Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 11. forduló - Tök alsó üti a tök felsőt

2008.11.04. 00:04 pote

Sűrű héten vannak túl a csapatok. A végére többen el is fáradtak, az eső meg csak esett. Az utolsó percek drámái a tizenegyedik fordulóban is folytatódtak. A Spurs és a Newcastle kezd feltámadni, míg az Arsenal egyre mélyebbre kerül. A Villa nem élt a lehetőséggel, a Chelsea gálázott, Dunne és Carragher ismét a saját hálóját zörgette, a Hull pedig mindenkitől tapsot érdemel. Esett harminc gól, ebből egy-egy Heskey és Lampard századik bajnoki találata volt. Lapozás után bővebben.

Könnyűnek tűnő sorsolása miatt, sokan várták a Liverpooltól, hogy jóideig bebetonozza magát a tabella élére. Az irigyelt poziciót azonban már az első hétvégén elvesztették. A forduló rangadója messze elmaradt a várakozástól, és erről csak egy picit tehetett a Pool. Kuyt rögtön az elején Gomes szemei közé lőtt, így már a harmadik percben letudtuk az első félidő említésre méltó történéseinek felét (még Modric lőtt egy sunyit a végén). A Spurs nem tudott, Gerrardék meg nem akartak támadni. A második játékrészben sem sok mindent mutatott arra, hogy itt még fordítás lesz, hiszen a vendégek sorra döngették a kapufát, Benték meg minden fantázia nélkül támadgattak. Aztán Carragher segített a hazaiaknak, izgalmassá téve az utolsó perceket. A slusszpoént megint a Sarkantyúsok szállították, Pavlicsenko pörgetett egészen közelről, egészen flegmán a végig meglepően bizonytalan Reina kapujába. A Tottenham hat nap alatt hét pontot szerzett, nyolc gólt rúgott. Jól nem játszottak, de fejben ott voltak, ami nem volt jellemző eddig rájuk. A Pool meg egyszerűen elszórakozta ezt a meccset, csak túl akart lenni rajta. (Tottenham - Liverpool 2-1)

A Chelsea nem csinálta össze magát a Sunderlandtől, szinte tíz ember támadott. Így fordulhatott elő, hogy az első két gólnál Alexra volt kijátszva az akció, bár a másodikat Anelka szimpatikusan lenyúlta. Fülöpre nem hárult hálás feladat, mert a hazaiak akkor kerültek a kapu elé, amikor éppen kedvük volt. Többet passzoltak a büntető területen belül, mint a saját térfelükön. Brutális adat, de annyira a végeletekig kidolgozták helyzeteiket, hogy az öt gól összesen húsz méter távolságból esett. (Chelsea - Sunderland 5-0)

A hétvége meccse az Old Traffordon volt, köszönhetően a vendégeknek. 4-1-nél mindenki elkönyvelte a hazai sikert, de a Hull nem adta fel. Az akkor már Halmosit is a soraiban tudó újonc, paradés hajrával az utolsó percekben már a döntetlenért ívelgetett. A MU győzelme teljesen megérdemelt, hiszen akár tíz gólt is lőhetettek volna, de mégis majdnem úgy jártak, mint szerdán az Arsenal. Aggasztó lehet a vörösök híveinek, hogy nagyon úgy tűnik, Rooney a hajában hordta nem túl nagy higgadságát. Amióta tarkopasz, a viselkedése valahol az agresszív kismalac és a mérgezett egér között helyezkedik el. Veszekszik mindenkivel, játékvezetővel, asszisztenssel, csapattárssal, ellenféllel. (ManUtd - Hull 4-3)

A forduló meglepetéséről az Arsenal szurkolók tudnának többet mesélni. A mezőny egyetlen amerikai focit játszó csapata viccelte meg az Ágyusokat. Delap quarterback dobásaiból két touchdownt értek el, amire Clichy flipperes gólja csak szépségtapasz volt. Wengerék kezdenek nagyon mélyre kerülni, nagy szerencséjük van, hogy a Newcastle megverte a Villát. Nem csak a játék nem megy nekik, hanem pár játékosnál a cérna is kezd elszakadni. Van Persie-t már most leigazoltuk a szezon köcsögválogatottjába. Amennyiben kifelejtenénk, rögtön figyelmeztessetek minket. (Stoke - Arsenal 2-1)

Az Everton megszerezte első hazai győzelmét. Pontosan tíz fordulóval később, mint az várható volt. Az egyetlen gólt Saha fejelte, ez volt a francia első gólja új csapatában. A sors fintora, hogy korábbi csapata ellen szerezte. Gera Zolinak nincs szerencséje, szombaton is csak egy keresztlécre futotta. (Everton - Fulham 1-0)

A legdurvább eső a legdélibb helyszínen, Portsmouthban volt. Az irreális körülmények ellenére változatos, izgalmas találkozó volt. Diop ismét összehozott egy büntetőt, Zaki ismét gólt lőtt (nyolcadikat), majd a héten visszatérő Kranjcar egyenlített. Hogy mégsem igazságos döntetlen született, arról Heskey tehet, aki - kis jóindulattal (najó, sokkal) - van Bastent idéző mozdulattal, becsúszva szerezte meg századik PL gólját. Nagyon fontos három pontot szerzett a Wigan. (Portsmouth - Wigan 1-2)

A Boro-West Ham békés döntetlent hozott. A vendégek vezető gólja mellett nem tudunk szó nélkül elmenni. Mullins nyolc méterre a kaputól kapott egy tökéletes passzt, amit hihetetlen labdaérzékkel a bal lábával úgy tört el, hogy egy pattanás után a jobbjával lőtt a pipában. A felvételen jól hallható a hazai drukkerek kacaja, majd döbbenete. (Middlesbrough - WHU 1-1)

A West Brom értékes pontokat ajándékozott el az utolsó percekben, miután emberelőnyben fordított a Rovers ellen. Ahogy az Athleticnek sokat érhet a Pompey elleni három pont, úgy az Albionnak ez a két pont nagyon fog hiányozni májusban. Ezen a meccsen is volt egy megmosolyogtató jelenet, amikor Nelsen mentés gyanánt kettős kapufát rúgott. (West Brom - Blackburn 2-2)

A Bolton, minden ellenszenvünk ellenére, simán legyalulta a ManCity-t. A kisebbik manchesteri csapat idegenben indokolatlanul gyámolatlan idén is. Robinho meg annyira hisztis, hogy nem lepődnénk meg, ha menstruálna néha. A meccs végén nehéz volt eldönteni, hogy Hajdú B. Pistit vagy Dunne-t sajnáljuk jobban. Előbbi halálra unta magát, utóbbi meg jobban érzi a kaput, mint Robbie Keane. (Bolton - ManCity 2-0)

