Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

SPL: Vége az első harmadnak

2008.12.04. 02:31 donnelly

A tizenhatodik fordulóból kicsit részletesebben foglalkozunk a református rangadóval, illetve kétszer említjük meg Tóth Csabát, de reméljük, hogy utoljára. A Celtic hét ponttal vezet, László Csabiék ugyanilyen távolságra jöttek föl a Rangers mögé, a Hamilton pedig elmozdult a kieső helyről a St Mirren kárára. A vasárnapi NST-Magyar Rádió meccsen pont annyi gól született, mint a szombaton megfutott SPL kanyarban. Jövőhéten stadionképek, most videó és a hét legjobbja, katt továbbra!

A Hearts-nál egyre biztatóbb jeleket vélünk felfedezni: László Csaba - akinek az interjúi magát a horrort jelentik skót testvéreink számára, és aki egy sikeres fellebbezés következményeképpen megúszta az eltiltást az Aberdeen ellen történő be/kirohanása után - mindössze egyetlen litvánnal kezdett a Rangers ellen, tehát úgy tűnik, nem igazán jelent számára nyomást az elődjei kárára zsarnokoskodó Romanov - és persze az eredmények is neki dolgoznak. Christophe Berra úgy irányítja a védelmet, hogy azt januártól talán már nem is Edinburgh-ban teszi, Kingston visszatérésével pedig akár magabiztosabbá is tehetik majd az egygólos győzelmeket - a legutóbbi öt bajnokijuk ugyanis ilyen különbséggel ért véget. Ja, és persze Lászlóéknak volt képük lerohanni, és saját térfelére beszorítani a Rangerst.

Olyannyira, hogy a három perc alatt bepréselt két gól (Zaliukas 20., Kingston 23. p.) egyáltalán nem jött váratlanul: a Hearts kezdetben saját térfelére, majd saját ötösére kényszerítette, tuszkolta, gyötörte a bajnoki világrekordert, amire az csak annyit tudott válaszolni (amellett, hogy Karipidis öngóljával teljesen váratlanul szépített a 26. percben), hogy Kris Boydot felírták, miután torkonvagdosta az összes hazai védőt. Az összeállításban félelmetesnek tűnő - és előzetesen általunk is annak tartott - Ferguson-Mendes tengely nem igazán működött, leginkább funkciótlanul rohangáltak a labda után, Charlie Adam főleg erdőirtással, a leghülyébb frizurával rendelkező Lafferty meg ki tudja mivel volt elfoglalva, és ennek köszönhetően a Támadójáték kötetcímkével ellátott meghajtóra nem került egyetlen bájt sem. Hozzá nem értésről tenne tanúbizonyságot, ha szerencsétlen Darcheville-be rúgnánk bele, hiszen ilyen középpályával a háta mögött még _benito sem villogna úgy, ahogyan azt hétvégén tette. Az Ally McCoist és az impotens támadójáték közötti viszony önmagában megérne egy posztot - Tóth Csaba értelmetlen-értékelhetetlen monológjainak elemzése meg egy blogot -, de ezzel taktikai okokból várunk még, ugyanis szombaton az Accies látogat az Ibroxba...
Hajrá: az Adam helyére beállt, nem túl ügyetlen Burke megregulázása megért Wallace-nak egy második sárgát, csak hogy legalább izgalmas legyen a vége, de a világoskékek ezen a napon még csak érdekessé sem tudták tenni a mérkőzést a maguk részéről, a szezon leggyengébb teljesítményét nyújtották. HEARTS-RANGERS 2-1.

Jimmy Calderwood tanarak padján eltöltött kétszázadik hazai bajnokija egy ötperces eseménysorozatnak köszönhetően dőlt el a jubiláns javára. Gary McDonald a 60. percben leadta cserelapját a negyedik játékvezetőnek, a következőben pedig be is állt a sérült Considine helyére, és befejelte Aluko jobboldali beadását - ezzel szerzett vezetést a hazai brigád, majd néhány perccel később Quinn, a Steelers jobbekje utolsó emberként földre vitte Darren Mackie-t: kiállítás, tizenegyes. Graeme Smith, a vendégek kapusa úgy próbálta meg kizökkenteni a büntit végrehajtó Lee Millert, hogy kulacsa tartalmát a labdára ürítette... A spori ezt sárgával díjazta, Smith egy kacsintással intézte el a dolgot, Miller pedig belőtte, tehát mindenki jól járt. ABERDEEN-MOTHERWELL 2-0.

