Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga önvallomás

2008.11.25. 05:42 heinrich

Arról már írtunk, hogy milyen változások zajlanak a Bundesligában, hogyan alakult át a válogatott, arra is kitértünk, mi várható a közeljövőben. Dicsértünk, jósolgattunk, észrevettük a pozitív jeleket. Most azonban nemcsak hogy belenézünk a tükörbe, de egyenesen a fejünkbe húzzuk, lelkünk vitorláját kidagasztja az igazság metsző, jeges fuvallata és áperte kimondjuk: a Bundesliga a legbosszantóbb hibák, a förtelmesen elcsűrt utolsó passzok ligája, egyben az egyetemes taktika vesztőhelye. Tesszük mindezt a fokmérőnek szánt európai kupahét előtt. Tavalyról indítjuk a csapást, majd egyre jobban belehevülünk, számokkal dobálódzunk, sósavat hintünk fejünkre, de csak hogy főnixmadárként éledhessünk újra a végén. Kis német futballelmélet.

(A BL-ben a Stuttgart már az első meccsen megadta magának az alaphangot, egy megnyert meccset bukott a Rangers ellen, egy lélektanilag is fontos bravúr helyett fejjel előre vetődtek a szemétledobóba. Ha védekezni kell, az nem megy (idegenben 9 gól), ha otthon kell rohamozni, az is silány (3 gól, az is egy meccsen). Tökutolsó hely a csoportban.

A Schalke – minden elismerés mellett – a leggyengébb csoportból kúszott tovább, gólt egyedül a Rosenborgnak tudtak rúgni, a Chelsea és a morálisan teljesen lezüllött Valencia ellen 360 perc is kevés volt egy nyomorúságos gólocskához. A Porto ellen Kurányi betört egy kapusról kipattanó labdát, de ez a párosítás is sokkal inkább Neuer elképesztő bravúrjairól maradt emlékezetes. 6 meccs, 570 perc, 1 gól.

A Bréma játéka sokkal inkább eurokonform, amit különösen a Real ellen bizonyítottak, ráadásul oda-vissza. Azonban a játéktudástól messze elmarad a taktikai fegyelem, a küzdeni tudás, a koncentráció. Igazán nagy téttel bíró meccseken elolvadnak, mint fagyi a napon. A csatárok ötven helyzetből sem lőnek gólt (vs. Rangers), esetleg Wiese ejti a labdát a rossz emlékű Puma elé. A 92. percben. Sem fizikailag, sem mentálisan nem ütik meg a nemzetközi szintet.

Az UEFA-ban még a Nürnberg is egész szépen tartotta magát, a többiektől alapvető elvárás volt a tökéletesen érdektelen csoportkör letudása. Tét alatt azonnal roppant a Bréma, az addig ötöket rúgó Bayer-Bayern párost meg lepofozta a Zenit, a Getefa meccset most ne is bolygassuk.)

-------------------------------------------------------------------------------------

A Bundesliga csapatok legsúlyosabb hibája a kiszámíthatóság. Egy csapat – egy játékrendszer. Otthon, idegenben, ellenféltől tök függetlenül. Esetleg X helyett Y játszik. Váratlan húzásokra, meccsen belül is variált felállásokra itt nem kell számítani. Sematikus, kiszámítható, panel futball. Megkeresem a gyenge pontját, megpöccintem, az meg szilánkokra esik. 

4-4-2, aztán fuccs. Négy védő, előtte két szűrő (Schalke, HSV, Bayern), négy védő előtt gyémánt (Hertha, Dortmund, Werder, Wolfsburg - HDWW). Ha esik, ha fúj.

Két csapat van, aki ettől képes elszakadni, illetve több rendszert is variálni. A Hoffenheim (4-3-3) és a Leverkusen (4-1-3-2). Kik vezetik a ligát? Kik lőtték a legtöbb gólt? Sokoldalú, fiatal, gyors, technikás játékosok mindkét keretben. Az ő játékuk egyéni és csapatszinten is flexibilis.

A HDWW kvartettből vegyünk ki egy embert. Cicero nélkül nézhetetlen volt a Hertha, idén Hajnal nélkül a BVB. Tavaly Diego eltiltása alatt (Kyrgiakosz még mindig meggebedhet) a Bréma elbukta a bajnokságot, de a Wolfsburg is Marcelinho/Misimovic köré épül. Ez a fajta játék azonban inkább otthon jó, hiszen vendégként az irányító menthetetlenül háttérbe szorul a hazai csapat ellen. Nélküle meg halottak vagyunk, agyhalottak.

Lehet érvelni, hogy de nem is, nézzük csak meg, a BVB meg a Hertha hányadik az idegenbeli meccsek alapján készült táblázaton. Harmadik és negyedik. A Dortmund négy győzelme közül három 0-1, a Herthánál két 0-1 mellé becsúszott egy 0-2 is - több sikerhez oltári mák kellett. Várható, hogy ez nem fog kitartani a szezon végéig. A Bréma egyszer nyert idegenben (vs. Bayern, egy olyan meccsen, ami 20 évente fordul elő), az otthoni mérleg alapján listavezető Wolfsburg meg egyszer sem.  Ki rúgja toronymagasan a legtöbb gólt idegenben? A Hoffenheim (20), és a Leverkusen (15).

A két szűrős csapatok viszont ölik a játékot, a HSV és az S04 is csak rögzített játékhelyzetből képes gólt szerezni, ahol elsősorban a fizikai adottságok döntenek, meg némi mázli. A keret tele van robosztus, tagbaszakadt fószerral, akik húsz pályán töltött év után sem értik ezt a játékot. Nekik ez munka.

Tavaly a BVB rengeteg változattal próbálkozott, a Cottbust sikerült is maguk mögött tartani. Jol hozzányúl a HSV-hez, már most annyi gólt kaptak, mint tavaly az egész szezonban. Klinsi forgatja a Bayernt, azok meg artézi kutat fúrnak maguk alá. Visszatér Ribéry, azóta 24 pontból 20-at behúznak – mindezt persze a már jól megszokott, Hitzfeld-féle 4-4-2-vel. Rugalmatlan a matéria, nem lehet formázni.

A játékosok taktikai képzetlenségén alapuló kiszámíthatóság rettenetes öngólja a Bundesligának, de ezzel sajnos messze nem teljes a felsorolás, és akkor térjünk vissza a bevezetőben már említett förtelmesen elcsűrt utolsó passzokhoz, azaz a technikai fogyatékosságokhoz. Elsősorban a passzjátékhoz.

A Bundesliga attól is annyira élvezetes, hogy rengeteg fordulat van egy-egy meccsen. Itt nem működik a rúgunk egy gólt, aztán eldugjuk a labdát műsor. Mert nem tudják.

Ebben persze nagy szerepe van annak is, hogy a labdás játékost mindig agresszíven támadják, mégis csak Németországban vagyunk, jön az ellen, liheg a nyakamon, elsodor, csúszik méterekről – két gól itt nem hátrány, hiszen csak egyet kell rúgni, és máris küzdhetünk tovább az egyenlítésért. Itt nincsenek hátukra forduló tacskók, csak dogok, meg boxerek – ollós, illetve előreharapás, ebből lehet választani. Nincs még egy bajnokság Európában, ahol ilyen szintű lenne az egy-egy elleni védekezés, azaz a szabályos szerelés. A spanyol a közeledbe sem megy, az angol agyonrúg, az olasz lecsapdáz és agyonrúg. 

