Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga 2008/09 – I. rész

2008.08.13. 07:00 heinrich

Remélhetőleg a DFB kupa árnyékában zajló Olimpia nem feledtette senkivel, pénteken Bayern – Hamburg derbivel indul a Bundás 46. szezonja, javasoljuk hát mindenkinek, cígöljön haza a lakókocsival, szerezze be a friss, még ropogós mezeket és retinaszakadásig zuhanjon bele a szent televízióba. Áttekintjük az átigazolásokat, szolgálunk némi plusz infóval a top csapatokról (nem mintha akadna más is errefelé) és latolgatunk némi esélyt.

Öt csapat érezte úgy, hogy edzőváltásra van szüksége az üdvösséghez: Jürgen Klinsmann (Bayern), Martin Jol (HSV), Fred Rutten (Schalke 04), Jürgen Klopp (B. Dortmund) és Bruno Labbadia (Bayer Leverkusen) prüszköl a bizonyítási vágytól, ráadásul mindannyian liga-szüzek, már ami az edzősködést illeti. Az embervadászat során olyan új arcok akadtak a hálóba, mint Jefferson Farfan, Engelaar (Schalke), Armando Gonçalves Teixeira, akit Petit néven ismerünk (Köln), vagy Andrea Barzagli és Cristian Zaccardo (Wolfsburg). A csapatok között is van friss hús, az 1899 Hoffenheim az ötvenedik klub, aki a Bundesliga 1.-ben játszhat.

1. Bayern München

 Távozott:

  • A megtelepedésre mindenhol képtelen dos Santos (Paranaense)
  • Schlaudraff (Hannover)
  • És igen, fájdalmas búcsút kell vennünk Olivertől is, akinek visszavonulása a későbbiekben posztért kiált.

 Érkezett:

  • Tim Borowski (a szokásos ellenfél gyengítés keretében aus Bréma)
  • Hans-Jörg Butt (Benfica)
  • Az ifjonc Thomas Kraft a Bayern II.-ből, a Kahn-nál is vénebb Bernd Dreher pótlására, mint 3. számú kapus

A bajorok egy megveszekedett buznyákot nem költöttek, aki jött, az ingyé’ volt, még Schlaudraffért 2M eurót inkasszáltak.

A legnagyobb fogás kétségtelenül Klinsmann, aki eképp látja a jövőt: Az FC Bayern egyedülálló intézmény az egész világon. Sok klub jött-ment a nemzetközi palettán, de a Bayern mindig a legnagyobbak között volt. Egy új korszak kezdetén állunk, ha továbbra is sikeresek szeretnénk maradni, változásokra van szükség, meg kell felelnünk a kor kihívásainak, és mi pontosan erre készülünk. Mégpedig az új edzőközpontban, a keret napi 8 órát összezárva együtt edz, eszik, iszik, alszik, mobilok szigorúan kikapcsolva. Szintén új szél, hogy a hazai meccsek előtt mindenki otthon, a saját ágyában pencikélhet, elmaradnak a megszokott meccs előtti összetartások. (Zárójelben jegyezzük meg, hogy a mindent felforgató Klinsi keze még a BM honlap felturbózásáig is elért, így most nem találunk meg semmit, de marha dizájnos, az egyszer szent)

A DFB kupában – csakúgy mint tavaly - siralmas rajtot vettek a Rot-Weiß Erfurt 4-3-as legyőzésével, és mondanánk, hogy ez akár még jó ómen is lehet, de nem gondoljuk, hogy a BM az elmúlt szezon eredményeit kívánja megismételni... Lássuk, optimális esetben kikkel gondolja Klinsi lerohanni Európát:

Rensing – Lahm, Lucio, Demichelis, Jansen – Schweinsteiger, van Bommel, Borowski, Ribéry – Toni, Podolski

Látjuk, hogy Lahm hosszú idő után a helyére kerülhet, és szintén látjuk, de alig hiszünk a szemünknek, hogy Lucio-ra változatlan bizalommal épít a mester, mi bizony ezt nem tennénk. Lehet, hogy még mindig felszántja a pályát, ám ezt valóban egy ekegép sebességével teszi, és hiába rohamoz gyakorta vad dühvel, gólérzékenysége inkább hátul jelentkezik. Borowski ideális csere középre, de rá építeni egy BL négybe jutást nem szerencsés. A tavalyi szezont és a Klinsi-Podolski viszonyt ismerve nem oltári meglepetés, hogy Klose mester a padon találhatja magát, egy kis versenyszellem nem fog megártani neki, még a porcelán lelkű Lukas megtáltosodhat immár a klubban is, nemcsak a Nationalelfben.

