Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hajrá Chelsea!!!

2008.05.21. 01:13 heinrich

Volt egyszer egy Chelsea, már 1905-ben – ezt csak az Abramovics nótát szajkózó irigyeknek üzenjük – mégpedig az idilli környezetnek nevezhető The Rising Sun pub-ban megalakulva (The Butcher’s Hook néven fut manapság a Stamford Bridge tőszomszédságában). Impozáns környezet, klasszikus neveltetés, stílusosan elegáns futball. Volt egyszer egy aranykor a ’60-as ’70-es évek fordulóján, már túl az első bajnoki címen, mikor a nagy Real is meghajolt a ’Nyugdíjasok’ előtt az UEFA döntőben. És eljött a harmadik aranykor. Először a Chelsea volt képes levetni a szemellenzőt (pedig a lókupec nem is a mi padunkon nyammog...) és felismerni, bizony a csatorna túlpartján mintha egy gondolattal előrébb járna a kor futballja. Gullit, Vialli, Zola szellemének sokat köszönhet a komplett Premier League – nemkivéve Manchestert sem. Parasztvakítás – tódítja savanykás szöllőt majszoló kibicünk. Posztra igazolni a legjobbat, a minőségnek pedig ára van – ez a mi filozófiánk. Megalomániás – süvít a kétségbeesett verdikt a kút mélyéről. Kérdem én: vajon ki ismerte fel először, hogy mindössze tucatnyi játékossal nem lehet győzelmi tort ülni? Perszehogy a pózőr fasz, mellesleg korszakos zseni, aki mentalitásával szinte megfertőzte játékosait, vérükbe nevelte a győzelem mindent elsöprő szentségét, s egyben új arculatot is adott az addig jobbára a Harlem Globetrotters-re hajazó klubnak. Nagyúri szeszély fűtötte izzó vastrónon meg lehetett égetni, de ím, itt az idő, mikor szelleme újra pusztít rajtatok. Chelsea Chelsea RUN! Chelsea Chelsea RUN! Chelsea RUN from NO-ONE!

A fű zöld, a víz nedves, a BL győztes meg kék – ilyen egyszerű. Viszont ha lenne valaki, akinek megátalkodott makacssága nem engedi belátni a nyilvánvalót és a tagadás légmentesen záródó burkába rejtőzik, arra olyan, az igazság mérgében megmártott nyílzáport zúdítunk, hogy sündisznóként száll alá a manchesteri tárnák mélysötét bugyrába.

Tiszteld az ellenfeled, hiszen csak legyőzése által válhatsz naggyá – mondta egyszer bizonyos Muhammad Ali, aki egész komoly eredményeket ért el a maga szerény sportágában. Ez a könyv bizonyára tiltólistán van MU-éknál. Márpedig a döntők lélektana érett, büszke férfiakra, ízig vérig sportemberekre íródott, nem pediglen kocsmai hőbörgőkre, vagy az egyetemes sport és labdarúgás univerzális értékeit táncos lábbal taposó bazári majmokra. A luzitán labdarúgó iskola flikk-flakk tagozatán végzett sihederek menten megjuhászodnak majd, midőn feltűnik a horizonton Michael Essien ógörög bronzszobra. De előhozakodhatnánk (meg is tesszük) Petr Cech, vagy John Terry példájával is. Ha az ő hozzáállásuk nem a sportemberi nagyság legjobb példája, az csak azért lehet, mert a bálnaszívű Lampard már átvette a díjat. Esetleg nézzük Ballack esetét, akit természetszerűen évszázados utálat fogadott London, teljes BL szezon maradt ki számára, sérülés-listáját helyszűkében inkább belinkeljük. Ám a pózőr fasz, mellesleg csapnivaló pszichológus, mindvégig kitartott mellette – az eredményét az elmúlt hónapokban bőven láthattuk: Michael Ballack kékben lett játékos, de megkockáztatjuk, Drogba is. Egy éve még könnyes szemű, durcás kiskölyköt alakított, mára képes értelmezni a klubhűség fogalmát is. Titkos tromfunk pedig Seva pajtás, aki egy góllal feledtetni tudná a Liverpool elleni döntő gyötrő emlékét (esetleg az elmúlt két évet) és restaurált méltósággal térhetne vissza Milánóba. Mentálisan érettebb, egységesebb és ezer okból elszántabb csapatnak hisszük a Chelsea-t, máris egy-null a jobbiknak.

Az északi Manchesterben rendezett UEFA döntőt egy észak-oroszországi csapat nyerte, napnál világosabb, hogy az orosz fővárosban rendezett BL-t csakis londoni csapat nyerheti. Tovább ütve a vasat, füredi úrnak kiváló tisztelettel jelentjük, hogy a Chelsea az utolsó nemzetközi trófeáját a hasonló égövi Rasunda stadionban nyerte és a Rosenborg elleni csoportmeccs is pompás tréning volt. Moszkva így aztán kiváló választás, amúgy is félig-meddig hazai pálya a jogos sikerhez. Márpedig hazai pályán már nyolcvanegy, mondom 81 meccse veretlen a Chelsea, természetesen Premier League rekord és még messze a vége. Szóval kettő a zsákban.

Ezt egyetlen ember akadályozhatja meg csalárd, álnok módon – természetesen a játékvezető, mégpedig az a Lubos Michel, aki már egy BL elődöntőt elcsalt a kékek kárára (vs. Liverpool). BL döntők esetében már a kettő is nagy szám, ezen törvényszerűséget alapul véve muszáj, hogy ezúttal ide tévedjen, nem számítva, hogy ha lelke van, azt azóta is rojtosra szaggatta a lehetőséget várva, hogy jóvátegye amit ellenünk vétkezett. No, nem mintha erre bazíroznánk, de ki vagyunk mi, hogy megtagadjuk a jóvátétel esélyét egy megtévedt embertársunktól ha százszor varnyú is. Piszkáld ki, piszkáld ki, piszkáld kibeee-lőőőőő-le.

