Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 34. záró forduló

2008.05.17. 10:43 heinrich

A győzelmi harsonák mellett még egy csapat számára megfújják a végítélet trombitáit is - nagy keserűségünkre nem tudtuk benttartani a Nürnberget. Egyébként ha ők csak feleannyira akarják, mint mi, akkor nem kerültek volna ebbe a történelmi távlatokban is megalázó helyzetbe. A Leverkusen-t száműztük az Intertoto kupába és megintcsak egy sokkal kevésbé szimpatikus gárda, a pénzeszsák Wolfsburg javára döntöttünk (mi van itt???), a svábokat pedig egyenesen ráküldtük a naccsemi díjra, nálunk nullás szezont fut a bajnok. A többi meccs súlytalan, nagy hazai fieszták a levegőben.

Bayern München – Hertha BSC 3-0
Müncheni jutalomjáték. A triumfálás további ünneplése mellett bőszen lehet majd utálkozni a vérszegény Hertha kárára. Lahm duplán jó hetet zárhat, mert végre befejeződött a szappanoperára sikerült szerződéshosszabbítási procedúra, és a gyengébb szezon után is biztos a helye a Nationalelfben. Eldőlt az is, hogy Kahn elkíséri a csapatot az ázsiai uli-buli túrára, biztos azért, mert olyan szépen marasztalják a srácok:

Nürnberg – Schalke 2-1
Amennyiben mégsem így lenne, akkor a Klub lesz a megfellebbezhetetlen Rekordabsteiger - a Bundás 1-ből legtöbbször kieső csapat – immáron hetedszer. A két klub között egyébként a nyolcvanas évek eleje óta remek a viszony, mióta együttes erővel vertek Bayern drukkereket a vasútállomáson, ami azért is furcsa, mert a Nürnberg-Bayern viszony is virágzik, a bajorok idén is leadtak egy pontot. Egyébként szintén egyedüli bravúr, hogy a Nürnberg az egyetlen csapat, aki képes volt kiesni miután bajnokságot nyert (1969), ebből a szempontból kár volt megnyerni az a kupát tavaly. Azt olvassuk (by R. H.), hogy 5m euró veszteségre taksálják a második és harmadik hely között lévő különbséget, ennyit talán nem pusztul bele a Schalke. Viszont elvárjuk, hogy a Klub belepusztoljon a meccsbe, még ha adott esetben a győzelem is kevés lesz a bentmaradáshoz. A legszebb persze Koller győztes gólja lenne, szívesen megnézzük a néhány hete még lila fejjel gyalázkodók arcát.

Hamburger SV – Karlsruher SC 1-0
Hajnaléknak tökmindegy, a HSV viszont szívesen megspórolná magának a tavaly már bemutatott Intertoto ráadást az UEFA-ba kerülésért. A teljes szezont megnézve ezt vastagon meg is érdemlik, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a három nagy ellen egyetlen győzelmet sem tudtak begyűjteni a szezonban. Véleményes, hogy éppen a Tottenhamből megalázó módon kiebrudalt Martin Jol hozza majd meg a nyerő mentalitást, de egyelőre nem károgunk feleslegesen. Újabb szűz a Bundesligában, mert a Jol által játszott kilenc meccs (majd 30 éve a Bayernben), még pettingnek is igen kevés, nemhogy tűzkeresztségnek.

VfB Stuttgart – Bielefeld 1-1
A Stuttgartnál sosem lehet tudni, ennél valószínűtlebb eredmény meg nem jutott eszünkbe, úgyhogy benyomjuk ezt, még ha ez a Biele bentmaradását eredményezi is, ami nem túl kedves szívünknek. A Stuttgart pocsék gólaránya eleve kizárja őket az UEFA esélyesek köréből, Veh motivációs képességei meg finoman szólva is megkérdőjelezhetők.