A játékosok labdaszerzési képessége tehát messze meghaladja a passzkészségüket. A válogatott esetében ez a képzeletbeli arányszám persze jócskán idomul, ettől is marha nehéz megverni a németeket, viszont pont ebből következik, hogy a német foci számára a spanyol a halálos ellenfél. Labdakereséssel kombinált EB döntő, Atletico – Schalke 4-1 (BL 2008), Espanyol – Werder 5-1, Osasuna - Leverksuen 4-0 (UEFA 2007) párosmeccsekre emlékszünk az utóbbi évekből.

A jó passzhoz két ember kell. Egy, aki a megfelelő helyre fut – nevezzük ezt mikro-taktikai érzéknek, és aki a megfelelő helyre teszi a labdát – legyen ez a passzérzék. Mindkét fronton súlyosak a problémák, minél közelebb vagyunk a kapuhoz, annál komolyabbak. Velősen: rossz helyre futunk a várhatóan amúgy is szar labdáért.

Amíg van terület, amin lehet nyargalni, vágtatni, addig nincs gond, a Bundesliga játékos már nyerít is, begyújtja a rakétákat. A társ sem teljesen hülye, már teszi is a labdát, egy 10-15 méteres szöktetés senkinek nem kihívás. De amikor 1-1,5 méteres résbe kell betenni egy rövidke passzt – na az nem fog menni. A precíz, pontos, neadjúristen leheletfinom utolsó passzokkal a Bundesliga játékos agyonrúgja, vagy megszakítja a társat. Érkezik a védő, már el is vette, hosszan szökteti a középpályát, tér, nyargalás, megint szar az utolsó passz. Megőrülsz.

A fejlődés azért látható, nyolc-tíz éve még egy Miriuta is spíler tudott lenni, ehhez most már Hajnal, Huszti, van der Vaart, Diego, Salihovic, Schweini, Marin kell. Szűkül az olló.

A másik dolog, hogy ha edzőbá bemondja meccs előtt, hogy támadunk, akkor nincs kecmec, támadunk. Egy nullnál, három nullnál, de null négynél is. Mert meg lett mondva. Élvezetesnek élvezetes, csak nem túl célravezető, legalábbis nem Európában. A meccs hangulatának, vagy az eredmény változásának taktikai észlelésére a Bundesliga játékos nincs berendezkedve. Idejön Trapattoni, a világ egyik legzseniálisabb edzője, bukik a Bayernnel, szénné ég Stuttgartban. Véletlen?

Egyéb technikai dolgok területén nincs nagy probléma. Fejelés kiváló, labdavezetés oké, labdakezelés rendben, de még sajnos kétérintő (átveszem és megtolom - lassú), lövőerő átlagon felüli, rúgótechnika jó, labdafedezés közepes.

A jövő útja a Hoffenheimé, a Leverkusené. Taktika és technika - kompakt játékosokkal.

Schweini, Lahm, Podolski, Helmes, Westermann, Rolfes mögöttük Compper, Marin, Özil, Toni Kroos, Weis, Khedira, Beck még mögöttük Felix Kroos, Marcel Risse, Richard Sukuta Pasu, Naki.

Ők már az új német utánpótlásban nőttek fel. Gyorsak, dinamikusak, sokoldalúak, képzettek, kőkemények és ez még csak az első hullám, de már az U19 - U21 válogatotton sem lehet nem észrevenni a jeleket, szinte felnőttként játszanak. Taktikusan, éretten. Ha majd a közép-kelet európai, balkáni, török vonalat széles körben átveszi a német utánpótlás, és hozzájuk érkeznek a minőségi (dél)-amerikai, japán, holland, afrikai igazolások, akkor újra eredményes lehet, lesz a német klubfutball.

Addig azonban (3-5 év) csak a válogatott érhet el nemzetközi szinten is kiugró eredményt, a klubcsapatok vadászterülete marad az UEFA, azaz a közvetlen másodvonal. Egyelőre itt tart a Bundesliga.

UEFA Kupa
Schalke 04 - Manchester City
Sampdoria – Stuttgart
HSV – Ajax
SC Braga – Wolfsburg

Bajnokok Ligája
FC Bayern – Steaua
Famagusta – Werder

207 komment

Címkék: német bundesliga h szakértelem több mint foci jobb labdarúgásért alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr33787112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2008.12.01. 00:05:46

Nem reménykedés kérdése ez a transzder.
De Rossi simán beférne a Bayernbe.

Nektek meg most kell a pénz, vagy nem?!
Hát a negyedosztályban akartok kikötni?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.01. 00:47:55

Lojzi_, ott még nem tartunk ;-). Egyébként elég kusza a pénzügyi helyzet. Maga klub évről-évre
csökkenti az adósságát, amely nem olyan vészes most. Az Inter például jóval nagyobbat görget maga előtt. A tulajdonos Sensi család viszont komolyabb bajban van és főhitelező bank fenyegeti őket időről-időre azzal, hogy behúzzák a csapatot. Ennekellenére időnként mégis fölreppennek drága játékos nevek és komoly összegek a csapattal kapcsolatban, legutóbb például Poldi és húsz guriga. Szóval nehéz okosnak lenni.

kroos 2008.12.01. 07:46:25

Lojzi szerintem ottl nagyon jól játszott a legutobb.Nem lenne szabad eladni.Nézd meg hány évesek ribery,hamit,kroos,ottl,sweini.Ez a középálya meghatározo lehet az elkövetkezendö 10 évben csak ne adjunk el innen senkit és ne is vegyünk.

Lojzi_ 2008.12.01. 10:27:42

Popp: Poldi Beckenbauer szerint csak 15 milla. Persze 20-ért is eladó, csak Nektek, csak most.
Vagy adjátok De Rossit és rádobtok egy 5-öst, és jók vagyunk.

Kroos: 5 játékos 4, illetve 1 csatáros játéknál 5 posztra kicsit kevés. Ottl jó játékos, de a Bayern szintjén el tudnék képzelni jobbat is.
És most megint fikázni fogtok, de én úgy látom, hogy a mai futballban az sem mindegy, hogy hány mezeladás van. Aki akart, az már vett Ottl mezt. Kell egy új arc, hogy akinek Ottl felíratú meze van, az ismét vegyen egy aktuálisat.
Nem az a fontos tehát, hogy 10 évig együtt legyen egy mag, hanem hogy pörögjenek a játékosok és 2-3 évente új keret legyen.

kroos 2008.12.01. 10:29:48

én sokal inkábba magaménak érezném acsapatot ha együtmaradna a sweini,lahm,kroos,ottl stb vonulat.azt is leszarnám ha nem nyernénk igy semmit.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.01. 10:37:43

részemről nem hiszek ottl-ben. kurvajó stuttgart-fedezet lenne, de a Bayernben sosem lesz hosszú távon meghatározó játékos.

(ráadásul kifejezetten rossz az ütemérzéke, de ez az én vesszőparipám)

kroos 2008.12.01. 10:45:35

Lojzi...mi igy is nyereségesek vagyunk...vágod?
Ne csináljunk már bohocot magunkból...

Lojzi_ 2008.12.01. 12:39:10

Kroos: Szerintem nem lehet széllel szemben hugyozni.
Egy mindössze UEFÁ-s helynél - ami 10 év után következett be -, láttad mi történt. Edző bácsi két szezon összes hazai megnyerhető trófeájának bezsebelését figyelmen kívül hagyva repült a klubtól, a fél csapatot pedig lecserélték. A Bayernnél nem eredmény egy szerethető, de semmit nem nyerő csapat. Soha nem is volt és soha nem is lesz. Akivel Te kevered őket az a VfB Stuttgart, vagy a Bayer Neverkusen.

