Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi és Derby della Madonnina jóslatok

2008.05.02. 11:00 _benito

Természetesen a Milan-Inter párharcot vesszük jobban szemügyre alább, hitünk szerint ugyanis lényegesen kevesebben vannak a szadista barbárok, akik a keservesen zokogó szurkolók látványára jobban gerjednek, mint egy esetleges bajnoki ünneplésre. Ha nem így gondolnánk, bizonyára a Catania-Reggina meccsnek szentelnénk nagyobb figyelmet, esetleg a ménkű nagy pácban lévő Parma utolsó esélyét énekelnénk meg, a Livorno bergamói túráját pedig csak azért nem említjük, mert mi már lemondtunk a bordókról. Lesz viszont még egy roppant érdekes Cagliari-Fiorentina, melyen a halottjaiból feltámadó Isolani igyekszik bebiztosítani bennmaradását az UEFA-kupa meccsétől szétfingatott, utolsó Bl-helyébe tíz körömmel kapaszkodó Viola ellen. A Sampdoria-Roma lehetne jelentősebb meccs is (abcúg Livorno!), a Siena-Juve Bianconeri-derbin a gólkirályi címért szállnak síkra az Öreg Hölgy csatársztárjai, a Lazio-Palermo pedig akkora 0-0, mint ide Hanoi. Hajtás után Derby della Madonnina, és 36. forduló alles zusammen.

Milan-Inter 2-1
Mi lehet mámorítóbb érzés, mint a legnagyobb rivális otthonában bajnoki címet ünnepelni? Megfordítva: mi lehet szebb annál, mint távolabb pöckölni a scudettót a legnagyobb rivális orra elől, mindezt ráadásul úgy, hogy egyébként is élet-halál a meccs?
Hát, ilyen hangulatban köszönt ránk a Derby della Madonnina, mely a két klub 1908-as szétszakadása óta tartja lázban a város komplett lakosságát. Az elit, a bauscia (hetvenkedő, kérkedő) a Nerazzuri sikeréért szorít, a helyi csóringer munkások (casciavit – csavarhúzó, a milánói szlengben melóst jelent) pedig a Rossoneriért mennek tűzbe, ebből a szempontból tehát ez a derbi sem különbözik semmiben a többitől. A milánóiak azonban nem tegnap kezdték el aprítani egymást, történelmét tekintve szinte egyedülálló városi csatáról beszélhetünk: a vasárnapi már a 268. meccsük lesz! Ezeken 72 döntetlen mellett 104 Milan győzelem, és 91 Inter siker született, ezeken pedig olyan egyéniségek léptek pályára, mint Mazzola, Matthaus és Ronaldo az egyik, vagy Rivera, Van Basten és Ronaldo (hehe) a másik oldalon.
Az idei derbi tétje nem pitlák: a hazait alakító Milan (fél szemét Genován tartva) silány Bl-esélyét igyekszik életben tartani, míg a kék sarokban a hetek óta jégen tartott pezsgőket szeretnék már végre eldurrogtatni. Három fordulóval a vége előtt Mancini feladata gyermetegnek tűnik, hiszen hatpontos előnyt kell megtartaniuk a Romával szemben, ám hiába temettük az Atalanta elleni hazai vereség alkalmával a Milant, bizony már ők is csak két pontra vannak a negyedik helytől, és mivel tudjuk, hogy a Fiorentina nem fog győzni a Marassiban, egy bármilyen arányú győzelemmel Ancelottiék befoglalják az utolsó őszinte mosolyú helyet a táblázaton. A két csapat közös történelméből kiindulva persze nem lenne lehetetlen, hogy az Inter csakazértis megpróbálja kitörni a Milan nyakát, ám ennek most nem látjuk nagy esélyét, ennek pedig több oka is van. Először is, a Rossoneri egyszerűen jobban néz ki, a remek formában visszatért Inzaghi mellett Kaká is meg-megvillantja magát (az elmúlt négy meccsükön 14 gólt szereztek!), és túl elszántnak tűnnek ahhoz, hogy pont egy ilyen meccsen csesszék el a szezonjukat – és vele a következőt. Másodszor, bár csábító lehet 70 ezer Milan-tifoso előtt örömtáncot járni, de mégiscsak jobban esik majd a Siena ellen, a San Siro helyett a Meazzában focizgatni egy kicsit, lőni két gólt az első félidőben, majd egy újszülött délutáni bubukálásához hasonlatos elégedett büfizéssel elverni a hátralévő időt.
A Milan balhátvédjei közül egyedül a leggyengébb láncszem, Favalli áll rendelkezésre, Ronaldo hiányát még egy darabig nem kell külön jeleznünk, Dida szintén sérült, de egyébként sem kezdene, és úgy tűnik, Oddo is elbukta a Bonerával folyó versenyt a jobbhátvéd posztjáért. Elöl a Kaká-Seedorf kettős próbálja majd helyzetbe hozni Pippo Miót, aki ezt köszöni szépen.
Az Inter a derbik szakavatott mesterével, Materazzival a védelem tengelyében rázza majd a pofonfát, a 0-0 szavatolására hivatott Vieira-Cambiasso-Zanetti hármas előtt pedig Sztankovicsra vár a feladat, hogy a döntő passzokat eljuttassa… de kihez is? Cruzhoz majdnem biztosan, de a többi egészséges csatár közül nem mernénk megtippelni, kinek szavaz bizalmat Mancini. Balotelli még nem szagolt elég puskaport egy ilyenhez, Crespo elvágyódik (ennek ellenére szerintünk ő kezd), Suazo pedig jó játékos, de inkább a kisebb csapatok ellen villog.
Az olasz derbik idén nem okoztak csalódást, amivel persze nem azt akarjuk mondani, hogy biztosan futball-parádét láthatunk majd vasárnap, és talán nem tűnünk igénytelennek, ha megelégszünk a legutóbbi Milan-Inter színvonalával és góltermésével. Bár, ha ehhez hozzátesszük, hogy decemberben az odavágót is a kék-feketék nyerték, akkor talán már kicsit sok is lesz a jóból.

