Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 13. forduló - New kids on the block

2008.11.21. 11:42 heinrich

Változatlan trendek mellett folytatódott a Bundesliga, még mindig a Leverkusen, Hoffenheim, Bayern trió adja az ívet, még akkor is, ha a bajorok arisztokratikus nyegleséggel hagytak két pontot az ősi ellenségnél, az azóta szegény rokonná degradálódott Mönchengladbachnál. Az innovatív trió mögött a kockafejű Hertha küzd - alázatosan, mint egy rabszolga. Irányítói cipelik a BVB és a Werder tehetetlen tömegét, az alvégen meg foggal-körömmel küzdenek a pontokért, a KSC-n kívül ezúttal mindenkinek jutott. Tizenharmadik forduló – fókuszban a liga újoncaival.

 

Owomoyela, Subotic, Santana, Lee – emígy kezdett a BVB, tehát a komplett védelem lecserélődött tavaly óta, egyben fiatalodott vagy harminc évet. A kapott gólokon ez kevéssé látszik, cserében viszont ellátják a középpályások feladatát is, hiszen a régi-rossz garnitúra idén sem lett jobb. Ellenben Subotic és Santana, két suhanc – már nyolc gólnál tart (5+3) élete első Bundesliga szezonjában, ami két középső védőtől igencsak figyelemre méltó, ha nem lenne nekünk Juhász Roli, marha nagyokat csodálkoznánk. A középpálya Hajnallal kezdődik, és vele is ér véget. A reménytelen hordából egyedül Kuba-dombitibi-Blaszczykowskival tud valamit kezdeni, de biztosabb, ha bevárja a bal oldal teljes hosszában zakatoló Lee-t, aki eddig kiválóan pótolja az edzéseket a napokban újrakezdő Dédét. (Dortmund – Eintracht 4-0)

 

A Herthának is bejött az erősítés, már Raffael is jó húzásnak bizonyult, idén meg Ciceró és Voronin is három pontos gólokat lő, ami elég is ahhoz, hogy a nevetségesnek mondható +2-es gólarány mellett is hét győzelmet húzzanak be. Nem mintha a HSV-nek gondot okozna ezt is alulmúlni, ők -1-el tudják ugyanezt.

 Eddig sikerült távol tartani magunkat minden Ciceróval kapcsolatos szóvicc rettenettől, de az élet maga hozta úgy, hogy szólnunk kell róla. Még a Hannover elleni meccs szünetében (0-0) Ciceró maga köré gyűjtött mindenkit az öltözőben, és vehemens fordulatokkal tarkított lelkesítő szónoklatot vágott ki. Ez ugyan némileg a Mackótestvérben felbukkanó orosz medve sztorijára hajaz, mert az öltöző nagyjának lövése sem volt miről mennydörög, de poszt-hipnotikus szuggesszió formájában hármat gurítottak a második félidőben. (Hertha – Hamburger SV 2-1)

 

Leverkusen – Schalke 2-1

Szintén friss igazolás lőtte a Leverkusen győztes gólját is – ez volt Helmes tizedik találata. Az emberhátrány ellenére sikerült megtartani az előnyt, elsősorban a vadimpotens Kurányi miatt. Löw szerintem valahol meg is könnyebbült, hogy nem kell többet a pajeszkirállyal gyötrődnie a válogatottban, és még a közvélemény sem fogja anyázni érte – be nem láthatom, miért tenné. Ahogy a fizika törvényeit felülírva a végtelenbe súvasztotta az ötösön guruló labdát, arról csak Egressy aranybecsűje juthatott a vétlen szemlélő eszébe: nem jött ki a fals.

 Kedvenc igazolásunk Michal Kadlec. Igen, ő a jó Miroslav Kadlec fia, aki nyolc évet húzott le a ’Lauternben, és bár nem volt kutyaütő, Michal a kézzelfogható bizonyítéka az ide vonatkozó darwini tanoknak, az antropológiai pesszimisták csak nálunk jutnak kenyérhez (Bozsik, Albert, Zombori …), egyébként Helmes apja is nyomta a Bundesligában, jóval szerényebben, mint a kölök.

Kadlec a Hamburg ellen játszott először (4. forduló), de azóta nélkülözhetetlenné tette magát. Tipikus wingback, a megbízható védőjáték mellett bőven van ereje támadni, hogy ostorcsapás-szerű ballábával villogjon. Kell is a Leverkusenbe egy ilyen mozsár, 2007. márciusa óta nem lőttek szabadrúgásgólt, még Michal be nem rakott egyet.

