Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Vesszen a GDP II.

2008.12.29. 12:11 Vendégszerző

Beköszöntött a tél, itt az influenza-szezon, mindezek tetejébe az egész világon végigsöpör a pénzügyi válság. Szeretném azt hinni, hogy nem a Vesszen a GDP felszólítás talált hallgató fülekre, hanem az az oka, hogy az elmúlt években az amerikai bankok, ööö... ökológiai hitelválság, portfólió, pénzügyi paradigma, meg ilyenek. Az adósok most nem tudnak fizetni. Az egyik legnagyobb amerikai pénzintézet, a Lehman Brothers is csődöt jelentett. A világ pénzügyi cégei már több mint 500 milliárd dollárt (85 000 milliárd forint) vesztettek. Tovább után NEM egy pénzügyi-gazdasági értékelő-elemző folytatást találunk, ycool könyörtelenül mattolja a GDP-t.

I.)Freekickfjúsön
Online szabadrúgáslövő a Gilette támogatásával. Az elején kiválaszthatod, hogy egyedül rúgod a szabadot a gép ellen, esetleg online más gépfüggő focifanok ellen.
Először mindenképpen a gép elleni küzdelmet ajánlom, felfogható némiképpen gyakorlásnak is a "profik" ellen. Amúgy is kínos lenne mindig 5-0 arányba vesztesként elhagyni a gyepet.

Egy gyors leírás az elején, miszerint az egér bal gombjának benyomásával szabályozzuk szabadrúgásunk erejét, illetve az egér mozgatásával tekerhetjük, csavarhatjuk, nyeshetjük, löbbölhetjük illetve bikázhatjuk a labdát.

Az első pályán a vasárnapi ligában találjuk magunkat, ahol egyetlen kis szerencsétlen lúzert állíott elénk a sors. Nem nagy kunszt mellette/alatta/fölötte eltenni a zsugát. Az okos kis játék gól és gól között is tesz különbséget, rendkívül nagy szépérzékkel van megáldva, kb 50-től 100 pontig értékel.(Az alsó határ pontosan nem ismert, mert ha nem helyezzük eléggé a lövést, legtöbbször a kapus kivédi, és 0 pont, de lehet, hogy pl. a sorfalon megpattanó, lecsurgó labda átvánszorog a gólvonalon, az kb. 50 pontot ér.)
Level 2, szintén vasárnapi liga, ezúttal 2 emberrel a sorfalban.
Level 3 amateur szint, 2 emberrel a sorfalban.
Level 4 amateur 3 emberrel.
Level 5 semi-pro, 3 tagú sorfallal.
Level 6 semi-pro 4 emberrel, ettől a szinttől felfelé az a tapasztalatom, hogy nem nagyon tudod a sorfal alatt a hálóba juttatni a labdát, mint Ronaldinho, mert a kapus mindenhova odaér.
Level 7 pro 4 emberrel szemben.
Level 8 pro 5 emberrel, itt már nagyon rá kell érezni a csavarásra, meg a finomságokra, nekem rá kellett szánnom egy kis időt, mire sikerült.
Level 9 world class 5 tagú sorfal.
Level 10 world class 6. Kivitelezhető, de hogy is mondjam nem kismiska.

Összpontszám tekintetében nekem 12152 pont a csúcsom, amivel a global ranking ezernyolcszázvalahányadik helyén jegyeznek.

Multiplayer mód: regisztráció NEM szükséges! Nicked megadása után, már konnektel is a serverre.

Ha van szabad hely, akkor a Join gombra kattintva játszhatsz valaki ellen, illetve te is csinálhatsz játékteret, ahová hozzád csatlakozhatnak. (lehet csinálni zártkörű szobát is, ha pl csak a barátaiddal szeretnétek játszani) Miután a „click here to set up game” -re kattintottunk, kiválaszthatjuk a nehézségi szintünket, illetve hogy privát játékot akarunk-é. Aztán várunk egy kicsit a játékostársra. Közbe még elmondom, hogy a felső lista legörgetésével más szerverekhez is csatlakozhatunk. (San Siro, Bernabeu stb.. ízlés dolga.)

