Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 5. forduló - Patinás sereghajtók

2008.09.22. 08:30 pote

Ismét magas színvonalú hétvégén vagyunk túl. A csúcsrangadó döntetlenjének és a Liverpool impotensségének köszönhetően az Arsenal vezeti a tabellát. A birminghami derby-t megnyerő Villa BL-, a Pompey-nak hatot gurító ManCity pedig UEFA kupa indulást érő helyen található öt forduló után. Zola győzelemmel mutatkozott be, a Spurs megduplázta pontjait, honfitársaink ismét kezdőként léptek pályára. Lapozás után ezekről és a többi mérkőzésről is, meg a lassacskán unalmassá váló tippversenyünk eredményéről is olvashattok.

Megint nem kellett csalódnunk a soros rangadóban. Az ötödik forduló csúcsmeccse lüktető játékot, izgalmakat és magas színvonalat hozott. Igazából mindkét fél elégedett is lehetne (a Chelsea megőrizte hazai veretlenségét, a MU nem kapott ki), de nagyobb a valószínűsége, hogy Londonban és Manchesterben is van hiányérzete a szurkolóknak.
Ferguson és Scolari is tartogatott meglepetést a kezdősípszó előtt. Előbbi Evanst tette meg párnak Ferdinand mellé, Brown helyett Neville-t kezdette és a középpályán a Park-Fletcher-Hargreaves-Scholes négyesnek adott bizalmat. Kollégája inkább kényszerből változtatott: Deco a melegítésnél megsérült, így Ballack volt az egyik irányító. A United ugyanúgy bekezdett, mint Liverpoolban és hamar előnyhöz jutott (Berbatov gurítását Cech Park elé ütötte, aki nem hibázott). Aztán ugyanúgy átengedte a kezdeményezést ellenfelének, mint tette azt egy hete. Most a büntetés kisebb volt. Az első félidőben elég meddő volt a Chelsea fölénye. Két kényszerű cserén (Carvalhot Alex, Van der Sart Kuszczak váltotta) és egy tizenegyesgyanús szituáción kívül lényeges momentum nem is volt.
A második etapban már veszélyesebben nyomtak a hazaiak, de a vendégek kontráiban is benne volt a gól. Több ordító helyzet kihagyása után (J. Cole többször, Rooney, Anelka), egy ártatlan szabadrúgásból egyenlített Kalou. Ezután mindkét csapat a győzelem megszerzéséért mozgósította maradék energiáját, örült tízpercet prezentálva nekünk, de az eredményt nem változott. Igazságos döntetlen született, aminek London északi felén és Liverpoolban örülhettek a legjobban.

+/-
Evans játéka abszolút pozitívum. Hiba nélkül nyomta végig a kilencven percet, alig lehetett észrevenni (a gól is inkább a kapusé és Ferdinandé volt). Húsz évesen, az ő posztján ritka az ilyen megbízható teljesítmény. Úgy tűnik a Vidic-Rio páros pótlására nem kell idén szükségmegoldásokat találnia Fergienek. És hol van már a tavalyi megerőszakolós botrány?!
Negatívumként pedig egy olyan triót emelnénk ki, amelyik nem illet a rangadóhoz. Anelka-Riley-Neville. A francia azon kívül, hogy nem szimpatikus, még bűnrosszul is játszott. Olyannal meg talán még nem is találkoztunk, hogy valaki az üres kapuval szemben, az ötösön kapjon térdmagasságban kötényt saját csapattársától. Köszönjük Nicolas, egy élmény volt. Neville sem lehet büszke a teljesítményére, de legalább megúszta kiállítás nélkül. Lehet, hogy még nincs játékban, de nekünk nagyon úgy tűnik, hogy ehhez a bajnoksághoz ő már lassú lesz. Nem akarjuk megsérteni, tiszteljük is a pályafutása miatt, de vasárnap lassabban fordult, mint Juhár Tamás fénykorában (tudjátok, akinek csuklósbusz volt a jele az oviban). A trió harmadik tagjára nem akarunk sorokat pazarolni, mindenki tudja, hogy Riley egy fasz egy fasz. Csak azt nem értjük, hogy akinek ilyen a mosolya, azt mé' engedik ilyen rangadók közelébe?!
(Chelsea - ManUnited 1-1)

A Liverpoolnál ismét a bosszankodás időszaka van soron. Hiába nyertek végre rangadót, az újoncot nem tudták az Anfielden megverni. Pedig gólfiesztára készült a hazai publikum. A második percben be is találtak, amit a spori nem adott meg, mi sem tudjuk, miért. Ezután meg el kezdett szenvedni a Pool. Számtalan szögletet, szabadrúgást, lövőhelyzetet harcoltak ki, de Sörensen eszén nem tudtak túljárni. Keane ismét rágörcsölt, de nála gyengébb teljesítményt már csak Torres nyújtott. Ez a két pont biztosan hiányozni fog, hogy mihez, azt csak április-májusban tudjuk meg. (Liverpool - Stoke 0-0)
Az Arsenal ellenben megfelelt az elvárásoknak. Jó játékkal, gólokkal verték a gyengécske, de durva Boltont. Elnézve a távozók formáját (Flamini, Hleb), úgy néz ki, megint Wengernek lesz igaza. Ismét, a szezon első felében, a tabella tetején tartózkodnak. Tavaly a tavaszt már nem bírták. Kiváncsian várjuk, hogy idén végig versenyben tudnak-e maradni. A bajnokságnak biztosan jót tenne. (Bolton - Arsenal 1-3)

