Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 1. forduló - matracosok előre bátran

2008.09.02. 15:30 pancho_sanza

Nem pontosan azt kaptuk az első fordulótól, mint mit vártunk, de egy izgalmas bajnoki versengés ígéretével ütögethetjük a billentyűket. Pedig nagyon langyosan indult, hogy aztán még unalmasabban folytatódhasson. Szerencsénkre azonban bekapcsolódott a Real Madrid, hogy tradicionális vereséget szenvedjen La Corunában. Fellépett az egyáltalán nem lehengerlő Barcelona az újonc otthonában. Láthattunk egy erőteljes Sevillát, egy tündöklő Atlético Madridot. Csalódtunk a Betisben és a Bilbaóban, elképedtünk az Almería, Recreativo kettőse láttán, és szinte érzéketlenül szemléltük a Villarreal pontszerzését. Esett 24 gól és Vadócz Krisztián még nem mutatkozott be a spanyol élvonalban. Tovább után részletek:

Nem mondhatnánk, hogy minden igényt kielégítő módon kezdődött az idény. Erre már akkor számítani lehetett, amikor eldőlt, hogy az első élmény felejthetetlenségéről a kisebbik barcelonai gárda és a nyáron góljai közel harmadát elvesztő Valladolid hivatott gondoskodni. Talán egy kicsit felszabadultabb érzésekkel vághatnánk bele az idei első összefoglalóba, ha a két csapat nem csupán a hajrá izgalmainak felvezetésére használja a rendelkezésre álló idő első nyolcvanöt percét. A nem túl gyors felfogású vendégjátékosoknak ennyi idő kellett, hogy két észrevétellel a tarsolyukban majdnem egyenlítsenek. Bár későn, de felismerték, hogy nem egy edzőmérkőzésen szaladgálnak éppen. Ráadásul ellenfelük annyira legyőzhető, hogy az előző szezon tavaszának nihiljén edződött hazai publikum is a kollektív szívroham utáni életérzéssel pacsizhatott a végül győztes kedvencekkel. A látottak tükrében azt kell mondanunk: lesz ez még így se. (Espanyol – Valladolid 1-0) A gyenge kezdés kozmetikásának terhe ezután a Mestalla stadion zöld gyepére kifutó valenciai és mallorcai játékosok vállára nehezedett. Egy darabig becsülettel próbálkoztak is a srácok, azonban a hazaiak két gólja annyira érdektelenné tette a küzdő feleket, hogy egy jobb magyar bajnoki iramára álltak be. A harmadik gól is csak annak köszönhető, hogy a sanyarú sorsú Vicentében égett a bizonyítási vágy és ellentmondást nem tűrően vezényelte a támadásokat. A könnyedén kiharcolt győzelem és különösen a David Silva, David Villa, Mata alkotta trióban rejlő potenciál mindenesetre feledtetni látszik a szuperkupa elvesztésnek csúfos emlékét. Na meg az előző szezon totális csődjét. (Valencia – Mallorca 3-0) A feledtetés reményével vágott bele a Numancia elleni kalandba a Barcelona is, de a Valenciával ellentétben néha már a tavalyi tehetetlenséget idéző produkcióval kísértette szurkolóit. Guardiola nem is keresett mentségeket azután, hogy annyiszor hallottuk már a sikertelenség okait a rossz mentalitásra, a fegyelem mindennemű hiányára és a rossz taktikára visszavezetni. Ehhez képest a Numancia három dolog miatt nőtt ellenfele fölé. A görcsig tartó odaadás, a taktika és a szerencse együtt eredményezte a három pontot, míg Messi csak a külsőségekben tűnt vezéregyéniségnek, mialatt kapufája azzal a gondolattal párosult, hogy a tízes mez előző tulajdonosa majdnem biztosan eredményesebb lett volna abból a szögből. Persze hiba lenne a kis argentinra kenni a vereséget, amikor a mindent eldöntő gólt a késői sevillai formájából és fennragadásaiból felvillantó Daniel Alves helyéről készítették elő, de említhetnénk a Xavi, Iniesta páros remek teljesítményét is, amiért járt volna az Eb-n többször megcsodált kettős csere. (Numancia – Barcelona 1-0)

