Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Halottnak a szájfény?

2008.05.05. 10:54 _benito

Nem nagyon értjük, hogy ha valaki utálja az Intert, azt minek engedik oda a kispadjához? Más magyarázatot ugyanis nem látunk rá, hogy miért küldte önként és dalolva a vágóhídra a csapatát Mancini, persze, még van egy, de arra gondolni sem merünk egy háromszoros bajnok, Herrera után a legnagyobb edzőnek tartott szakember esetében… Igaz, a Nerazzuri szempontjából majdnem mindegy, hiszen valószínűleg későn jött a halottnak a szájfény, viszont a Milan a győzelemmel nagyot szusszanva befoglalta a negyedik helyet, ezzel pedig azt is elmondtuk, hogy a Fiorentina a szezon lúzere címre hajt, és jó eséllyel ez lesz az egyetlen cím, amit megszerez. Korai volna még bármit elkiabálni, hiszen a Rossoneri például mindjárt jövő héten Nápolyba utazik, de meg lennénk lepve, ha kiengednék a kezükből az esélyt. Közben elintegetjük a Livornót, megtapsoljuk a Regginát (az Empoli ellen minden eldől a hétvégén), megsiratjuk a Parmát (vagy kiröhögjük a Cataniát, amely korán hitte el, hogy a bab is hús), megállapítjuk, hogy elég a kapust megvenni bizonyos csapatok esetében, végül kiutalunk egy büdös nagy pofont a Juventusnak. Mindez a hajtás után, gyöngybetűkkel.

Zanetti, Vieira, Cambiasso, Maniche. Ezzel a középpályával kezdett az Inter, ennél világosabban pedig csak úgy adhatta volna a világ tudomására Mancio, hogy semmilyen szinten nem foglalkoztatja a győzelem gondolata, ha magát jelöli centerbe. Aztán, hogy azt is kétségessé tegye, hogy pontot szerezni érkeztek, Rivassal kezdett középhátvéd poszton – tette mindezt egy szezonja megmentéséért csatába induló Milan ellen. Bár nyomott a Milan már az első félidőben is, ekkor még nem jött össze a gól, de a második félidő elején pár perc leforgása alatt kétszer is ki tudták használni az Inter-védelem hajmeresztő hibáit, és igazából el is döntötték a meccset. Mivel közben vezetést szerzett a Roma, feljebb jött a Nerazzuri, de Mancini sem végzett még: ahelyett, hogy passzolni tudó középpályást hozott volna be, teletömte csatárokkal a Milan tizenhatosát, amit érthető módon a Rossoneri nyolc emberrel szállt meg, így nem is csoda, hogy végül Kalac (kapus #1) irtózatos bakija kellett hozzá, hogy izgalmasan alakuljon a hajrá. Ekkor már a hazaiak arra rúgták a labdát, amerre álltak, és benne is volt a meccsben, hogy egy kósza lövés beakad, de végül nem így történt, mert – ahogy azt már számtalanszor említettük - a Futball Istene Milan szurkoló. Ancelottiék tehát végül odaértek, viszont hatalmas hiba lenne elhinni, hogy ez már megvan, mert hiába van gyalázatos formában a Fiorentina (ehhez a vereség mellett újabb adalék alább), most, hogy már nekik kell megvédeniük a negyedik helyet, már csak saját magukra szabad koncentrálniuk – mindjárt a Napoli elleni meccsre igencsak kénytelenek lesznek. Az Inter kikapott, mert hatvan percen keresztül az ég adta világon semmit nem tett a győzelemért, ennek ellenére a parádés tavasznak köszönhetően még ez is bőven belefér, ha megverik a harcos kis Sienát a hétvégén. A toszkán fekete-fehérek egyébként már elcsíptek egy pontot a Milantól, és leverték a Romát, a Fiorentinát és a Juventust is, igaz, mindet otthon. (Milan-Inter 2-1)

Egészen elképesztő, hogy a Livorno elleni hazai pontvesztés fogja a Roma bajnoki álmait megsemmisíteni! Ha az nincs, a négy évvel ezelőtti izgalmakat várhatnánk ingujjunkat morzsolgatva, szánk szélét harapdálva, hiszen akkor nem lenne elég az Internek a bajnoki címhez egy Siena-verés, hanem győzniük kellene Parmában is, a bennmaradásért keményen küzdő Gialloblu otthonában, miközben a Romának némileg könnyebb dolga lenne (Atalanta, Catania). Így viszont azt kell mondjuk, talán későn jött már a Samp elleni parádé, hiszen a különbség így hiába három pont, lehetne akár négy is (nem véletlenül írtuk az Inter-Roma után, hogy eldőlt a bajnokság). A Farkasok előtt viszont le a kalappal, hiszen a Bl-ben is messzire jutottak, a bajnokságban hol közelebbről, hol távolabbról, de végig tapadni tudtak az Interre, és ne felejtsük el, hogy még a kupában is állnak, sőt, jó esélyük van a döntőre. Megmondjuk őszintén, mindezek ellenére nem hittük volna, hogy győzni tudnak a Marassiban, azt pedig még kevésbé, hogy a második félidőben gyakorlatilag a földdel teszik egyenlővé a Doriát – főleg azután, hogy az első félidőben szinte csak a Blucerchiattinak voltak lehetőségei. Az ébresztőt végül a távoli Milánóban fújták meg, Inzaghi gólja után a Farkasok is felfűtötték a motorokat, és a sorsdöntő gólok nagymestere, Panucci be is bólintotta a kötelezőt. Pizzaro szép gólja biztossá tette a győzelmet, a harmadik római góllal kapcsolatban pedig szeretnénk tisztelettel megkérdezni, hogy mi a pék lisztes lapátját keresett Cicinho a balösszekötő helyén. Akárhogy is, ezzel a Romával két dolgot nem lehet megtenni: félvállról venni és nem tisztelni. (Sampdoria-Roma 0-3)

A Fiorentina okosan, taktikusan csinálta meg magát. A ZS-ligába történt kizárásuk után szisztematikus fiatalításba kezdtek, majd a tehetséges keretet megerősítették néhány nemzetközi rutinnal bíró klasszissal, és egy zseniális edzővel, és már készen is állt a lilák hírnevének visszaállítására a legszebb olasz város imádott gárdája. Már a tavalyi szezonban hozták, ami a cél volt, majd idén – amellett, hogy meneteltek az UEFA-kupában - a bajnokságban is az élmezőny csapatai között lavíroztak, sőt, egészen mostanáig úgy tűnt, a Bl formájában érkezik a tőkeinjekció is. Nem bírták. Összeroppantak. A futballt az egyetemes történelem során legocsmányabb módon csaló Rangers ellen kiestek az UEFA-kupa elődöntőben, a hétvégén pedig megelőzte őket a Milan, miután kikaptak az új életét ünneplő Cagliaritól. Újabb adalék az összeroppanáshoz, hogy a következő, szintén sorsdöntő meccset Mutu nélkül lesznek kénytelenek lejátszani, hiszen a román addig reklamált egy lap után, míg megkapta mellé a másikat, ez pedig egyértelműen a feszültség és az idegi fáradtság számlájára írható a parádés szezont teljesítő csatárnál. A szezon végére előjöttek a csapat komoly hiányosságai is, Pazzini hiába ígéretes tehetség, egyelőre sok még neki ez a teher, Bobo pedig idénre eljutott odáig, hogy már ránézésre sem emlékeztet focistára, Gobbi és Donadel pedig egyszerűen nem Bl-matéria, hiába talált ki egy olyan felállást Prandelli, melyben elkendőzhetők ideig-óráig ezek a problémák. Személy szerint igen sajnáljuk őket, és még jobban fogjuk, ha elpucol Frey és Mutu. Engedtessék meg újfent meghajtanunk magunkat a Cagliari teljesítménye előtt, mert ha valaki, hát ők nagyon megérdemlik a már szinte biztosnak látszó A-ligás tagságot (Cagliari-Fiorentina 2-1)

