Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szóban már elkezdődött a milánói versenyfutás

2008.11.04. 16:13 _benito

Elkésett az olasz összefoglaló, mint Riise Machionniról. Ezzel a szar poénnal indítjuk a 10. forduló összefoglalóját, melyben élre állt a Milan, a Juventus a Roma feje búbjáról véve lendületet folytatta a felkapaszkodást a mocsárból, sokkal jobban meg kellett harcolnia az Internek a győzelemért, mint az az első húsz perc után várható volt, és lábon lőtte magát az Udinese a remek Genoa ellen. Megvan a szezon újabb véráldozata, a Chievónál unták meg a csapat kilátástalan teljesítményét, és menesztették Iachinit (utódja is van már, az ex-pármai Di Carlo vállalkozott a nehéznek tűnő feladatra). A rangadó-specialista Siena leverte tartományi riválisát, a Fiorentina pedig hiába nézett ki úgy, mintha véglegesen visszatalált volna a helyes útra, továbbra is kiszámíthatatlanabb, mint egy játszótéren portyázó pitbull.

A Roma mindenféle pozitív előrejelzésre fittyet hányva, a második félidőben idei önmagának tükröt tartva olyan csúnyán kapott ki Torinóban, ahogy idén már nem először. Pedig nem indult rosszul, kapufát is lőttek az ismét Totti nélkül, de ami még nagyobb baj, Baptistával, Riisével és Menezzel pályára lépő Farkasok, az első félidő közepétől azonban átvette a játék irányítását a Juve, és Alex góljától kezdve nem maradtak nyitott kérdések. Del Pieróra egyébként elfogytak a jelzők, nem is kíséreljük meg újabbakkal felruházni, csak megjegyezzük, hogy összesen három játékos van a világon, aki így tudja meglőni a szabadrúgásokat, és közülük egyik sem C. Ronaldo. A második torinói gól előtt Marchionni is törlesztett valamit felgyülemlett adósságából, mind csele, mind a befejezés mestermunka volt, és hogy még mélyebbre döfjük a kést szegény Romába, még azt is meg kell jegyeznünk, hogy Molinaro egészen remekül játszott (ahogy hagyják, ugyebár…). A Roma ezzel változatlanul ott tart, hogy idegenben egyetlen árva pontot sem szerzett, és szegény Spalletti már talán nem véletlenül aggódik, pedig nem hisszük, hogy ő tehetne bármiről is. Úgy tűnik, bármivel próbálkozik, nem sok jó sül ki belőle, ennek ellenére mi változatlanul bízunk benne, hogy nem így megy majd végig az egész szezon. A Juventus csalóka sorozatot produkál, aminek értékmérője nem a serdülő kettővel megvívott Real elleni csata lesz, hanem az összolasz derbi. (Juventus-Roma 2-0)

Furcsa meccset játszott a Milan és a Napoli. A Maggio kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszó vendégek játékát nehéz értékelni, mert csak annyi látszott egyértelműen, hogy Lavezzi akkor döntötte halomra a Milan védőit, amikor csak akarta, ennek ellenére nem tudjuk azt mondani, hogy érdemtelen lenne a hazai győzelem. Elsősorban azért nem, mert Iezzo a hajrára fordulva kiszedte Kaká kamubüntetőjét, így a győzelemért komoly erőket mozgósító milánóiaknak külső segítséget is be kellett ugyan vonniuk, de valljuk meg, nem lett volna igazságos, ha a Napoli elvisz egy pontot a San Siróból. A Milan győzelme (és saját csapatának harmadik helye) úgy felbőszítette Morattit, hogy be is szólt a város boldogabb felének (meg előtte Beckham miatt is), mire Galliani hasonló stílusban meghívta az Inter elnökét, hogy együtt végigsétáljanak a Milan trófeatermén. A kisstílű köpködésnek nem látjuk a végét, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy a két milánói csapat fut majd versenyt az idei scudettóért, így csak annyit ígérhetünk, hogy minél kisebb lesz közöttük a különbség, és minél közelebb lesz a szezon vége, annál durvábban fogják oltani egymást. Alig várjuk. Egy gondolat Patóról: még mindig nagyon fiatal, és még mindig nagyon jó a meccs/gól mutatója, de az ilyen típusú, az összjátékban teljességgel hasznavehetetlen centereknek muszáj ontaniuk a gólokat, hogy ne láttassák magukat kerékkötőnek. (Milan-Napoli 1-0)

