Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Viva Ronaldo! - Premier League, 15. forduló

2008.12.02. 10:45 pote

Nem mintha megingott volna a hitünk az angol bajnoksággal szemben, de azért féltünk egy picit, hogy a múlt heti borzalmaknak lesz következménye most is. Szerencsére nem így történt. Igaz, a szombat most is hagyott kívánni valót maga után, de vasárnap azt kaptuk, amit vártunk. A United kezdi komolyan venni a triplázást, a Spurs és a Newcastle újra nem találja a ritmust, a Chelsea egy erősebb hullámvölgyben van, az Arsenal képes három perc alatt rangadót nyerni, a Pool élre ugrott, de nem úgy ahogy szeretett volna, a kiesőjelöltek tábora meg kezd tisztán kirajzolódni. Ne habozz, inkább lapozz.

Szerencsénk volt a szombati sorsolással, mert egyidőben voltak a meccsek, így csak egyet kellett végigszenvednünk közülük. A Villa megint csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes hazai pályán, de most a Fulham kapuját nem tudták bevenni, nem a MU-ét. Ha négyszer nem írtuk le eddig, akkor egyszer sem, hogy a birminghamiek ismét nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy az élbolyhoz tapadjanak. A védelem rendben van, a kapusuk az egyik legjobb (Friedel százhatvanhetedszer védett egyhuzamban) a mezőnyben, de a támadásaik elkezdtek nagyon dadogni. (Aston Villa - Fulham 0-0, Gera bő öt percet kapott)
A Tyne-Tees derbit parázs meccsnek harangoztuk be, de a ködön kívül sok minden más még említést sem érdemel. (Middlesbrough - Newcastle 0-0)
Ahogy az újoncok csatája sem hozott pokoli küzdelmet. Delap dobásai is kezdenek a történelem részévé válni, és a Hull is csak csúszik-csúszik lefele. (Stoke - Hull 1-1, Halmosi bő húsz percet kapott)
Annyira, hogy a Bolton már pontszámban is beérheti a hétvégén. Hiába az ellenszenvünk a Wanderersszel szemben, ipari mennyiségben szórják a gólokat idegenben. Nem vagyunk vakok, így a következő tippjeinkbe ezt be is fogjuk építeni. Valószínű, Roy Keane szebb jubileumot is el tudott képzelni századik menedzserként való meccselésénél, mert a hazai zakó után, újra a kiesőzónából ácsingózhatnak felfelé. Talán nem tévedünk nagyot, ha ott a legforróbb a kispad. (Sunderland - Bolton 1-4, Gordon kezdett, Fülöp padozott)
A másik kiesési rangadón, egy távoli fejesgóllal tudott nyerni a Wigan. a mezőny legjobbja, a hazaiak kapusa, Kirkland volt. (Wigan - WBA 2-1, Gera a Fulhambe igazolt)

A manchesteri derbit a két primadonna csatájaként vezette fel minden sporttal foglalkozó medium. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, se Robinhónak, se C.Ronaldónak nem volt egyetlen értékelhető focista megmozdulása sem (a portugál azért megoldotta, hogy róla szóljon így is minden, de erről majd később, bővebben). A MU az első félidőben igazi erőfitogtatást tartott, szinte a kapujához szegezte a kissé megszeppent hazaiakat. Momentuma sem volt a City-nek (kivéve azt az egy kósza Ireland gurítást). Mintha ők sem hitték volna el, hogy háromszor le lehet győzni egymás után a városi riválist. Kicsit amerikai focira hajazott a játék képe. A United méterről méterre haladt előre, míg egyszer Rooneynak sikerült átpréselnie a gólvonalon a labdát (utána meg vagy száz métert sprintelt örömében). A szünetben próbált változtatni Hughes, de Zabaleta és Elano sem tudott ötletet vinni a játékba, Ireland teljesen eltűnt a mezőnyben, SWP Dombi Tibi szintet hozott, a támadók meg nem értek labdába. A több mint meglepő kiállítást felcsillantott egy kis esélyt a hazai fanatikusoknak, de az utolsó percbeni kavarodáson kívül semmi veszélyt nem hordoztak a támadásaik. Mindennél beszédesebb volt, amikor Rooney ötvenméteres emelésének bravúros mentése után, Hart simán tudott mosolyogni, mintha ők nyertek volna. Nem hitték el, hogy nyerhetnek, nem is lepődtek meg, hogy kikaptak. A mezőny legjobbja címet, megosztva, Evra és Park kapta tőlünk. (ManCity - ManUtd 0-1)

A másik vasárnapi derbit is a vendégcsapat nyerte. Azonban itt nem volt egysíkú a játék. Sőt! Hatvan percig még a legelvakultabb Arsenal szurkolók sem gondoltak arra, hogy Febregas csapatkapitányi debütálása után csak nyolc pont lesz a lemaradás az élen álló csapattól. Aztán jött egy téves játékvezetői ítélet, a Chelsea összeomlott, és már nem tudott felállni a padlóról. A les nyilvánvaló volt. Nekünk az is, hogy miért nem intette be az asszisztens.
Kiugratásoknál, az esetek kilencven százalékában (90%), tévesen lest intenek, mert nem tudják a partjelzők lekövetni az ellentétes mozgásokat. Figyelik a kiugratás pillanatát, de mikorra szemmel a kiugró játékoshoz érnek, az már jóval előbbre van, mint a visszalépő védő. Lehetetlen szemmel, pontosan megítélni a helyzetet, és mivel nem akarnak lesgólt megadni, így integetnek, mint anyuci a pályaudvaron, amikor először repül ki a kisfiúk otthonról. De mi is történt vasárnap. Van Persie kétméteres lesen volt, de a kiugratás után Bosingwa kapásból a saját kapuja felé mozdult, nem kifelé, és nagy valószínűséggel az asszisztens már egyvonalnak látta a szitut. Óriási hiba volt a sporik részéről, de ha a portugál védőnek földbe gyökerezett volna a lába, akkor marad az egy-null.
De ha nincs a fociban sem, így tanúi lehettünk annak a csodának, amikor a holland támadó jobbal lő óriási gólt. Majd három percre rá, a jobbik lábával - a ballal - gurít okosan a hosszúba. Ez a száznyolcvan szekundum kiütötte a Kékeket, így az addigi lüktető játék is leült az utolsó félórára. A hazaiak csak annak örülhettek, hogy teljes létszámban fejezték be  a meccset, mert Terry nyújtott-kétlábas repülése más pályákon pirosat ért volna, és - a nyolcvanas évek orosz focistáinak és Han Solónak a keresztezéséből alkotott - Ivanovic is megérdemelt volna legalább négy sárgát. (Chelsea - Arsenal 1-2)