A Chelsea és a Bl trófea – ez a házasság bizony a mennyben köttetett. És mi kell a házasság szentségéhez? Valami lopott (ehh, ismerjük el, az Abra-birodalmat elnézve ez nem lehet probléma), valami új (a Luzsniki stadion friss gyepszőnyege kiváló tétel) és valami kék. Nemám vörös, KÉK. Négy – jó feleség légy.

A Chelsea az összes európai kupadöntőjét megnyerte, és akkor még nem is volt német a keretben. Nem ma fogjuk elkezdeni a leszokást, avagy bent táncol az ötödik.

Nem is olyan rég, ha jól emlékszem még, játszottunk egy gitáron kiscsapattal, valami menkeszterrel, egy rég lefutottnak hitt bajnokság végén. Tétje volt neki rogyásig, bele is roskadtak szegény ördögök, hangolódjunk hát az estére a fanzone szívmelengető pillanataival. Hat – kezd kellemetlen lenni az ügy.

Ha van csapat, akit láncos buzogánnyal vert pépesre - olykor szilánkosra – a Jóisten, akkor az a Chelsea. Ám látván az erőt és mindent lebíró akaratot, kihullt a kézből az isteni igazságszolgáltatás bárdolatlan eszköze és most, láss csodát, teljes csapattal edzettek a kékek Moszkvában – tényleg Kék az Isten. Fényes jókedvünket kaján vigyorral megfejelve azt látjuk, hogy Wes Brown is a teljes fittség kegyében részesült, ami legalább ennyire fontos szegmense az esti derbinek. Igazán nagy kár, hogy Vidic-nek ez nem adatott meg, szebb lett volna a vele együtt felálló védelmet nullázni. Hét – több MU szurker kotorászni kezd a zsilett után.

És akkor ennél a kérdésnél meg is állunk, Vágó úr. A Chelsea Headhunters háttérbe szorítása óta liberális filantrópokká szelídültünk, nem célunk tömeghisztériát keltve megdönteni az egy napra eső kardbadőlések idevágó rekordját, sportszerűen kezet nyújtunk hát elméjükben bizonyára zavart MU drukker-társainknak, mondván: győzzön a jobb, majd szánakozó mosolyunkat estére tartogatván sarlóért vésőért, kalapácsért nyúlunk, hogy örök tanúságként álljon a kéményen: Bajnokok Ligája, 2008 – Az van rá írva: Chelsea FC forever!

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name.

Here at the Bridge, whether rain or fine
We can shine all the time
Home or away, come and see us play
You're welcome any day

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name

Come to the Shed and we'll welcome
you Wear your blue and see us through
Sing loud and clear until the game is done
Sing Chelsea everyone

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name.

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name.

302 komment

Címkék: chelsea h beharangozó moszkva 2008 manchester united több mint foci bl döntő manu hajrá beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr97479801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pepe11 2008.05.22. 00:15:21

Ne felejtsd el Tevez(2), Carrick és Giggs helyzeteit.

calciomax 2008.05.22. 00:15:26

Terryvel lövetni a végén tizit olyan mint mondjuk ha Cordoba lőné az Interben.......

BruceWayne 2008.05.22. 00:18:55

kapust elküdte, szélre helyezte, csak elcsúszott, gondolom ezért lett kapufa. mondjuk eléggé kifordította a lábfejét.
de én a lövés előtt reméltem hogy az ő magabiztosságával be fogja lőni és meglesz a győzelem.

Flying Circus 2008.05.22. 00:22:15

teljesen semlegesként írom:
a bíró miatt kezdtem a chelsea-nek drukkolni kicsit, a MU nem volt játékban igazán, nem volt bennük lendület, nem győzött meg sem a küzdenitudásuk, sem a játékuk (barca + chelsea)
Chelsea: sztem ennél közelebb nem lehet csapat ahhoz h nyerjen.
MU: kéne egy ilyen poszt h Alex Ferguson kimagaslóan jó edző mert...
Na mindegy, mindkét csapat szurkolóinak jó másnapozást kívánok!:)

calciomax 2008.05.22. 00:23:16

Magabiztosan felszabaditani a kapu előtt és magabiztosan tizit értékesiteni(utcsóként) azért nem teljesen ua. Amúgy valszeg 10 ből 8 szor belövi még ilyenkor is. Ma nem......

Thrasher 2008.05.22. 00:24:44

_Lojzi:

Így van, Anelka zsoldos, valószínűleg megy jövőre megint máshova, sokmindent eddig nem csinált, szal gyakorlatilag azért vette meg a Chelsea, hogy kihagyja ezt a büntetőt. :p Egyébként meg vérkomolyan mondom, maikor megláttam az arcát, biztos voltam benne, hogy az lesz az utolsó büntető.
Először azt hittem, ma is folytatódni fog a Chelsea utóbbi néhány meccsen produkált máksorozata, gólvonalról kivágott lövésekkel, satöbbi, de azért ilyen téren igencsak kiegyenlítődött a végére a mérleg, hülyeség azon vitatkozni, ki volt a mákosabb, ma mindkét csapat az volt, de MI NYERTÜNK!!! :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 00:33:14

Köszönet nektek, és főleg Lojzi_-nak, itt a végén a szórakoztatást! Ha már a csapatok nem gondoskodtak róla. No, jó éjt!

drosiii 2008.05.22. 00:37:44

Utólag kirakjátok azért (változtatás nálkül) a hajrá ManUtd cikket?

rexter 2008.05.22. 00:39:01

kivanom magamnak h SOHA SOHA SOHA többet ne legyen olyan donto ahol egyik csapatnak sem birok kicsitse szurkolni, ahol egy jatekos sincs akit kicsit is birnek. vege ennek a remalomnak vegre, soha tobbet ilyet!!!!