Sampdoria – Roma 2-2
A hazaiak már nem érhetnek oda a Bl közelébe, viszont ahogy a szezon indult, már az UEFA-kupának is örülniük kell. Örülni viszont nem elég, mert jön az Udinese mögöttük, a Roma pedig – ha már talán maguk sem hiszik – tulajdonképpen még a scudettót üldözi. Egy-egy eltiltott kulcsjátékos (Maggio és Juan), viszont itt Cassano, ott meg nincs Totti. Hm…

Siena – Juventus 1-3
A Robur már csak akkor eshet ki, ha mostantól kezdve minden egyes ellenfele laposra veri (egyébként ez akár meg is történhet, hiszen a Juve után az Inter következik), de a veszély nem annyira valós, hogy igazán komolyan vegyék. A torinóiak viszont igencsak feljöhetnek a Roma nyakára egy győzelemmel, és a pontegyenlőség nekik jó a farkasokkal szemben, azon kívül Totti trónja két Juventinót is hívogat…  

Cagliari – Fiorentina 1-1
Bizony, úgy látjuk, a pompás formába lendülő szardíniai kiscsapat megtorpedózza a lilák viharvert hajóját, mindez persze csak akkor lehetséges, ha… hogy is fogalmazzunk szépen… szóval teljes erőbedobással játszik majd a kiesés elől igazából már megmenekült Isolani. A lilák szép szezont kerekítettek maguknak, de könnyen lehet, hogy a végét elrontják.

Torino – Napoli 2-0
Bizony, valós a veszély, hogy mészárszékre kerülnek a bikák, de valahogy nem látjuk a taglót a nápolyiak kezében. Nem mondhatjuk, hogy leeresztettek volna a végére (öt meccs, tíz pont), de amikor az ellenfél az életéért küzd, talán ők sem rángatják majd az istrángot annyira.

