Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A szezon játéka, striptease és 41 gól

2008.12.15. 23:34 _benito

Mit csináltál, amikor utoljára 41 gól esett a Serie A-ban? Én Csergőfi Esztert próbáltam rávenni az ovi kertjében, hogy mutassa meg a nuniját, és a zsebemben lapult az ötös, ami három gombóc fagyira, húsz zacskó tejporra, vagy akár két svarceneggeres predátor-naptárra is elegendő volt. A kiállítások egy meccsre koncentrálódtak, de nem is róluk fogunk megemlékezni, hanem a mínusz háromról fordító Lazióról, Ibrahimovic újabb elképesztő mutatványáról, Vucsinics fülledt vetkőzőszámáról, és a Juventusról, amely a szezon játékával döngölte a gyepbe a Milant. És hoppá, ki áll a góllövőlista élén? A minket Genovában csak megtévesztő Di Vaio.

A Juventus ahogy tavaly, úgy idén is a Milan elleni meccsre tartalékolta a szezon legjobb játékát. A vendégek sem voltak esélytelenek, a két gól mellé a Milan még kihagyott néhány komoly ziccert, de tragikus védekezése miatt nem volt esélye az ezúttal valóban jól játszó torinóiak ellen. De Ceglie hatalmas érték, először úgy ráhozta a frászt a helyét féltő Molinaróra, hogy azóta a hátvéd kifogástalanul teljesít (magához képest), másodszor pedig olyan jól játszott a balszélen, ahogy Nedved már elég régen nem. Nem jó érzés ilyesmit leírni, de így igaz, és Ranierinek tökösnek kell lennie, mert neki is látnia kellett a különbséget. Nem muzsikált a Juventus, de – ha egy fáradt, rendezetlennek tűnő csapat ellenében is – kidomborította erényeit, ez pedig egy ilyen Milan ellen már bőven elég volt. A Juve parádésan használta ki a helyzeteit, Sissoko megint iszonyatos mennyiséget futott, és számtalan labdát szerzett (egy részüket még mindig tíz másodpercen belül visszaadja), Del Piero magabiztosságáról pedig mindent elmond az, ahogy a büntetőt elvégezte. Ami még fontosabb, a torinóiak játékában végre volt lendület, amit elsősorban De Cegliének köszönhetett, de ezúttal Marchisio is feltűnt az ellenfél kapuja előtt néhányszor, és Marchionni is felnőtt a csapat játékához. A Milan ezzel szemben kifejezetten szerencsétlen meccset játszott. Először is nem számíthattak ilyen jó Juventusra, másrészt a védelmükből mindenki vállalt egy gólt, ami ritkán jelent jót a négyvédős rendszer térfoglalása óta. A fejetlenség a középpályán is látványos volt, Gattusóval az ereje, Kakával az esze veszett el a Milan játékának, de még így is képesek voltak tartani magukat egy darabig. A gólokat is rosszkor kapták, a kiállítás pedig már csak arra volt jó, hogy teljes legyen a torinói örömünnep. Mert ez az volt. A hátralevő meccsei mindkét csapatnak nehezek, a Milan mindjárt Rómába utazik, a Juventus pedig Bergamóban igyekszik tovább tapadni. (Juventus-Milan 4-2)

Mit mondhatnánk az Interről, amit még nem mondtunk el róla? Meglepett bárkit, hogy Ibrahimovic nem rúgta ki a negyedik gólt a stadionból, ahogy mi, földi halandók tettük volna (jómagam úgy képzelem, még egy szaftos luft is belefért volna)? Arra bizonyára kevesebben számítottak, hogy 2-0 után még lesz szufla a Chievóban egy dacos egyenlítéshez, de a kétgólos előnyében eléggé elpunnyadó Interbe visszaszaladt az élet egy perc alatt. Aki lefújta volna Ibrahimovic első gólját, az szégyellje magát, ismerünk nem egy védőt csak ebben a bajnokságba, aki fölött nem tudott volna így átugrani, úgyhogy hagyjuk is, meg aztán úgyis lőtt még egyet, csak hogy ne legyen vita (úgyhogy ne legyen.). Ráadásul a hat pont masszív előny, és még jobban is járt az Inter, hogy a könnyedén lepofozott Juventus tapad rájuk, mintha a Nerazzuri egyetlen vereségét kiutaló Milan közelített volna ugyanilyen arányban. Az Internek áll a zászló, Mourinho innen már nem könnyen fogja elveszíteni, még akkor sem, ha a végén már Burdisso lesz az irányító. (Inter-Chievo 4-2)

