Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A összeharangozó (15-16. giornata)

2008.12.13. 13:46 _benito

Ez itten kérem szépen egy összeharangozó. Vagy befoglaló, ahogy jobban tetszik. A 15. forduló eseményei mellett már a 16. fordulóról is szót ejtünk, előbbiben ugyanis kifejezetten izgalmas dolgok történtek, utóbbiban pedig kifejezetten izgalmas dolgok fognak történni (mégsem ezért vontuk össze őket, hanem azért, mert bocsánat és elnézést). Azért viszont jó, hogy kis csúszás volt, mert az Interrel és a Juventusszal kapcsolatban így még magabiztosabban állíthatunk dolgokat. Újabb edző távozott, ezúttal teljesen jogosan, a Sampdoria némi reménykedés után azon van, hogy végleg elbaltázza az idényét (a hazai derbivereség erre utal), képtelen lejönni a semmit nem érő döntetlenekről a Bologna, és már megint széjjelverték az Udinesét.

Az Inter olyan simán verte meg a Laziót, hogy szót is kár pocsékolni rá. A Mourinho által kifundált felállás apróbb korrekciókkal pontosan úgy működik, mint a Mancini-féle halálosztó gépezet: Ibrahimovic kivételével senki nem csinál semmi különöset, csak megvernek mindenkit. A kivételes támadóiban bízó Laziónak egy kósza helyzettől eltekintve sansza nem volt, és teljesen felesleges előjönnünk azzal, hogy mi lett volna, ha Samuel kockafejéről nem befele pattan az atomfejes a 3. percben. Mourinho iszonyatos teher alatt kell, hogy folyamatosan szállítsa az eredményeket, és kellett neki is vagy 10-12 forduló, mire ráébredt, hogy ehhez egyáltalán nem szükséges parádéznia a csapatnak. Ha pedig nem kell, akkor Olaszországban nem is fog, így az Inter-meccsek izgalmát a továbbiakban kizárólag az hivatott szavatolni, hogy Ibrahimovicnak éppen van-e kedve légi-akrobatikus megmozdulásokkal szórakoztatni a közönséget, vagy megmarad látványnak a középpálya által kiosztott vérző sebek garmadája, mellé csontzene, halálhörgés, siralom. Zajlik már.
Mert mit kellett látnunk a BL-ben? Mourinho néhány sérült miatt visszarendezte a csapatát a 4-3-3 formációba, melyben szerepet kapott az Arany Kuka-díjas mellett Mancini is (akiről egy hölgyismerősünk azt mondta: ez tutira kancsó), a teljesen kilátástalan Werder pedig úgy megrakta az Intert, hogy csak na. Ha a portugálnak voltak még kétségei, azok mostanra biztosan elszálltak, úgyhogy mostantól minden Inter-ellendrukkernek egy dolga van csak: Ibrahimovic kieséséért imádkozni. Térdre mindenki! (Lazio-Inter 0-3)

Egy része áll a fentieknek a Juventusra is, hiszen a torinóiak is nyernek, csak pont annyival kevésbé magabiztosan, mint az Inter, hogy a két csapat között teljesen jogosan feszül már most hat pont. Giovinco tök jó, és Del Piero helyén játszva pont olyan gólt lőtt, mint Alex lőtt volna ugyanonnan, úgyhogy most már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy tudja-e egy sorral hátrébb is kopírozni az ottani legendás játékos teljesítményét. Közben a BL-ben becsúszott egyike azoknak a meccseknek, ahol pont úgy játszott a Juve, mint általában, csak nem tudott éppen gólt szerezni, a kisfiú pedig kihagyott egy tizenegyest, aminek semmiféle jelentőséget nem kell tulajdonítanunk. Mivel idegenben győztek, most eltekintenénk attól, hogy ismét elővegyük a mantrát a csapat játékáról, annál is inkább, mert az eredmény az év végére nagyon fontossá vált. Most csúnya játékkal is elég minden fronton versenyben maradni, hogy aztán a hagyományosan jól elkapott tavasszal már minden szinten előrébb lépjenek. Egyelőre BL-csoportelsőség a zsebben, második hely a zsebben, mindez pontelőnnyel spékelve jövő hétfőre. (Lecce-Juventus 1-2)

A Milan viszont, akikről ugye jól tudjuk, hogy idén mindenre tesznek, csak a bajnokság a fontos, egy nyomorúságos öngóllal tudta csak megverni a Cataniát. A scudettóért az Intert elnézve valószínűleg sokkal kiegyensúlyozottabban kell teljesíteni, torinói, leccei döntetlen, palermói vereség nem fér bele, ráadásul a szicíliaiak leverése után egy sokkal nagyobb feladat tornyosul Ancelottiék előtt: a Juventus. A Catania elleni meccs azért simább is lehetett volna, ha Bizzarri nem véd mindent (ebbe a mindenbe simán belefért volna Kaká kapura punnyasztott lófingja is, de egy védő a leghülyébb módon ért bele, így lett gól Bizzarri biztos zsákmányából), a csatárokat már csak a védők tudják alulmúlni, az a Maldini-Kaladze kettős középen nagyon nincs rendben, és Gattuso is hosszú időre kidőlt. Magunk sem szeretnénk, ha így lenne, de ha a Milan leszakadna, érdemes volna átgondolni a szezon előtti terveket, és kicsivel több energiát fektetni az UEFA-kupába (a nullánál nem lesz nehéz), mert jelenlegi formájában a Milan (és a Juventus) nem méltó kihívója az Internek. (Milan-Catania 1-0)

Még nem kérünk semmiféle bocsánatot Meneztől, Gourcuffnak is voltak jó meccsei a Milanban. Azt viszont mindenképpen megénekeljük a fiatal franciáról, hogy nagyot játszott a Chievo ellen: mindenhol ott volt, jól cselezett, jók voltak a passzai (amikből ugyan társai képtelenek voltak a kapuba találni), és a győztes gól is az ő nevéhez fűződik. A Roma csinos kis sorozatot épít, és máris csak 16 pontra van az Intertől (gonosz smiley), viszont megnyerte a BL-csoportját, ami bravúr, és tavaly megmutatta, hogy a legnagyobbaknak is ellenfele tud lenni. Totti jól mondta, ez már egy másik Roma, mint amelyik a rángógörcsöt hozta Poppra hónapokon keresztül minden hétvégén. És lehet utálni Tottit, de hogy van szerepe benne, az egészen biztos, nem csak a góljaival, hanem egyáltalán azzal, hogy ott van a pályán. Az a néhány Totti-meznek befújt fault, vagy kihisztizett szabadrúgás sokat számíthat egy olyan helyzetben lévő csapatnál, mint a Roma. (Chievo-Roma 0-1)

A forduló derbijén a Samp saját szurkolói előtt szenvedett iszonyú fájdalmas, ámde az erőviszonyokat ismerve jogos vereséget a Genoától. A vendégek egészen egyszerűen sokkal jobb csapatot alkotnak, még ha ez a szokásos hangulatban zajló mérkőzésen nem is kapott akkora szerepet. A 11 sárga (városi derbi Olaszországban) mellett a Doria két érvénytelenített gólja borzolta lázadásig a kedélyeket, az 50. percben pedig a góllövőlistát 12 góllal vezető Milito lopta még beljebb magát a Griffone-tifosi szívébe. Figyeljünk a Genoára erősen, mert egy forduló alatt ott lehetnek a Milan seggében, ha az érintettek nem vigyáznak. A Samp ellenben nem elég, hogy a bajnokságban botladozik, kiesésre állnak az UEFA-kupában is, így a derbi létfontosságú lett volna számukra. Kérik vissza a pénzüket a szurkolók, nem erről volt szó! (Sampdoria-Genoa 0-1)