Lazio – Palermo 0-0
Szót se róla többet.

Atalanta – Livorno 1-1
A hazaiakat már nem érdekli a történet különösebben, de a szurkolóik nehezen bocsátanák meg, ha a komcsik győzni tudnának az Azzuri d’Italiában. Az ősszel kirúgott Orsit Camolese váltotta a Livorno padján, a mostani csiki-csuki pedig már kapkodást feltételez az Amarantónál, hiszen Orsi az utolsó helyen adta át a csapatot, s most ott is veszi vissza. És ott is marad vele.

Catania – Reggina 2-1
Az elefántok két ponttal gyűjtöttek többet hétvégi vendégüknél, ez pont a legjobb kiesőhelyre elég csak a délieknek, úgyhogy menni fognak rendesen. A győzelemmel simán bennmaradnak a szicíliaiak, viszont még ezzel sem biztos, hogy kiesik Reggio Calabria büszkesége. Bonyolult? Hétfőre azért egyszerűbb lesz.

Empoli – Udinese 2-2
Az Empoli csak jobb gólkülönbségével marad bent, az Udinese viszont még simán odaérhet az UEFA-kupa helyek egyikére, ráadásul a vendégek keretében Di Natale és Quagliarella bőkezűen szórják a gólokat, míg a hazaiaknál egyedül Giovinco emlékeztet labdarúgóra. Valamiért mégsem tűnik vendégnek…

Parma – Genoa 2-0
Az a rossz hírünk van a Gialloblu híveinek, hogy ha pontot is szereznek a Genoa ellen, az(ok) az utolsó(k) lesz(nek) idén, hiszen nem elég, hogy a következő körben Firenzébe mennek, utána az Inter ellen kell(ene) bizonyítaniuk. Kemény sztori ez, és nem látjuk a happy end-et, mert ezután a cápák úgy szétkapják a Parmát, mint floki a lábtörlőt.

37 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a derbi

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr90450490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2008.05.02. 11:15:46

attól hogy a milan 4-et, 5-öt rúgott a Livorno és Reggina szintű csapatoknak, nem biztos h olyan hú de szuper formában vannak. sorozatban 4-edszer is kék-derby lesz.

Dr House 2008.05.02. 11:49:43

Szerintem a Samp behúzza a Roma elleni meccset. 2:1 lesz. Forza Samp!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.02. 11:50:05

de a juvénak is kettőt, pont annyit, amennyit a juve az internek. osztok-szorzok, ez bizony hazai. :)

smartdrive 2008.05.02. 12:08:36

"a legnagyobb rivális otthonában"

1. nem a legnagyobb rivális

2. találd ki

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 13:18:33

Nem lennék biztos benne, hogy Cassano pályára lép ellenünk, legalábbis eddig nem nagyon játszott a Roma ellen, és most is kisebb sérüléséről hallani. Hiába romanista ő a lelke mélyen. Így vagy úgy, a Roma az ilyen meccseket beszokta húzni (most is így lesz), általában a kiesőjelöltekkel akadnak problémák.

Titi120 2008.05.02. 14:47:26

Gattuso: "Get Toni, Not Ronaldinho"

"On Ronaldinho, we already have players with his characteristics,” said Ringhio.

“There is Pato, there is Kaka, there is also Seedorf, we need a different type of player. We shouldn't be talking about Ronaldinho.

"If someone asked me who we should sign, I would say Luca Toni [of Bayern Munich]. We have no-one of his characteristics at the club."

Igaza van, de ez a busz már elment.Toni maradni fog.

Dzsúd Horse 2008.05.02. 15:22:00

Múlt héten vakon hallgattam rátok és megjátszottam a Genoa tippeteket :) most a héten a Siena – Juventus, Parma – Genoa tippetek ami különösen tetszik, remélem bejönnek.

