Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Viva Ronaldo! - irónia nélkül, Premier League 16. forduló

2008.12.08. 22:31 pote

Nem vártunk túl sokat az aktuális Premier League fordulótól, különösen a Bayern győzelme miatti bánatunkban. Sok, eget rengető dolog nem is történt, hacsak az nem, hogy szombat reggel nyolc óra körül Gerrard lábát is megtalálták az Albert Dock környékén. A tabella eleje meg vége tökugyanaz maradt, még mindig a Villa ácsingózik a negyedik BL helyért, a Hull továbbra is tényező, és persze a szépreményű csapatok is folytatták bukdácsolásukat. Esett több mint húsz gól, buktuk a tippversenyt, kikaptunk a kispályás bajnokságban, hideg van, nyűgösek vagyunk. Lapozz.

Nem sűrűn volt olyan még a szezonban, hogy a négy nagynak kikiáltott csapat tucatnyi ponttal zárjon egy fordulót. Most ez újra megtörtént. a tippmixen már lehet arra fogadni, hogy ebből lesz több, vagy Robbie Keane gólból. Mi az utóbbira tennénk, mert vagyunk olyan hülyék
A BL zárókör miatt a top4 már szombaton letudta soros ellenfelét. A szó szoros értelmében letudta, mert próbáltak minél kevesebb energiát beleölni a kilencven percükbe. A Pool úgy verte két góllal a Roverst, hogy a csúcsigazolásai a padot koptatták, bizonyítva azt, amit eddig is tudtunk, hogy a vezető pozíció nem Keane-nek és Dossenának köszönhető. Valahogy mi még mindig bízunk bennük, de ez nem biztos, hogy az ő helyzetükön javít. Amíg Beniteznek csak a csapat újoncai okoznak fejtörést, addig Ince-nek meg kell küzdenie azzal, hogy hiába volt feladvány kéthete a tippelős versenyünkön, ettől még a Jézuskától új csapatot kell kérnie, mert már sorozatban tíz meccsen nem nyertek, és ez az álmos könyvek szerint forró kispadot jelent. (Blackburn - Liverpool 1-3)
A United - szokásához híven - felbillentette a pályát. A statisztika szerint 64-36 volt a labdabirtoklási arány, nekünk 99-1-nek tűnt. Tanult kollégánk olvasta a vendégek játékát: minél több passzal eljuttatni a balbunkónak a labdát, aki irgalmatlan nagyot rúg bele. Ezzel a taktikávál Fülöpre hárult a feladat, hogy ponttal távozzon a Sunderland az Old Traffordról. Marci pazar formában védett, a meccs embere lett, de ez is kevés volt, mert a ráadás első percében az elől ólálkodó Vidic bepasszírozta a győztes találatot. (ManUtd - Sunderland 1-0)
A meccs után vette át Cristiano Ronaldo az Aranylabdát. Egyértelmű, hogy megérdemelt helyére került a cím. Ő volt a legjobb az idén. Jogosan jár neki a taps.

A Chelsea - a hazai veretlenség megszakadása után - most az idegenbeli sorozatra gyúr. Tizenegyedszer sem sikerült pontot hullajtaniuk idegenben. Parádés sorozat ez is. Anelka és Deco is gyönyörű gólt szerzett. Érdekesség, hogy a francia Ibisevic volt csapata ellen szerezte. Mondjuk ez nem nagy cucc, van egy pár ilyen csapat szerte Európában. (Bolton - Chelsea 0-2)
Az Arsenal szurkolóknak is csak azért kellett izgulniuk (amellett, hogy Ebouét fütyülték), hogy ne találjon gólt a Wigan, mert a játékban nem volt benne az egyenlítés. Adebayor újra eredményes volt. Nincsenek csúcsformában Wengerék, de még lőtávolon belül van mindenki. (Arsenal - Wigan 1-0)
A Villa is. A birminghamiek egy eszelős meccsen szereztek nagyon fontos három pontot. Őszintén megvalljuk, hogy Lescott egyenlítő gólja után mi áttekertünk a kézi ebére, így valamikor a Sevilla győztes góljának pillanatában tudtuk meg, hogy Young bepofozott még egyet a végén. Az Everton nagyot küzdött, nem látszott rajtuk a csatárhiány, egy pontot megérdemeltek volna, de a bajnokságnak most sokkal inkább egy Villa-győzelemre volt szüksége. (Everton - Aston Villa 2-3)

Az újoncok közül ismét a Hullnak jött ki a legjobban a lépés. Az utolsó tíz percben fordítottak a Boro ellen, akik egy Tuncay sarkazással nagyon sokáig vezethettek. Halmosi öt percet kapott, legközelebb lehetne több is. (Hull - Middlesbrough 2-1)
Nem kell azonban a Stoke-nak és az Albionnak sem szégyenkezni. Mindketten egy nevesebb ellenféllel szemben értek el döntetlent. A newcastle-i remi talán azért értékesebb, mert 0-2-ről tudtak felállni. Owen tipikus owenes gólokat szerzett, de ez sem volt elég a győzelemhez. Ahogy Crouch bombája is csak egy pontot ért. (West Brom - Portsmouth 1-1, Newcastle - Stoke 2-2)