Azt ugye tudjuk, hogy a legrosszabb hazai mérleggel rendelkező Inverness játssza a legborzalmasabb meccseket a bajnokságban, és ehhez rendszerint a Celtic-ben is partnerre lel, de ez inkább csak a Caledonian Stadionra vonatkozik, ugyanis ha nem a Felföldön kell játszani, akkor remekül megy Brewsteréknek, a harmadik legjobb idegenbeli mutató az övék. Így volt ez most is, a nem-hegylakó-hegylakók kifejezetten jól játszottak, viszont a két ázsiai, Nakamura Sunszuke és Shaun Maloney olyat mutattak, amit a bogáncsosok nem biztos, hogy utánuk tudnának csinálni.

A tévedések elkerülése végett, Maloney mellel nyugtatta így le a labdát, nem kézzel, és ez elég is volt Strachanék sorozatban elért tizenkettedik bajnoki gyözelméhez. Skót legyen a talpán, aki meg akarja állítani őket. CELTIC-INVERNESS 1-0.

Kirk-Hibbies, jelenleg felsőházbakerülési rangadó, de érzésünk szerint ezen a meccsen sem kaptunk volna szívrohamot, üljünk a Falkirk Stadionnak akár a keleti, akár a nyugati lelátóján. A Hibbantak nem tudták tartani múltheti formájukat, csak szenvedtek az általunk kiesésre ítélt közép-skótok otthonában - bár így is van tizenkét pontjuk kilenc idegenbeli fellépésen, ami nem rossz, de még rá kell tenniük egy-két-tizennyolc-tizenkilenc lapáttal ahhoz, hogy megközelíthessék városi riválisukat. Mixu Paatelainennek skót szinten bőven vannak alkotóképes játékosai és eredményes csatárai (egyelőre), a játék többi része pedig tanulható, tehát az ő térfelén a labda. A mezőny legjobbja Jackie McNamara volt. FALKIRK-HIBERNIAN 1-1.

A Hamilton és a Kilmarnock nagyjából pont ellentétes pályát jár be ebben a bajnokságban, és mostani összeröffenésük következményeképp tovább közelednek egymáshoz az utóbbi hetek mozgását folytatva.
Az iszonyatos szenvedésért 2903 ember fizetett, ők viszont szemtanúi lehettek az Accies második hazai győzelmének, és Offiong harmadik góljának. A három ponthoz Cerny óriási védésére is szükség volt: a cseh kapus a hosszabbításban védte lábbal Ford lövését. HAMILTON-KILMARNOCK 1-0.

Nem tudjuk, hogy az SPL olyan kemény-e, hogy a hónap legjobb edzője pillanatok alatt kieső helyen találhatja magát, vagy valamit nagyon benéztek november elején a szövetségben, de ha a timesonline írja, hogy a St Mirren csatárai csak GPS-szel képesek eltalálni az ellen kapujáig, akkor ott tényleg baj van. Igaz, ezt a tabelláról is egyszerű leolvasni: a haverek jelentik pillanatnyilag a Legalja FC-t, miután a Love Streeten hullottak el az időközben új szerződéssel jutalmazott Craig Levein terroristái ellen. Jon Daly a forduló egyetlen duplájával véreztette ki Mark McGhee fiait (37. perc fejjel, ill. 89., tizenegyesből). A Dundee negyedik (EL-t érő pozíció!), öt pont az előnye az Aberdeennel szemben. ST MIRREN-DUNDEE UTD 0-2.

A hétvége megmozdulása Tóth Csaba nevéhez fűződik, ugyanis a félelmetes Rangers FC-t legyőzni a Hearts kispadján ülve egy dolog, de a 2008. január 30. óta a Tottenhamben pusztító Alan Hutton nevét felolvasni a glazvégek sérültlistájáról már igen figyelemreméltó teljesítmény, még akkor is, ha a PL közvetítési jogai egy másik csatornánál vannak...
Egyébként ez annyira szíven ütött bennünket, hogy komolyan gondolkodtunk a bűnös megkeresésén az iwiwen, és a gépháznak történő feljelentésén, de végül elvetettük a probléma ily módon történő rendezését, inkább azt kívánjuk neki, hogy egy Inverness-Falkirk rangadó közben Léderer Ákos szórakoztassa Bundesliga-statisztikákkal.

