Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 9. forduló - Oly sokáig voltunk lenn

2008.10.27. 15:45 donnelly

Az érdekes kilencedik fordulóval sikerült kicsit megbolondítani ezt a bajnokságot. Nem csak a kommentelők egyenlítéséről van itt szó, hanem arról, hogy a Liverpool most már tisztán vezet, a Hull nagyon megmakacsolta magát (magyar a dobogón!), a United továbbra is szórja a pontokat, és a szombaton még dilettantizmusnak tűnő lépés másnapra beigazolódott: Ramos nélkül végre nyerni tudott a Spurs. A Newcastle viszont nem, és ezt egy rendőr csuklója, meg egy ló bánta. Mindez bővebben, skót szemszögből, hajtást követően.

A Ki a nagyobb tapló? elnevezésű Manchester United házivetélkedőt fölényesen vezeti Wayne 'Wazeg' Rooney, miután látványosan provokálta volt csapata szurkolóit. Azt tapasztalatból tudjuk, hogy a szükségesnél jóval idegesebbek a United játékosai, ha nem úgy áll a meccs, ahogy szeretnék, illetve ha nem úgy fúj a spori, ahogy szeretnék, de Ferdinand kirohanását nem így értékeljük, ugyanis az ilyen erős csókáktól, akikben túlteng a tesztoszteron, elvárjuk, hogy megvédjék a flikkflakkosokat, ha szükség van rá. Ez a kicsit hokis mentalitás mindenképpen szükséges egy átlagosnál (jóval) keményebb bajnokságban ahhoz, hogy a madárcsontú támadók is biztonságban érezhessék magukat a pályán - persze Ronaldo nem az a madárcsontozatú fajta, de ez mindegy, mert valószínűleg bármelyikünk rácsúszna (vagy a második bőr után leütné), ha az ellenfél csapatát erősítené. A vezetést az első félidőt uraló United Fletcher révén szerezte meg, az Everton viszont magához tért a második félidőben, és a nemrég beújított házilampard révén az egyenlítést is sikerült megszerezniük. A győztes gól Yakubu lábában volt, de a totális kapusnak köszönhetően ott is maradt, majd szerdán megkapja a Bolton. Ha így folytatja a MU, még a végén Liverpoollá válik, és a BL-ben fog vitézkedni, otthon meg szenved. EVERTON-MANCHESTER UNITED 1-1.

Az északi rangadó régi fényében tündökölt: nem volt rossz a meccs, és egymást is ütötték a szurkeszek. Még nem tudjuk, hogy ki kezdte bontani a rendet a Fény Stadionjában, de a meccs után a pályán is összetűztek a szurkolók, és a felfordulás közben megsérült egy rendőr és egy rendőrló. (A lónak ezúton is jobbulást kívánunk.) A vezetést a hazaiak szerezték meg: Cissé bevetődve ütötte be jobb lábbal Given kapujába az ügyesen futballozó Malbranque rosszul eltalált lövését. Az előny mindössze tíz percig tartott, ekkor ugyanis Geremi beadására Ameobi érkezett, és a közeli fejes hárításához igen nagy bravúrra lett volna szükség, de erre az első alkalommal kezdő Fülöp Marci most nem volt képes. Ezt követően mindkét gólszerzőnek volt egy-egy nagy helyzete, és kiegyensúlyozottan folyt tovább a mérkőzés egészen a 75. percig, amikor Butt gusztustalanul (ám taktikailag kifogástalanul), sárgát érően koccintotta össze a tizenhatosra betörni készülő Diouf bokáit. A megtorlást szintén egy volt manchesteri hajtotta végre, a tizenhatosra letett labda mögé ugyanis Kieran Richardson állt, aki úgy ágyúzott Shay kapujába, hogy az ír hálóőr nem tudott mit tenni. A végén még Joey Barton is beállt, hogy megkapja a magáét a közönségtől (bemelegítés közben petárdák, meccs alatt fújolás), de az eredmény maradt, így több, mint 40 év után tudták legyőzni a fekete macskák a szarkákat ez első osztályban. SUNDERLAND-NEWCASTLE 2-1.