 A vereség mellé sokkal nagyobb sorscsapás a Schalkénak, hogy elhunyt Karl-Heinz "Charly" Neumann. Ő volt a megtestesült Schalke. 19 évesen került kapcsolatba a klubbal - gyakorlatilag péklegényként hordta a friss cipókat az akkori császárának, Ernst Kuzorrának. Később utánpótlás szinten edzősködött, majd ’76-óta a klub mindenese lett. Imádták a játékosok, imádták a szurkolók, húsz évvel ezelőtt még az elnökválasztáson is indulni akart, de végül visszalépett Günter Siebert javára.

Watch more YouTube videos on AOL Video

 

Hannover – Bochum 1-1

Itt is két új arc szerezte a gólokat, Schlaudraffét még ünnepelni is lehetett, de Fromlowitz szó szerint a saját kapuját vette be, miután a hálóba bénázott egy lecsúszott beadást. A meccs gyalázatosra sikeredett, Husztinak izibe menekülni kell innen. Hogy hova, azt nehéz megmondani. Magam részéről a Bundesligában tartanám, ahol elsősorban a Stuttgart vagy a Dortmund jöhet szóba. A sváboknál a balbunkóból előléptetett Boka játszik a helyén, aki meglehet, veszett gyors, húz, mint egy kaffer, de esze is kb. annyi van. A Werder és a HSV esetében német válogatottak stoppolják a posztját, a Leverkusen kerete teljes, Ribéryt egyelőre hagyjuk, Hertha uram irgalmazz. A legnagyobbat a Schalke húzhatná vele, de akkor játsszon inkább Hajnallal.

A tavalyi, kimondottan szerethető Bochumot megszállta a Duisburg démona, az egész liga legprosztóbb csapataként 33 sárgát szedtek eddig, amivel vezetik az Anti-Fair-Play táblázatot a Cottbus és a Bielefeld előtt. Nem tudom, tán érdemes lenne alkalomszerűen rámenni a góllövésre, vagy legalább leigazolni Air-Sanyit – ő sikerrel ötvözi a két műfajt. (Cottbus – KSC 1-0, Stuttgart – Bielefeld 0-0)

 

A Kölnt sem lehet azzal vádolni, hogy beszántanák az ellenfél térfelét, de ők legalább 45. percig hajlandóak focizni, egy félidős meccsekkel most a második helyen állnának. A Brémával kapcsolatban a legizgalmasabb hír, hogy a Nike bennük véli felfedezni a németországi Joga Bonito nagykövetét, és kilenc év után megfúrták a Kappa szerződését. (Werder – Köln 3-1)

 A forduló legjobb meccsét véletlenül megint a Hoffenheim játszotta. Marha nagy jóstehetség nem kellett hozzá, eddig tizenhetet rúgtak otthon (egyébként idegenben is), a Wolfsburg pedig pont ennyit kapott vendégként, sima ügy volt a parádé. Felváltva rugdosták a gólokat (csupa támadó), mígnem Magathék kifogytak a sormintából, idegenben továbbra is nyeretlenek, a Hoff meg a legjobb hazai csapat. (Hoffenheim – Wolsburg 3-2)

 

Húsz centi híján ennyi lett a Bayern meccs is, de Toni utolsó pillanatban eleresztett fejese végül mellé szállt – megismétlődött a Bochum elleni gyalázat. Pedig a Mönchengladbachnak köze nem volt a meccshez, sima 0-2, de Klinsi előbb lehozta Schweinit, majd emberhátrányba hozta a Bayernt Sosa (a nemzetközi futball élet egyik legnagyobb X aktája) beállításával - az egyenlítő gólnál éppen a lecserélt Lahm helyéről fejelte Bradley a gólt. Az egy másik kérdés, hogyan téblábolhat három gladbachi játékos is az ötösön.

 A tavalyi zsenge szezon után Lahm a bajorok egyik legjobbja, még úgy is neki van a legtöbb labdaérintése a csapatból (798), hogy csak kilenc meccsen játszott. A párharcok 60%-át nyeri – mindkét mutató elképesztően magas.