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 00:39:26

volt mak a mu volt jobb!!
es nem vitatkozom ez teny. minden labda a cselszkij ele pattant. a mu csak kidolgozta a helyzeteit.

BruceWayne 2008.05.22. 00:41:40

mivaan? ezt még te sem érted szerintem :-)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.05.22. 00:42:39

viszonylag jó meccs volt - nyert az MU és Cristiano Ronaldo is tanulhatott egy kis alázatot.

A játék képe alapján nyerhetett volna mindkét csapat, fájdalom, csak az első félidő hozott nézhető focit. Meg ugye a tizenegyesekre is fel lehetett ébredni, volt Dráma és Könnyek. Tekintve a BL-döntők jellegét, ez még mindig erős közepes. Örülök.

BruceWayne 2008.05.22. 00:46:18

clayton te szerintem nemláttad a 2. félidőt

Lencse. 2008.05.22. 00:46:49

Aztakurvamindenit, ez mekkora meccs volt.
Hatalmas respekt a Chelseanek, jól játszottak. Ha nyernek, senki egy szót nem szólhat. És amilyen hentelés ment a pályán úgy 150 percen keresztül, ahhoz képest gyönyörű volt a sorfal a végén.

Terryt sajnálom, nagy ember, nagy szívvel.
Anelkáról szerintem mindenki tudta, hogy elkúrja. Majd elmegy másik csapathoz oszt csá.
Ronaldot meg szerintem csak úgy jutalomból még megfuttatja párszor a stadion körül az öreg, csak hogy tudja, mi az ábra. :D Tényleg megvan az új Beckham.

d3vnull 2008.05.22. 00:48:12

Ez a játékvezetés... pfff.... most megtudtam, hogy szöglet az igazából kirúgás, hogy vérző játékosok akár 70 percet is nyugodtan a pályán rohangálhatnak vérző arccal, hogy 11-es előtt nem megtorpanni, megállni teljesen szabályos, hogy a fejmagasságban érkező, nyakat eltaláló láb a tizenhatoson belül nem tizenegyes, hogy ha piros mezben gecizünk semmi, de kékben egy fricska már egyből pirosat ér... 4en néztük a meccset, ebből 4 fel volt háborodva a játékvezetésen. Ebből 2 MU-s, 1 AS ROMA-s, és én pedig CHELSEA-s. sálálálá

Meccs előtt azt hangoztattam, hogy a menjunájtid az idei formája alapján megérdemli ha megnyeri. Egy ilyen tetü módon vezetett meccs után azt mondom, hogy egyértelműen mi érdemeltük volna. De örüljetek, nem akarok belepiszkítani az örömötökbe.

rizla 2008.05.22. 00:57:39

tényleg pocsék volt a bíró, de azt azért tegyük hozzá, hogy c. ronaldo évek óta így lövi a büntetőt, és mindig megengedik neki. úgyhogy elvileg nem szabálytalan, vagy csak vele kivételeznek mindig..

Lencse. 2008.05.22. 01:00:25

d3vnull:
- A szögleteket csak azért nem ítélte meg, hogy J. Cole-lal kibasszon, és én röhögjek :D
- Scholest illett engedni játszani, szerintem senki nem lett hiv+ ettől.
- Tizenegyes: lásd első pont. :) Amúgy jogos.
- Drogbát viszont teljesen jogosan küldte le, hülyparaszt volt.
Michel mérlegét picit kiegyenlíti, hogy Carvalhonak is járhatott volna a piros, meg J. Colenak is elnézett egy brutális Ronaldomészárlást a második félidő elején. Ettől még sok látványos tévedése volt a Chelsea kárára.

És amit az előbb kifelejtettem, óriási gratula Van der Saar-nak, Giggsnek, Scholesnak, Ronaldonak, Heargrevesnek, és a többi játékosnak, mert hősök. És legfőképp a világ legnagyobb edzőjének, Akit Ötször Mentett Meg A Kapufa BL-döntőben.
(Jancker-Scholl-Drogba-Lampard-Terry, szép névsor)

BruceWayne 2008.05.22. 01:00:34

embert nem láttam még ennyire megállni lövés előtt

még figot se

Lencse. 2008.05.22. 01:01:47

Jaigen, elvileg van új szabály, mindenki úgy buziskodik a tizenegyesnél, ahogy akar. Szóval ez sem volt szabálytalan.

d3vnull 2008.05.22. 01:01:51

Utánakérdeztem, és elméletileg ez szabálytalan. Nem mondom, hogy csalhatatlan vagyok, mert egy volt magyar NB2-es játékostól kérdeztem :)

Annyiban ez mégis eltért a szabvány gepkány büntetőktől, hogy most teljesen megállt. Ez véleményem szerint teljesen szabálytalan. Nem lőtte be, tehát ilyenformán majdnem mindegy, de ez megint a játékvezetés nem kicsit MU felé húzását erősíti.

d3vnull 2008.05.22. 01:02:33

Lencse : tényleg? Ezt nem is tudtam. Tehát akkor akár nekiállhatok dekázni is a mészfolton?

Lencse. 2008.05.22. 01:03:00

Nera: 9 napja, a PL-fináléban ugyanígy megtropanva döngette a tizit Ronaldo. Akkor bement.

pepe11 2008.05.22. 01:05:46

Már régóta lehet így rúgni. Nem kell folyamatos mozgás, meg lehet állni csak visszafelé nem mozdulhat.
Drogba pedig CRval ellentétben végighisztizte, magyarázta a meccset és megkoronázta teljesítményét egy teljesen jogos kiállítással.