A játék nagyjából ugyan olyan, mint a CPU ellen, ami a másik helyen gólt ért, az itt is az lesz, azzal a különbséggel, hogy van egy "super save" nevű kis téglalapunk. Ennek akkor vehetjük nagy hasznát, amikor mi vagyunk a kapuban. Úgy is mondhatnám, hogy ez a bravúr opció. Ugyanis ha eltaláljuk, hogy a másik hová lövi a szabadrúgást, akkor hiába lenne alapesetben gól, mi szenzációs bravúrt bemutatva kivédjük.
Megjegyzés: Létezik a tökéletesen kivitelezett szabadrúgás, amikor hiába húzza a csórikám pl.: a jobb felső sarokba a super save-t, akkor is bombagól!!!
Remélem érthető, játszani sokkal egyszerűbb, mint leírni :)
 
2)Penalty

Tizenegyeslövő szimulátor. Az elején csak az abszolút laikusoknak javaslom, hogy egy csecsemőnek rúgjanak tizit, amúgy sem túl fair dolog, szóval egyből katt a play-re!
Utána a 2002-es focivébé csapataiból választhatunk, sőt még a csoportbeosztás is stimmel, ha jól emlékszem :) Kezdődjenek a büntetőpárbajok! Az irányítása egyszerűbb mint a fent említett freekick fusioné, sőt nem is olyan érzékeny a műszer. 5 gólig megy (nem 5-5 próbálkozásig, mint rendesen), azzal a logikátlan különbséggel, hogy pl 5-0 után is még elrúgja a gép a maga büntetőjét. Egyébként felváltva megy, egyszer mi rúgunk, másszor mi védünk. Itt nem előre kell eltalálni az irányt, hanem az egeret rá kell húzni a célpontra. Több leírást nem is nagyon hiszem, hogy igényelne ez a könnyed kis játék, személyes nyűgöm, és örök tüském, hogy nem sikerült végig vinnem, max. a világbajnoki döntőig jutottam. Várom majd a Ti eredményeteket is! (Némi szerkesztőségi segédlet a hogyan NE kategóriához:

 

3) Atlétika - bár nem foci, a sporthoz, illetve a debilségre hajaz, úgyhogy gondolom lesz sikere, avagy 100 méteres rongybaba síkfutás

A játék a rendkívül fantáziadús QWOP nevet kapta, azért mert a Q, a W, az O, és a P gombokkal kell egy rongybabát mozgáskoordinákcóra bírnunk. Mint majd látjátok egyáltalán nem egyszerű, jómagam 18 m-ig jutottam, de állítólag 50 m-nél gátat is kell ugrani! Szóval kurvanehéz eléggé komplikált. De itt a bizonyíték, hogy nem lehetetlen. További próbálkozások meg itt.

És akinek még a szemei a helyén vannak (értsd: nem folytak ki), és még a munkahelye is megvan, azoknak a ráadás:
 
+1) Krikett 
Igazából nem kommentálnám, csak röviden: üsd a labdát, és ne kerüljön mögéd, a többire majd rájöttök!

Jó szórakozást, kellemes perceket kíván:
ycool

(Kéretik jegyzőkönyvbe venni, hogy az NST nem vállal felelősséget semmiféle közvetlen vagy közvetett, járulékos vagy másodlagos kárért, elmaradt nyereségből, jövedelem elmaradásából vagy használat kiesésből származó károkért, a vásárlóerő-paritás mibenlétéért, és ez esetlegesen fellépő hiperinflációért).

43 komment

Címkék: vegyes izé kisszínes kevesebb mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr94846733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.29. 12:55:46

Na komoly, úgyis meguntam már a mousebreakeres angol ligát. Hanem ha igazán buta játékot akartok, akkor keressétek föl a jogo.hu gyűjtőoldalt.

Klárensz 2008.12.29. 13:28:14

Ha már büntetőpárbaj, szerintem ez a legjobb:
www.flashfooty.com/igre/penalty_fever/pf.php
Igaz, hogy kicsit bonyolultabb az irányítása, mint a posztban szereplőnek, de szerintem sokkal élvezetesebb.

