénre legalább már a rangadókon jó a Pool."
Ne feledjük, hogy ötödik éve "ül az iskolapadban" és ezalatt eltapsolt 190M fontot több mint 50 játékosra azért, hogy végre összejöjjön a PL. ;)
Egyébként csalóka képet kaptál a Poolról azzal, hogy csak a rangadókat nézted, látnod kellett volna a Stoke elleni oda-vissza "parádéjukat is ;)

Van abban valami, hogy a középpályán sovány a MU. Tegnap azt lehetett érzékelni,hogy a Pool játékosok valahogy mindig többen voltak és teret sem hagytak a kibontakozásra. Míg az is igaz, hogy Torresnak és Gerrardnak több terület jutott, rendszeresen bántóan üres volt a Manchester védelme előtti terület. Carrick és Sonka kevés volt, képtelenek voltak megoldani ezt, míg a brazil szinte mindig lemaradt a Pool támadásokról.
Ennek eddig nem volt ilyen súlyos következménye, mert a védelem remek teljesítménye ellensúlyozni tudta ezt a problémát, de ha ők is betliznek, akkor jön a tegnapihoz hasonló oblák. Egy Hargreaves nagyon hiányzott tegnap, de szerintem Fletcher kezdetése is jobb döntés lett volna, mint Anderson játéka.

Tevez tegnap kihagyta azt, amit valszeg Berbatov berúgott volna. SAF habitusát, eddigi (RVN, Becks) döntéseit látva nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Carlitos szerződése a tegnapi fél méterről kihagyott helyzet miatt nem lesz meghosszabbítva.

Viszlat 2009.03.15. 15:22:03

@mann: Gattuso kéne a középpályára. Halálkomolyan.

poolfanati 2009.03.15. 15:22:47

a tegnapi meccsünkön a négy gólból kettő saját térfélrő való indítás volt(nem felszabadítás)!

badblood 2009.03.15. 15:26:18

Essien: Nincs jobb egy rossz lövésnél :))

mann 2009.03.15. 15:30:41

@Viszlat: Nem hiszem :). Jó helyen van ő Milánóban. Inkább azt érzem egyre jobban, hogy Anderson nem biztos, hogy be tudja váltani a hozzá fűzött reményeket (örülnék ha rámcáfolna, de erre egyre kevesebb esélyt látok). Viszont van Fletch, van Possebon, talán velük kéne vkp-t játszatni.

@poolfanati: Az első felszabadítás volt kiszorított helyzetben, a védő nyakán Parkkal, szinte a saját alapvonalról. Én nem nevezném indításnak, előre bikázott labdának annál inkább. De ez semmit nem von le abból, hogy Vidic óriásit makkozott, míg Torres remekül csinálta.

poolfanati 2009.03.15. 15:31:23

@badblood: kurva nagy gól volt! egy digitális vágás után megy a gerrard top 20 goal videóba:D

poolfanati 2009.03.15. 15:40:09

basszus most jut eszembe:D
SOK BOLDOG 117. SZÜLINAPOT LIVERPOOL FC!

Ferguson 2009.03.15. 15:41:25

@poolfanati: LoL :P vki tartsa meg a plafont... :D Ha vidic és o'shea nem hibázik, akkor azok az indítások könnyű zsákmányok lettek volna a manchester védelmének, lévén nem voltak pontosak. Tudod milyen egy pontos indítás? (www.youtube.com/watch?v=Gig9p0kGA1o) - pl. 2.05-nél, 3.19-nél v 3.29-nél! Gerrard és társai nem tudnak ilyeneket ;-) Go MU

Dani Kalifornia 2009.03.15. 15:43:02

@mann: Azért az a Parry körüli problémák alatt elég jól kiderült, hogy nem Rafa "tapsolta el" azt pénzt, illetve ő nem pont ezeket az igazolásokat lépte volna meg. Volt itt sok név, akiről lemaradtak a vezetőség pöcsölése miatt, pl. Barry, tehát, ha valóban egyedül ő menedzselne, ennyi idő alatt már talán előbbre járna...

Dani Kalifornia 2009.03.15. 15:45:11

@Ferguson: Bocs, hogy szar volt a védelmetek, de a miénk nem volt ennyire szar. Most mi legyen, be kellett volna engednünk három gólt, hogy fair legyen?;)

poolfanati 2009.03.15. 15:47:24

@Ferguson: "Ha vidic és o'shea nem hibázik,"
nincsen ha...
pedig annyit bizonygattad/tátok hogy a tietek a világ legjobb védelme... két ilyen "szar felszabadítást" nem tudott ki védeni a "világ legjobb védelme".
what a shame!:D

mann 2009.03.15. 15:58:18

@reggie_bush: Ez igaz. A Parry dolog valóban ül és a legfrissebb Barry történetre jómagam is emléxem.
"...ha valóban egyedül ő menedzselne, ennyi idő alatt már talán előbbre járna..."- hogy poolfanaticot idézzem: "nincsen ha" :) De most valszeg hosszabbítani fog, így megláthatjuk a következő években, hogy mire fog jutni "egyedüli kakasként a szemétdombon".

@poolfanati: Szerintem a védelmünk továbbra is nagyon jó, a statisztikák önmagukért beszélnek. Tegnap az derült ki, hogy nem ufók, hanem emberek és képesek hibázni ők is :)
De ha már itt tartunk, melyik csapatnak van szerinted jobb védelme a jelenlegi MU hátsó alakzatnál?

wilco 2009.03.15. 17:00:12

@füligjimmy77: én ha fogadnék az
ágyúsokra tennék...;) nagyon alul vannak ők szerintem most értékelve, a többség lesajnálja őket rendesen, amire egyrészt rá is szolgáltak, másrészt viszont rengeteg van még bennük. majd kiderül.

Asidotus 2009.03.15. 17:02:18

Hajrá Tottenham!
Szívem szakad meg, hogy az Arsenal legfőbb vetélytársának bukásáért drukkolok, de majd máskor, most győzzön a Spurs!

Glory 2009.03.15. 17:07:43

@poolfanati: nincs ha, de azert azt lassatok be hogy megye2 serduloben az edzo leszedes nem jatszat 1 honapon at ha ilyet csinalsz. itt nem arrol volt szo hogy beszopattak a mu vedelmet hanem arrol hogy 2 60 metert repulo, tisztan erkezo labdatvoltak keptelenek kifejelni elrugni, de ha nagyon gonosz akarok lenni veluk akkor legalabb eleallni hogy a labda legalabb pattanjon el vmerre mert abban az esetben sem szulettek volna meg azok a golok. igy szamomra olyan erzes hogy a pool egy jogos 11-es meg egy jogos szabi (de jogtalan piros) utan lott ket golt. a mu pedig egy jogos 11-es utan. de ennyi erovel cr szabadjai kozul is bemehetett volna 1. egyszeruen kibaszott szerencsetlenvolt a mu-tegnap. a pool meg kurta szerencses. viszont en is azt szoktam mondani hogy jo csapatnak van szerencseje. mi parszor ezt bizonyitottuk, most ti is. grt

