Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Amikor a türannosz zabál

2008.12.05. 13:57 heinrich

Minden kétséget kizáróan az őszi szezon legjobban várt gyilokja, a Bundesliga szokott határain messze túlmutató csúcsderbi köszönt ránk az este. Ezen a meccsen az öt-nulltól, az egy-négyig bármit el lehet képzelni, ugyanakkor már most józanítjuk magunkat, itt a monumentális FC Bayern München mérkőzik a pici TSG Hoffenheimmel. Az első a második ellen. A két legjobb formában lévő csapat. Újgazdag a burzsoá, sztár a noname ellen, bajnoki címvédő a listavezető ellen, tradíció vs. megújulás az őszi bajnokságért. A Bundesliga türannosza kívánja nyilvánosan felkoncolni a magáról megfelejtkezett apróvadat, hogy aztán teljes pompájában, felfújt tokával, rikító tollakkal dürrögjön az ország futballjának tetején.

A türannosz sorsa azonban tele van kínnal: természeténél fogva kéjenc, de nem mulathat kedvére, mert mindenki az életére tör. Mindannyiunkban benne lakoznak valamilyen mértékben a törvényszegő vágyak. Ezeket egyesek az értelem erejével megzabolázzák, mások vezetik a Bundesliga tabellát. A vágyak leginkább akkor törnek felszínre, ha az ember álmodik, s így az értelem szunnyad. Márpedig szunnyad, mit szunnyad - szemérmetlenül horkol, hiszen ami augusztus óra történik a Hoffal, az az értelem legcsekélyebb szikráját is nélkülözi.

Ibisevic? Ba? Obasi? Carlos Eduardo? Salihovic? Kik ezek, és mit akarnak? Augusztusban erről még fogalmunk sem volt, csak tanulgattuk, gugliztuk a neveket, miközben a Bayern kezdőjének még az is neki tud veselkedni, aki egyébként vele született megvetéssel beszél a német futballról.

Bizonyos szempontból a Hoffenheim dolga könnyebb, tőlük a kutya nem vár semmit. Ahogy Schweini is mondta:

A Hoffenheimnek nincs mit veszítenie. Ha nyernek, egy nemzet ünnepli majd őket, ha döntetlen, az is mosolyt csal majd az emberek arcára. Ha veszítenek – nem történt semmi. Majd baljós mosollyal azért még odaszúrta: Tiszteljük őket, de nem tartunk a meccstől. Végül is, mi vagyunk a Bayern München. 

A vendégeket látszólag eddig sem izgatta túlságosan az eredmény, menjünk ki-játsszuk le alapon fociznak, visszacsempészve valamit a régi idők hangulatából, miközben a bajoroknak becsületbeli ügy minden meccs, de különösen a mai.

Minden idegszálam azt mondatja velem, sima Bayern győzelem lesz. (O. Kahn)

Remélem, megmutatjuk mennyit érünk, és lehozzuk a meccset.
(F. Ribéry)

Itt az esély, hogy mindenkiben tudatosítsuk, az első hely a miénk. (L. Toni)

Jobbak vagyunk, mint a Hoffenheim, nagyon várom már a meccset. Az üzenetünk egyértelmű lesz mindenki számára. (P. Lahm)

Nehéz megmondani, mire lehet számítani. Sok gólra mindenképpen, a két csapat védelmére nem érdemes szót vesztegetni, a Hoff tudatosan, a Bayern kényszerűségből játssza az adok-kapok meccseket.

A felállás inkább a vendégek játékának kedvez, egyértelmű, hogy a néhány passzos kontrajátékban a legjobbak, márpedig a mundér becsületéért hajtó bajoroknak jönni kell, le kell dózerolni a gaz trónbitorlót, lehetőség szerint akár négy góllal is, hogy átvegyék a vezetést a tabellán. Ugyanakkor ez elég öngyilkos mutatvány lenne, hiszen futógyorsaságban sanszuk sincs, sem a középpályán, sem a komplett védelemben.

A Bayern bal oldalát alapból nem erőltetnénk, biztosra vehető, hogy az általában eksztázisban játszó Ribéry a támadásszövés mellett is visszazár, Lahm szinte élete szezonját futja. Ellenben a folyamatosan cserélődő jobbhátvéd és Schweini is sebezhető védekezésben. Oddo nem egy sprinter, ráadásul kalandozik össze-vissza, Lell meg nem egyszerűen buta, de mentálisan instabil, márpedig a pszichológiának nagy jelentősége lesz a meccsen, mind a helyzetkihasználás, mind az esetleges kiállítások (Lell, van Bommel vs. L. Gustavo) szempontjából.

A Bayern mellett szól Klinsi fanatizálása, Ribéry zsenije, Toni&Klose feje, a tapasztalat, a megingathatatlannak látszó önbizalom, a kilenc meccses veretlenségi sorozat, a precíziós cséplő, aprító, dobozoló gépezet, amit Bayern Münchennek hívunk. A Hoff sem az ellenfél erejét, sem a hangulatot tekintve nem játszott még ilyen meccset, és a Bréma, Leverkusen, Hertha elleni rangadókat sorban elbukta.

Andreas Beckkel szemben még sosem száguldott egy bombaformában játszó Ribéry, Compper csak fényképen látott Tonihoz fogható centert, mikor néhány éve még a Lutra albumán dolgozott, és a rájuk irányuló extra figyelem leple alatt Schweini, Borowski, Klose, Zé Roberto, vagy Lahm bármikor képes gólt szerezni. A Hoff esetében elég a csatárokra figyelni, és bár ez sem kis feladat - főleg nem ennek a védelemnek - de megoldható, különösen, ha Salihovicot/Carlos Eduardót élve eltemetik a középpályán, elvágva a támadókhoz vezető köldökzsinórt.

Bastian játékát karvalytekintetünk övezi majd. A súlyos derbiken jobbára a válogatottban brillírozik, a bajnokságban meglehetősen rapszódikus, ideje lenne bizonyítania, hogy a taraj alatt is rendben vannak a dolgok.

Óriási a különbség a két csatárpáros között is. Toni és Klose számára létfontosságú, hogy minél többet legyen a Bayernnél a labda, maguktól sosem fognak helyzetbe kerülni, őket ki kell szolgálni, előbb-utóbb viszont szentírás, hogy valamelyik betalál. Ibisevicnek idén minden-mindegy, bármely játékhelyzetből képes gólt lőni, Ba és Obasi pedig inkább az üres területekre berobbanva ziccergólokat lő. Ha tehát a München jól csalja a teret visszazáráskor, rögzített játékhelyzetből kevésbé veszélyesek. A Bayernnek préselnie kell, a Hoffnak meg rohanni, elszaladni még a középpályás faultok elől is, sok háromszög, kényszerítő, hosszú, lapos passzok, ha leállnak tökölni elvesztek. Jó kis leosztás.

A Hoff mellé a megalkuvás nélküli, felszabadult játékot, az egész pályás letámadást, a céltudatosságot, a kompakt szerkezetet, Ibisevic hihetetlen helyzetkihasználását, Ba és Obasi kezdősebességét és személyes szimpátiánkat tudjuk letenni.

A vendégek középpályája (általában) mindössze háromtagú. Jobb oldalon a játékában némileg Joe Cole-ra hajazó, friss német válogatott Tobias Weisnek élete feladatát kellene megoldania Lahm és Ribéry ellenében, drukkolunk neki, hogy legyen elég szőr a tökén a feladathoz.

Luis Gustavo szerepe rendkívül egyszerű, jóindulatúan felrúgja, aki szembe jön. Mivel a Bayern középen elég ritkán vezet támadásokat, inkább jobbra-balra keresztező elősöprű feladat lesz az övé. A labdához nem olyan fogalmatlan, mint van Bommel, de nem is olyan pengés, mint a jó öreg Zé, a Bayern viperafészkébe esett mosolygós tojásevő.

Bár a Kicker szerint (lásd alant) nem kezd, szerintünk mégis Salihovic lehet a nyerőember. A középpályán ő a góré, a nagyfiú, a tenyészbika. Nem szívbajos a tag, a játéka kulcsfontosságú lehet akár csereként is, amihez az a jó hír társul, hogy a hangulat őt sokkal inkább doppingolhatja, mintsem agyonnyomja. Igazi balkáni, bicskás arc, bőrökre, a Bayern finom heccelésére (olykor hergelésére) lehet tőle számítani, távoli löketekre, remek ütemű kiugratásokra, sok dumával főszerezve. Ha nem ő, akkor Carlos Eduardo osztja majd az észt középről, róla hasonlókat lehet elmondani a délszláv mentalitás nélkül. (Tök zárójelben: szerintem célszerűbb lenne kettőjüket egyszerre játszatni, és csak az Ibisevic-Ba/Obasi duóval rohamozni, amire van is sansz, hiszen Obasi térde nincs tökéletes állapotban)

Nagy csalódás lenne, ha végül állóháborúvá silányulna egy olyan meccs, ami a Bundesliga zárt burkából kilépve sokkal szélesebb rétegekhez jut majd el, mindenkit arra bíztatunk, vegyen egy késhegynyit a Bundesliga presztízsderbijéből, ami számításunk szerint a mérkőzés egy igen intenzív 15-20 perces, gólzáporos szakaszában egyértelműen el fog dőlni.

Szakítva a hagyományokkal, ezúttal tippelésre is vállalkozunk. Bár látjuk magunk előtt, ahogy a gyorsan bekapott góltól a Bayern megzavarodik, őrült futószalagon érkeznek a zabolátlan kontrák, káosz és anarchia, sex, drog és rock&roll, egymást átkozó bajorok a gyepen, összekoccanó NST korsók a TV előtt, de fájdalom, szent lobogónk, a hiteles tömegtájékoztatás oltárán 3-2-es Bayern diadalra teszünk.

Egy ilyen feladathoz még érni kell, a bajorok Jabba minden hájával fel vannak ruházva, Klinsi, Kalle és persze Hoeness már napokkal ezelőtt pengeélesre húzta a játékosokat, elhitették velük, hogy itt most aztán egy világ, de legalábbis egy nemzet kaján vigyora ellen kell megküzdeni, és demonstratíve helyreállítani a nimbuszt, széttrancsírozni ezt a Hoffenheimet, vagy kiket. Márpedig az ilyen, a játékosok büszkeségét, önérzetét pajszerrel feszegető lózungok termékeny talajra hullnak a bajor öltözőben, meg aztán kár tagadni, a tudásuk is adott hozzá. Viszont ha a Hoffenheim lövi az elsőt, iszonyatosan nehéz lesz további bekapott gólok nélkül visszajönni a meccsbe, főleg a legendásan türelmetlen hazai drukkerek előtt.

20.30 - Hadd szóljon, aki áldója van.

Bayern München
Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Klose, Toni

Hoffenheim
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Carlos Eduardo - Obasi, Ibisevic, Ba

290 komment

Címkék: német bundesliga h beharangozó bayern münchen több mint foci hoffenheim

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr86805871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.12.05. 14:55:26

,,Tiszteljük őket, de nem tartunk a meccstől. Végül is, mi vagyunk a Bayern München. "
Ezt szeretem Bastiban.Semi álszentség,amit érez.Belöle jó kapitány lenne.

Ronal-d'oh! 2008.12.05. 15:24:42

Miért van az az érzésem, hogyha ezt három portugál mondta volna, akkor máris jönne a fikaáradat? Mindegy is, nem offolok.

1 gyors gól kell, és ez lesz az év mérkőzése. Már ha a Hoff lövi azt a gólt.

r_magpie 2008.12.05. 16:00:04

kár volt elolvasnom, mert így majd megesz az ideg, hogy nem tudom nézni a meccset.
remélem 0-0 lesz:)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 16:02:17

hmm..mióta olvasom az NST-t nem láttam külön posztos Bundesliga bajnoki beharangozót. Ez viszont tényleg megérdemli. ;)

Egyébként heinrich, ne aggódj! Helyettetek is koccintunk majd!
((bajor kincstári optimizmussal mondom))

bjoe0502 2008.12.05. 16:05:55

hajrá hoff...
demichelis-en elmegy(het) a bayern győzelme

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 16:11:40

A türannosz metafóra nagyon találó. Épp ezért sima "zsarnoki" diaidalt várok, bármilyen fájdalmas ezt leírnom, miközben a csajok remélhetőleg megzúzzák a dánokat.

Lencse. 2008.12.05. 16:47:37

Faszomat, nem elég ez a sok foci, most bejött ez a kézilabda-EB, ráadásul a történelem folyamán először még rendesen közvetítik is. Most választanom kell Luka Tóni és Hornyák Ági között. :(

shinigami 2008.12.05. 17:01:32

hat ez sztem nem akkora dilemma...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 17:10:54

shinigami,
miért?
mindkettőt kipróbáltad már???

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.05. 17:28:00

vágyakozni lehet... :) még jó, hogy benéztem, estére hazacsattogok, végre valami kis érdekesség. télapót átteszem a szomszéd szobába, én a meccset nézem. komoly hangulatot csinált az írás hozzá :D amúgy a dinók kihaltak!

ycool 2008.12.05. 17:32:51

Felvezetés csak annak jár, ami megérdemli, és az biztos, hogy ez a rangadó megérdemli a megkülönböztetett figyelmet! A tippversenybe 2-1 -gyel szállnék be (a drámaibb fajtából..)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 17:32:57

@anonim222

Látom, te Luka Tóni mellett döntöttél. :-)

Kinek a pap, kinek a papné.

Hajrá, magyarok!

kroos 2008.12.05. 17:43:18

a 2 sört amit a meccsre vettem megittam közben:(

Asidotus 2008.12.05. 17:58:17

Csak kislányok vesznek 2 sört Bundesliga-nézéshez.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 18:04:19

kroos szaladj le megint, de ezúttal vegyél ötöt, max. marad holnapra is ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 18:05:20

Nűnű, a nagylánok vesznek vagy tizet a kézi meccshez ;-).

