Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 24. giornata

2009.02.14. 10:36 _benito

Természetesen leginkább a Derby della Madonnina felé kalandoznak gondolataink, pedig a 24. fordulóban sok, külön-külön is igen nagy jelentőségű kérdésre kapunk majd választ – amellett, persze, hogy végleg eldől: a Milan nem lesz bajnok. A Genoa és a Fiorentina az utolsó BL-helyért harcol, arrafelé tart a Roma is, amit Bergamóban próbál majd folytatni, a Juventus pedig a Samp ellen kísérelhet meg javítani a szokásos döntetlenen. A Lazio-Torino után az egyik edzőnek lecsapják a fejét, a Napoli pedig nagyon hosszú idő után szeretne újra győzni. Hajtás után Serie A, 24. forduló.

Inter-Milan 2-0
Valahogy nem látjuk, ahogy a Milan ezt megnyeri. Ez pedig a jelenleg nyolc egység hátrányban levő csapat számára azt jelenti, hogy tulajdonképpen végleg kiszáll az aranyért folyó harcból – akkor pedig már csak a Juventus akadályozhatja meg az Intert abban, hogy befogja a bajnoki címek számában a Rossonerit (szép kis kapaszkodó…).
És hát lássuk be, amit a Milan eddig csinált, az nem scudetto-matéria. Nem azért, mert nem játszottak még eddig olyan magas szinten – ki emlékszik már arra a Lazio elleni meccsre? – hanem azért, mert pont annyiszor sikerült csak, hogy nyolc pont legyen a nagy álom és köztük. Az Inter ezzel szemben pont fordítva csinálja: meg-megbotlik, nem mindig hozza azt a Darth Vader-szerű, érzelemmentes meg_leszel_csinálva attitűdöt, így aki vitatja a jelenlegi állás jogosságát, az melléfog.
Tegnap reggel még azt mondtuk volna, ez nagyon simán az Interé lesz, Kaká nélkül ugyanis a fazont Seedorfnak és Pirlónak kellene szabnia, rájuk pedig még asszonyaik fazonját sem bíznánk nyugodt szívvel az alapján, amit idén csinálnak. Aztán jött a hír, hogy Maicon nem játszhat, innentől kezdve pedig Ronaldinhóra kell fókuszálnunk, mert rajta múlik minden. Maicon várhatóan keresztbe lenyelte volna honfitársát, aki szokása szerint a második kárára elkövetett, barátságtalan labdaszerzés után kedvetlenül kószált volna a pályán 63 percig, amikor Ancelotti lekapta volna. Most viszont - ha a Gazzettának hiszünk – akkor a fiatal Santonnal kell megverekednie, ami egy sokkal kellemesebb alternatíva, bár szerintünk Zanetti lép majd vissza. A lényeg, hogy ezzel némi sansz nyílt a Milan előtt. Azt még nem tudjuk, hogy a derbikre általában harctéri elszántsággal pályára lépő Materazzi szerepet kap-e, az viszont biztos, hogy a Milan védelme a legerősebb összeállításában lép pályára – bármennyire nevetséges is ezt állítani egy Kaladze-Maldini középső kettősről.
A vendégeknek létfontosságú lesz elkerülniük, hogy beszoruljanak, és erre meg is van az esélyük, mert bár a középpályáról hiányozni fog Gattuso vérfoltokkal szegélyezett 12 kilométere, valószínűleg a Serie A legjobban passzoló fedezetsora fut ki a pályára – szemben ugye a legjobban védekező középpályával.
Azért mondunk hazait (leszámítva, hogy egyszerűen jobb csapat az Inter), mert egy vendéggyőzelemhez nagyon sok játékosnak kellene nagyon sokat javulnia, a hazaihoz pedig az eddigiek alapján bőven elég lesz egy közepes teljesítmény is.

Juventus-Sampdoria 2-1

Camoranesi visszatérése még a Jediénél is jelentősebb, bár semmi kétségünk afelől, hogy legkésőbb jövő héten megsérül újra. Amíg viszont a pályán van, a Juventusnak kutya kötelessége szakítania a Samp elleni döntetlenekkel, és megruházni a genovaiakat. A Cassano-Grygera/Mellberg/Legrottaglie/Molinaro párharctól előre reszket a kollektív bokánk.

Genoa-Fiorentina 2-0

Mindketten kamuztak múlt héten, a Genoa hiába távozott három gombóccal a torkában Rómából, egyáltalán nem játszott rosszul (csodaszép gólokat lőtt a Roma), a Fiorentina pedig nyert ugyan Gilardino fél lábbal a zuhany alól bevágott lecsorgójával, de Frey nélkül a Lazio feltörölte volna a firenzei pázsitot a lilákkal.

