Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Itt a szutyok, hol a szutyok

2008.10.27. 07:00 donnelly

Kezd igen skótosra fordulni az időjárás - néhol itt is, de főleg - Skóciában, és ezt igen embert próbáló dolog pár Saint Vitus, de legalább Nirvana lemez társasága nélkül kibírni - Csabinak sem sikerült, és végre kijött belőle az állat. Mi meg se próbáltuk emberkedni, és még focit is láthattunk a Celticnek és a Hibbiesnek köszönhetően. A Rangers továbbra is hatékony, a Killie veresége ellenére továbbra is harmadik mivel a Hearts ikszelt, a Hamilton pedig leért a táblázat legaljára. Motherwellben vetkőztek az edzésen. Lapozás után kezdődik a szutykos kelta tél és a Skócia virágai X. fejezete.

Közép-skóciai tornádóban próbálta meg a Formula-1 Cristiano Ronaldójának nevével ellátott újonc fogadni a bajnoki világrekordert, és eleinte úgy tűnt, hogy a speciális körülmények a hazaiaknak kedveznek: Brian Easton fejesével megszerezték a vezetést az első félidő közepén. Pár perccel a kettes sípszó előtt viszont büntetőhöz jutott a Gers, és Kris Boyd a hálóba is vágta a labdát még mielőtt a szél elfújta volna - Kris, aki a második félidőben még egy gólt szerzett, és a mezőny legjobbja volt, valószínűleg látta a Stoke-Tottenham kiesési rangadón Danny Higginbotham bénázását. A nyolcvanadik percben a kékeknél ötödik szezonját töltő - és potenciális honosított-skót válogatott - Nacho Novo biztosította be a győzelmet. Novo egyébként a Celtic kapitány, Steve McManus szerint sokkal jobb arc, mint a link Riordan, és ő is szívesen látná a spanyolt hazája válogatottjában. HAMILTON-RANGERS 1-3.

A Dundee Roy O'Donovan és Craig Conway góljaival az utolsó öt percben fordította maga javára a St Mirren elleni mérkőzést (még véletlenül se ejtsük széjnt mirennek! - egyébként is feláll az ember hátán a szőr, amikor az ungarische szpíker kizárólag észak-amerikai akcentussal hajlandó kiejteni a skót játékosok nevét). Craig Leveinék ezzel sikeresen támadták be a negyedik helyet, pedig eggyel kevesebb meccsük van, igaz a Rangers elleni maradt el. DUNDEE UTD-ST MIRREN 2-0.

Az ötödik Hearts az első a negatív gólkülönbségű csapatok között, László Csaba viszont nem ettől lett ideges, hanem attól, hogy nem kaptak tizenegyest a hajrában - egyébként a spori először azt hitte, hogy ad, de aztán a partbíró beszólt, mint Riggs a központnak. Erre olyan ideges lett a mi Csabánk, hogy be akart rohanni a pályára, de a tartalékjátékvezető meg tudta ezt akadályozni. Nem csodálkoznánk, ha LCS-nek le kellene adnia a fegyverét és a jelvényét. Balogh védett amúgy. HEARTS-ABERDEEN 1-1.

A Motherwell kommentelőink kedvenc pályájára, a Caledonian Stadiumba látogatott - az idő ocsmány volt, de legalább megérte megtenni a leghosszabb belföldi túrát. Mark McGhee egyébként vicces kedvében volt, a vendégek ugyanis egész héten fos időben edzettek, és aki a gyakorlat végén nem talált kaput, az meg kellett, hogy váljon egy ruhadarabjától. Néhány labdazsonglőrnek persze gatyában kellett befejeznie az edzést, de szombatra megtanulták a leckét. Igaz, hogy Rooney góljával a második játékrész elején vezetést szereztek a Hegylakók, de Porter és Malcolm betalált a Well részéről, így csak ők maradtak. INVERNESS-MOTHERWELL 1-2.

John Hughes, a Falkirk menedzsere bevallotta, hogy már pszichológus segítségét is igénybe veszik, aki azt tanácsolta, örüljenek annak, hogy eddig mákjuk volt, és nem öt ponttal utolsók. Ettől úgy megtáltosodtak a Gyerkőcök, hogy a nem éppen mediterrán körülmények ellenére elhozták a három egységet a jóval esélyesebb Killie otthonából. Steve Lovell egy góllal (28. p.) és egy térdelés utáni kiállítással (72. p.) iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. Fordulás után - az első félidővel ellentétben - jobbak voltak a hazaiak, de nem ők kaptak tizenegyest, így már csak a szépítésre futotta az utolsó percben. A BBC honlapjának olvasói szerint Flinders, a Kirk kapusa volt a mezőny legjobbja, de ő sem kapott kiemelkedően magas osztályzatot... KILMARNOCK-FALKIRK 1-2.

Ha valaki jó (és gólgazdag) meccset akar látni, akkor mindenképpen javasoljuk neki a Celtic találkozóit, a Shrácok meccsein ugyanis pont négyes átlagban potyognak a gólok, 27-13 a gólkülönbségük, tehát rúgnak nem keveset, de azért kapnak is. Így volt ez most is, bár egy ideig úgy tűnhetett - annak, aki idén még nem látta egy meccsüket sem - hogy ez akár döntetlen is lehet. McManus és Sheridan (32., 36.) góljaival vezetett a Celtic, aztán Nish tette bele a fejét Fletcher lövésébe még a szünet előtt, majd maga Fletcher tudott egyenlíteni az 50. percben. Ezt követően a hazaiak felismerték, hogy gól kell még, Murray meg úgy támasztotta a kapufát a Kelták szögleténél, mintha őrségváltáskor fotózkodna a Buckingham palota előtt, így a szünetben McManus helyére érkező Loovens a hóna alatt befejelhette második gólját csíkosban - múlt héten volt az első. Aztán Scott Brown szerzett még egy szép találatot, és Strachan agyon is dícsérte ezért, de továbbra sem értjük az egészet, és nemsokára X-aktát nyitunk Brownról, mert miután direkt figyeltük a mezőnymunkáját, meggyőződésünk, hogy semmit nem csinál egész meccsen. CELTIC-HIBERNIAN 4-2.

4 komment

Címkék: d skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42732507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drosiii 2008.10.27. 13:18:12

na zsír. tényleg elszánt vagy

szferi 2008.10.27. 14:29:10

kell ez, csak így tovább.

bag 2008.10.27. 19:10:16

László "Törd el a lábát" Csaba úgylátom a kies Skóciában is hozza a jól ismert formáját .
Azt még megértem h magyarisztánban ő első sztályú "edző" lehetett de odakint...
majd rájönnek ott is micsoda pojáca

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 20:20:24

Pojácának pojáca, de emellett nem olyan rossz az a Hearts, én megvárnám az alapszakasz végét ítélethirdetés előtt:)
süti beállítások módosítása