Ferguson 2009.03.15. 17:22:54

@poolfanati: "nincsen ha..." - ennél nagyobb közhelyet... "pedig annyit bizonygattad/tátok hogy a tietek a világ legjobb védelme..." - az a nagy helyzet, h nemcsak mi bizonygattuk, hanem wengertől kezdve a premier league összes edzőjén át peter schmeichelig. És ha ez még nem elég, hát akkor ott vannak a számok is. 14 v mennyi (már nem is emléxem olyan sok :D) meccs, 1311 perc kapott gól nélkül... Sőt úgy látom még mindig mi kaptuk a legkevesebb gólt a chelsea-vel holtversenyben. Tovább is van mondjam még?! :P

poolfanati 2009.03.15. 17:34:52

@glorymanunited: tényleg jó a védelme a munak, nem mondtam hogy nem rossz. és tényleg az egyik legjobb. de ilyet nem lehet kijelenteni hogy a legjobb. mert akkor jönnek az ilyen meccsek. szerintem a chelseanek, a liverpoolnak és a munak a legjobbak a védelmei, ez bibozonyosodott a BL-ben. amúgy szerintem a spanyol válogatott védelme a legerősebb. az angolokéból csak egy jó kapus hiányzik.
@Ferguson: "És ha ez még nem elég, hát akkor ott vannak a számok is."
én is tudok számokat mondani: 4 nekünk 1 nektek:D eléggé egyértelmű statisztika:D

abban amúgy tényleg van valami hogy most már nem hordja fenn annyira a mu az orrát és jobban figyelnek majd a játékosaik és nagyon akarnak majd bizonyítani. de van a dolognak egy másik oldala is: elhitettük a többi csapattal hogy meg lehet verni a manchestert. szóval adtunk nekik ezzel bőven önbizalmat!

Ferguson 2009.03.15. 17:36:46

@poolfanati: "én is tudok számokat mondani: 4 nekünk 1 nektek:D eléggé egyértelmű statisztika:D" - aha persze, de ez csak egy meccs, a mienk meg 14 meccs... Mindegy, ez egy never-ending vita :) Én nem is folytatom. Üdv neked

váév építők (törölt) 2009.03.15. 17:38:04

uk.eurosport.yahoo.com/ph/index.html?tmp=aslideshow&p=manchester+liverpool&b=31&slide=9&speed=3&play=0

ajánlom a 37. képet azok figyelmébe akik kételkednek benne, hogy vidics meleg...
ronaldó meg a nagyfejű is seggrepacsiztak a meccs alatt...néha elgondolkozom, mire szoktatja őket az alkesz...

wilco 2009.03.15. 17:38:35

@poolfanati: az nekünk nem baj, legalább többet fognak kockáztatni, mi meg ugyanolyan kegyetlenül lecsapunk a hibákra mint ti tegnap. ;)

Dani Kalifornia 2009.03.15. 17:39:01

@glorymanunited: Szóval mák volt az egész mi? Muhaha!

(Amúgy mióta jogtalan gólhelyzetet megakadályozó szabálytalanság után kiküldeni a védőt, azt mondd meg!)

Olyan szempontból is nézhetjük ezt a meccset, hogy a Pool gyakorlatilag nem csinált semmit, a MU meg így sem tudott egész meccsen egy épkézláb helyzetet kialakítani, erre válaszul a Pool az összes adódó könyörtelenül kihasználta.

Könyörgöm, hogyan lehet az mák, hogy az MU nem volt képes helyzetet kialakítani??? Talán az a mák, amikor a semmiből beakad egy szabadrúgás, és ezzel 1-0 a meccs, nem az, amikor verünk négyet...

Glory 2009.03.15. 17:46:52

@reggie_bush: nem egyedul rohant a kapura es utotte el ot vida hanem ott volt ferdinand is a kozelben igy nem lehet kijelenteni hogy 100%-os golhelyzet volt abban az esetben pedig egy ilyen lerantas csak sarga.
egy szoval nem mondtam hogy mak volt atz egesz. meg gratulaltam is. annyit mondtam hogy mi vmi kurta szerencsetlenek voltunk, ti meg marha szerencsesek hogy ilyen balfek volt a vedelem.
hany helyzetet dolgozott ki az egesz meccsen a pool szinte semmit. ami volt azt mi adtuk at talcan. meg egyszer mondom nem erdemelt meg pontot sem a mu, de ne ugy legyen mar beallitva hogy iskolajatek volt meg parade mert akkor ti sajat magatoknak hazudtok. nehogy majd a jovo heten az istenni carra nezzen el 1-2 ilyen labdat azt akkor meg lehet pislogni.

Ferguson 2009.03.15. 17:49:06

@váév építők: vidic-nek felesége és gyereke van. Hagyjad már a hülyeségeidet :@ Most komolyan, jó szórakozás ilyeneket írkálni? Sosem értettem az ilyet...

Dani Kalifornia 2009.03.15. 17:51:29

@glorymanunited: Ferdinand rohadt messze volt, egyedülvitte volna kapura - ezért nem véletlen hogy Ferdinand (kapitányként!) nem is ment reklamálni, mert tudta mi következik.

Egy ilyen eredményt meg nem kell megmagyarázni, ez most nekünk igenis parádé, még ha a pályán nem is volt iskolajáték.

(Amúgy büszkék lehetnétek arra is, hogy a Pool szurkeszek így örülnek egy OT-n elért sikerre, mert ez is az ellenfél tekintélyéről árulkodik...)

Ferguson 2009.03.15. 17:52:58

@reggie_bush: ha engem kérdezel, szerintem is JOGOS volt a piros lap, halkan teszem hozzá, h neten néztem a meccset és az angol kommentátorok túl szigorúnak érezték a pirosat, ráadásul ha megnézed, akkor vonalban rio volt az utolsó védő, mert ő hátrébb helyezkedett...

Dani Kalifornia 2009.03.15. 17:53:12

@glorymanunited: Amúgy nincs 100%-os meg 98%-os gólhelyzet, csak gólhelyzet van. A tizenhatos vonalán egyedül szemben a kapussal, úgy, hogy oldalra 6-8 méterre van a legközelebbi védő, az gólhelyzet.

Glory 2009.03.15. 18:00:42

de nem a kapu fele iranyult a mozgas hanem kifele----->plusz egy vedo is volt a kozelben (rio)

Ferguson 2009.03.15. 18:19:34

Nagyon remélem vidic csak egy meccset kap a pirosért...

Asidotus 2009.03.15. 18:19:46

GÓÓÓLLL!!! 0:2!!!
Csak én nézem egyedül az Aston Villa - Tottenham meccset?

sepsta75 2009.03.15. 18:29:40

@Nűnű:
nem,én is nyomatom kapcsolgatva a werderrel ;)

poolfanati 2009.03.15. 18:33:25

glory és ferguson: a tavalyi 3-0 után ti nem voltatok ugyanilyen boldogok és nem szólogattatok be piciket vagy nagyokat pool drukkereknek? az ilyen buzizós komment szerintem is durva, én nem írtam ilyeneket, én csak finoman tettem:D
tavaly mi még annak se tudtunk örülni hogy elsők vagyunk ti meg most igen. szóval mi most jó sokáig örölünk ennek a történelmi sikernek, mert másnak nem tudunk...
szerintem még mindig ezerszer jobb a helyzet mint az olasz posztoknál...:D

poolfanati 2009.03.15. 18:34:05

@Nűnű: nézem, jó meccs, a spurs megérdemelten vezet és nyeri majd meg a meccset.

drosiii 2009.03.15. 18:36:29

@pote: Nagyon úgy néz ki, hogy a hétfői meccs fog dönteni köztünk! Ha nyer ma a Tottenham, akkor egyenlőre állunk és jó kis izgulós hajtós meccs lesz a WHU - WBA.