 Ezen a meccsen a másik matchbox, Marko Marin jobban érdekelt volna minket, de a kisgyerek többet volt a levegőben, mint a földön, sanszos, hogy huzatot kapott a számára fejmagasságban elzúgó Bayern talpaktól - Lell és Schweini is kapott róla egy-egy sárgát. Némileg ismeretterjesztő jelleggel azért közreadunk egy Off és On videót is. (Mönchengladbach – Bayern 2-2)

 

 

47 komment

Címkék: német videó bundesliga h dortmund leverkusen bochum neue kinder

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr96780982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.11.21. 12:23:45

ribery megint csinált egy fantasztikus cselt:)
ezen a héten ezt ajánlom barátom popp számára:)
A nike meg huzzon el a bundesligábol braziliába meg portugáliába.

shakgeri 2008.11.21. 12:25:55

klinsi nem is tudom mit gondolt amikor lecserélt mindenkit, dehát ő tudja...
a Hertha meg most hétévégén elhozza Bochumból is a 3 pontot és lesz +3as a gólarány :)

kroos 2008.11.21. 12:30:29

nem hiszem.talán már sestak játszik,és ö azaugh és turkoglu és dabrowski -csak igy négyen-megverik a berlinieket.

Dr Zoidberg 2008.11.21. 13:08:15

Naigen, Ribery egy kitoszottnagy géniusz, nem is értem, hogy húzhatott bőrgatyát. :)
És Lahm szintén szenzációs, az a statisztikai adat meg sem lep, szemre is őt tippeltem volna a legtöbbet labdaérintőnek.
Mi továbbra is szánalmasak vagyunk, egy combos 0-0 a Bielefeld ellen, hát maj'nem besírtam... Lassan már el sem tudom képzelni, mi lesz ebből, mert már a levegőben sem érezni a felemelkedés szelét Stuttgartban... Broáf. Hol van már az "ollee, suppa VfB" ???
A Hertha szerintem sem hoz el 3-at, max. 1-et a Bochumból. Ott többé-kevésbé stimmel a forma magukhoz képest, a Herthánál szerintem kevésbé.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 13:08:16

Nagy mókamester lehetett ez a Charly, RIP!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 13:10:47

ja és Riberyről régóta tudjuk, hogy jól cselez, de addig rendben is van, amíg csak egy x-re elég ;-).

Dr Zoidberg 2008.11.21. 13:15:04

A Duisburgba meg érkezik Neururer, hogy "megállítsa" őket a zuhanásban, majd az MSV révén újra az 1. Ligában edzősködhessen. 'oppá... Bírom a fejét, de ez akkor is picit vicces.
bundesliga.de/de/liga2/news/2008/index.php?f=0000111970.php&fla=1

kroos 2008.11.21. 14:07:31

ez a gladbach marinnal,bradly-vel,friend-del,,martmour-ral, tényleg jó és nem fognak kiesni,de még luhokay-al se estek volna ki.
(gospodarek monyon le)
a stuttgart meg tényleg siralmas...remélem nem fogják ránk sózni gomezt:)

kroos 2008.11.21. 14:08:22

azt meg nem elöször kérdezem hogy miért kommentel olyan bundes. posztba aki az utobbi 10 évben nem látott német bajnokit..!?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 14:13:38

Én meg nem először válaszolom, hogy ez ebben a formában nem igaz. Ha nincs más dolgom, és Hajnal, Paja vagy Huszti meccsét közvetítik azt megnézem. Egyébként te címezted nekem nyilván provokatíve Ribery gyönyörű cselét, gondoltam nem maradok adósod.

kroos 2008.11.21. 14:21:37

igen és multhéten meg marin 2 golját.
ezentul ha jó leszel minden héten kapsz valamit:)

r_magpie 2008.11.21. 17:06:29

kroos, érdekelne mi bajod van Gospodarekkel, mert már nem először tör fel belőled ez a masszív ellenszenv

rizla 2008.11.21. 18:17:31

na ki lett a forduló játékosa?

kroos 2008.11.21. 18:30:16

igazából nem vele van bajom.a gladbach gyenge kezdésének a levét luhukay meg haimeroth itta meg,és egyiket sem tartom igazságosnak.Mert az elsö nélkül a bundesligaban se lenének a második pedig egyálltalán nem szolgált rá.Csak amikor ziege leült a padra huznia kellett valamit hogy látszodjon a keze nyoma.
szoval gospodarek rules de haimeroth kurva jo kapus,nem padra való.
én nem láttam védeni nálunk az öreget de az a tény hogy Hillringhaus és aumann is elötte volt sokat sejtet.honnan igazolták?osztrák 3.bol?