Megérkezett a Roma is, a táblázatra pillantva azt látjuk, hogy Tottiék már csak hét pontnyira vannak a dobogótól. Totti ballal ragasztott szép gólja még belefér a képbe, de hogy Perrotta gólt ollózzon, arra nem sokan számítottak. Mint ahogy arra sem, hogy az első félidőben semmit nem csináló Cagliari megfordítja a meccset, pedig így történt: előbb Conti avatta fel Arturt óriási lövésel, majd Jeda előbb elszerencsétlenkedett egy ziccert, a második pedig bevarrta. Perrotta tíz percen belül egyenlített, de még ezzel sem volt sehol a Roma, nagyon kellett az a győzelem, és ahogy a beharangozóban idéztük Tottit, ez már valóban az a Roma, amelyik be is tudja gyötörni a győztes gólt. Vucsinicset a jó ég tudja, mi vezérelte arra, hogy levegye a gatyáját, mindenesetre levette, és fecskében ünnepeltette magát a curva előtt. A zsinórban ötödik bajnokiját nyerő Roma simán hozhatja mindhárom hátralevő meccsét, azzal már pedig pl. meg lehet előzni talán a Laziót is. (Roma-Cagliari 3-2)

A Lazio nem csak citromsárga rejtő színe miatt nem látszott Udinében az első hatvan percben, hanem azért, mert amikor egyszerre játszik jól Quagliarella és Di Natale, akkor ott gólparádé van. A rómaiak mindjárt hármat is beszedtek (a két válogatott oda-vissza osztogatták a gólpasszokat, igaz, a harmadiknál ismét bebizonyosodott: a két éve húzódó kapuskérdés nem nyerte megnyugtató megoldást Carrizóval), és az ég adta világon semmi nem ígérte, hogy innen még van visszaút. Még a Pandev szép passzát bepaskoló Zarate szépítésénél sem. Akkor már egy kicsit, amikor Diakhité átugrott mindenki feje fölött, és bebólintott egy szögletet. Aztán az idény során már párszor megtalált Ledesma jóvátette bűnei egy részét, a 85. percben bevágta az egyenlítést, a Lazio pedig ezzel a szezon legkomolyabb visszatérését produkálta. Most már csak nyerniük kéne néhány meccset újra – ahogy az Udinesének is. (Udinese-Lazio 3-3)

A Fiorentina most nem okozott csalódást, a BL után a Serie A-ban is győztek, és bár lehetne könnyebb a sorsolásuk az utolsó három körben, egy jó hajrával még simán meglehet akár a dobogó is – főleg, mert az utolsó fordulóban a Milan ellen vonulnak. A mostani gólokat nem meglepő módon Mutu és Gilardino szerezték, és szintén nem meglepő módon Almiron kihagyta a szezon helyzetét. (Fiorentina-Catania 2-0)
Di Vaio már ott tart, hogy mesterhármasokkal szórakoztatja a közönséget, ha olyanja van. A Bologna Torino elleni 5-2-je annyiból nem meglepetés, hogy tavaly is bemondtuk egy meccsre, hogy iszonytató 0-0 lesz, aztán aki emlékszik a Parma-Torino (vagy fordítva) meccsre, az most kacaghat bátran. Itt sem volt kisebb a mellényúlás, Novellino csapata ugyan a meccs közepén kialakult 150 másodperces, három gólt hozó őrület után még 2-2-re állt, de Di Vaióban még maradt annyi, hogy a góllövőlista élére tornázza magát. Hatodik meccsén első győzelmét aratta a Bologna kispadján Mihajlovics. (Bologna-Torino 5-2)

A Napoli már dobogós, és már az volt a Milan torinói meccse előtt is. Nem gondolja senki, hogy a délieknek esélyük lenne a bajnoki címre, de hogy egyelőre tuti BL-csapatnak tűnnek, az nem vita tárgya. Persze, erre nem a Lecce lebombázásával bizonyultak érdemesnek, hanem azzal, hogy a szezon feléhez közeledve még mindig ott sertepertélnek az élvonalban, és a Torino-Catania-Chievo-trojka elleni zárómeccsektől sem csinálja össze magát az ember. (Napoli-Lecce 3-0)
Genoában simán lehetett volna ez egy jó meccs, de elizgulták a fiúk, és inkább egymás aprítására fordították energiáikat. Floccari szép gólja után Palladino igazi ágyútöltelékhez méltón harcolta ki az első kiállítást, Milanetto csúcspatkány utánrúgásával kiegyenlítődött a létszám, majd ismét Palladinón csattant az ostor (pofázott netalán a meccs közben?), így a bergamóiak kilencen fejezték be a meccset. És ami még jobban fájt, egy másik ex-juvés is főszerepet vállalt, Sculli a 87. percben egyenlített (Genoa-Atalanta 1-1)

A Palermo Miccoli nélkül is simán, 2-0-ra verte a Sienát, és a középmezőnyben vesztegel, pont ott, ahol az év végén is fog. A Sienának kacagva beleférnek ezek a vereségek, de ez most nem jött jókor, mert a következő két körben az Inter és a Juve következik. (Palermo-Siena 2-0)
A Sampdoria olyan volt Calabriában, mint a lúzer a játékteremben, akinek az utolsó ötvenesére kipörögnek a cseresznyék. Igaz, hogy belekulcsolta húsz sör + unikum kombó árát, de ez már megvan, az első idegenbeli győzelemmel elérhető közelségbe került egy kétmeccses győzelmi széria is akár. Nem lebecsülendő. A Reggina még nincs olyan nagyon nagy bajban, tudjuk róluk, mire képesek a hajrában. (Reggina-Fiorentina 0-2)

