Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

C csoport - Mindegy, csak legyen elég két pontocska!

2008.06.17. 16:55 pote

Ma este, nem kis tét és nem kevesebb várakozás mellett, pályára lép a csoport ötödik válogatottja is. Török szintű lelkesedést nem, de sportszerű hozzááállást várunk a holland B-válogatottól. Amennyiben lefekszenek a románoknak, akkor a francia-olasz meccs a Szomszédok 143. epizódjának izgalmi állapotára fog redukálódni, mert akkor már mindenki letett Vágási Feri szüleinek megtalálásáról. Mindenmás esetben pokoli izgalmaknak lehetünk tanúi, és a három erősen érdekelt csapat közül valamelyiknek a spanyolok is nagyon fognak szorítani.
Végigvesszük a lehetőségeket, aztán jól mellétippelünk, ahogy ezt megtettük minden karika előtt. Ballag már a vén diák, tovább,

A csoport igazolta az előzetes várakozásokat, de semmiképpen sem úgy, ahogy sokan gondoltuk. Nem tartottuk elképzelhetetlennek, hogy lesz már biztos továbbjutó a harmadik kör előtt, de nem is a hollandokra gondoltunk (kivételesen nem is a pinára). Most meg titokban örülünk, hogy ők azok, akik már továbbmentek. Mekkora esélye lenne egy korrekt olasz előadásnak ma este, ha már negyeddöntőben lennének? Milyen produkciót mutatna a francia B-válogatott, ha ilyen az "A"? Persze ezek csak eszmefuttatások, mert pont azért nem jutottak (még) tovább, mert olyanok amilyenek.

Először letérdelnünk és orálisan fixáljuk a hollandokat, mert megérdemlik. Hosszú idő után történt olyan focipályán, amit nagyon szeretünk. Egy csapat szeret játszani és ezt kilencven percig hajlandóak is megtenni. Előzetesen azt gondoltuk, hogy Marco totálisan beillik két impotens kollégája mellé ebben a csoportban, de nem. Le a kalappal előtte. Kezdve azzal, hogy a két éve teljesen széthúzó keret most már egy tüdővel lélegzik, és CSAPATként funkcionál, ami a mai focivilágban többet ér három krisztiánóronaldónál (és millió anyelkánál). A keret különben is hemzseg a támadó szellemű játékosokkal, de a franciák ellen - vezetésnél - meglépett Kuyt-van Persie és Engelaar-Robben csere teljesen elkápráztatott minket. Általában mi is megalkuvás nélkül támadunk a Margitszigeten szombat reggelente, akármennyire is vezetünk, de arra egy kicsivel kevesebben kiváncsiak.
A holland fanatikusokat azért nyugalomra intenénk, mert két tökéletes előadásra még sosem adtak EB-címet, még nagyon messze van 29-e. És a 7-1-es gólkülönbség sem garancia a sorozat megnyerésére. Mindenesetre szeretnénk, ha a másik ágról az oroszokkal kerülnének össze, mert az az igazi támadó foci ünnepe lehetne, csakúgy mint a Barca-MU volt.
Igazából a románokra sem haragszunk, és amennyiben továbbjutnak, akkor teljes mértékben igazuk is volt. Egyik világbajnoki döntőstől sem kaptak ki, saját kezükben van a sorsuk és a csoport legjobb csapatával akkor játszanak, amikor nekik már tökmindegy. Ha túlteszik magukat a kihagyott Mutu-büntetőn és igyekeznek mihamarabb gólt találni, akkor nagyon könnyen találkozhatnak a spanyolokkal is. Tippünk mégis egy döntetlen (nem változtatunk az EB előtti tippjeinken), mert a holland cserepad biztos bizonyítani akar és Huntelaarnak is akarunk főszerepet adni a továbbiakban.
Hollandia - Románia 1-1

A holland-románnal kezdtük, de mindenki a francia-olaszt fogja nézni (kivéve talán a hollandusokat). Öldöklő küzdelem várható a 2006-os döntő paródiáján sokadik visszavágóján. Ismerve az olaszok mentalitását, simán arra fognak várni, hogy Hollandia vezetést szerezzen, ők meg egy döntetlennel, világszenzációt jelentő 2, azaz kettő ponttal bemasírozzonak beszerencsétlenkedjenek a kieséses szakaszba. Nade nézzük a lehetőségeket, reméljük nem rontjuk el:

Román győzelemnél nincs kérdés, illetve román iksz és francia-olasz döntetlennél sem. Sőt, román pontvesztés melletti olasz vagy francia győzelem esetén is elég a bölcsész diploma a helyezések elosztásánál. Amennyiben a románok kikapnak és a másik meccs döntetlen, az a fincsi. A francia-román 0-0 miatt az olaszok helyzeti előnyben vannak, amennyiben nem gólnélküli döntetlen születik, vagyis ők a továbbjutók. Azonban, ha 0-0, akkor a hármas minitáblázatban a déli szomszédaink és a taljánok ugyanúgy állnak (a franciák továbbra is negyedikek) és a hollandok elleni vereség mértéke dönt. 0-3-nál kisebb mértékű román vereségnél még ők a továbbjutók, utána már az olaszok (UEFA együtthatójuk jobb a világbajnokoknak).
Minden verzión fogunk tudni önfeledten kacagni, kivéve, ha a franciák jutnak tovább. Egy öszvérnek több termékeny spermája van, mint ennek a csapatnak. És nagyobb összegben mernénk fogadni, hogy Domenech titkon kapcsolatban áll Kisteleki Istvánnal.
A lehetséges kezdőcsapatokat most nem egyszerű eltalálni, mert mindkét stratéga jelenlegi szövkap az utolsó pillanatig kivár. Ettől függetlenül nem fog minket meglepetés érni. Ha kihagyják Anelkát, Thuramot, Pirlot, Ambrosinit, etc. akkor végre látják azt, amit mi innen, hogy nem 1998-at vagy 2006-ot írunk. Amennyiben mégis játszatják őket, akkor meg bizonyítják, hogy ugyanakkora balfékek, mint a torna elején. Tippünknél azon érzésünknek adunk hangot, hogy az olaszok csak begörcsöltek az elején, most be fognak többször találni, és a spori sem lesz akkora pénisz, mint az előző találkozóikon. Ezen semmiképpen sem arra célzunk, hogy a játékvezető miatt állnak ott, ahol. Sőt! Elnézve a szürkék teljesítményét, szinte biztosra veszzük, hogy ők egyszerűen csak alkalmatlanok a feladat elvégzésére. Ettől függetlenül az a svéd állat nyugodtan fújhatja a döntőt is, ha maga a meccs olyan színvonalú lesz, mint az általa levezényelt holland-olasz és török-cseh összecsapás.
Visszakanyarodva az esti főműsorra, a tippünk:
Franciaország - Olaszország 1-2

