Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 25. forduló - Télen igazolni Jo

2009.02.12. 11:15 pote

"Öt percen múlt csak, hogy ne kiáltsuk már most ki bajnoknak a Manchester Unitedet. Aztán Torres kettőt villant és visszahozta meccsbe a Liverpoolt; a United egynullás sikereiért nem fizetnek a fogadóirodák; kilenc csapat gólt sem rúgott."

Többek között ezeket írtuk múlt héten. Ezeken csak annyit tudunk javítani, hogy most tizenegy csapat volt gólképtelen. Lapozás után a PL egyik leggólínségesebb fordulójáról, elküldött menedzserekről és sikeres felzárkózásunkról.

 

Góliszonyban szenvednek a csapatok, nem vitás. Már a múlt héten sem volt gólfesztivál, de most még azt is alul tudták múlni. Négy meccsen még semmi baj nem volt, esett rajtuk tizenöt találat, de a maradék haton összesen csak kettő. Ezt a kettőt pedig velszi polgárok lőtték, és kivételesen egy városban élnek jelenleg.

Kicsit meglepő módon, a City győzelme egyértelműbb volt, mint a United londoni sikere. Annak ellenére, hogy a Borónak volt több ziccere is, a hazaiak végig nyomtak a meccsen, győzelmük teljesen megérdemelt volt. Given három extra bravúrral, Bellamy győztes góllal jelezte, hogy még az arabok is tudnak jól igazolni. Azt a véleményünket azonban továbbra is fenntartjuk, hogy kapusposzton nem szorultak megerősítésre a Polgárok. Southgate alatt inog a pad. Nem is kicsit. A többre hivatatott csatársor pedig egy öszvér csorda nemzőképességével teljesít az egész szezonban, így Mido eladása még rosszul is elsülhet.

Man City - Middlesbrough 1-0

 

Ferguson legénysége nem csinált semmi különöset, csak azt, amit már unalomig begyakorolt ebben a szezonban. Egyetlen góllal szerzett három pontot. Most, a szezon során először, Giggs volt eredményes. Nekünk nem is a cselek tetszettek legjobban a góljában, hanem az, hogy senki nem várta, hogy jobb lábbal is el fogja rúgni. A kommentek közt kialakult Messi kontra Giggs vitához annyit fűznénk hozzá, hogy nekünk mindkettő nagy kedvenc, de az összehasonlítás értelmetlen. Kábé olyan, mintha Fásy Ádám és Győzike közül kellene választanunk. Ugye, hogy mindkettő überciki, de valahogy nem tartoznak egy kategóriába.

Visszakanyarodva a Unitedhez. Ismerve a keretük erősségét és az elmúlt években mutatott megbízhatóságukat, nehezen tudjuk elképzelni, hogy ki lehet énekelni a sajtot a szájukból. Vasárnap úgy nyertek, hogy nem voltak jobbak a West Hamnél, nem alakítottak ki ötpercenként gólhelyzeteket, de gólt nem kaptak, egyet meg találtak. Elég egyszerű recept a győzelemre.

West Ham - Man Utd 0-1

 

A Liverpool ennél egy kicsit másabb stílusban próbál bajnokesélyes maradni. Ők nem próbálnak meg jobbak lenni az ellenfelüknél, hanem a segítségüket kérik a gólszerzéshez, ha már elmebeteg a menedzserük. Szombaton olyan csapattal és taktikával álltak fel a kezdősípszóhoz, hogy tíz perc után még a REAC-nak is komoly pontszerzési esélye lett volna ellenük. Vezetett is kétszer a Pompey, de Torres és Crouch fordítani tudott. A spanyol nem először húzza ki a slamasztikából menedzserét. Az azonban nehezen elképzelhető, hogy ezzel a játékkal még májusban is harcban legyenek a bajnoki címért.

Rafa ugyan megúszta, de Tony Adamsnek mennie kellett. Magyarfociközeges tálalásban történt minden: Adamset megerősítették pozíciójában x órakor, majd x+1 órakor kirúgták. Utódja még nincsen, de könnyű dolga biztos nem lesz. Igazolni nem tud már, és nagyon közel van a kieső zóna is. Nevek röpködnek: Eriksson, Grant, Curbishley. Utóbbi érdekes lenne, hiszen egy volt alkoholistát váltana egy jelenlegi. Tudjuk, hogy Mr. Arsenal még mindig alkoholista, csak nem iszik.

Portsmouth - Liverpool 2-3

 

A Newcastle is idegenben nyert 3-2-re. A Geordie-k ügyesen menekülnek, ha jól csinálják, akkor idén is már áprilisban elkezdhetik építeni a következő félresikerülendő szezonjukat. Duff, a tavalyi góltalan szezonja után, idén már háromnál tart, és Lovenkrands (vagy Guildenstern) is megszerezte első gólját. Az Albion kiesése meg legalább annyira papírforma, mint a MU bajnoki címe. Megtörténhet az ellenkezője, de pénzt nagyon nem raknánk rá.

West Brom - Newcastle 2-3

 

A három nullnullás meccsből kettő meglepetésnek számít, a harmadik meg a győzelmünket jelentette a tippversenyben.

