Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 35. forduló

2008.04.25. 10:26 _benito

Úgy tűnik, a Livorno múlt héten tényleg megfúrta a szoros befutóba vetett minden reményünket, így nem sikerül az izgalmakat a következő fordulóig kihúzni, mikor is ugyebár Derby della Madonnina lesz. Azt ugyanis nem gondolnánk, hogy a mégoly pompás formában tevékenykedő Cagliari véghezviszi a toszkánok által bemutatott csodát a Meazzában – vagy másként fogalmazva az Inter akkora hímtag lesz, mint a Farkasok voltak. A Roma a Torino ellen vigasztalódhat, ha tud, a Juve pedig akár rangadónak is nevezhető meccsre készül a Lazio ellen, s mivel tétje már inkább csak a hazaiak számára van, meg is gyepálják rendesen a rómaiakat. A Milan annak elkerüléséért utazik Livornóba, hogy vendéglátójuk újabb fontos versenyt döntsön el a táblázat aljáról egy újabb nagyvad orrára koppintva, miközben a forduló rangadóján a Fiorentinára kínkeservesen nehéz meccs vár a Doriát fogadva. A Reggina a Parmát látja vendégül, aki ott győz, könnyen lehet, hogy megmenekül, bár ha a sors az érdemek szerint osztja a büntetéseket, akkor mindketten távoznak…

Fiorentina – Sampdoria 2-2
Kétség sem férhet hozzá, ez a forduló rangadója! A negyedik helyen tanyázó Viola tíz körömmel kapaszkodik az utolsó Bl-helybe, s menet közben reménykeltő (de túlzott magabiztosságra fel semmiképp nem jogosító) döntetlent harcolt ki a 11 labdarágóból álló Rangers otthonában az UEFA-kupa elődöntőjében is. Fogalmazzuk ezt meg másként: ez a lilák szezonja! Hogy a Blucerchiatié is lesz-e, azt pedig most hétvégén fogják eldönteni, hiszen ha Prandelliék hátranéznek, már nem csak a Milan kopasz üstökét láthatják, hanem ott tornyosulnak Genova büszkeségei is, akiknek ugyan elképesztően nehéz a sorsolásuk, de úgy tűnik, a formaidőzítés parádésra sikeredett.
Az olasz média Prandelli és Mazzarri, az új edzőgeneráció két jeles képviselőjének csatájaként harangozza be a meccset, amiből Európa csizmájában általában elcseszett szar meccset tudunk csak kiolvasni, ezért mi nem is ezzel foglalkoznánk, hanem inkább a két csapat hihetetlen erős csatársoraival, valamint az öt főből álló Samp-fedezetsor és a három tagot számláló lila tengely ütközetével.
A Fiorentinából hiányozni fog az eltiltott Pazzini, így Bobo és Mutu kezd elöl (reméljük, tisztázták a tegnap félreértéseket), mögöttük pedig Santana osztja majd az észt, mert bár a padra már leülhet a felépült Semioli, a kezdőben még biztosan nem kap szerepet. A hírek szerint Prandelli úgy próbál a három hátvéddel felálló ellenség hátába kerülni, hogy Jörgensent visszavonja a jobbhátvéd posztjára, a szélvészgyors mozsárágyú pedig majd onnan indít döntő csapásokat. Ujfalusi nem kezd, sőt, lehet, hogy már nem is lép pályára a Serie A-ban, erről egyébként valahol azt olvastuk, hogy esetleg a Milanba tart, és nem bíznak a sunyi pofájában.
A Samp legnagyobb hiányzója az elképesztő bravúrokra képes cerberus, Castellazzi lesz, elöl azonban összeáll a múlt fordulóban látványos erődemonstrációt tartó Cassano-Bellucci páros, a szélen pedig a szezon egyik nagy felfedezettje, Maggio igyekszik minél több zavart kelteni a lilák hátsó alakzatában. Erre szükség is lesz, ha csodaszép európai álmaikat valóra kívánják váltani, hiszen idegenben meglehetősen kutyán teljesít a csapat, itt az idő kihasználni, hogy eljövendő ellenfeleik úgy ki vannak facsarva, mint Rocco Sigfredi egy háromnapos forgatás után.
Firenzében eddig 49 alkalommal futottak egymásba, az örökmérleg pedig finoman fogalmazva is meggyőző hazai fölényt mutat: 25 győzelmük mellett mindössze 8 vereséget szenvedtek el, így pedig természetesen a gólkülönbség is masszívan a liláknak áll (79-37). Tavaly a fentiek alá kőkemény érveket sorakoztattak a Prandelli-fiúk, amikor 5-1 arányban tángálták el vendégeiket. Most ez igen meglepő lenne, hiszen legutóbb az igen erős Udinese ellen parádézott a Samp, a Fiorentina pedig takarékos játékkal 1-0-ra győzött a Palermo ellen.
Izgalmas, jó meccset várunk a rangadótól, melyen érzésünk szerint a csatárok dominálnak majd mindkét oldalon, így talán kicsit bátornak is tűnhet a tippünk, miszerint a vendégek kétszer is beveszik Frey kapuját, de úgy érezzük, a szezon hátralévő részében már a zseniális Cassanót látjuk, az elmeháborodott ugyanis egy hónapja elment nyaralni.