A Hull nem csinál komoly problémát ebből a szezonból, és abból sem, hogy keresztülhúzza az NST, illetve a kedves kommentelők tippjeit. Az eredmény önmagáért beszél, Geovanni hét meccsen négy gólnál jár. Halmosi nem játszott, de legalább beöltözhetett. WBA-HULL 0-3.

A középcsapatság és a szürkeség két megtestesítője randizott az Ewood Parkban, és osztozott a pontokon Paul Ince kedvence, Benni McCarthy hosszabításban szerzett góljának köszönhetően. A vezetést Afonso Alves bombájával még a Boro szerezte meg negyed órával a vége előtt, és ez egészen Emerton szögletéig tartott ki, amelyet Turnbull hálójába fejelt a fokvárosi csatár. BLACKBURN-MIDDLESBROUGH 1-1.

Az európai foci csúcsmeccsének a Stamford Bridge adott otthont ezen a hétvégén, de ahogy vártuk, nem hozott igazán látványos játékot. Talán Drogba és Torres javíthatott volna ezen, de lehet, hogy a két gólgép jelenlétét csak a faultok számának emelkedése jelezte volna. Éreztük, hogy a Liverpool képes lehet megszakítani a kékek négy és fél éve tartó hazai veretlenségét, de most bánjuk csak igazán, hogy nem mertük megtenni. Úgy véljük, Benítez kezdi érteni az angol futball, és a Premier League törvényszerűségeit, és csapata ennek, valamint fegyelmezettségének és erőnlétének köszönheti kiegyensúlyozott teljesítményét, és azt, hogy kilenc forduló után egyedüli veretlen alakulatként vezeti a tabellát. A MU és a Chelsea legyőzése (kvízkérdés lehetne, hogy ez mikor sikerült utoljára), valamint a játékosok magabiztossága a pályán már sejtet valamit, de erről egyelőre még nem merünk írni. Scolari Chelsea-je viszont szokatlanul tehetetlen volt, bár az ember nem nagyon várhat többet egy Kalou-Anelka-Malouda csatársortól, mint a végtelen és szélsőséges kiszámíthatatlanságot. Jó és rossz értelemben, játékban, formában és teljesítményben egyaránt. Az pech, de talán jellemző is erre a Chelsea-re, hogy egy megpattanó lövéssel szakadt meg elképesztő veretlenségi sorozatuk - utoljára Ranierivel kaptak ki otthon, amiből következik, hogy vastaps Mourinhónak - viszont az sem vitás, hogy igazságos eredmény született és a Liverpool (és Xabi Alonso) kiérdemelte ezt a skalpot. És még csak Robbie Keane duplájára sem volt szükség. CHELSEA-LIVERPOOL 0-1.

Ahogy megjósoltuk, Robinho ellen hatástalanok voltak Rory Delap bedobásai, ez a Stoke nem kell a PL-be. A brazil illúzionistának az NST hálája jeléül felajánlja a mérkőzés labdáját. MAN CITY-STOKE 3-0.