A szabilövő játék viszont király.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.29. 13:58:51

nagyon zsír a szabilövős.

viszont néha bepattanhatna a kapufáról.

halalosiram 2008.12.29. 13:59:35

Fasza a szabdlövő játék, nekem kapufás góllal sikerült 38 pontot elérnem!:D Level 5-ig még nem jutottam el de küzdök keményen! A tizis játékban nekem is a döntő a csúcs, nagyon érdekel mi lehet a bónusz pályán...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.29. 14:23:30

@mocsing: én már vágtam kapufás gólt!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.29. 14:48:31

azóta én is, csak közben kurvára pakolnom kéne, úgyhogy fogkrém, lövés, tusfürdő, lövés, faszvakarás, mit hagyok itthon, lövés, mackóalsó, lövés, laposüveg, lövés, szal kicsit vontatott eljárás.

amúgy szégyen, nem szégyen, nem léptem még túl a level 5-ön. mintha Olli állna a kapuban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.29. 15:00:40

na, level 8, de el fogok késni.

búék mindenkinek.

bög 2008.12.29. 17:15:59

50-nél szarabb gólt is lehet lőni:)

rizla 2008.12.29. 17:39:23

klárensz: ez a játék nagyon fasz. pl kivédem a kapussal, a labda kifele (tehát felém, a képernyőből "kifele") pattan, aztán hirtelen beesik a gólvonal mögé
: DDDDDD varázslövés, aha

IronRock 2008.12.29. 18:22:37

Én még most is az egyik legjobb - igaz, nem szabadrúgás lövős - futball játéknak ezt tartom:
www.miniclip.com/games/euro-cup-soccer-2008/hu/
Bár mondjuk ha közvetlen a középkezdés után a jobboldali középpályásnak lepasszolják a labdát az meg félpályáról rárúgja, nagy az esély hogy bazinagy gól lesz belőle...ez bug is lehet a játékban.
Szabadrúgás lövéssel még a korábbi Roberto Baggio játék volt a kedvencem. Az újat nem kedvelem (google-ban meg lehet találni aki rákeres a "Roberto Baggio Free Kick Game"-re), mivel csak a magasságot, irányt, csavarást lehet állítani, az erőt nem - márpedig van pár olyan szitu ahol az fontos lenne (a korábbi verzióban lehetett azt is állítani).
Vagy a miniclip-en szintén még a 2004-es Eb-re csinálták ezt: www.miniclip.com/games/beat-the-wall/hu/
Itt Beckham-el lehet szabadrúgásokat lőni, anno sokat szórakoztam ezzel üres óráimban. :-) Nem is olyan egyszerű, mert a szél alapvetően tudja befolyásolni a labda útját, ezért jól meg kell nézni hogy honnan hova lövi az ember, mennyire csavarja (szelet ki lehet használni, akkor nem kell csavarni), vagy milyen erővel küldi meg. A grafikája kissé gagyi, de hát Shockwave 4 évvel ezelőttről. :-)

rizla 2008.12.29. 20:21:38

najó, már a szabadrúgásos játék is elmehet a pöcsbe. multiplayerben a csávó 5 supersave-et mutat be, aztán sudden death-ben kinyír egy olyan góllal, hogy a kapus mellé lövi, az meg belepkézi: DDDDDDDD

ycool 2008.12.29. 22:28:20

@bög: na, erre még nem jöttem rá, de jó hír :D elég "jóleltalált" lövés lehetett :P

ycool 2008.12.29. 22:31:55

@rizla: nem találtam arra vonatkozó infot, hogy multiplayerben vannak-e cheaterek.. de néha tényleg túlsokszor olvassák a játékot, supersave-vel. (bár ha a legnehezebb fokozaton játszol, akkor általában csak egy helyre tudod eltenni a labdát..)
Viszont ha egy kiélezett szituban jön elő a connection error, az tényleg elég idegesítő...

lalamia (törölt) 2008.12.29. 22:36:28

Úgy veszem észre sokan a flash-es focitól fifa09 minőséget várnak.

na, level 9, de el fogok késni.

búék mindenkinek.