Inter – Cagliari 2-1
Nem lesz ez sima, az Isolani ugyanis már nem csak bíztatja magát, de el is hitte, hogy Serie A csapat, az Inter pedig elképzelhető, hogy túlságosan belelovallja magát az ünneplésbe, mely egyébként egyáltalán nem tűnik korainak. Az ellenkezőjét mutatja, hogy Mancio Burdisso helyet Chivut jelölte középre, hogy legyen, aki megfékezi Acquafrescát.

Livorno – Milan 1-3
A vendégeknek még úgy is meg kell nyerniük ezt a meccset, hogy fél szemüket Firenzén tartják, hiszen Maldini az egyetlen hiányzójuk, Kaká és Inzaghi csodás formába lendült, az ellenfél pedig kétségbeesetten küzd a bennmaradásért. Ha terveink szerint alakulnak a dolgok, jövő héten egy véres habbal a száján pályára lépő Milan ütközik meg az Interrel.

Juventus – Lazio 3-0
A két csapat történelme hemzseg a kékekre Torinóban rászakadó égbolt krónikáitól, ráadásul Del Piero bizonyítani akaró ifivé fiatalodott a szezon hajrájára, így nem sok jóval tudjuk biztatni a Ledesma nélkül kiálló Laziót. Igaz ez annak ellenére, hogy a Zebina-Legrottaglie-Chiellini-Molinaro védősortól a hideg rázza az egyszeri Gobbót.

Roma – Torino 1-1
Bizony. Nem jókedvünkben mondjuk ezt, de valahogy már múlt héten is éreztük, hogy a Roma (nem csoda!) teljesítőképessége határára ért, ráadásul megsérült Totti, mostanra pedig a szalmaszálnál valamivel vastagabb remény mikroszkopikus méretűre zsugorodott, ezt pedig a kiesés elől még nem megnyugtatóan megmenekült Toro Rosina vezérletével kihasználja.

Palermo – Atalanta 1-0
Bár minden ez ellen szól: a hazaiaknál csatárvész tombol (eltiltott Amauri és Bresciano), a vendégekhez visszatér Doni, ráadásul az Atalanta az egész szezonban bitorolt jó helyezését három zsinórban elszenvedett vereséggel ássa éppen alá, úgyhogy muszáj lenne javítaniuk. De nem fognak. A válasz: Colantuono!

Napoli – Siena 2-1
Nincs nagyon már miért küzdeniük, bár ezt már elmondtuk múlt héten is, aztán a Napoli mégis győzni tudott a Parma vendégeként. Ebből kiindulva elnadrágolják a szintén túlságosan nyugodtnak tűnő Sienát otthon, majd egy fontosabb feladat felé fordítják figyelmüket, és megkísérlik megtartani Hamsikot és Lavezzit.

Udinese – Catania 0-0
A hazaiak a múlt heti vereséggel kiszálltak az összes lényegi kérdésért folyó versenyből, így már pihenő üzemmódba kapcsolnak, ellentétben vendégeikkel, akiknek bizony nem csak van még miért küzdeni, de muszáj is! Tavaly egyébként az Elefántok a Friuliban is győzni tudtak.

Genoa – Empoli 3-0
Normál esetben a feljutók legjobbjaként ünnepelhetnénk a Genoa remek teljesítményét, de tekintve, hogy a Juve másik kaszt, a taps így is kijár nekik. Főleg azért, mert ha minden jól alakul, nem csak az Udinesét van még lehetőségük beelőzni, de akár a városi rivális nyakára is fel lehet jönni. Az Empolinak küldünk egy szomorú számot…

Reggina – Parma 2-1
A vendégeknél ugyan jelen pillanatban helyezését tekintve sokkal szarabb (sőt, a legszarabb) helyzetben van az Amaranto, de pontszámban nem ennyire elkeserítő a helyzet. Ha ugyanis most győznek, egyúttal előznek is, sőt, mivel a többi versenytárs szinte biztosan kikap, akár a menekülés útjára is léphetnek. Lássuk, mi szól mellettük: a Parma eltiltottjai a következők (zárójelben a meccsszám) – Couto (3), Gasbaroni (2), Falcon (1), Mariga (1), Castellini (1), rajtuk kívül pedig sérült Pisanu, Corradi, Budan és Morfeo. Ácsolják a bitót Pármában, s már le is vették Cuper nyakméretét hozzá...