A Spurs győzelmével az egyesített tabellán (NU+TH) a középmezőnybe hozta a Newcastle-t, így ez most már nem is vicces. Az viszont igen, hogy a vezetőség szombaton kirúgja a komplett edzői stábot, másnap pedig győz a csapat a benntartási specialista Harry Redknappel. Szeretnénk, ha az öt millió fontért kivásárolt menedzser külön tanfolyamot indítana arról, hogyan tartsunk bent arra érdemes csapatokat (nem a Derby Countyt), ezáltal még izgalmasabbá téve a kiesési küzdelmeket. Na nem mintha ezzel a győzelemmel már meg is lenne a hőn áhított tizenhetedik hely, de mi bízunk Henry apóban és a több tucat kiesési rangadón megszerzett bölcsességét sugárzó kék szemében. Azt a kérdést fel lehetne tenni, hogy eddig miért nem ment Pavljucsenkónak az érkezés, és Bentleynek az előkészítés, de az, hogy ezúttal nem a Tottenhamtől állítottak ki valakit, és nem ellenük fújtak be tizenegyest, mindenképpen fegyelmezettségre utal, és arra, hogy rendet tettek a fejekben. Riszpekt Corlukának, aki a Stoke ellen Gomestől elszenvedett K.O. után játszotta végig a meccset, és az egész Spursnek, akik behúzták az egyetlen telitalálatunkat. TOTTENHAM-BOLTON 2-0.

Barry tizenegyesgól, majd Agbonlahortól egy gól és két gólpassz (Carew és Sidwell a kedvezményezettek), ennyi röviden a Wigan-Villa. Sima négyesre még Matrin O'Neill sem számított, pedig nagy játékos, végülis ő bulizta ki, hogy Gareth Barry Birminghamben maradjon. Idegenben utoljára Izlandon, a Hafnarfjörðurnek tudott négy gólt rúgni a Villa augusztus közepén, otthon is utoljára három nappal később, a Citynek. A Wigant is rég tömték már ki ennyire, és ennek eredményeképpen már tíz hely a különbség a két csapat között: a Villa ötödik, a Wigan tizenötödik. WIGAN-ASTON VILLA 0-4.

Az Arsenalnak ez még nem az a meccse volt, amin elbotlanak, bár nem jártak messze ettől. Esetleg szerdán a másik londoni rangadón..? Tizenöt perc, nagyon hosszú idő - ennyi kellett volna Zoláéknak a bravúrhoz, de Faubert öngóljával előnybe került az Arsenal (amit már jelzett előre van Persie kapufája is). Az utolsó percekben még berúgott egyet Adebayor, Cole pedig belerúgott egyet Songba, mert nem bírta már ki azt a pár másodpercet harci cselekmény nélkül - piros. WEST HAM-ARSENAL 0-2. Hiúságunk nem engedi meg, hogy megjelöljük a bekezdésben található idézet forrását, sőt szégyelljük is, de ez volt a megfelelő mondatrész.

PORTSMOUTH-FULHAM 1-1. Ez ugyanaz, mint BBurn-Boro meccs, egy kicsit szélesebb spektrumban: a legjobb középcsapat fogadta a leggyengébbet, de az eredmény ugyanúgy közepes. Crouch fejesgólját a Gera helyére beállt Dempsey egyenlítette ki. A Pompey kispadján Tony Adams és Joe Jordan ült...

Pote kolléga hanyatló formájának két következménye van: egyrészt leültettük a padra, hogy gondolkodjon el a dolgon, és szedje össze magát, másrészt pedig polo0723 sikerével (9-5, Gratulálunk!) a kommentelők kiegyenlítettek. NST-KOMMENTELŐK 3,5-3,5

Az a kedves versenyző tippelheti meg a hétközi forduló eredményeit, aki harmadikként küldi el a helyes választ az nst.pl@freemail.hu címre. A kérdés pedig a következő:

Két játékos nevét kérjük, akinek az elmúlt öt évben sikerült nemzetközi tétmeccsen vagy hivatalos válogatott mérkőzésen megzörgetnie háromszor a Puskás Ferenc Stadion hálóját. A kikötés arra vonatkozik, hogy nem szeretnénk ha előbányásznátok valami Szabad Föld Kupa, esetleg pilótaválogatott meccsen rúgott triplát.

Az idő rövidségére való tekintettel eláruljuk, a kérdés annyiban kapcsolódik a PL-hez, hogy mindkét név megfordult Anlgiában is, bár egyiküket sem választották meg az év játékosának.