Hétfő este a Villának saját kezében volt a sorsa, hogy elfoglalja az Arsenal helyét a táblázaton, és több mint négyesélyessé tegye a BL helyekért folyó harcot. Barry-ék ismételten nem tudták átlépni árnyékukat, a Newcastle lefocizta őket. Régen halluttunk ollézni geordie-kat, most ez is bekövetkezett. Martins duplája egészen a 14. helyig repítette a hazaiakat, a Villa meg maradt az ötödik helyen. A Unitednek karácsonyig két nehezebb találkozója lesz (Chelsea, T'ham), így kis szerencsével, megfelelő fanatizmussal teljesen máshova helyezhetik a hangsúlyt a szezonjukban. Mi szorítunk nekik, mert egy jó Newcastle már nagyon régóta hiányzik. Gutierrezre nagyon vigyáznánk januárban. (Newcastle - Aston Villa 2-0)

Ahogy az Arsenal, úgy mi is gödörben vagyunk. A kommentelők, Porchmonkey vezérletével átvették a vezetést, mert vendégtippelőnk nagyon jól megérezte, hogy a Spursnek bitangnagy mákja lesz, hogy a Hullnál csak egy góllal jobb a MU, és hogy Mido szabadrúgásánál szét fog ugrani a sorfal. Mégegyszer gratulálunk neki, donnelly kolléga letöltött skandináv összefoglalóit meg vigye el a szoftverrendőrség (NST - Kommentelők 4-5).
Hétvégén egyenlítünk, nem vitás. Ehhez ezt az egyszerű képrejtvényt kell csak megfejteni. Ki a két úriember? Aki harmadikként küldi el az nst.pl@freemail.hu címre a helyes megfejtést, az tippelhet a hétvégi fordulóra.



Az összefoglaló címét Wolandnak köszönhetjük, aki február óta nem volt ilyen boldog.

96 komment

Címkék: összefoglaló kvíz premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2748546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.11.04. 07:40:56

Nelsen miregondolt mikor 5 méterröl izombol megcélozta a saját kapuját?

füligjimmy77 2008.11.04. 08:03:52

Azért RvP-nek ez volt az egyetlen köcsög megmozdulása az egész szezonban, igaz, ez a pompásra sikeredett. De nem is csodálom, hogy bekattant, a Stoke játékosai roppant szimpatikusan azt rúgták, akinél a labda volt, meg akit a bíró nem látott, a partjelző meg úgy döntött, ne szólj szám, nem fáj fejem. Nem menti az Arsenal sikertelenségét, de a bírók az aktuális ellenfeleiknek nagyon könnyű síppal fújnak.

United82 2008.11.04. 08:32:14

Ronaldo a múlt héten megmutatta hogy jó helyre kerül majd azaz Aranylabda. Idén eddig 11meccsen 7gól és 4gólpassznál jár, vagyis folytatja ott ahol májusban abbahagyta, pedig volt egy bokaműtét és kihagyott majd 3hónapot.
Ja és a következő gólja a Századik lesz a United színeiben, 23évesen. Nem rossz:)
Amúgy nagyon ideges voltam a Hull elleni meccsen, kb 5-6góllal kellett volna nyerni és kétszámjegyűt rúgni, és mégis izgulni kellett a végén. Azért rikta hogy egy meccsen Rooney,Ronaldo és Berbatov is kihagy egy olyan ziccert hogy egyedül viszik a kapusra:)
Berbatov is megéri a pénzét, 10meccsen 5gól 6gólpassz a mérlege. Az első egy-két meccs után kételkedtem kicsit, de azóta ez teljesen eltűnt.
Szombaton az Arse az életben maradásért fog játszani, óriási meccset várok. (persze azt nem tudom h Adebayor és Walcott bevethető lesz-e, mert ha ők se és ugye Van Persie se, akkor csak az a kérdés hogy mi rúgunk-e gólt vagy 0-0 lesz a vége)

Porchmonkey 2008.11.04. 08:41:16

Helló, mi? :)
Pöte, legközelebb nevezd át a képeket a rejtvényben. Most méltányosságból nem fejtem meg. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.04. 08:42:31

haha,
át van nevezve :)))

Ferguson 2008.11.04. 08:45:02

Én eddig korábban nem írtam erre a fórumra, de kérlek titeket, h hagyjátok már ezt a parittyaemberezést meg delap sztárolását, mert iszonyat idegesítő. Delap egy senki, egy szürkénél is szürkébb focista a PL leggyengébb csapatában, ami azért elszomorító, mert a 90-es évek végén a derby county-ban még egész korrekt focit nyomott, persze az a derby county még egy fokkal jobb volt, mint a jelenlegi, a stoke-ről nem is beszélve. Delap nem parittyaember, hanem egy bohóc és nem az ő bedobásai eredményezik a gólt, hanem az, h a játékostársai hihetetlen módon bemákolják a lepattanó, lecsúszó, madínerező stb. labdákat, a védelmek meg nem elég határozottak. A 2. gól, amit lőttek az arsenal ellen, egészen tragikomikus volt pl. Ez a stoke meg jöjjön az Old Traffordra, szét lesz szedve 6-0-ra parittyástul, hülye bohócok... Ez a csóka tol egy bedobást majd, ferdinand mellel leveszi a labdát, aztán visszakézből egy kapáslövéssel lerúgja delap fejét az oldalvonal mellett, aztán nézd majd ez a hülye, mint hal a szatyorban :) Inkább arról beszélnétek és a stoke-nál is inkább azon gondolkoznának, h ha fociznának rendesen és nem ennek a féleszűnek a bedobásait forszíroznák, akkor lehet sokkal eredményesebbek lehetnének. Amúgy jó az NST, rendszeresen olvasom, bár írásra eddig nem fanyalodtam, de ez a delap sztárolás nagyon felqúrta az agyam. Bocs érte... Born United, Live United, Die United

Walmer 2008.11.04. 08:45:59

Ennyit a szuperfocit játszó Arsenalról. Nem is értem hogy tudnak kikapni egy Stoke-tól, hiszen annyira kombinatív, attraktív, kreatív futballt játszanak, hogy az hihetetlen!!!
De sebaj. Majd Wenger vesz öt 14 éves gyereket Fekete-Afrikából, hármat hoz Franciaországból és jöhet megint a fasszopás, hogy micsoda tehetséget szerzett megint ez zseni.
Lehet, hogy korábban boring Arsenal volt, meg Tony Adams, vagy Lee Dixon kevesebbet dekázott, mint Sagna, vagy Touré, de azt az Arsenalt valahogy tudtam szeretni. Ettől a túlhájpolt sértődős
napköziscsoporttól viszont a hideg kiráz.

kroos 2008.11.04. 08:51:37

Ja az lenne szimpi ha 300 millioért owent-podolskit-kaka-t vennének.azt lehetne szeretni...

kroos 2008.11.04. 08:53:41

toni pulis azt mondta nem szeretné ha csak a bedobásaikra figyelnének,hanem a stoke játékának többi elemére is.
LOL!!

