Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

C’mon Bristol City!

2009.02.26. 22:00 Vendégszerző

Íme egy beszámoló az angol másodosztályból, ugyanis egyik törzskommentelőnk pár barát és némi alkohol társaságában ellátogatott a trip hop őshazájába, ahol nem csak kivételesen sok hó esett, hanem történetesen Championship mérkőzést is rendeztek. Persze ahhoz, hogy az ember hét közben, pénzért kirepüljön egy angol másodosztályú bajnokira, némi perverzió is szükséges, kiskorú olvasóink miatt a poszt szerzőjéről készült képet majdnem ki is cenzúráztuk, de ezen kívül is van értékes illusztráció bőven, tehát a latin foci kedvelői is örömüket lelhetik benne. Tovább után imici77, az Ágyasok Ágyúsok legfőbb gyámolítójának tapasztalatait olvashatjátok a Bristol-Charlton összecsapásról.

Mi kell ahhoz, hogy egy Fradi, Újpest, Debrecen, Real Madrid és Arsenal drukkerekből álló baráti társaság válasszon magának egy közös csapatot? Egy kis adag szerencse, egy nagy adag jó kedv és 5 olcsó repjegy Bristolba. Jah, és, hogy a csajok elengedjenek minket 2 napra egyedül külföldre!

Történetünk egy hétköznap éjszakai repülőjegy vásárlással indult (körbetelefonálás éjfél környékén). Sikerült 5 jegyet lefoglalnunk a Ryanair légitársaságnál. Hétfő éjszaka indulás, keddi meccs Bristol City – Charlton (Coca-Cola Football League Championship, vagyis másodosztály), szerda este visszaút.

Febr.02. hétfő 19.30. Budapest, reptér: Itt volt a gyülekező meló után, mert lokista barátunk a Hortobágyról érkezett. Teltek az órák, s igencsak számos, főleg részeg angolokból álló társaság gyűlt össze a reptéren, mert a havazás miatt nem engedték felszállni a londoni, liverpooli (de kár), dublini járatokat. Este 10-re szépen közölték velük, hogy törölték a járataikat, mehetnek szállást keresni. Mi a 21.30-as indulás helyett 23.00-kor szálltunk a magasba. Óriási megkönnyebbülést éreztünk. Jäger kinyit. (Közben jött egy sms, hogy Arshavin nincs meg, 18.00-kor zárt a játékospiac.)

Mire odaértünk a hó betakarta Bristolt is. Így 2*30 perc hótakarítási hosszabbítást rendelt el a pilóta. Bristol fölött való körözés során kb. 25ször láttuk a Holdat. A landolás nem volt sima, tapsvihar követte. Állítom hangosabban tapsoltunk, mint a Barca drukkerek a góloknál. Egy ember intézte a Szigetre való beengedést, így ottani idő szerint 01.40-re már be is jutottunk, angolokká váltunk. Az eredményjelzőn a mi gépünk mellett is piros lap volt, azaz elméletileg törölték, ezért nem vártak minket. Elment minden busz, így jó egy óra hobózás a reptéren, farkaséhesek voltuk. 3.15-kor indulás a szállás felé.

Febr.03. kedd 03.40. Bristol szállás előtt: Megtaláltuk a szállást! Zárva.

Febr.03. kedd 03.50. 07.00. Bristol éjszaka: Minden kihalt. Sehol egy pub, sehol egy bolt, sehol egy lélek. Csak táblák és egy befagyott gps segítette az utunk. Táblák alapján találtunk egy hostelt, ami felújítás miatt zárva volt. Folytatva az utunk, munkát kínált nekünk egy fiatal srác „Jobs? Jobs?” kérdéssel. De mi HOLIDAY-en vagyunk, élvezzük az életet és amúgy is van még jägerünk! Nem kérdeztük mit ajánlott volna, nem fogadtuk el. Amúgy szép város éjszaka Bristol, ajánlom mindenkinek!

