Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Juve-Fiorentinát tavasszal!

2008.09.18. 12:40 donnelly

Miután a Nagy Kelet-Európai Síkság csapatai mindössze egyetlen pontra voltak jók szerdán nyugati ellenfeleikkel szemben, a Kispoulsen felteszi bennünk a kérdést: jó lesz ennek a vonalnak a további erősítése a BL-ben? A 2012-es EB rendezése valószínűleg ezzel az opcióval volt egy csomagban, amiért az elvtársak nem sajnálták azt a pár €urót Platiniéktől... Viszont természetesen nem dőlt el semmi, hiszen novemberben azért még megcsodálhatjuk Gutit és Camoranesit cicanadrágban, igaz Adebayorék már letudták a Kijevi kirándulást, így nem kell sapkában és kesztyűben rohamozniuk Bogush kapuját. Az E csoportban nem történt semmi, a Gila-fehérek még a végén továbbmennek, viszont a Fener még ki talál esni. Az utolsó négyesben orosz-fehérorosz, valamint _benito-pancho harc várható, mindez bővebben a túloldalon.


Manchesterben a kötelező 0-0 során a legnagyobb esemény az volt, hogy Cristiano R. beállt a második félidőben, ezzel megkezdve utolsó szezonját a Vörös Ördögöknél. Fontossági sorrendben következik Evans az új David O'Leary? játéka, mely kellemes meglepetés volt, egy-egy kapufa mindkét oldalon, Edmilson borzalmas produkciója, Gary N. 100. BL-fellépése, illetve az első félidő tizenegyes-gyanús szituációja, melybe kapaszkodhat SAF és csapata, mely azonban az üzemi hőfoktól még annyira távol van, mint Vettel jobb első kereke a felvezetőkör előtt - azonban mi sem fújtuk volna be még Giggsynek sem, nem hogy Parknak. (Manchester United - Villareal 0-0)
Eközben Glasgowban az Aalborg nem tudta behúzni a három pontot, gól sem esett, pedig Robson még a tizenegyespontról is próbálkozhatott (most nem jött be a középre-laposan-erősen), és bő tíz percet emberelőnyben játszhattak a hazaiak. Az E a legunalmasabb csoport. (Celtic-Aalborg 0-0)

A Bayern annyira nem törte (össze) magát Havaselve legelőjén, Van Buyten a 15. percben befejelt egy Scweini-szabadrúgást, amit Székely János Lell ellen elkövetett szabálytalansága előzött meg - Zapata táborn kapusnak esélye sem volt. Rensing bemutatta, hogy sokkal nagyobb showman, mint Kahn, lévén egy labdát belsővel vágott a saját kapufájára, ahonnan az szögletre pattant. A BL-ben debütáló Luca Toni (a Fiorentinával ezt ugyanúgy megtehette volna...) hozta a kötelezőt, és nem nagyon hagyta pihenni a románok kolumbiai kapusát, ezt látva Jürgen Klinsmann a félidőben behozta Podolskit Klose helyére, és ezzel sokkal támadóbbá tette a Bukarest együttesét, de a házigazdák csak kapufáig és meg nem adott gólig jutottak a második félidőben. (Steaua-Bayern 0-1)
A lyoni takácsok tisztelettel adóztak a Liliomosok visszatérése előtt - 9 éve szerepeltek utoljára a sorozatban - és hagyták hogy Dzsilárdínó kétszer is betaláljon az első félidőben de az is lehet, hogy megzavarta a hazaiakat az új foszforzöld szerelés. Egyébként a Lyon lépett fel támadólag a mérkőzés kezdetén, Benzema és Fred veszélyesen kevergettek, Bodmer pedig a lécet is eltalálta. A 12. percben viszont Boumsong első komolyabb hibáját követően Gila megszerezte a vezetést, és át is vette a játék irányítását a lila társaság. Mire a hazaiak kezdték volna össszeszedni magukat, újabb gólt szerzett a Fiorentina: ezúttal Källström, az alkalmi balbekk hagyta szabadon Mutut, a Kárpátok Zidánja pedig Gilardino fejére rajzolta a labdát, 0-2. A második félidő persze francia támadásokat és olasz bekkelést hozott, még Juninho szabadrúgását is kifogta Frey, és ez így ment egészen a 73. percig, amikor a nyolccal korábban beállt Piquionne megszerezte a szépítő találatot. A Lyon az utolsó negyedórára rátett még egy lapáttal, Frey még nagyobbakat védett, de a 86. percben Benzema megpattanó lövésénél már nem volt esélye. (Lyon-Fiorentina 2-2)