kroos 2008.11.21. 18:31:23

(aztán igazoltunk egy OLIVER KAHN-nevü ipsét:)

agymosott 2008.11.21. 19:11:02

zbigniew bonek figohoz hasonlította blaszczykowskit, dehát, ha heinrich szerint dombitibi, akkor dombitibi, és a kicker is azért tartja a legjobb dortmundinak idén, mert hülyék.

a cseh védők meg, akikből hármat fűzött be a múltkori válogatott meccsen az első gól előtt, azok is csak azért hagyták magukat, mert egy dombi-szintű játékost leszerelni túlzottan kisstílű lett volna. a második gólnál meg, amikor átemelte cech-et, akkor az csak azért volt, mert megbotlott egy fűcsomóban, és véletlenül alárúgott a labdának.

www.youtube.com/watch?v=PIlMuxCERrA

és persze a bauern elleni gólja is tipikus dombi-féle külsőrüsztös csavarás volt. de nem tudom minek cinikuskodom, biztos csak összekeverted odonkorral. ő volt a dortmundi dombi.

ehhez képest csak mellékes, de a borzasztóan kezdő kehl az utóbbi 5-6 meccsén kivétel nélkül kiválóan játszott. tinga mostanában gyengébb a tőle megszokottnál, ez igaz, a baloldalra pedig tényleg jó lenne huszti, ennyiben azért egyetértünk.

Titi120 2008.11.21. 20:13:06

Figyelitek, hogy a posthoz zene is jár ? :o)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.11.21. 20:24:45

Nincs semmi bajom Kubával, félreértés ne essék. De ha egy tulajdonságot kell róla mondanom, akkor az a gyors. Ezen kívül?

Tényleg szép gólt lőtt a Bayernnek. Támadó kzpályásként ez volt neki a második. 35 meccsen. Van még 7 gólpassza is. Ez egy kicsit messze van Figótól. A mutatott játék meg még messzebb. Egyébként tény, Odonkornál még így is kétszer jobb.

drdugo 2008.11.21. 20:55:29

Hajnal megint egy gólpassz : ]

kroos 2008.11.22. 07:31:08

cica megy a frankfurtba...ott amugy sincs normális balbekk.hajrá cica!!

kroos 2008.11.22. 07:36:13

amugy az durva hogy mennyire nincs csatára a KSC-nek.
keneddy-nek annyira nem megy hogy már kaplani kezd:D
pedig a mögöttük lévö freis-da silva iasvili sor,igen kreativ és gyors.
Khel nem sérült,és nem nevezték..valaki tudja miért?

kroos 2008.11.22. 17:26:43

mikor hozunk már meccset kapott gol nélkül?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.11.22. 19:45:23

az még odébb van.

pozitívum, hogy Sosa nem jött be, Kroos viszont többet kapott 10 percnél.

avenger13 2008.11.22. 23:58:46

kroos

én úgy látom, hogy a játékra kifejezetten jó hatással vannak az első félidőben kapott gólok. Ha akkor kapunk, akkor utána rúgunk is egy tömeggel.

A gladbach elleni meccset soha nem fogom megérteni. Tök mindegy hogy sosa jön be, két gólt nem lehet egy ilyen csapattól kapni. ilyen egész egyszerűen nincs.

a leverkusen betlizett egy egészségeset, és jövő héten leverkusen bayern. csak meg kell ütni őket. meg a hoffenheimet, és a stuttgartot, és helyre áll a(z általam elképzelt) világ rendje.

A kroos játszon minnél többet, nem árt ha becserélik sokszor és több időre, mert pihennek a játékosok, és ő meg játszik. Ez mindenkinek előny. Azért én nem minden meccsen Schweinsteigert hoznám le, mert ez nem épp bizalomról árulkodik, és kár lenne ezzel elcseszni a szezonját, mert idén nagyon jól kezdett.

kroos 2008.11.23. 09:02:05

Lojzi....ne már...

avenger sosa labdavesztése +rola fejelték el a lasztit meg ilyenek.Szoval nem tök mindegy.
Nekem mostanában nem tetszik Klose játéka.
Lehet még én fogom bekövetelni Poldit a csapatba?
Amugy többet vártam a cottbustol.mindig jó meccset játszunk velük.
És van pár 1-0 vereség is az emlékeim között.
pl mikor sebök vili rugta a golt.

avenger13 2008.11.23. 10:28:24

kroos félreértettél

én azt szeretném látni, hogy ezt bármelyik középpályásunk megoldja ezt a feladatot, ahogy Zé tette az elmúlt pár meccsen Lahm hiányában.