Atalanta-Roma 1-1
Nem azért, mert bedőltünk a bergamóiak Szardínián bemutatott bűvésztrükkjének, hanem azért, mert a szezon teljes unalomba fulladásának elkerüléséért játszik majd az Atalanta. A Roma jó, nézni is jó őket megint, de az idén igazolt hátvédjeikben még akkor sem bízunk, ha Motta jobb játékos, mint Loria és Riise valaha volt.

Napoli-Bologna 1-0
Röhejes, de a Napoli majdnem olyan sorozatot épít vereségekből, mint amilyet a Bologna döntetlenekből a Mihajlovics-éra kezdetén. Csúsznak is mindketten, a hazaiak már csak az UEFA-kupában reménykedhetnek, a vendégek pedig a tűzzel játszanak, mert még messze vannak attól, hogy hátradőlhessenek. A Napolinál decemberben a bajnoki címről beszéltek egyébként.

Lazio-Torino 1-1

Ha nyer a Lazio, Novellinónak köszönik meg, ha a vendégek győznének (ez idegenben még nem sikerült nekik idén), akkor pedig Delio Rossit vágják ki, úgyhogy ez nem is lehet más, mint döntetlen. Itt Zarate eltiltott, ott pedig Bianchi liheg bosszúszomjasan, többek közt ezért is gondoljuk így.

Siena-Udinese 1-1

A Robur – ha nem is szorosan – de közvetlenül az északiak mögött tanyázik, az Udinese úgy hullámozta végig ezt a szezont, hogy az sem lenne meglepetés, ha helyet cserélnének a végére, de egy huszáros hajrával akár az élmezőny végéig is visszaküzdhetnék magukat. A Sienának nincsenek ilyen nagyra törő álmai, csak élni szeretne.

Cagliari-Lecce 3-1

A hazaiak azt mondták a szezon előtt, hogy 40 pontot kell szerezniük a bennmaradáshoz. Ehhez már csak hat kell, ebből hármat pont egy ideális ellenféllel szemben lehet begyűjteni – ha már az Atalanta elleni meccs furcsa körülmények között elment. A Lecce amúgy nem fog kiesni, Beretta ugyanis szar csapatok megmentéséből doktorált summa cum laude.

Reggina-Palermo 2-2

Orlandi győzni még nem tudott csapatával (lássuk be, ez nem az ő hibája), viszont a calabriaiak három meccse veretlenek, ráadásul a Palermo még a büdös életben nem nyert az Orneste Granillo omladozó lelátói között. Egyébként ez a Serie A legnagyobb pályája, ami a világon semmit nem jelent.

Chievo-Catania 2-1

Egészen karakteres kis csapat lett a Cataniából Zenga keze alatt, a Chievo viszont mostanában nem hajlandó kikapni sem otthon, sem idegenben. Ez a foxira emlékeztető elszántság már egy döntetlenre simán elég lesz a szicíliaiak ellen. Hogy akkor miért tippelünk győzelmet? Csak.

322 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42942328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.16. 13:56:15

@_benito: Van neki. A Roma. :))) Csak ők szarul kezdték at idényt, ha nem tették volna, akkor alig-alig lenne különbség a tabellán. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.16. 13:57:42

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Csak ha előnye származik belőle. Seedorf is milyen szépen kézzel maga elé tette a lecsorgót majd támadást vezetett belőle. Még szerencse, hogy abból nem lett gól.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.16. 14:00:15

@Great Cornholio:

"A nem szándékos kezezés nem is büntetendő, még akkor sem, ha onnan gólba pattan a labda, vagy ezzel gólt akadályoz meg."

www.mlsz.hu/felnottkepzes/jv_szajhagyomanyok.php

IronRock 2009.02.16. 15:44:37

@_benito: én arra volnék kíváncsi, meg meri-e José lépni a 9-1 felállást a MU ellen amikor előnyben lesznek? :-) Mert a MU nem a Milan akik tegnap mindent kihagytak a végén, ellenük ilyen taktikával ki fog kapni az Inter. Egyébként nagyon más választása nem volt Mourinho-nak a cseréknél. Nincs sok kreatív támadó játékosa, csatára is csak kettő akikben nemnagyon bízik (Crespo, Cruz), ráadásul egyikük sem Ibra hogy meg tudják elöl tartani a labdát. Ellenben van egy rakás védője és védekező középpályása. Azért ez így a végére marha meredek lett, annyian tolongtak a kapu előtt hogy szinte egymást akadályozták és sorra jöttek a Milan helyzetek.
Mind1, a bajnokság ezzel nagyon lefőni látszik, mehet a bruszt a 2-3-4. helyekért.

-LinoSonego- 2009.02.16. 15:47:08

szabályos vagy nem, vérlázító ahogyan ünnepelte magát utána. Mourinho fia pont olyan gólt kapott ajándékba amit egy interszurkoló megérdemel.