A legkozmopolitább csoportban a Porto végre győzelemmel kezdett - erre kilenc éve nem volt példa. Ripacsország büszkeségei azt a Fenert intézték el, amit még mindig nem tudunk hova tenni, és annyira nem is sajnálunk. Lisandro és Lucho gyors góljaira csak Géza tudott válaszolni eggyel, pedig a folyamatosan próbálkozó konstantinápolyiak akár egyenlíthettek is volna, de ehelyett a portugálok szerezték meg a mindent eldöntő találatot Lino révén a 92. percben. (Porto-Fenerbahce 3-1)
Arséne negyedik próbálkozásra végre pontot tudott szerezni Kijevben, - azért ezek a viszonyok még messze vannak a novemberi állapotoktól, majd meglátjuk mire megy a Porto az ukrán télben - a Dinamo meg már most jobban szerepel, mint tavaly hat meccsen, de utoljára négy éve nyertek. A sztyeppék braziljai így veretlenek, két csapatuk négy pontot szerzett az első körben. Bangoura tizenegyesgóljára két perccel a vége előtt Gallas válaszolt Walcott beadásából. (Dinamo Kijev-Arsenal 1-1)

A fasiszták kontra elvtársak H-jelű csoport egy kisebb meglepetéssel nyitott: szívek a kézre, őszintén, ki az, aki nem dönteltenre vette a Juve-Zenitet? Hát plédául AlexDP, aki 14 perccel a vége előtt értékesített egy szabadrúgást harmincról, ezzel újraindítva a pletykákat a több, mint 100 éves hölgy és a lovag közti perverz kapcsolatról. Poulsen egyszer szabálytalankodott. (Juventus-Szentpétervár 1-0)
A Real otthon verte a fehérorosz bajnokot Sergio Ramos és Van Nistelrooy góljaival, ráadásul a vendégek az utolsó fél órát emberhátrányban játszották, mivel Khagush összeszedett két sárgát, tehát ennek az eredménynek nincs információértéke. (Real Madrid - A fehérorosz bajnok 2-0)

87 komment

Címkék: d összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr41669488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacikacs 2008.09.18. 12:59:45

Svéd bírót többé nem szabad pályára engedni.

giacinto 2008.09.18. 13:01:32

pláne olasz csapat ellen

giacinto 2008.09.18. 13:02:07

mondjuk juve meccset bármikor vezethetne, nem nagyon bánnám, na.

rowi 2008.09.18. 13:03:08

"fasiszták kontra elvtársak" ezen mekkorát szakadtam:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 13:18:09

Fjördtfeldttel nem az a nagy baj, hogy hibázgat, hanem az, hogy annyira arrogáns, mintha leglábbis ő lőnné a gólokat. Hiszi, hogy ő a főszereplő.

szferi 2008.09.18. 13:19:10

És ha elhiszi, úgy is van.

drani 2008.09.18. 13:34:05

Viszont nekem szimpatikus volt a Juve-Zenit bírája, debekkereke vagy ki.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 13:39:20

Valaki nem tudja, miért hagyta ki Pellegrini Marcos Sennát?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.18. 13:41:56

Ja, ja végülis nem rossz ez így:

Manchester United - Villarreal B 0-0
:-)

drani 2008.09.18. 13:54:04

popp,
mert pihentetni kellett néhány embert a fontos meccsekre

kroos 2008.09.18. 14:28:37

Lucho-t hogy nem vette meg még valaki?

szferi 2008.09.18. 14:28:57

készülnek az uefa-kupára.