Kitekintünk a másodosztályba is, mert jó hírt hozunk: a Salernitana ellen pontot szerző Avellino egyenlítését Koman Vladimir intézte, az állampolgárságát még keresgélő játékos mellett Vaskó is végigjátszotta a mérkőzést. Az Avellino közel a kiesőkhöz, sőt, ha a Trevisótól nem vonnak le négy pontot, köztük is lenne.
A Brescia jól elrontotta, pedig ha nem kap ki a Cittadellától, a táblázat élére állhatott volna a Vasst végig a soraiban tudó csapat. Így viszont csak hatodikak, de a 11. Pisa is csak öt pontra van az első helyen álló Empolitól.

237 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr18825287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2008.12.17. 14:02:44

fogalmazzunk úgy hogy a 2 csapat közül a kékeket tartom szimpatikusabbnak, igazából nem tudom miért, nem a játékuk vagy a játékosok miatt, ez valahogy régebben kialakult.

Romanista 2008.12.17. 14:15:42

igen és Latium szóból származik ami a latinokra utal, nade az a nép is A VÁROS miatt lett valaki... :-D

ASRM 2008.12.17. 14:18:04

"Csöncsön · pontilyen.blog.hu 2008.12.16. 23:02:28

Egyébiránt nekem pont az a szemlélet az ellenszenves, amelynek itt pl. ASRM hangot adott: szóval aki csak egyféle focit HAJLANDÓ nézni, és minden másfajtát lebecsül. Mondván, hogy ott nincs védekezés, meg hasonló ostobaságok. "
Összekeversz vkivel. A spanyol bajnokságban tényleg nincs védekezés, én azért néha mégis nézem.
Ellenben ha már itt tartunk, volt még egy aranyköpésed a klasszikóról korábban:
"Hát mondjuk kb. ötször akkora iramban folyt a játék, mint a Juve-Milanon, azaz nem csoda, ha előfordultak eladott labdák"
Na ez az, látod. Talán meg kéne találniuk a megfelelő tempót, ahol még boldogulnak a labdával is közben, mert végül is ebben a játékban ez egy viszonylag fontos szereplő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 14:26:39

Egy kis adalék ahhoz, hogy védekeznek-e a spanyol csapatok.

Készítettem egy kis statisztikát a spanyol válogatott utóbbi két évi teljesítményéről.

28 meccset játszottak

25-öt megnyetek (!)
3 döntetlen
és 0 vereség mellett.

A gólkülönbségük 54-10.

Azaz: 28 mérkőzésen (és tényleg a világ legjobb csapataival is mérkőztek) összesen tíz gólt kaptak. Ez egészen egyedülálló.

Természetesen a védelmük kizárólag spanyol bajnokságban játszó játékosokból áll.

Egyébként a spanyol játékosoknál jellemző az olyan passzolási statisztika, mint Xavinál a 30/28, és hasonlók. Az olasz mérkőzéseken sokkal több a rossz átadás, pedig kisebb az iram. De még egyszer mondom: fölöslegesen vitatkozunk erről, mert úgysem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

Romanista 2008.12.17. 14:32:19

(azért én bírom az ilyen vitákat,hogy : a töltött káposztában több a káposzta, jobb-e mint a pörkölt?)

azért azt is biggyesszük oda csöncsön, hogy ez a spanyol válogatott most azért az elmúlt idők egyik legjobbika,mert védekezik.
ezért is olyan népszerű :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 14:37:39

Közben megnéztem ugyanezt a statisztikát az olasz válogatottal is.

23 meccs

15 győzelem
5 döntetlen
3 vereség

36-19-es gólkülönbség.

Félreértés ne essék: ez is lenyűgöző védekezésre utal. De aki ezek után még leírja azt, hogy "a spanyol csapatok nem védekeznek", azt hadd röhögjem ki teli szájjal...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 14:42:46

Igen, Romanista, és a spanyol bajnokság is azért olyan jó, mert a spanyol csapatok most már védekezni is tudnak, ha kell.

Azt meg, hogy frusztrál téged az összehasonlítás, megértem. ;-)

Klárensz 2008.12.17. 14:50:30

Csöncsön csúsztatsz, a klubcsapatokról volt szó nem a válogatottakról, azt meg tudjuk, hogy a kettő nem feltétlenül van köszönőviszonyban egymással. Az a baj, hogy a bajnokságokról viszont nem lehet releváns statisztikát készíteni, mert spanyol csapatok nem játszanak a Serie A-ban illetve olasz csapatok nem játszanak a spanyol bajnokságban. Na azért a BL és az uefa-kupa is mutat valamit, de ezekben csak kevés csapat játszik minden bajnokságból.

