Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Régen verték meg ennyire az Intert

2009.01.21. 09:09 _benito

Az utolsó őszi fordulóig kellett várnia a kárörvendők mezőnyének, hogy kifektetve lássa az Intert (a Milan csak megverte őket), mégis csak egy pontot tudott hozni Mourinhóékon a bolyhos nyuszitappancsban Rómába utazó Juventus. A Milan gyengén játszva, Pato és Abbiati közreműködésével szerzett egy megérdemelt pont helyett további két érdemtelent, a Napoli a (z ex-)tökutolsó Chievótól kapott ki, a Genoa leccei győzelmével meg is előzte Lavezziéket. Baptista ollózása és Zampa szívrohama a mikrofon mögött még nem gerjeszt minket komoly következtetések levonására, azt már azonban egyre biztosabban érezzük, hogy nem lesz a kedvenc csapatunk a Bologna - Di Vaio 14. gólja ide, idegenbeli siker oda. Féltávnál vagyunk, és ha nem csal az orrunk, komoly befutó lesz idén is, csak inkább három szereplővel.

Ha valaki a vasárnapi Interben próbálta beazonosítani az elmúlt három szezon bajnokát (egyeduralkodó, állandó éllovas, verhetetlen izé), annak nehezebb dolga volt, mint szegény Cordobának, aki Bergamóban ólommadár-üzemmódba kapcsolt. Az Atalanta, a vagdalkozó kiscsapatok zászlóvivője, az egyemberes csapatok mintapéldánya megcselekedte azt, amire jobbára esélye sem volt senki másnak a Serie A-ban: kifektette az Intert. Az eddigi egyetlen vereség (jóhogy rohadtul fájt a Milan ellen azért) során sem, meg évek óta szinte egyáltalán nem fordult elő, hogy az Inter ennyire esélytelen legyen valaki ellen, a hőstett végrehajtójáról pedig hiába tudott, hogy hazai pályán felfújja az arcát, erre akkor sem számított senki. Mourinho sem, a második félidőre pedig ezúttal teljesen hiába vezényelte harcba az összes látótávolságon belül helyezkedő támadóját, most ez még egy pontot sem hozott a konyhára – sőt, az Atalanta vághatott volna még kettőt. Lassan kijelenthetjük, a dagadó vitorlával hasító Nerazzuri megmihálylott (a kifejezésért köszönet Yetinek), hiszen a Cagliari után az Atalanta (egyik sem élcsapat) is lefocizta őket, közben pedig volt egy kupameccs is, ahol a Genoa (igenis élcsapat!) Milánóban bosszantotta hosszabbításig az Intert. Persze, az is lehet, hogy csak a szokásos évkezdetet látjuk, hiszen az év végi átállás tavaly sem ment zökkenőmentesen Milánóban, igaz, akkor legalább reménytelen játékkal is megvertek mindenkit, aki eléjük került. Ha ez a tulajdonság kikopik az Interből, Mourinho kezdhet aggódni, mert játékban eddig sem villogtak – csak nyertek. Márpedig a bajnokságra kell koncentrálni, mert a BL-nek csúnya vége lesz. (Atalanta-Inter 3-1)

A futball nem halt meg. Milánó másik felében sem, pedig ott azt hitték, meg fog. Azóta kiderült, Kaká valószínűleg marad, azt pedig soha nem tudjuk meg, mennyire volt komoly a thread bármely része. Ha pedig a Milan játékával foglalkozunk a fülünk mellett fütyülve elzúgó pénzeszsákok és világsztárok között elhajolgatva, akkor egy másik brazilt kell kiemelnünk. Pato az utóbbi hetekben egészen zseniális játékot mutat, a Fiorentina ellen ő, egyedül ő, és csakis ő jelentette a különbséget a döntetlen és a győzelem között (a vereség és a döntetlen közötti különbséget pedig Abbiati). A csatárral igazságtalanok voltunk, vagy talán inkább kicsit türelmetlenek. Azt vártuk, megmutatja egyből, miért várták annyira a tavaly teljesen fogalmatlan csapatnál, aztán amikor láttuk játszani, úgy gondoltuk, nem lesz jó. Egy az öltözőfolyosóról is kapura törő csatár rohadt hasznos dolog (a padon ül egy ilyen), főleg akkor, ha az összjátékban is használható, vagy iszonyatosan sok gólt lő, sőt, még helyzet sem kell neki hozzá. Azt láttuk, hogy kapura tör, és azt is, hogy az összjátékban hasznavehetetlen, mivel azonban a kapu előtt sem volt meggyőző, kimondtuk az ítéletet. Tévedtünk, Pato egyszerűen jó csatár – Milan-léptékkel mérve is. Hogy szükség van rá, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Milan egyelőre gyenge – mindenféle léptékkel mérve. (Milan-Fiorentina 1-0)

A Juventus a startpisztoly eldördülésére mind a 22 lábával elkezdte gyalázni a játékot Rómában. A komoly gyakorlat ebben már profikká tette a játékosokat, nem is történt semmi váratlan, egészen addig, míg az önbeteljesítő jóslat közhelye ismét igaznak nem bizonyult. Történt, hogy Tanult Kollégám egy könnyű Manninger-védés után így szólt: „Megkaphatná már azt a menetrendszerű potyát, amit úgyis meg fog, csak nem mindegy, hogy a Lazio ellen, vagy kiejt vele minket a BL-ből”. Egyelőre nem tudjuk, mit tervez a Chelsea ellen Manninger, de hogy többeknek segített nagyot a Lazio vezetését eredményező lepkével, az biztos. Először is a csapatának, amely a bekapott gól után elkezdett játszani (túlzásba nem vitte, de legalább csinált valamit), és öt perc múlva jött is az egyenlítés, amivel pedig a meccsnek tett jót, mert előtte a hazaiak szárnyaszegett próbálkozásin kívül semmi nem történt a pályán. Aztán jót tett Ranierivel is, aki így rossz szájíz nélkül vághatja ki a kezdőből a Buffont kiválóan helyettesítő osztrákot. A torinóiak a második félidőben jobban játszottak, mint a Lazio, ott volt a lehetőség, hogy valami igazán szépet villantsanak, de Ranieri és a beharangozóban említett bátor húzás változatlanul csak úgy szerepelnek egy mondatban, hogy nincs köztük alany-állítmány viszony. Mi gondoljuk rosszul, vagy valóban szart sem ér az egy pont, mióta a győzelemért hármat adnak? Az őszt három ponttal lemaradva második helyen záró Juventust eredményeiért egyetlen percig sem érheti kritika, de az a két csillag a címer fölött kötelez is, nem kerülhet gyáva csapat mezére. Leegyszerűsítve: akit meg lehet verni, azt meg kell verni, mert a döntetlen közelebb van a vereséghez, mint a győzelemhez. Sérültek, tartalékos védelem, bla-bla. (Lazio-Juventus 1-1)