Őszintén szólva, fogalmunk sincs, hogy a spanyolok mit szeretnének a legjobban. Kapni egy béna francia válogatottat, egy frusztrált olaszt vagy egy papíron sokkal gyengébb románt. Egy biztos, hogy holnap ők már úgy játszhatnak edzőmeccset, hogy tudni fogják leendő ellenfelüket. Hasonlóképpen nehéz eldönteni, hogy a hollandok fejében mi játszódik le. Kiejteni mindkét nagyot, mert hátha az elődöntőben újra egymásnak feszülnek, vagy valamelyiket továbbengedni, hátha kifacsarják a spanyolokat.

Nem tudjuk, de mindenkinek jó szórakozást estére. Reméljük, hogy a mai esténket Alfred Hitchcock és nem Tarr Béla rendezi, és rongyosra nyomkodhatjuk a távirányítót. A B csoport tagjainak pedig már elküldtük legendás faszkorbácsunkat a tegnapi produkció után. Nem beszélve arról, hogy Ballack hiperlelassított arckifejezése után már aludni sem merünk.

326 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr61525592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakító 2008.06.18. 10:21:41

rizla: Nem kamu a kérdés, mert ingen megbízható forrásból tudom, hogy igenis lehet teljes szívvel szurkolni nem saját (lokális, hazai) csapatnak is. Beszéltem magammal, és emlékszem nem egy igyen szituációra. Pl. 84 franciák, és hosszú évek óta Arsenal. Pedig sem Londonban sem Franciaországban nem jártam soha, sőt a franciákat mint népet nem is különösebben kedvelem. Tehát létezik olyan választás, ami a foci szépségén alapul, és nem egyéb körülményeken.
Persze nem vagyunk egyformák, és nem is tartom ezt az egyetlen üdvözítő útnak, sőt azzal sincs semmi bajom ha valaki a pizza miatt szurkol az olaszoknak, csak gondoltam megkérdezem, hogy focihoz kapcsoódó érv, érzelem is motiváhat e valakit az olaszoknak való szurkolásra. Valóban kíváncsi vagyok erre.

pote: Szerintem nem muszály a torna előtt választani, menet közben úgyis kialakul.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:22:34

nehéz,
de igazat kell adni rizlának :)

Romanistaként nem tudok napokig beteg lenni egy vereség után. Hiányzik a testközeliség (idén volt szerencsém kétszer látni őket, meg is viselt egy kicsit a BLbúcsú).
De arra emlékszem, hogy 97-ben egy hétig készültünk az egyhétre (hahahhaha), és napokig bánatunkban ittunk az egyetemi kantinban.
az meg otthon aranyszabály már 87 óta, hogy anyám nem szól hozzám aznap, amikor kikap a Körmend

Janek 2008.06.18. 10:23:58

én az angolokkal vagyok úgy mint popp, de abban rizlanak adok igazat, hogy aigazán csak a magyar sikereknek tud örülni az ember, az igazi izgalom és katarzis nálam a vcízilabda és a kézilabda meccseken szokott előjönni

r_magpie 2008.06.18. 10:24:20

ezt a más ország válogatottjaival való érzelmi azonosulást én sem értem
90-94-ben a belgáknak drukkoltam Scifo majd Nilis, 98-ban Marokkónak 94 miatt, 2002-ben az íreknek, mert rohadtul rokonszenvesek - de ez is mind kamu volt, egyik csapat kiesése sem akasztott ki, csak választani kellett valakit, a már leírt ok miatt

azóta nem tudom becsapni magam - most pl. "poénból" a svédeket választottam, de Villa bravúrgóljának a végén szívből tapsoltam

és minden eljátszott himnusznál azon merengek, mekkora lenne, ha most Gera Zoli üvöltené hamisan a hozzreávígesztendőt, utána pedig a kamera megmutatná a magyar zászlóerdőt
ejj

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:24:33

bakító,
ez is igaz,
és a tizedik napon az Úr megteremté nékünk Törökországot....

