Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 2. forduló

2008.09.13. 14:30 pancho_sanza

Két válogatott mérkőzéssel tarkított kéthetes pihenőn vagyunk túl, így gyakorlatilag egy új kezdetként tekinthetünk a második fordulóra. Még szerencse, hogy a csapatok nagy részének van oka a javításra, mivel kevesebben nyertek, minta mennyien nem. A második forduló rangadójának a Villarreal és a Deportivo párharca tűnik, de érdekes mérkőzésre van kilátás Almeríában és Malagában is. A Real Madrid a Numancia ellen kezdheti meg a pontgyűjtést, a Barcelona Racing ellenében javíthat. Pontosabban kötelező javítania, ugyanis a Sevilla, Atlético és Villarreal hármas fenyegető jelenléte ezt jelentheti, hogy ezúttal nem férnek bele olyan indokolatlan vereségek, mint amilyet Numanciában szenvedtek el a katalánok. Esni fog 20 gól és talán Vadócz Krisztián is a keret közelébe kerül. Tovább után részletek:

Real Madrid – Numancia 3-0
Két hete volt a címvédőnek, hogy a Deportivotól kapott zakó árnyékában felkészüljön az újonc elleni mérkőzésre. A vendégek taktikáját ismerjük, eredményesen használták a Barcelona megleckéztetésére. Ez az, ami most nem fog működni, ugyanis míg Messiéket láthatóan megviselte, hogy a területüket kutyaólnyira szűkítették, addig a Real Madrid klasszis játékosai, Gutival, Raúllal és Nistelrooyjal az élen talán még örülnek is, hogy nem kell lelkes védők elleni futóversenyben megméretni magukat. Sőt így legalább őket is meg lehet játszani és nem Robbennek kell mindent elrontania.

Barcelona – Racing 2-0
A királyi gárdával ellentétben a Barcelona mostani ellenfele papíron erősebb, mint az előző. Ennek ellenére nehezen elképzelhető, hogy a katalánok győzelem nélkül zárják az első két fordulót, mert idén minden botlás alaposan megbosszulhatja magát. Valószínűleg a játékosok is tudják ezt, és ennek megfelelően szeretnék Guardiola bajnoki bemutatkozását közönségszórakoztatóvá tenni. Pedig a Racing ilyen szempontból nem éppen optimális ellenfél, azonban türelemmel és kapkodást kiiktató egészséges önbizalommal meglehet a győzelem.

Villarreal – Deportivo 1-1
A Villarreal a győzelemért, a Deportivo a pontszerzés reményében lép pályára és inkább a vendégek akarat érvényesülhet. A hazai csapat nagyon kényelmes tempóban kezdte az évet, miközben a vendégek a felkészülés legjobb módszerét választották idén, amikor a sikeres Intertoto hadjárat mellett voksoltak. S bár a hazai csapat esélyesebb, mégis úgy érezzük, hogy a papírformát nem képes beigazolni. Pár hét múlva esetleg, de még nem most.

Mallorca – Osasuna 0-1
Pedig de. Egyszerűen december körül lehet valami a Mallorcából. A szigetlakók veszteségeiket még a Manchester United játékoskerete is megérezné, így csodát nem várhatunk tőlük. Különösen az első időkben. Pedig a Valencia ellen már voltak bíztató jelek, csak nagyon rövid ideig láthattuk ezeket és semmire sem ment velük a Mallorca. Az Osasuna, ha még nem is Vadócz Krisztiántól, de már bizonyította, hogy legalább egy tizenegyes kiharcolására és az érte járó büntető gólra váltására képes. Az első akciógólra várunk. Három pontot érhet.

Valladolid – Atlético 0-1
A tavalyi évben igen érdekes játékstílusbeli eltérés jellemezte az Atléticot, miközben hazai pályán mindent az eredményességnek alárendelve léptek pályára ellenféltől függetlenül, addig idegenben Darth Vader gonoszságával ölték a játékot. Idén pedig vannak olyan erősek, hogy bármikor és majdnem mindenhol támadólag lépjenek fel. Ma eldől, hogy az előző fordulóban látottakhoz képest milyen stílusban játszik az egy helyen megváltoztatott gárda. Talán még a félősebb mentalitás jellemzi majd őket.