Baptista azért más, mint Pato, vele kapcsolatban még nagyon messze vagyunk attól, hogy visszavonjuk véleményünket, bár a Roma valóban az a csapat, ahol meg tudja közelíteni sevillai teljesítményét. Egyelőre ettől még messze van, de most már pontokat szerez csapatának a góljaival, ami egy Totti és Vucsinics nélkül felálló csapatnak még a teljesen reménytelen Torino otthonában is szép megfejtés. A Roma – mely egyébként mindössze öt pontra van az utolsó BL-helytől – annyiban biztosan bele fog tudni szólni a bajnoki címért folyó versenybe, hogy tavasszal megfingat mindenkit emberül. (Torino-Roma 0-1)
Ráéreztünk a veronai meglepire, de még annál is nagyobbat csattant a lángos, mint vártuk, a Chievo ugyanis két kiállítást és ugyanennyi meg nem adott gólt hozó meccsen megverte a Napolit. A vendégek az első félidőben sehol nem voltak, a Chievo háromszor is átgyötörte a labdát a gólvonalon, mire egy góljukat megadták (pedig az első minimum vitás volt), mégis izgalmas lett a vége, pedig a Napoli mindent megtett, hogy ne legyen az. Hamsik kireklamált magának egy pirosat, Denis pedig a lecserélése utáni jaguárhisztivel bontotta tovább az éledező csapat morálját, de Lavezzi az első gólja után a második hasonló akciónál csak a kapufát találta el. (Chievo-Napoli 2-1)

Izgalmas kis meccs lehetett a Bologna szicíliai vendégjátéka, ahol a vendégek óriási meglepetésre legyőzték a Cataniát. A teljes vértezetben rohamozó hazaiaknak csak Antonioli tudott ellenállni, a kapus tartotta meccsben a csapatát, de a 37. percben Izco a középpályán széttaposta ellenfele bokáját, nem sokkal később Ayroldi sporttárs a játékosa után küldte Zengát is, a Bologna pedig két támadásból két gólt szerezve (Di Vaio már 14-gyel vezet) eldöntötte a meccset. Illetve nem, Mascara döntötte el, amikor kihagyta a hazaiak büntetőjét, ami pont elég lett volna egy ponthoz, mert a lefújás előtt Paolucci óriási gólt ragasztott a hosszúba. (Catania-Bologna 1-2)

Az őszi szezon utolsó fordulójáig eljutottunk arra a pontra, ahol már nem is meglepetés, hogy az egykori listavezető Udinesét simán legyalulja az egykori tökutolsó Cagliari. Egy szerencsés és egy szép góllal vezetett az Isolani, a vendégeknél Pepe volt aktív, aki egyszer a kapufát döngette meg, kétszer pedig Marchetti védett szépen, így még a becsületgól sem jött össze az udineieknek. Helyet is cserélt a két csapat. (Cagliari-Udinese 2-0)
Nem sikerült Pazzini bemutatkozása a Sampdoriában, pedig a kiváló csatárnak tényleg mennie kellet Firenzéből, a Doriának pedig tényleg csatár kellett. A Palermo genovai győzelme azért mindenképpen meglepetés, a vendégek semmivel nem mutatnak többet, mint tavaly, mégis a középmezőny élén állnak. Az összefoglaló alapján pontosan ugyanaz maradt Pazzóval is a Sampdoria baja: a helyzetek megvannak, csak nem lesz gól belőlük. Jellemző, hogy Pazzini négy méterről a léc alá küldött fejesét is ki tudta szedni Amelia. (Sampdoria-Palermo 0-2)

A Genoa tényleg ennyire jó, a Lecce pedig tényleg nem jó annyira, mint az sejthető volt a Fiorentina idegenbeli legyőzése után. A hazaiaknál Rubinhónak elég volt egyszer kitalálnia, merre viszi a labdát ziccerben Tiribocchi, több dolga nem nagyon akadt, a Grifoni pedig Jankovics csodaszép, és Sculli csodaszabálytalan (les volt előtte) góljával simán nyert, és már 4. a tabellán. (Lecce-Genoa 0-2)
Szerintünk kezd mindegy lenni, kit ültetnek a Reggina kispadjára, Pillon első idegenbeli meccsén az első blikkre verhetőnek (de legalábbis megfoghatónak) tűnő Siena is megrakta a calabriaiakat, akik így az utolsó helyre szálltak alá a Chievo bravúrja miatt.(Siena-Reggina 1-0)

306 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr57892631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:04:55

giacinto, az Ibra esetén lehet vitatkozni, szerintem rájátszott, de Vucsinics esete egyértelmű volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 16:08:58

Nos megkövetem magam, de Ibra azért "térdelt" mivel Mexes kirúgta a lábát és megroggyan, érdemes nézni, Ibráéba nem volt szándékosság, Mexesnek viszont elgurult a gyógyszere. :)

www.youtube.com/watch?v=IVvHfdxBtRk

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:09:15

@Great Cornholio: Vajon miért lovagoltok a meccs kimenetele szempontjából jelentéktelen Mexes-Ibra (ahol utóbbi sem volt ártatlan bárány, nézd csak meg a lassítást) eseten, mikor mérkőzés döntő hibákat követett el a javatokra spori. Ja, hogy muszáj kompenzálni, mivel nektek is büdi volt kicsit, így már értem ;-).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 16:11:33

@popp: Bizony meg nem adott tizi, ki nem állított ellen, más esetben ez mind döntő jelentőségű. :)

Amúgy a ti legnagyobb helyzeteitek a kapura rúgom flipperezik a védőkön a labda majd valahova menni fog szerű szitukból jött ki. :)

Amúgy végre játszottunk is. Láttam szándékos támadáskombinációt is. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:13:16

Az Ibra-Mexes-szituval kapcsolatban nézd csak meg a lassítást többször. A meccs befolyásoló ítéletekről meg volt már szó bőven.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 16:15:41

@popp: 4:50nél van többször néztem, Ibra megtehette volna, hogy elesik, akkor teljes tesétvel esett volna Mexesre. Akkor mi lett volna feldarabolja? :) Nem akart elesni ennyi. Viszont a beléő min sárga kellett volna hogy legyen a fairség jegyében. Csak akkor jött volna kroos és a ...Miért van szüksége az Internek...monológot előadja.

Én az eredménynél jobban örülök, hogy végre JÁTÉKot láttam az Intertől, egy komoly ellenfél ellen.