-LinoSonego- 2009.02.16. 15:49:02

@IronRock: szerintem Mourinho tudja hogyan kell játszani a MU ellen, volt pár meccsük már, lásd még: Porto.

IronRock 2009.02.16. 15:55:34

@-Mazsola-: Akkor más csapat és más keret állt a rendelkezésére. Az Intert még nem tudta úgy átformálni ahogy szeretné, ezért lesz nekik ez a meccs sokkal nehezebb. Van egy rakás védője és védekező középpályása, támadók sokkal kevesebben. Nem véletlenül szerette volna Lampard-ot elhozni a Chelsea-ből meg Drogba-t.

Gabez 2009.02.16. 15:56:51

@IronRock: tegnap az Internek több ziccere volt, mint a Milannak...ilyen játékkal. ;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.16. 16:12:19

az milyen statisztika már, hogy Mourinho egész karrierje során egyetlenegy hazai bajnokit veszített el? (2002. feb. 23. Porto - Beira-Mar: 2-3)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.16. 16:12:21

@IronRock: nem bántom én mourinhót, azt tette, amit mindig szokott ilyenkor. és nyert vele, úgyhogy igaza van és pont.

komolyan mondom, az olasz csapatok közül a romának van a legtöbb esélye a továbbjutásra - de benne van az is, hogy nagyon megverik mindegyiket.

és igen, lampard az inter sok gondjára megoldást jelentene, mancini interjébe nagyon nem kellett volna, de ebbe a mostaniba pont egy olyan játékos hiányzik, mint ő.

más kérdés, hogy az inter azért inter marad, ha klasszisigazolásról van szó :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.16. 17:44:08

@_benito: "komolyan mondom, az olasz csapatok közül a romának van a legtöbb esélye a továbbjutásra "

teljesen egyetértek.

IronRock 2009.02.16. 17:44:19

@_benito: Azért legyünk őszinték, a meccs utolsó 20 percében az Inter elhasználta az idei szezonra kapott mázliadagjának a jó részét. Mert amit a Milan kihagyott, azzal 3 derbit lehetett volna nyerni. Mourinho-nak abban igaza volt hogy nyert és azt sose kell magyarázni (már történelem, max. azokat fogja később érdekelni akik zsigerből gyűlölik az Intert), de hogy ezt még egyszer így nem fogja tudni megcsinálni a 9-1 felállással az fix.
Az igazolásokban meg Mourinho is nyúlhat mellé (Mancini és Quaresma a bizonyíték). :-)

_alerob 2009.02.16. 17:58:20

9 pont még nem a világ vége. Legtöbb esélye tényleg a Romának van, de csak azért mert az arsenal egy hulladék. Egyébként meg itt az idő megmutatni, mi is az olasz foci!

IronRock 2009.02.16. 18:32:21

@_alerob: de a világ vége, mármint a bajnoki címre törő csapatoknak, elnézve a Juve és a Milan formáját. Scudetto elúszott, Roma meg túl messze van és kapott most egy jókora zakót is az Atalanta-tól.. Az Inter ha Mancini alatt nem ereszthetett le annyira hogy innen elbukja a bajnoki címet, akkor Mourinho alatt még kevésbé fog.

vargamma 2009.02.16. 18:59:15

"Valahogy nem látjuk, ahogy az Inter aMU ellen ezt megnyeri. Ez pedig (...) a csapat számára azt jelenti, hogy tulajdonképpen végleg kiszáll az aranyért folyó harcból..." :-D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.16. 19:06:28

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Ehhez képest elég érdekes a 11. szabály a les értelmezése. már az elrúgás pillanatában fújnak sípolnak harapnak a jv-k.

horas 2009.02.16. 20:27:24

Amúgy én se értettem a cseréket,a végén már azért nem tudott kontrázni se(!) az Inter mert nem volt fenn támadó szellemű játékos.Totál magukra húzták a Milan-t,egyébként meg a kezes gól miatt maradhatott Ambrosini a pályán.De sztem nem a Milan-on múlott,hogy a 70.-ik percben nem 3;4 - 0 volt.Én nem tartok annyira az MU-tól,tavaly se voltak annyira meggyőzőek,meg most ezekkel a folyamatos 1-0 okkal se,tény hogy támadókból jobbak állnak.Meg különben is nem jobbnak kell lenni,hanem továbbjutni!!!

bag 2009.02.16. 20:37:46

nera:
végignéztem tegnap a meccset hát...

bár ha Várhidi Mágnestábla Péterre hallgatok már el se kellett volna kezdeni nézni.
Szerintem egy hajtós technikás jó meccs volt, amit a kezezéses gól egy kicsit elrontott, de az Inter nyerhetett volna több góllal, de Abbiati a mezőny legjobbja volt (Becks meg a legrosszabb)
Mondjuk h tárgyszerűek legyünk Pipo gólja semmivel sem volt szabálytalanabb mint Adriaoné, de ez már mindegy.