Bayer Leverkusen – Werder Bremen 2-2
Ez aztán senkinek sem ideális, de a Brémára nem merünk tenni védelmi képességeik ismeretében, a Leverkusen ifinek meg sok lett a stressz a szezon végére. Morfondírozunk egy sort Klasnic távozásán, aki a felturbózott ajánlatot sem fogadta el a klubtól, de mivel a számokat nem láttuk, így nem tudni, hogy Klasnic a hálátlan júdás, vagy a klub sokallt be az örökös gyógykezelésektől.

Hannover – Cottbus 4-0
Ha van csapat akinek maximálisan érdektelen az utolsó forduló az a Cottbus. A keletnémet mundért bevédték, a Hannovernek meg amúgy is idétlen egy szezonja volt, hadd örüljenek egy frappáns zárásnak – egy hatalmas bunda/zakó még befér a cottbusi gardróbba.

Borussia Dortmund – Wolfsburg 0-2
Tegyük fel, hogy Magath azért egy klasszissal minimum jobb edző, mint Dollyboy, fogadjuk el, hogy a Wolfsburg idén sokkal jobb csapat, mint a BVB, az pedig tény, hogy kettőjük közül csak a farkasoknak fontos a meccs, nekik viszont nagyon is az.

VfL Bochum – Hansa Rostock 3-0
Egy újabb barátságos meccs, a hazai pályán pofásan gurigázó Bochum vegytiszta lelkiismerettel készülhet az esti lumpolásra.

Eintracht Frankfurt – MSV Duisburg 2-0
A győzelmi prémiumból Funkel vegyen új brummancsot.
 
Zárásnak mellékeljük az EB-re kijelölt német keretet három Bundesliga kettes meghívottal, az alábbi spílerek közül hárman nem lehetnek majd ott az osztrák kondérnál.

Kapusok:
Jens Lehmann (Arsenal FC), Robert Enke (Hannover 96), Rene Adler (Bayer Leverkusen)

Védők:
Christoph Metzelder (Real Madrid), Per Mertesacker, Clemens Fritz (mindkettő Werder Bremen), Philipp Lahm, Marcell Jansen (mindkettő FC Bayern), Arne Friedrich (Hertha BSC), Heiko Westermann (FC Schalke 04)

Középpálya:
Michael Ballack (Chelsea FC), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Torsten Frings, Tim Borowski (mindkettő Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern), Piotr Trochowski (Hamburger SV), Jermaine Jones (FC Schalke 04), David Odonkor (Real Betis), Marko Marin (Borussia Mönchengladbach)

Támadók:
Miroslav Klose, Lukas Podolski (mindkettő FC Bayern), Mario Gomez (VfB Stuttgart), Kevin Kuranyi (FC Schalke 04), Oliver Neuville (Borussia Mönchengladbach), Patrick Helmes (1. FC Köln)

46 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr26473636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.05.17. 10:59:37

Lehmann - Lahm, Mertesacker, Metzelder (Westermann), Jansen - Hitzlsperger, Frings, Schweinsteiger - Ballack - Klose, Gomez

Paul Newman Jr. 2008.05.17. 11:10:49

Német hagyomány, h vénséges kapus kell a válogatottba, de nem lehetne ezt feladni??? Lehmann, ehh.

Lojzi_ 2008.05.17. 11:55:51

A fordulót kíváncsian várjuk. Remélem a Stuttgart azért benntartja a Nürnberget, bár nagyon nem bízom benne.
Nem mintha nagy Nürnberg rajongó lennék, de ha úgy hangzik a kérdés, hogy ők, vagy a Bielefeld alkalmasak-e az első osztály küzdelmeiben részt venni, akkor sokat nem kell gondolkozni a válaszon. A Bielefeldnél még a Hansa is jobb volt, csak sajnos nagyon nem jött ki nekik a lépés. Néha sokkal jobb teljesítménnyel kaptak ki, mint amilyennel a Biele hozta az értékes pontokat.