Viszont kell egy középső végő ez tuti.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:20:26

@Great Cornholio: Ezzel együtt szerintem nem voltatok jobbak, sőt.

Romanista 2009.01.22. 16:29:08

@Great Cornholio: Nézd én csak azt nem értem, hogy mindkét inter gólt erős bírói tévedés előzte meg,de a másodikat mindenképp komoly,az első vitatható meg nézőpont kérdése, de ennek ellenére tegnap a jobb csapat tovább jutott. ezt leírtam tegnap este is, még kevésbé higgadt fejjel is.elismertem, kész.

erre lassan 12órára rá jön hogy elesett Ibrahimovics is a tizenhatoson belül, meg hogy Mexes és örüljek hogy nem állították ki a 87. percben mert akkor jövőre nme játszhatott volna Cesena ellen.
nem mentem Mexest,csak nem értem miért nem lehet annyit ideírni hogy bocs bazki,nem így lesgóllal kellett volna tovább mennünk. na jó azért ilyen sokat én se kérek.... :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:40:56

@Romanista: Bocsánatot azért mi sem kérnénk fordított esetben ;-). De én azért elismerném, a lesgólt, mielőtt teli pofával Mexesezni kezdenék. Egyébként Vucsi szerintem egyértelmű tizenegyese mellett, Perrottának is volt egy hasonló szituja az ellen tizenhatosán belül, mint amilyenre az Interesek hivatkoznak Ibra esetében. Csak a világtalan Világinak legalábbis szelektív a látása. Ibra eseténél neki állt ugatni, Perrottáét meg észre sem vette.

Mr.AT 2009.01.22. 17:05:58

@Great Cornholio: Az a baj veled, hogy akkor is beszólsz mindenkinek, amikor nem kellene, ráadásul hülyeségeket. Romanista és popp is teljesen világosan leírta: az erősebb csapat jutott tovább, csak épp vitatható körülmények közt.

Az amúgy miért van, hogy mindahányszor az Inter vitatható módon szerez gólt (ami, lássuk be, az utóbbi időben a góljainak az erős 3/4edére igaz - ez persze lehet szerencsétlen véletlen is, de ez van), akkor te (és csak te) habzó szájjal elkezdesz fröcsögni, hogy "de ők is, ők is"?
Ezzel nem csak te válsz egyre antipatikusabbá mindenki számára, hanem a csapatod megítélésére is rányomod a bélyeget.

Az meg, hogy engem is belekeversz ezekbe a megjegyzéseidbe, mikor egész eddig hozzá sem szóltam a "vitádhoz", csak téged minősít.
Csak egy tipp mindehhez: először praktikus lenne felfognod, miről is írok (mint a közelmúltban is többször bebizonyosodott, ez gyakran nem sikerül), s csak ezután tegyél majd fölényeskedő megjegyzést a tartalomra vonatkozóan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:07:26

@Romanista: Na már az első is szabálytalan volt gondoltam, gyerekek, olyanok vagytok, mint a Juve szurkolók.
@popp: Mondjuk ezzel nem szállok vitűába veled, mert parttalan lenne, Veled aki az egyetlen ember voltál a világon aki szerint a Roma lemosta a MU-t csak véletlen kaptak ki 2-0-ra. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:10:07

@Mr.AT: Köszönjük. A 2. gólon és a kiállításon kívül semmi kétségen nem volt a meccsen, MI voltunk a jobbak, és összességébe megérdemelt volt a továbbjutás. Tessék rövid összefoglaló.

Te beszélsz vitatható gólokról, amikor pl a Juve a góljai 3/4ét lesről lövi a maradék 1/4-et meg szabiból ami előtt nem volt szabálytalanság, mimt a Siena ellen. grat, hogy te oktatsz ki.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:12:11

@Mr.AT: Plusz hozzátenném, nem kívánok senki számára szimpatikus lenni, ha csalózzák a csapatom, akkor feljogosítva érzem magam, hogy a VÉLEMÉNYEM elmondjam, plusz azt, hogy én láttam. Tudtommal szólásszabadság van, még Inter szurkolóknak is.

Romanista 2009.01.22. 17:17:12

@popp: höhö,persze a bocsánatot...na mindegy érted te is. de hogy "fairségről" rimánkodik egy interes ez után a meccs utánaz...najó

@Great Cornholio: akkor a csak a második volt szabálytalan. de Samuel lesen volt. ezzel jutottatok tovább. remélem Mexest eltiltják egy meccsre a kupából utólagos pirossal.
de komolyan nem láttad ezeket szabálytalannak? nem láttad döntő szituáció(k)nak?

Romanista 2009.01.22. 17:19:15

@Great Cornholio: ja és az intert senki nem csalózta. 'a hazai csapat' szerepében tartotta őket a bíró,akiket mi is szidtunk popp-pal.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:19:42

@Romanista: Ezt az összefoglalót találtam. Samuel lesen volt, oks, de sztem Riise egyszerűen felöklelte Ibra-t. Lehet utálni, de nem ő játszott rá. Amúgy a Perrotta esete nincs benne, és hogy őszinte legyek nem is emlékszem rá, ha adsz valami linket megnézném. Egyéb kirívó dolog nem tűnt fel, márpedig hidd el én inkább benito vagyok a csapatommal, mint AT. bírom a kritikát ha JOGOS:

Mr.AT 2009.01.22. 17:20:04

@Great Cornholio: First of all, nem "köszönjük", hanem "köszönöd", legjobb esetben is - nem úgy tűnik, hogy bárki is osztozna az alacsony színvonalú megjegyzéseidben.
Second off all, ha köszönöd, jól teszed, mert rád fér - nagyon úgy tűnik, hogy a szüleidtől nem kaptál megfelelő neveltetést.