Jobb meccset sejtetett a Fulham-City, de nem az lett. Volt olyan, hogy másodpercekig egyérintőzött a két csapat, ami nem a tipikus kombinatív játék ismérve. A hazaiak közelebb voltak a győzelemhez, de Gerát nem hozták be, így nem is lett belőle siker. (Fulham - ManCity 1-1)
A hétfő esti zárómérkőzés csak küzdelmet hozott, és még tart, de szerintünk már nem fog változni az eredmény. (változott, WHU - Tottenham 0-2)

A tippverseny simára sikeredett, vasárnap délben már gratuláltunk is az ellennek. Sajnos a Bayern két mákos gólja sem segítette az átgondolt tippjeinket, de ez semmit sem von le Salvatore Bonanno sikerének értékéből. Gratulálunk mégegyszer. (NST - Kommentelők 6-8)
Belső szabályzatunk szerint a Mikulás még a Tiétek volt, de Jézuska már nekünk hoz előnyt.

Eheti kérdésünk pofonegyszerű:
Ki vezette a tabellát Karácsonykor a PL első szezonjában?
Láthatjátok Ti is, hogy donnelly tud szimpatikus kérdést is feltenni.
A harmadik pontos válasz beküldője lesz a hétvégi áldozatunk. A megfejtéseket most is az nst.pl@freemail.hu címre kell elküldeni.

219 komment

Címkék: összefoglaló ronaldo premier league pl cr

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr85812173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walmer 2008.12.09. 15:21:12

popp, valamit gecire benéztél.
Épp hogy Ancelottit fényeztem folyamatosan, a többi olasz edzővel egyetemben, az anolok, britek (érted, ANGOLOL, BRITEK) ellenében ;-)

Walmer 2008.12.09. 15:27:44

Egyébként ugye a Romát pont a Liverpool gyözte le büntetőkkel, pont Rómában. Azt beszélik, mikor Souness felemelte a serleget már kiürült a stadion:-)

drosiii 2008.12.09. 15:33:53

ancelotti ha a sampbol csinalna BL gyoztest es sokszoros olasz bajnokot 10 év alatt akkor lehetne SAFhoz hasonlitani.
edzoi palyafutasrol beszelunk, nem tudom mit kell nyalni egy ex-romai heréit, hogy nyert bl-t játékosként. hogy tartozik ez ide? de ezek szerint akkor c.ronaldo is nagy edzo lesz mert BL-t nyert.
Ancelott edzokent amit elert, az, hogy egy sztarcsapatnál 7 év alatt nyert egy bajnokságot, egy olasz kupát meg 2 bl-t. ja meg 3-0ról elbukott egy bl döntőt, és legutóbb még a bl-re sem tudta kvalifikálni a a csapatát (ha már az a vesszőparipátok, hogy SAF alatt egyszer nem sikerült továbbjutni a csoportból)
Mindenkit ugyanúgy lehet támadni. De ezek alapján Ancelotti se jobb mint SAF. (persze minden szubjektív)

Walmer 2008.12.09. 15:43:35

drosii, Ancelotti 3 döntőt játszott kb. kevesebb, mint 5 év alatt.
SAF alatt a MU, a 8 csapatos BL csoportkörbe egyszer sem kvalifikálta magát, meg egyszer kiesett a feduzzasztott klétszám mellett is.
Olyanok végeztek előtte, mint a Lille, meg a banfica. tette mindezt egy akkor már sztárcsapattal.
senki (én biztos) nem mondtam, hogy nem jó menedzser.
Sőt azzal kezdtem hogy "korszakos edzőegyéniség"

Walmer 2008.12.09. 15:44:14

elírásokért bocs

drosiii 2008.12.09. 15:50:11

máshonnan indultak. ennyi kb. amit irtam hogy a MU-t nem sztárcsapatként vette át, az arra vonatkozott, hogy volt akit kirúgtak (ezzel érvelt itt vki) így nem lehetett annyi ideje a bizonyításra mint SAFnak. ha más indulna kiscsapattal és abból csinálna sztárcsapatot, akkor nem valószínű hogy kirúgnák.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 15:53:55

drosiii, persze szándékosan csúsztatsz, hogy az Old Red Nose még fényesebben tündököljön, bár talán így sem kell neki ügyvéd.

No, de azért most már nem a 80-as éveket írjuk, akkor még könnyebben előfordulhatott, hogy valaki föltudott hozni egy kis klubot a középmezőnyből. Miért ne sikerülhetett volna ez egy nagy múltú, de épp válságban lévő klubbal.

Ugye akkor még két, később három légiós játszahatott egy csapatban, így az erős bajnokságokban még a kieső jelölteknél is igazi világklasszisok játszottak és épp emiatt jóval kiegyenlítettebb volt a mezőny, hogy mást ne mondjak, mikor a sir éppen kínlódott az MU felvirágoztatásával a nyolcvanasok második felében, meg kilencvenesek elején, olyan azelőtt semmit nem nyerő csapatok nyertek bajnokságot, mint a Napoli, a Hellas Verona vagy az általad is említett Samp.

Ráadásul Sir Alexnek három-négy-öt év kellett az első sikereihez, ennyit ma már sehol nem várnak, de kirúgják az edzőt jóval korábban. Persze tudom azt is, hogy Ferguson nem a két szép szeméért került az MU-hoz, hanem korábbi sikerei miatt.

