Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Amikor Sissoko és Molinaro a két legjobb

2008.11.23. 11:03 _benito

Furcsa vasárnap összefoglalót olvasni, de a derbinek van annyi hozadéka, hogy megérdemel egy külön posztot, ráadásul kicsit önző az ember, akinek lehetősége van kiírni magából a dühét, és azt a frusztrációt, amit minden Juventus-szurkoló számára jelent egy Intertől elszenvedett vereség. Kicsit megpróbálunk a mélyére ásni a dolgoknak a rangadó fényében, hiszen a Derby d’Italia rámutatott néhány olyan dologra, amivel mindenképpen érdemes külön is foglalkozni – annak ellenére, hogy a kommentek között, vagy posztokban elszórva már szinte mindegyik került szóba így, vagy úgy. Hajtás után szomorkás könnycseppek a novemberi hóesésben, és sportszerű gratuláció.

Kezdjük a legfontosabbal: a jobb csapat tulajdonképpen simán nyerte meg a rangadót, jár a gratuláció az Internek. A Juventus esetleges, szárnyaszegett támadásainak Mourinho egyetlen sallangmentes húzással úgy fogta ki a szelet a vitorlájából, hogy tulajdonképpen az első negyedóra után a Bianconeri szurkolói az eget kémlelve a 0-0-ért imádkoztak. Ezt a meccset a torinóiak úgy nyerhették volna meg, ha Del Piero legalább kétszer próbálkozhat ígéretes helyről szabadrúgással, sehogy máshogy. Sejthette ezt Mourinho is, aki egyszerűen fogta, és a világ egyik (ha nem A) legjobb védekező középpályását visszahúzta a védelem elé, és semmi más feladatot nem bízott rá, csak hogy a Juventus támadásainak egyetlen épkézláb láncszemét, Del Pierót habtisztán eltakarítsa az útból. Cambiasso egy 25 éves Del Pieróval is meg tudná ezt csinálni, ha az annyira magára hagyatottan küzdene, mint Alex tegnap, hát még úgy, hogy hiába rázott le a rá jellemző gyönyörű testcselekkel egy-egy védőt, rögtön három másik szakadt a nyakába, akinek meg passzolni tudott volna, azt másik négy masszírozta a tizenhatoson belül.

Ezzel pedig a Juventus támadásainak be is fellegzett. Nem volt ez valami óriási nagy kunszt Mourinho részéről, hiszen aki nézte a torinóiak meccseit, az láthatta, hogy igen egyszerű játékot játszanak, aminek az ellenszerét egy olyan játékosokkal rendelkező csapat, mint az Inter, könnyedén megtalálja. A vendégeknek volt két, azaz két darab értékelhető támadásuk. Az egyiknél Grygera (!) csinált meg egy cselt, és tört be a tizenhatoson belülre, a másiknál a 10 neki jutó percben Marchionnit elhomályosító Camoranesi csinálta meg azt, ami elődje képességeit 80 percen keresztül fájdalmas látványossággal haladta meg: eltolta a labdát Maxwell mellett.

Ezzel szemben az Inter játékosai előtt adódott négy ziccer (Ibrahimovic 2, Sztankovics, és Adriano fejesét is megadták volna, hiába állt lesen), és a dolog lényegi részét nézve a kutyát nem érdekli, hogy végül milyen góllal nyerték meg a meccset. Nem számít, hogy ha Manninger nem mutogat, védhetett volna, nem számít, hogy Ibrahimovic lőni akart, nem számít, hogy a muflák favágó majdnem mellétörte a labdát 7 méterről. Az Inter megérdemelten nyert, ezen nincs mit vitatni, lehajtott fejjel gratulálni kell a jobbnak, és kicsit belenézni abba, hogy mit képvisel most a Juventus, és még inkább, hogy merre tart.

Olaszország rekordbajnoka, és legnépszerűbb csapata pillanatnyilag elég nagy bajban van. Ennek oka elsősorban saját maga – nyilván ismerjük az előzményeket, de ez most nem számít -, hiszen senki nem kötelezte a tavalyi szezont a keret erejéhez mérten kimagaslóan jó teljesítménnyel végigcsináló csapatot arra, hogy ne törjön még nagyobb célokra. Az átigazolási szezon utáni hümmögés az idény első fordulói után vad anyázásba csapott át, látva, hogy mi történik a csapattal, melynek élét aztán a hétmeccses győzelmi széria elvette. Az ellenfelek: Torino, Bologna, Roma, Real Madrid (oda-vissza), Chievo, Genoa. Mindegyiknek meg tudjuk határozni az értékét, három kiesőjelölt – sőt, a Romával négy, és bármilyen furcsa, ezek legerősebbike egyértelműen a legjobban elvert Genoa volt. A Real Madrid legyőzése bravúr, ez annak ellenére tény, hogy a Torino ellen sokkal jobban megszenvedett a győzelemért a Juve, de a játék ott sem volt nagyon más, mint korábban, vagy éppen tegnap.

Csak ott volt Alessandro Del Piero, akinek a lába nyomát is aranyba kellene foglalni. Ő a Juventus, ő a hűséges lovag, ő a minden. És – hangozzék bár furcsán – ez itt a legnagyobb baj. Mert az, hogy zseniális, az egy dolog, az meg, hogy 100 évesen is lehet köré csapatot építeni, egy másik, de hogy kizárólag az legyen a csapat játéka, hogy majd Alex megoldja valahogy, az nem járja. Az ilyesmi elmegy a Sampdoriánál (Cassano), a Regginánál (Amoroso-Bianchi), meg az Udinesénél (Di Natale), de a Juventus, már bocsássa meg a világ, más szintet kellene, hogy képviseljen. De nem képvisel.

A csapat játéka abból áll, hogy megpróbálják minél közelebb gyötörni a labdát a csatárokhoz, ha meg nem sikerül, akkor ráívelik Amaurira, hadd birkózzon érte, vagy Del Pieróra, rúgják fel őt (vagy dobja fel magát, ha már). Ezt nevezhetjük úgy, hogy a rendelkezésre álló eszközök maradéktalan kihasználása, és valóban jeles tulajdonság. A Cataniánál. De nem a Juventusnál! Pedig jelenleg ott sem áll többől a játék, hiszen Marchionni imho semmivel sem több, mint Palladino II (még pár meccs, és kikerül a Genoából is), Nedved pedig, lássuk be, a tavalyi önmagát is már csak tízből háromszor éri el. Lecserélni, nem kezdetni azonban Ranieri számára elfogadhatatlan, sokkal ésszerűbb, és egyszerűbb szétfingatni a 36 éves középpályást, akinek mostanra már minden energiáját elviszi a futás. Az erre teljesen esélytelennek tartott Tiago visszakerülése a kezdőbe pedig (a portugál javuló teljesítménye ellenére) azt jelenti, hogy Ranieri egyszerűen gyáva.

Nem, nem a parádézást hiányoljuk, ez sosem volt a Juventus sajátja. Azt hiányoljuk, hogy legyen játéka a csapatnak. Legyenek variációk bizonyos helyzetekre, ne azt kelljen a bőrt a pofánkról tíz körömmel kaparva nézni, hogy a hátrányba kerülő Ranieri taktikai húzása kimerül az Amauri-Iaquinta cserében. A Juventus kimagaslóan jó utánpótlásbázisa ontja magából azokat a játékosokat, akikkel megoldható lenne a problémák egy része -  vagy nem, de legalább megtudhatnánk, hogy megoldható-e velük, mert egyelőre ezt csak azok tudják, akik kijárnak a csapat edzéseire. Ranieri tegnap a 0-0-ért érkezett Milánóba, ezt nem róhatjuk fel neki rossz döntésnek. Azt viszont igen, hogy amikor a napnál világosabban látszott, hogy ez nem fog sikerülni, akkor sem próbált meg semmit tenni ellene. Mit tett helyette? Azt, amit mi: imádkozott, hogy ne csússzon el Legrottaglie lába alatt a labda (elcsúszott), Grygera legalább egyszer merjen két méternél közelebb menni Ibrahimovicshoz (nem mert), Marchisio legalább kétszer kerüljön képernyőre (nem került), és a két támadással megbízott középpályása legalább három értékelhető passzt kiosszon (nem osztott).

A Juventus védekezésében nagyon simán benne volt, hogy kitömi vendégét az Inter. Ez ellen Ranieri úgy tudott volna védekezni, hogy a szünetben villámigazolással fekete-fehérbe öltözteti Cambiassót és Maicont, vagy – láss csodát, világ – edzői felelőssége teljes tudatában átrendezi kicsit a csapatát. Nedved fogalmunk sincs, miért nem játszik már az idény elejétől kezdve (Pirlo-szerű) védekező középpályást, hiszen ezt még akár nagyon magas szinten is el tudná látni – szemben jelenlegi feladatával, akkor ugyanis lenne valaki Sissoko mellett (a mezőny egyik legjobbja volt tegnap), aki nemcsak megszerezni tudja a labdát, de képes vele kezdeni is valamit. Giovinco és Ekdal közben rojtosra üli a seggét a kispadon, a csapatnak pedig nincs két épkézláb passza, amit nem Del Piero oszt ki.

A Juventusnak már a télen nagyon komolyan meg kell erősítenie a keretét. Először is egy edzővel, ami a teljességgel lehetetlen kategóriába tartozik (mi megszöktetnék Spallettit Rómából), azon kívül iszonyatos sebességgel le kell igazolni Zsirkovot, és egy Nedved-helyettest, akire több tippünk is lenne (az agyára megyek az NST liverpudli szekciójának azzal, hogy Gerrardot mantrázom évek óta). Mert - és ez nemcsak végszó, hanem egyben konklúzió is – az a Juventus, amelyiknek Molinaro és Sissoko a két legjobbja a szezon egyik legfontosabb meccsén, egészen egyszerűen méltatlan, hogy ne mondjuk, sértő.

285 komment

Címkék: olasz juventus összefoglaló serie a szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr53783841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.11.23. 11:47:34

Korrekt, nincs is mit hozzátenni, ha csak azt nem, hogy - a skandináv posztokat író kollégáról példát véve - itt is elférne egy-két pina. :DD

horas 2008.11.23. 12:11:55

Annyira borzasztó rosszul nem játszott a Juve.Tény,hogy elférne az erősítés,de az Intertől kikapni1-0ra a San Siro ban nem világvége.

danesdzsu2 2008.11.23. 12:13:55

Miért igazolna Gerrard a dicsőséges Liverpool-ból egy olasz középcsapatba? Miért?

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.23. 12:15:20

mondjuk, hogy ne húszévente nyerjen bajnokságot a dicsőséges liverpoollal :)

sempreLippi 2008.11.23. 12:24:12

utolsó bekezdés a lényeg, sokkal inkább edzőkérdés ez, mint a keret hiányossága. nem beszélve arrol hogy a kettő mennyire összefügg. ranieri gyáva, és ami még rosszabb, újításra képtelen.

ezt a meccset, ahogy érezhető volt, a jobbik edző simázta le. felrakta a ROMBUSZT, így cambiasso mindkét szélre ki tudott segíteni, esélyünk sem volt. fél óra után nyílvánvaló volt, hogy mi itt csak véletlenül rúghatunk gólt.

nedvedet már tavaly pótolni kellett volna. tényleg nonsense hogy állandoan játszania kell, nem csoda hogy szar. del piero mágikus.

szélsőhátvéd és min két középpályás kell, ha versenyben akarunk lenni. de nem leszünk, mert nem csak az edző impotens, de a vezetés is, akiket elkábít a rossz játékkal kiszenvedett győzelem. a spiritusz visz minket előre nem a csapatjáték, ezt azt hiszem minden igazi juventus-szurkoló pontosan érzi.

danesdzsu2 2008.11.23. 12:30:41

_benito: miért, a Juvéval nyerne húsz éven belül?:)

Ps: egyébként: az MKB meccs miatt jössz egy sörrel. Meg az összes néző.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.23. 12:35:50

ezt a kérdés a liverpoollal kapcsolatban jogosabban teszed fel. :)

miért? te vagy vujin? :)

drani 2008.11.23. 12:40:29

Hát én akkor is azt mondom, hogy - bár jobb volt az Inter, és megérdemelten nyert - Manninger faszkodása nélkül meg lett volna az iksz.
Az nekem sem fér a fejembe, hogy miért nem játszatja a fiatalokat Ranieri, szerintem csak ezért ki kellene rúgni.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:09:04

Mivan Benito, válság van?:)))
Ne basztasd már állandóan a srácokat. Hihetetlen. Szar játékkal, épphogy egy fos góllal kikapunk a San Siróban, Te meg világvégét vizionálsz. Egyszerűen nem értelek én téged, már nem először.

rexter 2008.11.23. 13:13:51

arsavin pl.tokeletes lenne nedved helyere. sokkal inkabb mintgerrard.

giacomo 2008.11.23. 13:17:57

Korrekt (ha kívülállóként szabad reagálnom az üzemi újságírás fenti gyöngyszemére).

