Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

UEFA U19 Európa bajnokság - Megcsináltuk!!!

2008.07.18. 04:02 heinrich


Az amúgy is társadalmi értékválságban senyvedő országunkban nehéz egy ilyen győzelmet megfelelően kezelni. Ha lehozunk két barátságos meccset zsinórban, akkor már megmozdult valami a magyar labdarúgásban, ha elveszítjük az aktuálisan sorsdöntő összecsapást, akkor a labdarúgás monnyon le, és egyébként is, mocskos BKV.

A magyar labdarúgás nem jobb, és nem rosszabb, mint két hete volt. Ugyanakkor elértünk egy – nem túlzás – világraszóló sikert. Európa legjobb négy csapatába jutott a magyar U19 válogatott, egyben kvalifikálta magát az egyiptomi VB-re is. Ezeket a gondolatokat egy komplett generációnak (<30) még szokni kell. Hirtelen nem is tudjuk mi a teendő, melyik irányba szakadva szét ünnepeljük a sikert, ezt a hihetetlen bravúrt.

Gulácsi Péter - Nagy Olivér, Korcsmár Zsolt, Debreceni András, Présinger Ádám - Busai Attila, Iszlai Bence, Gosztonyi András (Simon András), Koman Vladimir, Nikházi Márk (Szabó László) - Németh Krisztián (Bajner Bálint)

Szöv. kapitány: Sisa Tibor

Három percnek kellett eltelnie, hogy valami magyar szemnek teljesen szokatlan dolgot lássunk. A letámadó spanyolokkal szemben Debreceni nem bikkantotta ki a labdát taccsra, hanem Nagy Olivérhez gurított, és jobbhátvédünk úgy bőrözte fel a rárontó spanyolt, hogy még két másik labda is elfért volna. Nocsak. A kétszeresen címvédő spanyolok ellen, életük legfontosabb tétmeccsén.

Ugyanez a Nagy Olivér egy órával később hatvan méteres labdát vesz le tökéletesen, majd a ~ jobbhátvéd helyéről indulva az ötösig sprintel, hogy megszerezze a győztes gólt. Mert van hite, fizikuma és labdaérzéke, hogy mindezt megtegye. Nem arra bazírozik, hogy majdcsak kihúzzuk valahogy az ikszet, hiszen szép siker az is, nekünk meg pláne.

Ő nyerni akart. De nem jobban, és nem is kevésbé, mint a többiek. Ezért is sikerült. A magyar U19 válogatott Nagy Olivér góljával, némi szerencsével, de teljesen megérdemelten legyőzte a korosztály legerősebb csapatát. Elképesztő, bámulatos, zseniális!!!

Belemehetnénk a meccs végletes elemzésébe, de nem tesszük, nincs is értelme cifrázni. Egy Magyar Labdarúgó Válogatottat láthattunk. Egy olyan csapatot, aminek kapcsán nem kell szégyenpírtól/vak dühtől vöröslő arccal magyarázkodni, elbujdokolni, letörten fejet hajtani. A kapusunk véd, a védőink szerelnek, a középpályások passzolnak, a csatárunk gólokat lő. Külön-külön is ritka, egyben meg még sosem láttuk. Nem volt olyan eleme a játéknak, amiben ne vettük volna fel a versenyt. Ezen már a portugálok ellen is csodálkoztunk kicsit, de még változatlanul szoknunk kell a jót. Jók vagyunk. Tízből tíz ki-ki meccset játszunk a spanyolokkal, hármat-négyet elveszítünk. De amit meg kellett nyernünk, azt megnyertük – és ez a mi számunkra (<30) példátlan.

Megtanultunk nyerni. Tudtunk már U17-ben is, és még mindig megy, sőt, egyre jobban megy. Portugália, Bulgária és Spanyolország ellen még gólt sem kaptunk. A tulajdonképpeni hatalmas hátrányunk, részben előnyünk is. Az MTK különböző korosztályos csapatai számára a siker, a győzelem mindennapos dolog, kötelező elvárás. A 2005/2006-os labdarúgó szezonban az MTK összes korosztályos csapata az első helyen végzett. Idén már a felnőttek között is. Azt eddig is tudtuk, hogy az infrastruktúra, a körülmények, a célkitűzések profi csapathoz hasonlíthatóak. Afelől nem lehettünk biztosak, hogy a szakmai munka is világszínvonalú, hiszen mégiscsak magyar labdarúgásról beszélünk, de most ez is bebizonyosodott.

Itt, ma, Magyarországon, lehet kiemelkedő munkát végezni, eredményeket elérni, generációkat felnevelni. Ezek a fiatalok az U jelzőt elhagyva két EB és egy VB tapasztalataival a hátuk mögött, profi neveltetéssel, nyugati klubokban játszva indulnak majd neki egy-egy selejtezőnek, nem fognak rácsodálkozni, hogy jéé, villanyvilágítás, meg pulzusmérő. Egyelőre nem kell pezsgőt bontani, de kaptunk egy vegytiszta jövőképet a labdarúgásunkról. Vagy követjük ezt az utat, vagy rommá égünk Máltán – csak rajtunk múlik. Ezzel egyébként válaszoltunk arra a kérdésre is, hogy akkor mifene történt a 84-es Európa bajnok csapatunkkal. Meglehet, Csehországból nem hozzuk el az aranyat, de emögött a csapat mögött sokkal komoly háttér, felkészülés, ezáltal jövőkép áll, mint az Petry Zsoltéknak megadatott.

Az egyetlen szívfájdító része a dolognak az az, hogy tegnap egy MTK – Spanyolország meccset láttunk. Szekeres Adrián, Présinger Ádám, Szabó László, Busai Attila, Gál András, Nikházi Márk és Gosztonyi András ma is a kékeknél játszik, de a liverpooli különítmény, azaz Németh Krisztián, Simon András és Gulácsi Péter is a Sándor Károly Akadémia neveltje, már csak Lengyel Dánielt kell megemlíteni, és teljes a lista. Ha jól számolom, ez tizenegy játékos (az Aranycsapatban hét Honvédos volt – ez csak amolyan megjegyzés). A Sándor Károly Akadémia 2001-óta működik. Döbbenetes.

Még döbbenetesebb a véleményünk a magyar labdarúgásban kontárkodó szakvezetőkről, önjelölt edzőcskékről, felforduló kövek alól előmászott klubtulajdonosokról és mindenekfelett az MLSZ vezetőiről. Az MTK öt év alatt elérte azt, amit ezek az emberek 20 év alatt megközelíteni sem tudtak. 20 év nem volt elég, hogy néhány tisztességesen működő utánpótlás bázist hozzanak létre, pedig egymilliószor meghallgattuk, hogy ez bizony a legfontosabb.

1989-1994 Laczkó Mihály, 1994–1996 Benkő László, 1996–1997 Laczkó Mihály, 1998–1999 Kovács Attila, 1999–2006 Bozóky Imre, 2006.02.27 – Kisteleki István. Akikre nem vagyunk büszkék.

Nem a tíz-, százmilliókat lopták herdálták el tőlünk, hanem a tegnapihoz hasonló, egy országot összekovácsoló sportsikereket, kissrácok példaképeit, 128 Németh Krisztiánt, teltházas BL meccseket, EB részvételt és rendezést. Most majd jön a gyomorforgató pöffeszkedés más sikereinek fényében, a Bozsik és Ollé program belemagyarázása.

Az MLSZ tíz- illetve húszmillió forintot ajánlott fel (pfff) az U19 válogatott premizálására, ha az a legjobb hat, vagy a legjobb három között végez. Volt külön bejelentés, dicsfényes sajtótájékoztató, szerpentin, pogácsa, rajtaütés az open bar-on, meg minden, tán még tombola is.

Sebaj, nekünk meg csapatunk van.

Egy csapat, aki minden szeretetet, buzdítást, támogatást megérdemel ha, és egyéb feltétel nélkül. Egy csapat, akinek vastagon ott van a helye Európában. Gyönyörű volt, srácok, köszönjük! Hajrá magyarok, irány Csehország!

211 komment

Címkék: h u válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr35573739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2008.07.18. 07:00:36

tőkéletes írás, mindenben egyetértek.
Hajrá fiúk!

bakító 2008.07.18. 08:00:39

Ugye a Sándor Károly akadémiát ugyanaz az ember működteti, finanszírozza és egyáltalán hozta létre, akit a Fradika önérzetes szurkolói úgy elutáltak, és aki helyett hordószónok politikusokat választottak.
Meg lehet nézni hol tart a Fradi, és hol tart az MTK. Én soha nem voltam egyik csapatnak sem a híve, de nem lehet szó nélkül elmenni a fejlemények mellett. Olyan regénybe illő példatörténet. És ha végre a politika kivonulna onnan ahol semmi keresnivalója, és hagyná hogy azok foglalkozzanak a dologgal akik elköltelezettek, és értenek hozzá, akkor sokkal előrébb tartana ez az ország.

És valóban tökéletes írás. És ha valaki fel tudná sorolni azok nevét akik részt vettek ennek a sikernek a megalkotásában azt nagyon megköszönném. Szerintem megérdemlik hogy az egész ország ismerje a nevüket.

Flankerr 2008.07.18. 08:22:07

Méltó írás az oldal első osztályú szinvonalához! Amikor magyar siker van, sehol egy durva poén (amit imádok..:), csak realitás, és a győztesek méltó ünneplése. Csak így tovább NST, csak így tovább U19!

U.I. a jövőnk fényes, a való jelenről lakmuszpapírként szolgált a tegnapi két UEFA meccsünk.....

drani 2008.07.18. 08:41:29

Csodálatos eredmény, így, hogy a németek is nyertek, továbbjutottunk! Tényleg egy igazi Csapat!

amire szerintem figyelni kell a továbbiakban, az a sok pontatlan passz, felíveléseknél pl 10-20 m-el a játékosok mellé érkezett a labda, valamint a cserék késői időpontja.

Szilu Bácsi 2008.07.18. 08:51:43

Csodálatos győzelem!
Remek írás!
Végre lehet ilyeneket írni a magyar fociról!
Csak így tovább!

tb 2008.07.18. 08:52:11

Annyit tennék hozzá, hogy az lehet, hogy a Sándor Károly Akadémia 2001-ben alakult meg, de az MTK-nál ez a tudatos munka azért jóval előbb kezdődött. '94-ben amikor kiesett az MTK az NB1-ből, akkor jött Várszegi. Bár igaz, hogy akkor még nem elsősorban az utánpótlásra épült, de az akkor elkezdődött profi építkezés következménye többek között az Akadémia. Pl az ETO, Honvéd jó 10 évvel később kezdett el így dolgozni, úgyhogy még jópár év, mire az ő munkájuk is beérik, és jó lenne ha a Debrecen is ebbe az irányba mozdulna, úgy látom, ott nem olyan fontos az utánpótlás, pedig akkor gyakorlatilag az egész ország le lenne fedve magas színtű nevelő bázisokkal, talán egy tehetség sem veszne el.

Amúgy nagy mák, hogy Németh Krisztián a gólvonal után ért a labdához, szerintem les lett volna

tb 2008.07.18. 08:56:18

Annyit még, hogy a győri utánpótlás Németh K. személyében azért már villantott (bár ezt a szót mostanában másra használják.. a velveten legalábbis) egy nagyot és Dudás személyében egy erős közepeset egyelőre

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.07.18. 09:03:16

A magyar labdarúgás nem jobb, és nem rosszabb, mint két hete volt. Ugyanakkor elértünk egy – nem túlzás – világraszóló sikert. Európa legjobb négy csapatába jutott a magyar U19 válogatott, egyben kvalifikálta magát az egyiptomi VB-re is. Ezeket a gondolatokat egy komplett generációnak ( na ez az, én 84-es vagyok és nem tudom helyén kezelni ezeket a meccseket, bízom abba, amit még sosem láttam, de most egy foci eb elődöntőben magyar csapatnak fogok szorítani, ez gyönyörű.

minden tiszteletem a fiúké, sisa tiboré és azoké, akik ott ülnek mellette a kispadon és a mtk-é is igen! hadd említsem meg a gulácsit, aki már most jobb, mint pepe reina!

