Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi jóslatok - Serie A, 9. forduló

2008.10.29. 16:00 _benito

Két hete beindult a nagyüzem a Serie A-ban, most már zsinórban jönnek a rangadók, egymást érik az életről, s halálról döntő derbik. A hétközi játéknapon például egymásnak feszül a jelenleg legjobb formában lévő csapat (Fiorentina) és a legjobb formáját még keresgélő, de legerősebb klub (Inter), lesz alsóházi rangadóvá degradálódott Roma-Sampdoria, ami után valahol már vér is fog folyni, és egymás ellen készül két várakozások felett teljesítő gárda, a Catania és az Udinese. A többi párosítás meglehetősen egyértelműnek tűnik, de a Siena milánói vendégjátéka és a Juventus látogatása Bolognában mindenképpen óvatosságra inti az egyszeri tippelőt. A forduló nagy kérdése természetesen az, hogy Mourinho kirohanása milyen hatást vált ki az Inter játékosaiból, akik tavaly tükörsimán verték Firenzében a lilákat, most azonban ehhez bravúr kellene – ilyet pedig idén még nem láttunk a Nerazzuritól.

Fiorentina-Inter 1-1
Jöhetne az ötödik zsinórban a liláknak, de Gilardino, aki a csapat góljainak döntő többségét szerezte eddig, megkapta jól megérdemelt kétmeccses eltiltását, nélküle pedig a mögötte nem sok lehetőséget kapó Pazzininek kell Mutu és Santana (Jovetic? Osvaldo?) mellett megpróbálnia feltörni az Inter védelmét. Ez mondjuk volt már nehezebb feladat az elmúlt három évben, mint jelen pillanatban, hiszen Maicon kivételével Mourinho hátsó alakzatát túlságosan megnyugtatta a remek formában védő Julio Cesar parádés teljesítménye. Az Internek úgysem ez az erőssége, nekik inkább sok gólt kellene szerezniük – ha már három csatár is pályára lép rendszeresen – erre azonban szinte egyedül Ibrahimovic képes. A Fiorentina hiányzói viszont nem védők, és az otthonában eddig mindössze egyetlen gólt kapó Viola ellen három csatár ide, Ibrahimovic oda, nem lesz könnyű dolga Mourinhóéknak.
A szerdai csapatból látni fogják, kivel voltam elégedetlen – mondta a portugál, úgyhogy külön érdekes lehet, hogy ki marad még ki azokon kívül, akikről tudjuk (Cruz és Adriano – meg vagyunk lepve, hogy a pikey nincs köztük). Az Internek vannak gondjai, de ezek ellenére nagyon erősnek tűnik, és ez így is marad, míg Ibrahimovic egészséges, de ha vele valami történik, és a többi centert idejekorán kivágja a csapatból Mourinho, akkor lehet reménykednie minden ellendrukkernek.
Reménykednie lehet (és kell) a Fiorentinának is, Prandelli is jobban tenné, ha a tavalyinál jobban gatyába rázná az Inter ellen készülő csapatát, ahelyett, hogy azon siránkozik, hogy nem jogos Gilardino eltiltása (mi keveselljük a két meccset, nincs elég elrettentő hatása). A Fiorentina egy rangadón már túl van idén, a Juventus ellen az első fordulóban a szezon legjobb játékát nyújtó torinóiak ellen az utolsó pillanatban egyenlített, miközben az Inter a Milan és a Roma elleni meccsét is letudta (felemás sikerrel) már. A két csapat a BL-ben is érdekelt, úgyhogy a formaingadozás nagyon sokba kerülhet, különösen a bajnokság ezen szakaszában, amikor egymást érik a fontosnál fontosabb meccsek (a Viola például jövő héten derbit játszik).
Ha játszhatna a nagyszerű formában tevékenykedő Gilardino, hazait mondanánk, így azonban az Intert érezzük elég erősnek ahhoz, hogy ne kapjon ki. Győzni viszont nem fog tudni, egyszerűen azért, mert jelen pillanatban ellentétes a két csapat útja: a Fiorentina éppen felfelé igyekszik, az Inter viszont kicsit lépést tévesztett (vagy inkább még nem találta meg), és minden, csak nem meggyőző. Szerintünk kiegyeznek egy döntetlenben.

Milan-Siena 1-0
Ancelottiék mindig nagyon megszenvednek a Roburral, a tavalyi 1-0 után idén sem számítunk vörös-fekete diadalmenetre, annál is inkább, mert a Siena inkább középcsapat, mint kiesőjelölt, a Milannak pedig még mindig van baja bőven. A régi sérültek mellé Ronaldinho és Flamini csatlakozott, Jankulovski eltiltott, így Zambrotta szépen átvonul a Maldini-Bonera kettős baloldalára, ami mutatja is, mennyire nem esélytelen a Siena.

Bologna-Juventus 1-2
Bizony, szerintünk kettőt is fog lőni a Juve. Nem is írjuk le a sérülteket, csak a legfrissebbeket: De Ceglie, Del Piero, Grygera és Szalihamdzsics. Ennek ellenére a Juventus, ha bajnok bevallottan nem is akar lenni, azért a látszat fenntartása érdekében üdvös volna, ha legalább a Bolognához hasonló kutyaütőket lebombázná.

Roma-Sampdoria 4-0
Nem, ez még nem a válság vége, de egyszerűen Totti visszatérésének muszáj valami olyan pluszt adnia hazai pályán a Roma játékának, amivel ezt az első forduló óta teljesen fogalmatlan Sampot ilyen csúnyán meg lehet verni. Otthon a resztlit amúgy is aprítják rendesen a Farkasok, és bárhogy fájlaljuk, idén a Doria ebben a kategóriában indul.

Catania-Udinese 0-2
Itt a vége a lírai elemekkel tűzdelt szicíliai hősi eposznak. Az Udinese úgy megcsapta a Romát múlt héten, hogy az olasz sajtó egy emberként jelentette ki: a Zebretti idén bármire képes lehet. A bármit majd meglátjuk, az Elefántok lemészárlása viszont – ha nem is könnyű feladat – de ezt az Udinesét feltétlenül képesnek tartjuk rá. Meg amúgy is csípi a szemünket ott fent az a ronda címer.