A katalánok szerencséje, hogy a Deportivo idén sem törte meg a nemes hagyományt és kivéreztette a Real Madridot. A győzelem jogossága megkérdőjelezhetetlen. Az Intertoto kupa folyamatos tétmérkőzésein edződött házigazda magabiztosan tartotta otthon a három pontot és teljesen megértjük Schuster mérkőzés irányában mutatott passzivitását is. Elvégre az eredmény eltörpül amellett, hogy a Higuain, Raúl, Guti alkotta hármas mennyire reménytelenül veszi fel a harcot egy középcsapat védelmével. Természetesen egy mérkőzésből nem vonnánk le komolyabb következtetést, de mintha a kispadon szunnyadó támadókapacitás kevés lenne egy hosszú évadra, mert így még Robben is félelem nélkül játszhatja a maga ötlettelen és önző játékát. Különösen, hogy az átigazolási időszak ellógása után a címvédés jóval nehezebbnek tűnik. (Deportivo -Real Madrid 2-1) Pedig lehet sokat és jól igazolni, mint ahogyan a városi rivális bizonyította. Heitinga, Újfalusi, és Coupet látszólag problémák nélkül épült be a csapatba, miközben Sinama-Pongolle méltó tartaléka lehet a bajnokság egyik legrettegettebb csatárduójának. A Malaga veresége még ilyen mértékben is megérdemelt, de szomorúságra nincsen különösebb oka az újoncnak, mert a közeljövőben nagyon kevés vendégjátékos fog mosolyogva távozni a Vicente Calderonból. Erről Forlán és Agüero gondoskodik majd, miközben a piros-fehér szurkolók kizárólag a Pernia és Simao alkotta balszélben rejlő védelmi bizonytalanság miatt aggódhatnak. (Atlético – Málaga 4-0) Miközben az Atléticonak egyértelműen használt, hogy igazi tétmeccsel készülhetett a bajnokságra, addig a Villarreal játékosainak nem tett jót az augusztusi mérkőzéstelenség. Mintha az első labdás edzések egyikén vettek volna részt a vendégjátékosok, de persze ez sem gátolta meg őket abban, hogy Senna szabadrúgásával ne hozzák el a három pontot Pamplonából. A bíró annál inkább, amikor egy piros lap, tizenegyes kombóval ajándékozta meg a hazai csapatot, amelyből a kiállítás mindenképpen túlzás volt, de a büntetőt sem tűnt olyan egyértelműnek. A Rossi, Nihat, és Pires hiányában kiharcolt döntetlent magyarázni nem kell, az egy pont is több mint amennyit a közvetlen konkurencia idegenben szerzett. (Osasuna –Villarreal 1-1)

Persze ez csak akkor igaz, ha a Sevillát nem számoljuk a közvetlen riválisok közé. Pedig talán kellene, hiszen Kanouté és Luis Fabiano nem lettek rosszabb csatárok, miközben Romaric és Maresca viszonylag gyorsan betöltheti a belső középpályán keletkezett űrt. A stabilitását megőrző Racing otthonából rabolt pont bíztatónak tűnik, de majd az idő dönti el, hogy ez valójában mennyit is ér. (Racing – Sevilla 1-1) Gyakorlatilag ugyanez elmondható a leggyengébbnek tűnő újonc otthonából győzelemmel távozó Getaféről is. A három pontjuk megítélése a Sporting Gijon közeljövőben elért eredményének függvényében változhat. Most még nemes cselekedetnek tűnik. (Sporting – Getafe 1-2) A hét vesztese egyértelműen a Betis, amelyik addig erősítette a keretét, amíg a lesajnált Recreativo el nem rabolt három pontot tőle. Pedig a vendégek csak azért jöttek, hogy minden eszközzel egy pontért harcoljanak. A tervet túlteljesítették. (Betis – Recreativo 0-1) Az andalúz csapatok idegenbeli diadalmenetéhez az Almería is csatlakozott három rúgott és mindössze egy kapott góllal. Még nem tudhatjuk, hogy Negredoék lesznek idén ilyen erősek, vagy a Bilbao ismét nem lesz képes felnőni a dicső múlthoz. Az igazsághoz az első kijelentés állhat közelebb. A kiesőzónához meg a hazaiak fognak. (Athletic - Almería 1-3)