(és ha már magyaros post, egy rossz gondolat, hogy a fradiban, aki a 3. évét kezdi az enbékettőben, ott mit csinálnak? narancssárga mezt, meg jamaikai játékosokat igazolnak, nem értem. én szeretem a reagge-t, de akkor is.)

ja és heinrich-nek is nagy grat, negyed ötkor megírni ezt, te ott leszel csehországban:D hajrá magyarok!!!

drani 2008.07.18. 09:39:50

jól láttam Keller józsit a kispadon?

Gabez 2008.07.18. 09:44:37

Nagyon ügyesek, nagyon jók a srácok! Remélem, nem csak ez a generáció, hanem a következő is, meg az azt követő is stb. De ha ugyanazok a szakik dolgoznak, akkor nyilván ez így is lesz. Kis pénz, nagy foci!

balu11 2008.07.18. 09:44:54

igen és hajrá! asszem ennyit tudok hozzátenni az íráshoz (meg persze a sikerhez)

meg annyit, hogy azért a Sándor Károly óta születnek akadémiák rendesen - pl. Sz.helyen az Illés Akadémia idén kezdi 2. teljes évét, és az U16, U17-es korosztályból kb. féltucat srác ott kergeti a lasztit...

szóval bízhatunk benne, hogy bővül a merítés.

bigchange 2008.07.18. 10:35:23

Számomra meglepően magas színvonalú meccs volt, elképesztő irammal, rengeteg párharccal, szép megoldásokkal. Jobb volt, mint sok topligás rangadó. Feltűnő volt, hogy mennyire felkészültek a fiúk fizikálisan és mentálisan, ráadásul a világ egyik legjobb csapata ellen kellett ki-ki meccset játszaniuk. Ezek a srácok nincsenek beszarva a téttől, duzzadnak az önbizalomtól, a csapatnak nincs gyenge pontja. Gulácsi a Litvánok ellen betlizett, de most, amikor nagyon kellett, hozta a meccset. Most már nyerjük meg!!!
A klubfutball pénzkérdés, abban sosem leszünk jók (max. kétévente egy főtábla a BL-ben), de erős, világversenyekre kijutó válogatottunk lehetne (mint a svéd vagy a horvát), ha legalább 10 olyan akadémia lenne, mint az MTK-é.
Sisa Tibi pedig a legszimpatikusabb ember az egész magyar fociban: szerénység, alázat, pedagógiai érzék, lelkesedés, szakértelem. Látszik, hogy imádja ezeket a kölyköket (láthatóan ők is őt).

montipájton 2008.07.18. 10:52:50

Heinrich,

a poszt azon mondatával értek tökéletesen egyet, hogy egyelőre nem kell pezsgőt bonatni, de kaptunk egy jövőképet.
Következésképp azzal nem értek egyet, hogy ez egy világraszóló siker lenne.
Ifjúsági versenyen bármilyen szép eredmény nem "világraszóló" siker. (Kivétel legfeljebb egy világcsúcs.) agy nálunk bárki felkapta a fejét korábbi korosztályos Eb-k eredményeire...?

Ezek a srácok csapatként felépítve és menedzselve valóban más dimenzióban vannak, mint amit az elmúlt 20 évben magyar csapattal kapcsolatban láthattunk. De ez még nem világsiker. Volt egy 84-es Európa-bajnok csapatunk is, Kovács Kálmán, Pinyő, Zsinka, Oravecz, Szélpál, tudjuk a folytatást.

Maradjunk annyiban: van esély, hogy srácok közül kerül ki egy európai szintű magyar felnőtt válogatott magja. (Ami azt illeti, a tegnapi góllövő Nagy Olivér most szorult ki az Újpestből és ment el játszani az NB II-be Pécsre. Úgyhogy még várjunk kicsit a továbbiakkal.)

az viszont százasig igaz, hogy bármilyen magyar labdarúgó sikertől elszoktunk. )))

montipájton 2008.07.18. 10:55:12

Ja, igen, az MLSZ-ről írtakkal is egyetértek, talán még ragozhattad is volna az ekézésüket. ))

bigchange 2008.07.18. 10:59:55

Ja és végre van két extraklasszis-jelöltünk: Németh Krisztiánnak már most a 2. számú csatárnak kéne lennie a Poolban Torres mögött. Mert ki jobb nála? Voronyin? Kuyt? Crouch? (Bár ő úgyis elmegy.) Ne vicceljünk! Szóval Rafa, kapj a fejedhez, semmi kölcsönadás, kezdőtizenegy!!!
Komannak is be kéne férnie valahogyan a Sampba.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.07.18. 11:15:51

monti,
azért világraszóló ez a siker, mert akik itt a jobb csapatokban sztárjátékosok, azok egyet lépnek előre és máris a világelitben találják magukat pl. Fernando Torres (a többiek meg átlagos topligás kezdőemberek 2 éven belül).

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.07.18. 11:16:53

bigchange,
aki a Liverpoolban manapság második csatárt szokott játszani, azt úgy hívják, hogy Steve Gerrard...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.18. 11:27:49

Üdv Monti,

márpedig ez akkor is az, a mi számunkra feltétlen, merthogy itt nem a CNN breaking news-ra gondoltam. Én egyébként simán felkapom a fejem például a spanyol utánpótlás eredményire, vagy a görögök tavalyi második helyére. De akkor másképp foglamazok: erre az eredményre a világ (Európa) bármely csapata lenne méltán büszke.

Nagy Olivérről annyit, hogy eredetileg Góliát-os, először Pécsen játszott, onnan került Újpestre - és most valóban megy vissza. Mindenesetre ez számomra az Újpestet minősíti, nem őt.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.07.18. 11:30:35

remek cikk...

Volt egy kósza gondolatom, hogy ezeket a srácokat bizony agyonnyomhatja a teher, melyet akasztottak magukra ezzel a győzelemmel, de aztán tovább agyaltam...

Tegnap az U-s csapatok gyámoltalankodása mellett egy önbizalomtől fűtött magyar gátdát láttam. A gyámoltalakodásra itt azt értem ami minden18-19 éves fiatalember sajátja, kiélezett helyzetben. Ami miatt nem jön össze egy finom csel ,egy utolsó passz és ami miatt lecsuszik a lövés.
Amieinkre is jellemző ez kivéve talán a németh, gulácsi, simon, koman quartettet. (nem véletlenül rajtuk látszik a határozottság persze). A németekre azonban nem. Reméljük a tegnapi győzelem ad egy lökést a srácoknak, hogy vegyék a vasárnapi meccset is, hisz nem mindegy, hogy kivel játszunk majd a döntőbe jutásért...

Ju még kiemelném Busai-t ki egyetlenegy párharcot veszített el mindössze tegnap:)

Azazello007 2008.07.18. 11:39:20

Szintet lépett a magyar futball, szépen lassan haladunk, de még évek kellenek a sikerhez felnőtt szinten -- ezt kéne valahogy megértetni a közvéleménnyel, illetve a vezetéssel. Én mindenesetre tegnap éreztem hosszú idő óta először (87-es vagyok), hogy milyen jó dolog SZERETNI egy magyar válogatottat, ami meg is érdemli.

(Ja és egy kis off: figyeltétek az elején a "becsületünk a hűségünk" feliratú zászlót? Furcsa dolog ez, mert Várszegit a Fradinál annak idején hát...hmmm...származásából fakadóan is sokat támadták az ultrák. Most meg egy ilyen zászlóval eljönnek szurkolni annak a csapatnak, aminek a nagy része éppen az MTK akadémiájának a büszkesége:-))) Egyébként mindegy, a lényeg az, hogy minél több magyar szurkesz legyen az elődöntőn!)

ApukadHUN 2008.07.18. 11:41:23

Emlékszem a stadionrekonstrukció kapcsán volt egy érdekes csörte Várszegi - MLSZ fronton. Várszegi azt mondta, hogy ő saját pénzen már felújítgatta az MTK stadionját, de adják a pénzt utólag, ráköltené az utánpótlásra.
Az MLSZ szerint ez így nem működik, így ha jól tudom nem kapott semmit. Magyarország rulez!
Sisa Tibor legyen szövetségi kapitány, hiszen Várhidi kisebb eredmény után is eljátszotta a megmentő és a nagy fiatalító szerepet. MLSZ alkalmazottként....

montipájton 2008.07.18. 11:45:48

Én Komanban látok nagyon nagy lehetőséget, olyan atletikusság, irányító- és lövőkészség jellemzi, ami tényleg ritka ennyi idősen. Látszik, hogy nem itthon nevelkedett.)) A mentalitása is eléggé ott van a szeren - bírnám, ha megfűznék, hogy ne ukrán válogatottként folytassa.

Pseudo 2008.07.18. 11:47:14

@Eric: ne vedd személyeskedésnek, de pont ez a hozzáállás az, amivel én nem tudok azonosulni: "hisz nem mindegy, hogy kivel játszunk majd a döntőbe jutásért". Pont hogy mindegy. Ha nyerni akarunk, le kell győzni mindenkit. Kicsit a 2000-es magyar vízilabdacsapatra emlékeztetnek ezek a srácok. Őket nem érdekelte, kit dob a gép, bedarálták. Ha az oroszok voltak, akkor őket, ha az olaszok, akkor őket. Ha bajnok akarsz lenni, nem érdemes arra blazírozni, hogy ki a gyengébb ellenfél. Mindenkit le kell győzz.

KeRTi · http://blog.gardenee.net 2008.07.18. 11:49:10

az UEFAnak és a Eurosportnak hála egyre többen nézik a korosztályos mérkőzéseket, nagyobb figyelmet kap a korosztályos EB :) ezért nagy siker a miénk, világraszóló, mert akinek tudnia kell róla, tud róla. biztos vagyok benne hogy figyelik már a kapusunkat külföldről, nem is beszélve a már kint játszó Komanról és Némethről, biztos nem rosszat fognak róluk mondani ha visszatérnek a klubjukba. (Ha már itt tartunk Kádár miért nem lehet ott? :S)

KeRTi · http://blog.gardenee.net 2008.07.18. 11:50:16

jah és off, 23án elődöntő, van valami nagycsoportos kirándulás tervezve? én személy szerint kimennék szurkolni a fiúknak :)

seabeast 2008.07.18. 11:58:06

Hát igen, mi lenne ha lenne még két három Sándor Akadémia kaliberű utánpótlás műhelyünk minimum kétszer ennyi ilyen jó fiatal tehetséggel mint amivel most rendelkezünk? Kéne egy ilyen központ nyugatra (Győr - készül is ott valami akadémia), Debrecen ( Góliát van ott ha jól tudom? Mindenesetre fel kéne turbózni anyagilag) meg Budapestre kettő. S ha mindegyik ontaná a SK Akadámiához hasonló tempóban a fiatalokat akkor abszolút nem lenne gáz.

davidmoyes 2008.07.18. 12:01:59

Istenem, de jó lenne az angolokkal játszani, vagy a görögökkel...

look_a_reindeer! 2008.07.18. 12:02:58

montipájton: Koman igenis hazai nevelésű játékos. 15 évesen az akkor még másodosztályú Haladás egyik alapembere volt.

davidmoyes 2008.07.18. 12:06:34

Ezt az MLSZ vezetősége és Kisteleki "ezt a tudást külföldről kell importálni" István miért nem olvassa?

shinigami 2008.07.18. 12:21:09

azert halkan megemlitenem h jopar eve letezett pesten egy BFC-nek nevezett utanpotlas nevelo egyesulet (aminek szinten volt olyan eve h minden csapata bajnok lett - de minimum ermes, nem emlekszem pontosan)
par szep ev utan megszunt mert nem volt penz es ha jol emlekszem a szakmai stab donto resze akkor atment az MTK-hoz

shinigami 2008.07.18. 12:25:20

amugy tobb ilyen akademia is van (elvileg) de ketsegtelen h a Sándor Károly a legjobb jelenleg
bovebben:
sportgeza.hu/futball/2aka080314/
(erdemes lehet az elso reszt is elolvasni)

da 2008.07.18. 12:43:37

Gosztonyi Kaposvarrol kerult 2 eve az MTKba..

montipájton 2008.07.18. 12:49:33

Ja, és Gulácsyt minél előbb betenném a nagyválogatottba. Szokja csak meg, hogy ő lesz tíz éven át az első számú kapus. Mert amennyit én láttam, az adottságai alapján ő lesz az...

sejhajrutyutyu 2008.07.18. 12:59:29

Ez így van. És amikor Várszegi megvette, meg akarta venni a Fradit akkor egy MIÉPES ficere állt elő és mondta: nem engedhetik, hogy idézem "idegengyökerűek" kezébe kerüljön az FTC. Erre most a szurkolók szimpátia tüntetést szerveztek egy nem magyar (angol,- me az mán jó nekünk!-) befektetőnek, aki magasról tojik a fradira.Még mindig itt tartanak az, MTK-s kiskölykök meg megnyerik a bajnokságot, szinte idegenlégiós nélkül. Nem vagyok egy MTK fan, de el kell ismerni. Remélem lesz még sok MTK hoz hasonló csapatunk!! Hajrá Magyarok!!!!

tb 2008.07.18. 13:00:45

Kerti: Kapusunk, Gulácsi, már külföldön van, ő is a Liverpoolban
Kádár pedig a Newcastle szerint sérült, és nem is engedték haza, hogy a válogatott orvosa is megvizsgálhassa

tb 2008.07.18. 13:05:59

azt azért hozzá kell tenni, hogy nemrég műtötték is, és lehet, hogy már tudna játszani, de szerintem egy olyan kockázat vállalás ami belefér egy felnőtt EB-n, már nem biztos hogy belefér egy utánpótlás tornán, a fejlődése szempontjából sokkal fontosabb, hogy teljesen felépüljön, minthogy egy esetleges rásérülés árán részese legyen a sikernek
talán lesz ő még válogatott kerettag felnőtt tornán, az majd kárpótolja

balu11 2008.07.18. 13:12:01

pujol:

Nyugaton van - Illés Akadémia (Szhely), nézz utána hány U16, U17-es válogatott srác jár oda...