Schweini és Lahm világklasszisok, velük nincs gond. Kroost egy-egy évre kölcsön kell adni egy középcsapatnak, majd egy holland, portugál, vagy török csapatnak, akik a bajnoki címért mennek hazájukban, utánna meg meg kell nézni, hogy képes-e a kezdőbe kerülni a Bayernnél is. Ottl-t meg el kell adni egy olyan helyre, ahol stabil helye lehet az ő képességeivel is és mindenki boldog lesz... (Hannover pl.)

Lojzi_ 2008.12.01. 12:40:41

Valamit nem értesz. Aki a profitot nem tudja fokozni az csinál magából bohócot. Vagy menthetetlenül romantikus vagy.

kroos 2008.12.01. 12:42:29

valszeg az utobbi:)

kroos 2008.12.01. 12:45:01

effe lothar kahn után nekem ottl kroos és schweini kell mert ez lenne az igazi Bayern.
Nem pedig az hogy veszünk valakit 30 millioért,ami után két lehetöség avn.
1,-nem jön be és buktunk
2, bejön és nem tudjuk megtartani...
Azonkivül alábecsülöd néhány játékosunk tudását.

Mr.AT 2008.12.01. 13:00:54

Bezony, bezony... A mez eladás az egyik legkomolyabb profittényező a szponzori és TV-jogok mellett.

Emlékezzünk csak vissza, hogy Beckham-mezekből több, mint 5 millió darabot adott el a Real, darabonként 70-80 eurós áron (1 millió darabot az átigazolást követő 2 hétben, még mielőtt egyáltalán pályára lépett volna Madridban!). Osszunk-szorozzunk: ez alsó hangon 350 Mio EUR - nyilván lejön belőle az önköltségi ár, meg a kereskedelmi költségek, de akkor is döbbenetes összeg, a kb. 21 Mio EUR átigazolási összeg több mint tizenötszöröse.

Ahogy Lojzi is írja: bizonyos időközönként kellenek az új arcok, hogy új istenek szülessenek a világ összes cirkuszában. Pénz, pénz, pénz...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.01. 13:13:50

Kicsit a sport közelébe evezve.

Igaza van poppnak: ez az Uli Hoeness egy beképzelt bunkó. A hétvégén először azt olvastam tőle, hogy a Leverkusen nincs olyan csapat, mint a Hoffenheim, majd meg azt, hogy a Bayern a Hoffenheimet is simán lezúzza majd.

Barcelonai edzőtől vagy vezetőtől soha nem hallottam még ilyen gőgös szöveget. Ha az Almería vagy a Málaga jön a Camp Nouba, akkor is a tisztelet hangján szólnak az ellenfélről.

Azt hiszem, a Bayern-ellendrukkerek legfőbb gondja a bajorokkal az lehet (és ezt németországi tapasztalatokra hivatkozva is mondom), hogy nincs bennük semmi elegancia.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.01. 13:23:39

Mégis, mit mondjon? Hogy remélem nyerünk? Ez nem divat a Bayernnél, valahol jogosan. Nyomatják a lelki terrort is, legtöbbször sikerrel.

A mezek kb. 5-10%-át adják egy klub bevételének, a Beckham példa nagyjából egyedi eset, ebből kár kiindulni.

Ottl egyszerűen gyenge képességű, nincs agya sajnos, ötletszerűen szokott futkározni.

No, szóltam mindenhez :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.01. 13:26:57

"Mégis, mit mondjon?"

Azt, amit elegánsabb helyeken mondanak. Ellenfelünk rendkívül jó csapat, az utóbbi időben rengeteget fejlődött, látszik, hogy kiváló munkát végeznek. Nagyon nehéz dolgunk lesz.

Ha ez Laportának vagy Guardiolának nem derogál, akkor miért derogál Uli Hoenessnek vagy Beckenbauernek?

kroos 2008.12.01. 13:42:31

Laportát haggyuk..ha rajta mulna spanyolország egyetlen polgárháborus övezet lenne.,.P

ASRM 2008.12.01. 14:08:33

Olaszországban is a Csöncsön által említett spanyol vonal van ezen a téren (bár most Murinnyóval lehet, hogy ez is változni fog:)), én sem értem, hogy ez más kultúrkörökben miért derogál a nagy csapatok edzőinek.

kroos 2008.12.01. 14:12:08

Uli Hoeness több mint 30 éve a klub menedzsere (tudom ilyeneket csak SAF-al kapcsolatban divat mondnai).
Szoval hajlamosak vagyunk ennél többet is elnézni neki.,

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.01. 14:35:55

mindjárt elbőgöm magamat, Uli hogy mondhatott ilyen szörnyűséget. még hogy megveri a csapata az ellenfelet?

(halk bruhaha)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.01. 15:20:46

mocsing, azt mond , amit akar, de ne csodálkozz, ha a világ nagyobbik, nem Bayern drukker része fintorog az undortól, ha csak föltűnik a képernyőn és többek között ezért drukkol a Getafének ellenük -akiknek egy játékosát sem ismeri a Kaiser, ugye - és ezért ünnepel önfeledten, ha egy lényingrádi négyesbe szalad bele az FC Supacsapat. Sőt ezért ír olyasmit az egyszeri blogger, hogy jóérzésű drukker tíz éves kora óta nem drukkol a Bayernnek - ;-), még mielőtt megint megsértődtök.

Mindenki tudja, hogy a Bayern a nagycsapat Németországban akkoris ha Uli nem szajkózza ezt. Ezért mondom Heinrich, az elegancia olyan távol áll Ulitól, mint ide Brindizi.

ASRM, Mourinho mintha csatlakozna a többséghez, Spallettinek például fényesre nyalta a Roma meccs előtt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.01. 15:39:55

brávó, én is olyan edzőt akarunk hozzánk, aki majd fényesre nyalja az egyik kieséstől - kétségtelenül intenzíven - menekülő középcsapat (hihi :) edzőjének seggét. igazán szép idill, nájsz hely lehet ez az itália. van más színben is?

egyébként szánalmas mindenki ezzel a divatjával, hogy egymást túllicitálva szól be a Bayernnek. pláne Ulinak, magának a Sátánnak.

ha ezt akárki más mondja, akkor magabiztos. Uli arrogáns. valaki írta pár napja CR fikázása/istenítése kapcsán, hogy ha ő csinál vmit, akkor tudatos és zseni a srác, ha más, akkor hopp, összejött, példának ronaldinho sorfal alatt ellőtt szabadrúgását hozta fel, ami telitalálat volt. ha azt más lövi, akkor mázli, max ügyes, dinnyó heréjét pedig jézus se nyalhatná meg.

a szánalmas a legjobb szó.

a spanyolbuzik meg akkor is a Getafenak fognak drukkolni, ha a múlt- és szurkolónélküli, isteni hoffenheim lesz az ellenfél. de akkor is, ha a roma. továbbmegyek, ha a real kap majd négyet zenitben, azon is röhögni fog mindenki. ahogy a roma hetesén is kacagtam pár éve. pedig nem is látom szarvakkal a sensiket.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.01. 15:47:53