Lencse. 2008.05.22. 01:08:14

Hát ha dekázni nem is, de egy gyors kígyós játékot nyomhatsz a telefonodon, mielőtt elrúgod.
Persze én is csak kommentátoroktól hallottam, hogy eltörölték a szabályt, de remélem, hogy Steve Bennett és Lubos Michel azért naprakészebb, mint a volt NBII-es jv, minden tiszteletem mellett természetesen. :) És ők megadták.

d3vnull 2008.05.22. 01:11:54

Lencse : azért írtam, hogy egyáltalán nem vagyok meggyőződve a hitelességéről :)

pepe11 : jézusom, te milyen meccset néztél? Kérlek vezesd le nekem miért is indokolt Drogba kiállítása :) Szerintem beszarsz az erőlködéstől :)
A hisztipárbajban már tanúbizonyságot tettél szemellenződről, tehát azt leszarom.

BruceWayne 2008.05.22. 01:12:18

hát paraszTeveznek is elmaradt egy piros

peco28 2008.05.22. 01:13:38

devnull:
mostma; szabalyos megtorpanni tizinel, szoval,csak sir a szad...

amugy meg ha nem bohockodjuk el az 1. felidoben azt a 3 ordito helyzetet, es ti ne vagytok olyan makosok hogy berugjatok azt a 8x megpattano labdat akkor 3-0, es egy szot se szolhatsz.

a makosabb csapat nyert ma nem tagadom, de azt allitani hogy a dinamotol elcsaltak a meccset moszkvaban (ez nem neked szol, hanem a chelsea faneknek) az azert durva.

de hogy az utcan ordibalo tomeget idezzem (es londonban lakom!!!):
WE HAVE TWO, YOU HAVE NONE... HAHAHAHAHAAA...

sebaj, majd 10 ev mulva ujra jon egy milliardos aki osszevasarol nektek egy dontos csapatot.

ja, es direkt vagyok bunko, MERT K*RVA JO ERZESSEL TOLT EL HA A CHELSEA SZOP! :)

GLORY GLORY MAN UNITED! + GIGGSY AZ ISTEN!

("who the fuck is john terry?" :)

d3vnull 2008.05.22. 01:13:51

Lencse és pepe"vörösszemüveg"11 : akkor ezek szerint az is lehet, hogy nekifutok, rúgok egy luftot, de nem mozdulok el, és az elvetődő kapust kiröhögve a másik sarokba gurítok? Ez a büntetőrúgás intézményét tenné okafogyottá.

peco28 2008.05.22. 01:17:26

devnull:
still... sir a szad...

amugy is mi a szar a baj?... kihagyta, nem?!

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.05.22. 01:17:39

UNDORMÁNY! Ez a meccs nagyon-nagyon messze volt a focitól. És nem a cselzi miatt.

d3vnull 2008.05.22. 01:18:26

peco82 : tök értékelhetetlen vagy, mindazonáltal a béke kedvéért kiragadok egy mondatot :
"a makosabb csapat nyert ma nem tagadom"
Ez így igaz, és ebbe nem is kötök bele - nem is lehet.

Idézek magamtól : "Ez véleményem szerint teljesen szabálytalan. Nem lőtte be, tehát ilyenformán majdnem mindegy, de ez megint a játékvezetés nem kicsit MU felé húzását erősíti."
Gondolom innentől tényleg nyílvánvaló, hogy sír a szám a szabálytalan büntető miatt :) Olvass, értelmezz, mérlegelj!

"("who the fuck is john terry?" :)"
Ez mondjuk szerintem geciség. Meg még sok egyéb. Mindegy, lehet ilyet is csinálni, én nem rajzolok faszt a szám mellé azzal, hogy lefikázom Giggs-t, mert elismerem őt annak elennére, hogy számomra a rossz oldalon áll.

d3vnull 2008.05.22. 01:19:31

peco82 :
Rekurzív Idézek magamtól : "Ez véleményem szerint teljesen szabálytalan. Nem lőtte be, tehát ilyenformán majdnem mindegy, de ez megint a játékvezetés nem kicsit MU felé húzását erősíti."
Gondolom innentől tényleg nyílvánvaló, hogy sír a szám a szabálytalan büntető miatt :) Olvass, értelmezz, mérlegelj! És csak utána nyisd ki a szád.

Lencse. 2008.05.22. 01:20:26

Hát szerintem ha közben nem végzel hátrafele mozgást közben, elvileg szabályos. De ha a kapus nem eszi, meg, mint ma Cech, és kivédi, akkor az nagyon ciki, és még annál a lófasznál is sokkal nagyobb vágódik a szádba, mint ma Ronaldoéba.(az sem volt pici)

Drogbát pedig azért szórták ki, mert sunyin lekevert egy pofont az ellenfelének. Itt szerintem nem kell olyan sokat forgatni a szabálykönyvet. :)
Tevez csak emberesen lökdösődött, az igazi box a Drogba-tasli után tört ki. Elismerem, egy páros kiállítás sem lett volna nagyon rossz ítélet.

peco28 2008.05.22. 01:20:31

devnulll:
te egy szent vagy :P

rizla 2008.05.22. 01:22:26

"tevez emberesen lökdösődött"= a labda sehol sem volt, de ő azért ráugrott makelelére hátulról, majd leterítette. hiába, az indián vér..
ja, hogy te nem erről beszélsz..?

peco28 2008.05.22. 01:22:28

kiallitas JOGOS VOLT, annak ellenere hogy kurvara nem szamitott, max csak annyit hogy megmentett titeket egy egestol, mert az AFRIKAIAK NEM TUDNAK TIZIT RUGNI... mint ahogy az angolok se.

peco28 2008.05.22. 01:25:13

ja, egyebkent meg rohadtul nem "Olvass, értelmezz, mérlegelj! És csak utána nyisd ki a szád."-ek, mert be vagyok rugva a guinness-tol es orulok! :)

d3vnull 2008.05.22. 01:25:50

peco82 : jaj, ne :) Érzem az iróniát, de nem mondtam ilyet :) Hová lenne az - mocskos szar szemét, jajnemelnézésttessékkihúzniezt - egyház, ha a szentek 190 centis, 90 kilós szőrösképű Chelsea mezes sörivó ogrék lennének :)