Ami a lényeget illeti:
1. Nem kell összefoglaló, tőled pláne nem, s nem csak azért nem mert színvonaltalan és elfogult, hanem azért, mert fent van a neten, bárki megnézheti, aki akarja, aztán majd véleményt formál róla.
2. Ha konkrét számokról beszélünk ("a Juve a góljai 3/4ét lesről lövi"), tekintve, hogy a Juve csak a ligában eddig 32 gólt lőtt, várok tőled 24 különböző linket, amelyekkel bemutatod a Juve góljainak 3/4ed részében fennálló leseket.
3. A Siena ellen Alex szabadrúgás gólját megelőző szitunál jobbról teljesen tisztán felrúgták Nedvedet, méghozzá annyira tisztán, hogy még csak nem is reklamáltak utána. De te a kis tv-d előtt kuporogva nyilván jobban láttad, mint a pályán lévők, meg hát amúgyis jobban értesz hozzá, ugye.
Mindez egyben jól példázza a hisztis kisfiús magatartásod - az Inter meccsről van szó, de te máris másra mutogatsz. ("Anyaaa, de ő kezdteee!")
4. A gratulációdból pedig kösz, de nem kérek, messze nem tartasz ott (és még egy jó darabig nem is fogsz az itteni megnyilvánulásaid stílusa alapján), hogy te bármihez is gratulálhass nekem - méghozzá azért nem, mert szimplán nem ütöd meg azt a szintet, hogy bármilyen értékítéletet hozhass bármiről/bárkiről.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:22:16

@Romanista: Ami nem szokott tetszeni, hogy egy ilyen eset miatt mondják, hogy elcsalta a bíró a meccset, és ha tizit rúgunk, akkor meg mert 11es volt, azért csaltunk. Nem tudok és nem is fogok elmenni ilyen beszólások mellett, spec. nem rátok értem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:28:05

@Mr.AT: Nem közölte veled benito, hogy húzz el innen.

De szívesen reagálok neked, én és az Interes berátaim köszöntük meg neked, szóval beszívtad. Az Inter 33 gólt rúgott (többet, mint a Juve) szóval neked szarabb lesz min 24. Kétes gólt produkálnod. Beszívtad. Nedvedet metg nem rúgta fel senki, a becsúszó láb vele párhuzamosan volt, így mint mindig ( a legtöbb Juve játékos) egyszerűen feldobta magát.
Ha már stílus, ugyan kit töröltek többször innen. Ezt is beszívtad.

Mr.AT 2009.01.22. 17:41:25

@Great Cornholio: Na, csak kiugrott a kis Hitler a kisfiúból. :-) A stílus maga az ember, szokták mondani, ezzel a kiváló hozzászólással mindezt jól sikerült alátámasztanod.

De tudod mit, csak hogy épülj is valamit itt, és valami esély legyen rá, hogy jövőre a 16. szülinapodon már kicsit színvonalasabb hozzászólásokkal örvendeztess meg minket, a közösség érdekében megtisztellek azzal, hogy tényszerűen válaszolok az általad írtakra.

1. Nem, nem közölte velem. Ha esetleg tudsz idézni ilyen tartalmú hozzászólást tőle, tedd már meg pls.
2. Csak a te nicked és a nicked alatt megjelenő hozzászólásaid látom itt fröcsögni, az "Interes berátaidtól" (ez olyan mint a barát, csak be is jön neked?) nem láttunk hozzászólást.
3. Én egy szóval sem írtam, hogy az Inter a góljainak a 3/4edét lesről szerzi - ezt te írtad a Juvéról. Ha nem akarsz légbőlkapott vagdalkozó hírébe kerülni (bár attól tartok, ezzel elkéstél), akkor neked lenne illő tényekkel alátámasztanod az általad írtakat.
4. Még egyszer mondom: a Siena játékosai nem reklamáltak az általuk elkövetett szabálytalanság kapcsán. Mivel úgy tűnik, ezt az egyszerű magyar mondatot sem sikerült értelmezned, elmagyarázom: az, aki elkövette a szabálytalanságot, maga is belátta, hogy ez tényleg szabálytalanság volt, méghozzá annyira tiszta, hogy teljesen felesleges vitatkozni, még Olaszországban is, ahol tradicionálisan azt is meg szokás kérdőjelezni a focipályán, hogy az ég kék, a fű pedig zöld. Comprende?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 17:44:46

@Great Cornholio: A csalás szót szándékosan kerültem el én is és szerintem Romanista is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 17:46:31

@Great Cornholio: Persze, hogy nem mondtam, hogy lemosta a Rom 0-2-re az Unitedet, csak annyit , hogy az a meccs nem volt olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan beállították.

Paul Newman Jr. 2009.01.22. 17:46:50

@Mr.AT: A 'közösség' majd megvédi magát, ha akarja, nem kell előadnod a rend őrét, különösen nem ilyen alacsony támogatottsággal. Köszi.

Mr.AT 2009.01.22. 17:49:26

@Paul Newman Jr.: Great Cornholionak válaszoltam, nem neked, kedves Paul Newman Jr. Köszi.

Romanista 2009.01.22. 17:53:22

@Great Cornholio: az interre rossz szavam nem volt. szívből gyűlölöm őket de azt hogy csalónak nevezzem már elnőttem asszem. legalábbis igyekszem kerülni.

megkeményedett a bőröm az utóbbi két évben. :D

bag 2009.01.22. 17:55:10

Hogy mi az én véleményem az Interről az közismert, de hagyjuk is most ezt, nem ez a lényeg.
az már sokkal érdekesebb, hogy a ma reggeli beszélgetést olasz -bár udine szurkoló -kollégáimmal hát...
szóval nem bírná el a billentyűzet.

Interesek, szóval ne csodálkozzatok ha mindenhol kifütyülnek benneteket!
és akkor nem idéztem a kollégákat...:)
magyarázhatjátok ahogy akarjátok az egy dolog hogy én mit gondolok, a lényeg hogy olaszhon polgárai enyhén szólva sem veletek szimpatizálnak!

Romanista 2009.01.22. 18:05:38

ja és hogy ne hogy buddhista papnak maradjak meg a beletörődésemmel az azért milyen hogy továbbjuttok egy lesgóllal és akkor még egy tizenegyest meg egy késői kiállításért ugráltok. (és akkor nem mondom a Vucinic esetet mert az nem játszik mert áá az túlzás lenne mit is akarok én aki egy kis déli csapatnak szurkolok)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:28:23

@Mr.AT:
Az amúgy miért van, hogy mindahányszor az Inter vitatható módon szerez gólt (ami, lássuk be, az utóbbi időben a góljainak az erős 3/4edére igaz - ez persze lehet szerencsétlen véletlen is, de ez van), akkor te (és csak te) habzó szájjal elkezdesz fröcsögni, hogy "de ők is, ők is"?

Saját magadat hazudtolod meg, ha nem tudod értelmezni a saját magad által leírtakat, azon senki sem lepődik, meg, hogy a te szavaiddal éljek, a műveltségeden látszik.
Nem fogok válaszolni a személyeskedő írásaidra, nem megyek le dedóba a te szintedre, hogy a személyedet degradáljam, mint te teszed. ez egy focifórum a fociról, a csapatokról fogok vitatkozni.