Napoli-Reggina 1-1
Igen, megint van meglepetés-tippünk (felbátorodtunk az elmúlt hetek megérzés-tippjeinek sikerén), megindokolni nem nagyon tudjuk, úgyhogy csak annyit tennénk hozzá, hogy az olasz bajnokságban azok, akik elhiszik, hogy mekkora királyok ők tulajdonképpen, azt a legváratlanabb pillanatban téríti észre a vágóhídra szánt malac. Nem is kezdjük el felsorolni a példákat…

Chievo-Lazio 1-1
Ez is meglepetésnek hathat, pedig igazából nem is az. A Bentegodi ugyan nem szeret a Lazio ellen játszani, de már kezdi megszokni a Serie A-t annyira, hogy hazai pályán ne kapjon ki a valóban erősebb, de ezt bebizonyítani többször képtelen rómaiaktól. A csodás szezonkezdet ellenére jelenleg hetedik a Lazio, és bár ennél többre taksáljuk őket idén, nem most indulnak meg felfelé.

Genoa-Cagliari 3-1
Kicsit magához tért a Cagliari is (már nem is kiesők), de a Genoa azok után, hogy idegenben általában laposra verette magát, fogott egy megérdemelt pontot Milánóban, ha pedig ez nem ad nekik egy szardíniai kiscsapat leveréséhez elegendő lendületet, akkor semmi.

Lecce-Palermo 0-0
Mindketten jól kezdtek, de a hazaiak négy fordulóval ezelőtt nyertek utoljára, a Palermo pedig éppen egy kétmeccses vereségszériából igyekszik kifelé – ehhez pedig nem a legjobb hely Lecce. Mondtuk már többször is, hogy ha mindenkinek rohadtul kellene, akkor általában egyiké sem lesz. Talán most sem. 

Torino-Atalanta 3-0

Torino városának egyik fele szomorúbb, mint a másik, és most az egyik felébe látogat az Atalanta. A bergamóiak idén sokkal jobbak (elképzelésünk sincs, mitől), így nem lennének esélytelenek akár egy győzelemre sem, de ha valakinek a pokol mélységes bugyraiból előtörő lángok perzselik a seggét, az extra motivációval készül. Négy vereség zsinórban pont ilyen.

116 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr6738781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.10.29. 16:25:07

Cruz seggberúgását nem értem.
Baromi nehéz lehet motiváltnak lennie az edzéseken, miközben tudja, hogy nem biztos, hogy a következő meccs lesz az, amelyiken megkapja a havi 18 perces játéklehetőségét.
Főleg azután, hogy tavaly fix kezdő volt.

Hispan07 2008.10.29. 16:47:31

azt nem tudom, Ancelotti mikor a jóéletben fogja végre kipróbálni Darmiant, ha nem akkor, amikor kb mindenki hiányzik a védelemből, és mikor a jóéletben próbálja ki Cardacio-t, ha nem akkor, amikor a középpályának több mint a fele a kórházból figyel...? ettől függetlenül beszántjuk a Roburt, a Pa-Bo-Ka egyik tagja + egy 90. perces Pippo gól billenti majd felénk a mérleget. feat. Sevcsenkó, kb 10 perc erejéig. ámen

Gotama 2008.10.29. 16:50:46

Ámen a többire is, kivéve az Udinét, mely meglepetésre kikaphatna...:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 17:33:39

Akkor Gilardinoról! Szerintem ő csak úgy tett, ahogy egy vérbeli csatárnak tennie kell, azaz mindig minden porcikájával gólra törni. Azért van a spori és azért kellene a videobíró, hogy az ilyeneket észrevegyék.

Remélem meggyakjuk a Sampot, de én már egy kínkeserves 1-0-nak is örülnék.

Forza Lupi!

Hispan07 2008.10.29. 17:46:00

popp, én jogászként azt mondom: a szabályok-vagyis a jog áthágása, ill. áthágásának elfogadása-eltűrése-támogatása mindenkor minden közösség számára romboló hatású, ezért lényeges, hogy preventív céllal akár utólag is szankcionálják a normasértőt.

Gilardino a foci leges-legelemibb szabályát hágta át a legsúlyosabb módon: szándékos kezezéssel szerzett gólt. ez nem csatárösztön, hanem közönséges csalás, ugyanolyan, mint a cinkelt kocka vagy az 5. ász a pakliban - és mint a műesés meg az összes többi szimulálás. a legsúlyosabban kell sznakcionálni, akár utólagos eltiltással is - már ha valamiért a meccsen megúszta a jogos büntetést. utóbbi ügyben persze a bíró és partjelző szerepét is illik megvizsgálni - és ugyanúgy büntetni, ha jogos.

Gabez 2008.10.29. 17:58:51

"Szerintem ő csak úgy tett, ahogy egy vérbeli csatárnak tennie kell, azaz mindig minden porcikájával gólra törni." + a szabályokat betartani. Ez utóbbi elég lényeges...

giacinto 2008.10.29. 18:00:14

példát kellett statuálni már, ha nem így tett volna a szövetség még sok ilyent látnánk a közeljövőben.

Gotama 2008.10.29. 18:14:02

Messinél statuáltak példát? (Maradonáról nem beszélve)
Nem akoarom védeni tényleg, de ez eddig nem így működött. Ha ez központi Uefa/fifa elv lenne, akkor ok (én spec támogatnám)

Gotama 2008.10.29. 18:16:44

Vagy bizonyítani akarják, h az olasz liga mennyivel tisztességesebb a többinél? Ezen sztem még mi, elvakult olaszfanok is röhögnénk...

Hispan07 2008.10.29. 18:18:49

a spanyolok nem büntettek - az olaszok ezek szerint igen. de az semmiképp nem mentheti fel Gilardinot, hogy anno mást nem büntettek meg - szabálysértés nem lehet precedens értékű. és tényleg kellene egy felsőbb szintű elvi döntés ez ügyben, Platini merre kószál ilyenkor?