Egyébként nálam (Samuel és Cambiasso előtt) Sissoko volt a mezőny legjobbja. Nélküle idén egészen komoly bajban is lehetne a Juventus.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:20:41

Játszottunk már Sissoko nélkül, Benito szerint akkor játszottunk legjobban idén.:)
Az egészen komoly baj mit jelent? Kiesnénk?:)

Törteli Tivadar 2008.11.23. 13:26:02

Mielőtt még bárkit is venne a juve nedved helyére, talán ki kéne tapasztalni, hogy giovinco mit tud nyújtani, de ezt ilyen 10 percekkel képtelenség. Azt se értem, hogy marchisiot mért nem játszatja Ranieri, mikor az eddig lejátszott meccsein teljesen jól játszott, tiagonál biztos, hogy jobban (bár az nem nehéz)

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:26:19

Ja egyébként a Liverpool bálványa akkor sem kellene ide, ha nélküle csak 10-en játszhatnánk minden meccsen. Vagy akkor már a lúd legyen kövér, hozzuk Zemant edzőnek (aki saját bevallása szerint Juve szurkoló), és adjuk el DP-t az Internek.

Törteli Tivadar 2008.11.23. 13:26:53

a cikk meg remek, ranieriről a kép is igen találó:)

giacomo 2008.11.23. 13:30:29

"Az egészen komoly baj mit jelent? Kiesnénk?:)" (cdr)

Egy laza középcsapatot. Néha így is határesetnek tűnik, Buffon, Camoranesi és Giovinco nélkül. Igazat kell adnom benitonak, nagy lutri csak Del Pieroban bízni.

Count Adyn 2008.11.23. 13:30:42

Remélem ez ilyen pancho-s vudu hatású cikk lesz:D

WallyB 2008.11.23. 13:31:00

Egyetértek a post jelentős részével, de én azért nem temetném a Juvét. A napokban komoly osztás ment a fórumokon oda meg vissza is, a Juve hatalmas "gyomrost" kapott (és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam), idő kell, hogy újra olyan legyen, amilyennek a Zebrák drukkerei szeretnék.Tény, hogy az Inter védelme rendesen eltüntette Amaurit is, Alexet is, de amikor feléjük ment a labda, én egyszer nem ültem nyugodtan. Inter-drukkerként örülök a győzelemnek, annak kevésbé, hogy Samuel és Cambiasso volt Stankovic mellett a csapat legjobbja. A támadóktól többet vártam (gólok kérdésében), bár tény, hogy küzdöttek becsülettel mind a ketten. Zlatannak megint nem jött össze az igazán jó játék egy fontos meccsen. Kicsit jobban koncentrálva, akár 3, 4 gólt is lőhetett volna a csapat, Zlatan kétszer kapussal szemben kaput sem fogott, Stanko meg peches volt. Végül egy olyan góllal nyertünk, amilyenből Pippo Mio egy évben 15-öt szerez, de a győzelem jogosságához azt hiszem, nem férhet kétség. (Ha semleges néző lennék, akkor azért arra kíváncsi lettem volna, hogy Alex mit csinál két olyan kiugrásból, amiből Zlatan ugyebár kaput sem... így viszont, jobb, hogy nem tudtam meg).

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.11.23. 13:35:41

Egy góllal kikapni az Intertől valóban nem tragédia. De az, hogy semmi remény, semmi kilátás nincs arra, hogy ez a csapat akár csak egy meccset is végig Játsszon, az valóban tragikus. Nincs játékunk, nincs koncepciónk.

Klubvezetés, Secco + Ranieri kéz a kézben=inkompetencia.

Ez a keret Genoa mezben nagyjából a kiesés ellen küzdene, ugyan olyan stratégiai hibákat követtünk el a csapatépítés során, mint a Milan.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:37:17

Jaaa, eddig is középcsapat voltunk, ez már nem lepne meg.:))
LOL

calcio_di_rigore 2008.11.23. 13:39:02

Nah, csak eljutottunk a kiesésig.
B-ből feljutnánk vajon?

Nou San Absurd.

forzainter75 2008.11.23. 13:48:17

Stankovic volt a legjobb, és nem csak szerintem, ő lett hivatalosan is a meccs embere. Ezt csak azért, mert utálom, hogy folyton őt szidja mindenki.

Amúgy szerintem az első félidő nagyon izgalmas volt, jó csapat a Juve, a közepes játékosokkal is szerintem meglesz a BL indulás jövőre is.

Elkelne azért 4-5 világsztár meg egy edző, az már egyszer igaz...

danesdzsu2 2008.11.23. 14:10:21

_benito: nem, nem Vujin, még jobb:) Majd elmesélem, ha találkozunk:)

Szerintem pillanatnyilag a Liverpool és a Juventus esélyeiben a bajnoki címre nincs szignifikáns különbség. Szóval miért igazolna oda?


ps:
De erről a szövegről nekem egy bizonyos Michael Owen jut eszembe, aki 2004-ben azt mondta, hogy BL-t szeretne nyerni, de ez a Liverpool-al nem sikerülhet, és eligazolt a Real Madridhoz.

A többi már történelem....
:D

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.11.23. 14:13:24

nyilván volt benne némi túlzás, de aki akarja, az érti.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 14:21:56

hát iigen, _benitoból is kibújt a Pancho!

daneeka 2008.11.23. 14:31:44

Tényleg van baja a csapatnak, de ezt most nem azért mondom, mert 10000 év után az Inter ismét bajnokit nyert ellenük.

Sokkal nagyobb baj az - mint a postban is le van jól írva - hogy szar a játék. A Genoa elleni meccset nem láttam, de a többi alapján azt mondom, hogy a fent felsorolt 7 meccsből ez nekem is lejött.
A baj az, hogy nem látom, hogy ez valamerre mozdulna. Amíg a Juventus képes 4. lenni a bajnokságban, addig nem lesz se edzőváltás, se fiatalítás semmi. Seccóék mint a jóllakott ovisok elvannak a bőrükben.
Egyébiránt szerény véleményem, hogy nem csak Pavelnek kell majd helyettes, de középtávú cél Alex és Camoranesi helyett is utódot találni. Félre ne értsetek, nem azt írom, hogy nincs helyük a csapatban, mert ők kb a legfontosabb játékosok, csak be kell látni, hogy előbb-utóbb felettük is eljár az idő.
Gio kimaradása mondjuk azzal magyarázható, hogy Del Pieroval nem nagyon tudnának együtt játszani, nekem úgy rémlik, hogy az Empoliban amolyan trequartista-szerű poszton játszott. Alexet meg nem lehet kihagyni a csapatból, mert picsogna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.23. 14:34:52

Azért panchónak ez jobban megy... :-))

BruceWayne 2008.11.23. 14:45:52

amúgy miért volt annyira fos ez a gól? mert a balfasz juve védelem leállt hogy úgyis beintik majd??? max azért mert Muntari visszalőtte Manninger helyére

drani 2008.11.23. 14:48:50

daneeka,
miért nem tudna ADP és Giovinco együtt játszani? Szerintem tudna, sőt ale örülne, hogy tudna valaki passzolni rajta kívül is.

benito_ 2008.11.23. 14:49:30

"Ja egyébként a Liverpool bálványa akkor sem kellene ide, ha nélküle csak 10-en játszhatnánk minden meccsen."

igazad van, zanetti sokkal jobb nála.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.23. 14:53:51

Egyébként én már a Real elleni meccs után is megmondtam, hogy a Juve egy olasz középcsapat. :-P

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 15:00:57

Benito, majd állj be a Nucleós srácok közé és népszerüsítsd köztük a Liverpool ikonját. Meg magyarázd el nekik, hogy jobb Zanettinél és hogy semmi nem számít, csak hogy Dream Teamünk legyen. Jobb esetben le sem fognak szarni.

Nagyon remélem, hogy meg fogják akadályozni Gerrard Torinóba szeződését. Mert vannak dolgok, amelyeknek nem szabad engedni.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.23. 15:05:38

dino

mi a baj Gerrarddal? na nem mintha rátok akarnám tukmálni, csak nem értem ezt az ellenszenvet.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 15:10:18

Gerrard a Pool emblematikus figurája, az elmúlt 20 év talán legfontosabb liverpooli játékosa. Csapatkapitány, saját nevelés, minden a Poolhoz köti. Egy ikon arrafelé. Torinóban nem szeretik a liverpooli ikonokat 85 májusa óta. Gyűlölik őket, tiszta szívből.

Titi120 2008.11.23. 15:12:56

A Juve helyében inkább Lucho Gonzalesre startolnék rá, sokkal jobban illene a zebracsíkos mezbe, mint SG.

BruceWayne 2008.11.23. 15:25:37

mellesleg Gerardnak szerintem esze ágában sincs olaszo.-ba igazolni

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.11.23. 15:32:29

Az én rögeszmém a Sissoko-Fabregas páros középre, ennek legalább van némi realitása, tökéletes lenne.

benito_ 2008.11.23. 15:40:39

egyetlen szóval sem mondtam, hogy gerrardnak bármilyen szinten realitása lenne. innen nem engednék, ott nem szeretnék, én is csak azt mondom, hogy az ő képességei hiányoznak a leginkább a juventusból pillanatnyilag.

8 éves voltam, de ha hiszed, ha nem, tudom mi történt brüsszelben.

a zanetti témához: hasznos játékos, egy cataniát bármikor a hátára vesz, de az a hype, amit calcio gerjeszt itt a visszatérést illetően nem csak egyszerűen röhejes, hanem tévútra is visz.

daneeka 2008.11.23. 15:48:19

drani
Giot és Alexet nem láttam még együtt (a Catania elleni x-ről csak összefoglalót láttam), ez igaz, de Seba nem nagyon győzött meg amikor a szélen játszott. A jelenlegi 4-4-2-ben én nem látom a helyét, erre írtam azt hogy nem tudnának együtt játszani. Amúgy érdekes, hogy Lippi idejében még lehetett 4-3-1-2-t játszani, és jól is ment. Persze azért az akkori Zidane és a mostani Giovinco között akad némi különbség sajnos.

sh4d0w 2008.11.23. 16:02:23

calcio_di_rigore: _benito-nak nem az a baja, hogy kikapott a Juve az Intertől, hanem az, hogy a jelenlegi út nem visz fölfelé. A jelenlegi játékkal és kerettel a zebrák jó középcsapat, de nem több. Én, mint Milan-szurkoló, azt mondom, hogy a hátam közepére nem kívánok egy erős Juvét - legalábbis amíg a Rossonerik hasonlóan tré játékot képesek nyújtani annak ellenére, hogy tele vannak sztárokkal. Erős ellenfelet jó érzés legyőzni, de amíg mi nem úgy játszunk, ahogyan az elvárható lenne, addig nem kell erős Juve :)

Ranieri: jó edző, de nem alkalmas igazán nagy célok elérésére, ez már a Chelsea-nél is látszott; ami neki nem ment, azt a portugál ugyanazon kerettel megcsinálta: bajnokságot nyert. (Más kérdés, hogy ott az igazi nagy eredmény a BL-győzelem lenne, de idén másokat esélyesebbnek tartok erre.) Sajna az edzőprobléma nem csak a Juventust sújtja, a Milannál ugyanúgy elkelne váltás a padon.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 16:05:19

Benito, sajnos olyan nem létezik, hogy valakinek csak a képeségeit veszik meg. Ha Gerrard képességie kellenek, akkor Gerrardot kell megvenni.