A végén tényleg mákolt az Inter de bejött nekik.

BruceWayne 2009.02.16. 20:55:35

@bag: na ennek örülök hogy tetszett, nekem már kevésbe :F pippo gólja meg fél méteres les volt

calciomax 2009.02.16. 20:55:51

Azaz Inzaghi bomba amit les miatt nem adtak meg azert nem volt gyenge ahogy beb@szta! Cesar csak szemlelte.

BruceWayne 2009.02.16. 21:06:01

egy dolgot még megjegyeznék: Carlo hozta a formáját a Beckham-Pippo cserével, gyakorlatilag ahogy behozta az egyetlen épkézláb, bármilyen beadásból/beívelésből gólt szerezni képes centerét, azzal a lendülettel le is vitte azt aki ezekkel a labdákkal leginkább ki is tudná szolgálni :-)

sh4d0w 2009.02.16. 21:17:43

@Nerazzurri: én lennék az utolsó Milan-szurkoló, aki megvédi Ancelottit, de Beckhamet sérülés miatt kellett lehozni. Ő azért annyira nem képes elcserélni magát, mint Mancini, vagy Benitez.

IronRock 2009.02.16. 21:23:58

Inzaghi akkor is legtenyérbemászóbban reklamálni képes játékos, akit azonnal piros lappal és 3 meccses eltiltással kéne lezavarni a pályáról, amint az első, jogos lesről visszafújt gólját belövi a meccsen és még utána neki jár a szája. És akkor is ezt mondtam/mondanám ha a Juve játékosa lenne - mint ahogy volt. Sose bírtam ezért, bár azt el kell ismerni hogy klasszis csatár.

BruceWayne 2009.02.16. 21:28:03

@sh4d0w: ezt pont nem figyeltem.
@IronRock: hát tegnap is érdemelt volna 3at :-)

IronRock 2009.02.16. 21:33:31

@Nerazzurri: Mármint 3 pirosat? :-) Azt bármikor. :-D

BruceWayne 2009.02.16. 21:34:55

3 sárga azért elég :-) egyébként én bírom Pippot, még így is, van benne valami megmosolyogtató

IronRock 2009.02.16. 21:44:14

@Nerazzurri: nekem se lenne Pippo-val semmi bajom, ha nem ilyen undorító módon reklamálna olyanért ami nem jogos. Mert mást amúgy nem lehet felhozni ellene, de amit a pályán művel reklamálásként, azért tényleg el kéne tiltani. Ahogy Cassano-t is eltiltották ilyenért, neki is kijárna.

halareaal 2009.02.16. 21:58:53

@IronRock:

sztem ennyi év után nem lehet haragudni Pippora, eszméletlen nagy arc. teljesen őrült, látszik rajta, de mi ebben az undorító? a partjelző helyében azért nem lettem volna, de a tv előtt nagyot röhögtem.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.16. 22:12:57

@Great Cornholio:

a lesszabály úgy általában el lett cseszve a "passzív les" kitalálásával

vargamma 2009.02.16. 22:16:41

Pippo igazi profi: tudja mit csinál! :-D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.16. 22:25:41

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

Azt hittem, ezt írod:

a lesszabály úgy általában el lett cseszve, amikor színre lépett Pippo...
:-)

*Fata* 2009.02.16. 22:42:20

Jó, akkor utoljára:

@Gabez: ha a bíró nem adja meg, a ""jobbik csapat"" nem nyert volna. Ha kikapott volna vagy x, a bajnokság még nyitott lenne. Kell ezen magyarázni?

@giacinto: én a jelenről beszéltem, de nyilván pusztán véletlenek sorozata a Milant sújtó téves ítéltek. Ahogy azt az olasz sajtó is megírta. Ha meg mi lövünk párat a végén (is),x, vagy már rég kussolnál.

De kész, befejeztem, se időm, se kedvem vitatkozni. Itt mindenki azt látja, amit látni akar.

newsimg.bbc.co.uk/media/images/45481000/jpg/_45481202_006887036-1.jpg

BruceWayne 2009.02.16. 22:55:11

itt a képen épp szeretik egymást a gyerekek :-)
egyébként is felesleges vitázni, ha nincs a kezes gól lehet X lesz, nem lehet tudni, mint ahogy azt se hogy az előző derbyn a bíró 2, Intert sújtó téves itélete nélkül nyert volna-e a milan

*Fata* 2009.02.16. 23:19:43

Így van, kár vitázni. Most nyert a csúnya erőfoci, 24.én meg már úgyis mindenki elfelejti...