A Chelsea-nek, pocsék formája ellenére is, kellett volna hoznia ösztönből a Hull elleni hazait. Mivel ez nem történt meg, így Scolaritól búcsút kellett vennünk. Várható volt, még azt is megkockáztatjuk, hogy már a szezon elején. Szerintünk lutri volt olyan válogatott edzőt szerződtetni, akinek nincs Európában klubedzői tapasztalata. Persze, elsülhetett volna pozitívan is, de az már fikció. Sőt, utópia.

Hiddink mindenképpen jó választás, és nem lepődnénk meg, ha tekintetét csak a BL küzdelmeire irányítaná. A Kékek szezonját csak így lehet megmenteni. Kicsit rosszmájúan, a bajnoki formájukat elnézve, csak akkor indulhatnak jövőre is a BL-ben, ha megnyerik azt idén.

Igaz, ehhez az Arsenalnál kell rosszabbnak lenniük. Az Ágyúsok tíz emberrel mentettek pontok az ősi rivális otthonában. Feszült, izgalmas meccs volt, egy percig sem unatkoztunk. A Spurs azonban most is csalódást okozott nekünk. Volt hatvan percük, hogy gólt lőjenek, de erre lehetőségük sem volt sok. A vendégeknek meg a stabil védekezés mellett még veszélyes kontrákra is futotta. Adebayor sérülésekor gigantikus esélyt láttunk jósolt eredményünk bekövetkezésére, de Eboué mozdulatsora egyértelművé tette nekünk is, hogy uszkve kilenc góllal mellé fogunk trafálni. A kiállított játékos annyira ostoba, hogy nem lepődnénk meg, ha Rafa leigazolná.

A wigani meccsen nem tévedett az üveggömbünk. Fájdalomdíjként, psychocskának küldjük a meccs díszdobozos dvd-jét.

Chelsea - Hull 0-0

Tottenham - Arsenal 0-0

Wigan - Fulham 0-0

 

Az Villa és az Everton továbbra is jó úton halad. A birminghamiek sorban hozzák a kötelező győzelmeket. Utolsó 18 tétmeccsükön csak kétszer kaptak ki. Mindkétszer az UEFA kupában, már biztos továbbjutóként. Ha nem lenne Torres, akkor már csak rosszabb gólkülönbséggel szorulnának a dobogó legalsó fokára. Fel szeretnénk hívni a figyelmet, a tavaly, idény közben igazolt, fiatal tehetségre. James Milner hétről hétre megszolgálja a bizalmat. Tökéletes döntés volt eljönnie Északról.

A liverpooli kékek is jó formát mutatnak. Csatár nélküli időszakukat sikeresen átvészelték, ugyan tisztes távolból, de tapadnak az élbolyhoz. A City-től átcsábított Jo bemutatkozása meg pazarul sikerült. Azt még most is állítjuk, hogy a brazilt egy kicsit zavarja a labda, és a labdavezetéssel is problémái vannak, mint az Airplane pilótájának az ivással, de amíg jó irányba fog bukdácsolni, addig imádni fogják Liverpoolban. Ráadásul Fellainival bármelyik 60-as évekről szóló filmbe elmehetnek statisztálni.

Everton - Bolton 3-0

Blackburn - Aston Villa 0-2

 

A Sunderland jó úton van, hogy ne legyen problémája a szezon végén. Nekünk ez különösen öröm, mert ebben nagy szerepe van Fülöpnek is. Marci, gyerünk tovább a megkezdett úton!

Sunderland - Stoke 2-0

 

Tippjeink most sem voltak elsöprőek, de psychocskának sem volt szerencséje a hétvégén. Egy Spurs vagy még egy MU találat az ő győzelmét jelentette volna, de az Ágyúsok kihúzták, a 2-0 0-2 meg igazán irreális tipp volt. Így egy pontra zárkóztunk. Mi is csak a következő feladatra koncentrálunk, így az egyenlítés a következő lépés. Ennek érdekében, a hét elején tippelő továbbképzésen is voltunk, ezért is késett az összefoglaló.

NST - Kommentelők 10-11

 

Eheti feladványunk - meglepő módon - egy labdarúgó, a jobbik fajtából. Egy manchesteri focistát keresünk, aki nagyon jól ismerte George Bestet, de focizott Gera Zoltánnal is a Hungária körúton. A leggyorsabb megfejtő (nst.pl@freemail.hu) tippelhet jövő héten.

(Mike Summerbee volt a megfejtés)

 

68 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr10938632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.12. 11:55:37

független szakértőtől kérdezném, szabálytalan volt a gólunk?

igazából a kérdés, h volt-e ott szabálytalanság, amit lefújt a bíró, azaz szabálytalanság történt-e vagy csak jókedvében fütyült-e a spori?

Üdv, ymy - összevissza kérdezve:)

Eboue, takarodj!