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 18:08:05

2-sima lesz ide. mindenki gólzáport vár, de biza ez itten gördülékenyen le lesz rendezve. felőörlöhető csapatnak látom a hoff-ot, ki más őrölné fel, ha nem mi.

a kulcsmomentum az lesz, hogy a világtörténelemben talán először nem az ellenfél szerez vezetést és nem fordítani kell majd. egészen új szitu ez.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 18:09:10

felőrölhető

amúgy meg kurva jó felvezetőt olvashattunk.

Lencse. 2008.12.05. 18:11:05

Off: Szőke Szikla-díjas jelenet a sport1en (kézi-eb)

Laurenz Laci bácsi: Nahát, az ukránok vezetnek a norvégok ellen, micsoda meglepetés!
Ágai: Elnézést kérek, az a 19:15 a kezdési időpontot jelenti.

:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 18:15:49

mocsinggal értek egyet, ez sima Bayern győzelem lesz, sajnos

Lencse :-D! Tényleg mi van a Szőke Szikla emléktornával, a szakértők versenyével?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 18:20:29

"mi van a Szőke Szikla emléktornával, a szakértők versenyével?"

Pancho megunta, mint ahogy a szavazásokat is. :-(

kroos 2008.12.05. 18:21:27

toni biztos golt lö,mert ö az ilyen meccseken szokott.
Érdekes lehet Heinrich polémiája,nekem is eszembe jutott hogy Luis és/vagy Bommel nem játsza végig.
Amitöl tartok hogy Luciot meg Rensigen az Obasi Ba Ibisevic hármasnak találták ki.
Biztos hogy kapunk golt,de bizok Toniban.

kroos 2008.12.05. 18:22:22

Csöncsön,a szavazásokat sajnálom,én szerettem öket nagyon.Mindig szavaztam.És a kérdések is nagyon jók és aktuálisak voltak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 18:27:10

Ja, ja, kroos én is szerettem őket.

Most például meg lehetne kérdezni, hogy kinek szurkolsz, Bayern vagy Hoffenheim. Na jó, az túl manipulatív lenne, kijönne egy 10-90%-os arány... De az például érdekes kérdés lenne, hogy ki nyeri meg a meccset. Vagy hogy kit igazolnál le a Real Madridhoz, csak hogy panchótól se legyen olyan idegen a téma...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 18:40:17

Földim,

megvettem, amit mondasz, de szerintem elmegy az elején a Hoff és nézünk egy kurva nagy meccsett. Fordított esetben meg egy alsó-középkategóriás.

Láttam már a Bayernt 'nem rosszul' játszani idén,de egyszer sem győztek meg. Ha ez most simán behúzzák, és a Lyontól sem kapnak ki, majd akkor egy kicsit meg leszek győzve.

kroos 2008.12.05. 18:40:35

Ja szerintem kapuson kivül bárhol rájuk fér az erösités.:)

kroos 2008.12.05. 18:42:21

Mindenképp jó meccs lesz a Bayern otthon nem fog bekkelni.A reál ellen se bekkeltünk...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 19:05:43

aki jön hozzám, az hozzon több sört, mert már én is felkattintottam az elsőt...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 19:08:47

én nem várok senkit, de az is hozzon sört!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 19:10:37

Basti,
nagy peched lesz, ha Senki sem hoz sört.

mann 2008.12.05. 19:16:20

Jó kis beharangozó. Egészen kedvet kaptam a meccshez, amiben segített a csajok románok elleni borzalmas produkciója is.
Fröccsözve bundás meccset nézni ér? :)

kroos 2008.12.05. 19:22:45

mann...fröccsel csak popp néz bundás meccset:)

mann 2008.12.05. 19:30:28

:)
Na jó, átgondoltam.
Megadom a módját, német focihoz sör dukál :).

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 19:40:55

mi hárman leszünk másfél rekesz sörre és egy 7decis whiskeyre.

szerintem az én meccs uátni kommentem lesz a leginkább emocionális.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 19:46:10

ha nyer a Bayern, akkor letiltjuk a kommentelést ;)

sepsta75 2008.12.05. 19:50:44

biztos jó meccs lesz!!
hajrá hofi :D
SZTEM 2:2 LESZ!
s'stejger és toni a bayern lesznek a b gólszerzői.
amúgy steak-szósz az írás,grat!!!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 19:51:17

amúgy állítólag Mr Continental-t vinné a Hoff. pénz ugye akad a fizujára. majd akkor is megy a hozsannázás, ha sztárokat igazolnak?

tényleg nem provokatíve, csak kérdem, hogy mikortól szabad nekik is, hogy legyen a jófejségükre továbbra is életképes koncepció :) merthogy lesz, az tutibiztiszáz

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 19:57:18

pote!

kein Problem, majd feltörjük a blogot és egy szép nagy Hoeneß képet rakunk ki, ami alá az lesz írva, hogy "Senkit sem ismerünkk a Hoffenheimből" ;))

Titi120 2008.12.05. 20:01:06

Itt az ideje megtanulni mindenkinek, hogy kinek hol a helye.

Előre Bayern !
:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 20:04:02

kimondottan sajnálom, hogy nincs ez a meccs a totóban.
g.cinehéz sor van, ha benne lett volna, akkor lett volna egy nyugodt fix-kettőnk ;)

Lencse. 2008.12.05. 20:05:27

Ideírom amúgy, hogy kurvajó a beharang, hátha heinrichet valami önbizalmi válság fogná el különben.

A németektől izgalmas hajrát, Hornyák Ágitól megalkuvás nélküli mészárlást várok, hajrá magyarok!

sundin 2008.12.05. 20:06:28

Léderer Ákossal ti is készíthetnétek egy interjút :)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 20:06:43

"Itt az ideje megtanulni mindenkinek, hogy kinek hol a helye."

a HOFfenheim-nek ez amúgy benne is van a nevében.

sörbarát 2008.12.05. 20:06:51

nekem is van söröm, ki gondolta volna :D. De rémes dolog történt!!! Asszony a TV-n akarja megnézni (most!!!) a Farkasokkal táncoló című filmet. Mit tegyek?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 20:11:43

lődd le a farkast az elején

sörbarát 2008.12.05. 20:12:44

Mármint most jött át és DVDn hozta, h nézzük meg -.-

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 20:16:33

sorbarat!

nekem van javaslatom, de szerintem az nem under18 kompatibilis, s ki tudja miféle kölkök olvassák még ezt a blogot. Én meg nem szeretnék gubancot heinrich-éknek, most hogy végre van solo bundes beharangozó. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 20:19:37

btw,
izlése sincs az asszonynak.
ha még nem látta a filmet, akkor műveletlen, ha már látta és mégegyszer meg akarja nézni, akkor meg nagy gondok vannak!
hagyd el...
;)

Titi120 2008.12.05. 20:20:07

Van Buyten kezd Micho helyett ... :-/

ycool 2008.12.05. 20:25:12

sorbarat! Mialatt fürdik az asszony, vagy pattogtatja a kukoricát, gyorsan karcold össze azt a dvd-t. Utána, meg nagy kegyesen jegyezd meg, hogy "háát úgy néz ki nem akarja olvasni, úgyhogy szerintem akkor inkább nézzünk Bayern meccset" ;)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 20:27:46

vagy mondd, hogy a TV-ben jobb lesz:

"Hoffenheimiekkel táncoló"
---------------------

van Buyten???
na, és még azt mondják, hogy a bajorok fukar népség...nesze, rögtön egy hendikep a falusi csapatnak. :/

ycool 2008.12.05. 20:46:17

uouoppsz, ezt el...sztam a nagy sietségben, asszem így lesz jó: kepfeltoltes.hu/081205/Bayern_Tyrant_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Na, jó meccsnézést! Félidőben folyt.köv! :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.05. 20:56:46

no, meg sör, persze... a háttérben a prima primisszima megható pillanatai a tv-n :) előttem némi kinai csevej... 0:0 23. perc.

avenger13 2008.12.05. 21:07:55

rensinget eladni még télen, és kérek egy rendes kapust. ilyen meccseken tenném be brenot. aki a brazilokon védekezett. gyors és fejelni is tud. jobb ibisevic ellen mint van buyten.

nyerni kell. egyébként nagyon jó a meccs.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 21:08:26

istenem, valamelyik rugja már le Oddot..aztán bélyeget rá és vissza a feladónak :@

avenger13 2008.12.05. 21:09:43

egyébként csak az őszi bajnoki szempontjából van negy tétje a meccsnek. tavasszal szerintem inkább a leverkusen lesz a nagy ellenfél.

avenger13 2008.12.05. 21:12:43

bíró érdekesen osztja a sárgalapot.

nagyon szereti kommentátor úr a hoffenheimet.

a bayern szépen játsza amit kell, és a hoff is. érdekes lesz a vége. remélem nálunk marad a 3 pont.

Woland 2008.12.05. 21:13:09

mindegy mi lesz a vége, a Hoffenheim a király!

Chinedu "Edu" Obasi meg a valami hihetetlen... a Chelsea rábaszott amikor a Lyn-ből Mikelt hozta el és nem ezt a srácot!

Titi120 2008.12.05. 21:27:28

A széleket (főleg Ribery oldalát) ügyesen védekezi le a Hoff, középen kéne próbálkozni, ahhoz viszont a Van Bommel Zé Roberto kettősből az egyiket be kell áldozni, ami az ellenfél kontráinál komoly veszélyt jelentene.

Így mindazonáltal nem bírjuk a széleken levinni az alapvonalig a labdát => nincs elég beadás => felesleges a két csatár.
4-5-1 -re lehet át kéne váltani, középre behozni a két védekező középpályás mellé Borowskit / Kroost.

Titi120 2008.12.05. 21:29:02

Ja, Jürgen José Capellot olvashattátok az előbb. :))

Roeder 2008.12.05. 21:29:50

Léderer megint milyen "pártatlanul" kommentál...
Rensing kifutásaitól meg sokkot kapok mindig.Hogy mennyire nincs ehhez érzéke szegénynek...Pedig Olitól elleshette volna,hogyan kell ezt csinálni.Hoeness bácsitól Adlert kérem karácsonyra.Ja és egy jobbhátvédet,mert most valami olasz rohangál a jobboldalon és találomra rugdossa át taccsra a labdákat a pálya másik oldalára.

avenger13 2008.12.05. 21:31:22

nem tudom, én nem igazán azt láttam, amit drága kommentátor úr, és az elemzők. a labda se volt náluk nagyon. én értem, hogy a bayernnek kell támadni, de mindig be szokott érni ez egy góllá. ezek meg úgy beszélnek, mintha a hoffenheim támadna, és kb. 2 góllal vezetnének.

na meglátjuk a második félidőt.

kroos 2008.12.05. 21:31:28

Ezt a Rensiges dolgot már a nyáron éreztem,de mindenki mellette volt hogy adjunk neki esélyt.
ledere meg lenyilatkozta ma hogy a Hoff.-nek fog szurkolni.Kommentátorként ez gáz.
De a fögáz az koko a studioban.
Egy11-est meg nem kaptunk meg.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 21:33:48

miafaszomat szerettek ti ezen a hoffenheimen? rombolnak jobbra balra, semmi egyéb, ha a pálya 70%át nézzük. kiállítani simán lehetett volna már tőlük. elöl ibisevic-be-obasinak nagyon megy a rövidpasszos gyors labdafelhozatal, de ezzel ne lehessen már bajnokságot nyerni. (rangadót se)

Tonit lerántotta a kapus, ez eddig egy elmaradt tizenegyes. előtte mondjuk ő érdemelt volna sárgát a műeséséért.

plusz legalább 5 sárgát kellett volna adni a hoffosoknak. borzalmasan osztanak minket. nemtom, nekem ez nem olyan kurvaszimpi.

kroos 2008.12.05. 21:34:28

elfogyott a sör mocsing ugy érzem:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 21:34:29

Léderer egy csőd. be kéne zárni és sosem kiengedni, ha a mikrofonok odakint vannak.

avenger13 2008.12.05. 21:35:21

hát igen

löw zsolt apukája, meg persze elfogult. Mit keres a studioban? Elég vicces, a toni lerántást a játékvezető az 5ösön belülinek ítélte meg. Ez azt jelenti, hogy ott leránthatja a kapus? jó tudom a felugrásra gondolt, de toni sokszor szabálytalan ilyen helyzetben, de most egyáltalán nem volt.

most pedig egy meddő statisztika kommentátortól.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 21:35:58

még egy rekesz megvan, de egyre ingerültebb vagyok :))

(a whiskeyt cimbora hozza, de késik)

sörbarát 2008.12.05. 21:38:44

Végülis kihúztam a DVD lejátszót és aszondtam, hogy elromlott, majd vártam 5 másodpercet és mondtam "helyette nézhetnénk egy jó meccset". Erre mélyen a szemembe nézett és: "kezdhetted volna ezzel is, remélem a meccs végére megjavul a lejátszó". :D

avenger13 2008.12.05. 21:39:00

köszönjük játékvezetők...

ez már kezd egy kicsit sok lenni

Count Adyn 2008.12.05. 21:39:28

Na bekapcsolom a tévét kap is egy gólt a bayern:DD
Megpróbálom hamarosan ujra ki és be kapcsolni majd:)

Titi120 2008.12.05. 21:39:53

-1 egy tizi nekünk,nekik meg egy ajándék gól. Fasza ... Lehet tapsolni ...