BruceWayne 2008.05.02. 16:39:29

popp remélem Casano egy 3-ast ver a rómának,hiába romanista ő a lelke mélyen :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.02. 16:41:50

Nera, nektek meg Pirlo verje győztes gólt, hogy még jobban fájjon ;)!

drdugo 2008.05.02. 18:00:54

Magabiztos, masszív Milan győzelmet várok (3-1). Pipponak újabb gólokra van szüksége, hogy meglegyen az EB.
Materazzi bizonyára lesz olyan jófej és hagyja majd Pippot ficánkolni a cél érdekében.

A Catania - Regginát én lehet kettesre veszem. Van egy olyan érzésem, hogy ez hasonló meccs lesz mint a Genoa - Empoli. Cataniának itt is mindegy már, meg a kupára gyúrnak, simán lepasszolhatják a meccset a Regginának.

Ja, vmi olasz szavazáson Tiago lett az év legszarabb igazolása. Emerson, Muslera, Larivey, és nemtom miért de a Lazios Bianchi is a listán volt.

drdugo 2008.05.02. 18:04:07

itt a teljes lista ha érdekel vkit, még akár egy kisebb nst posztra is érdemes sztem. tanulságos lista:D

www.corrieredellosport.it/Notizie/Calcio/28226/I+nostri+utenti+dicono%3A+Tiago+flop+dell%27anno

madbalee 2008.05.02. 18:31:42

Ami igazán szomorú, az a Parma helyezése, és a hátralévő sorsolás.
Azért mindent bele Gialloblu!!

mickeyknox 2008.05.02. 19:35:59

nálam tristan lenne az első, de ő nyilván nem került annyiba, mint tiago

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.03. 08:52:31

tristan első helye nálam is egyértelmű, biachnié viszont baromság, egyáltalán nem gáz. muslera simán, tiago és almiron szóra sem érdemes, és espositóról se felejtkezzünk meg, aki másodperceket sem játszott.

kidrock 2008.05.03. 09:48:30

Ebben az a legérdekesebb,h Bianchi az idei angol legrosszabb 10-be is bekerült,méghozzá a 2.(!) helyen! A Lazióban pedig egyáltalán nem nyomja rosszul (már ahhoz képest,ahogy az egész csapat játszik,ugye),a ManCitynél meg dalt is írtak róla,mert bírták a szurkolók (nagyon frappáns egyébként: Rooolandoooo Biaaanchiii, he comes from Iiiitaly, and plaaays for Manchester Ciiiityyyy!).
Valaki nagyon utálhatja ezt a gyereket,és több ezerszer szavazhatott rá!:D:D:D

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.05.03. 10:50:13

szerintem sem gáz Bianchi,
bár néha úgy éreztem, az agyát az öltözőben hagyta, mert amikor palyán volt, minden hezitálás nélkül, megállás nélkül kergette a labdát, mint egy törzskönyves vizsla.

a dalról annyit, hogy ugyanarra a dallamra most a "Benjani he comes from Zimbabwe, he scored on derby day" megy!
titkon remélem, h elküldik Benjanit is, és helyére Vennegoor of Hesselinket hozzák, h legalább a dalszerzők dolgozzanak egy kicsit.

giacinto 2008.05.03. 11:31:36

Bianchi???? egy szar volt a MC-ben is, és a Lazioban is csak 3. számú támadó. hány gólt is lőtt? egyáltalán lőtt gólt?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.03. 12:04:00

drdugo, remélem is hogy pipp fickándozni fog... a hordágyon ahonnan materazzi stoplijait operálják ki. :DDD Hát már most elmondom, a Milan holnap akkor fog csak nyerni, ha a lesenszületettnek elengednek 1-2 "véleményes" helyzetet. (persze csakis segítve a támadójátékot)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.03. 12:25:52

hát, bianchi ügyben kicsit el vagytok tévedve...
először is tavaly amorusóval együtt benntartotta a -11ről induló regginát, nem véletlenül vitte el a city. viszont olasz, nekik meg nem nagyon megy külföldön, ennek ellenére lőtt gólt párat (majd pote megmondja, mennyit pontosan), pedig nem játszatták sokat.

