Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 37. forduló - Final Countdown

2008.05.14. 21:00 pancho_sanza

Az utolsó előtti fordulón is túl vagyunk. Hat csapatnak van még komoly téttel bíró mérkőzése. A jó hír az, hogy az utolsó forduló három mérkőzésén, pontosan ez a hat csapat találkozik. A Zaragoza indul a legnehezebb helyzetből, hiszen nem sikerült legyőzniük a bajnokot. A bennmaradást jelentő győzelmet a Barcelonában diadalmaskodó és UEFA kupáért harcoló Mallorca otthonában kellene kiharcolniuk. Ezzel párhuzamosan a szigetlakók riválisa, a Racing Santander a Zaragoza legfőbb riválisát, az Osasunát fogadja majd. Ehhez képest az egymással összecsapó Recreativo és a Valladolid helyzete egyértelmű: valamelyikük biztosan az első osztályban marad. Megmenekült a Valencia és a Getafe, miközben a Barcelona harmadik helye is veszélybe került. David Villa mestehármassal jelzett Aragones kapitánynak, miközben Güiza továbbra is tarthatatlan, és Raúl kerettagsága miatt sem kellene nagyon magyarázkodni. Az biztos, hogy Torresszel kiegészülve Európa egyik legkomolyabb támadópotenciálja körvonalazódik Spanyolországban. Esett 25 gól, és már nem bántjuk többé Rijkaardot. Tovább után részletek:

Milyen szép lett volna, ha Real Madrid elkezdi húzni az időt. Na nem olyan taktikus módon, hanem gusztustalanul. Ahogyan csak az olaszok és a portugálok tudják. A friss bajnokcsapat, a kiesés egyik várományosának otthonában húzza az időt. Persze nem a győzelemért. Hanem a vereség elkerülése végett. A királyi gárda két mérkőzésen négy pontot szerzett a Zaragoza ellenében. Minden másban alulmaradt. Nem tudunk bíztatót mondani az aragóniai csapat rajongóinak, hiszen előzetesen úgy gondoltuk, hogy ezzel a döntetlennel is meg tudják hosszabbítani első osztályú tagságukat. Pedig nagyon közel álltak a győzelemhez. Egy-egy Dudek bravúr, vagy éppen amatőr módon elpuskázott helyzet láttán többször is felvetődött bennünk, hogy ez a mindent eldöntő pillanat. Azonban még a hosszabbítás utolsó pillanatában is volt labda a 3-2-höz. Az évad szégyene lenne, ha kiesnének Aimarék. Persze nem feltétlenül igazságtalan, mert a pontok ritkán tévednek, de mi nagyon szomorúak lennénk. Elvégre a két csapat jobbszélsői között klassziskülönbség mutatkozott. Sergio Garcia rendületlenül ment előre, beadott számtalan labdát, kihagyott számtalan ziccert, miközben a túloldalon Higuaín négyszer ért labdába nyolcvanöt perc alatt. Innentől fogva nincs mese: Mallorcán kell kiharcolni a bennmaradást. Ezzel párhuzamosan el kell kezdeni a szervezkedést, mert ahogyan már a híres író is megmondta „Nem igaz, hogy a jó nem győzedelmeskedhet a gonosz fölött. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának.” (Zaragoza - Real Madrid 2-2) Az egészben az a legszomorúbb, hogy a kiesőjelölteken kívül két csapat számára van még tétje az utolsó fordulónak. A Santander és a Mallorca még nem igazán döntötte el, hogy melyikük szeretne jobban indulni az UEFA kupában. A sors iróniája, hogy mindketten kemény ellenféllel küzdhetnek hétvégén. A Racing majd az Osasunát fogadja, miközben a Zaragoza a szigetlakók kötelező leigázásának terheivel küzd meg. Ha az eszünkre hallgatunk, nem szívesen fogadnánk Güizáék vereségére. Mert bár fricska kategóriában jósoltuk a Mallorca barcelonai diadalát, a katalánok elfelejtettek ránk cáfolni. Az érzéseink vegyesek, hiszen Rijkaard egyértelműen nem ezt érdemelte hazai búcsúmérkőzésként. Ugyanakkor Eto’o hálóba rugdosós jelenetén felbuzdulva nem biztos, hogy neki ezen az estén egy győztes csapatban kellett szerepelnie. Simán lehet védekezni azzal, hogy Frank mester megint elcserélte magát, de ennél sokkal többről van szó. Előfordulhat, hogy Zambrotta, Messi és Deco jobb játékosok, mint Oleguer, Bojan és Giovanni, de ha kizárólag ezen múlik, akkor mi a helyzet a maradék nyolc játékossal. Ők végig pályán voltak. Számukra nem lehet mentség három társuk cseréje. Ideje elgondolkodni a keret valódi erején, hiszen lehet, hogy jobb focistának számítanak, mint madridi kollégáik, de emberileg nem biztos, hogy egy lapon emlegethetők a bajnokcsapat játékosaival. (Barcelona – Mallorca 2-3)

A csapat, amelyik kitolt a Zaragozával. Utoljára október utolsó napján szenvedett vereséget hazai pályán az andalúz újonc. A sors iróniája, hogy egyedül a Zaragoza tudott győzni Almeríában. Eddig. Egy félidőnyi emberelőny sem volt elég rá, hogy feltörjék a nem pont acélosságáról híres Huelva csapatát. Nem gyanakszunk bundára, vagy vesztegetésre, hiszen Spanyolország nem alkalmas a futballt övező információk tartós titokban tartására. Azonban az biztos, hogy a hazai csapat játékosai tettek a mérkőzésre, vagy annak végkimenetelére. Elvégre megtehették. Az vesse rájuk az első követ, aki sérülést vagy izomlázat kockáztatott volna nem sokkal a nyaralás előtt. A huelvai játékosok viszont nem ismertek elveszett labdát. Védték az egyenlő létszám mellett kiharcolt előnyt, s megérdemelték a három pontot. Nincs is velük problémánk. Ezzel szemben az Almería bekönyvelhet egy tőlünk kapott fekete pontot a megfelelő rovatba. (Almería – Recreativo 0-2) Gólnélküli döntetlent nem mertünk jósolni, mert bíztunk a csapatok fair play iránti tiszteletében. Aztán pont az történt, amire számítottunk csak éppen más okból, hiszen a Valladolid számára egész világossá vált, hogy kötelező a győzelem az utolsó forduló izgalmainak elkerülése érdekében. Ilyen az, amikor a csapat mindhárom riválisa pontot szerez. Hirtelen neki is fontos lesz a győzelem. Azonban a Getafe és Abbondanzieri most állta a sarat, így ők már hátradőlhetnek. (Valladolid – Getafe 0-0) Az Osasuna hozta a kötelezőt. A minimális elvárásoknak megfeleltek Pamplonában. Annak ellenére, hogy a hajrában megtréfálta őket Abel. Így kárhoztatva pár másodperces izgalomra a hazai publikumot. Innentől fogva már csak egyvalamiben kell jónak lenniük. Imádkozásban, hogy a Zaragoza Mallorcán ne... Vagy pontokat kell rabolni Santanderből. Előbbi könnyebbnek tűnik, de nem biztos, hogy járható út. (Osasuna – Murcia 2-1) Már annyit emlegettük a Racingot, itt az ideje, hogy foglalkozzunk velük. Pontosabban azzal, miként dugták a nyakukat a hurokba. Hallották, hogy vezet a Barcelona. Aztán már kettővel. Az egy pont elégnek tűnt. Az utolsó utáni pillanatig, amikor jött a hír, hogy Güiza versenyben tartotta a Mallorcát. Egy normális világban és spanyol bajnokságban ez a gólnélküli döntetlen elég kellett volna, hogy legyen. Sajnos idén ez korántsem biztos. (Athletic – Racing 0-0)