Egy csapat van, amelyiknek nem tudnék szurkolni semmilyen körülmények között, valamint nincs olyan csapat, amelyiknek ne tudnék szurkolni, ha a Bayern ellen játszik.
Amennyiben nem létezne antipátia a futballban, lófasz nem nézne Bayern meccset az életben.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.01. 16:04:14

nem titok, hogy én is pancho véleményét osztom.

mocsing, te meg tőlem szerelmet is valhatsz "magabiztos" Ulinak, de azt se feledd, amikor Bundesligás ellenfeleit becsmérli a maga suppasudri modorában, akkor éppen abba a salátástálba szarik, amelyikből enni kap.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.01. 16:22:11

na jó, akkor bevallom, hogy én is úgy vagyok a Bayernnal mint pancho és popp, bár én legalább egy kicsit szégyellem magam miatta. :)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2008.12.01. 16:27:30

Nem szeretem különösebben a Bayernt, de Uli tudásást el kell ismerni. És ilyen beszólásoknak éppen az a lényege, hogy minden nem Bayern szurkoló ne saját mérközését, hanem ezt nézze. Másrészről a Bayern pontjainak legalább felét abból szerzi, hogy a buli ellenfelek többsége be van szarva mire a pályára kell lépni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.01. 16:28:12

ki akar szerelmet vallani Ulinak? az anyját eladná 50 centért, ahogy minden menedzser. kétszer egymás után aligha ülnék le vele sörözni.

ettől függetlenül nála mindig félig üres a pohár, másoknál uaz a pohár meg félig tele van. ez a vicces, nem pedig Uli a grállovag.

nem tudom, mi a becsmérlés abban, hogy a saját csapatát jobbnak tartja, mint az ellenfelet. szerintem ezzel sehova nem szarik.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.01. 16:58:45

mocsing, hát nem érted, nem egyszerűen azt mondja, hogy jobbak az ellenfeleknél, hanem legtöbbször alázza őket. Még akkoris ha a noteszében ott szerepelnek a játékosaik nevei (bocs kroos, tudom), ezzel viszont saját csapatának sikereit is relativizálja, tehát bele szarik a salátástálba.

BruceWayne 2008.12.01. 17:14:18

uli egy köcsög, mindig is az volt

kroos 2008.12.01. 17:45:06

Pancho..én is igy éreztem a reállal szemben.
ma inkább sajnálom öket....
inkább 100 utáló mint egy sajnáló.
Uli meg remélem még 30 évig lesz a menedzserünk,hogy negyed annyi pénzböl és fele olyan potenciálokbol mint pl az inter, vagy a chelsea.-Bl döntöig repitsen minket.Mint ahogy már tette 2xszer is.

Lojzi_ 2008.12.01. 20:20:08

Kroos:
Uli a 2 BL döntő idején a világ 2. leggazdagabb klubjának a managere volt. A fele olyan potenciál miatt meg én kérek elnézést. A Kahn - Lizarazu, Helmer, Matthaus, Kouffour - Scholl, Effenberg, Jeremies, Basler - Jancker, Elber felállás szerintem a világ egyik legerősebb csapata volt, pláne egy fénykorában lévő Hitzfelddel a padon. A kiegészítő emberek is olyanok voltak, mint Paolo Sergio, Tarnat, Babbel, Zickler, Hargreaves, vagy Salihamidzic.
Másfelől: Én nem gondolom, hogy egy managernek akármilyen szervezet élén 7-8 évnél többet kellene eltöltenie. Azt tudjuk, hogy Uli tud két BL döntőt és x bajnoki és kupagyőzelmet felmutatni. De vajon nem lett volna-e más, aki ennél még többet tud kihozni a dologból? Ezt sosem tudjuk meg. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a nagy cégek nem véletlenül rotálják időről időre a vezetőiket.

Ami persze nem azt jelenti, hogy poppnak és társainak van elvi alapjuk fikázni Ulit egy-egy vehemensebb nyilatkozat után.

halareaal 2008.12.01. 22:25:43

ez a nyilatkozat sztem nem annyira dúrva, hogy pont ezért kéne fikázni a Bayernt. akkormár inkább azt lehetne felhozni, amikor tavaly Beckenbauer nyilatkozott a Getaféról. mondjuk ott annyira lejáratta magát, hogy már felesleges volt ezzel előhuzakodni.

Lojzi_ 2008.12.01. 23:37:02

Miért is járatta le magát a Kaiser?
Ő közölte, hogy az ellenfél egyetlen játékosáról sem hallott korábban, aminek a valóságtartalmában nincs okunk és nincs értelme kételkedni.
Nyilván azt kívánta hangsúlyozni, hogy a Bayern játékosállománya és az ellenfél játékosállománya között óriási különbség van, - ami valljuk be - szintén ténykérdés.
A félreértés ott van szerintem, hogy ilyenkor minden nyilatkozatot lefordítanak és továbbítanak a másik országba is és egy más közegben teljesen más a szavak értelme és visszhangja.
A Kaiser senkit nem minősített és senkit nem szólt le.
Inkább a saját fiai felé volt egy jelzés, hogy a továbbjutáson kívül más variáció nem tartozik a bocsánatos bűnök közé.
És ennek az üzenetnek semmilyen mögöttes jelentése nincs egy müncheni lap 4. oldalán, egy bajor olvasó kezében egy másfél oldalas interjú 6. kérdésére adott válaszként..

Persze ha egy interjúból kiveszem az egyik mondat második felét, szabadon spanyolra fordítom, majd címlapon főcímként lehozom, akkor könnyen lehet, hogy az én újságomból az átlag madridi másnap reggel a kakaóscsiga mellől kiböfögve azt fogja mondani, hogy de bunkó is ez a Beckenbauer.

Ez az egész nem más, mint médiacirkusz.

kroos 2008.12.02. 08:03:44

Lojzi..ez nem egészen igy van.Nézd meg mennyit költöttünk évenként,és pl a 2001-es aranyévben.
A potenciálokat meg arra értettem hogy elsösorban a bundesligábol tudunk igazolni azon kivül csak 30 éves tonikat (kaka-s fizetéssel) vagy v.bommeleket tudunk idehozni.(ribery kivétel).
Mig mások simán rárepülhetnek az essienekre,sneiderekre....nekünk ilyenekre esélyünk sincs.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.02. 09:23:00

popp,
te nem érted, senkit nem alázott. alázni mourinho szokott, aki persze máris kisebb köcsög, h a seriea-ban kavarja a szart.

nem tudom, mi az alázás abban, hogy jobb a hoffenheim, mint a lever és mi jobbak vagyunk a bayernél is. (ez valszeg így is van, pénteken a másik fele is eldől.) mutass egy edzőt, aki még sosem nyilatkozott olyat, hogy jobbnak érzi csapatát, mint az ellenfél. ezek a magabiztos edzők. Uli az arrogáns.

az meg, hogy hány rivális hány játékosa van a noteszben, megint nem releváns abból a szempontból, hogy melyik csapat a jobb.

egyébként amit te csinálsz bundás-posztoknál (ne kezdjétek újra kroos-szal, hogy ki néz több meccset a másik bajnokságából), az pont olyan, mintha én mondjuk bemennék minden egyes spanyol postba és beírnám: te reálos vagy? buzi-e vagy?

kroos 2008.12.02. 09:47:28

Pontosan igy van mocsing.Messzire vezetö következtetés hogy aki szereti a német focit,ne adj isten a Bayernt az egzisztenciálisan és intellektuálisan mindenképpen kevesebb ember mint egy spanyol vagy olasz szurkesz..de legalábbis baj van az értékrendjével.