Az Inter úgy kezdte a calabriai meccsét, hogy azt hittük, saját gyepébe gyalázza bele a Regginát, végül mégis Cordobának kellett előreosonnia, hogy a lefújás előtti másodpercekben megnyerje a meccset csapatának. Maicon megint nem tökölt sokat, úgy kente a léc alá a labdát, mintha nem is jobb-bunkó lenne, Vieira góljánál pedig felsejlett egy alázós Inter-győzelem lehetősége is, de úgy látszik, Mourinhóék képtelenek kapott gól nélkül lehozni egy idegenbeli meccset idén (ez még nagyot üthet vissza, ha valami történik Ibrahimoviccsal), így nemcsak szoros lett a vége, de az Inter közel került egy kifejezetten nehezen megmagyarázható döntetlenhez is. Nem nevezhetjük mégsem érdemtelennek a vendégek sikerét, ennek ellenére jár a kalaplengetés a Regginának is, mert egyrészt kétgólos hátrányban sem adták fel, másrészt emberül küzdve fel is álltak onnan, ahonnan idén nem fog sikerülni sok csapatnak. Mancini hiába lőtt kapufát, változatlanul sehol nincs attól, amit Mourinho vár tőle, Quaresma viszont végre nem játszott rosszul, a gólhoz és a gólpasszhoz is igen közel járt, de végül egyik sem jött össze neki. A portugál egyébként kibékült Cruzzal, de Adriano könnyen lehet, hogy pont olyan gyorsan távozik Milánóból, mint legutóbb. Az Inter lett egyébként a forduló egyetlen idegenben nyerő csapata. (Reggina-Inter 2-3)

A Fiorentina is belesétált a sienai medvecsapdába, amiből már többeknek igen nehezére esett kihúzni a lábukat. Ez csak azért furcsa, mert a lilák jó formában érkeztek, és hiába nem játszhatott még Gila (Mutu is csak egy kétharmadnyi meccset bírt), azért egy ikszre feltétlenül jónak gondoltuk őket. Így kell lenullázni az ember hitét egy csapatban, akik bukdácsoló kezdés után végre úgy néztek ki, mint egy csapat – az Inter ellen támadók nélkül is simán hozták a pontot -, erre most újra ott tartunk, hogy fingunk nincs, milyen csapat igazából a Viola. És nem visz közelebb az sem, hogy jövő héten szarrá aprítják otthon az Atalantát. Valaki mondja már meg, mi a franc történt a Wembley történetének első gólját (sőt, mesterhármasát) szerző csatárával! (Siena-Fiorentina 1-0)
Ötöltünk, hatoltunk, hogy mit mondjuk az Udinese-Genoa előtt, de aztán úgy döntöttünk, hogy a vendégek még nem tartanak ott, hogy pontot raboljanak a Friuliból, aztán kiderült, hogy nemcsak pontot hoztak, hanem mindjárt majdnem hármat is. A rengeteg helyzetet hozó, jó meccsen a Genoa úgy fordított, hogy Milito gólkirály lehetett volna abból, amit Udinében kihagyott (lehet, hogy így is az lesz), és Quagliarella szűk negyedórával a vége előtt tudott csak egyenlíteni. Ahogy az Internél betérdelünk Julio Cesar elé, hogy milyen fontos része a csapat sikereinek, úgy muszáj ezt megtennünk Handanoviccsal is. Rohadt jó kis kapus lett belőle. (Udinese-Genoa 2-2)

