Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga - Szuperválogatott 2007/2008

2008.06.06. 08:00 pancho_sanza

A spanyol bajnokságról idén sok mindent elmondtunk már, de igazán jókat és szépeket nem sikerült. Igazság szerint most is egy igazi köcsögválogatottal akartuk kezdeni, de talán az lenne helyénvaló, ha a pozitív okokból kiemelhető játékosokkal kezdenénk. Persze be kell vallanunk, hogy ez a könnyebb is, mert például az egymással verekedő Depor kapusok között nehéz igazságot tenni. Azt, hogy akkor melyikük is viselkedett tahóbb módon, egy hétpróbás óvónő sem tudná egyértelműen eldönteni, míg az eminens tanulók közül mindig könnyű válogatni. Persze a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha mindennemű elfogultság nélkül belekezdenénk a szuperválogatott felsorolásába: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Cannavaro,… Nyílván mindenki kitalálja, hogy akkor a köcsögválogatott meg úgy kezdődne, hogy Victor Valdes – Zambrotta, Puyol, Milito,… Azonban ennyire nem vagyunk aljasak, így egy igazi szupercsapatot igyekeztünk összeállítani a bajnokságban stabilan, megbízhatóan és kiemelkedően jól játszó játékosokból. Tovább után részletek:

Kapuban a kapitány! Vagyis az első megkérdőjelezhetetlen hely büszke tulajdonosa nem más, mint Iker Casillas. A királyi gárda kapusai csak nagyon ritkán kapnak olyan kevés gólt mint idén a madridi ikon, aki lassan 10 éve védi a gyakran védhetetlen kaput. A bajnoki címben elévülhetetlen érdemei vannak, hiszen a bizonytalan időszakokban ő volt a legfontosabb pillére a bajnokcsapatnak. Ebben nagy segítségére volt Sergio Ramos is. Azokon a mérkőzéseken, amelyeken éppen nem állították ki, vagy ennek utóhatásaként nem eltiltását töltötte. Azért Ramos helye az eminensek között egyben a társak negatív kritikáját is jelenti, mert a piros lapok száma egy védő szezonjának fontos értékmérője. Különösen a Zambrotta, Daniel Alves párosnak lehet kellemetlen a madridi beválogatása az idényválogatottba, de ennyi lappal jövőre nem kegyelmezünk és odaítéljük a jobbhátvéd posztját Javi Ventának.

A közepe a nehéz. Azt látjuk a spanyol óriásklubokon is, hogy nincs Európában középső védő, akire igazán megérné rámozdulni. Ez tipikusan igaz a spanyol bajnokságra is, amelynek csapatai itt voltak a legsebezhetőbbek. Elég mindössze Cannavarora, a barcelonai Milito, Puyol kettősre, vagy a Sevilla és az Atlético Madrid összes idén kipróbált védőjére gondolni. Ezek után nincs mese, mint odaítélni a tagságot a stabilan és tűrhetően játszó védőknek, akik közül az élre kívánkozik az argentin Garay, akiért talán nem véletlenül jelentkezett be mindkét spanyol gigász. Mi főleg ősszel éreztük a csapat pillérének, de ha a meglepetésre hatodik csapatból valakit ki kell emelnünk, akkor az mindenképpen ő lesz. Még akkor is, ha nagyban neki köszönhető, hogy a Racingot az ősz folyamán majdnem a Serie A mezőnyébe száműztük.

A Villarrealban játszó Godín lesz a santanderi párja. Egyszerűen nincs jobb. Eszünkbe jutott a madridi Pepe, Coloccini a Deporból és a bilbaói Amorebieta is, de igazából a sárga tengeralattjáró uruguayi bekkje a legfiatalabb. Meg aztán az is számított, hogy nagyon egy húron kell pendülni a szuperválogatott második megkérdőjelezhetetlen tagjával, aki történetesen csapattársa a hétköznapokon is. Joan Capdevilláról van szó, akinek méltatására elég legyen annyi, hogy nem is merünk vele egy lapon említeni más balhátvédet. Annyira kiemelkedett a mezőnyből. A védőkön sikerült túljutnunk, összeállt a szezon nagy négyese, amelyet elfogadnánk bármikor a kedvenc csapatunkba, ha az történetesen spanyol. Sergio Ramos, Garay, Godín, Capdevilla.