A Pompey is csak játékvezetői segítséggel tudta behúzni a győzelmet. A Rovers oroszlánként küzdve kiegyenlített, majd két szabályos gólt is szerzett, amiket érvénytelenített a spori. A slusszpoén meg az lett, hogy a győztes gól előtt Davis talpalással szerezte meg a labdát. A vendégeket az sem vigasztalta, hogy a matuzsálemi kor fele közeledő Tugay góljával egyenlítettek ki. (Portsmouth - Blackburn 3-2)
A Spurs ismét otthon kapott ki. A gyenge színvonalú mérkőzésen Howard volt a mezőny egyik legjobbja. Capellónál is képbe kerülhetne, hiszen óriási formában véd mostanság, de sajnos ő sem angol. A győzelem ellenére, a vendégek keserű szájízzel távoztak Londonból, mert két klasszis csatáruk is megsérült (Yakubu, Saha). A pletykák szerint, tavasszal az is elképzelhető, hogy a mérkőzés visszavágóján Podolski fog Gallasszal szembenézni. (Tottenham - Everton 0-1)

A Pool megkapta az esélyt, hogy három ponttal meglógjon. Ahogy a Villa, ők sem éltek a lehetőséggel. Érzésünk szerint, nem is a Chelsea-vel szembeni egy pont a kevés, hanem a MU-val szembeni hat. Hétfő este is egykapuztak, mint a Stoke és a Fulham ellen, de most sem jött össze egy nyomorék gól sem. Nagyon fog még hiányozni ez.
Fásultak voltak a hazaiak, nem volt ötlet a játékukban, Gerrard egyszer sem találta el a kaput, Green mindent fogott, így maradt a null-null. Bellamy egymaga veszélyesebb volt, mint a Keane-Kuyt-Ngog-Babel négyes. Voronin nagyon hiányzott. (Liverpool - WHU 0-0)

A hét komikuma: CR kiállítása
Nem gondoltuk volna, hogy egyszer a szánalom szó okán C.Ronaldóra fogunk gondolni. Most mégis. A kissé öntelt portugál több mint öt milliárd embernek okozott boldogságot vasárnap négy óra körül. Ilyen böszme kiállítást régen láthattunk. Csak találgatni tudjuk, miért is tette. Van egy olyan érzésünk, hogy a futball nagy titkai között ez a momentum a második helyre fog kerülni, közvetlenül a mit mondhatott Mátrix Zizunak? mögé. Azért pár lehetséges indok:
1) Kezdjük rögtön menedzsere verziójával: az arcát akarta védeni. Kedves Alex, akkora kéz nincs a világon, ami azt eltakarná.
2) Sípszót hallott. Ez is felejtős, mert attól még simán befejelhette volna.
3) Lökték. No-no! Ha egy lepke szellent a közelben, már attól homorít. Most meg egyenes háttal nem gerinccel repült a labda felé.
4) Ahogy a meccs alatt Ti is találgattátok: a labda sárga, aszitte, hogy ez már az az Aranylabda, és gyorsan át akarta venni.
5) Őszinteségi/sportszerűségi rohama volt. Első - jogosan kapott - sárgáját gúnyos tapssal fogadta, amiért járt volna rögtön a második is. Kellett neki kilenc perc, amíg ezt felfogta, és minden durvaságot mellőzve, direkt kiállíttatta magát.
6) Az is lehet, hogy a szépen belőtt sérót védte csak.
7) Legvalószínűbb azonban, hogy eszébe jutott, hogy ő bizony három ember egy személyben (nem az Atya, a Fiú és a Szentlélek, hanem a világ első, második és harmadik legjobb játékosa), és ez annyira elkápráztatta, hogy megtapsolta magát.
 
A forduló legtöbb izgalmát, kicsit elfogultan, a tippversenyünk hordozta. A PL meccseken mindketten, azonosan magas pontszámot szállítottunk (9-9), de a Roma győzelmét csak poppnak sikerült eltalálni, s mivel megegyeztünk, hogy döntetlen esetén az fog dönteni, így nincs más dolgunk, mint gratulálni neki. Simán benne vagyok, hogy a Roma hétről-hétre győz, a kommentelők meg 30-6-ra nyernek. (NST - Kommentelők 6-7)

De nincs megállás, hétvégén újra egyenlítünk. Eheti kérdésünk így szól:
Hány statisztikai adatot osztott meg kedves mindnyájunkkal Léderer Ákos a HSV-Bréma meccs alatt?
Jól látható, hogy Bundesligával foglalkozó kollégánk német precizitással, időt nem sajnálva, segíti az angol posztok gördülékeny működését.
Kivételesen nem a harmadik helyes megfejtőé lesz a lehetőség, hogy tippeljen, hanem azé, aki legközelebb jár a heinrich által rögzített számhoz (azonos távolság esetén a gyorsabb beküldőé a dicsőség). Segítség nem lesz, mindenkitől csak egy számot kérünk az nst.pl@freemail.hu címre 2-án, 19 óráig. Aki nagyon akar tippelni, annak be kell szerezni/megnézni/végighallgatni a Léderer számáradatot. Tudjuk ez nem könnyű, de lájfkenbíbrutál.

És végezetül egy olyan csapatnak a képe, amelyik eddig élt a lehetőséggel. Különben semmi sem az, aminek látszik! Istibizti, hogy nem brunyálunk.

224 komment

Címkék: roma összefoglaló premier league pl tippjáték cr

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr53799015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2008.12.04. 07:47:34

a tegnapi meccs után érdekes kérdés lesz hogy ki lesz a 2 csatár szombaton.
Bár amennyi meccset játszunk nyugodtan lehet rotálni őket, és végülis mindegy ki játszik, a gólok jönni fognak.
Mostantól kb év végéig heti 2 meccse lesz a Unitednek, ha elkerülik a sérüléshullámok akkor valami nagyon szép is lehet belőle, mert a keret adott hozzá.
Van 3 kapusunk (VDS heti 1 meccset véd mostanság, Kuszcsak és Foster meg osztozik a többin)
A védelembe Garyn kívül bármikor bárkit szívesen látok és ha Rafael ikertesója is játszhat végre, akkor még egy opció lesz Fergienek és Wes is hamarosan visszatérhet.
a középpálya közepén bár nincs Owen H, de Carrick,Fletcher,Scholes és Anderson között szépen lehet rotálgatni, és ha nagyon szükséges akkor itt van Gibson és Possebon akik megint bizonyítottak tegnap is és hát Giggsy is inkább már itt játszik mint a szélen, bár tegnap visszavont csatár volt Tevez mögött.
Szélen lehetnek talán egyedül problémák, mert ugyan Ronaldo adott, de Park inkább a védekezésben jó, míg Nani ebben az évben nulla. Teljesen visszafelé fejlődik:)
a csatársorban pedig a Berba,Rooney,Tevez hármasból lehet válogatni....
Ha valamiben szerintem a United a legjobb ,az a keret, nem sok helyen lenne a "b" csapatban Tevez,Anderson,Scholes,Nani,Giggsy...(Gary Nevillet már nem veszem ide, mert az ő ideje lejárt, tegnap középső védőt játszott, mindössze 2 és fél gólban volt benne:))
első csapat:
VDS-Rafael,Rio,Vida,Evra-Ronaldo,Carrick,Fletcher,Park-Rooney,Berbatov
második csapat:
Foster(Kuszcsak)-Gary,Wes,Evans,Oshea-Gibson,Scholes,Anderson,Nani-Giggsy-Tevez