A gond nem az, hogy nem tartod világklasszisnak Zanettit. Én sem tartom annak, szerintem c.d.r. sem. Csak ezeket a Cataniába jó lenne, meg a Vicenza ifi kispadjára odaférne-szintű baromságokat kellene hagyagolni. Már lassan odáig jutunk, hogy Zanettinek sokat köszönhet ugyan a Juve, de miatta nem tud előrelépni a csapat. Zanetti ezen a blogon úgy jelenik meg, mintha legalábbis a Juventus kerékkötője lenne.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 16:07:26

Ha a Juve jó középcsapat, akkor kik a dobogóért reálisan harcoló erős, olasz nagycsapatok?

benito_ 2008.11.23. 16:13:56

nem, nem! összekeversz a kommentelőkkel! zanetti igenis hasznos játékos, csak abban nem értünk egyet, hogy az ő játékától megoldódnának azok a szerkezeti gondok, amiktől jelenleg iszonyúan szenved a csapat - és persze a szurkolói, bár ezek szerint ti nem annyira.

zanettinek vannak jó ütempasszai, ez tény, de nézzük végig, az ellenfeleknél kik játszanak azon a poszton, amire mi zanettit várjuk vissza annyira.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 16:18:18

Na hogy érdemi dolgokról is essék szó: római iskolajáték Leccében, egy óra után 3-0 ide, juhéééj! Totti: gólpassz, gól, Vucsinics is betalált, akár Juan. Matteo Brighi pedig ismét óriásit játszi, mint hetek óta mindig - jegyezzük meg ezt a nevet!

divatdrukker 2008.11.23. 16:20:08

Szerintem el kellene fogadni, hogy nem teljesülhet a szurkolók minden vágya: azaz nem mehet a hiper-szuper erős csapat és fiatalok beépítése projekt egyszerre. Pl. ha a Juve leigazolja Diegot, vagy más már "kész játékos" támadó kp-t, akkor Giovinco az életben nem játszik a csapatban. Ugyanez a helyzet De Cegliével, Marchisioval is. (Persze mindez nem menti az elbaszott igazolásokat: Almiron, Tiago, Andrade stb.) Blanc ugye azt mondta anno, hogy a Juventusnak 5 év kell, hogy visszajusson a csúcsra - úgy tűnik, hogy előbb biztosan nem jön össze a dolog. De annak nagyon örülnék, ha 4-5 éven belül egy olyan Juve nyerne bajnokságot, amelyben rendszeresen játszik több saját nevelésű játékos.
Mondjuk azzal egyetértek, hogy Ranieri túlzottan is biztonsági játékos, és nagyon erőlteti pl. az ezer éves Nedved játékát stb, ám szerintem nála több lehetőséget nem sok edző adna a fiataloknak. (Olaszország ugye nem arról híres, hogy a fiataloknak túl sok játéklehetőség jutna:) Sokak szemét szúrja a Zanetti körüli hype, én egy kicsit Giovincoval vagyok így: kétségkívül tehetséges, de azért nem tőle kell várni, hogy a vállán vigye a csapatot.

daneeka 2008.11.23. 16:24:24

popp
Brighi az Emerson-üzlet kapcsán került Romába?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 16:33:30

Nem, a Sampból jött az előző szezon előtt.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 16:37:31

Pedig Brighi az Emerson-üzlet keretében került Rómába.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 16:39:52

dino, az lehet, hogy kölcsönbn volt a Sampnál.

_alerob 2008.11.23. 16:46:36

Giovinconak kezdeni kell Nedved helyett, Camoranesinek is formába kell lendülnie, és Zanettit várjuk a tavalyi jóformájáal vissza, vagy helyette kéne egy jó osztogó. Buffon alapba egy óriási veszteség, hisz gyakran nyújt olyat, amire bizony rajta kívül senki sem képes. Trezeguet meg az eggyik legjobb befejező.. Amauri és Del Piero két előkészítő, ketten nehezen férnek be, akármennyire van formában mindekettő, ez csak Del Pieron múlik, hisz ő megy gyakran szélre, vayg hátra. Nedvednek szerintem már kedve sincs játszani

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 16:47:45

Popp, nem hiszem, össze-vissza dobálták őt a 2000-es évek elején, de 2004 után már csak Veronában fordult meg, tavaly óta pedig megállapodott a Rómában.

drani 2008.11.23. 16:52:16

Nem tudom nézte-e valaki a Lazio-meccset, én csak az 58. perctől, de szeretném tudni a sport1es szerencsétlen hülye kommentátornak a nevét, mert botrány amit művel.

A pálya melletti reklámok között volt egy, amin Motta nevű főtt sonkát reklámoztak. Ez biztos nem véletlen :)

Maradona helyében én a Lavezzi,Milito,Zarate támadókkal állnék fel mostanság.

Dabo, Dacourt és Anelka édes- vagy csak féltestvérek?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 16:54:30

A 95. percben egyenlített a Cagliari Nápolyban...

_alerob 2008.11.23. 16:56:27

az argentinok támadószekcióját irigylem, de nagyon... mindenki Messivel meg Agüeróval van elfoglalva, erre Lavezzi, Milito és Zaratejuk is van :O plusz, Riequelme, Saviola

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.23. 17:03:43

@_alerob

Azért Messi+Agüero és Lavezzi+Milito+Zarate nem egy kategória.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 17:03:49

Hogy Higut ne is említsük ;-).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.23. 17:06:29

Higu se egy kategória Messivel és Agüeróval.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 17:06:33

csöncsön, Milito valóban nem, de szerintem te Lavezzit és Zaratét nem nagyon láttad játszani szerintem. Zseniális zsugás mind a kettő!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 17:08:40

Higuval csak vicceltem, hátha pancho benéz ide is egy komment erejéig

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.23. 17:10:35

Hát NAGYON tényleg nem láttam játszani őket.

De Messit elég egy percig látni játszani, hogy észrevegyük a zsenialitását.

Count Adyn 2008.11.23. 17:10:54

Hehe Napoli beszopta, így a Juve maradt a harmadik.

Akocka 2008.11.23. 17:14:29

Hogy lehet, hogy a 95. percben a Nápoly védelmét így lenullázák? Annyira idegesítő, hogy ez viszi a mixemet...

Juverkusen 2008.11.23. 17:14:46

kedves cikk író. te nem nagyon látod át a Juventus játékát. azért mert te nem látod át a játék képét, ne hidd azt hogy nincs játéka a Juvénak. Nedved a mai napig fantasztikus játékos. És hogy ő védekezőközéppbe? Pff, gondold át még egyszer. Nem védekező középpályásként kapott aranylabdát. Marchisiót és Giovincot szép lassan be kell építeni a csapatba, de nem egy Inter elleni rangadón. És valóban, 1-0ra kikapni milánóban... nem tragédia.. főleg hogy egy ilyen xar gólt kaptunk. Manningernek el kéne gondolkoznia a dolgon mindenesetre. Abszolút nem Del Piero függő a csapat. Az hogy akárhonnan bevág egy szabit, nem rá játszanak egész meccsen. Molinaro pedig azt hiszem nem Juve szintű játékos. Sissoko mellé kell még valaki, még egy bal szélső, egy védő, és kész. A Juve legalább elmondhatja magáról, hogy nem argentin brazil meg frac tudja honnan szerzett sztárokkal áll fel.. Lásd Inter+Milan. Mondjatok még egy csapatot ahonnan kikerülhetnek nagy nevek. én csak a Juvéból tudnék... Tehát: ez az írás egy rakat ...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 17:23:58

"De Messit elég egy percig látni játszani, hogy észrevegyük a zsenialitását." - ebben nincs köztünk vita, de Levazzi az olimpián is hasonló szinten nyomta.

benito_ 2008.11.23. 17:28:46

az olimpián inkább a benficás kiscsávó nyomta jól, nem jut eszembe a neve.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 17:29:38

sh4d0w, a középcsapatos baromságod miatt érdemben felesleges reagálnom. Majd hamarosan meglátjuk mire képes a Milan ellenünk, szerintem max. 1 pontra.

Hispan07 2008.11.23. 17:29:56

Amauri nem Brazíliából, Camoranesi nem Argentínából, Sissoko nem a francból lett beszerezve? Nedved, Grygera, Tiago, Manninger igazi digók, ugye? Pont az a gond, hogy a Juveban nem koncepcióból, hanem kényszerből vannak olaszok/fiatalok. amikor meg gond van, rögtön Diego meg Schweinsteiger jöhet. ez a nemzetközi élfoci szarsága.

A Juvénak meg nem az a baja, hogy kikapott tegnap, hanem az, hogy 10 meccsből max. 1-szer nyert volna volna, akkor is malaccal. Ami elég sovány.

Kriccs 2008.11.23. 17:32:45

Gerrard szerintem a jelenlegi top 5 középpályásban benne van, és a legjobb a posztján. Ezért sem fog elkerülni a Juvéba, mert marha drága lenne és helyette inkább vesznek 2 játékost, más részről meg a 'Pool nem adná el. Egy ikont nem fognak eladni.

Hispan07 2008.11.23. 17:32:58

A Milan azért megverte az Intert c_d_r, szal a max. 1 pontos baromságodra felesleges reagálnunk, reagál majd Dinnye remélhetőleg :)

Gabez 2008.11.23. 17:38:21

Na benito, most megkaptad...mármint Juverkusen kolegádtól...már egymást is...? :)

Egy gyöngyszem az "érvelés"-ből (ne szívd mellre):
"Sissoko mellé kell még valaki, még egy bal szélső, egy védő, és kész."

Micsoda nagyszerű ötlet, lássuk csak...1+1+1 az 3 valaki kell akkor és kész! ...Pedig a Juve már most is tele van valakikkel...;)

Komolyabbra fordítva: még mindig teljesen homály, hányadik helyre várható a Juve, 2-10. közül bármelyik. Totál lutri a csapat.

Juverkusen 2008.11.23. 17:38:54

Hispan07, melyik olasz élcsapatban van a legtöbb olasz? inter milan v juve? számold össze... egyébként én követem az eredményeket, és nem a juve az a csapat, amelyik a 90. perc után szerez gólokat... hanem az a szánalmas inter. na akkor kinek van malaca? oda-vissza szerencsével meg lehet verni a realt? ha szerinted igen akkor kicsit butus vagy. ja és diego v svájni a juvéban játszik? úgy tudom nem. és valósznűleg januárban se fogunk új játékosokat venni. úgyhogy ennyit rólad

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.23. 17:42:30

Akkor kell gólt rúgni, amikor az ellenfél már nem tud rá válaszolni. Nem malac ez kérem szépen.

Hispan07 2008.11.23. 17:44:21

Mégeccer: jelenleg a Juve-ban kényszerből van a legtöbb olasz, nem nemzeti virtusból.

A Serie A-ban senkit nem érdekel, hányszor és hogy veri a Juve a Realt, ha a szánalmas Intert nem tudja - márpedig a tegnapi játék képe alapján nem is nagyon tudná - a malac erre az egy párharcra vonatkozott, ha nem értetted, kicsit butuska vagy.

Ja és Diego meg Schweinsteiger szerepelnek a januári átigazolási hírek és vágyálmok között. úh ennyit rólad ;)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.23. 17:48:21

Szerény és kevésbé szerény kommentelőknek egyaránt: a 13 forduló délutáni meccseinek összefoglalója.

www.dinovercotti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=93:serie-a-13-fordulo

benito_ 2008.11.23. 17:50:30

lavezzi, b+! csodálatos!

Hispan07 2008.11.23. 17:52:52

húha dino, ez gyors volt, szép munka! köszi

calcio_di_rigore 2008.11.23. 17:54:52

Hispán, ki a szart érdekel? Mi meg megvertük a Bolognát. Mondom, örülhetsz majd ha összejön az 1 pont nektek. Ha nem így lesz, majd jövök mea culpázni, számonkérheted.

Hispan07 2008.11.23. 17:56:18

mit műveltek ezek a lazio-genoan... :)

Gabez 2008.11.23. 17:56:19

Azért a Napolit igencsak lenullázták a második gólnál, összevissza repkedtek a védők. ;)

calcio_di_rigore 2008.11.23. 18:01:22

Az Inter egyébként erőfocival vert meg minket, nem véletlenül játszott Adriano. Az sem véletlen, hogy Sissoko és Chiellini volt a legjobb, Amaurit viszont már nem engedte a spori (amit egyébként a túloldalon megengedett). Csak a felívelésekre alapoztak.

Hispan07 2008.11.23. 18:02:53

Ugyan már, ha megverjük a Juvét Torinóban (még ha most kicsit sárgább és kicsit savanyúbb is, mint amit megszoktunk), ki fog érdekelni már a számonkérés? :)

touristique 2008.11.23. 18:11:00

Juverkusen úgy beszélsz itt mintha gólt lőni szánalmas dolog lenne... A Szent Juventus biztos egyetlen gólt sem lőtt még a 90. perc után. Komolytalanok az ilyen emberek, akik ennyire nem tudnak mit kezdeni az elfogultságukkal.

abelmate 2008.11.23. 18:12:03

tokeletesen igazad van _benito.ranieri egyszeruen gyava..az elso csere elott kb imadkoztam h merjen egyszer tenyleg valtoztatni..es hozza be camoranesit vagy giovincot tiago helyere,nedved meg zuzzon be kozepre...de nem...ugyanmar..

sempreLippi 2008.11.23. 18:14:34

egyébként zanetti kapcsolta ki adp-t, ő ment vele, nem cambiasso. cambiasso kisegített a két szélre, mourinho jol kitalálta, esélyünk sem volt.

giacinto 2008.11.23. 18:18:49

Di Maria a benficás srác és gyakorlatilag azonnal kiszorította Lavezzit az olimpián.

calcio_di_rigore 2008.11.23. 18:25:19

abelmate, mi értelme lett volna behozni Camoranesit a 2. percben? Azért nem kezdett, mert nem akartak kockáztatni vele, hosszú még a szezon. Elmondta Ranieri, hogy az orvosokkal és a játékossal eldöntik, hogy vállalja-e a játékot vagy csak a végén száll be. (az más kérdés, hogyha ez a meccs a BL-ben van, akkor szerintem lehet hogy megkockáztatják. azért elég világosan látszanak a prioritások idén).