Febr.03. kedd 07.00. Starbucks kávézó: Megmenekültünk! Már bennünk lehetett egy laza 10-12km, mikor a pirkadatban megcsikordult az ajtóban a zár, s végre kávéhoz jutottunk és friss újságokhoz! Arshavin tényleg nincs meg, nem tudott a két klub megegyezni.Telefonon sikerült szállást foglalnunk, de csak 12-14 között foglalhattuk el (különben 2 éjszaka árát kellett volna kifizetnünk, reggel 9kor meg minek feküdjünk le, amikor a nap is felkelt már?).

Febr.03. kedd 09.00.-14.00 Bristol, nappal: Miután megittunk fejenként 1 liter kávét, a vérünk elég sűrű lett, megnéztük a várost nappal is! Természetesen gyalog, mert a lényeg, hogy mozgásban maradjunk! Gyönyörű! Fantasztikus! Tényleg igazi, angol kisváros (mint Manchester), hangulatos utcákkal, terekkel, és bátran kijelenthetjük, hogy gyalog körbejárható, mi már csak tudjuk.

Természetesen kisétáltunk a stadionhoz is, 3km, mi az nekünk! Átvettük a jegyeket is!!! Előre kikészített borítékban várt minket, ahogy megbeszéltük. Suzanne (a telefonos csaj) azonnal magától felajánlotta, hogy csinál rólunk csoportképet a stadion előtt. Ez feldobta a délelőttünket! A stadionnál épp a fóliával letakart pályát takarították és készítették elő az esti meccsre:

Beljebb sajnos nem engedtek minket, így csak ez a kép készült. A szurkolói bolt már nyitva volt, így felszerelkeztünk sállal és némi ajándéktárggyal, saját magunknak. Jött egy sms is: Arsha állítólag mégis aláírt, de nincs megerősítve a .com-on.Messze volt még délután kettő, addig egy kis testmozgásra vágytunk, így elsétáltunk a híres függőhídhoz (75m magasan a folyó fölött), s keresztül is gyalogoltunk rajta.

 

Febr.03. kedd 18.00-tól Bristol, a Meccs!: Egy kebab+sör kombó után 14.00 körül, 32 óra ébrenlét és 25km gyaloglás után elnyomott minket az álom a lefoglalt szállodában. 4 óra alvás után útnak indultunk (sms: .com is megerősítette az orosz leigazolását. Egy francia középső védőt nem igazoltunk? A Barca csak nyáron igazol tőlünk?).

Magáról az új csapatunkról néhány szó a meccs összefoglalója előtt:

  • Teljes neve: Bristol City Football Club (Bristolnak van egy másik csapata is, a Rovers)
  • 1897-ben alapították
  • Becenév: The Robins (Vörösbegyek)
  • Stadion neve: Ashton Gate, 21500 férőhely
  • Szín: piros-fehér (mi más?)
  • 2006/07-re jutottak fel ebbe a ligába, rögtön majdnem a PL-ben találták magukat, jelenleg harcolnak (HARCOLUNK! ) az osztályozós helyekért, hátha lesz ebből PL.
  • Edző: Gary Johnson, csk: Louis Carey
  • Andy Cole, Steve McLaren, David Moyes is focizott ebben a klubban
  • Sebők Vilmos játszott ebben a csapatban és szerzett egy gólt. Télen Leo próbajátékon szerepelt, de erőnléte miatt nem kellett, pedig gólt is rúgott egy edzőmeccsen.

Nem volt telt ház, de több, mint 15 ezren jöttünk össze a fagyos időben a stadionban. Sört nem, de forró kakaót lehetett kapni 1.60-ért, ne vegyetek, ha arra jártok! Mi a 16-os csücskénél ültünk a 10. sorban körülbelül. Előkerült a hatalmas magyar zászló is, ekkor sajnáltuk legjobban, hogy Leo nem lehetett közöttünk. A két tábort, a hozzánk közelebbi kapu mögött helyezték el egymás mellett, egy üres sáv választotta el őket, így mehetett az átkiabálás, góloknál a másik heccelése, zrikálása. Sportszerű szurkolás volt végig a két banda között, végigénekelték a 90 percet, nagyon szuper kis hangulatot teremtettek.

