Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

SPL - Csaba és a csukott ablak

2009.02.05. 12:32 donnelly

Két pont a különbség, a Celtic eltöketlenkedte, ahogyan az várható volt, a Rangers pedig Fleck segítségével behúzta, ahogyan arra szintén lehetett számítani. Újra a nagytestvérek után jelentkezünk, na nem a kommentelők reklamációja miatt, hanem mert a szerző a hétvégi bajnokin összeszedett egy kisebb posztkilövőidegsérülést, és lassaban kezdhetett bele az írásba, mint a többiek. Foglalkozunk az átigazolási ablak történéseinek summázásával, és Csabával meg csapatával. A hétvégén nem lesz bajnoki forduló, de 15-én ismét Old Firm! A képen egy Inverness fanatikus készül a bajnok elleni összecsapásra.

Kezdetként tekintsük meg minden idők legjobb black metal zenekarát. Figyelem, 100% sátánizmus!


Becsukták az ablakot, mert beesett a hó

A Celtic 3 millió fontot kínált Stephen Fletcherért, de ezt könnyedén elutasította Rod Petrie, a Hibs mindenható ura, mert megteheti. Ez nem tetszett a támadónak, aki szívesen költözne Glasgow-ba, de így minden bizonnyal várnia kell, míg valaki meg nem duplázza a bajnok által kínált összeget. A Celtic megszerezte a Cardifftól Willo Floodot, aki Dundee-ból költözik a nagyvárosba. Ha történetesen tökösek lettek volna, a gallok akkor sem versenyezhettek volna a Gazprom ajánlatával, így Huszti az Ermitázs szomszédságába költözött, Arsavin meg mehet az Emirates-be. Killent kölcsönadták a Norwichnak, Paul McGowant meg már január elején a Hamiltonnak.

A Rangers ahogy ígérte, nem igazolt senkit, viszont elzavartak pár embert. Darcheville már az év első napján ismeretlen összegű pénzért cserébe a Valenciennes-hez igazolt, Jordan MacMillant kölcsönadták a Hamiltonnak, Efremet a Dundee FC-nek, Burke pedig ingyen mehetett a Cardiffhoz. Persze még így is elég bő az ezüstérmes kerete, néhány Charlie Adam-félétől mi még megszabadultunk volna Walter Smith (vagy Ally McCoist?) helyében.

A Dundee azon kívül, hogy fiatal játékososkat kölcsönzött alsóbb osztályú kluboknak, megszerezte szintén mutiba Paul Caddist, a Celtic húszéves jobb bekkjét. A legfontosabb esemény azonban a Cardifftól kölcsönben szereplő Willo Flood elvesztése, ugyanis mivel a Csíkosak és a Kékmadarak megegyeztek, és Flood is szívesen igazolt kedvenc klubjához, a terroristáknak nem volt beleszólásuk az ügybe. Cumi.

Bármennyire is kérte László Csaba legalább a keret megtartását, amennyiben nincs lehetőség újabb igazolásokra, Romanovék természetesen magasról tettek rá, és elpasszolták Chris Berrát a Wolves-nak, némi készpénzért cserébe. Állítólag ca. Ł2,5 volt a végső összeg, ez talán némi segítséget jelenthet a klub tetemes adósságainak enyhítésében, bár hosszú távon a csapatkapitány eladása nem biztos, hogy ilyen jó üzletnek bizonyul, ugyanis az ő megbízható teljesítménye nélkül sokkal nehezebb lesz elérni (megtartani) az európaligás pozíciók egyikét. (Berra után Robbie Neilsonon lesz a megkülönböztető jelzés.) Jamie Mole kölcsönbe a Dumfries-hoz került, míg Balogh jános szerződését véglegesítették.

Jeffrey de Visscher az SC Cambuurhöz került (holland másodosztály), nem tudjuk mennyiért, csak azt, hogy a nyár elején Calderwood mester bejelentette, hogy idén aztán rohadt jó lesz ez az ember Aberdeenben... Javan Vidal, egy angol védő, kölcsönbe érkezett a Citytől és már játszott is.