Mi szóltunk előre, hogy van Bommel lesz a csk., és így is lett, ezzel egyébként az első külföldi a klub történetében, aki a szalagot viselheti. Több nyelven beszél, képes az összes csapattaggal kommunikálni, egyértelmű vezéralkat és nagy respektje van a játékosok között – indokol Jürgen.

Ribéry visszatérése szeptember elején várható, addig is néhány statisztikai adat, hogy miért is várják, mint a messiást.

  • 11 gól mellett 7 gólpasszt könyvelt be a 2007/08-as szezonban.
  • Meccsenként átlagosan 91-szer ért labdába – a Bréma isteni Diegója is csak 81-szer.
  • 188 beadása szintén a legmagasabb szám a ligában, ezek 22%-a csapattársat talált.
  • 161 cselének 47%-a sikeres volt
  • 416 párharcának 46%-át nyerte

Zárásként a legfontosabb kérdésre is választ adunk, íme az új szerkó extrém bemutatója:

2. Werder Bremen

Érkezett:

  • Niklas Andersen (Rot-Weiss Essen)
  • Said Husejinovic (Sloboda Tuzla)
  • Sebastian Prödl, hogy legalább valakit ismerjünk is (Sturm Graz)

Távozott:

  • Tim Borowski (Bayern, ugye)
  • Ivan Klasnic (Nantes)
  • Pierre Womé (Köln)
  • Patrick Owomoyela (B. Dormund)

Az addig oké, hogy Diegót sikerült megtartani, de ez nem valami veretes névsor, hovatovább kimondott vérszegény, még mindig a télen érkezett Özil a legnagyobb fogás, ráadásul még a mérleg is mínusz 900.000 eurót mutat. Ez egyébként pontosan Husejinovic ára. Reszkess Bayern!!!

A DFB kupában összejött az Eintracht Nordhorn legyőzése (9-3), e mellett egy értékes szófiai bulimeccs döntetlenről tudunk beszámolni, de ahhoz is Wiese tizenegyesölése kellett...

Kínunkban azt ünnepeljük meg, hogy a tehetséges fiatalnak mondott Philipp Bargfrede három évvel hosszabbított a klubbal, valamint a felkészülési meccsek során hétből hetet nyertek Schaaf-ék, legutóbb a St. Gallennek nyomtak egy négyest, továbbá Mertesacker operációja sikeres volt. A Werdert ismerve az lenne az ideális szezonkezdet, ha még Diego is lesérülne az olimpián. Addig is, amíg találunk valami pozitív előjelet az előttünk álló szezonra, inkább lássuk a Schalkét.

3. Schalke 04

Érkezett:

  • Orlando Engelaar (Twente)
  • Jefferson Farfán (PSV)
  • Levan Kenia (Schalke U19)

Távozott:

  • Zlatan Bajramovics (Eintracht Frankfurt)
  • Mimoun Azaouagh (a tavalyi kölcsön után végleg a Bochumhoz)
  • Søren Larsen (Toulouse)

Összességében nem egetrengető, de mégiscsak jócskán erősödtek a kékek – minden csapatrészhez érkezett egy minőségi játékos. A mérleg mínusz 12 millió eurót mutat – a Holland páros árából le kell vonni azt a 3M-et, amit a madár franciák fizettek ki Larsenért.

Elsősorban Farfán igazolását kell éltetni, tisztességes csatár/támadó alkat ugyanis egy sem akadt eddig a keretben, Kurányi is maximum az elmegy kategória, nem beszélve a Sanchez, Altintop, Lövenkrands, Zé Roberto, Varela, Asamoah, Rakitic ballaszt-szekcióról, különösen a horvátot kellett volna eladni addig, amíg lehet.  

Az új trénert, Fred Rutten-t, saját bevallása szerint kettős cél vezérli: fejleszteni a játékosok egyéni képességeit, és támadó csapatot kovácsolni a Schalkéből. Az első pontban szinte beláthatatlanok a távlatok (különösen a fenti névsor tükrében), a másodikat viszont örömmel üdvözöljük, egyben sok sikert kívánunk hozzá.

