Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, VII. forduló - Megúszott a Hamburg

2008.10.07. 13:15 heinrich

Az eddigieknél egy árnyalattal puhányabb forduló után szökni látszik a Hamburg, előnye hét pontra hízott az önmagát rútul elgáncsoló Bayern előtt. Felbucskázott a Leverkusen is, miután húsz helyzet is kevésnek bizonyult a gólszerzéshez, ám Voroninnak fél is elég volt, így a Hertha a legjobb csapat idegenben – nehezen hihető adat . A Schalke furcsa körülmények között mentett pontot a rangadón, az utolsó percekben Neuer kapus gólpassza után Kurányi volt a megváltó. Huszti és Hajnal alsó középkategóriás meccsen ikszelt, a stuttgarti Christian Träsch akkora gólt lőtt Werder alázás kapcsán, hogy kigyulladt a háló, a Hoff meg már megint nyert, az anyjuk szentségit, tovább morgolódhatnak a lumpenproletárok. 

Bayern München – Bochum 3-3
Van úgy, hogy egy csapatnak nem megy, mocskosul nem megy, ha beszarnak akkor sem megy. A BL-ben Demichelis tett oda magát egy öngóllal, most a Bochum ellen pillanatok alatt ment el egy agyonnyert meccs. Itt az idő, hogy Klinsi mellett megtaláljuk a csapatot is, mert ahol 34 éve nem volt ilyen gyalázatos szezonkezdet, ott a játékos is vastagon benne van.

Hogy a viharba kaphat tizenhármat a Bayern München hét meccsen?

A csapat egyensúlya irtózatosan felborult. Balhátvéd mindösszesen egy van a keretben, kevés a csatár, de mindenekfelett a kreatív középpályás. Ennek az az elsődleges következménye, hogy a Bayern játéka lassú és kiszámítható, mint egy Ulveczki testcsel. Borowski, van Bommel, vagy Ottl képtelenek felpörgetni egy-egy támadást, rendre hozzák a beléjük nevelt biztonsági sablonokat, mostanra ki is küzdötték magukat a kezdőből. Ebből a szempontból Altintop visszatérése talán segíthet, de nehéz megjósolni, Klinsi számít-e majd rá egyáltalán (a német válogatottak ellenében) és ha igen, akkor hol.

Ha nem megy okosan, hát megy majd erőből, így a Bayern kénytelen testületileg átmenni az ellenfél térfelére. Jönnek ám a védők is, ők sem vakok, ott motoszkál ugye a tenni akarás. Ennek viszont 13 gól az ára. Hiába a két belső, védekező középpályás, ha labdavesztés után nem tudnak szabálytalankodni óriási terület marad az ellencsapásoknak Ennél többet csak a legendásan rossz brémai védelem kapott, meg az a Mönchengladbach, ahonnan ki is vágták Jos Luhukay-t. Azt már viszont nem magyarázza, hogy a játékosok hozzáállása miért kritikán aluli. Lahm zokszó nélkül nézi végig, ahogy módszeresen lefordulnak róla (Zenit, BVB, Werder), van Bommel gyakran amatőr módon beáll a sorfalba, a tizenhatoson belül szabadon kószálnak a támadók és egyáltalán, rendre sértett büszkeség lengi körül a csapatot, hogy itt még futni, meg küzdeni is kell a győzelemért, pfejj, nincs igazság a földön.

Az EB óta Luca barátunk eltűnt, mint az aranyóra, Klose sem az összjátékban, sem góllövésben nem használható, Podolski nem érzi a bizalmat, így aztán mindannyiukból hiányzik a bizonyítási kényszer is. Ez egyébként a komplett csapatra igaz, egyre több a bérelt hely, ami elkerülhetetlenül a harci morál lankadásához vezet, sőt, az sem tesz neki jót, hogy a vezetőség sem mutat egységes, jóban-rosszban arculatot.