A két, jobb sorsra érdemes gárda újra elszomorította fanatikusait. A Newcastle lelketlen játékkal, esélyt sem adott magának (tudjuk, tegezhetünk titeket) a pontszerzésre Kelet-Londonban. A Spurs meg egy felejthetőnél is rosszabb meccsen emelte kettőre pontjainak számát (a Derby tavaly ilyenkor jobban állt, mert megverte a Newcastle-t, bruhahaha). Ez a páros most a PL sereghajtója. Biztosan nem így lesz egy hónap múlva, de az is tuti, hogy ekkora hátrányból most sem fognak a középmezőnynél feljebb kapaszkodni. Mi szégyelljük magunkat helyettük is, és őszinte együttérzésünk elkötelezett szurkolóikkal szemben. (West Ham - Newcastle 3-1, Tottenham - Wigan 0-0)

A City jobbik arcát mutatta, és gólfesztivált tartott a Pompey kárára. Már a hétközi kupameccsen látszódott, hogy gyengébb ellenfél ellen látványos támadójátékot tudnak produkálni az erősen elszambásított Hughus-legények. Az igazi erőpróba azonban jövő héten jön, mert tavaly is azokon a meccseken hullajtottak idegenben pontokat, amiket papíron hozniuk kellett volna. Ha nyernek a JJB-ben vasárnap, akkor beírjuk őket az ötödikhelyrepályázók közé. (ManCity - Portsmouth 6-0)
Az Evertont meg lassan kihúzhatjuk onnan. Megszenvedett újra az újonccal, és most két pontot el is tékozolt. Vagy inkább szerzett egyet, mert negyedórával a vége előtt még kétgólos hátrányban voltak a Halmosival felálló Hull ellen. (Hull - Everton 2-2)
A Villa meg őrzi jó formáját. A városi rivális otthonából tértek haza (kábé hat kilométert buszozhattak) három ponttal. Az iram pokoli volt, de inkább volt harcos meccs, mint látványos. Az első félidőben a vendégek egy perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, amit a hazaiak - egy ritkán látható Friedel hiba után - kozmetikáztak. A második negyvenötperc csak küzdelmet és kapufákat hozott, így maradt a jogos vendéggyőzelem. (WBA - Aston Villa 1-2)

Volt Észak-Keleten is egy derby. A nyáron jól erősítő Sunderland, szerencsével ugyan, de legyőzte a Borót. Downing még 0-0-nál lőtt égbe egy büntetőt. A gólokat a csereként beállt Chopra szerezte. (Sunderland - Middlesbrough 2-0)
Gera Zoli csapata, a Fulham, pont nélkül tért haza Blackburnből. Gerzson most is kezdő volt, de ő sem tudott mit kezdeni a hazaiak védelmével. Nekünk ez már a második meglepő Rovers siker volt, még az is lehet, hogy benn fognak maradni. (Blackburn - Fulham 1-0)

A hét paródiája: Di Michele második gólja
Olyan kovácskálmánosan elmesélve: Az ex-udinesei egyedül lépett ki, majd fejbelőtte Givent a labdával. A játékszer magasan felpattant és körülbelül a tizenegyes magasságában ért földet (kissé balra). A kis olasz ért oda először a bámészkodó védők előtt, kiosztott egy esernyőt a leggyorsabban reagálónak, majd kapásból a rövidbe bombázott.
1:26-tól érdemes figyelni. Hihetetlen, a magyar-norvégon nem kaptuk ilyen gólokat. Négy védő másodpercekig nem reagált semmit sem. A Szarkáknál valami óriási nagy baj lehet, mert erre az edzőkérdés sem lehet kifogás. Megye III-ban az ilyen védőket jól elverik a kocsmában, és ha szerencséjük van, akkor ennyivel megússzák és nem érkezik hátulról Vazelin Vaszilij.

A tippjátékunkban most érte el a legmagasabb pontszámot kihívónk, de mi is szízönhájt produkáltunk, így megnyugtató előnyre tettük szert. A nyitómeccsen kapásból demoralizáltunk mindenkit a telitalálatunkkal, és ezt a különbséget tartottuk vasárnap délutánig. Sőt, egy picit növeltük is. Így 10-6 lett a vége, de ahogy a rím is mondja "tíz-hat / még bízhat". Igazából, már kezdünk egy picit nektek szurkolni, mert nem biztos, hogy illő lenne bucira verni Titeket. (NST - Kommentelők 3-0)
Persze új hét, új remény. Ismét az tehet minket próbára, aki harmadiknak küldi be az nst.pl@freemail.hu címre a következő kérdés helyes megfejtését:

Valamikor réges-régen a Chelsea kikapott a bajnokságban hazai pályán, ez volt midezidáig az utolsó hazai veresége. Azon a meccsen, a már fentebb emlegetett díszpinty fújta a sípot, és hat játékosnak osztott ki sárgalapot. Ebből a hat játékosból jelenleg ketten-ketten csapattársak. Semmi másra nem vagyunk kiváncsiak, csak egy csapat nevére, ami nem a Chelsea, és ahol abból a hat sárgalaposból kettő futtbalozik.

Nem bonyolult, ha megértettétek a kérdést, onnantól két klikk.

98 komment

Címkék: összefoglaló premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51675171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2008.09.22. 09:00:13

Végülis egész jól állunk, 4meccs után 5pont és túl vagyunk az Anfielden és a Stamfordon is...tavaly szintén 4forduló után ugyanígy 5pontal álltunk pedig akkor se Anfield se Stamford nem volt még, most jön 5-6forduló ahol nyerünk és az Arse elleni (ujabb idegenbeli) rangadóra már dobogósként érkezünk és addigra már jó formában leszünk és ott nyerni is fogunk mert nem 10 (pool) vagy 25 (chelsea) percig fogunk jól játszani hanem 70-80...
Egy viszont idén biztosnak látszik Gary,Scholesy és Giggsy nem valók már a nagy rangadókra, mindannyian ikonok , óriási játékosok de már kevesek a nagy meccsekre, ezt vagy megértik és elfogadják h mostantól a kisebb meccseken játszanak vagy pedig méltóságteljesen visszavonulnak...persze cáfoljanak rám és mutassák meg mégegyszer, de most vhogy nem bízom benne.
Evans előtt pedig le a kalappal a Villareal meccset és a tegnapit is jó játékkal lehozta, végre egy újabb saját nevelés aki hosszú távon jó lehet.