Úgyhogy vita lezárva és legyen átkozott mindenki aki ezt a témát mégegyszer felhozza.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 14:54:00

"Az a baj, hogy a bajnokságokról viszont nem lehet releváns statisztikát készíteni, mert spanyol csapatok nem játszanak a Serie A-ban illetve olasz csapatok nem játszanak a spanyol bajnokságban." (Klárensz)

Így van. Pont ezért tartom baromságnak fölhozni ezt a spanyol bajnokság kritikájaként. Egyszerűen nem lehet értelmes összehasonlítást tenni.

Így eztán én is lezárom a vitát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 14:55:29

Tegnap már meg volt a konszenzus, másmilyen a nevezett országok futball kultúrája, de ugyanolyan rohadt erősek.

Egyébként a pörkölt jobb!

kroos 2008.12.17. 14:57:07

Csöncsön ha mindenki elismerni hogy a spanyol liga a legjobb a világon akkor te nem is kommentelnél?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:08:45

@kroos

Akkor nagyon unalmas volna a világ, vagyis valószínűleg tényleg nem.

dzolutan 2008.12.17. 15:18:28

Csak én tartom hülyeségnek a spanyol válogatott és a spanyol csapatok védelmének párhuzamba állítását? Nézzük inkább úgy, hogy Primera: 20csapat, 15 forduló,438 kapott gól, 21,9átlag, Serie A:18csapat, 16 forduló,393 kapott gól,21,83átlag. :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:30:38

Eh, ezt a vitát soha nem lehet lezárni... :-)

Kedves dzolutan, a spanyol válogatott játékosai a spanyol bajnokságból (plusz a Liverpoolból) jönnek. A spanyol bajnokság játékosainak kétharmada spanyol (a topligák között ez az arányszám a legmagasabb). Vagyis nyilvánvalóan van némi összefüggés.

Egyébiránt pont abban is fejlődött nagyon sokat a spanyol foci az utóbbi tíz évben, hogy sokkal komolyabban veszik a védekezést.

Romanista 2008.12.17. 15:32:58

"Primera: 20csapat, 15 forduló,438 kapott gól, 21,9átlag, Serie A:18csapat, 16 forduló,393 kapott gól,21,83átlag."
ez statisztikailag semmilyen eltérés,nem?

giacinto 2008.12.17. 15:34:10

A Serie A-ban 20 csapat van, igy az átlag, már csak 19,6

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:34:12

hú én úgy tudom, a Serie A-ban magasabb az olaszok aránya, mint a La Ligában a spanyoloké, de ennek utána kéne nézni.

giacinto 2008.12.17. 15:36:33

számold össze egyenként :) segitek, az inter keretében 5 van. :)

kroos 2008.12.17. 15:36:56

Argentin összefoglaló ma 19.45-töl .Nézzétek mert Riquelme ujra üzen benne az nst-nek.

Romanista 2008.12.17. 15:39:36

"A Serie A-ban 20 csapat van, igy az átlag, már csak 19,6"

alakul ez. adja valamelyik tévé ma a kupa meccse(ke)t? vagy izzítsam a streamet?

giacinto 2008.12.17. 15:39:47

láttam a gólját :) egyébként hármas rájátszás lesz a pontegyenlőség miatt.

giacinto 2008.12.17. 15:41:07

és ugye több meccset játszottak az olaszok, igy még tovább csökken a meccsenként kapott gólok száma :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:41:13

"hú én úgy tudom, a Serie A-ban magasabb az olaszok aránya, mint a La Ligában a spanyoloké, de ennek utána kéne nézni."

A spanyol bajnokságban 35,8%, az olaszban 40,2% a külföldiek aránya.

(A Premier League-ben egyébként 65,3%.)

Forrás: transfermarkt.de

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:44:53

Bocs, a Premier League-ben 62,8%.

Érdekes különben, hogy még a holland bajnokság az, ahol viszonylag kevés a külföldi (ott is pont 35,8%-nyi, mint a spanyoloknál). Nyilván az utánpótlás-neveléssel áll ez összefüggésben.

sundin 2008.12.17. 15:50:47

Nem akarok beleszólni ebbe az érdekfeszítő vitába, de a spanyolok helyzetén nagyot dobott az, hogy két olyan csapat jutott fel, amelyek szinte csak spanyolt alkalmaznak. A Numancia csak azt, a Gijonban Bilic és Colin a két kakukktojás. Mentségükre, hogy náluk játszik a legtöbb saját nevelés a ligában.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:51:46

sport klubé idén az olasz kupa, 16.45-től a Fio-Torinot közvetítik, 20.45-től a Roma-Bolognát. Javaslom halkítsd le, mert különben nagyon fölbaszod magad.

Romanista 2008.12.17. 16:03:23

kösss,popp! :D remélem valami nagy mágusok lesznek, rámférne egy kis okítás :D

egyébként pályán kívüli feszültség is lesz: Szinisa beszólt Tottinak hogy nem ment el a búcsú meccsére és ezért ő(Totti) nem létezik számára.
Totti meg elmondta, hogy felhívta Mihályfit és lemondta mert a személyi szponzora jótékonysági meccse egy időben volt vele.

dzolutan 2008.12.17. 16:08:36

Szégyellem magam a 18 csapatért! :(

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 16:14:40

Szinisa egy barom, de vaszott jól rúgta a szabikat. legutóbb Spallettiből ki is jött ezzel kapcsolatban egy bonmot: szerencsére az edző nem lőhet szabit!