Egyébként egész jó kis elemzés a Football Italia-n, egytértek vele, és a Te problémádra is kitér: www.channel4.com/sport/football_italia/blogs/sc46.html

kroos 2008.11.23. 18:38:16

Volt már rá példa hogy De ceglie jött be hasonló esetben és nedved huzodott középre.Én valami ilyesmit vártam.

benito_ 2008.11.23. 18:42:41

úgy-úgy, toni!
vagy akárki, és nedved be középre.

calcio!
"Claudio Ranieri's men tend to squeeze the life out of opponents and break through with a moment of magic"

hahaha!!!! ki a tökömet szorítottunk be utoljára??

gabyjuve 2008.11.23. 18:54:16

Sajnos maximálisan egyetértek a cikk írójával,pedig 20 éve juve szurkoló vagyok.Ezzel a kerettel ne várjunk csodát.Talán 2 év múlva már megnyerheti a juve a bajnokságot.Addig sajnos az Inter lesz az úr.

drani 2008.11.23. 18:59:23

teljesen off, de Vadócz lőtt egy gólt

benito_ 2008.11.23. 21:01:09

már miért lenne ez meglepetés, gróf úr? :)

drani 2008.11.23. 21:09:16

hát ez kemény kis meccs

drani 2008.11.23. 21:11:44

meg volt beszélve, vagy Pirlo is meglepődött, hogy Dinyó ellőtte?

sporttárs 2008.11.23. 21:13:33

Nem állítom én, hogy Ronaldinho a régi, bizonyára most is merő túlzás lenne elájulni tőle, ilyenek miatt ki nem vívnám Rizla mester haragját vag leszólását.
De, hogy kurva jó mostanság, az biztos. :)))

Hispan07 2008.11.23. 21:16:05

nos, megkövetem Dinnyét. vinnyogva utáltam, hogy idejött, de azért el kell ismernem: jól tolja :)

drdugo 2008.11.23. 21:20:49

"nos, megkövetem Dinnyét. "

nekem is ezt kell tennem : D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 21:24:32

Azért ma igencsak jól játszik a Milan, de a Toro se rossz. A Milan olyan csapatok ellen tud jól játszani, akik akarnak támadni ellenük, lásd Lazio elleni meccsüket, a tavalyi Napoli meccset meg ezt az első félidőt.

Hispan07 2008.11.23. 21:50:35

Rosinat el tudnám képzelni piros-feketében

Count Adyn 2008.11.23. 22:04:19

Fordított is a Milan, de lóg az x lába a levegőbe:D

Hispan07 2008.11.23. 22:05:09

Elvis Abbruscato - a legpengébb név a Seria A-ban :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 22:10:11

ez a tizenegyes viszont elég véleményes volt.

Hispan07 2008.11.23. 22:11:00

no baszki, kellett dicsérni Rosinát... :/

Count Adyn 2008.11.23. 22:22:48

Na eljön vajon a Milánói Minutum avagy a 93.ik percbe lőtt gól?:D
A gyepet meg durván szétszedték a rögbisek ahogy látom.

Ipa 2008.11.23. 22:25:32

remek forduló, 3 ponttal megyünk :)
jó morgolódást, de nem érdemelt a Milan győzelmet.
_benito cikke meg nagyszerű és önkritikus.

Count Adyn 2008.11.23. 22:26:25

És nem ,pedig Kakára megint rákiabáltak hogy "repülő" amint beért a 16 oson belülre:)

benito_ 2008.11.23. 22:27:51

"Kakára megint rákiabáltak hogy "repülő" amint beért a 16 oson belülre:"

hát ez kurva jó! :D

Hispan07 2008.11.23. 22:27:55

a kibaszott mindenit, hogy csak hullajtjuk és hullajtjuk a pontokat, az Inter meg köszöni szépen.... grrrrrrrrrr :@

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 22:31:29

Ma úgy tűnt, hogy nem is rossz csapat ez a Toro!

rexford 2008.11.23. 22:39:23

Végre egy kis öröm is ért ezen a hétvégén.

nalazo 2008.11.23. 22:40:14

Eltűnt a hátunkról a Milan bűzös lehellete.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.23. 22:50:04

nalazo, azért 3 pontos előnynél még korai az ünneplés!

calcio_di_rigore 2008.11.23. 22:50:35

Pedig állítólag ezt a Torinót parádézva kell megverni. A milánói középcsapatnak nem sikerült.

Benito, pl. a Rómát, de a Genoát is, amíg kellett.

Csörszike 2008.11.23. 23:19:40

a benficás gyerek di maria. és télleg kurvajó. basszus, argentinában gyártják a zseniális csatárokat???
sztem a Juve kérdésben nem a középpálya a kulcs, hanem a védelem. molinaro mellett legro, mellberg se a szakma csúcsa...zebina meg, jézusom!

drani 2008.11.24. 08:30:10

popp,
miért volt véleményes a tizi? szerintem egyértelmű volt

sh4d0w 2008.11.24. 09:32:28

calcio_di_rigore: a középcsapatos témára térjünk vissza a bajnokság befejeztével.

drani: ez a 11-es legalább olyan röhejes volt, mint azok, amiket az elmúlt hetekben megítéltek a javunkra.

Az edzőkérdés továbbra is létező probléma a Milannál; egy csatárral játszunk, de kesergünk, hogy kevés gólt rúgunk; ha nálunk a vezetés, ráülünk az eredményre, ahelyett, hogy még bevágnánk 1-2 gólt és ad acta tennénk az adott meccset. Rossz a taktika, motiváció: "balra a Kurszk roncsai, jobbra pedig egy halom bálnafos hever", azaz a Mariana-árok mélyén.

drani 2008.11.24. 09:38:55

sh4dow,
köszönöm a kimerítő magyarázatot, most már sokkal világosabban látom a tizenegyest. Azért volt véleményes, mert röhejes. Akkor azt kérdem Tőled: miért volt röhejes?

tjunior 2008.11.24. 09:40:03

ööö...kicsit értetlenül állok ezelőtt a fogalmazás előtt, egyrészt igaz másrészt a leírtakat eddig is tudtuk.
pl. védelem, lehet fikázni őket mert az tény hogy nem Cannavaro-Thuram-Zambrotta szaladgál a kapu előtt de azért az a pofátlan statisztika mégis csak azt mutatja,hogy 13meccs/9gól csak az Inter kapot kevesebbet.
Persze az átigaozási időszakból fájdalmasan hiányzik egy csabi alonzó leigazolása(mer lassú..jézus mária!) meg Szekó valóban egy diletáns, és persze Ranierit se lehet érteni hogy Gio vagy de Ceglie mi a gyászért nem kezd végül télen tényleg kellene 1-2 ember (Diego?ez a vezetőség sosem fogja tudni idehozni,Aquilani?dettó,úgyis a disznópásztor fricc lesz a megoldás mert olcsó és az mostanában a fő szempont)de ezek a dolgok nem új valamik, amikor a 7meccses nyerő szériában voltunk senki sem fájtak annyira, meg ha nyerünk legközelebb akkor sem fog, csakhát ugye az Intertől fáj kikapni egy igazi Juventinonak. Ezzel együtt nem omlott össze a világ mint az írás sugalja, kicsit talán még talán túlságosan a meccs hatása alatt fogalmazódott.

sh4d0w 2008.11.24. 09:48:48

drani: azért, mert Kaladze combjáról pattant a karjára a labda, nem nyúlt a labdáért. Újabban kezezésnek csak a szándékosat kell lefújni. Mint mondottam azonban, ilyeneket az elmúlt hetekben számos alkalommal befújtak a Milannak, de azok legalább ennyire, ha nem jobban voltak véleményesek, röhejesek. Sajnos nem ezeken múlik a csapat szereplése...

drani 2008.11.24. 10:11:37

sh4d0w,
igazad van abban, hogy a szabály a kézzel történő szándékos labdaérintést bünteti. Viszont ennél sokkal kevésbé szándékos kezezéseket is simán befújnak. Olyan ez, mint a leshelyzetek megítélésénél az egyvonal esete, azokat is tovább kellene engedni.
Mindazonáltal én nem éreztem röhejesnek a tizenegyest, annyira megváltoztatta a labda útját a kézmozdulat. Kaladzéból egyébként is kinézem, hogy belepaskol.

Azazello007 2008.11.24. 10:14:54

OFF: m1-en szerdán Kolozsvár-Roma. Végre normális meccs:-) Istenem, mennyivel jobb ez, mint amikor még SZAVAZÁSSAL lehetett dönteni a közvetítésekről...

hogy5 2008.11.24. 10:43:31

Forza Inter!!!!!
Manninger kapusotok kivedhette volna Muntari nagyon bena loveset-ha nem a les reklamalasaval foglalkozik; JOL JELLEMZI EZ A JUVENTUSI MENTALITAST: -a birok segitsegevel nyerjuk meg a meccset, a palyan mar nem is kell annyira hajtani-. Egyebkent meg szar unalmas meccs volt.De jó érzés a nagypofájú Juventust legyőzni.
Fc.Juventus=sport szellemenek meggyalazasa.az olasz foci szegyene.koztorvenyes bunozok, arcatlan csalok.aki meg nekik szurkol,vagy teljesen elvakult szurkolo,vagy jellemeben feslett,bunpartolo anti-sport-ember. Szegyeljetek magatokat! Es ez vonatkozik a Milanra es berlusconira is-mert ok is benne voltak a buliban,teljes bedobassal.

sempreLippi 2008.11.24. 10:44:24

hát én nem tudom, hogy van a szabálykönyvben, de "újabban csak a szándékost kell lefújni"?
ha véletlenül kezemre pattan egy kapuba tartó labda, akkor mi van?

logikusabb lenne azt mérlegelni, mit akadályozott meg a labda és kéz találkozása - jelen esetben azt, hogy eljusson az ötösön álló csatárhoz. a szándékot elég macerás megítélni ha nem nyúl a játékos a labda felé.

egyébként tényleg elég fura volt nézni kaká milyen arrogáns és frusztrált lett az utóbbi időben.

giacinto 2008.11.24. 10:48:35

szerintem sehol nem pattant meg az a labda, nyílegyenesen repült kaladze oldalt integető kezérte ami megakadályozta hogy eljusson a torinói csatárig. ennél tisztább 11-es kevés van.

Hispan07 2008.11.24. 10:50:41

Nem volt tizenegyes, de gyenge dolog lenne erre hivatkozni az utóbbi hetek szerencsés győzelmei után. Egyszerűen nem meggyőző a csapat, nem bírunk gólokat lőni, nem jön ki a tudás, ami az egyes játékosokban van. Szerintem részben az elcseszett taktika miatt is, de a játék nem bír összeállni - lehet hogy nekünk is egy C. Zanetti szintű zseni hiányzik, mint a Juvénak..? Mindenesetre ez a védelem botrány, bármikor, bárki ellen gólképes, jó öreg Paolo apánk és szerencsétlen Nesta helyére nem ártana elkezdeni kevésbé menő, de annál hasznosabb játékosokat igazolni, mert ez a Kaladze (még ha most nem is volt hibás), nem egy életbiztosítás, hogy ne fogalmazzak durvábban.

Ami pozitívum, hogy végre Pato gólt lőtt, és úgy tűnik, Dinnye mégse csak PR igazolásnak volt jó. Meg azért a Juvét még mindig megelőzzük, ami soha nem gond.

És persze a 3 pont hátrány sem sok, de a Milantól ez egyszerűen kevés.

drani 2008.11.24. 11:18:23

hogy5: köszönjük a magvas gondolatokat, miszerint mindenki csaló, kivéve az intert, remélem nem kezdődik el megint a vita erről.

sempreLippi,
az van a szabálykönyvben, hogy csak a szándékos kezezést kell lefújni.

Hispan07,
szerintem nem kell szomorkodnod, mert elég jól játszott a milan előrefelé, csak hát a védelem...
Maldini nem fogott ki nagyon jó napot, de ez nem is lett volna baj, ha van még egy használható társa a védelemben. A csapat többi része szerintem jó volt, Pirlonak még bele kell jönnie, de akkor nagyon jók lesznek.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.24. 11:33:17

daneeka
popp bocs!
Brighi a Chievóból ment Rómába, és Veronában is zseniális volt. Én viszont azt nem tudtam, hogy végigjárta az Undereket.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.24. 11:34:11

bent hagyom hogy5 kommentjét, de már most szeretném felhívni mindig érzékeny lelkületű juventusi szurkoló figyelmét, hogy hagyja figyelmen kívül hanyag eleganciával.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.24. 11:40:21

popp
Fellapozva a Brighi-dossziét :)), így néz ki a gyerek fekvése: 2004-ben a Juve a Romának adta végleg, Emerson kapcsán. Kölcsönbe ment, még akkor, a Chievóhoz, majd 2007-től tudjuk, hogy kit erősít.

