Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

C csoport - Mindegy, csak legyen elég két pontocska!

2008.06.17. 16:55 pote

Ma este, nem kis tét és nem kevesebb várakozás mellett, pályára lép a csoport ötödik válogatottja is. Török szintű lelkesedést nem, de sportszerű hozzááállást várunk a holland B-válogatottól. Amennyiben lefekszenek a románoknak, akkor a francia-olasz meccs a Szomszédok 143. epizódjának izgalmi állapotára fog redukálódni, mert akkor már mindenki letett Vágási Feri szüleinek megtalálásáról. Mindenmás esetben pokoli izgalmaknak lehetünk tanúi, és a három erősen érdekelt csapat közül valamelyiknek a spanyolok is nagyon fognak szorítani.
Végigvesszük a lehetőségeket, aztán jól mellétippelünk, ahogy ezt megtettük minden karika előtt. Ballag már a vén diák, tovább,

A csoport igazolta az előzetes várakozásokat, de semmiképpen sem úgy, ahogy sokan gondoltuk. Nem tartottuk elképzelhetetlennek, hogy lesz már biztos továbbjutó a harmadik kör előtt, de nem is a hollandokra gondoltunk (kivételesen nem is a pinára). Most meg titokban örülünk, hogy ők azok, akik már továbbmentek. Mekkora esélye lenne egy korrekt olasz előadásnak ma este, ha már negyeddöntőben lennének? Milyen produkciót mutatna a francia B-válogatott, ha ilyen az "A"? Persze ezek csak eszmefuttatások, mert pont azért nem jutottak (még) tovább, mert olyanok amilyenek.

Először letérdelnünk és orálisan fixáljuk a hollandokat, mert megérdemlik. Hosszú idő után történt olyan focipályán, amit nagyon szeretünk. Egy csapat szeret játszani és ezt kilencven percig hajlandóak is megtenni. Előzetesen azt gondoltuk, hogy Marco totálisan beillik két impotens kollégája mellé ebben a csoportban, de nem. Le a kalappal előtte. Kezdve azzal, hogy a két éve teljesen széthúzó keret most már egy tüdővel lélegzik, és CSAPATként funkcionál, ami a mai focivilágban többet ér három krisztiánóronaldónál (és millió anyelkánál). A keret különben is hemzseg a támadó szellemű játékosokkal, de a franciák ellen - vezetésnél - meglépett Kuyt-van Persie és Engelaar-Robben csere teljesen elkápráztatott minket. Általában mi is megalkuvás nélkül támadunk a Margitszigeten szombat reggelente, akármennyire is vezetünk, de arra egy kicsivel kevesebben kiváncsiak.
A holland fanatikusokat azért nyugalomra intenénk, mert két tökéletes előadásra még sosem adtak EB-címet, még nagyon messze van 29-e. És a 7-1-es gólkülönbség sem garancia a sorozat megnyerésére. Mindenesetre szeretnénk, ha a másik ágról az oroszokkal kerülnének össze, mert az az igazi támadó foci ünnepe lehetne, csakúgy mint a Barca-MU volt.
Igazából a románokra sem haragszunk, és amennyiben továbbjutnak, akkor teljes mértékben igazuk is volt. Egyik világbajnoki döntőstől sem kaptak ki, saját kezükben van a sorsuk és a csoport legjobb csapatával akkor játszanak, amikor nekik már tökmindegy. Ha túlteszik magukat a kihagyott Mutu-büntetőn és igyekeznek mihamarabb gólt találni, akkor nagyon könnyen találkozhatnak a spanyolokkal is. Tippünk mégis egy döntetlen (nem változtatunk az EB előtti tippjeinken), mert a holland cserepad biztos bizonyítani akar és Huntelaarnak is akarunk főszerepet adni a továbbiakban.
Hollandia - Románia 1-1

A holland-románnal kezdtük, de mindenki a francia-olaszt fogja nézni (kivéve talán a hollandusokat). Öldöklő küzdelem várható a 2006-os döntő paródiáján sokadik visszavágóján. Ismerve az olaszok mentalitását, simán arra fognak várni, hogy Hollandia vezetést szerezzen, ők meg egy döntetlennel, világszenzációt jelentő 2, azaz kettő ponttal bemasírozzonak beszerencsétlenkedjenek a kieséses szakaszba. Nade nézzük a lehetőségeket, reméljük nem rontjuk el:

Román győzelemnél nincs kérdés, illetve román iksz és francia-olasz döntetlennél sem. Sőt, román pontvesztés melletti olasz vagy francia győzelem esetén is elég a bölcsész diploma a helyezések elosztásánál. Amennyiben a románok kikapnak és a másik meccs döntetlen, az a fincsi. A francia-román 0-0 miatt az olaszok helyzeti előnyben vannak, amennyiben nem gólnélküli döntetlen születik, vagyis ők a továbbjutók. Azonban, ha 0-0, akkor a hármas minitáblázatban a déli szomszédaink és a taljánok ugyanúgy állnak (a franciák továbbra is negyedikek) és a hollandok elleni vereség mértéke dönt. 0-3-nál kisebb mértékű román vereségnél még ők a továbbjutók, utána már az olaszok (UEFA együtthatójuk jobb a világbajnokoknak).
Minden verzión fogunk tudni önfeledten kacagni, kivéve, ha a franciák jutnak tovább. Egy öszvérnek több termékeny spermája van, mint ennek a csapatnak. És nagyobb összegben mernénk fogadni, hogy Domenech titkon kapcsolatban áll Kisteleki Istvánnal.
A lehetséges kezdőcsapatokat most nem egyszerű eltalálni, mert mindkét stratéga jelenlegi szövkap az utolsó pillanatig kivár. Ettől függetlenül nem fog minket meglepetés érni. Ha kihagyják Anelkát, Thuramot, Pirlot, Ambrosinit, etc. akkor végre látják azt, amit mi innen, hogy nem 1998-at vagy 2006-ot írunk. Amennyiben mégis játszatják őket, akkor meg bizonyítják, hogy ugyanakkora balfékek, mint a torna elején. Tippünknél azon érzésünknek adunk hangot, hogy az olaszok csak begörcsöltek az elején, most be fognak többször találni, és a spori sem lesz akkora pénisz, mint az előző találkozóikon. Ezen semmiképpen sem arra célzunk, hogy a játékvezető miatt állnak ott, ahol. Sőt! Elnézve a szürkék teljesítményét, szinte biztosra veszzük, hogy ők egyszerűen csak alkalmatlanok a feladat elvégzésére. Ettől függetlenül az a svéd állat nyugodtan fújhatja a döntőt is, ha maga a meccs olyan színvonalú lesz, mint az általa levezényelt holland-olasz és török-cseh összecsapás.
Visszakanyarodva az esti főműsorra, a tippünk:
Franciaország - Olaszország 1-2

Őszintén szólva, fogalmunk sincs, hogy a spanyolok mit szeretnének a legjobban. Kapni egy béna francia válogatottat, egy frusztrált olaszt vagy egy papíron sokkal gyengébb románt. Egy biztos, hogy holnap ők már úgy játszhatnak edzőmeccset, hogy tudni fogják leendő ellenfelüket. Hasonlóképpen nehéz eldönteni, hogy a hollandok fejében mi játszódik le. Kiejteni mindkét nagyot, mert hátha az elődöntőben újra egymásnak feszülnek, vagy valamelyiket továbbengedni, hátha kifacsarják a spanyolokat.

Nem tudjuk, de mindenkinek jó szórakozást estére. Reméljük, hogy a mai esténket Alfred Hitchcock és nem Tarr Béla rendezi, és rongyosra nyomkodhatjuk a távirányítót. A B csoport tagjainak pedig már elküldtük legendás faszkorbácsunkat a tegnapi produkció után. Nem beszélve arról, hogy Ballack hiperlelassított arckifejezése után már aludni sem merünk.

326 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr19525592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2008.06.17. 17:15:16

"Hosszú idő után történt olyan focipályán, amit nagyon szeretünk. Egy csapat szeret játszani és ezt kilencven percig hajlandóak is megtenni." legutóbbi konföd. kupa győztes csapat pl

drosiii 2008.06.17. 17:15:25

Kiváló írás, hajrá Ruménia.
Behozom a másik TV-t is és párhuzamosan megy majd a kettő...

BruceWayne 2008.06.17. 17:23:49

"hajrá Ruménia"
pfejjj, még ha azért is szurkolunk hogy ne a franciák/olaszok jussanak tovább, ilyet kimondani ősi rumén szokás....
én az olaszokra tettem, 2-szer egymás utáni EB-n nem égnek le (bár 96-ban is beégtek. szóval inkább az a meglepetés ha továbbjutnak a csoportból???)

drosiii 2008.06.17. 17:26:20

Nera, több okom van a románoknak szurkolni mint a másik kettőnek. Örülnék ha nem jönnél a beidegződéseddel. Köszike.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 17:34:07

Olasz továbbjutást remélek, várok - de hisz tudjátok!

szferi 2008.06.17. 17:40:41

pote, te valami olyat is láttál, amit én nem. miben voltak eddig jobbak az olaszok, mint a franciák? világosítson már fel valaki!

az meg, hogy a holland orosz milyen meccs lenne, láttuk az első fordulóban. spanyol örömfoci, mutatós, szinte félpályáig jutó orosz támadások.

Lencse. 2008.06.17. 17:52:08

A francia-olasz kettős már minden szart megkapott itt, teljesen jogosan, úgyhogy nem árt, ha védek rajtuk egy picit. A holland-olasz meccs első 15 percében kiegyenlített, és szép játék volt, mindkét csapat jó volt, utána már csak az egyik. :) És a franciáknak is voltak jó percei a hollandok ellen, csakhát...

"Minden verzión fogunk tudni önfeledten kacagni, kivéve, ha a franciák jutnak tovább." - Megértem, különösen az első meccsért jár a faszkorbács, de ha ma véletlenül egy motorosegérként futkározó Henryt, ágyúgolyóként záporozó Benzema-lövéseket, és ötpercenként a kapu elé varázsolt Ribéry-labdákat látnánk, azzal szerintem sok mindent jóvá tennének.

A vicc az, hogy Donadoni és Domenech közül az egyik már biztos, hogy halott ember, de valamelyikük még akár egy EB-trófeával is hazatérhet.

BruceWayne 2008.06.17. 17:55:03

a franciáktól már semmit nem lehet várni, az olaszokban még van egy kis halvány reménysugár

Benzinszivo Szunyog 2008.06.17. 17:59:53

"Egy öszvérnek több termékeny spermája van" :)
A híres "rézfaszú bagoly " megjegyzés óta nem röhögtem ilyen jót.

A francia kap. már most eldöntötte, hogy nekik itt nincs esélyük a továbbjutásra. Ehhez méltóan fognak játszani.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.17. 18:02:29

Anelka 87
Gomis 48
Benzema 78
Henry 90
percet játszott.

és az arányok még akkor is nevetségesek, ha Henry az első meccsen sérült volt.
Igen, kijöhet egyszer a franciáknak is a lépés, de akkor meg nyerjenek a románok :))

hmikey 2008.06.17. 18:30:11

Azt végképp fel nem foghatom, hogy Benzema miért nem játszott eddig. A múltkori Anelka + Gomis duó még impotensebb volt, mint az addigiak :( Pedig azt hittem, Gomis nagy király lesz, ehelyett meg úgy fordul, mint egy ágyúnaszád :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.17. 18:47:44

Tézisem szerint mind a francia, mind az olasz válogatott úgy számolt, hogy az utolsó csoportmeccsükön, egymás ellen kell eldönteniük a továbbjutást, ezért szándékosan nem játszották ki az ütőkártyáikat. Erre egyébként számos nyilatkozatuk is utal. (Donadoni pl. mondott olyat az olasz-román előtt, hogy "nem kell mindent kiadni magunkból".)

Csak hát annyiban számolták el magukat, hogy (a beképzelt csapatok szokása szerint) lebecsülték a hollandokat. Így most óriási pofára esés is lehet a nagy taktikázásból. Remélem, lesz is.

IronRock 2008.06.17. 18:51:38

Nos, én várom az esti meccseket! Heineken hűl már a hűtőben, és nagyon remélem, röhögve fogom végignézni, amint a franciák meg az olaszok kiesnek! Ez a két csapat eddig annyira töketlen volt, hogy eddig 1 gólt tudtak lőni (hagyjuk most Toni meg nem adott gólját, fasz bíró mindig benne van), és cserébe négyet kaptak. A franciák szerintem már feladták. Legalábbis a hülye állat Domenech nyilatkozata erre enged következtetni. Most látszik mekkora lúzer állat is ez az ember: Treze-t otthon hagyta mert nem bírja a fejét, első meccsen Henry sérült volt, Anelka az ami (a világ legdrágább méretes farka). Benzema nem tudott élni, és a második találkozón meg be se cserélte őt, a taktikai zsenije... Gomis meg egy vicc (most még, bár nem ő tehet róla), ennyi erővel bármelyik szurkolót becserélhette volna. Épkézláb csatár nélkül nehéz. Remélem, ácsolják neki a guillotine-t Párizsban.
Donadoni legalább akkora balfék mint a francia kollégája, ráadásul annyi tartása sincs, hogy egyedül állítsa össze a válogatottat, szinte közönségszavazattal történt a románok ellen is...az eredmény ismert.
Ráadásul amit Cesare Maldini ma mondott, ha Van Basten csapata kikapna a románoktól, sose fog Marco olasz csapatnál dolgozni. Hát ennél nagyobb pofátlanságot még nem hallottam. Ha most Van Basten helyében lennék (szerencsére nem vagyok ott), a C-csapatot küldeném pályára (ha van a hollandoknál ilyen), és meghagynám nekik, ha a románok még így se képesek gólt szerezni, rúgjanak egy öngólt, vagy hozzanak össze egy 11-est hátul. Az olaszok szerencséjére a hollandok nem ilyenek, az viszont nagyon valószínű, hogy fordított esetben az olaszok ezt simán megjátszanák. Mindenesetre nincs sok kétség afelől, ha az elődöntőben megint találkoznak valamelyik csoportellenfelükkel Van Basten-ék, ugyanúgy el fogják őket verni, mert egész egyszerűen jobbak. Tipp: Francia- Olasz döntetlen, mert mindkét csapat egyformán szerencsétlen (sőt, 0:0 lesz), románok meg x-re hozzák a hollandok elleni meccset és továbbjutnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.17. 18:55:52

"Legalábbis a hülye állat Domenech nyilatkozata erre enged következtetni." (IronRock)

Képtelenség ennyire naivnak lenni. Ez a porhintés része, nem látod?! (Az első két meccs is az volt.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.17. 18:57:02

Ja, természetesen én is a románoknak szurkolok. Eszméletlenül kéjes volna egy olasz-francia KÖZÖS kiesés...

IronRock 2008.06.17. 19:00:51

Csöncsön, még el is hinném hogy porhintés, ha nem láttam volna a franciák első két meccsen nyújtott teljesítményét, és nem nyilatkoztak volna ilyeneket a francia játékosok is (Coupet). Domenech sztem van annyira realista hogy felmérje mire képes a csapata, és ha az elmúlt két meccsen nem volt képes mentálisan feltüzelni őket, ez most se nagyon fog menni...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.17. 19:01:47

ironrock, tippmixen a tippet 14,7szeres pénzt ad, én erre tettem, mert se a taljánok, se mi nem értmlünk továbbjutást, domenech-ről egy a vélemény, sztem govou viszont jól játszott azon az egy meccsen...

az én csapatom: frey - abidal, clerc, sagnol,evra- makalele, malouda, ribéry, nasri, toulalan - henry, govou

meg jöhetne még néhány skorpió, de a szabály, az szabály!

allez les bleus

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.17. 19:03:23

ja és ha igazság lenne, akkor ebből a csoportból csak egy csapat menne tovább....