Gotama 2008.10.29. 18:29:16

Én is elítélem a tettét, ha nem jött volna át teljesen!! Csak szeretem a következetességet. Jó lenne, ha EZENTÚL mindenhol (akár nemz.bajnokság, akár EB/VB) így járnának el.

Gotama 2008.10.29. 18:30:43

Gila meg megszopta, hogy pont nála kezdik el...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 18:36:44

Hispan07, Gabez: ha mindig, mindenki betartaná a szabályokat nem lenne szabadrúgás sem, meg tizenegyes sem soha. A fociban nem minden szabálytalanságot kell elbírálni ugyanúgy, sőt a vétlen kezezés nem is szabálytalanság. A szándékos kezezés büntetési tarifája, a szabadrúgás vagy tizenegyes mellett egy darab sárga lap, ha gólt akadályoz meg vele a védő, akkor piros. Mellesleg nem ez volt az első kezezés melyet elnézett egy-egy spori és ilyenkor nem szokás utólag kiosztani a videó alapján a jogos sárgát

A csatár dolga a góllövés, a bíróé a szabályok betartatása. Ebben az esetben a helyes ítélet az lett volna ha a spori nem adja meg gólt és Gilardinonak kioszt egy sárgát, ezzel elintézhette volna az ügyet a lovagiasság és a játék szabályai szerint. (Mellesleg a sértett fél, tehát a Palermo a hajára kenheti Gila két meccses eltiltását). A probléma itt nem az , hogy egy csatár - már csak zsigerből is - megpróbálta a hálóba juttatni a zsugát. Még csak nem is az, hogy a bíró nem vette észre, ő sem láthat mindent. Hanem újra csak az, hogy FIFA vaskalapos urai nem hajlandók bevezetni a videó bírót, amelyik a károsult felet a Palermot óvhatta volna meg a góltól.

Ugyanakkor persze a fegyelmi bizottság már használhatja a videót, mikor a mundér becsületét védi, amikor büntetést meg az ejnye-bejnyét kell kiosztani. De amikor lényegről van szó és egy-egy téves ítélet, akár három pontjába, bajnoki címébe, kupagyőzelmébe, kiesésébe kerülhet egy csapatnak, akkor nem. Hispán07, na ehhez, mit szól a jog- és igazságérzéked?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 18:43:24

Ja és ki a döntés kedvezményezettje? Persze, hogy megint az Inter ;-)!

Gotama 2008.10.29. 18:45:32

poppnál a pont. Hogy örülhetnek Palermoban, hogy meglakolt a gaz...
Ellentétben Morattiéknál:D

Gotama 2008.10.29. 18:46:17

közel egyszerre...

Hispan07 2008.10.29. 19:14:27

- a sport szabályok megsértése kétféle lehet: gondatlan vagy szándékos. előbbinél a a nem megfelelő körültekintéssel végrehajtott cselekvést szankcionáljuk, utóbbinál a jogtalan előnyszerzést.

- azzal, hogy nem minden szabálytalanságot kell elbírálni ugyanúgy, nem tudom mit akarsz mondani. a XXI. században teljesen természetes, hogy a normaszegés súlyát, körülményei figyelembe véve születik döntés a szankcióról. ugyanúgy teljesen értelmetlen a vétlen kezezést ide keverni, azt pedig fentebb is írom: korábbi nem megfelelően szankcionált normaszegés nem lehet precedens értékű, maximum egy anarchiában.

- az, hogy a bíró miért nem büntette ott, abban a helyzetben, nem releváns jelen esetben, az ő felelősségét külön kell vizsgálni - a "baj" ettől függetlenül már megtörtént, nem lehet visszacsinálni. ugyanúgy értelmetlen ide keverni a videóbírót, vaskalapos FIFA vezetőket: ha a cselekmény pillanatában nem áll rendelkezésre a szabályok szerint videobíró- márpedig nem -, akkor nyilván nem használható, kár belemenni hipotetikus filozofálgatásba a felügyelőbizottságról és egyebekről. ez a következő kérdés lenne már: hogy lehetne a szabályoakt hatékonyabban betartatni?

- a szándékos kezezés meccs közbeni szankciója egy sárga lap - vagyis speciál prevenció az elkövetővel szemben, de utólag ez nyilván nem alkalmazható. ugyanakkor hangsúlyosan figyelembe kell venni a büntetések generál prevenciós célját, vagyis hogy olyan üzenetet kell el juttatni az összes érintetthez akire a norma hatálya kiterjed, amely a jövőbeli hasonló normaszegést megelőzheti. ilyen üzenet jelen esetben kizárásos alapon pénzbüntetés, de sokkal inkább eltiltás lehet (esetleg még elfenekelés, Don Csozénak pl biztos bejönne).

- az emberiség pár ezer éve túl van a lex talio, vagyis a szemet-szemért, fogat-fogért elvén. a büntetések célja soha nem a sértett kárpótlása, kompenzálása, hanem a szabálysértés speciál és generál prevenciós szankcionálása. a Palermo bűnhődése igazságtalan, de a szabályok alapján nem kárpótolhatóak - minden további filozófálás egy utópisztikus világról

- végezetül a zsigeri csatárkodásról. a szabályok úgy általában közel sem tökéletesek, de azért vannak, hogy az ember együtt tudjon élni más emberekkel egy társadalomban anélkül, hogy a zsigeri ösztöneinek engedelmeskedve azt tehessen - akár mások kárára is -, amit csak akar. ezért nem vehetem el tőled a tulajdonodat, ezért nem vehetem el tőled a nődet, ezért nem vehetem el tőled az életed - bár lehet, hogy az ösztöneim adott helyzetben ezeket a cselekvéseket diktálnák. és ez az, amiért nem szerezhet Gilardino tiltott módon gólt, még akkor sem, ha az ösztönei azt diktálnák.

kedves popp, a jogismeretem és igazságérzetem alapján ezt tudom az ügyről elmondani. remélem megérted, még ha nem is értesz egyet

giacinto 2008.10.29. 19:24:04

mindenki szegény palermoról papol, meg kedvezményezett inter. de az senkinek nem esik le, hogy ezzel a későbbiekben akadályoznak meg ugyanilyen sérelmeket. ezek után 2szer is meggondolja a csatár hogy beüsse-e a labdát, esetleg bevallja-e.