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2008.12.05. 21:42:27

0-1 most, remelem nem lesz igazatok!!!

avenger13 2008.12.05. 21:43:52

lassan kezd komikussá válni meyer

Watta (törölt) 2008.12.05. 21:48:59

én már gyerekkorom óta Hoffenheim drukker vagyok...


:D

Ronal-d'oh! 2008.12.05. 21:52:37

Amúgy ki a tököm az az Ibisevic?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.05. 21:54:25

azért volt bayern esemény is. megpattant laszti, ajándék...

avenger13 2008.12.05. 21:55:53

nem értem. a szabálytalan gól az nem ajándék?
vagy azt épp nem látta senki?

mann 2008.12.05. 21:58:06

No hát a sör mellé jól passzol a meccs.:)
Kicsit döbbenek, hogy olyan csapatot látok, ahol Bommel nyugtatja a csapattársát.
Léderer statisztikaáradata eléggé betett, meg kell valljam, hogy 34 %-ban nem figyelek rá az utóbbi 43 perc alatt zsinórban... :D

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.05. 22:00:17

OFF
emeljük ki sörbarát barátnőjét is... ritka kincs lehet :)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 22:08:59

áhh...tökönszúrom magam. Egyik szerncsétlenebb mint a másik, mondjuk Oddot senki sem múlja alúl... mert az képtelenség

Woland 2008.12.05. 22:10:46

avenger13,

hol láttál szabálytalanságot? : ) szerintem tök fair a meccs eddig. Lahm mákos góljáig a Hoffenheim oktatott, azóta viszont nagyon nyom a Bayern.

Toni fejelhetett volna egy mesterhármast eddig... nagyon rossz napja van. Rensing meg egy vicc. Bundás háromba is ciki lenne. ahol a Hoffenheim játszott még két éve. no, ezért istenkirályok : )))

durva szabálytalanságot sem láttam még ma. ez fasza. kakaskodás, ovis hiszti van bőven mondjuk.

avenger13 2008.12.05. 22:15:05

woland

ibisevic lökte oddot a gól előtt, még léderernek is feltűnt. nézd vissza

AP! (törölt) 2008.12.05. 22:15:15

sorbarat! irigyek vagyunk! :D

avenger13 2008.12.05. 22:17:47

toninak szar napja van, de a hoffenheim csak védekezik és kontrázik. a labda sincs náluk szinte. úgy nehéz azért oktatni.

Woland 2008.12.05. 22:18:09

Salihovic kihagyta a meccslabdát...

rizla 2008.12.05. 22:18:56

"klinsmann valami váratlant készül húzni, behozza az elsőszámú cserejátékosát, akit eddig mindig"

"amíg nem találja el a kaput, addig nincs esély a gólra"

ycool 2008.12.05. 22:23:04

Úgy néz ki, eltaláltam az eredményt :D
Amúgy pártatlanul - nehéz lesz, de megpróbálom - Toni megérdemelte, a Hoff nem.

Woland 2008.12.05. 22:23:06

hahahaha, isten behunyta a szemét.

szegény Hoffenheim! ez van, egy pontot mindenhogy megérdemeltek volna. mákos pite a bajoroknak.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.05. 22:23:10

hát, ezen még a kinai kommentátorok is röhögtek... lehet elemezni.

Ronal-d'oh! 2008.12.05. 22:23:24

rizla: a második végül is igaz. :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 22:23:24

no comment.
a Bayern erejét jelzi, hogy két mákos gólnak mennyire tudnak örülni.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 22:23:54

nincs igazság!!

Vereséget érdemeltünk volna...!!!!!!
... és most abba is hagyom mert így kapásból kitagadna a Bayerns szurkolókör...

AP! (törölt) 2008.12.05. 22:24:06

de mákos mocsok egy csapat ez bazze

rizla 2008.12.05. 22:24:07

luca toni mekkora szar

BruceWayne 2008.12.05. 22:24:46

na csak behúzták a latexnadrágos genyók az utolsó percbe? kár érte, X jobbat tett volna a bajnokságnak

shinigami 2008.12.05. 22:25:02

pöte:
nyilvan nem de Ágival ellentetben lukat nemis szeretnem:/
nezni is sokkal jobb a noi kezilabda csapatot mint a bayernt... mondjuk eleg sok csapatot jobb nezni...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.05. 22:25:11

meg még Klinsmann is erősen vizualizálta a mókássáhg jeleit az arcán... nem semmi, na.

avenger13 2008.12.05. 22:25:29

persze lederer szerint a hoffenheimnek kellett volna nyerni. szerintem sokkal több helyzetet hagytunk ki, és a végén meg berúgtuk, és nem kaptunk meg egy 11est. hoffenheim rúgott egy szabálytalan gólt. azt értem, hogy megpattant ez igaz. ez van. koko sírj csak a stúdióban.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.12.05. 22:27:03

Csak szólok, a Bayern MINDIG is ilyen szemét mázlista csapat volt. Mindig, a 70-es évektől kezdve, Ajax elleni BEK győzelem, a 2001-es BL győzelem, a 2001-es bajnoki cím, ecetera.
Szóval nem újkeletű dolog. Csak, gondoltam, megjegyzem.

Utáljuk együtt a Bayernt, egy, kettő, háááááááááááááááááááá

SCHEISSBAYERN!!!!!!!

ycool 2008.12.05. 22:27:06

Én nem akarom azt mondani, hogy megmondtam, de ha jól emlékszem ezt írtam: "A tippversenybe 2-1 -gyel szállnék be (a drámaibb fajtából..) "
Ez azért kimerítette a dráma fogalmát -szerintem :)

AP! (törölt) 2008.12.05. 22:27:12

nem örülök, most a hoffnak drukkoltam, de ez van
viszont sportfogadásom meg bejött :D

kroos 2008.12.05. 22:28:28

POTE két mákos DE LEGALÁBB SZABÁLYOS gól

Titi120 2008.12.05. 22:29:36

Az antibayernes frakciónak meg üzenem, hogy inkább nyerjen egy csapat két mákos góllal, mint egy szabálytalannal.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.12.05. 22:30:12

ajaxot visszavonom, az nem a döntőben volt

kroos 2008.12.05. 22:30:20

Elgondolkodtató hogy mig más bajnokságokban a nagycsapatok milyen hátszéllel játszanak(milan 11-esei,barca,reál-) addig mi otthon nem kaunk meg egy 11-est,+megadnak ellenünk egy teljesen szabálytalan gólt.

Titi120 2008.12.05. 22:30:22

kroos megelőzött ...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.05. 22:30:57

ez a Hoffenheim Bernje, hogy teret adjak a bennem megbúvó hegyiivánnak.

Woland 2008.12.05. 22:31:27

ycool,

szerinted miért érdemelte meg Toni? a mai meccs alapján vagy mert amúgy nagyon rendes srác? csak fejjel három ziccert cseszett el : ) minél több helyzetet hagy ki annál jobban megérdemli? Ribéry, Zé Roberto - na ők szerintem is megérdemelték volna.

jó meccs volt, igazi drámával. le a kalappal a Hoffenheim előtt, a hazaiak ugyan szerencsével behúzták a "kötelezőt" de azt megmutatták az újoncok hogy dobogón a helyük.

Hoffenheimet a BL-be!!!!!

shinigami 2008.12.05. 22:31:56

Titi120: attol h ket makos de szabalyos golt lottek meg utalhatom a bayernt?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.12.05. 22:32:59

kroos: van Bommel tippre 10 szabálytalansága, Ribéryié?? Elmaradt min 3 bajor sárga

Toni esete közel sem volt tizenegyes, a hoffenheimi gól szabálytalan volt.

Oda se neki, amit "állítólag" elvesz tőletek a bíró, azt mindig odaadja a sors.

Na tschöö

nasteey 2008.12.05. 22:33:35

Mondja már meg valaki, a Bayern milyen taktikával állt ki? Toni jól fejel és kész? Elég sovány.

BruceWayne 2008.12.05. 22:33:49

jaj szegény bayern nem kapott meg egy 11-est? a mocskoscsalók! na mindegy, a getafe-bayernnél nem lehetett szörnyűbb....

kroos 2008.12.05. 22:33:55

Éreztem hogy baj lesz mikor mondta léderer a sportban hogy a hoff.nak fog szurkolni.
Minden bayernes nek sárgát,rensnek egyenesen pirosat követelt mert hozzért a birohoz,aki szerinte jol vezettea meccset.Nem tudom weis-nek mit kellett volna tennie hogy sárgát kapjon.
Mindenben felszopta a hoff.-ot,és végig alázta a bayernt.
De a kis buzi lucio sarkazásánál nem tudott mit mondani:DDDD

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 22:34:17

Tök komoly, hogy a Bayernnek a bíróval kell foglalkozni? Az olasz gyereket arrébtették a gólnál egy kicsit, ugyanmár.

Játékban sehol sem volt a München, a Hoff ha akarta, beszögelte őket a tizenhatosra, fordítva meg nem nagyon láttam. Ribéry nélkül továbbra sincsenek sehol.

Olyan marhára meg sajnos nem kell csodálkozni, erről szólt a poszt is.

Titi120 2008.12.05. 22:34:32

shinigami !
Tőlem azt csinálsz amit akarsz ...

Roeder 2008.12.05. 22:34:42

Jajj sportklubon gyász lesz egész hétvégén...kikapott a kis kedvenc hoffenheim.léderer mekkora baromságokat beszélt végig.amit meg a meccs végén előadott az nevetséges volt...elég gyorsan elfelejtette a meg nem adott tizit,és ibisevic szabálytalanságát a gól előtt

halareaal 2008.12.05. 22:34:54

wááá basszus...
pedig a Hoffenheim győzelmet érdemelt volna, a Bayern egy normális támadást nem bírt vezetni az egész második félidőben, csak Toni fejelgetett kósza beadások szabadrúgások után. (az elsőnek az elejéről lemaradtam, de ott se sokat) Ribéryt hogy kivették a játékból. jó lenne, ha a Hoffenheim tudná ezt a szintet tartani, simán bajnokesélyesek lehetnének. vagy így is azok?

kroos 2008.12.05. 22:35:53

Egyébként weis,obasi,jassie ,ibisevic, több mint provokativan viselkedett.

Titi120 2008.12.05. 22:36:32

"Játékban sehol sem volt a München, a Hoff ha akarta, beszögelte őket a tizenhatosra, fordítva meg nem nagyon láttam."

Pfffff ... Sport Klubon adták 20.30-tól a Bayern meccset, csak szólok.

halareaal 2008.12.05. 22:37:22

Ibisevic amúgy kitette a kezét, kb ugyanúgy mint ahogy Toni szokta mindig mindenhol. az, hogy Oddo megszokásból homorított egyet az ő baja:)

kroos 2008.12.05. 22:37:25

heinrich 2 gól elöny egy 100 millobol összerakott csapat ellen sok a Bayernak.De az lenne sok mindenkinek.

Roeder 2008.12.05. 22:37:45

te heinrich! akkor miért nem akarta beszögelni a hoffenheim a bayernt,ha ennyire fölényben voltak szerinted? mert hogy a második félidőben egyszer se szorítottak be minket az tuti...

avenger13 2008.12.05. 22:37:47

nem tudom. a bayernne sokkal több helyzete volt rúghattak volna 4-5-öt is. nem tették. máskor mindig ezt emlegeti mindenki. itt meg: mindent kihagytak. ne mérdemelték meg. volt mák a gólokban. de szabályosak voltak. a 11esen nem tom mit lehet vitatkozni? majdne ma gatyáját is letépték toninak!

a bíró nagyon gáz volt. de nem csak a bayernnek kellett volna sárgát osztani. nekik is bőven. de ahhoz a "trükkhöz" folyamodott, hogy csak akkor adott sárgát, amikor nem igazán kellett volna. amikor kellett volna akkro meg nem.

Woland 2008.12.05. 22:38:28

nonono,

amikor a kapus megfogta Toni gatyáját az legalábbis nagyon hátszeles büntető lett volna. nem meglepő hogy csakis bayern-drukkerek emlegetik : ) előtte Luca beleugrott a kapusba az ötösön belül - nem ezt fújta le a biró véletlenül? a Hoffenheim gólját is csak a fanatikusok tartják szabálytalannak - mástól még nem hallottam hogy az lett volna. persze ha van összefoglalótok amin látszik az egyértelmű szabálytalanság akkor köszönném a linket : )

kroos 2008.12.05. 22:39:09

,,Luca beleugrott a kapusba":DDDDDDDD

kroos 2008.12.05. 22:40:23

SZIMPATIKUS CSAPAT A HOFF. ezzel nincs baj nekem is azok.De ez a szimpátia eljutott arra a szintre ami már nem egészséges,gondolok itt a sport klubegész stábjára mert rohadtul elbasszák az ember szórakozását.

halareaal 2008.12.05. 22:41:09

egyébként nem értem, mi a baj Lucioval, az egy dolog, hogy ezen a meccsen ő volt az egyik legjobb, de a meccs alatt hallottam, h a kicker szerint is a 4. legjobb Bayernes a szezonban. Demichelisnél és vBuytennél legszarabb formájában is többet tud.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 22:41:18

Mindkét félidő első tíz percében 2+2 rúghattak volna, kidolgozott ziccereket hagytak ki, vagy rossz volt az utolso passz.