Dr House 2008.06.18. 10:29:05

Én a 94es vb döntőt Bariban néztem. Nagyon meghatározó élmény volt, a mai napig bennem van az a kép amikor az olaszok elvesztik a 11es párbajt..Megállt az élet a városban... Én onnantól datálom az olaszoknak való szurkolásomat.

rizla 2008.06.18. 10:29:42

bakító: tedd a szívedre a kezed. megközelíti érzelmi erejében azt a depressziót, amit a magyar foci ad neked a franciáknak, vagy az arsenalnak való szurkolás? ha a válasz igen, vagy hazudsz, vagy hülye vagy. bocs, ez komolyan nem kötekedés, csak a diagnózisom.
a népet nem kell kedvelni, én pl utálom a magyarokat, mégis odaadnék sok mindent, ha láthatnám a csapatunkat valamelyik világversenyen. például az EB komplett mezőnyét, vagy az összes nagy torna összes nagy meccsét az elmúlt 22 évből, mert tizedannyi élményt nem jelentenek, nem JELENTHETNEK, mintha mi játszanánk ott. ennyi. de oké, szurkoljon mindenki valakinek, én pl szorítok a spanyolokért, de legalább ezt a T/1ezést el lehetne hagyni más nemzetnél...

rizla 2008.06.18. 10:33:32

r_magpie: "és minden eljátszott himnusznál azon merengek, mekkora lenne, ha most Gera Zoli üvöltené hamisan a hozzreávígesztendőt, utána pedig a kamera megmutatná a magyar zászlóerdőt" igen, én is minden pillanatban erre gondolok, nem csak a meccsek, himnuszok alatt, de a szünetben, cigizés közben is. és elönt a szomorúság, és az önmagam felett érzett szánalom érzete, hogy képes vagyok reménykedni, miközben vesztesek vagyunk, de mégis. és ekkor jövök rá, hogy ezt jelenti magyarnak lenni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 10:34:57

Szerintem meg nem lehet úgy focimeccset nézni, hogy valakinek ne szurkoljon az ember. És beleérző képesség kérdése, hogy az mennyire élhető át egy-egy választott csapat meccse. Például én a tévé előtt is nagyon tudok szurkolni a Romának, sőt elég szarul éreztem volna magam, ha kiesenek az olaszok.

De persze egy elveszített vizilabda döntő, vagy egy elbukott válogatott kéziderbi jobban kiakaszt. A magyar foci válogatott veresége viszont sajnos már nem visel meg annyira. Annyiszor átéltem a fájdalmat, hogy már immunis vagyok rá.

Janek 2008.06.18. 10:35:00

rizla: csak az a baj, hogyha valaki azt hangoztatja, hogy szeret magyar lenni, hogy nemzeti érzése van, könnyen leszélsőjobbosozzák. És az egészben az a legszomorúbb.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:35:04

"a népet nem kell kedvelni, én pl utálom a magyarokat"

ebben biztos vagyok, h nem elírás volt :D

Azazello007 2008.06.18. 10:35:55

Ahhoz, hogy más nemzet válogatottjának éveken keresztül, tiszta szívedből szurkolj, meghatározó, drámai élmény kell; nekem ilyen volt a 98-as világbajnokság csodálatos horvát csapata, a németek elleni elsöprő játékukkal és a franciák elleni peches kiesésssel (onnan datálom egyébként gall-fóbiámat is).

Most is nekik szurkolok (már csak a jó öreg Bilic miatt is) de még ha megnyernék az EB-t, nekem akkor is az a régi, Suker-féle társaság lesz az igazi.

Eddig a nosztalgia.

rizla 2008.06.18. 10:36:11

egyébként jelen beszélgetés során a klubcsapatok nem játszanak, mint példa. dehát miért is lenne szó klubcsapatokról, a szezonnak vége, EB van emberek!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.18. 10:36:16

Csak nem azon megy a vita, lehet-e szurkolni másnak a magyarokon kívül? :)
Ha valaki semlegesként nézi a focit, mert minek drukkoljon, meg nem is lehet más nemzet csapatának sikereiért szorítani, az kb olyan nálam, mint a szex orgazmus nélkül. Jó dolog, de valahogy nem az igazi. Ha épp nem játszol a lényeg a szurkolás, és nemcsak a fociban, hanem minden sportban.

Ja és muszáj az a muszály.

rizla 2008.06.18. 10:36:57

janek: ki a halál mondta, hogy szeret magyar lenni?????? : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 10:37:09

Janek,
egy olimpia alatt mindenki nacionalista!!!

legalábbis remélem ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.18. 10:37:35

Azazello, én meg onnantól számítom, a horvátellenességem. :P

Janek 2008.06.18. 10:37:36

jólvan csak kicsit túlidealizáltam a képet:))

rizla 2008.06.18. 10:38:00

popp: "A magyar foci válogatott veresége viszont sajnos már nem visel meg annyira. Annyiszor átéltem a fájdalmat, hogy már immunis vagyok rá." az mindegy. ez a keserűség, na ez a magyar szurkoló esszenciája. hiába kamázol itt az olaszokkal, érted

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 10:39:44

Rizla, ez a T/1 csak egy játék, amely egy platformot jelöl a fociszurkolásban. Senki sem gondolja, hogy ő a Roma vagy az olasz válogatott tagja. Ezenkívül a kommunikációt is megkönnyíti, ennyi. Nem kell ezért lehülyézni senkit, szerintem.

daneeka 2008.06.18. 10:40:55

Egyébként én pl 94 óta drukkolok az olasz válogatottnak nagy tornákon, a foci szépsége miatt. Csak egy nevet mondok (a rengetegből): Roby Baggio.
Hol vannak a mai "világsztárok" hozzá képest? Céronáldó, Villa, Zlatan max a cipőjét pucolhatná.

rizla 2008.06.18. 10:41:03

popp:
1. értem én, de csak a saját nevedben beszélj szerintem. hidd el, hamar találnék ellenpéldát..
2. hol hülyéztem JELENLEG? egyszer hülyéztem, de egészen más kontextusban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 10:43:19

@rizla:

Ezzel a 9:29-kor tett bejegyzéseddel szinte teljesen azonosulni tudok. Egy csomó mindent leírtál abból, amit én is gondolok.

rizla 2008.06.18. 10:45:39

egyébként én játékból sem favorizálom ezt a t/1ezést, szerintem ízléstelen, de persze ízlések és pofonok. te legalább bevallod, aki viszont halál komolyan nyomja, annál vérciki szerintem.
magyarnak lenni úgy anblok vérciki, minek fokozzam ilyenekkel?