Adamfark 2008.12.04. 08:11:08

Akkor lehet United B-t nézegetni:
www.livegoals.com/free_football_highlights/manchester-united-blackburn-live-video-highlights-031208.php
Mindenkinek csak ajánlani tudom a 4. és az 5. United gólt. Könnyű lesz megismerni, mert a francia kommentátorból csak úgy szakad fel az ooolllllllllllala :)))

gunner 2008.12.04. 08:21:31

Nem semmi teljesítmény az "ifi" csapattól..;)

poolfanati 2008.12.04. 10:05:46

a mu-blacburn előtt néhány mu szurker hogy mondogatta, hogy legszívesebben kiesnének a ligakupából, hogy lehessen meccseket pótolni januárban... persze gondolom a győzelem az mindent megváltoztatott:D
a mu-ból mindig is tevezt szerettem csak(persze még a united előtti korszakaiból:D), hogyha a hétvégén négy gól után nincs a kezdőben akkor SAF nagyon hülye vagy nagyon jó dolga van ha egy tevezt padoztathat:D
és grat a spursnek és wolandéknak: a spurs olyan kupacsapat lett mint a pool:D (csak nem biztos hogy a jó kupában)

neeson 2008.12.04. 10:20:12

Ha súlyozzuk a különböző sorozatokat, akkor racionális indokok alapján valóban jobb lett volna a kiesés :)
Persze mikor már megy a meccs, akkor nincs az a szurkoló, aki azért szorít, hogy kikapjon a csapata, ha meg szép gólokat is lő, abban nyilván még örömét is leli. De ez nem változtat azon, hogy hátunk közepére nem kívántunk még 2 (3?) meccset január-februárban, mert így ez nemcsak kiveszi az erőt (bár nagyrészt nem ugyanazok játszanak, mint a bajnokságban), de egyszerűen nem lesz mikor pótolni az elmaradt meccseket ;)

poolfanati 2008.12.04. 10:24:02

neeson: nincs mit tenni ki, kell esnetek a BL-ből hogy tudjátok pótolni az elmaradt PL meccseiteket:D

United82 2008.12.04. 10:27:14

Így van, ezzel hogy két ligakupa elődöntő van így nagyon nehezen tudjuk február előtt bepótolni majd a 2 elmaradt meccset, nem beszélve arról hogyha bejutunk a döntőbe akkor a Ligakupa döntő miatt is elmarad egy bajnoki, persze mivel nagy a keret és rengeteg a jó játékos nem is baj talán hogy heti 2 meccs van, de egy esetleges nagyobb sérüléshullám mindent felboríthat.
És mondjuk a ligakupa első elődöntője január 7-én van és 11-én van a Chelsea elleni bajnoki, mondjuk egy esetleges Spurs meccset senki nem kívánna magának a chelsea elleni rangadó előtt, mégha ligakupa is, első meccs, és valszeg azok játszanának akik ma.

neeson 2008.12.04. 10:29:49

Teveznek ez volt a legjobb meccse az évben. De nem vagyok biztos benne, hogy a 4 gól magáért beszél, egyszerűen nem tudom mennyire volt mérvadó ez a tegnapi meccs. Carlitost mindenki szereti a csapatnál, elismerve a képességeit, az ő baja egyrészt az, hogy lassú, ami koncentrált védekezés ellen kijön sajnos, de ami ennél lényegesen fontosabb, hogy Wayne Rooney helyett kell bekerülnie.
Legjobban az érzékelteti a különbséget köztük, hogy míg Rooney képes...hát keresem a szavakat, angoloknál azt mondják, hogy "he can run the game", szóval remélem érthető, addig Tevez az a fajta játékos, aki jól, vagy akár közepesen működő gépezetet képes sokkal jobbá tenni a játékával...leheletnyi, apró különbség, ami azonban a táblázat első felének csapatai ellen már láthatóan körvonalazódik.

neeson 2008.12.04. 10:32:52

Azért az érdekes, lenne, ha minden létező sorozatban állna a csapat mondjuk elődöntőkig, a válogatott meccsek is ott lennének, és a 38. forduló után kéne pótolni az elmaradt meccse(ke)t. :D
Vagy a szabály kimondja, hogy egyszerre kell befejezni az évet minden csapatnak?

poolfanati 2008.12.04. 10:35:57

neeson: nekem ezzel a tevez leírással a 2006as VB-n játszó rosickyt idézted fel. a csehek az első meccsüket simán nyerték 3-0ra az usa ellen, rosicky remekelt, aztán nem ment neki... neki is csak akkor ment ha az egész cseh csapatnak...
ezektől függetlenül tevez szerintem nagyon jó játékos!
és oké hogy 5öt rúgott a mu, de az a 3 otthon elég soknak tűnik és voltak védelmi hibái rendesen a munak...

United82 2008.12.04. 10:41:07

megoldják a pótlásokat, volt azt hiszem 99-2000ben hogy a klub vb miatt annyi elmarad meccsünk volt hogy a végén úgy pótoltuk hogy szombaton sima bajnoki volt, hétfőn pedig pótlás:)

De ahogy néztem a naptárat és a lehetséges meccs időpontokat február 14.-ig be lehet pótolni a 2 elmaradt meccset, de akkor tényleg 3naponta játszani fogunk. És egy esetleges ligakupa döntő miatt meg későbbiekben is lesz egy pótlás.

neeson 2008.12.04. 10:41:34

Persze, hogy sok a 3 gól, de még hasonló összeállításban nem játszott soha a védelem, Rafael-Neville-Evans - O'Shea(Evra). Ebből hárman nem kezdők, Rafael is rotálva van/lesz a most sérült Brownnal (Gary Neville már nem fog szóhoz jutni, neki vége :S) .

Ha még le is lehet vonni következtetéseket arra vonatkozólag, hogy ez így rossz, az sem jelent sokat, mert szerintem még ligakupában sem fog mégegyszer kiállni így a csapat, ez nyilvánvalóan nem működik.

Ja és Priskin jó kis gólt lőtt;)

poolfanati 2008.12.04. 10:42:28

liverpoolban nagyban örülnek a bajnoki címnek erre a mu júniusba lejátsza az elmaradt meccset és bajnok...rémálom lenne:D
na december van mostantól nincs megállás január végéig, hetente 3 meccs, ide 30 fős keret kell:D
az idei pool szerintem nem is azért erős mert maga a keret erős, hanem bazi nagy a keret...