Gabez 2008.11.24. 11:45:31

hogy5: mint Inter szurkoló mondom, ezzel a stílussal nem sok tiszteletet vívsz ki magadnak, sőt...

Szép gólokat lőtt a Milan, meg kell hagyni, de Pato olyan, mintha a tavalyi Gilardino-t látnám, sorban hagyja ki az ordító helyzeteket, és a csapat is olyan, mintha hiányozna belőle a "killer instinct": elfocizgatnak, hű de szép, hű de jó, aztán szép lassan elpotyogtatják a pontokat. Persze így a jobb...:)

_alerob 2008.11.24. 11:47:25

:D:D te jó ég .. no comment....

nalazo 2008.11.24. 11:49:08

hogy5, mint Inter szurkoló veled örülök a győzelemnek, de ha tréfáltál, akkor elvetetted a sulykot. Ha nem, akkor komolyabb a baj. Maradjunk annál a minimumnál, hogy a többiek nem ellenségek, csak ellenfelek.

Itáliainagysándor 2008.11.24. 11:55:19

Gratula az Internek a győzelemhez, most hiányzott a Juvéból a tűz (de szerintem az Inter sem volt éppenséggel érces).
Sajna bejött a tippem, hogy Tiagot nem szabadott volna kezdetni, Nedved be középre és a helyén Giovinco, amúgy Camo nem érezte magát 100%-os állapotban és inkább Marcionninak adta át a kezdés lehetőségét, őszintén megvallva hiba volt.

Sajna a korai sérülés megfogta a csapatot mert ez a szerkezeti átalakítás a meccs közben Ranierinek nem megy (sajnos).

Viszont az x-reálisabb lett volna a játék képéhez, de ettől függetlenül gratula, mert ezt gólra játszák.

ASRM 2008.11.24. 12:02:33

Reméljük ez a Brighi gyerek komolyan gondolja és hosszabb távon is hajlandó lesz ezt a teljesítményt nyújtani. Tegnap először játszott a Roma az idei szezonban úgy, ahogy elvráható, hittel és alázattal és nem csak 25-30 percig. Ilyen játékkal még szinte bármi elérhető és ilyenkor látható az is, hogy más élcsapatokkal ellentétben nálunk nem elsősorban a játékosállománnyal van probléma.

kroos 2008.11.24. 12:03:58

Ranieri a chelsea szineiben nyerte el a legrosszabbul cserélö/meccselö ember cimét.Pedig akkor még nem is tudhatták hogy valneciában alul tudja mulni ezt is.

WallyB 2008.11.24. 12:05:21

"Amaurit viszont már nem engedte a spori (amit egyébként a túloldalon megengedett)."

Ööö... egy meccset láttunk kedves Calcio_di_Rigore? Nem mindig a bíróban van a hiba, ha kikap a csapat...

Hogy5... ez gáz, Inter drukkerként mondom. Gondold át még egyszer, vagy menj az NS fórumra, ott divat fröcsögni.

drani 2008.11.24. 12:09:59

Ha az Inter megnyeri a bajnokságot, akkor szerintem a védelme miatt lesz. A Julio Cesar-Cordoba-Samuel védelem már-már Buffon-Canna-Thuram szintű.

ASRM 2008.11.24. 12:15:53

Inter-Juve-hez: maximálisan egyetértek _benitoval. A szombati derbit úgy is fel lehet fogni - minden pejoratív hang nélkül - mint a minőség győzelmét. De hogy ez a minőség mekkora idén, hát ebben vannak kétségeim, az erős középcsapatok vs. nagyok kiegyen súlyozott küzdelme nem feltétlenül a középcsapatok masszivitását jelenti, még ha mostanában tisztul is a kép a táblázat élén. Az alábbi cikk is vmi hasonlót fejteget:www.channel4.com/sport/football_italia/blogs/gr19.html

kroos 2008.11.24. 12:17:12

drani-nálam ez egy kissebb lol...bocs

drani 2008.11.24. 12:30:04

kroos, semmi baj, én is nagyokat kacarászok rajtad

Itáliainagysándor 2008.11.24. 12:36:19

kroos-on én is:D
Sajna, ha lesérül valaki ma meccsen és nincs a posztjára játékos a padon, nagyon nehéz csodákat elérni.

kroos 2008.11.24. 12:38:49

Buffon-Canna-Thuram 3 világbajnok,korukat meghatározó védöjátékos,és a legjobbak voltak a posztjukon+még egy csapatban is játszotak.A parmaban meg sensini volt a 3. védö,ö se piskota.
Ehhez hasonlitottad cordoba-t?Meg samu-t?Jó játékosok tény.De azért nem akkor klasszisok mint Cannaék voltak anno.

Gabez 2008.11.24. 12:41:20

drani: vedd hozzá a Maicon-Maxwell kettőst, és máris megvan a serie a legjobb védelme. ;)

JC - Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell.

kroos-on mindenki kacarászik ;)

Itáliainagysándor 2008.11.24. 12:43:02

Ez tény, de ők így együtt alkottak hatalmasat, nagyon összekovácsolódtak és érezték egymást, külön-külön már nem megy annyira nekik.

drani 2008.11.24. 12:56:04

kroos,
köszönöm, hogy kifejtetted mire gondolsz, de továbbra sem értek egyet veled. Én azt mondtam, hogy a JC-cordoba-Samuel védelem mármár úgy játszik (jelenleg) mint a parma és juve nagy védőhármasa. Abban igazad van, hogy nagyobb nevekből áll, és abban is hogy világbajnok mindhárom. Csak az érveid nem zárják ki azt, hogy az inter védelme is hasonló színvonalon játsszon. Te - többek között - azzal indoklod a LOL-t, hogy az interben nem Sensini a 3. védő.
Hát nekem meg ez LOL

VÉvé 2008.11.24. 13:04:24

Maiconnál a posztján most valószínűleg nincs jobb a Serie A ban. Gyors, agresszív, glerős, jól ad be, mi kell még egy szélső védőnek.

OFF:Amúgy nagyon tetszik az oldal most találtam rá.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.24. 13:04:41

drani, de Matrix is világbajnok, sőt grosso is, milyen védelem volt itt, Matrix, Grosso, cordoba, világbajnokok. :))))

Ha Buffon Canna Thuram inter játékosok lettek volna, csak 3 szarkupac világbajnokok lennének. :PPP

kroos 2008.11.24. 13:06:45

nem sensini az indok az csak adalék.
Azt is megnézhetjük hogy ök a parmaban milyen más csapatok elött voltak a legjobb védelem.
pl a milanban maldini,costacurta,Desailly
lazio-nesta-mihajlovic-stam
roma-samuel-panucci-aldair.
egyszerüen a mezöny is erösebb volt.

Ipa 2008.11.24. 13:14:54

kroos, utólag megszépülnek az emlékek. Az említett védelmeknek is voltak szar meccseik.

kroos 2008.11.24. 13:18:14

Ez igaz.Talán ezért etalon nálam a Lörinc-Bánfi-Urbán-védelem..:D

drani 2008.11.24. 13:22:48

a parma 96/97 ben 26 kapott gól 34 meccsen,
juve 04/05 ben 27/38
juve 05/06 ban 24/38
inter 07/08 ban 26/38
inter 08/09 ben 7/13

szerintem nem szignifikáns a különbség
amúgy a roma 03/04 ben 19/34 !!! (2. lettek)

Hispan07 2008.11.24. 13:31:05

Hát azért a valaha volt legjobb védelem Olaszországban a Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini volt. Elfogult vagyok, de akkor is.

Gabez 2008.11.24. 13:37:36

hű az a 19/34 nagyon durva

az Internél idén, ha tartja a formát, akkor 21/38 lehet, az se rossz

drani 2008.11.24. 13:42:41

Hispan07,
nem Baresi játszott Maldini mellett? De nem biztos. Amúgy szerintem is ez a legjobb védelem.

kroos 2008.11.24. 13:47:53

Hispan jól irta.
akik látták azok szerint meg ez volt a legjobb.:
Sarti Burgnich Picchi Guarneri Facchetti

Hispan07 2008.11.24. 13:48:47

de drani, úgy volt, összecseréltem őket véletlenül, bocsi

Hispan07 2008.11.24. 13:49:27

vagy most már nem is tudom... megnézem :)

Hispan07 2008.11.24. 13:57:48

Tassotti-Baresi-Costacurta-Maldini, jól írtam elsőre :)

és ha már a számok: 93/94 - első hely, 34 meccsen 36 rúgott, 15 (!!!) kapott góllal (idén 13 meccsen kaptunk 10 gólt, és azóta a legjobb ilyen mutatónk 24 gól volt 34 meccsen...)

kroos 2008.11.24. 14:00:06

Ja. a hibapont a kapus Rossi volt.bár e védelem mögött nem volt sok dolga.Föleg hogy elöttük szürt albertini+desailly

giacinto 2008.11.24. 14:36:37

kroos!

ha a szezon végére az inter kevesebb gólt kap, mint az emlitett 3-as bármikor, elismered hogy jók?

valószínűleg még akkor sem, tuti akkor is kitalálnál valami idióta mentséget.

egyébként idén a cordoba-samuel kettős 2 meccset játszott együtt.

WallyB 2008.11.24. 14:44:16

Dehát most hétvégén Mátrix játszott El Muro mellett... féltem tőle, de ő is jó volt most.

kroos 2008.11.24. 14:44:32

elismertem hogy jók eddig is.csak azt mondtam enm olyan jók mint Cannaék voltak a parmaban.
A kapott gólok száma nem adja vissza feltétlenül a védelem erejét,az a csapat védekezését mutatja.
pl abban a pármában Bogossian meg a kiöregedö d.baggio szürt.a széleken vanoli meg fuser játszott.
szoval sokkal inkább nyomás alatt voltak mint egy olyan csapat aki védelme elött 3-4 védekezö játékos játszik.
De emlithetnán itt a reált is példaként.Rengeteg jó védöt igazoltak de mind belebukott a madridi kalandba,mert nehéz védekezni egy olyan csapatban.

drani 2008.11.24. 14:46:19

megnéztem a 94-es vbn hogy állt fel a védelem. Érdekes, hogy Baresi csak az 1. csop.meccset és a döntőt játszotta végig (asszem sérülés miatt), Costacurta a döntő kivételével az összeset, Tassotti csak az írek és a spanyolok ellen, Maldini az összeset végig. Mellettük Apolloni, Bennarrivo és Mussi játszott.
A Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini négyes csak a kezdő meccsen játszott együtt.

giacinto 2008.11.24. 14:50:43

a spanyol bajnokságban eleve nehéz dolga van az ide érkező itáliai védőknek, mert nincs annyira megszervezve a játék mint a serie A-ban. sokkal nagyobb nyomáűs helyeződik a védőkre hátul, igy könnyebben hibázhatnak. lásd canna és samuel esete a realban. nem véletlen hogy chivu tavaly nem a barcába vagy a realba ment...

kroos 2008.11.24. 14:52:56

Baresi sérüléssel bajlodott végig,a döntöben is sérülten vállalta.
tasotti benyomott egyet l.enriquének,amiért kinyomták.
Mussi volt sacci nagy kedvence.és akapus (marcegani,bucci,pagiluca) még nem is beszéltünk.

sundin 2008.11.24. 15:02:37

kroos, te sosem alszol?
Tasottit nem állította ki Puhl, pedig ott vérzett el előtte Luis.

kroos 2008.11.24. 15:14:26

de a felvételek alapján elmeszelték.

sundin 2008.11.24. 15:19:33

Erre nem emlékeztem.

tjunior 2008.11.24. 15:40:11

na jó akkor ha vita van a védelmekről akkor én bedobok egy régebbi juve védelmet Zoff-Cabrini-Gentile-Scirea-Brio, ebből az ötösfogatból ugye 4világbajnok meg megnyerték az összes létező klubtrófeát a scudettókról már nem is beszélve

kroos 2008.11.24. 15:45:33

helyesen zoff-gentile-scirea-brio-cabrini.

Mr.AT 2008.11.24. 16:30:26

Sporttársak, Julio Cesar konkrétan Buffon cseréje se nagyon lehetne, nem hogy egy szintű kapus vele...

Cordoba és Samuel évek óta megbízható, jó védő, és Maicon-ra se lehet panasz (bár ő az én szememben már eggyel kisebb klasszis, mint a két középső védő, minden szép megoldása ellenére), na de Mr.Brazilválogatott a kapuban... olyan, mint Dida volt fénykorában: vannak hihetetlen védései, s néha van egy-egy elcsípett reflexmozdulata, ami bekerül a "top5"-ba, de meg sem közelíti azt a hihetetlenül nyugodt, kiegyensúlyozott, erőt sugárzó stabilitást, ami Buffont jellemzi.