88 komment

Címkék: d videó skót lászló spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr77802788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poolfanati 2008.12.04. 10:08:29

donelly: nem lenne kedved az osztrák bundesligáról poszt(ok)at csinálnod?
nagyon jó kis meccsek vannak ott, plusz a legfőbb aranycipő várományos!

Romanista 2008.12.04. 10:22:56

maloney és nakamura zseniális, csak tudnám hol voltak az álborg ellenidegenben. megmenthettek volna egy csúny berúgástól

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 10:38:16

poolfanati: számomra az eléggé egzotikusnak számítana (én hiszek a skót foci nagyságában:)) + a némettudásomat is fel kéne elevenítenem hozzá...:s

Romanista: még hozzá kell szoknom egy effajta nickhez a kommentek között, de menni fog;)
Amúgy a dánok elleni meccs előtt be kellett volna már csűrni Strachan idegenbeli BL-mutatója ismeretében...:)

Romanista 2008.12.04. 11:04:33

donelly:
hehe, ha tudnád hogy Rómában van olyan szurkolói csoportosulás a Curva Sudban hogy Irish Clan Roma és Celtic százlókkal mennek ki minden meccsre...

a gaz dánok ellen meg nem is értem, Nakamura egy hatalmasat elhibázott, Gary Caldwellt soha nem értettem, áá még mindig fáj. egy éjszakán át járt a fejemben az "oh rangers are shit"- kezdetű,küzepű és végű nóta.
másnap meg ugye Roma meccs volt,az könnyen mosta ki a rossz szájízt.

poolfanati 2008.12.04. 11:07:53

donnelly: mert most komolyan beszélsz svédül, norvégül, finnül meg feröeriül?:D
mert azokról vannak posztok:D
nem azt mondom hogy minden fordulóról , de már máshol megírták hogy janko így janko úgy:D szóval egy poszt hogy hogy áll most, meg a végeredményről később...
egy kis kedvcsináló: www.youtube.com/watch?v=j7nDOu_WSS0

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 11:11:21

poolfanati,
a finnekről nem írtam, és róluk nem is akarok, a többihez viszont elégnek bizonyult az angol és a norvég:)
De kösz a tippet, elgondolkodunk rajta.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 11:15:55

Nagyon hasít a Jankó, és nem is ügyetlen, viszont az is látszik, hogy most olyanok is bemennek, bepattannak neki, amik még egy szezonban nem fognak:)

Romanista 2008.12.04. 11:33:42

szerintem meg Bobo Baldé is bedarálná, hogy maradjunk Kaledónia nehéz talaján.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 11:37:36

Majd elviszi László Csaba a Stuttgart orra elől, és akkor meglátjuk!:)

poolfanati 2008.12.04. 11:49:59

hogyhogy nincs finn poszt??? és nem is lesz?:D mi történt veled donnelly? valaki biztos beléd költözött :))

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 11:53:56

Mi közöm nekem a finnekhez?:)

poolfanati 2008.12.04. 11:57:12

általános iskola 5. osztály: a magyar és finn nyelv "rokoni" kapcsolatban áll egymással, tudniillik mindkettő a finn-ugor nyelvcsaládból származik:D
és ha már finnek: www.youtube.com/watch?v=8JjQGt7WjK0

poolfanati 2008.12.04. 12:03:41

a videónál amit linkeltem érdemes figyelni 4:12-től ahogy a gitárszólót nyomatják:D

mickeyknox 2008.12.04. 12:04:06

akkor inkább az iraki bajnokságról kéne írni, lévén a magyar nyelv sumér eredetű :D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 12:11:10

Én ebbe nem mennék bele, ezt csak a magyar szakosok veszik be;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 12:11:52

mickeyknox, mindjárt kimoderállak!:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 12:12:54