rbaggio 2009.02.17. 00:51:55

Patoban van valami zseniális és valami nagyon "indolens" együtt. egy rosszabb spanyol bíró egybúl kiszórná. Néha - a lassítások miatt - nagyon kitűnik, hogy tud gonosz is lenni.
Pippo peidg zseniális. Annyira tud helyzetbe kerülni, amit kevesen. Persze ebben benne van a les is, de a ziccere például nem volt les (amikor Pato mellel tette elé a labdát, ugye). Ebben a tekintetben tgalán egy szinten van Ibrahimovic-al. Persze a labda megtartása, meg cselezés, meg ilyenek...

rbaggio 2009.02.17. 00:52:40

@rbaggio: egybúl = egyből. Bocs

-LinoSonego- 2009.02.17. 02:22:23

PippoMio élete legnagyobb gólját lőtte és stílszerűen lesről. ez az ő Baggio-féle tizenegyese, csak erre valamivel kevesebben fognak emlékezni...

sh4d0w 2009.02.17. 09:19:36

@halareaal: én is majd beszartam a röhögéstől :D Amikor a lesről szerzett gólja után nekiiramodott a partjelzőnek, azt hittem, lendületből leharapja a fejét, mint egy csokimikulásnak :D Hatalmas figura :D

Arra leszek kíváncsi, Taljánföldön mikor születik megint egy olyan csatár, akiről még a szögletzászlónál állva is a kapu felé pattan a labda...

giacinto 2009.02.17. 09:25:29

@*Fata*: csúnya erőfoci...

végülis nálunk kevesebb biciklit látni, ez igaz. de sztem gólra játszák a focit, azon kivül meg helyzetekre.
hány ziccere, helyzete is volt az Internek? jóval több mint a milannak. az hogy rengeteget volta alabda a mailannal csak annyit jelent hogy nem tudtak vele mit kezdeni.

Itáliainagysándor 2009.02.17. 09:51:01

A milannak is voltak helyzetei nem csak az internek.

Mr.AT 2009.02.17. 10:43:03

Kicsit megkésve ugyan, de el voltam havazva az elmúlt napokban: a sors viszonylag gyorsan igazságot szolgáltatott, örülhet Milánó mindkét fele - múlt héten ajándékba kaptuk Poulsen 92. percben jött gólját, ezen a héten viszont gólokkal kellett volna nyernünk, mégis maradt az iksz.

Azt azt gondolom senki nem vitatja, hogy legalább két góllal jobbak voltunk a Sampdoriánál, és végre játszott is a csapat. Nem csak a három kapufánk miatt (különösen Nedved első, fejelt és Alex szabadrúgásos kapufájánál fogtam a fejem), hanem amiatt is, mert kisebb szakaszokban végigtámadtuk a meccset (ha jól emlékszem, vmi 12-2 volt a szögletarány), és végre jól is játszottunk.

Ranieri pedig kivételesen meg merte lépni, hogy ADP, Amauri, Camo, Giovinco, Nedved és Tiago EGYSZERRE a pályán legyen - ilyen támadó felállást az utóbbi másfél évben nem láttunk tőle, be is szorítottuk úgy őket, hogy 10 percig csak rohangásztak a aját 16osukon, mint a mérgezett egerek. Aztán sajnos előbb Camo, majd Tiago is elfáradt (hiába, mind2 nemrég épült csak fel), s a meccs végén már nem nyomtunk ennyire - de hogy a 3 pontra rászolgáltunk, abban szerintem nincs vita.

Múlt héten ajándékba kaptunk 2 pontot a sorstól, most ugyanezt a kettőt elvette tőlünk a sors - a végeredmény sajnos az, hogy a 9 pont táv nagyon messze van már, s nagyon úgy tűnik, hogy mi is kiszálltunk a bajnoki címért vívott harcból.

Il Capitano 2009.02.17. 11:35:00

Tulajdonképpen egyetértek, a hétvégén tényleg rászolgáltunk volna a győzelemre. DE: Ranieri bosszantó hülyeségei továbbra is sokba kerülnek a csapatnak. Jelesül, egy 70%-os Camo is többet ér, mint Marchionni akármikor, hétközben nem lesz meccsünk, mi a búbánatos frászkarikáért cserélte le őt Claudio papa?!

A másik, és ezt senki meg nem magyarázza nekem: a 87-edik percben Tiago-Marchionni csere?? Amikor támadunk a győztes gólért, mi cserélünk??! Ember, WTF?! Nem lehetett annyira fáradt Tiago, hogy azt a 6-7 percet ne bírta volna ki... Vagy tudta Ranieri, hogy Marchisio, akit egyébként nagyon kedvelek, még elereszt egy bombát majd és hátha az bemegy? Ha a 75. perc körül húzza meg, brávó, de a 87-ikben húzzúk a saját vészesen fogyó időnket?...