Ott van még Rensing, a tudatosan vállalt kockázat. Szó nincs arról, hogy az ő lelkén száradna bármi is. Persze, akadt potyája, de leginkább csak rutinra van még szüksége, el kell fogadtatnia magát a védőkkel, szokni a közeget. Nem feltétlen hiba hát a szerepeltetése, de voltak, és még lesznek is törvényszerű hozadékai a döntésnek.

3-3 Bayern Munich vs. VfL Bochum 1. Teil Highlight… - MyVideo
Ahogy az várható volt, Ribéry felépülésével a 3-5-2-es téboly az enyészeté lett, a kérdés továbbra is az, hogy minek kellett egyáltalán erőltetni. A hétvégi felállás már egész tetszetősre sikeredett, a Bayern számtalan helyzetet dolgozott ki, de a gólok így is valószínűtlen helyről jöttek: Buyten kezdte (hogy mit keresett centerben, az még nem tisztázott), amit Zé toldott meg egy okos és egy erős találattal. Már mindenki azt nézte, mikor lehet pucolni az öltözőbe, mikor a Bochum további két remek kontrát vezetett elő (az első tetejébe), és percek alatt minden odalett, csak szegény Hógolyó maradt.

Borussia Dortmund – Hannover 1-1
A magyarok csatájaként beharangozott derbi uszályszerű véget ért, lapos volt és nehézkes. Egyikük fiunk sem játszott ugyan rosszul, kiemelkedő megoldásokat viszont ezúttal nem láttunk. Hajnal sokat mozgott, rendszeresen elkérte a labdákat, de valószínűleg a kimerítő olasz túra miatt életlen volt ő is, meg a BVB is, mindössze az első 25 percet sikerült felpörgetni. Ez is elég lehetett volna, ha nem csalják le a Dortmund egyértelmű gólját, hiszen Enke bő fél méterrel a vonal mögül kaparta ki Kovac fejesét (a szögletet Hajnal tekerte a fejére kiválóan). Ilyenkor újra megszólal az emberben lakozó videóbíró; fél perc szünet, helyes ítélet, kettő-null, hazai győzelem. Ehelyett szinte a semmiből egyenlített az elképzelés nélkül futballozó Hannover (nem csúnya gólt vállalt Forssell), a BVB meg inkább az őt ért fene nagy igazságtalanságon duzzogott.
 
Mönchengladbach – Köln 1-2
Ennek elsősorban Jos Luhukay szűrte be a levét, akinek eddig tartott a feljutás mámora, utódja átmeneti jelleggel Cristian Ziege lesz.

Nem fogunk semmit elkapkodni, keressük a végleges megoldást, ami mind a klub, mind a játékosok számára megfelelő. Addig is, a továbbiakban én irányítom a csapat munkáját.

Két nevet hallani leginkább: a Schalkétól kiakolbolított Mirko Slomka, vagy a csapatot korábban már edző, sőt a Bundesliga1-be juttató Hans Meyer érkezhet. Slomka mellet az szól, hogy minden bizonnyal stabilabbá tudná tenni a védekezést, ellene, hogy nincs tapasztalata a kiesés ellen vívott harc terén, és nem tartjuk nagy motivátornak sem. Meyer már a nürnbergi munkavállalása előtt is vissza akart vonulni, meglehet, nem hiányzik neki több szívizomgörcs, ráadásul elég csúnyán váltak el anno. Amit le sem merünk írni, az Thomas Doll esetleges felbukkanása.

Schalke – Wolfsburg 2-2
Magathék felállították az egy labdaérintésre eső pontszerzés új rekordját, 27%-os labdabirtoklás mellett is vágtak kettőt. Ez akár elég is lehetett volna a sikerhez, de Ricardo Costa kiállítása összebogozta a szálakat, még ha Rafinha ki is hagyta az esetet követő büntetőt. Percek voltak csak hátra, mikor egy szögletnél Neuer is előre lopakodott, lövési kísérlete Kurányi elé került, aki bedöfte az egyenlítést.