A Toro cserben hagyta De Biasit, és hanyatt dobta magát az Olimpicóban, mint a büdösbogár. A Fiorentinának pont erre volt szüksége, hogy lendületet kapjon a komolynak ígérkező (-zett) bukaresti túra előtt, és úgy átrohant a Torinón, hogy a hazaiak csak 0-4-nél böffentettek bele a meccsbe egy Rosina-tizenegyes által. Játékosok már vannak Torinóban, csapat még nincs, ez pedig egyértelműen edzőkérdés, úgyhogy De Biasi (három éven belül harmadszori) kirúgása most egy racionális döntés volt, hogy a visszahívott Novellino mennyire tudja majd megoldani a feladatot, arra magunk is kíváncsiak vagyunk. Mint ahogy arra is, hogy a BL-hurok lekerülte milyen hatással lesz a Fiorentinára, egy jó hatásra ugyanis nehéz volna most nemet mondani Firenzében, igencsak rájuk férne. (Torino-Fiorentina 1-4)
Megint megruházták az Udinesét, most még kicsit jobban is, mint a kiesőjelöltek az utóbbi hetekben, hiszen náluk lényegesen erősebb vetélytárs rettegetett stadionjában kellett volna helytállniuk. Az Atalanta nem is osztott sok kegyelmet, a bergamóaik fölényéről mindent elmond, hogy a hajrában csatába küldhették Vierit is, aki némi szöszmölődés után gólt is szerzett. Betalált rajta kívül Bergamo díszpolgára is (nem vicc, Doni tényleg az), és azt kell látnunk, hogy az Atalanta már nem csak az Udinesét előzte meg, de egészen közel van az élbolyhoz. (Atalanta-Udinese 3-0)

A Napoli Maggio jutalomjátékával verte a Sienát, a szélső(hátvéd?) egyet lőtt, egyet előkészített, a nápolyiak így egyedüliként tartják a lépést a nagyokkal a közben leszakadó resztli előtt. A Siena nem volt rossz, illetve eléggé megnehezített a Napoli dolgát, de a hazaiaknak nagyon kellett már egy győzelem, miután pl. a Cagliari pontot rabolt a San Paolóban. Ez megvan, jövő héten meg lehet előzni a Milant. (Napoli-Siena 2-0)
A szigetek csatáját a pompás formába lendült Cagliari hozta, mostanában mindenkit megvernek a szardíniaiak, aki szembejön velük, amire nagy szükség is volt a siralmas kezdés után. Most már nincs mitől tartani, 10. a csapat, és az eddig látottak alapján nagyon sokan gyengébbek náluk. (Cagliari-Palermo 1-0)
Mihajlovics ötödik döntetlenjét is learatta a Bologna padján, ehhez most ismét a nagyszerű Di Vaióra volt szüksége, aki kétszer is egyenlített a Reggina ellen. A döntetlen azonban a hárompontos rendszerben semmit nem ér, mert jól hangzik ugyan, hogy öt mérkőzés óta veretlen, cserébe viszont elég rosszul néz ki, hogy csak a Chievót előzik meg. (Reggina-Bologna 2-2)
 

Gondatlanságból elkövetett összefogalaló-beharangozó-összecsúszásunk miatt szíves elnézést kérjük mindenkinek, akit ez rosszul érintett. Itten van alább, mit várunk a 16. fordulótól, múlt héten kifogástalanul működött az üveggömb, lássuk, kitart-e a lendület.


Juventus-Milan 2-1

Egy valami nem lehet: döntetlen. Tudják ezt az érintettek is, bár mindkettőjüket más mozgatja idén: a Milan otthon akar nyerni mindenképpen, a többire magasról tesz, a Juventus pedig inkább Európában villogna, és a hazai bajnokság érdekli kevésbé, de azért egy hazai meccset még így is muszáj komolyan venni a Milan ellen. Aki kikap, nagyon leszakad, aki győz, tartja magát, döntetlen esetén lábon döfik egymást, és mindketten leszakadnak. Bármi lesz, az Inter nyer vele, kérdés, hogy mekkorát, és hogy melyikkel nagyobbat.
A Juventus nehéz feladat előtt áll: a csapat, amely arra élezi ki a saját játékát, hogy az ellenfelét kinyírja, most egy olyan vetélytársat fogad, melynek nincsen kinyírható játéka, csak kinyírható emberei. Kaká rendszeres felborítása például jól fizet, de Ronaldinho is hajlamos bedurcázni a második komolyabb belépő után, hogy aztán mufurckodva elvonuljon a pálya egyik szegletébe, ahol senki nem látja. A Juventusszal már nehezebb elbánni, kell hozzá egy nagy adag szerencse is, és ha az ilyen rangadók mindig háromesélyesek is, most nem érzünk annyit a Milanban, hogy ezt képes legyen megtenni.
Ancelottinak ehhez most bátornak kell lennie, és Gattuso hiányában sem szabad a teljesen hasznavehetetlen Emersont beküldenie, hanem szépen a Flamini-Pirlo-Ambrosini hármassal megpróbálni megjátszani a brazilokat, és feltartóztatni a Juventus támadásait. Ehhez egyébként sem kellenek védekező középpályások igazán, ha rápillantunk a hazai fedezetsorra, ismét felmerül a kérdés: hogyan akar a Juventus a Milan kapujának közelébe férkőzni? A torinóiak tavaly a szezon egyik legjobb meccsét játszották a Milannal, akkor némi szerencsével, de igazából megérdemelten nyert a Juventus egy lüktető, fordulatos meccsen. Ebből az idei Derby d’Italiából összecsapásból sok minden lehet, de meg lennénk lepve, ha a színvonalában akár csak megközelítené a tavalyit, egyszerűen egyik csapaton sem látunk egy szemernyi könnyedséget, eleganciát sem. Darálnak mindketten, hol eredményesen, hol csúnyán pofára esve, ez pedig nem ígér jó meccset. Tévedtünk már ennél nagyobbat is, ráadásul most mi magunk is azt szeretnénk, hogy ne legyen igazunk.

Inter-Chievo 1-0
Az első az utolsó ellen soha nem fújja fel annyira az arcát, mint amennyire kellene, ha viszont mégsem tudna nyerni az Inter, akkor farkast kiáltanánk azonnal. Ez akkora 1-es, amekkorát egy diákomnak adtam utoljára, aki kipuskázott szó szerint egy apróbetűs referenciát is.

Roma-Cagliari 1-1
Hoppá bizony. Megérzés ez, semmi több, mivel azonban nem tudunk két dologra egyszerre figyelni, viszont le tudjuk írni a hóba a nevünket, ez semmit nem jelent. Egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk, hogy a Nápolyból pontot rabló szardíniaiak mire mennek a magukat pusztító üzemmódba hergelő Roma ellen.

Fiorentina-Catania 1-0

Az idegenben négyet vágó firenzeieknek nincs mitől félniük a Catania ellen, még akkor sem, ha a vendégek idén több meglepő eredményt is produkáltak már Szicíliától távol is. Firenze távol van, de ez még nem garancia, annál is inkább, mert az élmezőny tötymörgése miatt még nem vészes a lilák lemaradása sem.

Napoli-Lecce 2-0
A héten, igaz, még remegő szájszéllel, már kibökték a nápolyiak a kulcsszót: Bajnokok Ligája. Most éppen ott vannak, ahonnan ez egy Metallurg Donyeck legyőzésével valósággá válhatna, de ezt nem szabad megszokni, mert jön a Fiorentina és a Genoa (utóbbi jobban jön), komolyan kell venni a Lecce-féle ellenfeleket is. A Napoliban minden megvan, ami kell.

Genoa-Atalanta 2-1
Mi ezt a meccset lecsorgatjuk magunknak, az fix. Kis túlzással mindketten az élmezőny sarkát tapossák, és abban is hasonlítanak egymásra, hogy hazai pályán mindketten szertefingatják az ellenfeleiket. A Marassiban, ahol a meccset rendezik, a Genoa szurkolói lesznek többen, így hát…

Udinese-Lazio 1-1
Elmondjuk ismét az ezerszer ismételt, és ezerszer bebizonyosodott dogmát: ha mindenkinek rohadtul kell, akkor egyiké sem lesz. Ez most annyira kellene mindenkinek, hogy simán háromesélyes, de az eszünk helyett a történelem tanácsára hallgatunk.

Reggina-Sampdoria 3-0
Ott ugrik bele az újabb szög abba az embert formázó faládába. Egyébként is itt van már az ideje, hogy a Reggina újabb totógyilkos eredménnyel borzolja a kedélyeket, és ez még ráadásul nem is annyira az. Calabriában megszenvednek a jobb csapatok is, a Doria pedig nem is annyira jó.