A Lazio sokkal nehezebben verte meg a Cataniát, mint gondoltuk, de Foggia révén hozta a nagyon fontos győzelmet. Ezzel a rómaiak visszatértek az élmezőnybe, a Catania meg elindult szépen vissza oda, ahol a helye van. Zarate megint kihagyott mindent, de nagyon harcolt, és a gólpassz is az ő nevéhez fűződik. A Lazio a következő körben a Sienát fogadja, aztán – számukra nem is lehetne ennél jobb időben – következik a római derbi, ami égszakadást és földindulást okoz majd valamelyik csapatnál. (Lazio-Catania 1-0)
A Bologna Di Vaio (ismét bocsánat) révén megszerezte a vezetést Szardínián, ezzel azonban úgy felbőszítette a Cagliarit, hogy öt nagyon mélyre tolt gombóccal a torkában ment végül haza. A vendégek ezzel (holtversenyben) a legtöbb gólt kapták a mezőnyben, és nyolc szerzett góljukra sem lehetnek büszkék, nem véletlen, hogy a Regginával párban kezdenek leszakadozni a bennmaradóktól. A Cagliari megkezdte a menekülést, még nincs ugyan nagyon messze, de ha Acquafresca ilyen lendületben marad, nem lesz gond a megkapaszkodással. (Cagliari-Bologna 5-1)

A Palermo is visszatért a nemrégiben elhagyott győzelmi ösvényre, tette ezt annak a Chievónak a kárára, amely immár a legkevesebb szerzett góllal áll kiesőhelyen, és jövő héttől Di Carlóval próbálhat megkapaszkodni a Serie A-ban. Iachini bűne nem az volt, hogy boldog-boldogtalan megruházta a csapatát, hanem az, hogy nem volt közönségszórakoztató a csapat játéka. Nem is értjük, komolyan. (Palermo-Chievo 3-0)
A Samp is nyert, pedig a meccs döntetlen lett igazából, csak Ayroldi sporttárs valamiért érvénytelenítette a Torino teljesen szabályosnak tűnő gólját. Bellucci sarokkal szerzett gyönyörű gólja már magában ért három pontot egyébként. (Sampdoria-Torino 1-0)
Az Atalanta nem tudta megverni a Leccét, sőt, a hazai kiállítás után az utolsó 20 percben a vendégek előtt adódott egy csomó helyzet, de ott még azért nem tart a világ, hogy a Lecce idegenben győzzön. Elég baj az a Serie A-nak, hogy ott állnak, ahol. Könnyen lehet, hogy már nem sokáig, jön ugyanis jövő héten a Milan, és az Atalantára is nehéz feladat vár, ők Firenzébe látogatnak. (Atalanta-Lecce 0-0)

60 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr91749550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itáliainagysándor 2008.11.04. 16:35:22

Csak arra lennék kíváncsi, hogy kik tudják még így lőni a szabadokat?:D

DelPipa 2008.11.04. 16:39:53

Több is van mint 3, így hirtelen 5-t szedtem össze, de lehet h valaki kimaradt:

Del Piero
Beckham
Marcus Assuncao
Mihajlovics
Juninho

lacikacs 2008.11.04. 16:44:49

Juninho, de ki a 3.?

Hispan07 2008.11.04. 16:45:40

köszönöm _benito , a fiatalkorúak szankciói között ez az egyetlen felüdülésem :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.04. 16:49:04

hát, én aztán igazán csípem Sanyit, de tavasszal csak a Milánban lesz 3 olyan játékos, aki így tudja lőni a szabadokat.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.04. 16:51:35

az ÍGY, az nem azt jelenti, hogy ilyen pontosan, vagy ilyen erősen, vagy ilyen pontosanéserősen, hanem azt, hogy ÍGY.