a lazio viszont a kedvéért állt át három csatárra, ami szerintem beszédes, 10 meccsen 4 gólt lőtt, ami szintén nem rossz annyira, és kiharcolt két büntetőt (rocchi az egyiket kihagyta, asszem).

egyébként meg még mindig csak 25 éves, úghyogy talán korai ekézni. főleg, mert az olasz u21 válogatottban 13 meccsén 7 gólt lőtt. rocchi már 30 fölött van, bianchi tökéletesen fogja pótolni nemsokára!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.03. 12:30:00

hna, megnéztem, szóval bianchi tavaly harmadik lett a serie a góllövőlistáján 18 góllal (amoruso csak eggyel lőtt kevesebbet nála).

ugyanitt írják róla, hogy szar szezonja volt, de bemutatkozósképp gólt szerzett a west ham ellen. csak hát olasz a szentem...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.05.03. 12:36:54

négyet vágott a City-ben,
még mindig szeretik itt...
NEM KUTYAÜTŐ

giacinto 2008.05.03. 13:10:12

a tavalyi regginás éve kiváló volt. ezt nem vitatja senki. de hát ő is csak egynyári játékos mint tavano kb.
éppen attól a 18 gól miatt várta tőle mindneki hogy berámol 15-20 gólt egy normálisabb csapatban. sztem még a 10-et sem érte el.
az idei éve, akárhogy szépítjük, akár ott, akár itt nem éppen jó.

Dr House 2008.05.03. 15:41:27

Elég sok olasz meccset nézek, és a szívem a Sampdoriához húz, és én nagyon örülnék ha ez a "senkiházi" bianchi nálunk kergetné a labdát. A lazio erőssége, hihetetlen kvalitásai vannak, és a gólok mellett a kombinatív játék az erőssége...
Szerintem ez az éve sem rossz, bár nem kiemelkedő mint a tavalyi, de mint tudjuk volt egy Reg-Manchester-Roma túrája...

BruceWayne 2008.05.04. 11:08:45

jó lenne ha ma a 2 rangadó ugyanolyan eredménnyel zárulna. a roma nem hinném hogy nyer a sampál, így az Internek se gond ha csak 1 pontot szerezne, persze kikapni azért nem lenne jó...

BruceWayne 2008.05.04. 12:16:54

most néztem ez a Seedorf mennyi hülyeséget hordott össze a rangadó előtt az Interről...

jasszgeri 2008.05.04. 12:37:24

szerintetek elengedi berlusconi az egyik kedvencét, rinnot? (végülis már van a helyére egy flamini és a milantól megszokhattuk, hogy egy erős kezdő 11 mellé egy kiégett, alibiző hátső sort állít fel, tehát teljesen logikus döntés lenne tőlük, ha végre gennaro elvben minőségi cseréjeként érkező flamini következtében megválnának gattusótól, saját kérésére :D) én már 2001 óta a manchesterben szeretném látni kb. istenem, de jó is lenne, bár most kb tele van a szűrőnk (carrick, scholes, anderson, possebon(?), hargreaves). de azért elfére. bár nyilvánvaló, hogy ha a pl-be is szegődik, nem hozzánk fog jönni. csak megjegyeztem. =)

BruceWayne 2008.05.04. 12:47:07

maradjon ahol van.... Chelseabe nem kell /Michael RoboCop Essien helyére/mögé ugy egyértelmű hogy felesleges, Mu-ba ahogy írtad tele a poszt, arsenalba pazarlás meg öreg is, liverpoolba hahaha, lejjebb meg égő lenne.. real vinné de oda meg hülye lenne, szóval marad a milan, kb a csapat egyik legjobbja, nem vele kell kezdeni a tisztogatást.....