Bologna-Torino 0-0

Egy alig használt, és egy nullkilóméteres edző néz kétségbeesett szemekkel egymásra a 16. forduló bennmaradási rangadóján. A Bologna ha valakit, a Torinót már végre meg kellene, hogy verjen, a Torino pedig ha valaki ellen, hát a Bologna ellen végre igazán mutathatna valamit. Olaszországban ez 0-0, se több, se kevesebb.

Palermo-Siena 2-1
De ez aztán simán lehet bármi, mert egyikük sem arról híres, hogy bármiféle trendhez tartaná magát. Tavaly nagyjából hasonló felállásból futottak neki a meccsnek, és a Robur idegenben alázta a Palermót, úgyhogy ez – nem tagadhatjuk – hasraütés, semmi több. A Siena kapujában a Curci nevű úriembert érdemes figyelni, ha már nemrég szóba került a téma (tudjuk, hogy római, popp, köszönjük).

423 komment

Címkék: olasz összefoglaló beharangozó üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr22820613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanista 2008.12.14. 23:25:58

szerintem megadható volt a tizenegyes,és kiegyenlített a milan,de utána négyperc és újra a juvénál volt az előny.ja és mielőtt bármi:azért utálom ám még a juvét....:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.14. 23:27:02

Hát ADP akkorát homorított, hogy Sotomayor jött a receptért. :)

BruceWayne 2008.12.14. 23:29:29

ez a milan mondjuk annyira rossz volt ma hogy még bírói segédlet se segített volna rajtuk :-) na mindegy, ha az Inter kapott volna ilyet 200 kommenten keresztül menne a fröcsögés.... az a sportgéza főcím meg szánalom.hu kategória

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.14. 23:29:37

Hát ha Seedorf kezezéséért adták volna a tizit az tök jogos, de ez, ha egy elesés életszerűtlen, a hozzá tartozó szabálytalanság is kérdéses. szvsz. Ha jó emlékszem tán bergkamp homorított egy ilyet, de ő az ellenkező irányba esett el mint ahogy a szabálytalanság miatt kellett volna, egy Eb-n. A második egy spanyol francia vb meccsen volt, egyhelyben állva esett el a spanyol (raul?) a 90. percben. :))

Mr.AT 2008.12.14. 23:30:15

GC, egy kicsit pihenjél most már, kelleni fog az erő éjszaka, hogy szép nagyra nőjél. És ha majd már szép nagyra nőttél, és feléred a TV képernyőjét, akkor majd felvételről megmutatjuk neked, ahogy Jankulowski barátilag megtapossa hátulról Alex vádliját, ami még Milánóban is 11est ér, bezony.

kukonyalori 2008.12.14. 23:30:57

Igen, Romanista, pont múltkor emlegettük Ferrarit, hogy mennyivel jobb volt, mint Loria (akivel azért kicsit elfogult vagyok, hát majdnem druszám). Nem is tom most hol van, és játszik-e.
GC a tizi megadható volt, de szinte sejtette, hogy valaki megemlíti. De azt gondoltam, hogy legalább Milan szurkesz lesz. Remélem, ezt nem azért írtad, haogy megen bele csússzunk az Inter és a kamu tizik című szappanoperába.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.14. 23:32:50

Mr. AT, abban viszont nem lennék biztos , hogy Alex nem volt lesen az esetnél.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.14. 23:33:45

Ferrari az elég jól hasító Genoában kezdő.

BruceWayne 2008.12.14. 23:33:57

megvolt a kontaktus (szaknyelven szólva :-) de elég hamar és furcsán ért földet del piero, már az ütközés előtt is mintha kezdett volna "elcsúszni"...hülye volt jankulovski, meg itt igazából az nem látszott hogy nem e volt les...de igazából lehet nem sokat számított volna ha nem adják meg

Count Adyn 2008.12.14. 23:36:12

Jajdeszépen mondtad Nera, még beszerzel egy mágnestáblát, és lazán beférsz a sportcsatira szakkomentátornak:D

Romanista 2008.12.14. 23:36:21

Genoaban nyomul a jó öreg Matteo.

kukonyalori 2008.12.14. 23:37:39

Kösz Popp. Szezon elején nálunk is kezdő lett volna, nem is sikeredett volna ilyen gyászosan a szezon. Mindegy, ezt jobb elfelejteni.

kukonyalori 2008.12.14. 23:41:30

Na jojcakát nektek. Oszt mindenkinek, akit érint több humorérzék, kevesebb anyázás meg "buzizás".

Forza Roma, Forza Lupi!!!

BruceWayne 2008.12.14. 23:42:05

count: tudatosan írtam így, mert a nagy szakértők is így használják (boborján és társai) XDDD

off: mai sport címlapján Bozsik "The Special One hungarian James Woods, 2éve állástalan edző" Péter megmondja a keményet a magyar fociról :-)

Asidotus 2008.12.14. 23:54:38

Ancelotti kölcsönkérte Alex Fergusontól a sapkáját? Ilyen fejjel kiállni az egész világ elé ...
Szombaton mit összerugdosta a Real Messit, szerintem a bíró (a Juve-Milan meccsen) ezt akarta megfogni.

Count Adyn 2008.12.15. 00:04:40

Ja azt énis néztem kiaza besurranó alak ott:D

calcio_di_rigore 2008.12.15. 00:29:59

Ha már vau-vau:

Seedorf kezezése sima tizi, de Grygera felöklelése hátulról se volt szabályos. Utóbbit jobb hogy nem adták meg, okot adott volna a károgásra, mégha a szabálykönyv szerint az is tizi volt.

Megnézném a Milan gólja előtti labdaszerzést is.

A megadottnál pedig kevés egyértelműbb tizi van.

Romanista 2008.12.15. 07:12:02

azért nem tudom figyelitek-é kedves interesek de már csak 16pontra van tőletek a Roma.
viccet félre: az hogy 9re van a harmadik és a negyedik,az hogy mekkora pöcegödörből,milyen sorozattal jön ki a Roma tényleg valami és az elmaradt meccs sem a Genoa ellen van hanem,bizony a ((bűn)rossz) Samp ellen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.15. 07:38:58

calcio_di_rigore 2008.12.15. 00:29:59

Rendben, de ezzel a mércével nézd az Internek ítélt dolgokat is. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.15. 08:10:02

Reomanista, nem kilenc, hanem hét pontra van a harmadik és negyedik!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 08:52:09

+2 dolog, amit nem olvastam a kommentekben:
a Juve fokmérője nem ez a Kaká és Gattuso nélkül nyomuló Milan. Ilyenkor még Flamini is számít. Ennél jobb formában vannak csapatok.
a Roma még mindig eggyel kevesebbet játszott! (pót: jan. 14.)
+ Micsoda Perrotta!!

kroos 2008.12.15. 08:54:45

Seedorf kezezését nem értem.hogy nem lehetett látni ...

kroos 2008.12.15. 08:59:11

Ahogy Zambrotta elhagyta a pályát az példamutató föleg a schalke meccs után.Hiába pirosat kapott,minden méltoságát meg tudta örizni.
És ronaldinho LOL.ilyen alázatnélküli játékot ...:P
10-en voltak de akkor sem volt hajlandó futni....megértem kaka-t.

kroos 2008.12.15. 08:59:59

habár tudom hogy akkor is ö király meg minden argentin köcsög.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.15. 09:22:35

toni szavaival azonosulok teljes mértékig.

én mindig kedveltem zambrottát, és tökéletesen megértettem, hogy elment. szarul játszott tegnap, de példamutató volt, ahogy viselte az egész estét mindenestül.

ronaldinho meg odáig már eljutott, hogy keménynek akar látszani, csak még nem kemény, így meg palacsintát csinálnak belőle.

azt viszont nem értem, miért egymással foglalkoztok, amikor tök jó kis forduló volt. igyekszem nem péntekre összefoglalni, és kérnék mindenkit, hogy állítsuk meg a kommentek színvonalának lángoló motorral történő zuhanását.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 09:37:45

benito
,,jó kis forduló volt"
ZSENIÁLIS FORDULÓ VOLT:))), pedig csapatom kikapott, de akkor is ennyi fordulat, ennyi nagy gól, viszonylag kevés vita, szerintem régen volt.
Napoli, Cassano, Di Vaio, Ibra, Perrotta, Totti, Bologna, De Ceglie, Di Natale, Lazio 10-es!!