ZenZo 2008.09.18. 15:01:52

Tegnap este oda-vissza kapcsolgattam a két közvetített meccs közt, hát a ManU meccs sok izgalmat nem hozott, így maradtam inkább a Zenitnél, akik elég érdekes játékot játszottak tegnap. Vagy én néztem keveset őket tavaly az UEFAban? mi volt az a rengeteg ívelgetés? Egyébként még most is azt mondom, hogy játék alapján rendkívül szimpatikus csapat. Lehet, hogy nem jutnak tovább a csoportból, mert tegnap Torinoban is kissé mintha meg lettek volna illetődve, de jó focit játszanak.

Az eredmények közt meglepő számomra, hogy a ManU otthon nem húzta be a hármat (meccs képe alapján - már amennyit láttam belőle - nem annyira, de ott van a két benemfújt bünti), s hogy a Lyon sem gyűrte le otthon a Fiot. A többit így tippeltem volna, viszont ami a legszebb volt tegnap este számomra: te jó ég, hogy kib*sztak szeeerencsétlen Arsenallal ezzel a mezzel... nem tudom, mit akarnak ezekkel a sportszergyártók, miért nem jók már a normális színek? Miért kell a kukássárga, kihúzófilczöld, a Chelsea most gyászruhát kapott (ami szerintem nem vészes, még mindig jobb, mint a kukás), a Pool szürkéje sem rossz, de ez a mindenféle sárga-kék-piros (amolyan román válogatott mez), hát szerintem ez súlyos.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.18. 15:07:56

A Juve - Zenitet ikszre venni badarság lett volna :D

Romanista 2008.09.18. 15:10:34

a mezeken való szerencsétlenkedésen már én is felhúztam magam, szerencsére a Roma ebben nem tréfálkozik annyit.

hát csöncsön én igyekszem kerülni a Németeket már amennyire lehet ... :D
Jó hír, Totti megkapta az ezüst labdát, ami a legkorrektebb játékosnak tehetségnek és a szegények segítőjének jár.

(mielőtt ráurgrotok a billenytűzetre hogy leírjátok hogy fúj hisz köpköd is és társai: www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=870359
előző díjazottak is feltüntetve. Tommasi go!)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 15:18:32

Romanista, azért a 2001-es bajnoki cím után mi is kaptunk egy egészen gusztustalan narancssárga-kék mezt.

"Tommasi go!" - a jó öreg Damiano, de szerettem a játékát!

danesdzsu2 2008.09.18. 15:18:41

Totti a legkorrektebb játékos Olaszországban? Úristen, milyen lehet a többi?

;)

Romanista 2008.09.18. 15:24:19

emlékszem Popp, de volt egy megmozdulás a szurkoló csoportok összefogásával hogy állítsák vissza a tradicionális színeket, és úgy látszik be is jött, mert azóta én nem emlékszem különösebb trükközésre. egyébként érdekes hogy ilyet más honnan nem nagyon hallottam (ha volt van akkor szóljatok).

Tommasi mezét vissza is vonultatták volna de ő visszamondta.meg amikor minimál béren focizott.... Damiano per siempre!

(danesdzsu2: olvasd el a kritériumokat!)

danesdzsu2 2008.09.18. 15:31:57

Romanista: ha azért kapja, mert jó focista, és az elesettek támogatója, szót se szólok, biztosan megérdemli. De a korrekt szó ne tűnjön fel a közelben sem. (Igaz ez elég sok nagynevű játékosra)