Glory 2009.03.15. 18:39:43

@poolfanati: en nem panaszkodom. tok jol kibeszelhetjuk magunkat mindenfele komolyabb sertettseg es anyazasnelkul.

Dani Kalifornia 2009.03.15. 18:46:30

@glorymanunited: "de nem a kapu fele iranyult a mozgas hanem kifele----->plusz egy vedo is volt a kozelben (rio)"

Nem, ez nem így volt, nézd vissza.

Gerrard lefordult, már a kapu felé indult volna, Rio meg kurva messze volt - ma néztem vissza.

És megint leírom, hogy Rio, aki elsőként rohanja le a sporikat, oda se ment reklamálni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.15. 18:47:57

@drosiii:
én még egy picit bízom a Villában

drosiii 2009.03.15. 18:48:44

@reggie_bush: Nekem meg nem volt egyértelmű, hogy Vidic szabálytalanabb lett volna mint Gerrard. Gerrard is dolgozott rendesen, de ez nem befolyásolja a pontok elosztását, szóval kissé értelmetlen vita.

drosiii 2009.03.15. 18:51:13

@pote: Hát bakker izzadok most rendesen :D (gondolom az is közre játszik, hogy eléggé lebetegedtem)

váév építők (törölt) 2009.03.15. 18:54:37

@Ferguson: feszültté tett a tegnapi meccs? meg akarod beszélni?

drosiii 2009.03.15. 18:56:10

@drosiii: na majd a hétfő dönt. csak 3-0al nyerhetsz :)

Asidotus 2009.03.15. 19:01:15

Na, ez meleg volt a végére, de huh...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.15. 19:05:43

7et vágtunk Rómában, majd kitömtük a Blackburnt, vasárnap estére maradtunk a negyedikek a bajnoki tabellán... szép 7 ez így!

Aki erre jár, kész a paprikáskrumpli... lebbencstésztával és néhány tojás is belekerült... :) a kényes gyomrú sp?rs drukkereknek van mézes-mustáros hús is:)

Üdv, ymy

ui: Woland, emlékszel miben fogadtunk még az ősszel? Mit állítottam, hogy az első 6ba vagy első 8ba kerültök be? Egy sör volt a tét :)

Ferguson 2009.03.15. 19:06:50

@váév építők: ne vegyelek komolyan? Jóóóó szíves örömest. Ez alapján a buzizós komment alapján tényleg komolytalan lehetsz. Az oviban van kb. ilyen szint, ott talán hitelesebb lehetsz... Üdv

Ferguson 2009.03.15. 19:09:47

Amúgy tiszta szégyen ez a villa! Amióta elkezdtek beszélni arról, h tényleg befuthatnak a negyedik helyre, azóta nem nyertek meccset (immáron 5 hete), kiestek a kupából és az uefa-ból, a bajnokságban meg csak az nem verte meg őket, aki nem akarta... Egy krumpliszsáknak több mentális tartása van.

SamS 2009.03.15. 19:19:36

O'Neil a legkevesebb játékost alkalmazta a PL-edzők közül. Másrészt, elég kiszámítható a játékuk, nagyon-nagyon angolos, egy kis ésszel meg lehet ölni a támadójátékukat. Szerintem valamelyest túlteljesítették magukat a szezon első felében. De ne feledjük, az Arsenalban simán benne van még egy-két meglepő eredmény a kicsik ellen...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.15. 19:23:51

@Ferguson: miért kell ilyeneket mondani egy másik csapatra? buktataok már el Ti is 12 pontos előnyt, ugye emlékszel?

Üdv, ymy - fair play szurkolást mindenkitől!

Ferguson 2009.03.15. 19:27:42

@imici77: a tényeken ez még nem változtat... Az is tiszta szégyen volt, h elbuktunk 12 pontot anno.

Asidotus 2009.03.15. 19:29:20

Az Aston Villával kapcsolatban nekem nem tetszett, hogy tartalékos játékkal feladták az UEFA kupát, és az valahol megbosszulta magát. Azóta nem nyertek sehol sem.

wilco 2009.03.15. 19:56:35

szerintem érthető volt amit a villa csinált. sőt, a baj az hogy elkéstek vele. törvényszerű volt hogy el fognak fáradni, kérdés hogy tudnak-e még újitani. mondjuk azt nem teljesen értem hogy mit akarnak a bl-től jövőre ha nincs 20 normális játékosuk.

crouchy 2009.03.15. 20:34:24

@drosiii: Mit csinált Gerrard?:) Vidic konkrétan megragadta a faszánál fogva és lerántotta a földre. Ezt láttam. De Gerrard???

halareaal 2009.03.15. 20:37:10

szimpatikus csapat a Villa, de most h végre utolérték őket, nyugodt szívvel írom be h a a big4al, így természetesen az Arsenallal sem képviselnek 1 kategóriát. szép lassan felépülnek a sérültek, visszatér Fabregas és az Arsenal a BLért harcolhat, meg a dobogóért, a Villa meg ismét az UEFA-ban indul, teljesen feleslegesen.

üvöltő dervis 2009.03.15. 21:16:48

vicces, hogy így kiakadnak egyes "kollégák" az egyébként csúnya vereségtől.
Valaki írta, és egyetértek, jobb, ha most jön egy pofon, mint elbukni a bajnoki címet. Felszívják magukat, és megyünk tovább. Ahogy eddig. És jöhet a liverpool utánunk, és megkaphatják az ezüstöt. megérdemlik.

halihalo 2009.03.15. 21:24:26

Az utóbbi részt nem olvastam most újra, lehet, valaki már írta. SAF a következőt nyilatkozta a meccs után: "It is a hard one to take because I felt we were the better team." Hát... Döntetlen vag eg gólos vereség után ezt mondani, még elmegy, de 4:1 után... ???

mann 2009.03.15. 21:34:34

@crouchy: Szerintem jogos piros volt. Sok szódával talán elment volna sárgával is, a "hazai pálya előnyét élvezve":), de nem lehet vitatni a pirosat sem.
Hozzá kell tenni, hogy az a bírói döntés az utolsó, még kapaszkodó ujját taposta meg a párkányon lógó Unitednek, amit aztán Aurelio le is taszított a mélybe.

Viszlat 2009.03.15. 22:02:16

@halihalo: nem tudom hol olvastad ezt, de Ferguson egész mást nyilatkozott a meccs után.

halihalo 2009.03.15. 22:09:51

@Viszlat: www.premierleague.com/page/MatchReports/0,,12306~44902,00.html
Szó szerin ez áll ott. Ez elvileg a PL hivatalos lapja, és az ő hivatalos nyilatkozata.

halihalo 2009.03.15. 22:16:19

@Viszlat: Ráadásul még az is hozzátette, hogy: "There is no complacency on our part."... Hmmm....

Ferguson 2009.03.15. 22:18:45

@halihalo: Valóban ezt nyilatkoza Ferguson, gondolom azért, mert így érezte, ott van, h "I felt...". Mi ezzel a gond? Gyanítom közelebbről és szakavatottabb szemmel figyelte az eseményeket, mint te v akármelyikünk...