Gnyoka 2008.12.15. 09:44:23

mbemba ez olyan volt mint egy instant összefoglaló. tökjó!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.15. 09:53:18

a viszonylag kevés vitát nem a kommentekre érted, gondolom. átkopizom az összefoglalót, remélem, ma este ki tudom kicsit egészíteni :)

Gabez 2008.12.15. 10:00:21

"de példamutató volt, ahogy viselte az egész estét mindenestül. " - példamutatóan kiállítatta magát, tényleg csodaszép volt, Zambro! ;)

Ha nem száll el fejben, akkor még x is lehetett volna, annak ellenére, hogy a Juve jobb volt, elsősorban mentalitásban.

Ronnie tényleg mehetne a padra/fenébe, Pirloval együtt, Kakát előre, vegyenek már egy csatárt és egy védőt és nem lesz olyan rossz ez a Milan. Amúgy az. Elsősorban Galliani-t kellene kitenni persze...tönkreteszi a klubot.

Romanista 2008.12.15. 10:03:33

igaz popp! "adtam nekik egy kis előnyt,karácsonyra"
ahogy jön föl a Roma, ugy fáj egyre inkább a szezon kezdet. bár lehet hogy az is kellett pszichológiailag ahhoz amit és ahogy most csinálnak.

Itáliainagysándor 2008.12.15. 10:07:24

Jó olvasni olyan kommenteket, hogy lesen volt Alex a 11-es előtt, meg nem is volt 11-es, ill. Zambrotta kiállítása sem volt jogos, pont azért ment le szó nélkül a pályáról mert nyilván el volt csalva a meccs, nem is vártam más reakciókat. A szubjektív látásmód kizárt minden esetben, ha a juventusról van szó, helyes:)

giacomo 2008.12.15. 10:14:27

"Ahogy Zambrotta elhagyta a pályát az példamutató föleg a schalke meccs után.Hiába pirosat kapott,minden méltoságát meg tudta örizni." (Kroos)

Szó nélkül elindulni lefelé, már ez is ritka, visszafordulni és minden irónia nélkül kezet fogni a bíróval, ez pedig végképp atipikus. Hiányolom ezt a mentalitást.

Mr.AT 2008.12.15. 10:15:34

mbemba, nem hiszem, hogy a Milan hivatkozhat a sok sérültjére - a Juventusnak most is, mint egész szezonban, sokkal több kulcsembere hiányzott/hiányzik, kezdve a Buffon, Trezeguet, Camoranesi vonallal, s folytatva a Poulsen, Zebina, Andrade, stb. inkább kiegészítő emberekkel. Legro lapok miatt nem játszhatott, Nedvedet a 20. perc körül vesztettük el - ha valaki panaszkodhatna a sok kieső miatt, azok szerintem mi vagyunk.

Ezzel együtt kell élni - a tegnapi meccs szerintem sokkal inkább azon ment el a Milannál, hogy akik a pályán voltak, azok sem akartak futni vagy focizni. Nem véletlenül pécézte ki az összes kommentátor és cikkíró Seedorfot és Ronaldinhot is - mindkettő sokkal jobb játékos annál, mint amit tegnap mutatott, csak ezt most el is hitték magukról, s ennek megfelelően hiányzott az alázat és a teljesítmény mögülük.

Romanista 2008.12.15. 10:20:50

a sok sérült egyébként szerintem az alapozás elcseszése miatt lehet.(márha nem brutális szerelések, amik annyira nem jellemzőek,hálisten mostanában.
ehhez mondjuk még hozzá is tehetném,hogy emlékszik mindenki a tavalyi Interes sérült,hullámra,amihez képest most nem igazán hallani ilyesmiket. ráadásul mindenki arról beszél hogy az inter félelmetes fizikailag - az Olimpicoban élőben ez durván látszott azért. ezt én Mourinhohoz fel is írom.
ja meg anno a Románal a szar kezdetkor olyanokat mondtak hogy megcsúsztak az alapozással és októberre sikerült befejezni. na ez is látszik pölö.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 10:22:00

benito,
bizony nem a vitákra gondoltam! :))
Gnyoka,
köszi!
Furcsa, mert egy kicsit belefásultam már a meccsnézésbe, csak nagyon válogatva néztem meccseket évekig. Sok volt az olyan meccs, amelyik több, mint unalmas volt. Ha gyalázták az olasz focit, csak megértőleg bólogattam. Néha azért felhorkantam, de nem őszintén. Okokat a gyengeségre csak sejtem! De most, megint élvezhető a foci Olaszországban!!!!!!!!


Zambrotta szerintem egy jó gyerek. Amikor elment Torinóóból, akkor dönthtett volna jobban is, talán. De azt is csak sejthetjük. Mert mi van, ha a klub nem vállalta a fizetését a másodosztályban? Nem tudjuk, mi miatt döntött úgy, ahogy döntött, vagyis mondani róla azt, vagy amazt.

giacomo 2008.12.15. 10:29:06

"a Juventusnak most is, mint egész szezonban, sokkal több kulcsembere hiányzott/hiányzik, kezdve a Buffon, Trezeguet, Camoranesi vonallal, s folytatva a Poulsen, Zebina, Andrade, stb. inkább kiegészítő emberekkel. Legro lapok miatt nem játszhatott, Nedvedet a 20. perc körül vesztettük el." (Mr.AT)

Hetek óta hasonló szövegeket olvasok, nagyon unom. Most őszintén, hol és kinek hiányzik Poulsen, Zebina, Andrade vagy Nedved? A tegnapi Juve-kezdőben Manninger és Mellberg kivételével ki jelenthet egyáltalán problémát? Külső szemlélőként nyilván Molinaro, de egyrészt ő egy kikezdhetetlen ikon :), másrészt mostanában ráadásul nem is rossz.

giacomo 2008.12.15. 10:35:51

Bocs, Nedved kezdő volt, így adott is a válasz.

Klárensz 2008.12.15. 10:48:11

"Mr.AT 2008.12.15. 10:15:34"

Óriási különbség a két csapat között , hogy a Juvénak már sikerült pótolni legfőbb hiányzóit lévén, hogy már régóta sérültek. Míg a Milannak majdnem a teljes középpályája erre a meccsre sérült le, ennyi idő alatt nem lehetett értelmes alternatívát kitalálni. Emlékezz csak vissza az idény eleje is ilyen jól ment a Juvénak, amikor őket érte el a sérüléshullám?

Trezeguet amúgy nem hiszem, hogy hosszútávon még kiszorítaná Amaurit valaha is a Juvéból max akkor, ha Amauri is lesérül.

Mr.AT 2008.12.15. 10:51:31

giacomo, nem az a kérdés, hogy hiányzik-e, hanem szimpla tény a hiányzásuk. Mbemba egy korábbi hozzászólása szólt arról, hogy a Juve fokmérője nem ez a sérülések sújtotta Milan kellene, hogy legyen. Erre reagáltam, hogy nem csak a Milant sújtják a sérülések - s azt hozzá is tettem, hogy a tegnap meccs nem is ezen múlt.

Amúgy meg minden csapatnak hiányzik minden egyes utolsó kis ifistája is, ha nem játszhat, ugyanis csökkenti a variációs és taktikai lehetőségeket.

Mr.AT 2008.12.15. 10:56:11

a halál neve: Halál 2008.12.15. 10:48:11

A korrektség jegyében: Kaká, Gattuso és Flamini volt sérült, Ronaldinho, Seedorf, Pirlo, Emerson, Ambrosini pedig játszhatott, a szélen játszó Jankulovski-Zambrotta párossal együtt, szóval a "teljes középpálya kiesett" rész kicsit túlzás. De értem mit akarsz mondani, s van is benne igazad - bár az a tény, hogy valami régóta problémát jelent, nem jelenti azt, hogy megszűnt problémának lenni.