Mindeközben a Bayern játéka? Az mi is volt? Két szél nullázva, középen alapból nincsenek sehol. Félidőben mintha még neked is feltűnt volna :)

Titi120 2008.12.05. 22:41:43

"előtte Luca beleugrott a kapusba az ötösön belül "

Lóf ... Na, nézd meg még egyszer az estet.Hozzá sem ért Toni a kapushoz, az meg a közhiedelemmel szemben nincs megtiltva, hogy a csatár felugorhasson az ellenfél ötösén belül.

avenger13 2008.12.05. 22:41:56

persze mi mind elfogultak vagyunk a bayern elvből utálók a pártatlanok. :D

midegy. igazából nem érdekel. a 3 pont a miénk, ti meg panaszkodjatok. a hoffenheim meg nekem ma nem volt szimpatikus. nem ilyen vagdalkozásra számítottam. megvertük őket, akkor is ha nem örültök neki.

kroos 2008.12.05. 22:42:05

a 2. félidöben Klose-nak és Toni nak is volt 3 fejese kb 5-6 méterröl.Ezt ne feletsük el.Ilyen nagy ziccere csak salihovicnak volt a hoff.bol.Mezönyben jobbak voltak tény.

halareaal 2008.12.05. 22:45:31

Klosénak? sztem az mind Toni volt. aki egyébként nagy klasszis. kár, hogy a Bayernben játszik:)

kroos 2008.12.05. 22:46:16

klose egyedül vezette a kapusra..volt egy olyan is.

avenger13 2008.12.05. 22:46:23

nem tom a fejelés az nem helyzet? csak az, ha bevisszük a 16oson belülre? tavaly a toni ebből sokat betett volna. idén nincs olyan formában. a hoff jól védekezett, de azért nekünk jóval több helyzetünk volt.

Roeder 2008.12.05. 22:46:27

Hát azért a két szél nullázva erős egy kicsit...tény,hogy a jobboldal(az olasz világbajnok szupersztárral az élen) egy kalap szar volt,de a baloldalon ribery,zé roberto és lahm elég sok veszélyes támadást vezetett

mann 2008.12.05. 22:47:27

Van Bommelnek azért járt volna lap. Kissé úgy tűnt,hogy a csk. karszalag miatt csűrben volt. :)
Toni reggelig fejelgethetett volna kapura, valszeg akkor sem találta volna el.
A Hoff. egy pontot megérdemelt volna, a Bayern ezt a meccset mákkal húzta be. De attól még a 3 pont az 3 pont ;)

Titi120 2008.12.05. 22:47:28

heinrich, nem állítom, hogy ma hűdejól játszottunk volna magunkhoz képest, szemben a Hoffenheimmel, de vissza lehet majd nézni a találkozót (biztos ismétlik még párszor, csak akkor már majd hang nélkül nézem majd) : nálunk volt többet a labda, mi domináltunk, és a helyzetek számát illetően is mi nyertünk szerintem, az, hogy
"a Hoff ha akarta, beszögelte őket a tizenhatosra"
olyan szinten megmosolygtató, hogy már sírnék is rajta.
De nem teszem, mert NYERTÜNK ! :)

kroos 2008.12.05. 22:50:24

Ez a játék tényleg kevés tölünk.Viszont remélem a hoff. megmarad olyannak amilyenek eddig voltak,mert ma ibisevic,weis meg egypáran eléggé bunko volt.Mi tiszteltük öket (tulságosan is),ök minket egyálltalán nem.

avenger13 2008.12.05. 22:50:40

mann

sokkal több sárgát ki kellett volna osztani. de nem csak a bayernnek. kicsit egyoldalúan látjátok a helyzetet. rensing pl. miért kapott sárgát?

ha az szabálytalan volt, akkor a gól egyértelműen, és sárga ibisevicnek, és 11es toninak. riberynek is sárgát kellett volna adni, de egy adag hoffenheijtékosnak is. a bíró nagyon gynege volt.

nasteey 2008.12.05. 22:52:53

Azért meglep, hogy egy ekkora csapatnál térdre kell borulni, mert valaki 2 méter magas 90 kiló színizom ezért kiemelkedik a fejpárbalyokból. Ehhez nem sok ész kell, meg nem sok taktika.

Eddig se néztem Bundesligát, ezután se nagyon fogok. Max. Hoffenheimet, mert ha kikapnak is élvezet nézni a játékukat.

halareaal 2008.12.05. 22:53:03

helyzetnek lehet, hogy több helyzete volt a Bayernnek, csak épp kidolgozott támadása nem nagyon volt a meccsen. főleg rögzített helyzetekből, meg esetleges felívelésekből volt veszélyes Toni, és azért akkora ziccerük nem volt, mint Salihovicnak. persze ez így utólag nem sokat számít, najó semmit sem, de ha a Hoffenheimnek lenne 1 vagy 2 magas, jól fejelő középső védője akkor a Bayern kapura is alig lőtt volna.

kroos 2008.12.05. 22:53:14

,,riberynek is sárgát kellett volna adni," mert elökte weist?aki nem adta neki oda a labdát a bedobáshoz hanem továbdobta azt beck-nek,az meg még tovább valakinek?
weis nálam legalább 5 sárgát kapott ma.

Woland 2008.12.05. 22:53:54

nem vagyok Hoffenheim-drukker - sőt a Tottenham-legendának külön szoritok a Bayern padján. : )

de kábé annyira lehetett volna megadni a tizit mint a kapustámadást. titi120, komolyan azt hiszed hogy Toni "hozzá sem ért" a kapushoz? : ))) ha azt mondod hogy "koccoltak, na és?" akkor komolyan is veszem, mert szerintem is túlságosan védik a kapusokat általában. de hogy hozzá sem ért : )

valamivel több helyzete volt a Bayern-nek - de az isten szerelmére nehogy már ez elég legyen otthon egy újonc ellen : ) a Hoffenheim helyzetei szép, kidolgozott akciók, körömpasszok útján alakultak ki, a Bayernnél kósza beivelések Toni felé, ennyi. más kérdés hogy ha az olasz nem küklopsz módjára tevékenykedett volna a kapu előtt ebből is lehetett volna 3 gól.

szép focit csak a Hoffenheimtől láttam ma.

Rensinget (vagy mi a neve) meg nagyon gyorsan ki kellene paterolni a Bayernből - süt róla a köcsögség és még ráadásul jól sem véd. (a bosnyák ziccere azért elakadt benne... : )

Roeder 2008.12.05. 22:54:14

azt el kell ismerni,hogy nem játszottunk jól.de az,hogy a hoffeinheim győzelmet érdemelt volna egy vicc.
a lyon ellen több kell...feltéve ha meg akarjuk nyerni a csoportot.schweini és oddo kifejezetten szarok voltak,klose nem került helyzetbe az egész meccsen(kivéve mikor tonit zavarta a fejelésben),luca pedig legalább 5 gólt szerezhetett volna,ha jobban koncentrál...

kroos 2008.12.05. 22:54:34

hala-nak sokmindenben igaza van.Mondjuk nemtudom ki az a magas jólfejelö védö aki megfogja tonit?

füligjimmy77 2008.12.05. 22:54:42

A Bayern játékosról mindent elmond, hogy Van Bommel emberileg magasan csapattársai fölé nőtt. Meyer egy beszari alak, ezt kihasználva a Bayern játékosai undorítóan, visszataszítóan visekedtek. A lényeg a három pont... Mindenesetre ettől a meccstől kezdve röhögni fogok minden egyes zakójuknál. Remélem sokszor lesz rá alkalmam.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 22:55:22

Nyilván másként láttuk, az én fejemben jobban megmaradtak a Hoff helyzetek, egy Toni fejes 5méterről meg nem kidolgozott helyzet, az evidencia.

A Bayerntől azt várná az ember, hogy egyértelműen éreztesse technikai-taktikai fölényét, ahogy az a világ egyik legnagyobb klubjától elvárható lenne. Ha én most Bayern szurkoló lennék, azt mondanám, srácok, ez semmi, ez nulla.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 22:56:08

Ki az, aki egy ilyen meccs után nem utálja a Bayernt?

Lehet, hogy a Hoffenheimnak nem volt annyi kapuralövése, de sokkal szebben, kulturáltabban, intelligensebben, földön passzolgatva, a teret sokkal jobban kihasználva játszottak. A Bayern meg gyömöszkölt, mígnem jött egy hiba.

Nagyon remélem, hogy a Hoffenheim lesz a bajnok.

halareaal 2008.12.05. 22:56:33

amúgy a sárgákon felesleges vitatkozni, mind2 csapat elég sportszerűtlen volt. persze gondolom a feszültség miatt. amúgy ha vki, akkor Toni nem kérhet számon egy ilyen "lerántást", főleg mivel előtte támadta a kapust.

kroos 2008.12.05. 22:58:04

Ne hiddjétek hogy a Hoff. nem szoritana meg más europai élcsapatot..

avenger13 2008.12.05. 22:58:54

kroos

nálam is, de akkor is sárga az a lökés. más kérdés, hogy nem csak neki. és weis egy közönséges bunkó volt ma. ebben is egyetértek.

miért esetleges minden beívelés? a hoffenheimnek meg akkor 2 helyzete volt meg egy szabálytalan gólja. toninak is volt kidolgozott helyzete az első félidőben, és lahm is megcsinálta magának. szóval ebben sem voltak jobbak.

és a hoff nem is támadott annyit. a gól után nyomtak amíg lenyugodott a bayern, de utána, jobbak voltunk. jól játszottak, de sokat rugdostak, és provokáltak, amit ulinál annyira kiemeltetek. nyilván uli hibája ez is. tudom.

Woland 2008.12.05. 22:59:40

avenger13,
"rensing pl. miért kapott sárgát?"

lássuk... mert öt percig pofázott habzó szájjal mindenkinek beleértve a birót is? : )

sörbarát 2008.12.05. 23:01:16

Sztem egy tök jó meccset láttunk, ami végig izgalmas volt, semelyik fél nem állt be védekezni.
Bírói ítéletnél: 11esnél (vagyis meg nem adott 11esnél) Hoffenheimnek kedvezett, de Ribery féle lökést se felejtsük el, az sztem vlmennyire Zidan szindroma volt...
fő hogy rangadó volt javából és semelyik irányban sem verés. Grat mindkét csapatnak...
Megjavult a DVD lejátszó :D

Titi120 2008.12.05. 23:01:28

Woland !
Tényleg komolyan mondtam, ott egyszerűen nem történt semmi, azonkívül, hogy a kapus a gatyájánál fogva visszarántotta Tonit, nézd majd meg újra !

heinrich !
Azt hiszem elismertem, hogy (például a Leverkuseni mérkőzésünkkel ellentétben) nem játszottunk jól, de attól még ez ("a Hoff ha akarta, beszögelte őket a tizenhatosra")
nem lesz igaz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.05. 23:01:56

kroos 2008.12.05. 22:35:53

Mert nem hagyták magukat, könnyen megverni? :PP

gabenito 2008.12.05. 23:02:46

mindig gyűlöltem a bayernt örülök, h végre ezt az érzést kiegészíthetem egy ellenpólussal: megszerettem a Hoffét, ami végre egy olyan csapat ami megajándékozhat azzal az élménnyel, h elnáspángolja ezt a (mindig) antipatikus bandát. Pontot szerintem érdemeltek volna de respektet aztán mindnképp.
Tonit viszont csak nem tudom nemszeretni a nagy mamlasz fejével.

halareaal 2008.12.05. 23:04:55

egyébként kövezzetek meg, de én nem látom hogy Schweinsteiger és Podolski között mi a különbség. a válogatottban ált mind2en nagyon jók, a Bayernben meg néha. talán a lengyelnek nagyobb arca van, ezért nem kedvelik annyira. ha Schweinsteigernek olyan riválisai lennének a posztján mint neki, ő se tudna többet nyújtani a Bayernnek.

nah, én azért megkedveltem a Hoffenheimet, főleg ha alapból ennél jobbak szoktak lenni. eddig csak a Dortmund elleni meccsüket láttam, meg 1-2 összefoglalót, de azt hittem ezek véletlenek:) ha ekkora arccal így tudnakk helytállni Münchenben, akkor télleg tudnak. ők amúgy odaérnek sztem a végén is, mivel nemzetközi kupa nincs, a Leverkusen meg fontos helyzetekben egy nulla, ők nem lehetnek bajnokok.

gabenito 2008.12.05. 23:05:05

Titi120: semmi lerántás nem volt. Megfogta tény, Toni ezt realizálta, és felkapta a tappancsait az égbe szvsz. (vö. előző kommentem vége)

füligjimmy77 2008.12.05. 23:05:27

Ez a meccs simán meg kellett volna legyen a Bayernnek, mert látszott, sokkal jobb képességű játékosok. A Hoff jobb csapat.. A gól után nem hisztizni kellett volna, mint egy segbberakott tinilány, hanem venni egy mély levegőt, és belőni a helyzeteket. Rensing lökött a szöglet előőt, a szándékossághoz kétség nem fért, aztán nekiugrott annak, aki szembejött. Ha ez nem piros, akkor Ribery lökése az, de még sárga se lett. Dicső győzelem volt, kirakhatják az ablakba.

Woland 2008.12.05. 23:07:40

"miért esetleges minden beívelés?"

jó ez jogos : ) de mégsem a kombinativ játék csúcsa.

"és a hoff nem is támadott annyit."

ja, de nem Pelé Santos-a jött az Allianz-ba : ) melyik csapat nem játszana kontrára? a Bayern támadni megy majd a Nou Camp-ba ha arra kerül a sor?