48 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr61644871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shinigami 2008.09.02. 15:55:37

van 3 'epkezlab csatarunk' (2+1), 1 felig meddig tamado kp, egy onzo cselgep, 1 meg nem ertett golpasszkiraly es egy serult sneijder
eheh rohadtul kene elore 1-2 normalis ember vegre a kozeppalyat (es a vedekezest) ugy ahogy rendberaktuk de ha megserul vki akkor vege az idenynek mind2-3 fronton

rexter 2008.09.02. 16:43:25

Real kurvara elbaszta sajnos az atigazolasi szezont. egy REAL leigazol egy Hamburgbol egy hollandust, es ennyi??? Raadasul elengedi az egyik legjobbjat robinhot bohockodni angliaba egy nulla csapatba?? Nem ertem mi a szart csinaltak Calderonnek, ez kurvara gaz, a total nulla Raul elol legalabb ujabb egy evig biztos kezdo... nem ertem, nem ertem.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.02. 16:46:41

végre beírhatom a helyére, hogy kezdek aggódni. csak részleteket láttam a meccsből, de numanciának nem lőni gólt és kikapni...én drukkolok guardiolának, remélem csak kisiklás volt

halareaal 2008.09.02. 17:00:33

majd Sergio Ramos gólokat lő. egyébként Garayt is igazolta a Madrid, ő is elég gólerős.

IronRock 2008.09.02. 17:27:20

Garay egy évig még kölcsönben a Racing-ban marad. Hogy Van der Vaart-ot mi a szépen ívelt lóf@szért kellett leigazolni, arról Calderon-t kellene egy Kalasnyikovval kérdőre vonni. Közel akkora balfasz húzás volt mint Cé leigazolási kísérlete - de az hála a jó istennek nem jött össze. Úgy látszik, a Real-ban hagyomány hogy kell lennie 2-3 primandonna f@sznak, mert anélkül már ki se tudnak menni a pályára... RVdV már "bizonyított" a szuperkupa döntő visszavágóján, ha erre lesz csak képes, baszhatjuk... Snejider még jó egy hónapig nem léphet pályára, Guti egyre szarabb, Robben egy önző f@sz.... Elöl RvN meg egymagában kevés, ő is többet sérült mint nem, Raul meg egyelőre nem találja a tavalyi formáját, bár én még benne bízom, hogy ismét megmutatja... Robinho meg menjen a rákba. Remek játékos és hiányozni fognak a góljai és a cselei, de ha a Real gerinctelen volt Cé megkörnyékezésénél, az se volt semmi amit ő csinált a Chelsea-vel. Itt az idő, hogy a fiatalok (Gago, Higuaín, Soldado) bizonyítsanak.

halareaal 2008.09.02. 17:35:31

úgy volt, hogy +1 milláért Garay már idén csatlakozik a csapathoz. de akkor lehet h lemaradtam vmiről. Soldado már hiába bizonyít, a Getafe játékosaként sokat nem segíthet a Madridnak.
vdVaart leigazolásában nagyon nem értünk egyet, az egy dolog h kurvajó játékos, de így Sneijder sérülése után kifejezetten nagy gondban lenne a csapat, ha még ő sem lenne. az meg más kérdés, h sztem nemis akkora primadonna, legalábbis nem vészes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 18:02:51

"majd Sergio Ramos gólokat lő"

Ezen is nagyon jót röhögtem. :-)

(Pont azért, mert igaz.)

Egyébként még egy év bénázás már nem fér bele a két nagynak. A Valenciát nem is lehet tavalyi önmagához hasonlítani, az Atlético a 4-3-akból csak a négyet tartotta meg, és ott van még a Sevilla meg a Villarreal is.

Ha a Real és/vagy a Barca nem szedi össze magát, akkor a nevető harmadik (vagy negyedik? vagy tizedik?) lesz a bajnok.