-----------Off----------------
WTF
Lol
-----------On----------------

drosiii 2008.12.30. 11:30:50

szabadrúgáslövőben 6378 pont a rekordom.. Kinek mennyi?

sh4d0w 2008.12.30. 12:33:52

szabadrúgáslövősben 34 pontos szabit sikerült - köténybe a kapusnak.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.30. 13:38:04

@sh4d0w: én viszonylag hamar elértem a két végletet egy 33 és egy 97 pontos góllal.

sh4d0w 2008.12.30. 13:55:09

@bedobásnál: sikerült 99-es is, a pókfemililt kiköltöztettem a bal pipából :)

drosiii 2008.12.30. 14:42:34

nekem több 100 és 99 pontos is lett. 5 sorfalasig jutottam el, nekik is betaláltam... De nem elégszer :(

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.30. 15:56:55

mondjuk én a laptop touchpadjével küldöm, azt vegyétek figyelembe. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.30. 16:14:35

tol velem valaki egy játékot? Talapa Jani néven vagyok a Nou Campban. :)

rizla 2008.12.30. 17:08:42

én tolom veled bedobás, de előre szólok, hogy nálam szarabbat rég látott ez a játék
: DDDDDDDDDDDD

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.30. 17:13:35

@rizla: közben elvetted a usernevem? :D akkor Dzurják Csöpire váltok.

rizla 2008.12.30. 17:23:57

elvettem?? nyomtam rád egy invite-ot

rizla 2008.12.30. 17:25:46

na, nem toljuk? már BELEJÖTTEM, lol. melyik lobby?

rizla 2008.12.30. 17:31:21

senki, egyelőre, nem is látom fent bedobást. de jöhetsz te is popp. gyertek a WEMBLEYbe: DDDDD

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.30. 17:49:16

némi balfaszkodás után végül megvolt a nagy derbi. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.30. 17:50:03

mennák, de hív egy előszilveszteri mókay, úgyh passzolok.

rizla 2008.12.30. 17:53:25

bedobásnál: VELEM? az érdekes, mert én nem láttam

rizla 2008.12.30. 18:02:35

na, kapufákban én vezetek :((

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.30. 18:05:21

"A kapufa is rossz lövés!" (Faragó Tonó)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.30. 18:05:22

@rizla: hát, ha te játszottál 'rizla' néven 'DzurjakCsopi' ellen, akkor igen :D

rizla 2008.12.30. 18:06:08

igen, de amikor te írtad akkor még nem játszottunk. na, nincs több meccs?

rizla 2008.12.30. 18:18:56

enyhén bugos a játék: DDDDDDDDDDDDDDDD

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.30. 18:23:47

na jó, ezzel a sok szakadással már nem annyira nyerő a játék. most beküldök néhány paleszt, majd valamikor még játszhatunk.

szbszig 2009.01.02. 07:48:45

A büntetős játék szimplán szar. Klárenszé már sokkal jobb, de valahogy ott sem teljesen azt csinálja mindig, amit nyomok neki...

szbszig 2009.01.02. 07:55:59

Áh, ez is szar, tizenegyedik sorozatnál a kapusokat vártam, de megint mezőnyjátékos rúgott:

kepfeltoltes.hu/view/090102/tizenegyedik_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

:)

szbszig 2009.01.05. 22:57:18

Amúgy egyszer már sikerült megnyerni a játékot. Bár néhány dolog őszintén szólva nem tetszik benne. Az egyik például az, hogy néha a kapus véd, de a labda továbbcsorog, ő meg áll bambán mozdulatlanul. A másik, hogy a csapatok tulajdonképpen csak dísznek vannak, a nehézségi szintet az határozza meg, nyolcad-, negyed- vagy elődöntőt játszol. Így azért kicsit kiábrándító, hogy az elején simán kiverem a nagycsapatokat, a döntőben meg jön mondjuk a CSZKA Szófia, és szabályosan lealáz. Ezen lehetett volna kicsit árnyalni. Akár úgy is, hogy nem is a csapatok valódi erejét, hanem az adott heti rangsort számítja bele a nehézség kalkulálásába. Döntőt nyerni amúgy is szinte lehetetlen, mert egyszerűen bőven az emberi reakcióidőnél kevesebb ideig adja be védésnél a piros karikát. Én is úgy tudtam nyerni azon egy alkalommal, hogy mindegyiket berúgtam, és valami csoda folytán az egyiket sikerült kifognom, pontosabban gyakorlatilag belelőtte az álló kapusomba. Meg simán lehetne több csapat, főleg ha a valós képességeiket úgyse nézi, minimum minden országból egy. És persze kéne egy ugyanilyen válogatottakkal is. (Brazil és olasz csapatokra már megcsinálták, azt láttam.) :)
süti beállítások módosítása