United82 2008.12.04. 10:43:20

poolfanati:
Gary volt a középső védőnk, sztem ez megmagyaráz mindent:)
A védelem épp kezdett összeállni mert ezelőtt 5 meccsen át gólt se kaptunk(pedig volt egy szép kis idegenbeli túránk...villa,villareal,city), tegnap sajnos Gary "megmutatta" hogy eljárt felette az idő végleg, vérzik a szívem miatta, de ez van....

luis garcia 2008.12.04. 10:43:44

a múltkori Robbie Keane témázgatáshoz még ennyit :

the young Robbie Keane on the KOP :

www.mirror.co.uk/sport/pictures/2008/07/28/exclusive-a-young-robbie-keane-on-the-kop-plus-all-his-professional-teams-115875-20675072/

asszem a témát ezek után ejthetjük

neeson 2008.12.04. 10:49:40

Kell a nagy keret, de azért Beniteznek, Fergusonnak is bele kellett tanulni, hogyan is kell rotálni. Mindkét edző a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a koncepciótlan kavargatással hogy el lehet rontani a csapatot...de szerintem a titok abban is van, hogy rájöttek, hogy nem elég a nagy keret, hanem minőségi játékosok kellenek, nem mint anno Miller, Djemba-Djemba, Kleberson, a Liverpool teljes kerete:D

Valahonnan rémlik, hogy pár éve(3? 5? 20?) a román gólkirálynak kb 7 gól kellett az aranycipőhöz egy fordulóval a bajnokság vége előtt, és mitazisten meglőtte az utolsó meccsén, persze bunda volt. Erről jutott eszembe, ha a United később játssza az utolsó meccsét, és esetleg a gólkülönbség döntene, akkor nem lepődnék meg egy 9-0-án ;)

poolfanati 2008.12.04. 10:54:23

priskin tényleg szép gólt lőtt, de azt kell hogy mondjam: vak tyúk is talál szemet...

neeson 2008.12.04. 10:57:12

És 1-2 éve még mindenki azt hangoztatta, hogy na majd ő lesz a magyarok szupercsatára....hát nem:) Félek, hogy Németh Krisztiánnal pont ugyanez lesz.

más: most olvastam a daily mailben :D hogy Torres lehet, hogy csak januárban tér vissza a hamstring sérülésből, van ennek reális esélye? Érdekes lenne a karácsonyi hajtás nélküle..és számomra mindenképpen megnyugtató ;)

poolfanati 2008.12.04. 10:59:08

az utolsó utáni meccsről: az Fa kitalálta hogy legyen egy 39 forduló, amit 10000 kmrel arréb rendeznének meg például kínában vagy japánban...(minden csak a pénz körül forog, a foci tényleg ipar)
asszem a fifa vagy uefa nem engedélyzte ezt.

neeson 2008.12.04. 11:00:20

Az hogy kivel játszol abban a fordulóban, az sorsolással dőlt volna el, nem?

poolfanati 2008.12.04. 11:01:39

elvileg 3 hetet kell kihagynia, arsenal ellen már játszhatna is. viszont nagyon ki kéne vizsgálni hogy mi baja lehet, mert 3 hét kihagyás és utána két meccsen semmit se mutat és lesérül... amúgy meg idei évbe még nem mutatott sokat torres sajna:(

poolfanati 2008.12.04. 11:03:05

ja sorsolással... és "véletlen" ilyen párosítások jöttek volna ki: mu-chelsea, pool-arsenal és mindezek japánban hogy a kis ferdeszeműek szórakozzanak, meg a setanta és a sky sports még jobban meggazdagodjon...

neeson 2008.12.04. 11:10:41

A sérülések nagyon be tudnak kavarni a formába meg a szezonba. Meg ugye ott van a második év-szindróma, de mindent összegezve jobban tartok tőle, mint Robbie Keanetől...:)

Másik témára válaszolva: én elfogadom, hogy a méregdrága PL-jogokat megvásárló csatornák meg az FA is minél több bőrt akar lehúzni a bajnokságról, hatalmas üzlet, nem is haragszok ezért rájuk, menjenek a reklámhadjáratok, ilyen-olyan promóciós hülyeségek, nyári edzőmeccsek a világ minden táján, de ez a plusz forduló UNDORÍTÓ. Szívesen elbeszélgetnék azzal, aki kitalálta, azzal meg még inkább, aki áldását adta rá...

poolfanati 2008.12.04. 11:27:06

én az international breakeket utálom... elmegy az egész csapat és egy-két meccs mire formába rázódnak...
szerencsére márciusig nem lesz ilyen...
viszont egy 0. forduló még izgi is lehetne. egy olyasmi mint amikor az nfl a wembley-be jön. lehetne egy pool-mu a madison square gardenben:D

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.04. 11:36:51

remek kezdeményezés.
futsal lenne?
;)

dillinger 2008.12.04. 11:37:03

neeson, még a Tevezről szóló kommentedre:

nem feltétlenül Rooney helyett kell bekerülnie. Ahogy Berabtov mostanában játszik, bőven lehet őt is padra ültetni.

poolfanati 2008.12.04. 11:38:22

okok pote, tudom hogy az nem focipálya:D
de te tudod fejből a new york giants stadionjának a nevét?:D

poolfanati 2008.12.04. 11:46:05

szóval a lényeg hogy 39. forduló hülyeség, de egy 0. nekem tetszene...

neeson 2008.12.04. 12:20:51

Dillinger: elméletileg van, gyakorlatilag nincs esélye, hogy Tevez -Rooney hosszú távon újra összeálljon. Nem fér bele ez Ferguson terveibe, az már tisztán látszik.

Közben a BBC is megerősítette, hogy rosszabb Torres sérülése a vártnál, és 2 helyett inkább 4 hetet hagy ki.

neeson 2008.12.04. 12:22:58

www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/sunderland-and-keane-part-company-1049867.html

Keane meg ki lett rúgva? Csúnya vége lett a Sunderlandnél, pedig egyáltalán nem így indult. Jó sok pénzt is elköltött...

poolfanati 2008.12.04. 12:29:02

igen torres sérülése mégis komolyabb a vártnál... de lehet hogy ez egy jó előjel: a mu-t meg a chelseat és nélküle vertük a következő rangadó az arsenal ellen lesz, lehet hogy az ő hiánya a kulcs?:D

Boxi_911 2008.12.04. 12:31:59

Sajnálom Keane-t... Jó gyerek. Szerintem bent tudta volna tartani a Sunderlandet. Mindenkinek van egy-két rossz periódusa!

neeson 2008.12.04. 12:50:39

Az még minimum elvárás alatt lett volna, ha bennmaradnak. A cél egy középcsapat építése volt, és ehhez bizony Keano megkapta a szükséges anyagi forrásokat is, és fájó szívvel mondom, de a money nagy részét elherdálta. Megvette Anton Ferdinandot pl. aki padozik, van vagy 5 jegyzett csatára...