61 komment

Címkék: d összefoglaló premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr39734503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2008.10.27. 16:32:38

király a LIVERPOOL, ennyi

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.27. 16:35:14

Szerdán, a Sp*rs visszarázódik az eddigi kerékvágásba...

Az ES2 szerint viszont sokkal érdekesebb egy Pool-Pompey futballölés mint egy észak londoni derbi...

Woland 2008.10.27. 16:59:38

hahaha! ez komoly? Pool-Pompey az Arse-Spurs helyett????

sirni támad az embernek kedve. még szerencse hogy az amerikaiak jobban értenek a focihoz és a FoxSocceren nyomatják a derbik derbijét.

következő két meccs nem lesz semmi... könnyű kis hét 'Arry bátyánknak... Arse, Pool négy nap alatt.

harcolni kell teljes erővel, akkor kurvanagy baj nem lehet.

Yiiiiiiiiids!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.10.27. 17:28:12

Miért, ó miért érzem folyton az arsenal-lal szembeni ellenszenvet kicsengeni úgy donelly, mint pöte írásaiból :-D nem baj, engem nem zavar, még ha nem is nevetek olyan jókat, mint a BL-es cikkek inter gyalázásán, csak tessék, viszont, bár minden szimpátiám a spurs-é és woland barátomé itt feljebb, a szerdai sem az a meccs, ahol az Arsenal botlik ;-D

Lencse. 2008.10.27. 17:59:28

Kár hogy nem Paksi Endre a kérdés, azt egyből tudnám. :)

bag 2008.10.27. 18:03:59

sziasztok,
Szerintem teljesen jogos, hogy ha már az ES2 sorozatban bojkottálta a Pool meccseit,(nem láthattuk sem a Man city, sem a Wigan elleni remek meccsünket) most visszadjon valamit.
Sajna ezt az északlondoni "derby" bánja.
habár az egyik legbiztosabb kieső bármelyik meccsét derbynek titulálni... :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.27. 18:20:16

Most őszintén bag, ha nem Pool szurkoló lennél melyik meccs érdekelne jobban?:)

Akármilyen szarkupac jelenleg a Sp*rs a derdik derbije akkor is a derbik derbije marad.
Monnyon le az ES2! Ráadásul még a Stoke elleni meccsünket sem adják, pedig lehet hogy keményebb dió lesz mint a Sp*rs.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 18:22:09

Meg is érkezett 3 darab helyes megfejtés, a győztesünk pedig tomika81, gratulálunk!

A helyes megfejtés: Gabriel Heinze és Torghelle Sanyi

tomika81 2008.10.27. 18:23:20

óóó, ez a ritmusérzék... eddig csöndesen figyelgettem csak

bag 2008.10.27. 18:27:20

szerencsére tényleg sok a jó meccs.
Most látszik igazán mekkora tetűség volt átengedni az ES2-nek a közvetítést.
Emlékszem volt olyan h a Sport1 és 2 felváltva v akár párhuzamban nyomta egymás után a meccseket.
Most meg ez a brigád totálisan visszaél a monopolhelyzettel.
egyetértek:
Monnyon le az ES2!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 18:29:13

Kdako, r_magpie és Lencse is helyes megfejtéssel örvendeztetett meg bennünket, nekik és a többi próbálkozónak is köszönjük szépen!

Titi120 2008.10.27. 18:46:42

Már most fellebezek !

Juhász miért nem jó ?

1.2007. aug. 22. : Magyaro. - Olaszo.
2.2008. máj. 24. : Magyaro. - Görögo.
3.2008. okt. 11. : Magyaro - Albánia

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 18:49:05

Odaírtam kitételnek, hogy mindketten játszottak Angliában, ezt elfogadod?:)

Ha nem, akkor majd poténél reklamálhatsz:)

Titi120 2008.10.27. 18:55:11

Hát, amit a végére odaírtál az nem kitétel, hanem kiegészítés akart lenni szerintem, annak meg hibás.