Arra számítottunk, hogy nekiesünk a Charltonnak (hisz tök utolsók a bajnokságban), suhintunk egy hármast, és jóéjszakát, kalap kabát, gólfesztivál, szambatánc, stb… De a Charlton kezdte jobban a meccset, az első félidő az övék volt, szinte végig. Két csatáruk (Chris Dickson, Tresor Kandol) nagyon jól firkált elől, megtartották a lasztikat, s egy az egyben ügyesebbek voltak a védőinknél. Sokszor zavar volt hátul, az előre játékban pedig nem volt elképzelés. Középen lyukasak voltunk, nem ment a játék. Kellett volna egy ész a csapatba, egy jó formában lévő Leo.

Ami feltűnő volt, hogy ment a labda, lábról lábra. A sok technikai hiba ellenére volt iram a játék ezen szakaszában is. Nem volt üres járat. Basso egy hatalmas hibát vétett, s góllal büntetett a vendégcsapat. Egy bedobást követő beadásnál aláfutott, árnyékra jött, s lefejelték. 0-1. Szép. ÉBRESZTŐ!!! A gól nem pörgette fel a csapatot, így Basso tornázott ki parádésan a bal alsóból. Az utolsó 5-10 percben már mi is eljutottunk az ellenfél kapujáig, de a pontatlan lövés miatt nem voltunk veszélyesek, kicsit sem. Gabó már csatárcserét követelt. Adebola nevű új játékosunkkal nem volt megelégedve, aki az átigazolási időszak utolsó napjaiban érkezett. Nyugtattam. Egy jó erőben lévő, de nem túl gyors, színes bőrű játékosról van szó, aki nem rokona Adebayornak.

A szünetben mi dideregtünk egy picit, a csapat pedig nyers húst evett és leöblítette friss vérrel. Nem cseréltünk. Nagyon bekezdtünk a második félidő elején. Most vagy soha! Egy emberként a csapat mögé állt a publikum, s zúgott a C’mon City, Bristol City teli tüdőkből. Minket sem kellett félteni! 4 perc elteltével egy ugyanolyan góllal egalizáltuk ez eredményt, mint amilyet kaptunk. Adebola torony mindenkinél magasabbra ugrott és a kapuba bólintott. 1-1!

Nem álltunk le. Se a közönség, se a csapat. A pálya felborult, odaszögeztük a Charltont a kapujukhoz! Meg is lett az eredménye a nagy hazai nyomásnak. Pár perccel később kiugratás, Ade másodjára is beköszönt a kapust megelőzve! Mégis rokonok? Nem rossz bemutatkozás első meccsén! Persze a stadion tombolt! Ezek a pillanatokat nem lehet leírni, fenomenális érzés volt! VEZETÜNK!!! 2-1.

A következő 15-20 percben. Futószalagon jöttek a támadások. Ami az első félidőben nem ment, az most összejött. Volt középpálya, a passzok pontosak voltak, szélen elfutás beadással egybekötve, szóval tiszta támadófocit nyújtott a csapat. A CSAPAT! Nem is értem, hogy nem lőttünk még egy gólt, a ziccerek adva voltak.

Az utolsó 15 percre kiegyenlítődött a játék képe, s kicsit csökkent is az iram. Volt egy hatalmas Basso védés szöglet után, és a B középtől jött is az „Adrianoooooo Bassoooooooooo” rigmus, amit egy kiintéssel honorált a portás. Aztán persze az utolsó 5 percben majdnem elszórakozta a meccset, elhagyta a büntető területet, a csatár megtámadta és majdnem luftot rúgott a brazil. Az utolsó percekben lehozták a 2 gólos Ade-t, akit felállva ünnepelt és tapsolt meg a közönség.

Összefoglalva, végig sportszerű meccsen (nem volt lap) a jobbik csapat megérdemelten győzött, kijött a két csapat közti tudáskülönbség.