United82 2008.09.22. 09:04:47

A gólt amugy nem Rio nyakába varnám, Osheaval beszélték a szabad előtt h ki-kit fog, Rioé volt Terry, Osheanak meg Kalou jutott...Oshea teljesen lemaradt róla, látszik h Rio kb 3 embert próbál egyszerre fogni, mert mindenki lemarad az emberéről..ő Terryt fogta..a másik 2 ember szabadon jött...(az megint más kérdés h Kalou mekkorát lökött Rion...de végülis mindegy), plusz Kuszcsak is hibázott egyet...de ez benne volt annyi szöglete és szabadja volt a chelseanak a kapu előtt h törvényzserű volt hogy 1 bemegy valahogy.
Végülis igazságos volt az X.

szabika 2008.09.22. 09:39:04

Szerintem, ha Kalou kihagyja a ziccert, akkor Riley-nak tizit kellett volna fújnia, mert rendesen eltakarította Terry-t Ferdinand. Ha nem tapossa a földbe, akkor ezt bizony a csk. bólintotta volna be.

United82 2008.09.22. 09:41:40

Riot Kalou lökte rá Terryre...kifelé kellett volna szabanak lenni...nemhogy 11esnek...

heizer 2008.09.22. 09:45:08

Azt nem értem miért "egy tizenegyesgyanús szituáció" ?

Teljesen egyértelmű büntető... kellett volna hogy legyen!

kroos 2008.09.22. 09:55:29

amikor az Arsenal veretlenségét vették el akkor egy kamu 11-essel nyertek.Most is megvolt az esély...malouda eseténél,mert az bármely pályán 11-es.(kivéve törökországban).
A gól elött meg Rio lökött,nem öt lökték.

giacinto 2008.09.22. 10:19:20

Jó a WHU mezszponzora :)
A 2 olasz majd megtanítja focizni az angolokat :)

sAp 2008.09.22. 10:20:48

ha megnézed még egyszer akkor láthatod h van der sar hozzáért a labdához (kvázi leszerelte maloudát) mielőtt az izomból beleszaladt volna. a gólnál meg tényleg volt olyan kameraállás amelyikből úgy látszott,kalou ellökte ferdinandot,mire az rázuhan terryre,bár ez valszeg angliában belefér (igaz kézzel lökött,de lehet rio rájátszott).
ha ballack nem ilyen sportszerű(?) és továbbfut,v csak mondjuk egy latinosabb játékosról van szó, neville becsúszása egyből piros,az öreg csúnyán lemaradt a labdáról.idén a united valóban mintha durván játszana,ami eddig nem volt jellemző,remélem SAFnak sikerül tenni ez ellen (már ha akar),különben nem sokszor fog a legerősebb csapat pályára lépni...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.22. 10:27:14

"A 2 olasz majd megtanítja focizni az angolokat :)" - a számból vetted ki a szót. Amúgy Di Michele mindkét gólja gyönyörű volt.

shearer86 2008.09.22. 10:48:35

popp, te milyen meccset néztél. Di Michele első gólja egy retek megpattanó lövés volt, a másodiknál pedig azt hittem elsírom magam. Nemhiába lett az a gól a hét paródiája.... Ha szép gólt akarsz látni, nézd meg Owen gólját :-)
Amúgy szégyellem magam a csapat helyett is, egy ilyen West Ham szintű csapatot ezzel a kerettel (már ha mindenki egészséges, mert ilyen nálunk 6 éve nem volt) gólokkal kellene verni.
Évek óta ilyen sz*rul kezdünk, de míg Robsonnal legalább a folytatás szép volt, most még az sem.

d3vnull 2008.09.22. 10:50:32

sAp : én akárhogy néztem bizony nem láttam, hogy VDS hozzáért volna a labdához, azt viszont tisztán láttam, hogy Malouda eltolta már mikor találkoztak.

"ha ballack nem ilyen sportszerű(?) és továbbfut,v csak mondjuk egy latinosabb játékosról van szó, neville becsúszása egyből piros"
Hehe, kire gondol mindenki vajon? :) Bár fene tudja, a kis keserűcsokis madárfióka fejű nani érkezése óta már inkább ő a műugróbajnok :)

Az mu tényleg durván játszott, furi volt nekem is, mert ennyire nem szoktak. Hogy pl. mondjuk Scholes aprít mint a láncfűrész az megszokott dolog (viszont ennek ellenére nagy baj nincs vele, mert nem gerinctelen).

Maradjunk abban, hogy ez az x mindkettőnknek szar eredmény :)

kroos 2008.09.22. 10:51:20

popp:DDDD nem ártana meccset nézni...

d3vnull 2008.09.22. 11:03:30

shearer86 : az utóbbi pár évben szar lehet Newcastle drukkernek lenni, bevallom én szintén semmilyen ésszerű magyarázatot nem találok erre a hihetetlen és sorozatos bénázásra. Ha mégcsak ezt a szezont kezdték volna szarul. Tavaly az egész szezon egy vicc volt (mint Allardyce maga).