A Hibernian azon kívül, hogy nem adta el Fletchert (és még sok más játékosát), a hónap első felében leigazolta Jonatan Johanssont (egykori Charlton játékos és finn válogatott, a Malmö-től jött) és Gregorz Szamotulskit (egykori lengyel válogatott, FC Ashdodtól, Izrael). A hónap közepén a Felföldre küldték fát vágni Moraist és Gathuessit, aztán jött még Rósa Dénes a Wolves-tól ingyen, illetve Markus Berger a Coimbrától kölcsönbe.

Az alsóházban: a Motherwell eladta legeredményesebb csatárát, Chris Portert a Derbynak, és az ő pótlására kölcsönvették Cillian Sheridan shrácot. A Hamilton leigazolta Kenny Deuchart az MSL-ből és Rocco Quinnt, a Celticből (mindketten támadók), illetve kölcsönvett két fiatalt a két nagytól (fent). A Kilmarnocknál Kevin Kyle Coventrytől történő megszerzése ment eseményszámba, míg a St Mirren abszolút tétlen maradt. A Falkirk pár hete megszerezte a skót válogatott stábjából Steven Pressleyt, aki a védelmet erősíti, Dani Mallo pedig a Bragától érkezett, hogy a kapura vigyázzon - egyik transzfer sem került pénzbe. A Caley megszerezte a Hibs fent említett két egzotikus játékosát, Mihadjuksot a Ventspils-től, illetve Richard Byrne-t ki tudja honnan. Foran és Odhiambo a League One-ból, illetve a Championshipből érkeztek a támadósorba, Kerr szintén a semmiből a középpályára, míg Caunát (kölcsön) Cowie-t (örökbe) elvitte a Watford.


László Csaba és a Heart Of Midlothian FC

Már elhagytuk az alapszakasz kétharmadát, de a tavalyi nyolcadik Hearts rendületlenül áll a CH/EU Passports sorban, igaz idén László Csabával a fedélzeten, akinek kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy minden egyes vezetőség által importált litván buszsofőrt beépítsen a csapatába. Persze ezzel egyidőben a vezetőség sem hagyja érvényesülni maximálisan LCS elképzeléseit; idén úgy tűnik, hogy nem foglalkoznak annyira a csapattal, inkább az adósságaik mérséklésére helyezik a hangsúlyt, és ezt többek között játékoseladásból kívánják finanszírozni, ahogyan azt már feljebb is említettük.

Berra távozása persze várható volt, a fiatal középső védő kimagasló teljesítményt nyújtott a szezon során, stabilitást adott az egész alakulatnak. Kíváncsiak vagyunk, hogy képes lesz-e a csapategység és a szorgalom egy ilyen értékes játékos pótlására, és hogy igazából mennyit is ért Berra, mekkora szerepe volt egyénileg az eddigi teljesítményben.

A Hearts jelenleg a negyedik helyen áll holtversenyben a harmadik Dundee-val, de rosszabb gólkülönbséggel (Dundee: +3, Hearts -1, ami Skóciában előfordul). Eddig 24 mérkőzésen 38 pontot gyűjtöttek, ami 17 illetve 15 pontos hátrányt jelent az éllovasokkal szemben, viszont mindössze eggyel vannak az üldöző Aberdeen előtt. A legjobb alsóházi csapatok kilenc egységgel hátrább helyezkednek, ami viszonylagos biztonságot jelent a felsőházba kerülés szempontjából, bár ebben az idényben a bekerülés mindössze a minimális cél elérését jelentené.

A hazai mérleg (7Gy - 3D - 2V) kiváló, idegenben viszont (4-2-6) sok vereség csúszott be, amin a támadósor hatékonyságának növelésével persze lehetne javítani, de jelenleg az egy csatár, egy gól, három pont programot próbálja megvalósítani a székely mester, ami az ellenfél játékának megölésére, és kontrából, vagy pontrúgásból egy dugó megszerzésére törekszik. A kiváló csapategység és fegyelmezettség, amit Mr László megkövetel általában hozza is a pontokat, és ezen felül a két nagy ellen lejátszott négy meccsen négy pontot sikerült összekotorni, ami tiszteletre méltó (a Rangers-t otthon sikerült legyőzni, míg a Celtic Parkban 1-1-el zártak) még akkor is, ha idén bárkitől képesek kikapni az éllovasok. A rivális Dundee szintén 4 pontot hozott az Old Firm ellen, igaz ez 5 meccsen jött össze és négy döntetlenből.