Legalább a hétvégi skót bajnokságra hadd tippeljek, lécci, lécci, lécci! :))

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 18:58:43

Nemtom mért lenne hibás a kiegészítésem, de tippelhetsz a skót meccsekre, megegyeztünk:)

Titi120 2008.10.27. 19:10:57

A kérdésnek 3 játékos felel meg válaszként, a kiegészítésed (ami nem kikötésként volt megfogalmazva) meg a háromból kettőre illik rá, de attól még az a maradék egy is ott marad a helyes válaszok halmazában.
Továbbá egyébként se ismerném el sose, hogy nem olvastam el csak most a dőlt betűs alatti részt. :)

A skót bajnokikra meg már meg is van a tippem: mindegyik 0-0, kivétel a Hamilton aktuális mérkőzése, mert ő még a hétvégén világbajnok lehet Interlagosban.
:)

crouchy 2008.10.27. 20:23:31

off: még én kerestem egy oldalt régebben ahol pl a 2000-2001-s kereteket meg lehet találni egy helyen. Ha valakinek valami különös oknál fogva szintén szüksége lenne erre akkor: www.eufo.de

halareaal 2008.10.27. 21:46:59

"Az idő rövidségére való tekintettel eláruljuk, a kérdés annyiban kapcsolódik a PL-hez, hogy mindkét név megfordult Anlgiában is, bár egyiküket sem választották meg az év játékosának."

hm, Heinze a MUban ponthogy az év játékosa lett:) persze, nem a teljes bajnokságban, de attól még a végére ez nem biztos h kellett volna.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 21:53:31

halareaal, ez igaz, de azt akartam kifejezni vele, hogy ha PL-játékosokon gondolkodik az ember, nem Heinze ugrik be neki, az biztos;)

Data4u 2008.10.27. 21:56:20

Pável első nyilatkozata az volt a Spurs-nél (nem szó szerinti idézet, de kikereshetem azt is :-)): Nagyon szivélyesen fogadtak. Megmondták, hogy egy feladatom lesz, gólt lőni az arsenal-nak, és akkor nagyon fognak szeretni.
Hát ennyi. És igy lesz. Gomes meg tesz róla, hogy ne kapjunk. És ennyi. Remélem.
We Are Tottenham!

Data4u 2008.10.27. 22:16:11

Ez is olyan szép:
megtalálni Skywalker helyét a csapatban, és visszahozni Defoe-t :-)
www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/redknapp-signals-defoe-interest-975145.html

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.27. 22:25:14

Hmmm, érdekes. Adebayor adta eddig a legtöbb gólpasszt a PL-ben. Úgynézki az eddigi hiányosságait is javítja miszerint a góljai mellé nem szolgálja ki eléggé a társait:)

Szerdán pedig jó szokásához híven beköszön majd a Sp*rs ellen, hogy mennyivel, már nem merem megtippelni:)

Strigo 2008.10.27. 22:56:36

Redknapp egyébként nem olyan nagy megmentő, a Southamptonnal ha jól emlékszem ki is esett pár éve, és ott is év közben vette át az irányítást. Mondjuk most jóval könnyebb dolga van, amit le is nyilatkozott. Mikor a Pompeit tartotta bent, első alkalommal az edzésen azt gondolta magában, "hogy fogom én ezeket benntartani a premier league-ben".