Lencse : Drogba kiállítása terén nyílván soha nem fogunk egyetérteni, ezt úgy akkor annyira nem is forszírozom, de akkor kérlek azt magyarázd meg, hogy a nyakrúgás tizenhatoson belül miért nem büntető, vagy nem is ezt inkább, hanem azt, hogy vérző játékos HOGY A BÜDÖS PICSÁBA LEHET A PÁLYÁN? Scholes időtlen időkig, legalább 70 percig vérző arccal mászkált, utána Hargreaves? Ilyet nem lehet csinálni.

peco28 2008.05.22. 01:27:35

devnull: na ezzel a humorral visszanottel a szememben... :))))) gart --- es most nem ironizalok

peco28 2008.05.22. 01:30:38

de hogy mondjak egy titkot, 5 fontot tettem a cselszi gyozelmere (itt is, es a premiership-ben is), csak hogy eluzzem a ronto szellemeket a fejem felol, miszerint, akinek en drukkolok az veszt....

szoval iden 10 fontomba fajta a man utd 2 kupaja... de b@szottul nem banom :)

d3vnull 2008.05.22. 01:30:51

peco82 : most nem fogod elhinni, de ez már majdnem mentség nálam :) A Guinness=ambrózia, and I SUPPORT THE IRA! Na de ez nem ide tartozik :)

Afrikaiak nem tudnak tizit rúgni : Kalou csak beküldte. Nem láttam mondjuk, mert Chelsea sálba temettem az arcom, de bent volt :) De talán az égés mégsem nálunk volt ha már büntetőrúgásoknál tartunk, hanem hogy a vidálszásszún béreltpunciröcögtető kákalaki akka kihagyta :)

d3vnull 2008.05.22. 01:33:06

peco82 : a defenzív stratégia :) akkor így is-úgy is örülsz bármi is lesz:)

Én szarul jártam ma. Tetü meccsen kikaptunk, végig kell hallgatnom sok menjunájtides önelégült nyihogását, ráadásul még a lakásomat is telefüstölték ezek az állatok (barátaim) :) Viszont örülök, hogy nem jött ki ellenségesen a dumálás, nem vagyunk mi rizlák :)

Lencse. 2008.05.22. 01:33:40

rizla: Hopp, olyan is volt. :D Na jó, Winnetou is mehetett volna zuhanyozni, elismerem.

d3vnull: Ferdinand karatéja egyértelmű tizenegyes, ezt írtam is. Enyhít a dolgon, hogy én picit elnézőbb vagyok minden lábbal, ami J. Cole arca felé repül, de tudom hogy ez most nem számít. szmájl

Paul Scholes pedig igenis egy hős, hogy olyan állapotban játszott végig egy BL-döntőt, amikor már boxolókat is leléptenek. Ezt szerintem egy bíró ne akadályozza már meg! A fröcskölő vért letörölték, mehetett vissza pályára. Mondom, ha a pályán lévő játékosok közül valaki HIV-vírust kapott el Scholestól, akkro bocsi nincs igazam.

pepe11 2008.05.22. 01:33:46

Nem kell elfogultnak lenni, hogy belássuk ha valaki pofánvág egy másik játékost a bíró orra előtt akkor piros lap jár neki.
Ha ugyanez Ferdinandal történik, mert lekever egyet Ballacknak nem hinném, hogy a Chelsea szurkolók kifogásolnák.

peco28 2008.05.22. 01:34:24

az a szar azert hogy "vidálszásszún béreltpunciröcögtető kákalaki akka" ennek ellenere arany-mindent fog kapni... es ami foleg szer hogy meg meg is erdemli... :) (bar azt elismerem hogyha nem az en csapatomban jatszana akkor kurvara utalnam :)

d3vnull 2008.05.22. 01:34:53

Amúgy milyen csend van egy BL döntő után... :) Hihetetlen. Bezzeg holnap munkaidőben amikor nem lesz időm válaszolni jön majd a sok post :)

Kimegyek a kertbe, szívok egy kis jó petúniaillatot (meg egy cigit).

peco28 2008.05.22. 01:36:03

szer=szar... frajdi tevedes :)

peco28 2008.05.22. 01:37:02

devnull: itt vagyok te!... kotekedhetsz velem :)

rizla 2008.05.22. 01:38:11

lencse: azért egy vérző orr miatt még ne nézzünk már úgy scholesra, mint aki fél lábbal játszott. lehet, hogy te elsírod magad, ha előfordul veled, és ezért máris szobrot emelnél pumuklinak, de nekem leginkább úgy tűnik, mintha ez lett volna az első focimeccs, amit életedben láttál.
amikor a villarrealból (asszem) sorint fejbekúrták a 2006os BL-ben, és bekötözött fejjel is visszasétafikált a pályára, majd élete meccsét hozta le (asszem) az inter ellen, na az volt a hősies.

peco28 2008.05.22. 01:38:25

bar a madzsarom kezd kicsit letompulni igy 5 ev utan :)

peco28 2008.05.22. 01:40:33

scholesy ratyi volt (hajtott meg minden, de kicsit izzadsagszaguan), de aki tevez-t + giggsy-t leszolja az.... sikeres ember nem lehet.

Lencse. 2008.05.22. 01:44:04

Oké, de azért a pályáról se küldjük már le.
Sammernak 96-ban tűzőgéppel kapcsolták össze a homlokát, úgy játszott tovább. Az elég régen volt? Stam fejét is varrták, azt hiszem a hazai EB-n.

peco28 2008.05.22. 01:44:28

azt nem tudtom hogy adta-e a madzsar tv, de lampi azt nyilatkozta hogy ok SOKKAL INKABB MEGERDEMELTEK VOLNA a gyozelmet... ez azert szerintem egy kicsit eros...

d3vnull 2008.05.22. 01:47:54

Tevézt jó játékosnak tartom, Giggs-t egy ikonnak akire egy rossz szót nem szóltam soha.