Romanista 2008.12.17. 16:16:47

Spallettinek néha olyan fáradt humora van, hogy azt tudom elképzelni hogy amikor nem dolgozik akkor fekszik egy teraszon és ezt halgatja: www.youtube.com/watch?v=yFEvdWHK7GA

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 16:20:53

@sundin

Ezek az arányok tavaly is nagyon hasonlóak voltak.
Csak a korrektség kedvéért.

sundin 2008.12.17. 16:38:32

A korrektség kedvéért: az olaszok javára. Idén fordult a kocka. De mit akarsz ezzel bizonyítani?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 16:41:17

Mi van??

Tvaly is valami ilyesmik voltak az arányok:

La Liga: 36% külföldi
Serie A: 42% külföldi.

Valamelyik itteni topikban is szó volt erről egyszer, de nyilvánvalóan már az életben nem találom meg.

sundin 2008.12.17. 16:58:43

Én valamelyik mértékadó angol portálon olvastam erről egy cikket, még akkor, amikor kiderült, hogy nem lesznek ott az angolok az EB-n. Akkor fűben-fában keresték a hibát, és csináltak egy ilyen statisztikát. Bár ott fordítva volt, a hazaiak aránya egyes ligákban (az olasz 66% körül volt, a spanyol 60%).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 16:59:14

Romanista, éljen a dub! Amúgy én is kinézek a fejéből némi füstöt ;-D.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 17:01:05

Én is úgy emlékeztem, hogy az olasz első osztályban játszik a legtöbb hazai játékos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 17:03:11

Ha statisztikákról van szó, akkor a németeknek jobban hiszek. :-)

Mr.AT 2008.12.17. 17:21:48

Hogy ne hagyjuk kihűlni a kellemesen elmérgesedett Inter-Juve vitát: hát ez az giacinto, hogy a gusztustalan Inter 28 fős keretéből 5 az olasz (ezek közül Materazzi és néha Balotelli lát is közelről füvet, míg a két cserekapus Toldo és Orlandoni, valamint Bolzoni alighanem még mezt sem kapott), míg a Juventusnál a 27 fős keretből 13an olaszok (plusz az immár szintén olasznak számító Amauri, akivel együtt 14), s ezek nagy része rendszeresen játszik is. :-)

Konklúzió: rontjátok az arányt, 'ázze! :-) Hülye Inter! :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 17:34:31

"Ha statisztikákról van szó, akkor a németeknek jobban hiszek. :-)" - mégis csak azt kéne, amit giacinto mond: egyenként összeszámolni ;-).

giacinto 2008.12.17. 17:55:51

AT:

végülis párszor kiveséztük már, de:

1. engem abszolút nem érdekel hogy kik játszanak, milyen nemzetiségűek, nekem elég ha nyernek és elsők a bajnokságban ;) Ha olasz lennék, lehet hogy zavarna, de nem biztos. Te sem vagy olasz, nem értem miért zvar.

2. a jelenlegi legerősebb kezdőt igen nehezen lehetne olaszosítani, akik beférnének esetleg az Interbe, azok a riválisoknál játszanak és nem igen megszerezhetőek.

Julio Cesar helyett ki ? amelia? ugyanmár.
Maicon helyett?? nehéz lenne bárhol is jobbat találni.
Cordoba, samuel? az alapvetően olaszokra éptő milan is brazilt igazo la védelembe.
Grossot elég jól kiszorította anno Maxwell.

középpályán esetleg egy Rosina elláthatná Stankovic feladatait.

elöl meg max Toni lehetne Ibra ékpárja, de ő meg már nem fiatal. esetleg egy Rossit lehetne szerződtetni oda.

Meg esetleg a padra, de akkor meg abba lenne belekötve. és nem is biztos hogy a megfelelő képességű olaszok szivesen ülnének a padon.

giacinto 2008.12.17. 17:58:39

+ elég sok játékosunk rendelekzik olasz felmenőkkel, meg persze állampolgársággal és útlevéllel. vagyis semmivel sem rosszabbak mint camoranesi vagy amauri.

Mr.AT 2008.12.17. 18:04:22

giacinto, pedig lassan ideje barátkozni ezzel a gondolattal, ha bevezetik a "kötelező X számú saját nemzetiségű és X számú saját nevelésű játékos" szabályt.

Nyilván nem egyik pillanatról a másikra lehet átalakítani a keretet, de az tény, hogy az elmúlt években nem fordítottak erre figyelmet Milánóban. (Ez érthető is, meg nem is.) Amúgy azokból az összegekből, amikből az Inter igazol évről évre, igenis minőségi olasz játékosokat is meg tudna venni - hogy mást ne mondjak, Montolivot meg lehetett volna venni Muntari árából, Quagliarellát meg lehetett volna venni Quaresma árából, stb.