Aki meg nem, annak inkább köszönjük meg. Sosa sem támadásban sem védekezésben nem tűnt ki nagyon az utóbbi időben, szóval a padra vele, és ne játszon mostanában.

Klose játékával nem tom mi a problémád, tegnap is rúgott gólt. és idén ő rúgott a legtöbbet mindent figyelembe véve. Ennél többet egy csatártól én nem várok el. Podolski semmit nem tud, és ezt (ellentétben az állandó siránkozással, hogy majd ő megmutatja) sikerült is bizonyítania.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.11.23. 12:44:36

Breaking news: Veht kinyomták a Stuttgartból.

Lojzi_ 2008.11.23. 13:10:05

Várható volt, hogy egy szerencsés bajnoki cím egy szezonra elég lesz, de a második szezonban már valami eredményt is szeretnének látni.

Szerintem van még pár billegő kispad. A Bochum és a Hannover vezetősége is nehezen fogja viselni a piros vonal közelségét. Egy dolog ott álni 4-5 meccs után, de félszezon közeledtével/elteltével azért kiszámolják, hogy a biztos bentmaradást jelentő 40 pötty felét mennyire sikerült abszolválni (Bochum), illetőleg a keret valóban arra predesztinál-e, hogy a Karslruhe-Bielefeld-Gladbach trióval kelljen elkeseredett élethalálharcot vívni tavasszal (Hannover). A Cottbus menthetetlennek tűnik, szerintem idén már a közelében sem lesznek a szokásos bravúrnak. Itt csak azért nem orrontok edzőcserét, mert azzal sincsenek előrébb (Bár tavasszal lehet rápróbálnak.).

Elöl meg arra vagyok kiváncsi, hogy az első 3-4 helyért folytatott küzdelemben kinél fog elszakadni a cérna. A Bayern biztos, hogy ott lesz a végén is, de ha a Leverkusen és a Hoffenheim tartós bérletre odaköltözik, ráadásul a Dortmund és a Hertha is szívóskodik, akkor a Bremen-Schalke-Hamburg hármasból legalább kettőnek nem jut elöl hely. Márpedig hatodikként, hetedikként egyik fenti klubnál sem lesz jó alkupozicióban az edző a szerződés bebetonozását illetőleg.

Azt viszont még mindig nem tudom, hogy melyik balhátvéd a "cica".

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.11.23. 13:41:39

Veh kirúgása várható volt. én még két hetet adtam volna neki.

Klosét én megszólom, ha van alkalom rá, de ez most pont nem az.

Heinrich komolyodik, már nagy kezdőbetűvel írja a nevét :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.11.23. 13:55:27

[Szó sincs róla, technikai oka volt a dolognak :)]

kroos 2008.11.23. 14:31:16

azért szerintem nem volt ilyen triviális veh kirugása...de mindegy.
A gond a játékosok hozzáálásával van baj.Ezen nem tudott változtatni a mester.
emlékezzünk csak hilbert eladott labdájára ami után még csak visszafutni se volt hajlandó....
szerintem veh fog még alkotni a bundesligában.

Lojzi_ 2008.11.23. 18:13:01

Nem állítottam én soha, hogy rossz edző.
Azt állítottam, hogy várható volt, hogy a VfB-nél nincs neki tovább. Igazából egy éve kellett volna elmennie nyaralni salátástállal a hóna alatt. Lehet, hogy mára már egész más padon ülhetne.
Azt látni kellett volna, hogy a stuttgarti kerettel sok lesz egyszerre a BL és a Bundesliga, meg tudni kellett volna reálisan értékelni a bajonoki címet, legalább a pezsgőmámor után két-három nappal, ha előbb nem is.