Güiza nem csak a Santanderrel tolt ki, hanem Luis Fabianot is elszomorította. A brazil gólfelelős ismét betalált, amivel bebiztosította csapata számára az ötödik helyet. Ráadásul a gólkirályi címért is újra ringbe lépett. Az utolsó fordulóban az Athletic ellen léphet előre, bár nem hiszünk benne, hogy két góllal többet szerezhet a brazil, mint a mallorcai vetélytárs. Örömmel jelentjük, hogy most senkit nem dobtak meg üveggel a Betis szurkolói. A felfokozott hangulat és a bukott rangadó ellenére sem. Fejlődik a világ? (Betis – Sevilla 0-2) Az Atlético Madrid saját jogon kiharcolta a Bajnokok Ligájában való szereplést. Innentől fogva senki nem kérdőjelezheti  meg az indulás jogosságát. Sőt olyannyira jól állnak az utolsó forduló előtt, hogy akár még érem is lehet belőle. Ehhez mindössze annyi hiányzik, hogy a Barcelona a mostanában megszokott formában és eredményességgel játsszon az utolsó fordulóban, miközben a fővárosiak hozzák el a három pontot Valenciából. (Atlético – Deportivo 1-0) Ez utóbbi nem is annyira bonyolult feladat, hiszen véget ért a bajnoki szezon David Villáék számára. Nem esnek ki, selejtező nélkül indulhatnak az UEFA kupában és most a Levante ellen végre kiélhették magukat. A győzelem fölényesre sikerült, de ennek ellenére nem feledhetjük el a két valenciai csapat idei szezonját. Pedig jobban járnánk, ha a múlt ködébe veszne, amit ezek ketten műveltek. (Levante – Valencia 1-5) A Villarreal szereplése viszont (ha nem is arany, de) ezüstbetűkkel  kerül majd a csapat könyvébe. Az Espanyol elleni mérkőzés méltó ünnepe volt az ezüstéremnek. Egyébként, ha ma este a Zenit megnyeri, akkor az a Villarreal szezonjának megítélését is kedvező irányban befolyásolja. Ugyanis a sárga tengeralattjárónak volt az oroszok ellen esélye. Nem is kicsi. Meg persze idén minden mérkőzésen. Kivéve egyszer. De az már nagyon régen volt. (Villarreal - Espanyol 2-0)

87 komment

Címkék: spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr29469017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montipájton 2008.05.14. 21:44:40

"...lehet, hogy jobb focistának számítanak, mint madridi kollégáik, de emberileg nem biztos, hogy egy lapon emlegethetők a bajnokcsapat játékosaival."

Ezt én se tudtam volna szebben megfogalmazni, Pancho.)))

Mourinho már nem a király 2008.05.14. 21:49:48

Igen, ez nekem is tetszett. Bár mint madridista kicsit jólesne ha kivernénk a Zaragozát, sőt ha megvertük volna őket az lett volna az igazi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.14. 23:46:33

Én meg tudtam volna szebben. Így:

...lehet, hogy jobb focistának számítanak, mint madridi kollégáik, de emberileg nem biztos, hogy egy napon emlegethetők a bajnokcsapat játékosaival.

:-P

Jó, ez csak feszültséglevezetés volt.

Én egyébként ezt már kiszámoltam: a Zaragoza mindenképpen bennmarad, ha győz Mallorcán.

Egyébként jönnek az egymás elleni eredmények.

Szimpátiasorrendem a kiesés ellen vívott harcban:

1. Zaragoza
2. Valladolid
3. Osasuna
4. Huelva

MAti 2008.05.15. 01:02:42

Rijkaard-ot én már tényleg sajnálom.

A csapata (?) már csak őérte is tehetett volna egy kicsit többet... sőt.

the real 2008.05.15. 08:27:32

Elég bonyolult a kiesés elleni harc (komplikálja, hogy ugyanazok a meccsek döntenek az UEFA-kupás helyről is), de igaza van Csöncsönnek: mind a 4 csapat úgy vághat neki, hogy ha győz (Valladolid: ha ikszel), biztosan bentmarad. Szóval elvileg saját kezükben a sorsuk.

Sede 2008.05.15. 08:31:07

Valóban, Sergio Ramosnál emberileg nem is kell jobb...