ZenZo 2009.02.12. 11:56:21

A cím telitalálat :) de a poszt kicsit szedett-vetett, amolyan gyorsan írok valamit, mert már hőbörögnek az előző topikban. Kicsit talán több figyelmet érdemelt volna Scolari menesztése, csakúgy, mint az új Manchesteri rekord. Több sort vesztegettél arra, hogy hogyan sikerült a tippversenyben győznötök, mint arra, hogy egy világbajnok edző megbukott. A rekordról meg szó sem esett. Mint ahogyan arról sem, hogy anno 2004/05-ös szezonban hogy gyűlölték a Chelsea-t azért, amit most a ManU művel. JM esetében undorító, szar 1-0-ás győzelmek, SAF esetében recept a győzelemre...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.12. 12:02:55

@ZenZo:
jogos, de már csütörtök.
Giggsről, Scolariról akartam többet, de ihlet nem volt, meg sajna időm sem.
p.

jawbone 2009.02.12. 12:04:35

@ZenZo: JM esetében undorító, szar 1-0-ás győzelmek, SAF esetében recept a győzelemre..


LOL ezt mennyire jòl mondod màr !!!!!!!!!!!

United82 2009.02.12. 12:05:50

@ZenZo:
egy-két kivételtől eltekintve azért van egy kis különbség José 1-0ás győzelmei és a mostani MU 1-0ás győzelmek között.
Muri szigorú 451ben , 3 belső kpályással küldte fel a chelseat, akik visszahúzódtak majd a megszerzett labdát dobták előre a két szélsőnek aki centerezett...majd ha megvolt a gól, teljesen visszahuzódtak és vezettek még 1-2kontrát...
A United 442ben nyomja, általában 15-20 kapuralövés és a 60-65%os labdabirtoklás szintén megvan, és nem húzodnak vissza mint anno a chelsea tette. És ha kis szerencséjük lenne a gólhelyzettekkel akkor sok meccs nem 1-0a lett volna (igen ez a WHU meccs kicsit más volt, mert ez tényleg 1-0ás meccs volt és a nagy fölény se volt meg mint a többi meccsen, de kivételek mindig vannak).
Régebben talán írtam is hogy ez a sok kapott gól nélküli meccs nemcsak VDS és nemcsak a védelem érdeme, hanem a csatároké is, mert tudják jól hogyha ellenünk kitámadnak akkor menetrendszerűen kapja a gólt az ellen, mert gyors támadásban , nagy területnél, hasonló létszámban a Ronaldo,Tevez,Berba,Rooney,Giggs támadófogatnál kevés jobb van jelenleg. Lásd a chelsea meccset ahol a chelseanek muszáj volt jönnie, és jöttek is az ellentámadások szép számmal és több is lehetett volna mint 3. A kiscsapatok még többet kapnának így ha vezetünk se nyílnak ki , hanem húzodnak vissza, mi pedig támadgatunk és vannak helyzetek is de nem mennek be. Az is igaz és ezt aláírom h közel sem olyan kreatívan és szépen játszunk mint 2éve (sztem akkor játszottunk a legjobban ezen új dinasztia alatt:)), de akkor adott volt egy kezdő 11 amely szinte sosem változott, most pedig több mint 30játékossal játszott már Fergie mert annyi a meccs hogy muszáj megtalálni az egyensúlyt a pihentetésben és játszatásban.
Az egészből azt akarom kihozni hogy azok az 1-0ák kicsit mások voltak a mostani 1-0áknál.. De a végeredmény ugyanaz.

Azazello007 2009.02.12. 12:16:29

@ZenZo: én United-szurkesz vagyok gyerekkorom óta, de Josét nagyon bírtam, és rettenetesen hiányzik a Chelsea kispadjáról -- meg a PL-ből. Azt a Chelsea-t is lehetett szeretni, nekem spec. az NST szerint a "világ legszebb futballját" játszó akkori Arsenal sokkal gázabb volt.

Totális futballt meg egyedül a Barca játszik idén Európában, de azért senkinek se legyen kétsége afelől, hogy mondjuk egy BL-elődöntőben Guardiola is keményebben fogja majd őket.

poolfanati 2009.02.12. 12:18:36

a villa nagyon nem akar kipukkanni. de akkor is lehetetlen hogy rotálás nélkül végignyomják a szezont...
"z azonban nehezen elképzelhető, hogy ezzel a játékkal még májusban is harcban legyenek a bajnoki címért."
jogos, javulnunk kell.

davidmoyes 2009.02.12. 12:29:59

"Lovenkrands (vagy Guildenstern) " + a cím :)
Ma valami napfolttevékenység van gyerekek?

ZenZo 2009.02.12. 12:32:59

@Rooney82: azért ne már. Persze belemászhatunk, és a végtelenségig folytathatjuk ezt a vitát, mert most te fényezed a ManU 1-0-áit, aztán meg én azokat a leócsárolt védekezős 1-0-ákat. Nagyon szép a Ronaldo,Tevez, Berba, Rooney, Giggs támadófogat, de akkoriban mivel volt rosszabb egy Drogba, Crespo, Robben, Duff, Gudjohnsen sor? Az általad emlegetett 4-5-1 sokkal inkább 4-3-3, ezt te is tudod, kár ferdíteni. Azt elismerem, hogy a Chelsea anno a stabil védekezére építette inkább a taktikát, meg a stabil labdatartásra, (szerinted) ti meg nem (annyira), de ahogyan mondod is: a végeredmény ugyanaz. Ugyan nem láttam az összes United mérkőzést idén, de hogy oly meggyőzőek lettek volna azok az 1-0-ák, hát, én nem így látom. Persze, voltak olyan mérkőzések, mint idén nekünk mondjuk a Newcastle elleni, hogy hiába lőttünk harmincakárhányszor kapura, nem sikerült gólt begyötörni. És nem akarok a bírókkal sem előhozakodni, lévén a Chelsea az idény ebben a szakaszában nem hogy nem játszik jól (max meccsenként 20-30 perceket), hanem néha egyenesen botrányosan. De bizony a bajnoki cím szempontjából sok múlik olyan meccseken, mint pl a ManU-Evertonon ti kaptatok egy büntetőt, nyertetek 1-0-ra, míg mi most a Hull ellen egy teljesen észrevehető kezezést láthattunk a büntetőterületen belül, a síp mégis néma maradt. Más kérdés hangsúlyozom, hogy abszolút nem érdekelne ez senkit, ha Terry már az első percben nem tűzi fölé 50 centiről a labdát, mert az első félidőnket tekintve pölö ha az ott bemegy, szerintem már 45 perc alatt rámoltunk volna négyet.