Ha a védők nehéz feladat elé állítottak minket, akkor a középpályások által generált fejtörő még ennél is bonyolultabbra sikerült. Bezzeg az ötödik forduló után még két bombabiztos tagja volt a válogatottnak. Azonban az azóta eltelt időben mind Sneijder, mind  Messi tökéletesen indokolta hiányzását a most összeállított csapatból. Középen kezdjük, mert ott érdemes. Nem kérdés, hogy az idei év legjobb sevillai játékosa Keita volt, aki csőrösöket gólokat lőtt és gólpasszokat adott rendszeresen herén találta a kapu előtt szaladgáló Luis Fabianot, akiről természetesen bepattant. Persze a fő feladata a labdaszerzés, amit nagyon jól meg is oldott, de csapata valamiért nem tudott felnőni hozzá egy-két kivételes alkalomtól eltekintve. A mali középpályás beállításával el is fogyott a tudományunk, amennyiben támadhatatlan nevekkel szeretnénk körbevenni a sevillai már barcelonai ékkövet. Ezért aztán gyorsan meg is dicsérjük azokat, akik idén nem kerültek be a legjobbak közé.

Először is kénytelenek vagyunk megemlíteni a Villarreal motorjait élükön Piressel, aki levezetés gyanánt néha megmutatta, hogy hol terem a zsenialitás. Azonban Senna is simán beférne az év csapatába, ha Keitának nem ígértük volna oda a posztját. S ha még baloldalra odatennénk Cazorlát, akkor immáron sárgába is öltöztethetnénk a szupercsapatunkat. De mi a sokszínűség hívei vagyunk, ezért választottunk vöröset, fehéret és gránátvörös-kéket. Iniesta egyike azon játékosoknak, akikre idén is büszke lehetett a Nou Camp közönsége. Ez olyan nagy szó, hogy önmagában megéri a csapattagságot. Ráadásul a szuperválogatott baloldalán lélekben Xavi is katalán társával száguldozik. A jobb szélén pedig Robinho, aki év végére ugyanott találta magát, mint a Capello-érában, de nagyon sok ideig a legrettegettebb játékos volt Spanyolországban. Ezért itt a helye.

Irányítani Ibagaza fog. Nem Guti, nem Luis Garcia, hanem a Mallorca pöttöm tízese. Egyrészt a tavaszi menetelésben majdnem akkora részt vállalt, mint a harmadik megkérdőjelezhetetlen szupersztár, s egy működő kapcsolatot nem szívesen bontanánk meg. Nevesítsük az év játékosát, aki gólkirály lett, fél Európa a kegyeit keresi és valaki minden este azért korbácsolja magát, mert mindössze tizenöt millió eurót írt a szerződésébe kivásárlási árként. Dani Güiza a CSATÁR. Meg van neki egy társa, akit szubjektív szempontok alapján roppant nehéz kiválasztani, így marad a statisztika és Luis Fabiano. Attól függetlenül, hogy esélyes a "másik" válogatottba is, őt kellett választanunk, mert bal herével is tud gólt lőni, ezáltal eredményesebb volt, mint az egy év múlva esedékes csapatba joggal pályázó Agüeró, a sokáig mellőzött/sérült Nihat, a tisztességesen harcoló Raúl, az értékelhetetlenül keveset játszó Eto’o és a remekül induló, de megtorpanó Rossi. Ráadásul van Nistelrooy, aki igazán veszélyes lehetett volna rá, gyakorlatilag kihagyta a tavaszt. Ez lett a közepe/eleje: Robinho, Keita, Ibagaza, Iniesta - Güiza, Fabiano

