Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Miranda kirángat a zuhanyzóból

2008.11.18. 07:00 donnelly

Ebben a fejezetben két fordulóról emlékezünk meg, valamint közkívánatra visszatérünk a már vasárnap reggel megemlített szappanos fantáziánkhoz. Mivel mostanában egy héten nem tud két meccset nyerni a Gers, a Celtic már négy ponttal vezeti a skót bajnokságot. Közben László Csaba sem viccel, nézhetetlen ütközeteken ugyan, de biztosan gyűjtögeti a pontokat a Hearts, és ha így folytatják, sima európai kupaszereplés lesz a vége. Igaz, hogy 3-4 fordulónként felbukkan egy újabb bronzesélyes társaság a dobogó környékén, és természetesen még a felsőházban maradásért is vérengzés várható, de a fővárosiak tippünket semmibe véve ott lesznek a legjobb hat között. A Hamilton két hónapja nem nyert, és vasárnapi jó teljesítménye ellenére messze a liga leggyengébb csapata. A Skócia virágai tizenharmadik fejezete Marie Knutsen képeivel illusztrálva tovább után következik.

Először is szánunk pár verslábat a külön fejezetben meg nem énekelt hétközi fordulónak is, amely a tizenharmadik volt a sorban. Még kedden fogadta az Aberdeen a St Mirrent, és tartotta otthon a pontokat két késői góllal: Considine a 80., a Aluko meg 89. percben talált célt. (Aberdeen-St Mirren 2-0) Másnap a Dundee verte otthon a Hiberniant hasonló forgatókönyv szerint, de Dods és Sandaza hamarabb voltak eredményesek (54., illetve 60. perc - Dundee Utd-Hibernian 2-0).
Edinboróban ünnepnap volt a szerda, ugyanis végre olyan játékos tudott gólt szerezni, akinek pont ez a feladata: Nadé egyetlen eredményes megmozdulása elég volt a győzelemhez az utolsó ellenében (Hearts-Hamilton 1-0). A Kirk ezúttal a Felföldön volt jó egy pontra: Inverness-Falkirk 1-1, így egészen szombatig megmaradt kettejük között az egypontos különbség a Caley javára.
A Fir Parkban a partbíró úgy gondolta, hogy megint csesszünk ki a Rangers-szel, és lest ítélt Kris Boyd egyébként teljesen szabályos góljánál - pontosan ezek miatt az elvett gólok miatt jutottunk oda, hogy külön posztot szenteljünk a problémának. Ennek köszönhetően gól nélkül maradt a találkozó, a partjelző elégtelent, a csapatok közepest érdemelnek (Motherwell-Rangers 0-0), és a világoskékek ezzel négypontos hátrányba kerültek az ősi ellenséggel szemben, hiszen a shrácok Robbie Keane Sheridan duplájának és Nakamura bombájának köszönhetően beírhatták az ötöst az ellenőrzőjükbe. (Celtic-Kilmarnock 3-0)

A szerdán megszivatott, egyébként hadigazdálkodásra átállított Kris Boyd szombaton egészen az ötödik percig bírta gól nélkül az Ibroxban a haverek ellen. Ezt további öt perc elteltével a korábbi Aston Villa és Fulham középpályás, Steven Davis találata követte. Mire kitöltöttük a sörünket, már vártuk, hogy Charlie Adam is betaláljon, de a Gers ezúttal aratás helyett beérte a kétgólos előnnyel. A második játékrészben egy darabig még próbálkozott Kenny Miller, de miután felfogta, hogy nem megy ez neki, inkább mepróbálta elhomályosítani Gyilkos Mendes-t a hentes és mészáros pozíciójában: egy sárga össze is jött neki. Már kellemesen szunyókáltunk, és norvég focisták szappanoztak bennünket álmunkban, amikor a könyörtelen Miranda felébresztett minket, hogy aztán már ne változzon alapjaiban a történet, mert McGregor a helyén volt. RANGERS-ST MIRREN 2-1.

A fővárosi Ki szerez kevesebb gólt? verseny egyelőre egyenlőre áll (15 találat/klub), de a szerencsésebb eloszlásnak köszönhetően ez hat hellyel jobb pozíciót jelent a protestánsoknak, mivel megint három pont hasznot fölöztek le egyetlen gólnyi befektetésük ellenében - ezt harmadszor játszák el egyhuzamban. E nem túl színvonalas találkozók közül egy különösen gyengének lehetett szemtanúja a Caledonian Stadium közönsége, mely ebben a szezonban már hozzászokhatott a labdarúgásra csak halványan emlékeztető sporthoz, amit kedvenceik űznek. INVERNESS-HEARTS 0-1.