Sevilla – Sporting 2-0
Újra virágzik a Sevilla. Bátran mondhatjuk, hiszen Keita és Poulsen nélkül is elég stabilnak tűnnek, miközben a Jesus Navas, Luis Fabiano, Kanouté és Diego Capel alkotta négyes láttán még a legkomolyabb védőjátékosok is elbizonytalanodnak. Az újonc Gijon szerencsétlensége, hogy egy hazai vereség után az erőgyűjtéshez nem éppen ideális helyre kell utaznia. Esélytelenül. Az ezzel járó nyugalommal. Nyughatatlan lelkesedéssel nem lehet jó vége.

Getafe – Betis 2-0
A tavalyi szezonban csak egy csapat húzta a Getafénél tovább nyeretlenül A Levante meg sem állt a másodosztály felé vezető úton, miközben a madridi kiscsapatot még Beckenbauer is kénytelen volt megismerni. Idén a Getafe már az első fordulóban bekapcsolódott a bajnoki versengésbe, és amennyiben nyer már most megalapozza a középmezőnybeli helyét. Ahová a Betisnek újra izzadságos munkával kell felkapaszkodnia, ha most sem sikerül pontot szereznie. Pedig nem fognak.

Recreativo – Espanyol 1-1
Mosolygós csapatok mérkőzésére van kilátás, hiszen a két forduló alatt szerzett legalább három pont boldoggá tesz minden pályára lépő játékost. Az előző szezon kellemetlenségei után a bíztató kezdés mindenképpen jó előjel a csapatok számára, de a részben szerencsével kiharcolt első fordulóbeli győzelem a pontszerzés bűvöletébe ringathatja a csapatokat  Ez meg akár a futball legnagyobb ellenségeként aposztrofálható gólnélküli döntetlenhez vezetne. Reménykedjünk az ütésváltásban.

Almería – Valencia 2-1
A Valencia idegenbeli vereségét előrevetíteni nem túl szerencsés, mivel az előző évben a pontjaikat sokkal kitartóbban gyűjtögették a Mestallától távol, mint otthonukban. Talán most is megadnánk nekik az esélyt, ha nem éppen az Almeríáról lenne szó. Negredoék tekintélyt parancsolóan kezdtek idegenben, s bár a vendégek sem panaszkodhatnak az első forduló eredményére, azért Andalúziában egy kicsit nehezebb érvényesülni.

Málaga - Athletic 2-0
Az előző forduló két legnagyobb vesztese játszik rangadót, aminek eredménye már most befolyással lehet a majdani kiesésre. Az egymás elleni eredmények fontosságát tekintve meg különösen. Ennek megfelelően már most illene győzelemre játszani mindkét oldalon. Tippünk elsősorban a hazai pályának szól és annak, hogy a Málaga egy kicsit motiváltabb lesz a tekintetben, hogy kisiklássá minősítse a nyitó mérkőzésen elszenvedett pofont.

42 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr41661727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.13. 18:46:00

Ez a mondat gyilkolt:

"A tavalyi évben igen érdekes játékstílusbeli eltérés jellemezte az Atléticot, miközben hazai pályán mindent az eredményességnek alárendelve léptek pályára ellenféltől függetlenül, addig idegenben Darth Vader gonoszságával ölték a játékot."

:-DDD

Néha egyébként otthon is bénáztak (és idegenben is parádéztak). Kíváncsi vagyok, lehiggadnak-e idénre.

A Barcának átszakadhat a gát ma este. Nagy kérdés, hogy az első félórában betalálnak-e, mert ha nem, akkor viszont hatalmas kínlódásra van kilátás.