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2008.09.18. 16:38:59

Kb. a 80. percig úgy éreztem, hogy képes lesz a MU azt az egy nyavalyás gólt belőni, az utolsó 10 percben pedig biztos voltam benne, hogy nem fog sikerülni. Csak az okát nem értem: nyomunk, nyomunk, mint a hülye, szépek, gyorsak az akciók, csak az a kis plusz hiányzik, amivel valóban a frászt lehet hozni az ellenre. És nem vihogva rugdossák ki a labdát a lelátóra.
Egyébként még jobb lett volna az írás, ha minden sor más betűmérettel, betűtípussal és színnel van írva ;)

poolfanati 2008.09.18. 17:06:04

hát a mu mostani formája a sunderland, standard liege és boro elleni poolra emlékeztett engem... de gerrardból csak egy van:D

effberg 2008.09.18. 18:00:44

MU: gyorsan, kombinatívan, szépen jáccottak, csak pont 1 klasszikus ékkel kevesebbel áltak fel. (pl berbi)... ( Se a Wayne gyerek, se a Scarface nem jáccot rendhagyó 9-est)
VR: szimpatikus volt a tegnapi produkciójuk... ugy védekeztek 90 percet, hogy nem ment a vagdalkozás, meg a gyerekgyilkosság...

corporal clegg 2008.09.18. 18:03:30

effbreg,
pont hogy "rendhagyó kilencesük" volt csak, nem pedig klasszikus kilences..
(Amúgy a MU tavaly is végig így játszott...)

papercut 2008.09.18. 18:14:29

Húú a roadt anukáját a Dinamo-Arsenal játékvezetőjének........ ekkora kamutizit még nem látott a világ... a diszfeka semmit semmi értékelhetőt nem nyújtott egész meccsen, mégis amikor lebirkózza Sagnát kap egy tizit, amikor megvan az egyenlítés, és az ukránok húzzák az időt,kemény 1 percet hosszabít is. Kicsit elegem van, hogyha a nyerhető meccseket nem rendezzük le idejekorán a bírón faxán beleszól lásd tavaly Liverpool BL. Mondjuk az MU se járt jobban, Parké esete elég egyértelmű volt.

effberg 2008.09.18. 18:33:13

agressivgullfisk, jogos, rossz szóhasználat

BruceWayne 2008.09.18. 19:10:31

ez a kép...... nagyon komoly, mint valami óriás meg egy törpe :-)

static.nso.hu/db/03/E5/d000623E586c2d31ffa02.jpg

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 19:42:17

Nera, mondom én, hogy minden második megmozdulása szabálytalan, ez is veszélyes játék!

giacinto 2008.09.18. 21:54:07

OFF: Mi a halált keres 5 (!!!) német csapat az UEFA-kupában???????????? Aki jelentkezett elindult? vagy mi alapján? évek óta fosul szerepelnek nemzetközi kupákban...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 21:55:16

a dortmundot például otthon oktatja az udinese

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 21:56:27

egyébként gondolom érkezett német csapat a bl selejtezőből és az intertotóból is.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.18. 22:08:26

Hehe,
a Kalmar FF idegenben verte a Feyenoordot, a Brann meg otthon a Deport:)))

drdugo 2008.09.18. 22:48:48

hú, menten beszarok. nyert a Milan. a tavaszi záróforduló óta nem volt erre példa. : D
most már meg kell indulni felfelé... : )

eddig olasz forduló van az uefában. samp kiütéssel nyert, Cassano is megkezdte a termelést.
az Udinesén viszont meglepődtem. bár ha jobban belegondolok, annyira nem is kellene. igazi sötét lovak, bármi bennük van jó és rossz értelemben egyaránt.
Hajnal Tomi biztos megint magánkívül lehetett, a 63ik percben lekapták megint. :/

reméljük ebben a szezonban komolyan veszik az uefát az olaszok. ha így történik, akkor jó kis sorozat lesz ez, érzem.... Milan, Samp, Napoli, Udinese... majdnem olyan jó, mint a bl. : )

Gotama 2008.09.18. 22:52:20

Berlusconi kupán vertük a juvét :D

drdugo 2008.09.18. 23:00:27

ja tényleg, az ki is ment a fejemből.: D
hirtelen csak a TIM kupás meccs ugrott be, ahol 2-2-t toltak.
na mindegy, tétmeccsen akkor se nyertünk kb négy hónapja, úgyhogy sztem jogos a pezsgőbontás : ]

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 23:08:59

Belenéztem a Dortmund-Udinesébe. Hajnal nagyon sokat volt játékban kifejezetten keresik a társak, de rengeteg hibával játszott, szerint ezért kapta le.

