Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Olimpix, negyeddöntők: Kövér Ron és a Nagy Fal New Orleans Band

2008.08.17. 09:00 donnelly

Mindenki érdekében (nézők, játékosok, klubok) sokkal jobb lenne, ha a nagypályás futball eltűnne az olimpia műsoráról, és az olimpiai szellemhez sokkal közelebb álló és egyre népszerűbb teremlabdarúgás (FUTSAL) foglalná el a helyét. Ronaldinho kövérebb, mint valaha. Európát már csak Belgium képviseli. Nigéria tizenkét év után megint bajnok lehet. Az olimpiai szellem nagyon ott volt a pályákon, ennek jegyében 27 lapot osztottak ki a sporik a negyeddöntőkön, és ezekből négy volt piros. Legalábbis ennyiről tudunk, nem tudhatjuk mit cenzúráztak ki népi demokratikus testvéreink. Láthattunk tizenkét gólt (3-as átlag!), igaz ehhez két meccsen túlórára is szükség volt. Hosszabbítás és FREE TIBET a másik oldalon.

Elefántcsontpartot, Nigériát és Kamerunt is megcsodálhattuk a negyeddöntők során. Persze mindenki úgy van vele, hogy afrikai csapat nagy tornán esedékes mérkőzése helyett inkább három Chelsea-Liverpool egymás után. Amikor pedig egymás ellen játszanak, mindenki előtt felsejlenek a legendás januári Afrika-kupák, három órás mérkőzések rezesbandával, köhögő passzokkal, nyújtott páros lábakkal és végül Vágópistára történő átkapcsolással. Szerencsére a két tuskóbb erőfutballt játszó társaságtól megszabadultunk, az általában fantáziadúsabb focira képes Szuper Sasok pedig mehetnek tovább.

Az olasz-belga lájtosabb és izgalmas, a brazil-kameruni unalmas de valódi rugdosódást hozott. Miután Diego kiugratta, Rafael Sobis gyönyörű gólt szerzett a 101. percben, aztán jött egy még szebb: Thiago Neves löbbölése után Marcelo sarokkal bombázott (sic!) a bal alsóba. Ezeken, valamint Baning kiállításán kívül nem láttunk semmi érdekeset - Ronaldinho annyira terebélyes, hogy kitakarhatta a többi eseményt, simán elgörbítette a teret, vagy egyáltalán nem is történt semmi... Brazília-Kamerun 2-0.

Kiesett Itália, mert csak két beváltott Rossi-tizenegyesre futotta nekik, amire viszont hárommal válaszoltak az osztrák németalföldiek, a gólokat Dembele (2) és Mirallas szerezték. Itt két kiállítás is volt a párosítás komoly történelmi előzményeire (?) való tekintettel: Vermaelen, aki nem látta a francia-olaszt az EB-n, és Viviano, a bresciai hiéna is befejezte idő előtt, lehet tippelni, hogy melyikük milyen színekben játszott - utóbbi azért szállt ki, mert megtámadta az őt provokáló Mirallas-t, és az nem ér. Kedvenc belgánk, a mozgásban és játékban McManamanre emlékeztető De Mul (ejtsd: de mül) mellet kedvenc olaszunk, Giovinco  is részese volt az eposzba illő küzdelemnek. Olaszország-Belgium 2-3.

Papíron az argentín-holland összecsapás ígérkezett a legszínvonalasabbnak, és nem csak az olyan elődök miatt, mint Kempes, Batistuta, Cruijff és Bergkamp, hanem azért is, mert az egyik oldalon egy Vermeer maszatol a kapuban, a másikon pedig egy Garay bazsevál a védelemben. Ennyire azért nem sikerült művészire a produkció - kábé olyan lett, mint egy mandulaszemű leány gyöngy fülbevalóval, aki Bartókot játszik üstdobon. Vagyis szépnek szép, csak se füle, se farka. Illetve azt is írhatnánk, hogy izgalmas, klasszikus kupacsata, csak hát olimpiai aláfestésre ilyet nem nagyon lehet játszani. Egyébként Drenthe kit, vagy mit keres Madridban? A rendes játékidőben Messi és Bakkal volt eredményes, a 105. percben Di Maria döntött, Argentína-Hollandia 2-1.

Arról még nem írtunk, hogy a sasok túlszárnyalták az elefántokat Nigéria kiejtette Elefántcsontpartot: 2-0, ez volt a legsimább ütközet. A poén kedvéért a gólszerzők: Odemwingie (elsőre sikerült begépelni!) és Obinna (tizenegyesből).