Aradebil 2008.09.13. 21:04:24

Emberelőnyben alázódik az Atleti Valladolidban.(félidő)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.13. 22:42:05

hát, rettenetesen bosszantó volt ez a barca meccs. egyrészt nem sok javulás látszik a tavalyi szezonhoz képest, középpályás lendület vagy ötlet továbbra is kevéssé látszik, ráadásul nagy pech is volt, eto'o labdája elakad a kapus lábán, az első racing kapuralövés a 76. (kb) percben megpattan és becsorog...kíváncsi leszek a bl meccsre meg arra is, mennyi türelem jár majd még guardiolának. szerintem még kellene adni neki, kis idő még belefér de ha a játék nem változik egy hónapon belül, akkor azért femerül a kérdés...

halareaal 2008.09.13. 23:46:45

korán kezdik. az Atletico pontosan az ilyenek miatt nem fog beleszólni a bajnoki címbe. az ok, h a Barca is döcög meg a Real is kikapott, de ilyenre akkoris csak az Atletico képes, hogy amikor a csapat szinte csúcsformában van, egyszer csak kikap egy gyenge, Valladolidtól, úgy h 70 percet emberelnyben játszottak. ez kész.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.14. 15:31:23

Egyetértek redcarddal. Abban is, hogy hihetetlenül bosszantó meccs volt, abban is, hogy nagy pech is volt, meg abban is, hogy türelem.

Annyit fűznék hozzá, hogy Messi és Iniesta beállásával (vagyis amikor ők ketten pályán voltak már) érezhetően két fokozattal magasabb sebességen játszott a Barca, és akkor bizony pánikolt rendesen a Racing védelme. Ha akkor még egy gólt sikerül benyomni, lehet, hogy négy lett volna a vége.

horas 2008.09.14. 19:37:04

aki közvetíti a real meccset,ritka nagy faszkalap nem levágos h a realnak szurkol,numancia második gólja a forduló találata "ott a második...." kissé letörten,Guti megpattanó potyáján meg majdnem elévezett ...szerencsétlen...

horas 2008.09.14. 19:38:34

Real nem fog továbbjutni a Bl csoportból....

_alerob 2008.09.14. 19:50:51

miért ne jutna tovább? Ha akarnak tudnak ők focizni. TEhát max az akarással lehet baj. Ha morálisan jók továbbjutnak, mondjuk ilyen játék amit most játszanak a Juve ellen irtó kevés lesz.

halareaal 2008.09.14. 19:51:23

horas: farkas norbi bevallottan Barca drukker. bár az igaz, h az utóbbi időben ez nem látszik. gutit simán csak benézte.

halareaal 2008.09.14. 20:03:52

"Ha morálisan jók továbbjutnak, mondjuk ilyen játék amit most játszanak a Juve ellen irtó kevés lesz. "

igaz h lecsúsztam az első negyedóráról, de amit utána láttam azzal eddig nincs gond. a Numancia lőtt egy akkora gólt, ami ellen nincs mit csinálni. amúgy meg egy félidő alatt 4 gól + egy rakat helyzet ezenfelül kifejezetten jó.

chevyfan 2008.09.14. 20:53:59

horas, úgy látom, nekem meg real madrid fóbiád van...

BruceWayne 2008.09.14. 20:54:16

ma délelőtt megláttam az újságban hogy állt fel tegnap a Barca, hát igaz hogy nemzeti sport volt, de ennyire ők sem írhatták el... komolyan gondolta ezt Guardiola?

chevyfan 2008.09.14. 20:58:14

igaz, hogy a realmadrid most nem volt a toppon, de jó anyagból építkeznek, jó lehet az idei év (remélem)

kár, hogy nistelrooy öregszik, már tiszta ronaldó érzésem van (nem fut a labdáért), szerintem nincs egy frankó befejező csatár...
tavaly nem gondoltam volna, de robinho tényleg kellett, hiányozni fog

Keelhaul 2008.09.14. 21:11:50

Szerintem meg a Madrid kb. akkor rúgott gólt, amikor akart. A bombagólról meg annyit, hogy alig lehetett látni mi van, a közönség épp bekussolt, a lövés pedig úgy nézett ki, fél kilométerrel mellé száll. Először Norbi meglepődött, aztán azért elkezdett húúúzni, de akkor már érezte, hogy mindegy.