2008.05.15. 09:30:03

Úgy látom még mindig van felület ahol egy jót belerughattok a Barcaba. A szezon során már kiderült mennyire gyenge a vezetőség, milyen szar edző Rijkaard, a játékosok többsége focizni sem tud és most már emberileg is hulladék a csapat.
Csak így tovább, hala Madrid jövőre is!

kroos 2008.05.15. 09:42:18

az nst szavazáson Tornyi Barnabás torpnymagasan vezet ami a Barca edzöi székét ilkleti...

kroos 2008.05.15. 09:42:18

az nst szavazáson Tornyi Barnabás torpnymagasan vezet ami a Barca edzöi székét ilkleti...

shinigami 2008.05.15. 10:01:20

ballábas:
aha.. tehat amikor evekig a 'galaktikusokat' szidta szinte mindenki az rendben volt de most h a barcat rugdossak az mar igazsagtalan
en kerek elnezest

Mourinho már nem a király 2008.05.15. 10:35:52

Sede menj terdelj a sarokba par kukoricaszemre. Aztán próbáld meg még egyszer. Vagy inkább ne...

wynarsky1 2008.05.15. 10:45:29

amikor Frank mester majdnem alsírta magát, engem is lekenyerezett:)megsajnáltam szegényt, ő mindent megnyert a Barcával, amit lehetett, arról, hogy Laporta hülye, nem ő tehet.Mondjuk biztosan van sara neki is.
Kérek minden focihoz értőt, aki olvassa ezen kommentet, magyarázza el nekem, hogy ez a Deco gyerek mit keres a Barcában?tényleg ennyire jó, vagy csak nekem nincs szemem hozzá, vagy csak mindig azt az meccset néztem, amikor egy egyeneset képtelen volt a labdába rúgni?

kroos 2008.05.15. 10:47:53

Tény hogy a legtöbb szabálytalanságot ellene követik el+15 km-en alul soha nem fut egy meccsen.Mondjuk az kell is egy Eto Dinya Messi hármas mögött.......

Sede 2008.05.15. 10:54:30

Tényleg nem értem, milyen alapon kezdtek ki számotokra valószínűleg ismeretleneket "emberileg".
Oké, gondolom én, hogy pancho nem úgy értette, ahogy írta. Gyanítom arra gondolt, hogy a pályán milyen mentalitást mutatnak. Márpedig inkább legyen a csapatomban egy Eto'o, aki ugyan hőzöng, háborog, meccsenként minimum egy ziccert kihagy (azért idén lőtt 15 bajnoki gólt 1409 perc alatt..), de nem esik el, amikor Rio utolsó emberként elcsúszva buktatja a 16-oson belül - még ha ez döntően befolyásolhatta volna a BL-elődöntő kimenetelét, mint egy Sergio Ramos tisztaságú védőm, aki ugyan effektív, de milyen áron? És ugyanezek miatt remélem, hogy nem vesszük meg Daniel Alvést sem.
Ronaldinho, akit a fő bűnbaknak kiáltott ki a média, és a tudatlanabb futballfanplebsz is, azzal forradalmasította a futballt, hogy megmutatta, lehet valaki úgy is sztár, hogy TÉNYLEG mindig mosolyog, és tiszteli a szurkolókat, mert egyrészt a szeretetük fontos, másrészt az ő (=mi) már-már érdeklődésük miatt kereshet minden egyes órában negyedmillió forintot!!!
És nem szidom Zidane-t sem emberileg, mert az, hogy lefejelte Materazzit, vagy hogy meg akarja verni a közelébe kerülő fotósokat, újságírókat még nem jelenti azt, hgoy emberileg kevés lenne.

2007-2008 vége, nyert a Real Madrid. Nem túl meggyőző játékkal, egy gyenge színvonalú szezont, ahol még náluk is silányabb volt a Barcelona, kipukkadt a Sevilla, stb. Viszont az okokat abban keresni, hogy emberileg szeméttelepre küldenénk őket?? Mondom mégegyszer, nem hiszem, hogy pancho így értette. De így sikerült.

pavel88 2008.05.15. 11:11:23

Nem! Szerintem nem így sikerült! Szerintem úgy, hogy amikor esélyük volt, amikor mindenki tudta, hogy ők a jobbak, akkor elkezdtek bohóckodni, elkezdtek könnyelműsködni, elvesztették a fonalat és már meg sem találták többet. Nem igazán akartak "megdögleni" a pályán, nem igazán tudták egymást feltüzelni! Ha meg mégis akarták és ez lett az eredmény, akkor még szánalmasabb az idei szezonjuk!

gibson 2008.05.15. 11:28:57

Sede!

Azért Eto'ot és Ramost ne hasonlítsd össze. Látom Ramos csípi a szemed, biztos olvastál a sok sárgalapjáról, igen, valóban rászállt a média emiatt az utóbbi időben, pedig nem történt más, csak volt néhány keményebb becsúszása, felugrása. Ettől én még nem nevezném tisztátalan, sunyi játékosnak, és nem is az. Emberileg pedig abszolút normális, teljesen átlagos fiatal játékos, nincsenek botrányai, nem hagy ki edzéseket, nem szól be senkinek...

Ellenben Eto'o az élvonalbeli sztárjátékosok talán legprimitívebbike, jó, a pályán sportszerűen játszik, de azon kívül valami katasztrófa, köcsög madridozik egy évre rá, hogy elment onnan, összeveszett ronaldinhoval meg Rijkaard-al is anno, megsértődik minden szaron, a legújabb, hogy elmegy év végén, mert a múltkor kifütyülték a szurkolók - no comment. Ha ehhez hozzávesszük, amilyeneket nyilatkozik néha: "Eto'o sportszerű játékos!", "Eto'o sohasenm mondott ilyet!" stb.. - ugye, nem kell magyaráznom, mennyire primitív dolog, ha valaki egyes szám harmadik személyben nyilatkozik magáról?

Ronaldinho meg gyakorlatilag két év mosolygás (bár én inkább idegesítő vigyornak nevezném) után gyakorlatilag teljesen kiégett, már a Milan sem akarja annyira, mint eddig - hát majd meglátjuk, hogy alakul tovább a karrierje.

Ennek ellenére szerintem itt nem erről volt szó a posztban, hanem arról, hogy mennyire nem akarnak már semmit csinálni a játékosok idén (ha hinni lehet a pletykáknak, a hátfői edzésen a meccs után mindössze 8 játékos jelent meg, a többiek vagy "sérülés miatt hiányoztak", vagy az "edzőteremben voltak"...)

kroos 2008.05.15. 11:30:57

Igazából nincs olyan Madrid védö Marceló-n kivül akiben ne lenne benne bármikor a piros lap.

shinigami 2008.05.15. 11:47:38

igen de marcelo nemis vedkezik:D

BruceWayne 2008.05.15. 11:48:55

mikre kel az ember: Milito 9 hónapra kidőlt + Guardiola Trezeguet akarja....

rizla 2008.05.15. 12:25:11

akarja a faszt trezegét, komoly oldalon még szó sem esett erről.

gibson:
"Ellenben Eto'o az élvonalbeli sztárjátékosok talán legprimitívebbike, jó, a pályán sportszerűen játszik, de azon kívül valami katasztrófa, köcsög madridozik egy évre rá, hogy elment onnan"

1: nem egy évre rá köcsög madridozott, hanem legalább öt évre rá.
2: nem ő ment el onnan, hanem a madrid szokás szerint leszarta a fiatal, szupertehetséges játékost, és nekiállt eltékozolni