Na mindegy, nem akarom ezt itt meccsekre sarkítani, csak kicsit naív duma ez a mi anno beálltunk, ellenetek meg beállnak, mert félnek...

davidmoyes 2009.02.12. 12:33:24

"Fellainival bármelyik 60-as évekről szóló filmbe elmehetnek statisztálni."
Nem beszélve az Earth wind & Fire emlékzenekar megalapításáról..

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.12. 12:41:47

@davidmoyes:
na, ők nem jutottak eszembe, pedig agyaltam rajtuk rendesen :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.12. 12:44:50

van is győztesünk,
Mike Summerbee-re gondoltunk.
és bedobásnál, ... fog jövő héten tippelni.

Salvatore Bonanno 2009.02.12. 12:49:56

Egyetértek Rooney82-vel.
A vasárnapi meccs valóban egygólos, pihenős meccs volt, de közel sem egyezik meg a JM féle Chelsea és a mai United. Sem a mutatott játékban, sem mentalitásban.

Azazello: Nekem csöppet sem hiányzik. Zseniális edző, de az a kép amit én ismerek róla - mert ez nyilván nagy mértékben szerep - egy arrogáns, pökhendi kis mitugrászt mutat. Pont az ugyanolyan arrogáns Inter kispadjára való, ahol van. :-)

United82 2009.02.12. 13:13:24

Az is érdekes dolog amúgy hogy Decemberig 1db 1-0ás meccset játszottunk még augusztus végén. Aztán úgy november közepén mondta Rio hogy mostantól 1-0ra fogunk meccseket nyerni, mert jön a Klub vb miegymás. Erre decembertől kezdve 7meccset is 1-0ra nyertünk. Tudnak valamit:)

Everred 2009.02.12. 13:32:56

A United védekezése tökéletesen meg van szervezve, a középpályások is besegítenek és Ronaldót leszámítva a szélsők is. Ezzel szemben elöl kicsit ötletszerű a dolog, olykor elég kevés a tudatosság, amit csak azért engedhetünk meg magunknak, mert Rooney, Ronaldo és Berbatov személyében három egészen fantasztikus támadónk van és Tevez sem nagyon sokkal marad el tőlük.

Az a bizonyos Chelsea egyébként képes volt nagyon jó focira is (ahogy a mostani United is), a Barcelona elleni nyolcaddöntő a Stamford Bridge-en továbbra is a legjobb meccs, amit valaha láttam, azok közül, amelyeken nem játszott a United.

United82 2009.02.12. 13:35:21

@ZenZo:
Amúgy a Muri féle chelseat, a mi tavalyi BL csapatunkhoz tudnám hasonlítani. Ott egyértelmű volt a cél ,hogy biztos védekezés, lehetőleg 3 belső kpályással (általában a Carrick,Fletcher,Owen H,Scholes,Anderson 5ösből válogatva), előre 3 gyors ember (Ronaldo,Tevez,Rooney általában...néha Nani vagy Park). És főleg tavasszal a BL-ben visszahúzodtunk, védekeztünk és a gyorsan megszerzett labdákkal pedig 1-2gólt elértünk. (ugyanakkor a PL-ben nyomtuk a 442őt és lőttük a gólokat és a látványos meccseket)
És pl a chelsea esetében akkor fordítva volt ha emlékszel és tuti emlékszel:) akkor a bajnokságban alig kaptatok gólt, sok 1-0 , ugyanakkor a BL-ben meg a Barcával és Bayernel az év meccseit nyomtátok (az a SB-i 4-2 az év meccse volt a BL-ben sztem). (aztán persze jött a Pool és mivel ők angolok voltak jött az angol csapatok ellen "használt" chelsea és 0-0,0-1)

Amire kiakarok lyukadni végülis hogy a mi mostani 1-0ás meccseink (ami azért tűnik most már soknak a többi csapat szurkolói által mert 2hónap alatt produkáltunk a 13meccsünkből 7db 1-0át) kicsit más milyen felfogásban és stílusban születnek mert most is nyomjuk a 442es támadófocit csak nem úgy jönnek össze a dolgok ahpgy tavaly és főleg tavalyelőtt, de mivel a védelem fokozatosan fejlődik évről-évre így most az 1 gólok is elegek szerencsére és nem bosszulja meg magát a kihagyott helyzetek. De a végeredményt tekintve tök8, a 3 pont a lényeg.