Nem egy nagy ez a Dortmund!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.18. 23:25:35

fasiszták kontra elvtársak H-jelű csoport . Burzsulyokat írtam volna fasiszták helyén!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.18. 23:27:48

Gotama 2008.09.18. 22:52:20
Berlusconi kupán vertük a juvét :D

Ahelyett, h a Juve verte-vágta volna kupán Berlusconit!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.18. 23:34:08

remélem, az életben többet nem megy arra az elátkozott kupára a juve... minden évben megsérült ott valaki.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 23:37:34

De azé összefosom magam, Berlusconi-kupa :-D. Mintha nem lett volna elég legendája a Milannak, akiről el lehetne nevezni egy ilyen nyári sörfoci-tornát.

Ha Felcsúton rendeznek végre egy nyári tornát, akkor lesz egy tippem kiről nevezik majd el.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.18. 23:39:17

Az ifi csapatoknak meg biztos Galliani kupát rendeznek.

drdugo 2008.09.19. 00:03:02

miért rendeznének Galliani kupát? a Berlusconi kupát sem magáról nevezte el az Elnök Úr, hanem az apjáról. Trofeo Luigi Berlusconi.
amúgy nem lenne hülyeség, ha nem minden évben a Juvéval játszanánk.
régen mindig más volt a meghívott csapat, emlékszem egyszer még a Trappatoni féle Bajernt vertük 1-0-ra Gulllit góljával. a sat 1 közvetítette. : D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 00:30:35

drdugo, könnyekig meghat, hogy így tiszteleg a fater előtt, de az öreg szerintem beérné egy koszorúval halottak napján és ha ő is Milan drukker volt, még jobban is örülne ha mondjuk Gianni Rivera kupának hívnák.

drdugo 2008.09.19. 01:33:58

Te akkor biztos ki leszel bukva, ha mondjuk 2030-ban netán Silvioról nevezik el majd a - talán addigra már lesz saját - stadionunkat. : )

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.19. 06:49:45

Szeritem, ha Viktor fia lesz majd a tulaj, akkor nyugodtan alapítson csak egy kupát édesapja nevével.
Aztán, ha az újságírók nem írják le, h melyik O, akkor ő tetesse mindig hozzá, miképpen Silvio kikéri, hogy: ,,De kérem kedves rózsaszín, tegyék hozzá, hogy Luidzsiről van szó"

kroos 2008.09.19. 07:52:00

Gianni Rivera volt a valaha volt legjobb olasz középpályás.

Gabez 2008.09.19. 09:16:02

benito, miért tetted át az olasz beharangozót szombatra? sokkal kevesebben érnek rá akkor netezni, pénteken még a munkahelyről egyszerűbb "érvelni" ;)

giacinto 2008.09.19. 09:16:18

természetesen még számolni sem tudok: HAT (!!) német csapat van az UEFA-ban, ez már tényleg vicc.
Schalke, Hamburg, Wolfsburg, Stuttgart, Hertha, Dortmund

aki akart elindult, iugy néz ki igy megy ez.

kroos 2008.09.19. 09:19:54

Nem egészen.A Hertha fair play dijasként indul,3 alanyi jogon,1 a kupa miatt. a schalke meg kiesett a BL-selejtezön.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 09:39:15

drdugo, igazad van ő az elnök arról nevezi el akiről akarja a kupát is, meg a stadiont is. De szerintem inkább legyen egy stadion neve Guiseppe Meazza, mint Silvio Berlusconi. Persze Spanyolországban is volt elnökök nevét viseli jópár stadion (Santiago Bernabeu, Ruiz de Lopera, Vicente Calderon), még mindig jobb mintha Allianz Arénának vagy Idua Lingua Parknak hívnák. Nekem viszont szimpatikusabb volna, ha volt játékosokról edzőkről neveznék el ezeket a nyári fűzfa kupákat, de még a stadionokat is. Még is ők játszák/játszották a focit és ők teszik népszerűvé a sportágat. Számomra úgy tűnik, mintha lassan elsikkadna, hogy mégiscsak a játékos a főszereplő a sztoriban.