Walmer 2008.11.04. 08:54:18

Fergie, nyugi:-))
Delap teljesen korrekt figura. A BBC sportson nézz be egyszer az élő közvetítésbe. Qrva jól nyomják. A delapos kommenteken szétröhögtem magam.
A bedobásokról meg annyit, ha ez kell ahhoz hogy legyalázzák az Arsenalt, akkor ezt kell erőltetni. Ebben a Stoke-ban nincsenek ám olyan nagy játékosok, hogy majd elkezdünk játszani, aztán lefocizzuk a mezőnyt.
A mákról meg annyit, hogy ha egy-kétszer fordul elő, akkor OK. De az ikszediknél azért már ne mondjuk, hogy mák.
A MU meg kapott már ki nímand csapatoktól, gyengébbektől is mint a mostani Stoke. Úgyhogy óvatosan ezzel a ferdinand majd lerúgja a fejét dologgal.

Walmer 2008.11.04. 09:03:14

Ja és a Spurs meccs valami kibaszott állat volt. lehet hogy ti halálra untátok magatokat, de én iszonyatosan tudtam anyázni a Spurs pocsék játékán és nagyon régen örültem úgy, mikor bentley - reina - bent - pavljucsenko megcsinálta a gólt. GYÖNYÖRŰ volt:-)))

Ferguson 2008.11.04. 09:09:39

Walmer, hehh :) attól függetlenül, h meglesz-e az a stoke verés v nem, ferdinand remélem elintézi delap-et. Amúgy normális esetben egy jól focizó MU-nak a kőkorszakba kéne visszalőnie az ilyen stoke féléket, nincs annál őrjítőbb, amikor egy ilyen gyenge ellenfél ellen látod szenvedni a kedvenceidet. Na, majd meglátjuk. Most már fogok ide (is) kommenteket írni, de előre szólok, h provokáló hajlam vagyok :P

Woland 2008.11.04. 09:29:08

Ferguson,
valahogy igy gondolod?

www.youtube.com/watch?v=ub842qIfVZQ

nagymamak ellen nagyon megy a fejloves Ferdinandnak. Delap szerintem kemenyebb dio lesz mint ez a 65 eves (ex?)ManU-szurker neni. A Scunthorpe/Colchester/Luton-fele husdaralohoz kepest a PL az orosz balett.

Ferdinand egy taplo - keresd ki a lexikonban. : )

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 10:03:17

Azért annyit érdemes valóban megjegyezni, h a stoke által okozott sérüléslistát érdemes megnézni (Walcott, Ade, Sagna), meg amikor Diaby után szó szerint combmagasságban utánarúgtak előnyszabály helyett szóbeli dorgálás következett, semmi lap, pedig a piros is bevillanhatott volna...

nem ezen ment el, de a bírók nem nagyon védték meg a játékosainkat...

Amúgy nem szerencse, h kikapott a villa, tegnap Ők sem nagyon érdemeltek győzelmet, szóval Ők sem játszanak mindig nagyon jól, nem állnak előrébb...

Amúgy majd most derül ki, mennyire vagyunk nagy csapat:)

ui: a pool is beleszaladt abba a késbe, amibe mi....

Üdv, ymy

Porchmonkey 2008.11.04. 10:10:53

btw NST - Kommentelők 4-5
hamár :)

drosiii 2008.11.04. 10:17:59

minden szentnek maga felé hajlik a keze..

Walmer 2008.11.04. 10:36:47

ymy, bocs, de Walcott a karján sérült meg ha jól tudom és azért, mert rosszul esett. Persze szabálytalankodtak vele, de nem rúgták könyéken.

A bírónak meg nem az a dolga, hogy a labdaművész ágyúsokat védje a tahó, favágó Stoke ellen, hanem hogy betartasa a szbályokat. Szerintem betartatta. Ennyi.

Walmer 2008.11.04. 10:38:22

Rooney82, tudom, hogy nagy kedvenced a srác, de megkímélnéd a blogot attól, hogy minden rohadt angol posthoz beírod, a kanadai táblázaton éppen háyn pontja van CR-nek? amúgy honnan veszed az adataidat?

emre 2008.11.04. 10:55:56

Bocs, ide kell írni, mert természetesen itt megint kimaradt egy hét a spanyol bajnokságból, mert az állandó szerző kedvenc csapata ismét leégett.

Nem az első eset, hogy inkább nem születik post (beharangozó sem), ha úgy alakulnak az eredmények, de ha születik is, az is csak 1 csapat imádatáról (vagy a másik lehúzásáról) szól.

Jót tenne a blognak, ha végre lecserélnétek a spanyol "szakértőtöket" vmi korrektebb emberkére.

Üdv.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.04. 10:57:16

Ferguson,
ha rendszeresen olvasod az NST-t, akkor érezhetnéd, hogy mennyire gúnyosak ezek a megjegyzések Delapről. A Stoke-ot mellesleg nem győzzük oltani;)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.11.04. 10:58:27

Aszittem csak nekem hiányzik a spanyol beharangozó és az összefoglaló...

United82 2008.11.04. 11:19:05

Walmer:
Ha nem tetszik ne olvasd el.
Ezután se kímélem meg a blogot tőle.
Hogy honnan szedem? van elég oldal (United hivatalos oldala,PL és BL hivatalos oldala) ahol megvannak ezek az adatok csak össze kell adni (kiegészítve az FA kupa és Ligakupa meccsekkel ami saját gyűjtés)
Amúgy ha hiszed ha nem nem a kedvencem kb 10játékost fel tudok kapásból sorolni akit jobban szeretek a Unitedből. Egyszerűen csak tényekkel támasztom alá mekkora spíler ez a gyerek és hogy mennyire megérdemli az aranylabdát, mégha emberileg közel is van a nullához és emiatt lehet utálni rendesen, de amit a pályán művel az elképesztő. Ennyi.
ha nem tetszik ne olvasd!

Walmer 2008.11.04. 11:19:07

a spanyol postok nekem abszolút nem hiányoznak
csak így tovább pancho:-)

szferi 2008.11.04. 11:22:32

emre! írj egyet magadnak, szépen olvasd el, és nyugodj meg!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.04. 11:26:19

emre!

nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy ikszelt a real, győzött a barca, és pancho máris megmakacsolta magát.

leírtuk már százszor, mindannyian munka mellett blogolunk, és (nem sajnáltatjuk magunkat, mert akármi van, nagyon jó dolog nektek írni) van olyan, hogy az ember éjfélkor már nem ül neki posztot írni, videókat letölteni, képeket keresgélni, etc...

pancho az nst oszlopos tagja, lecserélése nemhogy nem merül fel, de egyenesen sértő. kis türelmet, ahogy eddig, úgy ezután is lesznek posztok rendesen.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 11:26:55

Walmer,
igazad "van". A szabály egyértelműen kimondja, h szándékos utánarúgásért pirosat kell adni? Amúgy ez nem az Arsenal játékosok megvédése, hanem a szabály alkalmazása.