Cottbus – Hamburger SV 1-2
És megint Petric. Iszonytató marhaság volt eladni, amennyiben Klopp hajlik az önkritika felé, most kioszt magának pár nap travaux forcés-t. A Trochowski-Guerrero-Olic-Petric lándzsa, ha halálosnak nem is mondható, mindenképp érdemes komolyan venni. Egyelőre jól veszik az akadályokat, és a keret mélysége is bizakodásra ad okot. Kicsit vad a példa, mely van der Vaart személye kapcsán jut eszünkbe, de ahogy Schuster a Capello féle masszív alapon vigéckedik, úgy Martin Jol is elődje formavilágát próbálja meglovagolni, némi tartalomfejlesztéssel megfejelve. Pedig a sors ellene van, a Cottbus ellen Atouba nyolc perc után lesérült, a helyére érkező Jansen sem bírta tovább negyven percnél, végül Boateng fejezte be a meccset balbunkóban.

Leverkusen – Hertha 0-1
Írtuk már, a Werkself úgy változik, hogy sehogy, megint el elpackázott győzelem, de hát ez a fiatalság átka. A vendégeknél Paja ott volt, pályán volt. Korábban is megesett már, hogy Dárdai hosszabb időre kikerült a csapatból, de bulldog természetének köszönhetően mindannyiszor visszaküzdötte magát, most már csak azt kívánjuk neki, kapjon tisztességes búcsúmeccset Berlinben, és eszébe ne jusson itthon levezetni.

Bielefeld – Karlsruhe 1-2
Megkaptuk a maximumot, ami ebben a meccsben benne volt: olykor szikrázóan kemény küzdelem, néhány gól és vendéggyőzelem.

Stuttgart – Werder Bremen 4-1
A nagy gólarányú kivégzés borítékolható volt, csak azt nem tudtuk, melyik csapat kerül a boncasztalra. Szomorú volt látni, hogy egy semmi kis milánói túra is így leszívja a Brémát, mely elsősorban impotens támadójátéka miatt volt vereségre ítélve, mintsem az ellenállhatatlan hazai rohamok miatt. Träsch meglőtte első, és minden bizonnyal legnagyobb Bundesliga gólját. Nem volt egy tecnikai bravúr, de ritkán látni, hogy valaki ennyire telibe találjon egy labdát, ami kondenzcsíkot húzva süvít a hálóba.

4:1 Stuttgart - Bremen-Highlights - MyVideo

Hoffenheim – Frankfurt 2-1
Nagyon úgy fest, idén sem leszünk Népsport előfizetők.

Heti trivia jeligére
Hans Meyer volt az első keletnémet edző, aki nyugatnémet csapatot vezetett fel a Bundesliga1-be.

50 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló hamburg bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr30701059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.10.07. 14:25:15

Träsch és Diego golját én is ajánlom mindenkinek..
és Ibereberger mentését is ami az év mentése volt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.07. 14:45:54

szép lesz majd tavasszal, amikor a gyengébb szezon után a taljánból kijön a nyafogós vére, h "io menni firenze haza spagetti scudetto", podolski jogosan int be és megy el akárhova, klosét meg nem létezik, hogy még mindig meg akarjuk tartani, egy kis józan ésszel őt mi zavarjuk el.

csatár nélkül leszünk, lehet majd venni 3 csatárt, ami persze kevés. tehát négyet jobb esetben.

ez csak egy verzió, de nem olyan irreális.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 15:13:34

Träsch góljához hasonlót csak a nagyszerű Jagodics rúgott még Fradi mezben. Nagyjából akkoriban, mikor még Dárdai volt a a BVSC fantasistája ("teszem-veszem, színezem"), a Dunai-féle olimpiai válogatottban ő volt a két irányító Lisztes és Sándor Tobe cseréje. Németországban lett belőle kéttüdejű futógép.

Mindenesetre gratula neki, hogy ismét visszaküzdötte magát a csapatba és tényleg kijár neki egy búcsúmeccs Berlinben.