Boxi_911 2008.12.04. 12:56:41

Kapusposzton is eléggé szarul erősített...:D
Mert valljuk be, 2 szar kapusa van/volt neki...

ZenZo 2008.12.04. 13:06:06

Hát ha valakit, Keane-t nagyon nem csípem, sőt. Valahol felháborító, hogy egy olyan ember, aki pályafutása alatt szándékosan tönkre tette egy másik futballista karrierjét, a PL-ben edző lehet.

A Sunderlandtől ezzel a kerettel én is azt vártam, hogy legalább erős középcsapattá érnek, de ez még bőven benne van most is.

mickeyknox 2008.12.04. 13:16:38

"Hát ha valakit, Keane-t nagyon nem csípem, sőt. Valahol felháborító, hogy egy olyan ember, aki pályafutása alatt szándékosan tönkre tette egy másik futballista karrierjét, a PL-ben edző lehet."

ezzel teljesen egyet tudok érteni, amióta megírta, hogy szándékosan rúgta szét a norvég gyerek térdét, nem tekintem futballistának azt az állatot.

neeson 2008.12.04. 13:31:58

Maga a lerúgás volt szándékos, nem a karrier tönkretétele. Azért minden meccsen látunk olyat, hogy valaki szándékosan lerúgja az ellenfelét, az utóbbi évben Angliában (sajnos!) már egyáltalán nem is ritkák a Keane-éhez hasonló, valóban brutális szabálytalanságok. Évekkel előtte Haaland meg őt rúgta le szándékosan, Keane karrierjét ez nem tette tönkre, csak kb. kihagyott egy évet.
Attól, hogy leírta a nyilvánvalót, nem lesz nagyobb a bűne, abban hogy Haaland karrierje tropára ment, a balszerencse is szerepet játszott. Emellett én maximálisan megértem, ha nem szeretik az emberek, ő tényleg csak a saját szurkolói számára volt szerethető figura.

sAp 2008.12.04. 13:48:01

ehhez a Keane-es dologhoz annyit, h nyilván egy hatalmas paraszt meg minden, de a "karrier tönkretétele" elvileg nem állja meg a helyét, Keane a jobb lábát rúgta szét (BBC szerint utána egy héttel játszott), azonban később a bal lábát műtötték és amiatt kellett visszavonulnia.
szóval amíg nem bizonyítja be vki h egy rakás pénzt adtak Haalandnak h ezt mondja addig Keane csak egy sima mészáros a sok közül, nem a pályafutásgyilkos:)

mickeyknox 2008.12.04. 13:53:43

nem arról van szó, hogy leírta, és ezért utáljuk. hanem arról, hogy nem egy a meccs hevében "becsúszott" súlyos, akár szándékos szabálytalanságról, hanem előre megfontolt szándékkal elkövetett mészárlásról van szó.
a két eset közt 2 vagy 3 szezon telt el, már nem emlékszem...

Data4u 2008.12.04. 14:11:52

Elhárult az egyetlen akadály, hogy berakjak valakit a Sunderland-ből a fantasy csapatomba :-D

ZenZo-val és mickeyknox-szal nagyon egyetértek. Egy tetü van/volt/lesz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hasonló habitussal ne lehetne utálni még egy rakás köcsögöt. Azonban ekkora nem sok volt az angol bajnokságban.

Lehetne egy fejtörő, hogy hány nagyobb bunkó volt előtte/utána? ("előre megfontolt szándékkal elkövetett mészárlás")

Walmer 2008.12.04. 14:12:41

Mészárosok már Tandler óta vannak, de valszeg előtte is voltak. Én meg egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy Keane nem azért írta amit írt, hogy jobban fogyjon a könyve. Pelét is, Puskást is, Maradonát is, meg még kb. több 100 Haalandnál jobb játékost próbáltak szándékosan lerúgni.
Haalandnak pechje volt, ennyi.

neeson 2008.12.04. 14:16:58

Én csak azt mondom, hogy nem példátlan a tette, számtalanszor előfordult már, hogy valaki előre megfontoltan lerúgott valakit és az, hogy ezt leírja, nem értem miért növeli a tetteinek súlyát.
Ugye emlékszünk még, mit művelt Boulahrouz CR-val a VB-n, hm? Az mennyivel volt kevésbé brutális vagy kevésbé eltervezett? Nem rajta múlt, hogy nem ment szét a gyerek térde.

Data4u 2008.12.04. 14:22:14

Woland,

annak a norvég oldalnak nincs véletlen valami emberi nyelvü fordithatósága? (angol, német, magyar :-))
igy nem értek semmit, hogy nézzek utána az előfizetésnek.
vagy te norvégül is nyomod? :-D

Woland 2008.12.04. 16:59:41

hehe, a norvégom eléggé rozsdás, de hálistennek vannak viking kapcsolataim.

amúgy ha az "order" linkre kattintasz ( www.livesport247.com/order ) akkor angolul is találsz egy pár szót a regisztráció megkönnyitéséhez, ha pedig már regisztráltál és beléptél akkor minden angolul lesz. vagy legalábbis a program schedule meg a live streams - szóval ami fontos. : )

ja, és még valami: VLC Player kell ahhoz hogy működjenek a stream-ek. megéri letölteni ha még nincs a gépeden (naná, ingyé van : )) mert kábé az összes médiafájlt meg tudja nyitni.

Hadet bra!

Woland 2008.12.04. 17:08:42

Roy Keane-hez még annyit hogy ő azon kevés PL-edző közé tartozott akik támogatták a 39. forduló ötletét.

ja, és az hogy képes volt arra használni a Haaland-incidenst hogy több könyvet adjon el szerintem erkölcsileg problémás. volt itt egy pár kommentelő aki szerint ez nem volt súlyosbitó tényező. azt mutatja nagyon is tisztán, hogy nem szégyellte/szégyelli amit tett. sőt! nem arról van szó kurvára kellett volna neki a pénz. ez a tapló még büszke is rá hogy mekkora kemény csávó.

mindazonáltal azt hittem hogy összejön majd neki a Sunderlandnél - jó játékosokat vett a nyáron (legalább hármat : )) És Gordon sem rossz kapus - legutóbb még látszott hogy sérülten véd, de ez sajna Fülöp kritikája, az edző úgy gondolta hogy Gordon sérülten is jobb. Marci sajna eléggé szar kapus, pláne PL-szinten.

poolfanati 2008.12.04. 18:02:45

" Krisztian Nemeth starts for Liverpool Reserves when they take on Blackburn Rovers at the Halliwell Jones Stadium in Warrington tonight "
gulácsi pedig természetesen a kapuban.
gyerünk krisz rázódj újra formába! itt az alkalmad: kín szar, ngog szar, babelre valamiért nem számít rafa, torres sérült, kuyt a jobbszélen. ez a te időd:D!