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr29505877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.06. 08:05:32

Godín felemelkedése és a középső védők közepes teljesítménye szerencsés egybeesés (már az ő részéről), sikeresen nevet szerzett magának, jövőre meg elviszi egy nagyon topcsapat - akár irreálisan sok pénzért.

rizla 2008.06.06. 08:44:16

"Azonban az azóta eltelt időben mind Sneijder, mind Messi tökéletesen indokolta hiányzását a most összeállított csapatból."

messi sokat volt sérült sajnos, de nem hiszem, hogy robinhonál lényegesen gyengébb lett volna. az argentin az év elején parádézott, a brazil meg a szezon közepén. a többi időt sérülésekkel, vagy szürküléssel töltötték, bár érzésem szerint ez utóbbiban messinek volt kevesebb része.
iniestáért viszont jó pont, bár ő is sajnálatosan kifulladt az utolsó negyedévre.

mickeyknox 2008.06.06. 08:45:06

furcsa, nagyon furcsa ez a névsor... nem azt mondom, hogy tudnék sokkal jobbat. de az biztos, hogy a köcsögválogatottat sem lesz könnyű összerakni, mert nagyon nagy a merítés (fél barcelona, komplett valencia, a realban is van még tartalék, valamint a zaragoza :)

mickeyknox 2008.06.06. 08:47:17

ja, és xavi-t azért betettem volna, mert volt egy időszak, amikor ha ő nincs, a barca a bl-ben sem indulhatna

bigchange 2008.06.06. 08:48:09

Robinho olyan jó volt, hogy Schuster el akarja kergetni. Maxi Rodriguezt ajánlom figyelmedbe, de lehet, hogy te elvből nem nézel Atlético-meccseket. Ibagaza (nem is tudom, hogyan jutott eszedbe) helyett Xavit, Fabiano helyett Agüerót javaslom. Az Atléticónál azért is nagy szó a 4. hely, mert Leo Franco sérülése után lett csak kapusuk (Abbiati), a két középső védő helyett pedig talán még bójákkal is jobban jártak volna.

ApukadHUN 2008.06.06. 08:55:47

szinte mindenki hullámzott idén, végig nagyon kevesen játszottak tűrhetően.

pavel88 2008.06.06. 09:05:09

Nem is tudom...Agüero Fabiano helyett? Leírták, hogy pusztán statisztika miatt! Légyszíves rendesen olvasd el a cikket, utána jöhet a comment! Csakhogy ne csinálj hülyét magadból! Bár az AM rajongásod után sokra nem számíthatsz..:-)))

bigchange 2008.06.06. 09:06:15

Güiza tényleg jó focista (helye van az év csapatában), de azért ez a fényezés erős túlzás. Nagyon messze van ő a szupersztártól, ráadásul 28 éves. Raúl kb. 20 éves korában tartott ennyi gólnál, alapemberré válva a fiatalokkal kísérletezni nem nagyon szerető Realban! Sok egyidényes gólkirályt láttunk már...

rizla 2008.06.06. 09:06:34

"az értékelhetetlenül keveset játszó Eto’o"

egyébként ez csak neked érthetetlen szerintem. eto'o úgy kezdte a szezont, hogy 3 hónapra kidőlt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.06. 09:08:43

érthetetlen és értékelhetetlen között van különbség:)
Egyébként aztán meg Afrika kupára ment Eto'o

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.06. 09:10:03

messi kb egyedül elverné ezt a "csodaválogatottat" (kicsit sarkítottam igen)

bigchange 2008.06.06. 09:13:24

Ha csak a statisztika számít, akkor Inzaghi jobb Ibránál:)) Kedves statisztikusok! Fabiano hány gólpasszt adott? Hányszor passzolt?