(a csúcs egyébként egy gyerek volt, aki mellettünk ült a magyar-olaszon olasz mezben, azóta sem tudom megismételni azt az arcjátékomat ami a kéjes bosszú, és a káröröm tökéletes elegye volt, pedig igyekszem)

bakító 2008.06.18. 10:47:14

popp: Nem lehet hogy Keresztúry ezt még abban az áldott korban írta, amikor Albertek, Benék, Töröcsikek meg Nyilasik rohangáltak a magyar páylákon? Azért az más szitu. Komolyabb lelki károsodás nélkül nem lehet úgy leélni egy életet, hogy kedvenc csapatod egy szánalmas, lusta f**talicska banda. Legalább néha megcsillanna remény mint Körmenden, de hát még az se... Egyébként egnem a kosárlabda akkor sem tudna különösebben lázba hozni ha a Diósgyőr nyerné a BL-t (ha van ebben a sportágban ilyen).
De a focihoz kapcsolódó érveid respektálhatók. A nagy játékosegyéniségek ha jól foglalom össze. Persze ezt a mesteri védekezés dolgot továbbra sem értem (tisztelet és szeretet nem ugyanaz), de ez olyan mint kicsi telt szőke, és a sportos magas barna közti különbség, kinek ez, kinek az.

Pote: 86-ban még félig gyerekként sírtam a német-francia elődöntő után, akkor szembesültem nagyon komolyan azzal, hogy nem mindig a jobbik győz. A 2006-os BL döntő, és az idei negyeddöntő után, pedig napokig nem bírtam még a focira sem gondolni a csalódottságtól. Szóval nem vagyunk egyformák.

r_magpie: Ha még megérem hogy magyar futball csapat elérjen végre valami komolyat, akkor ahhoz tényleg nem lenne hasonlítható semmilyen Arsenal siker. Már a vizilabda és kézilabda is frenetikus örömöt tud okozni, meg most legutóbb a jégkorong, de ha focicsapat érne el csak feleekkora sikert, az lenne a netovább. A foci azért mégicsak foci.

rizla 2008.06.18. 10:47:25

vagy az te voltál popp? LOL

rizla 2008.06.18. 10:50:19

bakító: "Komolyabb lelki károsodás nélkül nem lehet úgy leélni egy életet, hogy kedvenc csapatod egy szánalmas, lusta f**talicska banda." itt írtad le a lényeget. idegen nemzet válogatottjának való szurkolás=a komolyabb lelki károsodás elkerülésére adott immunreakció. pontosan ezt magyarázom.
én viszont vállalom a lelki károsodást, ahogy egy anya is szereti a fiát, még ha abból egy büdös drogos börtöntöltelék lesz is. gondolom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 10:53:33

Abban meg poppal értek egyet, hogy a T/1-ezés játék.

Ki az az eszevesztett barom, aki a magyarok ellen az ellenfélnek szurkolna???

BruceWayne 2008.06.18. 10:56:53

csöncsön azért a sok csíra kiment a Puskásba olasz mezben a hazai szektorba :-)

Lencse. 2008.06.18. 10:57:19

rizla, nem szorulsz rá, hogy a seggedet nyaljam, de gyönyörű dolgokat írsz, párásodik a tekintetem. :)

rizla 2008.06.18. 10:57:26

csöncsön: az mindegy. a barátnőd vajon mit szólna, ha játékból "kicsim"nek szólítanád a csajokat, akikkel haverkodsz?
;]

bakító 2008.06.18. 10:57:30

rizla: Magas a paci, légyszi szálj le róla, és a hülyézést mellőzd. Azt tartogasd Domenechnek.
Ez a mélymagyar fájdalom meg kiütést okoz nekem. Egy ló**szt vagyunk mi vesztes nép, csak a focistáink ilyen gyökerek.

Egyébként Great Cornholióval teljesen egyetértek. Szurkolni muszály. És ha már rendszeresen szurkolst ugyanannak, akkor az azonosulás elkerülhetetlen. Csak idő kérdése.

szferi 2008.06.18. 10:57:56

Ezt a T/1 dolgot én sem szeretem, volt már hogy siettem, és az egyszerűbb fogalmazás miatt választottam, de mégis idegenkedem tőle. Nagyon tudok szurkolni a cseheknek, mégsem szeretek T/1ben írni róluk sem (egy-egy bíztató mondat előfordul). pedig én még csehszlovákiában születtem, mégsem érzem magaménak őket, ez is csak egyfajta pótszurkolás. egy klubcsapattal szerintem más a helyzet, azt nemzetiségtől függetlenül sajátjának érezheti valaki, de ha idegen válogatottról írok így, enyhe bűntudatom van. pedig nem szimpatizálok a népnemzeti vonal (szélsőséges) eszméivel.

rizla 2008.06.18. 10:58:13

lencse: igazad van, nem szorulok rá, szopd inkább a faszom.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 10:58:31

rizlka, igazad van nem nyilatkozhatom mások nevében.