85 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr22441395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2008.04.25. 14:12:01

A Samp nem fog 2-t rúgni idegenben, pláne Freynek.

DartagnanX 2008.04.25. 14:46:28

Nem értem, mire fel ez a folyamatos gobbózás...
Amúgy a Zebina-Legrottaglie-Chiellini-Molinaro védősorral nincs semmi gond. Leszámítva Molinaro finoman szólva is max hullámzónak nevezhető teljesítményét.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.25. 16:10:55

Én a azért bízom benne , hogy a Scudetto lehetőségével együtt a görcs is elszáll a római fiúk lábábból, úgy játszanak, ahogy tudnak és lezúzzák a Torinot. (Titkon pedig egy Inter botlásra gondolok, meg-megállva.)

BruceWayne 2008.04.25. 16:15:32

gondolni szabad, hinni már kevésbé. :-)
ezt a meccset be kell húzni hogy maradjon a 6 pont.
ez a fentebb vázolt juve védelem meg biztos hogy nem egy életbiztosítás

-LinoSonego- 2008.04.25. 18:10:27

a romának még jól is fog jönni totti sérülése, bér nem szép ilyet mondani. az idényüknek vége, kivéve a kupadöntőt, de eddigi tapasztalataim alapján az ilyen jellegű meccseket nem ő szokta eldönteni.
viszont nem lesz ott az alapozásnál, 5-6hónap (májusjúnijúliaugszept) azaz október előtt nem tér vissza, tehát nyáron meg lehet szépen tanítani a romát totya nélkül játszani, aquilani-de rossi-vucinic vonalon (meg egy érkező minőségi csatár) megindulva egy másfajta, tottitól, de leginkább hangulatától erősen függő játék és csapat helyett új rendszerben (is) működni.

kérdés csak mancini, hogy ő mit akar/tőle mit akarnak még.
persze kívánok mielőbbi viszatérést tottinak, és ne bántsatok romanista-k!

calcio_di_rigore 2008.04.25. 18:32:18

Ez a Juve-védelem kevesebb gólt kapott mint pl. a Roma, a Fio, vagy a Milan-védelem. Ja és szezon elején még az Andrade-Criscito páros volt középen. Az egy dolog, hogy a világ legjobb kapusa véd mögöttük, de azért nem kell kipécézni őket állandóan. (Főleg Legro vagy Chiellini(!!) megtalálása már tényleg zombiagyat feltételez, Zebina meg Capellónál is kezdő volt).

WallyB 2008.04.25. 18:54:14

_benito, ez a véres hab dolog nálad visszatérő jelenség... nem nézel egy kicsit sok horrort? Ami a milánói rangadót illeti, idén is bebizonyosodott, hogy nem az a csapat nyeri a bajnokságot, aki jól szerepel a rangadókon, hanem az, amelyik szenvedve is, de hozza a kötelezőket, illetve azokat a meccseket, amelyeken nemhogy döntetlent, de vereséget érdemelnének. Egyébként a Juve máris visszavehette volna a scudettot. De jó bajnokság lesz jövőre...

Count Adyn 2008.04.25. 19:38:47

Kedves bag,
ez, hogy ugy mondjam, a köszönjük emese esete:)
Nem kötelező ám falni itt a betűket, vagy agresszívan bemásztak a szemeden át a fejedbe?:D A nemtetszésednek pedig kultúráltan is hangot lehet adni, különösen ha épp egy gyalázatos hangvételt kritizálsz. Ha pedig bunkóskodni akarsz tessék privátba, minket kajak nem érdekel, főleg nem ebben a posztban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.04.25. 19:45:36

Bag, te mérhetetlenül egyszerű teremtmény, te!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.04.25. 20:12:39

bag

Mint az NST - igaz, az utóbbi időben finoman szólva sem termékeny - huszonéve Pool-drukker szerkesztője, látva a kissé túlzott utálot, ami itt szárba szökkent, éppen egy posztot hegesztek a jövő hétre, kedvenc csapatomat megvédendő, te meg ilyesmiket böfögsz be, hát ez nem szép..
Annyira nem, hogy ki is moderálom jól ezt a kommentet, téged pedig kénytelen vagyok pihenőre küldeni. Gondolom sejted, nem azért, mert szidtad benitót - azt szoktuk is, meg bírjuk is - hanem azért, ahogy. Ezt a hangnemet kissé távolabb szeretnénk tudni ettől a blogtól.