ApukadHUN 2008.06.06. 09:13:43

Messiről azt írta az NST ősszel, hogy harminc bajnoki gólnál fog megállni. Az eredmény a kihagyott meccsek számához képest is szerény...

rizla 2008.06.06. 09:14:40

pancho: úúúú, elnéztem, bocs

rizla 2008.06.06. 09:15:30

apukadhun: jó, többhónapos sérülésekkel tarkítva melyik játékos tud formábalendülni? messi még így is több meccsen játszott brilliánsan, mint nem.

tgabee2 2008.06.06. 09:21:37

"Robinho olyan jó volt, hogy Schuster el akarja kergetni"

Ezt meg honnan vetted? Kb egy hete nyilatkozta Schuster (a CRonaldo ügy kapcsán), hogy szeretné CR-t a csapatában látni, de Sergio Ramos is és Robinho is (ők merültek fel egy esetleges transzfer ügyében) kimozdíthatatlan a csapatból. Nem kerget ő senkit.

Viszont, azt lesitek, hogy a Real a védekező szekciójával erősíti a szuperválogatottat? Ilyen tán 10éve nem volt.

ApukadHUN 2008.06.06. 09:24:07

rizla: ilyen alapon azért Nihat és Tamudo is bekerülhetett volna, ők is voltak sérültek, ennek ellenére több jobb meccsük volt mint rossz

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.06. 09:25:53

Messinek nem a gólrúgás az elsődleges feladata... Nem tudom, én azt láttam, hogy nem egy meccsen egyedül ő játszott a barcában. Real elleni meccsen mi volt pl? 10 barca játékos csípőre tett kézzel áll a pályán, zambrotta köp egyet néha, Messi meg szaladgál mint a mérgezett egér.

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.06. 09:26:41

Ez más kérdés, hogy a saját tudásához képest nem hozta a maximumot, de ebből a vállogatottból így is kiszorít bárkit.

kroos 2008.06.06. 09:27:48

szerintem ez a leggyengébb szuperválogatott.

rizla 2008.06.06. 09:37:54

apukadhun: miért, messi bekerült..?

Lond · http://lond.blog.hu 2008.06.06. 09:43:43

érdekes, hogy egész sokszor írtátok le ezt a mondatot: "csak nekünk tűnik úgy, hogy Abidal jelenleg a világ legjobb balbekkje" vagy hasonlókat. aztán kihagytátok. Szerintem Toureval ők voltak a Barca jó igazolásai.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.06. 09:45:22

Nyilván rámehetnénk a nevekre is és akkor lehet csinálni erős válogatottat rendesen:

Casillas - Dani Alvés, Cannavaro, Ayala, Zambrotta -
Messi, Xavi, Pires, Ronaldinho, - Henry, Nistelrooy

Mert azért ezek közül bármelyiknek a tudása vetekszik bárkiéval a világon...

bigchange 2008.06.06. 09:47:31

tgabee2 Tegnap együtt ittam Schusterrel Ibizán, ő mondta nekem, igaz, eléggé készen volt:))

szferi 2008.06.06. 09:48:25

ez volt eddig a legátgondoltabb válogatás, így is lehet. grat.

ApukadHUN 2008.06.06. 09:48:57

tegyük be Riquelmét is, mert azért ő is kurva nagy játékos:)

dr. Wilbur Swain 2008.06.06. 10:26:15

ez a Güiza nálam kb. Mista-szinten van

kroos 2008.06.06. 10:27:52

Ne érts félre pnacho,teljesen jogos a válogatott a teljesitmény alapján kell összerakni,ok minden.Ettöl függetlenül irtam hogy ,,szerintem ez a leggyengébb szuperválogatott"
kérdés ez kit minösit.

kroos 2008.06.06. 10:30:52

Szerintem ezt a legnehezebb összerakni.Az angolban nem lehet nagyot hibázni(gerrard vagy fabregas?,a németet kevesen ismerik(ki az a boka),az olaszt meg tele kell rakni interessel hogy ne köpködjenek.+ez a mdarid a leggyengébb topligás bajnok.
Szoval Grat pancho.Kihoztad a maximumot én azt hiszem.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.06. 10:48:52

ez így remek. igazán jó kis csapat lett összerittyentve. és örülök, hogy elgondolkodtál amorabieta-n!