Szóval, sztem nem tartotta be.

Mondom, nem ezen ment el a meccs, de ha pesrie piros (és remélem +2 meccs eltiltás), akkor a stoke utánarúgás is piros, következetesen.

rizla 2008.11.04. 11:31:48

"Ennyit a szuperfocit játszó Arsenalról. Nem is értem hogy tudnak kikapni egy Stoke-tól, hiszen annyira kombinatív, attraktív, kreatív futballt játszanak, hogy az hihetetlen!!!"

attól, hogy az arsenalnak vannak komoly negatívumai, amik kizárják, hogy bajnokságot nyerjenek, még felesleges elvitatni a pozitívumokat, amik jó formában jelentkeznek, ez színtiszta faszság. bár nem tudom ezt minek írom le, elég banális.
mindenesetre az arsenal szopása sajnos nem meglepetés a szurkolóknak. idén kb a 4-5. helyért fognak harcban állni. a bajnokság harmada sem ment le, de máris kikaptak 3 verhető csapattól.
a chelsea lófaszra nem megy azzal, hogy hármasával rúgja a gólokat, amíg hazai pályán egy rangadón közük nincs a győzelemhez.
a liverpool pedig ha elszúr még egy meccset, akkor sanszos, hogy jön a szokásos lejtmenet.

asszem idén is a manchesterre tennék, bár nem sokat

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.04. 11:41:21

Ez annyira vicces, hogy az Arsenallal kapcsolatban minden szezonban ugyanúgy alakul a forgatókönyv.

1, szezon előtti kiárusítás. szurkolók: végünk, végünk, elmentek a nagy spillerek és megfelelő erősítés nem jött a helyükre. nagy bajban leszünk

2, szezon első fele, a csapat megmutatja, hogy tud játszani. szurkolók: fiatal, perspektivikus csapat, Wenger egy nagy ész, esélyünk van az aranyra

3, az első pofáraesések. szurkolók: Venni kellett volna néhány tapasztalt, világszintű játékost milliókért, nem tartanánk itt. Bajok lesznek.

4, a csapat bemasíroz a top4-be. szurkolók: látszik az alagút vége, jövőre még jobbak leszünk, mennyi lehetőség és potenciál van ebben meg abban a játékosban.

5, vissza az egyes pontra.

Lohengrin 2008.11.04. 11:56:20

Az Arsenal jelenlegi keretét én sem kedvelem. Talán Fabregas az egyetlen jófej. Ahogy beszólt a Spursnek és utánna jött a pofáraesés olyan csak a "nagyoknak" jön össze. A játékuk szépségét viszont elismerem.
Én is megsértődnék, hogyha egy vidám favágócsapat a sípcsontomon gyakorlatozna.
A szezon elején itt az NST-n többen arra jutottunk, hogy Arsene bajban van, ugyanis Nasri vagy bejön vagy nem, Ade-nak vagy lesz kedva focizni vagy nem és a hátvédelem is szellős egy kicsit. Mindamellett szinte mindenki úgy gondolta, hogy 4. meglesz és simán túljutnak a csoportkörön a BL.-ben. Legtöbben a pad rövidségétől féltetük őket a leginkább. Hétvégén majd kiderül.
Ha jól emlékszem, ez akkor volt amikor még a Spurs meg a City mindenkit meg akart vásárolni. Ennyit a túlértékelésről.

Nagyon sajnálom, hogy a Villa nem elég kiegyensúlyozott. Szeretnék már egy olyan PL.-t ahol a Spurs, Villa, Everton, Newcastle négyes is labdába rúg.
Annak kifejezetten örvendek, hogy a Liverpool végre focizik is és nemcsak nyer.
Nagyon vártam már, hogy rizla lebarmozza Walmert, tudtam, hogy elöbb utóbb valaki megteszi helyettem is.

Lohengrin 2008.11.04. 12:00:27

Gratula Porchmonkey-nak.
Ha ez így megy tovább az üveggömbnek szomorú sorsa lesz. :)

Strigo 2008.11.04. 12:00:28

Nem gondoltam, hogy ilyet valaha le fogok írni, de a United egy félidős csapat lett. Az egyik játékrészben zseniális foci, a másikban nevetséges gólok és szenvedés. Idén a Pool, Chelsea, Zenit, Everton, West Brom, Hull, meg még sok más meccsen is brillírozott a csapat, de nem 90 percig. Ha ezt sikerül kiküszöbölnie Fergienek, akkor meglesz a bajnoki cím. És ha egy kis- vagy középcsapat olyan formát fog ki, mint sokan a Chelsea ellen, akkor lesz egy Ipswichhez hasonló alázás.

emre 2008.11.04. 12:00:30

benito!

Persze, hogy ezerszer elmondtátok, de akkor ugyanennyi kifogás is volt, nem? :) Kint van az Index főoldalon a blog, de amikor vki "beszól" a rendszeres hiányosságok miatt, akkor hirtelen zugblog lesz.

Nemcsak nekem van problémám a spanyol szekcióval, egyszerűen nem ér fel a többivel, és ez most dícséret. Jók vagytok bazzeg :) Ez mondjuk azért is lehet, mert egyszerűen nincs normális fociblog, kb. csak ti, de itt meg pont a kedvenc bajnokságomat írja egy olyan, aki erre nem alkalmas, nemcsak az időhiánya, hanem a teljes elfogultsága miatt. Szerintem nektek is érdeketek, ha visszaszoknának azok, akik nem madrid háziblogot szeretnének.

Simán meg lehetne oldani, hogy maradjon, írjon madridi postokat, amiket szeret, és vki más foglalkozzon a bajnoksággal, akit nemhogy érdekel a többi meccs, de ideje is lenne. Kecske, káposzta, stb.