Gabez 2008.09.19. 09:56:36

Az Inter hívja a stadiont Meazzának, a Milan San Sironak, ami tudtommal a kerület neve.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.09.19. 09:57:02

Ja, persze a játékos az első! De egy
meccs erejéig emlékezhet valaki az apura. Egy meccsről van szó, mégiscsak.

Itáliainagysándor 2008.09.19. 10:00:59

Szerintem a Juve szándékosan engedte át a területet, emlékezzünk vissza, hogy a Zenit milyen módszerrel verte el az Mu-t... Teljes letámadással, a Zenit a saját fegyverével lett kiverve.

A Berlusconi kupához kapcsolódóan pedig én biztos vagyok benne, hogy a Juve hanyagolja azt a kupát, egyértelműen a Milan játékosok a sérülésre mennek, koránt sem barátságos hangulatban, ami számomra felháborító és szánalmas...

giacinto 2008.09.19. 10:15:29

A milan is akar új stadiont? mert az Internél is tervben van egy új, 2012-es költözéssel, bár lehet hogy ezek még csak tervek.

Gabez 2008.09.19. 10:20:27

Sztem csak egyik megy a két milanói közül, ha az Inter, akkor remélem, kicsit közelebb költözik a magyar határhoz :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 11:02:17

Gabez, a stadion hivatalos neve Guiseppe Meazza, más kérdés, hogy ezt a tényt Milan szurkolók szivesen ignorálják.

szferi 2008.09.19. 11:12:04

Tévedés, popp. Giuseppe Meazza lesz az :):):):):)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.19. 11:33:24

"Mi a halált keres 5 (!!!) német csapat az UEFA-kupában????????????" (giacinto)

Az olaszokkal ellentétben a németek rendszeresen két-három (ha nem négy) csapattal képviseltetik magukat az UEFA-kupa negyeddöntőiben. Ez jelzi a bajnokságuk kiegyensúlyozottságát.

Amit én nem értek: mire ez a temérdek román csapat?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 11:34:59

Uppsz, elgépeltem, elcsépeltem!

szabika 2008.09.19. 11:38:03

Azért Bernabeu kilóg a sorból, ő nagyon nagy játékos volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 11:39:22

Csöncsön, mert tele van pénzzel a román foci és egyre jobb az UEFA mutatójuk, ha emlékszel pár éve volt egy szín bukaresti negyeddöntő az UEFA-kupában. Erdélyi cimbim mondta, hogy van vagy hat kőgazdag tulaj Romániában, akik öntik a dellát a fociba. Így elképzelhető, hogy a tavalyi bajnok Kolozsvár még az UEFA-kupa indulásról is lecsúszik jövőre.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.19. 11:41:00

Ha a románok ezt meg tudják csinálni, mi miért nem?...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 11:48:57

Talán azért, mert Magyarországon nincs olyan nemzetközi tapasztalattal fölvértezett brigád, mint a román aranygeneráció, akikre (Popescu, Petrescu, Hagi etc.) tudnánk támaszkodni az építkezésben. Az a néhány gazdag ember, amelyik igazán fölfutathatna egy-két magyar klubot, úgy van vele, hogy inkább dobja a kútba a pénzét minthogy ennek a magyar futball elitnek adja. Demján és Várszegi megpróbálta, előbbi fejvesztve menekült, utóbbi visszavonult az utánpótlásba. Csányinak térden állva könyörögtek a fociguruink, de ő elhajtotta őket.