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 19:03:42

Coupet - Clerc, Gallas, Abidal, Evra - Makelele, Toulalan - Ribéry, Govou - Henry, Benzema

az Équipe szerint.

de izgi.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 19:04:24

"ja és ha igazság lenne, akkor ebből a csoportból csak egy csapat menne tovább...."

na ja, de akkor a B-ből meg egy sem.

Klárensz 2008.06.17. 19:04:28

Bastille te egy igazi zseni vagy, feltaláltad a 4-5-2-es forradalmian új felállást :DDDDD

Lencse. 2008.06.17. 19:16:25

Graham Poll-nál szerintem meg lehet próbálni. :)

BruceWayne 2008.06.17. 19:34:36

lehet az olaszoknak még annyiütőkártyájuk van hogy ma egy olyan meccset produkálnak amivel mindeketten továbbjutnak...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 19:45:36

Olaszország két vacak ponttal is továbbjuthat - harsog a Sport Géza topsztorijának címe. Nos szerintem a focitörténelem két legcsodálatosabb pontjai lennének ezek.

IronRock 2008.06.17. 19:48:08

Nem inkább a legszánalmasabb pontjai?

Hartog 2008.06.17. 19:49:15

:D:D:D
Thats why I love NST!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 19:52:42

hivatalos holland kezdő:

Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Bouma, de Cler - De Zeeuw, Engelaar - van Persie, Affelay, Robben - Huntelaar

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 19:59:54

Buffon - Grosso, Panucci, Chiellini, Zambrotta - Gattuso, De Rossi, Pirlo - Cassano, Perrotta, Toni

Bondi 2008.06.17. 20:00:26

Csöncsön:

VÉleményem szerint itt a csoportmeccseken nincs helye taktikázgatni. Minden lehetséges pontra szükség van. A franciák kiöregedtek, vicc az egész, thuram ott szerencsétlenkedik hátul, míg Mexes-t otthon hagyta, ahogy Trezeguet-tel is ez a helyzet. Az olaszok meg simán gyenge formában vannak + ott van donadoni is. Szerintem az olasz-francia döntetlen lesz, mert annyira akar nyerni mind a két csapat. A románok meg megverik a hollandokat.

madbalee 2008.06.17. 20:02:51

'82 3 döntetlen 3 pont VB cím
'08 2 döntetlen 2 pont EB cím??

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 20:03:26

Öt éve ment el Knézy Jenő, béke poraira! Jó estét, jó szurkolást!

Aradebil 2008.06.17. 20:57:21

micsinált ribery?pont lemaradtam róla

drdugo 2008.06.17. 21:04:43

szerintetek mi kell Toninak ezen az EB-n a gólhoz?

Aradebil 2008.06.17. 21:10:03

tót haverunk elintézte a meccset

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.17. 21:11:03

Méghogy a bírók a olaszok ellen fújnak, ekkora kamutizit.

peco28 2008.06.17. 21:13:05

kiveri a szemem akkora kamu volt!

Bondi 2008.06.17. 21:14:43

Jó estét, Jó szurkolást!!!

Mit csinál ez a domenech? Olyan értelmes dolgokat művel h csak na. Boumsong igazán remek védő, kiváncsi vagyok hányszor fűzik át. Nasri fel meg lehozatala pedig maga a vicc

peco28 2008.06.17. 21:16:32

toni-nak elmondta vki hogy annak a nagy feher 14 negyzetmeteres szegelyu teglalapnak az eltalalasa a jatek celja?!...

IronRock 2008.06.17. 21:16:51

"Az EB legrosszabb edzője Domenech." Ez már fix. Ez a fickó totál idióta! lehozza a frissen becserélt Nasri-t, nehogy véletlenül is valami kreativitás jusson a franciák támadójátékába!! De azért nagyon nem örülök, hogy az olaszok a továbbjutók...mert mostantól bekkelni fognak, még 10 ember ellen is. A 11-es pedig véleményes, Toni kurva nagyot esett, ez Angliában tovább és sárga Toni-nak szimulálásért, amúgy meg lehetett adni....(ha az osztrákoknak és az olaszoknak a románok ellen megadták....)

peco28 2008.06.17. 21:17:23

neha osszeszavakat a keverem...

drdugo 2008.06.17. 21:17:58

na ez tényleg vicc volt, de amugy Abidal volt a barom, hogy hozzáért. Teljesen felesleges volt a testi kontaktus, úgyse rugta volna be Toni.
viszont a Románok elleni elvett szabályos gól, és megadott kamu román tizi után szerintem ez járt az olaszoknak.

Aradebil 2008.06.17. 21:19:55

5ember közt tud kapuralőni titianri,hmm..lesznek itt még szituációk

Klárensz 2008.06.17. 21:31:57

Abidal hátulról csúszott be a helyzetben lévő Toninak, úgy hogy a labdát esélye sem volt elérni, Tonit viszont egyértelműen eltálta, ez mindenhol tizenegyes, az már más kérdés, hogy Toni tett róla hogy a bíró mindenképp észrevegye, de ez nem változtat a dolgokon

rizla 2008.06.17. 21:32:06

nagyon szarok a franciák. domenech nem a cseréi, vagy a csapatösszeállítás miatt érdemli meg a kritikát, sokkal inkább azért, mert láthatólag képtelen csapategységet teremteni. totál önző módon játszanak, és hiába van fantázia benzemában, ha nem kapja vissza a labdát govou-tól, vagy hiába világklasszis henry, ha kizárólag hisztizéssel képes foglalkozni.

drdugo 2008.06.17. 21:33:01

Pirlo is mikor ha nem most sárgázza ki magát, amikor végre formában van. : ) ez az eb most már egy ilyen teljesítménytúra az olaszoknak.

rizla 2008.06.17. 21:33:07

egyébként toni hihetetlenül béna, már 2006-ban is leblokkolt a válogatottban, most folytatja a ziccerek elpuskázását, mókás

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 21:39:57

azért ha az a finom oxis bemegy Tonitól, akkor mindent megbocsátottam volna neki. Eddig jól állunk, de akkor nyugodnék meg, ha mi is vágnánk még egyet és hollandok is megszereznék a vezetést.

A tizenegyes fújható volt és ha már fújta , akkor kiállítás is jogos.

crouchy 2008.06.17. 21:41:54

nah akkor most jön az egyik végső megoldás: Hajrá Románia!

crouchy 2008.06.17. 21:45:01

amúgy sosem értem, hogy ilyenkor miér kell felrúgni a csatárt...

drosiii 2008.06.17. 21:49:36

szimpatikus, hogy az olasz fanok is elismerik, hogy Toni nagyobbat esett, mint illett volna..

tb 2008.06.17. 21:52:29

melyik tábor énekli a seven nation army-t a lelátón?

rizla 2008.06.17. 21:53:38

franciáknak az lenne a nyerő stratégiai húzás, ha megpróbálnák kiakasztani cassano-t, így megoldható lenne a 10 vs 10

tb: olaszok. már budapesten is ezt nyomták

rizla 2008.06.17. 21:58:51

ez kész bazmeg, hogy somos nem bírja megállni, hogy ne legyen meccsenként minimum 3 irodalmi hasonlata. mondom, hogy igazából nem kommentátor, hanem magyartanár akart lenni.

peco28 2008.06.17. 22:01:06

bar lelki szemeimmel mar latom az "olaszos" olasz tovabbjutast, de ez a spanyolok ellen k*rvara nem lesz eleg... hehehe

tb 2008.06.17. 22:02:13

mármint 1-0 a hollandoknak, nagyjából eldőlt

drdugo 2008.06.17. 22:03:33

nah ez csodás, Rino is kisárgázta magát. Kikkel fogunk felállni a kozéppályán ha továbbjutunk?
előre félek a Camoranesi, Ambrosini páros visszatéréstől. :(

drdugo 2008.06.17. 22:04:28

jah és most mondja az MTI sportosztályos cimborám h Ribery combtörést szenvedett. jobbulást neki!

Klárensz 2008.06.17. 22:05:00

vezetnek olaszok is hollandok is juppijeee

eddig ezen az EB-n többen is szidták Pirlot gyenge játéka miatt, azért nem akármilyen passzokat adott ezen a mai meccsen és a hollandok ellen is, románok ellen már nem emlékszem mit csinált(semmit), de egy nagyon gyenge idény után kezdi visszanyerni fénykorát idéző formáját

troy 2008.06.17. 22:06:07



mármint combcsonttörést?

sziasztok, jó szórakozást mindenkinek!

rizla 2008.06.17. 22:07:43

na, vége. pedig a második félidőben jobbak voltak a franciák emberhátrányban is.

troy 2008.06.17. 22:08:35


eldőlt, a franciák nem törökök, Domenech nem Terim

rizla 2008.06.17. 22:11:51

hát az olaszok is egy picit erősebbek mint a csehek, és ha jól emlékszem, a törökök nem emberhátrányban játszottak, de mindegy, a törökök a futball megmentői!

rizla 2008.06.17. 22:12:58

na, anelka majd vág hármat.

drdugo 2008.06.17. 22:13:35

atyaisten milyen lassu ez a Toni. ezt ugye mindenki látta?? 4 méter előnye volt, amit 1 másodperc alatt sikerült elveszítenie.
na jo nem bántom többet Tonit, de végszóra kiosztom magamban neki az EB citromdíjasa címet.

troy 2008.06.17. 22:16:55



Toninak kétféle arckifejezése van:
1, csodálkozok, hogy nem ment be
2. örülök, bement!

troy 2008.06.17. 22:17:41



rizla:
jaja, gondolom, az utolsó öt percben állítja be Domi a hatás kedvéért

Klárensz 2008.06.17. 22:18:41

az olaszok teljesítménye ezen az EB-en egyértelműen javuló tendenciát mutat, ezzel a lendülettel még sokra vihetik

drdugo 2008.06.17. 22:18:46

troy: jah a hirugynokségek perpill mind azt irják hogy combcsonttörés gyanújával vitték korházba.

troy 2008.06.17. 22:19:39



mi történhetett ott, ami miatt eltört a combcsonja?

Bondi 2008.06.17. 22:20:13

Somos Ákos? Ő közvetít ma, ugye? Ritka gyengén közvetíti a meccset

troy 2008.06.17. 22:23:54



na, olaszok tovább, románok balra el

madbalee 2008.06.17. 22:25:20

nagyon rossz szófordulatai vannak. Megint betelt a pohár nálam a következő szófordulatnál:

Toni nem tudott elég gyorsan sprintelni 1 labdára, erre ezt mondta:

"Amennyire lassú Toni, annyira nem gyors"

Hát ez milyen mondat már?? Ilyet 5 sör után mondok szökő évente 1X én.

troy 2008.06.17. 22:25:36


na, egy jó megállapítás: szigorúan vett akciógólt még nem lőttek az olaszok az eb-n

tb 2008.06.17. 22:28:40

meglepő, hogy a románok mennyire nem csinálnak semmit
mármint, hogy nem is akarnak

rizla 2008.06.17. 22:31:21

szerintem viszont nem mutatnak javuló tendenciát az olaszok, egyszerűen csak ennyire életuntak a franciák. objektív szemmel túl sok örülnivaló nincs az olaszok továbbjutásán, igaz, a franciákén sem lenne, egyik rosszabb, mint a másik. a digók jobban akarják legalább.

troy 2008.06.17. 22:31:36



jó, hogy vége ennek a meccsnek, szegény Coupé most kezdett belejönni a védésbe
az olaszok rettentő bénák 10 ember ellen

Klárensz 2008.06.17. 22:34:00

azért az olaszoknak eddig mindhárom meccsükön volt egy rakat helyzetük

hollnadok ellen 0 gól
románok 1 (2) gól
franciák ellen 2 gól

objektív szemmel ez bizony javuló tendencia

troy 2008.06.17. 22:36:10


ez a spanyolok ellen kevés lesz

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.17. 22:36:25

ez a somos is lukatónizik, egész jó ütemben halad a léderer szint felé.
meccs meg szar, hollandok nem lacafacáztak illetve ismét bebizonyosodott, hogy a csoportban tündöklés a világon semmit nem jelent (lengyel, román, stb)

Klárensz 2008.06.17. 22:36:34

*románok ellen
**objektív szemmel nézve

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.17. 22:38:08

ezek a franciák ezzel a szövkappal 12 emberrel sem nyertek volna, esetleg hozták volna a megjósolt 0:0-t. hogy a rákban lett ez majdnem világbajnok? ja, emlékszem, zidane, mindkét oldalra

rizla 2008.06.17. 22:38:12

ha mindhármon volt egy rakat helyzet, akkor mi a javuló tendencia? hogy most henry lőtt nekik egy második gólt? ; DDDDDDDD
én nem érzem a játékon, maradjunk ennyiben. tudják, hogy kell nekik a 3 pont, 10 ember ellen játszanak, és beállnak kontrázni kb, ez volt az első góltól a másodikig. troy írta jól, bééénaaa

drdugo 2008.06.17. 22:38:50

man of the match: Daniele De Rossi

de asszem mindenki megtette a magáét, Chiellini volt nagyon meggyőző, ilyen teljesítménnyel Villát vagy Torrest is megeszi majd remélhetőleg.

na de Toninak a végére megint sikerült elművészkednie egy helyzetet. na majd ősszel a Bayernben a Bochum, Hoffenheim, stb csapatok ellen. :D:D

Klárensz 2008.06.17. 22:39:14

tendencia szerint a spanyolok ellen majd 3 gólt lőnek :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.17. 22:40:20

a spanyoloknál van a középpályán irányítószerűség, vagy legalábbis olyan ember, aki lát a pályán és tud passzolni és két jó csatáruk van, elhiszem, hogy chiellini korszakos zseni, de ehhez kevés lesz :)

troy 2008.06.17. 22:41:22



red
volt egy 11-es, meg egy Henry-ajándék

unalmas meccs, Lukatóni ezen a meccsen is csodálkozott végig
a franciák enerváltak
10 emberrel játszottak,
azért erre az olasz válogatottra nem fogadnék

troy 2008.06.17. 22:42:24



de neked jó szurkolást :)

Klárensz 2008.06.17. 22:42:55

rizla az a javuló tendencia, hogy eddig egyre több gólt lőttek minden meccsen, hamár valami objektív szemet emlegettél akkor a következetesség azt kívánná, hogy a gólok számát nézzük, ne pedig a mutatott játékot, ha viszont a mutatott játékot nézzük akkor ne emlegesd az objektív szemet

rizla 2008.06.17. 22:43:33

így van. az olaszok egyszerűen csak szerencsésebbek voltak ezen a meccsen:
1. ribery rögtön az elején lesérül egy meglepő szituációban
2. abidal agya elszáll
3. henry figyelmetlen, és őrülten peches

mindkét csapatnak ki kellett volna esnie a picsába.

rizla 2008.06.17. 22:44:21

mármint ezt az "így van"-t troy kommentjére írtam még.

rizla 2008.06.17. 22:45:47

halál neve: ügyesen bánsz a szavakkal, én kedvelem az ilyet, de nem fogsz összezavarni. a futball nem matematika, hogy egy ilyen hatalmas álbölcsességet nyögjek be. az objektivitás alatt azt értettem, hogy valaki nem olasz szurkoló. én nem vagyok az, és a mutatott játék bizony nekem kevés egy világbajnoktól. attól meg hadd ne ájuljak be, hogy most 2 gólt találtak 1 helyett.

troy 2008.06.17. 22:46:36



Cassano bugyiban örül

Cadaver!! 2008.06.17. 22:47:08

Siralomházban nagyobb lelkesedést találni, mint ebben a francia válogatottban. Döbbenetes volt a hozzáállásuk, lehet úgyis szarul játszani, hogy akar az ember, na de ez...
Domenechnek meg nagy az orrszőre.