Itáliainagysándor 2008.12.15. 10:59:20

Trez átlagban minden szezonban meglövi a maga 15-gólját, gyerekes badarság azt mondani, hogy nem férne be, akár csak csereként is;)

dzolutan 2008.12.15. 10:59:30

Csak azt nem értem, hogy ranieri miért hajtja ki a szart is a legjobb embereiből. Nedved csak leöregedett a pályáról szerintem, illetve az uccsó, kettőscserét is meg lehetett volna játszani 10perccel korábban, hogy Momonak ne a nyelve legyen a vörösszőnyeg.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.15. 11:02:06

A Juve győzelmének a kulcsa Nedved lesérülése. Ha nem lesz a pályán sokáig, attól tartok a Juvenak folytatódik a sikerszériája.

Klárensz 2008.12.15. 11:07:54

én nem ezt írtam: "teljes középpálya kiesett"
hanem ezt: "majdnem a teljes középpályája"

"bár az a tény, hogy valami régóta problémát jelent, nem jelenti azt, hogy megszűnt problémának lenni."

Hát nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy a Juvénak sikerült megoldani a problémáit, beindult a szekerük. Buffon az egyetlen olyan játékos a hiányzók közül, akihez foghatót a saját posztján nem talált a Juve. Viszont Buffonnál gyengébb kapust alkalmazni nem gáz, Manninger sem rossz. És bizony kurvasokat számít, hogy egy hete hiányozank kulcsemberek vagy fél éve.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.15. 11:08:22

milyen érdekes, hogy gc-vel kell egyetértenem: nedved sérülése kulcsmomentum volt.

Klárensz 2008.12.15. 11:15:02

"Itáliainagysándor 2008.12.15. 10:59:20"

Félreértettél. Én nem azt állítottam, hogy Trezeguet soha nem fog már játszani, hanem azt hogy szvsz elsőszámú csatár már nem lesz a Juvéban.

giacomo 2008.12.15. 11:23:48

"Amúgy meg minden csapatnak hiányzik minden egyes utolsó kis ifistája is, ha nem játszhat, ugyanis csökkenti a variációs és taktikai lehetőségeket." (Mr.AT)

Látom, kísért a tavalyi Benitez szelleme. Amúgy kár lenne komoly döntési helyzet elé állítani Ranierit még azzal is, hogy kit hozzon be az utolsó percekben. Szólni kellene neki, hogy ezzel a csapattal a játék ölése és időhúzási céllal történő cserék nélkül is lehet nyerni. Tegnap már alig néhány homorítás és feküdözés volt csak, bár a végén - nyilván megszokásból, meg a brutális formában levő Milan miatt - azért kicsit gyilkolták a focit. Ha így haladunk, nem lesz mit utálni a Juvéban, ami azért elég szomorú. Néhány játékos pedig határozottan zseniális.

Mr.AT 2008.12.15. 11:26:41

a halál neve: Halál 2008.12.15. 11:07:54

A Juvénak azért sikerült megoldania a problémáit, mert a csereemberei, akik lehetőséget kaptak, példaértékűen álltak a feladathoz és éltek a lehetőséggel. Ha De Ceglie és Marchisio azzal a mentalitással játszott volna, mint Pirlo, Seedorf vagy Ronaldinho tegnap, akkor alighanem a Milannak lenne 4:2.

Ez nem idő kérdése, hanem emberi és sportemberi értékek közti különbség, erről beszéltünk tegnap CDR-el. Egy De Ceglie soha nem fog olyan flegma kivagyisággal lazsálni a Juve mezében a pályán, mint a vagyonokért vett csillogó sztárocskák.

Klárensz 2008.12.15. 11:32:03

" Egy De Ceglie soha nem fog olyan flegma kivagyisággal lazsálni a Juve mezében a pályán, mint a vagyonokért vett csillogó sztárocskák." Mr.AT

mint ahogy Gattuso és Kaká és Flamini sem

dzolutan 2008.12.15. 11:32:54

Marchisioval nemtom mit példálóztok. Volt tegnap 3 egész jó lövése, amúgy meg legalább annyira eltűnt, mint bármikor a szezonban.

Klárensz 2008.12.15. 11:34:11

*mint ahogy Gattuso és Kaká és Flamini sem a Milan mezében

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 11:38:30

Mr AT
Szerintem, a Milan két legfontosabb embere Gattuso és Kaká. Én úgy értkelem kettejüket, mint az egy Ibrát az Interben. De többet nem lovagolok ezen! :))

kroos 2008.12.15. 11:39:52

Ami lol az a milan tegnapi védelme.oké hogy rinó hiáynzott de maldini lassu,kaladze helyezkedése nulla,föleg amauri fejesénél.jankulovski csinált egy felesleges 11-est,és nem volt ott fejben,szegény zambro-nak meg amugy se megy.

andree 2008.12.15. 11:49:04

Szerintem annyi a lényeg, hogy a Juvenak sokkal kiegyensúlyozottabb a kerete. Inkább egy stabil kezdő Molinaro, mint egy ilyen Milan védelem. Rossz volt nézni ezt az indiszponáltságot. Valaki mondta Marchisiot. Most az ő posztján ez az eltűnés elég gyakori. Poulsenhez képest őt legalább nem csak az összeállítás ismertetésénél látjuk. Nekem nagyon tetszik a játéka, és az a potenciál ami benne van.

Klárensz 2008.12.15. 11:57:17

Az már ezerszer lecsengett, hogy szar a védelem, az újdonság annyi, hogy majdnem az összes valamire való középpályását elvesztette erre a meccsre a Milan, látom nagyon el akarják egyesek bagatellizálni ezt. A múlt heti Catania elleni villámgyors középpályát össze sem lehet hasonlítani a mostani fostorgással, véletlen egybeesés, hogy pont a két meccs között sérült le 3 kulcsember a középpályáról...

A legnagyobb gáz, hogy ki sem derült tegnap, hogy mennyit ér a Juve védelme.

Alexxxx 2008.12.15. 12:07:06

Zanettit sem látjuk soha meccs közben, csak néha egy-egy 50mes gólpassznál, Marchisio is ugyanez,csak ő ügyesebb előrefelé,amit a lövései,betörései jól mutatnak.Nem tudom emlékeztek-e arra a jelenetre amikor a bal szélen indult meg Zambrottát felbőrözve...
még kb egy év folyamatos játékkal beérhet a srác,látszik hogy óriási tehetség.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.15. 12:07:18

a halál neve: Halál 2008.12.15. 11:57:17
A legnagyobb gáz, hogy ki sem derült tegnap, hogy mennyit ér a Juve védelme.

Elég jó. Az Inter ellen milyen ügyesen védekeztek. :)

_alerob 2008.12.15. 12:15:54

Marchisio, De Caglie és Giovinco óriási tehetségek!

Hej, most jöhet kifogásnaka sok sérült, de Seva vagy Ronaldinho a meccs előtt még így is Milan győzelmet várt. Nem kell elszálni, ez a Juve nagyon jó, és remélem Ranieri belátja Nedvednek semmi keresnivalója a kezdőben!

_alerob 2008.12.15. 12:17:05

Ja, és ha a juve komolyabban veszi vagy berúgja ami van, akkor ez 7-2. :D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 12:27:29

Ranieri mondta a meccs után, hogy De Cegliéből idővel jó középhátvéd is lehet!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.15. 12:33:19

"ahogy jön föl a Roma, ugy fáj egyre inkább a szezon kezdet. bár lehet hogy az is kellett pszichológiailag ahhoz amit és ahogy most csinálnak." - valószínűleg. A csapat sokkal emócionálisabb, lekesebb, harapósabb mint tavaly, amikor egész szezonban szinte maguktól jöttek a győzelmek. Ez látszik a gólörömökből, Spalletti megnyilvánulásaiból és ahogy biztatják egymást a srácok. Aztán mintha a mindig zseniális Capitano a sérülése alatt magába szállt volna és rendezte volna kapcsolatát csapattársakkal, most már játékon kívüli megnyilvánulásaiban is igazi vezér.