Kíváncsiak vagyunk viszont, hogy Rutten meri-e majd játszatni a szupertehetségnek tartott grúz Levan Keniát, aki még csak 17 éves. Klaus Toppmöller állítja, még sosem látott nála komplettebb játékost ebben a korban, technikai adottságairól is terjengős tirádákat adott elő. Meglátjuk.

A DFB kupában a Homburgnak lőtt hármassl mentek tovább, felkészülési meccsen lebírták a Rangerst – jöhet a nagyvad, a BL harmadik selejtezőjében az Atletico-val kell mérkőzni, azaz csütörtökre okosabbak leszünk a Schalke várható csapásirányával kapcsolatban. Mindazonáltal aggodalmunkat fejezzük ki...

57 komment

Címkék: német bundesliga h bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr65613486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.08.13. 07:07:24

"Négy csapat érezte úgy, hogy edzőváltásra van szüksége az üdvösséghez: Jürgen Klinsmann (Bayern), Martin Jol (HSV), Fred Rutten (Schalke 04) és Bruno Labbadia (Bayer Leverkusen) prüszköl a bizonyítási vágytól,"

..klopp (bvb)?

kroos 2008.08.13. 08:12:22

Szerintem nem igy fog felállni a bayern.Zé roberto-nak helyet kell adni,sokkal jobb még most is mint Borowski.+Kroos aki nem tom mér nem 10-esben játszik helyet fog magának követelni.Legalábbis remélem.

Hyni 2008.08.13. 08:14:09

Az a Schlaudraff gyerek biztos hogy a Wolfsburgba ment? Nekem úgy rémlik Husztiékhoz.

kroos 2008.08.13. 08:14:35

A kapitánykérdés meg kicsit elkeseritö ha megnézzük eddig milyen emberek viselték a szalagot(Effe,Lothar,Kahn,...).

kroos 2008.08.13. 08:40:23

Rakitic még nagyon fiatal 20 éves sincs,ne légy vele ilyen szigoru Heinrich,szeritem ö lesz az uj Barbarez.
A Bréma-r se kell leirni,attol hogy valaki nem költ 23 csilliárd-ot még lehet jó, megtartották Diego-t,ott maradt Frings,Rosenberg,+a védelem igen stabilnak tünik Naldoval merte-val,fritzel....
De majd jön a Rolfes vezette Leverkusen...odabasznak az idén meglátjátok.Helmes gólkirály lesz pl. csak ennyit elöljáróban.
u.i.: minek kellene a Bayernak Gomes????????

kroos 2008.08.13. 08:41:03

Schlaudraff=Hannover

matareseklan 2008.08.13. 08:44:37

Elvileg Hannonverbe ment Schlaudraff...
van Bommel meg majd idővel belenő a kapitányszerepbe. Ha több időt tölt a pályán, mint a padon, vagy otthon (kiállítások miatt), akkor még lehet belőle valami.

kroos 2008.08.13. 08:46:59

még lehet belöle valami? 30 felett ez nem ül...ez a fentebb emlitett Rakiticre inkább ül.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.08.13. 09:51:03

vanBommel kurvaszar kapitány lesz. emiatt el vagyok keseredve.

Borowski, a poszttalanok poszttalanja megdöbbentően felesleges igazolás volt. kezdő pl. tuti nem lesz, egyrészt az öreg Zé miatt, másrészt, mert annyira tipikus tartalékjátékos, hogy az ordít.

remélem, Kroosból nem a következő Deisler lesz. vagy akár Portillo-t is mondhattam volna, ha a nemzetiség és a poszt nem számít a példában.

kroos 2008.08.13. 09:59:24

Kroos mozgásán lkátszik hogy a Moller hassler effenberg vonulat méltó követöje lesz.Meg is változtatom a nick-em kroos-ra.

poolfanati 2008.08.13. 11:01:00

kurva jót röhögtem a bayernes videón, köszi heinrich:):) hát azok a szép adidas mezek csak arra a táncra jók, majd Toni is ilyeneket nyomat benne mint a csajok:-)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.08.13. 13:55:08

Grr. Ostobaság és hiányosság javítva.