Gabez 2008.09.19. 11:49:08

popp: mit jelent a hivatalos? A hivatalos UEFAközvetítéseknél Milan meccseken San Siro van kiírva, múltkor még egy Inter mecsen is az volt, ami nagyon bad habit grrr :).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 11:51:10

Hivatalos=Törvényesen bejegyzett - legalábbis itt.

szferi 2008.09.19. 11:58:18

Csöncsön, elméletben meg lehet csinálni, csak sok pénz kell hozzá. nézd meg a cfr kezdőjét - csupa másodrangú brazil meg portugál. nem hiszem, hogy nekünk is ez kéne, de ha pár év múlva hoznának a fradiba 15 kőkemény angolt a másodosztályból, szerencsés sorsolással, anderlecht, liege, guimaraes stb. csapatokon keresztül beverekedhetnék magukat a csoportkörbe.

Vicces hogy egy jó évből meddig profitálnak a románok - hiszen a bl-ben abszolút versenyképtelenek, és az uefa-kupában sem kell őket annyira komolyan venni. Ugyanez érvényes a ruszkikra - jövőre három (!) orosz csapat indulhat a BL-ben, ezt érte el egy valamire való klub egy uefa-kupa győzelemmel.

szferi 2008.09.19. 12:00:54

kiegészítés: kellenének persze a külföldi játékosok a magyar ligába h emelkedjen a színvonal, de nem olyan mértékben, mint a cfr-nél. azt hiszem 3 román volt a kezdőben a roma ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 12:04:53

szferi, bezzeg a jó svédek ;-). Egyébként még igazad sincs, most például két román csapat van Bl főtábláján (akik nehéz selejtezők után értek oda) és az UEFÁ-ban is tobzódnak a nyolcvan között. Ráadásul a KVSC legnagyobb bánatomra Rómában győzte le a nagyszrű farkasokat (majd Kolozsváron megkapják a magukét). Ami meg az oroszokat illeti, talán elfelejtetted, hogy 2005-ben meg a CSSZKA Moszkva nyerte meg az UEFA-kupát és Bl főtáblán is mindig van egy-két orosz csapat.

Itáliainagysándor 2008.09.19. 12:09:05

Csak nehogy egy hétre menjenek Kolozsvárra a Rómaiak mint anno az Mu ellen:D

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2008.09.19. 14:38:14

Itálianagysándor: hú de nagyon vicces voltál.

giacinto 2008.09.19. 14:44:44

"ha pár év múlva hoznának a fradiba 15 kőkemény angolt a másodosztályból, szerencsés sorsolással, anderlecht, liege, guimaraes stb. csapatokon keresztül beverekedhetnék magukat a csoportkörbe."

ez valami vicc volt ugye? másodosztályú angolok maradjanak inkább otthon.

montipájton 2008.09.19. 15:02:58

Én is amondó vagyok, hogy magyar csapat akkor lesz legközelebb Bl-főtáblán, amikor a kezdő 11 nagyobbik hányadát légiósok alkotják majd. Feketék, dél-amerikaiak, ukránok stb. Lehet, hogy ez a Fradi lesz, na akkor majd kíváncsi leszek a kopasz transzparens-alkotók véleményére, pláne Boros Bánk Leventéére.
Lehet itt cincogni a nemzeti érdekről, de előbb meg kell nézni a hazai kínálatot, mozgássérült falábúakkal nem megyünk Európába, hiába dobog a magyar szív. Ez van.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.19. 15:14:13

monti, Boros Bánk Levente újabban politológus is :-D. De a Fradiról csak bor mellett!

halareaal 2008.09.19. 16:00:50

"Vicces hogy egy jó évből meddig profitálnak a románok - hiszen a bl-ben abszolút versenyképtelenek, és az uefa-kupában sem kell őket annyira komolyan venni."

a románok nem 1 jó évből profitálnak, az UEFA kupában évről évre nagynevű csapatokat vernek meg. a Steaua ha jól emlékszem a Galatát verte meg most a BL-be jutásért. inkább az a vicc, hogy a litván meg a dán bajnokot egymás ellen küldik a selejtezők 3. körében.