Roeder 2008.12.02. 11:03:54

www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_39776.html

Valaki meg tudná mondani,hogy mit ír ez a cikk?
Nekem sajnos megkopott a némettudásom az utóbbi években.Ahogy nekem sikerült értelmeznem(egyáltalán nem biztos,hogy pontosan), Tyimoscsuk csak a nyáron jön.Ennek nem örülök,jó lenne már a télen mert nem vagyok megelégedve se MVB, se Ottl játékával.És érdeklődünk Rafinha iránt? wtf? ennek meg méginkább nem örülök...Mégis minek kell ő?

kroos 2008.12.02. 11:14:35

nekem gomeztöl van hányingerem...

Roeder 2008.12.02. 11:33:04

na igen...ő a másik.
nemtom mit nyernénk egy poldi-gomez cserén.amit gomez csinálna arra poldi is képes(padon ülni)

kroos 2008.12.02. 12:09:49

kicsit off az olasz topikos véleményem kiegészitése.
Egyesekben (nem mondanék nevet) a német gyülölet erösebb mint a haza szeretet.
hogy lehet az hogy a schumaher-es esetre mindenki emlékszik,amit Fazekassal csinált Pfaff arra meg senki/csak nagyon kevesen?????

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.02. 22:43:54

javaslom, hogy Bundesliga-meccset egyszer sem látó autodidakta Bundesliga-szagértők olvassanak több nyilatkozatokat a Bayerntől. Pl Klinsmanntól, vagy bármely játékostól. Ott megtralálhatják azt az olyannyira hiányolt tsizteletet, pedig nagyjából előre tudják hogy 3-4 gólt rámolnak majd az aktuális kiesőjelöltnek. Meg aztán Uli Hoeneß-nek nem csak olyan nyilatkozatai vannak, amiket folyton folyvást itt citáltok.A szelekítv érzékelés káros a bölcsességre.

A Beckenbaueres nyilatkozat folytonos felemelegetése meg már a röhej kategória, de tényleg. Bár én megértem hogy az olasz meg spanyol focin nevelkedteknek ennyire szokatalan az egyenes beszéd. Ti. a császár nem megalázásból, pökhendiségből mondta azt amit, hanem mert egyszerűen nem ismerhet mindenféle spanyol falut. Mint ahogy - gondolom én - egy Laporta se tudta volna felsorolni a Kalsruhe keretét. Beckenbauer legalább nem beszél mellé a dolgoknak.
A spanyol médiát meg ismerjük: színvonaltalan sz@r. (röviden tömören)

kroos 2008.12.03. 07:50:54

Basti-val egyetértek.Nekem is szimpatikusabb ez mint az álszentség...

avenger13 2008.12.03. 10:46:30

szerintem sincs semmi baj a nyilatkozatokkal.
gomez nem kell, tymo igen, és könyörgöm vegyünk már két rendes csatárt. (persze toni meg klose mellé, velük nincs semmi bajom, de hiányzik egy elber kategóriájú arc a csapatból)

az meg, hogy uli nem tud kakákat meg hasonlókat igazolni, az nem az ő hibája. szerintem.

ez nem tisztán pénzkérdés, hogy nem akar nekik annyit fizetni. Ha az eget is lehazudja nekik, akkor sem fog kaká idejönni cottbust alázni. A bayern általában hozza a bajnokságot, egész jó kerete van, de amíg nem lesz a többi csapat komoly ellenfél addig a bundesliga presztízse ugyanilyen alacsony marad. A bayern-t meg azért utálja mindenki, amiért kahnt is. Azért utálják a kahnt, mert mindent megfog. A bayern meg elég sokszor veri meg a realt... :) és elég komoly ellenfél, akivel rendesen számolni kell, még ha a végső győzelemre nem is esélyes.

Egyébként tavaly előttről rémlik valami statisztika, hogy ha a blben bayern real párosítás lehetséges, akkor 1 kivételtől eltekintve, mindig kihúzzák őket. :D

persze ez eddig csak a 8 között volt, ahol ennek nagyobb az esélye a sok azonos nemzetű csapat miatt, de most majd meglátjuk mi lesz, ha a bayern hozza a csoportot, és a real marad második. kíváncsian várom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 12:39:33

Ez az, kard ki kard, Hoffenheim!

de.eurosport.yahoo.com/03122008/73/bundesliga-tsg-manager-kontert-hoeness-kritik.html

Amúgy van ember a földgolyón Bayern-drukkereken kívül, aki pénteken nem a Hoffenheim bravúrjáért fog szorítani?

kroos 2008.12.03. 12:49:57

nincs.de olyan bayern drukker van aki ,,tölük elviseli a vereséget."
vagy a másik lehetöség,hogy helyrerakjuk öket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 13:20:11

Ja, ja, ideidézek egy kommentet, ugyanonnan:

"Ich bin Jahre Bayern-Fan, aber diese dummen Sprüche seit Jahren vor Spitzenspielen gehen mir mittlerweile gehörig auf die Nerven. Bei Leverkusen und Dortmund war das ja noch zu verstehen, aber Hoffenheim, die ja nun wirklich sympathisch sind, so "von der Seite anzulabern", ist nicht in Ordnung. Es nutzt sich ab."

Nyers fordításban:

"Évek óta Bayern-drukker vagyok, de ezek az évek óta hangoztatott buta szövegek a rangadók előtt egyre inkább az idegeimre mennek. Még a Leverkusen vagy a Dortmund ellen érthetőek voltak, de pont a Hoffenheimet, akik tényleg szimpatikusak, ilyen "övön alul betámadni", ez nagyon nincs rendben. És már nagyon unalmas."

kroos 2008.12.03. 13:52:02

Csöncsön ha van még valami most ird mig popp nincs itt.Mert utána kutyavilág lesz minden bundás szeretöre.

kroos 2008.12.03. 14:11:34

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ:)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.03. 16:10:22

hehh... Lahmtól se szoktam sűrűn ilyet olvasni:
de.eurosport.yahoo.com/03122008/73/bundesliga-kleiner-mann-grosser-kampfansage.html

Ti nem érzitek azt a feszültséget a Bayernben, amit én?? Hogy most az a sok "bezzeg a Hoffenheim 20ad annyi pénzből előttetek van" cikizés igen le fog csapódni, és kegyetlen módon elverik TSG-t hazai pályán? Szerintem bőven benne van a pakliban.

avenger13 2008.12.03. 16:10:36

csöncsön
a cikkben ha jól értem csak annyit mondanak, hogy ulit mit érdekli másik csapatok költségvetése. Meg, hogy 3 bayern játékos fizetéséből a teljes csapatot lehet fizetni. Arról szó sem esik, hogy uli nincs igazad.
de mindegy is.

persze, hogy mindenki hoffenheimnek szorít, mert a bayernt senki nem szereti a bayern szurkolókon kívül (hogy miért: lsd fentebb). esetleg leverkusenben izgulnak egy 0:0ért. :D

avenger13 2008.12.03. 16:12:05

igazából persze a bayernen a nyomás, mert a hoffenheim csak játszik, ha nem nyer, akkor hát a bayerntől kikapni nem szégyen, ha bayern kikap, akkor az összes csöncsön, pancho stb. őket röhögi ki :)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.03. 17:29:05

névadóm nyialtkozá:
"Ha a Hoffenheim nyer, velük örül az egész ország, ha döntetlen lesz akkor csak mosolyognak, ha nyerünk akkor nem történik semmi"