Gotama 2008.10.29. 19:29:49

Poppnak igaza van, Hispannak igaza van, de leginkább nekem van igazam:D Általános elvre lenne szükség, amit MINDENHOL alkalmaznak...

Gotama 2008.10.29. 19:33:25

giacinto!
Ja, ha 86-óta így lenne (vagy a pár évvel ezelőtti Messi eset óta) akkor Gila is kétszer meggondolta volna...

Gotama 2008.10.29. 19:36:17

De hát ugye példamutató tisztesség=olasz liga:D

drani 2008.10.29. 19:54:25

hát, ha én dönthetnék ez ügyben, én a palermonak adtam volna a 3 pontot UTÓLAG. Így nemcsak hogy nem szerezne senki gólt kézzel szándékosan, hanem Gilát még jól meg is pakolják a zuhanyzóban a következő edzésen...

drani 2008.10.29. 19:58:24

a tippekkel egyetértek, kivéve a roma-sampot, szerintem legalább x-re jó a doria

Gabez 2008.10.29. 20:13:13

drani: a csapat nem vétett, csak Gila - csak őt lehet büntetni.

Tudtommal 2 meccset kapott, szal nem csak az Inter a kedvezményezett...arról nem is beszélve, hogy megárthat a formájának is. Valszeg nem Moratti intézte ;)

drani 2008.10.29. 20:14:53

Gabez, pont hogy a csapatot kell büntetni, annak nagyobb nevelő hatása van.

Romanes eunt domus 2008.10.29. 20:16:52

Azért Gila gólján kívül született még 2 Fio-találat egyszem palermói ellenében, tehát lényegében 2-1re nyertek a lilák.

Gotama 2008.10.29. 20:21:08

balinhosa
Azért azt te is tudod, hogy ez nem ilyen egyszerű...

Gotama 2008.10.29. 20:23:31

3vagy 4-1 UTÁN maximum

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 20:24:43

Hispán07, érvelésed kristálytiszta és logikus. Bár szerintem egy játék szabályait és az élet törvényeit talán nem kéne ugyanazzal mércével mérni.

Egyébként számomra ebben az esetben más releváns és más marginális, mint számodra, mások a szempontjaink. Ez az eset is egy régi vesszőparipámra mutat rá, arra, hogy egy videóbíróval mennyivel könnyebb lenne betartatni a szabályokat és meggyőződésem, hogy a játékosok is jobban elfogadnák mint a fegyelmi bizottságok utólagos preventív büntetéseit. Az érthetetlen számomra továbbra is, miért nem lehet kihasználni a kor vívmányait , ha rendelkezésre állnak? És akik ezeket nem hajlandók kihasználni a pályán, mi alapján hivatkoznak ezekre amikor "preventív szankciókat" hoznak, sőt mi alapján moralizálnak a játék szelleméről? Úgy tudom, a mai jogrendszerben is létezik bizonyos esetekben az in integrum restitutio, az eredeti állapot helyre állítása, a fociban például, ha szabálytalanság miatt annullálják a gólt. Szerintem egy kezes gólnál sokkal igazságosabb, mint akár egy öt meccses eltiltás és majdnem minden esetben igazságos döntés születhetne a kor technikai feltételei mellett.

Amúgy meg egyáltalán nem mondtam, hogy Gilardino ártatlan bárányka, de hogy az ösztönei vezették és a csapata érdeke abban is biztos vagyok. Általában játékos párti vagyok és a sport nem az apácák világa, a fociban meg mindig belefért egy kis csibészség, ráadásul bizony a játék, ha vannak szabályai is, az a terület, ahol igenis működnek az ösztönök és a zsigerek - azokból fakad zsenialitás, és azok teszik zsenivé a zsenit -, azért van bíró és kéne videóbíró, hogyha ezek az ösztönök szabálytalansághoz vezetnek, akkor ítélkezhessenek a szabályok szellemében.

Ennek ellenére nem mondom, hogy nincsenek figyelembe vehető érvek Gila eltiltása mellett, tiszteletben tartom a véleményedet. Sőt azt mondom, hogy saját szempontodból igazad is van. Csak szerintem - ahogy a fentiekből kiderül - nem ez a lényeg itten.

Gotama 2008.10.29. 20:33:04

Favalli kezd:)
Hát nem ma lesznek fiatalok kipróbálva Hispán:DD

andree 2008.10.29. 20:35:47

Juve meccshez működő streamet tud valaki?

Hispan07 2008.10.29. 20:37:25

abszolút értelek popp, és a konkrét eset tükrében is látszik: teljesen jogos felvetés a video-bíró használata. a különbség ott van kettőnk véleménye között, hogy szerintem - a hosszú évek alatt belém vert jogi gondolkodáson túl :) - egy ilyen szabályszegés már túlmegy az ártatlan csibészség szintjén és pont hogy romboló hatású a játékra nézve - ezért kell, a lehetőségekhez mérten büntetni. közel sem tökéletes megoldás a ez eltiltás, sőt... de jelenleg én még mindig ezt tartom a legjobbnak.

de most szerintem ezt itt zárjuk le, és koncentráljunk inkább újra a lényegre: kikap-e Firenzében az Inter? :))

ui.: természetesen létezik in integrum restitutio, de főként a polgári jog körében. szabálysértés esetében ez legfeljebb az esemény után közvetlenül lehetséges (ezt a célt szolgálja ugye a bíró elvileg), utána fogalmilag már kizárt

Hispan07 2008.10.29. 20:40:06

Gotama: ált. nem vagyok véres szájú Carlo kritikus, de ezt az egy dologt sosem bocsátom meg neki... :/ de csak jöjjön már ki végre az új FM, majd én játszatom a "kicsiket" ;)

Gabez 2008.10.29. 20:40:18

Uh mekkora kapufa volt banyek!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 20:40:18

Közben a Roma-Samp félbe is szakadt, a bazi nagy eső és a játéktér alkalmatlanság miatt. Jogos, nem pattant föl a labda.