A spanyolok darabokra fogják szedni ezt az olasz csapatot, főleg középpálya nélkül.

troy 2008.06.17. 22:47:59



láttátok Domenech focimintás szemcsóját? Ezen kívül semmi köze a foci eb-hez.

troy 2008.06.17. 22:48:53



ha az olaszok "valahogy" győznek a spanyolok ellen, soha többet nem nézek focimeccset!

troy 2008.06.17. 22:50:15


na, előre felhergelem magam fölöslegesen :)

troy 2008.06.17. 22:50:45



Lillusnak már a műkörmeit sem mutatják
:(

calcio_di_rigore 2008.06.17. 22:50:50

innen már meg kell nyerni az Eb-t, nincs mese. első lépésként hazaküldeni a túlhájpolt spanyolokat.

rizla 2008.06.17. 22:51:21

domenech nálam ott égette le magát, hogy kijelentette, eldőlt a továbbjutás, mert a hollandok úgyis leadják a meccset. egyszerűen képtelen életet verni a franciákba.

troy 2008.06.17. 22:51:38



daydream, calcio :)

BruceWayne 2008.06.17. 22:51:41

hát ezt a francia csapatot nem lett volna könnyű alulmúlni..... de az olaszok így is csak 2 ilyen góllal nyerrtek, bár megérdemelték, csóri Toninak meg adján már valaki egy baltát meg egy zsák farönköt azzal hátha jobban feltalálja magát. ennél a Donadoninál meg még a diósgyőri Vágó Atilla is jobb edző... romániának meg lapát, nagy falat még nekik egy ilyen győzelem

rizla 2008.06.17. 22:52:42

calcio: ha a spanyolok túlhájpoltak, akkor az olaszok az eddigi talált góljaikkal micsodák?

troy 2008.06.17. 22:52:45


domenech nem sportember, mentálisan egy nulla, és ezt ráragasztotta a csapatára is

madbalee 2008.06.17. 22:53:12

Troy: Domonech szemüvege nem focimintás Mont Blanc márka jele az amit láttál:)

BruceWayne 2008.06.17. 22:54:04

calcio a labdarúgás szégyene lenne ha nem a spanyolok jutnának tovább

Klárensz 2008.06.17. 22:54:23

Rizla
értem amit mondasz, nem kell beájulni

viszont lehet, hogy a vége felé fognak felpörögni, láttunk már ilyet sokszor pl. 2006-os vb-n Fro. akkor a franciák hasonlót produkáltak, mint most eddig az olaszok
és akkor a farnciák is pont a spanyolok ellen játszottak csoprtkör után, a végeredményt tudjuk, akkor én is azt mondtam, hogy a spanyolok ellen kevés lesz, nem lett kevés, aztán a brazilok ellen se volt kevés, aztán a portugálok ellen se

Dr House 2008.06.17. 22:54:57

ERRŐL VAN SZÓ...továbbjutott annak akinek kellett. spanyol-olasz nagy meccs lesz..

troy 2008.06.17. 22:56:00


madbalee kollégának köszi az infót

óóóóóóóó, pedig tisztára olyan volt,
az egy drága márka? :)
nekem sasszemem van, nem ismerem a szemcsómárkákat

rizla 2008.06.17. 22:56:29

halál neve: ne reménykedj, az olaszok túl lusták ahhoz, hogy egymás után két világversenyen komolyan kelljen velük számolni.
a 2006os francia válogatott meg egyvalakivel volt jobb, mint a mostani...

Dr House 2008.06.17. 22:56:56

Hollandoké minden tisztelet, baromira nem is gondolkodtak, semmilyen pontleadáson, a holland b rutinból megoldotta, nagyszerű csapat.

troy 2008.06.17. 22:57:54

Dr House
már csak ezért se fognak a végén az olaszok nyerni

Klárensz 2008.06.17. 22:58:20

rizla
majd a meccsek döntenek helyettünk :)

Dr House 2008.06.17. 22:58:44

Én veled ellentétben nem vagyok jós. Meglátjuk, én nem írnám le ezt az olasz csapatot..

troy 2008.06.17. 22:59:55


szóval akkor gratuláció az olaszoknak a továbbjutáshoz, én mindenesetre a spanyol bikáknak (élükön Torróval :)) fogok drukkolni.
jó éccakát mindenkinek!

calcio_di_rigore 2008.06.17. 23:00:19

Olasz csapat=győztes típus. Spanyol csapat=tipikus lúzer. Az, hogy a spanyolok meggyőzőbbek voltak a csoportmeccseken, semmit nem számít. Hogy az olaszok szarok voltak (mert ma se voltak túl jók) szinte jó előjel. Ettől persze még továbbmehetnek a spanyolok...

drdugo 2008.06.17. 23:01:06

"calcio a labdarúgás szégyene lenne ha nem a spanyolok jutnának tovább"

naaa ne már, ilyet egy inter szurkesz nem mondhat. habár a csapatod jelenlegi összetételéből kifolyólag valóban nem muszáj az olaszokért szorítanod. : D

domenechnek azért megköszönhetjük, és a hollandok is.

lehetne szavazást csinálni az NST-re, hogy Toni szerez-e gólt az EB-n, vagy el-e találja még a kaput. : D

madbalee 2008.06.17. 23:01:14

Troy: eddig én is mint írószer márkát ismertem, illetve nekem ilyen tollaim voltak.
De amikor megláttam Domonech-et utánakerestem, és tényleg szemüvegük is van:)

www.montblanc.com/

troy 2008.06.17. 23:01:17



house
meglátjuk :), visszatérünk a kérdésre

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 23:01:40

Először is tengermély tiszteletem a hollandoknak, Grazie! Van Persie óriási góljára pont átkapcsoltam, nem volt semmi.

Az olaszok bejutottak oda ahol még az ellendrukerek szerint is helyük van! Az első félidőben jól játszottunk, a tizi és a kiállítás jogos volt, onnan még vághattunk volna egy hármast. Aztán jött a holland vezetés, majd De Rossi és Henry kooprodukciója után hátra is dőlhettem. (Van Persie óriási góljára pont átkapcsoltam nem volt semmi.) A második félidőben egyébként okos taktikus olasz focit láttunk, jelzem több olasz, mint francia helyzettel (Rizla, nem mindig az játszik jobban akinél a labda van).

Mondanám, hogy habkönnyű meccs volt, de egy tíz emberrel játszó csapatot, ilyen magabiztosan kell elpáholnia a világbajnoknak. Óriási derbire számítok a spanyol-olaszon és talján győzelemre.

Toninak helyzetei megvannak az egyenes kieséses szakaszban be is lődözi őket. Egyébként lehet hogy nagyobbat esett, mint illik, de ezzel az egy mozdulattal meg is nyerte a meccset és az itélet is jogos volt.

Pirlo hiányozni fog, de Alberto Aquilani is megtudja oldani a feleadatot. Külön öröm, hogy a mezőny legjobbja is egy romanista, Daniele De Rossi volt

troy 2008.06.17. 23:02:01



a meccs közben kerestél utána? nem csodálom, én sem kapkodtam a szívemhez meccs közben :)

madbalee 2008.06.17. 23:03:30

félidőben azt hiszem. A jel tűnt fel nekem ismerősnek. Aztán megláttam az íróasztalon. ;)

Dr House 2008.06.17. 23:03:37

troy

legyen egy jó meccs ez a lényeg, és azért gondolj bele egy spanyol-olasz vagy egy spanyol-román lett volna a jobb meccs.:)

Dr House 2008.06.17. 23:06:03

Antonio is jól játszott szerinteM, sokat dolgozott..látszik, h bizonyítani akar...nem hiába a világ legjobb csapatában játszik (SAMPDORIA)

troy 2008.06.17. 23:06:25


az a baj house, hogy évek óta nem szimpatizálok az olasz csapattal a stílusuk miatt, szóval nem tudom, de az igaz, hogy ezen az eb-n nem mutatták azokat a csúnyaságokat, ami miatt nem drukkolok nekik.
ha megérdemelten jutnak tovább, akkor respect.

remélem én is, hogy jó meccs lesz!

troy 2008.06.17. 23:08:45

holnap korán megyek a bányába, így mindenkinek jóéccakát!

BruceWayne 2008.06.17. 23:08:51

drdugo: ez akkor is így van, a spanyolok jó focival remélem megverik ennek a tróger donadoninak a semmilyen csapatát...

"de egy tíz emberrel játszó csapatot, ilyen magabiztosan kell elpáholnia a világbajnoknak."
ezeknek a fos franciáknak minimum egy 3-ast kellett volna gurítani a 11-es után....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 23:10:38

Troy szerintem nagyon faszán néz ki Domenech szecsója, ennyi vigasza hadd legyen mán ;-)!

rizla 2008.06.17. 23:13:08

popp: "(Rizla, nem mindig az játszik jobban akinél a labda van)." oké. ettől függetlenül csak nerazzurrit idézném:
ezeknek a fos franciáknak minimum egy 3-ast kellett volna gurítani a 11-es után

pont.

Dr House 2008.06.17. 23:14:11

Jézusom mit fog kapni Domenech, amikor hazaér...
Lelki szemeimmel látom, ahogy a francia újságírók ütik verik a laptopjuk billentyűzetét, és próbálják az egy mondatban leírt káromkodás világcsúcsát megdönteni..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 23:15:20

Egyébként el kell isemerni, hogy a meccs elején csupa szerencsés momentum segítette az olaszoknak (Riberynek mielőbbi fölépülést kivánok, azt hiszem minden olasz szimpatizáns nevében tehetem ezt.). Abidal egy barom volt, hogy utána csúszott Toninak, mert azt is kiahagyta volna Luca.

De az első két meccs pech-szériája után ránk is fért Fortuna csókja!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 23:16:52

Rizla, lehetett volna ötös is. Hogy miért nem lett, arról kérdezd Luca Tonit!

BruceWayne 2008.06.17. 23:17:57

domenechnek ennél már csak a szemöldöke volt jobb.... amúgy is egy fasz, a vb- döntőig eljutás is már egy kurva nagy tévedés volt, aztán jött ez a szintén kínos selejtezősorozat, most meg a 3 csoportmeccse végképp elásta magát...

rizla 2008.06.17. 23:18:28

nem volt az tévedés, csak zidane.

Dr House 2008.06.17. 23:19:21

Treze szerintem otthon gyertyát gyújtott domenech lelki üdvéért.

Strigo 2008.06.17. 23:24:34

Tudja valaki, miért éneklik a szurkolók szinte minden meccsen a go westet, vagy legalábbis annak a dallamára valamit?

BruceWayne 2008.06.17. 23:25:14

hát a szerencsétlen spanyolok anno magukat verték meg szokás szerint, a teljesen indiszponált brazilok ellen valóban jól küldte, bár biztosan rátett hogy ő is tudta hogy nagy valószínűséggel az lesz élete utolsó tétmeccse, portugál meccsről sokat nem lehet mondani, döntő meg MUHAHA! most 98-2006 kijött párszor a lépés a franciáknak, de ennyi elég is volt vagy 20-30-40 évre

Strigo 2008.06.17. 23:30:20

Hogy lehet egy ilyen olasz továbbjutás után pozitívan beszélni a csapatról? 3 nevetséges gólt lőttek, egyébként meg az alaptaktikájuk az "öljük a focit és ívelgetünk Toni fejére" ötletben ki is merült. Szerencse hogy a jó Buffon ott van, különben már a második meccs után csomagolhattak volna. A spanyolok ellen majd megmutathatják, hogy érdemes volt versenyben maradniuk, addig Donadoni számomra továbbra is egy kókler marad.

Dr House 2008.06.17. 23:35:35

Strigo

"Hogy lehet egy ilyen olasz továbbjutás után pozitívan beszélni a csapatról?"

Ha egy csapat továbbjut ebből a csoportból azt szerintem lehet dicsérni. Persze hiányérzetek vannak a mutatott játékkal szemben..
de szerintem azért ezt a csapatot nem kell leírni, nehezen indult nekik, talán ebből még profitálnak is, sok nyögvenyelős meccs után. Szerintem a spanyolok hiába "jobbak" most, kiejtik az olaszok őket...

BruceWayne 2008.06.17. 23:37:17

azér lássuk be a csoport "halálozás" terén nem váltotta be a sorsolás idején megfogalmazott reményeket

rizla 2008.06.17. 23:38:31

strigo: domenech mellett donadoni is elég nagy kókler, ez tiszta sor, de utóbbiban ezúttal legalább volt tűz. ennyit fel lehet hozni pozitívumként az olaszok mellett, ők legalább akartak. a franciák meg ha akartak is volna, mire a ribery-abidal szerencsétlenkedés miatt bevégeztetett, már teljesen elment a kedvük az EB-től.

drosiii 2008.06.17. 23:38:47

iwiw tippjeim az elődöntő mezőnyére:
-német
-török
-holland
-olasz

német-olasz döntőt várok..
Azaz vár a halál f***a...

Lencse. 2008.06.17. 23:40:07

3 meccs, 1 pont, 1-6 gk. Köszönjük, Emese!

Trezeguet vagy Flamini helyében én küldtem volna egy "Na mi a helyzet, Mester?" tartalmú sms-t a második félidőben Domenech-nek. Csak hogy érezze.

A digók meg igazán ráhajthattak volna a pozitív gólkülönbségre, mert így majdnem ráájultam az asztalra.

Lojzi_ 2008.06.17. 23:40:13

Én tényleg nem vagyok olasz szurkoló, de az tény, hogy a mai meccsen többet tettek a győzelemért. És ez már jól látszott a meccs előtti nyilatkozatokon, meg a himnuszéneklésen is. Egyszerűen akarták azt, amit a franciák nem.

Ettől függetlenül - hangsúlyozom, hogy az eddig mutatott játék alapján - nem tűnnek valami nagy esélyesnek az egyenes kieséses szakaszban.
Viszont leírni tényleg nem szabad őket. Ahogy senkit sem. Mind a 8 (holnapig 9) csapatnak megvan az esélye, hogy örüljön a végén. Sajnos az EB-n eddig csak a törökök fordítottak meg mérkőzést és a mai labdarúgás igenis arra tart, hogy az nyer, aki az első gólt lövi. Ahhoz meg elég egy fűcsomó, egy sorfalon megpattanó lövés.
De dönthet egy buta hiba is, mint Abidal esetében. (Teljesen jogos bűntető volt btw., attól függetlenül, hogy a szabálytalanság nem volt annyira durva. Nem is a durvaságáért kapta a pirosat, hanem a szabály egyérelműen kimondja, hogy ilyenkor mi a teendő.)
Vagy dönthet egy zseniális villanás. Papíron több az esély arra, hogy Toni villan egyet, minthogy Nihat kettőt, de csak papíron.

Appropos Toni! Az ilyen csatár akkor is jó a háznál, ha nem találja el a kaput, csak tízből egyszer. Két védőt alapból leköt és a kapus is fél szemmel őt lesi. Hogy mi a teendő, ha nem fog ki jó napot? Fel kell lépni két csellel a középpályáról, vagy átlövéssel próbálkozni sokkszor. A lepattanót egy ilyen csatár szarabb napokon is bevágja.

A spanyolok és a hollandok, meg a portugál "A" csapat majd akkor győz meg, ha láttam őket hátrányban játszani. Addig csak azt mondhatjuk el, hogy a torna elején többször is szerencsések voltak. Nem biztos, hogy végig így marad.

Dr House 2008.06.17. 23:40:31

Egy csapat élt ebben a csoportban igazán. Az olasz élet-halál között volt.. a román és francia meghalt.

Amúgy a románok extra szarok voltak a hollandok ellen, egy ilyen számukra fontos meccsen ezt a teljesítményt leadni hát nem tudom. Az első szögletüket a 86. percben rúgták ...

BruceWayne 2008.06.17. 23:43:14

ja és mekkora flash volt: meccs előtt Knézyre emlékezés, bevágás magyar válogatott meccsről, himnusz előtt, első három arc Urbán Flóri - Dragóner - Lipcsei XDDDD


"Urbán, rajtad az öltöny sem segít"

Lojzi_ 2008.06.17. 23:43:14

drossiii:
török-svéd döntőhöz mit szólsz?