..és milyen igazam van ;))

kroos 2008.12.03. 17:35:16

figyu..már mondtam korábban is...ezt a janko gyereket nem kéne kiprobálni:?

halareaal 2008.12.03. 17:55:04

Beckenbauer nem azért égette be magát, mert nem tudta a Getafe játékosait felsorolni. hanem mert azt találta mondani, hogy egyetlen játékost sem ismer. még ez sem lett volna probléma, ha aztán a Bayern nemcsak vért izzadva az elenfél kapusának köszönhetően tud tovább jutni 210 perc játék után az utsó utáni pillanatban szerzett góllal. nem arról van szó, hogy Beckenbauer egy gonosz ember lenne, tőlem szentté is avathatjátok, hanem arról, hogy kb nevetségessé tette magát. ennyi.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.03. 19:34:19

hala, mellébeszélsz. ha megkérdezik, h ismer-e játékost a getaféból, akkor mit mondjon? nehogymár számon tartsa a spanyol kiscsapatok kereteit. ez teljesen független attól, hogy két nap múlva meg két hét múlva mit játszik majd a csapata.

továbbmegyek, ha a burghausen elleni kupameccs előtt megkérdezik, ismer-e vkit a csapatból, nemmel fog válaszolni, mert a hülyéje nem Schulz Levi-rajongó. pedig ellenük csak 11esekkel mentünk tovább. botrány.

sőt, továbbmegyek, ha a real x évvel ezelőtti kiesése előtt megkérdezik az aktuális edzőt (xy), h ismeri-e az ellenfél (z kiscsapat) játékosát és nemet mond, gondolom igaza van, mert a real...

(nem keresem ki az ismeretlenek megoldásait..)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.03. 19:36:59

egyébként az egésznek az a lényege, hogy egy szar (provokatív) kérdésre egy normális válasszal senki nem égeti magát.

paraszt mondat lett volna a meccs után, ráadásul nyilvánvalóan nem igaz. de előtte nem tudom, miért az.

halareaal 2008.12.03. 19:41:10

ezt mondom, hogy nem probléma, de pechje volt, hogy így jött ki, mert így bizony nevetségessé vált, hogy egy olyan csapat szorította meg őket, amelyről még csak nemis nagyon hallott. ha a Bayern oda-vissza 3-0ra veri a Getafét, akkor hamar elfelejtődik, de így bizony utólag elég érdekes a nyilatkozata, nem véletlen magasztalta a párharc után a Getafét ha jól emlékszem. egy UEFA-kupa nyolcaddöntő (vagy az azelőtti kör) pedig nem egy német kupameccs, amit a Bayern c csapattal is behúz, hanem egy komoly nemzetközi tétmeccs, amely a nagy nyilvánosság előtt zajlik, és ahova a Bayern is a legjobb csapatával ment.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 21:41:38

Negyeddöntő volt. Már csak ezért is ciki. Mert aki picit is figyeli a nemzetközi focit, az egy-két nevet minden UEFA-negyeddöntős csapatból meg tud említeni. Vagyis valószínűbb, hogy Beckenbauer igazából nem is őszinte volt, hanem nagyképű.

avenger13 2008.12.03. 22:58:57

nem hinném, hogy beckenbauer dolga a getafe keretének figyelése. nem játékos megfigyelő, nehezen tudom elképzelni, amint spanyol kis csapatok névsorát memorizálja. Ez nem nagyképűség. Az ellenfél játékának feltérképezése, aztán megint csak nem az ő dolga. Nagyon könnyen lehet, hogy egyetlen embert sem ismer a keretből.

Az meg, hogy mennyi lett az eredmény, az meg senkit sem érdekel. ugyanúgy kiesett a getafe, mintha rommá verjük őket. Csak a bayernt utálók így tudnak valamibe kapaszkodni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 23:14:54

@avenger13

Én se vagyok játékos-megfigyelő, de azért egy-két nevet ismertem a Getaféból (de a Leverkusenből is...). :-)

Ebben a mondatban viszont teljesen igazad van:

"ha bayern kikap, akkor az összes csöncsön, pancho stb. őket röhögi ki :)"

Előre várom. :-D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 23:26:31

Ja, és eszembe jut egy interjú, melyet még a Real Madrid edzőjeként készítettek Fabio Capellóval. Szó terelődött a magyar focira, és Capello azt mondta, hogy figyelemmel kíséri a magyarországi labdarúgást. Erre a riporter meghökkenve kérdezett vissza, ezt komolyan mondja-e. És Capello bólogatott, hogy persze, igen, egy edzőnek figyelnie kell a világ fociját, a tendenciákat.

Most függetlenül attól, hogy milyen szintig megy le ez a figyelem, valamint attól is, hogy Capello (Beckenbauerrel ellentétben) edző, továbbá attól is, hogy igazat mondott-e, azért az én fülemnek ezek a mondatok kellemesebben csengtek, mint ahogyan Beckenbauer ominózus mondatai csenghettek a dél-madridiak füleinek. Pedig ő is mondhatta volna: hagyjanak már békét a magyar focival, én a Real Madrid trénere vagyok! Mégse mondta.

Lojzi_ 2008.12.03. 23:52:01

Bevallom férfiasan: negyeddöntő ide, negyeddöntő oda, én a sorsoláskor megnéztem, hogy milyen nevekből áll a Getafe, de én sem találtam ismerőst, Laudrupot leszámítva.
Ha ma nézném, már lenne ismerős név, mégpedig Abbondanzierié.

A többiekből nem sok maradt meg, hiába szurkapiszkálták az idegeimet nyolc hátvéddel és kontragólokkal.

Azt meg továbbra sem értem, hogy Beckenbauernek miért ciki, hogy a meccs előtt ő sem ismert senkit, valamint mitől lesz égő egy meccs előtti őszinte és egyenes nyilatkozat, ha szoros a küzdelem a továbbjutásért. Ha teszem azt 6:0 itt 0:6 ott, akkor meg az év emberévé választjátok, hogy naugye hogy jóelőre megmondta, hogy nem ismer senkit...

Valamint azt sem értem, hogy Capello mit mondott volna, ha a riporter nem azt kérdezi vissza, hogy komolyan mondja-e, hanem, hogy ki a kedvenc magyar játékosa. Mennyivel lett volna kellemesebb a füleidnek Csöncsön, ha erre töredelmesen bevallja, hogy a nevek szintjéig azért nem ment le, vagy benyög egy horvát nevet...

Azt meg aztán végképp nem értem, hogy hogy lesz értékmérő a névről ismert magyar focisták száma Beckenbauer és Capello összevetésénél. Ez kb. olyan blődség, mintha egy amerikai és kanadai jégkorongedző közül az lenne a jobb fej, aki több csádi korongost tud felsorolni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 23:57:49

Hát, Lojzi_, ha nem érzed a kétféle (kommunikatív) hozzáállás közti különbséget, ami az eleganciát illeti, akkor nem tudok mit mondani.

Bizonyára Beckenbauer sem érezte...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.04. 00:11:18

(Egyébiránt Abbondanzieri az argentin válogatott kapusa volt például a 2006-os Beckenbauer által szervezett világbajnokságon is, például a Németország-Argentína negyeddöntőn is; vagyis igencsak meghökkentő tudatlanságra vall, hogy Beckenbauer az ő nevét sem ismerte...)

