Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Interaktív SPL

2008.12.16. 07:00 donnelly

Ezt a posztot valójában a kommentelők szerkesztik, mi csak eleget teszünk a kéréseiknek, így ezúttal is készültünk metállal. A kiegyensúlyozatlanság és az ellentétes félidők bajnokságában egyik nagyágyú sem tudott nyerni, de közben tagolódni látszik a mezőny. S bár ez általában nem jelent semmit, hiszen két forduló képes felforgatni az egész tabellát a harmadik és a tizenegyedik hely között, de kezdenek külön válni a BL-indulók, az Európai Ligások, valamint az a hét csapat, akik agyon fogják szúrni egymást a felsőházba kerülésért. Ja meg még van a Hamilton is...

A heti metál kell, mert máskülönben nehéz ráhangolódni az erő nyers világára, ahol csak az homorít, akinek eltörték a gerincét. Mi is alig hisszük el, hogy a St Mirren egyedül több pontot szerzett a tizennyolcadik fordulóban, mint az Old Firm két csapata együttesen - ennek a csodálkozásnak ad hangot a következő szám címe:

 

Itt meg az, ami a finn metál csak szeretne lenni:

 

Úgy tűnik, László Csaba komolyan ráhajt a hónap edzője díjra, amit legutóbb a novemberi száz százalékos mérlegért szombati ellenfele, Gordon Strachan kapott. Ezúttal a Celtic ellen nem vicceltek ez edinboróiak, pedig a találkozó előtt a Celtic Parkban a 2006 márciusában elhunyt Jimmy Johnstone (kezdőknek: ő a katolikus klub történetének legjobb játékosa) szobrát avatták fel, és a legendás szélső kicsit jobb játékot érdemelt volna egykori csapatától... A régóta sérülésektől sújtott, és a hétközi Villareal elleni győzelemtől fáradt vendéglátók nem voltak képesek komoly dolgokra az első félidőben, de a Hearts sem igazán csinált semmit, azt leszámítva, hogy Kingston értékelhetetlen lövését követően Driver közelről okosan megszerezte a vezetést. A második félidőre kijövő csíkosak sem tépték szét a vendégeket, de kapitányuk megmentette őket: McManus a 79. percben két méterről bólintotta be a Szamarasz által lefejelt labdát. Balogh János ekkor tehetetlen volt, viszont néhány perccel később ő hárította Scott McDonald bombáját, és biztosította be ezzel az egy pontot. A Celtic egy hét alatt mindössze egy pontra volt képes a két fővárosi csapat ellen, míg Lászlóék három fordulón belül négy egységet szüreteltek az Old Firm szőlejében, miközben késik a játékosok prémiumainak kifizetése - ez valahonnan nagyon ismerős... CELTIC-HEARTS 1-1.


A Pittodrie irgalmatlanul hideg és nyirkos környezetében mostanában jó formát mutat az Aberdeen, vagyis náluk sem jelentett semmit, hogy egy időben a táblázat legaljára süllyedtek. A Falkirk, akiknek a kiesésében rendületlenül bízunk, de egyre kevésbé hiszünk, ellen elég volt az első félidőben focizini és két gólos előnyre szert tenni az ellenálhatatlanul játszó Lee Miller révén, ugyanis most le lehetett lazsálni a második periódust. A Gyermekek egyetlen épkézláb játékosa - akit egyébként pont az aberdoniak zavartak el a nyáron - Steve Lovell ezúttal csak a szépítést tudta összehozni, így szerzett pontok tekintetében utolsó előttiek az Ánvörnesszel és a Motherwellel egyetemben. ABERDEEN-FALKIRK 2-1.

Az Ánvörnessz eddigi 50 százalékos idegenbeli mérlegét is leronttotta a Love Streeten, hulladék hazai mutatójukkal együtt ez már csak éppen hogy bennmaradó helyet jelent nekik. A következő körben az Aberdeen látogat a Felföldre, és ez nem sok jót tartogat kedvenc az egyetlen Hegylakó alakulat számára. Úgy véljük, a szőröslábúaknak idén még Tottival a támadósorban se lenne esélyük a felsőházra - de legalább a Romának van mióta visszatért. Ja, és ez egy kiesési rangadó volt, amit a haverek simán nyertek Dorman (17. perc) és Brady (46.) góljaival. ST MIRREN-INVERNESS 2-0.