"Ha De Ceglie és Marchisio azzal a mentalitással játszott volna, mint Pirlo, Seedorf vagy Ronaldinho tegnap, akkor alighanem a Milannak lenne 4:2...
Egy De Ceglie soha nem fog olyan flegma kivagyisággal lazsálni a Juve mezében a pályán, mint a vagyonokért vett csillogó sztárocskák." - azért Pirlo és Seedorf elég sok mindent letett a Milan asztalára, úgyhogy De Cegliének és Marchisionak elkel egy halom alázat mire egy lapon emlegethetjük őket, ezekkel a legendákkal. Egy olyan meccs alapján, ahol a Juvének megy és a Milannak nem, elég sarkos ilyen ítéletet hozni és enyhén szólva is méltánytalan, még ha győzelem fölötti örömben érthető is. Egyébként is a kiállításig meg is volt a Milannak az esélye az egyenlítésre. Ronaldinho már más tészta, róla mindig tudtuk, hogy hangulatember. A tegnapi meccs alapján mégsem lennék olyan szigorú vele. Az első félidőben még magasan ő volt a Milan legjobb emberre, egyáltalán nem játszott rosszul, ráadásul szép gólpasszt adott. A második félidőben is küzdött a kiállításig, onnan tényleg elment a kedve, de mentségére szól, hogy onnan a Milannak sehogyse volt esélye. Nekem egyébként kedvenceim közé tartoznak ezek a lusta zsenik, a Georgie Best, Maradona, Paul Gascoigne vonulat! UFF!

calcio_di_rigore 2008.12.15. 12:45:25

Ha Nedved marad, akkor is behúztuk volna a meccset, csak nem így.
Valljuk be, a Milannak a kiállításig sem volt esélye a döntetlenre (megpattant egy lövés, na bumm), a végén már örültek hogy (annyira) nem alázzuk meg őket.
Én már hetekkel a meccs előtt sem tudtam elképzelni, hogy ezt a meccset elveszíthetjük. Az Atalanta ellen idegenben nehezebb dolgunk lesz, de nem azért mert az Atalanta jobb mint a Milan.

Marchisio tegnap a mezőny egyik legjobbja volt. Egyre bátrabban játszik, ezért kell játszatni, játszatni és játszatni. A visszatérő Zanettit azért még nehéz lesz kiszorítania, de mindenképpen játszania kell, sokat. Ahogy egyre nagyobb lesz az önbizalma, úgy lesz egyre jobb.

Marchionni sem volt rossz tegnap, de Camoranesi zsenialitását nem lehet pótolni.

Romanista 2008.12.15. 13:05:20

Pirlo sokat tett le ugyan a Milan asztalra,de idén nagyon nem jön össze neki semmi,mióta visszatért a Milan is visszaesett valamelyest. sajnálom mert szeretem a játékát ha megy neki,de most én padoztatnám,félórákat adnék neki. márha ugye lenne helyette valaki.
Nedveddel ugyanez a helyzet szerintem(kivéve hogy nem komázom annyira) és ha Dece ilyet tud mindig akkor Pavel is simán pad. (lenne ha ez nem lenne halálos bűn 2.0 DeLux a gobbok szemében)
a Románál meg tényleg összeállt valami mert - sajnos - nem szoktunk csak így fordítani.Perrotta a két évvel ezelőtti hangulathoz hasonlította a mostanit,ami több mint jó jel. csak hát ugye. igazolni meg kell,akárhogy is mert azt nem lehet megengedni hogy teljesen random legyen az hogy mikor kerül be Glória Simon.Totti "magábaszállása" pedig szerintem csak annyi hogy felszabadultabb lett (azazemelésamikapufaletthagóólbazki!) és ez a többieknek is sokat segít.

ericcartmen 2008.12.15. 13:33:37

Tottihoz még annyi, hogy idén fut, küzd, visszalép, próbál labdát szerezni. Tavaly nagyon kevés meccsen láttam tőle ilyet, ennek a fordulatnak pedig szivből örülök. Látszik, hogy végre megint öröm neki a játék, nem pedig nyűg

Romanista 2008.12.15. 13:46:50

eric: szerinem azért mert hagyták felépülni. most ez van Aquilanival is; nem sietetik direkt hogy visszatérjen gyors,inkább épüljön fel totál. orvosi stáb évek óta nem hozott ilyen normális döntéseket Rómában.

kukonyalori 2008.12.15. 14:27:41

Aquilaninál nem ártana, ha egyszer tényleg felépülne. Nagyon csípem a srácot ügyes gyerek. Csak attól vagyok, hogy zsinórba a 3.- 4. meccse tájékán, mikor már kezd jó teljesítményt nyújtani, hirtelen mindig lesérül,oszt' kihagy 4-5 meccset, és kezdődik elölről. Egyszer tudna már 10 meccset egymás után lejátszani.
Meg azért azt se felejtsük el, hogy amíg Brighi ilyen formában játszik, addig nyugodtan lábadozhat.
Azért Totti védelmében annyit, hogy tavaly, amikor játszott is akkor is sérült volt. A Real elleni kinti meccsen, meg kis túlzással annyit futott, min DDR.

Grande Roma, Grande Capitano!

Ui.: Azt nyilatkozta, hogy ha Lippi hívja, akkor megy a válogatottba is

Hispan07 2008.12.15. 18:22:18

nem bírtam végigolvasni mindent, úh bocs ha vmit már más is leírt, de szerintem:

- mindenek előtt: tegnap teljesen jogosan nyert a Juve, jobbak voltak, gratulálok.
- sérültekre nem lehet hivatkozni, pont a Juve ellen pláne nem, de tény (vki már írta fentebb): a Milan talán két legfontosabb játékosa hiányzott, látszott.
- az esős, teljesen felázott pálya a fizikálisan sokkal erősebb Juvenak kedvezett, az összességében technikásabb Milan nem bírt sebességbe kerülni, izom és lelkesedés terén pedig nem voltak pariban, látszott.
- a 11-es teljesen jogos volt, a Milannak számos helyzetben óriás mázlija volt még így is.
- Ronáldinnye a meccs elején és addig volt jó, amíg egyenlő félként támadott a csapat, de hátrányban már semmit nem ért, le kellett volna hozni (de azért pár megmozdulás, pl az a gólpassz szép volt)
- Pato egy nap jó srác lesz, félelmetes miket tud - de még csak egy kis taknyos, aki egyedül nem tud nyarat csinálni. viszont rendszeresen ő jött vissza a 16-ig védekezni.
- Amauri nagyon jó játékos. nem zseni, de nagyon jó. ugyanez igaz a Juve fiataljaira. és jó 'a csapat'.
- a Milan esetében 'nem jó a csapat', ami tegnap nagyon gyenge egyéni teljesítményekkel párosult. gyengék voltak tegnap, sajnos nagyon gyengék, de aki (Mr. AT) egy Seedorf-ot vagy egy Pirlo-t flegma csillogó kis sztárocskának titulál, az önmagát minősíti.
- a Milan védelme egy tragédia. szégyen, hogy kaladze és jankulovski kerettag, maldini pedig még 41 évesen is pályán lehet.
- végül: a jó qrva anyád, Sevcsenkó, te mocskos áruló, mi a lószarért kellett visszahozni ide!? - egyetlen értékelhető megmozdulása nem volt, mindent elcseszett. Inzaghi 10 perc alatt többet tett. a pokolba vele.

_alerob 2008.12.15. 18:44:15

Hispan07!
korrekt komment :)

Seva viszahozatalát énsem értem, miként rOnaldinho leigazolását sem. Kaka, Seedorf, Rolaldinho nem fér meg egy csapatban. Főleg nem egy kezdőben.
Ronaldnho lehet villogott eggyet kettőt, de véleményem szerint több kárt okoz a csapatnak mint hasznot.

A Juve fiataljai fantasztikusak. És Molinaro végre kezd egykis szinvonalat hozni. Én egész biztosnak érzem már. Sissoko meg egy állat. posztjá a legjobbak között van. Szegény Iaquintát sajnálom csak..:) Még valami, Nedved helyett rég másnak kéne játszani

Romanista 2008.12.15. 18:51:52

"posztjá a legjobbak között van"

nem ironizálok,nemkekeckedem,de milyen hosszú az a lista?