és készül/indul Kispesten meg Felcsúton is (az utóbbiak mostanában állapodtak meg a Fehérvárral)

lehet, hogy van még több is, de a keleti országrészről kevesebb ismeretem van...

ApukadHUN 2008.07.18. 13:15:43

Fradista ismerőseimnek halkan és mosolyogva mindig azt dörmögöm a fülükbe, hogy:
-Várszegi takarodj! Várszegi takarodj!

Most majd egy kicsit hangosabban és jobban mosolyogva tehetem meg. Szeretem amikor az igazi fradisták magukat nyugtatgatják, hogy Várszegi csak a pénzt akarta a Fradiból... Hát milyen pénzt vazzeg?

Hogy örülnének most egy Kantának is, meg legalább egy MTK ifistának...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.07.18. 13:18:33

Kerti: persze tök jó lenne ha be tudnán darálni mindenkit, csak ez nem így megy.

Nem szerencsés párhuzamot vonni a foci és a vizilabda között. Utóbbiban van 4 legjobb csapat azt csókolom. Fociban viszont sokkal árnyaltabb a kép és bárki megverhet bárkit, úgyhogy igenis ha lehetne kívánni egy könnyebb ellenfelet kívánnék a fiúknak, nem pedig fejjel mennék a falnak. Még ha valóban olyan kemény is a kopakom mint gondolom...

Robinzonád 2008.07.18. 13:26:03

Világraszóló siker?
KEzdjük ott, hogy nagyon örülök a továbbjutásnak, de lenyűgözve nem voltam a mieinktől. ÉS azt is sajnálnám, ha ez lenne a magyar foci jövője - mármint nem az erdményt, hanem a játékot tekintve. Mert az nem volt. Engem a hideg rázott ki amikor a görögök megnyerték az EB-t 4 éve - és sajnos amit tegnap mutattak a fiúk az inkább ebbe az irányba indult. Persze ez még mindig jobb, mintha a bizonyítványt kéne magyarázni, mert az eredmény mindennél fontosabb, de azért az elfogultnál több, aki szerint Németh Krisztián helye Torres mellett van a Poolban...
(mellesleg a spanyolok elképesztő helyzeteket hagytak ki, ritkán látni olyat, hogy egy csatár 2méterről ne rúgja be az üres kapuba!!!)

Paul Newman Jr. 2008.07.18. 13:30:43

Háát, Robinzonád fiam, neked aztán gőzöd sincs a focihoz. Semmi. Nem bántásból, de tök komolyan mondom.

neeskens 2008.07.18. 13:37:33

Ha Szombathelyen,Felcsúton,Győrben stb.hasonló munkát végeznek,mint Agárdon,akkor talán elkezdhetünk reménykedni....

The AVE 2008.07.18. 13:42:09

Az mekkora hülyeség már, h MINDENKIT le kell győzni! Csak azokat kell, akiket a sorsolás hoz. És az ugye elég variáns...

zebulony 2008.07.18. 13:51:21

Mindenekelőtt gratulálok a srácoknak!
A cikkhez nem tudok mit hozzátenni, minden szavával egyetértek. Én az a generáció vagyok, akinek volt szerencséje sikerélményekhez is (80-as évek eleje), de aztán leszoktam a (magyar) meccsnézésről. Kivétel az MTK, az ő meccseiket néhány éve megnézem, ha van rá lehetőségem. (Amúgy Honvéd-drukker volnék - csak bő évtizede szüneteltetem - talán egyszer még lehetek majd az is.)
Évek óta várom ezt az eredményt, ahogyan azt is, hogy az MTK-s "gyerekek" bajnokok legyenek. Talán nem véletlen, hogy egy évben történt mindkettő.
Nem eszmefuttatni szeretnék, csak megköszönni, hogy ismét kedvelhetem a magyar focit - legalábbis egy részét.
Szóval köszönöm!

Robinzonád 2008.07.18. 13:52:11

Paul Newman Jr.,

elég meggyőzőek az érveid. És szépen felépített az érvrendszered. Tök komolyan mondom.

bigchange 2008.07.18. 13:56:35

Robinzonád! Csak azt mondhatom neked, amit Csetneki mond Pelikánnak: "Fogsz te még egy nagyot csodálkozni, pajtás!"
Tegnap ugyan szarul játszott (a korosztály legjobb védői szorongatták a tökeit, miközben egy szem ékként alig kapott labdát), de én élőben még nem láttam nála jobb magyar csatárt, pedig már iskolás voltam a Mezey-féle csapat selejtezőimeccsei és a 86-os brazilok elleni diadal idején. Gyors, erőszakos, okos, technikás, kétlábas, tud fejelni, gólerős, végül a legfontosabbak: hisz magában, nem fél senkitől, van benne alázat és ambíció.
Miért ne lehetne belőle klasszis? Csak mert magyar?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.18. 13:57:47

Mi ennek a sikernek a jelentősége? Sajnos Magyarországon hajlamosak vagyunk buksifejű kisgyerekként mindent azon lemérni, hogy beszél-e annak kapcsán "rólunk" a "Külföld". Ezért vannak azok a vélekedések, hogy egy ilyen korosztályos torna nem is igazán számít, hiszen "senkit sem érdekel".

Pedig baromira nem ez a lényeg. A lényeg az, amit heinrich ír, hogy ez nem egy kicsúszott siker, hanem 10-ből 10-szer pariba lennénk a spanyolokkal. Ráadásul mindez az U19-ben, ami, mint azt Sisa nagyon jól elmondta egyszer, hatalmas ugrás az U17-hez képest: itt már nem "gyerekek" játszanak, hanem gyakorlatilag felnőtt játékosok, akik már az "igazi" foci küszöbén vannak.

Hogy mit jelenthet ez a jövőre nézve? Ez a legnehezebb kérdés, de nem azért, mert ez "csak U19", hanem mert jellegénél fogva ez egy nagyon szűk metszete a labdarúgásunknak: lényegében egy "évfolyamot" jelent. Ha megnézzük a normális futballkultúrájú nemzeteket, még a legnagyobb sikereket elérő korosztályos csapatokból is általában csak 2-3 játékos lesz stabil nagyválogatott később. Mivel mi sajnos nem ilyen ország vagyunk, nálunk nyilván magasabb lesz ez a szám, de ahhoz, hogy egy hasonló siker lehetősége a nagyválogatott szintjén is meglegyen, egy 10 éves időszakon belül kb. 3-4 hasonlóan jó "évfolyam" kell.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen nekünk most igenis jó. Nekem pedig pláne, hiszen mivel jó magyarként valahol én is buksifejű kisgyerek vagyok, és most ilyeneket olvasgathatok:

www.redandwhitekop.com/forum/index.php?topic=224522.0

balu11 2008.07.18. 13:57:51

neeskens:

abszolút így látom - Agárd a minta, szerencsére 4-5 helyen már elkezdték követni

az lehet az első pozitív következmény/jel, hogy kevesebb lesz a magyar klubcsapatokban a légiós, mert szép-szép ez a külföldi-csapatokban-sikeresek-a-amagyarok dolog (meg nagyon kell is!), de hosszútávon szükség van egy legalább középerős hazai bajnokságra - ebben sokat segízhetnek szerintem az akadémiák: lesz képzett, fiatal "nyersanyag"

a "világraszóló siker" témához: ez igenis az. kérdezzük csak meg a spanyolokat, h nekik mekkora kudarc nem továbbjutni a csoportból... [tudom az felnőttEB, meg Nadal, meg mittomén miatt nem dőlnek a kardjukba a sportszurkeszek arrafelé, de a szakmaibeliek biztosan érzik a súlyát a betlinek...]

zoli27 2008.07.18. 13:59:30

Én is optimista vagyok.
Ez a válogatott tényleg nem jött volna létre a Sándor Károly Akadémia nélkül. És hála Istennek egyre több az Akadémia az országban. Ezeknek vannak külföldi kapcsolataik, úgyhogy a legjobbakat a kellő pillanatban kiiszik a nyugati klubok, ahol töretlenül fejlődhetnek tovább (szerintem Petryék idejében ez még nem így működött, így annak a granitúrának a nagy része beleszürkült a magyar színvonalba).

Gulácsi hatalmasat alakított tegnap, Németh Krisztián pedig egyszerűen zseniális! Ki emlékszik arra, amikor a gólunk után nem sokkal kb 4 védő között tartotta meg a labdát, és hozta magát lövőhelyzetbe 16 m-re a spanyol kaputól? (a lövés már nem sikerült jól). Nagy Olivér pedig hatalmasat alakított, mint jobb bekk (a góljáról nem is beszélve).

balu11 2008.07.18. 14:04:19

bedobásnál:

nagyon odabasz a link, köszi!

mindenkinek melegen ajánlott (nem csak Pool drukkereknek)

bigchange 2008.07.18. 14:08:01

Amúgy meg elég volt már a károgókból, a favorit Portugália és Spanyolország elleni ki-ki meccsekkel jutottunk a LEGJOBB NÉGYBE! Ha téged ez nem tölt el örömmel, ne nézz focit! Kit érdekelt a spanyoloknál az EB-n, hogy csak tizikkel verték az olaszokat? Vagy a VB-n az olaszoknál, hogy tizikkel nyerték a döntőt? Egy nagy tornán nem lehet végig parádézni, hasonló képességű csapatok között gyakran csak a pillanatnyi forma, a szerencse, esetleg a bíró dönt. Leszarom, hány helyzetük volt a spanyoloknak. Berúgták?

zoli27 2008.07.18. 14:13:12


www.redandwhitekop.com/forum/index.php?topic=224522.0

Ez valami átverés, vagy komoly??
Naggyon durva....!

bög 2008.07.18. 14:13:27

comment bedobásnál linkjében:

"My flatmate is hungarian - doesn't like football much the cunt
grew up with zoltan gera though."

:DDDDDDDDDD

Paul Newman Jr. 2008.07.18. 14:16:57

Már csak azért is világra szóló ez a siker, mert mostantól egy managernek nem úgy kell megkeresnie egy klubot, hogy jajmá, kezitcsókolom, van itt ez a srác, marha ügyes, még kazettánk is van róla... Hanem úgy, hogy van itt egy magyar utánpótlás válogatott srác 3 világeseménnyel a háta mögött, meg lehet nézni.