Roeder 2008.12.05. 23:08:13

rensing lökése tényleg lap...de nem piros.viszont az érdekelne,hogy meyer sporttárs miért gondolta úgy,hogy weiss nem kaphat sárgát

avenger13 2008.12.05. 23:12:34

az igaz, hogy játszottunk jobban is. de a hoffenheim ugyanolyan szabálytalan volt mint a bayern. ebben nem volt különbség. ezt lássátok már be. toni nem támadta a kapust. fel szabad ugrani az ötösön belül. felfelé. a bíró szerintem is szar volt, és mind2 irányban, de ezt említettem.

azt nem értem, hogy miért nem kidolgozott helyzet, hogy tudva, hogy csak alacsony védők vannak, toni fejére teszem a labdát?

persze sosem győzzük meg egymást, de a hoffenheim nem érdemelt győzelmet. ez szerintem tény. attól még hogy volt két támadásuk, és messziről is lőttek?

egyébként pedig egy jó játékvezető elkezd bünteni az első keményebb szabálytalanságtól, és akkor megfogja a mérkőzést. az elején a hoffenheim vagdalózott nagyon, és nem kaptak érte semmit. erre a bayern játékosoknak elszállt az agya, ti meg követelitek, hogy kapjanak sárgát. amit uliban kifogásoltatok, ugyanazt csinálta a hoffenheim a gyakorlatban. mindenkit felvágott, aki a közelben járt.

halareaal 2008.12.05. 23:12:38

kroos:olyan nyilván nincs, aki teljesen leveszi Tonit, de az azért túlzás, hogy a 2. félidőben gyakorlatilag minden arra járó labdát úgy fejelt rá, ahogy akart. főleg hogy ma szinte csak rá kellett volna figyelni, Klosétól én azon az elcseszett meginduláson kívül semmire nem emlékszem.

kroos 2008.12.05. 23:14:36

igen klose-ra akkor berágtam.

Titi120 2008.12.05. 23:17:12

Jól van, nem vitatkozom tovább, megszoktam már, hogy az ilyen eseteknél interes juvéssal, realos katalán drukkerral kéz a kézben tömörül egységfrontba, hogy egy jóízűt fikázza a Bayernt. :)

Viszont van egy rossz hírem: most a Hoff, vagy tavaly a Getafe ellen még egy számotokra többé - kevésbé semleges csapat esetében kellett az ilyen "igazságtalanságokat" eltűrni, de tavasztól már saját kedvenceitek arcát kell majd látnotok egy - egy Toni lövöldözéses gólöröm során, miközben Klinsi Honessel örömtáncot jár a kispad körül.

Szóval lesz ez még sokkal rosszabb is srácok, jóccakát ! :-)

avenger13 2008.12.05. 23:17:13

akkor ha rensing lökése lap, ibisevicé még csak nem is szabálytalan???

arra meg mindenki azt mondja, hogy hát ne essen el az oddo. ja hogy homorítani csak a hoff játékosoknak szabad. mert persze amit rensingtől kapott a sárc már nem tom melyik, attól nem lehetett ekkorát esni. szóval kicsit megint felemás az értékelés. akkor ibisevic is kapjon pisoat. meg weis.

azt meg nézzétek már vissza, hogy toninak a gatyáját épp hogy le nem tépte a kapus. és először tépte és csak utána esett el.

elég érdekes a lökések megítélése szerintetek. a bayernt meg továbbra is csak azért utáljátok mert megint nyert. szánalmas.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 23:19:59

"a Bayern támadni megy majd a Nou Camp-ba ha arra kerül a sor?" (Woland)

Azt próbálnák meg! :-)

Amúgy a Hoffenheim nemcsak a félidő(k?) elején, de az utolsó percekben is (egy gyönyörű kombináció után) közel állt a gólhoz. Azt hiszem, Salihovics állt tisztán és egyedül Rensinggel szemben. Ilyen helyzete például nem volt Bayernnek, legalábbis én nem láttam ilyet.

avenger13 2008.12.05. 23:21:43

csöncsön

toninak ugyanilyen helyzete volt csak oldalhálót lőtt. első félidő elején valamikor.

kroos 2008.12.05. 23:26:24

,,az utolsó percekben is (egy gyönyörű kombináció után) közel állt a gólhoz"
akkor az egyszer.Rensnek nem is kellett védeni szinte.
Jobb volt a mezönyben a hoffenheim.oké.nem érdemeltek vereséget.De nem volt több helyzetük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 23:26:33

@avenger13

Akkor még a kéziseket néztem... Az egyébként 26-26 lett, igazságosan.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.05. 23:28:29

szerintem irgalmatlan szarok voltunk (mondom ezt mint bajorfan), de az antibayernes szekció "kedvéért" szívesen beszállok egy cséplőgéppel az anyázásba ;))

avenger13 2008.12.05. 23:33:58

kroos

én nem láttam mezőnyfölényt. tudom, hogy nem játszottunk jól, de többet volt nálunk a labda, több helyzetünk volt. a hoff meg amikor megkapta a labdát, megindított egy kontrát, amit általában (meglepő módon) jól kivédekeztünk. szerintem nem annyi volt a taktika a csapat játékában, mint azt látjátok. nagyon jól zárt vissza általában a védelem, és sokkal jobban védekeztünk mint szoktunk. persze voltak most is hajmeresztő labdaeladások. persze, hogy nem támadtunk 10 emberrel egy kontrára berendezkedő csapat ellen.
nekünk kellett a három pont, és a bayernen volt a teher. ez ki is jött meccs közben.

basti nem játszott jól, de rosszabbul sem. szerintem továbbra is igen nagy érték podolskival nem is lehet egy lapon említeni. az az igazság, hogy ribery játsza az irányítót és ő így háttérb szorul. általában a bal szélen mennek a támadások, ő oddoval nem tud úgy összejátszani mint ribery zé-vel és lahmmal. semmiképp nem engedném el, kicsit jobban ki kéna találni a szerepét a csapatban.

Lencse. 2008.12.05. 23:37:10

Na. A Hoff góljától néztem, akkor lett vége a kézimeccsnek. Tonin könnyezve röhögtem. :D Egyetle, focistára emlékeztető megmozdulása nem volt, a passzait 20-25 méterrel baszta el, esett-kelt, hülye pofákat vágott, rettenetesen sajnáltam a végét. A gólja előtt végig azon gondolkoztam, mit kaphat a kickertől. :)

Hova menjek kézivel offolni?

avenger13 2008.12.05. 23:37:23

basti

senki nem mondta hogy ez volt az életünk meccse.
de hoyg a hoffenheim pontokat érdemelt volna, az nem igaz. ha toni nem a végén kövi a gólt, hanem valamivel előbb egyet befejel, akkor nem is lenne rata vita. csak a drámai végjáték miatt, hoffenheimi pontokat reklamál mindenki.

A bayern csak most kezdi megtalálni önmagát Klinsmannal, és kezd kialakulni a játék. ilyenkor még nekem elég a 3 pont akkor is, ha izzadva húzzuk be. Tavaszra remélem nem lesz ilyen kérdés. Jövőre meg szereznek még csatárt, és akkor változatosabb is lesza játék. Tényleg nem állapot az hogy 3 csatár van és abból egy podolski

Lojzi_ 2008.12.05. 23:39:39

A faultokról annyit, hogy kár rajta vitatkozni. egy értelmes játékvezetőnél ez a rangadó komoly durvaságok és köcsögségek nélkül lemegy, vagy jönnek az egyből pirosak és a második sárgák.

Aztán, amikor a játékvezetés véletlen- és/vagy ötletszerű, akkor jönnek a szimulálások, a műesések, az elgurulét gyógyszerek, a reklamálások és az alattomos sportszerűtlenségek. Kár érte.

A meccsről meg annyit, hogy megérdemelten nyert a Bayern. A Hoffenheim jó csapat és aki azt várta, hogy Münchenben majd teletojják a nacit, az nagyot téved.
A csapat 15 forduló után első a Bundesligában, nem 3 után. Ebből ki lehet deríteni, hogy valóban ott-e a helyük, vagy csak véletlenek miatt vezetnek.
A Bayern meg nem azért nyert megérdemelten, mert ma jobban/szebben játszott; nem is azért mert a Hoffenheim játékának minden eleméből felkészülve, kidolgozott taktikával futószalagon hozták a helyzeteket. Szimplán csak annyi történt, hogy a Bayern nem szédül a magasban. Rensing hülyeségét leszámítva fejben végig jobban ott voltak és csak idő kérdése volt, hogy a Hoffenheimből ki vét döntő hibát. Weiss kiállítása elmaradt, megúszták. Compper szarvashibáját Klose elbaltázta. Toni 5 tiszta fejesből máskor 3-4 gólt szerez, most nem bűntetett a sorozatos hibákért. A kapus megúszta Toni lerántását. Aztán a 16-oson belül eladott labda már sok volt. Ennyi.
Csak idő kérdése volt, és a végén még majdnem össze is jött a bravúr, de a Hoffenheim ehhez még kevés volt.

Viszont jó úton járnak. Jövőre belekóstolhatnak a BL-be is és jövőre ez a keret már tudni fogja, hogy mire kell jobban figyelni a BayArenában, a Weser-stadionban, az Allianz Arenában és mindenhol máshol, ahol önmagában a jó játék még nem ér 3 pontot. Én szurkolok nekik, mert belőlük lehet igazi ellenfél a Bayern Münchennek, amitől a Bayern is folyamatos innovációra kényszerülne.

Lencse. 2008.12.05. 23:42:57

Nick Hornbytól Bede Mártonon keresztül nagyon sokan megmondták már, hogy az ember élete során egyetlen csapatnak szurkolhat tiszta szívből. Nekem 11 évesen a Bayern lett a csapatom, és nem is szurkolok igazán senki másnak, de számomra lehetetlen szituáció, amíg ez a bohóc az elsőszámú csatár. Képtelen vagyok azért szorítani, hogy gólt szerezzen. Szóval a Bayern-drukker egyelőre szunnyad bennem.

Rekordvizemeister, a 2001-es BL-győzelmet hogy hasonlíthatod ehhez? :(

Lojzi_ 2008.12.05. 23:48:06

Ja, és még azt is meg kell majd tapasztalnia a Hoffenheimnek hogy konkrétan készülni fog belőlük az aktuális ellenfél, kivesézik, hogy melyik merre cselez többször, melyik milyen távolságból hajlamos rálőni, ha lőnek, akkor konkrétan a kapu melyik részével próbálkoznak, stb.
Akkor majd nyilván nem lesz sétagalopp a Cottbus, vagy a Bielefeld elleni meccs sem.
Sőt, tavasszal ugyanazért a teljesítményért 1-2 ponttal rosszabb értékelést ad majd a Kicker és kíméletlenül jönnek az 5-ösök, 6-osok is, ha véletlenül elmegy egy kötelező meccs.
Ehhez fejben kell majd felnőni és ez az, amit a Bayern már most tud és ami nem sikerült Leverkusenben és Gelsenkirchenben sem.

Szintén kiváncsian várom a fejleményeket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 23:50:44

"Rensing hülyeségét leszámítva fejben végig jobban ott voltak" (Lojzi_)

Én pont azt láttam, hogy a Bayernnek ugyan sokkal erősebb a kerete, és várható volt, hogy ha gyömöszkölés lesz, akkor ők nyernek; de pont fejben, intelligenciában, csapatként volt sokkal jobb a Hoffenheim. A keretek alapján a reális eredmény a 6-0 lett volna. Ebből lett egy óriási mázlival kiharcolt 2-1 a bajoroknak.

Lojzi_ 2008.12.05. 23:57:26

Azt rosszul láttad.
Szerintem ekkora véletlenek nincsenek. A 92. percben elkövetett védelmi hibák bizony semmi máson nem múlanak csak a koncentráción és a lelki teher elviselésén.
Ibertsberger tapasztalatlanságból elkövetett bakiját egy minden hájjal megkent rutinróka, a világbajnok Luca Toni kegyetlenül megbűntette.

Ez olyan volt kb., mint egy BL meccs. A Hoff erre még nem kész, és Te is csak azért érzed, hogy volt esélyük, mert ma nem volt nagy napja egy pár bajor játékosnak és a játékvezetőnek sem. Ezek a hibák és bizonytalanságok, meg értelmetlen faultok már jóval korábban megbosszulhatták volna magukat és akkor a különbség sem egyetlen gólocska lett volna.

kroos 2008.12.05. 23:59:44

,,A keretek alapján a reális eredmény a 6-0 lett volna"
Csöncsön ez egyálltalán nem igaz.
De nem akarom megint elkezdeni.
És ne hidd hogy a te szuperbarszád nem kinlodna meg a Hoff.al.

kroos 2008.12.06. 00:01:14

Lojzinak igaza van.ebben volt jobba Bayern.
,,A 92. percben elkövetett védelmi hibák"
mert ibersberger nem oddo.akinek ha nem is megy de nem adja el ugy a labdát mint a hoff-os srác.

Woland 2008.12.06. 00:02:46

"Ja, és még azt is meg kell majd tapasztalnia a Hoffenheimnek hogy konkrétan készülni fog belőlük az aktuális ellenfél, kivesézik, hogy melyik merre cselez többször, melyik milyen távolságból hajlamos rálőni, ha lőnek, akkor konkrétan a kapu melyik részével próbálkoznak"

ezt nem teszi meg minden csapat minden ellenféllel, véletlenül? ez a munkájuk, nem? "profi" landarúgók, ennyi az életük, felkészülni az aktuális ellenfélből : ) szerintem még a Bayern is készült - bármennyire is nem látszott ez a pályán : )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.06. 00:05:23

Pont ezt mondom, Lojzi_: Toni, akármilyen béna, mégiscsak egy nemzetközi klasszis. Ez döntött. Szalihovics előtte két perccel egy kétszer akkora helyzetet puskázott el.

Kroos, valószínűleg a Barca is kínlódna (ha az első húsz percben nem találna be), de épp ezt mondom. Azért kínlódna, mert a Hoffenheim okosan, ésszel játssza a focit.