Aki játszott már klasszis kapussal a háta mögött, az jól tudja, hogy mit jelent, hogy egy kapus nem kap potyát. Nem a bravúr a nagy dolog, mert arra egy beálló mezőnyjátékos is lehet képes, ha szerencséje van, hanem az, hogy 300 meccsen nem kap egyetlen olyan gólt sem, amit alapesetben biztosan kell védenie egy kapusnak. Dida, Frey, Kahn, Casillas - szinte az összes nagy dicsekedhet pár szép lepkével. Buffon pedig emellett a hihetetlen stabilitás mellett mutat be meccsenként min. egy bravúrt.

Többek közt ezért hiányzik nekünk annyira most is (mint mindig, mikor eddig sérült volt) - s azt csak halkan jegyzem meg, hogy ha ő áll a kapuban a hétvégén, akkor Muntari röhejes eltört labdája nem gól, s akkor az ilyen "hogy5"-höz hasonló frusztráltan fröcsögő kisfiúk nem vernék itt a gusztustalan nyálukat.

Gabez 2008.11.24. 16:36:43

1. JC mikor kapott potyát?
2. a hollandok ellen az eb-n az első két gól Buffoné..

Tényleg nagyon jó kapus, ha nem a legjobb, de azért nem isten, hibázik ő is és korántsem akkora a különbség JC és közte, mint gondolod. És ha minden meccsen védene, akkor többet is hibázna, de nagyon sokat sérült.

Mr.AT 2008.11.24. 16:51:14

Hát, Gabez, 2-3 éve még JC-n röhögött az egész Serie A (velem együtt), mikor Toldoval egymást múlták alul az Inter kapujában... Egyszerűen nem klasszis kapus, ennyi.

Buffon pedig egyáltalán nem gyakran sérült, egész pályafutása során 3 olyan sérülése volt, ami miatt 2 hónapnál többet kellett kihagynia, ebből 1 még a Parmaban, ami miatt anno ugye az EB-ről is lemaradt.

Gabez 2008.11.24. 16:59:59

Hát nem tudom miről beszélsz, 2 éve az Inter agyonvágott szinte mindenkit, JC nagyon jól védett végig. Kérdezd meg benitot, ő jobban tudja ;)

JC és Dida pedig kb olyan, mint Buffon és Manninger. Csak Manninger nem olyan jó színész...

Hispan07 2008.11.24. 17:09:55

A pár évvel ezelőtti Dida bőven volt olyan kapus, mint Julio Cesar. Mára nagyjából semmit nem ér, de elég sportszerűtlen egy kiégett és egy csúcson levő kapust hasonlítgatni.

Itáliainagysándor 2008.11.24. 17:11:11

Szerintem felesleges a 2-kapus összehasonlítása.
JC is jó, Buffon is jó. Persze mindenkinek a saját csapatában játszó játékos a jobb.
Buffon meg sokat sérült???? Na ne nevettess, az elmúlt 1 évben volt tapasztalható nála egy hátfájdalom ill. most egy combizom szakadás. De ne állítsad már be Gabez sérülékeny játékosnak, ez vicc:D

Persze 2-éve mindenkin röhögött JC:D:D:D:D
És a világtörténelem legjobb védelme van az Internél mi??? Az elfogultság határtalan tud lenni úgy fest:D:D:D

Mr.AT 2008.11.24. 18:24:58

Gabez, ízlésekről felesleges vitatkozni - zárjuk rövidre annyival, hogy SZERINTEM Julio Cesarnak is nagy a szerepe abban, hogy az Inter minden évben alaposan pofáraesik a BL-ben, általában vmi szimpla középcsapat ellen.

Ezen a poszton az Interben (ugyanúgy ahogy a ManU-ban, a Bayernben vagy a Realban) a világ legjobb kapusainak egyike kellene, hogy játsszon, most pedig nem ilyen kapus játszik ott, ennyi - ahogy a Bayern már most is szív emiatt, az Inter is fog, ne aggódj.

Ez az én véleményem, egyetérteni persze nem kötelező.

drani 2008.11.24. 18:27:42

Itáliai....
te miről beszélsz? ki mondta, hogy a világtörténelem legjobb védelme van az internél?
szerintem is jobb kapus buffon, de JC nem sokkal marad el mögötte.

giacinto 2008.11.24. 18:30:37

így van, nem kötelező egyetérteni a hülyeséggel. elég ha nekünk klasszis kapus Julio, te gondolom biztos többször látod játszani mint az interesek...

Gabez 2008.11.24. 18:34:24

Mr. AT, sztem veled senki nem ért egyet ;)

drani 2008.11.24. 18:39:42

Mr. AT,
itt most kellene linkelgetned a potyákat. (lehet, hogy vannak, én nem tudom)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.24. 18:54:40

www.youtube.com/watch?v=VSLYkWJ0QUA&feature=related

Hát az eb-n harmatgyenge volt. Kezd csak a navéből élni, de meglátjuk mikor visszajön.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.24. 20:05:06

GC, hát a hollandok elleni tényleg nem volt élete meccse a nagy Giginek, de a románok ellen pontot mentett egy kamutizi hárításával, a franciák és a spanyolok ellen pedig már gólt sem kapott. www.youtube.com/watch?v=sbMPVHrKmew Azt mondani tehát, hogy harmatgyenge volt orbitális csúsztatás.

drdugo 2008.11.24. 20:42:45

"helyesen zoff-gentile-scirea-brio-cabrini. "

Boninit ki ne felejtéstek. Ha nem San Marino-inak születik, akkor valszeg ő is a világbajnok csapat tagja lett volna.
akkoriban 5 védős felálllással nyomta a Juve, vagyis inkább 4 védő +1 liberó.

calcio_di_rigore 2008.11.24. 21:14:05

"Oscar del calcio" jelöltek:

Legjobb kapus: Buffon, Julio Cesar, Frey

Legjobb edző: Ancelotti, Prandelli, Spalletti

Legjobb fiatal: Balotelli, Giovinco, Hamsik

Legjobb bíró: Morganti, Saccani, Rosetti

Legjobb védő: Chiellini, Mexes, Nesta

Legjobb olasz: De Rossi, Pirlo, Del Piero

Legjobb légiós: Ibrahimovic, Kakà, Mutu

Romanista 2008.11.24. 21:15:24

Nesta? él még szegény?

calcio_di_rigore 2008.11.24. 21:27:32

Gondolom csak a neve miatt került be, mondjuk tudása alapján egyértelműen a Serie A legjobb védője, a legnagyobb tanár, az egyetlen szimpatikus Milan játékos.

Romanista 2008.11.24. 21:38:51

egyetértek, de már vagy egy éve nem láttam kb.

egyébként részemről:
Buffon, Spalletti, Hamsik, Rosetti, Mexes, Del Piero (De Rossi),Kaká.
márha ez tavalyról szól.

drani 2008.11.24. 21:47:46

calcio,
neked Maldini ellenszenves?

calcio_di_rigore 2008.11.24. 22:06:38

Nem ellenszenves. Tisztelem, de amúgy közömbös.

giacinto 2008.11.24. 22:17:16

Morganti?? :))) Gila szavazta be vagy mi?

JULIO CESAR
Prandelli
Hamsik
Saccani
Chiellini
De Rossi
IBRA

_alerob 2008.11.24. 22:21:55

Hamsik is ottvan, de Giovinco kis túlzással bent tartotta az Empolit.

nalazo 2008.11.24. 22:22:22

Mr.AT neked nem véleményed van, hanem rögeszméid. Inkább a törölköződdel osztanád meg ...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.24. 22:39:12

Mutu helyén, ott van Lavezzi helye! Hülye Oscar del calcio!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.24. 23:04:38

Én Freyt, Spallettit, Hamsikot, Mexest, Del Pierot és Ibrát díjazanám - bíró ügyben meg passzolnék.

mbemba, szerintem Mutu telejesen jogosan van ott a jelöltek között, mind az UEFA kupában, mind a bajnokságban vezére volt a liláknak.

Egy pár jelölés láttán viszont én is lestem, mint a bagoly. Szóval Ancelotti, Nesta és Pirlo idei jelölései épp a saját tehetségükhöz és érdemeikhez méltatlanok leginkább. Pirlo helyett egyértelműen Di Natalét jelöltem volna még az is lehet, hogy neki adnám az Oscart. Ancelottinál akkor már R. Mancini is jobban megérdemelné, ahogy Nestánál Panucci vagy Gamberini, esetleg Cordoba.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.25. 07:44:11

popp
Így jobbacskán belegondolva - és nem pütyögve valamit hamarjában - értem én Mutut. Sőt, talán tisztelem is az oszkárosok döntését, mert nem azt díjazták, h ki most hogyan produkál, hanem az év volt a fontos. Bár, láttam, h az Udinese ellen megint jó volt.
Szóval, legyen Mutu. Jó, ok.

Gabez 2008.11.25. 10:27:16

Mire adják az oscart, a 2007/2008-as idényre?

Ha igen, akkor tényleg érdekes pár jelölt, akik sokat voltak sérültek, vagy a sérülés miatt formán kívül voltak, pl Kaká, Nesta (??). És hol van Mancini, mint edző? Ancelotti meg bekerült? Kicsit fura ez a lista.

Nálam JC, Spalletti, Hamsik, bírókat nem néztem, Chiellini és Mexes közül lehetetlen jót választani, akkor már sokkal inkább Juan, aki sokkal kiegyensúlyozottabb és kiforrottabb, mint Mexes, a pulykakakas, a legjobb olasz De Rossi volt, ADP csak minden 3-4. meccsen villantott, a legjobb légiós jó kérdés, Ibra nem mindig játszott jól, Kakáról nem is beszélve, Mutu talán egyenletesebb teljesítményt nyújtott mindkettejüknél, de pl. Cambiasso pedig sokkal jobbat...

Itáliainagysándor 2008.11.25. 10:35:55

Gabez
ADP szerzett egy gólkirályi címet és többször mutatott bombaformát, az nem csak 3-4 meccsenként volt szerintem... De persze Juvés semmiképp ne kerüljön bele, fújjj:D

Gabez 2008.11.25. 10:42:24

Itáliainagysándor: jah de csak tavasszal volt igazán jó, DR meg egész évben.

drani 2008.11.25. 11:28:53

csakhogy ADP egy jó meccse annyit ér, mint DDRnak 3

Romanista 2008.11.25. 11:41:40

na most nehogy félre értsetek mert Del Pierora tennék én is, de De Rossi a legelegánsabb védekező középpályás egy éve legalább. Pirlo megmakkant tavaly év vége felé, és "jókor" sérült meg mert szerintem ő már idegileg volt ki. Del Piero meg gólkirály lett, de azért hogy ha ez az érv mellette akkor azt se felejtsük ki hogy Trezegé eggyel volt lemaradva, tehát a csapatot nem csak ő húzta be.

az meg hogy Del Piero egy jó meccse 3 De Rossi meccsel ér fel egyszerűen nevetséges.
két jó Adriano meccs esőben ér 1,5 közepes szombati Lavezzit ami egyenértékű három jó Panucci meccsel a fehér Roma mezben ami pont kétszer annyit ér egy harmatgyenge Di Natale idegenben. dragonball kártyád nincs,hogy ezt fociba kell lemeccselni?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.25. 12:21:46

Romanista 2008.11.25. 11:41:40

Az én Fehér HóIbraSárkányom simán üti a te CsontVucsinicsLovagodat. :)

drani 2008.11.25. 12:33:02

Romanista,
én csak vicceltem, valójában 2 jó DDR meccs ér 1 jó ADP meccset ;)

Gabez 2008.11.25. 12:36:37

"csakhogy ADP egy jó meccse annyit ér, mint DDRnak 3" - ezt hogy kell érteni? van vmi skála, amin össze tudod hasonlítani, kinek mennyit ér egy meccse?

DDR végig jó volt, ADP nem. A posztjukon. DDR blokkolt 120 gólba tartó lövést, ADP rúgott 20-at, ki a jobb? ADP, mert ő rúgja, ő jobban a reflektorfényben van, amikor betalál?

Azért kíváncsi lennék, DDR mit tudna más csapatban, nem a megszokott közegében. Talán sosem derül ki, mert elég kicsi az esélye, hogy elmenjen Rómából.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.25. 12:45:17

"Talán sosem derül ki, mert elég kicsi az esélye, hogy elmenjen Rómából." - próféta szólna belőled, sajnos a Roma ingatag anyagi helyzetében akármikor beüthet egy kényszerű kiárusítás.

Gabez 2008.11.25. 12:55:28

DDR Totti nyomdokain jár. Ne is menjen el Rómából, mert akkor szétesik a csapat és nem lesz kivel jókat meccselni...;)

Aquilaniban nem vagyok biztos...