"csatár nélkül leszünk, lehet majd venni 3 csatárt, ami persze kevés. tehát négyet jobb esetben." (mocsing) - ne aggódj, ezt a problémát is rutinosan megoldja Uli, egyet Hamburgból, egyet Brémából, egyet Stuttgartból, és ha még fussa, akkor jöhet egy a Schalkétól is.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.07. 15:21:01

popp,
természetesen mivel ez egy baromság, még az életben nem igazoltunk egy nyáron négy csatárt a hazai riválisoktól, de máshonnan sem, én aggódok.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.07. 15:24:22

egyébként annyi igazság van benne, h Gomez jönni fog valszeg. egy kérdés van csak: minek? hogy feladjam a magas labdát: még csak nem is igazi rivális a vfb.
(le lehet csapni, ez erre való)

kroos 2008.10.07. 15:28:21

A hertha iszonyat gyenge volt és ismét tanubizonyságot nyert hogy a meccset nem mindig a jobb nyeri.A Stuttgart pedig oriásit játszott,és a fiataljai is mind nagyon jok.Végre kitalálta Veh hogy lehet egyszerre a pályán Boka és Magnin.Végre Hilbertnek is ment.A brémárol eg mindent elmond hogy ök rugták és kapták a legtöbb gólt a bundes.-ban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 15:30:33

Paul, Uli még a Gazpromot is lenyomja, a fiúknak a pályán már nehezebb a dolguk ;-).

Paul Newman Jr. 2008.10.07. 15:38:47

Nem az anyagiakra vonatkozott, a gondolat vicces, hogy a Kevin, Asamoah, Sanchez, Altintop vonulatból igazoljon a Bayern. Hacsak nem a tarcsit akarják felturbózni.

kroos 2008.10.07. 15:39:47

Schaaf nem tudta lereagálni hogy Veh feltolta agyig a védekezését a csapatnak.Kicsit csalodtam emiat benne,habár Özil betlijeit nem számolhatta a mester....(ez még az elözöhöz csak lemaradt)

kroos 2008.10.07. 15:43:22

Szerintem Hajnal és Huszti is nagyon jók voltak.A dortmundi Gól elött Tomi átlépöscsele..hej de szép volt.Néha össze is csaptak a srácok és szikrázott a levegö köztük.Más dimenzioban játszanak az biztos.Egyszer Kiprich mondta ezt akinek a válogatottban 86 után nem nagyon ment(kivéve egy oroszok elleni meccsen ahol 2-öt vágott) 18 éve hogy a Feyenordba más játszani mert más a légkör ,más mentalitás,ezért megy ott neki jobban.Kicsit ezt érzem most is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 15:47:00

Paul, azért Kuranyi sem rosszabb Klosénél!

kroos 2008.10.07. 15:50:06

Azért Heckingmegér nálam egy pár mondatot.Nagyon jól rakta össze a csapatot,még ha nem is emgy neki,habár 15 sérültel nem könnyü.Ismael kivált igy Viniciusnak kellet behuzodni,és ekkor elövett egy 18 éves srácot Rausch,aki nagyon jól lehozta a meccset.Nagyon jol sáfárkodik a 2 schulz-al,balitsch-al,és stainer-rel akinek néha nagyon jó meglátásai vannak.
És mindezt taralmommal is megtudják tölteni.Legalábbis amig Lala nem fér be.

avenger13 2008.10.07. 16:50:52

sztem toni nem megy haza, marad még egy évet. ilyen szar szezon után (márha ez így folytatódik) úgyis csak a juvenak/milannak kéne :)
podolskit meg nem érdemes becserélni, mert soha nem képes semmire, így tök mindegy hogy ő vagy klose játszik az eredményen nem változtat. valamit gyorsan ki kell találni, mert ez így nagyon rossz, és ezt klinsmann nyakába se lehet varrni...
mondjuk kéne pár csatár podolski meg menjen ahova akar...
rensing meg szerintem nem elég ide. tavaly szinte tökugyanez a védelem rekordot döntött legkevesebb kapott gól kategóriában. egy év alatt nem hülyül meg mindenki, és a kapus poszton van változás (jó néha bejön breno/oddo) de nem lehet mindent rájuk se fogni

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.07. 17:06:58

podolskit nem is becserélni kéne, hanem kezdőként játszatni. befektetni 2-3 meccset, amíg formába lendül, aztán menne a szekér. kloséba immáron 9 hónapot fektettünk be, h belejöjjön, de egyelőre csak őszülünk.

toni meg megmondta, h firenzébe akar hazamenni. de azt én is remélem, h még egy évet marad.