De Ancelotti sem lottón nyerte a Juve,majd a Milan kispadját, de első edzői sikereként majdnem megnyerte a bajnokságot az azután zuhanó repülésbe kezdő Parmával.

drosiii 2008.12.09. 16:05:49

jólvan. most erre mit írjak? :D beszéljünk ilyenekről inkább pár sör mellett BL, vagy bajnoki meccsek nézése közben valami pub-ban azt kész.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.09. 16:07:17

nono,
csak semmi barátkozás,
tessék utálni egymást ;)

Walmer 2008.12.09. 16:13:18

drosii, az 1984/85-ös szezonban a MU 4. lett, egy ponttal lemaradva a 2. helyzett Pooltól. Az első az Everton volt 13(!) pont előnnyel. Aztán megint 4.
Jött SAF:86/87 11.
87/88 2.
88/89 11.
89/90 13.
90/91 6.
Olaszországban valszeg már az első szezon után, de 4. évad után tuti kirúgják.

Walmer 2008.12.09. 16:15:16

Hella Verona, istenem!! Hans Peter Briegel!!!!!:-)

Walmer 2008.12.09. 16:18:04

azért a Napoliban nem nyeretlen kétévesek játszottak ám: Maradona, Careca, Alemao nem szarral gurigáztak

Zici 2008.12.09. 16:35:29

Azt szeretném tudni, hogy CRoni hogy az istenben játszhatott hétvégén a múlt heti piros lapja után?
Valaki árulja má' el léccici

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 16:38:11

Walmer, abban a Hellas Veronában egy bizonyos Preben Elkjear-Larsen rúgdasta a gólokat a dán dinamitok közül! Persze, hogy nem akárkik játszottak a Napoliban, de ez nem mond ellent annak, hogy az összes olasz csapatban kiváló légiósok voltak akkoriban.

pepe11 2008.12.09. 16:40:37

Zici

Hétközben letöltötte az eltiltását a Blackburn elleni ligakupa meccsen, amin amúgy sem játszott volna:)

Woland 2008.12.09. 16:46:12

személy szerint én jobban örültem volna ha Rooney játszik ellenünk szombaton és nem Tévez. ManU-szurkolók lehet hogy jobb csatárnak tartják, de én Tottenham-fanként szivesebben látom a pályán a Pampák Pocket-sized Pitbulljánál.

nem tudok egyetérteni azzal sem, pöte, hogy az angol kevésbbé lenne mérgezett egér mint az argentin - ráadásul azzal hogy hátrafut például szögletek után védekezni jóval több kárt tesz mint hasznot.

mi is történt a Pompey góljánál az FA-kupában tavaly? amelyik miatt kiesett a ManU. Két portsmouth-i két manchesterire, csak ugye Rooney mintha kölyökfoci lett volna otthagyta Barost és rohant a ladbás felé akin már volt egy ember igy simán be lehetett játszani Barosnak aki egyedül volt a kapussal szemben.

hányan emlékszünk ManU vagy angol válogatott meccsre amikor a csupatüdő-csupasziv Rooney hátrajön védekezni és összehoz egy tizit az ellenfélnek?

bár ez mind-mind legalább annyira "Sir" Alex hibája mint a hentesképű angolé. maradna elől, koncentrálna arra, akkor talán nem lennének tizmeccses gólaszályok.

szóval én sajnálom hogy muszáj lesz Berbát és Tévezt játszatnia a ManU-nak. (eltiltás nélkül tuti hogy Rooney kezd.) ugye tavaly is az argentin miatti nyomás alatt lőtt Dawson öngólt a 95.percben.

lehet hogy Rooney jól lát előrefelé a pályán, de hátranézve vak az tuti. ennek ellenére csörtet hátra mindig, amivel nagyban megnöveli egy tizi vagy jó helyről jövő szabad esélyét. no, hátha Téveznek is meg lesz mondva hogy neki kell megmenteni a csapatát a góltól : )

seahawks 2008.12.09. 16:50:59

én úgy tudom most fogja letölteni a büntit...

Woland 2008.12.09. 16:51:20

Ramos a Real új edzője!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hohohohohohoho! well done Juande! nem tudom nem szeretni a srácot, nyertünk egy kupát vele végülis. : )

szerintem be fog jönni a Madridnak.

jó szelet, kapitány!

kroos 2008.12.09. 16:53:22

Nekem is Elkjear-Larsen ugrott be meg hogy mindenki attol fosott hogy 1 év mulva minden focista ugy fog kinézni mit Brigel.
Napoli? Ne szépitsük az a csapat maradona+10 volt.
És még annyit a fergi témához hogy Hillsboro után megszüntették az állohelyeket és a Mu lett Anglia leggazdagabb klubja,a többiek (különösen az arsenal) lemaradtak,szoval válságban lévö de nagyon gazdag klub volt.Nézd csak meg Walmer által beadott adatok alapján a helyezéseket...Hilssboro 89-ben volt.kb 1-2 év után relizálodtak mindenütt az uj szabályok,...aztán...

Woland 2008.12.09. 16:55:07

Rejtvény! Kitől származik az alábbi friss idézet:

"Italian football is the best in the world and the most intelligent. Every player wants to play in Serie A, because Italians are the masters of football.

"I really like Inter. I have always liked them from when Ronaldo played there. Moratti has always assembled great teams and Inter can win anything with the players they have."

"I will not hide myself and in future I would love to play for Mourinho at Inter.