Mondhat bármit Ranieri, ha csapata úgy döntött, hogy a Romát már nem lehet befogni (és nem is lehet), a Milan-Fiorentina duó pedig messze mögöttük kullog, akkor abból tökvakarás lesz, ez pedig egy Sienához hasonlóan harcos kis társaság ellen maximum egy pontot hoz, ha az embernek jó csatárai vannak. A Juve pedig ebből az árucikkből nem áll rosszul, most mégsem jött össze egy nyomorult gólocska sem, hogy legalább az égést elkerüljék. A Bianconeri-derbin elszenvedett vereségért tehát még akkor is jár a saller, ha tudjuk, az Öreg Hölgy minimum hét játékost küld majd a különböző nemzeti válogatottakhoz nyaralni (közülük egy lehet az a Chiellini, akiben igencsak benne vannak az olyan bakik, mint amilyet a hazaiak gólja előtt bemutatott). Semmi kifogásunk nem lett volna egy békés 1-1 ellen, így viszont kicsit keserű a szánk íze, a lazázást ugyanis kéretik befejezni, mert hétvégén érkezik a szintén végveszélybe sodródott Catania, a szezont pedig a Marassiban lesz kénytelen lezárni Ranieri csapata. A Siena ezzel szemben megkapaszkodott, és már a középmezőnyhöz tartozó csapatként kell süvegünket a levegőbe dobálnunk előttük, ráadásul a Robur még nem végzett, hiszen akár a bajnoki címért folyó küzdelembe is beleszólhat, ha nagyon akar. Szinte kár, hogy mivel már se le, se fel nem vezet út számukra, borítékolható, hogy áldozati bárányként szolgálják fel őket a Meazzában. (Siena-Juventus 1-0)

Sok érdekességgel szolgált az Udinese vendégjátéka Empoliban. Először is a emlékezzünk meg a mérkőzést a vendégek javára eldöntő Quagliarella-gólról, melyet Udinéből küldött kapura a csatár, Balli (kapus #2) pedig igen randán beszerencsétlenkedte. Aztán itt van az Empoli szinte egyetlen labdarúgóra emlékeztető létformája, Giovinco, aki hiába volt végig csapata legjobbja, most büntetőt hibázott (majd a hajrában kapufára vágta saját szólója végén a ziccert). Jövő héten a Reggina ellen következik a mindent eldöntő! (Empoli-Udinese 0-1)
Muslera (kapus #3) szegény… amikor csak beáll a kapuba, olyan potyákat kap, hogy csak az ő megmozdulásaiból meg lehetne tölteni egy szilveszteri etűdöt, ezen pedig, milyen a kapussors, az sem változtat, hogy 1-0-s vezetésnél kiszedte Amauri büntetőjét. Végül mégis elvitték az összes pontot a rózsaszínek, a Laziónak pedig nincs szinte olyan sora, ahol nem szorulna komoly erősítésre a nyáron. (Lazio-Palermo 1-2)
A Torino nagy csatában verte a Napolit, és ezzel úgy néz ki, megmenekülnek ők is, de ha Napolitanikat kérdezünk, ők ezért rákvörös fejjel De Marco játékvezetőt teszik felelőssé, az fix. A Toro büntetője valóban nem tűnt jogosnak, a Napoli pedig valóban erejét megfeszítve küzdött, ez pedig egyáltalán nem jó jel a Milan számára. A Bikák három pontra vannak a kieséstől, ezt már meg kell tudniuk tartani. (Torino-Napoli 2-1)

A Parma behúzta, ha nem is könnyen. Lucarelli kapufán csattanó atomfejese után egy laza bólintással döntötte el a meccset, ám a pármaiak meglepetten tapasztalhatták a győzelem után, hogy még mindig kiesőhelyen állnak, ennek oka pedig a Reggina meglepő (ez a legszebb szó, ami eszünkbe jut) idegenbeli győzelme. A Parmának rettenetesen fel kell fújnia az arcát, de ha szerencséjük van, az Inter már nagyon magasról fog szarni az utolsó fordulóban kettőjük meccsére, így könnyen lehet, hogy az már elég lesz. (Parma-Genoa 1-0)
A Catania annyira elhitte a tél végére, hogy már nem lehet baj, hogy baj lett. Hiába a kupaelődöntő, ha közben már csak egy pontra vannak a kieséstől, és a sorsolásuk sem tűnik könnyűnek, ráadásul a mostani vereséget egy közvetlen rivális ellen sikerült összehozniuk a Massiminóban. A Reggina pedig a Serie A Menekülő Embere, tavaly után úgy látszik, idén is drámai végjátékban tartják bent magukat – és ismét Amoruso vezetésével! (Catania-Reggina 1-2)
Köszönjünk el szépen a Livornótól, mely ugyan egy időre elhitette velünk, hogy feltámadt, de most úgy néz ki, már semmi nem mentheti meg őket. Pedig Bergamóban felálltak 2-0-ról, de a 90. percben érkezett Padoin, és a franc tudja minek kicsámborgó Amelia (kapus #4) fölött tökéletesen emelt a kapuba. A bordókkal kapcsolatban jegyezzük meg, hogy nagy hiba, ha a hülyeség kitartással párosul, hiszen most is adtak egy félidőt Tristannak. (Atalanta-Livorno 3-2)

A B-ligában a Chievo 5-0-s erődemonstrációval ünnepelte atombiztos visszatérését a legjobbak közé, mögöttük az Albinoleffe vágtat (két csapata lesz jövőre Bergamónak?), a Bologna pedig szűk győzelmével visszaelőzte az otthon botló Leccét. A Brescia is ott lehet még, hiszen végre észbe kaptak, és végig a pályán tartották Feczególt és Vasst, aminek meg is lett az eredménye (Modena – 0-3). A magyar rangadón a Kenő nélküli Avellino szétcsapta a Rajczit szűk félórán át bevető Pisát (3-1), a Treviso-Grosetto meccs pedig húsz perc után félbeszakadt. Az okát sajnos nem tudjuk.