neeson 2008.11.04. 12:12:21

JClayton, tökéletesen összefoglaltad:D Ugyanilyet mondjuk lehetne írni a Liverpoolról is, illetve írtak is, valami angol oldalon találtam.
Röviden összefoglalva:
Nyáron: új igazolások, mindegyikben persze hatalmas potenciál, és a pool-drukkerek közt aug közepére konszenzusos véleményként kialakul, hogy a pool a világ legjobb csapata. Ezen még az sem változtat, hogy semmiylen pályán nincsenek focimeccsek ebben az időszakban.
Ősz: pár győzelem mellé becsúszik néhány x és vereség is, csökken a jókedv, de még mindig a pool a nagy esélyes.
December: végleg eldől, hogy nem lehetnek bajnokok, elkeseredés. A csapat nem elég erős ahhoz, hogy megszorítsa az első kettőt.
Február: miután már nem nyerhettek semmit, beindul a szekér, tét nélkül már, persze, egyértelműsödik a drukkerekben hogy elég erős a csapat, mindössze a keret vékony 1-2 poszton, és nincsen szerencséjük.
Június: gyors igazolások, nagy tehetségek, hiányposztokra, nincs gyenge pontja a csapatnak. Most vissza az első ponthoz. ;)
Persze ez idén épp nem igaz, de igazából csak időbeli csúszás van, és februárban esnek ki a bajnoki versenyfutásból.:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.04. 12:20:35

neeson,
és a BL-menetelés kimaradt;)

neeson 2008.11.04. 12:23:01

Vicc, hogy most, hogy Ronaldo az aranylabda nagy esélyese, páran kitalálták, hogy nem kaphatja, mert nem elég jó példakép, meg paraszt, meg nagypofájú. Igen? És? Kedvenc csapatom játékosa és nekem sem a kedvencem a csapatban, de ezek a szempontok eddig soha nem jutottak senkinek az eszébe, rohadt nagy kétszínűség, hogy most mindenki olyan erkölcsös lett meg félti a kisgyerekeket, hogy mit látnak...Ronaldo BL-gólkirály lett, PL-gólkirály, aranycipős,BL-győztes, PL-győztes, BL és PL legjobb játékosának választva. Ne vicceljünk már.
Utóbbi 5 év aranylabdásai közül ő tett legtöbbet a díjért, úgyhogy ha valaki azt mondja, hogy nem érdemli meg, az vagy 1) nem látta a meccseit, csak beszél 2) nem tudja mit beszél vagy elvakult.

Ja és Walmer: még korábban írtad, hogy fociban nem számolják a gólpasszokat, hát tényleg nem adnak gólpasszkirály díjat év végén, de azért ez elég nagy hülyeség volt.

neeson 2008.11.04. 12:24:29

hát a BL-t nem volt időm beleírni :D

(ez amúgy szigorúan a bajnokságról szólt, így sokkal viccesebb)

Mourinho már nem a király 2008.11.04. 12:32:37

emre
Szerintem fölöslegesen vered magad, ez egy blog, nem az a célja hogy objektív legyen (ha erre vágysz olvass NSO-t, muha).

Stoke-ot nem értem mért kell szidni, azt játszanak amit tudnak, most jutottak fel, nyilván nem ők lesznek a PL legjobb csapata.

Strigo 2008.11.04. 12:40:46

A hét kérdése is lehetne, hogy mennyivel több magyar játékos lépett pályára a fordulóban, mint ahány skót.

Walmer 2008.11.04. 12:50:23

"Nagyon vártam már, hogy rizla lebarmozza Walmert, tudtam, hogy elöbb utóbb valaki megteszi helyettem is."

Te nem mered, vagy mi? Nem harapok.
rizla adott egy komoly, szakmai elemzést az én emocionálisan túlfűtött kommentemre, amit én emocionálisan túlfűtöttnek is szántam. Az arsenalt utálom, mert Wenger angoltalanította, ill. kialakított ott egy olyan véd és dacszövetséget, ami azon alapul, hogy "mindenki hülye és dilettáns, ha nem látja milyen szépen focizunk, de még inkább akkor, ha elrontja a mi fasza kis örömfutballunkat, amit mindenki szívesen néz egyébként".

r_magpie 2008.11.04. 12:55:06

most jól kiakadtam, minden évben alig várom az FA Cup first round proper meccseit, erre azt kell látnom, hogy a sportklub+ adja már, a sportklub meg csak egyet, azt is felvételről:(

kroos 2008.11.04. 12:57:10

emrének egy pár dologban igaza van és korábban kommentelt itt mint akik most öt oltják le.

Strigo 2008.11.04. 13:02:41

Abban talán nincs igaza (szerintem), hogy ne lennének jók a spanyol írások. Meg ha hiányolja, akkor mégis csak olvasta/várta/kritizálta minden héten. Engem személy szerint nem túlzottan érdekel a La Liga, de pancho stílusát és elemzéseit bírom, hozzátéve, hogy abszolút semlegesként.

mann 2008.11.04. 13:03:41

Nem semmi ez a Levy. Azt mondja, hogy Berbatovot őt tették fel a futballvilág térképére. Nem szólt neki senki, hogy a bolgár már 2002-ben BL döntőt játszott? Úgy tűnik kissé megviselte a kieső hely....

A MU magának tette nehézzé a meccset. Be kellett volna verni a helyzeteket, némely esetben pedig okosabb döntést hozni. Nem volt véletlen Wazza hisztije, kb. 3 gólt rúghatott volna, ha a társak nem lövést, hanem passzt választanak.
A védelem meg enyhén szólva is problémás mostanában. Evra kivételével szinte mindenki teljesítménye hagy kívánnivalót maga után. Rio már meccsek óta makkozgat, a tizenegyest is ostoba módon hozta össze. Vidic a bajnokság elején nem találta a fonalat, de ő mostanában azért jobban teljesít. Persze amíg nem kerül pontokba a hibázás (nem úgy mint az Everton ellen), addig belefér a dolog, de az Arsenal ellen már jó volna a tavalyi red wallt látni ismét.
Carrick visszatérése jó hír főleg, hogy gólozott is. Hiányzott a középpályáról, kell a bő keret a heti két meccsekre.
Ugyanakkor Hargreaves térde egyre komolyabb probléma. Injekciókúrák követik egymást, de már operáció is szóba került.

Walmer 2008.11.04. 13:04:27

neeson, jöttél volna akkor vitázni..
Most már ne járasd a pofád ilyenekkel, hogy "nagy hülyeség volt."

Bár, ha ez a legkomolyabb érved, akkor talán jobb is hogy nem mondtál semmit

neeson 2008.11.04. 13:16:54

pfff...most mondjam azt hogy magadat minősíted? Nagyon kellemes olvasgatni a folyamatos parasztságaidat.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 13:37:10

Walmer,
nézd meg mit ért el az Arsenal Wenger ideje alatt, aztán húzz párhuzamot a szép foci és a Te utálatod között.

Walmer 2008.11.04. 13:46:30

Az eredményesség tény, racionális dolog, az utálat pedig emocionális, irracionális valami.
a kettő között nem lehet párhuzamot vonni.
Nem vonom kétségbe az Arsenal Wenger alatt elért eredményeit. Nem szeretem őket, korábban leírtam miért.
Mikor Adams, Keown, Parlour, Winterburn, Dixon. Wright, Smith játszottak, hatalmas kedvencem volt a csapat. A kis Junoszty előtt őrjöngtem a konyhában, mikor Stefan schwarz belőtte a másodikat Genovában a Samp ellen, aztán továbbmentek büntetőkkel és öszeomlottam, mikor a képújságon olvastam, hogy egy szar zaragoza a 120. percben lő gólt félpályáről annak a töketlen Seamennek és viszi a KEK serleget.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 13:56:45

Az ember (szurkoló) csapatot választ magának, nem játékosokat.

