Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Championship a világ legerősebb bajnoksága

2007.03.30. 18:24 Gitár János

Az úgynevezett Eb-szerda kínálta lehetőséget kihasználva statisztikai elemzésnek vetettük alá az európai futballt annak érdekében, hogy eldöntsük a milliókat foglalkoztató kérdést: melyik is akkor hát a kontinens legerősebb bajnoksága?

Amelyikben a legjobb futballisták játszanak.

A futballt gólra játsszák.

A legjobb futballisták azok, akik a gólt lövik a kiélezett nemzetközi tétmeccseken.

Összeszámoltuk tehát, hogy mely európai bajnokság hány gólt adott ennek a szerdának, melyből a fentiek szerint tehát kiviláglik hogy:


 
Mivel tényleg a nagyon idegesítő sportsajtó-műszóval topligának nevezett bajnokságok kerültek az élre, a módszert működőnek ítélhetjük és rátérhetünk az eredmények elemzésére, a tanulságok levonására.

1. Egész jó ez a spanyol bajnokság.

2. Az olasz se olyan rossz, de ha Myrhe norvég kapus nem lenne lyukaskezű, akkor még jobb lenne (illetve és legalábbis a Budesliga rosszabb lenne).

3. A világ legerősebb bajnoksága, bár első ránézésre az ábra alapján úgy tűnhet, hogy az angol Premier liga, valójában a Championship. Bár némileg hazafiatlan dolog ezt mondani. Ugyanis a 8 Premier-gólból egy ugye Priskiné, de ha azt öngólnak vesszük, tessék, marad 7. Abból meg kettőt Ben Sahar, a Chelsea 17 éves izraeli csodatehetsége rúgott az észteknek, de ő gyakorlatilag még sose játszott az első csapatban (egyszer-egyszer becserélték a bajnokságban, a ligakupában és a FA Kupában is, hadd szokja a különböző megmérettetések légkörét, gondolom), vagyis nem is számít. Maradt 5, holtverseny a dobogó alsó fokain a spanyolokkal. Befutó 6-tal az angol másodosztály, vagyis Gera a világ legerősebb bajnokságában rúgja a labdát olyan nagyágyúkkal, mint az észak-ír Healy (Leeds, 2 gól), a walesi Bale (Southampton) és Koumas (WBA, mint a mi Zolink), illetve az angol válogatott dicsőséges Andorra elleni leszámolásában részes, hajrágólt szerző David Nugent (Preston North End).

A számok, kedves labdarúgást szerető barátaim, nem hazudnak. 

12 komment

Címkék: angol szakértelem válogatott championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr1552713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

angyalhentes 2007.03.31. 10:56:05

Ha ezt a nagy okossagot a DK-ban irtad volna be, akkor honapokig mindenki csak ugy emlegetne, hogy a "championshipes hulye".

Igy viszont bator ujsagironak erezheted magad, aki meglepo osszefuggesekre vilagit ra.

(Esetleg rakhattal volna ra egy "poen" taget vagy legalabb egy smileyt, hogy nehogy valaki azt higgye, hogy komolyan gondolod.)

2007.03.31. 12:45:06

Ekkora hülyeséget rég olvastam! Most tényleg hozd ki belőle, hogy ez csak poén, vagy,ha komolyan gondolod, többet ne írj a focival kapcsolatos cikkeket

Gabor 2007.03.31. 13:45:30

Most nem azert, de szerintem a humoristak sem szoktak elnnevetni magukat eloadas kozben.

zebike 2007.03.31. 14:59:45

Nagyon komoly elemző cikk. Legközelebb inkább a játékosok cipőmérete alapján állitsad össze a sorrendet. Akinek nagy lába van az valószínüleg nagyot is tud rúgni a labdába.

güell (törölt) 2007.03.31. 18:13:20

vagy aki magas, az tobb golt fejel.
ez mellesleg igaz is, ld crouch.

gaspar szabo · http://gasparito 2007.03.31. 19:41:13

A cikk cime a vilag legerősebb bajnoksagai,ehhez képest csak Europaval foglalkozol. A vilag legerősebb bajnoksaga ugyanis a brazil. lehet elemezgetni.

Zsolti 2007.04.01. 00:57:00

Nem is értem, az indexen miért linkelik be ezt a z oldalt... elég szánalmasok a cikkek a meccsjóslásokról nem is beszélve... most is sikerült a legtávolabbról eltalálni őket... nem gondolkodtatok, hogy valami _értelmeset_ írjatok?
Házi feladat Karácsonyig.

zebike 2007.04.01. 04:30:58

gaspar szabo: Ezt a dolgot a brazil bajnokságról csak humornak irtad ugye? Nem akarok komolyabban reagálni addig, amig nem tiszta, hogy viccelsz-e? Bár a másik lehetőség, hogy nem vagy normális az sem szívderítő. Bárhogy is van felesleges reagálnom.

zebike te segg 2007.04.01. 07:13:06

Teljesen felesleges reagálnod.

Attus 2007.04.01. 08:52:07

És akkor még nem is beszéltünk a védelmek fontosságáról. Ahhoz, hogy valaki gólt lőjön, nem elég, ha ő jó, az is kell, hoy a védelem gyengébb legyen. Talán elég felemlíteni a Liverpool továbbjutását a közelmúltban a Barcelona ellen.

Terrance 2007.04.02. 14:13:33

Tetszik, nem tetszik: ez van. A Championship egy bivalyerős bajnokság. És ott egy jó csomó magyar játszik (vagy üldögél a kispadon).

geordie 2007.04.02. 16:04:25

Gratulálok minden kedves funkcionális analfabéta kommentelőnek.
süti beállítások módosítása