Giovinóhoz meg: tálentum a kölyök, ehhez nem férhet kétség, és ha többet játszhatna, talán felérhetne a becenevéhez ("olasz Messi"), de az argentin 20 éves korára már eljutott odáig, hogy nem minden második alkalommal az ellenfélbe cselezte a labdát. Ergo elég sokat ront, ezért túlzásnak érzem, hogy az ő játéka jelentené a megváltást. Camo betörései többet számítanak egyelőre

Il Capitano 2009.02.17. 11:37:19

Tiago-Marchionni Tiago-Marchisio akart lenni...

Mr.AT 2009.02.17. 12:01:21

@Il Capitano: Camo elfáradt, teljesen egyértelműen, lehetett látni a 60. perctől, különösen, mikor forgolászni kezdett a labdával, hogy mennyire leragad a lába már. Nem mert sem ő, sem Ranieri kockáztatni, s szerintem jól is tették, már csak az hiányozna, hogy újból megsérüljön. Ezért én nem hibáztatom Ranierit.

Marchisio-nak lehetőséget akart adni, de itt valóban nem ártott volna egy 10 perccel korábban lépni, ez valóban jogos. Ott már csak szükségtelenül megtörte a lendületet a fel-le mászkálás.

Törteli Tivadar 2009.02.17. 12:15:48

Egyértelműen megérdemeltük volna a három pontot. Ha Alex szabadrúgása beakad...na de akkor meg jönne _benito azzal, hogy Amauri feje és Del Piero szabadrúgásai nélkül nem tudunk nyerni.
Amúgy meg érdekes, hogy a szavazásban Giggs átvette a vezetést. Nem tudom, hogy maradt volna-e az Unitednél, ha őket is kivágják az első osztályból...

RickyTerror 2009.02.17. 13:10:50

Én ezt a Lampard-kérdést nem nagyon értem. Sztankovics pontosan ugyanolyan karakterű játékos, mint Frank, és szerintem az angol nem hozna olyan óriási minőségbeli ugrást. A szerb már a Lazioban is óriásikat tudott focizni, és ha nem sérült, akkor az Interben is húzóember. Lásd az elmúlt néhány hét teljesítményét.

horas 2009.02.17. 15:07:58

Nem értek egyet,annak ellenére,hogy Stankovic most télleg nagyon jó,Lampard egy világklasszis(Stanko nem) és télleg nagyon stimmelne most az Inter-be,de inkább Muntari helyén mint Stankovic-én.Bár én úgy érzem,hogy Cambiasso megtudná oldani a szervezést is ha egy kicsit szabadabban mozoghatna,de nem merik sztem meglépni annyira zseniális a tag a védelem előtt.

giacinto 2009.02.17. 17:23:50

A legjobb egy Lampard-Cambiasso-Stankovic trió lenne akik előtt egy zseniális irányító osztaná a labdákat a 2 elöl lévő csatárnak. Egy ilyesmi középpályával már lehetne esély a BL-re is.

lezsolt 2009.02.17. 18:08:46

Egy ilyesmi középpályával szvsz nagyon legyengülne a középpályás védekezés.

Ipa 2009.02.17. 18:31:10

Halkan szólok, hogy Adriano nem kapott eltiltást, a mai olasz újságok szerint se érdemelné meg, egy F Couto esetre hivatkoznak.

_alerob 2009.02.17. 18:57:21

Nem nagyon érdekel, hogy eltiltják e vagy sem, mivel kezes gólnál jobbat mostanában úgy sem tud. De több ilyen ne legyen. Collina sajnos nem vezeti úgy ezt a posztot, ahogy ő a 90 perceket vezette.

lezsolt 2009.02.17. 20:41:05

"mivel kezes gólnál jobbat mostanában úgy sem tud"
Pont, hogy mostanában van megint felszállóágban. A gülján kívül is volt 2 ziccere, már csak a helyzetkihasználásán kéne javítani, na meg leadni pár kilót.:)

*Fata* 2009.02.17. 21:00:59

Mindenki látta, hogy simán megadható volt, miről beszéltek? (...)

giacinto 2009.02.17. 21:31:41

karácsony óta, amelyik meccsen kezdő volt, gólt szerzett...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.17. 23:51:08

@*Fata*:
"A nem szándékos kezezés nem is büntetendő, még akkor sem, ha onnan gólba pattan a labda, vagy ezzel gólt akadályoz meg."