Woland 2009.03.15. 22:21:54

@imici77:

you're welcome! : ) ledobbentem mennyire siman nyertunk a Villa Parkban... egesz jo meccs volt (bar csak fel szemmel tudtam kovetni). jelenlegi jatek alapjan hatalmas a kulonbseg a Villa es az Arse kozott.

nem emlekszem pontosan hogy top6 vagy top8 volt a fogadas... de ha osszefutunk valaha is akkor egy sort igy is ugy is fizetek : )

(top6 amugy nyilvan tuti nem lesz. top8 viszont tulajdonkeppen realis most mar, bar jatszunk meg a top3-mal iden... hetedik hely lenne a hetedik mennyorszag...)

elvezd ki ezt a hetet, ilyen tokeletes foci-konstellacio ritkan adodik.

joccakat!

Viszlat 2009.03.15. 22:23:14

@halihalo: fura, a klub hivatalos oldalán egész más a nyilatkozat... www.manutd.com/default.sps?pagegid=%7BF9E570E6%2D407E%2D44BC%2D800F%2D4A3110258114%7D&newsid=6628932

Végülis mindegy, van benne némi igazság, de ugye a meccseket gólra játsszák, nem labdabirtoklásra vagy a játék irányítására. És ez a Manchester esetében is igaz, 1-4-nél teljesen mindegy már, hogy a második félidő első felében 70-30 volt a labdabirtoklás.

Ferguson 2009.03.15. 22:25:39

Amúgy meg vedd figyelembe, h Ferguson egy meccs után nyilatkozik a BBC-nek, a Sky Sports-nak és a MU TV-nek is. A honlapok ezekből a nyilatkozatokból plusz a hivatalos sajtótájékoztató anyagából szemezgetnek kényük-kedvük szerint manipulálva az olvasókat. Aki nem ismeri a nyilatozat teljes szövegét, csak azt olvassa, amit egy honlapon kiemelnek belőle, az könnyen félreveztheti önmagát. Ezt az ominózus részt pl. a manutd.com-on le se hozzák, ott csak annyi van, h "It is a hard one to take PONT" Máshol én is azt olvastam, h utána van írva ez a "because I felt we were the better team..." - szal csak óvatosan ezekkel a nyilatkozatokkal. A honlapok manipulálnak, érdemes a Sky Sports-on v a BBC-n megnézni az élőszavas interjút mindig...

Ferguson 2009.03.15. 22:27:35

Persze az élőszavas interjúkat sem adják le végig, csak egy részüket. Summa summarum, tulajdonképpen csak nincs olyan forrás, ahol egy nyilatkozat teljes szövegét el lehet olvasni... :D

halihalo 2009.03.15. 22:31:56

@Ferguson: De azért a Pl hivatalos honlapja nem az a fórum, ahol SAF-ot le akarják járatni...

Ferguson 2009.03.15. 22:39:18

@halihalo: nem, lejáratni semmiképp nem akarják, de egy kis feszültséget gerjeszteni sosem árt. Ha olvastad ma a BBC Sport fórumát, láthattad, h abból alakult ki parázs vita, h SAF nem ismerte el, h jobb volt a pool, hanem azt mondta, h " I felt we were the better team..." Ezzel pedig feszültséget gerjesztettek, mert a pool-osok egyből nekiestek a Főnöknek, h még 1-4 után is képes azt mondani, h ők voltak a jobbak. Ha pl. a honlapok manipuláltak volna és ezt nem hozzák le, akkor szépen elült volna a vita, h hát igen, SAF is elismerte, h fejet kell hajtani. De akkor most nem lenne semmi vitatéma az angol bulvársajtóban. Akár hiszed, akár nem, cseles dolog ez a média és információ-csepegtetés.

Ferguson 2009.03.15. 22:41:48

@halihalo: félre ne érts, én nem tagadom, h ezt mondta a Boss, csak azt mondom, h ezt nem hozták le így mindenhol. Sok helyen csak az volt olvasható, h "It is a hard one to take" pl. a manutd honlapján is...

halihalo 2009.03.15. 22:45:56

@Viszlat: A csapatok hivatalos honlapját mindig fenntartással kell fogadni. Mindig ők közölnek utoljára híreket. Minden csapat honlapja ilyen... Amikor meg közölnek valamit, az meg semmitmondó.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.03.15. 23:13:06

Fergie bizony azt mondta, hogy ők voltak a jobbak, és kb tíz angol újságnak kellett félreértenie, ha nem. Ő így érezte, de ez persze nem tükröződött az eredményben, és a Pool szerinte is kalapemelést érdemel, mert az OT-n 4-1-re tudott nyerni. Nehogy már felhúzzátok ezen a szemöldökötöket, hisz épp azért tart ott a United, ahol, mert Ferguson sosem tudott veszíteni. Bár azt el kell mondani, hogy 5-6 éve, amikor még félig sem volt elégedett az elért eredményeivel, még ennél is kevésbé reálisan nyilatkozott volna.

A klubok hivatalos honlapja pedig általában a Pravda.:)

Everred 2009.03.15. 23:14:39

Elvileg még így is a United kezében van a bajnoki cím... gyakorlatilag viszont úgy fest, hogy az eddig elképzelhetetlennek tűnő csúnya összeomlás lesz a vége.

A United eleget fog botlani ahhoz, hogy megelőzzék, az üldözőkön múlik majd, hogy sikerül-e.

Viszlat 2009.03.15. 23:16:33

@halihalo: hát ez a hír köbö 10 perccel a tévés interjú után kint volt.

@habitang: nálam a nem tud veszíteni kategória az egyértelműen Wenger, ő simán lenyilatkozta volna egy ilyen meccs után, hogy a bíró tehet a vereségről és különben is nem onnan fújt a szél, mint a múltkor, no meg a parkolójegy automata sem működött reggel a közért előtt. :)

halihalo 2009.03.15. 23:17:11

@Everred: Azért erre nem tennék nagy összeget... :(

halihalo 2009.03.15. 23:18:05

@Viszlat: Én másképp értettem a nem tud veszíteni részt. Mert ennek lehet pozitív értelme is.

Viszlat 2009.03.15. 23:20:24

@halihalo: lehet, de a szövegkörnyezetből ítélve habitang negatív felhanggal használta.

Everred 2009.03.15. 23:22:30

@habitang: "I can understand why clubs come away from Anfield choking on their own vomit and biting their tongues knowing they have been done by the referee" - Sir Alex Ferguson, 1988 :-)

@halihalo: a Fulham aligha kap ki harmadszor is egy szezonon belül a Unitedtől, a Villa előbb-utóbb összeszedi magát, és ha ez az Old Traffordon történik, már el is olvadt az előny.

halihalo 2009.03.15. 23:27:49

@Everred: Szép idézet... :)
Hát, nem bánnám, ha így lenne,, de nem sok esélyt látok rá... A próféta szóljon belőled. :)

Viszlat 2009.03.15. 23:34:55

@Everred: Ennyi erővel a Fulham megint jó egy döntetlenre a Pool és a Chelsea ellen és akkor már nőtt is az előny...

No meg mi van ha a Villa pont jövő hétre szedi össze magát a Pool ellen?

Everred 2009.03.15. 23:39:52

@Viszlat: nagy meglepetés lenne, ha a Fulham egy szezonban kétszer is pontot szerezne ezek ellen a csapatok ellen. Mi viszont már kétszer megvertük őket, fel lesznek paprikázva, meg hát kellenek nekik a pontok.

A tegnapi meccs fényében mi a valószínűbb, hogy az Anfielden nyer a Villa, vagy hogy az Old Traffordon?