120 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr8454561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drdugo 2008.05.05. 15:24:05

"ez meg miről beszél?
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=179046"

miért nem ez az igazság? a roma egész szezonban szebben játszott, a bl-ben is messzebbre jutottak. hihetetlen mákkal hozott egy csomo meccset az inter, nem beszélve arrol, h ők lőhették a legtöbb tizit, csak ibrahimovics 8 tizigolt lőtt...
az olasz sajtó is erőteljesen kritizálja a csapatot, és csak itt a blogon is szinte minden interes szídja a saját csapatát és mancinit... akkor meg miről beszélünk? :)
bár az is igaz, hogy a többi csapat hibája, hogy ezzel a kerettel, már a második bajnokságát tudja megnyerni az inter.

Gabez 2008.05.05. 15:25:07

popp: sztem azért ezt nem fogjuk bebukni :) ha mégis, akkor az tuti bunda :P

ez a juve meccs tényleg érdekes volt...ennyi gólzáporos győzelem után mi a fene törpént vajh

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.05. 15:25:26

Hispán07, azért még van két forduló az előnyötök meg csa 1 pont.

calcio_di_rigore 2008.05.05. 15:26:26

A Juvénak most kellene ráhajtani Vargasra, ha egyáltalán akarják. Kérdés mennyit ér meg a Cataniának egy hétvégi 2-es?:)

Najó, csúnya, csúnya bunda. Akartam pénzt rakni a Parmára, nem elfelejtettem!?:(

Weah_ 2008.05.05. 15:27:48

drdugo,

mi az h ezzel a kerettel? csak nem azt akarod sugalni, h ez egy kutyaütő keret...? :)

Gabez 2008.05.05. 15:36:46

drdugo: a Milan lőtte a legtöbb 11-est - te milyen szurkoló vagy? ;)

WallyB 2008.05.05. 15:47:05

Ehh, Gabez megelőzött... mintha tegnap azt mondta volna a kommentátor, hogy a Milan rúgta a legtöbbet.
Idéznék az ns cikkből:
„A saját játékunkat fogjuk játszani a San Siróban, és a leggyengébb pontján fogunk lecsapni az Interre” – mondta a mester, akinek csapata elleni, tavalyi győzelmével az Inter bajnok lett.

Jól értem, hogy ez azt jelenti: Mancio, kezdthetsz félni?

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.05.05. 15:48:26

"miért nem ez az igazság? a roma egész szezonban szebben játszott, a bl-ben is messzebbre jutottak. hihetetlen mákkal hozott egy csomo meccset az inter, nem beszélve arrol, h ők lőhették a legtöbb tizit, csak ibrahimovics 8 tizigolt lőtt..."

Amíg az Inter nem sérült le véglegesen (a nyárig), addig Európa legjobb és legjobb formában lévő csapata volt. Csodálkoztok a gyenge játékon, ha kidől a teljes hátvédsor??
Ha én lettem volna az edző, tuti neki küldöm a Milannak a csapatom... nem így szenvedni.

drdugo 2008.05.05. 15:48:53

"csak nem azt akarod sugalni, h ez egy kutyaütő keret...? :)"

nem de azért mindenki beláthatja, h ez a jelenlegi inter kb sehol nincs a '80-as '90-es évek interjétol (pedig akkoriban csak egy scudettot nyertek, inkább az uefa kupában vitézkedtek), és mégis zsinorban másodszor tudnak bajnokok lenni - a zöldasztalost nem számolom.
van mondjuk 5 tényleg extraklasszis játékosa most az internek, a többiek meg absz töltelékek. szerintem csak a legvérmesebb inter szurkolók tartják jo játékosnak az ilyen peléket, cesarokat, rivasokat... sztankovicsnak mikor volt utoljára jo meccse? suazo alig játszik, nemtom minek igazolták akkor le. crespo már nem a régi, sajna matrix se. grossot meg idiota módon eladták... és filkor atit is kölcsönadták, na ez már tényleg dilettantizmus :D
valoszinu hogy Bergomiék a fejüket fogják, hogy amig nekik milyen jó csapatuk volt évekig csak egy bajnokságot nyertek, meg néha uefa kupát, addig ennek a dél amerikai vegyesválogatottnak minden összejön hazai fronton.
de mondom, a többi csapat hibája, hogy képtelenek megfogni ezt a relative gyenge intert.

nyáron remélem mindenki rendesen megerősödik, és végre visszatér a régi színvonal. most már ideje lenne kiheverni a calciopolit.

drdugo 2008.05.05. 15:52:38

"drdugo: a Milan lőtte a legtöbb 11-est - te milyen szurkoló vagy? ;)"

na utánanéztem, 1-el többet lőhetett az inter. :D
amugy kaká kihagyott kettőt is, meg pirlo is egyet.

il Magnifico 2008.05.05. 16:09:40

Mancini retardáltságáról a hétvégi kezdőjátékosok listájánál már orvos sem állíthatna ki meggyőzőbb igazolást. A milánói derby legnagyobb vesztese nálam mégis Szaniszló Csabi, aki kényszeres "rikikakázásával" több helyet csúszott lefelé a kedvenc kommentátoraim listáján.

BruceWayne 2008.05.05. 16:14:40

na azért a szezon első felében az Inter játékát még benito is igen erősen dícsérte, teljesen jogosan :-) és ez alapozta meg a romával szembeni előnyt. sajna a tavasz nem úgy sikerült mint ahogy vártuk volna, nem lehet 38 meccsen jól játszani... meg azért volt egy brutál sérüléshullám egész évben. na mindegy

drdugo 2008.05.05. 16:36:37

hehe, az öreg Tiziano Crudeli tuti hogy egyszer szívrohamot kap meccs közben.

Jimenezért 10 M a C-ligás Ternanának... sztem ez világrekord a maga nemében, harmadosztályú csapatnak nem hiszem hogy fizettek ennél több pénzt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.05. 16:41:13

Nera, a sérüléshullámmal ma már nem magyarázhatunk semmit, mert a mai futballban senki nem tud végigjátszani egy egész szezont a teljes csapatával! A Roma jó húsz meccsen át nélkülözte Tottit például, a Juventus az őszi szezonban nem volt komplett, a Milant is sok kulcsjátékosát volt kénytelen egyszerre nélkülözni fordulókon át.

Dr. Dugo nem csak az az erős keret, ahol sok klasszis van, de az is amelyikből kijön tud két ugyanolyan erős tizenegy, nos az Interé ez utóbbi kategóriába tartozik.

BruceWayne 2008.05.05. 16:56:59

hát van 2x11 játékosunk, csak ha a fele állandóan sérült nem sokat ér :-)
romának gyengébb a kerete de ott csak 2-3 ember sérült le, nem? az meg az ő bajuk hogy van akit egész évbe a padon (vagy ott se) jegelnek... de természetesen nem a sérüléshullám a fő oka a gyengébb tavaszi szereplésnek

egyébként a real is az őszi szezonjával nyerte meg a bajnokságot, tavasszal nem kevésszer buktak, más kérdés hogy az üldöző mégtöbbször

az meg hogy a milan most így 4. lesz, hát liverpooli mentalitásra vall dícsérni őket ezért :-)

Gabez 2008.05.05. 16:57:59

popp: azért kíváncsi lennék, mit csinált volna a Roma Juan, Mexes és mondjuk De Rossi nélkül fél évig...