A német válogatott keretet meg nem nagyon értem. Helmes és Neuville beválogatása inkább olyan gesztus értékű, mert az egyik biztos, hogy nem utazik, de lehet, hogy mindkettő TV-ből követi majd az eseményeket.
Klose és Gomez egyértelmű és ha cserélni kell, akkor is Podolski, vagy Kuranyi.
Akármilyen szezon van az említettek mögött, azt nem fogja Löw bevállalni, hogy valamelyik kárára éles meccsen beküld egy Helmest.
Neuville is határeset, talán a rutin mellette szólhat egy szoros meccsen.

A védők maradnak, mert 7 ember 4 posztra, az jónak tűnik.
A középpályáról fog menni egy vagy két ember (10-en 4 posztra). Ha ketten mennek, akkor Neuville marad.
Hogy ki lesz az a kettő? A legesélyesebb Marin (kár volt megnevezni a 26-ba, hacsak azért nem, hogy érezze, hogy van jövője), de Rolfes, Trochowski és Odonkor se vegye még ki a hűtőből a söröket, hátha kell majd a németek EB-meccsein a hideg nedű.

Lehmannt én is elfelejteném. Nálam a favorit Adler lenne. Volna ideje összeszokni az előtte játszó csikó védelemmel és lenne együtt 10 jó évük. A végére összejöhetne egy két nagy trófea is. Sebaj, ha más nem, akkor egy-két éven belül Lehmann fogja belátni, hogy nem kell már ő oda, ahogy Kahn is megtette. Igaz, ő több segítséget kepott a döntéshez a szövetségi kapitánytól... :o))))

A fordulóhoz meg még annyit, hogy Toni évtizedes Bayern gólrekordot dönthet, ha vág egy mesterhármast, és két Hertha gól kellene, hogy ne dőljön meg a Bréma 88-as 22 kapott gólos Bundesliga rekordja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.17. 12:26:45

Igen, ha úgy kérdezzük, hogy Nürnberg vagy Bielefeld; hogy Leverkusen vagy Wolfsburg; és hogy Stuttgart vagy Hamburg; akkor egyértelműek a válaszaim.

(Az jutott erről eszembe, amikor még évekkel ezelőtt egy német ismerősömmel arról beszélgettünk, hogy melyek a legunalmasabb német csapatok. Akkor még sehol nem volt Huszti, úgyhogy kihoztuk a Wolfsburg, Bielefeld, Hannover triót...)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.17. 12:27:26

Hát ha ezt a rekordot elqurják a csapattársak Kahnnak, akkor szerintem végig kergeti őket müncheni utcákon, de nem ám locsolás céljából :DD

btw: Ami Kahnnak Klinsmann, az Hildebrandnak Löw... hát igen!! Minek szerződik az ember ilyen kiscsapathoz, mint a Valencia ;))

Hitchiker 2008.05.17. 12:30:12

Neuville remélem kint lesz az vb-n (akarom mondani az eb-n) már 2002-ben sem volt asszem a zsenge korú fiatal és valahogy akkor eszméletlen szimpatikus volt a hozzáállása (ezt belehet tudni az egész német válogatott teljesítményének is) de akkor is asszem azóta minden világversenyen ott van habár nem biztos de hogy még most is kivinnék az akkor nagyon jó lenne

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.17. 12:30:43

Jermaine Jones - de szép német név!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.17. 12:31:16

Basti:

Na, pontosan ez jutott eszembe, csak, figyelembe véve a Valencia idei szezonját, le se mertem írni, mert még körberöhögnek. Hol van Hildebrandt?!

Lojzi_ 2008.05.17. 12:58:55

Hildebrandt? Hol lenne?
Hozott egy rossz döntést és nyögi.
Egyébiránt Lehmann utódlási kérdése közel sem lefutott. Ebből a válogatottból ő a leggyengébb láncszem, így a VB selejtezőkkel már nem vele kellene nekivágni.
Hildebrandt most nem nyert, de egy-két jó szezonnal gyorsan első lehet utolsóból. Adler és Enke tényező marad továbbra is és kevesebb lepkével szóbajöhet még Wiese és Neuer is. Előbbi például nyújtott lábbal kijövésben már Kahnhoz mérhető klasszis. :o)))
És ugye a Bayern kapufái közt is állni fog valaki, ahonnan nem nehéz a Nationalelfig jutni. Ha Rensig ott helytáll, akkor a szövetségi kapitány sem hagyhatja figyelmen kívül.