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.22. 11:06:48

mondjuk a második gólja di Michelenek azért szép volt, a paródia nem a gólra vonatkozott, hanem a védelemre.

az elsőnél meg szépek voltak a cselek, de lövés helyett elegánsabb lett volna passzolni.

de egyértelmű, hogy popp annyira rácuppant az olasz focira (ami nem feltétlen baj), hogy már egy ilyen találatot is szépnek lát.
Hja, ahol Inzaghi volt évekig a gólfelelős ;)

Adamfark 2008.09.22. 11:16:38

d3vnull:
Nem árt még párszor megnézned azt a visszajátszást, mert VDS beleért a labdába. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az eset után a labda a kaputól szögben "elfelé" gurult ki az alapvonalon.
Az meg ugye fizikai képtelenség, hogy a labda "meggondolja magát".
Onnantól kezdve meg, hogy a kapus bárhogy is, de eléri a labdát, maximum szöglet vagy bedobást kaphat az ellenfél.
Az egyenlítő gól helyett meg - ahogy rooney kolléga említette is - normálisan kifelé szabadot kellett volna ítélni. Ezzel együtt ember, meg partjelző legyen a talpán, ha akkora kavarodásban meg tudta volna állapítani. A döntetlen azért volt igazságos, mert a United nem érdemelt győzelmet. Részben a felkészületlenség (fizikai - lábadozás) miatt, részben a fegyelmezetlenség miatt.

r_magpie 2008.09.22. 11:49:40

már rég a hétvégéim szerves részévé vált a szégyennel kevert rezignált keserűség a csapatom eredményét/játékát látva, ha mégis jön egy jó meccs, az egy óriási ajándék:)

azt gondoltam, ez a Keegan-Ashley összetétel alkalmas arra, hogy idén egy erős középcsapat legyen a csapat, de hát ez a sztori is egészen más irányt vett

és újra Nick Hornby örökbecsűjével vigasztalom magam: jobb egy kiesési elleni küzdelmet végigizgulni (pozitív végkifejlettel persze), mint dögunalmas középcsapatnak lenni

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.22. 11:57:35

Szolgálati közlemény:

beérkezett a harmadik helyes megfejtés!
köszönjük a játékot.

a helyes megfejtés: Barcelona volt (és a két sárgalapos Henry és Gudjohnsen volt)

a győztestől várjuk a tippeket e-mailben.
p.

jo.e 2008.09.22. 12:06:59

Sziasztok!
1 technikai kérdés: Az EuroSport2-n nálatok is késik kb 10mp-et a hang, vagy csak én vagyok a szerencsés?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.22. 12:11:56

popp,
bocs, de asszem véletlenül kimoderáltalak,
nem biztos, h vissza tudom hozni, így íme:

popp írta:
"Ahogy pote mester is említette a cselek igenis szépek voltak az elsőnél is és egy megpattanó lövés is lehet látványos. Másodiknál meg attól még, hogy a védők balfaszkodtak, Di Michele nagyon is szépen csinálta. Szóval nem kell zsigerből nekem rontani, csak mert egy olasz látványos gólokkal duplázott a szent PL-ben. Ráadásul egy olyan olasz, aki tavaly a Torino színeiben alig-alig találta a kaput. Igaz nem is volt ilyen kiváló asszisztenciája, mint a newcastle-i védők.

Szóval Pax gyerekek és csigavér!

Gianfranco Zola rulez, az idei PL-ben a West Hamnek drukkolok, gondolom walmer nagy örömére.

"Hja, ahol Inzaghi volt évekig a gólfelelős" - először, Maradona, Van Basten és R. Baggio góljain szocializálódtam ;-), de paradox módon Rudi Völler (márminthogy mert német) góljainak és Giannini gólpasszainak örültem a legjobban. Aztán Totti és Del Piero dugóit figyeltem árgus szemekkel. Másodszor, emlékeztek a liverpooli lesipuskás ikrekre Rushra és Aldridge-ra?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.22. 12:15:14

technikai kérdésre,
nálunk jó volt,
bár a Kisknézynél késhetne másfél órát is:)

kroos 2008.09.22. 12:34:18

Rushra és Aldridge...szerintem ök már nem játszottak együtt a poolban.....nem vagyok gugli fan.szoval lehet hogy tévedek,de akkor már rush a juvéban volt .

shinigami 2008.09.22. 12:34:32

'őszinte együttérzésünk elkötelezett szurkolóikkal szemben' kosz...
nemlesz itt gond az arzenalt verjuk oda vissza es nem esunk ki
a tobbi nemszamit :)

kroos 2008.09.22. 12:35:22

nálam is késik..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.22. 12:42:58

Valóban a Juvéba igazolt Rush helyét foglalta el Aldridge a kezdőben. Mikor sztán visszatért Ian Torinóból (ott könnyűnek találtatott), akkor sem igen játszottak együtt csak harcoltak a csapatba kerülésért. Én viszont Inzaghi kapcsán hivatkoztam rájuk, mert hasonló szintű lesipuskások voltak ők is.

kroos 2008.09.22. 13:17:37

ha én nem is vagyok de popp mindenképp guglifan ugylátom.azért kössz...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.22. 13:27:41

kroos, ehhez nem kellett nekem gugli, tudod, a nyolcvanas közepén-végén a nemzetközi kupa összefoglalók mellett, csak egy rendszeres külföldi fociról szóló műsor volt a magyar tévében, az angolkupa összefoglaló, Foci angol módra címmel. A sorozat végén mindig élőben közvetítették az angol kupadöntőt, és előfordult, hogy Liveropool játszott Rush-sal és Aldridge-dzsel keretben.

Egy ilyen közvetítés alkalmával közölte Vitray egy tizenegyes előtt: "a kis Penalty fut neki a labdának."

kroos 2008.09.22. 13:47:05

aha---és ezt ki mesélte neked?