Az, hogy a Roma nélkülözte Tottit, nem biztos, hogy hátrány, lásd utolsó meccsek. Az Internek is sztem most jó, hogy Ibra sérült, mert igencsak alulmotivált a csávó...

drani 2008.05.05. 17:26:56

Nem láttam a milánoi meccset, de az összefoglalót megnézve nagyon jó lehetett. A Milan tényleg komolyan vette a dolgot, az egyik snittben Nesta épp az inter alapvonalánál cselezgetett :)
Amúgy az arab kommentátor biztos hogy drogos.

mujure 2008.05.05. 18:45:38

nem tudom írta-e már valaki (ha igen, akkor bocsi), de a treviso-grossetto azért szakadt félbe, mert egya rendőrnő öngyilkosságot akarrt végrehajtani, kórházba vitték

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.05. 19:20:00

dugo számolj csak még 1x utána.
Milan 10/7 tizi Inter 9/9. Szóval lehet jönni az Inter bábúval meg a tűvel, meg füstölőkkel. :)

bag 2008.05.05. 19:31:05

az inter segíti ki a városi riválist nocsak-nocsak...?

vagy nem ezt sugalmazza a post?

drdugo 2008.05.05. 19:32:24

akkor lehet hogy rossz helyen, rossz statot olvastam. lehet h ott csak azt számolták, amik bementek, úgy már kettővel jobb az inter.

drdugo 2008.05.05. 19:55:01

"az inter segíti ki a városi riválist nocsak-nocsak...?
vagy nem ezt sugalmazza a post?"

a gazzettán olvastam vmi olyasmit, hogy az internek jó az ha a milan is bentvan a BL-ben, meg a san sirót emlegették, de nem értettem teljesen.
meg hogy moratti és berlusconi nem is gyűlöli egymást annyira, csak a médiának szól az egész cirkusz, hogy fenttartsák a feszültséget. a háttérben nagyon is jól elvannak.

papercut 2008.05.05. 20:23:48

Fúúúúúúj Fúúúúúúúj Milan! Megint a feneketlen pénzeszsák győzedelmeskedett! Remélem boldogok lesztek az áruló Flaminivel és a jövőre megszerzendő 4.dik hellyel! A Bl-ből pedig már a csoportból se jussatok tovább! Kakát vegye mega a Real! Átok a Milánra!

Asidotus 2008.05.05. 20:34:16

Én úgy tudom, hogy a Milan és az Inter között csak egészséges rivalizálás folyik, nincs az a fene nagy gyűlölet, mint a római csapatok között, vagy a Juve - Fiorentina között (amitől én, mint Juventus drukker, a legteljesebb mértékig elhatárolódom), vagy mint a Barca - Real közti ellenségeskedés (valahol emiatt lettem Barca drukker)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.05. 20:40:01

Nűnű:

Én is így tudom. Szerintem látszik is a meccseiken, és ezt abszolút pozitív értelemben mondom.

Asidotus 2008.05.05. 20:41:52

Meg például a sok ide-oda igazolt játékosukon.

giacinto 2008.05.05. 20:42:53

valóban felejthetetlen moggi gúnyos arckifejezése. ma már ugye ismerjük a múltat, büszkék lehettek ezekre a bajnoki címekre...
ezzel teljesen összecseng drdugo elemzése, miszerint a mostani relativ gyenge keretű inter sorban hozzza a 3. :P scudettot, addig a bombaerős 90-es évekbeli keretek semmit... csak ismételni tudom magam. tudjuk h miért.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.05. 20:54:36

giacinto, ha ezt én írtam volna, már 15-en tiportak volna a sárba. :DD

drdugo 2008.05.05. 20:55:04

az inter is ugyanúgy benne volt a bundázásban, csak lehet hogy morattinak volt valami jó cimborája a megfelelő helyen és az internek elsikálták...
ne mondja nekem senki, h az összes nagycsapat benne volt, kivéve az intert. : D
mindenki benne volt és most is ugyanugy megy a bunda, csak változtattak a modszereken és már nem a birokat veszik meg hanem egymás kozott lerendezik a csapatok:D
inter meg oriási elonybe kerult azzal, h az osszes jó csapatot kicsinálták a calciopoliban. akkor nyáron csak az inter tudott rendesen igazolni, és azzal akkora előnybe került, hogy még most is kitart...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.05. 21:24:05

morattinak nem egy, hanem három helyen volt jó cimborája.

1. a telecom italia (a botrány kirobbantója a telefonbeszélgetésekkel) a pirelli többségi tulajdonosa is. no comment.

2. a bíróküldésért felelős testület vezetője.

3. a szövetség főügyésze, massimo palazzi

minek ellenség ilyen barátokkal???
az egész calciopoli leggusztustalanabb része az, hogy az inter ekkorát nyert vele, pedig ki van csukva, hogy ne lett volna pont annyira sáros, mint a többiek.

calcio_di_rigore 2008.05.05. 21:29:01

Meg kellett volna verni a Laziót. Vagy Moggi irányította Gresko hazaadását is?:) Vagy a szék alatt joystickkal Poborskyt?:)
Magyarázhattok amit akartok, senkit sem érdekel.

Ahogy hallom, Tarzan megemlítette a Perugiában 2000-ben a Juvétól ellopott scudettót is, amíg a többiek el nem ráncigálták.:) Grande Capitano!

giacinto 2008.05.05. 21:35:23

nem az utolsó meccsen dőlt el okostojás. néhány fordulóval a vége előtt egy bizonyos Chievo meccsen, teljesen egyértelmű 11-est nem adott meg Ronaldo ellen (ismerős a sztri már 98ból) a bíró (Paparesta vagy a másik jómadár) akit "tök véletlenül" a calciopoli idején 3-4-5 (?) évre eltiltottak... biztosan csak azért mert rámosolygott delpierora...

nehogymár moratti legyen a bűnös mert leleplezett egy csaló és bűnös rendszert...

calcio_di_rigore 2008.05.05. 21:41:24

Nem kaptatok meg egy tizenegyest, ezért megkérdőjelezed az egész bajnokságot. Bravó öreg, akkor mit szólsz az ideihez?:)

29!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.05. 22:18:23

calcio_di_rigore 2008.05.05. 21:41:24
Nem kaptatok meg egy tizenegyest, ezért megkérdőjelezed az egész bajnokságot. Bravó öreg, akkor mit szólsz az ideihez?:)

Érdekes most pont ti, nem inter szurkolók vagytok, akik ezt egész idényen át hajtogatjátok. jaaaaa.

Gondolom, Moratti küldte a bírókat, hogy anehogy nyerjen az inter bármit is. Collina 2 db 11eseaz utolsó 3 percben 0-2nél., hogy a roma 2. legyen ugye....

calcio_di_rigore 2008.05.06. 00:13:20

Nem hajtogatná senki, csak néhányan nem tudják, hogy ezekért ki megy majd a B-be. Amúgy nem csak az Interre kell gondolni: minden fordulóban tömérdek vitatott eset van. Minden csapat számonkéri a maga tizenegyesét. Ez jövőre is így lesz. Meg azután is. De a bajnoki címet nem ebben mérik. Chievo-Inter 2002, ahol a veronaiak kapusa egy olyan gólt ajándékoz az Internek, amilyet még a legnagyobb bundameccseken sem mernek, de persze nem az impotens támadójátékuk és a balfasz védekezésük a lényeg, hanem hogy nem kaptak meg egy tizit. Egy scudetto ára.