"My dream is to be coached by Mourinho."

kroos 2008.12.09. 16:55:49

Ne értsen senki félre akkor is szenzácios eredményeket ért el saf csak ezt a ,,válságban lévö nullárol hoztafela mu-t haggyuk".
Föleg hogy 85-ben 4 lett a Mu, fergi meg levitte öket 8-13-as zonába mig nem jött be a kess:.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.09. 16:56:26

Zici, Angliában nem függesztik fel automatikusan a kiállított játékost, csak a fegyelmi tárgyalás után kap eltiltást.

Woland 2008.12.09. 17:00:04

nem popp, nem Lampard, de angliában játszik a srác. : )

zoliie777 2008.12.09. 17:05:53

Nem is kérdés h az idézet Drogbától származik.

neeson 2008.12.09. 17:08:26

És nem is annyira friss.
Gondolom nagy valószínűséggel az volt a kérdés, hogy melyik másik bajnokságban játszanál? Olasz. Ahamm, és miért nem spanyol? Hát azért, mert az olasz foci a legintelligensebb. És melyik csapatban játszanál legszívesebben? Inter.
;)


Rooney meg egész életében egyszer hozott össze 11est, az oroszok ellen,a pompey ellen Anderson legalább annyira elkúrta, ráadásul neki ez a posztja is. Különben meg mit tehetett volna, utolsó emberként megállt volna, mert úgy se jó védekezésben?
Alaptalan az, hogy magukkal a hátrajövetelekkel kárt csinál, max annyi, hoyg elfogy tőle az ereje.

United82 2008.12.09. 17:09:35

az idézet SENKITŐL nem származik. Egy olasz újság hozta le (tuttosport) hogy Anderson ezt mondta miután átvett valami díjat (valami legjobb fiatal szavazás..többek közt Walcottot,Bojan Krkicet előzött meg). De kb annyira hiteles mint a Blikk. Vagy mint az hogy Ronaldo azt mondta ő az első ,második és harmadik legjobb, amit az aranylabda átvétele utáni nyilatkozatban cáfolt is hogy ő sese nyilatkozott ilyet, mert olyan hogy legjobb nincs, legfeljebb az adott évben neki jobban ment és nagyobb volt az esélye mint a többieknek. Szóval ezt az Anderson "nyilatkozatot" tessék nagyon komolyan venni:)

drosiii 2008.12.09. 17:11:24

woland én is ismertem.. valamikor lehozhatnál frisebb "híreket" is..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 17:18:00

Stevie G? - ha ősem akkor szabad a gazda!

Woland 2008.12.09. 17:23:37

hehe, nekem új volt, meglepő és mulatságos : )

akkor r82/neeson szerint nem is Anderson mondta, vagy legalábbis az olasz titkosszolgálat kinzókamrájában hozták ki belőle : ) oké.

szegény srác buta lehet nagyon. bár annyira nem kell sajnálni elég jól él. : )

"Rooney meg egész életében egyszer hozott össze 11est, az oroszok ellen,a pompey ellen Anderson legalább annyira elkúrta, ráadásul neki ez a posztja is. Különben meg mit tehetett volna, utolsó emberként megállt volna, mert úgy se jó védekezésben?"

elküldjem a Pompey-meccs összefoglalóját? : ) nem kellett volna megállni, maradni kellett volna Baroson ha már ott volt! Anderson mit kúrt el abban a szituban? komolyan egyetlen tizit hozott össze Rooney eddig? nekem komolyan több rémlik... de lehet hogy a veszélyes szabadokkal, pirosakkal keverem...

Eid Mubarak!

Woland 2008.12.09. 17:24:35

popp, a fiatal United-es Anderson mondta egy olasz lapnak. bocs hogy eddig húztam : )

neeson 2008.12.09. 17:26:30

komolyan egyetlen tizit hozott össze Rooney eddig? nekem komolyan több rémlik... de lehet hogy a veszélyes szabadokkal, pirosakkal keverem...

Esküszöm fogalmam sincs honnan veszed ezeket, pedig Rooney összes meccsét láttam 2004es EB óta :D

United82 2008.12.09. 17:33:14

Rooney 3 piros lapot kapott eddig.
Egy BL meccs mikor megtapsolta a bírót.
2006-os VB, mindenki emléxik rá.
ÉS egy nyári barátságos tornán.

Ennyi és nem több.
A Pompey eseten kívül pedig egy olyan se volt amikor rosszul tette volna hogy hátra jött. Komolyan nem értem:)

neeson 2008.12.09. 17:34:03

(és piros lapokat se nagyon kapott....most így hirtelen a Villareal elleni ugrik be 2005-ből)

Közben megnéztem a Portsmouth gólját, mindent visszavonok, az övé volt. Mondjuk azzal, hogy hátrajött, legalább megpróbálta, Torres-Van persie, Ronaldo-Berbatov-Drogba (végtelenségig sorolhatnám), nem jött volna hátra, és akkor ketten mennek Andersonra.

Ylaya 2008.12.09. 18:10:58

A bolton mindig kiszur veletek, semmibe veszi a bele vetett hiteteket.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 18:31:12

"(és piros lapokat se nagyon kapott....most így hirtelen a Villareal elleni ugrik be 2005-ből)" - és a 2006-os vébé negyeddöntő?

mann 2008.12.09. 18:57:27

Sonka a Tuttosport Golden Boy címét kapta meg. Elétettek egy aranylabdaszerű díjat oszt adott egy interjút. Abban szó nincs azokról a "tényekről" amiket már az angol fordításokban olvasni lehet.