Ugrás pillanatában is úgy állt a keze, tehát vétlen kezezés = szabályos gól. Tessék.

nalazo 2009.02.18. 09:00:13

Adriano góljának a kritikája csak a fedősztorija a Milan védelme impotenciájának.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.02.18. 09:38:11

láttam a gólt, többször is, a visszajátszások, ugye... max az állával érte el, tehát nem a homlokával, dehát az is fej :) (nem akarnék anatómiai vitát nyitni). a keze viszont mintha bemozdult volna (nem nagyot), amikor pattant róla a labda. ezzel együtt a kapuson kivül senki se tiltakozott, pedig kb 3 méteren belül helyezkedett 3 védő is. aztán persze, eszméltek a védők is, és vadul tiltakoztak... mondjuk, enélkül a gól nélkül sokkal jobb lenne a meccs emléke. kár érte.

moTa 2009.02.18. 09:40:33

Na mi a helyzet? Szabin van a banda? Hiányoznak a postok:)

FYM13 2009.02.18. 10:01:20

Az Olasz Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított az ügyben, és a felvételek alapján úgy találta, Adriano gólja szabályos volt. Gianpaolo Tosel sportbíró a következő szavakkal indokolta a döntést:


"A videofelvételek nem bizonyítják, hogy a csatár szándékosan használta a kezét a gólnál. Semmi okunk tehát kételkedni a játékvezető döntésében."

WallyB 2009.02.18. 10:07:32

@nalazo: Egyetértek! Sőt, részben még Carlito is. Nézzétek csak ezt:
www.transfermarketweb.com/index.php?action=read&idsel=31764

Gabez 2009.02.18. 10:11:55

Jah, benito, ébredj és dícsérd az Intert a hétvégi összefoglalóban. ;-)

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy tudnak a fijúk a Milan és a MU közt felpörögni egy bolognai túrára...

WallyB 2009.02.18. 10:28:12

A mai Bréma-Milan-t nem adja egyik tévé sem?

WallyB 2009.02.18. 10:31:21

Bakker, most látom, hogy ZDF... szerintem nekem az nincsen.

mickeyknox 2009.02.18. 10:45:00

majd a justintv... :)

WallyB 2009.02.18. 10:47:47

@mickeyknox: Az lesz... hihetetlen, hogy 11 meccsből a magyar tv-k (illetve a Sport Klub) ad már 3-mat...
www.nemzetisport.hu/uefakupa/buefa-kupa-a-szerdai-program-tevemusorralb-222307.html?

WallyB 2009.02.18. 10:50:08

@Gabez: Simán megverik a Bolognát. Mihajlovic csúnyán bekóstolta Csozét, szóval, szerintem kicsontozás jön. A Man Utd ellen viszont nagyon fel kell kötni a gatyát, én látom annyira optimistán a helyzetet, mint akár Csozé, akár Moratti bácsi.

shinigami 2009.02.18. 11:23:36

@WallyB:
pedig nemkene: MU>inter

_fá_ · http://www.langologitarok.hu 2009.02.18. 12:05:42

valaki tud nekem mondani oldalt ahol lehet sztrimelni a stuttgart - zenitet?

Gabez 2009.02.18. 12:26:44

@WallyB: egy "nem" szócska kimaradt az utolsó mondatból, nem? ;)

freiwald 2009.02.18. 12:49:51

Great Cornholio: 2009.02.17. 23:51:08

"A nem szándékos kezezés nem is büntetendő, még akkor sem, ha onnan gólba pattan a labda, vagy ezzel gólt akadályoz meg."

G.C.: Először én is ebbe a csapdába esve szabályosnak véltem a gólt, vagy ha úgy tetszik megadhatónak. Aztán valaki felnyitotta a szemem. Azon passzus, melyben ez a mondat, mint szabály szerepel, ugyanis konkrétan a sárgalap kiosztásának jogosságát firtatja kezezés esetében. Igaz a kezezés maga vélhetően nem volt szándékos, ezért a szabálykönyv szerint nem is jár érte sárga lap, viszont maga a szabálytalanság ténye vitathatatlan.

giacinto 2009.02.18. 13:11:08

@_fá_: Sportklub adja, de próbáld meg az atdhe.net nevű oldalt

WallyB 2009.02.18. 13:53:26

@Gabez: Jaja, csak nem olvastam vissza. Köszi. Én NEM vagyok olyan optimista, mint Csozé vagy Moratti... igaz a The Times szerint sem nyer a Man Utd az Inter ellen, de két döntetlennel továbbmegy.

extras.timesonline.co.uk/sport/manuheaven.pdf

WallyB 2009.02.18. 13:55:59

Cikk nem úgy olvasandó, mint normáliséknál, hogy "felről le". :)
Mindenesetre érdekes gondolatmenet.

WallyB 2009.02.18. 13:56:49

@shinigami: én is úgy érzem, csak egy NEM kimaradt...

Hispan07 2009.02.18. 15:37:33

A mai hírek szerint Agger szinte biztos, Eto'o pedig elképzelhető, hogy jön a Milanba. El tudnám viselni.