Egyébként fasza a cikk, a beharangozóhoz akartam írni, hogy "pote, kérjél cserét", de még azt hitte volna hogy személyeskedem, mert párszor már beszóltam, hogy az angol rész elmarad az nst-átlagtól.

halareaal 2008.10.27. 23:06:13

az a Pavel az kit takar? mert ha Pavjucsenko, akkor az Roman.

halareaal 2008.10.27. 23:07:37

ok donnelly, az igaz.

poolfanati 2008.10.28. 08:19:46

donelly: azt hittem az lesz a cím hogy Anglia virágai, IX. fejezet:D
és hogyhogy nincs kép vmi rocksztárról?? :-)

peter135: igazad van a pompy mindig megöli ellenünk a játékot, 10 emberrel védekeznek mindig... remélem nem lesz 0-0 mer akkor semmit nem ért a chelsea elleni győzelmünk.

kroos 2008.10.28. 08:38:03

,,a pompy mindig megöli ellenünk a játékot, 10 emberrel védekeznek mindig... "
ezt egy pool drukkertöl?

luis garcia 2008.10.28. 08:41:47

a cselszki ellen idegenben mindenki ezt játssza-persze csak aki nyerni akar.

kroos 2008.10.28. 08:48:24

A pompey sokkal atraktivabb futballt játszik mint a pool,ami nem csak a chelsea pályán játsza azt amit vasárnap.Az meg hogy egy normális,szép,tudatos fólt nem tudnak löni már meg sem lep.

luis garcia 2008.10.28. 09:05:41

"normális,szép,tudatos fólt nem tudnak löni már meg sem lep. " no comment. akkor nézz sok manure meccset, ott még síró cronáldót is láthatsz :)

kroos 2008.10.28. 09:25:52

én csak azt nemértem mitöl olyan megérdemelt a gyözelem,ennyi erövel a chelsea-nek is bepattanhatott volna egy laszti.....

luis garcia 2008.10.28. 09:31:18

igen. de xabi kapufája is bepattanhatott volna, helyzetek számát tekintve a Liverpool megérdemelten nyert

kroos 2008.10.28. 09:39:35

Ok.legyen.ráfért ez már a chelsea-re.
De ez lehet elég egy ilyen obimikeles-kalus cucc elle.De pl a villaparkban-petrov-reococker-berry sor is több fejtörést fog okozni sok csapatban.A széleken young,agbonlahor,hajrá villa!!!!

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.28. 09:58:41

Kroos, mi lenne, ha te ide többet nem kommentelnél? Minden alkalommal csak azt bizonyítod, hogy lövésed sincs az angol fociról, ez nekünk, kommentelőknek is ciki.

mickeyknox 2008.10.28. 10:01:45

a hull-ról lehet lassan írni egy posztot.

kroos 2008.10.28. 10:21:23

most mi rosszat mondtam?az hogy agbonlahor carew mellett játszik,nem mindig a szélen?ezen akadtál meg ennyire?

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.28. 10:30:32

Azon, hogy a Pompey attraktívabb játékot játszik a Poolnál, LOL + megkérdőjelezed a győzelem jogosságát, amit még a Chelsea szurkolók sem tettek meg, annyira biztos volt dolgában a Pool.

kroos 2008.10.28. 10:36:15

Igazábol bárki ttraktívabb focit játszik mint a pool,szóval ez ül.És a pool szurkolok se azért szeretik a csapatot mert szépenjátszanak.Ez igy kerek.
És az hogy egy x-re jó volt e a chelsea?Igen.Szerintem igen.végig támadták a 2. félidöt.És aki focizott valaha az tudja hogy behuzodni a kapu elé majd onnan kontrázni a legegyszerübb,legkönnyebb taktika.
Viszont nyomás alatt tartani az ellenfelet,járatni a labdát ahhoz más is kell.

Azazello007 2008.10.28. 10:49:26

Kroos: én úgy emlékszem, mondjuk hetven percen keresztül védekezni, folyamatosan koncentrálni is elég nehéz, de te tudod. Például a Rangers tavalyi UEFA-kupás játéka tényleg mocskosul undorító volt (és a Pool sem játszik szépen) de ehhez azért elég nagy erőfeszítés és odafigyelés is kell.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.28. 10:58:51

Amit a Chelsea produkált, azt maximum "szalonnyomásnak" lehet nevezni, nem volt ez kapu elé szögezés, pláne ilyen impotens csatársorral. Az, hogy többet birtokolja egy csapat a labdát, még nem jelenti azt, hogy nyomás alatt tartja az ellenfelet - legalábbis a Pool védelmének ez meg se kottyan.