IronRock 2008.09.02. 18:49:10

"vdVaart leigazolásában nagyon nem értünk egyet, az egy dolog h kurvajó játékos, de így Sneijder sérülése után kifejezetten nagy gondban lenne a csapat, ha még ő sem lenne."
Van der Vaart ugyanolyan hisztis balfasz mint Cé, csak kisebb kiadásban. Ez most nem az a szitu neki mint Hamburgban, ahol egyedüli sztár lehetett és minden és mindenki körülötte forgott. Először is baromi sérülékeny, legalább annyira mint Robben. Másrészt akárcsak Robben, hangulatjátékos: ha éppen van kedve és a csillagok is úgy állnak, akkor nagyon tud villogni, egyébként meg a nehezebb, küzdősebb meccseken (és ezekből lesz a sokkal több) inkább csak hátrány a csapatnak ha a pályán van. Védekezni nem tud, vagy inkább nincs benne köszönet (Szuperkupa visszavágó), és hajtani se tud annyira, mert megszokta hogy neki passzolják fel a labdákat, nem pedig hogy esetleg neki kell megharcolnia adott esetben értük. Van der Vaart nem csapatjátékos, és ha Snejider visszatér, érdekes lesz hogy Schuster kit hagy ki: RVdV-t, Gutit vagy Snejidert, esetleg kettőt közülük, mert legalább egy védekező középpályás kell: vagy Diarra vagy Gago. Lesznek ebből sértődések, és ahogy a Barca-nak évekkel ezelőtt nem jött be hogy van Gaal hollandokkal tömte tele, most a Real-nak se fog bejönni....

rizla 2008.09.02. 19:03:24

"és fennragadásaiból felvillantó Daniel Alves helyéről készítették elő, de említhetnénk a Xavi, Iniesta páros remek teljesítményét is, amiért járt volna az Eb-n többször megcsodált kettős csere. "

mindenki fos volt, de xaviék helyett inkább a háromszor labdába érő henryt, és a továbbra is szánalmasan indiszponált abidalt venném elő. egyszerűen döbbenet, hogy egy papíron ekkora klasszis baloldal ennyire nulla.
alves meg lőtte mindenhova a beadásokat, csak az ötösre nem.

rizla 2008.09.02. 19:04:53

a real csapat(le)építési stratégiája tényleg mókás, még a végén tényleg az atletico nyer.
azonban ők örök vesztesek, úgyhogy idén újra arról fog szólni a liga, hogy ki a legkevésbé szar.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 19:08:21

Alves hihetetlenül formán kívül volt. Szinte nem volt jó passza vagy beadása.

Mondjuk Xavit és Iniestát is láttam már sokkal jobban játszani, de azért ők olyanok, hogy egy bizonyos szint alá soha nem mennek.

rizla 2008.09.02. 19:23:41

ja, meg a szent teheneket nem illik bántani, legalábbis egy bizonyos határig. raúlnál pl biztos, hogy jobbak voltak.
egyébként nem tudom mennyire van ennek szerepe, de ugye köztudott, hogy busszal utaztak előző nap a helyszínre, vagy 5-6 órán keresztül, repülés helyett, lehet, hogy kurva rossz döntés volt. vagy azért, mert kijött a fáradtság, vagy azért, mert guardiola túlpörgette őket. sajnos itt jöhet ki az, hogy nem tapasztalt. a csapat túlgörcsölte, túlpánikolta, egyszerűen nem voltak meccshangulatban. sajnos ez könnyen előfordulhat még párszor..
messi meg nem irányító, nem kéne ronaldinhot játszatni vele. vezéregyéniség olyan értelemben, hogy a lendülete, agresszivitása spanolja a csapatot, de nem szabad rá építeni a támadásokat. egy félelmetes támadó, de se nem támadó középpályás, se nem csatár. most éppen nincs posztja, a pályán meg nincs vezér.

Romanista 2008.09.02. 19:30:07

ebben a Messi dologban egyetértünk rizla. hogy még nem vezér vagy csak nem az, az mindegy is.
Iniesta tuti jobb ötlet lenne, Henry meg csak talán. nagyon talán.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.09.02. 19:43:58

"idén újra arról fog szólni a liga, hogy ki a legkevésbé szar." harmadszor egymás után? pancho legdurvább félelmét vetíted elő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 19:45:51

Panchónak nem szent tehenek ők. Dehát bántja is. :-)

Szerintem is túlgörcsölték. De pont ez inkább biztató, mert minden meccset nyilván nem fognak túlgörcsölni. Krakkóban kikaptak, de a Nou Campban úgy lőttek négyet, hogy a nyolc se lett volna irreális (egy nem annyira gyenge lengyel csapat ellen).

rizla 2008.09.02. 19:57:23

csöncsön: kár, hogy a szezon felét idegenben kell lejátszani.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 20:08:24

Idegenben mindig sokkal gyengébb volt a Barca. Egy-egy vereség belefér. Különösen minden a rangadókon dől majd el. Tavaly is a két Clásicón és a Villarreal elleni meccseken dőlt el a bajnokság.