Lojzi_ 2008.12.04. 00:40:50

Az általad elítélt és megvetett, nem elegáns kommunikációs stratégia az ún. igazmondás lenne?

(BTW nekem sem rémlett, hogy ott A. védett pedig azt a meccset tuti láttam. De ha VB rendezés vezetésével foglalkoznék, akkor minden bizonnyal megtanulnám fejből az összes mérkőzés jegyzőkönyvét, nehogy később a szememre vessék, hogy valamelyik általam rendezett VB-n szereplő játékost később nem ismerek fel. Kis teszt játék: kereső használata nélkül sorold fel légy szíves a Barcelona elleni utolsó öt pályára lépő csapat balhátvédjeit. Hogy nem megy? Akkor Te még Beckenbauernél is jobban lenézed az ellenfeleket...)

kroos 2008.12.04. 07:49:24

mocsing megfogalmazta a lényeget.
,,(provokatív) kérdésre egy normális válasszal senki nem égeti magát."
mindne meccs elött megkérdezik Uli-t hogy mit vár,és pont ezért hogy lehessen baszogatni,mert evidens hogy azt mondja nyerünk.
Egyébként azt vágjátok hogy Beckenbauer nem edzö,megfigyelö vagy ilyesmi,???????????????

kroos 2008.12.04. 07:59:34

Csöncsön ha már az alnökönél tartunk......Nekem meg az vérlázito amit Laport müvel...

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2008.12.04. 08:09:42

Még mindig ezen Beckenbauer idézeten lovagoltok?
Pfff.
Látom itt sokan nem értik a Bayernt. Ezek a "provokatív" kijelentések sokkal inkább a saját csapatnak szólnak, hogy vegyék komolyan a mérkőzést, mert a Bayern hajlamos kiengedni kiscsapatok ellen.pl tavaly cottbus ellen stb

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 09:11:45

"Most függetlenül attól, hogy milyen szintig megy le ez a figyelem, valamint attól is, hogy Capello (Beckenbauerrel ellentétben) edző, továbbá attól is, hogy igazat mondott-e"

csöncsön, ezt most kicsit beduricáztad a bal felsőbe, mivel pont ezektől nem kéne függetlenné tenni azt az egészen elképesztő összehasonlítást, amely a két, totálisan összehasonlíthatatlan ember nyilatkozatára épül.

tehát függetlenül attól, hogy tök más a posztjuk és hogy igazat mondott-e, hasonlítsuk össze. ez az év hozzáállása :))

kroos 2008.12.04. 09:21:57

mailand oder madrid....

mit jelent a nicked?

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2008.12.04. 09:47:44

Jelentése: "Milánó vagy Madrid - lényeg, hogy Olaszország" Andy Möller
gondolom arra kérdésre akart válaszolni, hol játszana szívesen.
Na,mégegy kis Uli:)
Wir sollten aufhören, über Siege ständig zu lamentieren." Uli Hoeneß (nach dem 3:3 im UEFA-Cup-Viertelfinale in Getafe)
Spiegel-Online-ról

davidmoyes 2008.12.04. 10:12:08

Tudom, hogy későn ébredtem, de ez egy fasza kis poszt!
Heinrich kolléga, minden szavával egyetértek...

avenger13 2008.12.04. 10:34:44

mocsingnak igaza van

épp ez a a lényeg, hogy nem edző, és játékosmegfigyelő. Semmi dolga ezzel. Erre megvannak az emberei.

holnap pedig hajrá. remélem nem okozunk örömet csöncsönnek.

kroos 2008.12.04. 10:55:55

off

mailan oder x témához
Sohasem tudtam beilleszkedni Olaszországban. Olyan érzés volt, mintha egy idegen országban élnék. (Ian Rush)
A megnyitóünnepség fantasztikus volt, bár lemaradtam róla. (Greame Le Saux)
Valóban beadtam a klubomnak a kérésemet, hogy tegyenek az átigazolási listára, de nem arról van szó, hogy máshová szeretnék igazolni. (David Eyres)
Öt gólra vagyok az Arsenal mindenkori házi góllövőlistájának első helyétől. Na, nem mintha számolnám. (Ian Wright)
A Leeds csodálatos klub, és már hosszú évek óta itt érzem magam otthon, annak ellenére, hogy mindig is Middlesbroughban volt az otthonom, ahol otthon éreztem magam. (Jonathan Woodgate)
Alex Ferguson a legjobb menedzser ezen a szinten, akivel együtt dolgoztam, annak ellenére, hogy más menedzserrel még nem dolgoztam ezen a szinten. (David Beckham)
Az egyetlen dolog, amit nem vághatnak a fejemhez, az az, hogy mindig a maximumot adtam. (Alan Shearer)

davidmoyes 2008.12.04. 11:51:37

Remélem az eredmény örömet okoz Csöncsönnek!
Hogy ti mivel, az egy másik kérdés... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.04. 12:11:13

"(Egyébiránt Abbondanzieri az argentin válogatott kapusa volt például a 2006-os Beckenbauer által szervezett világbajnokságon is, például a Németország-Argentína negyeddöntőn is; vagyis igencsak meghökkentő tudatlanságra vall, hogy Beckenbauer az ő nevét sem ismerte...)" - na itt a pont. Azok a Bayern szurkerek akik szerint ez kicsit se cink, gondolkozzanak el azon , hogy fellennének háborodva, ha Lehmant, ne adj isten a nagy Olit nem ismerné föl, mondjuk a Boca Juniors elnöke.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.04. 12:58:54

ja, hatalmas pont :)

valami végtelenül nem érintene meg. hazardírozok a tippemmel, de szerintem a többieket se.

záradék: ha Lehmannt nem ismerné meg bárki, még ki is röhögném.

(egyébiránt Abbondanzierit és Kahnt nem megismerni nem egy lapon említendő momentumok. de ebbe ne menjünk bele, mert megkapjuk a bajernes vagy? buzi-e vagy mai adagját :)

kroos 2008.12.04. 13:17:40

popp most tényleg nagyon melléfogtál a fröcsögö utálatoddal..
1,Pato nem az a kapus akire az ember mindig emlékezni fog,a kaiser meg föleg nem.Szerintem ez nem bün.Vagy ha igen akkor ugyanolyan hogy te itt osztod az észt anélkül hogy tudnád e ki az a Dzeko,Cicero, vagy Demel.Vágod?
Ebböl adodóan a ,,Abbondanzierit és Kahnt nem megismerni " ---hát ilyen hülyeséget csak gyülöletböl irhat az ember.
Valami gond van veled haver,akarsz beszélni róla,?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.04. 16:07:32

kroos, nem azt mondtam, hogy bűn, hanem azt, hogy cink.

Nem a kapusok klasszisa alapján emlegettem együtt a teuton lovaggal, hanem mint két jelentős válogatott tagjait. Egyébként lehet, hogy számotokra hihetetlen, de Argentínában, főleg a Boca szurkolók körében van olyan népszerű, mint Oli Németországban. Azért egy-két bajnoki címet és Libertadores kupát begyűjtött a genovaiakkal a Kacsa.

kroos 2008.12.04. 18:33:03

szerintem az a cink hogy mindig beirogatsz ide hogy milyen szarok vagyunk,mindenféle épitö jellegü dolog nélkül.Biztos nagyon tartalmasan telnek a napjaid ha ez a fénypont..

avenger13 2008.12.04. 19:33:47

„Kompliment an ihn. Er ist ein kompletter Stürmer“, sagte Franz Beckenbauer über Ibisevic, legte ihm aber gleichzeitig für Freitag „eine schöpferische Pause“ ans Herz. „Danach kann er wieder Tore schießen.“ Aber auch die beiden Partner des Bosniers im Hoffenheimer Dreiersturm, Demba Ba (7 Tore) und Chinedu Obasi (6 Tore), haben ihre Gefährlichkeit in der bisherigen Saison schon unter Beweis gestellt.