Néhány apróság:

  • Az ellenfél edzője végig egy szál rövidgatyában és pólóban állta végig a meccset a partvonal mellett, kemény mínuszokban
  • Nem volt megállás a pályán, iszonyú hajtás volt olykor
  • A bíróval nem pofáztak a játékosok, hiába, egyik csapat sem volt kékben
  • Csak akkor lehetett állva szurkolni, ha mindenki állt, különben ülve kellett nézni a meccset. Jöttek a sárga kabátosok, és szóltak, hogy üljél le, ha nem tetted volna.
  • Meccs góljai a neten:https://www.youtube.com/watch?v=o1KLAwz9ym8
  • Érdemes bolhapiacot keresni, hoztunk bakeliteket, fourfourtwo újságot, eredeti könyveket, nagyon jók, pl: Besttől

 

Mielőtt kérdeznétek, költségvetés: 

  • 4 repjegy 10Ft, az ötödik, már nem akciósan 13500Ft, azaz egy személyre: 2700Ft. Reptéri illeték nincs. 1 poggyász feladása 2000Ft kb, de mi hátizsákkal mentünk csak, azért ugye nem kellett fizetni, kézipoggyásznak számít.
  • 6-8 font a városba a return buszjegy / fő
  • Meccsjegy: 25-32 font, mi 30 fontosat vettünk
  • 1 sör: 1.70-2.50 font között. Volt 0.99-ért is, de a Guiness 2.70-ért volt
  • Kaja: kebabosnál 4-6 fontért jól laksz! Pubban hasonló árak vannak, de vannak menük is: 1 sör + 1 hamburger krumplival 5 font alatt.
  • Szállás: 12font/fő ahova nem engedtek be, Ibis hotel 65font volt 1 éjszakára 2 főnek. Ha neten előre foglalod, akkor 45 font, ami megfizethető, nincs benne reggeli.
  • 1 font a buszjegy a városban, de gyalog is bejárható

 

Egy életre szóló élményben volt részünk!

51 komment

Címkék: beszámoló angol több mint foci vegyes izé bristol

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr90967667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spigo 2009.02.26. 22:18:46

en Birmingham City - Bristol City meccsen voltam osszel es en is meglepodtem, hogy nem a sztereotip ivelgetes megy, hanem labrol labra, egyerintos, rohadt gyors jatek ment. Nem csodalkozom, hogy Leo nem volt eleg jo, en elfaradtam nezni is a meccset.

A hangulat mindig frenetikus, raadasul en a vendegszektorban alltam vegig (munkatarsam birminghami), 90 perc enek es oriasi hangulat!

Ki kellett volna probalnotok az eroleves felet amit adnak. Az meleg es finom is :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 22:48:58

Jó a cikk, de a többször emlegetett Jagert kihagytad költségvetésből ;-).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.26. 22:51:33

@popp: az agancsos kóla útravaló ajándék volt a csajoktól :)

spigo 2009.02.26. 23:06:40

azt aruld mar el, hogy hogy csinaltatok, hogy nem volt repteri illetek?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.26. 23:16:20

@spigo: ha csak 1 hátizsákkal mész fel a gépre, nem teszel fel semmilyen csomagot (ezt jelölöd be a jegyrendelésen a neten), akkor nincs reptéri illeték.

ui: az infóért jössz 1 sörrel:)

sepsta75 2009.02.26. 23:26:24

4 repjegy 10Ft?
ez most hogy?
egy jegy 10 ont?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.26. 23:29:15

1jegy=10forint, ebből vettünk 4et. (ötödik már nem ment ennyiért)

sepsta75 2009.02.26. 23:35:57

1 repülőjegy=10 magyar forint???
bocs,ezt most komolyan nem értem!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.26. 23:36:47

@sepsta75: "1 repülőjegy=10 magyar forint???"
igen, akciósan.

sepsta75 2009.02.26. 23:38:56

oké,kösz,bocs az értetlenkedésért!
az komoly...
amúgy nagyon jó írás,danke schön!!!
egy író veszett el benned,komolyan(ha csak nem vagy az)
az élmény gondolom megfizetethetetlen.