Amúgy dobpergést kérek, mert szinte Rizlával értek egyet :) Egyébként nem arról szól a dolog, hogy a sérülés ellenére hogy játszott, hanem hogy a szabályok értelmében vérző játékos nem tartózkodhat a pályán. Ennek töbszörösen és durván ellentmondott a játékvezetés.

Egyébként még annyit tennék hozzá, hogy Terry vs. Diaby. Ha nem ismernéd :
www.youtube.com/watch?v=6OQd5d6bbJI

7 perc ájulás után (ami Terry vasember mivoltát ismerve külön kiemelendő szerintem) a meccs végére visszatért a kórházból és együtt ünnepelt a többiekkel.

d3vnull 2008.05.22. 01:51:46

peco82 : hát fene tudja..."sokkal inkább" szerintem sem. "inkább" viszont igen.

Tételezzük fel, hogy a játékvezetés pártatlan volt (erről szó sincs amúgy). Ez esetben egy kiegyenlített játékot láthattunk, amelyben az első félidőben a MU volt jobb, a másodikban a CHELSEA. A hosszabbítás is - szerintem - a mi javunkra értékelődik. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de míg nekünk két ordító kapufánk volt addig az MU-nak egy ordító gólhelyzete, ahol egy bravúros Terry mentés tisztázott.

peco28 2008.05.22. 01:52:13

a cikkbol: "Ez a könyv bizonyára tiltólistán van MU-éknál. Márpedig a döntők lélektana érett, büszke férfiakra, ízig vérig sportemberekre íródott, nem pediglen kocsmai hőbörgőkre, vagy az egyetemes sport és labdarúgás univerzális értékeit táncos lábbal taposó bazári majmokra."...

na ebbol latszik hogy a cikkiro nem latott meg atlago naci 50-es cselszi fan-t :)))

ps: come to en-ger-land, and prove me wrong :) :P

rizla 2008.05.22. 01:53:00

lencse: "Oké, de azért a pályáról se küldjük már le."
értsd meg, nem lecserélésről van szó, hanem arról, hogy ne vérezzenek össze semmit. addig kell a pályán kívül lenniük, amíg el nem áll a vérzés. ennyi. szerinted sammer meg stam fejét a kezdőkörben illesztették össze..??

Lencse. 2008.05.22. 01:53:09

Terry egy félisten, ez nem vita tárgya. :) Azt hiszem, most tanultam meg igazán az "egyik szemem sír, a másik nevet" igazságát. Mikor kapufát rúgott, lengettem az öklömet, de közben a gyomrom összeszorult JT miatt. Nem emlékszem ennyire meggyötört játékosra, mint ő a meccs után, pedig láttam már pár tizenegyespárbajt.
Anelka viszont milyen flegma volt, jellemző...

peco28 2008.05.22. 01:55:05

devnull: szivet a kezre... tobb volt az a MU helyzet mint EGY! :P

de azert jo hogy visszajottel vitazni (even thoug you're in the CET)... amugy elunnam magam :)

peco28 2008.05.22. 01:57:14

ezert most mindenki utalni fog, de higgyetek el nekem, az angolok 90%a szerint, TERRY EGY TULERTEKELT F*SZ... es ok a "hazai csapat"

d3vnull 2008.05.22. 01:58:45

Egyébként nem kell nektek egy alig(nagyon) használt francia(muzulmán hitű és feka) csatár(elbaszó), aki hasznosan épít támadást(mindent elbasz), sok(egy) gólpasszt ad és rengeteg(helykitöltő) poszton bevethető?Klubhű(focikurva), olcsó(túlértékelt) és szupercsere(ha becserélik már lehet is rágyújtani)?Kitűnő ajánlásokkal, mindenhol sok ideig szolgálta hűen(leszarja) klubját(Real,Arsenal,stb.)?Olcsó(világelső mód drága).Tuti vétel(15m most épp)?

Repülőszőnyeggel együtt 15m-ért a tiétek :)

Ott kellet volna hagyni - kezdettől tudtam - a Boltonban megrohadni a többi díszvirággal együtt. Főleg a másik pacifista agybannagy csatártárssal, El-Hadji Diouf-al. Abból az egész brigádból Speed-en, Jaskelaainen-en és talán Campo-n kívül szerintem mindenki Championship-et érdemel PL helyett.

peco28 2008.05.22. 01:58:48

ja, egyebkent jo hogy a meccs volt az ITV-n is mert a skysports-hoz csoro vagyok :) = magyar :)

Lencse. 2008.05.22. 02:00:08

rizla: Értem én, Scholes vérzését is csillapították a pálya mellett, de ha hetven percen keresztül nem akar elállni, akkor szerintem ennyi nagyvonalúság jár a játékvezető részéről. És járt volna egy Chelsea-játékosnak is. Amúgy azért vérzett az orra, mert Essien fejberúgta, nem szándékosan csalt.

peco: Egészségedre amúgy. :)

pepe11 2008.05.22. 02:01:59

A Fifa szabálykönyvében egy kurva szót nem írnak a lövő játékos mozgásáról csak azt, hogy előre kell rugni:p
www.fifa.com/mm/document/affederation/federation/laws%5fof%5fthe%5fgame%5f0708%5f10565.pdf

peco28 2008.05.22. 02:02:58

devnull: en az anelka-biznisz-en eleetol fogva rohogtam... ja, es thanx hogy buntetot is rugattatok vele... :)

amugy meg "happy enough" vagyok hogy 2 kupat nyertunk, es hogy a "gepardba oltott patkany" a £100 millio ellenere is marad (or should i say,... tartva lesz)

d3vnull 2008.05.22. 02:04:37

peco82 : kösz, eleget voltam Londonban :) Kensington-Hammersmith, ami Chelsea "kerület" szomszédja, így Fulhamé is :)

Persze, hogy több volt az MU helyzet mint egy. ORDÍTÓ helyzet viszont csak egy volt, míg nekünk két már nem is helyzet, hanem kapufa. Ez persze csak az én meglátásom.