A Wazza-Carlitos összevetéshez.
Rooney nélkülözhetetlen eleme a MU-nak, míg Tevez (bármennyire is csípem) nem.

kroos 2008.12.09. 19:26:31

Ha már szavazások itthon Juhász Roland lett az év játékosa.

Darren Gabriel 2008.12.09. 20:03:32

kroos 2008.12.09. 08:01:45

"Young szenzácios volt de mi vam Carew-el,miért nem játszik?
Habár ez a milner-Young-agbonlahor 3-as nekem nagyon szimpatiku.
és miért young a balbekk? "

Carew sérült lesz még néhány hétig, a hátával van valami gebasz. Young pedig azért balbekk, mert Shorey a gyenge formája miatt kikerült a kezdőből, és Young most az egyetlen, aki be tud ugrani balra. Bouma is még sérült lesz egy darabig.

crouchy 2008.12.09. 21:13:17

valaki nyomjon be valami működő streamet a pool-mecsről könyörgöm!!

poolfanati 2008.12.09. 21:32:48

www.iraqgoals.com/en/ch4.html
amúgy csatárok nélkül játszunk(én nem nevezem keanet meg ngogot csatárnak) se stevie se xabi
és amíg írok egyenlítünk
aztakurva:D

crouchy 2008.12.09. 21:36:29

hát igen nem elég hogy B-csapat, még ott van Dossena meg Keane is. Amúgy ez a mez Carslberg-embléma nélkül már tényleg rémisztően hasonlít egy pizsamára. Hollandiába csak füvezni lehet alkoholt hirdetni nem? Vagy csak én vagyok vak?:)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.09. 21:36:48

crouchy

sop://broker1.sopcast.com:3912/67602

Lucas assziszt - Babel gól, pont erre volt most nagy szükség.

ja, a PSV gólja meg egy Dzsudzsi-szögletből lett.

crouchy 2008.12.09. 21:38:11

abban viszont biztos vagyok hogy ezt a második félidőt én végig nem nézem.

poolfanati 2008.12.09. 21:38:16

bedobás: és lazovichoz egy psv kézről pattant a labda! igaz ez nem bocsájtja meg maschának hogy nem fejelte ki a szögletet hanem inkább lehúzta a fejét:D

crouchy 2008.12.09. 21:38:55

jah és köszi a linkeket.

Dani Kalifornia 2008.12.09. 21:40:26

Hollandiában nemsokára füvezni sem lehet már:)

poolfanati 2008.12.09. 21:44:34

a carlsberget nem lehet kiírni a mezre, de a szünetbe heinekenes bl reklám megy...
mellesleg vicces és amúgy a heineken jó sör:D

mann 2008.12.09. 21:46:02

Hová tart ez a világ....pfhe :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.09. 21:47:24

poolfanati

én úgy láttam, hogy Dzsudzsi taktikusan arconsomta játékostársát a szöglettel, de lehet, hogy neked van igazad.
ja, és a hollandoknál Hiddink a szakértő, szívesen összefoglalnám a meglátásait, de sajnos a hollandom már nem a régi. :D mindenesetre mintha azt boncolgatták volna, hogy vajon Gomes hiányát nyögi-e a PSV. :-)

poolfanati 2008.12.09. 21:49:16

asszem a kommentátor azt mondta hogy handball.
és elvileg koeman kinn van a meccsen...

poolfanati 2008.12.09. 21:50:09

reggie_bush · atjeffs.blog.hu 2008.12.09. 21:49:01

A Heineken csajsör...

hát biztos hogy nem pilsner urquel vagy budweiser...

Woland 2008.12.09. 21:59:37

véreink egyenlitettek a Chelsea otthonában!

Koné tesvér csak igy tovább!

poolfanati 2008.12.09. 22:07:41

ha döntetlen a chelsea-cluj és nyer a bordeaux akkor kiesik a chelsea?

Dani Kalifornia 2008.12.09. 22:11:39

Höhö, a tv6 kinézte a legszarabb meccset:p

poolfanati 2008.12.09. 22:11:56

rieraé a forduló gólja!

Dani Kalifornia 2008.12.09. 22:14:14

Nagy Zoli meg Boruci magasságokba emelkedett...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.09. 22:45:01

na, jó volt nézni, hogy a 2.félidőben milyen felszabadultan fociztak a fiatalok, ráadásul pont azok lőttek gólt, akiknek nagyon kellett már, vagy megérdemelték volna már rég (kár, hogy Lucasnak nem jött össze a végén).

mondjuk az kicsit már tényleg ijesztő, amikor R. Keane egy Babel-Spearing-Lucas-N'Gog támadószekcióból lóg ki lefelé... bár az utolsó gól előtt tanárian indított, azt meg kell hagyni.

neeson 2008.12.10. 07:41:21

A Carlsberget én is cenzúráznám, ihatatlan ;)

A Chelsea akiket kaphat: Juventus, Barcelona, Pana, Lyon/Bayern. Nagy összegben mernék fogadni a görögökre...

kroos 2008.12.10. 07:54:02

Ashly..megnyugodtam azthittem hogy igy akarnak a tavaly a skot bajnokság legjobbjánok helyet csinálni a védelemben.