A jó formában galoppozó hibbantak ugyanolyan arányban verték az utolsót, mint legutóbb az elsőt, és ezt mind az Easter Roadon. Az utóbbi hetek kiegyensúlyozott teljesítménye stabil pályázóvá teszi őket a két semmit sem érő felsőházi hely egyikére, de még messze van a tavasz. Az Accies mínusz huszas gólkülönbsége önmagáért beszél. HIBERNIAN-HAMILTON 2-0.

A Dundee otthon újra megtréfálta a Rangers-t, és mivel László Csabáék is csak egy döntetlenre voltak képesek Glasgow-ban, a két csapat továbbra is egyenlő pontszámmal áll a harmadik-negyedik helyen, igaz a Hearts még tartogat egy kifagyott meccset a szporranjában. Kris Boyd idei tizennegyedik góljával tíz perc után megszerezte a vezetést a Rangers, és nem igazán teljesítettek elismerésre méltóan a hazaiak az első félidő további részében sem. A szünetben viszont Craig Levein az öltözőben megtalálta a hiányzó fél csapatát, és a legendásan nagydarab terroristák egy sor beadást követően (az 50. majd az 54. percben szerzett gólokkal Wilkie és Feeney révén) kierőszakolták a fordítást. Ez azonban csak bő húsz percig maradhatott így, ugyanis a fodrászánál hülye frizurájáért nem, a menedzserénél több lehetőségért de reklamáló Lafferty negyed órával a vége előtt egy Mendes-Novo útvonalú akciót követően kiegyenlített - egyébként a 63. percben állt be McCulloch helyére. Szegény Walter Smith azóta is füstölög, hiszen játékban nem nagyon tud egy csapat sem a Rangers fölé nőni, viszont idegenben a hátsó sor tehetetlensége miatt számolatlanul kapják a gólokat és szórják a pontokat. A védelem közepén ezúttal Bougherra sérülése miatt Broadfoot volt Weir párja, és ez nem igazán jött be a világoskékeknek, ezért Smith új centerhalf beszerzésén töri a fejét. Ezzel szemben a Dundee Unitednél a középső védő, Wilkie a legveszélyesebb csóva... DUNDEE-RANGERS 2-2.

Végül jöhet a hétfő esti rangadó, mely megmutatta, hogy milyen is az igazi skót futball, és amelyen öt perc alatt több volt az esemény, mint a Celtic-Hearts első félidejében - bár ez főleg homlokokon és halántékokon elhelyezett stoplinyomok, tetőszerkezetet megcélzott lövések, technikai hibák, bedobások és eszeveszett rohanás képében öltött testet. Egészen az első rész aranymetszéséig folyt ez a hiperűrsebességű "játék", de ekkor Danny Invincibile, a Killie jobboldali középpályása esett össze, és le is kellett vinni - reméljük, azóta már jobban van! Az ápolás miatt beiktatott szünet kicsit visszavett a tempóból, de Pascali bólintását követően a vendégek megszerezték a vezetést. Addig is inkább főleg nekik voltak helyzetszerűségeik Simmonds kevergetéseit követően - a másik oldalon ezek mind elhaltak, mert Porter folyton elhagyta a labdát, vagy a többiek lőttek épphogy/jóval a léc fölé. A második félidő annyi változást hozott, hogy térfelet cseréltek a csapatok, de markáns, játéknak nevezhető jelenséget továbbra sem regisztráltunk, csak azt, hogy Russell találatával eldőlt a mérkőzés. A Well így tizenegyedik, a Kilmarnock hetedik, de egy meccs kimaradt mindkettőjüknek. MOTHERWELL-KILMARNOCK 0-2.

 BRÉKING: Huszti a Celticben? Forrás: a Lord Rothermere (Justice For Hungary, Hungary's Place In the Sun...) által alapított Daily Mail.

38 komment

Címkék: d metál videó skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr64824809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.16. 08:33:34

a down szám állat.

meg ez is:
"csak az homorít, akinek eltörték a gerincét."

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 08:46:07

én viszont az isten Francesco nevének megemlítését köszönöm. Éljen a skót poszt, de ne az SPL ;-)!