Anelkáról szóló cuccot pedig már közben elpostoltam :) Shevchenko-val többet értünk volna. Ő legalább - a furkálásokat figyelmen kívül hagyva - nem egy tök unszimpatikus figura.

rizla 2008.05.22. 02:07:26

lencse: jó, szopd le scholest akkor.
terry meg egy lúzer, nem pedig félisten. természetesen én is megsajnáltam, de csak azért, mert igazi tragikus vesztes. már akkor sajnáltam, amikor a liverpool meccs előtt előre sírt, hogy jaj jaj, folyton kiejt minket a liverpool, rácsapják az ajtót a kezünkre, nagyon rossz érzés, stb, stb.

Lencse. 2008.05.22. 02:07:41

Anelka cameoja a Tökös, a török... filmben viszont zseniális, írjuk a javára. :D

peco28 2008.05.22. 02:10:19

hammersmith, he?!... akkor honfiakkal laktal... (es remelem ezzel bizonyitom hogy nem kamuzok amikor azt mondom hogy LONDONbol vok) :)

a chelsea meg effektive fulham-ben van (gyakorlatilag a kov. utca mar fulham)... szoval... na mind1 :)

persze most johet a sa'r hogy a mu-nak meg csak pakik szurkolnak, ami igaz is... pakik + en :)

to be honest... aminek igazan orulok, hogy giggs, aki egy korszakos egyeniseg, olyan rekordot allitoot fel amit kb meg 50 evig senki nem fog megdonteni... addigra meg mar ugyis halott leszek :)

Lencse. 2008.05.22. 02:10:22

rizla: Igyekszem. Vetődő kérdés: kinek szurkolsz. :)

d3vnull 2008.05.22. 02:10:56

peco82 : hülyék lennétek, ha elengednétek bármennyiért is. Mint a világ leggazdagabb klubja gondolom nem szorultok rá annyira a pénzre amúgysem :) Jövőre is legalább ilyen idényt produkál szerintem, így aranytojást tojó tyúk a rézbőrű gúnár.

Lencse : ez nem nagyvonalúság kérdése. Ha vérzel nem mész pályára. Ez a szabály. A nagyvonalúság jelen esetben a szabályok durva megsértése volt.

d3vnull 2008.05.22. 02:13:10

"a chelsea meg effektive fulham-ben van (gyakorlatilag a kov. utca mar fulham)... szoval... na mind1 :)"

Kösz, Chelsea drukkerként tudom :) Ezért is írtam - hogy tisztába tegyem - :
"Kensington-Hammersmith, ami Chelsea "kerület" szomszédja, így Fulhamé is :)"

rizla 2008.05.22. 02:14:21

lencse: a magyar válogatottnak

peco28 2008.05.22. 02:14:47

devnull: mi generaljuk a legtobb profitot, igen, de ez nagyban koszonheto annak hogy pl: koreaban 43millio ember van, es mindenki PARK JI-SUNG mezben jar (voltam ott, ne vitazzunk ezen... ez, JUST GOOD MARKETING :)... az arsenal megvert minket tavaly bevetelben,... iden nem jott ossze... a cselszinek meg sose fog, mert NINCS HELY HOGY NAGYOBB STADIONT EPITSENEK :(... pedig 60e is tele lenne... (sok a naci taxisofor londonban :)

d3vnull 2008.05.22. 02:14:58

Akik mint tudjuk most - Ervin Koeman - érkezésével hetedikek lesznek a Holland bajnokságban :)

peco28 2008.05.22. 02:16:08

devnull: de sok magyar nem fogja fel, hogy a cselszi mennyire MAJDNEM fulham-ben van... gyakorlatilag egy lepes :)

d3vnull 2008.05.22. 02:16:20

Rizlának ment az előző.

peco82 : ez a náci téma ez hogy jön ide? Én abszolút nem tapasztaltam soha ilyet. Szerintem ezt a náci témát félrefogalmazod :)

d3vnull 2008.05.22. 02:16:56

mondjuk úgy, hogy a Stamford Bridge Fulham-ben van.

rizla 2008.05.22. 02:17:05

d3vnull: se a poént, se a mondat szerkezetét nem értem igazán.

peco28 2008.05.22. 02:19:13

nem talalkoztal meg ECHTE CSELSZI FANNEL...

AMUGY MEG A STAMFORD BRIDGE ELVILEG TENYLEG FULHAM-BEN VAN (BERAGADT A CAPS-LOCK)

d3vnull 2008.05.22. 02:19:39

Rizla : arra utaltam, hogy itt az NST-n volt egy szavazás, amin kib@szott nagyot röhögtem, hogy "mit vársz Ervin Koeman kinevezésétől". Ervin Koeman a Feyenoord-al hetedik lett Holland bajnokságban (ami picit átlagon aluli eredménynek számít. És itt a lehetséges válaszok közt volt, hogy "a Magyar válogatott hetedik lesz a Holland bajnokságban". Ennyi, azt hittem rémleni fog :)

ShanklyGates 2008.05.22. 02:19:53

Bottal nem szabadna ezt a meccset megpiszkálni, nemhogy elemezni + tanulságozni. Csak a Milan-Juve döntő volt rosszabb ennél a BL-korszakban. Azon el is aludtam a hosszabbítás alatt, de ez a komplett 2. félidő és 2x15 is fertelmes egy gyimakolás volt.