De ahogy már múltkor is beszéltük, Quaresma közel 28 Mio EUR-t kóstált, ebből a Juve és Milan játékosokat leszámítva (akik nyilván közvetlen riválishoz olaszként nem igazolnának) gyakorlatilag az összes válogatott olasz játékost meg lehetett volna venni - hozzá kell tegyem, teljesítményben ennyit, amennyit Quaresma, bármelyikük le is tett volna az asztalra.

Romanista 2008.12.17. 18:19:38

hátnem hinném hogy, pl De Rossi,Aquilani,Totti, vagy Cassano simán ment volna 28 milláért

gabenito 2008.12.17. 18:54:49

amit ma művelt a toro azért utálja a fél világ az olasz focit. nemmondom hogy a fio megérdemlte volna a győzelmet, de az biztos, hogy a torinoiak semiképpen sem.

LevyASR 2008.12.17. 19:12:37

egy kicsit még R10ről...
iszonyat unszimpatikus, amit a multkor is csinál, mikor sunyin visszakönyökölt a védőnek, gondolom törlesztésképp :(
sunyi kis pöcs

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.17. 19:30:12

Mr.AT

Queresma 18,5 M Euró volt + a "tehetséges" Pelé, azaz 0 euró, mert olyan bárhol kapni ingyen kölcsönbe is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.17. 19:33:38

Muntari kicsit gyenguska volt a 4-3-3 szisztémába, de a 4-42, bocs 8-2-esbe már úgy tűnik megérte az árát. (már ha nem ütögeti a piroslaposztó pofonládát) :)

giacinto 2008.12.17. 20:22:27

"Montolivot meg lehetett volna venni Muntari árából, Quagliarellát meg lehetett volna venni Quaresma árából"

És mire mentünk volna Montolivoval? Muntarit jobb játékosnak tartom. Quagliarella meg csatár alapvetően, Josénak szélő kellett.

giacinto 2008.12.17. 20:23:16

az X hazi és Y idegen szabályt soha nem fogják bevezetni. ;)

giacinto 2008.12.17. 20:36:01

Ide kapcsolódó hír hogy Acquafresca nyáron jön vissza. Szóval jövőre akár már hat olaszunk is lehet :)

_alerob 2008.12.17. 20:47:15

Hát nem úgy tendál, hogy éppenséggel ne vezetnék be. És jogos is. Ha olasz csapat, legyen már benne olasz. Ha üzbég, legyen benne üzbég, ha magyar, akkor magyar. Az Úniós munkavállalási szabályt meg leszarom. Na, ha Acquafresca nyáron visszamegy az interbe, még azt mondom egy szimpatikus lépés is.

_alerob 2008.12.17. 20:48:33

Egyébként, Benito vagy valaki más! Nemtudjátok Lanzafame-val mi ujság?

Romanista 2008.12.17. 20:58:13

sportklubbos bácsiék bekezdtek: a goal.com és a saját számításaim szerint is átlagosan 2vel többet lőttek a "Roma mesterlövészei"

calciomax 2008.12.17. 21:07:34

Ennyire zavarja az olaszokat hogy az Interben nincs olasz:
calcio.hu/index.php?menu=hirolvaso&hir_id=1822

giacinto 2008.12.17. 21:07:35

szimpatikus lépés az intertől? ugyan, majd róla is kitaltok valamit, hogy micsoda szar, szemét, bunkó játékos... láttunk már ilyenre példát.

egyébként már egy ideje várjuk a visszatérését.

calciomax 2008.12.17. 21:08:25

A második legnépszerübb klub

Klárensz 2008.12.17. 21:38:56

Antoninit rendszeresíteni kéne a Milan kezdőjében. Rendszeresen hiba nélkül jól játszik , és szívét-lelkét kiteszi a pályára, ráadásul arra se kell várni, hogy beérjen.

_alerob 2008.12.17. 21:59:37

akkor képzeld be , hogy mindenki csak fikázni tud meg ellenségeskedni :) egy fiatal olasz, komlyan jó 5let. Ibra mellé el is fér még vki. Muntari meg akkor is egy unszimpatikus fasz marad nekem, mint neked Chiellini akár.

Klárensz 2008.12.17. 22:01:26

Pirlónak viszont nagyon nem megy, le is hozta Ancelotti. Nem tudom láthatom-e még az igazán jó Pirlót, mindenesetre nagyon hiányzik.

Meg egy jó kapus kéne még a télen.

Klárensz 2008.12.17. 22:03:06

A 2. Milan gól viszont szép volt.