Strigo 2008.06.17. 23:44:43

Domenech miatt fogják újra bevezetni a guillotine-t (vagy hogy írják ezt).

drosiii 2008.06.17. 23:48:20

Lojzi_: oroszokra fogadtam, úgyhogy ennek ilyen szempontból nem örülnék. Illetve az eddig látottak alapján nem szeretnék svédeket látni a döntőben.
De egy török - spanyol/holland-ot szívesebben néznék.

BruceWayne 2008.06.17. 23:48:30

most őszintén, ki a fasz nem örül a francia égésnek???

törököktől 5-6-7 ember hiányozni fog, csak megérzik már

drosiii 2008.06.17. 23:49:15

iwiwen azon gondolkozom, hogy ha kiesnek az oroszok, akkor a németeket vagy az olaszokat válasszam. Ez olyan lenne számomra, mintha Terry berúgta volna..

BruceWayne 2008.06.17. 23:49:49

svédeknek kell továbbjutni holnap még ha Zoltánnak szar is a lába... törököknek meg ne örüljünk már, stuart dougal, ismerős?

drosiii 2008.06.17. 23:50:20

"törököktől 5-6-7 ember hiányozni fog, csak megérzik már "

ezen mennyit röhögtem, jól esett így késő este. Na el is mentem aludni.
Forza szbornaja :D

Dr House 2008.06.17. 23:51:26

Domenech a meccs előtt is "jó arc volt" azt nyilatkozta, h ez a meccs gyakorlatilag semmit se fog érni mert a hollandok úgy is kiejtik őket. Szegény hülye Domenech...
Nasri be...Nasri le-ott azért elmosolyodtam. Ez az ember rémhülye.. Én Mexes Flamini, és Treze helyében azért éreznék egy minimális elégedettséget, hazafiság ide vagy oda...ez az ember megbukott, másnál ez a 3ember minimum kerettag, de lehet, h kezdő..

GGG77 2008.06.17. 23:53:28

Tényleg, mekkora hiba játszatni Pirlot! Csak egy gólt lőtt az a szerencsétlen...
Félretéve a viccet: Toni magára fog találni, és akkor lesz nemulass. Pirlora is szüksége van a csapatnak 8ki lőjön szabadot ha nem ő!?), nem csak De Rossira.
Ambrosini csereember, ez így is van rendjén.

Az, hogy a spanyoloknál nincs Raul az ugyanakkora gáz, mint ezeknél az idióta franciáknál Trezeguet hiánya.

A hollandok pedig bár tényleg messze kiemelkednek a mezőnyből (meg a portugálok) sajnos ki fognak pukkadni, a győzelem csak egy meglepetés csapattal szemben sikerülhetne nekik.

A portugálok a németeken mindenképp revansot vesznek 2006-ért.

GGG77 2008.06.17. 23:55:00

Nem lehet olyat, hogy a svédek és a ruszkik is hazahúzzanak?
Na, jó a svédek mindenképp.

GGG77 2008.06.17. 23:56:59

Dr House 2008.06.17. 23:51:26
Domenech a meccs előtt is "jó arc volt" azt nyilatkozta, h ez a meccs gyakorlatilag semmit se fog érni mert a hollandok úgy is kiejtik őket. Szegény hülye Domenech...
Nasri be...Nasri le-ott azért elmosolyodtam. Ez az ember rémhülye.. Én Mexes Flamini, és Treze helyében azért éreznék egy minimális elégedettséget, hazafiság ide vagy oda...ez az ember megbukott, másnál ez a 3ember minimum kerettag, de lehet, h kezdő..

Abszolút egyetértés, a fickót állatkertben kéne mutogatni. Olyan válogatottat hozhatott volna össze, amiért a világ összes többi edzője odaadná az egyik karját, ehelyett meg...

BruceWayne 2008.06.17. 23:58:40

Trzenegéppel se lettek volna jobbakk.....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 00:02:08

Lehet fanyalogni az olaszok játéka láttán, de ők a negyeddöntőre lendülnek bele és a döntőben hozzák a csúcsformát. Csókoltatom a holland meccs után károgókat, röhögök rajtatok!

Dr House 2008.06.18. 00:04:19

Jó éjt mindenkinek, és hát továbbra is gatyakoptató iramot várok a következő meccseken (főleg az egyenes kieséses szakaszban) Nekem szép volt ezt a nap, olasz tj.

GGG77 2008.06.18. 00:06:21

Aki néz mondjuk NBA-t tudja: a királyokat nem az alapszakaszban avatják.
Ilyen egy EB is. Nem a csoportban kell 9 ponttal tündökölni.
Szóval azok, akik a hollandok elleni meccs után temették az olaszokat jobb ha hallgatnak.

FORZA AZZURRI!

BruceWayne 2008.06.18. 00:09:57

hát kb. a holland-olasz és az olasz-román után is az olaszok voltak a legesélyesebbek a továbbjutásra....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 00:16:38

N amost megnézem még egyszer a Sport1-en, hogy elüssem az időt az NBA döntőig!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 00:19:04

bammeg, itt nincs sport1em :((

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 00:24:13

Hát komolyan mondom, ezt nem gondoltam volna: sajnáltam a franciákat.

Egyszerűen rossz volt nézni ezt a kínlódást. Hozzáteszem: az olaszok is borzalmasan "játszottak", rengeteg hibával, pontatlanul. A legnagyobbat pedig a románokban csalódtam. A mai meccset látva átértékelődik a két pontszerzésük is, mert ezeket a kékeket (mindkettőt) egy igazi román csapat (a Hagi-féle) egy-egy négyessel küldte volna melegebb éghajlatra.

A legszörnyűbb az, hogy az olaszok ezzel az arcpirító teljesítménnyel még mindig nem írhatók le. A spanyolok hajlamosak elbénázni.

krysal 2008.06.18. 00:29:59

hjaj, de utálom a digókat, Istenkém. De meg kell vallani, megérdemelték. Domenech egy katasztrofális idióta, de ezt már a VB-n is tudtam - viszont ott volt egy Zidane, aki egymaga felért a fél mezőnnyel... Ott is ugyanez az égés ment volna sztem. Viszont! Legalább elküldik! Egy jó hír legalább van a napomban...

seamus gonzalez 2008.06.18. 01:16:14

Sajna télleg ilyenkor szokott jönni az olasz feltámadás és/vagy a disznó mázli. Forrón remélem, hogy Torres, Villa, Xavi y sus companeros lenyomják őket. Viva Espana! (meg Irlanda - off)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 01:16:57

pote, az NBA-döntő viszont a Sport2-n lesz!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 01:18:34

@seamus gonzales:

Ez lesz a spanyoloknak az igazi visszavágás '94-ért! Jobb is, hogy az olaszokat fogjuk alázni, mint a románokat. A sors akarta így.
;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 01:28:09

Csöncsön, most függetlenül az eddig nyújtott a teljesítménytől elismerhetnéd, hogy azért tartasz az olaszoktól, mert jók ;-). Egyébként szerintem azért nem volt annyira katasztrofális a teljesítményük, mint amennyire sokan látni szerették volna. Ma meg akár németek tegnap pont annyit adtak ki magukból, amennyi kellett a győzelemhez. Nem véletlen, hogy ezt a két csapatot nevezik hagyomnyosan nagytorna (tournament) csapatoknak. Most viszont két nagyon jóformában lévő gárdával találkoznak, ezért lesz érdekes az a két negyeddöntő is. A horvát-török meg azért, mert a torna két leglelkesebb csapata fut össze. A holland-orosznak meg Guus Hiddink adja a pikantériáját (ja az még nem derült ki, hogy az oroszok továbbjutnak-e, majd holnap kiderül).

Jajaja, majd elfelejtettem, Somosnak ült a Kathryn Hapbuorn-ös poénja.

seamus gonzalez 2008.06.18. 01:34:10

Egyszóval győzzön a jobbik. És hulljanak a gólok bőséggel!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 01:41:00

@popp:

Na, nekem is pont az jutott eszembe, hogy az olasz-spanyol olyan, mint a német-portugál. Azaz: az olaszok (meg a németek) olyankor is életveszélyesek, amikor pocsék rosszul játszanak. Meg hát a spanyolok már számtalanszor megcsinálták azt, hogy ámulatba ejtenek a csoportkörben, aztán eltöketlenkedik az egyenes kiesésben. Persze, hogy jobban tartok az olaszoktól, mint a románoktól.

De nem azért, mert jók. :-) Hanem mert rendelkeznek a nyerés képességével. (A spanyolok eddig kb. tíz klasszissal jobban játszottak ezen az Eb-n, mint az olaszok.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 01:43:08

Ja, remélem a svédek kiütik az impotens oroszokat.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 01:56:18

Csöncsön, körmönfontan fogalmazol :-). Egy csapat azért rendelkezik a nyerés képességével, mert játékosai taktikai érzéke, lelkesedése és higgadtsága is plusz még jó játékosai is vannak, tehát JÓ! Egyébként nekem nemcsak az tűnik föl, ha valamelyik csapat szép dolgokat művel a labdával. Az olaszok középpályás védekezése zseniális volt ma is (De Rossi, Gattuso, Ambrosini) és abban is jók ahogy védekzésből támadásba lendülnek (De Rossi, Pirlo, Aquilani, Perotta, Camoranesi). Toni meg pont ellenetek indítja meg kampányát a gólkirályi címért ugyanúgy az egyenes kieséses szakaszban, ahogy Paolo Rossi '82-ben és Roberto Baggio '94-ben ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 01:58:20

Ja és én viszont sajnálom, hogy spanyolokkal kell játsznunk, mert ők is szimpatikusak gyerekkorom óta. Mindenesetre , aki abból a párharcból továbbjut az nyerje az EB-t!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 02:02:29

Korigálnom kell tételmondatom hoz, mert jószokásom hoz híven kihagytam belőle a kulcsszót. Tehát: Egy csapat azért rendelkezik a nyerés képességével, mert játékosai taktikai érzéke, lelkesedése és higgadtsága is közelít az optimálishoz, plusz még jó játékosai is vannak, tehát JÓ!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 02:16:01

"Korigálnom kell tételmondatom hoz, mert jószokásom hoz híven kihagytam belőle a kulcsszót." - megittam egy pár sört a diadalra.

szferi 2008.06.18. 07:30:17

a tegnapi volt az eb leggyengébb napja. mind a két meccs egy közepes falusi derbi színvonalát hozta. románok menthetetlen szarok, hogy kerültek ezek ide csoportelsőként?! ha nincs 11es és kiállítás már az elején a francia - olasz is egy szar 0-0 lett volna, megjegyzem így is felejthető volt.

popp: ez az olasz csapat nem jó, de a franciák még gyengébbek. egyénileg mindkét csapat nagyszerű játékosokból áll, nem is tudom hogyan lehet ide süllyedni. 5 meccsen kb. 20 perc futballt láttunk a két gárdától. valamielyiküknek törvényszerűen tovább kellett jutni, de én nagyot csalódtam a tegnapi meccsen, mindkét csapatban. egy ilyen "diadal" után a helyedben eltakarnám az arcom, ha kilépek az utcára. de azért grat. :)

rizla 2008.06.18. 07:54:25

ezaz! trezeguet hiánya miatt estek ki a franciák! a spanyolok meg raúl miatt fognak, természetesen! egyszerű dolog a futball.
a franciáknál NEM a jó befejezések hiányoztak, hanem a HELYZETEK, amikből kizárólag akkor voltak hajlandóak produkálni egyet-kettőt, amikor már égett a ház (értsd: 2-0s hátrányban, vagy 1-0s gól és emberhátrányban). ZIDANE hiányzik, nem trezeguet. illetve zidane megfelelő pótlása, akár egy másik vezérrel, akár egy jobban kerethez idomított taktikával. ennek a francia válogatottnak nincs agya, és ami szomorúbb, hogy szíve sincs. ez utóbbit lesz nehezebb megoldani..

szferi 2008.06.18. 08:13:57

nasrit, benzemát, gomist csak egy közepes cserének lehet tekinteni (gomist annak se), rájuk építeni még nem lehetett. malouda, govou viszonylag gyenge szezont fut, anelkában bízni butaság, trezeguet-t ki se vitte, maradt henry meg ribéry, aki formát adjon a támadójátéknak, ez kevés. helyzetet tovább nehezítette hátul thuram. rosszul volt összeválogatva a keret, domenech túlzott szerepet osztott a fiatalokra, plusz motiválatlan, öreg, vagy rossz formában játszó emberkéket válogatott melléjük. ennyi.

szferi 2008.06.18. 08:22:59

rizla, szerintem treze is nagyon hiányzott, henrynak egyszerűen nem volt partnere, rajta kívül 3 meccsen senki nem jelentett veszélyt az ellenfél kapujára, egy percig sem. ettől függetlenül igazad van, a középpálya lagymatag volt, ribéryn kívül senki sem jeleskedett támadójátékban, ötlettelenek voltak. ami nem lett volna akkora baj, ha legalább szívvel lélekkel játszanak, mennek előre, de nem láttam, hogy mindent kiadtak volna magukból.

bakító 2008.06.18. 08:43:26

A tegnapi nap után eldőlt egy igen izgalmas verseny: Ki a világ legszánalmasabb edzője. Domenech toronymagasan győzött. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy lehet valaki ekkora kretén. Kezdte a válogatási módszereivel (hol van Sagna, Flamini, Trezegól, Mexes stb. te kib**ott idióta?) folytatta a remek taktikával, megfűszerezte egy kis rossz embert a posztra baromsággal (a csúcs ez ügyben Abidal mint középhátvéd totális nonszensz), és befejezte a tökéletes csapatszelemmel és motivációval.
A Fidzsi szigetek U-17es válogatottját fogja vezetni, amíg egyszer csak a helyiek meg nem főzik egy jófajta disznófejjel egyetemben. Ott így büntetik a szellemi topronygyokat.

Az olaszok pedig hozták mindazt amiért elég őszintén lehet őket utálni. Emberelőnyben büszkén építenek a középpályás védekezésre, miután bemákoltak 2 gólt. Szánalmas. Persze még mindig fel lehet támadni, mert a játékosanyaguk meg van hozzá, de 80% biztos hogy nem fognak, és 100% biztos hog nem érdemlik meg.

A Románok próbálták másolni remek francia és olasz kollégáik produkcióját, de mindezt annyival gyengébben adták elő, amennyivel gyengébb a keretük.

Kettő már a lecsóban, a taljánok pedig rövidesen követik őket.