Nah, de ebbe ne menjünk bele. :)

Walmer 2008.11.04. 14:15:13

Valóban. Akkor, ha ugyanaz a közege az embernek, meg a csapatnak. Ha a csapatba botlik mindenhol.
Annak idején éltem-haltam a jászberényi jégkorongcsapatért, pedig volt egy olyan sorunk, ahol csak oroszok voltak és a 60 percből 45-öt a pályán voltak. a Donika nevű védő meg volt olyan, hogy 60-at.
Én az angol futballáért rajongok. És az nem egyenlő az angol bajnoksággal. A Villa, meg a Spurs az, akik most nagyon bejönnek nálam, a sok angol (brit) játékos és az angol (brit) szakmai stáb miatt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 14:38:41

Walmer,
Tehát azt szereted, ahol sok angol/brit, Angliában született játékos van? Maga a játék nem is érdekel? Régen Ágyús voltál, most meg a Sp?rs-nek szurkolsz?

Vagy végülis Te nem vagy szurkoló, hanem szereted az angol/brit kultúrát, aminek egyik része a foci?

kroos 2008.11.04. 14:39:00

amugy szerintejm emre meg rizla ugyanaz a személy:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.04. 14:40:18

én barnettáról és rizláról gondoltam ugyanezt :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.04. 14:55:38

-off
....attól, hogy magaddal vitatkozol, még nem leszel hitelesebb kroos-benito-bedobásnál.... :P
off-

kroos 2008.11.04. 14:55:52

látom hiányzik nektek a svájci hóhányó!!!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.04. 15:05:12

breaking news!!!
meg van a nyertesünk ahéten is,
a helyes megfejtés (ugye h könnyebb volt, mint múlt héten)
Sammy Lee, magyar hangja Aczél Endre

poolfanati 2008.11.04. 15:18:14

a stoke játéka jobban hasonlít a rugby-re hiszen ott az oldalvonalról dobálnak be sokat, míg az amerikai focinál középről dobálgat az iránító.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.04. 15:27:23

ez igaz,
de a rögbiben nem lehet előre dobni, itt meg már a félpályáról helyzet van:)

és mea culpa,
javítva a tippverseny állása!
p.

butatót 2008.11.04. 15:52:29

"Delap nem parittyaember, hanem egy bohóc és nem az ő bedobásai eredményezik a gólt, hanem az, h a játékostársai hihetetlen módon bemákolják a lepattanó, lecsúszó, madínerező stb. labdákat, a védelmek meg nem elég határozottak."

Hát ha nem bírná eldobni a kapuig, akkor nehéz lenne bemákolni. Egy olyan csapatnak, mint a Stoke, egy ilyen játékos aranyat ér, hiszen elég kiharcolni egy bedobást bárhol az ellenfél térfelén és utána be lehet állni az ötösre és várni a jószerencsét. Mennyivel egyszerűbb így és mennyivel gyengébb képességű játékosokkal lehet gólhelyzetbe kerülni, mint ha fáradságosan fel kellene vinni a labdát...
Az bántja a csőröd, hogy ez nem illik a foci klasszikus képébe? Szerintem meg fenomenális ötlet, nem is értem, mások hogyan nem jöttek rá eddig.

butatót 2008.11.04. 16:00:34

Közben tovább olvasom:
"Ez a stoke meg jöjjön az Old Traffordra, szét lesz szedve 6-0-ra parittyástul, hülye bohócok... "
Szerinted a Stoke PL-t akar nyerni ilyen módszerrel? LOL

"... visszakézből egy kapáslövéssel"
:D Ez a nap bemondása. Visszakézből kapáslövés. Jó.

"... lerúgja delap fejét az oldalvonal mellett, aztán nézd majd ez a hülye, mint hal a szatyorban :) "
Nem értem, miért kell gyűlölni ezt a szerencsétlen Delapot. Elmondanád?

"Inkább arról beszélnétek és a stoke-nál is inkább azon gondolkoznának, h ha fociznának rendesen és nem ennek a féleszűnek a bedobásait forszíroznák, akkor lehet sokkal eredményesebbek lehetnének"
Lehetnének, de ahhoz kellenének jó játékosok, jó edző, jó taktika - ez mind-mind pénzbe kerül (nem kevésbe). Delap meg ingyen van. Én inkább amiatt aggódnék a Stoke helyében, hogy mi lesz, ha lesérül, vagy ha kiöregszik. Nem fiatal már.

Walmer 2008.11.04. 16:21:48

ymy,
"Maga a játék nem is érdekel?"

Ez honnan is?

Aczél Endre azt írta egyszer, hogy aki az angol futballt szereti, az nem tud egy csapatnak szurkolni, az egész mezőnyt szereti az első osztálytól a non-league-ig. Valahogy én is így érzek.
Az Arsenal soha nem volt a kedvencem, mint ahogy egyetlen angol csapat sem. Végigizgultam a Liverpool - Everton FA kupa döntőt, amit végül hosszabbításban nyert a Pool 3-2-re, de ott se szurkoltam egy csapatnak sem.
Jó volt látni a brit focit.
Az angol kultúrának sem vagyok az ellensége, de olyan nagy barátja sem. Sportban csak a focijukat szeretem. A kriketthez nem értek, a golf nem érdekel, lóversenyhez teljesen tök vagyok, ja a snooker az iszonyúan bejön. De valszeg vagyunk még egy páran így.
A futballhoz a legtöbb ember érzelmi alapon áll hozzá. Nekem a foci mindig az angol focit jelentette. Ebbe nem fér bele a mostani Arsenal, és sajnos a mostani Pool sem. A Chelseat azért nem említem még, mert ott azért van egy Lampard, terry, A Cole, J cole négyes, akik alapemberek.

Ha te Nick Hornbyt akarsz játszani, a te dolgod.