Szóval nálam attól még, hogy a magyar válogatottnak szurkolni az igazán real, még nem kama az olasz szurkolás, maximum nem olyan intenzív és nem olyan vérkomoly, bár azért tegnap is jócskán fölkúszott az adrenalin szintem. Szorítok értük, na.

szferi 2008.06.18. 11:00:22

rizla, arra rászorulsz? :)

rizla 2008.06.18. 11:00:43

bakító: hogy a magyar futball miért rossz, arról kb utolsósorban tehetnek a focisták. ez egy rohasztó közeg, aminek számtalan jelentős tényezője van. a futballista az egy termék, amit előállítanak. ha nem sikerül jó minőséget előállítani, akkor a gyártással vannak komoly gondok. más kérdés, hogy a rossz szavatosságú termékek könnyebben penészednek, rohadnak, és büdösödnek, ezért irritálóak.
a mélymagyar fájdalmat visszautasítom, azt viszont nem, hogy a magyar és a lúzer fogalmak egymáshoz igen közel állnak, bár a javát csak öniróniának szántam, annyira ne vedd komolyan.

rizla 2008.06.18. 11:01:49

szferi: neked is van valami ajánlatod netalán? húzz egy sorszámot, lol

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.18. 11:02:48

Egyszer mindenki felnő. Itt az idő srácok...

szferi 2008.06.18. 11:02:49

tanácsom lenne, ha már ilyen reménytelen a helyzeted... lol

szferi 2008.06.18. 11:03:24

ok, pancho, megyek is át az új cikkhez :)

rizla 2008.06.18. 11:04:24

szferi: itt egy anyás poént iktatnék reflexből, de ahhoz most túl jó a hangulat, még a végén megsértődnél (csak lencséét akarom elrontani)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 11:04:50

"a futballista az egy termék, amit előállítanak. ha nem sikerül jó minőséget előállítani, akkor a gyártással vannak komoly gondok."

Tökéletesen egyetértek. Nem is tudtam, rizla, hogy te ilyen okos vagy. Beállhatok sorszámot húzni?
;-)

rizla 2008.06.18. 11:07:24

csöncsön: mi itt csak viccelődünk, de azért díjazom a coming outod
;]

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:09:53

Rizla, a második félidőben Gigi Buffon kapuja mögött ültem és úgy üvöltöztem a góloknak, mintha éppen kijutnánk a selejtezőből. Az első félidőben csak egy páran ria-ria hungáriáztunk a szektorban, a második félidőben már többen csatlakoztak. Az a bajom azzal a meccsel, hogy egy kibaszott illúzió volt, egy nagy parasztvakítás!

bakító 2008.06.18. 11:15:14

Most hogy átcsapott a tömeg rizla különböző testrészeinek sikálásába, én távoznék is, annyival, hogy aki magyar létére a Puskás stadionban az olaszoknak szurkol (ha tényleg volt ilyen) az egy gyökértelen, és hazátlan alak. Nagyon szomorú élete lesz amikor magára marad.

rizla 2008.06.18. 11:15:21

popp: miért volt illuzió? megvertük őket, kész. én egy pillanatig sem hittem, hogy most ettől ilyen jók vagyunk, nagyon jól tudtam, hogy az olaszok maguk alatt teljesítettek, ettől még határtalanul boldog voltam. azért, mert győztünk. egy jelentéktelen tét nélküli meccsen, igen. de akkor is győztünk, és jól játszottunk, és az önbizalom megmaradt egészen a várhidis-kistelekis-újszövkapos szarakodásig (leszámítva a moldáv fiaskót). nem azért fogok szurkolni, mert van remény, hanem mert nem tudok mást tenni, egyszerűen nincs választásom. egyébként van remény, de ez másik topic témája lesz nemsokára, illetve volt nemrég..

tb 2008.06.18. 11:18:02

popp én nem hinném, hogy ez a T/1ezés megkönnyíti a kommunkiációt, és ezt most tisztán gyakorlati értelemben mondom. ha olvasok egy fórumot és valaki azt mondja, hogy megyünk a wembleybe (mondjuk) akkor nyomoznom kell, hogy mégis melyik csapatról beszél honnan kellene tudnom mindenkiről, hogy nála ki a "mi"

rizla 2008.06.18. 11:18:47

popp #2: parasztvakítás amúgy akkor lett volna, ha bunda lett volna a meccs (sokak szerint az is volt, lol), vagy egy színdarab. de nem, igazi, kézzelfogható futballélmény volt, és az is marad a történelem végéig. miért volt kisebb győzelem, mint a 86os brazilverés? vagy csak az a kúrás lehet jó, amit házasság követ? csak hogy maradjak a testrész-sikálásnál.
én is buffon mögött ültem egyébként, mégiscsak te voltál az olasz mezes. apukáddal lapozgattátok a nemzeti sportot : DDDDDDDD

szferi 2008.06.18. 11:20:39

rizla, parasztvakítás volt a sajtóvisszhang, nem maga a meccs. (de hogy az olaszok nem tették magukat oda, az tény. lényegtelen, milyen okból)

rizla 2008.06.18. 11:22:15

jó, kit érdekel a sajtóvisszhang? a sportsajtó az kivételesen pont ugyanolyan magyarországon, mint a világon bárhol. szélsőséges, szarkeverő, felesleges.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.18. 11:24:39

tb:

Ezért kell hozzátenni, hogy mi, spanyolok. ;-)

szferi 2008.06.18. 11:27:41

rizla: azokat a tömegeket, akik hajlamosak elhinni mindent, amit leírva látnak, bármekkora hülyeség is az, egyedüli kritérium hogy megfeleljen a szájízüknek. egyébként létezik korrekt, tényeken alapuló újságírás is, csak sajnos megyarországon nem népszerű műfaj

rizla 2008.06.18. 11:29:24

szferi: jó, de én most nem a tömegekhez szólottam, csak popphoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:30:51

"én egy pillanatig sem hittem, hogy most ettől ilyen jók vagyunk, nagyon jól tudtam, hogy az olaszok maguk alatt teljesítettek, ettől még határtalanul boldog voltam. azért, mert győztünk." - ezt tudtad te , tudtam én, és annak a hülye Antonnak is tudnia kellett volna. Ehhez képest arról ment a habverés, hogy valami megindult, ez ám az illúzió.

szferi 2008.06.18. 11:32:46

akkor jó, az nem számít parasztvakításnak :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:35:09