Nem is tudtam, hogy Jimmy Johnstone az egyik liszaboni oroszlán két éve halott.

gyap! 2008.12.16. 09:51:41

Ja, a Down nagyon ott van és az Arcturus se rossz ( bár személy szerint én a Borknagar-t jobban szeretem :-)
ON: (vagy a fene tudja mi itt az ON, a metal vagy a foci ;-)
László meg valami elképesztőt művel... ( vagy a Hearts nem rossz csapat?! annyira nem vagyok otthon az SPL-ben...)

szferi 2008.12.16. 10:08:00

OFF: a szerző csúnyán elcseszte az Európa liga jövő évi kieséses szakaszának lebonyolítási rendszerét :)

sportgeza.hu/futball/2008/12/16/megvaltozik_a_bl_indul_az_europa_liga/

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.16. 11:17:22

@gyap!
Valszeg László is hibás, mert tavaly csak a 8. helyet érték el, igaz akkor a vezetőség agyonnyomta a szakmai munkát...

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.16. 11:28:40

Bocs, az előző kommentből kihagytam az idézőjelet és/vagy a szmájlit:)

Tehát a Hearts nem rossz csapat, alapvetően ott a helyük, ahol most vannak, viszont tavaly szenvedtek, mivel a tulajdonos/elnök/igazgató Romanovok szeretik despotikusan kezelni a vezetői dolgokat (vajon mért???), és nem volt olyan edzőjük, aki kihozza ebből a csapatból a legjobbat.

Mindenképpen Lászlót dícséri, hogy épkézláb csatár nélkül hozzák az eredményeket folyamatosan.

szferi 2008.12.16. 11:30:07

Nemm rossz csapat a hearts, azért az első négyben ott a helyük, még csabi nélkül is :). Jól emlékszem, nem is olyan régen indultak a BL-ben is?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.16. 12:42:22

Kedves donnelly, fogadd őszinte gratulációmat, hogy ígéretedhez híven sikerült belehelyezned a skót posztba Francesco Totti nevét! :-)

kroos 2008.12.16. 12:58:17

van nálatok egy mc geady...mennyit engedtek e feléböl?

gyap! 2008.12.16. 13:05:17

Kösz az infot! Én meg már kezdtem azt hinni, hogy van egy edzőzsenink ;-) De persze nem akarom elvitatni az érdemeit (gondolkodom hogy megnézek egy meccsüket, de akkor tutira szarul fognak játszani és kikpapnak :-)

Romanista 2008.12.16. 13:30:30

hmm, egy hónap száz százalék után egy hét egy pont nem olyan gáz. bár tény hogy az edinbrákat vágni kéne,igyis ugyis. (edinborouhg disease-glasgowi szleng az Aidsre..)
Husztinak jó lenne a Celtic kérdés visszafele is ilyen lenne a kapcsolat...azért én személyesen örülnék,na de erre nagyon sokan szrnakmajd akik döntetnek

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 14:35:03

Egy kérdés: a kilencvenes évek végén lehetett olyanokat hallani, hogy az Old Firm csatlakozna a PL-hez, mostanában nem, mi a szitu ezügyben?

Romanista 2008.12.16. 14:56:36

igazándiból kettősek az érzések ahogy én tudom. pénzmiatt simán csatlakoznának,skótságuk okán meg soha.

poolfanati 2008.12.16. 16:21:27

hát jah de ha csatlakoznának akkor nem is lenne már skót bajnokság...
és lám milyen kevés a komment hogyha nem szidom a metallicát és istenítem a finn metált:D

poolfanati 2008.12.16. 16:31:07

a finn metálba olyan gitárszólók vannak amitől leszakadna a fejetek:D

rizla 2008.12.16. 16:56:05

finn metál=szar

egyébként énekest keresünk.
nem vicc.

poolfanati 2008.12.16. 17:27:31

min játszol rizla?
és milyen zenét játszatok?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.16. 17:45:11

@ popp
Az Old Firm-PL csatlakozás időről időre előkerül, de a többi csapat és az SFA nem támogatja, mert akkor senki nem nézne SPL-t, viszont a két klub tévés bevételei meghatványozódnának, így ők szeretnék a dolgot, de nem akarnának a Championshipből indulni...