Mr.AT 2008.11.04. 16:59:25

Röviden és frappánsan csak értsünk egyet és jegyezzük meg: Alex odab@sz. Ha pók lennék, nem kötnék hálót a pipába, ahova kapura lőhet.

Hispan07 2008.11.04. 17:12:49

amúgy pedig:

- a Juventus elindult, nyilvánvaló, de azt, hogy megérkezett, még jó darabig nem mondhatjuk, az igazi próbatételek majd most jönnek (nem, abszolute nem a Real). ezért nem értem egyes zebrák hurráoptimizmusát, korainak tűnik. Del Pieroról pedig két dolog jut eszembe: 1, ha anno azután a sarkazása után lenyomják a Dortmundot, ma Juve drukker vagyok. 2, amikor a Championship Manager 99/00-ban, a második évad végén 7 millio dollárért megvette a tottenham a juvétól, csak hümmögtem, hogy szegény hogy egykor milyen nagy király volt... hát szóval: tisztelet Alex, kár hogy nem tudod hol van Budapest :)

- már nem csak Dániában bűzlik valami, hanem Rómában is, de piszkosul... (és tényleg: hol van popp?!)

- a Milan még messze van a csúcstól és nem lehet elégedett... de megérdemli ahol van, és az elmúlt évek tükrében mi is megérdemeljük. egyébként pedig Moratti után szabadon itt is megkezdődött a milan-inter szócsata - és a helyzet csak fokozdni fog... :)

- ... mert fenntartom: ez az Inter egyenlőre roppant gyenguska, pláne annak tükrében, hogy milyen nagy ásznak lett kikáltva előzetesen

- a Fiorentina pedig több arcú, mint Janus, néha érthetetlenül hullámzik ide-oda. Pazzini pedig (ha jól értem, ki lett megidézve) azért ilyen gyenge, mert évek óta kispadon punnyad általában, nem kapott elég bizalmat/szerzett elég meccsrutint. kár érte

Titi120 2008.11.04. 17:13:59

Azt már a meccs alatt beírtam a beharang. poszt kommentjei közé, hogy ez egy tipikusan Juninhos szabadrúgásgól volt (utólag is szívesen az ötletet :), de, hogy ki a harmadik arra csak tippem van.
Pirlo ? Plókai ? :)

giacinto 2008.11.04. 17:34:09

"Mancini hiába lőtt kapufát, változatlanul sehol nincs attól, amit Mourinho vár tőle, Quaresma viszont végre nem játszott rosszul, a gólhoz és a gólpasszhoz is igen közel járt, de végül egyik sem jött össze neki."

csak nem a Sport tévés összefoglalóból szemezgetünk? nem kell menni szaniszló hülyesége után, ugyanis:

-a kapufát az 5. percben természetesen Quaresma lőtte.
-Vieirának ki adta a gólpaszt? na ugye.
-a második gólpasszát viszont Crespo a kapufához fejelte igy nem lett gólpassz :-))

lezsolt 2008.11.04. 17:35:15

_benito: Az Inter-meccshez annyit fűznék hozzá, hogy:
-Mancini nem lőtt kapufát (ő a Fiorentina ellen lőtt szerdán), helyette Quaresma lőtt egyet az elején
-Quaresmának márpedig összejött a gólpassz, lásd 2. gól.

giacinto 2008.11.04. 17:35:21

Mancini tényleg sehol sincs egyelőre, már lassaan Quaresma is hasznosabb lesz nála.

calcio_di_rigore 2008.11.04. 17:38:09

"az igazi próbatételek majd most jönnek (nem, abszolute nem a Real). ezért nem értem egyes zebrák hurráoptimizmusát, korainak tűnik."