És nekem előítéleteim vannak a finn zenékkel kapcsolatban, csak a Reverend Bizarre-t vagyok hajlandó értékelni:)

poolfanati 2008.12.04. 12:19:13

donnelly: finnországban egész évben hideg van. van 173000 tavuk de nem tudnak benne fürdeni mert hideg. focihoz is hideg van. maradt a zene.
és a legeslegjobb metálzene a világon pedig a finn metál!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 12:21:47

MUHAHA,
ebbe szintén nem mennék bele, ugyanis a zenéjük is arról szól, hogy ők mennyire szeretnének skandinávok lenni, de valójában rohadtul nem azok:P

ON

poolfanati 2008.12.04. 12:32:26

oké, oké túlélem finn poszt nélkül nyugi:D
az meg hogy ki milyen zenét/focit szeret az mindenkinek a maga dolga, nem fogok senkit se le büdös rapperezni, meg emózni:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.04. 12:45:38

"és a legeslegjobb metálzene a világon pedig a finn metál!" - hogy a forest psy-ról már ne is beszéljünk.

mickeyknox 2008.12.04. 12:46:39

donnelly: kikérem magamnak! :D

poolfanati 2008.12.04. 12:49:42

donnelly: ha neked van bajod velük, akkor gyerünk intézd el őket:D

poolfanati 2008.12.04. 12:50:55

ok peace van, legyen mindenki jókisfiú és menjetek system of a down-t hallgatni:D

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.04. 13:48:55

micsoda komment áradat a skót posztban!
aszittem csak én olvasom:)

teljesen jót tett az északi posztoknak a kéthetes felpuncisítás...

mickeyknox 2008.12.04. 13:55:12

igaz, konkrétan fociról nem sok szó esett :D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 14:21:20

Na lássuk,

ha metál, akkor USA, vagy Norvégia, de a SOAD egy kicsit túlzás...

ha a sumer rokonsággal jön valaki, akkor mindössze a szakmám létjogosultságát kérdőjelezi meg, egyébként meg illetékes vagyok az ügyben, ezért fenyegetőztem moderálással;)

poolfanati 2008.12.04. 17:54:42

hát asszem donnelly én a norvégokkal vagyuk úgy mint te a finnekkel...
a finnek nekem tök szimpik, de a norvégok csak halásznak és halásznak...
de asszem már annyira szét offoltuk ezt a posztot, hogy vagy hagyjuk abba vagy folytassuk e-maul formájában.

poolfanati 2008.12.04. 17:55:18

ja és az utolsó off: ha metál akkor a finnek, az usa csak a nu metálnál jöhet számításba nálam.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 18:09:43

Híjnye Fiam, van még pótolnivalód!:)

poolfanati 2008.12.04. 18:17:15

korn, soad, static-x, slipknot, linkin park... a rocktörténelem legjobb és legsikeresebb bandái közé tartoznak.
na jó a static-x talán nem de attól még jó:D

poolfanati 2008.12.04. 18:18:43

pöte: ez a 36. komment, mire donnellyvel kibeszéljük az albán metálzenét, meglesz a 100. is:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 18:27:50

Mondom, hogy fiatal vagy Te még! Én eleve nem tartom zenének a nu metált:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 18:31:41

A Pantera, meg a Metallica, azok tartoznak a legjobb és legsikeresebb bandák közé (ha csak számokat nézünk, akkor is) nem pedig ezek:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.04. 18:35:14

Na meg a Sepultura! És véletlenül se mailben folytassátok ezt a vitát, kiváncsi volnék mi kerekedik ki belőle. A SOAD pedig marha jó!

poolfanati 2008.12.04. 18:38:30

a metallica jó lenne ha James Hetfield tudna énekelni... egyedül lars csak a jó, de ő se annyira az új albumukon.
és az összes metallica feldolgozás amit hallottam mind jobb volt az eredetinél. pedig egy one-t nem könnyű überelni.
a heavy metalos számaik jó de a trash metalt nem szeretem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 18:42:24

Metallica témába szintén nem érdemes belemenni, azzal a zenekarral kapcsolatban minden ember önálló világnézettel rendelkezik:)

poolfanati 2008.12.04. 18:42:32

sikeres bandákkal meg akárki tud dobálózni: nirvana, beatles(ők scouserek:D)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 18:43:49

Én csak a két legsikeresebb metálzenekart említettem meg:)

Ha már scouserek, akkor Carcass:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.04. 18:45:13