@ poolfanati
Azok a gitárszólók a göteborgi metáliskola termékei, importcikknek számítanak;)

rizla 2008.12.16. 17:47:51

basszus.
nem metal, de nem idegen az sem. nem tudok műfajt mondani, nem is szeretnék, akármilyen fajta énekkel létrejöhet kohézió, kísérletezőkedvünk végtelen (azért a kalapács józsik és corpsegrinderek kapásból megbuknak). akit érdekel, vagy akinek van ismerőse, akit érdekelne, annak küldök (szar minőségű) mp3at szívesen. beskatulyáztatni magunkat nem akarom, még a végén azért nem jelentkezik AZ IGAZI :(
alapvetően rockzene persze.

rizla 2008.12.16. 17:51:38

ez az arcturus koncertfelvétel egyébként borzalmas, szerintem

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 18:07:06

rizla, nem tudsz bökni egy myspace linket?

poolfanati 2008.12.16. 18:10:31

rizla:bocs én kérdeztem rosszul.
akkor mondj bandákat! ja és nekem is a basszus a kedvencem, már régóta próbálom magam rászánni arra hogy megtanuljak basszusgitározni:D

donnelly: aha, persze-persze:D
na mindegy én csak azért írtam hogy több komment legyen:)) meg különben is mostanában metalcore-kat hallgatok.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.16. 18:57:07

Ezen meg sem lepődöm. A finnmetál ugyanolyan gyerekzene, mint a nyaka köré tekeredett köldökzsinórral született, hosszan elnyúló haláltusáját még mindig szenvedő metalcore...

Amúgy ha a göteborgi metalról sincs fogalmad (amit én személy szerint nem szeretek), akkor még van mit tanulnod a szakmában...

crouchy 2008.12.16. 19:13:05

most azt ne mondja valaki hogy nem sokkal jobb így h nincs SPL logo.

rizla 2008.12.16. 19:19:50

popp nincs myspace egyelőre, majd ha lesz pár normális felvétel, akkor.

poolfanati én szívesen elvállalom a tanításodat 10ezer/óra+1 sör

rizla 2008.12.16. 19:20:31

bocs elírtam, tehát 10ezer+1 sör/óra (fordítva túl olcsó lenne)

Romanista 2008.12.16. 19:22:06

én akkor is szeretem a skót focit.logóstól.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 09:56:41

nemtom, mi az a göteborgi metál, de a clawfingert imádtam mindig, és ők göteborgiak (asszem, egyikük norvég, de lehet, hogy hülyeség).

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.17. 10:59:02

A göteborgi metal a liverpooli Carcass által "kitalált" melodikus death metal továbbfejlesztése, ezeknek a bandáknak egy része elég komplex irányba vitte tovább a dolgot...mármint a gitározást..:)

poolfanati 2008.12.17. 11:02:44

donnelly: kinek képzeled és hogy gondolod hogy kioktathatsz engem vagy akárkit is? és hogy megmondhatod hogy melyik jó zene és rossz zene?
szerintem vegyél vissza az arcodból kicsit!
rizla: a sör meg a az óra az oké:D
de most sajnos nem lenne időm rá...

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.17. 11:04:58

Én nem mondtam melyik jó, melyik rossz, csak azt, hogy melyik stílus a mai fiatalok zenéje, és melyik nem az. Amúgy ha így kiakadsz, akkor tényleg rád fér még 1-2 lecke:P

Romanista 2008.12.17. 11:16:08

www.youtube.com/watch?v=aEhbsHD7IEY
én meg akkor is szeretem a skót focit,főleg a Bhoyst

poolfanati 2008.12.17. 14:32:34

donnelly: mert mi ez itt? rocksuli?:D

poolfanati 2008.12.17. 14:39:19

donnelly: a hírt husztiról az origón olvastam és onnan másoltam...
azt észre se vettem hogy tévedtek, de nem az én hibám.
ha ilyen éles szemed van, írj az [ORIGO] szerkesztőségének és reklamálj!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.17. 16:01:14

Tudtam, hogy másoltad, azért kérdeztem. Amúgy ha origo, akkor inkább hagyjuk...:)

LondonFC 2008.12.17. 18:43:28

Wow mennyi jómunkásember! Nem csak a jó focit szeretik, de a rokkmetál zenét is! :))
Bár az a "jajgatós" szimfo-metál-izé nekem nem jön be...
(Egyébként magam is reszeltem a gitárt pár évvel ezelőtt egy trash-metalcore bandában :)) )

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.17. 20:45:43

Ne szimfózd le az atmoszférikusat légyszi!;)
süti beállítások módosítása