Ennyit az ellenfél tiszteletéről. Nincs semmi gond Beckenbauerékkal.

Egyébként érdekes de 1.60 3.60 5.00-ös szorzóval adják a meccset a bayern javára. ez azért még nekem is kicsit soknak tűnik akkor is, ha azért bayernen a teher, meg nyerniük kell. sztem a 3.60 meg az 5.00 nyugodtan helyet cserélhet. nem az a tipikus döntetlen meccs lesz.

avenger13 2008.12.04. 19:37:36

popp

igazából most, hogy nincs kahn meg effe kit utáltok ennyire? tudom keresni kellett valakit, így legyen hoeness meg a kaiser. teljesen mindegy, hogy kit ismer az ellenfél csapatából. nem dolga. ennyi. az a helyzet, hogy kahnt az egész világ ismeri, ahogy messit is. egy válogatott klasszis, legjobb játékosait persze, hogy mindenki ismeri. Kahn neve még a nem foci rajongók előtt sem teljesen ismeretlen. így teljesen rossz az összehasonlítás. aki nem tudja ki lehmann... nekem tök mindegy. ez aztán abszolút nem érdekel.

halareaal 2008.12.04. 21:13:54

én pl nem utálok senkit. eleve úgy szóltam hozzá a témához, hogy abban a nyilatkozatban, hogy a Bayern jobb mint a Leverkusen vagy a Hoffenheim, nem sok kivetnivaló van. igaz, azt már bánom, hogy felhoztam a Getafét, nem gondoltam volna, hogy így mellre szívjátok. senki sem (legalábbis én nem) mondta, hogy Beckenbauernek ismernie kellett volna őket, csak azt, hogy vicces, hogy ezt így kinyilatkoztatja, majd a csapata majdnem kiszenved. lehet, hogy hülye kérdés volt, de attól még lehetett volna vmi diplomatikusabb választ adni anélkül, h lehazudta volna a csillagokat az égről. de végülis így utólag, hogy a getafésok megmuttaták magukat, tökmind1. lehet amúgy, ha Beckenbauer máshogy nyilatkozik simább a továbbjutás:)

kroos 2008.12.05. 07:47:23

nem hiszem hogy ezen mulott hala...de ki tudja.
Amugy hétvégén is lehetett látni ha kijön a Getafenak akkor mire képesek.Pedig már nincs ott pl de la red,Braulio...

kroos 2008.12.05. 09:14:36

A hoffenheim mecsnek lesz még egy pozitivuma.Olyan emberek is leülnek Bundesliga meccset nézni akik amugy nem.Mert kiváncsiak erre a kiscsapatra meg hogy tényleg égig érnek -e néha a fák.A hangulat garantált lesz,és a jó meccs is.Talán lesznek akik most fogják megszeretni a német bajnokikat.:)

neeson 2008.12.05. 09:25:14

Hát én részben kívülálló vagyok (azért heti 1 Bundesliga mérkőzést megnézek), de soha az életben nem értettem, hogy lehet nem szeretni a német bajnokságot.
Elfogadom, gyengébbek a csapatok, mint az olaszoknál, angoloknál és spanyoloknál(franciáknál, hollandoknál meg sokkal erősebbek, mielőtt valaki azt mondja, hogy ezekkel egy szinten vannak), de cserébe sokkal jobb meccsek vannak, mint bárhol máshol. Rengeteg gól, rengeteg hatalmas és/vagy szép gól, minden héten van rangadó, a Werder meccsei meg egyenesen kihagyhatatlanok.

kroos 2008.12.05. 09:33:38

NEESON te itt a heti 1 bundás meccsel autentikus szakértönek számitssz:)

Lojzi_ 2008.12.05. 10:43:44

Heti 3-4 meccs és egy összefoglaló az milyen?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 10:50:26

avanger13, Beckenbauert például tisztelem, óriási egyénisége ő a foci történetének, de azt tartom, hogy a Getával kapcsolatos interjúja cink volt. Pelé is beégett már egyszer-kétszer, például mikor '94-ben kikiáltotta Kolumbiát világbajnoknak, ettől még ő Pelé. Uli Hoenesst meg már Kahn előtt is utáltam, Effével meg nem volt bajom azonkívül, hogy Bayernben játszott.

kroos 2008.12.05. 12:18:33

Ha már nyilatkozatok alapján itélkezünk.
,,One of the most famous examples is when a journalist told him "Carpe Diem" to which Totti replied: "I'm sorry, I don't speak English.""

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 12:53:01

"Talán lesznek akik most fogják megszeretni a német bajnokikat.:)" - én nem, mert a kézis csajok meccsét nézem, természetesen.

kroos 2008.12.05. 12:57:46

fakk...egyidöben lesz,?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.05. 13:09:42

20.15-kor kezdődik a csajok közvetítése.

Lojzi_ 2008.12.05. 14:20:02

Majd elmeséljük milyen volt popp.

kroos 2008.12.05. 14:23:36

Salihovicot padra irják.Weis kezdhet helyette....Ennek én örülök.

Lojzi_ 2008.12.05. 14:36:11

A szezon elején azt mondtam, hogy ha ősszel 5-7 pont a hátrányunk az elsőhöz képest és a BL-ben legalább vigaszágas helyen végzünk, akkor jól állunk.
Ehhez képest 3 meccs van a szezon feléig és a BL-ben egy lyoni 1:1-el csoportelsők vagyunk, a Bundesligában meg akár 3 pont előnnyel is zárhatunk.
Viszont ezt jó lenne valóban hozni. A baj az, hogy a pakliban benne van még a 9 pontos hátrány és a BL csoportmásodik pozició is.
Az utóbbi miatt nem aggódok, mert mi a csoportelsőség esetén is nehéz ellenfelet fogunk kapni, meg a második hely esetén is. Viszont a mai és a Stuttgarti meccsből 4-6 pont legalább kellene, a Schalkénak meg szorítsunk az utolsó fordulóban.
Végül is a Hoffenheim rájuk sokkal veszélyesebb, mint ránk, mert könnyen lehet, hogy nekik a nemzetközi szereplésük került veszélybe a Hoffenheim felbukkanásával.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.05. 16:49:09

"én nem, mert a kézis csajok meccsét nézem, természetesen." (popp)

Persze én is, de szünetben azért át lehet kapcsolni (persze csak a reklámok idején, mert Mocsai szakértését ki nem hagynám). Meg szinte az egész második félidőre is talán.

Lencse. 2008.12.05. 23:48:27

Mocsai elég szarul néz ki, szegény. :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.06. 00:01:43

Nem baj, a fő, hogy semmi nincs veszve. Mondjuk elődöntő ebből már nemigen lesz (12 közé jutás, remélem, igen), viszont vannak ismét új játékosok, akikre téthelyzetekben is számítani lehet. Balogh Barbara ejtése volt a nap eksztatikus élményeinek egyike 25-25-nél.
süti beállítások módosítása