_alerob 2008.12.17. 22:19:26

"Nehéz helyzetben vagyunk a Scudettóért folyó harcban, 9 pont a hátrányunk, amit nehéz lesz ledolgozni, de azért megpróbáljuk. Ha viszont nem sikerül, akkor egyértelműen a Juventusnak fogok szurkolni, hogy megnyerjék a bajnokságot." (Gatuso)

Mr.AT 2008.12.17. 22:31:27

GC, Quaresma 24,6 Mio EUR + Pelé játékjoga volt, s ez teljesítmény függvényében tovább nőhet 30,6 Mio EUR-ig - bár magunk közt szólva ez a veszély nem nagyon fenyeget. :-) Ez az info az elv- és klubtárs barátaid honlapjáról való, csatoltam a linket.

www.inter.eoldal.hu/cikkek/hirek/hivatalos_-quaresma-az-intere


No nem mintha nem lenne tökmindegy, egyik összegnek sem érte meg a negyedét sem.

Count Adyn 2008.12.17. 22:49:14

Mondjuk Poulsen se ért 10 millát, de Amuriért a 22 aprópénz volt:D

Romanista 2008.12.17. 23:05:12

Grande Mirko! hát aki eddig nem szerette a Roma-t,vagy az olasz focit az nem ma szereti meg,az valószínű.

Cicinhot meg feljebb tette most is egy sorral Spaletti ami oké,meg minden de én még egy kicsit tennék rajta mert ha nem lendületből adja a passzokat akkor az mind az ellenfélnek megy.
Menez,meg egy fura fickó az szent; zsenilis dolgokat művel aztán ha kettő után nincs gól akkor könnybe lábad a szeme. ennek ellenére ma egy gólpassz,ami lehetett volna kettő,de akár három is.

Hispan07 2008.12.17. 23:26:56

Már megint nem bírt nyerni a Milan. Senderos már megint megsérült (a 10. percben, no comment). Pato már megint gólt rúgott (nemcsúnya volt). Pirlo már megint szar volt (pedig évek óta az egyik fő kedvencem :/). Röfipofi-karcsi megint nem bírt berakni egyetlen igazi fiatalt sem (Pato nem ér, Antonini nem az).

Igaza van Gennaro Ivánnak, jelenleg semmi realitása nincs a bajnoki címnek.

Ja és tök nem vágom, hogy Tiágószilva miért nem megy kölcsönbe valahova, ahelyett hogy fél évig csak edzegessen. Múltkor még aszondták, Patonál se vált be.

Count Adyn 2008.12.18. 00:04:11

Most ha gonosz lennék kérdezhetném hogy szégyen e csoportmásodiknak lenni az uefa kupában, dehát nem vagyok gonosz:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.18. 10:15:50

www.xlsport.hu/showcikk.php?scid=1009894

Itt is ez van. Van több helyen magasabb ár, de sztem, ehhez hozzáadósik a játékosnak fizetett bér meg ilyenek, pelé meg 18,6 csak a vételár felár nélkül. :)

giacinto 2008.12.18. 10:33:19

18,6 + Pelé (akit 6 millióba számoltak be) + teljesítményfüggően 6 millió = 30,6.
Vagyis a valóságban 18,6+Pelé, semmiképp sem 30.

Mr.AT 2008.12.18. 11:34:17

Akkor Pelét 6 Mio EUR-nak tekintve, 24,6 Mio EUR + teljesítménybér. Qrva sok pénz, tekintve, hogy 2 éve szinte pont ugyanennyit fizettetek nekünk Ibrahimovicért - hadd ne hasonlítsam össze a két játékost.

De a transfermarkt.de adatai alapján is, az összes olasz labdarúgót tekintve (s a Juve és a Milan játékosait nem számítva) ebből egyedül csak De Rossi nem jönne ki.

Irreálisan sok pénz egy legjobb szándékkal is csak közepes szintű, és jelenleg bűnrossz formában lévő labdarúgóért. A tegnapi példánál maradva, ebből a pénzből Montolivo és Quagliarella EGYÜTT kijött volna.

Romanista 2008.12.18. 11:52:02

AT, ugyan ez a honlap azt mondja hogy Totti 25 millió eurót ér.

Szerinted van valaki aki megtudná venni?
plusszba még Zanetti és Maldini együtt 11 milla,Del Piero meg 15.

Mr.AT 2008.12.18. 13:22:02

Romanista, nyilván Totti ilyen szempontból éppúgy kivétel és a klubhűség szimbóluma, mint Maldini és Del Piero, de idevehetjük J.Zanettit is, aki időtlen idők óta az Inter csapatkapitánya. Ez a pár ember nyilván nem fog már csapatot váltani, pályafutása utolsó 1-2 évében, pláne nem egy közvetlen riválishoz, aki ellen végigjátszotta egész eddig az életét.

Úgyhogy ez most mellébeszélés részedről, én nyilvánvalóan nem a csapatok ikonjairól és kb. örökös csapatkapitányairól beszéltem.

WallyB 2008.12.18. 13:29:34

Bocsesz, abszolute off, de a fórumozók egyikét érinti...
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=213453&

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.18. 14:23:28

a Herthába kéne mennie, ők a jövő csapata Németországban.