Rizla, a paraszvakítás témában szferivel értek egyet, erre gondoltanm én is. Az, hogy te nem vakulsz meg csak annyit jelent hogy nem vagy paraszt, bár ki tudja ;-).

rizla 2008.06.18. 11:37:18

popp: elárulok valamit. nem egy meccstől függ, hogy megindul-e valami, akár úgy döntünk, hogy megindult, akár úgy, hogy nem. éppen ezért, akármennyire hülyeség leírni, hogy "valami megindult", ugyanannyira hülyeség kijelenteni az ellenkezőjét.
egyébként szerintem valami megindult: valamivel több értelmes játékosunk van értelmes csapatokban európában. az mindegy, hogy ez most az EU miatt van-e, vagy más miatt, kész tény.

rizla 2008.06.18. 11:38:20

"Az, hogy te nem vakulsz meg csak annyit jelent hogy nem vagy paraszt, bár ki tudja"

jó, de hol érdekelnek engem a többiek? csak a saját fejemmel kell meccset néznem, a többiek gondolatait nem hallom (bár néha fura hangok beszélnek hozzám)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 11:39:22

igaz sokszor vannak szmájlik,
meg a burkolt buzizással/parasztozással nincs is semmi gond,

de ha lehet a "direkt"-t hanyagoljátok

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 11:55:42

"elárulok valamit. nem egy meccstől függ, hogy megindul-e valami, akár úgy döntünk, hogy megindult, akár úgy, hogy nem. éppen ezért, akármennyire hülyeség leírni, hogy "valami megindult", ugyanannyira hülyeség kijelenteni az ellenkezőjét." - na, ne beszélj! Egyébként ezzel kapcsolatban már összecsaptunk a magai dejében és még össze is fogunk ;-). Az a baj túl sokszor hallottam már ezt , olyan szájakból, amelyekből ha újra hallom kiráz a hideg. Mondván, jesszusom van még lejjebb is?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 12:09:13

pote jogos! Rizla megkövetlek ;-)! (de hogy is van a Körmenden is ismert rigmus: nincsen hangotok, ...., nincsen hagoootok- persze tudom, hogy ez a blog nem kosárcsarnok, de nem hagyhattam ki.)

Röhögjünk egy jót, Domenech mentegetőzése úgy hangzuik, mint ha eszeágában sem lenne lemondani: "Elkövettem egy nagy kommunikációs hibát. A mögöttünk hagyott hét hónapban nem hangsúlyoztam eleget, hogy az Európa-bajnokság csak az új generáció felkészülési állomása a 2010-es világbajnokságra." - jövő csapata persze Flamini helyett Malelelével és Vieirával teljes.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.18. 12:14:32

nagyon nem szeretem a franciákat, de ennél még ők is többet érdemelnek...

popp,
egy haveromat elvittem (már vagy 8 éve) egy Körmend-Zetére. Akkor kezdtük ezt. A szünetben megkérdezte, hogy miért kiabáljuk "nincs magnótok, ......tok nincs magnótok" :)

Lencse. 2008.06.18. 12:17:16

Mármint a kommunikációs hibát röhögöm.
Mint mikor a rendőr elesik a biciklivel: "Most mit bámulnak, én így szállok le!"

osgood 2008.06.18. 12:25:50

Én is most olvastam
Eeeeeenéééézééést kérek, kedves eeeeemberek! Valahogy sose' vót bekapcsúva a mikrofony, mikó azt dumáátuk a srácokkal, hogy ez nem ám valamiféle nyerésre megy, dehogy! Csak sörözni meg kurvázni akartunk kimenni egy kicsit, oszt ahhoz, hogy ez ne önkőccséges legyen, 3x90 percre ki kellett áánunk égni kicsinyt. Sajnálom, hogy a sajtó eztet mindig csak az apróbötűs részbe' írta, na. De egyébként meg vótak bisztató jelek is, mer ezeknél a sör télleg rnebe' van."

osgood 2008.06.18. 12:29:48

Azért legalább Nasri csinálhatott volna hagyományt a Harkály megmozdulásából és 13 perc 42 másodperc játék után lefelé sétálva lefejelhette volna azt az idiótát :-)

Halálcsoport, vazze. Komolyan mondom, hogy vissza kellene szavazni az osztrákokat vagy a lengyeleket. Aztán nézzük meg, hogy egy osztrák, lengyel, cseh (esetleg svájci, görög) csapat mellől ki jutna tovább ilyen xarral, amit itt a három csapat felmutatott.

kroos 2008.06.18. 13:40:04

Az olaszok pszihologiai hadviselése bejött amit Van Bastenre és Michelre gyakoroltak.A fene nagy önérzetüket elö kéne venni a Seria A-val kapcsolatban is és rendet tenni.

kroos 2008.06.18. 13:41:10

bocs nem önérzet igazságérzet...

kroos 2008.06.18. 14:58:57

Például.De nem erre gondoltam.Végigsirták eddig az egész Eb-t.Bármilyen kétes helyzet lesz a közeljövöben azt az ö javukra fogják eldönteni.Toni megnemadott golja után kérték az uefa állásfoglalását.Ezt a saját bajnokságukban minden héten megtehetnék nem pedig karbatett kézzel végignézni ahogy ........

kroos 2008.06.18. 15:01:42

Óriási paradoxonnak tartom hogy azok az emberek akiknek közük van az olasz bajnoksághoz kikérnek maguknak 1 lesgólt.Csak ennyit akartam mondani.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.18. 15:06:52

Janek: ne csald már el tőlünk rizlát, még elcsábul hozzátok:)

Janek 2008.06.18. 15:22:35

Nem azt én sem akarhatom,hisz akkor ki mondaná meg itt a frankót?! :)