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.06. 10:53:27

szerintem is jó kis top11 lett ez, tetszik! messit én tiszteletbeli 12. tagnak betenném, mert bár sérült volt sokat, plusz talán kicsit halványabb volt idén, de mégis akkor volt foci a barcaban amikor nála volt a laszti!

d3vnull 2008.06.06. 10:53:29

Amikor megláttam a cikket olvasás előtt átfutottam magamban én kit raknék oda (csökkentett La Liga ismerettel). Viszont Güiza volt az első aki idei formája alapján nekem is eszembe jutott.

Az IZÉválogatottat könnyebben összepakolnám (húzóemberek természetesen a Barcából, Valenciából :)).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.06. 12:06:06

"Ettöl függetlenül irtam hogy ,,szerintem ez a leggyengébb szuperválogatott"
kérdés ez kit minösit." (barnetta)

Szerintem barnettát. :-)

Tényleg nincs ott Messi?!?

Egyetértek "Nem jut a Lyon el messzire, ha nem figyel eléggé Lionel Messire" véleményével.

Ha Messi a saját tudásának egyötödét hozza, akkor is jobb, mint bárki a világon!!! Ha pályán van, foci van. Amikor ketten-hárman fölnőttek mellé (és nem csak Iniesta), a Barcelona varázsolt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.06. 12:07:35

Ja, barnetta. Szerintem a "leggyengébb topligás bajnok" a Zinter.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.06. 12:10:58

Agüero szerintem sokkal jobb játékos, mint Fabiano.

Pontosan annyival, amennyivel az argentin foci jobb, mint a brazil. De tényleg!
:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.06. 12:12:51

pancho_sanza:

"Nyilván rámehetnénk a nevekre is és akkor lehet csinálni erős válogatottat rendesen:

Casillas - Dani Alvés, Cannavaro, Ayala, Zambrotta -
Messi, Xavi, Pires, Ronaldinho, - Henry, Nistelrooy

Mert azért ezek közül bármelyiknek a tudása vetekszik bárkiéval a világon..."


Na, ilyet állítsunk össze bármelyik más topligából. :-))

krysal 2008.06.06. 12:16:15

Nekem azért Raúl akkor is hiányzik - bár én elfogult vagyok vele kapcsolatban. Egyébként egyet tudok érteni a szelekcióval, bár Messi nekem is véleményes. Egy kicsit.

krysal 2008.06.06. 12:19:36

"Ha Messi a saját tudásának egyötödét hozza, akkor is jobb, mint bárki a világon!!! Ha pályán van, foci van. Amikor ketten-hárman fölnőttek mellé (és nem csak Iniesta), a Barcelona varázsolt."

Bár Madridistaként szeretem Messi játékát, azért ez már a kac-kac kategória. A ManUtd ellen oda-vissza nagyot játszott, és mire volt elég? Pedig ott nem egy társa felnőtt mellé... Sorolhatnám tovább. Nem egy helyzetet elönzőzött, amiből tavaly-tavalyelőtt gól született volna.

Az meg, hogy ki a legjobb, erősen szubjektív fogalom. Messi ki lett facsarva az idényben, és ez meg is látszott a játékán nem is egyszer.

kroos 2008.06.06. 12:44:45

Ok akkor mondjátok meg hogy ez a csapat melyk szuperválogatottat verné meg...

kroos 2008.06.06. 12:45:19

ha az olaszt mondanátok jelzem a meccset rosetti vagy paperesta vezeti...

shinigami 2008.06.06. 13:16:08

en Rault innen is hianyolom:/
a tobbi naggyabol rendben van

mickeyknox 2008.06.06. 13:35:54

az a török gyerek, a nihat is bekerülhetne szerintem bőven.

d3vnull 2008.06.06. 16:35:27

Tényleg, edzőnek kit raknátok be?
Javaslom Ronald Koeman-t... :):):)

Mondom én, hogy Tornyi Barnabás kell ide is :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.06. 16:40:06

krysal:

A MU-t nem Messi miatt nem ütötte ki a Barca, hanem azért, mert noha összehozták (főleg Messi révén) a lehetőségeket, a csatárok, vagyis nevesítsük: Eto'o elbénázták.