Az, hogy te akarsz engem itt negatív hősnek beállítani, azt jól jelzi Paul Newman barátunk kommentje. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:34:52

@slobodan: Ha gólt rúg az Inter, akkor a 2 perccel ezelőtti szabálytalanságot is veírják a fórumbe, hogy bebizonyítsák, az a gól is csalás volt. :))
De ez csak a szűk "elitre" igaz, akik sajnos sokat fórumoznak errefele. Picit olvass vissza, nem nehéz találni egy aktívat. :P

Mr.AT 2009.01.22. 18:40:59

@Great Cornholio: Úgy látszik van, aki semmiből nem tanul... :-)

1. "Vitatható módon" nem egyenlő "lesből". Érted, ugye? Vagy ragozzam még? A les beletartozik a vitatható mód kategóriájába, viszont nem csak a les a vitatható. Érted, ugye? Vagy ragozzam még?

2. Itt most egy kis OFF, de ez annyira tetszik, hogy nem tudom kihagyni. :-) Tekintve, hogy szerény becslésem szerint olyan erős 20 év van köztünk életkor terén, s (többek közt ebből is fakadóan) végzettségben is minimum 2 szint, viszonylag vicces a te szádból irányomban hallani műveltséggel kapcsolatos kritikát - különösen azután, hogy az elmúlt pár napban többször is látványosan közröhej tárgyává váltál a fellengzős stílusban, csak épp teljességgel értelmetlen módon használt idegen szavas megfogalmazásaid kapcsán. :-) A mai hozzászólásaidban is tükröződő szemantikai és grammatikai hibák sorát már nem is említem, mert hát aquila non captat muscas. :-) ON.

3. Ha te annyira a csapatokról akarsz vitatkozni, akkor pls áruld már el, hogy került ez a tematikába egyáltalán nem illő, előzmény nélküli, és hát félreérthetetlenül személyeskedő megjegyzés a 16:03kor írt szigorúan szakmai elemző kommentedbe? :-)

Mr.AT 2009.01.22. 18:46:33

@Great Cornholio: A tegnapi esti meccs során, s azóta sem írtam egyetlen egy hozzászólást sem a fórumra, egész addig, míg 16:03kor minden előzmény nélkül a rád jellemző primitív és kicsinyes módon be nem szóltál nekem - se az Inter-meccs kapcsán, se más témában. :-)

Ennyit a tényszerűségekről, bár ezek téged soha nem zavartak. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:47:05

@Mr.AT: Te kezdted, hogy az Inter vitatható a góljai 3/4-e, én meg, hogy a Juve góljai 3/4-e les. Mindkettőnknek bizonyítania kell az igazát. TE kevered a szezon a fazonnal.

2. Akkor ha jól sejtem, neked Doktori végzettséged van és közel állsz a nyugdíjhoz.
2,5, ÉN nem teszem a közlendőmet, Microsoft Word helyesírás ellenőrzőbe, hanem gyorsan gépelek, és elütök, ennyi. De lovagolj csak rajta nyugodtan nem idegesít a személyeskedésed.

3, Miért lenne személyeskedő, nem ilyen kommenteket szoktál írni. ( Aminek a témája, rendszeresen, az Inter csal.)

Remélem minden igényt kielégítő választ kaptál.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:49:03

@Mr.AT: primitív és kicsinyes módon.

Erre csak azok reagálnak úgy, akik érintettek a témában. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 18:53:12

Off, hajrá magyarok, hajrá fijúúúg. On.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:57:19

@Mr.AT: Nem tudom kihagyni, de a 2. hozzászólási pontod, azt sugallja, hogy gyerek ill. tinédzser korodban nem voltak barátaid, akik inkább kiközösítettek, ezért a tanulásba menekültél, hogy így próbálj meg kitűnni. Ami gondolom sikerült is, mert hülye nem vagy, csak sajnos a szocializációt amit az ember már az oviban elkezd elsajátítani, neked nem sikerült. Ezért folyamatosan az interlligenciádra és az arrogáns nekem van igazam, neked kuss-szerűek a hozzászólásaid. Meg merem kockáztatni, hogy vezető beosztásban dolgozol.

De javíts ki ha valamit elanalizáltam volna. :)

Romanista 2009.01.22. 18:59:45

@popp: ezt a legutóbbit, főleg ahogy itt mennek most a dolgok, kurvára nem kellett volna. olaj a tűzre már megint tőled.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:00:02

@Great Cornholio: Ezért folyamatosan az interlligenciádat próbálod fitogtatni ezért vannak ez az arrogáns, nekem van igazam, neked kuss-szerű hozzászólásaid.

javítva, igen ezt sem tettem be Wordbe, sem lektoráltam elküldés előtt. :)

BruceWayne 2009.01.22. 19:07:49

valamelyik Rómás kérdezte tegnap este hogy hol volt az Interesek. Jelentem hogy a magam részéről mivel meccs volt, a Tv előtt ülve/fekve néztem és nem itt rontottam a levegőt mint a juvésok és a Rómások.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:09:51

@Nerazzurri: Van elírás a kommentedben, te 10 éves tudatlan Interes. :P

Mr.AT 2009.01.22. 19:13:17

@Great Cornholio: Lassan kezd fárasztani a dolog, de hát legyen...

1. Én reagáltam a beszólásodra egy hozzászólásodra, amiben ezt írtam (17:05kor): "az Inter vitatható módon szerez gólt ami (...) az utóbbi időben a góljainak az erős 3/4edére igaz". Az utóbbi időben, érted, ugye. Nagy különbség. Maicon kétméteres lesgóljától Siénában, most meg Samuel lesétől is hangos az egész sajtó - s ez nem az én véleményem, meg az "elfogult juvésok" véleménye, hanem az összes sportújságíróé.

2. Történetesen igen, doktori végzettségem is van (kisbetű, de hát who cares), ha már így kérdezed - nem mintha ez most számítana. Ami viszont számít, hogy nem kell helyesírásellenőrző ahhoz, hogy ne írj igénytelenül - bár a formai és a tartalmi igénytelenség tökéletesen koherens módon jelenik meg nálad. :-)

3. Ami a kommentjeim témáját illeti, egyrészt viccesnek találom, hogy ezeket egy olyan ember boncolgatja, aki minden előzmény nélkül velem szemben kezd személyeskedni a saját kommentjében, másrészt megemlíteném azt a tényt, hogy a mai napot megelőző hetekben gyakorlatilag egyáltalán nem foglalkoztam az Interrel - nagyrészt a Juvéról vitatkoztunk elsősorban _benito-val. Persze, mint említettem, a tények téged soha nem zavartak.

4. Egy kis OFF a végére: a te hozzászólásaid attól tartok még hosszú évekig, évtizedekig nem érik el azt a szintet, hogy minden igényt kielégítsenek. :-)

Sajnos most mennem kell, mert a családdal is foglalkoznom kell, neked további kellemes orrturkászást és gyalázkodást - irányomban pedig csak mértékkel. Au revoir.