"A Sepu brazil:P" - persze, ahogy Pelé se norvég ;-)! De a legsikeresebb bandák között akkor is ott van!

poolfanati 2008.12.04. 18:46:46

ti szeretitek britney spearst?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 18:47:27

Na igen, de az USA-front volt a téma:)

poolfanati 2008.12.04. 18:48:02

tényleg szereted britneyt?

poolfanati 2008.12.04. 18:50:18

egyetértek poppal a sepultura is jó!
és azt egyesek a nu metálhoz sorolják:D

Rangers10 2008.12.04. 18:55:17

Hoppá, 34 komment az SPL-nél, nem semmi! :)

Újból jóra sikeredett a poszt!
TóCsa beszólásához: még áprilisban a Cuellar-kezezéses Old Firm nézése közben kérdezte meg ugyanezt haverom, de neki megbocsátható, mert nem épp skót drukker... viszont így több, mint félévvel az igazolása után elég necces. Legalább ez mosolyra fakasztott, ha már a csapat teljesítménye nem :)

Hamiltonnak kisujjból kellene vágni egy ötöst, de valahogy az az érzésem, hogy itt is szenvedni fogunk a 3 pontért :S

Romanista 2008.12.05. 02:26:53

Rangers10: örüljetek ha xre hozzátok az éhes Hamiltonnal szemben.
bocsazoffért.
ha amerika akkor RATM. nem metál de.

kroos 2008.12.05. 17:44:59

csáko.
az volt a legtutibb amikor Canigga meg Gazza ott nyomta.amugy csak azért irok mert igy 54-54 komment futott be ide meg a spanyol posztba.:)

kroos 2008.12.05. 17:45:57

És mostmár több komment van a skot posztban mint a spanyolban.Grat. Donelly gondoltad volna ezt valaha?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 19:12:23

Megcsináltuk! Csak így tovább, gyerünk, gyerünk, gyerünk!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 19:17:55

Well done Boys!

s ha még hozzávesszük, hogy László Csabiék is gáláznának a Reál ellen, ha most rendeznék a meccset...

crouchy 2008.12.05. 19:28:11

"És mostmár több komment van a skot posztban mint a spanyolban.Grat. Donelly gondoltad volna ezt valaha?"

Mondjuk az egyetlen kis bibi hogy ebből kb 2 szól skót fociról, és kb 20 egyáltalán fociról:)
Amúgy szerintem jó lenne ha lecserélnétek a képet, mert elég unalmas ez a logo. Egy kis brutális becsúszás az aktuális fordulóból, vagy valami ilyesmi szerintem jobban felkeltené az érdeklődést.

sundin 2008.12.05. 19:37:34

A S.O.A.D. tényleg marha jó, de Serj Tankian szólóban jobb. Szerintem.
Az északi metál vonal nekem nagyon beteg... hallgassatok kardigánokat :) Nina Persson mi amor.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 19:56:24

Kraucsi, nem tűnt még föl, hogy minden bajnokságnál a logót használjuk?;)

crouchy 2008.12.05. 20:44:08

jó általában igen, de szoktak egyrészt kivételek lenni, másrészt meg a skót pl logója szerintem unalmas:. de ez valószinű csak engem zavar:)
amúgy meg a SOAD a legjobb a földön, és szólóban is nagyon üt Serj, de szerintem nem jobb, uolyan jó. És hogy el volt cseszve a hangosítása szigeten...
"Az északi metál vonal nekem nagyon beteg... "- egyszer mondta egy barátom akiről tudtam hogy elég durva zenét hallgat, hogy most mutat nekem egy kis 'pop'-ot. Erre lejátszott valami finn metálszámot. Szerinte alig volt benne hörgés, az az igazán jó, ami végig az. Azt viszont elfelejtettem megkérdezni tőle hogy ilyet ki játszik. Valakinek van ötlete hogy mit hallgathat normálsi esetben? (Ha abból indulunk ki hogy észak felé egyre durvul a zene, akkor vmi eszkimóbandában kéne gondolkozni)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.05. 22:33:48