Gabez 2008.12.15. 19:29:21

"Hispan07: Pato egy nap jó srác lesz, félelmetes miket tud"

Miket tud? Én nem láttam tőle még soha semmi félelmeteset (félelmetes Ibra 2. gólja volt). Tegnap pl. nem csinált semmit, azon kívül, hogy egyszer a helyén volt, amikor Dinnye beadta. Sztem az a félelmetes, h mennyire túl van értékelve. De csak a Milan fanoknak, mert a többieknek ez pont így jó...kell oda egy tank is, nincs mese.

Érdekes, hogy egy-két hónapja még milyen rossz volt a Juve és mindenki sorolta, hogy mik a bajok, most meg mindenki sorolja, hogy miért ilyen jók. Megfordult a szélirány vagy mifene? :)
Ranierit elzavartátok a fenébe, na és most? Mi változott? Jó eséllyel kitartott volna a lendület 2-3 meccsre, aztán megint jött volna egy x, vagy kettő, netán egy zakó, ha nem lenne szünet...bár azt is megnézem, Bergamoban mi lesz a szupercsapattal ;)

Hispan07 2008.12.15. 19:56:24

Pato gyors, labdabiztos, alkatához képest jól fejel, Kuvajól cselez. tegnap rendszeresen visszajött, és egy az egyben még ezen lekvár talajon is simán megcsinálta a juve védőket - persze csak amíg kapott egyaltalán labdát, szal kb az első harminc percben. kb a gól volt a legkevesebb. az már más kérdés hogy gyakran öncélú, de néha meg is tudom érteni, sajnos túl sokszor hagyják teljesen egyedül. ja és fizikálisan nem eléggé erős még, egyértelmű.

Nagyon nem csípem várhidimestert, de egyetértek abban vele: Pato most olyan, mint CéRon az első MU éveiben. És remélem ugyanoda fog eljutni. És nem lesz akkor köcsög.

És bár az Inter magas lováról most biztos minden kristály tisztán látszik, megemlíteném: még nincs 19 éves, úh tényleg fair, hogy a kiforrott, csúcson lévő Ibrahimoviccsal tromfolod, ehhez csak gratulálni tudok.

_alerob 2008.12.15. 19:58:04

Gabez, majd azt én megnézem, hogy mi lessz az interrel mondjuk a BL nyolcaddöntőben. A Chievo ellen se volt az tükörsima. A Blben meg az utolsó két forduló. Megérdemelt volna az inter egy óriási UEFA kupa helyet. Ibra gólja nem volt semmi, habár ha valaki mond valamit, te egyből tudsz felhozni egy Interes példát, ami sokkal jobb, szebb. Én nem lennék annyira nagy mellel az interre, mint ahogy nem vagyok a Juvéra se. Ranierit én sose zavartam el, úgyhogy ne általánosíts. Ezt a csapatot ki kellett építeni, össze kellett rakni. Vannak hibái, de kinek nincsenek?
off
ne hidje senki, hogy az inter már bajok
a juve és a Milan is bajnokesélyes, sőt Napoli is
on
ez a forduló óriási volt! ennyi gólt! Nekem ne mondja senki, hogy egyre szinvonaltalanabb.

Hispan07 2008.12.15. 20:01:18

Mellesleg szerintem a Serie A-ban van a legnehezebb dolga a fiataloknak, pláne ha csatárok. A spanyoloknál sokkal könnyebb ficánkolni a nulla védelmek mellett, vagy az angol föl-alá rohangálásban.

calcio_di_rigore 2008.12.15. 20:20:12

Gabez, ez már csak ilyen, vannak gyengébb és jobb periódusok, van amikor semmi sem működik, van amikor minden összejön. Ez nem olyan, hogy a szezon elején megmondod a frankót egy csapatról, aztán az szezon végéig úgy marad.
Inkább örülj neki, hogy volt egy nagyon durván szar periódusunk ami nagyon ritka. Különben ott lennénk 40 pont környékén, nem osztanád az észt ilyen magas lóról.

ericcartmen 2008.12.15. 20:36:19

Hispán, Mr AT véleményére én azóta nem adok, amióta De Rossit le "római jöttment"-ezte, pláne ezt a tavalyi szezonja után

Patot meg nem Ibraval hasonlitotta össze Gabez, csupán a félelmetes jelzőre hozott egy jobb példát.

Ronaldinho leigazolása szerintem is hatalmas lutri volt, nem is értettem, hogy a milándrukkerek miért lelkendeznek annyira. Sevcsenko detto, annyi különbséggel, hogy ott kb egyértelmű volt, hogy nem lesz már jó, ráadásul ahogy elment, azok után nem szabadott volna visszavenni.

Gabez 2008.12.15. 21:50:41

Hispan: köszönöm. De nem azt mondtad, hogy fiatal ÉS félelmetes focistákat keresünk, hanem csak utóbbi. Patotól sztem nem fél senki...CRon-hoz hasonlítva...hát, sztem CR szélső, le-fel futkározós, míg Pato csak elöl várja a labdákat. No mindegy, ezt nem azért mondtam, mert az Internek szurkolok, mit számít az, hanem hogy ne csalódj túl nagyot. Kaká egy isten, Pato egy...kacsa.

"Serie A-ban van a legnehezebb dolga a fiataloknak, pláne ha csatárok" - jah, főleg ha Lavezzinek vagy Zaratenek hívják őket...simán megélnek.

_alerob: a Chievo ellen ugyan nem volt tükörsima, mivel csak 2x pörögtek be a fiúk, 0-0-nál és 2-2nél. De akkor simán rúgtak 3 gólt. Amúgy én a Juveről és a Milanról írtam, nem az Interről...és igen, az Inter csak akkor nyerhet BL-t, ha a köv körben megkapja a Barca-t, a MU-t vagy a Poolt és lenyomja őket. Ha nem, akkor nem érdemli meg.

"annyira nagy mellel az interre, mint ahogy nem vagyok a Juvéra se" - nyilván nem vagy és amúgy én nem is beszéltem az Interről...képzelődsz? :P

cdr: különben + feltételes mód...hol is láttam ilyent már sokszor...

_alerob 2008.12.15. 22:03:33

lehet képzelődök, de azt máshogy értettem :)
én is imádkozok egy Chelsea-ért a BLben a Juvénak mégha ez elég abszurd gondolatot is kelthet némelyekben:)

Mr.AT 2008.12.16. 00:36:24

ericcartmen, légyszíves idézd azt a hozzászólásomat, amiben azt írom, "De Rossi egy római jöttment".

De Rossiról konkrétan 2008.11.25-én, 14:06kor írtam utoljára, méghozzá a következőket: "DDR teljesítményét senki nem vitatja, de ez egy kvázi szürkébb, kevésbé szem előtt lévő poszt, sokkal nehezebb objektíven megítélni."

Valakivel összekeversz.

Mr.AT 2008.12.16. 00:42:09

Hispan07, légyszíves idézd azt a hozzászólásomat, amiben azt írom, "Seedorf és Pirlo flegma csillogó kis sztárocskák".

Seedorfról és Pirlo-ról 2008.12.15-én, 10:15kor írt hozzászólásomban írtam: "mindkettő sokkal jobb játékos annál, mint amit tegnap mutatott".

Vak-e vagy? :-)

ericcartmen 2008.12.16. 18:23:28

Amikor Sissoko és Molinaro a két legjobb
2008.11.23. 11:03 _benito

Mr.AT 2008.11.25. 15:18:56
..."Holmi római jöttment sihedereket meg csak az Isteni ADP-ről szóló mondat lezárása UTÁN lehet szóbahozni, természetesen véletlenül sem összehasonlítást kezdeményezve, mert az már önmagában is sértő. :-)"...

Ok, rosszul emlékeztem a szóhasználatra, de a lényeg ugyanaz
Nem keverlek senkivel

Mr.AT 2008.12.16. 21:54:47

ericcartmen, egy napba telt, mire sikerült találnod valamit, amibe nagy nehezen sikerült belekötnöd? :-)

Ad.1. Hol szerepel ebben az idézetben De Rossi?
Ad.2. Ha nem tűnt volna fel, az idézet ironikus és szándékoltan túlzó, amit ha másból nem, a smiley-ból még te is észrevehettél volna. De hogy biztosan megértsd, leegyszerűsítem: vicceltem.