Lojzi_ 2008.12.06. 00:13:58

Woland:
Te is tudod, hogy nem úgy készül egy csapat a Bayern ellen, mint a Bielefeld ellen. Az egyik esetben az elenfél minden mozdulatát kivesézik, és ELRONTANI igyekeznek a játékát, a másik esetben pedig saját taktikával, ellenük kitalált szituációkkal, próbálnak győzni ellenük.
A második fordulóban a Cottbus például kiesési rangadóra készült és három pontot kívánt hozni. gyanítom a 19. fordulóban már rombolni és bekkelni fognak. És 9 hátvéd ellen nehéz ki-ki meccset játszani és nehéz szépen játszani.

Woland 2008.12.06. 01:07:45

Lojzi_,
persze, ellenféltől függ a taktika. erről nem kell vitát nyitni : ) azt nem értem hogy miért csak a Bayernt/Hamburgot/Leverkusent/Hoffenheimet kellene kivesézni. ha a veséket hanyagoljuk akkor Cottbusban meg Bolognában is könnyen meg lehet égni.

Lojzi_ 2008.12.06. 07:36:14

Azért az sem mindegy, hogy az ellenfélről ésa játékosairól mennyi az információ.
Ez idáig segítette a Hoffenheimet, mert nehéz úgy készülni ellenük az első osztályban, hogy csak gyenge közepes és az alatti csapatokkal mérkőztek az elmúlt két évben.
Mostanra viszont mindenki tudja, hogy mik az erősségeik és gyengéik.
Ősszel egy-két nagycsapaton kívül mindenkit megvertek. Tavasszal biztos vagyok benne, hogy nem lesz meg minden kötelező.

neeson 2008.12.06. 07:59:43

Egész évben az az érzésem, mintha a Bayern nem hallaná meg az idők szavát. Most komolyan, 10 évvel ezelőtti taktikával játszanak. Sehol se látni olyat, hogy bajnokesélyesek úgy állnak fel két csatárral, hogy egyik se különösebben ügyes, egyik se különösebben gyors, csupán mindketten érzik a kaput (ez utóbbiba szívem szerint még én is belekötnék, de inkább lépek tovább:))
Ezzel szemben a gyorsaságra építő "modern" Hoffenheim-taktika még gyengébb játékosokkal is meggyőzőbb volt tegnap számomra. Az a baja a Bayernnek, hogy a száz karommal védett monopolisztikus helyzete miatt nincs ellenfele és így is győzni tud otthon - csak nemzetközi színtéren jön ki, hogy ők tulajdonképpen hol tartanak.

kroos 2008.12.06. 09:31:03

Neesen ha azt nézzük hogy két csatárral játjunk+egy ribery..akkorez témadobb felállás mint a pollé interé,cheldea-é.Az meg hogy Toni mellett klose játszik és nem villa,vayg ibra annak is meg van az oka.
De azért a Bl-ben nehéz lesz tuljutni rajtunk abban biztos vagyok.

neeson 2008.12.06. 10:45:58

A csapat felállása és mentalitása támadó, az nem is kérdés.
Én csak azt vettem észre, hogy a csapat szemben megy a nemzetközi árral. A mostanában sikeres csapatokra a bivaly, sokszor mély középpályás védekezésen túl elsősorban a kevésérintős, és GYORS támadások, kontrák jellemzőek. ManUtd-re, Zenitre, Barcara, spanyolokra, de még a Hoffenheimre is, tehát a mostanában sikeres csapatok közül a legtöbbre többé-kevésbé igaz ez. Abban gondolom egyetértünk, hogy nem véletlen, hogy pont ezek a csapatok nyernek trófeákat.
Miközben mindenki a gyorsaságra helyezi a hangsúlyt, addig a Bayernnél ezt csak Ribery képviseli, részben ezért is olyan fogalmatlan a csapat nélküle. Persze nem kell nagy jósnak lenni, hogy azt mondjuk, hogy tükörsimán behúzzák a bajnokságot, mégis valahol nagyon szomorú, hogy a vezetőség nem éri fel ésszel, mekkora jelentősége van a VERSENYNEK. Mindvégig úgy gondoltam, hogy a MU tavalyi duplázása hihetetlen nagy mértékben köszönhető a Chelseanek, aki a 2004-es mélypont után eszméletlen versenykezésre késztette az összes ellenfelét.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.06. 11:01:23

neeson!!

szívemből szóltál.
Ez a Bayern csak Cottbus-verésre van hitelesítve az őskori felállásával. Münchenben tényleg megállt az idő, nem kapnak a fejükhöz, hogy már senki sem játsza azt amit ők. Főleg egy falúbó olassszal és egy vérszegény némettel. De ennek a hátterében az is ott van, hogy megvették ezt a két nagy nevet - Toni meg Klose - és most nem lehet őket padra ültetni, mert hű de sok pénzt invesztáltak beléjük. Vaskalapos, hülye mentalitás.
Viszont én azt hittem, hogy Klinsi ennek majd a seggére üt, de nem. Egyelőre semmivel sem vagyunk beljebb mint anno Hitzfeld idejében, max Jürgen kajla mosolyával, meg a szétzilált védelemmel. nyomjuk a 4-4-2 széllel szemben, mert mi a Bayern vagyunk, aztán meg örülünk, ha megverjük egy góllal a FALU FC-t.

Nekem csalódás minden fronton...és ehbez most BL meccs sem kellett.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.06. 17:43:33

azért ez a gyors, egyérintős játék eléggé sajátos, és van ellenszere is. mondjuk, a Barca a mintapélda, de ott is csak Rony nélkül megy igazán (ami elgondolkodtató pl...). egyes szakértők szerint, ha jól emlékszem, teljesen más beállítottságot, és felkészülést igényel. aztán ha van egy kis kontakt, nem müxik. (lásd: arsenal ifi a múlt héten). (Rony meg bombaformában ismét, hogy talán (?) nem akarják megmondani neki, mit csináljon). a Bayern nem tudna így játszani, másképp, persze, tud. eredményesen is (nem emiatt a meccs miatt mondom). én is szeretem ezt a stilust, de ha csak ezt látnám, hamar megunnám nézni...

avenger13 2008.12.06. 20:00:36

toninak idén még nem megy, de falábú olasznak tekinteni egy gólkirályt, aki nem csak németoban, hanem olaszoban is elnyerte a címet. Meg aranycipőt is. Ez azért erős túlzás. nem egy cselgép az tény, de a sok gól nem csak bepattan róla könyörgöm.

Tényleg nagyon hiányzik egy gyors technikás csatár, ez tény, de mégsem bír senki velünk németoban, és a blben is simán jutottunk tovább. ez van. ez azért nem őskori szar játék. sokan játszák ezt ma is, a nagycspatoknál is. a probléma az, hogy a 4-5-1-hez nincs meg a játékos keret, mert nem tudom kit hoznánk be támadó középpályásnak. a ribery borowski schweini nem hinném, hogy működne.

avenger13 2008.12.06. 20:07:58

basti

klinsmann igyekszik, de nem igazán van máshoz keret, mert hitzfeld ezt rakta össze. a bayernnél meg nem úgy megy a dolog, hogy leszerződtetünk egy edzőt januárban, ő megmondja mit akar, és mire ideér, addigra itt van neki minden játékos. Majd télen jön donovan (kíváncsi vagyok rá, mit tud európában), és szerintem jönnek nyáron is páran. Azt meg sose várjátok, hogy a bayernnél mindenkit kitennének és összevásárolnának egy teljesen más csapatot.

Ezenkívül a bayern nem fogja a barca játékát játszani, mert nem a barca. Egyébként ha megnézitek, mire épül a jó pár nagycsapat játéka, az egy világklasszis játékosra:. Cé R. Messi, Ribery, Fabregas, Totti.

halareaal 2008.12.07. 01:59:31

amúgy Klose elég technikás csatár, sőt jól is cselez. klaszikus befejezőcsatárok közül ő az egyik legjobb ilyen tekintetben sztem. igaz, Werder-meccset többet nézek/néztem mint Bayernt, lehet hogy ez csak abból a korszakából rémlik.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.07. 06:25:11

no, azért CR is a Fletcher-Carrick páros mellett villog... nélkülük nem tudom hol lenne a MU. ezek ketten középen mindenkit lenyomnak, plusz támadáshoz is odaérnek. Messi mellé meg ott a komplett Barca középpálya, aki ezt a tipikus rövidpasszost nyomja (még a védők is :)), akár az ellenfél kettős védőfalában, a 16-on is (ha jó napjuk van, mert ott azért már nem könnyű: mintha kézilabdapályán összeküldenének két nagycsapatot :)). de Messi képes egymaga meccset hozni. most jobb formában is van, mint C.

kroos 2008.12.07. 08:48:46

Azért ebböl a meccsböl nem kellene ilyen következtetéseket levonni.A leverkuseni meccs után senki se elégedetlenkedett pl.
És ne feletsétek el hogy ebben a szezonban kaptunk már 5-öt otthon a Brmátol,szoval nem ártott az ovatosság se.

kroos 2008.12.07. 08:56:29

viszont ez a Gourcuff jó huzásnak tünik..

Lojzi_ 2008.12.07. 09:46:20

Én meg azt vettem észre, hogy Tim Borowski klubválátása óta nem megy a Werdernek.

kroos 2008.12.07. 10:14:27

pedig a hunt gyerej a helyén nagyon jólnyomja.

Lojzi_ 2008.12.07. 11:20:48

Szerintem nem gondoltam komolyan... :o)))

Roeder 2008.12.07. 14:42:03

Gourcuff tényleg jól jönne...nem is értem miért nem kell a milánnak.ja de tudom,még nincs 30 fölött :D

Olic mint harmadik csatár,szerintem ez se rossz öltet.
viszont még mindig rosszul leszek,ha elképzelem rafinhát bayern mezben...tény hogy oddo nem megoldás a jobboldalon,de azért rafinhát nemá...akkor inkább castro a gyógyszertárból.

kroos 2008.12.07. 14:50:18

Félek castro sokba kerülne de én is öt preferálom.Rafinának meg annyi agya van mint v,.bommel-nek.Az meg nem sok.És ha lham átmenne jobbra,és balbekket igazolnánk,pl zsirkov,vagy ilyesmi?

Roeder 2008.12.07. 15:03:17

Zsirkov? na ez mégjobb,szerintem nem is kerülne annyiba mint castro.és igen jól cselez,gyors.én benne lennék,de uli a főnök.
meg legalább tyimoscsuk se érezné magát annyira egyedül:D

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.07. 15:37:16

Zsirkov a Juvéba tart, srácok ;-)

Hunt meg szalmasúlyú még a Brémában is.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.07. 16:28:47

gourcuff jó ötlet, csak ne 20millióért. (vhol ennyit olvastam)

rafinha nem lehet bayernes, mert győzike sem lesz az mta elnöke.

halareaal 2008.12.07. 16:59:05

ahogy mostanában Gourcuff tolja, nem fogják olcsón adni, bárhova is menjen.

Roeder 2008.12.07. 17:47:41

hát jó felőlem mehet zsirkov a juvéba,de rafinha ne jöjjön hozzánk semmiképpen.akkor már inkább fizessünk sokat castroért...

kroos 2008.12.07. 17:49:09

2 milla a kivásárlási ára.Azért irtak annyit.
És a Geromel-Poldi csere?

Roeder 2008.12.07. 18:21:58

inkább brenonak kéne több lehetőséget adni.poldit meg adjuk el külföldre,mert ha bundes csapatba megy akkor ellenünk tuti kettesével lövi majd a gólokat.

avenger13 2008.12.07. 20:01:25

szerintem vegyünk egy rendes csatárt, kerül amibe kerül. Ne legyen megint az, hogy ülünk a millióinkon, és veszünk félmegoldásokat, aki azért látott már labdát, de néha még mindig megijed tőle.

Kell egy kapus is, meg két jó csatár. Oddoval nekem nincs annyi problémám.

kroos 2008.12.08. 08:11:46

Oddo kölcsönben van.Ö nyáron vissza fog huzni .

Roeder 2008.12.08. 10:02:33

hát remélem is,hogy visszamegy.mert ugye opciónk van rá,hogy megvegyük a szezon végén.nagyon bízom benne,hogy Hoeness fejében meg se fordul ez a lehetőség.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 10:23:19

kroos cimbora nagyon optimista. mindenesetre én is bízom benne, hogy az akkor már 33 éves oddo nem ér meg nekünk egy lukas petákot sem. (azt viszont remélem, hogy lukas, a podolski sok-sok petákot fog megérni a city agybeteg tulajainak. bocs.)

avenger13 2008.12.08. 12:32:55

és lellt ti jó alternatívának tartjátok?

szerintem sehol nincs egy fénykorában lévő sagnolhoz képest, aki sajnos hamarosan vissza fog vonulni, mert már sokkal többet sérült, mint amennyit játszhat. :(

Egyébként Ribery nyilatkozta, hogy ha akar valamit a bayern nemzetközi szinten, minden posztra legalább egy világklasszist kell venni.

Uli remélem megfogadja a jó tanácsot

Roeder 2008.12.08. 12:50:27

az igazat megvallva nem.szerintem lell nem bayern szintű játékos.ha a bl-ben is komoly eredményeket akarunk elérni (márpedig asszem azt akarunk) akkor az ilyen lell,ottl és sosa féle játékosokat el kell felejteni.engem eddig egyik se tudott meggyőzni arról,hogy értelme van megtartani őket

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 12:54:25

Lellről nem beszélünk ilyen hangosan, mert heinrich bármelyik pillanatban erre tévedhet és miután szétszurkálta egy körömollóval a Lell-totemállatkáját, postot ír "az ember, aki nem tud jót csinálni" címmel :))

kroos 2008.12.08. 12:54:33

ottl és lell is sajátnevelés,akármilyenek is.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 13:03:42

Lell és Ottl uaz a kategória. minőségi cserék, de akkor már inkább lehessen a bő keret tagja a stuttgartból, mint elbassza itt az életét örök kispadosként. sosem lesznek a posztjuk vitathatatlan tulajdonosai a Bayernben.