luis garcia 2008.10.28. 10:59:06

azért az nem igaz hogy bárki attraktívabb focit játszana, de hagyjuk. lehet majmolni a cselszit hogy milyen sokat támadtak, de ez egyszerűen nem igaz. Birtokolták a labdát, a Liverpool átengedte nekik a széleket, viszont a cselszkij semmire nem ment a beíveléseknél, a kis termetű támadóik miatt. Ez volt Benítez nagy húzása, hiába játszottak meddő mezőnyfölényben a kékek, a veszélyes támadásokat mégis mi vezettük.

kroos 2008.10.28. 11:03:34

A chelsea nem tudta átvészelni Drogba Essien,Ballack,hiányát.Ott a meccs alapján ugy tünik kardinálisabb kérdés Drogba hiánya,mint torresé.
És a pompey-ról meg annyit,meg lehet nézni milyen gólokat lö Crouch,vagy Defoe.Van benne minden féle.
Nagyon sokoldalu,és igen helyenként szépen gurigáznak.Habár ez inkább a csatárokra vonatkozik,nem az egész csapatra.

luis garcia 2008.10.28. 11:10:23

az ő helyükre tényleg csak olyan "cserék" vannak, mint Deco Mikel Lampard v Mineiro...világklasszis a cseresoruk is.
az meg hogy Crouchy és Defoe szépen gurigáznak, nagyon szép dolog, ezzel valóban a Liverpool fölé nőnek.:)

kroos 2008.10.28. 11:13:49

Természetesen nem nönek fölé,csak egy sztereotipiát szerettem volna eloszlatni.
És ha Miniero meg mikel világklasszis akkor remélem jövöre a poolban nyomják majd.:)

rexford 2008.10.28. 11:17:22

Anelka, Kalou, Malouda mióta kis termetű? Mindhárman 1,80 felett vannak. Carragherék megették őket, ennyi történt.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.28. 11:29:00

Egyik sem erőcsatár, nem tudnak fejelni, ennyi:)

kroos 2008.10.28. 11:31:37

Sajnos Anelka tud.Fene a pofáját:)

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.28. 11:32:24

Fizikailag nyilván képes rá, de nem Carragher és Agger között:)

ZenZo 2008.10.28. 14:04:01

1. ezredszer is elismétlem, nem az E2 válogatja a meccseket, hanem az angol közvetítési jogokat bitorló Sky. Az ő általuk közvetített mérkőzéseket adja le az E2 Magyaroszágon és Romániában. A skynak meg többnyire az a fontos, hogy minél több mérkőzést adjon, ami sajnos néha a derbik rovására megy. A lényeg, hogy hétvégente 6 PL mérkőzést adjanak. Ezért is volt tavaly, hogy felcserélgették a mérkőzések kezdési időpontját a bajnokség végén, mivel az utolsó meccsig kiélezett volt a küzdelem, és le akarták adni a ManU és a Chelsea meccseit is. Az időpontokba ugyanis beleszólási joga van a Skynak :)

2. A Poolról igen, még mi Chelsea szurkolók is elmondtuk, hogy megérdemelten vitték el a 3 pontot. De azért ne ragadtassuk már el magunkat, hogy a Pool lehengerlő lett volna. Sajnos a londoniak helyzeteket nem nagyon alakítottak ki, gól nélkül meg ugye nehéz nyerni. Átütőerő nélkül játszott a Chelsea. Kár érte, de ez a rekord már inkább teher volt a hazaiakra nézve, mint előny a meccseken. Jobban fáj, hogy a Pool ezzel a három ponttal áll előttünk, minthogy nem 87 az a 86.