Papp Sanyi 2008.10.07. 17:08:33

Felmerül a kérdés, hogy ki rontotta el Podolskit. Illetve miért nem sikerült eljutnia oda, ahova képességi alapján kellene. Rossz időben, rossz csapatba igazolt, nem játszott (max a válogatottban). Pedig egy jó kis spíler lenne/lehetne. Vélemények?

halareaal 2008.10.07. 17:25:01

Klose azért még mindig a legjobb német csatár, ennyire nem kell őt leírni. nagy baromság volt Münchenbe igazolnia az igaz, de ha visszamenne Brémába, sztem újra tudná hozni a régi formáját. akkor pedig a Bréma lenne a legjobb német csapat.

Titi120 2008.10.07. 17:26:12

Azt én nagyon nem fogom, hogy azt a védelmet, amely tavaly valami fantasztikusat produkált a bundásban (és a Zenit elleni idegenbeli meccset leszámítva az UEFA-ban is) miért akarja Klinsi mindenáron megvariálni.
Ugye kezdte ezzel a 3 védős rendszerrel, utána játszatta Lucio mellett Van Buyten-t, majd mostanában Breno-t is, és azt a Demichellist aki tavaly a csapat legjobbja volt (na jó, az egyik), pedig a már ideérkezése után közvetlenül is feleslegesen erőltetett védekező középpályás posztján játszatja.
Nem értem.

Ulveczki-s poénon jót röhögtem, de az szerintem cz-s. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.10.07. 17:30:51

Szerintem Podolski egyszerűen lelkileg nem alkalmas arra, hogy elviselje, amivel a Profi futball jár, innen a rettentő hullámzás.

Kölnben isten volt, Münchenben egy senki. Az sem véletlen, hogy soha nem tárgyalt komolyabban külföldi csapatokkal, már Münchent is nagyon nehezen szokta meg. Mindenkinek az lenne a legjobb, ha kölcsönadnák Kölnbe, Helmes úgy is lelépett, ott aztán kitalálhatná, mihez akar kezdeni a pályafutásával.

Titi120 2008.10.07. 17:55:12

Podolski kölcsönadása nagyon nem időszerű felvetés addig amíg valaki(ke)t nem igazolunk, mivel így is alig van csatárunk, egészen pontosan három.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.07. 17:56:53

hala,
az, hogy klose a legjobb (vagy inkább legmagasabban jegyzett) német csatár, nem őt dicséri, hanem a riválisairól fogalmaz meg egy erős kritikát.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.07. 18:01:08

egyébként poldinak leginkább tavaly jött volna el az ideje... kb decemberben kellett volna elkezdeni nagyon intenzíven játszatni és klosét padoztatni. nem azt állítom, hogy biztosan kifejlődött volna az ultraklasszis és most ő ontaná a gólokat, de legalább megnéztük volna mit csinál, ha 25 meccsen sorozatban övé a bizalom és egy akkora klasszissal tud párban játszani, mint Toni.

ilyen még ugyanis nem volt.

most vagy lenne egy jó csatárunk, vagy kiderült volna, h éles helyzetben, sorozatterhelés mellett nem elég jó. most nem ezt tudjuk, csak azt, h össze-vissza becserélgetve (miközben egy csődközeli klose mögött padozik), nem megy neki. ez nem sok infó.