Azazello007 2009.02.12. 13:36:07

@Salvatore Bonanno: pont ezért hiányzik a karót nyelt -- bár általam hőn szeretett -- angol bajnokságból. Wengerre elcserélném.

Everred 2009.02.12. 13:37:39

Nemtom, nekem hiányozna Wenger és az "I didn't see the incident"

United82 2009.02.12. 13:40:11

Amúgy az is érdekes szerintem hogy az a 2004/05ös chelsea volt a legerősebb, pedig neveket tekintve az volt a "leggyengébb"..Pl Tiago betonbiztos kpályás lehetett:)
De az a csapat volt a legjobban összerakva és az volt a legösszeszokottabb az elmúlt évek chelsea-jei közül.
És egyetértek Evereddel hogy a SB-i 4-2 a barca ellen, különösen az első 30perc alatt elért 3-0 a legjobb olyan előadás volt amit valaha láttam és nem a United csinált:)

shinigami 2009.02.12. 13:58:06

@Rooney82:
tiago abban az evben nagyon jol jatszott

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 14:05:41

" van is győztesünk,
Mike Summerbee-re gondoltunk.
és bedobásnál, ... fog jövő héten tippelni."

a kitartás és annak gyümölcse, ugye. :)
mondjuk valahol sorsszerű, hogy épp a következő fordulóban fog sor kerülni erre a gigászi küzdelemre. :)

ZenZo 2009.02.12. 14:07:28

@Rooney82: rendben, ez tény, hogy nem ugyanaz a koncepció, és mondom még egyszer: egyrészről lehet, hogy alaptalan a vádaskodás, mert a ManU meccseit nem nézem folyton, csak amennyire időm engedi, így ez 1-0-ás meccsek közül sem láttam az összeset, sőt.

A 04/05 szezonban tényleg sok (asszem 12) 1-0-ás meccset játszottunk, a BL-ben meg tényleg eszméletlen mérkőzéseket sikerült összehozni. (az a 4-2 nekem is az egyik legszebb emlékem az utóbbi évek BL találkozóiból - óriási mérkőzés volt, rendes extázisban voltam végig, főleg, hogy a meccs nézés szempontjából a lehető legjobb helyen láttam: a fősuli kocsmájában, óriáskivetítőn, tele haverral és sörrel :) ). Ilyen szempontból helytálló az összehasonlítás, ezt adom. És igen, a végeredményt tekintve tök8, a 3 pont az 3 pont, ezt mondtam én is akkor. Emlékszem a következő években a fórumokon mit össze káromkodtam, hogy egy ilyen renyhe 1-0 helyett inkább kapjunk már végre ki, és utána játsszunk már végre akár egy 4-3-at... most mit nem adnék ezekért az 1-0-ákért...

Everred 2009.02.12. 14:08:31

@shinigami: azér ne túlozz, legtöbbször inkább ballasztnak tűnt. Bár tény, az Old Traffordon nagyon nagy gólt lőtt, hogy szakadt volna rá a tető.

rizla 2009.02.12. 14:09:07

"az Ágyúsok kihúzták, a 2-0 meg igazán irreális tipp volt."

hát a 4-5nél reálisabb volt

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.12. 14:21:07

@rizla:
ez a 4-5 nagyon becsipődött nálad. ez csak játék.
lazíts rizla,
hidd el, úgy könnyebb :)

ZenZo 2009.02.12. 14:21:34

@Rooney82: "Amúgy az is érdekes szerintem hogy az a 2004/05ös chelsea volt a legerősebb, pedig neveket tekintve az volt a "leggyengébb"..Pl Tiago betonbiztos kpályás lehetett:)
De az a csapat volt a legjobban összerakva és az volt a legösszeszokottabb az elmúlt évek chelsea-jei közül."

Na ja, nem te vagy az első, aki ezt szóba hozza/szóvá teszi. Akkor volt egy rakás ember, aki egy edzőért, egy ideáért, egymásért tudott küzdeni. Nem voltak igazi sztárok, mert ki volt akkor még Lampard, JC, vagy Robben akár. Aki nagyobb név volt az pl. Makelele. Nem voltak sztárok (és ez a fontos). Fiatal, sikerre éhes gárda volt. Ez most itt nem az. Annak a Chelseanek ez volt a mérlege, azóta is fejből vágom: 38--29-8-1-72–15--95 . Azok a srácok egymásért és a PL-ért küzdöttek, jelenleg pedig annak, akik 1-1 meccs erejéig saját erőből elcipelik a csapat épp szarabb tagjait. Mert a keret azóta csak jobb, erősebb lett, de a küzdő szellem, mint olyan, kiveszett belőlük. És hát Lampard és Terry sem lesz már olyan, mint "fénykorában", attól függetlenül, hogy egy sztenderdet nézve még mindig ők a legjobbak szezonról szezonra. Anno Cech hálója sem csak azért volt bevehetetlen, mert jó volt a védelem. Mostanra (a sérülése óta) ő sem olyan magabiztos már, mint egykor. Na és persze egyikőjük sem fiatalodik...

Egyéként Tiago nem volt valami nagy szám, de relatíve stabil kerettag, sok meccsel, kevés, de szép góllal, pár emlékezetes megmozdulással. Asszem nektek is akasztott egyet a bajnokság végén :) de jött Essien, és hát ezzel neki vége is volt a Chelseaben.