Viszlat 2009.03.15. 23:44:25

@Everred: szerintem legalább ugyanakkora meglepetés lenne ha a Fulham pontot tudna rabolni tőlünk. :) Legalábbis volt szerencsém látni mind a két meccsünket ellenük, 7-0 ugye összesen és abszolút fogalmatlan játék mind a két alkalommal. De persze bármi lehet.

A tegnapi meccs fényében igazat adok neked, de a tegnapi meccs csupán egy volt a sok közül. Vegyük mondjuk a Chelsea elleni 3-0-át és a pool égését a Middlesbrough ellen. Ezen meccsek fényében szerinted melyik valószínűbb?

Ferguson 2009.03.15. 23:48:19

@Everred: Miért vagy ennyire pesszimista a pool elleni vereség miatt? Ugyan már, fej a fejjel... Megverjük a fulham-et harmadszor is, a villa-t pedig kitömjük otthon és visszaszerezzük a hazai pálya mítoszát. ManUtd 4ever

wilco 2009.03.15. 23:52:03

Everred, ahogy Fergie is mondta, RESPOND! majd most kiderül mennyit ér a csapat.

Everred 2009.03.15. 23:53:41

@Ferguson: a vereség módja fáj eléggé: kilátástalan támadójáték, gyermeteg védekezési hibák, és főleg az, hogy hátrányba kerülve halovány, szemernyi esélyünk sem volt. Ez nem sok jót vetít előre.

@Viszlat: pontosan az előbb leírtak miatt tartok tőle, hogy egy durva hullámvölgyet jelez ez a meccs. Márpedig a Hiddink-féle Chelsea erősnek tűnik (a Citynek pl. simán rúghattak volna hatot megint), a Liverpool is jó tavaszt szokott produkálni, simán benne van, hogy megnyeri az összes hátralévő meccsét, amit a United esetében kizártnak tartok.

Everred 2009.03.15. 23:58:21

@wilco: én is egyetértek Fergie-vel, csak félek, mentálisan kevés lesz a csapat ahhoz, hogy ebből talpraálljon.

A Keane-, Cantona-, Bruce-féle csapat egy ilyen vereség után valszeg hetet rúgna a Fulhamnek, de a mostani team... hát majd meglátjuk, csak sajnos ez most nem elsősorban a futballtudáson fog múlni. Ha azon múlna, nem aggódnék.

Ferguson 2009.03.16. 00:04:51

@Everred: Miért, a MU nem szokott jó tavaszt produkálni? "csak sajnos ez most nem elsősorban a futballtudáson fog múlni. Ha azon múlna, nem aggódnék." - a Főnök a pedagógiai/lelki felkészítés mestere. Neki is és a játékosoknak is óriási tapasztalata van abban, h kell jól feldolgozni egy vereséget és h kell jó hajrát futni a PL-ben. Bízni kell a csapatban! Persze, a konkrét eredményt csak jövő szombaton fogjuk látni a fulham ellen...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 00:06:30

én úgy látom, hogy fontos meccseken kell a MU-ba valamelyik öreg a pályára. különben nincs igazi vezéregyéniség (a támadószekcióban legalábbis): Rooney _még_ nem az, Carrick meg talán soha nem is lesz.

Everred 2009.03.16. 00:10:16

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: alapvetően Scholes már nem kell a pályára, legalábbis az idei Scholes nem. Ha magára talál, nagyon fogok örülni, de idén sajnos nagyon gyenge teljesítményt nyújt.

Giggs jól tud jönni, olyan szerepkörben, amit a San Siróban játszott, de azért az ő hiányát is elbírja a csapat. Azt nem bírja el, ha Carricknek két ember helyett kell dolgoznia a középpályán: szerdán Scholes, szombaton Anderson nem volt képes felnőni a feladathoz. Az Inter nem büntetett, a Liverpool könyörtelenül.

Nincs Hargreaves, tehát Fletcher kell. Fletcher-Carrick középpálya már stabil kiindulási alap.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 00:13:17

egyébként itt egy kis elemzés a Hansen/Shearer/Lineker triótól, különös tekintettel Gerrard és Torres helyezkedésére, Rooney nyomi játékára és Hyypia zsenialitására:

www.dailymotion.com/video/x8o5jv_man-utd-v-liverpool_sport

Ferguson 2009.03.16. 00:15:16

Giggs a meccsek nagy részében szenzációs még mindig (az inter ellen a támadórészleg magasan legjobb tagja volt), scholes régen sem volt kiegyensúlyozottan jó. Fénykorában is általában volt 2-3 kiemelkedően jó meccse gólokkal, gólpasszokkal, aztán hajlamos volt átengedni másoknak a kezdeményezést. Idén szerintem giggs jobb, de scholes-nak is volt pár remek meccse. Arról meg nem szabad megfeledkezni, h ő mindig a legjobbkor táltosodik meg (lásd tavaly barca elleni rakétája...). Ami pedig szegény vidic-et illeti, ez az igazi VIDIC ( www.youtube.com/watch?v=jd3RgfP-10M ) - csupa nagybetűvel!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 00:17:06

@Everred: ja, az biztos, hogy Hargreaves nagyon jól jött volna nektek ezen a meccsen. de Scholes és Giggs esetében nem is arra gondoltam elsősorban, amit játékban tesznek hozzá, hanem arra, amit gerincben (?)

Everred 2009.03.16. 00:18:32

@Ferguson: neked ezekben teljesen igazad van, de én azért mégis rettegek a szezon hátralévő részétől. Még közvetlenül a meccs után nem is annyira, de ahogy telik az idő, egyre jobban elfogott ez a félelem.

Azt azért szeretném, ha a BL-negyeddöntőben a Liverpoolt kapnánk. Lehet, hogy komoly trófea nélkül zárjuk ezt a sokat ígérő idényt, de legalább kapjuk meg a lehetőséget a revansra.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.16. 00:18:49

Na igen, ezeken a nyilatkozatokon nem érdemes csámcsogni, mert egy pár perces interjúból ragadnak ki egy headline-nak megfelelő mondatot, vagy mondatrészt, ami gyakran pont az ellenkezőjét is jelentheti... Egyébként is tökélyre fejlesztették a PL-ben az "úgy beszéljünk, hogy még véletlenül se mondjunk semmit, de az állásunkra azért vigyázzunk" féle nyilatkozatokat. Lehet, h még egy posztot is kidobok majd a PL-nyilatkozatokról..:)

Everred 2009.03.16. 00:25:43

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: elég egyoldalú elemzés, arra pl. nem tér ki, hogy a második félidőben Rooney volt az egyetlen hazai játékos, akiben volt némi spiritusz, akinek a megmozdulásai nyomán már majdnem el lehetett képzelni, hogy a gólveszélyhez hasonlító szituációk halovány árnyéka fog kialakulni.

Persze a Hansen-Shearer duótól nem érdemes a várhidiszintnél komolyabb elemzést várni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.16. 00:37:56

@Everred: De Hansennek legalább tök kúl az akcentusa:)))

habitang · www.nst.blog.hu 2009.03.16. 00:38:45

@Everred:
Szerintem Parkban volt spiritusz, amíg pályán volt.