ASRM 2008.11.25. 12:57:51

Én se, de inkább egy DDR, mint három AA, ha már a kártyáknál tartunk.

Mr.AT 2008.11.25. 13:08:03

Gabez, te olyan szinten vagy elvakult és szubjektív, hogy az már szórakoztató... :-) Mancini, mint edző? :-) Muháháhá... Mancini-n minden focihoz és taktikához kicsit is értő ember teli szájjal röhög, a létező legalkalmatlanabb ember, aki kispadon valaha is ült. :-)

És ADP nem volt jó? :-) Gólkirály lett, kisbarátom, már ha érted a szó jelentését. :-) A csapat igazi motorja és vezére volt, végighajtotta/küzdötte a szezont és rúgott 20 gólt, ennyi idősen is. Elég nehéz vitatni, hogy a tavalyi szezon legemblematikusabb figurája volt minden korábbi érdemétől függetlenül is.

A "DDR blokkolt 120 gólba tartó lövést" mondatod meg érdemben nem is kommentálnám, csak annyit jegyeznék meg, hogy ha 38 meccsen 120 gólba tartó lövést blokkolt volna, akkor jobb lenne a védési mutatója, mint Doni-nak... :-))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.25. 13:11:34

Danielének komolyabb szerződése is van, mint Albertonak. Utóbbinak sérülékenysége is amellett szólna , hogy nagyon kecsegtető ajánlat esetén el lehetne gondolkozni az eladásán.

Na de cikk eredetileg Juvéváről szól, a zebráknak meg ma újabb fellépése lesz Péterváron. A mai menüből ezt a meccset várom leginkább. Ha nyer Zenit megkavarhatja a csoportot és akkor mindenképpen ki-ki meccset játszik
Madridban. A Juve viszont már továbbjutott, úgyhogy nyer a Zenit a leningrádi cidriben. Ja és háromnegyed hétkor kezdődik a meccs!

sempreLippi 2008.11.25. 13:39:16

feltéve, hogy lesz meccs.
madridban a hó miatt, szt.péterváron a reggeli robbantás miatt maradhat el.

sempreLippi 2008.11.25. 13:39:47

(na, boriszovban, nem madridban, bocs)

ASRM 2008.11.25. 13:54:52

Nyugi Mr At, senki nem kakarja Del Pierotól elvenni az olasz Oscart, kapja meg, hiszen ő egy ikon.
Lábjegyzet: kérdés persze, hogy hogyan hasonlítod össze a különböző posztokon játszó játékosokat. Egy lehetséges megoldás, hogy nem egymáshoz, hanem a saját posztján játszókhoz hasonlítod mindegyiket, elfogadva, hogy a különböző posztok legjobbjai nagyjából hasonló szinten vannak. Ebben az esetben azt kell nézni, hogy ki a leginkább kiugróan jó saját posztján. Innen nézve Alex nem annyira kiugró a 21 góljával, Borriello is rúgott 19-et, védekező középpályás poszton viszont, legalábbis az olaszok közül a tavalyi szezonban DDR abszolút kimagasló volt.

Mr.AT 2008.11.25. 14:06:39

Azt azért jegyezzük meg Alex védelmében, hogy őt meg ne hasonlítgassuk klasszikus centerekhez (Trez, Boriello, Gila, Pippo stb.), akiket egy az egyben kiszolgál a csapat. Alex a góljai nagy részét magát előre cselezve, összjátékban kijátszva, esetleg szabadrúgásokból szerzi, ami objektíven is nagyobb érdem, mint a klasszikus centerek "utolsó mozdulata". (Jól mutatja mindezt, hogy Trez is, Boriello is a góljainak legalább felét fejesből szerzi.)

Nem nagyon hiszem, hogy tavaly volt olyan csatár a Serie A-ban, aki akár csak megközelítette volna Alex teljesítményét.

DDR teljesítményét senki nem vitatja, de ez egy kvázi szürkébb, kevésbé szem előtt lévő poszt, sokkal nehezebb objektíven megítélni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.25. 14:17:36

Igaz Ibra csak 17-t lőtt, de hiányzott v 2 hónapig.

calcio_di_rigore 2008.11.25. 14:25:57

Abból a felét büntiből.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.25. 14:33:30

Igaz, bocs, nem tudtam, hogy az nem számít bele.

Itáliainagysándor 2008.11.25. 14:53:21

Azért eléggé csücskös Del Piero kvalitásait megkérdőjelezni, Ibra amúgy is légiósnak számít szóval nem érzem a vita jogosságát.

Alex amúgy az uccsó meccsen átengedett egy 11-est Treznek, nehogy elhúzzon tőle a góllövőlistán.
Alex meg nem befejező csatár ezzel legyünk azért tisztában.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.25. 14:59:03

Miért ki kérdőjelezte meg a ADP kvalitásait? Szal ha valaki nem használja az Isteni jelsző Del Piero neve előtt, akkor már vitát gerjeszt és az egész Juve tábor rátámad. :) lol

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.25. 15:01:21

"Azért eléggé csücskös Del Piero kvalitásait megkérdőjelezni" - szerintem senki nem vitatta Alex érdemeit és tehetségét, csak néhányan megengedtek annyit maguknak, hogy szerintük De Rossi jobban megérdemelné az Oscart -szerintem egyébként nem. Erre megint megérkezett nagy rössel az önérzetes Juve had.

Mr.AT 2008.11.25. 15:18:56

GC, ez így van... :-) Térdre borul, könnyes szemmel, áhítatosan hálát rebeg a sorsnak, hogy láthatja életében játszani! Ez a minimum. :-)

Holmi római jöttment sihedereket meg csak az Isteni ADP-ről szóló mondat lezárása UTÁN lehet szóbahozni, természetesen véletlenül sem összehasonlítást kezdeményezve, mert az már önmagában is sértő. :-)

U.i.: Mi az, hogy "jelsző"? :-) Van aki ármányt sző, van aki jelet? :-) (...van aki hálót, pl. Julio Cesar, akiről továbbra is tartom, hogy inkább várat védjen, semmint kaput...) :-)

nalazo 2008.11.25. 15:56:59

mRAT! Del Pieronak is léteznek korlátai, csak jóval kevesebb, mint neked. Ez a szavazás meg pusztán a szakértőkre kellene, hogy tartozzzon nem az elfogult szurkolókra. Védhetne Torgyán József is a Juventusban, neked akkor is ő lenne a legjobb kapus.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.25. 16:08:48

Mr.AT 2008.11.25. 15:18:56
pl. Julio Cesar, akiről továbbra is tartom, hogy inkább várat védjen, semmint kaput...) :-)

Hát ez is igaz, védhetne akár várat, mert pl a multkori meccsen sem volt szükség a tudására. :))

Gabez 2008.11.25. 16:13:18

Mr.AT: "Mancini a létező legalkalmatlanabb ember, aki kispadon valaha is ült. :-)"
Na ezzel a gondolatoddal is egyedül maradnál, mint sok másikkal...

"És ADP nem volt jó? :-) Gólkirály lett, kisbarátom, már ha érted a szó jelentését. :-) "

Hogyne tudnám, magam is az vagyok sokszorosan, igaz, más szinte(ke)n - sztem te viszont még nem fociztál nagy- és kispályán, vagy igen? biztos nem, mert akkor tudnád, hogy a gólkirály nem olyan, hogy végigviszi a pályán a labdát és bevágja...hanem mondjuk sokszor az 5ösön állva belerúg egy nagyot, mert ő a csatár, ő áll ott. Ééérted. És hol írtam, h nem volt jó? Azt írtam, hogy DDR jobb volt. Ne ferdíts...

"Elég nehéz vitatni, hogy a tavalyi szezon legemblematikusabb figurája volt minden korábbi érdemétől függetlenül is."
Aham, főleg akkor volt az, mielőtt aláírta az új szerződését. Jól jelképezte a pénzéhséget ;) Egyébként NEHÉZ vitatni? Kérdezz meg 10 embert rajtad kívül, 7-en tuti KÖNNYEDÉN vitatják.

A 120 egy hasra szám volt, nyilván csak a nagyságrendbeli különbséget akartam szemléltetni, de igazad van, így nehéz megérteni. Legközelebb kiböngészem a statisztikából, megígérem.

Mr.AT 2008.11.25. 16:15:37

nalazo, ki lenne itt a "szakértő", netán te, akinek a bunkó primitív személyeskedésen kívül érdemi hozzászólásod még nem volt? Felejts már el...

nalazo 2008.11.25. 16:25:36

Kedves MRAT. Ez egy olyan poszt, ahova bárki írhat, még én is, aki nem képzelem magam szakértőnek. A bunkó és primitív szavak rosszul hangzanak a te szádból. Az életben nyilván szóba sem állnék egy ilyen infantilis egyeddel, de itt minden belefér. Még te is barátocskám. Nem felejtlek el, ígérem ...

Mr.AT 2008.11.25. 16:25:36

Óóóóóó, Gabez, "magam is az vagyok sokszorosan"... muháháhá, és apukád is erős, meg dömpered is van? :-)))) Az, hogy lent a homokozóban labdáztok a kis barátaiddal, az most erősen indifferens az olasz labdarúgás megítélése kapcsán, ugye ééééérted...?

És ha már felérnéd a TV képernyőjét, akkor láthatnád, hogy ADP konkrétan az a játékos, aki "végigviszi a pályán és bevágja", s ha valakire, rá aztán végképp nem jellemző, hogy "az 5ösön állva belerúg egy nagyot". Kreatív játékos, éééérted - ha fele annyira jól bánnál a gondolataiddal, mint ő a labdával, most nem kellene evidenciákat magyarázni neked.

Kíváncsi vagyok, mégis mivel támasztanád alá azt, hogy "DDR jobb volt, mint ADP", figyelembe véve azokat a tényeket, hogy 1. látványosan csak kötözködni akarsz, 2. még látványosabban elfogult vagy, 3. almát akarsz a körtével összehasonlítani, 4. egy díj kiosztásáról beszélünk, amit jellemzően nem a védekező középpályások szoktak utcahosszal nyerni, függetlenül attól, hogy megérdemelnék-e vagy sem (nevezz meg pls egy védekező középpályás Aranylabdást az utóbbi 20 évből pl.), 5. az olasz gólkirály áll a mérleg egyik serpenyőjében, aki csapatkapitányként lényegileg a hátán cipelte a dobógóig az ezer sebből vérző Juvét. Ha valakihez hasonlítgatni akarnád, akkor hasonlítsd Tottihoz, aki szintén csapatkapitány, s szintén hasonló karizmatikus kisugárzása van egy egész csapatra, de ne egy feltörekvő fiatalhoz.

Mr.AT 2008.11.25. 16:29:06

nalazo, nem vagyok a barátocskád. Szerencsére. Az "életben mi lenne" c. kérdést meg ne feszegessük, mert lehet, hogy rosszul jönnél ki belőle.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.25. 16:43:27

Mr. AT, én úgy látom, ha osztatlan szeretetnek, nem is, de mindenképpen osztatlan tiszteletnek örvend Ale Del Piero a Serie A szakaszba renderesen kommentelők körében. Szóval nem is értem min húztad föl magad ennyire. Akkor mi van ha valaki úgy látja, hogy a tavalyi bajnoki címért végig harcban álló csapat egyértelműen legjobb teljesítményt nyújtó játékosa jobban megérdemelné az Oscart, mint a gólkirály?

nalazo 2008.11.25. 16:48:40

Semmi baj MRAT megbocsátok, és a szombati Inter győzelmet neked ajánlom.

Mr.AT 2008.11.25. 16:59:16

popp, azzal semmi bajom nincs, ha valaki a labdarúgás kapcsán eltérő véleményen van - ezért járunk ide, nézeteket cserélni. Bajom csak az ilyen jöttment senkiháziakkal van, mint ez a nalazo (nyáladzó?), aki ideesik a semmiből, s a témához abszolút nem kapcsolódóan beugat.

Félre ne érts, nem fogok álmatlanul forgolódni emiatt, csak kíváncsi lennék, az életben meddig állna meg előttem ez a szánalmas kis semmi.

ericcartmen 2008.11.25. 17:56:24

Azzal, hogy De Rossit "romai sihederezel" azért laikus képet állitasz ki magadról.
És azért feltörekvő tehetségnek sem nevezném, annál már régóta jóval több
Egyébként meg az egész táborból itt te vagy a legelfogultabb

ericcartmen 2008.11.25. 17:57:35

jav:
.."romai sihederezed", azért elég laikus....

drani 2008.11.25. 18:01:11

nekem a kedvencem ADP, de amit mrAT nyom, már nekem is sok...
ráadásul személyeskedő a stílusa

rexford 2008.11.25. 20:04:36

Nyugi srácok. Inkább azt mondjátok meg, hogy jó-e nekünk az, hogy ilyen viszonylag tét nélküli meccset is végigjátszanak az öregek?

rexford 2008.11.25. 20:20:47

Na bazmeg, most látom, hogy a másik topikban pont erről van nagyba szó.

giacinto 2008.11.25. 21:07:09

mindenféle elfogultság nélkül mondom hogy De Rossira szavaznék a vitában. egyértelműen. Egyre inkább azt érzem hogy delpiero erősen túl van már sztárolva (pl idén is aranylabdát akartak neki egyesek, mert belőtt 3 szabadrúgást kb, azon kívül meg szinte semmi...) Elismerem a pályafutását meg a címeit meg minden, de...

giacinto 2008.11.25. 21:13:33

ezt nem ide akartad gondolom :))

ADP az olasz Raul. egy az egyben.