A Hiberniannak a 94. percben sikerült kisajtolnia egy pontot a mindenkire, de különösen rájuk veszélyes Aberdeenből. Egyébként ez is egy elég silány meccs keretein belül történt, és Mixu Paatelainen valamint Jimmy Calderwood nyilatkozataiból leszűrhető, hogy mindkét menedzser az alvó védelmek nyakába varrta a gólokat, tehát tipikusan arról a sporteseményről van szó, aminek az összefoglalója is sokkolná a dunai iskolán nevelkedett futballkedvelőt, így meg sem fordult a fejünkben, hogy beágyazható videó után kutassunk. HIBERNIAN-ABERDEEN 2-2.

Higdon három meccsen három gólt, és ezzel öt pontott szerzett a Falkirknek egy hét alatt, akik ezzel a nyolcadik helyre kúsztak föl - pont szombati ellenfelük, a teljességgel kiszámíthatatlan Motherwell nyakára. Az acélarcoknak a hétközi epic battle után ennyire futotta erejükből, egy Rangers elleni hétközi pontszerzés még nem jogosít fel egy már hat meccse (nem csak bajnoki) veretlen Kirk legyűrésére. FALKIRK-MOTHERWELL 1-0.

Az elég hulladék formában lévő Killie azért otthagyta kék lábnyomát a Rugby Parkba gördülő Dundee mandarinszínű arcán
- ugyanúgy, mint augusztusban a Tannadice Parkban. A sérülésektől tizedelt, az utóbbi hetekben csak szenvedő Kilmarnock legközelebb az Inverness-szel, majd a Hamiltonnal csap össze, tehát minden esélye megvan arra, hogy visszataláljon az eredményesség útjára. A tabellán egy helyezéssel előrébb található Dundee naptárában ugyanezek az ellenfelek következnek - fordított sorrendben, és egy St Mirrennel a kettő között - vagyis folytatódhat az üldözés, és akár meg is érkezhetnek a harmadik helyezett Hearts tarkójára, hiszen nekik a Falkirk után a Rangers következik. KILMARNOCK-DUNDEE 2-0.

A hátul battyogó Hamilton a mérkőzés előtt vért ihatott, vagy csak olvasták az utóbbi hetek skót posztjait, mert már a 16. percben vezetést szereztek a Celtic ellen - Offiong gyönyörű csukafejesét még a Camp Nou lagymatag közönsége is álló tapssal értékelte volna. A New Douglas Park skótkockásra (streamelve nem feltétlenül jön át) nyírt gyepén a Celtic ezt követően - meg ezt megelőzően - sem tudott ellenálhatatlan rohamokat vezetni, viszont egy gólt érő kiugratás összejött, ami Sheridan buktatása után tizenegyesre és kiállításra változott. Noha élőben nagyon nehéz volt megítélni a szabálytalanság pontos helyét, azt innen üzenjük Tóth Csabának - aki nem tudjuk, milyen gombát evett, de nagyon jó lehetett neki, mert egy értelmes mondat nem hagyta el a száját - hogy a tizenhatos vonala, a fehér csík, az Skóciában (ami mellesleg nem része Angliának) is a büntetőterület része. Canning ment le, mert rosszkor volt rossz helyen, Nakamura meg jött, és bevágta a büntit. A második félidőben a betömörülő hazai futballistákkal szemben a Celtic - nem sok sikerrel - a beíveléseket erőltette, de ettől függetlenül jött a hajrában a nem meglepetésszerű győztes gól: egyik kedvenc skótunk, Paul Hartley bombázott a jobb alsóba szép kombinációt követően (kényszer a levegőben, átvétell mellel, süti). A glazvégek most fújhatnak egyet: négy pont az előnyük, és a Luca napi Hearts-meccsig csak alsóházi csapatok várnak rájhuk. HAMILTON-CELTIC 1-2.

Aki találkozik Marie Knutsennel, az mondja meg neki, hogy Pöte azt üzeni, Jeg elsker deg.

6 komment

Címkék: d skót összefoglaló spl marie knutsen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71774100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

michellewild 2008.11.18. 12:05:46

Azért megfordulhatna a fejedben, hogy beágyazható videót adj a Hib-Abe-ról, még ha nem is brazilosan játszanak.
A skót foci ilyen, talán pont az egyszerűsége miatt szeretjük.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.18. 12:12:41

Hm, szerinted miért írok én a skót fociról?:)
Amúgy itt azt akartam megfogalmazni némi iróniával, hogy nem igazán van fent beágyazható videó SPL meccsekről, a PL-hez hasonlóan;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.18. 14:36:28

és Marie Knutsenről van ilyen ágyazós videó esetleg?

Henke 2008.11.18. 14:53:48

Szóvicc szag terjeng az nst-n ezzazz:D ki ez a Marie Knutsen egyébként Donelly? Ismerős de sajna nem dereng hogy találkoztam volna vele XD

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.18. 16:06:21

bedobásnál:)))

Henke: olvasd el a vasárnapi norvég posztot, ott kiderül, hogy ki ő:)

szferi 2008.11.20. 11:28:37

Off: testépítés északi módra (Pauline Nordin):

www.paulinefitness.com/fitness_gallery1.html
süti beállítások módosítása