"összeveszett ronaldinhoval meg Rijkaard-al is anno, megsértődik minden szaron, a legújabb, hogy elmegy év végén, mert a múltkor kifütyülték a szurkolók"

1: egy összeveszéshez több fél kell. szart sem tudsz a dologról, de leprimitívezed. minimum elhamarkodott ítélet.
2: minden szaron? azon kívül tudsz hozni példát, hogy a nou camp közönsége kifütyülte azt a játékost, aki gyakorlatilag 1 gól/meccs átlagot produkált idén a két sérülése ellenére? apróság..
3: egyelőre komoly szó még nem esett a távozásáról, egyszerűen csak nincs érinthetetlen státuszban.
4: érthető, ha besokallt a sok szartól, ami mostanában a barcát övezi

nem mondom, hogy eto'o intelligens, vagy ilyesmi, tényleg kicsit hisztisnek, meg egyszerűnek tűnik, de az ilyen durva sarkításokat mindenki érdekében mellőzhetnéd.

rizla 2008.05.15. 12:26:54

ramos meg természetesen egy szent, csak épp a pályán kedvenc hobbija a rúgdalózás, és még egy komolyabb tét nélküli meccsen is nekiáll dobálni magát.

Sede 2008.05.15. 12:36:41

gibson, Eto'ot már kivesézte rizla, amit Ramos sportszerűségének védelmében írtál azt meg Te sem veszed komolyan, úgyhogy csak Ronalddinhoról pár szót. 28 évesen valaki nem felejt el focizni. 2005 óta minden meccsen két ember fogja, Rijkaardnak pedig nem sikerült olyan taktikát felépítenije azóta, hogy úgy kaphasson labdát, hogy A) van előtte terület B) ne hátrafelé mozogna épp. Ez edzői hiba, sajnos. De ha ez elsőre nehezen hihető számodra, akkor nézd meg Henry-t, tök ugyanez a helyzhet. Mindkét játékos sikerének lényege, hogy szemben áll a védőkkel, és nagyon jó ritmusuk van. Állóhelyben, hátrafelé ezt nem lehet kamatoztatni. De ha megnézed Messi idei tavaszát - tudom, sokat volt sérült -, de amint nem kellett két embert Ronaldinhora tenni, rátették Messire, és nála is kezdődött ugyanez. Ronaldinho 1 évig bírta, aztán sebezhetővé vált az önbizalma/egója. Messi nem tudom, meddig húzta volna így Rijkaard alatt. Remélem, hogy Pep vált egy kicsit, mondjuk 442-re és hátrébbról indítja Messit.
Az, hogy a Barca az utolsó 10 fordulóban egy-egy véletlen Slyvinho beadást leszámítva nem támadott szélen, röhej. A rossz taktikában játszatott Ronaldinho hiánya viszont a legjobban ott érződött meg, hogy most nincs az a Barcelona drukker, aki legalább egy keresztlabdát fel tudna idézni 2008-ból. Hát ez az.
Még ha két ember is fogta, Messinek csak áttette 40-ről, hogy egy-egyezhessen, és lőjjön 8 gólt tavasszal... (Bár Real drukkerként, gondolom, csak összefoglalóból ismered az idei Barcát, szóval nem várom el, hogy nem a sajtó véleményét szajkózd velük kapcsolatban. Beismerem, én is csak kb 6-8 Real meccset láttam idén..)

mickeyknox 2008.05.15. 12:37:47

még szerencse hogy a focistákat nem (csak) a személyiségük miatt szeretjük...

rizla 2008.05.15. 12:42:55

sede: azért ez kemény, hogy szerinted ronaldinho hanyatlása kizárólag edzői hiba.. a duplázás évében ugyanezen a poszton játszott. a lassúságát sem magyarázza meg semmi. kettő: azért így is nyílt néha előtte terület, de sosem sikerült megcsinálnia a cselt, márha egyáltalán akarta.
messivel meg nem kezdődik semmi, ha valamiért nehézkesebben is veri meg mostanában a védőket, az azért van, mert sérült volt. év elején számtalan olyan meccsen szopatta a védőket, ahol nem volt ronaldinho.
úgyhogy eléggé sántít mindez.

pavel88 2008.05.15. 12:43:01

Messi=jó, Eto'o=jó, Ronaldinho=jó, Henry=jó, akkor most mi van??? Miért tart itt a Barca? Vissza panchohoz: emberileg bukták el a bajnokságot (edzőstül, elnököstül együt)!

danesdzsu2 2008.05.15. 12:44:04

Gibson: már leírták, (annyiban tévesen, hogy nem öt évre rá, hogy eljött onnan, hanem egy) de én is hozzáfűzőm: amennyit tudok a sztoriról, az alapján ha létezhet olyan játékos, aki köcsögmadridozhat (inkább ne létezhessen), az Eto'o. Neki van rá a legtöbb alapja.

rizla 2008.05.15. 12:44:53

"Ronaldinho 1 évig bírta, aztán sebezhetővé vált az önbizalma/egója."

ebben viszont van igazság. rossz edzői döntések következtében a játékosok személyisége és a csapatmorál is megroggyanhat. mindenesetre akkor sem lehet felmenteni ronaldinhot.

rizla 2008.05.15. 12:45:47

danesdzsu: igazad van, nem öt évre rá, hanem inkább hat. 3 vagy 4 szezont játszott ugyanis mallorcán, de mindegy..

ApukadHUN 2008.05.15. 12:45:53

A Barcelona mostanában egy az egyben a szar napjain koncertező Liam Gallagherre emlékeztet. Lehet, hogy élmény látni őket, de legszívesebben visszakérnéd a pénzed a produkció miatt...