Hollandia pedig tort ült a bunkerfoci királyai fölött, és ez annyira jó érzéssel tölt el, mint gyerekkoromban a vakáció kezdete. Az az igazság, hogy pont azt a focit játszák, ami a szívemhez a legközelebb áll. Itt egyesek korábban a Realhoz hasonlították a játékukat, amin én nagyon meglepődtem, mert egy-az egyben az Arsenalra hajaz a játékuk. De ezen igazán kár volna összeveszni, hiszen lehet azt mondani, hogy ezt a stílust mégicsak a hollandok találták fel jó 30 évvel ezelőtt, és ezt azóta sokan próbálták másolni.

rizla 2008.06.18. 08:52:01

szferi: "rizla, szerintem treze is nagyon hiányzott, henrynak egyszerűen nem volt partnere, rajta kívül 3 meccsen senki nem jelentett veszélyt az ellenfél kapujára,"

hát nem tudom, szerintem benzema sem játszott rosszabbul, "csak" a lövései voltak rosszak. de abban egyetértünk úgy tűnik, hogy megfelelő csapatjáték nélkül a csatár személye édesmindegy. valaki írta, hogy trezeguet, meg flamini írhatna sms-eket domenech-nek, én igazából erre reagáltam, mert nincs miért kárörvendeniük, itt bizony a használható taktika, és a megfelelő hozzáállás, egység hiányzott.
gomis, anelka tényleg egy kalap szar. a keretbe azért olyan irányból bele lehet kötni, hogy mennyit számított a csapategységnél. nem tudom mennyire dobja fel az öltözői morált, hogy jó formában lévők kimaradnak, rossz formában lévők, vagy sérültek pedig jöhetnek..

rizla 2008.06.18. 08:54:30

(egyébként szegény domenech-ről kb 10szer annyi csúnya szót írtatok össze az elmúlt 8 órában, mint én egész életemben. kíváncsi vagyok ilyenkor hol van az a kedves kommentelő, aki a stílusom miatt okít. vagy másnak szabad barmozni? : DDDDDDD)

szferi 2008.06.18. 08:59:35

domenechet szabad, egymást csak mértékkel

rizla 2008.06.18. 09:04:09

"A B csoport tagjainak pedig már elküldtük legendás faszkorbácsunkat a tegnapi produkció után."

apró megjegyzés: nem kéne kisajátítani a faszkorbácsot, erősen kétlem, hogy a cikkírónak az nst eredeti ötletgazdájával való közvetett kapcsolatán kívül bármilyen köze lenne az említett fogalomhoz. amennyiben mégis, kérem jelezze, így a jövőben az esetlegesen szakmailag, vagy stilisztikailag kifogásolható mondathalmazai enyhébb elbírálás alá fognak esni nálam.

rizla 2008.06.18. 09:04:47

szferi: ne terézanyáskodj feleslegesen, az említett úrnak nem azzal volt a baja, hogy téged küldelek a picsába, hanem azzal, hogy a kommentátort, meg az edzőket.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 09:05:20

szferi, bakító, rizla, szidkozódjatok csak! Én nem leszek szomorú attól, hogy visszahoztuk a továbbjutást, tegnap nem is a jó játék volt lényeg, henem a győzelem. De azt az ordenáré frázist ne felejtsétek, hogy minden meccs más és más. És nem csak az a jó foci, ha valaki agyatlanul támad. Sokszínű ez a játék és attól, mert többség gyomra csak az úgy nevezett "támadófocit" veszi be, még nagyon sokszínű ez a játék és ha tetszik ha nem a védekezés az alapja. Ahogy a némiképp jogosan körbeszopott hollandokénak is. Van Basten jól keveri az olasz iskolát hollanddal, legfontosabb játékosa védekező középpályás Engelaar, akit még tegnap sem hagyott ki. Nagyon masszívak hátul a narancsosok és ebből vezetnek villámgyors kontrákat. Persze ha tehetik megtartják a zsugát középpályán , de labdvesztés után zárnak vissza és szakszerűen megszállják a térfelüket. Felszabadult játékuk meg abból következett, hogy mindkét rangadójukon viszonylag hamar szereztek vezetés és ekkor már támadnia kellett az ellenfélnek így föladta a saját középpályáját és ezért könnyen tudott kontrázni a mélyföldi brigád. Sokakkal együtt én is kiváncsi vagyok rá, mit tudnának hátrányban.

balu11 2008.06.18. 09:07:11

csatlakozva egy jó néhány sorral ez előttihez: én is vélek felfedezni hasonlóságot a ném-por és az olasz-spa negyeddöntő között - csak a portugálok jobban játszák a támadófocit, mint a spanyolok, az olaszokban meg van még tartalék (nyilván Toni, DelPi gőljai főként), így míg a portugál kiesés meglepne (és jelentős örömmel töltene el :)), addig az olasz továbbjutás (természetesen tizikkel :)) egyáltalán nem

a hollandokat meg féltem 3 dolog miatt:

1 - a futball (sport) egyik örök törvénye, hogy aki túl jól kezd, nem nyer tornát - ahogy így belegondoltam az utsó 8 világversenyen 2szer nyert csoportból 9 ponttal továbbjutó csapat (98, 2002)

2 - szuper dolog ez, hogy nincs B csapat, meg minden (és nagyjából igaz is!), csak... ki fog kezdeni elől? RvN biztos, Sneijder szinte biztos, és a másik 2 (3)? Dirk, Robban, vanPersze, VdV?? a hollandok pont arról híresek, hogy nagy tornákon balhéznak egymással, ezt eddig vanBasten megoldotta, de most... [nálam Dirk]

3 - és a rutintalanság. sem vanB, sem a keret javarésze nem nyert még egyenes kieséses komoly tétmeccset. az pedig olyan játék, amit általában úgy tanul meg az ember, ha előtte 1-2szer nem jön össze

persze, ha mindezek (és a portugálok) ellenére megnyerik, az az igazi királyság, én nagyon drukkolok [jelzem, már 2 héttel ezelőtt is nekik drukkoltam, sőt lassan 18-20 évvel ezelőtt is - ezt mostanában nem árt tisztázni :)]

rizla 2008.06.18. 09:08:11

popp: mi a jó istenről beszélsz? a faszom se bántotta a kedvenc zselézett babáidat, legalábbis ma reggel még nem. domenech volt a téma. vagy őt véded épp? azért ennél többre tartalak

rizla 2008.06.18. 09:11:30

balu11:

"ahogy így belegondoltam az utsó 8 világversenyen 2szer nyert csoportból 9 ponttal továbbjutó csapat (98, 2002)"

a 100%-os teljesítmény annyira ritka, hogy nehéz reprezentatívnak tartani, akár győzelem lett a vége, akár nem.

rizla 2008.06.18. 09:12:24

najó, minél hosszabban nézegetem az adatokat, annál inkább rádöbbenek, hogy ezt az utolsó mondatot is törölnöm kellett volna.

drosiii 2008.06.18. 09:12:54

úgy kell tornát nyerni, mint ahogy idén volt a BL-ben, csak a minimális szükségest kell kiadni ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 09:15:40

rizla jogos ;-), szferire és bakítóra szűkítem a megszólítottak körét, csak összefolytak a hozzászólások, az éjszakai NBA döntő után és midőn azt írtam még a kávé se főtt le. Egyébként amellett, hogy osztod itt a frankót szurkolsz is valakinek?

szferi 2008.06.18. 09:16:39

popp, te másnapos vagy, vagy még részeg?

szferi 2008.06.18. 09:19:52

popp: egyébként csak annak a véleményemnek adtam hangot, hogy szarul játszottak az olaszok. ennek ellenére megérdemelten győztek, mert a 10 emberrel játszó, tizenegyessel padlóra küldött, kulcsjátékosát 10. percben elveszítő, és egyébként is rossz formában lévő ellenfél még gyengébb volt. mi az, amivel nem értesz egyet?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 09:21:28

szferi, ez a kérdés is jogos! De ha a kommentem tartalmát akarod minősíteni ezzel, akkor jelzem annak minden szavát vállalom.

Lencse. 2008.06.18. 09:22:08

Persze, Terezeguet sem jelentett volna megváltást, akkor már Flamini inkább, fiatal, sikerre éhes, jó szezonja volt stb. Domenech minden téren kudarcot vallott, ennek szerves része volt az említett játékosok kifelejtése. Ezután pedig szarul, béna taktikával, motiválatlanul játszottak, teljesen esetleges kezdőcsapatokkal, közben még faszságokat is nyilatkozott. Tényleg csak a szemüvege mentheti, de az meg John Lennonnak volt sokkal menőbb. :)
Domenech témát én lezártam, megvan neki a maga baja. Valószínűleg épp most telepszik le Costa Ricában.

szferi 2008.06.18. 09:23:46

"Van Basten jól keveri az olasz iskolát hollanddal" szerintem ezt a mondatot gondold át még egyszer, egyébként semmi baj a kommenteddel.

rizla 2008.06.18. 09:29:00

popp: sablonválaszt tudok adni, magyarország híján én a jó meccseknek, és a drámának szurkolok. vannak persze szimpatikus, vagy kevésbé szimpatikus csapataim. jelenleg például kipécéztem magamnak a spanyolokat: mert szeretem a barcelonát, mindenekelőtt iniestát, xavit, fabregast, casillas igazi nagymami kedvence, torres pedig selyemfiú-léte ellenére kőkemény harcos, és ezt iszonyú ikonikusnak tartom. ráadásul olyan lúzerek szegények, sosem nyernek semmit, pedig ügyes fiúk, hátha most végre. puskás, kocsis, czibor, kubala is spanyollá lett, aragones pedig amellett, hogy egy konok barom (és mégis igaza van), aki teli szájjal niggerez, úgy néz ki egy nagy majom, engem pedig úgy szólít egy haverom. mi kell még?
a franciákat is szerettem volna előrébb tudni (henry minden idők legjobb 3 csatára közül az egyik), de annyira gyűlöletesen szarok voltak, hogy már a második meccsen tudtam, hogy ebből nem lesz szurkolás.
nagyon tetszettek még az osztrákok (!), akik fájdalmasan szerencsétlenek, de annyira megható volt, ahogy dacoltak a sorssal reménytelenül, hogy magyarként csakis szimpik lehettek. 3-0ra verhették volna a lengyeleket és a horvátokat, ha tudnak focizni, és nem csak mímelik. megindító volt.
a hollandokat viszont nem akarom leszopni, sokakkal ellentétben, bár van der sar király.

az olaszok meg akár tetszik, akár nem, visszasüllyednek oda, ahol a VB győzelem előtt voltak, és ott is maradnak újabb 20 évig: sírás, picsogás, csalózás, szenvedés. az igaz, hogy nem csak a 70%-os labdabirtoklás, és a totális futball a jó foci. lippi sem ilyet játszatott, mégis meg tudott tetszeni. vajon miért? a digók akkor sem voltak sem jók, sem meggyőzők, egyik meccsen sem.

rizla 2008.06.18. 09:33:37

*"a digók akkor sem voltak sem jók" mármint nem 2006-ra gondoltam, hanem mostra, ha esetleg félreérthető lett volna a mondat

Lencse. 2008.06.18. 09:37:12

"a franciákat is szerettem volna előrébb tudni (henry minden idők legjobb 3 csatára közül az egyik), de annyira gyűlöletesen szarok voltak, hogy már a második meccsen tudtam, hogy ebből nem lesz szurkolás." - Én így voltam velük két éve, a nevetségesen szar csoportmeccseiken, aztán amikor a brazilok ellen ZZ dobálta az esernyőket, már teljes mellszélességgel rajongtam. :) Persze egyszer volt Budán kutyavásár.

bakító 2008.06.18. 09:37:19

popp: tegnep megkérdeztem egy nagyobb társaságban ülve, hogy ugyan magyarázza már el nekem valaki aki az olaszoknak szurkol, hogy miért is teszi ezt. De mégkértem őket, hogy mielőtt válaszolnak, kizárólag focira vonatkozó érvek hangozzanak el, tehát menő a Ferrari, ott dugtam először, meg a pizza a világ legjobb kajája típusú megszólalások érvénytelenek. Többnyire csend volt a válasz, míg egy öreg fószer benyögte hogy 82 meg Paolo Rossi. Jól van mondom, az már olyan régen volt, hogy még én sem emlékszem rá, így elfogadtam érvnek.
Ez a védekezés az alapja dolog szép is meg értelmes is, meg bizonyára így is van, de nem magyarázat arra hogy a fenébe lehet ez szimpatikus. Te biztos meg tudnád nekem magyarázni.

rizla 2008.06.18. 09:50:44

bakító: a szurkolást nem kell megmagyarázni, nem te választod a csapatot, hanem a csapat téged, fociláz x. oldal x. fejezet x. bekezdés. egyébként úgy általában nem értem, hogy lehet más nemzet VÁLOGATOTTJÁVAL azonosulni érzelmileg.. illetve értem: nem lehet, csak sokan kamuznak. mondjuk érthető, hogyha valaki nem szeret magyar lenni...

rizla 2008.06.18. 09:52:52

szferi: ["Van Basten jól keveri az olasz iskolát hollanddal" szerintem ezt a mondatot gondold át még egyszer, egyébként semmi baj a kommenteddel.]

szerintem meg ebben igaza van poppnak, a jelenlegi holland válogatott focija nem totális futball, sokkal inkább kontrajáték, ad teret, labdát az ellenfélnek, sőt, kifejezetten szereti ezt a szituációt, mert gyors fordulás után 2-3 húzással lazán felgaloppoznak a 16osig, és jön a büntetés.

rizla 2008.06.18. 09:54:07

lencse: mert te egy birka vagy.

bakító 2008.06.18. 09:56:48

A fociláz nálam is alapmű, de azért az egy kicsit más. Hornby is valami szánalmas Arsenal-Swindon gyötrelemtől datálja szurkerságát (ha jól emlékszem), és ez persze érthető. Akármilyen szánalmas a Diósgyőr vagy a magyar válogatott mindig is nekik fogok szurkolni, de elemi szükséglete van az ilyen "kedvencekkel" megvert embernek, hogy keressen magának valami igazán szerethető foci szerű alakulatot is. Kérdésem ez utóbbi kategóriára vonatkozott, hogy ti. mitől szerthető az olasz válogatott.

Janek 2008.06.18. 09:58:53

elolvasva a hsz-eket, megnézve minden meccset nekem össz-vissz ez a véleményem a C csoportról: Kicsit hosszú lett mert ez egy cikk a stopli.hu-ra, xal ha nem megy nem muszáj végigolvasni:)


C CSOPORT – Nem kukorékoltak a gall kakasok

Sőt az olasz pizza is majdnem odaégett, de azért mégsem. Halálcsoport. Már az EB kezdete előtt 8 hónappal ráaggatták a kvartettre eme jelzőt, bár akkor még nem tudtuk, hogy Henry Juves önmagát idézi ebben a szezonban, hogy Donadoni angolos focit játszat majd (ha már a háromoroszlánosok nincsenek itt…), sőt még azt sem hogy a hollandok védelmük nem lévén,a mai futballban szinte példátlan, ám annál megbecsülendőbb módon egész egyszerűen minél több gólt akarnak majd rúgni. Ami persze szép elképzelés. De, hogy meg is valósítani?!
És lám megcsinálták. Sneijder, Robben, Van Persie, Kuyt, Van Nistelrooy, Van Bronckhorst, Huntelaar. Ők szereztek gólt eddig a tulipánosok híres-hírhedt narancs mezében a kontinensviadalon, sőt Sneijder és Persie már duplázott is. Az első meccs a világbajnoki címvédő ellen: nyoma sincs a pániknak, magabiztos labdatartós játék, hihetetlen ritmusváltásokkal, három rúgott gól a nulla ellenében. Mint mondjak, szép. De az még szebb, hogy van Basten fiai kettő null után is, igaz kissé visszahúzódva, de nemhogy nem adták fel a támadás lehetőségét, hanem a kontrákhoz rendszerint 4-5 ember is felérkezett! A taljánok pedig hiába ívelgettek a toronydaru Toni fejére, az csak a legritkább esetben férkőzhetett a labda közelébe. Di Natalét Boulahrouz, a már említett Tonit Ooijer, míg Camoranesit Van Bronckhorst kikapcsolta a játékból, a gyorsaságáról is ismert két szélső egyetlen egyszer sem tudta rávezetni a labdát a védőkre! Lefordulni pedig sokkal nehezebb… Pirlo mozdulni sem tud attól az Engelaartól akiről azt se tudtuk hogy a világon van (persze volt már ilyen, gondoljunk csak a ’86-os Josimarra), Gattuso pedig milanos szezonjához mérten továbbra is feltűnően szárnyaszegetten ténykedett.