United82 2008.12.10. 08:24:42

neeson:
én is fogadnék arra hogy P.naikos-Chelsea lesz, mi pedig megkapjuk az Intert:)
Bár a tavalyi sorsolás után járna a Chelseanek már a nyolcaddöntőben mondjuk egy Barcelona, nekünk meg egy Sporting:)

Walmer 2008.12.10. 10:03:37

popp, Briegelt csak ezért írtam:
"Briegel was an immediate key to success for his new club, surprisingly capturing the Serie A title in 1985 with the Gialloblu. The same year Briegel was named Fußballer des Jahres (Footballer Of The Year) in Germany, remarkable as he was the first foreign-based awardee in the history of the award."

ZenZo 2008.12.10. 11:21:00

neeson: "Közben megnéztem a Portsmouth gólját, mindent visszavonok, az övé volt. Mondjuk azzal, hogy hátrajött, legalább megpróbálta, Torres-Van persie, Ronaldo-Berbatov-Drogba (végtelenségig sorolhatnám), nem jött volna hátra, és akkor ketten mennek Andersonra."

Ha Drogbát beleveszed a névsorba, akkor vajmi kevés Chelsea meccset láttál életedben
---------
BL: Woland ez a véreink azért kicsit erős... több okból is.
Egyébként jó kis mérkőzés volt, de a románok (bocs, a román csapatban játszó játékosok) elég mocskos módon fociztak... mind1, mert nyertünk, Poppéknak meg grat, nem gondoltam volna az idei formákat nézve, hogy behúzzák az első helyet, mégis sikerült.

neeson, Rooney82: az előző szezonban gyengébb lett a Chelsea sorsolása, tény, de így is ti nyertetek, szóval nem értem, mi ez a nagy hőbörgés :) előtte sorban megkaptuk a Barcelonat, meg a Poolt, ja, utóbbit most is, csak a nagy számok törvénye alapján végre már mi ütöttük ki őket (no meg Riise :) )

Én nagyon remélem, hogy megkapja a Chelsea a Barcelonát, egyrészt, mert általában jó meccseket játszanak, másrészt ha kiesünk, nyugodtan lehet mondani, hogy egy csúcsformában játszó barca vert el minket (vagy későbbi győztes? az utóbbi években mindig a későbbi győztes vagy döntős ejtett ki minket), ha meg győznénk, mert az is benne van, akkor senkinek nem lehet egy szava sem. A Pana meg csak szólok, hogy az Inter előtt lett csoportelő... egyébként még ti is lehettek másodikok :)

United82 2008.12.10. 12:52:49

Amúgy szinte mindegy hogy csopelső vagy második az "ember". Talán annyiból nem hogy a Barca csopelső, bár ki tudja milyen formában lesznek február-március környékén.
De a tegnapi nap után Roma,Pana,Pool,Barca a csopelsők és Chelsea,Inter,Atletico,Sporting a csopmásodik, majdhogynem teljesen egyforma.
Ma a Lyon/Bayern csoportban szintén mindegy hogy ki az első vagy a második egyforma erősek, és még az Arse vagy éppen a United is lehet csopmásodik (bár ez utóbbihoz azért jó nagy csoda kéne:))

Everred 2008.12.10. 15:07:00

Ugyan közben elhalt a téma, de azért pár apróság van itt még, aminek illenék elhangoznia.

Szóval a zseniális csatártehetség (copyright Walmer) Smith - akit én nagyon kedveltem a Unitedben, félreértés ne essék - a Leeds színeiben 172 mérkőzésen 38 gólig jutott. Persze ha erről is SAF tehet, akkor visszavontam.

Ami pedig Fergie zsenialitását illeti: igen, esett ki Dortmundok és Galatasarayok ellen a csapattal, bizony. Ugyanakkor NINCS még egy edző a modern futball történelmében, aki több mint 20 év alatt a helyén tudott maradni, minden alkalommal meg tudott újulni és ugyanannál a klubnál több eltérő karakterű és stílusú, ám egyaránt sikeres csapatot tudott építeni. Ebben bizony ő egyedülálló, még akkor is, ha a taktikai felkészültsége valóban csak közepesnek mondható.

Everred 2008.12.10. 15:08:28

Ugyan közben elhalt a téma, de azért pár apróság van itt még, aminek illenék elhangoznia.

Szóval a zseniális csatártehetség (copyright Walmer) Smith - akit én nagyon kedveltem a Unitedben, félreértés ne essék - a Leeds színeiben 172 mérkőzésen 38 gólig jutott. Persze ha erről is SAF tehet, akkor visszavontam.

Ami pedig Fergie zsenialitását illeti: igen, esett ki Dortmundok és Galatasarayok ellen a csapattal, bizony. Ugyanakkor NINCS még egy edző a modern futball történelmében, aki több mint 20 év alatt a helyén tudott maradni, minden alkalommal meg tudott újulni és ugyanannál a klubnál több eltérő karakterű és stílusú, ám egyaránt sikeres csapatot tudott építeni. Ebben bizony ő egyedülálló, még akkor is, ha a taktikai felkészültsége valóban csak közepesnek mondható.