Viszont az Ivan sándortamás Rakiticet illető szigorból nem tudok engedni :)

kroos 2008.08.13. 14:13:27

a schalke meg ott kurta al hogy eladta Özil-t.

kroos 2008.08.13. 14:24:27

Ballack ennyi idösen bátonyterenyén játszott monos tomival + zombori zalánnal.

kroos 2008.08.13. 14:49:41

De szakitani fog a Bayern az szentigaz.
én Klinsi helyében a 4-2-3-1 et eröltetném.
Nem kell feltétlenül Klosenak játszania.
Rensing
Sagnol-Lucio-Demechelis-Lahm
van bommel-Zéroberto
Ribery kroos basti/poldi
Toni

ÉS KILEHET HAGYNI AZT A FALÁBU jANSEN-T LÁTJÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.08.13. 15:59:38

nem értek egyet azzal, h jansen falábú lenne. ettől függetlenül nem lesz kezdő. visznt sagnolt agyon hagynám már a pcsába, azok után, amit tavaly művelt tavasszal. szép volt, de elég volt belőle.

Lell kiváló megoldás lesz hosszú évekre. jansen meg tökéletes csere görlitz-cel.

klosénak nem kifejezés, hogy nem kell feltétlenül játszania. az egy balfasz.

a 4-2-3-1 ben van fantázia, de nincs alternatívája toninak, egyik társa sem tudja helyettesteni egyedüli ékként. ettől még lehet játszani, csak nagyon rááll a csapat, aztán jön a lejárt spagetti és szopó van.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.08.13. 16:02:11

egyébként meg: feltéve, de meg nem engedve, hogy majd a három csatárból megsérül valaki és mondjunk két csatárral áll ki a csapat egy Bl meccsen vmi nagy ellen, mi történik, amikor csatárt kell cserélni? Sikorski? Müller? tényleg ők a real ellen?

vigvik 2008.08.13. 17:43:13

Vajon 2:10 körül tényleg azt mondta a háttérben balról álló úriember a mellette állónak, amit gondolok? "-Figyi, akkor osztozzunk a négerbabán, ha te is ragaszkodsz hozzá. Többieknek szavuk nem lehet, nekik saját jut."

Lojzi_ 2008.08.13. 20:33:51

Klinsmann munkájának az eddigi meccsek alapján nincs még eredménye és nagyon kérdés, hogy egyhamar lesz-e.
Az is kérdés, hogy rámegy-e erre a szezon (kiesés a BL csoportból, és/vagy 10-15 pont hátrány a ligában, stb.), avagy tavasszal lehet javítani. Ez az ellenfeleken és a csoportsorsoláson is múlik.
Hitzfeld betonvédekezésen alapuló taktikája után kicsit nagy lesz a keretnek a váltás.
Hátul Lució nem hibázhat annyit, ha nem lesz ott a két szűrő a középpályán, de nem is ez a legnagyobb érvágás, hanem Kahn hiánya. Nemcsak a Rensing és közte lévő különbségek miatt, hanem az ellenfelek respektje miatt is. Aki húszról megpróbálta magát közelebb cselezni, mert Kahnnak nem volt pofája rálőni, az most meg fogja tenni, és sok lövésből törvényszerűen több gól lesz.
Az 1-1-eknél, a védelem szervezésénél és a csapattársak spannolásánál is hiányozni fog az a tűz és az a rutin.
Ha Klinsinek bejön minden, akkor is kérdéses, hogy Kahn hány pontot jelentett a bajnokságban szezononként és hány plusz kört a nemzetközi hadszintéren. Szerintem alsó hangon 10-15 pont a veszteséglistán a bajnokságban, és minimum két kör a BL-ben.
Klinsmann ezen annyit szépíthet, hogy ha a Hitzfeld alatt gyengélkedő német játékosokból kijön a bennük rejlő potenciál.
Azt hiszem nem kell magyarázni, hogy mi a különbség Klose, Lahm, Podolski és Schweini válogatott beli szereplése és tavalyi Bayernes szezonja között. Ha hozzájuk a Jansen, Lell, Ottl, Kroos, Müller, Rensing hatosból egy-két játékos nemzetközi klasszissá érne, akkor már megérte Klinsit elhozni Münchenbe.
MVB kapitányi karszalagja szerintem nem lesz hosszú életű, mert a kezdőben sem lesz biztos poziciója. Klinsi biztos, hogy Borowskit és Ottl-t is erőltetni fogja, mert németek, aztán ott van még Zé, valamint Altintop és Sosa számára is inkább vkp hely lesz, ha Ribéry, Kroos és Schweini elviszik az oldalsó és középső helyeket.
Altintop egyébként is a keret egyik legjobb játékosa, bárhol bevethető, erős, kreatív, válalkozik bárhonnan, fáradhatatlan és hatalmas szíve is van, valamint kevesebb öncélú hülyeséget csinál, mint a holland.
Én személy szerint akkor lennék elégedett a szezonnal, ha a bajnokságban biztosan összejönne a BL-t érő első két hely egyike és a BL-ben a nyolcaddöntő, de tavaszra a Bayern lenne Európa egyik leglátványosabban és legszellemesebben támadó együttese. És itt nem hatalmas egyéni akciókra gondolok, bár Ribery, vagy Schweini, esetleg Ze Roberto erre is képes, hanem egy villámgyors és németesen kegyetlen precizítású csapatjátékra. Aztán a következő szezonra Klinsi is látja majd, hogy hova kell egy zseni, hova egy vízhordó és ki az, aki csomagolhat.