Ferguson 2009.03.16. 00:43:09

@Everred: Az igaz, h hansent és shearer-t nem kicsi MU antipátia fűti belülről, de azért várhidinél színvonalasabbak... :) Ami pedig rooney-t illeti, önmagához képest persze gyenge volt, de a BBC-n park (6,05) és tevez (5,76) után ő kapta a harmadik legmagasabb osztályzatot (5,64). Persze páran megjegyezték, h a pool ellen max. park volt méltó a manutd mez viselésére...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 01:29:30

Park után szerintem is Rooney volt a legjobb egyébként. A BBC osztályzatokat mondjuk nem lehet komolyan venni, illetve lehet, csak akkor jól kell értelmezni, azaz kábé népszerűségi versenyként, amit néha-néha befolyásol valamennyire az adott meccsen nyújtott teljesítmény.

sempreLippi 2009.03.16. 02:23:59

nemtudom hány meccsen keresztül nem kapott gólt a MU, folyamatosan minden meccset hoztak minden sorozatban. csak abban nem állnak még amelyiket már megnyerték. kiütötték europa egyik legmasszívabb csapatát a BLből

kicsit talán korai lenne temetni őket egy félresikerült meccs miatt.

United82 2009.03.16. 07:28:53

@Everred:
Százhuszonvalahány nap után kaptunk ki(most a derby elleni ligakupa elődöntő első meccsét ne nézd..az kb annyit számított mint a zete elleni 0-1, semmit), ne vizionálj összeomlást. Szombaton a Fulhamet belefogjuk gyalulni a földbe, ebben biztos vagyok. És Hiddink akármit is csinál a chelseaval nem fognak mindent nyerni, mint ahogy a Pool is fog még pontokat veszíteni. Persze most jó sorozatban vannak, de nem fog ez kitartani végig. És mi se vagyunk éppen hullámvölgyben, becsúszott egy rossz meccs, belefér, még jó hogy most lett ez a zakó és nem az Inter ellen, lehet tanulni a játékosoknak és Ferginek és szépen visszavágni, mondjuk majd a BL_ben, megmutatni Rafának hogy mi vagyunk a legjobbak Európában.
Szóval légy optimista:)

United82 2009.03.16. 08:48:00

Hansen szakértelméről meg annyit hogy 95ben egy Villa elleni 1-3után azt mondta , sose fog Fergie kölykökkel bajnokságot nyerni (ez volt azaz éve mikor Nevillék,Butt,Bex,Scholes stabil csapattag lett- ugye Giggsy már az volt), és év végén a United bajnok lett...szóval ennyit Hansenről (You'll Never Win Anything With Kids-ez már szállóige azóta:))

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.03.16. 08:49:50

érdekes meccs volt. a linkelt video alapján (kösz érte!) a Pool taktikailag nyerte meg a meccset. megtalálták a lukat a MU védelmén szerintem, és volt két extra kvalitású játékosuk hozzá, hogy a tervet meg is valósítsák. Gerrard nem szokott ennyire elől játszani... Torres meg pont ilyen gólt rugott az EB-döntőn is, megverte fejben, meg sebességben is a védőjét. ami kimaradt a meccsből a kiállítás és a gól miatt (személy szerint sajnáltam erősen), hogy mi van akkor, amikor a MU kicsit lassabb, de kombinativabb középpályája (lásd 3-as csere) rááll a Pool védelmére.és fenntartják a labdát a Pool 16-sa előtt... kár, hogy az úccsó 20-25 perc elszállt.

luis garcia 2009.03.16. 09:31:44

kedves manure szurkerek. nyugodjatok már bele a vereségbe. nem kell itt százféle kifogást találni, elég röhejes mikor már vidic kiállítását kérdőjelezitek meg. úgyh csak szépen készüljetek a következő bajnokira, nem ezt mondta a ti nagyfőnökötök is?

Everred 2009.03.16. 09:52:11

Mondjuk ha ez kell ahhoz, hogy Benítezzel hosszabbítsanak, akkor már megérte.

United82 2009.03.16. 10:16:51

@luis garcia:
már szombaton se kérdőjeleztem meg a pirosat, ha láttál volna meccsközben láthattad volna mennyire érintett meg ez a vereség, de komolyan:)
Érdekes volt, mármint az Inter meccs előtt 3napig tiszta ideg voltam, járt a fejem hogy s mint lesz, szombaton meg úgy mentem meccsnézésre hogy nem is érdekelt.
Meccsnézésen is, még Ronaldo góljánál se örültem, utána meg röhögtem vagy 1órát, mármint amiket összeszerencsétlenkedtünk:) Ez van:) (a kiállításon nincs mit vitázni , jogos volt)
Amúgy készülni kell a következő meccsre és megint egy jó kis veretlenségi sorozatot összehozni, a hibákat kijavítani és nem összeomlást vizionálni. 120nap után kikaptunk, egy fene. A poolt évekig oda-vissza vertük, most ők tették ezt velünk. Nem esik jól, de ez van, gratulálni kell és továbbmenni és majd a BL döntőben visszavágni:)

Ferguson 2009.03.16. 10:25:43

@luis garcia: Nem kifogásokat keres(t)ünk, hanem a manutd és pool szurkolókkal együtt elemeztük a meccset, a vereség/győzelem lehetséges okait és a következményeket. A MU drukkerek (jómagam is) legkésőbb szombat estére belenyugodtak a vereségbe, vasárnap folyamán pedig egész színvonalas vita folyt itt. Erre idejössz hétfő reggel és beköpsz egy rendreutasító hsz-t, mint egy laktanya vezető kora reggel a kisbakáknak. ÚrIsten! :-O Pihenjél inkább... Ami meg vidic piros lapját illeti, én már elmondtam, h szerintem is jogos volt, de az első ember, aki megkérdőjelezte, az nem egy manutd szurkoló volt, hanem az internetes közvetítés két angol kommentátora. Én ott néztem a meccset és mindkettő azt mondta, h túl szigorú ítélet...

Viszlat 2009.03.16. 10:29:05

Megnéztem HD-ben a Sky Sports közvetítését a szombati meccsről, keserű, de nagyon nagy poén, hogy az első félidő végén kiírták a bíró nevét és alatta a szöveg: 48 meccs óta nem ítélt piros lapot. :DD

wilco 2009.03.16. 10:40:14

@luis garcia:
szerintem ennél korrektebb szurkolói reakciókat egy ilyen vereség után nemigen olvashattál még itt, egyik csapat drukkereitől sem...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.16. 11:03:17

@wilco: dehogynem, mikor a Barca hosszú idő után először kapott ki :) Egy olyan csapat szurkolóinak könnyű korrekten fogadni a vereséget, ami még így is utcahosszal vezeti a bajnokságot... ez persze a Manchestert dicséri :P

luis garcia 2009.03.16. 11:05:37

@Ferguson: ja és ha ők azt mondják akkor úgy is van, nemdebár?

Ferguson 2009.03.16. 11:13:13

@luis garcia: nem úgy van, ha ők mondják, pusztán csak arra szerettem volna felhívni a figyelmed, h nem volt mindenki számára olyan egyértelmű az a piros. Példának meg azért hoztam őket, mert egyrészt feltételezem, h jobban értenek az angol focihoz és több meccset láttak már (így több ilyen szituációt is) életükben, mint mi, másrészt pedig velünk ellentétben semlegesnek tekinthetők...

luis garcia 2009.03.16. 11:14:52

@Ferguson: oké értelek. csak azért az a piros lap szerintem akkor is megkérdőjelezhetetlen.

drosiii 2009.03.16. 11:20:45

@luis garcia: Igen, én kérdőjeleztem meg. Első ránézésre teljesen jogos volt (ami miatt simán megadható volt, tehát nem hibás még csak egy kicsit sem a bíró), ismétlésnél meg azt láttam, hogy Gerrard is igencsak rángatja Vidicet. Streamen ezeket eléggé nehéz kiszűrni, épp ezért lenne jó ha meg tudnám még párszor azt a részt nézni, de a jövő szempontjából se nem oszt, se nem szoroz.