BruceWayne 2008.05.15. 12:46:04

Eto'o szerintem egy elég szélsőséges figura. mikor toppon volt a csapat 25 gólokat vert, de sokat kihagyott, aztán mikor sérülése után Frank fokozatosan akarta játékba lendíteni hát elég nagy paraszt volt.... néha látni tőle olyanokat amit ki nem néznél belőle, máskor meg eltűnik meccsekre, vagy annyira esetlenül mozog mintha most lépne pályára először. amúgy látszik rajta hogy egy sértődős és kicsit nagyképű játékos, de nagyon jó képességei vannak... viszont ki kell szolgálni őt is, ha a csapatnak nem megy neki se... a gólátlaga azért elég durva. + idén azért voltak meccsek amikor 1,2 emberen kívül csak ő produkált értékelhetőt.
igazából egy új edző alatt is meg kell nézni mire képes, nem kell egyből elzavarni, minden esetre 100szor inkább ő mint trezeguet.

rizla 2008.05.15. 12:46:19

lol. mármint *inkább négy

Mourinho már nem a király 2008.05.15. 12:49:07

Jólvan Sede, menj szurkolni Etoo-nak ezzel nincs is semmi baj. A sok barca fikázás azért van, és lesz még egy darabig, mert a mardid utóbbi években eléggé le volt sajnálva minden hazai médiában és az összes barcásnak nagy arca volt mert éppen jól ment a szekér. Mostmár kicsit vissza lehet venni az arcból.
Barca játékosok meg azért szánalmasak emberileg, mert amit a bajnokságban művelnek az utóbbi meccseken arra nincs jelző. Elfogyott a motivációjuk, márpedig heti sok-sok ezer euró elegendő kellene legyen. Nem is beszélve arról, hogy elvesztették a 2,3 helyet is (cheers).
Az meg végképp nem mentség, hogy ráállt 2 ember Ronaldinhora vagy akárkire. Mégis mit kellene csináljanak, nézzék ahogy szambázik? Istenem, aki hülye haljon meg

wynarsky1 2008.05.15. 13:24:43

Tényleg, azért ez a Real elég nagy fölénnyel nyerte a spanyol bajnokságot, ahhoz képest, hogy milyen simán repültek a BL-ből. Ez a többiek gyengesége is.
Johann C. nem akart újra edző lenni? Szerintem ő kellene ennek a csapatnak, mint anno Beckebauer a Bayern Münchennél.
Guardiola olyan lehet mint Schuster a Realnál, de abban szerintem kár reménykedni, hogy még egyszer összejön egy ilyen impotens mezőny...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.15. 13:51:44

Barcás létemre a morál-dologban tökéletesen egyetértek panchóval. Olyan nincs, hogy egy Barcelona-játékos a Nou Campban nem hal meg a pályán. Ilyen egyszerűen nem létezik. Akkor az vagy nem a Nou Camp, vagy nem Barcelona-játékos.

A Real Madrid még formájának mélypontján, a Roma ellen is tíz emberrel azért csak megnyomta az utolsó negyedórát, és nem sok híja volt, hogy kiharcolja a hosszabbítást.

kroos 2008.05.15. 13:57:58

A reál fényévekre volt a továbbjutástól.Ezt már egyszer lezártuk.Mint taktikailag mint játékban(3 kapufa) mint lelkességben.

2008.05.15. 14:04:23

A spanyol liga tele van olyan játékosokkal, akiket Eto'o-hoz hasonlóan raktak ki Madridból (sajnos), mégis csak ő állt neki nagy hangon hőzöngeni.
Robinho mióta is játsza a szélsőt a Realban? Őt nem fogják szorosan?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.15. 14:05:36

Az nem "mint-mint", hanem "mind-mind", kedves barnetta. :-)

Nem arról beszélek, hogy a Real közel állt a továbbjutáshoz, hanem arról, hogy tíz emberrel úgy megnyomta a hajrát, hogy nagyon kevés híja volt a hosszabbításnak, ott meg, ki tudja, mi lett volna.

És ezt nem azért írtam, hogy fölmelegítsem a témát, hanem azért, hogy jelezzem, egy Real Madridnak és egy Barcelonának így kell hajtania saját közönsége előtt, még akkor is, ha aznap jobb az ellenfél.

krysal 2008.05.15. 14:12:38

Pancho, szegény Vonnegut apó most forog a sírjában, vagy minimum egy PallMall-ért rimánkodik. Nem volt szép, de ült:)

"A reál fényévekre volt a továbbjutástól." Na, erre a nagyipari kac-kac kukac a válasz. A Roma az antifocijával elnézést is kérhet, és összeteheti a két kezét. A kiállítástól zavarodott meg a Madrid, ott már sebezhetőek voltak - addig viszont nyomtak, ahogy tudtak, de egy ilyen Roma védelmet nem egy egyszerű dolog feltörni (igen, ez dícséret). Még a Zidane-garnitúrának sem ment volna sokkal jobban.

A Barcát már tényleg nem értem. Igen, Rijkaard nem egyszer bizonyította, hogy taktikailag nem elég képzett, de az utóbbi 5-10 forduló nem az ő sara. A katalán gárda játkosai jó mélyen magukba nézhetnének, mert azt a mezt is hatalmas felelősség viselni! Lejáratták nem csak magukat, de a klubbot is, és ez már emberi csőd. R-apó sírásra gördülő szája pedig szörnyű élmény volt, nem ezt érdemelte volna. Nagyon nem, hisz a Barca utóbbi 10 évének legsikeresebb mestere volt.

...egyébként a Perez-féle galaktikus érával való összehasonlítása a Barcának megér egy misét. Nem, nem csak a sztárok igazolása miatt, sokkal inkább az elvárások okán, ami alatt összeroppantak. Fel lehet tenni a kérdést, hogy hathatott rájuk a Dream Team-ség terhe, mikor még el sem kezdődött a szezon...?

kroos 2008.05.15. 14:16:47

Krysal,most azért kell sajnálni a madridot mert megtehetik hogy évente 100 milliokat költsenek?
Egyébként amikor 2 perc van a meccsböl a vesztésre álló mindnet megpróbál emiatt hasra kellene esni?????,,
Ha egy csapat 150 milliot költ ne csodálkozz hogy megfogalmazodnak bizonyos ,,elvárások"...

kroos 2008.05.15. 14:19:28

Igy is elég nyomasztó a Madrid monopol helyzete bizonyos dolgokban és erre azt mondod hogy sajnálni kell öket mert,,Dream Team-ség terhe" nyomja a vállukat,????

kroos 2008.05.15. 14:22:34

Ha már ennyire jó a Madrid akkor nehogy az idei köcsögválogatott madridstákkal legyen tele(salgado,cannavaro,diarra,gagao,saviola,pepe,......

krysal 2008.05.15. 14:23:27

barnetta, már ne haragudj meg, de elnézést kellene kérnie a madridi vezetőségnek, hogy marketing-szempontból jól végzik a dolgukat? Hány csapat van még rajtuk kívül, akik rendelkeznek hasonló összegekkel? Ugyanígy igazol nem egy csapat, annyi különbséggel, hogy ha a Madrid a vevő, egy játékos ára hirtelen megduplázódik. (A Barca esetében ez kevésbé igaz, hisz Henry-t mennyiért is igazolták le? Kvalitásaihoz képest nevetséges összegért...)