És ez Ausztráliától Zimbabwéig mindenhol oké, elképesztően kellett ez nekünk, már csak a fiatalok megítélésének szempontjából is.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.18. 14:16:57

robinzonád, nyilván jó érzés ellentmondani mindenkinek (mint besenyő pista bácsi), de hogy valaki az elmúlt 20 év legnagyobb futballsikerében is talál fanyalognivalót, az azért betyáros, nem gondolod?

még egyszer a lényeg: EZ nem egy kifutott eredmény, hanem egy tétmeccsen elért, keményen megharcolt, de tudatos győzelem volt. és EZ nem volt mostanában, de ha tudsz ilyenről, azt ne hallgasd el a hozzáértő közönség elől egy percig se.

kavics30 2008.07.18. 14:20:38

Nekem volt szerencsém a 84-es EB döntőt a helyszínen végigszurkolni, és a tizik után a papírból,vízfestékből és hurkapálcikából saját kezüleg készített zászlómmal ugrálhattam(10 éves voltam!)
abból a csapatból senki nem lett nagy játékos, mert a közeg visszahúzta őket.
A Fradi-Várszegi témához csak annyit, hogy amit Apukad dörmög kárörvendve, azt nem a fradisták kiabálták, hanem csak egy részük...pár ember! szerintem ez azért nem mindegy!

jó lenne egy hét múlva megint egy megnyert EB döntő után ugrálni a helyszínen, ezúttal egy igazi zászlóval a kezemben! :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.18. 14:44:42

- Nagyon örülök mindkét győzelemnek, de átfogó értékelést csak a torna lezárása után szeretnék adni - fogalmazott a szövetség irányítója, Kisteleki István.

- Ezért, bár a jó szereplés már egyértelmű, ne kapkodjunk el semmit, hiszen az Eb még további előrelépési lehetőségeket is kínál. Most csak annyit mondhatok, hogy alaposan megtervezett és megalapozott munka eredménye a siker, amelynek hasznát a magyar labdarúgás hosszabb távon érzi és tapasztalja majd. Az érdem sikerorientált, a hazai futballért szakmai és egyéb területeken dolgozó személyeké is, akik remekül működtek együtt. A csapat az MLSZ részéről minden támogatást megkapott, az az egység, ami a pályán mutatkozik meg, nagyon kemény háttérmunka gyümölcse.

Érteeed?? A csapategység az MLSZ munkájának a gyümölcse.

Robinzonád 2008.07.18. 14:45:53

Bigchange!
Miért ne lehetne belőle nagy kalsszis? Azt írtam volna, hogy nem lehet? Nem. Csak arra céloztam, hogy jelenleg van a Poolban (is) nála jobb. Ez talán még nem hazaárulás. Persze lehet.
És azt is leírtam, hogy örülök.
Azt is írtam, hogy örülök az eredménynek. Csak a faszom kivan attól, hogy akkor most mennybe megy a csapat. (pl: 10-ből 10szer pariban vagyunk a spanyolokkal.)
Én azt láttam (persze lehet, hogy a látáshoz sem értek), hogy kelletett a szerencse, nem is kicsi: béna spanyol kapus, aki kiejti a beadásokat (nem foghatatlan távoli bomba erejű lövéseket) béna csatár (Nsue MINDENT kihagyott, 2 méterre az üreskaput is).
benito: nekem abból van elegem, hogy képtelenek vagyunk reálisan látni az eredményeinket. Ha nyerünk, akkor örülni kell, (egyébként örülök, tekintetes bíróság, ez lehet enyhítő körülmény?) és különben kuss legyen vagy nem értesz a focihoz. Hazaáruló, aki semminek sem tud örülni. (Egyébként télleg örülök, tessék megkérdezni anyukámat is, ő mindig igazat mond, ha én néha hazudok is. De csak mer nemzetrontó kútmérgező vagyok!)
Ilyenkor Kuyt Németh Krisztiánhoz képest kétballábas kezdő.
Ha meg kikapunk, akkor nemzethalál van.

stécé 2008.07.18. 14:49:27

kavics30, mit csináltál 10 évesen Moszkvában? Kisdobos világkongresszus volt?

highvoltage 2008.07.18. 14:53:26

Jó cikk. És milyen igaz. Különös tekintettel a SK akadémia és az MLSZ "utánpótlás" stratégiájára.
A fagyi szurkolók meg verhetik egymás fejét a falba, hogy hol vannak ma az emtékás fiatalok, meg hol a fagyisták. Tetszettek volna nem elüldözni Várszegit. Most nemhogy fiatalt, de még magyart is csak véletlenül találni az FTC keretében.

Contitius 2008.07.18. 14:54:22

Egyetértek a többséggel, csodás eredmény! Én is azok közé tartozom, akik nem néznek magyar bajnokit, max. csak angolt (mert szép, pörgős) és a magyar válogatott meccseket (Mindig reménykedve, újra és újra erőt véve magamon, bár az olaszok és görögök elleni meccs szemet gyönyörködtető játékot hozott - tudom, barátságos, nem számít sehova, nem vették komolyan, stb. nekem mégis szép és magyar siker.)
Egyetlen dolgot hiányoltam a hozzászólások közül, ezt szeretném megosztani: Miért nem adta/adja egyetlen magyar TV-csatorna (sportTV) sem a csapat meccseit? Ennyire nem bíznak bennük, vagy ennyire nincs benne üzlet? Szánalmas, szerintem. Már egy hete nyomják a rég lefutott vizilabda EB ismétléseit, kívülről tudom az eredményeket, nem is beszélve a foci EB döntő 32. ismétléséről. Unalmas, van aktuális esemény is! Ez azért fáj különösen, mert pont a bolgárok elleni hétfői meccs időpontjában volt és nem akartam elhinni, hogy csak az uefa.com-on tudom követni, mi történik??? A média abszolut nem foglalkozik az eredményeikkel méltó módon. Nem mondom, hogy emeljük őket az egekig, hogy aztán aláhulljanak, de megérdemelnék az elismerést! Hajrá fiúk!

Checkpoint Charlie 2008.07.18. 14:56:36

Nagyon jó a szakmai munka az MTK-nál ez látszik, és remélem, hogy végre más csapatoknál is elindul egy hasonló színvonalú utánpótlás-nevelés.
Várszegi meg MTK drukker, azért kár lett volna elvárni az amúgy sem túl toleráns fradistáktól, hogy befogadják.
A jamaicai játékosok azért kellenek a Fradiba, mert egy jó utánpótlás gyümölcseit kb. 8-12 év, mire learatod, és időben nem tudnak utazni az angolok sem...

Contitius 2008.07.18. 15:00:03

Még1 dolog: döbbenetes volt látni, hogy a spanyol csatár, Nsue végigbőgte (!) az utolsó 5 percet, miután Gulácsi kifogta a szemét 2-szer is! Igaz, nagy adag jó magyar mák is kellett ahhoz! :)
Ez mutatja, mennyire sokat ért ez a győzelem/vereség!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.18. 15:00:43

"Miért nem adta/adja egyetlen magyar TV-csatorna (sportTV) sem a csapat meccseit?"

Mert a Eurosportnak van megállapodása az UEFÁ-val, gondolom.

balu11 2008.07.18. 15:01:38

Egész egyszerűen nem kell a negatívum egy ilyen siker után, sztem. Holnap, meg jövő héten, meg két hét múlva, lehet, hogy kikapunk, kiesünk - akkor majd lehet reálisan látni, higgadtan értékelni, szakmailag elemezni, ...

Egyébként azt veszem észre, hogy a "reálisan látni" kifelejzés mifelénk nem azt jelenti, hogy látni a negatívumokat IS, hanem, hogy valami akármilyen jó is, keresni kell benne valami rosszat. Szerintem a tegnapi meccs (és előzményei) reálisan nézve világraszóló siker [vagy ha maradni akarunk a nemzethalál, hazaáruló, ... frazeológiánál: néplelkület-emelő diadal - de inkább ne maradjunk...]

biztos van olyan spanyol szurkoló, aki Torres döntőbeli góljánál azt mondta "ennyi idő alatt már kettőt kellett volna vágni"

bigchange 2008.07.18. 15:02:45

Nem írtam, hogy hazaáruló vagy, sőt a magyar attól magyar, hogy károg:)) Én is utálom, amikor egy győzelem után mindenki vb-sikert vár, vereség esetén meg "ennél lejjebb már nincs".
Bojant, Messit, Torrest, Raúlt, Owent, Casillast be merték tenni csikóként, Németh nem érdemel esélyt 19 és fél évesen, miután 1-es meccsenkénti gólátlaga volt a reserve-ben (és előtte lenyomott másfél felnőtt szezont a bivalyerős nb1-ben is:))?

Contitius 2008.07.18. 15:06:34

"Mert a Eurosportnak van megállapodása az UEFÁ-val, gondolom."
Az első meccsünket nem adta az Eurosport sem. A spanyolt is csak a spanyolok miatt. Gáz. Szégyenkezhet a magyar média. Viszont nézhettünk egész este salakmotort, amiből már rég kiestünk. Biztos elkopott az EB döntős kazetta. :) Köszi.

danesdzsu2 2008.07.18. 15:06:48

Várszegi takarodj! Várszegi takarodj!

Robinzonád 2008.07.18. 15:07:35

Ok,Bigchnage szerinted miért nem játszik Németh a nagycsapatban? Azért mert jobb a többieknél csak (és itt most egy klasszikus magyros összeesküvéselmélet jön) vagy pedig mert még nem annyira jó mint a felsoroltak? (És nyilván nem a kora számít, ez is kiderül a felsorolásból.)
És ha már: mit is károgtam? Hogy szerencse IS kellett? Ez károgás?

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.07.18. 15:08:24

Contitius 2008.07.18. 14:54:22

sajnos az van szerintem, hogy nincs benne üzlet és így mindenki leszarja:(
Persze, hogy nemzeti ügy kellene , hogy legyen a válogatott, de a tvknek nem az úgy tűnik:(

The AVE 2008.07.18. 15:08:57

Az olaszok mellett mi vagyunk a sorozat másik veretlen csapata, 7-1-0 a mérleg. Legyőztük éles meccsen a portugálokat és a spanyolokat is. Ez már nem lehet véletlen! Annyi azonban árnyal a történteken, h a selejtezőt és az elitkört is hazai pályán játszottuk le, és most is ott érezhetik magukat a srácok (ami persze nagyon jó!).

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.18. 15:12:37

Az UEFA kizárólagossággal adta el a közvetítési jogokat, ez ellen nincs mit tenni.

Contitius 2008.07.18. 15:15:27

Az gáz. Köszi az infót, ezt nem tudtam.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.18. 15:20:08

Ráadásul, mivel a bolgárok elleni gólról azóta sem került elő egy kósza felvétel sem, nyilván egyáltalán nem volt kint közvetítő-stáb. Az meg anyagilag felvállalhatatlan, hogy egy magyar stáb egy meccsre kimenjen rendes közvetítést csinálni. Inkább örüljünk, hogy mostantól már az összes meccsünket láthatjuk.

KeRTi · http://blog.gardenee.net 2008.07.18. 15:20:21

úgy érzem néhányan eltévedtek az értékeléseket nézve.
ezt a csapatot mint ifi csapatot kell nézni, még mindig, bár felnőttválogatottságuk kapujában vannak, még mindig nem rendelkeznek elég rutinnal, ezért követtek el néhány -vagy több- hibát. de ugyanezeket már láttuk a többi nagy esélyestől is az ifjúságiak bajnokságán; ezek a hibák később eltűnnek, ahogy a játékos kiforr.

azt sem felejteném el, hogy többet jelent idén ez rendezvény, mint 20 éve, manapság nagyon fontos az utánpótlás, milliókat képesek gazdagabb nyugati klubok kifizetni tizenegynéhány éves srácokért..

szóval igen, ez fontos. igen, ez jó. igen, jobbak lesznek, idővel egyre jobbak lesznek.

így talán a világ legjobb focijában nemsokára kortárs mighty magyar futballistákról beszélhetünk majd, és nem fogunk fennakadni holmi lászlócsabákon... mert ugyan, kit fog érdekelni?

zoli27 2008.07.18. 15:25:45

Az Eurosport-nak a k.... anyját! Úgy volt, hogy a magyar-spanyolt meg a magyar-németet is élőben nyomják a sima Eurosporton, a végén a kettőből egyiket sem. Illetve a spanyol meccset nyomta az Eurosport2, amit kb 2 ember fog az egész országban.