bishop_a_szintetikus 2008.05.17. 13:14:18

A Klasnic - Werder sztori meg nem a fizetés mértékén bukott meg. Merthogy Iván jelenleg perben áll a Bréma csapatorvosával, mert szerinte a doki hibájából kellett átesnie két veseátültetésen is. Volt is két hete botrány, amikor K. a tévében ecsetelte, milyen fájdalomcsillapítókat tolnak a Bl-játékosok meccs előtt - tiszta amerikai foci érzés.
Szóval lényeg az, hogy a hamburgi horvát megmondta, hogy vagy az orvos megy, vagy ő. Brémában meg ugye nem nagyon szoktak egy-egy játékos sirámain fennakadni, úgyhogy inkább keresni megint egy másik faxa csatárt (úgyis megy az nekik).

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.17. 15:30:17

Hildebrand és Marin mellett Metzelder a meglepetés, ha annyi huszasom lenne, ahányszor az elmúlt tíz hónapban játszott, még az is lehet, hogy éhen maradnék... Alább is szóba kerül a német keret, másik hét társaságában.

azbennvolt.blog.hu/2008/05/16/tigrisbukfenccel_a_szomszedba_i

Lojzi_ 2008.05.17. 15:54:16

Luca Toni komolyan gondolja a gólkirályságot, viszont a Nürnberg egyre nagyobb bajban van. Már két meccsnek kellene megfordulnia, hogy megússzák...

Lojzi_ 2008.05.17. 15:56:47

Ja és a Dortmund meg sem próbál keresztbetenni a Wolfsburg európai ambicióinak. Ez nagy csalódás.

drdugo 2008.05.17. 18:38:41

érdekes eredmények születtek. hsv - ksc 7-0 az mi? :DDD
a dortmund pedig szépen leadta a meccset magathéknak. jövöre pedig jönnek 3 ponttal a bvb-nek.. ilyen egyszeru ez:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.17. 18:38:51

és Huszti a Hannover megosztott házi gólkirálya.

Lojzi_ 2008.05.17. 19:05:41

Luca Toni... :o))))))
Így kell befejezni a szezont.
Az NST legelső Bundesliga postjában volt róla szó, hogy vajon be tud-e illeszkedni a Bundesligába.
Ha ez még nem is sikerült neki 100%-osan, de jó úton jár.
A következő szezonra beérik...

Viszont a kommentátor kritikán aluli. Például most éppen azt mondta Toni két fejesgóljáról, hogy "kettőt lőtt, illetve bocsánat, egyet rúgott egyet lőtt." Ezzel vajon mit akart mondani?
Az elején meg arról beszélt, hogy a nyári átigazolások miatt elkezdték a Bayernt FC Hollywood-nak becézni. Bár nem vagyok túl öreg, de még emlékszem, amikor a Matthaust és Klinsmannt felvonultató csapatot is így hívták, de lehet, hogy már akkor is szakálas becenév volt...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.17. 20:19:53

"Az elején meg arról beszélt, hogy a nyári átigazolások miatt elkezdték a Bayernt FC Hollywood-nak becézni."

A szakmai hozzáértés már rég nem kritérium... bár ezeknél sohasem volt az. :X

banhegyig 2008.05.17. 23:47:04

Münchenből jelentem, hogy az "fc hollywood" mai meccse + a városháza előtti buli életem eddigi legnagyobb fociélménye volt.