Romanista 2009.01.22. 19:13:18

@Nerazzurri::D

én voltam a szemérmetlen,és nem hiányoltalak,csak feltűnt hogy nem nagyon jönnek azt "aztaaaa ibraa megin micsináált"-ok. de nem baj. :D

BruceWayne 2009.01.22. 19:14:33

ja bocs, amúgy nem olvastam végig ezt a sok baromságot de mr.at megint kitett magért, hallod haver te akkor fasz vagy hogy két effel kéne írni, szerintem lassan a nem létező barátaid után az itteni juvésok is kiközösítenek oszt egyedül maradsz mint "MÉRTÉKADÓ JUVÉS", na ennyi személyeskedés elég is volt, szevesztok

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:19:54

@Mr.AT: Nevelni kell az asszonyt, hogy szintén mértékadó Juvés legyen. :)

BruceWayne 2009.01.22. 19:21:00

honnan tudod hogy asszony? :-P


/na jó ez már sok/

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:23:12

@Nerazzurri: De ne személyeskedjünk. És vedd ki a kezed az orrodból!!4

Romanista 2009.01.22. 19:28:41

.... egyre jobban várom hogy legyen foci...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 19:37:05

@Romanista: A kézi meccsre utaltam, hátha leülnek meccset nézni a fölhevült felek. Mocskos jók ezek a franciák. on.

Romanista 2009.01.22. 19:41:23

@popp: gondoltam popp,de meg is nézheted mekkora parázs vita lett itt belőle,megin :D

hallottad hogy Mancini nem boldog az internél,egyem aszivét?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 19:46:19

@Romanista: Nem kellett volna odaszarni, ahol szerették egykor!

BruceWayne 2009.01.22. 19:58:41

pedig Világi Péter azt mondta hogy José dícsérte Quaresmat és Mancinit is és egyre több lehetőséget ad nekik újabban. én hiszek neki :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 20:19:53

@Nerazzurri: Mancininek meg Queresmat free role csatárnak kéne nyomatni. Érdekes lenne. :)

Mr.AT 2009.01.22. 20:55:22

@Nerazzurri: Akkor megint egy kis OFF, a többiektől sorry. (Bár kérdés, mennyiben kell egyáltalán offolni, tekintve, hogy ez a két kiváló Inter-tini itt minden következmény nélkül direktben faszozik és anyázik.)

Nerazzuri, egyetlen társadalmi közösség van, ahonnan TE közösíthetsz ki ENGEM, az pedig a játszótéri homokozó, ahol a kis ferde hajlamú barátaiddal játszadoztok, élen GC-vel.

Hamvas Béla írta az egyik könyvében: "A közönséges embernek is megvan a feladata a létezésben, mégpedig az, hogy ne zavarjon."
Igyekezz kicsit jobban megfelelni ennek a feladatnak.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.22. 21:17:49

@Mr.AT: & a többiek & benito

nem annyira OFF

Hamvas Béla rulez...

nem tisztem megvédeni Mr. AT-t...
tegnap este az interért szorítottam...
értelemszerűen, ha nem rájuk fogadok akkor másért szorítok, akár az inter ellen is szurkolok, ha ott a pénzem...

lényeg, benito, hogy ez ami föntebb ment Great Cornholio kommentelésében, nos, ez belefér a blog-ba?

ha igen, akkor küldöm a köv. stirlitz viccet...

de OFF nélkül...

Hispan07 2009.01.22. 21:22:57

nem tudom ki kezdte az egészet, de jó lenne, ha abbahagynátok egymás mocskolását, buzizását, faszozását.

tegnap nagyon felhúzott ugyanez, leírtam már egyszer: miután itt mindenki arctalan - és az is marad, teljesen lényegtelen, mivel kérkedik, végül úgyis csak az általa leírtak alapján lehet majd megítélni.

írhatom én magamról, hogy akadémikus vagyok és roppant művelt, hét nyelven beszélő arisztokrata, ha a szövegeim alapján csak arrogáns, rasszista, agresszív bunkó sejlik fel, aki más szemében a szálkát is, saját szemében a gerendát sem veszi észre.

nem tudom, közületek ki gimis, ki doktor, ki ovis, de a fenti irományok alapján egyikőtök sem különb a másiknál.

a fociról: nyilvánvalóan igazságtalan döntésekkel, de összességében megérdemelten ment tovább az Inter. a Roma számomra nem volt annyira meggyőző, amennyire az Inter otthonában meggyőzőnek kellett volna lennie, hogy továbbjuthason

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 21:45:29

@ufó: teljesen igazad van, nem fér bele. ezennel felszólítom a két renitenst, hogy fejezze be egymás nyektetését.

a következő másiknak címzett üzenetért egy napos kizárás lesz a büntetés.

dino, jó utat :(

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 22:22:43

@Hispan07: Figyelj ez nem boksz ;-), nem elég a döntetlen is a bajnoknak és arra bizony volt esélye Romának nem is kevés. Másképp mondva szerintem az Inter semmivel nem volt meggyőzőbb a Románál (még akkor sem, ha különben jobb csapat). Sőt lehet, hogy kissé elfogultan, de azt mondom, hogy a hosszabbítás kiharcolásában a spori téves ítéletei akadályoztak meg minket.

Hispan07 2009.01.22. 22:27:40

@popp: egyfelől teljesen igazad van - másfelől látod mi lett... aki Intert akar verni, az A) tegye úgy mint az Atalanta: egyértelműen B) tegye úgy mint a Milan: a saját fegyverével ;)

WallyB 2009.01.22. 22:29:06

Hűha, tegnap este óta mennyi mindenről lemaradtam, nem gyenge. Tisztára náthásodni kezdtem, úgyhogy nem tudom meddig a hat a forralt bor, ezért gyors leszek, a válaszokat, ha lesznek, reggel majd megnézem. :) Tenkes.
1. Minden bizonnyal én vagyok alul-informált (nah, ilyen szó sincs), de mi van az olasz kupában a Juve-Napolival? Nem ma van január 22.? Jah, most látom, hogy február 4. Tudja valaki, hogy miért? Én teljesen rákészültem, hogy azt adják ma.

2. Ki ez barom a SportKlubon? Mauri bombagóljánál, hogy lehet ekkora f'szságot mondani, már elnézést, hogy "mehetett volna 5-6 centivel feljebb". Nem vagyok Lazio-drukker, de ha az lennék, tuti zokon venném.