Guti lövése pont uilyen volt, az első szögből abszolút nem látszott, hogy helyezte-e vagy megpattant-e. Ha nem ér bele Boris, egyébként akkor is gól lett volna, el volt találva. Egyébként Vaart góljáról is lemaradt Norbi, és mindenkit Higuaínnak nézett.

Viszont kuvva jó meccs volt, na.

Keelhaul 2008.09.14. 21:12:36

Raúl hiánya pedig jót tett a csapatnak, a befejező pedig ott van, Higuaínnak hívják, és rohadt jó.

halareaal 2008.09.14. 22:11:58

a numanciai gól éppen ezért volt bombagól. senki nem számított rá, és védhetetlen volt, ezért nem szólalt meg senki, farkas norbi se hitte el ami törtténik. Guti gólja egyszerű mák volt ezzel szemben, ha nincs a védő, be sem megy, elvégre kb egy félmagas passzt eresztett meg Guti belsővel.
az viszont igaz, h a Madrid akkor került helyzetbe amikor akart, nemis értem a Barelona h nem tudott gólt rúgni ennek a Numanciának.

nasteey 2008.09.14. 22:14:23

Én azért megvárnám a BL-ben mit vírít ez a Gonzalo gyerek. :)

Nera: a Barca felállással mi volt a baj? Így is le volt focizni a Racing. Más kérdés, hogy ha 1-1-8-ban játszunk, akkor se akadt volna be semmi. Így is olyan büntetőt fújt be, aminél (szvsz) 2 is egyértelműbb lett volna. Egyszer eljön az az idő is, amikor minden befelé pattan... ha nem túl későn, még az idei évből is lehet valami.

nasteey 2008.09.14. 22:16:20

halareal: úgy hogy 10 ember állt a saját kapuja előtt, és már/még akkor is minden kifelé pattant. (más kérdés, hogy véleményem szerint ilyen szinten már égő, hogy ezzel ennyire megfogható egy csapat)

Keelhaul 2008.09.14. 22:41:53

nasteey: a Barca nem focizta le a Racingot, a Racing lefociztatta magát. Nem ugyanaz. A kulcsfontosságú labdákat nem tudták megjátszani, épp ezért nem lefocizás volt ami történt. Kicsit érdemesebb lenne talán a kaputól távolabb felállni, több lenne a terület, Etót megfojtja ez a fajta taktika. Amúgy nem véletlen, hogy a Madrid egy négyest rúgott (lehetett volna az 6-8 gól is) a Numanciának, a kiscsapat is csak akkor olyan ügyes védekezésben ha egy 10 méteres sávot kell megtölteni, ehhez képest a Madrid egy 30 méteres sávban mozgatta a labdát. Kb. ennyi volt a különbség a két csapat között.

BruceWayne 2008.09.14. 23:06:24

nasteey: igazából a középpálya és a támadósor összetétele lepett meg

kroos 2008.09.15. 08:20:56

miért mondta azt frakas norci hogy vd vaart gólja volt a legszebb a meccsen?

kroos 2008.09.15. 08:21:31

,,Raúl hiánya pedig jót tett a csapatnak"
lehet robinho-é is?

kroos 2008.09.15. 08:30:20

A Numancia szabadrugásgólját pedig a 18ezer aláirásgyüjtönek küldöm.
Remélem azért nem ilyen dolgokon mulik egy aranylabda....

Azazello007 2008.09.15. 09:32:08

_alerob: a Zenittel nem számolsz?

horas 2008.09.15. 10:01:55

nemtudom mit védítek botrány szar riporter az a tag...
amúgy meg ott van a zenit is ugyhogy símán eltom képzelni a a realt az uefa kupában,chevyfan-tény hogy nem szeretem a real madridot de szarok is most nagyon lehet,h akkor kerültek helyeztbe amikor akartak,-szerintem mondjuk nem(ez egyik öngól volt a másik meg egy megpattant lövés)-de azt mindeki elfelejtett h 3 mat kaptak az újonctól otthon...