Titi120 2008.09.22. 13:51:08

Na bazz, most küldtem el a megfejtést, de - amint arra számítottam - már késő (kommenteket csak most olvastam, posztba még bele se kezdtem:)

Aztán legközelebb, amikor gépközelben leszek, akkor is ilyen könnyű legyen! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.22. 13:56:34

kroos, ha nem lennél olyan sértődékeny, azt mondanám , hogy a muterod ;-), így inkább csendben maradtam.

mann 2008.09.22. 13:58:50

A Malouda-VDS ütközés kapcsán fújhatott volna tizit is Riley, de szerencsére nem tette :).
Én azért még Gary-t nem írnám le, pár meccs kell neki, hogy felvegye a ritmust, Scholes tavaszi visszatérése és formába lendülése sem ment egyik meccsről a másikra. Az viszont tény, hogy az öregeknek kevesebb feladatot kell már adni. A keddi ligakupa meccsen szívesen megnézném Gary helyett az egyik Da Silvat, sőt, hogy Evra is fújhasson kicsit, akár mind a kettőt :)

Adamfark 2008.09.22. 14:42:27

Nekem is késik a hang. Nálam DigiTV van, és szerintem náluk van a hiba. Mert elvileg a hang külön jön a képtől. Ez - szerintem azért van, mert a képet 1 példányban lövik fel a 'műhódra' ezt te egy időben látod a magyar kommentátorral. Aki rábeszél, de az Ő hangját külön felküldik a románnal együtt, és ezért van a késés.
Ez azért tűnik biztosnak nekem, mert a DigiTV-s vevőmön beállíthatom, hogy magyarul, vagy románul akarom nézni. Ezért tud olyan olcsó lenni a DigiTV. Mert csak 1 képet lőnek fel 2 hanggal, ahelyett, hogy a földön a képre rákevernék a hangot, és a kettőt együtt küldenék fel a műholdra (így megspórolják a második képanyag sávszélességét, ami meg különben pénzbe kerülne.) Az meg külön bénázás, hogy ezzel együtt sem tudják összeszinkronizálni.

mickeyknox 2008.09.22. 14:44:58

off:

az invitelnél is késik a hang, de a képpel együtt :D az élő adás jó 3-4 mp-cel később érkezik el így hozzám

d3vnull 2008.09.22. 15:20:31

Itt sírnak, hogy késik a hang... nekem a tetü upc jóvoltából sehogysincs PL-em a tv-ben :)

poolfanati 2008.09.22. 15:34:03

ha olyan 1-2 mp-t késik a hang az még jó is mert tudod hogy ki kapja majd a passzt:D amúgy szerintem a PL-t neten nézni angol kommentárral tök jó(aki érti a nyelvet). a hétközi marseille elleni BL meccs gerrard első gólja után a kommentátor: "Simply Steven Gerrard, just he can do it" :D

kroos 2008.09.22. 15:40:01

Ja aztán meg hátvégén megint rájuk szakadt a mázs szar amit Benitez talicskázik össze már évek óta...

poolfanati 2008.09.22. 15:50:39

kedves pote! ha lehet többször ne jósold meg keane dupláját a meccs előtt mert szegény nem tud ekkora terhet elviselni:D
kroos te pedig kussolsz mert a stók igenis jó csapat:D

papercut 2008.09.22. 15:58:14

Chelsea-Man U: A 60 percben C. Rinyáldó műesése mindenkinek megvolt, ugye? Labda a az oldalvonalnál, Jön Ballack, erre C. akkorát homorít mint ide Lacháza. Undorító, főleg, hogy az utolsó percben ő mutagatott Rileynak, hogy az egyik Chelsea-s feldobta magát...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.22. 16:25:23

Mit kell ezen fönnakadni, C.-nél jobban nem sokan értenek ehhez a műfajhoz, még Riley sem.

papercut 2008.09.22. 16:36:35

Tök jó, ránézva a tabellára a 3 nagy ellenfelünk mind az utolsó 3 ellen vesztett pontokat. Muhahahaha

poolfanati 2008.09.22. 16:45:43

akkor köv fordulóba arsenal jön, ők a köv a sorba:D
habár azért geráéktól sikerült kikapni:D

halareaal 2008.09.22. 17:40:03

így az elején az Arsenal nem tűnik gyengébbnek mint a MU v a Chelsea. a Poolnál sem, de az sztem szezon előtt is egyértelmű volt. a MU kapcsán most látszik csak h Ronaldo játéka idén is meghatározó lesz, nélküle azért közel nem olyan meggyőzőek.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.09.22. 17:49:52

papercut,
azért ne feledd, hogy a legkönnyebb sorsolásunk van, de így én is elégedett vagyok:)
mondjuk jó érzés, hogy a Többiek is vesztettek el könnyen megszerezhető pontokat, de a bajnokság még csak most kezdődik...

Üdv, ymy - Denilson is beérik idén:)

Woland 2008.09.22. 17:58:33

Pöte,
basszus bocs, épp most küldtem megfejtést én is - a hatórás időeltolódás betesz : )

poofanati,
esetleg nem "only he can do it'-et mondott az a kommentátor? : )

shinigami,
úgy legyen öregem! ha az Arse-t elpicsázzuk akkor más nem nagyon érdekel! (ilyen kezdet után nem is igen érdekelhetne...) najó még a WHU oda-vissza. meg ManU-Pool-nak járna a fricska a csatársorunkért... miért szarjuk el rutinszerűen ennyire az első két hónapot? (na persze idén azért mert részben kényszerűségből részben hülyeségből lecseréltük a csapat háromnegyedét...)