Mitől cica Löw? Csak nem a vezetékneve miatt? Vagy nem komálja a lányokat? És mi értelme van egy dinamikusan fejlődő klubtól egy reménytelen középcsapathoz igazolni. Nem ott kellene bevcerekednie magát a kezdőbe, ahol ez azért rang?

agymosott 2008.11.23. 18:17:29

kollert és heckinget én nem mondanám egyelőre kirúgásra esélyesnek, mindketten elég sokat tettek le az asztalra, jelenleg pedig mindkettejük csapata súlyos sérülésproblémákkal küzd, a hannoverben két fő híján hiányzik az első tizenegy. a bochumnál pedig többen (pl. sestak) most tértek csak vissza. kollernek a téli szünetig van ideje a bizonyításra, heckingnek a tavaszi idény első 3-4 meccséig

valaki kérdezte feljebb: kehl sérült. a következő meccsen elvileg már játszhat.

agymosott 2008.11.23. 18:21:29

löw minden bizonnyal tudja magáról, hogy nem akkora ász, hogy 29 évesen derüljön ki róla, hogy egy bajnokságra esélyes csapat alapembere lehet. ellenben a frankfurtnál talán azzá válhat. szerintem télen nem fog lelépni, az idény végén viszont elképzelhető. úgyis lejár a szerződése.

agymosott 2008.11.23. 18:27:10

szerintem egyébként az 1860 münchenhez kéne igazolnia. bruhaha.

kroos 2008.11.23. 18:36:42

Azért adták el brémából wome-t,magnin-t meg schulz-ot hogy tosic meg pasanen szerencsétlenkedjen a balszélen?
Mertesacer amit mostanában csinál lritikán aluli.
De ugylátom most is megmenti öket a Diego faktor.
Otthon igy még nem láttam bekkelni a HSV-t.

kroos 2008.11.23. 19:11:45

rosszul látom...olic meglötte az év gólját.

Lojzi_ 2008.11.23. 21:40:09

agymosott: ezek a határidők hétről hétre változhatnak. A mostani biztos állás máris a múlté, ha például két jó meccsel a Hannover elé kerül a Cottbus teszemazt. Hacking csak akkor marad tavaszig, ha sérülések ide, vagy oda a piros vonal fölött marad a csapat. A szezon második és harmadik harmadában az a fránya kiesőzóna a legnyugodtabb, legtürelmesebb elnökséget is könnyen meggondolatlansságra késztetheti.

Schaaf sem biztos, hogy nem lesz érdemeinek elismerése mellett nyugdíjbaküldve....
Háromnál kevesebb pont szerdán cipruson szintén megviselhet néhány idegeskedésre hajlamosabb döntnököt a brémai klubházban. A legelső lépés, amikor az elnökség töretlen bizalmáról biztosítja ülés után az edzőt és sajtótájékoztatón jelentik be, hogy a tréner állása biztos. Ebből biztosan lehet tudni, hogy már nem számít eretnekségnek az elnökségen belül a témafelvetés, csak még legalább egy fővel többen vannak a pártolók. Ezen sokat tud rontani egy újabb zakó, vagy gyászos játékkal kiszenvedtt x.

Löw pedig tavaly alapember volt egy bajnokság élcsoportjában küzdő csapatban... :o)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.11.24. 11:51:08

hmmm.... rég javasoltam már a kiráyli blancoknak, hogy orálisan elégítsenek ki, de most ismét ehhez kell folyamadnom ;@

in dojcs: www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_37143.html

in hungarian: borgatya.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=207&Itemid=2&mosmsg=Az+elem+ment%E9se+siker%FClt.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.24. 13:35:42

Én mondjuk nagyon szívesen megnézném, mire lenne képes Svájni egy jó csapatban. De szerintem Hisztihányó megy majd a Realba és az ő helyére Svájni Manchesterbe.

kroos 2008.11.24. 14:13:25

,,, mire lenne képes Svájni egy jó csapatban"
? a Bayern miért nem elég jó.?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.24. 14:20:09

"? a Bayern miért nem elég jó.?"

Hát, ha tudnám a választ, már rég én ülnék Klinsi helyén. :D
Mindenesetre pl. Svájni ugyanannyi gólt szerzett a válogatottban mint a bajnokságban (!). Szerintem sokkal-sokkal több van benne, mint ami a Bayernben kijön belőle.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.11.24. 14:41:21

jön az... lassan, de biztosan jön. Csak várd ki!

Egyébként meg egyértelmű várományosa a jövőbeli csk posztnak, s olyan megbecsülésnek örvend Münchenben - sajátnevelésű spíler +ba - amilyen pl Michael "nagyarc" Ballacknak sosem volt. :)

süti beállítások módosítása