Keelhaul 2008.09.15. 12:37:07

3 talált gól. Hűha.

mickeyknox 2008.09.15. 14:09:49

keelhaul:
:)
a realnak nem is volt szerencsés gólja, mi? :D

gibson 2008.09.15. 14:44:37

"3 mat kaptak az újonctól otthon..."

Te meg azt felejted el, hogy kevés motiválóbb dolog van annál egy első osztályba éppen feljutott csapatnak, mint elverni az aktuális bajnokot, pláne, ha a Real Madrid az, pláne a bajnokság elején, pláne akkor, ha egy héttel ezelőtt elpicsázták a Barcelonát is, tehát önbizalomban sem volt hiány.
Vedd ehhez még hozzá a szedett-vedett védősort madridi részről, Gago hiányát (az öngólért cserében rúgtak egy hatalmas mákos bombagólt, a "megpattanó lövés" pedig ugyanolyan lövés, mint a többi, nehogy már ezért ne nézzük teljes értékű találatnak) és azt, hogy a második félidőben teljesen kiengedett a csapat, és voilà: máris más a leányzó fekvése... :)

chevyfan 2008.09.15. 15:01:45

a madridi védősor a legjobb esetben is csak kb 60 százalékos volt (ebből 50 % pepe és marcelo), salgado és metzelder...nem sokra tartom őket

a 4:3 is győzelem, nem csak a 8:0. Ha kaptak volna még, betoltak volna a blanco-k is egyet-kettőt:-)

A végén a numanciai felhőfejes tényleg madridi mák, de hát ilyen is kell. Casillas számomra is érthetetlen módon benézte a büntetőt, de azért a tudását felesleges elvitatni, elfogultság ide vagy oda

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.15. 15:44:42

Szerintem mezőnyben a Barca sokkal inkább lefocizta a Numanciát, mint a Real. A helyzetek ugyanúgy megvoltak, csak, ahogy nasteey is írta: bizonyos meccseken, ha 1-1-8-as felállásban lép pályára egy csapat, akkor sem esik gól.

Persze abban is van valami, amit Keelhaul ír, azaz, hogy a Barca túlságosan is "benyomta" a Numanciát a kapujához, a Madrid meg nagyobb területen játszott. De én ezt utólagos okoskodásnak érzem. Ha a Barca 4-0-ra nyer (amire a játék képe alapján megvolt minden esély), senki sem jön ezzel.

Farkas Norbihoz: tényleg mindegyik gólt "elrontotta", nagyon vicces volt. A madridiakat érezhetően túl akarta lihegni (kompenzálásképp, ha már Barca-drukker), a numanciaiaknál meg bealudt... :-)

halareaal 2008.09.15. 16:35:34

a szabadrúgás csak Casillas-mércével volt potya. azért nem védte ki mert le sem reagálta,h ellőtték, csak amikor már mind1 volt, ugyanis a sorfallal volt elfoglalva. hozzáteszem semmi gond nem lett volna ha Metzelder nem húzza le a fejét a sorfalban.
persze azt énis túlzásnak tartanám, ha ő kapná az aranylabdát, az sajnos egyértelműen Ronaldot illeti. Casillas pályafutásából még úgyis van hátra bőven, előbb utóbb meg fogja kapni.

halareaal 2008.09.15. 16:38:58

egyébként Marceo ha ilyen ütemben fejlődik, pár éven belül a világ legjobb balhátvédje is lehet akár.

horas 2008.09.15. 18:13:03

Bizonygatni a bizonytalant kell Gibson,akár hogy magyarázod hazai pályán a bajnoknak egy újonctól nem lehet kapni 3 gólt akkor se ha a kutya a kovászba szarik ennyi...

halareaal 2008.09.15. 20:11:54

de jézusom, te miről beszélsz? egy győzelmet miért kellene magyarázni? szted egy 0-1 jobb eredmény lett volna? ráadásul a Real a 2. félidőben kb 30-40%ot játszott, ennek ellenére összességében egy pörgős, izgalmas és látványos meccs volt. az égvilágon semmit nem kell itt magyarázni. én a magam részéről sokkal jobban kedvelem az ilyen meccseket, 100x inkább egy ilyen 4-3, mint egy magabiztos de unalmas 1v2-0. amúgyis a Realnál fontosabb h sok gólt lőjjenek elöl, mint h keveset kapjanak hátul, és amíg egy győzelmet eredményez, addig minden csapatnak így kéne játszania.