3. Romanista! Hogy ment? (Nem mondom, hogy szorítottam egész nap, de azért most eszembe jutott. :P)

WallyB 2009.01.22. 22:42:13

Jah, és akkor lassan, hogy én is értsem. Azt már tegnap este elismertem (mivel akkor láttam), hogy az Inter második gólja előtt Samuel lesen volt. A bíró azzal, hogy megadta Zlatan gólját, ezek után döntően befolyásolta a meccs végeredményét - eddig egyetértek a Roma szurkolókkal, és azokkal, akik ezt zokon vették. DE! Én csak most láttam az első Inter gólt, és nem vágom, hogy ott min akadtatok fenn. Lehet, hogy késő van, hosszú nap volt, vagy mégsem kellett volna forralt borral kúrálnom a náthám, de nem vágom, hogy miért írta - azt hiszem UFO - hogy inkább az első Inter gól miatt háboroghatnak a rómaiak. Nekem az tisztának tűnt, így háromszori visszanézés után is...

WallyB 2009.01.22. 22:44:47

Tyű, az nem "a hat a forralt bor", mert csak egy volt...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 22:46:12

@WallyB: A gólotokat megelőző támadás előtt a bíró nem adott meg egy szerintm/tünk egyértelmű tizenegyest, de Vucsinics ominózus akciójánál még a labda is begurult a hálóba. Ehelyett szabadrúgást kapott az Inter kifelé, amit Toldo fölívelt a tizenhatosunkig, ebből lett a gól. Tehát, ha megkapjuk az ítéletet, ami járt volna, nem indul el az akció.

calcio_di_rigore 2009.01.22. 23:06:12

Az megvan, hogy Mourinho hogy osztotta a csapatát a zakó után?

"You won a Scudetto in the court, the second because there was no competition and the third was won at the last minute. You are all a pile of s**t," Mourinho is quoted as saying by La Repubblica."

Ezt magyarázzuk már a szurkereiknek mióta, remélem a "Joséjuknak" már elhiszik.

gabenito 2009.01.22. 23:13:44

Popp: elfogulatlannak tartom magam, és szerintem a meccs jól volt vezetve, egyik tizigyanús szitu sem volt az. a les nagyonpici volt, nem könnyen észrevehető az életben. de ami a legfontosabb az inter sajnos megérdemelte a győzelmet (szvsz)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:24:40

@popp: Értem mire gondolsz. Amikor összezártak Vucinic elől, aki nem tudott kibújni a 2 védő között és szándékosan beütötte kézzel a labdát.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:26:38

Hú Popp, megnéztem még párszor a lassítást, ha neked ez tizi volt, akkor , huhh, nem is tudom...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 23:27:03

@gaben_: videobíró! Ezzel együtt tiszteletben tartom a véleményedet csak nem értek egyet. Egyébként nem volt az olyan kicsi les, bár azt elismerem, hogy 35 métert, nehezen fog fókuszba az emberi szem, de videobíró!

@calcio_di_rigore: Persze ezt mondhatja saját maga fényezése miatt is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:29:22

Szóval amit ÉN látok, Vuci leveszi az átadást, a Burdisso Vucinic testére rúgja a labdát, Samuel beáll vuci elé, a lábak összeakadnak, mivel Samuel volt elől, inkább Vuci rúgta fel Samuel, majd Vuci szándékosan beüti kézzel a labdát.

De írd le hogy te mit látsz, hogy egyeztessünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 23:29:28

@Great Cornholio: szerintem tizi volt, harpóba fogták Vucsit, aki nem tudott állva maradni. Élek a gyanú perrel, hogy Ibrának befújták volna.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:31:13

@popp: www.youtube.com/watch?v=IVvHfdxBtRk

Pont ezzel kezdődik, beállni valaki elé nem szabálytalanság, viszont szándékosan ellökni, mint Riise tette inkább az. Itt megkockáztatom test test elleni csata volt, semmi kézzel lökés, vagy gáncsolás.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:32:46

@popp: Ezt most nem mondhatod, hogyha összezárnak előtted az szabálytalan? Ilyen a szögletzászló körül, ill, a kiguruló labdát kísérő védő, esetből legalább 40 van egy meccset, ott fel sem merül a gyanú, hogy szabálytalanság.

ha azt, mondod, hogy a les miatt kaptatok ki, ok, de ez?? Ugyan popp. :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.22. 23:34:33

Megmondom én a frankót:))
11-es nem volt szerintem a Vucsinincsé.
A lest meg nem tudom, hogy lehetett itt elnézni. Nem nekünk, hanem a partjelzőnek, akinek csak arra kell figyelnie.
Amúgy, ahogy elnéztem a nyilatkozó Spallettit, baromira nem volt mérges, hogy kiestek. És én megértem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:35:02

@popp: Ha már gyanúper, akkor a labdalevétel Amit Vuci csinált, ha Ibra tette volna, már 200 komment lenne itt hogy kezezés volt. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 23:35:59

Samuel berakta Vucsi elé a lábát szerintem buktatta, szerintem be lehetett volna fújni. De túlragoztuk már ezt a témát. Továbbjutott az Inter, sajnos ennyi.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:38:58

@popp: Sőt a seggét is, de pont ez a megelőzés a pozíciófogás lényege. De ezután, sztem akkor Ibáé "véleményes" :)

na jó ne feszegessük a témát. .)

rizla 2009.01.23. 02:21:42

belepofázok, legyen egy független álláspont is. NEM volt tizenegyes, a hátulról jövő védő a LABDÁT találja el, tehát az nem szabálytalan. az elől lévő védő nem feltartja a csatárt, hanem megelőzi, a gól pedig kezezés, tehát nem lehet érvényes. már csak ez utóbbi miatt is kifele jár a szabad.

WallyB 2009.01.23. 11:19:27

Kellett nekem kérdezni, megint volt termés rendesen.
Popp, én nem hiszem, hogy az az eset 11-es lett volna, mert akkor egy meccsen befújhatnának hasonló ütközések miatt akár 5-5 büntetőt mindkét oldalon. Vágom én is, hogy persze, rossz kikapni, az mindig rossz, de én továbbra is inkább a második gólunk miatti kötözködést érzem jogosnak, szerintem az első egyértelmű eset volt. Kicsit off, de láttam én már Vasas meccset Szegeden a Vízmű klubban, ahol mindenki Vasas-drukker, és olyat borultam, amikor a labda még az ellenfél 16-osánál sem járt, de 2 ember már felugrott, hogy "TIZENEGYES!". Szóval csak azt akarom mondani, hogy mi mindannyian saját szemüvegünkön keresztül látjuk kedvenceink meccseit, és persze hajlamosak vagyunk túlzásokba is esni, de amikor sokan vannak ellenkező véleményen, mint mi, akkor talán érdemes elgondolkodni, hogy tényleg mi láttuk-e jól.