ZenZo 2009.02.12. 14:22:55

@Everred: osztom. Sok mérkőzésen csak a mez futott ki a pályára, ő maga nem mindig. A góllal meg megelőztél :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.12. 14:29:01

@rizla:
ja, a 2-0 a MU meccsre vonatkozott, btw

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 14:31:17

Na szóval, bár nem feltétlenül akarom Benítezt védeni, de nem volt feltétlen elmebetegség a Pompey elleni felállás, sőt. Gerrard ugye sérült, Lucas eltiltott, és ha elfogadjuk, hogy Alonso és Torres nem tudott volna 90 percet játszani, akkor a kezdőbe olyan nagyon nem lehet belekötni.
Az első blikkre valóban előrehaladott demenciára utaló felállás viszont pszichológiai/motivációs szempontból telitalálat volt: úgy volt megtervezve, hogy minél több (elsősorban a szezonjukkal vélhetően elégedetlen) játékos érezhesse úgy, itt a lehetőség a bizonyításra, és sokkal nagyobb vállalkozókedvvel játszanak. Mindezt persze (mégiscsak Rafáról van szó) úgy, hogy a védekezés stabil maradjon.
Ha megnézitek Aurelio, Agger, Mascherano és Benayoun játékát, ez a része a tervnek tökéletesen be is jött. A hiba szerintem a Babel-N'Gog párossal volt; Babel idén katasztrófa, N'Gognak meg még nagy volt ez a teher. De szerencsére volt a padon egy Kuyt meg egy Torres.
Amit még nem értettem, hogy ha gyakorlatilag az összes rendelkezésre álló védőjátékost játszatta, miért épp az egy Hyypia maradt ki, amikor már hetek óta kapkodjuk be a fejesgólokat. Lehet, hogy a 3 középső védős felállásba nem illett volna bele, nem tudom.

poolfanati 2009.02.12. 15:14:34

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: mert agger kicsit se tud fejelni mi?:D
én örültem aggernek, mert ő akár középpályást is játszik, de az a minimum hogy sokat jön előre.
skrtel betonbiztos hátul, de meccsenkét 7x előre megy a szögleteknél, de egyszer se találta el a kaput.
a legjobb belső védő párosunk skretl-agger, de carrát nem szabad kihagyni, rafa rögtön ki lenne utálva. carra meg jobb oldalt szar.

poolfanati 2009.02.12. 15:16:05

"Ha megnézitek Aurelio, Agger, Mascherano és Benayoun játékát, ez a része a tervnek tökéletesen be is jött." teljesen igaz.
de a meccset nem ők nyerték meg. habár benajun akkor is MOTM.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 15:39:59

"skrtel betonbiztos hátul, de meccsenkét 7x előre megy a szögleteknél"

a vicc az, hogy ha ránézel erre, kiderül hogy a Pompey ellen azért Skrtel is elég agilis volt:

www.guardian.co.uk/football/chalkboards/G4a3g19EdA982tSFZ078

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 16:24:09

kiváló cikk a ManU idei játékáról és főleg arról, miért nem kapnak gólt:

www.guardian.co.uk/football/2009/feb/12/rio-ferdinand-manchester-united-defence

két érdekes statisztikai adatot emelnék ki:

- az utóbbi 13 meccsen 22-szer(!!!) lőttek ellenük kapura
- pont annyival rosszabb a meccsenként lőtt góljaik száma (25%-kal), mint amennyivel romlott a gól/lövés mutatójuk

Sladin 2009.02.12. 17:14:43

A pool meccsen nagyon durva volt látni a 3 középső védő közül kettőt is nem egyszer az ellenfél 16-osánál paszolgatni, főleg agger, de skrtelnek is elgurult a gyógyszere... Aggerből meg simán lehetne csinálni védekező középpályást, legalábbis edző meccseken a nyáron ott játszatnám, mert nem csak jól védekezik, hanem jól is passzol támadásban, ami mascheranoról nem mondható el...

poolfanati 2009.02.12. 17:37:54

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: én úgy értettem hogy agger jobb támadásban, mint skrtel.
és vagy 3 percembe telt mire rájöttem hogy működik az a szar amit küldtél:D még hyypia is jobban játszik előre mint skrtel, igaz ő csak ívelgetni tud...

poolfanati 2009.02.12. 17:50:46

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: arra a statisztikára, csak azt lehet mondani hogy ijesztő.
de az a helyzet, hogyha nem balfaszkodunk el két meccset mondjuk a stoke ellen, akkor szépen vezetnénk és kurvára senkit nem érdekelne az a statisztika!

angel_21 2009.02.12. 18:56:59

@ZenZo:
"Akkor volt egy rakás ember, aki egy edzőért, egy ideáért, egymásért tudott küzdeni"
pontosan, és ez Mourinho érdeme..most látszik igazán mennyire hiányzik a Chelsea-nek.

"És hát Lampard és Terry sem lesz már olyan, mint "fénykorában""
Ezt viszont nem osztom, mért ne lehetnének még olyan jók mint 2005-ben? Lamparddal azóta sincs gond, nélküle negyedikek se lennénk, csak a f*sz Ballack mellett nem érzi jól magát, ez nyilvánvaló (még Decóval se igazán)...és ez szánalmas, h a világ egyik legjobb irányitója az ingyen igazolt ballack miatt nem tudja azt hozni amit tud.