Amúgy csak magadat írod le ezzel a kötekedő stílussal, semmi szükség sincs rá. Vegyél példát a többi intelligens Pool/MU kommentelőtől.

Ferguson 2009.03.16. 11:24:46

@drosiii: azért olyan szempontból oszt és szoroz, h vidic-et lehet/valszű eltiltják három meccsre... Ez lehet érzékenyebben fog érinteni minket (és vidic-et magát is), mint az 1-4 :(

wilco 2009.03.16. 11:27:02

a piroslaphoz annyit, hogy szerintem abszolút jogos volt, viszont, ősszel Terrynek volt egy hasonló esete, mikoris lerántotta a kiugró Jo-t, amiért meg is kapta a pirosat, viszont utólag eltörölték neki, mondván nem ő volt az utolsó ember. itt ugyanez volt, Rio ugyan szerintem sem ért volna át, viszont a szabályok szerint mégis ő volt az utolsó ember. szóval kiváncsi vagyok - kizárólag a Terrys esethez képest - hogy mi lesz az itélet, mondom mégegyszer, szerintem abszolút jogos a piros.
itt van az egyébként nyilvánvalóan elfogult ROM cikke, de a kép magáért beszél.
therepublikofmancunia.com/will-vidics-red-card-be-rescinded/

Ferguson 2009.03.16. 11:33:06

@wilco: én ugyan erre a terry esetre nem emléxem, de ha tényleg így volt és tényleg törölték a piros lapját, akkor ez jó hivatkozási alap a manutd képviselőinek, amikor meg kell győzni az FA-t. Bár igazából én már annak is örülnék, ha csak egymeccses eltiltás lenne belőle...

Glory 2009.03.16. 11:34:43

@luis garcia: szerintem nem.
@anonim222 [semleges néző]: szerintem meg nem talalt meg semmit a pool. egyszeruen ugy jatszott a vedelem mint en 5 eves koromban. elso gol vidics-nem fejelek a labdaba mert fajni fog :), utolso gol-szinten. az hogy 2 pontrugasbol elertek golt az nem vmi magasiskola. es megegyszer mondom mint mar vagy 5-szor hogy megerdemelten nyert a pool mert mi iszonyat xarok voltunk.

Ferguson 2009.03.16. 11:40:45

Hmmm nézzétek csak meg ezt a videót ( www.youtube.com/watch?v=rDDBtnJF8RA ) - ez a premiere (a német sky sports) összefoglalója, 6.54-nél kezdődik az eset. Mit is mond a kommentátor? "Ferdinand hier eigentlich noch letzter mann, also auch mir gelbe karte..." vagyis Ferdinand itt tulajdonképpen (még) az utolsó ember, vagyis nálam ez sárga... Ugye-ugye, h nem is olyan egyértelmű kedves poolosok? Két semleges forrás, az angol netes közvetítés emberei és a német premiere embere is inkább a sárga felé hajlott volna... Persze ez a tényen mit sem változtat, de remélem tényleg max. 1 meccs lesz belőle v még annyi sem :P ManUtd 4ever

wilco 2009.03.16. 11:48:58

Vidic két meccset kapott, egyet a pirosért, a másikat meg hogy már kapott egyet idén, szóval 'visszaeső'. igazából korrekt, csak a Terrys esethez képest nem.

eyeofodin85 2009.03.16. 11:54:51

www.videohighlights.net/manchester-city-chelsea-premier-league/

0:46-tól Terry pirosa, Deco eladja a labdát Jo megkapja és akkor szabálytalankodik vele. Így egy játékos még volt vele szemben illetve rögtön mögötte még egy.

www.videohighlights.net/tag/calcio/page/3/
5:42

Úgy veszem észre, hogy van különbség a kettő között.

eyeofodin85 2009.03.16. 12:06:04

Itt nem azon kell lovagolni, hogy utolsó ember volt -e, hanem, hogy a kapura törő Gerrard gólhelyzetbe került volna, ha nem rántja le. Figyelembe vette, hogy a védők hol helyezkednek és mennyi az esélyük a szerelésre.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 12:29:49

felejtsük el ezt az "utolsó ember" dolgot, ilyenről szó sincs a szabálykönyvben, ez a kommentátorok hülyesége. eyeofodin85-nak igaza van.

Ferguson 2009.03.16. 14:07:30

...ne felejtsük el...

Viszlat 2009.03.16. 14:57:14

Szerintem meg mindenki játsszon megmondóembert és beszéljünk többesszámban... ;-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 15:28:54

@Viszlat: jogos, de engem nagyon zavarnak ezek az axiómaként hangoztatott téveszmék.

Everred 2009.03.16. 17:04:47

A két meccs korrekt, nem is baj, ha Vidic kicsit összeszedi magát fejben. Evans meg egy nagyon megbízható helyettes, eddig mindig megállta a helyét.

poolfanati 2009.03.16. 17:19:00

@Ferguson: "Nem kifogásokat keres(t)ünk, hanem a manutd és pool szurkolókkal együtt elemeztük a meccset, vereség/győzelem lehetséges okait és a következményeket... ...vasárnap folyamán pedig egész színvonalas vita folyt itt."
anyám ez milyen durva már! de igaz:D
tényleg milyen jól meg vagyunk már:D

Ferguson 2009.03.16. 17:42:24

www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/manchester_united/article5914458.ece - hmmm sejtettem, h ez még elő fog jönni, de teljesen igazat adok a Főnöknek. A TV csúnyán elqúrta ennek a meccsnek az időpontját. Vasárnapra kellett volna tenni. Vasárnap kora délutánra v délutánra...

poolfanati 2009.03.16. 17:52:07

@Ferguson: egy hete még az összes mu drukker azt szajkózta hogy három különböző, ugyanolyan erősségű középpályát tudnátok kiállítani, hogy a ronaldo, rooney, tevez és berba támadósor fantasztikus, hogy nem fog elfáradni a csapat mert mindig van aki pihenhet és hogy fantasztikus az a keret. most meg nyávogsz egy nap miatt.
most a héten pihenhettek magatokat és gyúrhattok a fulhamre.

ui: vidics két meccses eltiltást kapott.

Ferguson 2009.03.16. 19:18:52

@poolfanati: "hogy három különböző, ugyanolyan erősségű középpályát tudnátok kiállítani," - igaz "ronaldo, rooney, tevez és berba támadósor fantasztikus" - ez is igaz "hogy nem fog elfáradni a csapat mert mindig van aki pihenhet és hogy fantasztikus az a keret." - ez még inkább igaz, főleg a második fele. Arról van szó, h két nap alatt képtelenség felkészülni normálisan egy meccsre (főleg egy rangadóra egy erős ellenfél ellen), akármilyen erős és nagy a keret. 3 nap minimum a normális. A pool is két napot kapott a real elleni idegenbeli meccs után, ki is szívtak a borótol... "most meg nyávogsz egy nap miatt." - nem én nyávogok, hanem a Mester, én csak egyetértek vele :) ui: egy meccs eltiltás lett volna korrekt.

Strigo 2009.03.16. 19:45:57

@Ferguson: "A MU drukkerek (jómagam is) legkésőbb szombat estére belenyugodtak a vereségbe, vasárnap folyamán pedig egész színvonalas vita folyt itt."