A csatárkérdésről meg annyit, hogy megfelelően kiszolgálva nemcsak Toni, de Poldi, Klose és a fiatal Müller is szórhatja a gólokat, akár a Real ellen is, ha már így felmerült.

Titi120 2008.08.13. 22:06:45

Az, hogy nem volt az ellenfeleknek képük 20-ról messzebbről Kahn kapujára lőni szerintem tévhit.
Főleg az emlékezetes R Carlos szabadrúgás után nem hinnék ebben ...

Rensingtől amit eddig láttam az elég magabiztos volt, technikailag meg nagyon látszik rajta, hogy kitől tanulta a szakmát, vagy inkább kiktől, hogy Maierről se feledkezzek meg.
Az igazán nagy bravúrok azok, amiket még nem nagyon láttam tőle, de azt az idő meghozza, lényeg, hogy a Neuer - féle elemi hibákból minél kevesebb legyen, vagy inkább egy sem. :)

Ja, és Borowski nem lesz kezdő ép csapat esetében ebben egészen biztos vagyok, Lell meg már úgy érzem felülkerekedett Sagnolon, így Lahm jó eséllyel idén is sokszor baloldalon lesz.

És igen Kroos ... Vagy Deislerként végzi vagy megvan a mi Diegonk is - ha nem még jobb.

Lojzi_ 2008.08.13. 23:22:44

Nem mindenki R. Carlos. R. Carlos ellőtte bárkinek 40-ről is, mert páratlan lövőereje volt, némi lövőtechnikával megspékelve.
Viszont egy Bundesliga középcsapat átlagos csatára biztosan meggondolta, hogy a kevés adódó lehetőséggel mit is tegyen.

Rensing jó kapus, de szerintem elmúlik másfél szezon, mire meccseket lesz képes eldönteni kimagasló teljesítményekkel. És még akkor sem fognak a támadók elővigyázatosságból arrébb somfordálni, ha kiront egy beadásra, valamint akkor sem lesz szellemi vezére egy Bayern szintű csapatnak. Olli fanatizmusa és győzniakarása óriási veszteség. Egyáltalán nincs "meghalt a király, éljen a király" érzésem. De bár lenne Neked igazad...

Borowski egyáltalán nem rossz játékos, ráadásul ép csapatba is be fog férni, mert német és válogatott játékos. Nem biztos, hogy a BL egyenes kieséses szakaszában fog kezdeni, de Klinsinek semeddig nem tart a Cottbus, a Bochum, vagy a Hoffenheim ellen rutinban tartani azokat a srácokat, akire Löw barátja számít. Ráadásul az ilyen kiscsapatok ellen a padosokat azért is jó bedobni, mert nekik nem büdös a játék.