Ne legyél már olyan, mint egy óvodás, akinek mindent magyarázni kell...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 22:20:20

"Ad.1. Hol szerepel ebben az idézetben De Rossi?" - Mr. AT eredj már, amikor ezeket sorokat leírtad, éppen azon vitatkoztunk ki érdemli a Calcio Oscart. És legjobb olasz játékos díjára csak egyetlen rómait jelöltek, éppen De Rossit! És ezt azért írtad, mert valaki azt merte írni, hogy szerinte DDR jobban megérdemelné, mint a te ikonod, az egyébként nagyszerű Del Piero, akinek magának sem jutna eszébe le jöttmentezni világbajnok társát.

Mr.AT 2008.12.16. 22:23:18

popp, lazíts egy kicsit ember. Nem akar senki sem bántani, egyelőre. :-)

Olvasd el az imént citált mondatot megint, fedezd fel magadnak a smiley-t a végén és nyugodj meg.

Romanista 2008.12.16. 22:35:53

ködösítesz AT,nagyon is.

Mr.AT 2008.12.16. 22:41:05

Nem nagyon van mit ködösíteni ezen, Romanista, tekintve, hogy egyértelműen vicc volt, ahogy ez a szövegkörnyezetből egyértelműen ki is derült. Ha ezt magyarázni kell, csak sajnálni tudlak.

De a magam részéről túlléptem az ilyen kisstílű kötözködéseken, azt gondolsz amit akarsz, engem aztán hidegen hagy.

ericcartmen 2008.12.16. 22:42:36

Mr AT:
Ad1: nem a blogon élem az életem, mikor olvastam a reagálásod, rögtön visszakerestem mit irtál
Ad2: lásd: popp
Ad3: Akkor nem értem a humorod. Vagy csak simán szar. Azért kiváncsi vagyok hogy reagáltál volna, ha az "Isteni ADP"-ről irok hasonlót. A smiley-t láttam, de valahogy nem tudtam DDR jelzőjére vonatkoztatni.
AD4: Feltörekvő fiatalnak is nevezted, és ott a mondatban nem volt smiley. Ebből simán azt gondoltam, ezt is komolyan gondolod (ha kell idézem ezt a mondatot is)
Ad5: ez nem óvodás stílus, leírtál valamit, amit lehet, hogy akkor nem úgy gondoltál, de először tagadtad, majd próbáltad így-úgy megmagyarázni - szerintem - kevés sikerrel.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 22:46:36

AT, nehogy azt hidd, hogy fölzaklattál ;-) és nem is az volt mondandóm lényege, hogy mit mondtál szmájlival DDR-re, hanem arra mutattam rá, hogy kapásból letagadtad, hogy róla mondtad azt, amit mégha smileyval is, hol ott egyértelmű. Na de tényleg lapozzunk!

calcio_di_rigore 2008.12.16. 22:48:37

Nem tisztem védeni senkit, de ha a fent idézett mondatokban a nagyon érzékeny lelkű romanisták nem látják az iróniát, akkor tényleg menjenek már el egy kisegítő suliba legalább...

Mr.AT 2008.12.16. 22:49:11

ericcartmen, jól passzol a nicked mindahhoz, amit itt most mutatsz. :-) Gonosz hájfejű kissrác szándékosan kavarja a szart. :-)

"Holmi római jöttment sihedereket meg csak az Isteni ADP-ről szóló mondat lezárása UTÁN lehet szóbahozni, természetesen véletlenül sem összehasonlítást kezdeményezve, mert az már önmagában is sértő. :-)"

Ezt írtam. Ha te ebben nem vélsz felfedezni iróniát, az téged minősít, nem engem.

Magyarázkodni meg aztán neked végképp nem fogok - megtisztellek azzal, hogy nem azt írom szimplán a kötözködésedre, hogy kabd be, hanem érdemben reagálok arra, amit írtál, bár egyre inkább úgy érzem, teljesen felesleges. Gondolj amit akarsz.

Romanista 2008.12.16. 22:50:50

"hanem arra mutattam rá, hogy kapásból letagadtad, hogy róla mondtad azt, amit mégha smileyval is, hol ott egyértelmű."

erre mondtam hogy ködösítesz :D

Mr.AT 2008.12.16. 23:00:34

Romanista, akkor visszaváltunk level 1re, a kommunikációs szintedre, kb. óvoda nagycsoporta, s szép tagoltan megvilágítjuk a sztorit (aminek amúgy qrva nagy jelentősége van, tényleg), úgy, hogy te is megértsd.

1. Ericcartmen a következőket írta: "Mr AT véleményére én azóta nem adok, amióta De Rossit le "római jöttment"-ezte, pláne ezt a tavalyi szezonja után".
Vagyis teljesen egyértelműen azt gondolta, én De Rossiról dehonesztáló, illetve bocs, szóval számodra is érthetően SÉRTŐ módon gondolkodom.

2. Erre reagáltam én, hogy mégis miért gondolja ezt - tekintve, hogy nem így van.

3. Erre idecitált egy idézetet, amiben minden 90es IQ feletti olvasó számára kristálytisztán látszik, hogy humorizáltam, azaz vicceltem, tréfáltam, mókáztam, stb. remélem valamelyik megfogalmazást sikerül megértened és felfognod.

4. Ericcartmen szemmel láthatóan nem tartozik a 90es IQ feletti olvasók közé, mert ezt nem értette meg, majd miután rávilágítottam, hogy VICCELTEM, mindezt magyarázkodásnak minősítette.

5. Itt jött el az a pont, hogy én azt mondom, közösségileg elmentek mindketten a p*csába. :-)

Jó éjszakát! :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 23:01:36

mbemba, ez óriási! "kéri a pofot"!

De ez még jobb "a nemzet megtartó erejű szavai", "Csaba királyfi szint" :-D. kukker.manna.ro/showvideo/852
Mielőtt még leszarjuk a kalapács nyelit!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 23:15:37

Ejnye Mr. AT mintha most neked gurult volna el gyógyszered. Én sem és Romanista sem azt vetettük aszemedre, mi véleményed De Rossiról, ha nem azt, hogy kapásból letagadtad, hogy De Rossiról mondtad. Amúgy meg ha ekkora nagy mellénnyel osztasz a szövegértelmezési képességről, akkor poénkodhatnál szellemesebben is ;-).

Na kezi csókolom!

Romanista 2008.12.16. 23:30:20

At:
sajnálom, én nem akartalak bántani,tényleg. a ködösít nálam valami olyasmit takar hogy mellébeszél,értetlenkedve visszakérdez stb.
eric félrértett/rosszulemlékezett valamire amit írtál,megkereste,megtalálta,beidézte de addigra te már le is tagadtad,másról beszéltél. erre én bedobtam, hogy szerintem ködösítesz. ezen berágtál -amit sajnálok,nem akartalak bántani- és elküldtél a picsába.

Romanista 2008.12.16. 23:34:12

egyébként meg lehet ezt így is:
www.youtube.com/watch?v=gnRkXQQ67Iw
érdemes a megszólás előtt figyelni az arcokat.

ericcartmen 2008.12.17. 09:14:57

Utolosó hozzászólásomként a témában idézem saját magamat:
"leírtál valamit, amit lehet, hogy akkor nem úgy gondoltál, de először tagadtad, majd próbáltad így-úgy megmagyarázni - szerintem - kevés sikerrel."
Azért a hol van a mondatban De Rossi reagálásod félig vicces, félig szánalmas volt (IQ-ra most nem térnék ki)
Ettől fogva ugyanúgy nem adok a vélemenyedre ahogy eddig, de az én problémám, ezt nekem kell majd tudni kezelni.

Ja, és holmi kokszos torinói senkiket meg csak az Isteni DDR-ről szóló mondat lezárása UTÁN lehet szóbahozni, természetesen véletlenül sem összehasonlítást kezdeményezve, mert az már önmagában is sértő. :-)
süti beállítások módosítása