Mindegy, meccsenként 2 Euro-ért lehet nézni élőben az uefa.com-on.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.07.18. 15:28:47

Minden tiszteletem a fiúké és minden döbbenetem a drukkereké, hogy sokadszorra is vígan robognak fejjel a falnak...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 15:28:56

Annyit azért hadd tegyek hozzá, hogy ez a csapat nemcsak a Sándor Károly Akadémiának, de a Mezey György által vezetett Bozsik Programnak is "terméke", annak a Bozsik Programnak, amelyet a Kisteleki vezette elnökségnek egyik első dolga volt LEÁLLÍTANI.

A Fradi kontra Várszegi ügyhöz: nyilvánvaló, hogy sehol sem szerencsés helyzet, ha két rivális klubnak egy városban azonos a tulajdonosa. Ez csak olaj a tűzre azon szélsőségeseknek, akiknek a racionalitás semmit sem számít.

Hajrá Fradi!
Hajrá magyarok!

kavics30 2008.07.18. 15:33:39

stécé- akkoriban ott tengettem gondtalan, boldog gyermekkoromat. az olilmpián is voltam. apám mesélte, mert nem nagyon emlékszem rá:) de arra, hogy az oroszokat vertük a döntőben arra már igen.

sejhajrutyutyu 2008.07.18. 15:36:43

Ahogy olvastam a linket, Gulácsit az angolok folyamatosan Gulasci írják. Sőt biztos vagyok abban, hogy azt hiszik a nevének köze van a gulyáshoz. Jó volt látni a tegnapi meccset, végre újra átélhettem, hogy alig akar letelni az a kurva utolsó húsz perc, és ezt csak a magyar érdekeltségű meccseken érzem. Mákunk volt, nem is kicsi, de a mai kiegyensújozott focihoz ez is kell -nézd az EB-n a törököket, és senki sem mondta, hogy nem érdemlik meg- Mi is megérdemeltük. Jó volt látni, hogy mennyi hazánkfia kiment, ez a hülye magyar milyen kicsivel is beéri, mert ki vagyunk éhezve egy pici sikerre. Csak a cikkben említett focifelelősök nem vették észre.

Májkül 2008.07.18. 15:50:23

Gondolom rajtam kivül már más is észrevette, hogy a magyar mezeken nincs rajta a játékos neve, ellentétben más csapatokkal. Miért? Szégyen a nemzeti mez viselése? Most biztos nem. Nincs 500 Ft/mez X 20 ráirni? Hihetetlen, de a felnőttek meccsén is megfigyelhető úgyanez. Az image épitéséhez ez is hozzátartozik. PR nélkül pedig pénz se lesz a fociban.

kroos 2008.07.18. 15:56:13

amugy nyertünk mi már ifi eb-t is, nem is olyan régen.

Paul Newman Jr. 2008.07.18. 15:57:47

Amúgy mit akarsz ezzel mondani?

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.18. 16:00:24

"Ilyenkor Kuyt Németh Krisztiánhoz képest kétballábas kezdő."

ez szentigaz, a labda hatalmas könnyekkel zokogni kezd, amikor a holland hozzáér.

robinzonád, senki nem akar bántani, csak abban tér el a véleményünk egymástól, hogy ez nem egy zte-mu, hanem valami, aminek értéke és jelentése van.

Paul Newman Jr. 2008.07.18. 16:04:10

(...) hanem a játékot tekintve. Mert az nem volt. Engem a hideg rázott ki amikor a görögök megnyerték az EB-t 4 éve - és sajnos amit tegnap mutattak a fiúk az inkább ebbe az irányba indult.

Robinzom komám, nem azzal van a problémád, hogy a bulgárok is piros-fehér-zöld és ettől kicsit megkavarodtál? Máskülönben nem értem, hogy írhatsz le ekkora baromságot.

kroos 2008.07.18. 16:06:11

,,nem egy zte-mu, hanem valami, aminek értéke és jelentése van." hát bovs benito de nekem máig könnyes lesz a szemem ha meglátom azt a gólt....

kroos 2008.07.18. 16:08:20

bocs de annak idején amikor Fischer Pali az Ajaxba igazol biztos voltam benne (mint itthon még nagyon sokan) hogy aranylabdás lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 16:10:57

"ez nem egy zte-mu, hanem valami, aminek értéke és jelentése van." (_benito)

Ahogy a német mondja: goldene Worte! Arany szavak!

Contitius 2008.07.18. 16:11:37

A felnőtt csapat mezén 2 ok miatt nem lehetnek nevek:
1, minden meccsen máson van, így olcsóbb, nem kell újranyomni
2, már úgyis mindenki ismeri őket :)
Mindenki döntse el maga.
Viszont a fiatalok megérdemelnék, de remélem nem lesz rá szükség, mert (2,) előbb tanuljuk meg a nevüket !

kroos 2008.07.18. 16:12:39

Annak a meccsnek igen is volt értéke és jelentése is.

Robinzonád 2008.07.18. 16:16:32

Abban nem tér el a véleményünk, hogy ez valami, aminek jelentése, értéke van. Abban tér el, hogy mekkora ez az érték. Én óvatosabb vagyok ezzel kapcsolatban. De persze tök jó, és sok ilyet, százat, ezeret!
Inkább ez a szélsőséges mentalitás zavar, ahogy a teljesítményünket értékeljük. (akiknek tegnap óta az az oltárán a Sándor Károly akadémia áll, hol voltak tavaly, amikor az MTK a kupában égett a 0. fordulóban egy nevesincs csapattal szemben? Ez nem káröröm, csk színezi kicsit a rózsaszín képet.)

bakító 2008.07.18. 16:19:32

Az a pool szurkesz fórum nagyon komoly!!! Ja és nekik is feltünt, hogy mennyi MTK-s srác van a kezdőnkben. Egy normális emberben ilyenkor felbuzog a nemzeti büszkeség, főleg hogy a foci kapcsán ez vajmi kevésszer adatott meg nekünk az elmúlt 25 évben. Ilyenkor azért nehéz hideg fejjel elemezni a meccset, de amit a játékról írt Robinzonád, az nagyon nem igaz.

Egyrészt ez nem egy felnőtt bajnokság, és a többi csapaton is látszik hébe-hóba valami töketlenség, viszont megkérdőjelezhetetlenül ez a világ élvonala. Ezek a legígértesebb játékosai egy generációnak, és ugyebár itt vagyunk a legjobb négyben.

Másrészt ha azt vártad, hogy a spanyolok ellen majd valami fölényes labdabirtokláson alapuló rövidpasszos játékot fogunk produkálni, akkor tényleg gyakorolnod kell még a meccsnézést. Nem atom bekkelős, pontrúgás specialista csapat a mienk, a támadások formásak és gyorsak, az emberek jól helyezkednek és jól látnak a pályán, 3-4 év múlva meg remélhetőleg tökéletesen meg is fogják csinálni amit elgondoltak (most még ez nem mindig van így). Jó a kapus, jó a védelem, jó a középpálya és van egy klasszis csatárunk.

Harmadrészt a pool kezdőjébe bekerülni igen komoly feladat. Rafa Benitez igen-igen ritkán ad esélyt tapasztalatlan ifjoncoknak, de remélhetőleg előbb-utóbb ez is bekövetkezik. Jó irányban vannak ezek a fiúk, de még nagyon az út elején, és nagyon sokat kell melózniuk, hogy Dirk Kuyt a kispadra szoruljon.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.18. 16:28:38

Robinzonád, talán bocsánatot kéne kérniük a fiúknak, hogy csak 1-0-ra verték meg az utóbbi húsz év két legkomolyabb európai utánpótlás nevelő országának Spanyolországnak és Portugáliának válogatottját. Egy olyan spanyol válogatottat vertünk meg, amelyikben két-három stabil La Liga játékos is játszik, egy olyan játékos góljával, akire Újpesten nem tartanak igényt!

"A Fradi-Várszegi témához csak annyit, hogy amit Apukad dörmög kárörvendve, azt nem a fradisták kiabálták, hanem csak egy részük...pár ember! szerintem ez azért nem mindegy!" - igazad van. A baj csak az, hogy nem hallottuk a jóérzésű Fradi drukkereket, akik elutasították volna a burjánzó zsidózást. És a hangos kisebbség miatt már ott tartunk, hogy csak a szélsőséges brigád jár ki a Fradi meccsekre is, akik magukat tartják a többségnek és az "igazi" fradistáknak, valamint az "igazi" magyaroknak is. De ez már a futballon túlmutató probléma és ide tartozik az is, hogy Tomcat úgy kezdi minden mondatát: " a többség úgy gondolja, hogy ...".

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 16:29:14

@barnetta:

Az egy kicsúszott eredmény volt. A visszavágó mutatta meg legvilágosabban. Meg a ZTE azévi szereplése az UEFA-kupában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 16:31:21

"A baj csak az, hogy nem hallottuk a jóérzésű Fradi drukkereket" (popp)

A jóérzésű Fradi-drukkerek ízléstelennek tartották (volna), hogy belemenjenek ebbe a témába.

KeRTi · http://blog.gardenee.net 2008.07.18. 16:33:31

Csöncsön világított rá a lényegre: ez a magyar csapat nem "kicsúszott" eredményt produkál sorban, megverték a portugálokat, a spanyolokat! Ez felkiáltójeles, ez valami. A hatását biztosan érezni fogjuk később is, és ha jön még egy-két ilyen jó generáció, akkor a világ élvonalába is kerülhetünk velük. Ez tény... csak jöjjön a többi generáció is..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.18. 16:35:09

"A jóérzésű Fradi-drukkerek ízléstelennek tartották (volna), hogy belemenjenek ebbe a témába." - akkor viszont ne csodálkozzanak, hogy a szélsőségesekkel azonosítják a Fradi táborát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 16:36:15

"és ha jön még egy-két ilyen jó generáció" (KeRTi)

Kistelekiék minden tőlük telhetőt elkövettek, hogy ne jöjjön. :-(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 16:38:39

@popp:

Ez a szokásos "elhatárolósdi". Az az igazság, hogy nem az egyes szurkolóknak, hanem a szurkolói csoportoknak kellene világossá tenniük, hogy hol a határ. Én kimondhatom, hogy szerintem a zsidózás olyasmi, ami semmi esetre sem fér bele semmilyen szurkolásba, de kit fog érdekelni?...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.18. 16:38:47

"A jóérzésű Fradi-drukkerek ízléstelennek tartották (volna), hogy belemenjenek ebbe a témába." - akkor viszont ne csodálkozzanak, hogy sokan a fasisztoid hangadókkal azonosítják a Fradi táborát. Mindezzel nem azt mondom, hogy Honvéd vagy az Újpest szurkerek zászlóin ne jelennének meg nácisztikus jelképek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.18. 16:40:14

na ezt legutóbbi hsz-t csak azért hánytam ide, mert kicsit lassan üzemel az internet.

bakító 2008.07.18. 16:52:26

Csöncsön: Nagyon sajnálatos, hogy a legpatinásabb magyar klub ilyen mélységekbe süllyedt, de nagyon örvendetes, hogy a legsunyibb és legprimitívebb érzelmekre játszó mindenkori fradi vezetés, és a nagypofájú bunkó horda elegye kitermelte a maga gyümölcsét.
Kontrasztként álljon itt ez az EB tele MTK fiatalokkal.

Nem kell Várszegit a mennybe meneszteni, ő csak hosszú távon gondolkodó, enyhén elkötelezett pénzember. Ilyet kívánok minden magyar klubcsapatnak.

krakéler 2008.07.18. 16:55:52

"Egy csapat, aki minden szeretetet, buzdítást, támogatást megérdemel"

AMELY!!!

Robinzonád 2008.07.18. 17:12:03

Paul Newman
igen, bocs télleg a bolgároakkal keverem a mi világverő fianinkat, nem is tudom, hogy lehettem ekkora barom?! Pedig mi télleg tök látványosan jácottunk.

popp
Igen, arra gondoltam, kérjenek bocsánatot a fiúk, szerinted ez túlzás?

Mindenkitől elnézést! Hibáztam, rossz véleményt mondtam, nem tudom mi történhetett velem. Az utolsó szó jogán: mindenkinek igaza van.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.18. 17:24:08

Robinzonád, azért megsértődni nem kell. Gondolom mindannyian tisztában vagyunk a magyar foci helyzetével, és azzal is , hogy egy U19-es siker, még nem jeleti azt , hogy vár ránk Dél-Afrika. De azt is őszintén megmondom, hogy foci nem csak a dribliből áll és nagy dolog , hogy lyan csapatok ellen nem kaptunk gólt, mint a portugál vagy a spanyol, miközben mi azért egyszer betalálunk.