"Ugyanez érvényes a ruszkikra - jövőre három (!) orosz csapat indulhat a BL-ben, ezt érte el egy valamire való klub egy uefa-kupa győzelemmel. "
sztem ebben benne van a válogatott szereplése is, elvégre mindenki otthon játszik. amúgy pedig 2nek selejtezőt kell játszania, ha nem odavalók, akor nem fognak bekerülni, úgyhogy ezen ne kell kiakadni.

halareaal 2008.09.19. 16:01:51

"Vicces hogy egy jó évből meddig profitálnak a románok - hiszen a bl-ben abszolút versenyképtelenek, és az uefa-kupában sem kell őket annyira komolyan venni."

a románok nem 1 jó évből profitálnak, az UEFA kupában évről évre nagynevű csapatokat vernek meg. a Steaua ha jól emlékszem a Galatát verte meg most a BL-be jutásért. inkább az a vicc, hogy a litván meg a dán bajnokot egymás ellen küldik a selejtezők 3. körében.

"Ugyanez érvényes a ruszkikra - jövőre három (!) orosz csapat indulhat a BL-ben, ezt érte el egy valamire való klub egy uefa-kupa győzelemmel. "
sztem ebben benne van a válogatott szereplése is, elvégre mindenki otthon játszik. amúgy pedig 2nek selejtezőt kell játszania, ha nem odavalók, akor nem fognak bekerülni, úgyhogy ezen ne kell kiakadni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.19. 16:53:12

@monti

úgy látom, mostanában nem láttál Fradi-meccset...;)

giacinto 2008.09.19. 21:42:51

jövőre változik a BL-selejtezős rendszer ugy tudom. a 40 leggyengébb európai ország (Magyaro. is ) bajnokcsapatai egymás ellen játszanak és közülük 5 BIZTOSAN odaér a csoportkörbe. tehát nem kell topligás 3-4 helyezettekkel játszani. az első 12 európai ország selejtezőseit is egymás ellen játszatják, és elvileg ők is 5 helyet kapnak...valahogy igy alakul ki

tud vki többet esetleg?

szbszig 2008.09.19. 21:44:57

Hát, szerintem Trefoloni sporttárs nemcsak a kiállításnál tévedett, hanem egy szabályos gólt is elvett les címén nem sokkal előtte a Celtictől...

img388.imageshack.us/my.php?image=leseezwt6.jpg

szferi 2008.09.22. 07:55:24

Halareal: "az UEFA kupában évről évre nagynevű csapatokat vernek meg"
tavaly nem volt román csapat a 32! között, tavalyelőtt kettő túlélte ugyan a csoportkört, de egyből ki is zúgtak. Azelőtt volt az a bizonyos egy jó év.

Popp: "két román csapat van Bl főtábláján (akik nehéz selejtezők után értek oda)"
Egyik alanyi jogon, a másik a galatasarayt verte szorosan, ami nem a legnehezebb - a mostani galata azért egy verhető csapat.

"Ami meg az oroszokat illeti, talán elfelejtetted, hogy 2005-ben meg a CSSZKA Moszkva nyerte meg az UEFA-kupát és Bl főtáblán is mindig van egy-két orosz csapat"
Bőven elég is az egy-kettő, minek oda három, mikor a csoportból sose jutnak tovább? Igaz h mindíg van egy aktuális kirakatcsapatuk, de azért tedd a szívedre a kezed: mennyire versenyképes a BL-ben a többi?

szferi 2008.09.22. 08:04:07

"a nagyszerű farkasokat" és erre már nem is lehet érdemben reagálni. :)

szferi 2008.09.22. 08:10:31

halareal, még valami: két orosz csapat egyenesen a főtáblára kerül, selejtező nélkül. És a válogatott eredményei, természetesen, semmilyen szinten nem befolyásolják a BL kiemelési rendszerét.

BruceWayne 2008.09.30. 19:06:33

Mit érdemes este sztrímelni?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.30. 19:37:46

Nekem mindig akkor derül ki, hogy mi van...:P
süti beállítások módosítása