Jobb Internetért Mozgalom 2008.06.18. 15:27:47

converted osgood @122948

Azért legalább Nasri csinálhatott volna francia hagyományt és 13 perc 42 másodperc játék után lefelé sétálva lefejelhette volna a szövetségi kapitányát :-)

Halálcsoport, vazze. Komolyan mondom, hogy vissza kellene szavazni az osztrákokat vagy a lengyeleket. Aztán nézzük meg, hogy egy osztrák, lengyel, cseh (esetleg svájci, görög) csapat mellől ki jutna tovább ezzel a kritikán aluli teljesítménnyel, amit itt a három, nagy neveket felvonultató csapat felmutatott.

szferi 2008.06.18. 15:30:41

unatkozol? ez még csak nem is volt durva hozzászólás

Janek 2008.06.18. 15:43:47

am a cikk milyen, ha olvasta valaki...?

halareaal 2008.06.18. 15:58:25

"nasrit, benzemát, gomist csak egy közepes cserének lehet tekinteni"

Nasri és Benzema Ribéry mellett a francia foci 2 legnagyobb tehetsége, nélkülük semmi fény nem látszana az alagút végén. Benzema 1-2 év és bőven jobb lesz, mint az enervált, nagyképű Henry. egyébként lehet, hogy nem alkotott maradndót Benzema, de egyrészt helyzetbe véletlenül se hozták a társak max 1x a románok ellen, másrészt, egyetlen épkézláb támadóként kellett volna felépítenie az akciókat félpályáról indulva a 9 emberrel védekező olaszok ellen. amúgy ha Benzema nem játszott volna, állítom nem lett volna az olaszok térfelén a labda.

osgood 2008.06.18. 16:57:25

Hálás köszönetem, J.I.M. (:leborul) így nézett volna ki a dolog istenbizony, ha gyeplabdáról vagy golfról van szó, amit képes vagyok szenvtelenül végignézni vagy végig sem nézni. Persze az is csak neccesen, ha egy gof-segédedző-tanonc mentálisan annyira terhelt,valamint gerincállékonyságilag annyira deficites, mint az említett szövkap :-)

Jelen esetben viszont a forma nem volt öncélú, hanem a tartalmi mondanivaló teljes egészében való kibomlását szolgálta, valamint megfelelően pozícionálta a történtekkel, látottakkal kapcsolatos szubjektív érzéseimet.

BTW, Harkály ki-, vazze meg bentmaradt? Meguntad félúton?

freiwald 2008.06.18. 17:52:30

Szevasztok! Én felvidéki magyar vagyok. Minden sportágban a magyarokért dobban a szívem, mert ez a fajom, ami adott és nem áltozhat. De van bennem német és francia vér is. Most nem akarom József Attila klasszikusát idézni, de a Dunánál c. vers sok mindenre válaszul szolgál. Én kiskorom óta szurkolok az olaszoknak és a Milannak. Mindkét esetben elragadott a milliő ami szinte kézzelfogható, ahogy az olasz foci és a mentalitásuk. Taknyos gyerekként vért izzadtam a 90-es VB olasz bukása kapcsán és ugyanolyan szívvel lélekkel szurkoltam nekik mint a 88-as szőuli olimpián Darnyinak. Ez a szív elhivatottságának kérdése és a szívügíeket az ember nem magyarázza. Nem keresek indokokat és okokat arra, vajon miért szurkolok a talján válogatottnak vagy éppen a Milannak, miközben rettenetesen örülnék neki, ha amagyar foci kapcsán hasonló inger érhetne. Szurkolok szívvel-lélekkel a magyar sport sikereiért és ugyanúgy izgulok, de nem hinném, hogy csupán azért mert magyar vagyok magyarázkodnom kellene azt illetően, vajon miért szurkolok egy olyan nemzet sarjainak, mely nem a sajátom. Nem hinném, hogy becsapom magam, amikor a düh és a keserédes hangulat tiszta ott legbelül, valahol mélyen bennem és ma is elfog a szomorúság, ha Baresi arca felsejlik emlékezetemben a 11-eseket követően. Mit kell ezen magyarázni???

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.18. 18:45:21

freiwald, szép hozzászólás!

BruceWayne 2008.06.18. 19:05:19

na barnetta újra itt, kisírtad már magad svájc kiesése után? már rendesen hiányoltuk az Inter-ellenes hülyeségeidet....

kroos 2008.06.19. 08:16:17

Hát nem igazán sikerült.A csehek ellen is jobbak voltak(+11-es amit nem kapott meg Svájc) és a törökök gyözelme is véleményes.Sajnálom Svájcot de emelt fövel estek ki.Ezt pedig van pár válogatott aki nem mondhatja el magáról.

kroos 2008.06.19. 10:01:02

Ezen kéne kiakadni nem minden kétes szituban hibáztatni a világot:www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=185651&

freiwald 2008.06.19. 10:20:00

Köszönet popp! Nyilván van olyan is akiben ez nem így zajlik le, aki másként éli meg. Ez a természetes. De valahol igaz a mondás, hogy szeretni csak szenvedéllyel lehet, s csak úgy érdemes. ;-)

freiwald 2008.06.19. 10:31:25

Egyrészt, ezért senki sem fog kútba ugrani,mert rajta kívül álló dolog. Nem a pályán folyó harc bűzös attitüdje, másrészt egyikünk sem tudja a dolog mértékét. Azt sem pl. a Berlusconi klub mennyire volt avagy nem volt sáros az ügyben. Mondvacsinált okok mentén vontak meg tőlük pontokat és végül az egyedüli klub voltak, aki nem kapott enyhítést. Ezen zongorázni már kicsit snassz. Silvio nem Szent Péter, de Szent Péter sosem volt a Milan elnöke. Ennyi erővel több bajnokságra is ráhúzhatnák a vizeslepedőt az ügyeskedések miatt. Nekem sem tetszik, hogy a foci is át van itatva a szennyel, de arra gondolni, hogy ez pl. Spanyolországban, vagy Angliában másként megy meggyőződésem szerint kissé naív, mert nem biztos, hogy mindenki úriember, aki zakót ölt...