Everred 2008.10.28. 14:17:03

ZenZo, ez egy nagyon szép magyarázat, csak ott hibádzik, hogy a Sky bizony az Arsenal-Tottenhamet adja szerda este (Sky Sports 2-n és Skys Sports HD2-n, a többi Sky csatornán meg egyéb műsorok lesznek).

Lond · http://lond.blog.hu 2008.10.28. 18:09:03

nem richards, hanem richardson

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.28. 19:36:20

Valóban lemaradt, javítva, kösz!

ZenZo 2008.10.29. 09:49:49

Everred:

ha már így utánanéztél, akkor a skysport.com-on ha megnézed, milyen mérkőzések mennek ma élőben a sky csatornáin, (live today! szekció) akkor észre fogod venni, hogy a sky mind a három jónak tűnő meccset élőben adja majd (Ars-Tot, Hull-Che, Pool-Pomp). Aki pedig azon szerencsések közé tartozik, hogy van E2-je, mint nekem, az tudja, hogy úgy van, ahogy leírtam, ugyanis a meccsekre külön kapcsolnak át arra a csatornára, ahonnan a PL meccseket sugározzák, néha félbehagya az aktuális műsort, ami éppen megy. Nem egyszer volt már olyan, hogy bekapcsoltam a tv-t, valami íjászverseny ment épp a mérkőzés kezdete előtt 6-8 perccel, s az egyik lövés közepén hirtelen bevágták a PL főcímreklámját, s onnantól végig a meccs ment. A lényeg, hogy a sky mondja meg, mit adhat az E2 a magyar-román "régióban". (ja, mielőtt bárkiben felmerülne, nem az E2 munkatársa vagyok :) )

seahawks 2008.10.29. 12:26:58

semleges szurkolóként(sem ars, sem tot) nem vagyok kíváncsi a londoniak meccsére, hiába próbálják egyesek túlmagasztalni..qrvára nem jegyzett ez a meccs a világon...

ui: pesten ezt honvéd mtk-nak hivják

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.29. 13:38:39

Az Arsenal-Tottenham észak-londoni rangadó, igen is jegyzett meccs, 15 bajnokságot és 18 FA-kupát nyertek össze így ketten.

Everred 2008.10.29. 14:38:39

www.skysports.com/story/0,19528,12942,00.html

Tessék, láthatod jól, hogy CSAK az Arsenal-Tottenhamet adják. A többi is élőben megy, persze, csak épp nem tévén, hanem a Sky score centre-jén.

Arról nem is beszélve, hogy az ES2 szombat délután négykor is ad meccset (angol idő szerint háromkor), a Sky akkor nem közvetít. Az ES2 adja az összes 18.30-as meccset, pedig azok egy részét a Setanta Sports közvetíti Angliában.

Na, szóval a lényeg az, hogy akárki választotta a Liverpool-Pompeyt, nem tudom, miért tette, nincs rá ésszerű magyarázat...

seahawks 2008.10.29. 18:43:34

arra volt ésszerű magyarázat, hogy az elmúlt években általában a mu meccseit adták? nekem attól volt herótom...

a pool népszerű csapat, ráadásul idén nagyon jók is, gondolom ezért adják őket.

Woland 2008.10.30. 04:58:26

seahawks,

az hogy téged nem érdekel egy bizonyos derby semmi hatással nincs arra hogy a "világ" mennyire jegyzi. egyébként ha már pesti megfelelőt akarsz akkor Fradi-Újpest.

az ignorancia nem erény de nem is kötelező képben lenni, meg nem kötelező (azazhogy most ES2n lehetetlen volt) észak-londoni derbyt nézni. két sorral hosszabb a kommented a kelleténél.

poolfanati 2008.10.30. 11:02:46

"két sorral hosszabb a kommented a kelleténél" by woland
haj ezek az apró kis szurkálódások... addig nincs baj amíg nem anyázol, de majd a csapataink hétvégén lerendezik, maradjunk ennyiben, ok? .-)
süti beállítások módosítása