Woland 2008.12.10. 15:35:07

ZenZo,

én ilyeneket hogy "véreink" csak viccből tudok leirni - és azt hittem hogy a kontextusból adódó abszurditás miatt ez evidens volt a kommentben is : )

ettől még szoritok a CFR/KVSC-nek, de nem kell ahhoz magyar játékos - ugye ha kellene akkor kurva kevesen lennénk itt Chelsea-Arse-ManU-Pool-Tottenham-Villa-szurkerek : )

Woland 2008.12.10. 15:37:01

kedves mindenki,

valaki el tudja nekem magyarázni hogy mi a rációja annak hogy két egy-nemzetbeli csapat nem kerülhet össze a nyolcaddöntők alkalmával? az hogy érdektelen lenne a meccs Európa nagy részének hülyeség - egyrészt azért mert a nagy bajnokságok (i.e. felülreprezentált bajnokságok) csapatainak az egész világon sok szurkolója van. másrészt azért mert azzal hogy elkerülik egymást a 16 között csak annak nő meg a lehetősége hogy éppen a legfontosabb meccseken lesz házi-párositás? meg annak hogy három olasz/spanyol/angol csapat jut a négy közé...

szóval szerintem ez egy nagy hülyeség. valaki világositon meg! : )

kroos 2008.12.10. 15:40:56

everred ,,20 év alatt a helyén tudott maradni"
ezt már megbeszéltük hogy miért nem érv.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 15:55:48

Woland, van abban valami, amit mondsz, de én most kifejezetten örülök, hogy nem kaphatjuk az Intert.

Everred 2008.12.10. 15:58:01

Nem kroos, ezt te beszélted meg saját magaddal. Ettől még ez bizony érv.

Arról meg, hogy Fergie csak a pénz miatt kezdett el sikereket elérni: nos, 1986 és 2007 között a United körülbelül 320 millió fontot, a Liverpool 300 millió fontot költött játékosokra. Az első unitedes bajnoki címig összességében többet költött a jóval erősebb kerettel induló Liverpool...

Valóban, Fergie-vel türelmesek voltak. De itt sokan nagyon általánosságban beszélnek az első pár évről. Egészen pontosan a 19. helyen vette át a csapatot, és a 11. helyre hozta fel a szezon végére. A következő idényben (1987-88) bizony nem középcsapat volt a Manchester United, hanem EZÜSTÉRMES lett. Ezt el szokták felejteni azok, akik mindig azzal jönnek, hogy mennyi időt kapott Fergie - előtte a United 1980-ban járt olyan magasan. A következő szezon valóban katasztrófa volt, az utána következő pedig januárig volt az, az FA Kupa megnyerésével pedig elindult a sikersztori.

Mindezt úgy, hogy egy kiegyensúlyozatlan keretet örökölt, tele öregedő, sérülékeny sztárokkal, és súlyos problémákkal az alkoholfogyasztás terén - hogy mást ne mondjunk, a három legjobb játékos ivott a legtöbbet (Whiteside, McGrath és Robson)

kroos 2008.12.10. 16:00:10

,,A következő szezon valóban katasztrófa volt, az utána következő pedig januárig volt az"
ezután repül egy olasz vagy spanyol edzö.De engem nem kell gyözködnöd.Akkor is a legsematikusabb és legrosszabbul meccselö embernek tartom.

Everred 2008.12.10. 16:05:20

Jesus. Akkor hát Pintér Attila is nyert volna 10 Premier League-aranyat és két BL-serleget a Manchester Uniteddel? Mert ezek szerint ő kevésbé sematikus és jobban meccsel. Vagy akár én is. Vagy te (bár afelől eddig sem kételkedtem, hogy te mindenben lefőzöd Fergie-t).

kroos 2008.12.10. 16:09:39

Nem ezt mondtam.Az érdemi vita amugy is lezárult már tegnap kiveséztük ezt a témát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 16:10:38

Egyébként Fergie a segítőit is jól választja, mondjuk ez is érdem.

Everred 2008.12.10. 16:12:35

És a segítői eddig kivétel nélkül borzalmas vezetőedzőnek bizonyultak (Brian Kidd, Carlos Queiroz). Még McClaren a legjobb...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.10. 16:12:36

mint ahogyan Bozsik odavette Dömét maga mellé

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 16:17:48

Na Queiroz, azért sikeres volt portugál utánpótlásban, szerintem tud ő csapatot építeni szakmailag, a vezetői képességei viszont úlláccik hiányoznak, erre ott volt a SAF. De szerintem a tavalyi csapat sikereiben nagy érdemei vannak a portugálnak is.

gibson 2008.12.10. 16:37:45

Szia Woland,

ma este kipróbálom a norvég oldalt. Már beregeltem, egyelőre nagyon fasza, Sky Sports 1 tökéletes minőségben, angol (!!!!!!!) kommentárral nézhető. Kíváncsi vagyok, este nem-e lassul be kurvára. Ha nem, imába foglalom a neved! :)

Strigo 2008.12.10. 16:45:23

Everred, te még belemész az ilyen vitákba? Évek óta ez megy minden fórumon, hogy Sir Alex mennyire rossz edző. Eddig az volt a fő érv, hogy 20 év alatt csak 1 BL-t nyert, most az kiesett, jönnek újra a Djemba-djemba, Kléberson, Smith vonulattal (volt kb 5 rossz igazolása az utóbbi tíz évben), meg évekkel ezelőtti meccsekkel. Közben sokan még nem is éltek akkor, mikor ő már vezetőedző volt az Old Traffordon.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 16:52:39

"Akkor is a legsematikusabb és legrosszabbul meccselö embernek tartom." - hát az valóban sematikus volt, ahogy behozta Solksjeart és Sheringamet azok meg általában gólokat lőttek, gólpasszokat adtak ;-). Neked valóban '99 óta lehet a bögyödben a skót!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.12.10. 17:13:24

Woland,
"valaki el tudja nekem magyarázni hogy mi a rációja annak hogy két egy-nemzetbeli csapat nem kerülhet össze a nyolcaddöntők alkalmával?"