Gabez 2008.10.29. 20:41:00

Félbe szakadt vagy el se kezdték? Le van fújva vagy várnak még?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 20:48:47

Elkezdték, játszottak egy percet, az mondta a spori -joggal -, hogy ebből elég. Ahogy néztem ott már nem lesz meccs!

Gotama 2008.10.29. 20:50:07

Ez a Pato kicsit körülményes a kapu előtt néha...

2008.10.29. 20:59:54

Kedves Hispano07: in integrum restitutio e vajon az, ha a jogtalanul kapott piros lapot a meccs után a másik játékos kapja meg, és a bíró által adottat törlik? Ha az, akkor fogalmilag talán mégsem kizárt annyira...

Gnyoka 2008.10.29. 21:03:49

na a római meccsnek annyi, már indulnak is haza.

Hispan07 2008.10.29. 21:05:23

ott a Pippo gól, kicsit előbb mint igértem :)

Hispan07 2008.10.29. 21:08:38

Szigo: amit te írsz nem in integrum restitutio, mivel nem az eredeti állapot lesz visszaállítva, hanem a korábbi döntés megváltoztatása alapján születik egy új döntés. nem?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 21:14:07

Úgy láttam Totti nagyon nem örült, hogy félbe szakították! Na majd Torinóban megmutathatjuk. Szerintem a Bl miatt december előtt nem lesz újra játszás, de addigra legalább nyerő szériában leszünk!

Valaki nem vágja, hogy ilyenkor mi van az eltiltásokkal?

Gotama 2008.10.29. 21:16:44

szerintem aki most nem játszhatott volna, az nem játszhat a pótláson. de csak tipp

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 21:18:01

Mert ha úgy van, hogy a következő meccsre tolódik, akkor a Juve ellen nem játszhat Vucsinics és Mexes.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 21:19:16

Pipponak a gólöröme a legjobb :). Akárki ellen rúgja és akármilyen meccsen, mindig ugyanaz.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.29. 21:19:16

laci nem az internek drukkol :D

Gotama 2008.10.29. 21:19:20

ahogy hallottam az Inter ellen benéztek egy 11est :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.29. 21:19:46

Nem volt perdöntő lassítás.

Gotama 2008.10.29. 21:21:10

Mármint nem adták meg ellenük...
nem láttam, háttal van a tv, ha gépezek (és nem volt kedvem megfordulni)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.29. 21:21:16

lófasz, pazzo dobta magát rendesen.
julio cesar viszont nem kicsit védett előtte, az inter védelme amúgy is tragikus ma, lehet belőle simán hazai

Gotama 2008.10.29. 21:22:16

ok, én amúgy se gondolnék semmi rosszra

halareaal 2008.10.29. 21:52:34

mit lábatlankodik már megint ez az Obinna-gyerek az Inter kezdőjében 1 idegenbeli rangadón?

Gotama 2008.10.29. 21:55:50

Látta valaki, mire kaptuk a tizenegyest (épp livescore-t böngésztem)?

Hispan07 2008.10.29. 22:28:38

finito, zsír eredmények, kemény lesz a nápolyi hétvége :) Csozé vajon most kit fog kirakni a keretből? :)

Electric Joker 2008.10.29. 22:29:32

A Napoli jobb csapat, hogy csak úgy szivacsoljon otthon a Regginától, míg mi (Lazio) nagy nehezen nyerni tudtunk a Repülő Szamarak ellen, amúgy respect a tippekért.

drani 2008.10.29. 22:31:44

Végre bejött egy over-under tippem (Napoli-Reggina)!! Jupihé!

drdugo 2008.10.29. 22:37:25

fene vigye el, a Napoli és az Udinese is leikszelhetett volna.
hu de nagy meccs lesz a Milan - Napoli.
ilyen is a '80-as években volt utoljára, hogy egy Milan - Napoli ténylegesen rangadó.

bög 2008.10.29. 22:53:29

szépen bejöttek a tippek

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.29. 23:32:23

Gotama 2008.10.29. 21:55:50
Látta valaki, mire kaptuk a tizenegyest (épp livescore-t böngésztem)?

na vajon mire? :) Úgy látom a Milan idén is magasan nyeri a neki ítélt büntetők versenyét.

Count Adyn 2008.10.30. 00:11:14

Nos, azért a lerántásért egyértelműen 11 est kellet volna adni a Fiorentinanak, viszont a szituációt okozó szabadrúgást meg nagy kamura kapták a lilák, úgyhogy végül is jó ítélet volt:D

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2008.10.30. 00:14:55

a milan eddig ugyanannyi büntetőtt kapott, mint az udinese.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.30. 00:29:10

Végülis ja, Pazzini odébblökte burdissot aki utánanyúlt és lerántotta. Sima tizi. :)

nakamura · mozimocsok.blog.hu/ 2008.10.30. 00:14:55
a milan eddig ugyanannyi büntetőtt kapott, mint az udinese.

A hangsúly az --EDDIG--en van. :)

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2008.10.30. 00:30:46

GC - ok, csak gondoltam bepötyögöm... :)

drosiii 2008.10.30. 07:27:58

popp, ha szerinted nem kéne büntetni Gilardinot, akkor egy rossz szavad se lehet C.Ronaldora. Vagy a könyöklő angol védőkre...