A konkurrencia ellen még nem jött össze a siker (Dundee ellen 2D, 1V; Aberdeen: 1D, 1V), és ennek köszönhető, hogy ilyen szoros ez a hármas. Ha a Szívek továbbra is hozzák megbízható játékukat, és a várható három hátralévő New Firm elleni meccsből kettőt megnyernek - február 14-én otthon fogadják az Aberdeent -, minden bizonnyal ott lesznek az Európai Liga bemutatkozó szezonjának résztvevői között.

Egy-egy mondatban megemlékezünk a hétvége tovatűnő mérkőzéseiről is:

Falkirk-Aberdeen 1-0, sokat vett ki az Aberdeenből a két nagy ellen lejátszott két meccs, és a Celtic elleni győzelem így már nem is igazán ér semmit.

Hamilton-Hearts 2-0, íme egy idegenbeli vereség, az Accies meg nagyon összeszedte magát, két pontra vannak a felsőháztól.

Hibernian-Motherwell 1-1, szintén a felsőházért folyik a csata, itt még patakvérfogfolyni.

Rangers-Dundee 2-0, a kissrác megrázta magát, amíg a többiek lassan teljes apátiába süllyednek, Fleck kiharcolt egy büntetőt, és be is lőtte, ez döntött.

St Mirren-Kilmarnock 1-1, mi sem vártunk többet.

Inverness CT-Celtic 0-0, ez is borítékolható volt - mondhatnánk, hogy Terry Butcher feltüzelte őket, de Strachanék mostanában nem képesek ennél sokkal többre odafönn.

17 komment

Címkék: d videó piac skót lászló spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr59924231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.05. 15:58:42

minden idők legjobb death metal zenekara a celtic frost. a skót focihoz nem értek. :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.05. 16:11:29

@_benito: A CF meg doom metal, úgyhogy nem nagyon akar ez összejönni:D

Rangers10 2009.02.05. 16:28:25

"néhány Charlie Adam-félétől mi még megszabadultunk volna"

Éppenséggel pont tőle megszabadult a csapat,igaz csak nyárig, a tavaszi szezon folyamán a Blackpoolt fogja erősíteni (?)
:)

BruceWayne 2009.02.05. 16:39:31

@poolfanati: hát a FUR TV az nagy királyság :-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.05. 19:48:04

@Rangers10: Valóban, én voltam vak meg zombi egész héten;)

danesdzsu2 2009.02.05. 21:00:51

Ez a számuk jobb:
www.youtube.com/watch?v=D8cPTlFpx9o

Alcím: a Gers elkapja a katolikusokat:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.05. 21:09:20

Bocs, a skótot offolom Dzsudzsi góljával, már 3-0.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.05. 21:14:27

Dzsudzsi-mackó mestrehármas.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.05. 21:32:13

bammeg, szünetben elkapcsoltam :(

poolfanati 2009.02.05. 21:40:03

tényleg donnelly te hogy állsz a vegetáriánus progresszív grindcore-ral?:D és a kibaszott black metállal?:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.05. 21:56:02

@poolfanati: Répaevős koncerten csak gyrost és hamburgert fogyasztok, egyébként meg Emperort, thetrueMayhemet, Tormentort, Burzumot, Dark Funeralt, Gorgorothot.

drani 2009.02.06. 11:49:27

donnely,
nagy élvezettel olvastam értékelésed a Heartsról, mert bár leszarom a skót bajnokságot, kedvem támadt megnézni egy meccset.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.06. 12:17:50

@drani: Helyes, igaz most nem lesz forduló, de jövő vasárnap egy Celtic-Rangers meccset csodálhatsz meg:)))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.07. 17:04:41

1548: Hearts manager Csaba Laszlo tries to get a tactical point across to his players with a sort of Peter Crouch-style bop on the touchline. What a mover!

:D
süti beállítások módosítása