Mint ahogy szárnyaszegetten ténykedett az egész francia csapat a románok elleni nyitómeccsen. Futás, ötlet és pontos passzok nélkül pedig még ebben a meglehetősen defenzív (hogy közérthető legyek: csak nehogy gólt kapjunk!) mai futballban sem lehet nyerni, gólt szerezni pedig végképp nem. Ahogy mondani szokás a mérkőzés „szakmai szempontból” rendkívül érdekes volt, csakhogy mi szurkolók, már a 12. perc táján elálmosodtunk. Pedig ez csak a délutáni összecsapás volt… A bennfentesek számára azonban 90 perc is kevésnek bizonyult, hogy rájöjjenek Domenech taktikájára. Ami persze már csak azért is reménytelen vállalkozás, mert az NINCS ! A románoknak persze volt, csakhogy az a várakozásoknak megfelelően a védekezésre, meg Mutura épült, bár az előbbi szinte teljesen kizárta annak esélyét, hogy a firenzei támadóhoz eljut a labda…
A második meccsen már eljutott, bár ez is inkább Zambrottának volt köszönhető, mintsem a remek keresztlabdának. Mindenesetre Olaszország összeomlani látszott, Piturca taktikája pedig beigazolódni. Mindösszesen 35 másodpercig. Bevallom e rengeteg idő nekem nem volt elég arra, hogy felfogjam mivel járna az azzurik búcsúja a tornától, de talán az vigasztalhat, hogy Donadoninak sem. Panucci meg szerintem nem is foglalkozott vele, egyszerűen (és persze szerencsésen) kiegyenlített. Ha már kilőtte a csapatot az EB-re… Az olaszok persze ennyivel nem elégedtek meg, mentek előre, jött Cassano, majd Quagliarella a már pályán lévő Alex del Piero mellé, és mégis… De csak majdnem. A románok ajándéktizenegyese mögé az olaszhonban dolgozó vendégmunkás Mutu állt, vele szemben az ex-csapattárs Buffon. 85. azaz nyolcvanötödik perc. Kihagyta… Mert ahogy mondani szokás, csak a sztárok hibáznak. A román csapatban pedig ő az egyetlen sztár…

Ez persze nem jelenti azt, hogy ha Nicolita rúgja akkor gól, de talán… Talán akkor nem történik meg az a csoda(?), hogy a világ tetején trónoló taljánok (ha jól emlékszem ezt alliterációnak hívják) a legjobb 8 közé masírozzanak. Persze ehhez az is kellett, hogy van Basten (AC Milan 1988-1993, csak úgy mellesleg) és csapata ne adja le (el?) a románok elleni találkozót. Ment a szokásos pszichológiai hadviselés, az egykori csapattárs Donadoni valamint Cesare Maldini gyakorlatilag megzsarolta a tulipánosok legendáját: ha akar még egyszer a Milanban dolgozni, akkor… Ez persze éktelen nagy badarság, mindenesetre Domenech „úgyis megnyeretik a románokkal a meccset, mi meg csomagolhatunk” filozófiájánal hatékonyabbnak tűnik. És nem mellesleg jobban motiválja a játékosokat. Ráadásul pont ez az, ami ebből a francia válogatottból égetően hiányzott: a karizma és a motiváció. Előbbit talán még lehet Zidane hiányával magyarázni, az utóbbi azonban… Egyértelműen a szövetségi kapitány felelőssége. És így aztán el is jutottunk ahhoz a kérdéshez, hogy miért alkalmaznak mostanában rendkívül sok egykori játékost szövetségi kapitányként? Nos azért mert az egykori labdarúgók, maguk közül valónak érzik a játékosokat (meg persze vice versa) szót értenek velük, sőt még motiválni is könnyebben tudják őket. Elvégre azt csak nem felejtették el, hogy ők mire fel adták ki a szívüket is a pályán?! Hogy Domenech egyáltalán motiválható volt-e azt nem tudom, de annyi bizonyos ezt a gall csapatot egy harapósabb edző összerakta volna az olaszok elleni meccsig! És itt most nem is arról van szó, hogy a kékek képtelenek voltak meccs közben szerkezetet váltani, Domenech cseréi még véletlenül sem jöttek be, s még azt sem merem megemlíteni, hogy uram bocsá’ elhozhatta volna Trezeguet-t, Flaminit, vagy Mexes-t. Csak összehasonlításképpen: a helyükön megfordult többek között Gomis, Toulalan és Boumsong is… Mindenesetre úgy esett össze ez a jobb sorsra érdemes gárda ,mint egy nedves zokni. Képtelenek voltak küzdeni, harapni, ráadásul az olaszok elleni mindent eldöntő meccsen még az ág is húzta őket Ribery sérülése és Abidal kiállítása okán. Persze az ág a szegény embert húzza… Ez persze óriási képzavar, hisz a francia játékosok, mindenek csak nem szegények, ezen az EB-n viszont elveszett emberek voltak…

Ahhoz, hogy a franciák kiessenek nem, de ahhoz, hogy az olaszok továbbjussanak persze kellett még egy holland győzelem a románok ellen. Van Basten nem adta fel a meccset, azonban így is kikerült Van der Sar, Mathijsen, Ooijer, Van Bronckhorst, de Jong, Sneijder, Van der Vaart, és Van Nistelrooy. És mondom mégsem adták fel! Egyrészt mert a pályára kerülő ifjoncok (Affelay, Heitinga, Huntelaar) mindennél jobban szerettek volna bizonyítani, ami persze önmagában kevés, de emellett piszok jó játékosok is. Mert persze jó egy Robben meg egy Sneijder a háznál, de még jobb ha helyettese is van… Hát náluk van. A románok pedig úgy játszottak, mintha a Feröer-szigetek elleni utolsó tét nélküli selejtezőn lennének, sőt még úgy se: a labdát szinte képtelenek voltak megszerezni, vagy ha mégis a második passzba biztos hiba csúszott. Chivu gyakorlatilag a leggyengébb pontja volt a sárgáknak (akik ráadásul fehérben játszottak), Mutu pedig talán még mindig azon a bizonyos kihagyott tizenegyesen rágódott. Na de 90 percig?! Az mindenesetre tény, hogy ha belövi most a nyolc között vannak…

rizla 2008.06.18. 10:02:21

bakító: "elemi szükséglete van az ilyen "kedvencekkel" megvert embernek, hogy keressen magának valami igazán szerethető foci szerű alakulatot is. Kérdésem ez utóbbi kategóriára vonatkozott, hogy ti. mitől szerthető az olasz válogatott."

ha tudod, hogy kamu maga a kérdés is (mert igazán csak a saját válogatottadnak tudsz szurkolni), akkor miért vársz kamu válasznál, légbőlkapott okoknál jobb indokokat? nem értem. ezek szerint az egyetlen elfogadható válasz az lenne egy ilyen kérdésre, hogy "mert félig olasz vagyok". akkor meg minek feltenni a kérdést? inkább tedd fel másképp: "minek hazudtok magatoknak?" a hatás garantált.

rizla 2008.06.18. 10:03:09

janek: ha cikk, akkor mi a faszért nem linkelsz? a szerkesztő visszadobta? : DDDDDDD

Janek 2008.06.18. 10:03:48

még ninsc kintz az oldalon...
most fejeztem be:)

rizla 2008.06.18. 10:04:43

és? nem bírtad kivárni, amíg kikerül? most már csak azért sem olvasom el, mert bunkóság.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:06:20

ez egy jó kérdés,

bár - általában - az olaszoknak való szurkolásom sokkal inkább szólt az ellennek:
-2000: EBdöntő, meg ott előtte szerethető volt a bénázásuk
-2006: VBdöntő

úgy alapjában k-ra tud idegesíteni, hogy választani kell a nagy tornák előtt csapatot, mert úgy élvezhetőbb (mostanában a csehek meg az oroszok). Tegnap sem tudtam szarnak látni a meccset, mert egy olasz étteremben néztem (RaiUnon), akarva akaratlanul jobban izgultam a hangulat miatt.

Elkezdeni szurkolni egy csapatnak, úgy igazából, mindig egy jelentős élményhez köthető.
körmendiként ezt nehéz elmondani, mert már az oviban a kosárlabdáról beszéltünk,
de mondjuk a Romanak vagy a City-nek hajtani, az könnyen magyarázható egy-egy élménnyel (előbbi Cafu, utóbbi a hangulattalan OT utáni napsütéses (!) Boro-meccs)

Janek 2008.06.18. 10:11:26

Ok ha ez bunkóság, akkor egy tahó bunkó parazst vagyok. Majdnem román:)

rizla 2008.06.18. 10:11:43

"úgy alapjában k-ra tud idegesíteni, hogy választani kell a nagy tornák előtt csapatot, mert úgy élvezhetőbb"

engem kurvára tud idegesíteni, hogy ki kell jutni egy nagy tornára, mert úgy élvezhetőbb..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 10:12:30

bakító, nem tévedsz. Egy Keresztury Tibortól lopott gondolattal is magyarázhatnám, miszerint jellemes ember tíz éves kora után már nem változtat csapatot. Én pedig az olasz válogatottat választottam nemzeti csapatot pótló nemzeti csapatnak (mit nem adnék azért, hogy egyszer az igazi nemzeti csapatnak szurkolhassak nagytornán).

De vannak racionálisabb érveim is. Azért szeretem őket például, mert a foci mégis csak csapatjáték, és az olaszok ezt vágják is, a csapatrészek összehangoltsága mellett, mindenkinek megvan a pontos helye Azért is, mert lenyűgöző, ahogy magamutogató egyéniségek, egy csapattá vállnak kilencven perc erejéig.

Lehet szeretni őket elegáns és tiszta védekezésük miatt is - és most felejtsd el Materazzit, ő a szabályt erősítő kivétel, de gondolj Baresire, Bergomira, Maldinire, Nestára, Cannavarora, Chellinire. Végül, de nem utolsósorban - mert fociban mégiscsak a gól a lényeg - az olyan szikrázó tehetségű játékos egyéniségek miatt, mint Paolo Rossi, Bruno Conti, Giuseppe Giannini, Gianluca Vialli, Roby Baggio, Alex Del Piero, Francesco Totti, Andrea Pirlo, Daniele De Rossi, Alberto Aquilani, Antonio Cassano etc.

Ja és igen azért a színházért is, amiért sokan rettenetesen rühellik őket. Ezek nem csak az agyukat, de az egyéniségüket is fölviszik a pályára, de ettől még igazi csapatot alkotnak, de azt hiszem, hogy körbe is értünk.

rizla 2008.06.18. 10:17:49

popp: "jellemes ember tíz éves kora után már nem változtat csapatot. Én pedig az olasz válogatottat választottam nemzeti csapatot pótló nemzeti csapatnak (mit nem adnék azért, hogy egyszer az igazi nemzeti csapatnak szurkolhassak nagytornán)"

szerintem jellemes ember bevallja, hogy nem lehet csapatot választani, legalábbis válogatottat egész biztos nem, úgyhogy nagy tornákon annak szurkolsz, akinek akarsz, úgyis mindegy, nem leszel sem depressziós, sem szupervidám.
te is megtetted (a zárójelben).

daneeka 2008.06.18. 10:19:10

Akkor mindenki hazudik saját magának, aki nem semleges szurkolóként nézi az EB-t?

bakító 2008.06.18. 10:21:41

rizla: Nem kamu a kérdés, mert ingen megbízható forrásból tudom, hogy igenis lehet teljes szívvel szurkolni nem saját (lokális, hazai) csapatnak is. Beszéltem magammal, és emlékszem nem egy igyen szituációra. Pl. 84 franciák, és hosszú évek óta Arsenal. Pedig sem Londonban sem Franciaországban nem jártam soha, sőt a franciákat mint népet nem is különösebben kedvelem. Tehát létezik olyan választás, ami a foci szépségén alapul, és nem egyéb körülményeken.
Persze nem vagyunk egyformák, és nem is tartom ezt az egyetlen üdvözítő útnak, sőt azzal sincs semmi bajom ha valaki a pizza miatt szurkol az olaszoknak, csak gondoltam megkérdezem, hogy focihoz kapcsoódó érv, érzelem is motiváhat e valakit az olaszoknak való szurkolásra. Valóban kíváncsi vagyok erre.

pote: Szerintem nem muszály a torna előtt választani, menet közben úgyis kialakul.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:22:34

nehéz,
de igazat kell adni rizlának :)

Romanistaként nem tudok napokig beteg lenni egy vereség után. Hiányzik a testközeliség (idén volt szerencsém kétszer látni őket, meg is viselt egy kicsit a BLbúcsú).
De arra emlékszem, hogy 97-ben egy hétig készültünk az egyhétre (hahahhaha), és napokig bánatunkban ittunk az egyetemi kantinban.
az meg otthon aranyszabály már 87 óta, hogy anyám nem szól hozzám aznap, amikor kikap a Körmend

Janek 2008.06.18. 10:23:58

én az angolokkal vagyok úgy mint popp, de abban rizlanak adok igazat, hogy aigazán csak a magyar sikereknek tud örülni az ember, az igazi izgalom és katarzis nálam a vcízilabda és a kézilabda meccseken szokott előjönni

r_magpie 2008.06.18. 10:24:20

ezt a más ország válogatottjaival való érzelmi azonosulást én sem értem
90-94-ben a belgáknak drukkoltam Scifo majd Nilis, 98-ban Marokkónak 94 miatt, 2002-ben az íreknek, mert rohadtul rokonszenvesek - de ez is mind kamu volt, egyik csapat kiesése sem akasztott ki, csak választani kellett valakit, a már leírt ok miatt

azóta nem tudom becsapni magam - most pl. "poénból" a svédeket választottam, de Villa bravúrgóljának a végén szívből tapsoltam

és minden eljátszott himnusznál azon merengek, mekkora lenne, ha most Gera Zoli üvöltené hamisan a hozzreávígesztendőt, utána pedig a kamera megmutatná a magyar zászlóerdőt
ejj

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:24:33

bakító,
ez is igaz,
és a tizedik napon az Úr megteremté nékünk Törökországot....

Dr House 2008.06.18. 10:29:05

Én a 94es vb döntőt Bariban néztem. Nagyon meghatározó élmény volt, a mai napig bennem van az a kép amikor az olaszok elvesztik a 11es párbajt..Megállt az élet a városban... Én onnantól datálom az olaszoknak való szurkolásomat.

rizla 2008.06.18. 10:29:42

bakító: tedd a szívedre a kezed. megközelíti érzelmi erejében azt a depressziót, amit a magyar foci ad neked a franciáknak, vagy az arsenalnak való szurkolás? ha a válasz igen, vagy hazudsz, vagy hülye vagy. bocs, ez komolyan nem kötekedés, csak a diagnózisom.
a népet nem kell kedvelni, én pl utálom a magyarokat, mégis odaadnék sok mindent, ha láthatnám a csapatunkat valamelyik világversenyen. például az EB komplett mezőnyét, vagy az összes nagy torna összes nagy meccsét az elmúlt 22 évből, mert tizedannyi élményt nem jelentenek, nem JELENTHETNEK, mintha mi játszanánk ott. ennyi. de oké, szurkoljon mindenki valakinek, én pl szorítok a spanyolokért, de legalább ezt a T/1ezést el lehetne hagyni más nemzetnél...

rizla 2008.06.18. 10:33:32

r_magpie: "és minden eljátszott himnusznál azon merengek, mekkora lenne, ha most Gera Zoli üvöltené hamisan a hozzreávígesztendőt, utána pedig a kamera megmutatná a magyar zászlóerdőt" igen, én is minden pillanatban erre gondolok, nem csak a meccsek, himnuszok alatt, de a szünetben, cigizés közben is. és elönt a szomorúság, és az önmagam felett érzett szánalom érzete, hogy képes vagyok reménykedni, miközben vesztesek vagyunk, de mégis. és ekkor jövök rá, hogy ezt jelenti magyarnak lenni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 10:34:57

Szerintem meg nem lehet úgy focimeccset nézni, hogy valakinek ne szurkoljon az ember. És beleérző képesség kérdése, hogy az mennyire élhető át egy-egy választott csapat meccse. Például én a tévé előtt is nagyon tudok szurkolni a Romának, sőt elég szarul éreztem volna magam, ha kiesenek az olaszok.

De persze egy elveszített vizilabda döntő, vagy egy elbukott válogatott kéziderbi jobban kiakaszt. A magyar foci válogatott veresége viszont sajnos már nem visel meg annyira. Annyiszor átéltem a fájdalmat, hogy már immunis vagyok rá.