Terry idén pocsék, be is ismerte, van ilyen, ami nagyobb baj h belőle is ugyanúgy eltűnt a tűz mint a többiekből...

crouchy 2009.02.12. 19:23:22

" Liverpool ennél egy kicsit másabb stílusban próbál bajnokesélyes maradni" NEEEEEEEEEM LÉTEZIK OLYAN SZÓ HOGY MÁSABB. SEMMI ÉRTELME.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.12. 19:27:59

@crouchy:
tudom, nem is fogadta el a helyesírásell.,
de elfelejtettem bedönteni.
most már megtörtént.

crouchy 2009.02.12. 20:10:14

@pote: köszönöm! magyar nyelv területen ez az egyetlen allergiám:)

Zolte 2009.02.12. 20:11:49

@pote: Lehet mondták már, de Crouch nem szerzett gólt. Nem Kuytre gondoltál?

kisdead99 2009.02.12. 20:15:54

@Zolte: viszont adott egy gólpasszt a vörösöknek...

wilco 2009.02.12. 20:29:46

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
köszi a cikket, valóban jó irás. igazából a statok is abszolút alátámasztják hogy a united igazából támadóbb focit játszik mint tavaly. a legalapvetőbb különbség szerintem, hogy tavaly nagyon gyakori taktika volt hogy tudatosan átengedtük a területet az ellennek, visszahúzódtunk, majd gyors kontrák végén gólokat lőttünk. ez idén teljesen hiányzik, inkább bedarálni próbáljuk az ellenfelet, az átállás erre a játékra pedig igencsak akadozik. ebben szerintem is nagy szerepe van annak hogy a középpálya folyamatosan cserélődik, nincs egy kialakult kezdő. viszont ennyi meccs mellett ezt máshogy nem is lehet. azért amikor kell össze fog ez állni...;)

crouchy 2009.02.12. 20:50:33

"Azt a véleményünket azonban továbbra is fenntartjuk, hogy a kapusposzt nem szorultak megerősítésre a Polgárok" -on

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.12. 21:17:55

@crouchy:
máshogy gondoltam, javítva is, kösz

@Zolte:
érted Te azt :)

Törteli Tivadar 2009.02.12. 21:37:16

jól látom, hogy index főoldalról levették az nst-t???

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 21:59:30

@poolfanati: "és vagy 3 percembe telt mire rájöttem hogy működik az a szar amit küldtél:D"

az nem szar, hanem egy zseniális és teljesen addiktív fícsör!

mindenkinek ajánlom, szanaszételemezhetitek vele valamennyi játékos játékát az elmúlt három szezon összes meccsén:

www.guardian.co.uk/football/chalkboards/create

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.12. 22:03:14

@wilco:

ácsi, ne feledkezz meg arról, hogy a csávó zseniálisan megfejtette azt is, hogy lehet a Manchesternek mégis gólt rúgni: támadni kell ellenük! :D

wilco 2009.02.12. 22:39:23

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: bármennyire is triviális, de igaz, a két csapattól amelyik akart is valamit a meccstől ellenünk és bátran támadt ki is kaptunk... úgyhogy mindkettőn bosszút is kell állni ;)

poolfanati 2009.02.13. 10:16:48

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: igaz, de szerintem 5 csapat van a bajnokságban, akik képesek rendesen támadni ellenük. ebből csak kettő verte meg...
oké hogy a stoke edzője elolvassa a cikket, de nekik a leghatásosabb pontszerzési lehetőség a védekezés lesz. de ha mondjuk benitez vagy wenger olvásná el, ők már amúgy is tudnák és a csapatuk is képes rá!
amúgy nem írtak egy ilyen cikket a barcáról? az is érdekelne.

h492019 2009.02.13. 10:24:05

@_benito: nem akarok kötekedni, de a kiemelt bloghu postok alatt egészen a hét közepéig fel voltak sorolva index közeli blogok (C:C, Homár, Subba, Urbanista, Zugügyvéd stb.) és köztük a az NST is. Ez most már nincs ott...

-LinoSonego- 2009.02.13. 10:47:52

@angel_21: az biztos. erre legszebb példa Villa szerdai gólja. egy igazi Terry ilyet nem kap.
meg persze az a fenenagy angol védelmet milyen szinten fejelte le Llorente. szabadrúgásból, amikor azért illik beadásra számítani...

mickeyknox 2009.02.13. 11:16:33

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
ez a chalkboards érdekes. más bajnokságokról nincs ilyen?