gibson 2008.09.15. 21:47:53

horas, félreérted, én nem akarok neked bizonygatni semmit. 3 kapott gólon sincs sokat magyarázni, ez van, pont ennek az okairól írtam egyébként az előző hozzászólásomban.
Tudod, a hétvégi F1-es futamot is letudhatja egy hozzá nem értő laikus annyival, hogy "Hamilton gyenge, Raikönnen szar, Vettel meg kurva jó", csak még nem biztos, hogy ettől a német lesz a világbajnok. Figyelembe kell venni ugyanis az adott futam körülményeit, az aktuális formát, a szerencsét/balszerencsét, szóval rengeteg dolgot, hogy objektív véleményt tudj kialakítani magadnak. Én leírtam neked pár ilyen körülményt, amit nem vettél figyelembe, ennyi.

Én kifejezettem szeretem a hozzáértő Barca-drukkerek (nasteey, Nera, Csöncsön, stb.) hozzászólásait olvasgatni, mert néha egész más fénybe helyezi az adott meccset, mint amit én ellendrukkerként, felületesen szemlélve, háttérinformációk nélkül, összefoglalók alapján gondolok róla (lásd Racing elleni meccs, pl.). Nem írogatok olyan semmitmondó, provokáló kommenteket, hogy "nem szeretem a barcát, de szarok is most nagyon". De ha írnék is, és válaszolnának, biztos nem állnék le velük vitatkozni, mert talán kicsit jobban értenek hozzá nálam...

Inkább megtanulnék helyesen írni először... ;)

Keelhaul 2008.09.15. 22:42:57

1. találtak 3 gólt
2. mickeyknox : nem látom az összefüggést, de szólj ha van aközött, hogy a numancia talált 3 gólt 4 kapuralövésből, meg aközött, hogy a madrid kb 25-ből lőtt 4-et. Nincs. Naugye!

Jóéjt, már türelmetlenül várom a próféta véleményét.

horas 2008.09.16. 10:03:40

Sok csapat van akit nem szeretek de ha valaki jó akkor az jó sztem a real most nem. legyetek boldogok 4 3 mal ....mert aztán a féloldalas fejtegetésed olyan objektív...meg látom most jön h nem tok írni ...

horas 2008.09.16. 10:07:01

maradjunk annyiban ha a Juve meg a Zenit ellen 4 meccsből legalább 2 őt egnyer a Real akkor én vagyok a HŰJE...

horas 2008.09.16. 10:10:02

meg a lényeg az h én is ti is elfogultak vagyunk...

mickeyknox 2008.09.16. 16:03:13

keelhaul:
attól, hogy 4 kapuralövésből 3 gól lett, még nem biztos, hogy talált gólok voltak. én csak a 'talált" jelzőt nem értettem
összefüggéseket ne keress! :)

gibson 2008.09.16. 22:40:20

horas, lehetsz elfogult, persze. Én is az vagyok.

Lehet, hogy kicsit sokat pofáztam, és közben elveszett a mondandóm lényege: a Numancia ellen a létező legrosszabb védősor állt ki, plusz egy talált bombagóljuk is volt, ezért lőttek 3-at (majdnem négyet végül). Ha ez a védelem maradna, év végén az 5.-6. helyre sem érnénk oda. De nyilván nem marad így, szerdán már játszik pl. Ramos.

(A helyesírást pedig csak azért hoztam szóba, mert ha már valaki fikázza a kedvenc csapatomat, úgy tegye, hogy ne kelljen háromszor elolvasnom az adott szöveget, hogy megértsem, mit akar mondani - poén volt, azért van utána a szmájli)

gibson 2008.09.16. 22:42:47

Meg abban is egyetértünk szerintem, hogy ha szerdán kikap a csapat, akkor mindennek vége. Aggódok is, nem hiába hívják ezt a csoportot halálcsoportnak...
süti beállítások módosítása