Tényleg, meg kéne kérdezni ezentúl az edzőket, h kérik-e a hosszabbítást, vagy egyből tizit kevesebb emberi szenvedéssel.

d3vnull 2008.05.22. 02:22:32

Peco : ok, de ha Manchesterben vagy Liverpoolban élnél akkor más lenne a náci ezek szerint. Amúgy a primitív, agresszív, netán - talán még mindemellett - millitáns ember még nem náci. Csak egy primitív, agresszív, netán még millitáns faszkalap. Nem vagyok náci én sem amúgy :)

De ha ilyenre vágysz egyszer vegyülj el egy Millwall szurkoló környéken :)

d3vnull 2008.05.22. 02:24:42

Egyetlenegy oldala azért CHELSEA szurkerként is van ennek a meccsnek (és most geciláda leszek) : így már tuti, hogy a sehonnai senki idén nem nyer semmit a csapattal, így hát talán edző is jön jövőre...

peco28 2008.05.22. 02:27:59

hahaha... mivel SE5-ben elek.. believe me, militarista MILWALL szurkeszekkel vok korulveve... de azoknak had legyen, league1... legyenek boldogok.
egy premier league klubbal szemben termeszetesen masok az elvarasok :)

a nacit jelen esetben ugy ertem hogy idegengyulolo f*szok... bar parsze biztos van ellenpelda.

peco28 2008.05.22. 02:29:19

dev: todod, az osszeds cselszi szurkesz mate-em igy gondolkodik...
es en meg egyet is ertek veluk ezen ugyben :)

peco28 2008.05.22. 02:32:02

ja, es a "BELIEVE" feliratot a man utd szurkeszek csinaltak meccs elott... nem az olajpapa megszervezett kirakosjateka volt :)

d3vnull 2008.05.22. 02:33:28

egy CHELSEA drukker szerintem nem is gondolkodhat másképp az edzőtéma kapcsán. Gyomorforgató volt az egész, és szívből gratulálok a fiúknak, hogy ilyen viszontagságok ellenére ilyen szép idényt produkáltak. Nyílván lehetett volna sokkal szebb, de a lehetőségekhez képest így is nagyon szép volt szerintem.

Millwall : jujj :) részvétem :)

Na jó éjt fiúk megyek fogat mosni meg aludni (az Essien mezt azért levetem alváshoz :)).

peco28 2008.05.22. 02:36:02

amen, en is hasonlokepp teszek, mert kulonben ki keresi majd a sok £££££-ot, amit elverhet a magyar gazdasagon.... bar azert meg a "hazamenesen" meg gondolkozom egy kicsit :)

Woland 2008.05.22. 02:53:43

Rövid vélemény:

nem igazán szurkoltam egyik csapatnak sem, Tottenham-fanként rühellem mindkét bagázst. de szerintem a mai napon a Chelsea volt jobb. Első félidő egyértelműen a ManU-é de azután vége volt a műsornak és jött a Kék Fény.

na meg szerintem Drogba is rúgott volna tizit az százas ha Michel nem zavarja le azért a handbag-ért és Terry-re nem került volna sor. persze lehet hogy ő is nyomott volna egy Céronit.

(amúgy Tevez ma akkora patkány volt mint Cé a legrosszabb napjain)

Michel amúgy sokat tévedett, a piros-szitut sem jól reagálta le, szögleteknél meg háromszor itélt hibásan Joe Cole-ellen. Ferdinand öngól-veszélyes fejesénél meg hogy az istenbe nem fújta be hogy Ballack lökött?

Szóval részvétem d3vnull-nak. de most speciel nem bántatám Grant-ot, azon múlt a BL-cim hogy Terry elcsúszott lövés közben.

rizla 2008.05.22. 02:56:23

d3vnull: "Nyílván lehetett volna sokkal szebb, de a lehetőségekhez képest így is nagyon szép volt szerintem."

nem akarok abba rúgni, aki már a földön fekszik, de azért ne írd már ezt! a chelsea lazán behúzhatta volna az FA-kupát, ha nem béna, és a ligakupa döntőben is siralmas teljesítmény teljesítményt nyújtott. ez kapásból -2 kupa, amit megnyerhettek volna. mindezt ilyen brutális kerettel. ezen a meccsen jobbak voltak, a szerencse és a bíró is ellenük volt, de könyörgöm, azért ne tegyünk már úgy, mintha valami szimpatikus kiscsapat lennének. inkább egyre inkább az angol válogatottra hasonlítanak. az utolsó pillanatban nagyon hajtanak, de akkor meg már nem jön össze semmi.. ezekkel a játékosokkal ez bizony lúzer-kategória

rizla 2008.05.22. 03:00:56

"Szóval részvétem d3vnull-nak. de most speciel nem bántatám Grant-ot, azon múlt a BL-cim hogy Terry elcsúszott lövés közben."

meg azon, hogy leigazolták, és most teljesen feleslegesen be is cserélték anelkát. meg azon, hogy a védekező középpályás essien játszott jobbhátvédet, miközben a kiváló szezont futó belletti a padon ücsörgött, hogy csak a büntetőrúgásokra álljon be.

ShanklyGates 2008.05.22. 03:12:49

Hova lesztek Chelsea-divatdrukkerek, amikor Abrapapa holnap felkel, 'szomba a focival! - hivja a titkárát h vegyen egy NBA-csapatot, a Chelsea meg pottyan vissza a levesbe : )

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.22. 03:15:10

aki john terry-t bántja, annak eltöröm a kezét!

aiszkhülosz sem írta meg volna jobban, szép este volt!

d3vnull 2008.05.22. 16:46:58

rizla : a kupákat illetően én is így gondolom, nem írtam oda, de a bajnokságra gondoltam.

halareaal 2008.05.22. 19:51:29

hm amugy, Ronaldot akár kapura is dobhatta volna a labdát, a bírónak azt se kellett volna visszafújnia. ha szabálytalannak ítéli Ronaldo büntetőjét, azzal pont h a MU malmára hajtja a vizet. ugyanez a szitu, amikor egy kapus kiugrik 3 méterrel a gólvonal elé, mégis bemegy, nem illik és nem is szabad visszafújni, csakmert elvileg szabálytalan volt.
süti beállítások módosítása