Valahogy úgy lehetnek vele a srácok, mint Terence Hill: ha kicsi a tét, a kedvem sötét. Idén is, tavaly is csak a "kicsik" ellen sikerült bukni, mondhatni a rangadókon elég jól pörögnek a srácok.:)

Hispan07 2008.11.04. 17:53:13

c_d_r: részemről roppant mód remélem, hogy az interrel is jó nagy pörgést rendez az Öreg Hölgy ;) és akkor se lennék bánatos, ha holnap lógó orrú madridiak lennének a Marca címlapján :)

Hispan07 2008.11.04. 17:59:28

előzőt javítom: holnap után

angerfist 2008.11.04. 18:19:54

nálam a másik két szabadrugáslövő:
1. JRRiquelme
2. jómagam : ))

azért Pato nem az az igazi center. inkább ilyen cé poszton lenne jó, és nem hinném, hogy vészesen gyengén játszana. sőt labdaeladása sztem jóval kevesebb van (rossz átvételekkel, meg ilyenekkel együtt), mint Kakának..

forza milan

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.11.04. 18:42:43

Riquelme nevének láttán mindig elfog a röhögőgörcs...ez mért van?:)))))

Papp Sanyi 2008.11.04. 18:52:51

Mert rosszindulatú vagy! :)
Sokszor volt már róla szó, igazi argentín spíler. Elképesztő technikai tudással, nem sokaknak adatott/adatik meg hasonló. Emellé pedig egy hatalmas ego és ha van kedvem játszok/ha nincs nem attitűd.
Volt aki emlegette, hogy néhányszor suttyóskodott meg törlesztett, de ki nem? Számomra CRonaldo sokkal inkább ellenszenves.
Egyébként a Roma fel fog támadni! Csak Spallettit hagyni kell dolgozni.

Rangers10 2008.11.04. 18:59:05

Néha Nakamurának is beakad egy-egy ilyen lövése :)

Rangers10 2008.11.04. 19:10:54

Akit már csak pár hónapig látunk Európában :D

horas 2008.11.04. 19:29:04

Az Inter nek nehéz 5 fordulója lesz,és talán itt el is uszhat a scudetto.Ha a Milan résen van.Jön az Udinese,mennekPalermoba,jön a Juve és a Napoli majd rómába utaznak a Laziohoz.Milan soron következő öt meccse:Lecce(i),Chievo(o),

horas 2008.11.04. 19:29:35

torino(i)palermo(i)

montipájton 2008.11.04. 19:41:58

Pályafutása során Novath Gyuri is számos ilyen szabadrúgásgólt vágott. De legalábbis kettőt. Na jó, egyre biztosan emlékszem. )))

Bognár Gyuri, Váczi Dénes, Plókai Lóbaszó Attila, Váradi Béla. Ki az a Delpiero?

montipájton 2008.11.04. 20:08:51

Egyébként bocsesz, de az mitől 2X2 többeknek is, hogy a Juve nem veszi komolyan a Real-meccset, meg az "nem mérvadó", "serdülő kettővel" állnak ki stb.? Nekem ez - bocs - ilyen nemzetisportos nagy megmondásnak tűnik az ilyesmi, innen mesziről jól leszóljuk a csapatokat előre is. Szóval, mitől nem veszi komolyan a Juve? Vagy ez csak olcsó poén volt?

BruceWayne 2008.11.04. 20:16:11

ennek a real-juvénak olyan szinten nem lesz már semmi tétje......

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.04. 20:20:45

A Chievo sajnos olyan pontakot hagyott el útközben, amelyek játék alapján meglehettek volna. Most pl. 3 kapufát rúgtak.
Nem kellett volna Iachinit kirúgni, különösen most nem, hogy most a Juve és a Milan jön. Nehéz lesz lendületet venni. :((
Jer Chievo, jer! :))

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.04. 20:23:32

"Ranieri utazó keretében négy olyan fiatal is helyet kapott, akik a Juventus junior csapatában bizonyítottak az utóbbi hetekben; Nocchi, Castiglia, Rossi és Ariaudo mellett a sérülésből visszatért Claudio Marchisio is elutazik Madridba. Cristiano Zanetti és Zdenek Grygera kimaradt."

a nemzetisportos megmondásra meg is sértődtem konkrétan.