halareaal 2008.12.04. 20:12:34

Keanehez annyit, hogy ahogy mickeynox le is írta, itt nem egy "átlagos", meccs közbeni lerúgásról van szó. Keane már a meccs előtt pontosan tudta, hogy le fogja rúgni, méghozzá semmi más nem vezérelte, csak a bosszú. ez nem hasonlítható ahhoz, amikor mondjuk vki kap egy durva csomagot meccs közben, aztán törleszt, szándékosan törleszt. még a Maradona, vagy a Ronaldo ellen elkövetett faultokra is volt egy "normális" indok, vagyis az ellenfél legjobbjának eltávolítása, vagyis a győzelemre törés. ez persze abszolút nem elfogadható, de vhol azért érthető. na most, ezzel szemben Keane pusztán egy állat.
az ő esete tipikusan az az eset, amikor az lehet, hogy nem állja meg a helyét, hogy tönkretett egy karriert, az viszont biztosan, hogy tönkre AKART tenni egy karriert. sztem bárki bármit mond, az ilyen elég ritka, nemcsak a fociban, hanem úgy általában a sportban is.

Dani Kalifornia 2008.12.04. 20:35:30

Keane emberi szarságához még az is hozzátartozik, hogy ugye elsőre is Haalandnak rúgott után, és abba sérült bele plusz még sárgát is kapott érte, Alf-Inge meg azt hitte, hogy ezt akarja elkerülni, ezért kiabálta oda, hogy "szimuláns". - Ez a paraszt erre föl meg megfosztotta a pályafutásától. Enyhén szólva nem arányos reakció.

crouchy 2008.12.04. 20:50:18

csöncsön: nem, bocs, nem akartalak sértegetni. Csak írtál vmi olyat h kikéred magad és az összes meleg barátod nevében, nekem meg ebből az jött le hogy meleg vagy. Szóval nem akartalak lebuzizni, még1szer bocs.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.04. 21:59:05

a kurva életbe, Németh megsérült a nyomorult, szar meccs 94. percében, egy teljesen ártalmatlan szituációban... :(((
bal boka, és nagy fájdalmai voltak, nem tudom mennyire súlyos. :(

Adamfark 2008.12.04. 22:47:15

csak a hitelesség kedvéért:
en.wikipedia.org/wiki/Alf-Inge_H%C3%A5land
Håland is often remembered for his "feud" with Roy Keane. In 1997, when Manchester United were losing to Haaland's Leeds United team, Keane attempted to tackle Håland late in the game. In the process, Keane injured his anterior cruciate liagment. As Keane lay prone on the ground, Håland criticised Keane for the tackle and suggested that he was feigning injury to avoid punishment. Keane was booked as he was stretchered off the field. Three and a half years later, in 2001, Keane deliberately fouled Håland, high up on his knee. Initially, Keane was simply fined £5000 and received a 3-match ban. However, in his biography he admitted that he wanted to "hurt" Håland as revenge for the for the taunting he received years previously. After this revelation, Keane's received an additional 5 game ban, and £150,000 fine. Håland retired through injury in 2002, although he claimed on his website that this was not caused by Keane's tackle[1].

Még egy link a sztorihoz:
news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/2288164.stm

Dani Kalifornia 2008.12.04. 23:31:33

Én ugyanezt mondtam el...

Walmer 2008.12.05. 08:26:04

wendriner, szerintem ezt ne itt.
vannak más blogok ahol lehet fröcsögni nyugodtan

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 08:39:30

politikát moderáltam...

wendriner úr kommentje cenzúrázva:
"Nem ugyanazt, láthatólag nem érted amit írnak. Keane megrúgta az egyik térdén, egy hét múlva játszott. Később a másik térde miatt vonult vissza. Ez nem sokat javít azon a helyzeten, hogy a meccs előtt eldöntve rúgta le direkt a srácot, de ne túlozzunk, hogy emiatt vonult vissza. No meg azt is végig kellene gondolni, hogy ezután Keane még hencegett is vele önéletrajzi könyvében"

kroos 2008.12.05. 08:48:15

Keane azért szerintem megpróbálta.Felhozta a Sunderland-et,ami akkor csak középcsapat volt,csinál egy ütöképes gárdát,és voltak jó huzásai,pl Richardson akit még a Mu-bol ismerhetett.Elkezdett kiépiteni egy megfigyelöhálózatot,ami eddig csak 13 országra korlátozodik,de fejlesztik folyamatosan.
Mondjuk a Bolton elleni produkcio az tényleg gáz,de szerintem Kean nélkül ki fognak esni.Kivéve ha Big Sam jön helyette.Neki feküdne szerintem ez a gárda.

kroos 2008.12.05. 08:58:52

Viszont érdekes kérdést vet fel hogy a Fergi fiokák edzöi karrierje nem fenékig tejfel.
Ince se sokáig huzza ha igy megy a Black-nak.Hughes a kerethez képest alul teljesit.Bruce még nem volt igazán nagy csapatnál,Robsonnak se volt igazi nagy dobása.

neeson 2008.12.05. 09:02:48

Azért Hughes jó csapatot faragott a Blackburnből, akik bárkit el tudtak verni, és mindenkit lerúgtak. Hosszú távon a többiek csalódások valóban, de őt még nem írnám le. Ince viszont csak egy mezei áruló ;)

kroos 2008.12.05. 09:05:28

Szerintem Giggs lesz az aki edzöként is nagy pályát fut be.

neeson 2008.12.05. 09:11:28

Hát miután lassan mindenki edzőnek áll a környéken, a nagy számok törvénye alapján valakinek be kell futni...:) De én is benne látom a legtöbb esélyt. Ezenkívül akitől még szép karriert várok, az Ole-Gunnar, lévén rendkívül jól átlátja kívülről a játékot (ezért lehetett szupercsere) és mindenhol megbecsülés és tisztelet övezi.

mann 2008.12.05. 09:37:24

Ráadásul Olegend első évében egész jól teljesít a MU tarcsival.