Lell nem rossz, de nemcsak Sagnollal, hanem Jansennel és/vagy Lahmmal is meg kell küzdenie. És azt sem tudjuk, hogy három védős játékban melyikük mire képes. A Klinsmann cspat egyik hadrendje ugyanis a 3-5-2 lesz. Ugye 3 védőnél az is kérdés, hogy ki képes a keretben lévő négy belső védőből kispad helyett szélre kimenni, vagy fellépni szűrőnek.

halareaal 2008.08.14. 00:45:31

hát azért nem olyan sok meccsre emlékszem, amit Kahn döntött el az elmúlt 2-3 szezonban, de lehet h csak kevés Bayern-meccset láttam. egyébként az ő távozása egyfajta megújulást is jelenthet a csapatnak, és amilyen személyiség Kahn, talán az sem elképzelhetetlen, hogy jobb lesz az öltözői hangulat is. mondjuk v Bommel az általam egyik legjobban gyűlölt játékos, de egyébként is elképzelhetetlennek tartom, h egy Bayern szintű csapatnak ő legyen a kapitánya (már azis érdekes, h a kezdőcsapatban kap helyet).

kroos 2008.08.14. 08:05:00

Mondhuk eszembe jut ahogy Diarra parodizálta Capello mestert...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.08.14. 08:14:06

Halareal! Nem csak lehet, hogy kevés Bayern-meccset láttál, hanem biztos.

kroos 2008.08.14. 08:32:10

szerintem az a baja vele hogy nem lehet elég mezt eladni a nevével.:DDDDDDD

kroos 2008.08.14. 10:15:40

Özil után Azaouagh is el lezz zavarva ahogy Heinrich mondta maradt a ballaszt.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.08.14. 12:29:15

"A bajorok egy megveszekedett buznyákot nem költöttek"
...jatekosra. De felepitettek egy - stilusososan - negycsillagos welnessszallot... Ez a tuti igazolas ;)) Ilyenje meg a MU-nak sincs... mar a markunkban erzem a BL-trofeat xD

Amugy szerintem Bumi azzal a feltetellel kapta meg a csk-szalagot, hogy megjavul, es udvarias holland fiatalember lesza a palyan, aki a mecss elött es utan kezet csokol a bironak. :D

Titi120 2008.08.14. 12:40:11

Azért ha Adler-t veszem alapul (sőt, ha eltekintünk pár szarvashibájától akkor akár Neuer-t is), akkor én nem mondanám tutira, hogy Rensing idén nem tud majd meccseket hozni a Bayernnek.

Borowski nyilván fog majd néha kezdeni is, de alap esetben aligha, csak a rotálás és/vagy sérülések, eltiltások miatt, szerintem ő tipikus 12. ember lesz, úgyis mondhatnám, hogy a Bayern Guti-ja. :)

3 védős rendszerrel meg úgy vagyok, hogy amíg Van Buyten helyett nincs jobb (márpedig ebben a rendszerben Lucio és Demichellis melett ő jön csak számításba hátul, meg a fiatal Breno) addig inkább ne...

kroos 2008.08.14. 13:13:53

Breno kurva jó lesz,ö az uj lucio.kroos meg a következö Effe.Lell meg a következö tarnat,(csak a jobb oldalon).

Lojzi_ 2008.08.14. 15:08:47

3 védőnél nem csak VanBuytenék jöhetnek szóba, hanem a szélsők is. Főleg lell, aki állítólag korosztályos csapatokban középhátvéd is volt. De szerintem Jansen, Sagnol, vagy Altintop is képes ott játszani.

kroos:
Podolski meg a következő Toni.... :o))))

kroos 2008.08.14. 15:43:35

Azt nem hiszem,nem vagyok egy Poldi fan de 5ször okosabb mint az olasz,és szinte mindenben jobb nála,csak 10-ed annyi gólt rug.Ha a faoci pontozásos sport lenne....
ezt a 3 védös baromságot meg gyorsan elfelejteni és részegen nem kommentelünk!!!

_alerob 2008.08.14. 16:04:25

én meg az új Del Piero vagyok, Apám az új Capello, Anyám meg Paris hilton. A focit meg gólra játszák. Ezért jobb Toni mint Podolski. Benne még nicsn annyi rutin. És a foci nem pontozásos sport.

_alerob 2008.08.14. 16:07:27

"Poldi fan de 5ször okosabb mint az olasz" eggy az honnan tudod? kettő az a foci nem vetélkedő. Ha meg a pályán lévő megoldásokra gondolsz, ahoz csak annyit fűznék, Toninak egy dolga van, gólt rugni. Podolski meg már inkább kp, mint csatár.