De tudod mit, ha úgy nyernénk egyszer egy felnőtt EB-t, mint a görögök 2004-ben, bizony leszarnám a mutatott játékot.

danesdzsu2 2008.07.18. 17:29:59

Robinzonád: megbocsátok, de most légyszíves menj át egy spanyol fórumba, és magyarázd meg nekik, hogy az utánpótlási rendszerük csődöt mondott, még ettől a borzasztóan gyenge magyar csapattól is kikaptak, egy számukra élethalál-harc meccsen.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.18. 17:36:28

visszatérve a csapatra, Nagy Olivér teljesítményétől (nem csak a gól miatt!) még mindig nem térek magamhoz. hogy volt pofája JOBBHÁTVÉDKÉNT ekkorát játszani???

rizla 2008.07.18. 17:52:24

na azért annyira szuperül nem játszottunk. ez a durva, hogy biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal jobban is tudunk, mert úgy egyébként sem volt egy különösebben nagy meccs, és mégis sikerült megverni egy többszörös bajnokot, a világ utánpótlásban legerősebb országát. pedig sem koman, sem németh nem brillírozott (bár utóbbinak fantasztikus felvillanásai azért akadtak).

"Az egyetlen szívfájdító része a dolognak az az, hogy tegnap egy MTK – Spanyolország meccset láttunk."

annyira nem szívfájdító, végülis németh is győri, az MTK szépen összegyűjti az ország tehetségeit, amit sokan fújolnak, pedig természetes: a legjobbak menjenek csak a legjobb akadémiára. az persze valóban szívfájdító, hogy egyelőre kevés a bizonyítottan világszínvonalú hely..

díszbohóc 2008.07.18. 17:55:09

Valami fatalis veletlen folytan nem vette fel valaki a teljes meccset? Esetleg torrent? Mert azert ez a masfel perces video nem vigasztal...
Meg azert megprobalom az UEFA honlapjat, ott van valami video...

rizla 2008.07.18. 18:02:04

egyébként egyszer az életben nekünk is lehet szerencsénk futballmeccsen. hadd ne soroljam, hányszor nem volt. elég annyit, hogy 54.

LCD 2008.07.18. 18:05:21

Ha valakit érdekel a németek elleni meccs, akkor három személynek van hely az autómban. Indulás vasárnap este, meccs után haza. Foci-knédli-sör...

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.07.18. 18:32:10

off:

"egy üzbég klubcsapat, a csak 2005-ben alapított PFC Kuruvcsi az FC Barcelonától vásárol játékost, a kameruni Samuel Eto’o-t. A Barcelona világsztárja a hírek szerint 40 millió euróért igazol Taskentba, fél évre..."

???

on

tb 2008.07.18. 18:53:01

"bocs de annak idején amikor Fischer Pali az Ajaxba igazol biztos voltam benne (mint itthon még nagyon sokan) hogy aranylabdás lesz. "

hát én Kozmáról is azt hittem amikor a Liverpoolba ment, meg persze a Póczik Jóska Antwerpenbe igazolásakor is

Miluka74 2008.07.18. 18:54:40

Gratulálok a fiuknak a sikerhez talán lesz egy nagy csapat bár a cikkel egy szempontból nem értek egyet azon szerencsések közé tartozom hogy edzője voltam a Koman Volinak és a Bajner Bálintnak is így jól ismerem a korosztályt persze hogy jól dolgoznak az MTK-nál de ébredjünk már fel ezek a srácokat 15-16 éves korukig ki tanította focizni ??? Mert akkor kerültek oda hozzájuk és nem 2-3 év alatt tanúltak meg focizni !! Miért nem említjük meg pl a Győri utánpótlás edzőket vagy a többi vidéki edzőt akik 5 éves koruktól 10-11 évet dolgoztak a gyerekekkel ??

tb 2008.07.18. 18:57:25

igazad van, de szerintem többen megemlítettük (a győrit pl én is)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.18. 19:05:06

@Miluka

Egyszerűen azért, mert ilyen mélységig nem ismerem a magyar utánpótlást, hogy mindenkinek meg tudjam nevezni 2-3 utánpótlás edzőjét, ha tudnám, hidd le megtettem volna.
Nem titok, az MTK magához veszi az egyes korosztályok legnagyobb tehetségteit, természetesen nem nálunk nevelkedett mindenki 6 éves kora óta, de a modellt mégis ők valósították meg, nem nagyon lehet máshoz kötni.

Miluka74 2008.07.18. 19:15:24

Jó az amit csináltak nincs is ezzel gond szerencsére Szombathelyen is van most indult az Illés Akadémia ahova az ország minden részéről jönnek gyerekek de a honlapon azt is feltüntetjük hogy ki volt az illető nevelőedzője és melyik egyesülettől jött ez hozzá tartozik a korrektséghez úgy vélem a Németh Krisztián pl győri nevelés az úriember aki az edzője volt a múltkor mesélte hogy mikor nézte a tv-be az Ujpest : Fehérvár meccset a két csapatba 11 olyan játékos volt aki az ő keze alól lett NB I-es labdarúgó, és az ezer Németh Krisztián cikkből sehol sincs a neve és hányszor találkozol az MTK-val ? A Bajner Bálint West Ham-be igazolásánál mindenhol lehetett olvasni hogy a szombathelyi Lurkó nevelés. Nem nyilatkozták azt a Soproniak hogy az ő játékosuk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.18. 19:23:40

Milán,

küldtem egy mailt a kommenteddel kapcsolatban.

kavics30 2008.07.18. 19:26:10

popp részben igazad van, de én akkor úgy ítéltem meg, hogy a "várszegi takarodj" féle csapattal szemben tehetetlen voltam. Ezért beszüntettem a mérkőzések látogatását. Több, mint 10 év hazai, vidéki és külföldi túráival a hátam mögött. Talán az idén visszatérhetek majd...talán...Ezzel tudtam demonstrálni, hogy nem értek egyet az akkori folyamatokkal. De szerintem itt és most inkább a csapat sikerével kell foglalkozni.
Kifejezetten örülök Miluka hozzászólásának, mert szerintem sem csak egy akadémia sikere ez a csapat! Az MTK utánpótlása egy kiugrási lehetőséget teremt a tehetséges gyerekeknek. Megfelelő anyagi és szakmai háttér, rátermett menedzsment, jó nemzetközi kapcsolatok és főleg hitelesség a külföldi klubbok felé!
Nézzétek meg, hogy hány szlovák, cseh, lengyel, albán és pesze szerb játékos játszik nívós bajnokságokban! Van persze, aki kiugró tehetség, de azért az is sokat számít, hogy a magyar focisták renoméja nem valami fényes...lásd a dombi féle, "edzészavaró" történetek.
Ez a csapat ezen a téren talán sokkal többet tett a magyar fociért, mint amennyit majd a csapattagok egyéni karrierje tehet majd a jövőben. Persze én is nagyon remélem, hogy 2-3 játékos kiugróan sikeres lesz nemzetközi szintéren!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 19:33:15

"Ezzel tudtam demonstrálni, hogy nem értek egyet az akkori folyamatokkal." (kavics30)

A Fradi-gyűlölők számára mindez azonban úgy jön le, hogy "lám, aki kint van a stadionban, az mind zsidózik".

Egyik belső ellenállási forma sem igazán megfelelő sajnos.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.18. 19:38:49

Kezd eléggé off topic szaga lenni :) Annyit azért én is megjegyeznék, hogy ez messze nem a szurkolók dolga, a klubnak kellett volna - még tíz évvel a Várszegi ügy előtt - fellépni az idióták ellen, és felelni a tisztességes szurkolók biztonságáért és komfortérzetéért. Persze Furulyás mester kvalitásai eddig nem terjedtek.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.18. 19:39:41

"Három percnek kellett eltelnie, hogy valami magyar szemnek teljesen szokatlan dolgot lássunk. A letámadó spanyolokkal szemben Debreceni nem bikkantotta ki a labdát taccsra, hanem Nagy Olivérhez gurított, és jobbhátvédünk úgy bőrözte fel a rárontó spanyolt, hogy még két másik labda is elfért volna."

img363.imageshack.us/img363/7415/01cs9.gif

Paul Newman Jr. 2008.07.18. 19:45:21

Az NST - kiváló. Az U19 válogatottunk bámulatos. Bedobásnál videója - priceless :))

Gordiusz 2008.07.18. 19:53:03

Az eddigi akadémiák Magyarországon:

Agárd - Sándor Károly A. MTK)
Felcsút - Puskás Ferenc A. (Fc Fehérvár)
Győr - Fehér Miklós Akadémia (Győri ETO)
Szombathely - Illés Akadémia (Haladás)
Budapest - Magyar Futball Akadémia (Bp. Honvéd)

Működik ezenkívül még a Vasas Akadémia, Dalnoki Akadémia. Kialakítás alatt van a gyulai (Grosics Akadémia) és - Matyi Dezső jóvoltából - a pécsi is. Az angolok feltett szándéka továbbá a Fradi Akadémia, de hallottam már Diósgyőrben is gondolkodnak hasonlóról. Debrecenben egy vegyes módszert alkalmaznak és Dzsudzsák példája mutatja, hogy nem is teljesen eredménytelenül.

Mindez csak az elmúlt pár év eredménye.
Ezek az akadémiák több száz gyereket jelentenek, akiket komoly kiválasztás előz meg (egy gyerek nevelési költsége nem kevés - MTK-nél pölö 3 millió/év a klubok ezért 2x meggondolják kibe is fektetnek ennyit) és akiket kitűnő körülmények között, korszerű edzésmódszerekkel képeznek. Ezekből a játékosgyárakból pedig évente néhány kiugró tehetség törvényszerűen kikerül. rájuk épülhet a mindnekori válogatott. A mostanui U19-es sikere a fenti erőfeszítések első kézzelfogható eredménye. Szóval ez az első jel, de hosszú-hosszú évek böjtje (és szégyenkezése után) a következő években Magyarországra állandó szereplőre számíthatnak nemzetközi foci porondon.

Paul Newman Jr. 2008.07.18. 19:55:35

Első lépésnek kiváló, én csak az ellen 'lázadoznék', hogy az Akadémiák alapítványi keretek között működjenek (mintahogy), előbb-utóbb ezen a szinten tovább kell majd lépnünk.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.18. 19:58:41

Ja igen, megy a csodáskodás, hogy Nagy Olivért miért engedte el az Újpest Pécsre: szerintem szép pénzt kaphattak érte. Matyi Dezsőt bőven lehet kritizálni sok mindenért, de ha belekezd valamibe, azt nagyon komolyan csinálja. Nem lepődnék meg, ha a Pécs előbb lenne nb1-es mint a Fradi.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.18. 20:00:12

PN Jr.

hát, ha pl. az IKEA működhet alapítványként, akkor egy foci-akadémia is. pontosan mi a bajod ezzel?

rizla 2008.07.18. 20:04:09

azért az sokatmondó, hogy nálunk csak most éledezik az utánpótlás, és ilyen eredmények is benne vannak a csapatban, pedig jóval kisebb a merítés, és azért egyelőre meglehetősen gyengébb az infrastruktúra, mint máshol.
a magyarokból sosem fog kihalni a futballhoz való tehetség. sajnos a lustaság, és a kicsinyesség sem, de ez utóbbi ellen lehet küzdeni.

Paul Newman Jr. 2008.07.18. 20:06:15

Egyszerűen az, hogy a támogatókra van utalva - azaz ki van szolgáltatva a politikai és egyéb szeleknek (Mol, Otp, CBA, PRO- AURUM Vagyonkezelő Zrt. stb. )

2) Alapítvány csak másodtevékenység formájában folytathat profitorientált tevékenységet, márpedig egy Akadémia jó esetben üzleti alapon működik. Eladjuk Németh Krisztiánt, és az árát visszaforgatjuk a fejlesztésekbe - Agárdon konrétan egy új műfüves pálya épült a befolyó összegből.

nou san trafford 2008.07.18. 20:22:59

A rizla-Robinzonád pengeváltás kimoderálva.