WallyB 2008.10.30. 07:45:06

Hú, de régen volt ilyen, hogy egy fél kilenckor kezdődő meccsen bealudjak... Grazie ragazzi. Néhány dolog:
1 Éppen gondolkodtam, hogy ki kéne menni a hónap végén az Inter-Napoli-ra, de a tegnap esti "produkció" meggyőzött, hogy pénzkidobás lenne... Nagyon gyenge volt ez a meccs és mintha gödörben lenne a csapat.
2 Be akartam osztani az észt Benitonak, hogy mi az, hogy az Inter nem meggyőző, amikor 4-0-ra kalapálta el a Farkasokat Rómában, de nagyon úgy fest, az azóta lejátszott két meccs után, hogy neki volt igaza, és az az eredmény volt a kiugró. Kb. Hector Q-per idején láthattunk a kék-feketéktől ilyen játékot... simán el lehet rajta aludni.
3 Szerintem szerencsénk volt, hogy se Mutu, se Gila nem játszhatott, így meglehetősen vérszegény volt a Fiorentina is, ki tudja mi van, ha játszhatnak, és csak annyira megy nekik, mint a Palermo ellen.
4 Felipe Melo simán van akkora furulya, mint Viera vagy Materazzi, csak még nincs olyan jó PR-ja.
5 Fülöp úr ismét hozta a gagyit... 11-es... hát jah, ha megfogják a mellemen a mezt, akkor én is azonnal hanyatt esek. A másik oldalon, amikor Stankovicot rántották le, akkor meg az időjárásról beszél... nem nagy dolgok ezek, de azért valahol gáz.
6 Hétvégén Reggina otthon, nem ártana gólt lőni most már...

WallyB 2008.10.30. 08:15:54

Bakker, ezek kik a spanyoloknál? Poli Ejido? Kicsontozták a Villarealt...

Hispan07 2008.10.30. 08:54:46

Cornholio,

kettőt x-el az Intert, de már nem bírod elviselni, jön a hiszti, bírózni, csalózni kell? eddig EGY DARAB tizenegyest kapott a Milan. döbbenetes szám! úgyhogy egy ilyennel előjönni kicsit korai és elég szánalmas volt.

Itáliainagysándor 2008.10.30. 10:09:32

A Romának szerintem jót fog tenni egy kis szusszanás a következő nagy zakóig.
Értelmetlennek láttam már év elején is a Roma szurkolók túlzott optimizmusát amiért az itteni hozzászólóktól meg is kaptam a magamét, de láss csodát tényleg beigazolódott a jóslatom...

De Spalletti szavaival élve: " Nincs válság"

Itáliainagysándor 2008.10.30. 10:41:00

popp:

Kérlek valamilyen szinten olvass labdarúgó kézikönyvet vagy valami hasonlót, mert, Vucsinis és Mexes haverjaid, játszhatnak a Juve ellen, mert ugye a Samp elleni meccset elkezdtétek és ily módon az eltiltás is elkezdődött, szóval a Samp ellen lesznek kénytelenek letölteni a büntetésüket.
De nem hiszem, hogy pont ez a két játékos segítene kilábalni a krízisből, ami nagyobb futballszakértőket arra enged következtetni, hogy gyorsan kell valamilyen pénzügyi támaszt kerítenie a Romának mert közel a csőd és a támogatók pálfordulása a rossz eredmények láttán.

Majd meglátjuk mi lesz, de az optimizmust el lehet felejteni mert nagy a baj...

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2008.10.30. 10:46:57

Hispan07, csak a pontosság kedvéért: a Milan 2t kapott (egyet Dinnye, egyet Kaka' vert be), bár ez a kettő sem egy eszeveszettül nagy szám, sőt, azt hiszem 9 forduló alatt simán belefér.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.10.30. 10:52:59

Nagysándor, ez a magas lóról észosztás ezen a blogon nem menő annyira, még kevésbé az "én megmondtam előre, szeressetek" attitűd.

A nagyobb futballszakértőket arra enged következtetni - kezdetű mondatod hallatán harsány kacajt hallattam, és hosszú idő után újra kommentelésre ragadtattam magam.

Fülöp tegnap elég látványosan nem az Internek szurkolt, ez csak azt bizonyítja, hogy nincs gond az ízlésével. Mourinho lehet, hogy nagyon boldoggá tesz az olasz újságírókat azzal, hogy hatalmasat fog bukni, mert egyelőre teljességgel működésképtelen, amit játszani próbál.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.30. 11:00:42

b+, azzal akartam pedig kezdeni az összefoglalót, hogy én megmondtam. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.30. 11:02:11

Hagyjad szétbaszta, nagysanyi of italia barátom két hónapja köszönt ide először, leosztott, mindenkit, majd megsértődött, mikor visszaosztottuk. Most úgy érzi eljött a reváns ideje, egészségére, majd ha elkezd nyerni a Roma megint bekussol.

Sanyi egyébként köszönöm az eltiltással kapcsolatos válaszodat, azért kérdeztem rá, mert nem találtam a kézi könyvemet, kölcsön adhatnád!

A magam részéről addig vagyok optimista,míg jól esik, szevasz!

Hispan07 2008.10.30. 11:11:50

kösz Nakamura és bocsánat, az NSO-n (...) csak egyet láttam...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.30. 11:15:59

meg is értem, popp, mert ha bajnok nem is lesz a roma, még kihozhat valamit ebből a szezonból, ha nem esnek kétségbe.

egy jó kupaszereplés, egy tavalyihoz hasonló bl-bravúr, és már szép is az élet. persze, csak akkor, ha nem mennek csődbe, mert lássuk be, ennek azért megvan az esélye.