rizla 2008.10.07. 18:17:10

hajnal tényleg nem volt rossz a valószínűsíthető fáradtsághoz képest, bár a végére elég fantáziátlanul adogatott hátra (volt egy nagyszerű egyéni villanása, amikor elfektetett egy védőt, majd eltekerte a hosszúra, onnantól kezdve feladta), huszti viszont szerintem igenis az volt (mármint rossz). alig volt játékban, a helyzetét meg elpuskázta. remélem a válogatott meccsre készülve alibizett (hajnaltól már előre parázok, elég durva menetrendje volt, de van egy hét legalább)

rizla 2008.10.07. 18:21:01

"Az EB óta Luca barátunk eltűnt, mint az aranyóra"

az EB-n talán látható volt? LOL

Paul Newman Jr. 2008.10.07. 18:32:52

Egyre szánalmasabb a kötözködésed színvonala rizla koma, meg kellene újulnod. Valami Bundesliga releváns kommentre nem futja?

rizla 2008.10.07. 19:34:27

régóta készültél erre a beugatásra, mi?

rizla 2008.10.07. 19:52:51

szerinted ki lesz a gólkirály paul?

Klose?
Ulreich?
Ribery?
Van bommel?
Altintop (hamit)?
Altintop (halil)?
NJambe?
Asamoah?
Diego?

Paul Newman Jr. 2008.10.07. 19:53:26

Fúú, nagyon és most itt a katarzis.

rizla 2008.10.07. 19:56:32

ja, nem lep meg, elég nyilvánvaló volt. szerintem még a szuperszenzitív heinrich-nek sincs problémája a fenti két kommentemmel (amik egyébként 100%-ig bundesliga-kompatibilisek furamód, ellenben a te faszveréseddel).
hát, jó szórakozást!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.10.07. 19:59:16

---"Az EB óta Luca barátunk eltűnt, mint az aranyóra"

az EB-n talán látható volt? LOL ---

Egy dolog, hogy valaki nem képes felfogni és értelmezni egy mondatot, de hogy még a kommentek között is a világ tudtára adja :-o

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.07. 20:07:51

ez a szuperszenzitív elég buzisan hangzott:)

halareaal 2008.10.07. 20:32:45

azért nem volt ez akkora kötözködés, amin feltétlen ki kell akadni:)
egyébként, bár a helyzeteit elbaszta, messze Toni volt a legveszélyesebb olasz játékos az ebn. sőt, talán akkorsem túlzok, ha azt mondom, ő volt az egyetlen veszélyes játékosuk.

rizla 2008.10.07. 20:38:08

jclayton: világosíts már fel, hogy mit értettem félre, kérlek. nyilván nem azt jelentette a mondat, hogy lucát évekig hordta bruce willis nagyapja a seggében

rizla 2008.10.07. 20:40:56

halareal: nem volt akkora, konkrétan semekkora sem volt. két eset lehetséges 1: akkor is kötözködök, amikor nem akarok 2: van aki akkor is kötözködést akar a kommentjeimbe látni (pl, hogy kollektíve benyaljon az olvasóközösségnek), amikor az nincs ott.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.10.07. 20:43:15

rizla: az EB óta = már az EB-n IS. szószerkezet. tudod.

rizla 2008.10.07. 20:49:30

hát ez nem éppen egyértelmű (gyors ellenpélda: "tegnap óta nem aludtam"), de mindegy is, mivel az égvilágon senki sem rugdosta szegény heinrichet szöges bakanccsal, ezt valamiért csak ti gondoljátok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.07. 21:02:46

EB óta nem egyenlő EB-n is.

Februárban vettem föl ezt a kabátot. Február óta a másik dzsekiben járok.

kroos 2008.10.08. 07:54:48

Én tényleg imádom a Bayern-t de ez a poszt nem csak roluk kellenne hogy szoljon.
Rengeteg más értékes dolog van még amiröl lehetne irni.
Pl-Bochum,aki fog még pontot rabolni máshol is a Dabrowski - Azaouagh - Sestak vonal révén.
Vagy a hoffenheim,ahol a tudatosan felépitett munka beérik,és dembaba lesz a golkirály.
Vagy a frankfurt ami az inamoto-fenin-mahdavikia-amanatidisz sorral is gyözelem nélkül áll.
Vagy a hertha ahol kiderült hogy Dárdai és Cicero mégis elférnek egyszerre a pályán.
Vagy a hambourg ahol a variáciok száma végtelen,most pl egyszerre volt a pályán Olic guerrero,petric.
És igy tovább....vagy ez senkit sem érdekel?
Szerinted Heinrich?Te már égota irod ezt a posztot,ez mindig igy volt?