Janek 2008.06.18. 10:35:00

rizla: csak az a baj, hogyha valaki azt hangoztatja, hogy szeret magyar lenni, hogy nemzeti érzése van, könnyen leszélsőjobbosozzák. És az egészben az a legszomorúbb.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:35:04

"a népet nem kell kedvelni, én pl utálom a magyarokat"

ebben biztos vagyok, h nem elírás volt :D

Azazello007 2008.06.18. 10:35:55

Ahhoz, hogy más nemzet válogatottjának éveken keresztül, tiszta szívedből szurkolj, meghatározó, drámai élmény kell; nekem ilyen volt a 98-as világbajnokság csodálatos horvát csapata, a németek elleni elsöprő játékukkal és a franciák elleni peches kiesésssel (onnan datálom egyébként gall-fóbiámat is).

Most is nekik szurkolok (már csak a jó öreg Bilic miatt is) de még ha megnyernék az EB-t, nekem akkor is az a régi, Suker-féle társaság lesz az igazi.

Eddig a nosztalgia.

rizla 2008.06.18. 10:36:11

egyébként jelen beszélgetés során a klubcsapatok nem játszanak, mint példa. dehát miért is lenne szó klubcsapatokról, a szezonnak vége, EB van emberek!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.18. 10:36:16

Csak nem azon megy a vita, lehet-e szurkolni másnak a magyarokon kívül? :)
Ha valaki semlegesként nézi a focit, mert minek drukkoljon, meg nem is lehet más nemzet csapatának sikereiért szorítani, az kb olyan nálam, mint a szex orgazmus nélkül. Jó dolog, de valahogy nem az igazi. Ha épp nem játszol a lényeg a szurkolás, és nemcsak a fociban, hanem minden sportban.

Ja és muszáj az a muszály.

rizla 2008.06.18. 10:36:57

janek: ki a halál mondta, hogy szeret magyar lenni?????? : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:37:09

Janek,
egy olimpia alatt mindenki nacionalista!!!

legalábbis remélem ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.18. 10:37:35

Azazello, én meg onnantól számítom, a horvátellenességem. :P

Janek 2008.06.18. 10:37:36

jólvan csak kicsit túlidealizáltam a képet:))

rizla 2008.06.18. 10:38:00

popp: "A magyar foci válogatott veresége viszont sajnos már nem visel meg annyira. Annyiszor átéltem a fájdalmat, hogy már immunis vagyok rá." az mindegy. ez a keserűség, na ez a magyar szurkoló esszenciája. hiába kamázol itt az olaszokkal, érted

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 10:39:44

Rizla, ez a T/1 csak egy játék, amely egy platformot jelöl a fociszurkolásban. Senki sem gondolja, hogy ő a Roma vagy az olasz válogatott tagja. Ezenkívül a kommunikációt is megkönnyíti, ennyi. Nem kell ezért lehülyézni senkit, szerintem.

daneeka 2008.06.18. 10:40:55

Egyébként én pl 94 óta drukkolok az olasz válogatottnak nagy tornákon, a foci szépsége miatt. Csak egy nevet mondok (a rengetegből): Roby Baggio.
Hol vannak a mai "világsztárok" hozzá képest? Céronáldó, Villa, Zlatan max a cipőjét pucolhatná.

rizla 2008.06.18. 10:41:03

popp:
1. értem én, de csak a saját nevedben beszélj szerintem. hidd el, hamar találnék ellenpéldát..
2. hol hülyéztem JELENLEG? egyszer hülyéztem, de egészen más kontextusban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 10:43:19

@rizla:

Ezzel a 9:29-kor tett bejegyzéseddel szinte teljesen azonosulni tudok. Egy csomó mindent leírtál abból, amit én is gondolok.

rizla 2008.06.18. 10:45:39

egyébként én játékból sem favorizálom ezt a t/1ezést, szerintem ízléstelen, de persze ízlések és pofonok. te legalább bevallod, aki viszont halál komolyan nyomja, annál vérciki szerintem.
magyarnak lenni úgy anblok vérciki, minek fokozzam ilyenekkel?

(a csúcs egyébként egy gyerek volt, aki mellettünk ült a magyar-olaszon olasz mezben, azóta sem tudom megismételni azt az arcjátékomat ami a kéjes bosszú, és a káröröm tökéletes elegye volt, pedig igyekszem)

bakító 2008.06.18. 10:47:14

popp: Nem lehet hogy Keresztúry ezt még abban az áldott korban írta, amikor Albertek, Benék, Töröcsikek meg Nyilasik rohangáltak a magyar páylákon? Azért az más szitu. Komolyabb lelki károsodás nélkül nem lehet úgy leélni egy életet, hogy kedvenc csapatod egy szánalmas, lusta f**talicska banda. Legalább néha megcsillanna remény mint Körmenden, de hát még az se... Egyébként egnem a kosárlabda akkor sem tudna különösebben lázba hozni ha a Diósgyőr nyerné a BL-t (ha van ebben a sportágban ilyen).
De a focihoz kapcsolódó érveid respektálhatók. A nagy játékosegyéniségek ha jól foglalom össze. Persze ezt a mesteri védekezés dolgot továbbra sem értem (tisztelet és szeretet nem ugyanaz), de ez olyan mint kicsi telt szőke, és a sportos magas barna közti különbség, kinek ez, kinek az.

Pote: 86-ban még félig gyerekként sírtam a német-francia elődöntő után, akkor szembesültem nagyon komolyan azzal, hogy nem mindig a jobbik győz. A 2006-os BL döntő, és az idei negyeddöntő után, pedig napokig nem bírtam még a focira sem gondolni a csalódottságtól. Szóval nem vagyunk egyformák.

r_magpie: Ha még megérem hogy magyar futball csapat elérjen végre valami komolyat, akkor ahhoz tényleg nem lenne hasonlítható semmilyen Arsenal siker. Már a vizilabda és kézilabda is frenetikus örömöt tud okozni, meg most legutóbb a jégkorong, de ha focicsapat érne el csak feleekkora sikert, az lenne a netovább. A foci azért mégicsak foci.

rizla 2008.06.18. 10:47:25

vagy az te voltál popp? LOL

rizla 2008.06.18. 10:50:19

bakító: "Komolyabb lelki károsodás nélkül nem lehet úgy leélni egy életet, hogy kedvenc csapatod egy szánalmas, lusta f**talicska banda." itt írtad le a lényeget. idegen nemzet válogatottjának való szurkolás=a komolyabb lelki károsodás elkerülésére adott immunreakció. pontosan ezt magyarázom.
én viszont vállalom a lelki károsodást, ahogy egy anya is szereti a fiát, még ha abból egy büdös drogos börtöntöltelék lesz is. gondolom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 10:53:33

Abban meg poppal értek egyet, hogy a T/1-ezés játék.

Ki az az eszevesztett barom, aki a magyarok ellen az ellenfélnek szurkolna???

BruceWayne 2008.06.18. 10:56:53

csöncsön azért a sok csíra kiment a Puskásba olasz mezben a hazai szektorba :-)

Lencse. 2008.06.18. 10:57:19

rizla, nem szorulsz rá, hogy a seggedet nyaljam, de gyönyörű dolgokat írsz, párásodik a tekintetem. :)

rizla 2008.06.18. 10:57:26

csöncsön: az mindegy. a barátnőd vajon mit szólna, ha játékból "kicsim"nek szólítanád a csajokat, akikkel haverkodsz?
;]

bakító 2008.06.18. 10:57:30

rizla: Magas a paci, légyszi szálj le róla, és a hülyézést mellőzd. Azt tartogasd Domenechnek.
Ez a mélymagyar fájdalom meg kiütést okoz nekem. Egy ló**szt vagyunk mi vesztes nép, csak a focistáink ilyen gyökerek.

Egyébként Great Cornholióval teljesen egyetértek. Szurkolni muszály. És ha már rendszeresen szurkolst ugyanannak, akkor az azonosulás elkerülhetetlen. Csak idő kérdése.

szferi 2008.06.18. 10:57:56

Ezt a T/1 dolgot én sem szeretem, volt már hogy siettem, és az egyszerűbb fogalmazás miatt választottam, de mégis idegenkedem tőle. Nagyon tudok szurkolni a cseheknek, mégsem szeretek T/1ben írni róluk sem (egy-egy bíztató mondat előfordul). pedig én még csehszlovákiában születtem, mégsem érzem magaménak őket, ez is csak egyfajta pótszurkolás. egy klubcsapattal szerintem más a helyzet, azt nemzetiségtől függetlenül sajátjának érezheti valaki, de ha idegen válogatottról írok így, enyhe bűntudatom van. pedig nem szimpatizálok a népnemzeti vonal (szélsőséges) eszméivel.

rizla 2008.06.18. 10:58:13

lencse: igazad van, nem szorulok rá, szopd inkább a faszom.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 10:58:31

rizlka, igazad van nem nyilatkozhatom mások nevében.

Szóval nálam attól még, hogy a magyar válogatottnak szurkolni az igazán real, még nem kama az olasz szurkolás, maximum nem olyan intenzív és nem olyan vérkomoly, bár azért tegnap is jócskán fölkúszott az adrenalin szintem. Szorítok értük, na.

szferi 2008.06.18. 11:00:22

rizla, arra rászorulsz? :)

rizla 2008.06.18. 11:00:43

bakító: hogy a magyar futball miért rossz, arról kb utolsósorban tehetnek a focisták. ez egy rohasztó közeg, aminek számtalan jelentős tényezője van. a futballista az egy termék, amit előállítanak. ha nem sikerül jó minőséget előállítani, akkor a gyártással vannak komoly gondok. más kérdés, hogy a rossz szavatosságú termékek könnyebben penészednek, rohadnak, és büdösödnek, ezért irritálóak.
a mélymagyar fájdalmat visszautasítom, azt viszont nem, hogy a magyar és a lúzer fogalmak egymáshoz igen közel állnak, bár a javát csak öniróniának szántam, annyira ne vedd komolyan.

rizla 2008.06.18. 11:01:49

szferi: neked is van valami ajánlatod netalán? húzz egy sorszámot, lol

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.18. 11:02:48

Egyszer mindenki felnő. Itt az idő srácok...

szferi 2008.06.18. 11:02:49

tanácsom lenne, ha már ilyen reménytelen a helyzeted... lol

szferi 2008.06.18. 11:03:24

ok, pancho, megyek is át az új cikkhez :)

rizla 2008.06.18. 11:04:24

szferi: itt egy anyás poént iktatnék reflexből, de ahhoz most túl jó a hangulat, még a végén megsértődnél (csak lencséét akarom elrontani)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 11:04:50

"a futballista az egy termék, amit előállítanak. ha nem sikerül jó minőséget előállítani, akkor a gyártással vannak komoly gondok."

Tökéletesen egyetértek. Nem is tudtam, rizla, hogy te ilyen okos vagy. Beállhatok sorszámot húzni?
;-)

rizla 2008.06.18. 11:07:24

csöncsön: mi itt csak viccelődünk, de azért díjazom a coming outod
;]

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:09:53

Rizla, a második félidőben Gigi Buffon kapuja mögött ültem és úgy üvöltöztem a góloknak, mintha éppen kijutnánk a selejtezőből. Az első félidőben csak egy páran ria-ria hungáriáztunk a szektorban, a második félidőben már többen csatlakoztak. Az a bajom azzal a meccsel, hogy egy kibaszott illúzió volt, egy nagy parasztvakítás!

bakító 2008.06.18. 11:15:14

Most hogy átcsapott a tömeg rizla különböző testrészeinek sikálásába, én távoznék is, annyival, hogy aki magyar létére a Puskás stadionban az olaszoknak szurkol (ha tényleg volt ilyen) az egy gyökértelen, és hazátlan alak. Nagyon szomorú élete lesz amikor magára marad.

rizla 2008.06.18. 11:15:21

popp: miért volt illuzió? megvertük őket, kész. én egy pillanatig sem hittem, hogy most ettől ilyen jók vagyunk, nagyon jól tudtam, hogy az olaszok maguk alatt teljesítettek, ettől még határtalanul boldog voltam. azért, mert győztünk. egy jelentéktelen tét nélküli meccsen, igen. de akkor is győztünk, és jól játszottunk, és az önbizalom megmaradt egészen a várhidis-kistelekis-újszövkapos szarakodásig (leszámítva a moldáv fiaskót). nem azért fogok szurkolni, mert van remény, hanem mert nem tudok mást tenni, egyszerűen nincs választásom. egyébként van remény, de ez másik topic témája lesz nemsokára, illetve volt nemrég..

tb 2008.06.18. 11:18:02

popp én nem hinném, hogy ez a T/1ezés megkönnyíti a kommunkiációt, és ezt most tisztán gyakorlati értelemben mondom. ha olvasok egy fórumot és valaki azt mondja, hogy megyünk a wembleybe (mondjuk) akkor nyomoznom kell, hogy mégis melyik csapatról beszél honnan kellene tudnom mindenkiről, hogy nála ki a "mi"

rizla 2008.06.18. 11:18:47

popp #2: parasztvakítás amúgy akkor lett volna, ha bunda lett volna a meccs (sokak szerint az is volt, lol), vagy egy színdarab. de nem, igazi, kézzelfogható futballélmény volt, és az is marad a történelem végéig. miért volt kisebb győzelem, mint a 86os brazilverés? vagy csak az a kúrás lehet jó, amit házasság követ? csak hogy maradjak a testrész-sikálásnál.
én is buffon mögött ültem egyébként, mégiscsak te voltál az olasz mezes. apukáddal lapozgattátok a nemzeti sportot : DDDDDDDD

szferi 2008.06.18. 11:20:39

rizla, parasztvakítás volt a sajtóvisszhang, nem maga a meccs. (de hogy az olaszok nem tették magukat oda, az tény. lényegtelen, milyen okból)

rizla 2008.06.18. 11:22:15

jó, kit érdekel a sajtóvisszhang? a sportsajtó az kivételesen pont ugyanolyan magyarországon, mint a világon bárhol. szélsőséges, szarkeverő, felesleges.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 11:24:39

tb:

Ezért kell hozzátenni, hogy mi, spanyolok. ;-)

szferi 2008.06.18. 11:27:41

rizla: azokat a tömegeket, akik hajlamosak elhinni mindent, amit leírva látnak, bármekkora hülyeség is az, egyedüli kritérium hogy megfeleljen a szájízüknek. egyébként létezik korrekt, tényeken alapuló újságírás is, csak sajnos megyarországon nem népszerű műfaj

rizla 2008.06.18. 11:29:24

szferi: jó, de én most nem a tömegekhez szólottam, csak popphoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:30:51

"én egy pillanatig sem hittem, hogy most ettől ilyen jók vagyunk, nagyon jól tudtam, hogy az olaszok maguk alatt teljesítettek, ettől még határtalanul boldog voltam. azért, mert győztünk." - ezt tudtad te , tudtam én, és annak a hülye Antonnak is tudnia kellett volna. Ehhez képest arról ment a habverés, hogy valami megindult, ez ám az illúzió.

szferi 2008.06.18. 11:32:46

akkor jó, az nem számít parasztvakításnak :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:35:09

Rizla, a paraszvakítás témában szferivel értek egyet, erre gondoltanm én is. Az, hogy te nem vakulsz meg csak annyit jelent hogy nem vagy paraszt, bár ki tudja ;-).

rizla 2008.06.18. 11:37:18

popp: elárulok valamit. nem egy meccstől függ, hogy megindul-e valami, akár úgy döntünk, hogy megindult, akár úgy, hogy nem. éppen ezért, akármennyire hülyeség leírni, hogy "valami megindult", ugyanannyira hülyeség kijelenteni az ellenkezőjét.
egyébként szerintem valami megindult: valamivel több értelmes játékosunk van értelmes csapatokban európában. az mindegy, hogy ez most az EU miatt van-e, vagy más miatt, kész tény.

rizla 2008.06.18. 11:38:20

"Az, hogy te nem vakulsz meg csak annyit jelent hogy nem vagy paraszt, bár ki tudja"

jó, de hol érdekelnek engem a többiek? csak a saját fejemmel kell meccset néznem, a többiek gondolatait nem hallom (bár néha fura hangok beszélnek hozzám)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 11:39:22

igaz sokszor vannak szmájlik,
meg a burkolt buzizással/parasztozással nincs is semmi gond,

de ha lehet a "direkt"-t hanyagoljátok

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:55:42

"elárulok valamit. nem egy meccstől függ, hogy megindul-e valami, akár úgy döntünk, hogy megindult, akár úgy, hogy nem. éppen ezért, akármennyire hülyeség leírni, hogy "valami megindult", ugyanannyira hülyeség kijelenteni az ellenkezőjét." - na, ne beszélj! Egyébként ezzel kapcsolatban már összecsaptunk a magai dejében és még össze is fogunk ;-). Az a baj túl sokszor hallottam már ezt , olyan szájakból, amelyekből ha újra hallom kiráz a hideg. Mondván, jesszusom van még lejjebb is?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 12:09:13

pote jogos! Rizla megkövetlek ;-)! (de hogy is van a Körmenden is ismert rigmus: nincsen hangotok, ...., nincsen hagoootok- persze tudom, hogy ez a blog nem kosárcsarnok, de nem hagyhattam ki.)