A mai Werder elleni meccs pedig érdekes lesz, miután elől csupán Kaká, Pató Pál, Dinnye, Áruló és természetesen Boriska sérült - igen, egy szem Pippóval megyünk a németek ellen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.18. 15:43:55

@freiwald: "A nem szándékos kezezés nem is büntetendő" a szabadrúgás is büntetés, nem csak + sárgával.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.18. 15:45:34

@Hispan07: Biztos, hogy elég öregek a Mialnhoz? :PP
Pippo jó csatár vele tuti továbbjuttok. íilyen típusú kéne Ibra mellé, mint Pippo.

Hispan07 2009.02.18. 16:40:12

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Agger - ha már idézel, kérlek pontosan - "a mai hírek szerint SZINTE biztos" Milanba igazolásáról egy csomó oldal ír + Fester is utalt rá a mai nyilatkozatában - de parancsolj, egy link a sok közül: goal.com/en/news/11/transfer-zone/2009/02/18/1115044/report-liverpool-defender-daniel-agger-edging-closer-to-milan

Persze ez még egyáltalán nem hivatalos vagy biztos.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.18. 16:44:10

@Hispan07: köszi, közben már beleütköztem a hírbe. a "biztos" szó nem kötözködésből emeltem ki, hanem mert pletykák már hetek óta vannak.

Hispan07 2009.02.18. 16:48:39

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: én is pont a folyamatos pletykák miatt ügyelek kényesen arra, nehogy valaki készpénznek vegye ;)

daneeka 2009.02.18. 17:56:32

@Hispan07: Ezek a pletykák már csak ilyenek. Ha egy csapatnak nem annyira megy, akkor rögtönk jönnek a hírek igazolásokkal kapcsolatban. Lásd még Ribery-Juventus ami sztem lehetetlen.
@WallyB: Az MU-seggnyaló firkászoknak meg szép álmokat. :)

_alerob 2009.02.18. 18:26:52

"Lásd még Ribery-Juventus ami sztem lehetetlen." biztos ez?:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.18. 18:43:58

Huszti már a második percben gólt rúgott

rexford 2009.02.18. 19:25:21

Jobb, mint Arsavin.

poolfanati 2009.02.18. 19:38:05

@rexford: jól van azért túlzásokba ne essünk, 6 méterről még nagyanyám is berúgta volna...

rexford 2009.02.18. 19:44:01

Egyébként is kurva jól nyomja.

poolfanati 2009.02.18. 19:52:01

@rexford: jól van azt hittem csak a gólra érted...
és honnan tudod hogy nagyanyám nem kurva jól nyomja?:D

vargamma 2009.02.18. 20:02:03

nem akarok kötözködni, de az NST jelenleg egy focis fórum. ha az év egyik legfontosabb meccséről még szerdára sem sikerült egy posztot összehozni, akkor az nem annyira tűnik nekem blognak.
pedig minden nap várom:-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.18. 20:10:55

@vargamma: már az én fejemben is megfordult, hogy visszakérem tőlük a pénzem ;-)

Calogero 2009.02.18. 20:13:20

Éppen ezért blog és nem honlap. Nem gáz, ha nem naprakész

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.18. 20:15:02

Huszti nagyon jó volt, kíváncsi vagyok, hogy a vége felé a kapott rúgás, vagy a hiányzó kondi miatt futott kevesebbet.
A Zenitnek időnként nevetséges dolgokat művelt a védelme, bár idény elején ez talán belefér.
A Stuttgart meg, hogy mondjam szépen, nem valami rokonszenves csapat.

ulver 2009.02.18. 21:06:20

A Milan meccs eddig: Inzaghi lesen kb. százszor :-)

Hispan07 2009.02.18. 21:12:46

@ulver: lesen százszor, de ott a gól :)) PIPPPOOOOO MIOOOOO :)

ulver 2009.02.18. 21:13:45

Először nem volt lesen :)

drani 2009.02.18. 22:11:06

naon jó kis meccs

ulver 2009.02.18. 22:19:45

érett már.

Jó a Werder.

halareaal 2009.02.18. 22:53:55

ez a Pogrebnyak nemtom h lett tavaly gólkirály, már a Madrid ellen is feltűnt milyen béna.

freiwald 2009.02.19. 19:58:27

G.C.: Igazad van. Szóval jól összekavarodtam a kéz nem kéz mizzéria kapcsán, de végérvényben igazad van. Nehezen megitélhető. Valószínű vétlen kezezés volt. Mindenesetre abban duplán megerősített, hogy a múltkori See gól is szabályos volt. Az is biztos, hogy a jelenleg jobb csapat győzött. Más kérdés, hogy ezen az estén talán az x lett volna az igazságos, mert ez a döntő fejes kéz nélkül kb. bedobásba tartott.
süti beállítások módosítása