Hitchiker 2008.07.18. 20:28:27

ez a videó elképesztő :D simán lehetne egy nba-s poszter féleséget csinálni belőle ha lenne egy közelebbi kép valamilyen fotóstól

valaki nem tudja belinkelni hogy a magyar korosztályos válogatottak milyen eredményeket értek el az utóbbi pár évtizedben? talán az egy kicsit pontosítana a képen hogy mit is jelent ez a siker és hogy mit várhatunk még
köszi

rizla 2008.07.18. 20:32:48

hitchiker: 2 éve az U17 (ugyanez a csapat) szintén kijutott a 8csapatos EB-re, én ennyit tudok hozzátenni.
(a csoportból sajnos nem jutott tovább)

nou san trafford 2008.07.18. 20:38:36

Egymás hülye barmozása nem része a vitakultúrának. Ennyi.

Robinzonád 2008.07.18. 20:43:41

rizla
sajnos nem olvashattuk a válaszodat, (ami nyilván teljes mértékben megállta a helyét), de akkor személyeskedés nélkül:

Szerinted a Németh K. befér a Poolba, szerintem meg a Rafa Benitez szerint még nem. Mi ezzel a gond? Miért kell ezért pofozkodni? Vagy máshol fáj?

Robinzonád 2008.07.18. 21:05:11

nst,
ha nem, akkor előbb kelletett volna lépni...

drani 2008.07.18. 21:28:31

nem nyugszanak a srácok a kimoderálás után sem, igazi rosszcsontok

BruceWayne 2008.07.18. 22:18:34

Off
azt magyarázza már el végre nekem valaki, hogy a magyar mezeken miért ugyanaz a számozástípus van 20 éve??!!! az Adidas 2 évente jö ki új dizájnnal és garnitúrával, és mindig újfajta számozási stílussal, de nekünk mindig ez a hoki amerikaifocis szar van??? hozzánk miért nem a gyártó által beszámozott mezek jönnek vagy miért nem olyat nyomatunk rá itthon?

példa:
www.prosoccer.com/common/productImages/5340.jpg

socceruniform.ca/images/spain_home.jpg


nekünk meg ugyanaz a szögletes ratyi 20 éve?

www.sporting-heroes.net/files_footballworldcup/HAJNAL_Tamas_20051008_GH_L.jpg


vagy ez csak engem nyugtalanít már hosszú évek óta???

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.07.18. 22:21:23

Nera,
szerintem ez nálunk hagyomány, mert a meztípus nálunk is mindig az új fajta, csak a szám a régi.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.07.18. 22:22:41

Mi már akkor retrók voltunk, amikor a retró még be se jött:D

danesdzsu2 2008.07.18. 22:48:23

Szerintem ne is változassanak rajta, már egész megszoktam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 23:21:07

Ha ez a feltétele, hogy nyerjünk, akkor ne is, naná.

rizla 2008.07.19. 05:45:45

robinzonád: lényegében azt írtam, hogy egy meccs alapján faszság megítélni egy játékost, te pedig ezt tetted, ezzel tanúsítva hozzánemértésedet. remélem így elég cizellált.
(a barmozás meg kb akkor személyeskedés, ha elismered, hogy az vagy.)

"Szerinted a Németh K. befér a Poolba, szerintem meg a Rafa Benitez szerint még nem"

ki mondta, hogy befér a liverpoolba? én nem. 19 évesen úgy általában elég kevesen. kb a korosztály 99,5%-a nem. egyébként a szakemberek véleménye szerint helye lenne a keretben, és ezt elég sok benitez nyilatkozat is alátámasztja.

nst: fájdalmasan puhapöcs lettél, mondjuk ilyen gyenge cikkek mellé ez dukál is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.19. 06:29:54

"A rizla-Robinzonád pengeváltás kimoderálva." - vazzeg, hogy mindig lemaradok a vaskos csörtékről.

bakító 2008.07.19. 08:42:31

Ha már felvetődött ez az alapítványi forma, akkor én meg is lepődtem, hogy ez/ezek az akadémiák így működnek. Egyrészt ebből a jogi formából a legnehezebb pénzt kiszervezni (nem lehtetlen de ne legyünk rosszmájúak), tehát a szervezet célja nem a profit termelés, hanem a játékosnevelés. Másrészt ismét bebizonyosodott, hogy fájdalmasan keveset tudok ezekről az akadémiákról.

A magyar sportsajtó silány minősége miatt esélyét sem látom, hogy erről többet megtudjak, ezért (most nyelvcsapások jönnek), már csak abban bízhatok, hogy az NST kanyarít erről valami posztot.

Megrögzött nem adok 1%-ot senkinek létemet is módosítanám egy diósgyőri akadémia megjelenése esetén. Ez az amire akkor sem sajnálom a pénzt ha a felét ellpoják.

Gordiusz 2008.07.19. 10:16:55

Szerintem nagyon tanulságosak az MLSZ honalpján olvasható vélemények:

www.mlsz.hu/

Egyszeriben, hirtelen mindneki részt akar a sikerből és úgy tesznek mintha az rajtuk múlott volna, függetlenül attól, hogy többségük a magyar foci züllesztésében az elmúlt évtizedekben tevőleg részt vett. Egyedül Szima Gábor nyilatkozata képez ez alól kivételt. Ahogy - teljesen jogosan - mondta is az utánpótlás válogatott(ak) sikere Várszegi Gábor érdeme. És bár nem vagyok naiv, de az volna a minimum, hogy ezt a T. MLSZ is belátná és az érintettek nem saját fényezésükre használnák fel az ölükbe pottyant eredményt.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.07.19. 10:38:26

OFF

forrás: goal.com - lehet előre röhögni:)

'News daily Sport claims that Samuel Eto'o could replace Fernando Torres at Liverpool should El Niño leave for Stamford Bridge. Didier Drogba would complete the triangle by moving to Camp Nou.'

MUHAHA LOL:DDD ezek tényleg válogatás nélkül minden szutykot kinyomnak az oldalra:)))

Azazello007 2008.07.19. 10:49:55

Jól van, nyugi emberek, nyertünk, ez a lényeg, Robinzonád duzzogjon, Rizla meg pöppentsen csak rá egy méretes rakétára, megfellebbezhetetlenségének teljes tudatában:-)

kamuka 2008.07.19. 11:16:31

Újságban azt olvastam, hogy a német-magyar meccs ezek után nyugis lesz. Én nem hiszem. Szerintem mindkét csapat nyerni akar (ha nem így lenne, el sem jutottunk volna idáig). Remélem, igazi ki-ki meccs hangulat lesz. A spanyolok ellen is tudtunk nagyot alkotni, ezt még ők is elismerik, hát miért ne ismételhetnénk meg? Kész élvezet volt nézni csütörtökön, és remélem, hogy még ennél is tudunk jobban játszani. Mit érnénk el, ha Koman és Németh Krisztián egyszerre brillíroznának? Na ezt még nagyon várom.

BruceWayne 2008.07.19. 11:26:37

index címlap:
"Továbbjutottunk, örüljünk neki
A magyar utánpótlás-válogatott a bolgárok után a spanyolokat is legyőzte, még gólt sem kapott, 24 év után jutott újra az Európa-bajnokság elődöntőjébe. Akkor a végén megnyertük a tornát."

ezt az utolsó mondatot mi a halálér kell hozzátenni??? most megint az ilyenek fognak menni mindenhol. már csak a 3 pont hiányozna a végéről. remélem a srácok hermetikusan el vannak zárva mindenféle bulvár és szennycsatorna/újság riportereitől, sőt még az Internet elől, még magyar adást se nézzenek, csak ártana nekik. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.19. 15:08:52

Tökéletesen egyetértek, Nerazzurri. Nekem is elszállt a mosoly az arcomról, amikor ahhoz a mondathoz értem.

rizla 2008.07.19. 18:02:15

kamuka: németh nem hiszem, hogy sokat fog focizni vasárnap, mivel van egy sárgája, és ha kapna még egyet, nem játszhatna az elődöntőben. nem hiszem, hogy sisa szeretné, ha a játékosok visszavennének a tempóból, de ezt nem kockáztathatja meg.

kamuka 2008.07.19. 18:24:17

Lehet, hogy igazad van, rizla, de ha ő nem is játszik, azért a többiek még megmutathatják, hogy mit tudnak. Én legalábbis remélem, hogy mindent megtesznek a győzelemért. (Azt már el se tudnám képzelni, hogy "B" csapattal állnánk ki, a felnőtt EB-n sem hozott sok jót.) Vagy van egyáltalán olyan, hogy "B"? Lehet, hogy mindenki majdnem egyformán jó (sajna nem láttam őket régebben játszani), csak ugye egyszerre 11-en lehetnek a pályán.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.07.20. 11:23:25

lehet, hogy sok embernek nem fog tetszeni, amit írok, de ez segít megint a csapat tagjainak abban, hogy kimehessenek külföldre, esetleg kinn jobb klubhoz kerüljenek, mint ahol most vannak.
Sajnos csak ezt az útat látom most kifizetődőnek...

sporttárs 2008.07.20. 12:06:54

Gordius szépen öszeszedte, milyen akadémiák vannak jelenleg Magyarországon, köszönet érte. Egyetlen megjegyzés a témához: attól, hogy most akadémiának hívnak valamit, ami eddig utánpótlásképzés volt, még önmagában nem lesz jobb az utóbbi. Nagyon bízom benne, és persze a Sándor Károly A. láttán van bizonyosság is, hogy szemléletváltozást és valóban minőségi munkát jelent egy Akadémia - pontosabban: az egyik mindenképpen.
Mert én félek kicsit, hogy ezt látva kezdett "akadémiázni" mindenki, de még ha tényleg le is utánozzák a kereteket - bentlakás, tanítás, napi több edzés, stb. - a lényeg nem ez lenne, hanem a tartalom.
Márpedig csendben megkérdezem: azok a szakemberek, akik immár "akadémiákon", "akadémiai módszerekkel" oktatnak, eddig hol voltak és mit csináltak? Tényleg csak a pénzen múlik, hogy valaki hajlandó jól foglalkozni gyerekekkel? Vagy ugyanazok csináják most is, akik eddig más néven futó képzésben beleszartak az egészbe?
Hirtelen tele lettünk kiváló utánpótlásedzőkkel, nagyszerű személyi és tárgyi feltételekkel, csupán mert Várszegi megmutatta, hogyan lehet ebből pénzt csinálni?

Nem hinném én aztat. Illetve hiszem, de nem ma és nem holnap, hosszabb távon csak. Persze már az is haladás, nem kicsi. Csak ne verje már mindenki most a mellét, mert képes Akadémiának nevezni, ami eddig nem az volt.

De abban igaza van Heinrichnek, hogy mindössze hét év alatt eredményt hozott az, hogy valami normálisan működik. Nem olcsó dolog, de megéri. A szurkolóknak az erdmény, a tulajoknak a haszon miatt - feltéve, hogy nem siettetik ész nélkül.

ktn 2008.07.20. 15:08:03

sporttárs:

jó edzők szerintem eddig is voltak magyaroszágon, akár a felnőttszintet, akár az utánpótlásszintet nézem.

az akadémia annyiban jelenthet változást, hogy oda valószínűleg nem azokat az "edzőket" és szakembereket hívják el dolgozni, akik egy rakás klubnál időtlen idők óta ott vannak díszpintynek, de valójában nem is edzők.

a díszpinttyel egyébként nagyon finoman fogalmaztam, tekintettel arra, hogy hány szülőtől, egykori focistatárstól hallottam pletykákat arról, hogy kinek, mennyit kell fizetni azért zsebbe, hogy a gyerek kezdő legyen.

az akadémia ezzel ellentétes elven működik, ezért lehet sikeresebb.

tipikus magyar sztori: a mutyizással mindig, minden téren csak tovább süllyedünk. amíg nem a valódi teljesítmények számítanak, addig nincs eredmény sem.

rizla 2008.07.20. 18:29:21

"a tulajoknak a haszon miatt - feltéve, hogy nem siettetik ész nélkül."

rátapintottál a lényegre. magyarországon a hatalmi pozícióban lévők tényleg ennyire ostobák, a rövidtáv érdekli őket, úgyhogy inkább lopkodnak, mint dolgoznak.
pedig a minőségi (és tisztán működő) futballnál nagyobb biznisz nincs a világon.

rigodon747 2008.07.20. 18:36:38

NE FELEDJÉTEK!!MA 8KOR DÖNTŐBE JUTÁS A TÉT!!