Roeder 2008.12.08. 13:07:20

de ez nem jelenti,hogy rájuk kéne építeni...
ottl megmaradhat tartaléknak,főleg ha zé a szezon végén tényleg elmegy.de szerintem lellre nincs szükségünk...jobban járna ő is,ha elmehetne egy másik bundesliga csapatba,ahol esetleg stabil kezdő lenne

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 13:12:53

kroos, a Bayern viszont egy olyan klub, amely hagyományosan nem az utánpótlására épít, hanem készjátékosokat vásárol. Ebben egyébként nem különbözik a müncheni tradíció a madriditól. Egyébként én legjobban annak örülnék, hogyha csupa Lell és Ottl-félével lenne tele a Bayern, de akkor már 1860-nak hívnák ;-).

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:16:39

Én meg annak, ha a hétvégén valami csoda folytán ismét egy amolyan SUPPA-VFB-t látnék, amint éppen jól picsánkúrja a Bayernt... Az lesz a sváb bosszú a Hoff elleni mákostésztáért. Reszkessetek, mert Cottbusban vért nyaltunk! Höhö. :))))

kroos 2008.12.08. 13:20:37

Ja de azért tudok kb 23 játékost a romábol akit schweini,vagy Lahm kiszoritana....

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:20:39

popp, kiegészítelek:

Továbbá a Bayern az egy olyan klub, amely hagyományosan ellenfelei legfőbb fegyvereit vásárolja fel, céltudatos módon.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 13:24:24

A Lell totemállatka sértetlenül hever a sarokban, a mellette látható két db keményen bepipázott néger csak illusztráció :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 13:29:58

Na akkor a saját posztjukon játszókkal vessük őket össze ;-). Szerintem Aquilani sőt Pizarro is van olyan, mint Schweini, már ha nem sérültek. Lahm viszont valóban elférne a balhátvéd poszton Riise vagy Tonetto helyett, de a jobboldalról nem adnám Panuccit öt Lahmért sem. Egyébként Lahm sem a Bayernben lett Buli játékos!

kroos 2008.12.08. 14:07:44

Itt akkor haggyuk a szellemi csatát popp mert sajnos fegyvertelen vagy.
Bastit hasonlitani Aquilani-hoz.....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 14:14:01

"Bastit hasonlitani Aquilani-hoz....." - egyetérünk, nyilván ellenkező előjellel ;-)!

kroos 2008.12.08. 14:16:07

Arra gondoltam agyas hogy nem egy a posztjuk...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 14:20:06

Persze eleve teljesen más a Roma és a Bayern felállása. De azért Aquilanit vagy Pizarrot hoztam, mert ők is meg Schweinsteiger is kreatív emberek a középpályán.

Titi120 2008.12.08. 14:32:07

Azért a Bayernt a Romaval kéretik nem összehasonlítani.
Mikor nyert utoljára BL-t a Roma ? Mikor nyert egyáltalán ? Valamit is ... Naugye ! :)

avenger13 2008.12.08. 15:18:09

popp

mind a roma, és mind a real hasonlat nagyon sántít. a bayern és a felvásárlás. igen a bundesligában sokan jönnek ide, anno a leverkusenből, és klose a werdertől. Miért, mert nem akarnak örökös looserek lenni. Erről ennyit. De mikor is vásárolta fel a bayern az épp aktuális aranylabdás játékos, mint anno a real madrid, akik a zidane, figo, beckham ronaldo játékosokkal égették magukat? azért ezt te is beláthatod, hogy a kettő nem ugyanaz. Az igazolt játékosok sem azért jönnek, hogy más csapatot romboljunk szét. Nem chelsea vagyunk, hogy a padra veszünk shevchenkot. mindegyik játékos játszik, és kezdő is, tehát a csapat javítására szolgál, így ezen sincs értelme vitatkozni. persze van hogy más németek kluboktól vásárol (riválisok ha-ha). egyébként oyle-nak nem tudom melyik játékos fáj ennyire. Lahm bayern nevelés, gomez meg nekem nem kell.

lahm, schweini, rensing, lell, ottl, kroos saját nevelés, és demichelis, (zé roberto és lucio is ez a kategória, mert a leverkusennel nem nyertek semmit) is itt érte el pályája csúcsát, szóval nem igazán összevásárolt csapatról van szó. hargreaves meg sajnos elment, de mintha ő is bayern nevelés lenne. a múltkor, vásároltak több játékost, mert sokan elmentek, visszavonultak. Új csapatot építenek jelenleg is. Muszáj felvenniük az európai csapatokkal a versenyt, mert míg máshol a csere is világsztár, azért ottl, vagy lell messze nem az. A többi német csapat, meg nem hajlandó ezt felfogni. pl stuttgart nemzetközileg csak égeti magát, mint tavaly a blben. ez meg nem a mi hibánk

kroos 2008.12.08. 15:27:50

kár a gözért avenger....ezt én évek ota irogatom poppnak.
Hogy NEM lehet analogiát vonni a reál és a bayern között.Nem érti meg mert nem akarja megérteni.

avenger13 2008.12.08. 15:34:36

nem baj én is megpróbáltam :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 15:39:05

Nem is hasonlítom a Bayátokat a drága Romához. Ráadásul nem is a nyert trófeák száma dönti el mennyire szimpi egy csapat.

avanger13, csak annyit mondtam, hogy a Bayern inkább kész játékosokat vesz és ez még akkor is igaz, ha Münchenben érnek pályájuk csúcsára.

A fölsorolt saját nevelésű listádról, meg csak Sweinsteiger, Lahm és Rensing állandó kezdő, utóbbi ráadásul addig, ameddig nem hoztok egy "bayern-szintű" kapust. Lahm meg véletlenül sem az utánpótlásból került be a nagycsapatba, hanem akkor, amikor a Stuttgartban meg a válogatottban bizonyított, tehát legalább félkész játékosként. Azon viszont nem csodálkoznék, ha Ottl, Lell és Kroos nem sokáig játszana már Bayern színekben.

"Nem chelsea vagyunk, hogy a padra veszünk shevchenkot." - ezt nem is állítottam, ti Poldit vesztek a kispadra ;-).

kroos 2008.12.08. 15:41:26

ti meg 4656 millioért j.baptistát.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 15:46:43

"ti Poldit vesztek a kispadra"

akit aztán, "na ő se tud bizonyítani a mi szintünkön" felkiáltással, ajaklebiggyesztve továbbpasszolunk egy iránta érdeklődő gárdának, hátha azon a szinten tud bizonyítani. az átigazolási pletykák alapján képviselje ezt a szintet mondjuk a Roma :)

Dr Zoidberg 2008.12.08. 15:59:01

Avenger:

Nekem Elber fáj ennyire. Meg Kahn.
A többiek nem fájtak, de az elv ugyanaz. Ballack. Podolski. És Klose. És Butt (ő mongyuk nem sokat jáccik.) Zé Roberto. Lucio. Satöbbi.

Ha már itt tartunk: Gomez nem fájna, vegyék, vigyék! :)

kroos 2008.12.08. 16:02:35

Elbert elhiszem,meg neked amugy is mert van érdekeltséged a bundesligaban+ismered is azt.

avenger13 2008.12.08. 16:06:15

Kahn

azért kahn megint csak nem az a játékos volt, aki világ legjobb kapusaként jött. Igaz már nem volt kezdő.

Elber elismerem, hogy nagy érvágás volt a stuttgartnak. De ő sem ért el sokat a vfbvel, mert rajta kivül nem igazán volt ott olyan játék, amivel blt lehetett volna nyerni.

Romanista 2008.12.08. 16:09:53

nagyon nem kenyerem a Bayern, de ha Romát mocskoljátok akkor:
1. Baptista 10 millióért jött, kettőmilla extra,ha ilyen meg olyan nagyon tuti lesz. apróbetűs.
2.marhára nem a padra vettük,stabil kezdő.
3. Podolski nem kezdő a Bayernben ("arról" a szintről én nem tudok nyilatkozni,mert 10éve nem néztem végig bundesliga meccset) de a német válogatottban igen. nyilván az eb-n is sokkal alacsonyabb volt a szint, azért kezdett.

na részémről ennyit a Bayern témához. lehet nem-egyet-érteni poppal, de ne a Román csattanjon az ostor,ráadásul goal.com-os hírekre és/vagy hirtelen felindulásra alapozva.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 16:10:37

kroos, évek óta írogatod, miközben olyanokat adsz a számba, amilyeneket nem mondtam. Nem mondtam például soha, hogy a Bayern Ronaldokat meg Figokat vesz - (igaz avanger?), hanem csak annyit, hogy jobbára szintén kész játékosokat vásárolnak.Ebből a szempontból hasonlítottam a Realhoz a Bayernt és nyilván vannak olyan szegmensek, melyekben nem hasonlítható össze a két klub.

Amúgy meg szerintem a Bayern a nagy vásárlásaival sokkal inkább elnyomja a német klubfocit, mint a Real valaha is a spanyolt a galaktikusaival, akik elől pofájukba röhögve halászta el a bajnoki címet mondjuk a Valencia 2004-ben. És ezt talán nemcsak én gondolom így, a Hoff meccs utáni hozzászólásokat vagy heinrich találó türannosz hasonlatát olvasva.

Kroos, van egy elképzelésed mit gondolok én és állandóan azt látod a soraim mögé. Úgy forgatod a szavaimat, hogy ezt a prekoncepciódat a pofámra hányhassad.

Az hogy sarkos véleményem van a Bayern Münchenről meg a Bundesligáról nem azt jelenti, hogy bárkit is lenéznék, azért mert szereti ezeket.

mocsing, én azt olvastam, hogy a menedzsere ajánlkozott föl a Romának. Egyébként a német válogatott kezdőjátékosa a Bayern szintjén, ugyanaz mint az egykori Owen a Real Madrid nívóján.

Julio Baptista pedig ölég gyönge bepróbálkozás tonikám, mert részint klasszisokkal jobb, mint Poldi és ő kezdő mióta fölépült a szezon eleji sérüléseiből.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 16:12:45

"Elber elismerem, hogy nagy érvágás volt a stuttgartnak. De ő sem ért el sokat a vfbvel, mert rajta kivül nem igazán volt ott olyan játék, amivel blt lehetett volna nyerni." - ha Elber meg Balakov mellé sikerült volna igazolniuk még két-három hasonló kalibert, akkor talán.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:13:02

Kroos, te valami elképesztően ellenséges plusz ellenszenves fazon vagy. Azt sem tudod, ki vagyok, mi vagyok, de azért személyeskedsz. Az persze eszedbe sem jut, hogy adott esetben egyáltalán nincs igazad abban, hogy ki milyen, mit tud, stb. Ez pl. konkrétan primitív dolog. Hihetetlen, hogy tökismeretlenül ítélgetsz meg embereket, minderre az arrogáns, pökhendi stílusoddal még koronát is teszel. Szerencsétlen.

kroos 2008.12.08. 16:15:29

?
félreértetteél haver.
,,Elbert elhiszem,meg neked amugy is mert van érdekeltséged a bundesligaban+ismered is azt."
ezt tök komolyan irtam ironia nélkül.
Stuttgart drukkertöl más hallani a Bayern osztását mint Reálostol pl.
szoval riszpekt!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 16:18:29

Oyle, megkérlek rá, h fejtsd ki, Kahn leigazolásában mi fáj

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:20:37

Avenger:

Igazad van, Kahn nem a világ legjobb kapusaként érkezett hozzátok, hanem az akkoriban a legígéretesebb kapustehetségként, ami azért szintén nem rossz. ;)

És persze, hogy a Stuttgart nem volt (szinte soha) "olyan" csapat, így Elber szemszögéből végképp érthető is a váltás, tiszta sor. Namegaztán érdekesek voltak Giovane nyilatkozatai is akkoriban, amikor összehasonlította a két csapat edzésmódszereit. Ő maga is sokat profitált ebből (nemcsak anyagilag), ilyen szempontból nem sajnáltam, ahogy valószínűleg senki más sem. Különben is az erősebb kutya baszik, ugye. Attólmég fájt.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:22:48

Kroos:

Akkor ezt benéztem, és megkövetlek, természetesen. Ne haragudj a kitörésért. (Csak tudod már belelátom a cinizmust és az iróniát a szavaidba.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 16:23:28

popp 2008.12.08. 16:12:45

elmondhatjuk, h türannosz-Uli elvett egy BL-címet a vfb-től. egyébként nem tudom, mennyire analizáljátok ezeket a dolgokat, de a német csapatok nem azért nem nyernek Bl-t, mert türannosz-Uli a szarvainak hegyével kilyukasztja a zsebeiket, ahonnan kifolyik a pénz, egyenesen az ő ölébe, majd sátáni kacajjal leigazolja a riválisok peléit, hanem mert pont az a néhány még egy-két klasszis hiányzik tőlük.

egész pontosan: mivel nem engedhetnek meg még egy-két klasszist, ezért a legjobbjuk egy idő után igent mond a Bayernnek, mert ott van esélye bl-t nyerni. ritkán, de van.

így megy ez a bundás, de mi ilyennek szeretjük.

kroos 2008.12.08. 16:25:34

semmi gond :) elöfordul.
Biztos tudod hogy rekordvize hogy szokta osztani a bayernt.De az mégis más,mert schalke drukker,ismeri a bundesligat,néz meccseket,és érvekkel alá tudja támasztani amit mond.Szoval ezek az igazi érdemi viták.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:32:28

Mocsing:

Csak azért fájt Kahn leigazolása, mert az első olyan esetek közt volt (nekem), ahol ennyire nyilvánvalóan kapja ki a naccsávó a kiccsávó kezéből az éveken át szorgosan csiszolgatott gyémántot.
(Háttérinfóként: ez ugye 94-ben volt, én akkor voltam 15éves, ergo még csak pár éve foglalkoztatott a Bundesliga.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 16:33:50

"elmondhatjuk, h türannosz-Uli elvett egy BL-címet a vfb-től." - elmondhatjuk hát, a konfabulálós anyátok úristenit ;-)!