Novemberig tuti a bottom3 szerintem. na de majd Nov.1-jén odabaszunk a Poolnak! és zúghat az "are you watching Robbie Keane?!!! are you watching Robbie Keane?!!!" : )

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.09.22. 18:03:28

Woland,
"ha az Arse-t elpicsázzuk akkor más nem nagyon érdekel!"

Tavaly óta újra eltelt 19 év vagy mennyi:D:D:D

Üdv, ymy - picsázzátok el a pudliakat inkább:D

rizla 2008.09.22. 19:05:13

"így az elején az Arsenal nem tűnik gyengébbnek mint a MU v a Chelsea"

ez tavaly is így volt. igazából a mostani kezdés a tavalyi lemásolása. az MU megint beragadt, a liverpool megint elhiszi, hogy lesz esélye, az arsenalt megint elkezdi vinni a fiatalos lendület, a chelsea meg.. hát.. ők a chelsea.

halareaal 2008.09.22. 20:11:06

tavaly egyáltalán nem szerepelt rosszul az Arsenal. nem azt mondom h ők a legesélyesebbek, mert nemis, de mindenképpen esélyesek ők is. egyébként az Arsenal ehhez képest még bőven tud fejlődni, bennük van a legnagyobb potenciál.

papercut 2008.09.22. 21:20:00

Most nem azért, de mikor tűnt tavaly gyengébbnek az Arsenal, mint az MU vagy a Chelsea? 4 pont lett a végén közte, úgy hogy mindketten megvertek a soros meccsen. Volt egy hullámvölgyünk, de nekik is, csak mákosabban jöttek ki belőle, ert nekünk a derbik idejére esett. Annyira azért nem estünk össze a végén sem, hogy egy egyszerű:"én megmondtammal" el lehessen intézni. Meglátjuk májusban, hogy ki meddig bírja a nyomást.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.09.22. 23:11:18

holnap meg a Liga Kupában a Sheffield ellen az egyik valaha legfiatalabb együttesünk lép pályára nagy valószínűség szerint... meglátjuk.

d3vnull 2008.09.23. 00:27:38

"Chelsea-Man U: A 60 percben C. Rinyáldó műesése mindenkinek megvolt, ugye? Labda a az oldalvonalnál, Jön Ballack, erre C. akkorát homorít mint ide Lacháza. Undorító, főleg, hogy az utolsó percben ő mutagatott Rileynak, hogy az egyik Chelsea-s feldobta magát..."

Baze, azért nem is írtam be ide, mert biztos voltam benne, hogy az egy játékon kívüli poénkodás, esküszöm. Ugyanis kb. akkor fújt be egy másik szabálytalanságot Riley.
www.youtube.com/watch?v=g9wMYmz_adI
1:17-nél. Na, ez a klasszikus kisköcsög céronáldó pl. a 2006-os vébéről.

Woland 2008.09.23. 01:02:49

d3vnull,

köszi szépen a videót - én is kifeküdtem 1:17-nél, nemcsak Cé : ))

amúgy nem Ballack volt hanem Lampard aki ott állt tétlenül a közelben. : )

A Tévez-Berba-Cé hármas azért kurva ütős... abban lehet még bizni hogy Rooney-t úgysem hagyja ki Old Red Nose. Ha ezek hárman összeszoknak akkor bebaszik mindenki másnak. Remélhetőleg Tévez vagy Berba megunja a rotálást és megy a Reálba (Cé után).

Woland 2008.09.23. 01:12:33

ymy,

nem 19 év volt de ezt te is tudod : ) a legutóbbi meccsünket azt hiszem mi nyertük...
egyébként ebben az évben egyszer játszottunk úgyahogy stabilan eddig a PL-ben, mégpedig a Stamford Bridge-en. úgyhogy lehet az lesz hogy a Négy Nagy ellen felpaprikázzuk magunkat (a többiektől meg lazán kikapunk).

sok szerencsét a Sheffield ellen... (mák lesz az a lőpor...)

mi meg majd szenvedünk egy jót a másik detoxos csapat pályáján. csak abban bizok hogy a Newcastle még nálunk is jobban el lett baszva. Bár tavasszal is ellenünk támadtak fel. Meg általában is szarul megy ellenük... nem szabadna engedni a zebracsikos mezeket, a szavannán se fair-play.

jól esne azért már valami pozitivum.

csá,
woland

d3vnull 2008.09.23. 03:15:54

Amúgy megvan ami évek óta fúrja az oldalam : Joey Barton Bobby Ewing reinkarnációja :
Előtte : www.geocities.com/alcus2/dallas_bobby_pam_.jpg
Utána : www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/00801/barton105pa_801270c.jpg

kroos 2008.09.23. 08:03:10

Az Arsenal-hoz annyit hogy ha azt is nézzük hogy játszannak akkor....
Az az érzése az embernek hogy a mu,chelsea,és a pool goljainak nagy része kicsit esetleges,addig az ágyusoknál minden passz (amiböl azért van jó pár) tudatos.

d3vnull 2008.09.23. 12:11:51

hidd el, az említett másik 3 csapatnál is minden passz tudatos... nem magától mozdul a láb...

kroos 2008.09.23. 12:27:30

Persze természetesen.De pl ha megnézzük hogy születnek a gólok.Az akciok tudatosságára gondoltam.
pl arsenal-nél 12 kényszeritö után sakk matt.pool-nál Gerry 43-ról beakasztja.Mu-nál meg a chelsea-nál a kettö kombinácioja.És mindezt denilsonnal,songal,bentnerrel...habár tudom itt senkit se érdekel hogy wenger hánymillábol gazdálkodik.