(Zárójelben jegyzem meg, mutass már rá azon kijelentésemre, ahol azt kérem, sajnálja bárki a madridot. Összekevertél egy kommentet?)

Nem, nem kell hanyatt esni, csupán arra szerettem volna rávíilágítani, hogy a "fényévnyi" távolság, ahogy azt oly találóan megjegyezted, erős túlzás. (És arra is, hogy ha nem is ment, de böcsületből mentek előre - ilyet pl. a Barca meccseken nem tapasztaltál.)

kroos 2008.05.15. 14:28:36

pl ez ,,Fel lehet tenni a kérdést, hogy hathatott rájuk a Dream Team-ség terhe, mikor még el sem kezdődött a szezon...? "

szferi 2008.05.15. 14:36:41

nem lehet, barnetta, hogy az a bizonyos mondat a barcara vonatkozott? :)

krysal 2008.05.15. 14:41:45

Ööö. Ezt én a Barcára értettem, semmi köze nem volt a Madridhoz - legalábbis nem olyan kontextusban, ahogy te emlegeted.

Ugyanakkor a Madrid monopolhelyzetét sem igazán értem. Ha ezt az angol ligában emlegeted, a Top4 esetében, rábólintok. De a Ligában? Ahol van egy olyan Valencia, kiknél a spanyol váloatott gerinc játszik (Villa, Silva, Vicente, Joaquin, Albiol, Baraja). Vagy a Barcánál, kiknél ugyanakkorák az elvárások, mint Madridban, nem utolsó sorban hasonló nagyságrendő összegekkel rendelkeznek. A sor bátran folytatható...

Félreértés ne essék, tudom, hogy ez a Madridi teljesítmény nem az, amit egy Blanco elvár, de nehogy már mi kérjünk bocsánatot, mert a többi csapat hasonló kvalitásokkal elbaszarintja az idényét??? A Madridot temetik sokan két hónap sikertelenség miatt, noha ugyanez nem egy csapattal ugyanígy megesett. Az Inter nem ugyanebben van épp? Vagy a Milan, aki elbaxta az egész szezonját? Vagy az Arsenal, aki épp a legfontosabb pillanatokra pukkadt ki? Emlékszik valaki, hogy milyen katasztrofálisan kezdte a hiperszuper MU az idényét? A sor szintén bátran folytatható.

Nevetségesnek tartom az ilyen vádaskodásokat, orrtúrásokat. Ha pl. a Roma nyeri a Serie A-t úgy, hogy egyetlen egyszer nem vezetett, te mit mondasz? (Az elintereztén kívül...)

kroos 2008.05.15. 14:49:48

-,,angol ligában emlegeted, a Top4 esetében," ha top négy akkor az nem monopolium.
- Vicente, Joaquin, Albiol, Baraja" erre most nem reagálok
-látom a Roma nagyon a bögyödben van ha erre jár Popp akkor ezt megbeszélheted vele:D.

krysal 2008.05.15. 14:55:47

hjaj. De akkor spanyolhonban sem. Mindenhol megvannak az élcsapatok, az ő "monopóliumuk" a bajnoki címért való harc. Erről ennyit.

Miért, Vicente, Joaquin, etc. Mi baj velük? Talán nem a hispán válogatott ékei?

A Roma csak azért van a bögyömben, amiért a Rangers is. Az antifocit nem szeretem, nem tudom elviselni. Ha jobban játszották volna a focit, és úgy esünk ki, aláírom, és pont. De nem. Érdekes mód a "focit" kevésbé merték felvállalni. Ennyi.

kroos 2008.05.15. 14:57:52

csak épp náluk volt a labda,több helyzetük volt,több gólt rugtak,és amit a Madrid rugott az LES VOLT!!!

gibson 2008.05.15. 15:05:23

rizla!

Nem a Mallorcától került a Barcához, ahol 50-50%-os tulajdonban volt, 50% a Realé, 50% a Mallorcáé? Innen ment a Barcába. Én erre gondoltam. Utána max. a második évben megnyerték a La Ligát, és akkor kiabált. Max. egy évet tévedhettem, de négyet biztosan nem.
A "megsértődik minden szaron" meg, lehet, hogy erős, de az tény, hogy sértődős játékos. Ha Barca drukker lennék, lehet, hogy az 'önérzetes' szót használnám, és pozitív tulajdonságként értékelném, de így, hogy kurvára nem szeretem, nem ezt használtam, hanem azt, és így is gondolom, hogy "megsértődik minden szaron".
Úgyhogy igazad van, sarkítottam, de a lényegen ez, azt hiszem, nem változtat.

gibson 2008.05.15. 15:08:03

Sede!

Nem mondtam, hogy Ronaldinho elfelejtett focizni, csak ellenpontoztam a dolgot, hogy mosolyogva is lehet valaki óriási játékos, azzal, hogy igen, de ki is égett gyakorlatilag 2 év alatt. És azt is mondtam, hogy majd meglátjuk, össze bírja-e szedni magát.
Én személy szerint örülnék neki, bírom a hülye copfos fejét..

krysal 2008.05.15. 15:15:14

Barnie!

Sajnálom, hogy csak ennyi maradt meg a meccsből, és elfelejted, hogy ugyanolyan szar focit játszott a Roma, mint a MU a Barca ellen, vagy a Rangers gyakorlatilag bárki ellen.

És ne felejtsd el hozzátenni, hogy az emberhátrányban lévő csapat ellen viszonylag könnyebb gólt, gólokat rúgni, valamint a labdát tartani. (Vlamint azt se, hogy vannak ugye Rómában olyan klasszisok, akik képesek is megtenni ezt.)

krysal 2008.05.15. 15:16:11

kösz. Nekem megvan a meccs is felvéve, digitalizálva dvd-re.

kroos 2008.05.15. 15:22:03

,, emberhátrányban lévő csapat ellen viszonylag könnyebb gólt, gólokat rúgni," annak azért hogy emberhátrányba kerültek megvolt az oka ne feledd...

gorilla vs bear 2008.05.15. 15:25:57

etoonak miért is van alapja szidni a madridot? azért mert felfedezték, leigazolták és elindították a spanyol karrierjét? az rendben van, hogy elégtételt érez, mert nem ismerték el madridban, és ezt hangoztatja, de anyázni a klubbot, amelyik kimentette afrikából nem szép dolog. csak szerény szellemi képességei jelentenek mentséget.

az pedig továbbra is vicces, hogy sokan inkább a spanyol focit szidják, csak hogy ne kelljen szembesülni a barca megalázó szezonjával. persze ha ez kell az önbecsülés megtartásához, csináljátok, meg ne keseredjetek emiatt.

krysal 2008.05.15. 15:26:18

ok, ez már egy kissé kilátástalan vita.