Egyébként a körberajongott sztárokon az látszott, hogy ők is olyan emberek, mint mi. Hitzfeld és Kahn búcsúja nagyon megható volt. (Talán még a Bayern ellendrukkereknek is.)

agymosott 2008.05.18. 09:03:12

ha valaki komolyan vette a "tétnélküli" meccsét ebben a fordulóban, az a dortmund volt. az egész év arról szólt, hogy az első tíz percben szopott gólok után rohan a csapat, most sem volt másképp. majdnem össze is jött. ha valakit szídni akarnak a kedves wolfsburg-gyűlölők, akkor gagelmannt tessék megtalálni, aki megint megszivatott minket egy szabályos gól elvételével.

agymosott 2008.05.18. 09:07:57

és még volt egy másik helyzet is, ahol tiszta ziccerben fújta vissza az akciót, szintén indokolatlanul. 1-2 nél.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 09:55:59

banhegyig, képzeld milyen hangulat lett volna, ha terveknek megfelelően az UEFA-kupát is megnyerik szerdán ;).

Lojzi_ 2008.05.18. 12:15:40

popp: és ugyanakkor bejelentik, hogy VanBuyten kifejlesztette a vakcinát, amelyik egyformán véd az AIDS és a rák ellen...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.18. 17:50:07

háhhh! pop!! :DD
Látom, nem rossz a humorérzéked ;)
Remélem ma sem hagyott cserben :]
...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.18. 17:50:47

sorry...poPP!! (két p-vel :)

banhegyig 2008.05.18. 22:22:18

popp: Igazad van, az a 0:4 nagyon kemény volt. El kell ismerni, a Zenitben van fantőzia, nagyon kíváncsi vagyok, mire mennek a BL-ben, főleg, ha nyáron nem szedik szét őket.

Lojzi_: Insider info: A vakcina még nincs, meg, de Zé Roberto már tudja, hogy hogyan kell megállítani a globális felmelegedést és hogyan kell kommunikálni ET haverjaival.:-)

P.S.: Ma nagyon humoros társaság jött itt össze...

kroos 2008.05.19. 09:29:22

Ettöl drukker valaki hogy az ilyen pillanatokat tudja értékelni méltóképp a helyénkezelve a dolgokat.Köszönjük Oli!!!

kroos 2008.05.19. 09:31:29

Meg ettöl klubb egy klubb,meg lehet nézni hogy távoztak a galaktikusok a Reálból,Zidane,Morientes,R.Carlos,és föleg HIERRO AKIT SZINTE EL ZAVARTAK.

banhegyig 2008.05.21. 08:14:44

Igazad van barnetta, a Bayernnél azt hiszem, csak Lothar az egyetlen kevéssé kedvelt volt játékos, de lehet, hogy egyszer még belőle is lesz edző Münchenben. Végignézve a vezetőséget, mindenki a volt játékosok közül kerül ki (szerencsére). Remélem, egyszer még Oli is visszatér és esetleg menedzserként is csúcsra viszi a csapatot.

kroos 2008.05.21. 08:17:47

Söt,az 1990-es világbajnok csapatból mindenki felsövezetésben dolgozik.(kivéve Ilgnert)

Lojzi_ 2008.05.21. 21:53:37

Azt hiszem, hogy Lothar sosem lesz edző Münchenben, de még a Bundesligában sem biztos.
Ő tipikusan az a focista, akiről megalkották a "buta focista" sztereotipiát. Hiába tudta tízből kilencszer úgy odatenni 70 méterre a labdát, hogy az egyből gólhelyzet lett, hiába volt életveszélyes mindkét lábbal és termete ellenére fejjel is, ő az az ember lesz, aki edzőként sosem alkot maradandót.