A fenti események következtében az egyik ágon létrejött a várva várt Belgium-Nigéria párosítás, az előrehozott döntő. Az ezüstérem sorsáról a brazil-argentín hakni dönt majd.

13 komment

Címkék: d beszámoló olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr44619278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montipájton 2008.08.17. 09:06:37

Vajon tud-e örülni most felhőtlenül Vincent Kompany a Hamburg pontszerzésének?

Ronal-d'oh! 2008.08.17. 10:25:51

Most őszintén, bő szánalom ez az olimpiai focizgatás. Hihetetlenül lassúak a meccsek, ha 10 méter van a vonalig, akkor is hagyják kigurulni a labdát, minden meccsen kb 1 piros.

Átkapcsoltam a Hull City - Fulham meccsre, és csodálkoztam, hogy lehet ilyen gyors az angol foci.

Papp Sanyi 2008.08.17. 10:33:09

Ezeket az áthúzással kiemelt poénokat nem kéne erőltetni. Míg volt posztonként 1db, volt értelem, de amikor keresztül kasul ezzel van tele elveszti a lényegét. Szerintem. Az olimpiai foci meg olyan, amilyen. Nem lenne hülyeség inkább a futsalt berakni helyette. Kevesebb embert kéne elszállásolni, meg több pálya befér adott helyre :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.08.17. 10:42:50

@Papp Sanyi,
annyira nincs tele áthúzással ez a poszt, de tényleg több van, mint általában, mert igyekszünk valahogy érdekessé tenni ezt a témát.

pocak 2008.08.17. 17:55:15

De nem sikerül érdekessé tenni mégse. Áthúzogatással biztos nem. Idegesítő, izzadtságszagú és picit se vicces. Ezentúl a második áthúzás után minden cikkről elkapcsolok.

szbszig 2008.08.17. 20:51:18

Tegnap ment az argentin-holland negyeddöntő az M2-n, én meg inkább az atlétikát néztem az M1-en, csak a meccs hosszabbításra kapcsoltam oda. Ilyen is csak egy olimpián fordulhat elő. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.17. 21:37:43

Jól van, szbszig, akkor láthattad Messi fantasztikus gólpasszát. :-)

Egyébként a kapcsolgatás (helyszínek és sportágak között) teljesen belefér az olimpia-fílingbe. A döntőt (na jó, azt nem biztos, de az argentin-brazilt) úgyis majd végignézzük.

(Ha nem pont akkor játszanak a vízi-/kézilabdázók.)

neeskens 2008.08.18. 11:51:33

Inkább nézek a Shanghai hőségben kocogó futballistákat, mint atlétákat,akik majdnem eldurrannak a doppingtól...Valahogy még mindig reálisabb, ezeken a srácokon legalább meglátszik, hogy fáradnak

petrov144 2008.08.18. 23:39:30

nekem jöhet még több áthúzás..ilyen kósza gondolatokat kár lenne veszni hagyni mint a drenthés volt

rizla 2008.08.19. 01:18:58

neeskens: pedig a focisták is doppingolnak, elhiheted. az már más kérdés, hogy a sport játékjellegéből fakadóan messze nem olyan domináns ez az elem, nem azért nézzük a focit, mert valaki 10 kilométert képes rohangálni minden harmadnap, hanem a játék miatt. az biztos, hogy messi labdavezetését, vagy zidane szemét nem a doppingnak köszönhetjük, úgyhogy a varázst ez sosem fogja tönkretenni.
viszont az szomorú, hogy a játékosok igen hamar kiégnek mostanában, túl sok a meccs, tehát nyilván a dopping is, és ennek hosszútávon a néző kárát látja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.19. 18:28:17

Argentína-Brazília 3-0
Gólszerzők: Agüero (2) és Riquelme

Ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Csak így tovább!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.08.20. 08:51:12

én meg nézném a meccseket, csak m1-en még alig találkoztam velük. szénné doppingolt athleták... :(
kár is beszélni róla. van a fociban is dopping, az biztos, csak kevésbé jön elő? talán kevésbé kifizetődő (20 embert kellene kezelni kb... :)).

Woland 2008.08.22. 21:31:29

argentin - rövid i-vel.

az utolsó három áthúzás szerintem is felesleges és értelmetlen. de hát van művészi szabadság is a világon.
süti beállítások módosítása