Ez kb. az a szint amiért elég sok juventinó nem tudja már komolyan venni (értsd: nemes ellenfélnek tekinteni) az Intert: az oké, hogy elvették a scudettót a Juvétól. Levontak a Milantól pontokat. Papíron megkapja a harmadik Inter, akik ahelyett, hogy azt mondanák: "Köszönjük szépen, örülünk hogy kiderült az "igazság", de így nem az igazi mert közünk nem volt a bajnoki címhez (és biztos vagyok benne, hogy ezt érezték belül), majd jövőre megnyerjük a pályán", szóval ehelyett elkönyvelik magukat jogos bajnoknak, és felrakják a pajzsot a mezre. Az egy dolog, hogy a nagykutyák hogyan intézik a dolgaikat, de van egy egészséges sportszakmai rivalizálás a pályán, a játékosok, csapatok, edzők között, nem a pénz és az intrikák, hanem a labda világában, és ezt köpte szembe az Inter, elég alaposan. Na ez a baj, mert ez már nem Moggi vagy Moratti világa. Most csak néztek ártatlan szemekkel, hogy miért bántják az Intert, a becsület bajnokait egész idényben!? Hát ezért. És amíg az elmúlt 20 évet Moggira fogjátok (aki népmesei hősként, szűk körével együtt irányított egy sok-sok millió dolláros piacot, Moratti féle fazonok pedig semmit sem tudtak erről, aha), addig ne nagyon számíts másra...

BruceWayne 2008.05.06. 00:31:06

szarok a bírók idén, nagyon, serie a-ba is, PL-be is, La Liga-ban is, mégis mindig az Interen volt a hangsúly a szurkolók körében, ami részben jogos mert ők vannak előtérbe és mindenki keresi rajtuk a fogást, de ez érezhetően ácsaspott tulzásba már jó ideje...
az hogy közük nem volt a bajnoki címhez nem mondanám, mindenesetre senki nem vette volna zokon ha azt az évet nem adják oda senkinek... a pajzsot meg csak fel kellett tenni valaki mezére :-)

meg azért a szembeköpés is erős tulzás, oké hogy az utólagosan adott címek már erősen lefokozott élményt adnak, dehát a touron is átvették az érmeket hónapokkal a verseny után, mikor kiderültek a doppingok.

az meg hogy az Internek ennyire fontos volt a 89. utáni következő scudetto, érthető, nagyon nagy nyomás volt minden irányból, minden szezon kezdetekor...most egy Wenger azt mondta vagy 1 éve hogy mi most csapatot fogunk építeni 3 évig, senki egy szót nem szólt, riválisok se, na most az Internek ilyenre biztos nem volt lehetősége, mert ott hurrogták volna le az egész klubot minden irányból... minél gyorsabban kellett volna az eredmény, ezért volt annyi változás az elégedetlenkedők miatt minden szezon után....
de 98-ra, 2002-re és 2006-ra is meg volt a kellő potenciál és lehetőség, azonban történtek dolgok a pályán kívül, ennek fényében kicsit erős amiket az Inter fejéhe vágnak mostanában...

-LinoSonego- 2008.05.06. 03:40:45

én valahogy nem tudom elképzelni a serie a-t parma nélkül. szerintem egy parmanak az uefa-kupa döntőjében a helye.

empoli meg mekkorát esett tavaly óta - tipikus one hit wonder. pedig van ott raggi, marzoratti, saudati, poggi. emlékszem tavaly milyen meccset nyomtak a ronaldo-s milannal!

reggina meg kicsit parma, ők ide valók főleg a tavalyi varázslat után.

mindenestre üdv néked CHIEVO, akit annak ellenére tudok tisztelni és szeretni, hogy rendszerint elhúzta csapatom nótáját!

-LinoSonego- 2008.05.06. 03:52:12

interről meg annyit bármit mond az edző neked az öltözőben aligha basz le felmész és becsomagolsz egy hármast az ellenfélnek - azaz ha valaki akar játszani az játszik is, és pont ezért utáljuk pl rangerst, mert bár egy dolog, hoyg nem tudnak focizni a skótok, de ha nem is akarnak/próbálnak...

mindemellett engem nem zavar a derby eredménye ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.06. 08:42:11

Idén az Inter toronymagasan vezette a legtöbb rúgott gólok listáját, a mostani Roma és Juve szárnyalás miatt esett a 3. helyre. Szóval azért azt ne mondd hogy 1-0kal nyer(t) az Inter mindig. Engem zavar a derby eredménye, jobb lett volna egy 5-0 Milan győzelem, mert akkor tuti kirakják mancini-t, mert szerintem a gyengéb szereplés oka, nemcsak a sérültek miatt van, hanem a személyes ellentétek miatt (is).

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.05.06. 09:03:01

A gyengébb szereplés számlájára írom azt is, hogy olyan játékosok mint Crespo, Adriano és Stankovics teljesen elfelejtettek focizni.
Hol van már az a Crespo aki a hátán cipelte a csapatot? Hol van az a Stanko aki 30 méterről lövöldözte a gólokat? Nem utolsó sorban, hol van az EMPEROR, aki egymaga döntött el meccseket??? Materazzi is egyre többet hibázik évente.
Ellenben Cordobával, Maiconnal, Cambiassoval, Julio-val, Capitanoval szinte minden meccsen meg voltam elégedve. Cruz a szezon első felében nagyon ment, jobban mint ahogy elvárható lett volna, Ibrára meg már alig-alig emlékszem... régen volt pályán és mégrégebben rúgott gólt!
A Párduc jó lenne, de mintha impotensek lennének Crespoval együtt... én nem értem!!

A csapat egy része konstans jó formát tudott hozni, a másik részét meg mintha savval öntötték volna le.

Azért bízom abban, hogy megoldódnak a gondok és ismét a következő szezonban is elpicsázzuk a Seria A-t! :)

Forza INTER!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.06. 10:05:18

A személyi ellentét, pl miért stanko játszik a fenomenális Jimenez helyett, miért kellett kitenni a csapatból mikor szárnyalt? Stanko neve miatt, ezért gyenge edző, a személyes dolgok feljebb valók a csapatnál mentalitás miatt jutottunk ide.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.06. 10:11:09

az inter bajnoki címe maicon, cambiasso, zanetti és legfőképpen julio cesar zökkenőmentes, szinte tökéletes játékának köszönhető. a többiek vagy hullámzóan teljesítettek, vagy sérültek voltak. mancini külön kategória, ő egész évben tökhülye volt.