Romanista 2008.12.18. 14:27:51

én ezt is értem.
csak hogy ez az egész (mármint a tényleges átigazolás) közgáz.
Queresma esetén ki kellett fizetnie az internek a porto összes egyéb költségét. beépíteni valaki mást, a klubhűséget, a nézőket akit az egy két rabonája kicsalt stb.

ugyanez a honlap mancinit, 35 millióra taksálja, őt a Roma 13ért engedte el. gyorsan kellett nekik annyi pénz amennyit lehetett érte kapni.

kroos 2008.12.18. 14:34:06

Hethába????ahogy Basler mondta ugy fociznak mint ahogy egy nö parkol.
Szintelen szagtalan,arctalan,begyömöszölt,szarokkal nyernek+mindösszesen 2 szer sikerült ugy nyerniük hogy nem egy góllal.

kroos 2008.12.18. 14:36:55

Ksc tünij jó megoldásnak.ott tényleg irányitot játszhatnék,+ nekik a Hajnal potlására hozott Da silva nem vált be,szoval lenne lehetöség mig Berlinben a Dárdai-Kacsar-Cicero-Nicu-4-es elég masszivnak tünik.

Romanista 2008.12.18. 14:52:22

kroos
"Ksc tünij jó megoldásnak.ott tényleg irányitot játszhatnék"

:D orvos látott már, vagy ennyire penge vagy magyarból?

kroos 2008.12.18. 14:57:02

nem vagyok penge.popp fordit nekem.

kroos 2008.12.18. 14:58:06

szoval ha egyszer rosszat irnék a Bayernról vagy a Bundesligáról...

Romanista 2008.12.18. 15:11:31

:D

Á,szóval ő keni ennyire dojcsot :D :

közben meg Totti egyre inkább ugy tünik ismét válogatott lesz... ez sok mindent elmond Donadoniról, pontosabban az általános véleményről Donadoni felől

kroos 2008.12.18. 15:13:01

ja-ja..nem totti csinál segget a szájábol hanem Donadoni köcsög.

Romanista 2008.12.18. 15:50:00

"ja-ja..nem totti csinál segget a szájábol hanem Donadoni köcsög."

annak idején Nestával azért mentek el mert sokat voltak sérültek (VB vége), és mert megvolt hogy Donadoni lesz. ekkor azt mondták hogy "köszönik, jöjjenek a fiatalok" de lehetett olyanokat is hallani hogy Donadoni nem komázza a déli/római embereket. és se Totti,se Nesta nem határolódott el véglegesen.

kroos 2008.12.18. 15:52:56

Nesta magátol a futbaltol látszik végérvényesen elhatárolódni.

giacinto 2008.12.18. 16:51:52

nem azért adta a roma 13-ért mancinit mert kellett a pénz, hanem mert egy centtel sem ér többet, sőt még ennyit sem.

Romanista 2008.12.18. 17:05:38

(gia:kb ez is benne volt abban amire akartam kilyukadni)

halareaal 2008.12.18. 17:35:03

Quaresma portoi formája indokolta a leigazolását. aki ott látta pár meccsét, az tudja, hogy "legjobb esetben középszerű" játékosnak titulálni elég nagy baromság, mégha annyit nem is ér, amennyiért idehozták. az más kérdés, hogy utólag már egyértelmű, hogy baklövés volt a leigazolása. elég fiatal játékos, nagyon jóvá is válhat, csak nem az Interben, és valszeg nem is a serie aban. egy spanyol csapat inkább feküdne neki.

Mr.AT 2008.12.19. 01:37:49

halareaal 2008.12.18. 17:35:03

Quaresma portoi formája kicsit olybá tűnik nekem, mint Kovács Zoli újpesti formája... szép, szép, csak épp erőteljesen környezetfüggő. :-)
Amint nem a nemzetközileg harmadik szinten sem jegyzett portugál vidéki kiscsapatok ellen kell villogni, máris elfogy a tudomány.

Erőteljesen túlértékelt a fiatalember. Nem állítottam, hogy rossz focista, de ennyi pénzt se most, se 2, se 4, se 10 év múlva nem ér majd.

kroos 2008.12.19. 06:24:48

Quaresma pont akkora királyként érkezett mint van der meyde....

szabika 2008.12.19. 07:47:21

Spanyolba inkább ne menjen, a Barca-ban már megmutatta mire képes....

szabika 2008.12.19. 09:43:12

Bruno "A rettenetessebhelyesfarkú" Cirillo.... Tetszik a becenév, amit a játékostársak adtak neki: Dotato (megáldott):))))

giacinto 2008.12.19. 09:55:02

Molinaro már megint válogatott akar lenni...

Count Adyn 2008.12.19. 12:18:17

Chelsea - Juventus
Inter - MU
Arsenal - Roma

...:D

dzolutan 2008.12.19. 12:30:29

Meseszép, vért fogunk hugyozni a cselzi ellen, nagyon nem örülök nekik.

halareaal 2008.12.19. 17:30:32

én azért el tudnám kpzelni akár a Madridban is. az olasz csapatok szvsz elhullanak a 8addöntőben.
süti beállítások módosítása