Walmer 2008.11.04. 16:25:20

"Végigizgultam " term. végignéztem és gecijól szórakoztam

Walmer 2008.11.04. 16:28:39

"Az Arsenal soha nem volt a kedvencem"
pontosítás: nem volt nagyobb kedvencem, mint a rush-al, aldridge-al, barnesal, beardsleyval felálló Pool, de sorolhatnám a többi csapatot isd az Evertontól a Wimbledonig

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.04. 17:03:33

"Nemcsak nekem van problémám a spanyol szekcióval, egyszerűen nem ér fel a többivel, és ez most dícséret." (emre)

Abszolút nem értek egyet, szerintem a spanyol posztok (is) nagyon jók! És azt hiszem, pancho ellen nemigen vezetnénk 5-4-re, kommentelők. :-)

(Igaz, a spanyol bajnokságra, mivel sokkal kiegyensúlyozottabb, eleve sokkal nehezebb tippelni, mint az előre tudható eredményeket produkáló Premier League-re...)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.04. 17:11:52

Csöncsön,
hagytalak nyerni, mivel nem akartam elvenni a kedved a PL-től,
erre most itt alázol????
;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.04. 17:20:13

@pote:

Minimum 13 pontot kellett volna szerezned, hogy legyőzzél. Volt már ennyitek? ;-))

(Panchónak rendszeresen van három-négy telitalálata, pedig ki az a bolond, aki olyasféle eredményeket, hogy Valencia-Racing 2-4, meg Depor-Sporting Gijón 0-3, majd egy hét múlva Betis-Depor 0-3, előre lát? Megnézném emre tippjeit...)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.04. 17:29:09

3-0 után,
felsőbb utasításra, leálltam :)))

Panchot szívesen kihívnám,
de egy West Brom Albion - West Ham United meccsnél rákérdezne, hogy mindhárom meccsre kell-e tippelni?

ps. kezdem azt hinni, h el kell kezdeni komolyan venni a tippelést;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 17:38:36

Walcott felépül a hétvégére, s talán Gallas is.

1 jó hír és 1 rossz. Ahogy ez lenni szokott :) Az egyiknek Walmer kolléga is örül, mert a srác angol :)

Üdv, ymy - nem nézem a játékos nemzetiségét, de olasz azért ne jöjjön az Arsenalba :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 17:41:10

pote,
3 pontos hátrányt Kramnyik sem tudott ledolgozni, de mi simán :)

3-0-nál azt hitted, hogy a bab is hús, ugye? :)

rizla 2008.11.04. 18:18:21

walmer:

>>én emocionálisan túlfűtöttnek is szántam. Az arsenalt utálom, mert Wenger angoltalanította, ill. kialakított ott egy olyan véd és dacszövetséget, ami azon alapul, hogy "mindenki hülye és dilettáns, ha nem látja milyen szépen focizunk, de még inkább akkor, ha elrontja a mi fasza kis örömfutballunkat, amit mindenki szívesen néz egyébként".

ez ok, és van benne valami. wenger elég arrogáns (nem szavakban, tettekben), és azok a szurkolók is, akik úgy gondolják, hogy nem is az eredmény a lényeg, hanem a szép játék, ami agyrém.
ettől függetlenül, ami szép az szép.

szferi 2008.11.04. 18:22:27

"akik úgy gondolják, hogy nem is az eredmény a lényeg, hanem a szép játék, ami agyrém" - de a katalánok seggét te is jóízűen nyalogatod körbe, ha háromnál több passzuk sikerül

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 18:24:18

rizla,
Szép játékkal is lehet eredményt elérni, nézd meg az Arsenal eredményeit a Wenger időszak alatt.

Okés, tudom, most jön, h az utolsó 3 évben nem nyertünk semmit (tavaly a Pool, Chelsea sem!), de eredményekről beszélünk, ahol egy BL döntő is számít például.

Üdv, ymy - elhúztam focizni, ma nyerni akarok bármi áron, a játék nem számít, kár, h palánkos, mert így nincs bedobás :)

Woland 2008.11.04. 18:40:27

ymy,

jó focizást!

nem vagyok meggyőződve, hogy a birók cakkumpakk nem védik az Arse-játékosokat. emlékezz vissza szerdára (hehe, tudom szeretnéd elfelejteni) akkor összesen kilenc szabálytalanságot követett el a Tottenham és négy sárgát kaptunk érte. Egyik sem volt durva szabálytalanság - mégis minden másodikért jött a lap. ezt hogy magyarázod, kérlek? (Ugyanezen a meccsen a Arse 17 szabálytalanságért kapott egyetlen lapot - azt is a 92. percben..., szóval a biró nem volt éppen következetes.)

A Stoke ellen igaz hogy megsérült három játékos, de ebből kettőször nem az ellenfélen múlt a sérülés. Walcott kificamitotta a vállát ahogy földet ért - ez előfordulhat bármikor, szabályos becsúszásnál is. Sagna egy szabályos becsúszás után maradt lenn. Adebayor esete talán Shawcross számlájára irható - bár a srác a labdát érte először, ugye Adebayor a vonalon akarta tartani az angol meg rácsúszott a labdára és lábat is ért. Amúgy Adebayorral kapcsolatban nem lehetünk százasak a sérülésben sem - gooner haverom káromkodott hogy nem akar játszani. Meglátjuk hány fordulót hagy ki, ha egyáltalán. Néztem a meccset, de a Diaby-utánrúgást nem láttam, lehet akkor mellékhelységeltem.

Csá

United82 2008.11.04. 18:42:49

walmer,
United nem elég angol(brit).?
Az edzői stáb skót, és az egyetlen nagycsapat aki ki tudna állítani egy komplett brit 11-et.
Foster-GNeville,Ferdinand,Brown,Oshea-Fletcher,Hargraves,Carrick,Scholes,Giggs-Rooney (nem is olyan rossz csapat,és persze ki tud állítani egy nem britet is,VDS-Rafael,Vidic,Evans(bár ő ír),Evra-Ronaldo,Anderson,Park,Nani-Tevez,Berbatov) és persze sosincs csak brit vagy csak nem brit 11,de 4-5angol mindig a kezdőben van.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy a United még elég brit. Bár az a tendencia ami mostanában van ez a sok brazil+portugál nekem se tetszik igazán de hát beleszólni ugyse tudunk és ameddig azt látom h Tevez v Anderson megszakad a pályán a Unitedért addig nem érdekel hogy milyen nemzetiségű, mégha én is inkább a briteket részesíteném előnyben. Ugyanakkor csak britekkel meg eredményt nem lehet elérni, ez tény.

rizla 2008.11.04. 18:43:49

imi: "Szép játékkal is lehet eredményt elérni, nézd meg az Arsenal eredményeit a Wenger időszak alatt."

én azt mondtam, hogy nem lehet?
fura..

rizla 2008.11.04. 18:44:41

szferi: "de a katalánok seggét te is jóízűen nyalogatod körbe, ha háromnál több passzuk sikerül"

te olyan mélységesen ostoba vagy a futballhoz, hogy inkább valami nb1es blogra kellene irogatnod

Woland 2008.11.04. 18:58:43

Érdekes adat Jamie Carragherről:

Pályafutása során egyaránt három Premier League gólt szerzett a Liverpoolnak és a Tottenhamnek!

Yiddo! : )

Szombaton egyébként egy órán át nagyon jól játszott a 'Pool, le voltam döbbenve. Kuyt nagyon jó játékos, luxus hogy mellette még van egy Keane is, akivel majdhogynem egymás klónjai. Riera is jó vétel volt. Torresszel kiegészülve pedig valóban félelmetes a csapat. A szombati meccs alapján idén sokáig fog tartani a Liverpool szezonja - könnyen lehet hogy egészen májusig.