r_magpie 2008.10.08. 12:07:01

Na, a Frankfurt speciel engem érdekel, eddig csak egy meccsükbe tudtam belenézni, így nehezen értem, hogy a tavalyival szinte megegyező csapattal (kivéve heinrich kedvenc görögjét) még a Bielét sem tudták otthon megverni. Ez nagyon kemény abstiegskampfot vetít előre. Meier felépülése nagyon kellene nekik, télen meg visszavehetnék Streitot, Amana meg beindulhatna.


mellesleg, mostanában sűrűn szólhat a dal: www.youtube.com/watch?v=NcMULId3KIw

kroos 2008.10.08. 12:39:18

Na végre.
Ez nem teljesen igy van.3 olyan embert sikerült leigazolniuk akiktöl nagyon sokat vártak.1,Bajramovic,aki kreativitásával,pontrugásaival nagy segitség lehet.2,Ümit korkmaz akit ismerhetünk az Eb-röl,ausztriában félisten.3,a görög atomgol vágo Liberopulos.+A meghatározo emberek közül nem ment el senki.
De! Én Fenintöl már tavaly se dobtam el az agyam,mert két mester3-assal keretbe foglalta az évet.Nikolov formája enyhén ingadozo.A védelemböl Spycher,középen fink aki állando formát mutat.Bizom Funkelban de van néhány huzása amit nem értek.pl miért volt legutobb pados amanatidis.miért nem játszik többet ümit?és Caio?

r_magpie 2008.10.08. 13:24:57

Amanatidis a Hoffenheim elleni meccs előtt tért vissza a keretbe (még Wolfsburgban húzódott meg), gondolom ezért nem kezdett. Ümit lábközépcsonttörése után (az első edzésnapon történt...) majd novemberben tér vissza. Bajramovicot még nem tudják, mikor játszhat (lábujjoperáció). Meiert is meg kell műteni. Caio meg szerintem gyengus.

Asszem ez a lista és az SGE eddigi 3 pontja erősen összefügg.

kroos 2008.10.08. 13:34:08

Ümit biztos hogy sérült?

r_magpie 2008.10.08. 14:33:04

igen, még júliusban sérült le edzésen, 6-10 hét kiesést jósoltak, de úgy tűnik, lesz belőle 15 is

kroos 2008.10.08. 15:33:33

Én erröl nem találok semmit.a transfermarket.de-en se.de elhiszem neked mert gyanusan eltünt a srác.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.10.08. 20:48:40

Ezt a Bajrát különösen nem értem, tavaly novemberben sérült meg a lábujjára, azóta rehában nyomja. Az oké, hogy a lábujj egy fontos része a lábnak, ami pedig a Fuß-ball lényege, de így igen makacsnak tűnik a cucc.
Kár érte, régi vágású Kämpfer a srác, jelentős gólérzékenységgel.
Streitot aranyárban mérik, főleg ha egyszer kezdetnék, rájönnének, nem is kutyaütő. Csak sokat dumál.

Egyébként: aki mond nekem egy jó formában levő válogatott(!) német csatárt, kap egy csokit. Helmes csak most került be igazán, így diszkvalifikáltam. Meg hát, Keffin a világ leggyengébb csatára, ez ugye nyilvánvaló, de mégis több gólt szerzett (meg három kapufát), mint Miro, vagy az isteni Gomez, vagy Kießling, vagy Podolski.

kroos 2008.10.09. 09:37:57

H klinsi se rakja be poldit akkor annak oka van.

kroos 2008.10.09. 12:00:57

pl. mikor olyanokat mond Ulinak,meg a Kaisernak,hogy neki már nem kell bizonyitani semmit.Mondja Eb-Vb-3szoros bekgyözteseknek..P

kroos 2008.10.10. 10:24:09

szegény Hecking...most meg Enke sérült le...
süti beállítások módosítása