A normális death metálban, ami nem ilyen csajzene, csak hörgős ének van (svéd, amerikai badnák a legjobbak). A black metalban meg kárognak (norvégok) - és pont ezért mondtam, hogy a finnek csak keménykednek:)

halareaal 2008.12.05. 23:08:07

"A normális death metálban"

azért a normális és a death metal egy mondatban...:D

poolfanati 2008.12.06. 09:40:21

a SOAD kurvajó, serj szólóba kurvajó, de nem jobb a SOADnál és a szigeten szokás hogy elcsesznek koncerteket a hangosítással:D
amúgy daronnak meg a dobosnak van egy új külön bandája: scars on broadway
www.youtube.com/watch?v=t9r8LZz2uNY

poolfanati 2008.12.06. 09:44:53

ahogy a normális death metalnak úgy a hörgős éneknek sincs értelme donnelly. az csak hörgés.
és kurvajó a finnmetálzene! www.youtube.com/watch?v=yLAjKtmT3lk
tényleg ha már skót a poszt, nem a skót metálzenéről kéne beszélni?:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.06. 11:41:28

Ezzel az utolsó kommenteddel poolfanati, elég sokat elmondtál arról, hogy nem sok fogalmad van a metálról;)
Egyetlen skót metálzenekar ami eszembe jut, a Holocaust:D

sundin 2008.12.06. 14:49:34

Nekem skót zenekar se sok ugrik be, ez persze az én tudatlanságom is :) Franz Ferdinand, Travis, Snow Patrol...

poolfanati 2008.12.06. 16:47:41

szerintem jobban értek hozzá mint te...

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.06. 18:39:17

Aki a finn metálzenét hájpolja, az valószínűleg elég későn kapcsolódott be a metál dologba, mert ez egy újkori fejlemény...

(Egyébként biztosan nem vagy jobb a témában, az én gyűjteményem a rockzenétől a grindcore-ig elég sok mindent lefed:))

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.06. 18:43:02

Én most értem haza, de Rangers-Hamilton 7-1, jól éreztem, hogy vmi ilyesmi következik;)

poolfanati 2008.12.07. 11:18:17

azt mondtam igen hogy szerintem a legjobb a világon. de nem a kedvencem. mert nem vagyok csak a finnekre beszűkülve, úgy ahogy te a skót focira(tus), mert mindent meghallgatok.
de az én tudásom még a bécsi klasszicizmusra is kiterjed:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.07. 16:22:50

Én főleg Grieget szeretem, (biztos mert be vagyok szűkülve:)), egyébként BL-t is szoktam írni, de nem engednének oda, ha úgy állnék a skóttal, mint pancho a spanyollal...;)

Egyébként mivel csak négy meccs volt a hétvégén, holnap reggel talán már lesz is skót poszt extrákkal fűszerezve:)

crouchy 2008.12.07. 17:19:20

ez a Grieg most egy focista, egy együttes, vagy a zeneszerző Grieg?

crouchy 2008.12.07. 17:28:50

ez érdekes énnekem is ő az egyik a nem sok közül akit szeretek.

crouchy 2008.12.07. 17:30:48

jaaaaaah persze, te ilyen norvégos ember vagy.

poolfanati 2008.12.07. 17:48:53

Clint Mansellel hogy állsz?

poolfanati 2008.12.07. 17:49:29

kiváncsi vagyok hány komment lesz az új skót posztban:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.07. 18:06:43

Kortársakat nem vágom., a posztot viszont olyanra csinálom, hogy sok komment legyen;)

Romanista 2008.12.07. 18:21:07

Celtic hibs azé gáz.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:39:24

"korn, soad, static-x, slipknot, linkin park"

Gyerekmetál. Gumimetál. Emtívímetál. Blöeeee....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 13:41:32

naaa, azért például a korn meg a soad kurvára nem ugyanaz a kategória, mármint zenei minőségben!

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:59:29

Najó, beszállok a posztszaporításba, de csak a metál miatt.