Asidotus 2008.09.02. 20:11:21

Lehet, hogy az Atletico Madrid idén kimagaslik a mezőnyből? Örök vesztesek? Nézzük:
9-szeres bajnok és kupagyőztes, Európában pedig:
Bek-döntős 1974-ben, Kek győztes 1962-ben, döntős 1963-ban és 1986-ban. Hát, nem hinném.
BL-esélyeként nem gondolok rájuk, de a bajnoki címük azért meglehet, időnként ez megesett velük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 20:17:39

"BL-esélyeként nem gondolok rájuk" (Nűnű)

Miért, ki gondolt 2005-ben BL-esélyesként a Portóra?

Szerintem most minden gigaklub eléggé hektikusan teljesít, nincsenek kimagaslóan jó csapatok. Még akár az Atlético is befuthat...

rizla 2008.09.02. 20:26:49

nünü: két dolog miatt lúzer az atletico (az utóbbi 15 évben). az egyik amit felsoroltál, tehát a dicső múlt, a másik pedig, hogy nagyklubnyi pénzt költ igazolásokra, mégis szenved még a BL-pozícióért is általában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 20:31:49

(Jav.: természetesen 2004-re gondoltam)

Lond · http://lond.blog.hu 2008.09.02. 20:54:54

Hehe, én az Atleticora tippeltem, pedig elég nagy Barca szurkoló vagyok :) amugy azt gondolom, hogy a Barcában Henry, meg Etoo helyett be kell nyomni a fiatalokat, Bojant, Pedritot, mert bennük van bizonyítási vágy. Nem hiszem, hogy Pedrito rosszabb focista lenne, mint Brit, vagy Mario a Numanciából. Viszont ők jobban akartak focizni, mint Henryék. Sajnos :(

rizla 2008.09.02. 21:02:20

lond, ha barca szurkoló vagy, akkor próbáld már meg nem pont eto'o-t előszedni.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.09.02. 21:49:48

izgalmas év előtt állunk. a két nagy nem ér oda a végén az első helyre, a real az biztos. a másik madridi csapat viszont.....

Titi120 2008.09.02. 22:17:40

Hildebrandot meg kitette Emery.

Nem igazán értem, tavaly több meccsen is nagyokat alkotott (bár voltak neki is rosszabbak nyilván), nem egyszer ő tartotta a szétesett Valenciaban a lelket, a szuperkupa - döntőn is rendben volt szerintem, most meg még a kispadra se rakják oda ...
A Bundesliga góltalansági csúcsát tartó, még mindig fiatal és kétségkívül jó képességű válogatott kapust ...

halareaal 2008.09.02. 22:19:14

hát azért ez egy elég extrém gondolat, hogy majd az Atleti nyeri a bajnokságot:) olyan messze biztos nem lesznek az első helytől, mint tavaly (ugyanez igaz a Barcelonára, Sevillára és a Valenciára is), dehát a tavalyi különbségnek a fele is bőven elég bármelyikükkel szemben.
mindenesetre a BLben biztos jobban fognak szerepelni a spanyolok mint tavaly, és akkor talán nem az lesz az általános vélekedés, h arról szól a liga, h ki a szarabb, hanem h milyen kiegyensúlyozott, erős bajnokság a primera:)
sztem egyébként a Sevilla ott lesz az első 4ben, és valszeg újra megnyerik az UEFA-t is.

rizla 2008.09.02. 23:08:58

"a BLben biztos jobban fognak szerepelni a spanyolok mint tavaly"

miért biztos?

"valszeg újra megnyerik az UEFA-t is."

miért valószínű?

szferi 2008.09.03. 08:35:05

a BLben illene jobban szerepelniük, bár nem valószínű hogy négy közé jutna spanyol csapat (sorsolástól függően nem is elképzelhetetlen). A sevilla viszont folytatja útját a szürke középmezőny felé, örülhetnek, ha jövőre is indulhatnak az uefa-kupában

Davoman 2008.09.03. 10:14:26

Realban de la Red be fog érni idén. sztem.