Mr.AT 2009.01.23. 11:44:42

@mbemba: Spalletti nagy taktikus, a kommunikáció meg most sem más, mint PR.

Kiestek, nyilván a meccs után már ha a feje tetejére áll, sem tud változtatni ezen - ha most hisztizik meg őrjöng, azzal csak felhívja a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy nekik itt a vége ennek a sorozatnak, márpedig ez edzőként nyilván nem kis mértékben az ő felelőssége is.

Szépen csendben maradt, és elbújt a "jobb csapat győzött" klisé mögött - talán ez a leghelyesebb megoldás, amit választhatott. Hogy belül mit érezhetett, azt nyilván csak ő tudja, de erősen kétlem, hogy nem fájlalta a kiesést - bár mostanában nekik is voltak kifejezetten jó meccseik, de a pocsék bajnoki ősz miatt könnyen lehet, hogy csak egy jó kupaszerepléssel menthették volna meg a szezont.
(A negyedik hely sztem erősen kérdéses, és a BL-ben sem hiszem, hogy elérhetnek a végelszámolásig, persze ez utóbbi kevés meccsen múlik, és akár kijöhet nekik a lépés.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 12:43:06

@WallyB: "mi mindannyian saját szemüvegünkön keresztül látjuk kedvenceink meccseit" -ez teljesen így van ráadásul az enyémen jó vastag az üveg ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 12:47:45

@Mr.AT: Gazdasági szempontból óriási veszteség lenne a, ha nem fognánk Bl helyett. Ebből a szempontból a vasárnapi Napoli elleni meccs sokkal fontosabb nekünk, mint a szerdai volt. Egyébként már csak öt pontra negyedik hely és van még tizenkilenc forduló. A játékerőket tekintve semmivel sem vagyunk esélytelenebbek a negyedik helyre, mint a riválisok, a pár pontos hátrány ellenére sem.

Mr.AT 2009.01.23. 13:07:22

@popp: Mit akartok fogni a BL helyett? :-)

Nem vagytok esélytelenebbek, sőt, játékerő alapján ti vagytok a legesélyesebbek, szvsz, csak épp messze nem egyértelmű a helyzet. Ott vannak a lilák meg Lazio is, hogy a két kicsiről ne is beszéljünk. Van tülekedés rendesen.

Romanista 2009.01.23. 13:34:54

@WallyB: vizsga behúzva,idegenben jó az iksz alapon... köszi

Zici 2009.01.23. 14:51:56

_benito a napokban eszembe jutott, hogy nem lesz már xy iq és futballkvíz soha többé??
Pedig nagyon jó lenne....

Count Adyn 2009.01.23. 14:54:44

Én mernék fogadni rá hogy jövőre indul a Roma a Bl ben:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 16:25:41

@Mr.AT: upsz egy t-vel több lett ;-), de ezen túl én utazom az elütéseidre, vigyázz.

Mr.AT 2009.01.24. 01:33:16

@popp: Akkor mostantól igyekszem nem elütni senkit... :-)

Más: úgy néz ki, Buffont és Iaquintát is összefoltozták annyira, hogy meccsképesek legyenek. Velük együtt is összesen 19 játékost hívott be a meccsre Ranieri, köztük három ifit (Nocchi, Ariaudo és Yago), meg a fél-ifi Ekdalt.
Ha minden jól megy, Buffon kezd, előtte a Grygera, Ariaudo, Legrottaglie és Mellberg négyes. Kelleni fog Gigi, ez a négyes még soha nem játszott így együtt tétmeccsen.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.24. 03:11:44

@Zici: nagyon hosszú idő megcsinálni, és nem állok jól idővel. nincs elfelejtve, örülök, hogy valaki hiányolta.

@Mr.AT: de cegliének baja van? mert ha nincs, akkor ő lesz a balhátvéd.

Mr.AT 2009.01.24. 03:47:26

@_benito: Ranieri valami ok miatt nem játszatja hátul. Biztos vagyok benne, hogy Mellberg kezd majd - ha egészséges lesz, és nem esik ki a láz miatt a keretből.

De Ceglie Nedved cseréje lesz, as usual. Hogy jó-e így, az persze más kérdés.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.24. 03:55:51

@Mr.AT: úgy emlékszem, amikor nem volt molinaro, de ceglie játszott balhátvédet.

Mr.AT 2009.01.24. 04:31:46

@_benito: Utánanéztem, mert engem is elkezdett érdekelni a dolog. A helyzet a következő: az 1. fordulóban a Fiorentina ellen Molinaro kezdett, a helyére jött be csereként.
A 2. fordulóban az Udinese ellen Molinaro helyén kezdő volt, majd a 4. fordulóban Catania ellen megint Molinaro helyén kezdett, végül a 6. fordulóban a Palermo ellen szintén kezdő volt - ott ugye az egész csapat kvázi csődött mondott (gyengék voltak a szélsők, Knezevic középen, s egyszer és utoljára a szezonban 3 szűrővel játszottunk, Giovinco meg irányított).

Innentől De Ceglie eltűnt hátulról. (Meg Gio is a kezdő közeléből.) Nagyon úgy tűnik, hogy az a vereség mélyen szíven ütötte Ranieri mestert.

VO 2009.01.24. 06:46:00

@Mr.AT:

A Catania elleni kupameccsen balhátvéd volt. Ma is az lesz.

VO 2009.01.24. 06:53:25

Mellberg pedig Legro mellett fog játszani, középen.
Ha nem így lesz, megbomlik a naprendszer egyensúlya.

Zici 2009.01.24. 09:33:05

@_benito: Elhiszem hogy nem egyszerű dolog megcsinálni, de szeretettel várjuk ha netán rád szakadna az idő.

Mr.AT 2009.01.24. 13:47:52

@VO: A próféta szóljon belőled, de sztem nem fogja középen játszatni Mellberget, aki így marad a szélre, Ariaudo meg középre. Két fix pont van a védelemben ma, Legro meg Grygera.

Amúgy a szezonnyitó meccsen pont a Fiorentina ellen éppen Mellberg hibájából egyenlítettek a lilák, aki akkor középen játszott. Ranieri nem egy lángész, de ha végre feltűnik neki vmi problémás, azt nem egyhamar felejti el.

(Más kérdés, hogy Ariaudo se lenne egy életbiztosítás pont a firenzeiek ellen - most épp a "szegény embert az ág is húzza" effekt van rajtunk.)

calcio_di_rigore 2009.01.24. 13:49:25

@Mr.AT: Biztos lehetsz benne hogy De Ceglie lesz a balhátvéd.
süti beállítások módosítása