BruceWayne 2008.11.04. 18:59:05

"nagymamak ellen nagyon megy a fejloves Ferdinandnak."


aztakurva, ez nagyon kemény, jár a faszkorbács scoobydoo-nak! a parasztja

mickeyknox 2008.11.04. 19:02:18

az arsenal-t az henry-pires-bergkamp sorral azért baromi nehéz volt nem szeretni...

szferi 2008.11.04. 19:06:08

rizla, talált, mi??? :):):)

Everred 2008.11.04. 19:19:43

Csöncsön, azért vicces egy Stoke-Arsenal 2-1 után előre látható eredményekről beszélni a Premier League-ben :D

papercut 2008.11.04. 20:12:23

Imi, Hol játszol? Remélem legalább piros Bergkamp mezben! Hajrá!

halareaal 2008.11.04. 20:28:22

emre, ha szted a spanyol posztok elfogultak, pancho Real-drukker mivolta miatt, akkor van 1 javaslatom számodra: olvasd el őket még 1x.

crouchy 2008.11.04. 20:33:18

"A forduló rangadója messze elmaradt a várakozástól" - jó ez még oké, mer az elején nem rangadó jellegű volt a dolog. "A Pool meg egyszerűen elszórakozta ezt a meccset, csak túl akart lenni rajta." ezt viszont nem értem. igen nyilván azt akartuk hogy vége legyen a meccsnek, furcsa lenne ha nem lenne vége, de én nem érzem hogy CSAK azt akartuk. támadtunk mint a güzü, de pechünk volt, jól játszottunk de kikaptunk. az elszórakozás meg leginkább csak aggerre igaz, ő nem fogta rendesen Romant. (szerintem Skrtel mellől be nem lőtte volna..) Carra öngólja benn van. csúsztatni akart, kicsit meglökték (nem reklamálok, ez sztem benn van), és rossz fele fejelt. Na mind1, fő hogy nyerjünk legközelebb. pl ma.
mi az a jó kis streamelős oldal?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.11.04. 20:53:59

Azt, hogy Wenger egy pöttyet rátarti az ő elveire, én is érzem, és engem is idegesít. Ugyanakkor nagyot esne az ázsiója sok helyütt, ha "belátná a hibáját és önkritikát gyakorolna": az Arsenalt elsősorban éppen ő, és az általa forszírozott csapatfelépítés különbözteti meg a manutól és a cselszkitől - a pool, Rafa fura ötleteivel, melyek mostanra állnak talán össze végre, mindháromtól elüt ismét csak. Tudom, mindháromban sok a külföldi és sok a sztár, és mindhárom csapat gyors, passzolós focit játszik, a különbségek tehát nüansznyiak, de legalább vannak.

Szóval Wenger, akár igaza van akár nem, az Arsenal arca, ahogy SAF a manu-é. Ezért visszük zászlón az ő nevét, mert nincs más, akit vihetnénk - teljesen magára formálta a csapatot. Jó ez, nem jó ez? Nem tudom, én már nem fogok másnak szorítani.

macca17 2008.11.04. 22:44:38

hát ez meleg volt...

Woland 2008.11.04. 22:46:21

Stevie G is a cunt.

mostantól hivatalos, ilyet Cé sem csinál. remélem alaposan kinyalja a biró seggét meccs után.

aztakurva.

Stevie G is a cunt.

(régi topikba irtam előbb véletlenül...)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 22:54:30

Woland,
kösz, jó volt! részletek mindjárt papercutnak :)

látom maradunk a hétközi meccsnél.
2x gratuláltam már, többször nem fogok.

nem mondtam, h a bírók nem védenek meg minket minden meccsen, azt állítottam, h a stoke ellen a bíró következetlen volt, s megmagyaráztam egy példával (utánarúgásért piros elmaradasát kérdőjeleztem meg).
a szabálytalanságok SZÁMÁT és a lapokat összehasonlítani igen merész dolog, kb annyi összefüggés van köztük, mint a labdabirtoklás/szögletek száma és a rúgott gólok száma közötti párhuzam. Igazából az első 2 gólt a bíróra (is) fogtad szerdán (sztem jogtalanul, mert ezek bírói hibák: jogtalan szöglet, jogtalan szabadrúgás sztem mindkét oldalon voltak a meccsen, jogtalan bedobás is), akkor szerintem 1-0nál egy meg nem adott piros (ráadásul előnyszabályt sem adott az okos) igencsak belenyúlás a meccsbe.
De ahogy már mondtam, nem ezen ment el a meccs, nem ragozom tovább.

Üdv, ymy

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.04. 23:07:55

papercut,

van 10-es, Bergkamp-os mezem, az utolsó évadjáról. a meggybordó, igen szép mez... de, természetesen nem hordom :) fantasztikus ez a mez, komolyan! Láttam is benne gólt suhintani a wba-nak a Bergkamp's day-es meccsen...WE LOVE DENNIS BERGKAMP :)

Van egy mezei Bergkampos pólóm is, néha játszom benne, de meccsnézésre, füstös kocsmában kopottan is tökéletes :)

Szóval, van egy kispályán játszó kis baráti társaság (barátok, volt munkatársak, stb), ahol kergetem a bőrt, épp most kézsérülés miatt, mert amúgy kapuban álldogálok :) Megújulás FC a nevünk. Heti 2 alkalommal, műfüves, palánkos pályán játszunk, több-kevesebb sikerrel. Az eredmény másodlagos, az a lényeg, h szépen játszunk :) Persze, ez nem igaz:) Az a lényeg, h jól érezzük magunkat, aztán egész héten cinkelhessük a másikat (öngól, hetes kihagyása, potya, stb) :)
Ma vágtam 2 gólt, első: okosan megelőztem a kapust, ütemtelenül, bokából elgurítottam :) Sajna, ez is kevés volt a sikerhez, kikaptunk, de holnap újra próbálkozunk, majd pont hazaérek a BL-re :)

Kb, ennyi a heti foci, mint aktív játék, de azért a mail listára (ez is van, meg blogunk, amit mostanság nem írunk) holnap megy a barcás barátoknak a fricska, de a pudliasoktól is megkérdezzük, h hazai pályán utolsó percben büntivel egyenlíteni ugyan bírói segítséggel sikeredett-e :)))

Üdv, ymy - "csak a foci számít" - NH:) - egész olvasható az új könyve is, ajánlom, nem hétköznapi könyv.

rizla 2008.11.05. 04:23:10

szferi: mi talált? egy nagy semmi, amit írtál. próbálj már valami konstruktívabb kommentet összeeszkábálni, szurkolok.

rizla 2008.11.05. 04:24:17

"Wenger egy pöttyet rátarti az ő elveire"

ez a tökéletes megfogalmazás.
süti beállítások módosítása