Lojzi_ 2008.08.14. 18:34:37

Poldi én sem tudom mitől okosabb, mint Toni. Vagy hogy ezt honnan vetted...
Van IQ teszt eredmény a Bayern weblapján?
Nőket és a focistákat általában nem az eszükért kedveli meg az ember, bár hosszú távon nőknél nem hátrány.
A góllövés meg Toninak jobban a vérében van.

Amúgy ki felejtse el a három védőt? Én, Te, vagy Klinsmann?

Titi120 2008.08.14. 22:34:39

Ezzel a 3 védős szerkezettel szerintem valami olyasmi taktikán gondolkozik Klinsmann, mint amilyet a 2002-es VB-n Scolari játszatott a Selecao-val.

Ott emlékeim szerint az Edmilson - Roque Junior - Lucio hármas alkotta a hátsó alakzatot, s őrájuk kifejezetten igaz, hogy tipikus középső védők, szemben Sagnol-al vagy Lell-el.

Aztán az öt tagú középpálya két szélén rohangászott Cafu illetve R. Carlos (azon el lehet vitatkozni, hogy mennyivel tért el szerepkörük a szokásos négy védős rendszer szélső hátvédjeitől, de most az egyszerűség kedvéért vegyük őket középpályásnak), védekezett Emerson, mellette Juninho amolyan szervező, de védekezni is tudó középső középpályásként, kicsivel előttük a szárnyát bontogató Dinho és a csúcson levő Rivaldo, majd legelöl az igazi Ronaldo.

Valami ilyesmi formációban:
Marcos - Edmilson, Lucio, R Junior - Cafu, Emerson, Juninho, Carlos - Rivaldo, Ronaldinho - Ronaldo
(nevezzük 3-5-2 -nek, de lehet akár 3-4-2-1 is)

Bayernnél ez a köv. módon nézhetne ki:
Rensing - Demichellis, Lucio, Van Buyten / Breno (na itt a baj) - Lell, Van Bommel, Altintop / Zé Roberto, Lahm - Ribery, Kroos / Schweini - Toni

vagy ha támadóbb szellemű középpályában gondokodik JK, akkor Podolski valamelyik belső középpályás (Van Bommel / Zé Robi / Altintop) helyett.

kroos 2008.08.15. 07:52:49

robika béke van nyugi.ha láttad az eb-t tudod mire gondolok.amikor pirlo nem volt a pályán és nem jöttek a lbadák akkor toni meghalt.nem tud cselezni,lassu, stb...amig 20 felett rug addig nincs gond.De poldinak nem kell 20 felett löni hogy válogatott legyen...

kroos 2008.08.15. 07:58:41

Titi: Emersonannyi meccset játszott azon a Vb- mint te vagy én.Helyette G.silva szürt.És ha egy csapatnak van 3-4 szélsöje az nem játszhat 3 védövel.
A legjobb Bayern ugyan 3 védövel érte el a legnagyobb sikereit az utobbi idöben,de az régen volt.+olyan bekkek voltak mint babbel,matthaus,linke,helmer,kouffur,p.anderson stb.
3 védös játékot nem lehet játszani hogy összesen 3-4 DC van a keretben.Mert ha 1 megsérül+ 1-et kiállitanak....akkor....

kroos 2008.08.15. 08:00:26

+nem azt mondtam hogy poldi jobb mint toni,hanem azt hogy okosabb=kreativabb,univerzálisabb.Toni jobb csatár de a repertoárja igen korlátolt.
Vagy nincs jogom jobban szeretni poldit minr az olaszt mert az több gólt lö?

kroos 2008.08.15. 08:11:16

ÉS MA EZDÖDIK!!!!!!!!

Titi120 2008.08.15. 10:28:48

Valóban, Emerson helyett természetesen G Silva volt a labdaszerző középpályás.
És a braziloknak is kiváló szélső hátvédjeik voltak (Cafu, R Carlos) mégis működött ez a taktika.
Ami miatt nekünk nem passzol, hogy - mint azt már említettem - nincs elég ember cserével a 3 védő posztjára, Van Buyten nem megoldás, Breno-nak meg kell még 1 év minimum, hogy beérjen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.08.15. 11:15:32

"Amúgy ki felejtse el a három védőt? Én, Te, vagy Klinsmann?"