Hát engem azért ma bent a Pool, Chelsea, Arsenal drukker kollégák nem felejtettek el egész nap emlékeztetni a zakóra. Mondjuk a kézzel mutatott négyesre mindig a "four points clear" volt a válaszom.

SamS 2009.03.16. 20:31:47

Nekem személy szerint nem azzal van bajom, h hoztak rajtunk 3 pontot, hanem hogy szégyenteljes vereséget mért ránk a legnagyobb rivális. Ilyen eredményt akkor se fogadnék el, ha már matematikailag bajnokok lennénk.

Viszlat 2009.03.16. 22:46:08

Érik a totógyilkos eredmény Londonban...

drosiii 2009.03.16. 22:55:14

@Viszlat: Zsír. Elmondhatom magamról, hogy közelebb álltam a győzelemhez :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.16. 23:02:23

@drosiii:
sztem Te sem kérted volna a három pontot, ha a végén betalálnak véletlenül Zoláék :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.16. 23:15:26

@drosiii: én veled vagyok... :))

x-et & v-t játszottam a tippmix-en... a westbromra...
nekem te vagy a 'kvázi győztes'...

Woland 2009.03.16. 23:33:45

tokeletes eredmeny! 5 pontra a 7. helytol! nem is teljesen lehetetlen kuldetes : )

mar csak a Chelsea-meccsbol kellene valahogy kihozni valamit... a Hiddink-effekt sem tarthat orokke!... ugye?...

drosiii 2009.03.16. 23:42:24

@pote: Hát ledöbbentem amikor a 70. perc környékén kiírták, hogy a 2. félidőben 63%-ban birtokolta a Bromwich a labdát.

@ufó - hoppmester a Fuckingham Palotában: köszi :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 23:51:51

@Woland: a Citehvel mentek a 7. helyért, és ti vagytok az esélyesebbek, én így látom.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.17. 00:36:26

@drosiii: not at all... (:
nyugi, (new) új szmájli... (:

bromwich-ot jómagam is leírtam..., de hát tavasz van... :))
------------------------------
egy kis bátorságot, kérek, kívánok, ajánlok és követelek a következő vendégtippelőtöl
az 1-4-re utalva...

undertow 2009.03.17. 07:52:03

@wilco:
pár apró különbségről elfeledkezel. egyrészt JT a fépályánál tette a dolgot, ahol nehéz gólhelyzetről beszélni. másrészt carvalho a kapu és a labda között volt, közbe tudott volna lépni.
ezeket az apróságokat leszámítva végülis tényleg tök egyforma a két eset...

undertow 2009.03.17. 07:55:19

@wilco:
annyi amennyit a szabálykönyv előír. professional foul, egy meccs, második piros a szezonban, plusz egy.

undertow 2009.03.17. 07:58:11

@Woland:
nem, de mire véget ér csak formába lendül a csapat :)

undertow 2009.03.17. 08:03:09

@undertow:
majd elfelejtettem, JT kiállítását ráadásul serious foul play kategóriába sorolta a ref a riportjában. ami nyilvánvalóan végkép nem igaz, így sok választása nem is volt a bizottságnak a fellebzés után.

drosiii 2009.03.17. 09:21:19

következő fordulóra 3 dolog:
1. Tottenham nyerjen :)
2. MU idegenben hozza a meccset (leszarom milyen játékkal) :)
3. Villa ebben a fordulóban támadjon fel gigaszuper módon.

nils_h 2009.03.17. 10:40:45

1. a Villa tényleg támadjon fel. Olyan szimpatikusan játszottak eddig, kár, hogy mostanában leeresztettek/nem jött ki nekik a lépés.
2. a Tottenham játsszon egy jó, izgalmas, sokgólos döntetlent.
3. a MU ne nyerjen. jót tenne a bajnokságnak :)

+1 kéne egy új PL poszt
+2: www.premierleague.com/page/Headlines/0,,12306~1593100,00.html - Muhahaha

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.17. 10:49:04

@nils_h:
felsőbb utasításra meg kell várnunk az 500. kommentet :))

mingyá érkezik, csak a tegnapi rangadó elvette egy kicsit a kedvem.
Gordont nagyon sajnáljuk ;)

nils_h 2009.03.17. 10:58:13

@pote: A tegnapi rangadóhoz: az alsó ház tavasszal rendszeresen ráébred, hogy mennyit is ér 3 pont. Ilyenkor mindig összekapják magukat és pontokat lopkodnak főként az unalomba fulladó középcsapatoktól. Mivel idén igen súrú az aljnövényzet, biztos lesznek még meglepetések. Legnagyobb örömömre szolgálna, ha a csúcsragadozók bajszát cibálgatnák, izgalmassá téve a végét. Főként, hogy a nagyoknak a BL-re is figyelni kell. Mindegyiknek :)

mann 2009.03.17. 11:20:39

492 :)
A két meccses eltiltás rendben van. Bár érdekes, hogy Vidic mindkét piros lapját a Pool ellen "szerezte".
Szerencsére Evans már bizonyította, hogy lehet rá számítani, így nem is gond, hogy Serbinator pihen kicsit.

Glory 2009.03.17. 12:41:39

493
csak nehogy leseruljon a fulham ellen meg vki vagy kiallitsak mert akkor viszont mar kurta nagy gond is lehet a kesobbiekben.

United82 2009.03.17. 12:46:06

@glorymanunited:
4-5napra bárki lesérülhetne, legalább nem menne az illető a válogatott bohóckodásra (fulham meccs után 2 hét szünet van, mármint a kluboknak)

ja 494:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.17. 12:59:03

495
kaptok 1% kedvezményt ;)

mann 2009.03.17. 13:01:15

495
Ekkora szünetek lesznek? Hát tényleg sürgős volt az a szombat déli kezdés, de nem keltem tovább a hangulatot :)

Fabio 3 gólt vállalt a tarcsi 4-1-es sikeréből.
Igazán megnézném most már bajnokin is és többet mint 45 perc :).

mann 2009.03.17. 13:02:19

Basszus, ez akkor most a 497 :)

pocak 2009.03.17. 15:24:35

Lássátok, milyen vagyok, segítek: 498.

Woland 2009.03.17. 15:37:29

mire is kell az 500? hogy meglegyen? : )

no, hogy legyen valami mondanivaloja is a kommentnek: bemasolom minden idok egyik legszofisztikaltabb foci-korusat!

Noe Pamarot (es Frank Arnesen) dala, a Bohemian Rhapsody kozepso reszenek dallamara:

I see a massive silhouetto of a man,

Pamarot,Pamarot he's a f**king big yiddo

Playing down the right he's very very frightening meeee

He's a yiddo (he's a yiddo)

He's a yiddo (he's a yiddo)

He's a yiddo Pamarot - magnificooooooooo

He's just a French boy bought by Santini

One of the new boys in the yid family

Taking the place of the sulking paddy

Wingers come wingers go, get kicked by Pamarot

Oi scousers! Noé, he even scores us goals - Pamarot

Oi scousers! He even scores us goals - Pamarot

Oi scousers! He even scores us goals - Pamarot

Will not let you go Pamarot

Will not let you go Pamarot

Noé,Noé,Noé,Noé,Noé,Noé,Noé

Super yiddo,super yiddo,super yiddo Pamarot

Frank Arnesen has a right back put aside for me,for me,for meeeeeee
süti beállítások módosítása