d3vnull 2008.09.23. 13:09:02

kroos, én Chelsea drukker létemre gondolhatod mennyire imádom az arsenal-t, de elismerem, hogy van igazság abban amit mondasz. Azzal a kitétellel, hogy a Poolnál vagy úgy születik gól, hogy Gerrard 43-ról beakasztja, vagy valahogy eljuttatja Torreshez :)

kroos 2008.09.23. 13:13:53

Torres bármely más csapatban aranycipös lenne.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.09.23. 13:17:07

Ja, tavaly is egy másik csapatban rúgott százezer gólt...

kroos 2008.09.23. 13:21:08

ami nem feltétlenül egyenlö az aranycipövel.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.09.23. 13:27:12

Engem speciel marhára nem érdekelne, az sem, ha csak 15 gólt lőne, de emellett adna 30 asszisztot...

d3vnull 2008.09.23. 14:13:40

Mondjuk Robbie Keane-nek, mi?

kroos 2008.09.23. 14:15:11

HÁT NEM IS KUYT-NAK.

poolfanati 2008.09.23. 15:14:13

woland:
menjé már azzal hogy nov-1 pool v spurs és kapunk egy nagy verést csakazért mert megvettük keane-t. én rafa helyében kifizetnék egy 20 millát a spursnek hogy vigye vissza:D meg amúgy nem lenne baj ha kikapnánk a spurstól majd csak szolgálja már meg az árát a kicsike ír!!!!
d3vnull: telibe találtad! robbie szerintem csak úgy tud gólt lőni hogy torres majd elviszi a kapus mellett a labdát és megállítja a gólvonalon neki:D
kroos: toni nemcsak hogy akármelyik csapatban aranycipős lett volna a bayernen kívül de már az a fiorentinával. egy olyan bajnokságba ahol a védekezés van előtérben!!! a bayernbe meg egy csomó lesipuskás gólt szerez csak...

kroos 2008.09.23. 16:01:44

poolfanati..nyugi én csak anniyt akartam irni hogy torresnek jobban fekszik pl a spanyol válogatott játéka mint a pool-é.ennyi.

kroos 2008.09.23. 16:03:06

igazábol egy csatárnak se fekszik a pool játéka.kivéve kuyt.de neki meg olyan csapat nem feküdne ahol 2-nél többet kell passzolni.

corporal clegg 2008.09.23. 16:17:11

kroos, te nagy megmondó vagy, mért nem te írod a bundesligát heinrich helyett?

kroos 2008.09.23. 16:21:33

Igazából én irom csak álnéven,söt az összes kommentet is én irom 46 e-mail cimröl.

poolfanati 2008.09.23. 16:39:43

kroos hasonlítsd már össze torres statisztikáit!!! mintha egy "kicsit" több gólt lőtt volna a poolban nem??? továbbá a spanyol válogatottban nem kap ennyi nagyszerű labdát mint a poolban gerrardtól...
szóval ennyit a játékstílusokról...

poolfanati 2008.09.23. 16:43:02

kroos akkor te jól elbeszélgetsz magaddal:D sakkozni is egyedül szoktál??

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.23. 16:47:49

"továbbá a spanyol válogatottban nem kap ennyi nagyszerű labdát mint a poolban gerrardtól..."

Úhh... OFF... mert Iniesta és David Silva nem jók a gólpasszokban...
LOL

ON

poolfanati 2008.09.23. 16:51:20

dehogynem kap!! csak ilyen sok nagyszerűt nem:D

kroos 2008.09.23. 16:53:12

a végén csak kiderül hogy a pool játsza a joga bonitot.

corporal clegg 2008.09.23. 18:03:08

Nem, azt bmeg a svábok, meg a bajorok játsszák...

bag 2008.09.23. 19:15:17

kroos

csak azért h Te is tájékozott legyél játszottak együtt nem is akárhogy
pl a 89-es Fa kupa döntő az Evertn ellen mindketten gólt szereztek
a végén 3-2 a poolnak micsoda meccs volt...

bag 2008.09.23. 19:21:28

Lost World káosz szakértő:
"utálom, h mindig igazam van..."

ahogy már sokszor írtam
R Kín egy katasztrófa, R Kín egy f@sz

Woland 2008.09.23. 21:10:23

bag,

bocs, de ez zene fuleimnek : ) marmint hogy Robbie eddig tobbet art a 'pool-nak mint hasznal. o is meg Rafa is jol rabaszik arra hogy kicsesztek velunk. mert ugye az nem kerdes hogy nalunk jol jatszott ez az ir koponyeg-virtuoz.

amugy fog meg o loni 10 golt ebben az idenyben. (persze 20 millaert az sem sok...)

kivancsi vagyok mikor kezdi el kifutyulni a csavot a scouser faithful.

halareaal 2008.09.23. 21:15:53

"ahogy már sokszor írtam
R Kín egy katasztrófa, R Kín egy

Woland 2008.09.23. 21:16:35

poolfanati,

hehe, csakazertis csak azert fogunk Liverpool-t verni mert ott az ir tokmag. : ) na, persze nyilvan nem ez lesz a fo motivacio. hanem az hogy elkeruljunk a kieso helyrol... pfff

nem bizom benne perpillanat hogy meg is tortenik, de jol esne, kulonosen a leprechaun miatt. akkor lenne tokeletes ha Rafa lecserelne a 75. percben : ) (mert Ramosra nagyon ki tudott akadni ha az utolso 15 percre lehozta, nagyobb hisztit levagott mint Chimbonda.)

most latom vezettek a Crewe ellen, na, Agger is elobb lott golt iden mint Keane : )

Titi120 2008.09.23. 21:35:27

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megmutassam micsoda kis ajánlatot kaptam ma mail-ben:

"Hello!