Strigo 2008.11.04. 21:16:12

A cselszki megöli a Róma 4-2-3-1-ét vagy mi ez.

Titi120 2008.11.04. 21:19:44

Hú, Burdisso micsoda gólpaszt adott a ciprusi csatárnak !
Ennek ott a helye a szilveszteri összefoglalókban. :)

szferi 2008.11.04. 21:21:49

nevetséges, mit hozott össze az inter :)

BruceWayne 2008.11.04. 21:22:10

Rendes gyerek ez a Burdisso, simán megajándékozta a szimpatikus kiscsapatot egy góllal... Ibrahimovic pedig meglőtte élete 2. legjobb szabadrúgását, tiszta roberto carlos volt :-)

roma gólnál meg befagyott a stream

szferi 2008.11.04. 21:22:24

a bordeaux szopatja a cfr-t, csoda h kiegyenlítettek

Titi120 2008.11.04. 21:26:44

Panucci a Roma Zahorecze. :)

BruceWayne 2008.11.04. 21:27:53

ez de szép hasonlat volt

szferi 2008.11.04. 21:29:57

ahh neee ... vezet az inter, potyagóllal

Romanista 2008.11.04. 21:31:58

mégis van élet.


nade ne kiabáljunk ugye még el.

BruceWayne 2008.11.04. 21:34:06

Marcooo! ez a Beqaj hadilábon áll a jól fejelő hátvédek közepesen gyenge fejeseivel (Juhász, Mátrix)

na már 2-2, játéknap meccse :-D

drani 2008.11.04. 21:35:41

vucinic miért olyan kibaszott önző? nem nagyon passzol tottinak. még szerencse, hogy panucci is a pályán van
ja és cicinyónak már két jó beadása is volt

calcio_di_rigore 2008.11.04. 21:37:11

"Nerazzurri 2008.11.04. 20:16:11
ennek a real-juvénak olyan szinten nem lesz már semmi tétje...... "


Már hogyne lenne? Ha kikapnak, lehet izgulni a Zenit miatt (ha nyernek a BATE ellen), és ugye még megyünk az oroszokhoz. Ott meg simán megfázhat bárki. Ha nyernek, pont leszarhatják azt a meccset, koncentrálhatnak a bajnokságra. És ugye a csoportelsőség sem teljesen mindegy.

Inferior 2008.11.04. 21:42:01

miért nem a viasat6 az anyjába nincs semmi kép :(( magyar-málta effektus de ezek még azt sem tudják kiirni hogy bocsi dolgozunk rajta..........

BruceWayne 2008.11.04. 21:44:12

calcio szerintem elbaszta már ezt a zenit, a real meg hozza az első helyet mert jobb helyzetben van

Mr.AT 2008.11.04. 22:07:21

Ciprusiak - Dél-Amerikai Játékostemető 3:2, wehehe...

Ugyanakkor egyben szégyen. Olaszdrukkerként én szégyellem magam az Inter miatt. Nagy pofával megy az önfényezés mindenhol, Európában meg csak szégyent hoznak az olaszokra. A leírt "gödörben lévő" csapatok meg simán verik a Realt meg a Chelsea-t, ez utóbbit élőben most. (3:0, hihetetlen amúgy...)

pitbaccardi 2008.11.04. 23:05:30

amúgy inter vezeti a csoportot. persze ez megint csak kevés lesz egyenes kiesésben.