mindenki

Lojzi_ 2008.08.15. 11:25:16

Titi, Kroos:
Nem engem kell meggyőznötök, hanem Klinsmannt. Ő nyilatkozta, hogy erre alkalmas a keret, nem én.
Tette ezt valószínűleg azért, mert van olyan játékosa, akit korábbi edzői végig szélen és/vagy középpályán játszattak, de az edzésen kiválóan teljesített, mint a három védő egyike. Ilyen lehet pl. jó eséllyel Lell, vagy Altintop, kisebb eséllyel Lahm, vagy Jansen, még kisebb eséllyel esetleg valaki olyan, akiről nem is feltételezzük, hogy azon a poszton is megállja a helyét.

Toni valóban nem az az alkat, akinek az egész pályát átcselezve lendületből kell gólt szereznie. De ezért nem kell leszólni. Nem az a dolga. Én sem vagyok valami nagy zeneszerző, de nincs is rá szükségem, amíg számítógépek üzemeltetése a feladatom.

kroos 2008.08.15. 11:28:23

Lell-t láttam mát belül játszani...és többet nem akarom.Altintop Lahm Jansen középen? erre nem reagálnék akkora ökörsés.

kroos 2008.08.15. 11:41:32

Vagy játszhatna Zé jobb bekket,Toni irányitót,Ribery meg beállhatna a kapuba.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.08.15. 12:31:48

amikor középső hátvéd kell hirtelen, nem a szélről szoktak vészmegoldást találni, hanem ikább elölről, a középpálya közepéről. nem véletlen, hogy Demichelis is sokszor vkp. pár idényt ott húzott le, kb ennyi idő kellett, mire megértette mindenki, hogy középhátvéd.

esetleg mehetne szavazás, h Lahm, vagy Altintop nézne ki butábban kphátvédként

kroos 2008.08.15. 12:42:07

:DDD Lahm-ra szavazok...
Micho eredeti posztaja DC. Magath eröltette neki a szüröt,és nem érdekelte mennyire nem megy ott neki,mert ö ott ismael-t és van buyten-t eröltette.
,,nem a szélről szoktak vészmegoldást találni"
pl,matthaus,jeremies,olaf tohn ramelow...kehl...
ül nagyon mocsing.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.08.15. 17:49:00

igen, valszeg lahm a győztes. de csak az edzésen elképzelt egymás elleni gyakorlások miatt, amikor neki kell fognia szögletnél tonit:))

halareaal 2008.08.15. 23:27:18

a Ribery nélküli Bayern továbbra is kemény. Toni miért nem játszott, nem fér be v mi?

2008.08.16. 14:17:31

Toni, csak úgy mint Ribery, Altintop és Demihelis sérült, tájékozódj, és akkor nem kell buta kérdéseket feltenni. ;)

Paul Newman Jr. 2008.08.16. 18:48:57

Látom, a tájékozottság valóban magabiztossá teszi az embert...

qkelius 2008.08.17. 05:07:41

besz*rás a következő évad szerelésének bemutatója ( némelyik lány mintha még élvezte is volna, vagy csak a szemem káprázik? ) :D

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.08.17. 22:18:11

@Lojzi,

itt válaszolok, nem offolom a Rorzsakot.

Valóban, a szezonnyitó II. része megcsúszott, ezzel adós vagyok, csakúgy, mint a Köln poszttal, no meg az összefoglalót is meg kell szerkeszteni.

A tavalyi rendszerhez képest annyi változás lesz, hogy Bundesligából nem lesz üveggömb, csak minden kedd reggel egy értékelés a fordulóról - inkább magáról a BUndesligáról, nem konkrét meccsleírásokra kell gondolni.

halareaal 2008.08.18. 02:29:22

"tájékozódj, és akkor nem kell buta kérdéseket feltenni. ;) "

na, annyira azért nem érdekel, elvégre a Bayernről van szó.

Lojzi_ 2008.08.18. 12:27:21

Értem.
Van egyébként ennek valami oka?
A Bundesliga szurkolók nem érdemelnek külön posztokat, vagy az üveggömb meghibásodási statisztikákat messze a német posztok vezetik?

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.08.18. 13:18:16

Nem, sőt, ha éppen tudni akarod második helyen zárt a Bundesliga a találati pontosságot tekintve :))

Oka is van, ki fog derülni.
süti beállítások módosítása