Ha van kedved egy Premier League-gel foglalkozó blogban részt venni, netán publikálni, vagy csak ötletekkel szolgálni, akkor itt a lehetőség! Válaszolj a levelemre, és szívesen veszem segítségedet, cserébe pedig a te írásaidat is többen olvashatják esetleg véleményezhetik! Fogjunk össze, és közösen teremtsünk magunknak olvasóközönséget:)
Előre is köszönöm esetleges válaszodat:)"


Pote úgy látom riválist kap. :)
ES 2 és a PL iránti kellő megszállottság nélkül tőlem nem kell tartani.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.09.23. 22:34:27

...6, Vela tripla:)

ez így szép este :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.23. 23:14:21

Titi,
én írtam;)
p.

(not)

Woland 2008.09.24. 00:10:37

Titi,

en is kaptam egy ilyet : ) ezek szerint alighanem minden kommentelonek szet lett kuldve.

szerintem az NST-nel jobb ugy sem lesz (meg nem is nagyon kell, hogy nyalizzak is egy kicsit : )

ja, es le a kalappal az Arse elott (de gyorsan visszatenni am!) igy kell kiejteni egy alsobb-ligas csapatot. nem ilyen kinkeserves Liverpool vagy Sunderland modjara.

Swansea-nak nagyon orultem! regi szep emlekek. the Ugly Lovely Town (or Pretty Shitty City ahogy tetszik)

Fel, fel, sarkantyus vitezek Newcarsle-re! hobo-fight! (marmint sajna annak igerkezik a formak alapjan...)

Romanista 2008.09.24. 13:30:56

azért 1:17től az nem semmi. volt itt valahol szó a non-Flying Dutchmanről.

poolfanati 2008.09.24. 17:43:35

miazhogy kínkeserves liverpool módra??? az egész meccset uralta a pool C, a gól meg a béne cavelieri vagy kicsoda balfaszsága miatt kaptuk! kijön aztán megtorpan, beleüt és 0 m-ről én is berúgtam volna nem csak a crewe játékos... asszem a stoke elleni kezdőből senki nem volt a pályán a kezdőben(talán babel, ő játszott a stoke ellen csaknemtom hogy az elejétől-e).
woland: aggő nem is akármilyen gólt vágott:D

Woland 2008.09.24. 18:13:39

hoho!
most látom hogy Gulácsi ott figyelt a padon a Crewe ellen! (a brazil kapust látva legközelebb ő kezd)

és Keane-t becserélte Rafa a 87. percben! : ))))))))))))

poolfanati 2008.09.24. 18:31:21

hát woland a próféta beszéljen belőled és németh felépülése után mindketten legyenek ott a csapatba. ha nem lett volna sérült krisz szerintem játszott volna, legalább csereként az biztos...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.09.24. 22:22:49

Woland,
még van a meccsből, de én már most gratulálok:)
elindultok felfele, ahogy megjósoltam :)

Üdv, ymy - jók lesztek, sok van még hátra...

Woland 2008.09.25. 03:08:30

ymrém,

meg vagyok hatva! : ) kösz a csapatnak szóló elismerést!
bár egy béka segge alatt leledző Newcastle-t nem nagy dicsőség a viz alá nyomni. mondjuk ha azt vesszük hogy a bajnokságban előttünk állnak... : )

Pavljucsenkó hálistennek "fejben" jó az látszik. (Dos Santos keresztlabdáját ettől még be kellett volna sodornia a gól előtt.) De meglepő volt látni mennyit mozog labda nélkül. O'Hara meg még nála is többet dolgozik - nagyon megérdemelte a gólját.

töredelmesen be kell vallanom hogy marhára örültem a Brighton és Buzsáky-ék óriásölésének. a Citeh esetében különösen élvezetes volt a multi-billiomos vs NBIII-as pofozógép mesébeillő története. a QPR győzelmében meg az a hihetetlen hogy a Villa-parkban vitték végbe. Hiába, a Parkőrök ilyen helyeken otthon vannak. Ugye hogy a Ligakupának is van varázsa! : )

no, kiváncsian várom a szombati sorsolást...

poolfanati 2008.09.25. 11:43:02

woland, jóhogy örülsz a ligakupának mert ha tavaly nem nyeritek meg nem vagytok kint európába...
hétvégén everton-pool rangadó és a pool finoman sincs csúcsformában... igaz gerrard attól még gerrard:D

kroos 2008.09.25. 12:11:14

Nem tul széles repertoár-ra vall...

Woland 2008.09.25. 18:06:19

poolfanati,

azért örülök/örülünk a Ligakupának mert ez a három megnyerhető domestic cim egyike. a PL-t eddig összesen négy csapat nyerte meg (asszem a Pool nincs közte, vagy igen?) és a big4 top3-ján kivül nem sok esélye van más csapatnak a közeljövőben sem, igy marad a kettő kupa a többi 17 PL-csapatnak. (na jó, meg a BL a Pool-nak. : )

Azért örülünk a Ligakupának mert London egyetlen cimét nyertük vele a múlt szezonban. (ugye Chelsea és Arsenal is hoppon maradt - Pool nemkülönben.)

Ja, és FYI, kijutottunk volna a Ligakupa nélkül is Európába. A Fair-play-táblázat első helyén végeztünk - a kupa miatt nem volt rá szükségünk igy a Citeh kapta meg a pluszkvótát.

a merseyparti meccsel kapcsolatban azért azt is meg kell emliteni hogy az Everton sincs világverő formában (pl. a Pompey- vagy a Hull-meccs) - úgyhogy korai még a mentséget keresni : ))

béke és szeretet

poolfanati 2008.09.26. 20:25:06

woland,
bmeg te is csak baszogatni tudsz:D
süti beállítások módosítása