freiwald 2008.06.19. 10:32:33

Az uccsó kommentem barnettanak címeztem. Bocs, hogy lemaradt.

szferi 2008.06.19. 11:19:31

freiwald: talán azért nem kaptak enyhítést, mert igazából meg sem büntették őket.

wynarsky1 2008.06.19. 13:35:09

biztosan nem mindenki ért vele egyet, de Huntelaar mi a büdös p**ért nem játszik?
el tudja ezt valaki mondani? mit látnak még mindig a vén horkantóban, hogy ennyire kirobbanthatatlan?
jó lőtt egy (nem)lesgólt, meg a franciák ellen csinált egy szép cselt, ami után a 4 passzból gólt lett, de amúgy elpuskázott egy rakat ziccert, Buffonba lődözte a lasztikat...
Huntelaar első EB meccsén gólt szerzett, egy "tartalékos"csapatban...
adjunk neki több bizalmat kedves Marco !

halareaal 2008.06.19. 13:45:13

Huntelaar meg sem közelíti Nistelrooyt, a védők egyelőre komolyan se vennék. amúgy lehet az én hibám, de én még egy olyan megoldásaát se láttam, ami felérne azzal a csellel a franciák ellen. amúgy az első meccsén Nistelrooy is gólt lőtt.

fiesole 2008.06.19. 13:57:45

Sziasztok. Maximálisan egyetértek popp hozzászólásával, amelyben azt írja, hogy egy csapatot egy életre választasz. Én a 90-es VB óta drukkolok az olaszoknak, valahogy akkor kapott el a VB-k hangulata, 10 éves voltam. 94-ben borzalmas volt, amikor Robby kihagyta, és egészen 2006-ig meg voltam győzödve róla, hogy valahogy a sors nem akarja, hogy győztes olasz csapatot lássak, főleg a 2000-es EB fájt nagyon, amikor Wiltord az utolsó pillanatban egyenlített. Szerencsére Berliben végre nekünk jött ki a lépés! Aki azt írja, hogy az olaszoknak mindig milyen mázlija van, csak gondolja végig a világversenyeket 90-től 2004-ig, a nápolyi 11-esektől a svéd-dán 2-2-ig, talán megváltozik a véleménye. (közte még egy 98-as 11-espárbaj a franciákkal, 2000-ben az a bizonyos utolsó gól és aztán Treze, 2002-ben a bíró a dél-korea meccsen. Aki pedig most támad, először talán nézze meg Toni teljesen szabályos gólját a románok ellen.
És akinek nem tetszik, hogy a játékosok a lelküket teszik ki a pályára, és minden percben meghalnak és feltámadnak (elnézést a patetikus hangnemért), annak még mindig ott van a gyorskorcsonya, nézze azt.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.19. 14:29:58

"el tudja ezt valaki mondani? mit látnak még mindig a vén horkantóban, hogy ennyire kirobbanthatatlan?"

Állati nagy szerepe van ebben a 4-2-3-1-ben, zseniálisak a visszamozgásai, nekem eddig az EB egyik fénypontja a játéka. Arról nem is beszélve, hogy állítólag ő beszélte rá van Bastent erre a formációra.

Huntelaar meg egyelőre lutri, a holland bajnokság sajnos annyira gyenge, hogy nem igazán mérvadó az ottani teljesítménye. Világszínvonalú védelmek ellen meg még nem nagyon bizonyít(hat)ott.

szferi 2008.06.19. 14:37:22

nistelrooy játéka nem mindíg szemetgyönyörködtető, de hatékonyságát jelenleg senki még csak meg sem nagyon közelíti

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.19. 14:50:59

Van Nistelrooy játéka ezen az EB-n egyébként zseniális, és szépen is játszik, cselezik, osztogat,
(ő az új Zidane:DDD)

BruceWayne 2008.06.19. 15:23:46

VanPersie franciáknak lőtt gólja előtt ahogy Nistelrooy lefordult és ezzel indította Robbent az nem volt semmi

otto'o 2008.06.20. 11:33:51

persze hogy az olasz-franciát néztük mert ukrán barátaink felségvizein csak azt lehetett
nem értem hogy akarnak ezek 4 év múlva rendező szerepkörbe lépni amikor 5-ből 5 benzinkútnál lehetetlen kártyával fizetni, persze az elfogadómatrica kint virít az eu. értelemben vett shop ajtaján
pote, ha mégegyszer hibássan tippelsz rádterhelem a frissen érkezett upc számla teljes összegét, pedig az majdnem 10e
(hufban és nem grivnyában, mer' az monnyuk már tényleg durva lenne)

freiwald 2008.06.20. 13:54:40

szferi: Nyilván a büntetés mértékét vitatod. Ha nem voltak képesek őket kellően megbüntetni, az annnyit jelent, hogy nem is voltak igazából sárosak a tényleges bizonyítás szintjén. De az ugye kissé snassz lett volna, hogy épp ők ússzák meg a dolgot, hát a döntés végül hozott némi büntetést azon bizonyos felháborodott telefon kapcsán, melyben kifogásolták, hogy olyan bírót kaptak, mely egyértelműen ellenük fújt. Ebből lett a hercehurca s jó magyar szokáshoz méltán, mindenki egyenlőségjelet vont az érintett csapatok között, miközben mindenki tudta, ha borul a bili, szinte mindenkit elönt a bűzös lé, akár járt a szar közelében, akár nem. Az olasz futball pedig látta kárát. Becsületükre váljék sportembereik mérhetetlen összetartása, mely VB címet szült.
süti beállítások módosítása