Kahn pedig nagyon fog hiányozni. Bár én még emlékszem arra, amikor Aumann állt a lécek között, de ettő a másfél évtizednyi Oli uralomtól úgy érzem, mintha soha senki nem állt volna ott.
Szerintem szezononként 10-12 pontot fogott a Bayernnek és néhány továbbjutás a DFB és a nemzetközi kupákban egyedül az ő nevéhez fűződik. Tényleg olyan lesz a Bayern, mint a Forma1 Schumacher nélkül. Lothar, Effe, Basler, Ballack, de még Scholl távozásakor sem voltam ennyire szomorú. Talán Elber volt az, akit ennyire sajnáltam.

banhegyig 2008.05.21. 22:35:32

Lojzi_: Egyetértek és én attól tartok, hogy nincs méltó utódja Olinak, úgy értem ,hogy nincs, aki ennyire a hátán vinné a csapatot, így tudná tüzelni a társakat. Nagyon kedvelem Lahmot és Luciót (főleg Lahmot), de nem hiszem, hogya bármelyikük jó csapatkapitány, illetve vezér lenne. Bárcsak ne lenne igazam. Akit el tudnék képzelni, az van Bommel, bár ő finoman szólva nem tartozik a kedvenc bayerneseim közé...

De hajrá Bayern jövőre is!

Lojzi_ 2008.05.21. 22:47:17

Szerintem Lahm nem az a vezéregyéniség.
Lucio, vagy Sagnol inkább.
Van Bommel, sőt Luca Toni még jobb lenne. Ők karszalag nélkül is folyamatosan magyaráznak...

Ha minden vég egyben kezdet is, akkor akár Schweini, vagy pár év múlva Kroos is lehetne csk., és persze Herr F.C. Bayern. A csapat arca.
Meglátjuk. Azt mindenesetre szeretném, ha a Kahn-utód német nemzetiségű lenne. Minden tiszteletem Lucióé, Tonié, vagy Ribéryé, de ők csak zsoldosok, a Bayern ikonja legyen lehetőség szerint bajor, de ha az nem megy, akkor minimum német.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.21. 23:05:36

(Tök jó, hogy itt mindenkit ennyire izgat a BL-döntő...)

Lojzi_ 2008.05.21. 23:10:38

Azért megy a háttérben...
Épp a pihentető alvás és alvászavarokkal foglalkozó kísérletek témaköréből olvastam pár cikket közben.

Viszont az igaz, hogy egy angol-angol döntőtől nem megy fel igazán a pulzusom. Bármelyik veszít annak örülök. Csak az a baj, hogy győztes is lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.21. 23:14:53

"Bármelyik veszít annak örülök. Csak az a baj, hogy győztes is lesz."

:-DD

Dettó. ;-)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.23. 16:26:10

"a szezon csapata
www.focitipp.hu/?content=cikkek&id=2754"

nagyjából egyetértek velük. Egy súlyos kivételtől eltekintve:

Luca Toni (Werder Bremen, 32) :DDD ..majdnem..

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.23. 16:44:10

Én kb. a csapat felével nem értek egyet, de majd poszt kapcsán megvitatjuk.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.23. 16:58:10

"Gonzalo Castro (Leverkusen, 20)
Méghogy a német futballnak nincs jövője? Jobbhátvédünk egy húszéves ifjonc, bizonyos Gonzalo Castro." .:D, a német foci jövője Mario Gomez, Gonzalo Catro és Commandante Che Guevara, jól állunk :D.

kroos 2008.05.26. 12:38:04

biztos sok leverkusen meccset láttál már életedben popp.

kroos 2008.05.26. 12:38:50

meg gondolom Rolfes-t is kivennétek...

Robot Robi 2008.05.27. 02:00:25

a borussia dortmund alkalmazta a mainzbol jövö kloppot (lehet nem nagy stratega, de mindenkeppen jo motivator) meg a karlsruhebol jövö Hajnal Tamast :) kivancsi vagyok mire lesznek kepesek a mehek jövöre. kicsit sajnalom azert dollt (epp vmeik ejjel lattam a 88-as es 92-es ebek összefoglalojat), peches egy kölyök (meg le is ette magat:)

Robot Robi 2008.05.27. 02:11:02

off: labjegyzet

vidam gyuri es laza laci falatoznak. gyuri leeszi magat.
-A nemjojat! Ugy nezek ki mint egy diszno!
Mire laci:
Meg le is etted magad.

a felreertesek elkerülese vegett a viccnek semmi köze thomas dollhoz
süti beállítások módosítása