Nem akarom elvitatni a Roma továbbjutásának érdemlegességét, a MI hibák, hogy a gusztustalan antifoci győzhetett. Nem tettünk eleget, nem akarok indokokat, tényezőket sorolni. Pont.

Viszont te meg vedd észre, hogy ha hülyeséget beszélsz (lásd.: fényévekre), mert a finom túlzás-kifejezés ide gyengusz.

hmikey 2008.05.15. 15:29:28

Ugye ismerjük a Sámsonos viccet, amikor 100 nőt kell kielégítenie az arénában, hogy bebizonyítsa, hogy nem homokos? Annak a viccnek az a tanulsága, hogy teljesen mindegy, hogy 99 nőt megpakolt, ha az utolsót nem üti be, akkor a közönség egy emberként üvölti, hogy -Buuuzi, buuuzi! Valami ilyen jutott eszembe a Barcelona (most) rendkívül unszimpatikus szurkolói viselkedése miatt. Gáz.

montipájton 2008.05.15. 16:52:41

Azon tök felesleges vitatkozni, hogy emberileg kinek melyik játékos a szimpibb. Pancho nyilván nem a civil énjükre, hanem a pályán mutatott sportemberi hozzáállásukra gondolt, amikor a Real és Barca játékosok között idén jól látható különbségre utalt. Lehet, hogy x vagy y a pályán kívül aranyos gyerek, jó apuka vagy példás férj, a futball szempontjából a lényeg csakis az, hogy hozzá tud-e állni egy ekkora csapat mezében milliomos profihoz méltó módon egy meccshez, vagy csak úgy, ahogy a barcások álltak a madridi Classicóhoz.

Az ilyen "mi csak emberileg kifogástalan sportolókat igazolunk, mert ez méltó a klub szelleméhez" szövegen meg legfeljebb röhögni lehet, kérdezzünk meg akárhány barcást pl. Sztojcskovról, vajon hányan érezték a hisztis, nagypofájú bolgárt méltatlannak a Braca-mezhez, amikor náluk ontotta a gólokat. Ha már mondjuk Sergio Ramosba is magaviselet miatt kötnek bele.

bag 2008.05.15. 20:52:42

sajnos tényleg nem tudom bocs:

megmondaná valaki h hány Diarra nevű játékos van és most épp hol játszik?
kösz

rexter 2008.05.16. 01:26:38

az eto vitahoz csak idemasolnam lustasagbol oar kommenttel feljebb gorilla vs bear hszebol egy reszletet:

az rendben van, hogy elégtételt érez, mert nem ismerték el madridban, és ezt hangoztatja, de anyázni a klubbot, amelyik kimentette afrikából nem szép dolog. csak szerény szellemi képességei jelentenek mentséget.

pont errol van szo.

rexter 2008.05.16. 01:31:12

hmikey:

errol eszembe jutott az egyik forumon van ilyen legjobb nezoteri beszolasok. Ott irta vki, valalmelyik meccsen ahol még a legendás bajszos Koszta védett, egy öblös hangú néző állandóan bekiábalta az unalmasan csordogalo meccs alatt hogy Koszta fogd meg a segged!

Koszta, fogd meg a segged!

Na, gyerünk fogd meg!

Végül Koszta megfogta, mire az egész tábor mögötte:

Buuuzi! Buuzi!!!

kroos 2008.05.16. 15:48:43

,,dream team-ség terhe"

halareaal 2008.05.16. 18:47:32

"ha létezhet olyan játékos, aki köcsögmadridozhat (inkább ne létezhessen), az Eto'o. Neki van rá a legtöbb alapja."
hát ez így azért nem teljesen igaz. a Madrid nélkül Eto'o lehet hogy birkákat terelgetne Afrikában.

halareaal 2008.05.16. 19:21:42

egyébként lehet mondani, hogy a spanyol bajnokság gyenge volt, jövőre énis jobbat várok, egy jó Sevillát, egy jó Valenciát, de pl én így látom a szezont:
Európában idén a Mancheter United nyújtotta, a legjobb teljesítményt. ha a Chelsea nyer Moszkvában, ők a másodikak. ha nem, akkor a Realé a 2. legjobb teljesítmény idén.
sztetek? a Bayern ugyan majdnem ugyanolyan simán nyerte a német bajnokságot, egyrészt az gyengus, másrészt túlságosan leégették magukat az UEFa-ban. az Arsenal semmit sem nyert, és nemis volt túl sok esélye rá sajnos.
Az Inter szurkolók biztos az Intert mondanák, és valóban, még duplázhatnak is, de ha megnézzük mennyire necces a bajnokság nekik, és főleg mit értek el a riválisaik ellen akkor már nem olyan szép a dolog. Juve ellen egy 0-0, volt egy jó meccsük a Milan ellen, meg egy nagyon jó a Roma ellen. ez utóbbi volt messze a legjobb játékuk (és igazából az egyetlen, amire büszkék lehetnek) nagycsapat ellen a szezonban, ráadásul már kurva rég volt.
A Roma talán, ha behúzná a serie a-t, és ugye kiverték a Madridot, de nekem vhogy nem tűnt annyira meggyőzőnek a játékuk, vagy legalábbis messze nem volt olyan "szép" mint az elmúlt években. és az azért szúrta az ember szemét, hogy egy ilyen presztizsű BL-negyeddöntőben nem volt esélyük egy tartalékoló csapat ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.16. 22:21:31

Szerintem (és ezt továbbra is tartom) a spanyol bajnokság átlagszínvonala nagyon erős, legerősebb Európában. Lehet, hogy elmaradnak a kiugró eredmények, de mindig BENNÜK VAN. Vagyis a spanyol bajnokságot elég nagy dicsőség megnyerni.

Hogy kié az év?