A szabály sztem onnan jön, h ha van 2 azonos nemzetiségű, akkor semmiképp ne játszanak egymás ellen, mert az senkinek nem jó. Lásd mostani kézilabda, egy pick-újváros van. Ha csak 2 angol lenne a 16 között, vagy 2 spanyol, 2 olasz, akkor nyolcaddöntőnek egy inter-milan, barca-real, mu-arsenal nem lenne túl jó.

A szabály alkotói nem gondoltak arra, h azonos nemzetből 4 csapat is ott lesz a 16ban.

ymy - b csapattal portóban, babonából nem akarunk csoportelső lenni :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 17:21:14

"A szabály alkotói nem gondoltak arra, h azonos nemzetből 4 csapat is ott lesz a 16ban." - gondolod a szabályalkotói nem vágták a trendet, meg, hogy merrefele igazolnak az igazán jó játékosok?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.12.10. 17:25:58

popp, nem hittek benne, h az angolok csak angol csapatoktól eshetnek ki, és h az olaszok nem lőnek nekik gólt 6 meccsen sem :)

komolyra fordítva, csak leírtam a véleményem...sztem a 16 között akkor sem lenne jó egy arsenal-mu meccs, akkor már legyen nemzetközibb. én egyetértek a szabállyal.

kroos 2008.12.10. 17:29:11

popp.ha most azzal jössz hogy az egy tudatos csere volt,és nem egy kétségbe esett huzás a reménytelenül szar játkuk láttán akkor javaslom nyalogasd SAF borvirágos pofáját.
más bánatán milyen jól elszórakozol...

Woland 2008.12.10. 17:32:39

popp,

ja azt értem hogy örülsz mert a csapatod mindenhogy elkerüli az Intert. : ) meg gondolom a Liverpool is örül hogy nem sorsolhatják össze a ManU-val és vice versa - de nyilván a Panathinaikos is ugyanennyire örülne ha az öt-hat bivalyerős csapatból mondjuk kettőt-hármat alapból kivennének a kalapból nekik.

kroos 2008.12.10. 17:33:16

amugy te leszel a legjobban felháborodva ha 10 vagy 20 év mulva majd egy lapon emlegetik olyan mesterekkel mint Herrera,Latek,Clough,...de ez akkor már elszentségnek fogom ezekután tartani.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 17:34:31

Ymy, azért csak nézzük az idei szezont, amikor a nagy Chelsea szépet zakózott Rómában egy trend visszafordító mérkőzésen ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 17:37:05

Woland, majd ha a Spurs elfoglalja helyét a Bl-ben, te is a szabály támogatói között találod magad hirtelen ;-).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.12.10. 17:39:38

popp, sp*rs a BL-ben? ez vmi szgépes játék easy módban? :)

Woland 2008.12.10. 17:40:46

ymy,

gondolom megérted hogy én viszont sokkal szivesebben vennék egy ManU-Arse nyolcaddöntőt ha már muszály mint egy ManU-Arse elődöntőt! : )

lehet hogy a küzdelem is nagyobb lenne, hiszen a 16 között kizúgni mekkora égés már, nem?

azt meg le se kellene irnom, mert annyira magas a labda, hogy az Arse-ManU-nál nemzetközibb meccs nem nagyon létezik. : )

no, mindegy, jó szórakozást a Portóhoz.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.12.10. 17:43:13

Woland, akkor a napi szájkaratézásunk 1-1-es döntetlennel ért végett:)

nem nézem, megyek egyet fallabdázni... legyetek jók :)

Woland 2008.12.10. 17:46:03

tudom, tudom, muszáj, muszáj, muszáj....

hehe, amúgy meg a előbb-utóbb odaérünk, ymy, te is tudod, és lehet hogy előttünk a Villa is megteszi - talán már idén : ) mentek még a Villa Park-ba és a KC-stadionba idén - na meg a WHL-re : )

Woland 2008.12.10. 17:48:59

gibson,

jó mulatást : ) remélem nem lesz vele gond.

ZenZo 2008.12.10. 19:45:36

Pöte én elhiszem, hogy nyűgösek vagytok, de ez nem indok arra, hogy a záró BL fordulóról ne legyen poszt. Ejnye. Legalább egy 3 gondolat félét feldobhattatok volna.

Woland 2008.12.10. 20:46:53

emberek, hátha elfoglaltak a házigazdák, legyünk egy kis tekintettel, ha már vendégségbe' jöttünk! : )

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.10. 20:57:38

elárulom, hogy közben játszanak érdekfeszítő meccseket is: Németh az első félidőben egy pazar rövidsarkos góllal alázta Al-Habsit.
süti beállítások módosítása