ApukadHUN 2008.09.03. 10:28:45

nagyon muszáj lesz neki.

drani 2008.09.03. 10:56:35

"Realban de la Red be fog érni idén. sztem"

miért szted?

"nagyon muszáj lesz neki."

miért lesz muszáj?

ApukadHUN 2008.09.03. 11:18:00

mert idény végére neki kellene Guti és Gago szerepét átvennie egyedül.

Keelhaul 2008.09.03. 12:31:00

Érdekes perspektívák.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.03. 14:19:49

"bár nem valószínű hogy négy közé jutna spanyol csapat" (szferi)

???

hmikey 2008.09.03. 16:54:47

Hát, Henry szerintem nem a megfelelő helyen játszik, vagy legalábbis nincs olyan bal/közép ember, aki rá játszana. Lehet, h én látom rosszul, de nekem állandóan az tűnik fel, hogy középen matatnak, általában jobbra v. előre lepasszolnak, és várják, hogy eto'o, vagy messi befejezze.

halareaal 2008.09.03. 17:13:20

Gago szerepét senkinek sem kell átvennie.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.03. 19:56:28

hmikey, ja, ezt kifelejtettem, én reméltem, hogy henry-t végre visszateszik a helyére, erre ugyanazt a balszellőt játssza, amivel az a baj, hogy a cselezőkészsége nem elég erre a posztra, azt meg megtanulták levédekezni, hogy megtolja balra és elkezd szaladni. meg neki is lehet az a baja, hogy nem ő az isten a csapatban és nem minden támadás nála végződik, mondjuk egy év alatt hozzászokhatott volna

szferi 2008.09.04. 07:49:35

csöncsön: mégis, te melyiküktől várod, hogy majd idén megnyeri a BL-t?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.04. 14:54:37

szferi, szerintem megnyerni egyik sem fogja ( a Romáé lesz a diadal), de az Atleti elég messze juthat ;-).

Komolyra fordítva, örülnék h az Atleti bajnok lenne, de azért még nagyon az elején vagyunk, ha féltávnál is jól állnak a spanyolországi kedvenceim, akkor majd lehet bizakodni (ezt az utóbbi tíz év lúzerkedései mondatják velem).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.04. 16:33:37

@szferi:

Még a Villarreal is megnyerheti. Bármi lehet.

halareaal 2008.09.04. 19:17:57

hát a Villarreal azért túlzás. de nem hiszem h a spanyol csapatoknak kevesebb esélye lenne, mint az olaszoknak. sőt.

szmrmszrzt 2008.09.05. 06:36:06

vicces, hogy mindenki a bajnoki esélyekről agyal már az első forduló után. a madrid drukkerek meg eret vágnak magukon, aztán majd szélesedik a vigyor az arcukon, egészen a végjátékig.
rizla: 96-ban duplázott az atleti.az csak 12 éve volt.

Keelhaul 2008.09.05. 17:49:17

Én nem vágok eret, szerintem zseinális volt, ahogy eladtuk Robinhot 42-ért az araboknak. :)

Vércse 2008.09.07. 19:08:33

"Lehet, hogy az Atletico Madrid idén kimagaslik a mezőnyből? Örök vesztesek? Nézzük:
9-szeres bajnok és kupagyőztes, Európában pedig:
Bek-döntős 1974-ben, Kek győztes 1962-ben, döntős 1963-ban és 1986-ban. Hát, nem hinném.
BL-esélyeként nem gondolok rájuk, de a bajnoki címük azért meglehet, időnként ez megesett velük. "

Az AM évek óta vagyonokat költ játékosra,semmi haszna,semmi értelme.
A Real és a Barca után ők a 3 legtöbbet költő csapat.Ennek ellenére nem nyernek semmit sem,nem is fognak.

A Real vagy a Barca nyer.A többiek közül egy lehet hogy ott fog szorongatni,de ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 19:15:15

"Ennek ellenére nem nyernek semmit sem,nem is fognak."

Honnan tudod?

Vércse 2008.09.09. 20:57:36

Onnan hogy nem szokásuk.

Asidotus 2008.09.09. 22:32:53

idézik egyes emberek, hogy mennyit nyert az Atletico, és majd hozzáteszik, hogy nem szokása nyerni. Lehet, hogy hosszú évek pénzköltése azért egyszer tán csak hoz valami eredményt.
süti beállítások módosítása