ZenZo 2009.02.13. 12:10:46

@-Mazsola-: azért tájékozódj, mielőtt írsz. Villa nem Terryt, hanem Jagielkat forgatta be, mint állat, a második gólnál pedig Upson volt, aki csúnyán lemaradt Llorentéről. Arról nem is beszélve, hogy ez egy barátságos találkozó volt, Rio és Wes nélkül... baromi jó formában van a spanyol gárda, ez vitathatatlan, az angolok pedig sajnos szenvednek össze-vissza, Terry messze van önmagától, de hogy ez a meccs minden, csak nem mérvadó, az tuti

-LinoSonego- 2009.02.13. 12:20:07

@ZenZo: nem írtam, hogy Terryt fejelte le. azt írtam az angol védelmet. ha sztereotípiákról beszélnénk mondhatnám a saját fegyverükkel.. .Villa góljánál meg Terry hátulról sertepertélt, megpróbált benyúlni, majd gyönyörű íven megkerülte Jagielkat. egy jó formában lévő Terry szerelte volna egy szép hátsó-oldalsó becsúszással a labdát, amúgy Nestasan. amúgy meg nem szidtem vagy bántottam, ugyanazt mondom csupán amit angel21 szerint Terry önmaga: nincs jó formában. persze még nem egy Kaladze azért.

miért ugrik mindenki ha valaki negatív kritikát fogalmaz meg a csapatát illetően? olyan, hogy valaki másként lát valamit és nem trágárul/gyűlölködve előadja, szóval olyan nincs?

ZenZo 2009.02.13. 12:22:58

@angel_21: "És hát Lampard és Terry sem lesz már olyan, mint "fénykorában""
Ezt viszont nem osztom, mért ne lehetnének még olyan jók mint 2005-ben? Lamparddal azóta sincs gond, nélküle negyedikek se lennénk, csak a f*sz Ballack mellett nem érzi jól magát, ez nyilvánvaló (még Decóval se igazán)...és ez szánalmas, h a világ egyik legjobb irányitója az ingyen igazolt ballack miatt nem tudja azt hozni amit tud.

Terry idén pocsék, be is ismerte, van ilyen, ami nagyobb baj h belőle is ugyanúgy eltűnt a tűz mint a többiekből..."

Azért Lampard eleget játszhatott egyedül is és Decoval is középen, mivel a német pölö fél évig két műtött bokával feküdt... Deco meg egyszerűen ugyanaz, ami a Barcaban volt, amiért nem is akartam sosem, hogy jöjjön: egy abszolut hangulatember, ha van kedve, akkor képes jól játszani, de többnyire csak ballaszt.

Ballack azonban remek, kitűnő játékos, akár Lamparddal, akár Lampard nélkül, ezt bizonyította már a Chelseaben is a tavasszal. Igaz, hogy mostanság ismét elővette azt a szellemfocit, amit akkor nyomott, mikor megérkezett, és érdekes, hogy egészen jól játszik sokszor, mégis mindenkinek az marad meg, hogy semmit sem csinál. Lampard és Ballack tud (méghozzá jól) együtt játszani, csak meg kell találni nekik a megfelelő posztot, kicsit eltolva kell őket játszatni. Ballacknak jobb, ha kicsit hátrébb játszika jobb oldalon, mélységből indul, míg Lampard kicsit előtte a középpálya közepének bal oldalán.

Terry esetében pedig igen, valóban az a legnagyobb probléma, hogy a tűz kiveszett belőle. Az, hogy már nem annyira teszi oda magát testben, ütközéseknél, mint mielőtt Diaby lemészárolta, észrevehető, de még nem lenne baj. Inkább az, hogy a kimarad tizenegyes akkora tüskét hagyott benne, ami lelkileg még most is nyomja. Nem irányítja már a védelmet úgy, mint régen, nem ordít senkivel, ha hibázik. Ez viszont nagyon hiányzik a csapatnak. Ő jelenleg John Ironman Terry, de már nem Captain - illetve nem az, aki valaha volt. Ettől még lehet, sőt, legyen is. Mert ezek azok a dolgok, amik miatt ott tartunk, ahol. Focizni nem felejtett el egyik sem.

ZenZo 2009.02.13. 12:26:39

@-Mazsola-: nem akart ez olyan vad lenni, mint lett - visszaolvastam, és igazad van. Nem volt bennem semmi támadó szándék. Azt meg én sem vitattam, (sőt, először én írtam ;) ), hogy Terry nincs formában.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.13. 12:31:26

néha az olaszos kommentelők is átjárhatnának ide, tájokozodni a viták folyásának minőségéről
;)

Titi120 2009.02.13. 14:13:15

" Arról nem is beszélve, hogy ez egy barátságos találkozó volt, Rio és Wes nélkül... "

Wes, mint Wes Brown ?!
Jééézusom, már idejutott az angol válogatott, hogy egy WB fontos hiányzóként van emlegetve ? :o)

Oké, hogy ez elmúlt években sokat javult a játéka, na de azért mégiscsak ...

Everred 2009.02.13. 14:25:57

Glen Johnsonnál csukott szemmel is jobb.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.13. 16:10:13

@mickeyknox: "ez a chalkboards érdekes. más bajnokságokról nincs ilyen? "

nem tudok róla.

Adamfark 2009.02.19. 11:58:09

@Titi120: Hát öreg te sem néztél sok United meccset tavaly! Csak egy adat. (Ez nem szégyen, csak akkor ne fitymálj játékosokat.)Tavaly Wes Brown játszott a legtöbbet a csapatban. Véletlenül összejött tavaly a PL és a BL. Van ez így. Mellesleg Ronaldo góljánál a BL döntőben, Ő adta a hajszálpontos gólpaszt. (meg előtte a adott Scholesszal egy mattot a Chelsea bal oldalának...)

süti beállítások módosítása