starfucks 2009.02.26. 23:41:20

Hitetlenkedőknek ajánlom: www.ryanair.com , most épen március közepére vannak jegyek 1349 HUF-ért, adó, illeték nélkül, Budapest-Bristol viszonylatban. 3000 alatt megúszható oda-vissza, és ez már nem a Január elejei szuper akció...
GRATULA imici77!:)

starfucks 2009.02.26. 23:42:40

starfucks drinks coffee in the starbucks...:))))

sepsta75 2009.02.26. 23:45:05

starfucks:köszi!
amúgy szép gólok voltak,főleg az uccsó.

starfucks 2009.02.26. 23:47:31

@sepsta75: igazán nincs mit, érdemes böngészgetni, mert hetente vannak akcióik...bár a 10 HUF már tényleg a hihetetlen kategória volt...:)

sepsta75 2009.02.26. 23:49:32

hát még ez az általad ajánlott 1350-ft se tűnik soknak... :)
komolyan,nem semmi.

spigo 2009.02.26. 23:53:07

@imici77: attol meg van repteri illetek csak a csomagert nem kell kulon fizetni
legalabbis amikor ryanaireztem mindig igy volt

sort amugy is megkapod ha legkozelebb erre jarsz :)

starfucks 2009.02.26. 23:59:06

@spigo: imici77 ugyanezt "játszotta" január 5-én éjjel, amikor átküldtem Neki az otp-s sms-t a repjegyvásárlásról...:)))
és akkor jött a döbbent csend!:)
tény, ritka a "no tax" akció, +nem vihetsz mást, csak egy kézipoggyászt, és bizonyos hitelkártyákkal való fizetésnél is plusz költséget számol fel!

spigo 2009.02.27. 00:01:16

@starfucks: mea culpa, most talaltam egyet en is :)

starfucks 2009.02.27. 00:02:55

@spigo: HAJRÁ:) Mi most ezt kihagyjuk...:))))
Havonta nem tudunk "eladni" otthon a csajoknak egy ilyen hétvégét...:)

spigo 2009.02.27. 00:04:42

en a hazajegy miatt nezem :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.27. 00:06:49

@starfucks: most egy csajos 7vége Debiben, aztán mehetünk megint külföldre...!!! tod, a névtelennek csak 1 szavába kerül otthon:) aztán nyáron meg gáz számla sincs... :)

starfucks 2009.02.27. 00:20:31

@spigo: Nem kizárt, hogy járunk még Bristolban, úgyhogy jöhet minden info, mert a "Commercial Rooms"-on kívül nincs más törzshelyünk...:)))

spigo 2009.02.27. 00:32:49

@starfucks: :)) pedig van csomo jo hely, attol fuggoen mire vagytok kivancsiak:
getto
posh
foci
rogbi
krikett
minden egyszerre
???
:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.27. 08:32:42

a sturbucks az nem kávé!!!

el kell kocsikázni az első Autogrillig, ott lehet inni igazi kávét!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.27. 08:37:49

BREAKING!
vendégtippelő kerestetik,
mert a bekemkvíz nyertese nem vállalja (én is félnék a helyébe)

aki szeretne kikapni a hétvégén, az itt jelentkezzen.
üdv,
p.

kroos 2009.02.27. 08:42:34

@pote: vállalnám szivesen.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.27. 09:08:34

@kroos:
Ok, király.
amint tudod, küldheted is (küldtem mailt is)

kavics30 2009.02.27. 09:21:06

@imici77: először is grat a cikkért!
másodszor a pia tőlem volt, nem a csajoktól, kérem nem elfelejteni, és lehet még mindig hálálkodni, hogy mínuszban hajnali 3kor milyen jól is tudott esni! :)
pote: igazad van, nem kávé, de hidd el, hoyg qva jól tud esni 4 óra fagyoskodás után:)

egyébként a hitetlenkedőknek, azóta volt 0,01 Ft-ért is repjegy, de arról lemaradtunk és otthon ugyan egy szavunkba kerül eladni, hogy kiugrunk bristolba egy meccsre, de havonta?!

egyébként fültanuja voltam Ferihegyen két úr beszélgetésének, egy pénteki londoni becsekollás során, hogy éppen a Chelsea meccsre mentek, mert bérletük van a hazai derbikre...minden csak pénz kérdése, valószínűleg ők nem egy lepukkant hostelbe foglaltak helyet :)

kroos 2009.02.27. 09:38:19

@imici77: Arsenal-Fulham 3-1...jó lesz fönök?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.27. 09:39:22

@kroos: a legjobb :) bár nem hiszem, h kapunk gólt :)

kroos 2009.02.27. 09:39:23

@pote: ment a mail

spigo 2009.02.27. 09:39:51

@pote: kavenak tenyleg nem kave, de a karamellas macchiatto mindent visz szerintem!