_alerob 2008.11.25. 22:00:42

tudtam hogy valaki elő fogja ezt hozni. Mi nem csak a szabadrugásaira vagyunk büszkék, hanem a pályán nyújtott teljesítményére. én meg minden elfogultság nélkül mondom ha Gerrard, Ibrahimovic vagy Casillas is esélyes, Del Piero is. punkt.

nalazo 2008.11.25. 22:12:06

MRAT. Te vagy az NST Jan Slota-ja.

Majd más posztokban még találkozunk.

Addig is szókincsre fel!!!

Juverkusen 2008.11.25. 22:18:09

hispan, nem elfogult vagyok, csak reális. molinaro, legrottaglie, chiellini, camoranesi, marchisio, del piero, marchionni, buffon.. csak nem hogy olaszok?? mondj fele ennyit az interből+ milanból... sem diego, sem svájnstájger nem lesz zebra. ez sztem tök egyértelmű. az inter egy mákos undorító csapat. mondom ezt úgy, hogy tudom hogy jobbak voltak nálunk. de ne ilyen góllal nyerjenek már. a milan meg... kaka szimpatikus játékos.. volt.. idén annyira unszimpatikus, szimulálós nagyképűnek tűnik.. reklamál ha nem kap labdát, tiziket hoz össze... (azért kaka megpróbált egy tizit kiharcolni a 93. percben torinoban... nevetséges...)összevásárolt csapat az is.. lényeg h szar inter, szar milan, FORZA JUVE!!

halareaal 2008.11.25. 23:26:00

Julio Cesar klasszis kapus. tény, hogy pár éve Buffon összehasonlíthatatlanul jobb volt, de most kb egy szinten vannak. az meg, hogy Buffonnak nem volt potyája, orbitális baromság, kapott 1x egy olyan gólt ugyanis, amit a "potya" szó gyakorlatilag nem is ad vissza. 1x már belinkeltem kroosnak egy magasröptű Casillas vs Buffon vita keretében, keress rá youtubeon, Mr At.

Mr.AT 2008.11.26. 01:40:41

giacinto 2008.11.25. 21:13:33 "ADP az olasz Raul. egy az egyben."

Raul befejező csatár, Alex előkészítő. Raul talán még életében nem lőtt szabadrúgást a Madridban, Alex lassan már másfél évtizede az első számú szabadrúgáslövő Torinóban. Raul tavaly még saját korábbi árnyéka sem volt, Alex gólkirály lett. A Real alighanem szíves örömest kapna nemhogy Alexen, de bármilyen kreatív támadón jelen pillanatban...

Teljesen különböző emberek, teljesen különböző játékstílusok, s már évek óta teljesen különböző szintű formák. Ne süllyedjünk már le a Blikk szintjére, csak azért mert mindketten emblematikus figurái a klubjuknak...

calcio_di_rigore 2008.11.26. 01:54:27

Rault már lassan a saját szurkolói sem bírják elviselni, legalábbis amennyi Realos véleményt én hallok. Bár nem nagyon érdekel.

Amúgy ne vittázzatok már ilyeneken, kapja meg Cesar meg De Rossi, nyilván Buffon és ADP sincs rászorulva. Del Piero simán átengedi a tizit is a klubtársának, ha annak fontosabb. Nem kell már mit bizonyítania, és ez az Oscar semmit sem javít vagy ront a megítélésén. Buffon detto. Cesar egy nagyon frankó kis kapus, de ha megállítasz egy olaszt az utcán és azt mondod: Buffon vagy Cesar? Na látod... Pedig JC is megérdemli ezt az Oscart.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.26. 08:55:54

Ha már ekkora vita alakult ki a Calcio Oscarrol, akkor szavazzatok, megtehetitek a Corierra dello Sport oldalán: www.corrieredellosport.it/Notizie/Calcio/50390/Oscar+Aic%2C+De+Rossi+in+lizza+per+miglior+italiano

A legnagyobb vitát kiváltó szavazást egyébként De Rossi vezeti: www.corrieredellosport.it/Sondaggi/Risultati/Calcio/528/?sv=true

calcio_di_rigore 2008.11.26. 13:03:18

Ki olvas Corsportot a rómaiakon kívül?:)

giacinto 2008.11.26. 19:56:38

és ha egy brazilt állítasz meg egy utcán? na ugye.

halareaal 2008.11.26. 21:27:26

". Raul talán még életében nem lőtt szabadrúgást a Madridban, Alex lassan már másfél évtizede az első számú szabadrúgáslövő Torinóban. Raul tavaly még saját korábbi árnyéka sem volt, Alex gólkirály lett."

egyrészt Raul lőtt már szabadrúgásgólt, másrészt meg az azért nagy baromság, hogy tavaly már árnyéka sem volt önmagának. a csapat házigólkirálya lett a bajnokságban kb 17 gólt lőtt, és emellett a blben is gurított 3-4et.
persze most jobb formában van Del Piero, az tény, bár hogy max életműdíjként érdemelné meg az aranylabdát, azis biztos.

giacinto 2008.11.27. 21:40:54

pont akartam irni Raul 17 tavalyi gólját. szóval a BL-lel lehet hogy többet lőtt mint DP.

másik: Raul befejező csatár, Alex előkészítő.

ezt sem igen mondanám, kb Ronaldo leigazolása óta hátrébb lett vonva, és Nistelrooy miatt még mindig ugyanaz a helyzet.

kroos 2008.11.28. 10:55:12

POPP
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=210581

Mihez képest? a 2. helyhez + a Bl elödöntöhöz Képest?

Itáliainagysándor 2008.11.28. 12:23:17

Mi van ezzel a Spallettive? A bajnokságban még mindig hátul vannak és a bl-ből is kieshetnek, korai ilyen nyilatkozatokat tenni.

giacinto 2008.11.28. 12:24:15

kroos! mit szólnál egy Adriano-Bayern házassághoz? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.28. 12:26:20

De most volt zsinórban öt veretlen meccsünk.

Itáliainagysándor 2008.11.28. 12:45:16

Giacinto, Alex 50 góllal többet rúgott Raulnál, csak, hogy tisztában legyünk a dolgokkal.
Ez a szám azért nagy értékű mert Alex sosem volt befejező, míg Raul azért majdnem 10 évig azt játszott, +Alexnek 1- év előnye van Raúlhoz képest

kroos 2008.11.28. 13:32:54

Adrianot ha ránk meritek sozni akkor küldöm nektek lell-t kötésben van buyten-nel.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.28. 13:38:09

A lényeg: Inzaghi csapatkapitányként vágta be azt, amit mindig bevág, már több, mint egy évtizede.

Nem szoktam ilyesmire figyelni: volt ő már csapatkapitánóó??

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.28. 13:40:14

Van Buyten, aki hatalmas ígéret volt míg a Bayernbe nem ment? :P

giacinto 2008.11.28. 13:44:14

Raul 102-szeres válogatott. 596 meccsen 254 gólt szerzett, 3-szoros BL-győztes, 6-szoros bajnok, 2-szeres gólkirály.

Delpiero 91-szeres válogatott. 504 meccsen 219 gól, 1-szeres BL-győztes, 5-szörös bajnok, 1-szeres gólkirály.

Forrás angol wiki.

Nem igen látom azt az 50 gól különbséget ADP javára. végülis vitatkozhatunk a tényekkel. Ráadásul 3 évvel idősebb is.

giacinto 2008.11.28. 13:48:05

közben újabb adatot találtam: ADP total career Juventus:589/250.
Raul total career Real: 652/292.
Válogatottban is többet lőtt. sehogysem találom azt az 50 gólnyi DP előnyt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.28. 13:51:34

Gia, majd csak figyeld meg év végén. :DD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.28. 13:52:15

A meccs számokból viszont az is kiderül, hogy Del Piero többet volt sérült vagy melőzött

kroos 2008.11.28. 13:56:18

hatalmas ígéretd.DDDDD
Felsoroljam a ti hatalmas igéreteiteket akik a belgával szemben tényleg azok voltak?

giacinto 2008.11.28. 13:56:43

Jah biztos akkor maradt le amikor Ibra kiszorította őt :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.28. 13:59:23

kroos, fölösleges, te úgyis jobban tudod és többet tudsz. :)

A CM focimanagerbe viszont érdemes megvenni. De hát az élet nem azt hozta neki amit megérdemelt. Vagy igen? :P

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.28. 14:00:49

Gia, ne szíccsad a tüzet mer' mingyá' jönnek a Juve drukkerek oszt kiosztanak, hogy a Zinterbe milyen szarok jáccanak. :))

kroos 2008.11.28. 14:02:54

van buyten 30 éves és két éve vettük.mi volt ebben a nagy igéret?
Bocs de ezt tényleg nem értem.:(

kroos 2008.11.28. 14:03:46

látom itt megint az megy mint tegnap este.
na sziasztok.
ebböl nem kérek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.28. 14:04:08

kb, mint van der meydébe. :)
Csak arra emlékszem, hogy egy időben mindenkinek kellett, ő meg a Hamburgba ment v jött v ilyesmi. :)

Itáliainagysándor 2008.11.28. 14:15:22

Gia nem vitapartner, ezt már többször bizonyította:D

giacinto 2008.11.28. 14:18:36

akkor vitázz a tényekkel.

calcio_di_rigore 2008.11.29. 12:48:40

Igazából már ott kezdődnek a problémák, hogy mit akarsz ezekkel a számokkal bebizonyítani/megmagyarázni.? Milyen tényekkel kellene vitatkozni és miről? Mindketten sok gólt rúgtak, ergo ugyanolyan játékosok? Nem értem.

Vagy csak az nem jut el az agyadig, hogy vannak játékosok akik képesek sokáig megmaradni egy Real Madridban/Juventusban? Nektek még ezt is Dél-Amerikából kellett importálni.

BruceWayne 2008.11.29. 13:07:11

"látom itt megint az megy mint tegnap este."
szerintem már lassan egy éve ugyanaz megy :-/

Mr.AT 2008.11.29. 13:49:39

Mintha bármi értelme lenne amúgy az ilyen összehasonlítgatásoknak... Aki akár a spanyol, akár az olasz első osztályban 100 gól felett rúgott, az csak extraklasszis játékos lehet. Valamiben legalábbis világklasszis. Még a falábú, egy cselre sem képes Inzaghi is utánozhatatlanul gólérzékeny, s ezt senki nem vitathatja el tőle. 100 gólt nem lehet véletlenül, vagy mákkal szerezni ilyen szinten.

halareaal 2008.11.29. 15:00:28

sztem giacinto azzal a kijelentéssel kezdett vitatkozni, h DP 50 góllal több gólt rúgott. és mint azt látjuk, ezzel lehet, sőt kell is vitába szállni, mert nem igaz. azt senki sem állította, hogy akár DP, akár Raul ne lennének óriási játékosok.

Juverkusen 2008.11.29. 15:08:49

giacinto.. kihagytál valamit nem? Alex világbajnok:) érted.. VILÁGBAJNOK.. raúl még csak az EB győztes spanyol keretbe se fért be... ennyit erről.. ez többet ér mint 50 v 100 góllal többet szerezni...

BruceWayne 2008.11.29. 15:27:34

mondjuk a VB címet messze nem ő "hozta", amúgy lehetne EB győztes is ha a döntőben belövi a ziccereit

giacinto 2008.11.29. 20:27:27

Vissza lehet keresni: azt irtam hogy DP ugyanolyan mint Raul. erre jött vmi okos juvés, aki elkezdett fröcsögni hogy ugyanmár meg DP isten 50 góllal többet lőtt meg extraklasszis meg stb.
na erre kerestem elő a számokat. DP-nek meg valóban sok köze volt a VB-hez...

Hispan07 2008.11.29. 20:30:48

nem unjátok? az én apukám Raúlnál és Del Pieronál is erősebb. ennyi.

Juverkusen 2008.11.30. 14:16:13

ő lőtte a németek ellen a mindent eldöntő gólt... és azt hiszem minden játékosnak aki pályára lépett, köze volt a VB sikerhez. Del Piero és Raúl is nagy játékos, de én Del Pierot többre tartom. És tegnap meglett a 250. találat:) grat Alex!
süti beállítások módosítása