és a bajnoki címet a livorno döntötte el, mert ha nagyon kellett volna, meggyőződésem, hogy az inter nem tud nyerni parmában.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.06. 10:16:50

Livorno? azon a meccsen nem is csaltak, csak simán bénázott a Roma. :)

A parmas dolog meg majd kiderül. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.06. 10:18:38

mondta valaki, hogy csalás volt? a roma elbaszta, sugallni sem próbáltam, hogy bármi kus-mus lett volna.

a parmás dolog, ha minden igaz, már nem derülhet ki, ha viszont mégis, akkor lesz nagy sírás-rívás

Asidotus 2008.05.06. 10:30:54

Valaki írta, hogy a calciopoli éveiben biztos bundázott az Inter is, csak nem derült ki. HÁt, aki látta az akkori Inter meccseket, mikor tizensok pontokkal maradtak le a Juve és a Milan mögött, akkor biztos nem írna le ilyen blődésgeket. Ha az Inter is bundázott volna, akkor nem lett volna annyi döntetlene, mint például a 2004/2005-ös évben 18 db.
Ha Inter drukker lennék, akkor nagyon nem érteném az elmúlt 8 évet, mert mindig sokkal jobb csapatuk volt, mint amit elértek.

drdugo 2008.05.06. 10:58:06

A Parma tényleg nem eshet ki, az katasztrófa lenne. Ráadásul félek, hogy ha most kiesnek, akkor nem jutnak vissza egyhamar...
Szomorú, hogy mi lett azzal a csapattal. Nevio Scalával milyen jók voltak... Zola, Melli, Bennarivo, Brolin, Mussi, D. Baggio, stb... vagy két csapatra való klasszis játszott ott a '90es években. Bajnokságban folyamatosan dobogón, Kek győzelem, két Uefa kupa győzelem, kek döntő, minden. Csak azért nem tudtak továbblépni, mert a legjobbjaikat mindig elvitték a nagyobb klubok. A válogatottban is kb. annyi pármai volt mindig, mint Milanos. De még nemrég is uefa elődöntőt játszottak, amikor volt még Gilardino és Bonera.
Ennyit tesz a kurva pénz. Volt pénz, volt foci, nincs... nincs.
Szoval Forza Parma. A negyedik hely megtartása mellett még nekik szurkolok.
Pedig most sincs ramaty keretük, simán a 10-14ik hely környékén kellene tanyázniuk. Nem értem...

Gabez 2008.05.06. 11:38:25

"és a bajnoki címet a livorno döntötte el"

ezt ugye úgy érted, hogy ősszel az Inter nem tudta legyőzni a Livornót...

giacinto 2008.05.06. 18:23:05

pont ezt akartam írni. Az Inter is elszórt 2 pontot a Livorno ellen, a "kiscsapatok" ellen igaz hogy többet nem vesztettek. A "középcsapatok" közül 2-2-t a Lazio, Palermo, Genoa, Samp ellen, 3-t a Napoli, 4-et az Udine ellen. Az élcsapatok közül 2-t a Roma ellen, 5-t a Juve, 3-at a Milan ellen.

egyébként ellenfelek szerint lebontva -10 ponton áll az Inter tavalyhoz képest, a Roma meg vhol +10 körül kb. így lett a tavalyi -22ről idén -3 (?)

-LinoSonego- 2008.05.06. 19:43:35

drdugo, jó, hogy említed roberto mussit:
"...és nagy elégtétel ez arrigo sacchinak, hiszen mussi megy el, ő adja be..." - hogy egy klasszikust idézzek a 94-es vbről - bár lehet nem teljesen így mondta.

bag 2008.05.06. 19:54:51

fájdalom, ismét a már-már lekerülő téli ruhadarabok említése megy itt... miért is?
mert egyesek csalnak? nem, (sokan mondjátok) itt mindenki csal. lehetséges ez, v csak egy utánozhatatlan milliő amit szeretnénk megérteni de nem fog menni.
ugyanakkor a foci az egyik legjobb ,bár most leszálló ágban.

giacinto 2008.05.06. 20:17:05

Mutu 2 meccset kapott, ergo vége a szezonjának, a milan fellélegezhet.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.07. 07:57:26

bár én jobban örülnék a milannak a bl-ben, de meg kell mondjam, nagyon sajnálom a fiorentinát... szimpatikus kis csapat, a montolivo-liverani kettős pedig a serie a egyik egymást legjobban kiegészítő belső párosa lehetne, ha az egyik nem lenne túl öreg, a másik meg túl fiatal :) az öreg szomiban már nincs is egy év, sztem.

az nagyjából mindegy, hogy a szezon elején mi történik, most az most van és a roma a hajrában a livorno elleni meccs miatt nem tudta nagyobb nyomás alá helyezni az intert, azon kívül a derbin sem így játszott volna mancio, ha közelebb van a roma.

de ez már történelem, ugyanúgy, mint az inter calciopoliból történő kimaradása. (ne már, gyerekek, hogy egy reggina, meg lazio benne van, egy morattis inter meg nincsen, ahol lehallgattatják és fenyegetik a játékosokat??!!!)

kroos 2008.05.07. 08:12:55

Bocsi de miért kiálltja ki mindenki bajnoknak a zintert?
Tudtommal még nem azok.+szopni fognak a Siana-tól is+a Parmatól is.köszi.

nalazo 2008.05.07. 08:32:26

Szarnettának igaza van! Ne kiáltsuk ki az Intert bajnoknak - főneveket nagybetűvel még az igénytelenektől is -, mert még nem az. Elég lesz vasárnaptól ünnepelni. Szarnetta meg onnantól egy évig verheti a nyakán ülő valamit a falba.

kroos 2008.05.07. 08:54:44

Mindenidök leggyengébb olasz bajnoka lehet az inter.Amit Zamorano Ronaldo Djorkaeff féle csapat nem tudott elérni azt most ez a chivu zanetti rivas tengelyes csapat eléri.Ez kinek a kritikája?+A Siena minden nagynak odabasz+a Parma az életéért küzd.Sportszerütlen amugy is már ünnepelni.Lesz rá idötök.

Gabez 2008.05.07. 09:20:23

"az nagyjából mindegy, hogy a szezon elején mi történik"

Már hogy a fenébe lenne mindegy?? Az Inter ott nyerte meg a bajnokságot.

"Mindenidök leggyengébb olasz bajnoka lehet az inter."

Jah, ezek szerint minden idők leggyengébbje az utána kullogó mezőny...;) Rivas alig játszott, nem igazán a tengely tagja...ezt a bajnokságot Cambiasso, Zanetti, Cruz, Ibra, Samuel, Cordoba, Jimenez, Julio Cesar, Maicon és kisebb részben Chivu hozták (hozzák) le. Ez minden idők leggyengébb Interje?
NYILVÁN igazad van...:)

kroos 2008.05.07. 09:35:13

,,Jah, ezek szerint minden idők leggyengébbje az utána kullogó mezőny" ezzel kapcsolatban kérdeztem hogy Ez kinek a kritikája?

kroos 2008.05.07. 09:41:44

Amugy meg Coroba?Samuel?Jimenez?

Greg36 2008.05.07. 09:45:20

Tehát ez minden idők leggyengébb mezőnye? Hm, ez a Roma lenne minden idők leggyengébb Romája és ez a Juve lenne mindenidők leggyengébb Juventusa? Mint Inter szurkoló is sértőnek találom akár a Juvéra akár a Romára, akár a Fiorentínára nézve, vagy bármelyik jelenlegi olasz csapatra.