Igaz utana altalaban lebukik a fejem az almossagtol :)

kroos 2009.02.27. 09:40:13

@imici77: Gerzson miatt muszály volt.

kavics30 2009.02.27. 10:07:24

@kroos: a hozzáállás tetszik :)

mkmax 2009.02.27. 10:54:14

FRISS HÍR:

Spanyol drogdíler focisták - Lipcsei Roland és Máthé Gábor nyomában

celeste.blog.hu/

ZenZo 2009.02.27. 12:29:45

@pote: Na bazz, most volt időm felnézni ide, azt máris lemaradtam a tippelésről.... ejh

wilco 2009.02.27. 12:46:37

azért az érdekes hogy az inter-mu bl-meccsre alig került többe a mi jegyünk mint a tiétek.

kavics30 2009.02.27. 12:51:08

@wilco: igen a buliban a meccsjegy ára volt a leghúzósabb. de így is majdnem teltház volt a tökutolsó ellen, erős mínuszokban és hóesésben.

wilco 2009.02.27. 12:57:13

@kavics30: nem gondoltam hogy ilyen drága egy másodosztályú derbire a jegy, de hát ezek szerint majdnem olyan jó mint a bl. :) a lényeg hogy jól szórakoztatok, mint ahogy mi is...;)

kavics30 2009.02.27. 13:11:39

@wilco: és mi még gólokat is láttunk :)

ZenZo 2009.02.27. 13:33:12

Angliában nem olcsó a jegy a focimeccsekre, de amíg van rá fizetőképes kereslet...

A BL-re meg adottak a jegyárak, valamilyen (pontosan nem tudom) szinten az UEFA szabályozza ezt, meg hát üzleti okai is vannak, lévén azok a mérkőzések hétköznap vannak... ha mondjuk az Inter most otthon kiütötte volna a ManUt vagy 3-4 góllal, kb. ötvenezer kék-fekete szurkoló nem, vagy csak másnaposan ment volna dolgozni szerdán. Ezt gazdasági válságban nem lehet megengedni ;)

Az igazság az, hogy amíg itthon egy másodosztályú meccsért (mondjuk Bőcs-Jászberény) elkérnek egy ezrest, addig nem kell csodálkozni, hogy ott egy mérkőzés 8-10ezer forint. Asszem még ez sem tükrözi hűen a körülmények közti különbséget sem látványban, fociban, stadionban, létesítményekben, közlekedésben, stb....

kavics30 2009.02.27. 14:40:16

@ZenZo: bristolban a meccsre közvetlen buszjáratot indítanak a pályaudvarról a stadionhoz 1 fontért. meccs után ott álltak visszafelé az emeletesek, hogy ugyanennyiért visszavigyenek...ennyit a körülményekről.

badblood 2009.02.27. 18:33:20

"A bíróval nem pofáztak a játékosok, hiába, egyik csapat sem volt kékben"

- ezt egy kicsit provokatívank vélem/érzem :))

Egyébként fain cikk, szeretem az élménybeszámolósdit :))

Vaader 2009.02.27. 19:08:32

Nagyon jó cikk, kedvet kaptam egy hasonló túrához.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.27. 23:28:31

@badblood: hmmm... najó, elismerem, annak szántam :) volt benne több is, csak "kimoderálták" a gyenge lelkű sp?rs szúrkerek miatt:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.27. 23:29:45

@popp: tudod mi jutott eszembe? hogy ezek a másodosztályú csapatok már a 34. forduló környékén járnak.. talán ezért bírják erővel a PL csapatok ellen is.
süti beállítások módosítása