Röhögjünk egy jót, Domenech mentegetőzése úgy hangzuik, mint ha eszeágában sem lenne lemondani: "Elkövettem egy nagy kommunikációs hibát. A mögöttünk hagyott hét hónapban nem hangsúlyoztam eleget, hogy az Európa-bajnokság csak az új generáció felkészülési állomása a 2010-es világbajnokságra." - jövő csapata persze Flamini helyett Malelelével és Vieirával teljes.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 12:14:32

nagyon nem szeretem a franciákat, de ennél még ők is többet érdemelnek...

popp,
egy haveromat elvittem (már vagy 8 éve) egy Körmend-Zetére. Akkor kezdtük ezt. A szünetben megkérdezte, hogy miért kiabáljuk "nincs magnótok, ......tok nincs magnótok" :)

Lencse. 2008.06.18. 12:17:16

Mármint a kommunikációs hibát röhögöm.
Mint mikor a rendőr elesik a biciklivel: "Most mit bámulnak, én így szállok le!"

osgood 2008.06.18. 12:25:50

Én is most olvastam
Eeeeeenéééézééést kérek, kedves eeeeemberek! Valahogy sose' vót bekapcsúva a mikrofony, mikó azt dumáátuk a srácokkal, hogy ez nem ám valamiféle nyerésre megy, dehogy! Csak sörözni meg kurvázni akartunk kimenni egy kicsit, oszt ahhoz, hogy ez ne önkőccséges legyen, 3x90 percre ki kellett áánunk égni kicsinyt. Sajnálom, hogy a sajtó eztet mindig csak az apróbötűs részbe' írta, na. De egyébként meg vótak bisztató jelek is, mer ezeknél a sör télleg rnebe' van."

osgood 2008.06.18. 12:29:48

Azért legalább Nasri csinálhatott volna hagyományt a Harkály megmozdulásából és 13 perc 42 másodperc játék után lefelé sétálva lefejelhette volna azt az idiótát :-)

Halálcsoport, vazze. Komolyan mondom, hogy vissza kellene szavazni az osztrákokat vagy a lengyeleket. Aztán nézzük meg, hogy egy osztrák, lengyel, cseh (esetleg svájci, görög) csapat mellől ki jutna tovább ilyen xarral, amit itt a három csapat felmutatott.

kroos 2008.06.18. 13:40:04

Az olaszok pszihologiai hadviselése bejött amit Van Bastenre és Michelre gyakoroltak.A fene nagy önérzetüket elö kéne venni a Seria A-val kapcsolatban is és rendet tenni.

kroos 2008.06.18. 13:41:10

bocs nem önérzet igazságérzet...

kroos 2008.06.18. 14:58:57

Például.De nem erre gondoltam.Végigsirták eddig az egész Eb-t.Bármilyen kétes helyzet lesz a közeljövöben azt az ö javukra fogják eldönteni.Toni megnemadott golja után kérték az uefa állásfoglalását.Ezt a saját bajnokságukban minden héten megtehetnék nem pedig karbatett kézzel végignézni ahogy ........

kroos 2008.06.18. 15:01:42

Óriási paradoxonnak tartom hogy azok az emberek akiknek közük van az olasz bajnoksághoz kikérnek maguknak 1 lesgólt.Csak ennyit akartam mondani.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.18. 15:06:52

Janek: ne csald már el tőlünk rizlát, még elcsábul hozzátok:)

Janek 2008.06.18. 15:22:35

Nem azt én sem akarhatom,hisz akkor ki mondaná meg itt a frankót?! :)

Jobb Internetért Mozgalom 2008.06.18. 15:27:47

converted osgood @122948

Azért legalább Nasri csinálhatott volna francia hagyományt és 13 perc 42 másodperc játék után lefelé sétálva lefejelhette volna a szövetségi kapitányát :-)

Halálcsoport, vazze. Komolyan mondom, hogy vissza kellene szavazni az osztrákokat vagy a lengyeleket. Aztán nézzük meg, hogy egy osztrák, lengyel, cseh (esetleg svájci, görög) csapat mellől ki jutna tovább ezzel a kritikán aluli teljesítménnyel, amit itt a három, nagy neveket felvonultató csapat felmutatott.

szferi 2008.06.18. 15:30:41

unatkozol? ez még csak nem is volt durva hozzászólás

Janek 2008.06.18. 15:43:47

am a cikk milyen, ha olvasta valaki...?

halareaal 2008.06.18. 15:58:25

"nasrit, benzemát, gomist csak egy közepes cserének lehet tekinteni"

Nasri és Benzema Ribéry mellett a francia foci 2 legnagyobb tehetsége, nélkülük semmi fény nem látszana az alagút végén. Benzema 1-2 év és bőven jobb lesz, mint az enervált, nagyképű Henry. egyébként lehet, hogy nem alkotott maradndót Benzema, de egyrészt helyzetbe véletlenül se hozták a társak max 1x a románok ellen, másrészt, egyetlen épkézláb támadóként kellett volna felépítenie az akciókat félpályáról indulva a 9 emberrel védekező olaszok ellen. amúgy ha Benzema nem játszott volna, állítom nem lett volna az olaszok térfelén a labda.

osgood 2008.06.18. 16:57:25

Hálás köszönetem, J.I.M. (:leborul) így nézett volna ki a dolog istenbizony, ha gyeplabdáról vagy golfról van szó, amit képes vagyok szenvtelenül végignézni vagy végig sem nézni. Persze az is csak neccesen, ha egy gof-segédedző-tanonc mentálisan annyira terhelt,valamint gerincállékonyságilag annyira deficites, mint az említett szövkap :-)

Jelen esetben viszont a forma nem volt öncélú, hanem a tartalmi mondanivaló teljes egészében való kibomlását szolgálta, valamint megfelelően pozícionálta a történtekkel, látottakkal kapcsolatos szubjektív érzéseimet.

BTW, Harkály ki-, vazze meg bentmaradt? Meguntad félúton?

freiwald 2008.06.18. 17:52:30

Szevasztok! Én felvidéki magyar vagyok. Minden sportágban a magyarokért dobban a szívem, mert ez a fajom, ami adott és nem áltozhat. De van bennem német és francia vér is. Most nem akarom József Attila klasszikusát idézni, de a Dunánál c. vers sok mindenre válaszul szolgál. Én kiskorom óta szurkolok az olaszoknak és a Milannak. Mindkét esetben elragadott a milliő ami szinte kézzelfogható, ahogy az olasz foci és a mentalitásuk. Taknyos gyerekként vért izzadtam a 90-es VB olasz bukása kapcsán és ugyanolyan szívvel lélekkel szurkoltam nekik mint a 88-as szőuli olimpián Darnyinak. Ez a szív elhivatottságának kérdése és a szívügíeket az ember nem magyarázza. Nem keresek indokokat és okokat arra, vajon miért szurkolok a talján válogatottnak vagy éppen a Milannak, miközben rettenetesen örülnék neki, ha amagyar foci kapcsán hasonló inger érhetne. Szurkolok szívvel-lélekkel a magyar sport sikereiért és ugyanúgy izgulok, de nem hinném, hogy csupán azért mert magyar vagyok magyarázkodnom kellene azt illetően, vajon miért szurkolok egy olyan nemzet sarjainak, mely nem a sajátom. Nem hinném, hogy becsapom magam, amikor a düh és a keserédes hangulat tiszta ott legbelül, valahol mélyen bennem és ma is elfog a szomorúság, ha Baresi arca felsejlik emlékezetemben a 11-eseket követően. Mit kell ezen magyarázni???

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 18:45:21

freiwald, szép hozzászólás!

BruceWayne 2008.06.18. 19:05:19

na barnetta újra itt, kisírtad már magad svájc kiesése után? már rendesen hiányoltuk az Inter-ellenes hülyeségeidet....

kroos 2008.06.19. 08:16:17

Hát nem igazán sikerült.A csehek ellen is jobbak voltak(+11-es amit nem kapott meg Svájc) és a törökök gyözelme is véleményes.Sajnálom Svájcot de emelt fövel estek ki.Ezt pedig van pár válogatott aki nem mondhatja el magáról.

kroos 2008.06.19. 10:01:02

Ezen kéne kiakadni nem minden kétes szituban hibáztatni a világot:www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=185651&

freiwald 2008.06.19. 10:20:00

Köszönet popp! Nyilván van olyan is akiben ez nem így zajlik le, aki másként éli meg. Ez a természetes. De valahol igaz a mondás, hogy szeretni csak szenvedéllyel lehet, s csak úgy érdemes. ;-)

freiwald 2008.06.19. 10:31:25

Egyrészt, ezért senki sem fog kútba ugrani,mert rajta kívül álló dolog. Nem a pályán folyó harc bűzös attitüdje, másrészt egyikünk sem tudja a dolog mértékét. Azt sem pl. a Berlusconi klub mennyire volt avagy nem volt sáros az ügyben. Mondvacsinált okok mentén vontak meg tőlük pontokat és végül az egyedüli klub voltak, aki nem kapott enyhítést. Ezen zongorázni már kicsit snassz. Silvio nem Szent Péter, de Szent Péter sosem volt a Milan elnöke. Ennyi erővel több bajnokságra is ráhúzhatnák a vizeslepedőt az ügyeskedések miatt. Nekem sem tetszik, hogy a foci is át van itatva a szennyel, de arra gondolni, hogy ez pl. Spanyolországban, vagy Angliában másként megy meggyőződésem szerint kissé naív, mert nem biztos, hogy mindenki úriember, aki zakót ölt...

freiwald 2008.06.19. 10:32:33

Az uccsó kommentem barnettanak címeztem. Bocs, hogy lemaradt.

szferi 2008.06.19. 11:19:31

freiwald: talán azért nem kaptak enyhítést, mert igazából meg sem büntették őket.

wynarsky1 2008.06.19. 13:35:09

biztosan nem mindenki ért vele egyet, de Huntelaar mi a büdös p**ért nem játszik?
el tudja ezt valaki mondani? mit látnak még mindig a vén horkantóban, hogy ennyire kirobbanthatatlan?
jó lőtt egy (nem)lesgólt, meg a franciák ellen csinált egy szép cselt, ami után a 4 passzból gólt lett, de amúgy elpuskázott egy rakat ziccert, Buffonba lődözte a lasztikat...
Huntelaar első EB meccsén gólt szerzett, egy "tartalékos"csapatban...
adjunk neki több bizalmat kedves Marco !

halareaal 2008.06.19. 13:45:13

Huntelaar meg sem közelíti Nistelrooyt, a védők egyelőre komolyan se vennék. amúgy lehet az én hibám, de én még egy olyan megoldásaát se láttam, ami felérne azzal a csellel a franciák ellen. amúgy az első meccsén Nistelrooy is gólt lőtt.

fiesole 2008.06.19. 13:57:45

Sziasztok. Maximálisan egyetértek popp hozzászólásával, amelyben azt írja, hogy egy csapatot egy életre választasz. Én a 90-es VB óta drukkolok az olaszoknak, valahogy akkor kapott el a VB-k hangulata, 10 éves voltam. 94-ben borzalmas volt, amikor Robby kihagyta, és egészen 2006-ig meg voltam győzödve róla, hogy valahogy a sors nem akarja, hogy győztes olasz csapatot lássak, főleg a 2000-es EB fájt nagyon, amikor Wiltord az utolsó pillanatban egyenlített. Szerencsére Berliben végre nekünk jött ki a lépés! Aki azt írja, hogy az olaszoknak mindig milyen mázlija van, csak gondolja végig a világversenyeket 90-től 2004-ig, a nápolyi 11-esektől a svéd-dán 2-2-ig, talán megváltozik a véleménye. (közte még egy 98-as 11-espárbaj a franciákkal, 2000-ben az a bizonyos utolsó gól és aztán Treze, 2002-ben a bíró a dél-korea meccsen. Aki pedig most támad, először talán nézze meg Toni teljesen szabályos gólját a románok ellen.
És akinek nem tetszik, hogy a játékosok a lelküket teszik ki a pályára, és minden percben meghalnak és feltámadnak (elnézést a patetikus hangnemért), annak még mindig ott van a gyorskorcsonya, nézze azt.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.19. 14:29:58

"el tudja ezt valaki mondani? mit látnak még mindig a vén horkantóban, hogy ennyire kirobbanthatatlan?"

Állati nagy szerepe van ebben a 4-2-3-1-ben, zseniálisak a visszamozgásai, nekem eddig az EB egyik fénypontja a játéka. Arról nem is beszélve, hogy állítólag ő beszélte rá van Bastent erre a formációra.

Huntelaar meg egyelőre lutri, a holland bajnokság sajnos annyira gyenge, hogy nem igazán mérvadó az ottani teljesítménye. Világszínvonalú védelmek ellen meg még nem nagyon bizonyít(hat)ott.

szferi 2008.06.19. 14:37:22

nistelrooy játéka nem mindíg szemetgyönyörködtető, de hatékonyságát jelenleg senki még csak meg sem nagyon közelíti

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.19. 14:50:59

Van Nistelrooy játéka ezen az EB-n egyébként zseniális, és szépen is játszik, cselezik, osztogat,
(ő az új Zidane:DDD)

BruceWayne 2008.06.19. 15:23:46

VanPersie franciáknak lőtt gólja előtt ahogy Nistelrooy lefordult és ezzel indította Robbent az nem volt semmi

otto'o 2008.06.20. 11:33:51

persze hogy az olasz-franciát néztük mert ukrán barátaink felségvizein csak azt lehetett
nem értem hogy akarnak ezek 4 év múlva rendező szerepkörbe lépni amikor 5-ből 5 benzinkútnál lehetetlen kártyával fizetni, persze az elfogadómatrica kint virít az eu. értelemben vett shop ajtaján
pote, ha mégegyszer hibássan tippelsz rádterhelem a frissen érkezett upc számla teljes összegét, pedig az majdnem 10e
(hufban és nem grivnyában, mer' az monnyuk már tényleg durva lenne)

freiwald 2008.06.20. 13:54:40

szferi: Nyilván a büntetés mértékét vitatod. Ha nem voltak képesek őket kellően megbüntetni, az annnyit jelent, hogy nem is voltak igazából sárosak a tényleges bizonyítás szintjén. De az ugye kissé snassz lett volna, hogy épp ők ússzák meg a dolgot, hát a döntés végül hozott némi büntetést azon bizonyos felháborodott telefon kapcsán, melyben kifogásolták, hogy olyan bírót kaptak, mely egyértelműen ellenük fújt. Ebből lett a hercehurca s jó magyar szokáshoz méltán, mindenki egyenlőségjelet vont az érintett csapatok között, miközben mindenki tudta, ha borul a bili, szinte mindenkit elönt a bűzös lé, akár járt a szar közelében, akár nem. Az olasz futball pedig látta kárát. Becsületükre váljék sportembereik mérhetetlen összetartása, mely VB címet szült.
süti beállítások módosítása