Hispan07 2008.10.30. 11:18:42

a baj ténykérdés - általában jelenidejű, az optimizmus pedig lelki hozzáállás - főként jövőbe mutató, így a legtöbb optimizmusra pont baj idején van szüksége az embernek ;)

nagysanyit (itáliából!) pedig berakom a ritka füvekkel és gyökerekkel foglalkozó gyűjteményembe :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.30. 11:25:29

hispan, tökéletes a fejtegetés, megvettük.

ugyanakkor a ritka füvekkel foglalkozó gyűjtemény is érdekel, múlt hétvégén én is egy ilyen gyűjtemény környékén jártam :D

Itáliainagysándor 2008.10.30. 11:28:17

popp:

Nem kell a nagy mellény, nem azért nem léptem be 2 hónapja mert nem akartam, hanem azért mert rejtélyes oknál fogva nem tudtam belépni;)

Ebből a szezonból a Roma semmit nem fog tudni kihozni, nincs miből kihoznia semmit, szerintem az alapvető cél a bennmaradásért való küzdelem, amiről meccsről-meccsre tanúbizonyságot nyerhetünk;)

Amúgy enyhe túlzás a Roma - Samp 4:0, szurkolni lehet a Romának, de ennyire elfogultak ne legyünk már a semmire...

szétbaszta a izét az óriásrobot:

Figyi, valami konkrét cáfolatot nyugodtan adhatsz, de már a nevedből is nyugodtan lehet következtetni az alapvető kultúra és intelligencia hiányára, így mosollyal fog eltölteni minden kommented;) Remélem érted, szerény képességeid ellenére:D

Itáliainagysándor 2008.10.30. 11:34:01

Na mind1, felesleges bármennyi szó, majd az idő igazol mindent, de pusztán azért írtam be ismételten, mert botrányosnak tartom az analfabéták állandó ész osztását, és úgy vettem észre ez kizárólag Roma szurkolói oldal, 1-2 Zsinteressel megfűszerezve, de nem baj, szevasztok hej

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.30. 11:39:50

"hanem azért mert rejtélyes oknál fogva nem tudtam belépni;)"

csak arra tudok gondolni, hogy popp feltörte a jelszavamat és kibannolt :)

a 4-0 nem elfogultság, én csak a chievóval szemben vagyok elfogult. lehet fikázni a romát, de középhátvédek és csatárok nélkül ölég nehéz játszani ezt a játékot.

de hát ezt egy magadfajta futballszakértőnek úgysem kell magyarázni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.30. 11:40:11

Ráadásul a Roma nem a Milan, az Inter vagy a Juve, ahol a bajnoki cím alapelvárás. Én sem ezt várom a csapattól. A pénzügyi csőd árnyéka meg négy-öt éve, vagy még hosszabb ideje lebeg a Roma feje fölött. Kábé a Franco Sensi-Capello-féle nagybevásárlás óta, amelynek következtében azért csak beficcent egy Scudetto. Egyébként a klub adóssága még nem is aggasztó, például az Inter jóval nagyobbat görget maga előtt, amelyet évről-évre meg is fejel, de Moratti anyagi helyzete stabil, a Sensi családé viszont finoman szólva sem.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.30. 11:42:04

"úgy vettem észre ez kizárólag Roma szurkolói oldal"

muhaha!

(az "analfabéták" és az "ész osztás" egy mondatban viccesen fest, ne tagadjuk)

kroos 2008.10.30. 11:44:22

,Moratti anyagi helyzete stabil,"?
az olasz apeh szerint kurvára nem.

Hispan07 2008.10.30. 11:45:01

óh, sanyi...

a szurkoló a saját csapatának szurkol, a szurkoló nem mások baján kéjeleg. a szurkoló elfogult, a szurkoló remél - és ennek hangot is ad, mert az egész csak úgy érdekes, ha másokkal is megoszthatom mindezt.

mi itt szurkolunk és beszélgetünk. erre te iderontasz, mocskolódsz, beszólogatsz - és mi szurkolók csak nézzük, hogy nyílt napok vannak az állatkertben, csak nem szólt róla senki...?

szétbaszta... neve pedig ironikus és szellemes, és hogy ez nem a véletlen műve, arra az ámokfutásodra írt kultúrált reakciója is rámutat.

kedves sanyi (olaszból!), én tisztelettel megkérlek, menj vissza oda, ahol az elmúlt két hónapban voltál, jobb lenne mindenkinek.szervusz

ui.: _benito, épp büntetőjog tételekkel vacakolok, és az itt leírtak alapján nem lenne bölcs dolog, ha a kis gyűjteményemet túlreklámoznám :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.30. 11:50:57

sanyi, szerintem több Juve drukker van itt, mint Roma fan! Az is vicces, hogy heveny zsinterezés (mit akar ez jelenteni, csak nem?) közben beszélsz itt kultúra hiányáról, gratula öreg.

Hispan07 2008.10.30. 11:54:26

még szerencse, hogy a milánosokat mindenki szereti, mert kulturáltak vagyunk és szépek ;)

Itáliainagysándor 2008.10.30. 11:55:41

_benito:

Örömmel tölt el a nyilvánvaló bannolásod, szerintem a regisztrálásnál érdemes lenne csinálni egy kérdőívet ahol a kérdés egyértelmű: Roma szurkoló vagy?

Örömmel tölt el egy olyan oldal létezése ahol nyomatékosan követik a 45-től 89-ig tartó kommunista eszméket eszméket:D

De ezt egy magadfajta Roma szurkolónak biztos nem kell megmagyarázni:D

kroos 2008.10.30. 11:58:10

Minden publicitás jó, kivéve a nekrológot.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 11:59:09

hát igen,
egy-egy "szerkesztőségi" előtt mindig el kell döntenem, h ma a Juvésokat nézem vagy a Poolosokat,
ezenkívül marad Pancho.

Hispan07 2008.10.30. 12:00:04

sanyika, még mindig itt vagy? :)

_benito az Öreg Hölgy hithű gyámolítója, úh ezt csak egész picikét nézted be :)

ha meg komcsizni szeretnél, menj a tóta.w-hez, ez politikia free zone - remélem :)

és ismét csak: ...most pedig szervusz ;)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 12:00:15

Sanyi,
ha le is interezed benitót, akkor én bannellek ki
:)

Mr.AT 2008.10.30. 12:00:41

Itáliainagysándor, csendben jegyzem meg, hogy amennyiben te valakinek a nevéből következtetsz a kultúra hiányára, még érhetnek meglepetések az életben... First of all, a kultúra mint olyan szociológiai fogalom, egyénre vetítve max. kulturáltságról van értelme beszélni.

Amúgy sem értem, mire jó az ilyen személyeskedő felhang. A net és egy blog álcája mögött nagyfiúnak látszó kisfiúk önmagukon kívül senkit sem érdekelnek, csak szaporítják a kommenteket és rontják a hangulatot.