calcio_di_rigore 2008.11.04. 23:37:24

Lassan aktuális egy "Same old Inter reloaded" post.:DDD

Hispan07 2008.11.04. 23:49:34

hát, ez az interre nézve elég gáááááááááááááz... a romától pedig szép volt, mindig kell egy első fecske, hogy aztán jöhessen a többi is

drosiii 2008.11.04. 23:52:12

de még így is több pontot szerzett ebben a BL fordulóban mint a Milan :D:D

Hispan07 2008.11.05. 00:00:45

rá is fér az interre a gyűjtögetés, van némi lemaradása a milanhoz képest ;)

gabriolet 2008.11.05. 08:59:24

Bocs fiúk, de nekem nem tűnt annyira egyértelműnek a Milán győzelme - igaz én elfogult vagyok a Nápollyal. A lényeget a beharangozóban már többen leírták, most is csak azért szólok hozzá mert sokan fennakadtak a tegnap esti Pool 11-esen. Én látok analógiát a vasárnap este és a tegnap este között. Ha a 75. percben, 2. sárgával a bíró leküldi Kaka-t, semmit sem szólhattak volna a hazaiak. Ehhez képest pár perc múlva kiharcolt egy erősen véleményes büntetőt. A sors igazságot szolgáltatott azzal, hogy Iezzo kifogta. Utána sajnos jött Ronnie és Denis, és mégis nyert a Milán. De nem vagyok benne biztos, hogy 10 emberrel is akkora nyomás alatt tudta volna tartani a Napoli kapuját.

És akkor a sztereotípia nr. 1: a játékvezetők mindig segítik a "nagy" csapatokat: lehet ez a németeknél a Bayern, a spanyoloknál a Real vagy a Barca, az angoloknál a MU, a Pool, az Arsenal, az olaszoknál az Inter, a Milán, vagy a Juve; és bocs a szentségtörésért, de itthon is érezhető ez egy Újpest, vagy egy Fradi javára. És itt nem kell mindig ajándék büntetőkre és jogtalan kiállításokra gondolni, elég a középpályán a kétes esetek döntő többségét, vagy a leseket a nagyobb csapat javára ítélni. Ez sajnos benne van a játékban, aki pályára lép annak ezzel együtt kell élni. De aki elszenvedi, annak nehéz megemészteni.
Sztereotípia 2: Gerrard és Kaka esete: két világklasszis, akikre nem jellemző a kirívó sportszerűtlenség. De ha tapasztalják, hogy védettséget élveznek, akkor előbb-utóbb bevállalnak nem teljesen fair trükköket is, a siker érdekében. És amíg ezt megtehetik, addig meg is teszik. Ezektől a játékosoktól szomorú ezt látni: ha
Carragher, vagy Gattuso tesz ilyent, egy szót sem szólok. Jó tudom naiv vagyok.

Ennyi, bocs, ha hosszú voltam.
Forza Napoli!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.05. 09:09:50

gabriolet
Ugyanígy gondolom én is, leszámítva a Gattuso-féle kitételt: rombol, mint a faltörő, de nem gonosz, már évek óta. Kakát én nem láttam soha sportszerűtlennek. A Milan-Nápolyt nem láttam.

lazlo85 2008.11.05. 10:59:16

az összefoglaló végéről nekem hiánycikk egy táblázat!!!
mert kurva jo meg minden de azt nem tudom meg h hány pontja van az elsonek és a ötödiknek meg a tizenkettediknek meg azt se hány gól lött a milan és hányat a lazio nah és mennyit vágott az öreghölgy!!!

Gabez 2008.11.05. 16:50:14

Mr.AT: bate elleni meccsen gondolom nem szégyellted magad...különben most csendben maradtál volna

na persze nem várom el tőled, ne érts félre ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.05. 17:13:30

az öreg hölgy góljainak számát mindig a poszt címében megtalálod, csak mögötte van, hogy giornata :D

(tessék, így kell önironizálni)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.05. 18:16:29

"Több is van mint 3, így hirtelen 5-t szedtem össze, de lehet h valaki kimaradt:

Del Piero
Beckham
Marcus Assuncao
Mihajlovics
Juninho" - Mihajlovics már nem játszik, őt vegyük ki, és helyette vegyük bele Pirlot.
süti beállítások módosítása