EUROSPORT1 ÉLŐBEN ADJA!!

drani 2008.07.20. 18:43:21

rigodon, ma még csak az utsó csoportmeccs lesz, 23-án lesz az elődöntő

bög 2008.07.20. 21:05:26

nézem a meccset, és adja magát a kérdés: németeknél van amúgy német is a csapatban?

rizla 2008.07.20. 21:46:33

iszonyatosan erősek a németek, esélyünk sem volt. de ahhoz képest, hogy nálunk a cseresor játszott egy tétnélküli meccsen, ez az eredmény rendben van. a teljesítmény nem igazán, dehát senki sem mondta, hogy bő a keretünk.. remélem nem veszi el az önbizalmunkat ez.
simon viszont klasszisgyanús, fantasztikus játékos.

BruceWayne 2008.07.20. 22:10:52

németeknél több volt a színesbőrü mint a fradiban :-)

a magyar gól előtti akció nagyon szép volt....

mann 2008.07.20. 22:19:28

Az a Latza kölök keményen nézett, ki. Márcsak egy bajusz hiányzik róla és elmehet szoftpornot forgatni.

Kár Simon sárga lapjáért, meg Nagy Olivér sérüléséért egy elvileg tétnélküli meccsen.

BruceWayne 2008.07.20. 22:23:40

Simon így nem játszhat? mert akkor hülyeség volt most játszatni.

off: a nagyjából párhuzamosan futó debrecen-mtk-t vajon hányan nézhették? /még mindig tart/ :-)

rizla 2008.07.20. 22:36:24

"mert akkor hülyeség volt most játszatni."

jaj. és akkor ki játszott volna? németh? csak mert ha ő sárgul be, akkor meg ő nem játszhatna az elődöntőben. szóval ez most teljesen felesleges baszogatás.

mann 2008.07.20. 22:38:33

off
a bonusz a meccsen, hogy még világítás sincs :D

on
Simonnak sajnos a második volt a tornán, így bukta az elődöntőt

BruceWayne 2008.07.20. 23:50:26

rizla: miért, 2 csatárunk van össz-vissz?

rizla 2008.07.21. 02:38:07

majdnem. mindenesetre sisa tibor elképzeléseibe ritkán fér bele, hogy németh és simon együtt, legalábbis eddig úgy tűnik, szóval az elődöntőn amúgy sem játszott volna valószínűleg. teljes joggal kapott most lehetőséget, eddig perceket játszott, pedig tényleg szuper játékos (pláne ha figyelembevesszük, hogy egy gyengén muzsikáló csapatban egy brutálisan erős ellenfél ellen volt képes gyönyörűen teljesíteni, és hogy az elmúlt évben alig játszott, mert folyton sérült volt). a sárgát meg egy jelentéktelen hülyeség miatt kapta, csak magának köszönheti sajnos.
tehát szerintem nagyon elhamarkodott vélemény, hogy hülyeség volt játszatni. ennyi erővel senkinek sem lenne szabad tétnélküli meccsen játszani, mert úgyis lesérül, vagy besárgul.

nordsee 2008.07.21. 11:20:52

Koman nélkül pedig eltűnt a középpálya. Ő is sárga volt? Saját térfélről ívelgettünk, inkább kevesebb sikerrel.

nordsee 2008.07.21. 11:20:53

Koman nélkül pedig eltűnt a középpálya. Ő is sárga volt? Saját térfélről ívelgettünk, inkább kevesebb sikerrel.

sporttárs 2008.07.21. 22:58:32

Rizlával egyetértve, csak kicsit megkésve: Simon fantasztikus tehetség. Ha a sajnos nála nem ritka sérülések nem szólnak közbe, egészen biztosan nagy karrier vá rá. Atletikus, erős, de a labdával is nagyszerű, lábbal-fejjel verhetetlen lesz. :)

Az amúgy egészen szembeszökő, hogy Németh mennyit erősödött (fizikálisan) Liverpoolban, gondolom, Simonnál ez csak az alkata miatt nem annyira feltűnő, pdig ő is. Jó kezekben vannak, tényleg óriási lehetőség van bennük.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.07.22. 09:41:13

Azért megkérdezném azokat, akik a most futó pole-on Mészöly és Kisteleki "érdemeit" érzik kiemelendőnek az U-19-esek sikerében, hogy mire gondolnak? Ez még viccnek is rossz!

BruceWayne 2008.07.22. 21:35:01

hogy-hogy Balotelli nincs kint az EB-n? :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.22. 22:09:09

"hogy-hogy Balotelli nincs kint az EB-n? :-)"

talán mert nem olasz állampolgár?

BruceWayne 2008.07.22. 22:15:03

félig olasz, játszhatna simán.

BruceWayne 2008.07.22. 22:17:57

"Due to Barwuah's legal problems, he did not manage to answer a number of call-ups received by Italian national Under 15 and Under 17 teams in the past, as he is still considered a Ghanaian immigrant.[10]

On August 7, 2007, five days before his 17th birthday, he received his first senior International call-up from Ghana Coach Claude Le Roy for a FIFA International friendly match against Senegal in the New Den Stadium in London, England on August 21, 2007[11], but declined the offer citing once again his willingness to play for Italy when he becomes eligible.[12] He also stated his willingness to represent Italy at the international level once he will be able to acquire an Italian passport.[13]

Italy under-21 coach Pierluigi Casiraghi recently stated his intention to call up Balotelli once he obtains the Italian citizenship."

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.22. 22:34:13

Visszatérve a mieinkhez, Simon tényleg ígéretes, viszont én nála vélem látni a _jeleit_ valamiféle rossz attitűdnek, amivel Némethet szokták vádolni újabban.
Nagyon félve mondom, mert én is nagyon utálom amikor minden kicsit sikeresebb fiatalnál megindul ez a menetrendszerű károgás. De pl. a sárgái abszolút elkerülhetőek lettek volna, meg még 1-2 reakciója furcsa volt. De remélem, hogy csak a hosszú sérülés miatti frusztráció volt benne, meg hogy kinövi ezeket a dolgokat.

tb 2008.07.23. 10:40:50

nem tudom volt e már róla szó, de az oldalsó szavazással kapcsolatban:
tudom hogy tök váratlanul vicces Mészölyt és Kistelekit felhozni, mint a sikerkovácsokat, de talán jó lett volna, ha lehetett volna mondjuk Both Józsefre is voksolni, aki gyakorlatilag ugyanezzel a csapattal ért el sikereket amikor u17-esek voltak

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.23. 17:27:17

ehhh, ahogy elnézem Valverdééket, itt baromira nem lesz meg a befutó meccskezdésig... :(

BruceWayne 2008.07.23. 17:31:06

rohadna rájuk a fémváz, nem igaz hogy ezt a sz*rt kell nézni a meccs helyet!!!!!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.23. 17:41:33

dominálunk, Komán különösen motivált, de kétszer is hibázott az utolsó passznál, nagy gólhelyzetek lehettek volna.

BruceWayne 2008.07.23. 17:43:22

nem könnyű streamen nézni, már csak 2 km ebből a szánalomból.....

BruceWayne 2008.07.23. 17:45:25

de szép támadás voooolt....

BruceWayne 2008.07.23. 17:47:10

ne jók legyünk hanem nyerjünk :-)

Lacóka 2008.07.23. 17:48:49

Az ES szarjon ki egy megtermett süncsaládot...

Eddig jobbak vagyunk, bedobásnál, áldassék a neved!

BruceWayne 2008.07.23. 17:50:07

bedobás saves our day.

tényleg jók vagyunk, érikagól!

Lacóka 2008.07.23. 18:04:35

Őrület, h a sportklub szar, azt tudjuk, de most az ES elkezdi az elejéről????

Lacóka 2008.07.23. 18:10:53

Németh jó. A kommentátor szar ("Gulácsi nem választott bonyolult megoldást" - mit kellett volna? brazil kört?)

corporal clegg 2008.07.23. 18:56:30

Ez szép gól volt, kár h abból indult az akció, h lemészárolták Komant... (Ezért mi sárgát is kaptunk volna...)

Paul Newman Jr. 2008.07.23. 18:58:52

Nem ezen múlik, de trágya egy bíró van, lecsalta a tizinket is, Némethnek fél szabadrúgást nem ad, az olaszok meg csak nyírják a focit szokás szerint.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.23. 19:30:48

De mi a retkesért kell 2 méterre a kaputól bombázni bikából a 93. percben? Már bocs a hangnemért.

rizla 2008.07.23. 19:32:14

mocskos digók. az első félidő a miénk volt, a második az olaszoké, akik ellen 1-0ról természetesen szinte lehetetlen nyerni, mióta csak világ a világ. megérdemeltük volna a hosszabbítást, jók voltunk, komannal viszont nem voltam elégedett. bajner pedig sehol nincs simonhoz képest, sajnos. ki tudja ha játszhat, akkor mire lett volna képes a liverpooli kettős, szerintem jóval veszélyesebbek lettünk volna.
bassza meg.

Paul Newman Jr. 2008.07.23. 19:42:10

Rizla beírta, ez van. Ilyenkor jobban átérzi az ember, hogy egy-egy kieső ország sajtója mit bír kínlódni egy-egy ítélet, helyzet stb. kapcsán.

Bassza meg x3

A németek jobbak nálunk (A v.B csapat, mindegy), de ezen kívül bárkivel partiban vagyunk. Szabó nem megoldás a bal oldalra, ettől függetlenül ha már mindenki kidühöngte magát: szép volt, fiúk.

Klárensz 2008.07.23. 19:44:30

fiaink tettek róla, hogy még a végén szívbajt kapjunk (kapufa), de én azt gondolom a meccs képe alapján és az eredmény alapján sincs semmi szégyenkeznivaló, nagyon kiegyenlített meccs volt összességében, sajna most nem volt szerencsénk

Gulácsi már most hihetetlen jó kapus, Némethnek nem sok babér termett 4 védő között, sokszor teljesen egyedül volt elöl,viszont amikor nem akkor nagyon jól játszotta meg a társakat

rizla 2008.07.23. 20:04:06

"A németek jobbak nálunk (A v.B csapat, mindegy)"

nem mindegy, azért sajnos nem tart ott az utánpótlásunk, hogy legalább egy megközelítőleg ugyanolyan erős cseresorral rendelkezzen, mint az első keret.
némethre nem lehetett panasz, ami tudott, megtette, hatalmasat küzdött. az első félidőben nem mindig a legjobb megoldást választotta, párszor elakadt rajta a támadás, de a másodikban nagyon jó volt. nem jött össze, van ilyen, ettől függetlenül örülhetünk. a csapat egy részét hamarosan tárt karokkal várja a felnőttválogatott..

BruceWayne 2008.07.23. 21:05:19

így is kurva jók voltunk, de hát ilyen a foci, tipikus, mi támadtunk és Játszottunk az olaszok meg egy klasszis villanásból belőtték a győztes gólt... utána már többet is lőhettek volna de elszórakozták, mi meg a végén.... mondjuk sok választása nem volt a srácnak. na de szép eredmény ez is, csak hát első félidő alapján mi érdemeltünk volna győzelmet. ami bosszantó volt: az ívelgetés a végén + Conan szar passzai és beadásai.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.23. 21:18:34

Fantasztikus eredmény a bronzérem és a vébére való kijutás.

Gondoljunk bele, kik jutottak ki Európából az U20-as Vb-re: Olaszország, Németország, Spanyolország, Anglia, Csehország és Magyarország! Talán a négy legnagyobb európai focinagyhatalom és a rendező (a felnőtteknél is a világ közvetlen élvonalába tartozó) Csehország mellett mi, magyarok.

És mindezt úgy, hogy egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet egyik ellenféllel szemben sem!

Óriási bravúr!

rizla 2008.07.23. 21:25:21

hajnal közben máris letette a névjegyét dortmundban. bayern pwned

BruceWayne 2008.07.23. 21:31:51

hajrá Dortmund, ezaz Hajnal, buzi báyern! :-)
süti beállítások módosítása