BruceWayne 2008.05.04. 12:58:06

empoli-udinese mi lesz azt mondjátok meg

jasszgeri 2008.05.04. 13:04:10

csak hát essienről kiderült, h sokkal durvább jobbszélsőként, mint középen labdaszerzőként. szóval simán elfér ott gattuso a régi helyén. én konkrétan a milan legjobb játékosának tartom évek óta, meg is lepődtem, amikor lenyilatkozta ezt az angliába vágyódom történetet, de szívesen látnám. akár a spursben is. jövőre csak durvább lesz a pl. úgy tűnik az általam edzőként lenézett keegan mégis viszi vmire a ncu-val, juandének is lesz most egy szép nyara, h végre ő rakja össze a csapatát. aztán ott van még a szokásos négyes. már alig várom.

jasszgeri 2008.05.04. 13:09:07

"liverpoolba hahaha"
érdekes, h általában a szurkolók hogy vélekednek benitez pooljáról. mert a játékosok teljesen másképp állnak hozzá. hacsak a 2 döntőn nem történt olyan attrocitás -melyről én nem tudok - ami miatt egy életre megutálta poolt, simán eltudom képzelni, h odaigazol, ha elegendik.

calcio_di_rigore 2008.05.04. 13:21:35

Kit érdekel itt a PL, merül fel a kérdés. Gattuso majd visszamegy Skóciába.:)

Úgylátom az interisták kicsit fosnak a mai derbitől, már megvan a magyarázat a vereségre (nem most akarnak bajnokok lenni), de jó a döntetlen is ahogy feljebb olvashatjuk.:)

Nekem minden eredmény jó.:)))

BruceWayne 2008.05.04. 13:27:36

ki mondta hogy fosnak? :-)
egyszerűen csak a Milannak nagyobb a tét és valószínüleg motiváltabbak is lesznek + samp-roma se lesz egyszerű, nem vagyok a megegyezések híve de lehet az Inter meg a helyében más nagycsapat se törné össze magát mivel az élmezőnynek az az érdeke hogy Milan bl-es legyen, nem? szerintem ha az Inter x-re játszana az is elég... de amúgy meg városi rivális, szóval nem kéne beleszarni... nemsokára kiderül, mindenesetre most nem az Inter az esélyes, de bármi lehet...

drdugo 2008.05.04. 13:51:29

Gattuso csak akkor menjen a Poolba, ha Mascheranot adják cserébe + pénzt. MU-nál ugyanez : Hargreaves + pénz.
De inkább maradjon, nem hinném, hogy bárhol jobban érezné magát, mint a Milanban.
Gattuso pont benne van abban az 5-6 emberben, akik jelenleg a Milan igazi magját adják, nem hiszem, hogy Berlusconi elengedné. Pirlo, Kaka, Gattuso, Nesta, Ambro, Seedorf, ők mind ki fogják tölteni a szerződésüket, sőt sztem a Milanban is fejezik be. Gattuso talán a legvégén visszamegy levezetni a Rangersbe, de az még odébb lesz.

drosiii 2008.05.04. 14:11:49

azt neztem, hogy a sampnak mar nincs sok eselye elcsipni a BL-t... Fionak viszonylag könnyű a sorsolása. Milan pedig ha ma pontot bukik, akár ki-ki mérkőzés is lehet a zárófordulóban.. elég izgalmasnak tűnik, ahhoz képest hogy olasz foci...

Hargreavest nem eri meg eladni Gattusoert, foleg rafizetessel nem.

drdugo 2008.05.04. 14:59:15

Forza Vecchio Cuore Rossonero!

hehe, sejtettem h nem Fülöp 'Merda Inter' Laci fogja közvetíteni. : D

calciomax 2008.05.04. 17:05:42

Ez a Mancini egy ritka nagy állat! Az eddig tök leszart Crespoval kezd+ nem tudni miért keveri meg a védelmet? Be kel gyürni a Sienát nincs mese.

madbalee 2008.05.04. 17:19:10

Cagliari meg nyert :P
süti beállítások módosítása