Gondolj bele: Messi három-négy embert le tud venni az ellenfél védelméből. Ha a többiek sok mozgással ezt a pluszt kihasználják, a Barcelonát senki nem állítja meg a szezonban.

Abban amúgy egyetértünk, hogy kifacsarták, ezért elég sokszor sérült volt, hiányzott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.06. 17:06:14

Az év edzője vagy García Toral, vagy Unai Emeri.

halareaal 2008.06.06. 18:17:03

A válogatott sztem nagyjából tükrözi az idei szezont (najó, ahhoz kevés a Realos), de azért Ibagaza komoly tévedés sztem. Guti kb mindenben jobb volt nála, asszem talán ő adta a legtöbb gólpasszt is, és emellé sokszor nagyon látv ányosan játszott.

Messi elképesztő, de ez a szezonja nem volt vmi erős, amikor Robinho csúcsformában játszott, legalább annyira jó volt mint amikor ő.

szmrmszrzt 2008.06.06. 18:23:11

robinho maximum egy junior műugróválogatottba férne be, szerintem

halareaal 2008.06.06. 18:56:22

akkor biztos sokszor láttad játszani...

krysal 2008.06.06. 19:47:07

...viszont errefelé össznépi Guti-ellenesség van. Mondjuk én is nehezen bocsájtom meg neki, hogy nem jobb még ennél is...:)

Viszont van benne igazság. Ha nem hisztizne ennyit, és stabilizálná a teljesítményét, milyen játékos lehetne belőle... Hajjajj.

Hartog 2008.06.06. 19:50:46

Hol van már az Iniesta-vakság... :D És a köcsögválogatottnak lesz saját riportere? (ez köcsög-kérdés volt részemről, de nem tudtam kihagyni :) télleg, lett végül kontakt köztetek mésszi norbival?)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.06. 21:08:27

barnetta, a német szuperválogatottat mindenképpen megverné ;), főleg ha helyet szorítanánk Maxi Rodrigueznek és Kun Agüérónak.

Egyetértek panchoval a jövő évi válogatottba mindenképp pályázhat Kun, de nálam már az ideibe beférne. Sőt Lutz Gizi (esetleg számtanfüzet) legyen a nevem, ha a Kun-Tevez-Messi-féle Argentin válogatott nem nyeri meg a következő két vébé egyikét sem.

Messinél komoly probléma, hogy ez a harmadik szezonja a Barca meghatározó játékosaként és ezek egyikét sem tudta megúszni komolyabb sérülés nélkül. Szóval hatalmas zseni a srác, de félő, hogy nem lesz hosszú a pályafutása.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.06.07. 02:42:35

messi megeszi robinhot, nem is vitás!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.07. 10:12:49

na szép, dani alvés a barcában, megveszik a fél sevillat!

szmrmszrzt 2008.06.07. 10:44:22

halareal: elégszer láttam, a műsoridő jelentős részében a levegőben homorított. komoly entertainer. egyszer majd elkapják a rendőrök, mint aluljárós kortársai nagy részét.

halareaal 2008.06.07. 15:06:51

egyszerűen csak sokat rugdossák. az igaz, hogy a cselei olyan stílusúak hogy utána adódik h vagy belerúgjanak vagy feldobja magát, de azért nem jellemzően egy színészkedő játékos. viszont zseni az nem vitás. pl ő nyerte meg a Copát a braziloknak azt se felejtsük, pedig ott is ott volt Messi teljesen egészségesen.

kroos 2008.06.09. 09:25:00

JA ja....de azért megnézném milyen lenne egy Diego-ibagaza különcsata.
süti beállítások módosítása