Gabez 2008.05.07. 09:56:03

"Amugy meg Coroba?Samuel?Jimenez?"

Pontosan, kérdezd meg csak szakértőnket, benitot ;)

Egyébként miért fikázza mindenki az Intert folyamatosan? Elképesztő, mennyi rosszindulat van bennetek, emberek...ennyi energiával már rég felépíthettétek volna a szocializmust...bocs, a kapitalizmust. ;)

nalazo 2008.05.07. 10:00:21

Szerintem ez még nem minden idők leggyengébb Szarnettája. Lesz még lejjebb is.
Szánalmasnak tartom, hogy vannak emberek, akik mindent kritizálnak, mindig az nem jó, ami van. Ezek az üresfejű hülyék miért néznek futballt, ha már ugyis előre eldöntötték, hogy nem fog nekik tetszeni az, amit még nem is láttak?
Gratuláció az utolsó csapatnak is, mert az OLASZ bajnokságban játszottak.

giacinto 2008.05.07. 10:06:08

vegyük már észre emberek hogy totál ellentmondtok egymásnak !!!!!!!!!!!!

1. Az Internek fantasztikus keretei voltak korábban, hadd idézzem a fórum legnagyobb szakértőjét :) :"Zamorano Ronaldo Djorkaeff féle csapat", ők nem tudtak nyerni....

2. "egy reggina, meg lazio benne van, egy morattis inter meg nincsen?"

ha benn lett volna a calciopoliban Moratti sztetek a legerősebb keretekkel 2-3-4. helyeken végez??????

NE LEGYÜNK MÁR HÜLYÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kroos 2008.05.07. 10:14:13

Szóval.Ha figyelembe vesszük a Seari A-t kb 10 éve akkor :Ott volt a Roma(Totti,Montella),Lazio(Nesta,Nedved)Milan(Sheva,Maldini),Inter(Ronaldo,Zamorano),Parma(Cannavaro,Thuram)Fiorentina(Batigol,Rui Costa),Juve(Zidane,Del Piero).A juve zsinorban 3 Bl döntö,a többiek hozták Kek-et+az uefa-t.Ehhez képest ez a mezöny kurva gyengének tünik.

Greg36 2008.05.07. 11:26:52

Zanetti, Del Pierro, Nedved, Trézéguet most is játszik - Juve; Ronaldo a Milanban nem játszik, Kaká meg Inzaghi igen Nesta is rossoneri; Totti a Romában, amikor nem sérült. De eltelt felettük 10 év, azóta a játék is változott, a nevek még ugyanúgy megvannak.
De 10 éve sem a Liverpool sem a Rangers nem jutott volna ilyen focival nemzetközi kupadöntőbe.
Hogy gyenge lenne a mezőny? A 2006-os VB nyertes csapatból elég sokan koptatják a stoplijukat a Serie A-ban, és még azt sem lehet mondani, hogy azóta elfelejtettek volna focizni.
Valóban nem a legerősebb az Inter a valaha volt Interek közül, de nem is a leggyengébb. Amúgy nagy valószínűség szerint bármelyik jelenlegi Serie A csapat legalább egálra, ha nem győzelemre lenne esélyes a 25-30 évvel ezelőtti megfelelőjük ellen. Annyit változott a fizikai kondíciójuk pl. Tehát összehasonlítani, hogy melyikük a jobb...

kroos 2008.05.07. 12:14:46

Arra próbáltam rávilágitani hogy abban az idöben 7 bajnokesélyes csapat volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.07. 13:17:59

Akkor 7 bajnokesélyes csapat volt, barnettának pedig az fáj, hogy most csak 1 van.

kroos 2008.05.07. 13:51:06

Igy van.Akkor meg ne mondjátok hogy ez a bajnokság erösebb mint az akkori volt.

Asidotus 2008.05.07. 14:24:14

Szerintem a 2003-2006-os bajnokságok erősebbek voltak. Ezt a Juvét ne hasonlítsuk össze a Capello-féle gárdával, a mai rossonero-kat a Bl-győztes és döntős Milannal. Azok jobbak voltak a mai verziójuknál. A Lazio és a Roma az 1999-2002-es szezonban bivalyerős gárda volt.
Mindamellett, én úgy vélem, hogy az utóbbi nyolc-tíz év egyik legjobb Intere nyeri meg a bajnokságot most. A Roma mondjuk, most jobb, mint pár éve, akkor nagyon mélyre süllyedt mindkét fővárosi gárda, csak sajnos a Lazio nem tudott kikászálódni belőle.
A megbundázott szezonokban az Inter alábbi pontokkal volt lemaradva az első kettőtől:
2004: 23 és 12
2005. 14 és 7
2006. 15 és 12 pont. (Legalábbis a pályán elért eredmények alapján.
Ha az Inter bundázott volna, akkor ennyire eredménytelenül tette volna? Én ezt nem hiszem.

kroos 2008.05.07. 14:37:29

A diák esete aki puskázással együtt is 1-est irt......

nalazo 2008.05.07. 14:48:15

Szarnetta, az a diák te vagy az Élet iskolájában. A te szádból a rávilágítani szó abszolút értelmezhetetlen.
Végy példát az előtted íróról, aki gondolkodik is.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.07. 14:55:43

nalazo, kérlek, a megszólítást formáld át, ne kezdjünk személyeskedni, és ne is válaszoljunk rá. a moderátor itt van, (csak néha dolgozik egy keveset) majd ő rendet tesz.

nűnű, egy fontos pontban téved mindenki: szó sem volt bundázásról, egyetlen ilyen vádpontban sem találták bűnösnek a juventust!!!

este pedig el classico online közvetítés, (pancho november óta a sorfalra melegít) sör virsli verseny és iszapbírkózás a program!

daneeka 2008.05.07. 15:38:27

Ha az Internek a 90-es évek óta "világverő" csapata van és csak a csúnya Moggi miatt nem sikerült 2007 előtt bajnoki címet szerezniük a pályán, akkor miért nem bizonyították ezt a BL-ben soha? Persze, nyertek uff kupát, de az max annyit jelent, hogy jobbak voltak akkor a többi bajnokság 3-4-5. helyezettjeinél.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.07. 15:42:07

Egy embert sajnálok az interből amiatt, hogy nem lett bajnok:Paul Ince.

Greg36 2008.05.07. 15:48:49

Mert a BL =/= a nemzeti bajnokságokkal, lásd még a témában a Liverpoolt.
'99 és 2003 között nem volt olasz csapat a döntőben. Ha az akkori Juve és Milan és Inter olyan erős volt, akkor ők miért nem jutottak oda?
A 'Pool az elmúlt három évben két döntőben volt ott, és most is az elődöntőben esett ki.
Ugye azért őket senki sem nevezné erős és világverő csapatnak? Inkább kupaspecialistának.
Egyébként egy szóval sem mondta, hogy az Internek világverő válogatottja van. Csak arra akarunk rávilágítani, hogy a 'minden idők legrosszab bajnoksága és minden idők legrosszabb Interje', amivel itt etetik egyesek a népet, úgy marhaság, ahogy van.
Comprende?

kroos 2008.05.07. 16:12:48

Igen és mindent elismerek de várjuk már meg a bajnokság végét könyörgöm.