Walmer 2008.12.05. 10:20:54

kroos, azért az a City nem egy nagy durranás ám.
Van egy Robinho (aki közel sem akkora májer, amekkorának hiszi magát), aztán egy Wright-Phillips, meg egy Micah Richards. A többiek futottak még kategória.
És azért ne feledjük, hogy a 15. City és a 9. Bolton között 3 tetves pont a difi.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 10:23:31

még Ireland, Hart
sérültek között meg Petrov (Bozsinov, ha még számít)

de kben teljesen igazad van.

kroos 2008.12.05. 10:25:10

Igaz Walmer,ez jogos.De a kapuban ott van Hart.Aztán még Kompany aki jó,Zabaleta is és Dun habár mostanában elég gyenge meccsei voltak.Irlealnd tényleg jó,+Hamann-ra is lehet számitani.Elöl érzem gyengének öket,Vassel,Benji,nem pálya.Elano meg ha nem akarna mindig 18 bört kisztani meccsenként...télen beleszakitanak mert van pénz,és lehet igazolni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 10:27:10

"Viszont érdekes kérdést vet fel hogy a Fergi fiokák edzöi karrierje nem fenékig tejfel." - ha hozzávesszük, hogy McLaren akkorát bukott a válogatottal, mint Napoleon Waterlonál, de Querioz sem fakít a portugáloknál és egy korábbi madridi bukta is tarkítja edzői karrierjét.

wendriner úr 2008.12.05. 11:09:18

ti el vagytok teljesen tévedve. lóf@sz fröcsögött, párhuzamot vontam normálisan, név nélkül; bemutatva, hogy Keane esete nem egyedi azzal, hogy könyvében henceg a hülyeségéről, tették nála nagyobb emberek is. ilyen alapon az is moderálandó, hogy Tony Blair Sunderland drukker, bazz?

Walmer 2008.12.05. 11:35:50

Szerintem a City védelme katasztrófa. Dunne öngólkirály, Zabaleta pedig az utóbbi idők legkomolyabb tévedése nálik Jo-val egyetemben.
Mondjuk én Kompanytól sem vagyok elájulva. Hartban valóban van spiritusz, remélem pár éven belül kijön belőle ami benne van, mert Angliának Shilton óta nincs egy normális és ami fontos, megbízható kapusa.

Walmer 2008.12.05. 11:38:24

csak hogy ne törjétek rajta a fejeteket sokáig:
nálik=nálam

mann 2008.12.05. 11:58:19

Queiroz portugál utánpótlás vonalon azért nyert ezt-azt...
McClaren és Queiroz egy-egy BL címet jegyeznek a MU-nál, bár nem értem, hogy hogyan jönnek ide, mivel egyikük sem volt soha SAF játékosa és már "kész edzőként" kerültek az öreg mellé.
Az azért érdekes, hogy a Romával kupát, Lazioval bajnokságot, KEK-et nyert Eriksson mekkorát zakózott a PL-ben és az angol válogatott kispadján is. Ahogy Ramos is idő előtt volt kénytelen koccolni Londonból.
Fergie-fiókák sokáig lesznek még a PL kispadjain. Solksjaer és Giggs mellett Gary Neville is megszerezte az edzői képesítést.

pepe11 2008.12.05. 12:37:21

Minden tiszteletem Gary Neville-é, de őt maximum csak az eurosport2 is közvetített favágóversenyen tudom edzőként elképzelni.:)

Republik of Mancunia 2008.12.05. 13:34:26

Roy Keane edzői munkásságáról.
Az első lépcső sikerült: Átvette a championshipben a kiesés környékén lévő sunderlandet és még abban az évben megnyerte a bajnokságot és feljutatta őket a PL-be.
A második lépcső is sikerült: Újoncként, simán bent maradtak és a Sunderland "hagyományait" figyelembe véve ez nagyon nagy tett.
A harmadik lépcső nem jött össze: Legalábbis az eddigi 14-15forduló alapján nem mondható el a sunderlandről hogy erős középcsapat lenne. Persze zsinórban 3 győzelem és már annak is lenne mondható, mert szoros a mezőny.
Mindenesetre ha végignézzük a 2-3évet amit eltöltött a Sunderlandnél akkor annak a 3/4-e sikertörténet.

ami pedig Roy Keanot mint játékost illeti.
Lassan 10éve történt ez a Haaland eset, de még mindig nem tudják az emberek hogy nem ő miatta hagyta abba a focit Haaland, egy teljesen más sérülés miatt.
Az persze nem vitatható hogy borzasztó belépő volt és szándékos, és megkapta érte a megérdemelt büntetést, de karriert nem tett tönkre.
Ami pedig a pályafutását illeti, nem véletlen hogy ő a KAPITÁNY csupa nagybetűvel. Pedig voltak nagy kapitányok a Unitednál, ideértve Bryan Robsont vagy éppen Cantonát, de a legnagyobb Keano volt.
Nem volt soha a leggyorsabb, nem cselezett soha a legjobban, nem is lőtt a legerősebben, de hogy ő neki volt a legnagyobb szíve mindenki közül ez 100%. Ő a kapitányok kapitánya akinek a győzni akarása , és ennek átvitele a csapattársainak igenis példamutató. De ő sem tökéletes, mint ahogy senki sem.

Republik of Mancunia 2008.12.05. 13:38:55

A napokban éppen Patrick Vieira nyilatkozta hogy Roy Keane-t tartotta legjobbnak ellenfelei közül.
Igen, ezt Patrick Vieira nyilatkozta, azt hiszem ennél több nem is kell. Ha a legnagyobb ellenfele mond ilyet valakiről az mindennél többet mond.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 13:42:46

országos cimborák voltak :)))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 13:46:30

"A napokban éppen Patrick Vieira nyilatkozta hogy Roy Keane-t tartotta legjobbnak ellenfelei közül." - :-D, hát ez aztán nagy. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét!

kroos 2008.12.05. 14:02:27

Ezt nem értem hisz ö játszott Hamann ellen is:)

mickeyknox 2008.12.05. 14:14:56

ha már patrick is ezt mondja... biztos így lehet. igaz, én sosem játszottam ellene. kérdés, hogy a "legjobb ellenfél" mit jelent? :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.05. 17:13:34

pepe,
ezt akartam belinkelni én is,

de csak most látom, h mit takart az én linkem :)

halareaal 2008.12.05. 19:28:38

igen, az már be is lett ismerve, hogy Keane nem tette tönkre senkinek a pályafutását. csak akarta...:S

crouchy 2008.12.05. 19:29:43

ezekkel a Keanekkel csak baj van mindig.

halareaal 2008.12.05. 19:32:16

jah, rámentem pepe13 linkjére, és hogy hogy nem a második related video egy méterekről szemből jövő, 2 lábas belépő az ellenfél támaszkodójára:) persze Keanetől.

crouchy 2008.12.05. 20:50:59

azt meg mondanátok nekem hogy ez a kép hol készült?

DevilMan 2008.12.05. 21:55:58

Hírfordítókat/hírírókat keresünk a ManutdHungary.com oldalra, jelentkezni lehet MSN-en: united-pats@hotmail.com vagy E-MAIL-en: reddevil74@citromail.hu

gibson 2008.12.05. 23:21:55

Woland, kösz az infókat! A kérdést úgy éjjel kettő körül tettem fel, röviddel utána be is aludtam, úgyhogy csak most olvastam hogy válaszoltál.