"így megy ez a bundás, de mi ilyennek szeretjük." - kedves egészségetekre, de tényleg!

kroos, attól még, hogy engem vitaképtelennek nyilvánítasz még nem lesz feltétlenül igazad, sőt ;-)!

kroos 2008.12.08. 16:41:23

Te még soha semmi jót nem mondtál erröl a bajnokságról,csak mindig (minden héten) benézel,irsz pár utálkozó dolgot,aztán mégy tovább.Ugy hogy az aktuális kérdésekröl,vagy bármi másról soha nem irtál érdemben.
Ez szerintem kimeriti a vitaképtelen fogalmát.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:52:21

Jajj, nehogy elkezdjetek arról vitázni, hogy ki szerint ki mennyire vitaképes. :)))

Egy huszárvágással ide is cseszném inkább azt a tényt, hogy mióta Markus Babbel a "vezetőedzőnk", azóta lerendeztük a Schalkét otthon, és megcsaptuk a félelmetes Cottbust idegenben. Ez már majdhogynem feltámadás, sőt, győzelmi széria. Muhaha. Plusz az eleddig góltalan Simak mindkét meccsen vágott egyet. Közel állok ahhoz, hogy elkezdjek mindenféle holisztikus összefüggéseket felismerni. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 16:53:00

oyle,

ahogy azt nyilván te is tudod, 25évesen jött el a ksc-ből, nem egy riválistól. tudtommal nem az volt, hogy a werder felfedezte a rejtett tehetséget, akit senki más nem ismert, de az ajánlatukra rádobott még 1000milliót a Bayern és akkor az erősebb kutya megszexualizálta a riválist a saját klubházában.

elhiszem, h a lever-drukkernek nem tetszik, ha két éven belül elhozzuk a Lucio-Ballack-Zé hármast, de Kahn esete nagyon nem ide illik sztem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 17:01:23

Azért magyarjainkról mindig biggyesztek néhány elismerő szót ;-). Most például Dárdai Pajának gratulálnék, abból az alakalomból, hogy immáron ő az, aki a harmadik legtöbb tétmeccset játszotta a Herthában! Azért ez tényleg nem semmi, több mint tíz éve meghatározó játékosa, lassan legendája egy nagy múltú Bundesliga klubnak egy ezredforduló tájéki magyar spíler.

avenger13 2008.12.08. 17:02:39

Romanista

senki nem mocskolta a romat. csak válaszoltak páran popp felvetéseire. ez nem mocskolás, az talán kicsit erős.

popp

mocsingnak van igaza. a bayern meg azért veszi meg ezeket a játékosokat, mert innen tud erősíteni. ez van. és a bayern csapatot épít, nem mint a real, chelsea és társai, akik vesznek állandóan. csak, hogy ne másnál játszon a játékos. szóval a párhuzam semmilyen szinten nem áll. a bayern nevel ki játékosokat. igen kroos még nem játszik, mert fiatal, de kezdő lesz, és nagyon remélem, hogy nem megy el. ottl mehet.

a spanyoloban azért nem tud mindekit megvenni a real, mert sokkal több pólusú a spanyol bajnokság. mert ott nem csak a realnak van bl szintű csapata, ahogy németoban a bayernnek (ami nem uli hibája).

lahm pedig akkor is bayern nevelés. az a játékospolitika része, hogy kölcsönadunk játékost, amíg nem fér be nálunk a kezdőbe (akkor Lizarazu volt a balhátvéd, és még nem volt lahm azon a szinten, így ment játszani oda ahol volt játéklehetőség ez teljesen természetes), nem így gondolod?

oyle

én megértem mit érzel. nekem is személyes kudarc, minden számomra értékes játékos eligazolása (így elber eligazolása is az volt)

egyébként én is azt szeretném, ha lenne sok olyan német csapat, amelyiknek van 3-4 sztárja, sokkal erősebb lenne a német bajnokság, és jobb is. nagyobb presztízs, és jobb játékosok. és nem igaz szerintem az sem, hogy nem engedhetik meg maguknak. csak sokan olyan marhák mint uli, aki kijelenti, hogy nem veszünk világsztárt, és elvagyunk mint a befőtt (aztán ulinak is felnyílt a szeme) csak azóta megint leállította a csapat építést, és nincs értelmes játékos politika, ezért fel sem merülhet a rotáció. sajnos.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 17:04:23

Mocsing, én jelen esetben a riválist úgy értem, hogy "a többi 17 csapat" a ligában. Hiszen mindegyik ellenfél. Nem a szó szoros értelmében vett, partiképes csapatokra gondolok kizárólag.
Abban igazad van, hogy a fenti két esetet meg kell különböztetni, mert nem ugyanaz.
Kahn esetében a közép-/kiscsapat sokáig dédelgetett (tulajdonképpen) egyetlen komolyabb fegyverét vette el a nagy Bayern, és vitte el a tutiba. Annyi. Nincs mit lovagolni ezen tovább.
Remélem, most már kielégítően megszőrszálhasogattuk a témát. :)

Lojzi_ 2008.12.08. 18:29:39

Szerintem pont Kahn a legjobb ellenérv, amivel rommá dönthetitek a saját álláspontotokat.
Szerintetek tehát szegény szerencsétlen karsruhei szöszi kissrácot a gonosz óriás magával ragadta, hogy ott tönkretegye az addíg szépen ívelő pályafutását, majd pedig kiszúrja szegény ártatlan kis szemét pár millió márkával, később euroval, meg két BL döntővel, egy UEFA és egy világkupával, 8 német bajnoki címmel, 7 német kupával, néhány ligakupával és sok év válogatottsággal, aranylabda második helyezéssel, VB ezüsttel és bronzzal.
Vagy ne adj' Isten ezek a játékosok ezzel egy olyan lehetőséget kapnak, amit máshol nem kapnának meg?
Más kérdés, hogy míg Kahn élt vele, addíg Podolski csak hazavágyó interjúkban jeleskedik, az ellenfél kapuja előtt nem annyira.

kroos 2008.12.08. 19:12:24

Ez amugy is hülyeség hogy poldi nem kapta meg az esélyt.nagyon is megkapta és pl pizzaro helyett,akit most láthatünk mit müvelt.....P
Azt meg gondolom vágjátok hogy hányan jöttek a ksc-böl.

,,a riválist úgy értem, hogy "a többi 17 csapat" a ligában"
mivel a többiek se a barcávól vagy a mu-bol igazolnak igy akkor ök is bundes. tönkretevö szörnyek,akik a riválistol igazolnak?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 19:54:58

Avanger, most mindegy, hogy milyen koncepcióval, de az tény, leginkább kész, máshol már bizonyító zsugásokat vesz a Bayern. Valószínűleg az én hibám, de szintén tény, hogy személyes támadásnak veszitek bármit is írok a Bayernről.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 21:45:28

Kroos:

1. Nem írtam és nem is gondoltam olyat, hogy Bundesligát tönkretevő szörny volna a Bayern, ne idegesíccsé' má'...

2. A riválistól való igazolásnál pedig részemről az első szavamtól kezdve a riválisok egyetlen, kifejezett fegyverének, legjobbjának, nevezzük akárminek leigazolására helyeztem a hangsúlyt, nem pusztán bárkinek a leigazolására egy másik csapatból...az elég hülyeség is volna részemről. Mindenesetre most már tudom, hogy kinézed belőlem... Remek.

crouchy 2008.12.08. 22:07:14

szerintem versenyt kellene hirdetni Mr Információéradat egy meccs alatt lenyomott információi, és a Eurosport2 egy heti pepsimaxreklámjai között.

avenger13 2008.12.08. 23:10:29

popp

eljutottunk a lényegre. minden nagy csapat ezt csinálja. senki nem vesz olyan játékost, aki nem bizonyított semmit. vagy saját nevelés, vagy ha vásárolt játékos, akkor természetesen nem a selejtet veszi meg, hanem a tehetséges játékosokat. A roma a grundról igazol?

persze, hogy személyes támadásnak vesszük, hiszen érződik minden hozzászólásodból a bayern iránt érzett emésztő gyűlölet ;-)

egyébként komolyan érdekelne, hogy miért utálod a bayernt? írjatok kérlek már pár indokot, bárki. csak kíváncsi vagyok.

Roeder 2008.12.08. 23:14:14

ez nem csak a bayernre igaz.sajnos magyarországon divat utálni mindent ami német.hogy miért azt nemtom

avenger13 2008.12.08. 23:17:59

roeder

én is sokszor ezt tapasztalom. és igazából a legjobb indokok a kahn feje, olyan antifocit játszanak (3-4 góllal) meg hasonlók. ezért lennék kíváncsi, hogy poppban például mi hajtja ezt az érzést

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 23:29:08

avenger, eljuttotunk oda amit mondtam, csak lehántottuk róla az érzelmeket.

A miért-utálom-a-Bayernt-annyira témán pedig már túlestünk párszor, most nem mennék bele mélyebben.

Szurkolás érzelmi dolog, a német focival és annak zászlóshajóval szembeni ellenszenvem pedig gyerekkorból ragadt rám, persze meg vannak a panelek/sztereotípiák is, melyekkel magyarázom ezt. És szerintem mikor ezeket citálom azért kapok ilyen dühödt reakciókat, mert mégis lehet bennük valami. Persze az olasz, angol, argentín, sőt a brazil focival kapcsolatban is megvannak ezek a negatív frázisok.

Afellől viszont nincsen illúzióm, hogy teljesen megtudnék győzni ezek igazáról egy-egy Bayern drukkert, de az volna csúnya, ha megtudnék.
Egyébként a Bayernnel szembeni "emésztő gyűlöletem" nem vonatkozik annak szurkolóira és a német foci utálat nem vetül rá a német emberekre. Tehát ami a bayernről néha kibukik belőlem nem személyes támadás csak zsigerből is fakadó vélemény.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 23:31:55

roeder, a német techno például tökjó, ahogy a serük se rossz, bár abban a csehekre szavazok, mint hokiban is.

avenger13 2008.12.09. 00:52:02

popp

ez igaz. teljesen megértem, hogy a szurkolás érzelmi dolog. ezzel nem vitatkozom. csak számomra az a fura, hogy miért utálnak egy csapatot. Én csak azokat a csapatokat utálom, akik összevásárolnak mindenkit, és padoztatják őket, mert már annyi játékosuk van amúgy is. És mindig csak az aktuális aranylabdás játékos kell nekik, és ha egy jobb játékos igazol, akkor mindig akár kell akár nem megpróbálják megszerezni, csakhogy máshol ne játszon. lsd jelenleg a chelsea, régen a real töltötte be nálam ezt a szerepet. de más csapatot nem nagyon utálok, esetleg a liverpoolt az örökös hátszelük miatt, de ez sem az az igazi érzés amit abramoviccsal szemben táplálok. :)

a többi csapat nem szimpatikus, és adott helyzetben nem nekik szurkolok, de nem utálom őket.

arra lettem volna kíváncsi, hogy a gyerekkori beidegzés, és sztereotípiák helyett amiket mindenki hajtogat, mi lehet mondjuk nálad ennek az érzésnek a mozgatórugója(ami nálam a fenti két csapatnál leírt). tényleg csak kíváncsiság, nem vonok le belőle következtetéseket, és nem vagyok pszichológus, de érdekelne

kroos 2008.12.09. 07:49:58

Arra azért kiváncsi vagyok hogy a reál meg a chelsea hány BL döntött játszott volna ha hasonlo potenciálokkal rendelkezik mint a bayern.

Roeder 2008.12.09. 09:33:06

popp

na legalább te nem vagy olyan mint néhány "kedves" ismerősöm.mert ők bármilyen indok nélkül képesek utálni őket,és soha nem voltak képesek megmagyarázni,hogy miből ered ez a gyűlöletük.
ha meghallják azt a szót,hogy német akkor egyből kezdik a "fúj,buzinémetek,köcsögnémetek,azok nácik" és hasonló baromságokat,amivel bizonyítják itelligenciájuk hiányát.és ezt általános iskolától egészen az egyetemig mindenhol tapasztaltam,szóval nem is korfüggő.

off: amúgy hokiban az oroszokat favorizálom. akkor most náci vagyok vagy komcsi? :D

kroos 2008.12.09. 09:49:02

A két bure a kedvencem.Na és Fjodorov volt.

Roeder 2008.12.09. 10:00:13

nekem meg malkin,kovalcsuk,morozov és kovaljov a kedvencem.a még aktívak közül.
pavel bure szerintem is isten volt,kár hogy vissza kellett vonulnia olyan fiatalon.
na meg azt sajnálom,hogy sose láthattam játszani a tretyak,fetyiszov,larionov,makarov féle szovjet csapatot.

Roeder 2008.12.09. 10:21:23

na közben ribéry barátunk adja a tippeket ulinak,hogy kit kéne megvenni.
gourcuff után most toulalan-t ajánlja.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 10:27:11

Toulalan :-D! Lehet, hogy francia csürhe lesztek ti is?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.09. 10:37:28

nyugi toni,
poppnak elgurult a gyógyszere ma reggel, beszél össze-vissza :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 10:43:16

A francia csürhe az Arsenal eposzi jelzője a Wenger korszakban! Most ribery ajánlataival kapcsolatban villant ez be, viccelődni próbáltam, de ulláccik a bajor fanok nem vevők a humoromra.
süti beállítások módosítása