Pseudo 2008.05.07. 16:18:17

A hétvégéről az a véleményem, hogy az Inter ugyanilyen volt végig a szezonban - legalábbis azokon a meccseken, amiken láttam. Nem focizták túl magukat, ha kellett, akkor nyomtak; viszont általában hozták a meccset (nem úgy, mint a hétvégit, amin egyébként az első félidő alapján simán kikaphattak volna komolyabb arányban is, a meccs végén mégis majdnem hozták a döntetlent). Csak épp a szezon közben az ilyen mondatokból hiányzott volna a "majdnem" szó, mert akkor szinte mindig jól jött ki a lépés a csapatnak. Szurkolói vérmérséklet és ízlés kérdése, hogy ezt szerencse, jó időzítés, csalás, bírói segítség, az edző, a csapat vagy egyéni teljesítmény eredményének számolja el valaki.

Az Inter idén megérdemelten nyeri a bajnokságot, a kiscsapatok ellen szerintem nem lesz könnyú az utolsó két fordulóban, de pont a kiscsapatok elleni jó mutatók alapján azt gondolom, hogy behúzzák a Siena elleni meccset és az utolsó fordulóban fiesztáznak a Parma ellen.

Greg36 2008.05.07. 16:25:32

barnetta, ez kifejezetten nem neked szólt részemről :)
Én nagyon is tudom, hogy még két forduló, meg azt is, hogyan játszottunk a Milan ellen. :S
Ráadásul ma este két meccs is, és a miénken nem nekünk áll a zászló, ha ismételjük a milanoi derbit. :S A BL cím nem érdekel, de két címet elbukni három hét alatt, az katasztrófa lenne :S

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.07. 17:06:13

GC, azért a Livorno meccsen az első félidőben elmaradt egy római tizi. A durva az, ha hozzuk a nekünk álló Cagliari és Livorno meccset, akkor most mi mennénk egy ponttal.

daneeka 2008.05.07. 17:56:57

Greg36! A Liverpool pont rossz példa, mert ők kupacsapat. Ellenben az Inter szar volt a bajnokságban 2006 előtt elég hosszú ideig (igen, tudom, rajtuk kívül mindenki más bundázott:)), de cserébe európában is bénák voltak.
A 'minden idők legrosszabb Interje' címmel meg nem feltétlenül értek egyet, én inkább úgy fogalmaznék, hogy minden idők legunszimpatikusabb interje. (főleg Mancini miatt)

Gabez 2008.05.07. 17:59:57

Ha látsz az utcán egy labdát, ne bikázz bele tiszta erőből :)

uk.youtube.com/watch?v=Q3cxstOo1nU

giacinto 2008.05.07. 18:33:19

"Európában bénák voltak".
2003 BL elődöntő, semmivel sem voltak rosszabbak mint a milan, csak egy balfasz szabály (majd később kifejtem) miatt a rossoneri ment a traffordra...
(az a milan a 8 közötti meccseken egy (!) db meccset nyert azt is vmikor a 95.percben inzaghi hajszáláról bepattanva kb...nyert meg...) és őket mint etalon tartjuk számon, a bajnokságban csak 3. lettek. A BL-hez óriási mák kell, ebből meg nem állunk túl jól.
néha nem is indult a BL-ben az INTER, az UEFA-ban meg rendszeresen jól ment, győzelem 91, 94, 98, döntő 97-ben (11-esekkel elbukva), elődöntő 2002-ben.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.07. 20:19:58

Popp, mi meg ha hoztuk volna... (itt felsorolás) most 15-tel mennénk, fölösleges, mert csak magad idegesíted fel.

BruceWayne 2008.05.07. 23:14:36

ma végérvényesen eldőlt: Gascoine után Marco Materazzi a foci Dennis Rodman-je

Pelé gyerek mekkora gól vert

iron ball-hoz: én minden ilyen szaron tudok röhögni de ha ez nem fake akkor a k****annyukat.....

BruceWayne 2008.05.07. 23:19:53

amúgy meg amivel a romások jönnek, az a legnagyobb szurkolói hülyeség: "ha hoztuk volna xy elleni meccset már xy ponttal mi vezetnénk"
hát ez baromira nem igaz. most nem akarok nagyon belemenni de pl. ha a livorno-t megveri a roma akkor az Inter nem így áll ki a Milan ellen az fix. akkor nem fért volna bele a vereség, és egy győzelemre játszó Intert nem biztos hogy legyőzött volna a Milan...
az Inter-roma utáni napoli-Interrel ugyanez a helyzet

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.07. 23:32:21

Hehe, tökéletes este, Inter simán veri a bíróval felálló Laziot. :) A real alázza, a "focit játszókat" :)
Bár a holnap estém is ilyen szép lenne Popp. :DDDD

BruceWayne 2008.05.07. 23:53:20

a két klub közti viszonyon a mai meccs csak rontott :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.08. 08:06:24

Ja Rooney egy az egybe úgy néz ki mint a Predator. Jobbról a 2. (nem jut eszembe a neve) meg mint Quasimodo. :)

nalazo 2008.05.08. 08:48:00

Május 24-én jöhet a Catania!

Greg36 2008.05.08. 09:16:31

daneeka:
"Ugye azért őket senki sem nevezné erős és világverő csapatnak? Inkább kupaspecialistának." by myself, so kb ugyanazt mondtam, mint Te.
De a béna Inter az olasz kupa döntőjébe csak oda-odaért a béna - boccs popp - Roma mellett.
Pipo 40 sec alatt képes lesre futni, Materazzi képes 40 sec alatt belekötni a bíróba és mindenki másba.
Vajon Moratti lefizette Saccanit, hogy zavarja el a kispadról Mancinit? :D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.08. 09:26:20

"Vajon Moratti lefizette Saccanit, hogy zavarja el a kispadról Mancinit? :D"

LOL

Vagy a szurkolók fizették le a bírót. :)

kroos 2008.05.08. 12:31:55

ha hoztuk volna xy elleni meccset már xy ponttal mi vezetnénk" ez tényleg hülyeség én inkább azt az ajándékba megadott 12 11-est venném górcsö alá amit az inter kapott+a lesgólokat.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.08. 12:36:29

Barnetta, megteszem helyetted, mind jogos volt, és igen a juve és a Lazio is lesgólt lőtt nekünk. Most boldog vagy?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.08. 12:37:18

ja bocs csak 9 db 11-est rúgtunk, de majd a Siena ellen bepótolja a bíró.

giacinto 2008.05.08. 14:06:46

Még egy gondolat a kivesézett Roma-Livorno (1-1) találkozóhoz.
kb. az 5. percben Tavano a saját térfeléről (!!) indulva egyedül viszi kapusra, erre mit tesz a drága spori??
naná hogy beinti lesnek....
ettől függetlenül behúzhatta volna a Roma, de nem tette. Totti is gurithatta volna máshova a szögletet szeptemberben (1-4), nem tette.
süti beállítások módosítása