Sajnos én a netes közvetítéseket annyira utálom, hogy még a kedvenc csapatom BL meccseit is inkább kihagyom, mint hogy kínai kommentárral, szaggatva rohangáló, két pixeles homályos alakokat nézegessek 90 percen keresztül...
(Ez egy nagy rejtély számomra egyébként, hogy miért nem lehet a netes közvetítéseket normálisan sugározni. Még a Viasat fizetős megoldása is egy lassú, nézhetetlen szar (volt, amikor tavaly egyszer kipróbáltam)).

Woland 2008.12.06. 01:25:25

gibson,

szivesen.

igen, a SopCast-os és hasonló stream-ek eléggé idegesitőek tudnak lenni - már-már az élvezhetetlenség határát súrolják néha.

a www.livesport247.com -on keresztül elérhető stream-ek viszont elég jó minőségűek - és 90%-ban angol kommentár (Sky, Setanta, FoxSoccer vagy ESPN), csak ritkán kell norvég szöveget hallgatni - különben az se rossz, eléggé szórakoztató nyelv : ) heti 3 euró -

csá

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.06. 01:58:28

"kicsit" lehet, h csúszni fog a beharang.
a tippverseny érdemi része itt megtalálható:

Salvatore Bonanno:
Fulham–Manchester City 2-1
Arsenal–Wigan Athletic 2-1
Blackburn Rovers–Liverpool 1-1
Bolton Wanderers–Chelsea 0-2
Hull City–Middlesbrough 0-0
Newcastle United–Stoke City 0-0
Manchester United–Sunderland 4-1
West Bromwich Albion–Portsmouth 0-1
Everton–Aston Villa 0-1
West Ham United–Tottenham Hotspur 2-2

pöte:
Fulham–Manchester City 2-1
Arsenal–Wigan Athletic 3-0
Blackburn Rovers–Liverpool 0-2
Bolton Wanderers–Chelsea 1-1
Hull City–Middlesbrough 1-2
Newcastle United–Stoke City 2-0
Manchester United–Sunderland 3-0
West Bromwich Albion–Portsmouth 2-3
Everton–Aston Villa 1-2
West Ham United–Tottenham Hotspur 1-2

gibson 2008.12.06. 02:37:01

Akkor viszont kipróbálom feltétlenül. 3 euró lófasz, pláne, hogy a rohadt lehúzós kábelcsatornák ennél többért sem rakják be a csomagomba a PL-t...
Ha ez norvég trükk beválik, jövök neked eggyel :)

Woland 2008.12.06. 04:02:45

gibson,

ja, próbáld ki - VLC Player-t töltsd le, az kell hozzá. (ingyenes).

Serie A-ból és La Ligából a nagycsapatok meccseit adják. A PL-ből meg szinte minden meccs műsoron van - meg persze a két hazai kupa és néhány Championship, League One meccs + BL, UEFA-kupák, EB-VB selejtezők.

Ez volt/lesz a heti műsor:

Mon 1 kl 21.00 Liverpool v West Ham
Mon 1 kl 21.00 Reading v Coventry

Tue 2 kl 20.45 Burnley v Arsenal

Wed 3 kl 20.45 Man.City v Paris St.
Wed 3 kl 20.45 Watford v Tottenham
Wed 3 kl 21.00 Man.Utd v Blackburn

Thu 4 kl 20.45 Aston Villa v MSK Zilina
Thu 4 kl 20.45 Copenhagen v Rosenborg
Thu 4 kl 20.45 Mansfield v Oxford

Sat 6 kl 13.45 Fulham v Manchester City
Sat 6 kl 16.00 Arsenal v Wigan
Sat 6 kl 16.00 Blackburn v Liverpool
Sat 6 kl 16.00 Bolton v Chelsea
Sat 6 kl 18.20 QPR v Wolves
Sat 6 kl 18.30 Man.Utd v Sunderland
Sat 6 kl 20.00 Villarreal v Getafe
Sat 6 kl 20.30 Lazio v Inter
Sat 6 kl 22.00 Barcelona v Valencia

Sun 7 kl 14.15 Norwich City v Ipswich
Sun 7 kl 15.00 Milan v Catania
Sun 7 kl 16.00 Bromwich v Portsmouth
Sun 7 kl 17.00 Everton v Aston Villa
Sun 7 kl 19.00 Real Betis v Espanyol
Sun 7 kl 21.00 Real Madrid v Sevilla

poolfanati 2008.12.06. 09:50:35

másnaposan jövök nst-re hogy elolvassom a beharangozót nincs, elolvasom a tippet: blacburn-pool:0-2
grat pöte sikerült már felbasznod az agyam:D

Strigo 2008.12.06. 11:03:02

Evrát eltiltották 4 (!) meccsre az áprilisi balhé miatt, amikor összeszólalkozott az őt a pályáról lezavaró személyzettel a Stamford Bridge-en. A büntetés december 22-én lép életbe, és a negyedik meccs utána egészen véletlenül a cselszki elleni rangadó lesz.
Többsoros káromkodás helyett inkább csak egy szóval kommentelem az egészet: csalás.

crouchy 2008.12.06. 11:38:57

igen Strigo, nyilvánvaló csalás, de manapság az rá a divatos kifejezés hogy sportdiplomácia. Sportdiplomácia fedőnév alatt gyakorlatilag legalizálták a csalást. Amúgy meg ha épp alőtte járt volna le az eltiltás, akkor az lenne a csalás.

Strigo 2008.12.06. 11:53:31

Nem csak maga az időzítés csalás (oké, sportdiplomácia). Az egy dolog, hogy 8 hónapot csúsztak a vizsgálattal, és éppenséggel a karácsonyi-újévi hajtásra esik az eltiltás. A negyedik meccsel is lehet okoskodni, ha sportdiplomáciai okokra (meg a ligakupa-elődöntőkre) hivatkozva a Fulham elleni meccset pont a cselszki előtt pótoljuk be.
Nekem az ügyben a leginkább érthetetlen a négymeccses eltiltás. Egy is sok lenne, ennek az esetnek semmi köze nem volt a játékhoz. Tavaly Martin Taylor három meccset kapott Eduardo lábának széttöréséért. De nem kell ennyit visszamenni az időben, elég csak Drogba pénzdobálására gondolni, ami szintén csak három meccset ért. Terry visszavont piros lapjáról pont a United-meccs előtt nem is beszélve.

psychocska 2008.12.06. 12:33:39

Ez az ítélet nonszensz. Kb. ha leköpsz valakit, lassan már az se ér 4 meccset. Amúgy fellebbezni nem lehetett volna? Én csak annyit olvastam hogy az MU elfogadta az ítéletet, de szigorúnak tartja. Egy fellebbezés megért volna a dolog...

mann 2008.12.06. 14:32:24

A Chelsea ellen már játszani fog Evra, mert egy ligakupa meccs is lesz időközben. Egyébként meg köcsög FA az biztos.
Valszeg SAF azért nem kommentálta, mert megint kapott volna vagy 8 meccset ő is :).
süti beállítások módosítása