Az én sorrendem ez:

1. MU
2. Chelsea
3. Roma
4. Real
5. Zenit

halareaal 2008.05.17. 14:01:19

ok Csöncsön, de ha a Roma végül mégse nyer semmit?:P

BruceWayne 2008.05.17. 14:05:21

halareal a Chelsea a döntőtöl függetlenül már a real elé sorolandó idén, igazából ti egy vetélytársak nélküli bajnoki címen kívül nem sok mindent tudtok felmutatni

drosiii 2008.05.17. 14:17:45

1. MU (ha nyeri a BL-t, ha nem, akkor holtverseny)
2. Chelsea
3.-4. Inter/Roma. ez még nem dőlt el
5. Real
6.-9. Zenit-Arsenal-Liverpool
10.-11. Bayern-Barca

halareaal 2008.05.17. 14:21:55

igen, ez a nem sok minden pedig pont 1-el több, mint amit a Chelsea tud, ha nem nyerik a BL-t. azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy ha a Madrid kapott volna olyan ellenfeleket a BL-ben, mint a Chelsea, akkor az egész szezon megítélése merőben más lenne és a Realnak nem akkor kéne lejátszania a szezon legfonotsabb meccsét, amikor legtöbb a sérült és a legszarabb formában vannak. persze ennek nincs jelentősége már, mint ahogy annak se lesz, hogy mennyivel ment előrébb a Chelsea Olympiakoszok és Fenerek ellen, ha nem nyerik meg végül.
persze ebben biztos benne van az a személyes véleményem, miszerint a MU könnyebben veri majd meg a Chelsea-t, mint a Barcelonát.

halareaal 2008.05.17. 14:34:22

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=180603

na akkor, Aragones miatt erre az EB-re átmenetileg keresek egy másik csapatot. bár sztem még mindig nem lenne hülyeség leváltani, az egész ország utálja (mármint a spanyolok). könnyű csoportban vannak, pont alkalmas arra, hogy megtalálják a közös hangot az esetleges új edzővel, kb mint a franciák 2 éve. a spanyol keret meg úgyis a legerősebb az EB-re utazók közül.

drosiii 2008.05.17. 14:58:32

szerintem teljesen korrekt ez a keret. kérdés milyen lesz az angoloké? :D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.17. 15:03:55

a legnagyobb kreténeket megtenni szövetségi kapitánynak ősi spanyol szokás (Camacho???!!!)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.17. 15:06:57

"The following players were named as part of the 23-squad for Euro 2008 by the old and stubborn Luis Aragonés."

mindez a Wikipedián :D

krysal 2008.05.17. 15:08:21

No, nem baj. Sergio Garcia az ideálís választás. Csak gratulálni tudok. Szerintem a Barca kispadra Araganyé is jó választás lett volna - gyűlöli a Madriot. Persze a fél idényt végiglebzselők (Puyol, fél Valencia, etc) ott vannak.

Sajnálom szerencsétlen Raúlt.

krysal 2008.05.17. 15:11:32

Barnie! Ha a ,,dream team-ség terhe" nekem szólt, emlékeztetlen, a katalán szurkeszeket szavaztatták meg, melyik volt minden idők legjobb Barcája - az idei csapat nyert... Így érthető az utalás?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.17. 17:47:12

Sergio García fantasztikusan játszott szinte az egész szezonban. Szerintem teljesen jogos, hogy ott van a keretben. Hogy pont Raúl helyett kell-e őt, az más kérdés.

drosiii:

Ha az Arsenalt és a Liverpoolt említed, akkor muszáj a Villarrealt is!

gorilla vs bear 2008.05.17. 22:27:43

mit jelent az, hogy vetélytársak nélküli bajnokság? a többi csapat már az elején lemondott a bajnoki címről? Szólhattál volna, én szeptember elején még izgultam, hogy ki nyer. a real egyébként több pontot fog szerezni, mint a barca a legutóbbi két győzelmekor, (84, 82). de akkor persze nagyon komoly vetélytársai voltak. a félelmetes osasunát meg betist, akik bl helyen végeztek, egy lapon nem lehet említeni a mostani atleticóval.

phelan76 2008.05.17. 22:43:22

Sergio Garcia 4 gólt lőtt csatárként 36 meccsen a bajnokságban. innentől kezdve nincs miről beszélni....

2008.05.18. 01:17:56

Torres, Villa és Güiza ebben a keretben a csatár és ők mind jobban nyomták Raulnál. Sergio Garcia szélsőtámadó(Silva párja lesz).

drosiii 2008.05.18. 11:03:01

Csöncsön:
arsenal, pool azert mert BL-ben is sokaig jutottak, arsenal meg a korabbi kieseset a bajnoksagban mutatottak kompenzaljak. Ezzel szemben villarealnak 'csak' egy szep ezust jut. Amugy is a listamon inkabb az europai kupasorozatok dominalnak, bar a Rangerst nem mertem felirni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 11:26:47

@drosiii:

Ahogy pancho_sanza az egyik bejegyzésben megjegyezte: a Villarreal nemzetközi szereplését is átértékeli, hogy a Zenit megnyerte az UEFA-kupát. A spanyolok egy kicsit fél vállról vették azt a párharcot, és óriási balszerencsével estek ki. Dehát nem kötözködni akarok, mindenki maga készíti a listáját.
:-)

Sergio García inkább előkészítő játékos, és arról nem tehet, hogy a Zaragoza idén százból kilencvennyolcsszor a gólvonalról is képtelen volt kapuba találni. De aki látta őt kétszer-háromszor játszani az idén, szerintem nem kételkedhet abban, hogy válogatott szintű játékos.

drosiii 2008.05.18. 11:39:09

csöncsön,
ha lyon nem kap utolso percben golt otthon es golt szerez az OT-n akkor ok is nyerhettek volna. es ok is hianyoznak a listarol, pedig valszeg 7. bajnoksagot huzzak be zsinorban. nem a villareal erdemeit akarom kisebbiteni, de en az elert eredmenyek alapjan probaltam osszesiteni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 11:45:14

A Lyonra egyébként én is gondoltam.

Ki tudja, mi van, ha túljutnak a MU-n?...

drosiii 2008.05.18. 11:46:29

épp ezért nem irtam egyiket sem :P
villarealnak csak ezust. lyonnak meg egy "gyengebb" bajnoksag megnyerese

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 11:48:56

Na de az Arsenalnak és Poolnak MÉG EZÜST SEM.

A Villarreal minimum nyújtott annyit, mint ez a két agyonajnározott csapat. (Illetve egy agyonajnározott meg egy agyonszapult.)

drosiii 2008.05.18. 11:52:15

tudom, de a BL semi-final számít. meg quarter-final/3.hely =/
de lehet érvelgetni és változtatok a listámon. Barca is csak elődöntő miatt van ott, szart sem érdemelnek. mármint hogy pont azt érdemlik
süti beállítások módosítása