Popp:

Annakidején a Korn első lemezét még szívesen hallgattam, abban még viszonylag kevésbé lehetett érezni ezt a emtíví-ízt, és némi frissesség is volt benne, volt pár jó, formabontó riff a szabvány "ugrálós" ritmika és a "feltaláltam a spanyolviaszt"-szintű elmebuggyant ének-/előadásmód mellett. De az összes többi, amit kiszartak a zenepiacra, az már valóban egy vicc.
A Soad-ban van egy tucatnyi valóban eredeti ötlet, amit masszív erőbedobással csépelnek el szépen, folyamatosan, kábé fennállásuk óta. Persze, lehet ilyeténképpen is világraszólót, maradandót, remeket, zseniálisat alkotni, de valahogy kevésbé izzadságszagúan és kevésbé képernyőbarátan kell azt csinálni. Ha már itt tartunk erre jó példa a Sepu. Vagy akár a Slayer. Vagy akár a nonplusultra, a Meshuggah. Vagy a kevésbé brutálisak közül a Tool. De sorolhatnám napestig. Mindegyikük hozza azokat az összetéveszthetetlenül sajátos zenei koncepcióit, már a kezdetektől fogva. És ugyanezen koncepciók alapján alkotnak azóta is, kivétel nélkül zseniálisat, álleesőset. Amikor hiába ugyanaz a gyökér, mégsincs benne a levegőben az a legyintős, "áhheztmárhallottam, egynekjóvolt"-érzés.
A Soad ehhez kicsi. Vagy tehetségtelen. Vagy csak kurvára ott akar maradni a képernyőn. ;)

Szerintem.

Ja, ha már skandinávok:

Nekem leginkább Mythotin (3 album után feloszlottak sajna), és Vintersorg, ha eltekintek a klasszikus értelemben vett black-től, amit szintén kedvelek eléggé. A Mythotin máig a legeredetibb viking mötál (who the fuck is Amon Amarth?, de komolyan.), baszottul kár értük. Alapvetően krákogós ének, a refrénekben fakupát lóbálós viking hőbörgés, szólók dallamszerkezete úgyszintén. Néha becsúszik egy-egy dal,a hol "normálisan" énekel a srác.

Viszont elektronyos zenében valóban a finnek messze a legkattantabbak ott a fenti térségben, és nem csak a forest psy-t tekintve. Az ottani technoszcéna elképesztő dolgokat tud kiválasztani magából néha. Talán a vodka és a tavak kölcsönhatása teszi. ;)

poolfanati 2008.12.08. 18:19:41

"naaa, azért például a korn meg a soad kurvára nem ugyanaz a kategória, mármint zenei minőségben!"
jogos a korn sokkal jobb:D és a világ legjobb bassera ott van!
"A Soad-ban van egy tucatnyi valóban eredeti ötlet," a soad attól jó hogy serj meg daron nem normális:D itt meg a világ legjobb dobosa! (és ha donnelly véletlen olvassa ezt a kommentet akkor nem gondoltam komolyan, mert természetesen lars ulrich az:D)
"Annakidején a Korn első lemezét még szívesen hallgattam, abban még viszonylag kevésbé lehetett érezni ezt a emtíví-ízt, és némi frissesség is volt benne, volt pár jó, formabontó riff a szabvány "ugrálós" ritmika és a "feltaláltam a spanyolviaszt"-szintű elmebuggyant ének-/előadásmód mellett." szegény énekesnek nem volt könnyű gyerekkora, elvileg meg is rontották, ez tükröződik a szövegekben, meg a fura világában... az első lemezünk tényleg nagyon ott van, de az untouchables is!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 18:37:15

Szerintem Lars Ulrich egy pöcs, és nem is tud dobolni (már), viszont a világ legjobb basszere Cliff Burton (volt).

poolfanati 2008.12.08. 18:53:26

rajtad nem lehet eligazodni, az előbb még istenítetted a metál icát.
a legjobb basser pedig akkor is reginald arvizu!
"Kortársakat nem vágom"
segítek egy picit clint mansellel kapcsolatban: requiem for a dream filmzene

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 19:33:38

Pedig nem nehéz, amit a Metallica a '80-as években véghez vitt, azzal kerültek be a Hall of Fame-be (+számomra a Load, Re-Load is ide tartozik), de ez már régen volt, és Ulrich egy pöcs.

Azt a filmet mellesleg elég régóta hajtom, de eddig valahogy mindig elkerült.

poolfanati 2008.12.08. 21:03:30

ja tényleg régen volt és azóta sokat változot már a zene meg a metál is...
a rock chartokon ilyenek mennek hogy tokio hotel meg anti fitness club.
undorító...
süti beállítások módosítása