A "nagyobb futballszakértőket arra enged következtetni" közhelyes giccsed pedig két röpke kérdést vet fel bennem:
1. Minek mentén mondjuk valakire, hogy "nagyobb" futballszakértő? Mihez képest nagyobb? Mi alapján nagyobb?
2. Honnan tudod, hogy "nagyobb futballszakértőket" mi és mire enged következtetni? Személyesen megkérdezted a véleményüket erről a konkrét kérdésről, majd átlagoltál?
Ne süllyedjünk már ilyen bosszantóan sekélyes kommunikációs szintre...

ASRM 2008.10.30. 12:00:42

Sándor témához akartam először hozzászólni, de lépjünk túl rajta, nem örülnék ha magunkra hagyna, nagy prófétákra válságos időkben különösen nagy szükség van.
Más. Tegnap az Inter meccsén azon tűnődtem - volt rá idő, lássuk be -, hogy Mancini személyisége talán mégis jobban illett ehhez a csapathoz. Nem temetném az Intert, nálam továbbra is ők a bajnokság legnagyobb esélyesei, Mancinit meg röhejesnek tartottam anno ehhez a szintű csapathoz, de mégis, lehet, hogy Zsozé túlzottan eltiporja a játékosaiban rejlő (itt-ott nem kicsi) állatot, Mancini meg pont ezt engedte szabadjára a maga sajátos módján.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.30. 12:03:57

drága sándor, hála az égnek nagyon régen kellett utoljára moderálnom is, nemhogy bannolnom (erre egyetlen egyszer volt példa), szerintem egy másik blog.hu-s blogban unták meg a fröcsögést, és onnan raktak ki, az indapassod így az összes blogból kizárt.

azon kívül - bár semmi közöd hozzá - elárulom, hogy soha életemben nem voltam roma-szurkoló, bár valóban szimpatizálok tottiékkal (vele pont nem).

(ez már a második, mondjuk kevésbé vicces, mint az az idetévedt kommentelő, aki szentül meg volt győződve róla, hogy inter-szurkoló vagyok, és el is küldött a picsába. ja, őt sem moderáltam ki.)

gabenito 2008.10.30. 12:08:28

Sajnos prandellinek be kell látnia, hogy osvaldo, pazzo, jovetics bőven semmi a klasszisok nélkül. Arra jók, hogy a 75ödik pecben győztes állásból a franchiban befozzanak még egyet. de arra kevesek, hogy a kb teljesen uralt középpályán, 1-1ben klasszisnak mondható hátvédek mellett veszélyt jelentsenek. Még otthon sem .Márpedig egykét idegenbeli pont nélkül semmi esély a jövő évi BL-re főleg, a komolyan erősödő, összeérő Lazio, Udine stb. középcsapatok miatt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.30. 12:41:43

gaben
szerintem joveticsről nem tudhatjuk, h mi van vele klasszisok nélkül. Ő még lehet nagyon nagy. szetm :))

kroos 2008.10.30. 12:45:05

Lehet bizony..hány éves 19? Kár lenne leirni...

_alerob 2008.10.30. 13:05:14

a Napoli és az Uinese meddig bírja vajon?!?

kroos 2008.10.30. 13:12:14

amig nem lesz meg rosetti és paparesta ujabb ferrarija?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.30. 14:00:00

"a Napoli és az Uinese meddig bírja vajon?!? "

Fizess egy valag pénzt és megmondom!!:))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.30. 15:29:45

kroos, annyira rosszindulatú vagy!

kroos 2008.10.30. 15:46:26

Ja.addig nemérdekelnek ezek a dolgok mig a bajnokság nem 1-2 vagy 3 pontokon döl el:P

antiabstinens 2008.10.30. 16:00:06

Én nagyon remélem, hogy végig bírja mindkét "kicsi" - de minimum a Napoli... :)) - és újra lesz egy kiélezett, izgalmas bajnokság, meglepetéscsapatokkal!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.30. 17:02:04

Szerintem valószínűbb, hogy kettejük közül az Udinese tovább bírja, esetleg végig, mert elől van választék: 3 válogatott (Quaglia, Di Natale, Pepe, meg egy nagyon nagy ígéret, Sanchez + Floro Flores, aki megintcsak jó, állítólag. Meg a kapusról is mindenki csak jót mond!
Nápolyban Lavezzi, Hamsik és ezek szerint - uccsó forduló alapján - Denis, abszolút kulcsemberek.
Di Natale, most nem is volt Cataniába.
Meg Interéknek, és egyéb nagy latroknak :)) ott van a BL.

Itáliainagysándor 2008.10.30. 17:35:37

Pár éve a Palermonak is voltak ilyen fellángolásai mint most a Napolinak meg az Udinesenek, majd meglátjuk és személy szerint nem sok rációt látok bennük, de a tegnapi játéka alapján az Interben sem idén.

giacinto 2008.10.30. 18:07:20

"a Napoli és az Uinese meddig bírja vajon?!? "

Remélem a Napoli kb. vasárnap 22.30-ig :))

_alerob 2008.10.30. 18:19:25

Knezevic bekerült a hét válogatottjába a goal.com-on...
( XD )

calciomax 2008.10.30. 20:30:51

Nem látsz sok rációt az Udineseben és a Napoliban??? Akkor kiben látsz? Simán hozzák a meccseiket nem úgy mint a Milan aki még a Samp ellen is szenvedett vagy egy órát(amig 11-en voltak) nem beszélve az utcsó két meccséről vagy a "bombaformába" lendült Juve a Torino és a Bologna kinkeserves legyőzésében átod a rációt?

calciomax 2008.10.30. 20:33:48

és ha a Napoli ki is kap a Milántól Milánóban akkor mi van? Semmi majd nyer ellenük Nápolyban. Vagy mondjuk nem szop le hazai pályán a Bolognatól....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.31. 10:36:41

mbemba, a Napoli húzóemberei közül kifelejtetted Maggiot és a hosszú sérülése után egyszer csak formába lendülő Zalayetát.
süti beállítások módosítása