Mellesleg: benito körülbelül egy háztömbök közötti rangadót sem hagy ki, ha arra jár éppen, és véletlenül velem együtt szurkolt a Liverpoolnak a Chelsea ellen. Ez van!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.04.25. 20:18:44

Persze más kérdés, hogy ez inkább a Chelsea-nek szólt, de ez most lényegtelen.

andree 2008.04.26. 00:44:19

Ha van egy Fio-Samp, meg egy Juve-Lazio, akkor vajon melyik zseniális szerkesztő találja ki, hogy az Inter meccsét kell adni?

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.26. 08:00:31

ugyan, calcio, chilliniről röhögve rúgott kettőt pippo, de tény, hogy ő ér a legtöbbet az egész társaságból. legrónak vannak jó meccsei, de messze nem juve szintű, zebina egész egyszerűen szar, mindig is az volt, ha engem kérdezel, molinarónál pedig nincs gyengébb balhátvéd az egész serie a-ban.

chielliniből lehet valaki, de hiába kapálóztál lahm ellen, ő például nagyon kellene, és kell egy klasszis középső védő is. cordobát például kifejezetten el tudnám képzelni! amíg viszont nincs, én biztos, hogy stendardót játszatnám legro helyett, és vagy gyrgerát, vagy brazzót zebina helyett.

Gabez 2008.04.26. 08:58:54

Az, amelyik tudja, hogy bajnok lehet ezen a meccsen az Inter. Éééérted...

Gabez 2008.04.26. 09:02:05

A Juvénak Zambrotta kellene, meg Diego illetve Nedved helyére egy fiatal ügyes cseh.

Remélem a Real lesz olyan butuska, hogy ad 50 millát + Diarrát Ibráért, mert abból már lehet venni egy klasszis olasz csatárt, vagy kettőt...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.26. 09:04:27

locatelli már a zsákban :)

mickeyknox 2008.04.26. 09:18:35

lahm megy a barcelonába, zambrotta -> milan.

Gabez 2008.04.26. 10:06:32

Kakát meg eladnák 55 milláért, mert nincs píz...

drani 2008.04.26. 12:24:05

azt nem értem, hogy hogyan akarja zambrottát lahmmal pótolni a barca, amikor lahm balhátvéd, zambrotta pedig jobbhátvédet játszott.
és akkor mi lesz abidallal?
és zambrotta miért nem a juvéba megy?

Gabez 2008.04.26. 12:36:33

Mert a Juve elárulta őt ;)

calcio_di_rigore 2008.04.26. 12:39:29

Benito! Cordoba mint klasszis középső védő?? Ajjaj, nagyon más elképzeléseink vannak nekünk erről a játékról, úgy érzem.:) Akkor már inkább hívjuk vissza Monterót.:)
Kell egy középső védő, ezt elismerem (Zapata mondjuk). De Ceglie egyértelműen kell vissza. Egye-fene, jöjjön Lahm, csak akkor majd nyerjen fejpárbajt Zlatan ellen, és ütközze la Kakát. Mert ez nem a Bundesliga, ugye...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.26. 12:53:05

cordoba állat jó, monterót viszont soha nem csíptem, de mindegy, ezen nem veszünk össze.

pedig már vártam, hogy előjössz te is barzaglival, zapatában viszont megegyeztünk. de lahmnak miért kellene lefejelnie ibrát, aki egyrészt elmegy a realba, másrészt inkább a középső védőkkel találkozik amúgy is, kaká leütközése pedig a belső emberek feladata. az övé az lenne, hogy gyors legyen és jól helyezkedjen, valamint érjen fel a támadásokkal, ezt pedig mindet tudja. mellé még egész jó lába is van (nem úgy) :)

de az eszemefuttatás felesleges, lahm a barcáé, és a fenti kérdésre válaszolva, ő alapvetően jobbhátvéd, csak tud a bal oldalon is játszani - ahogy zambrotta is. és gabeznek igaza van, csak fordítva történt!

Flying Circus 2008.04.26. 15:08:11

zambrotta "árulása"- sztem teljesen normális döntést hozott, mikor elment, minden normális ember ezt tette volna.
Azok akik maradtak NEM normális emberek, azok a Juve hősei, igaz h Zambrotta is lehetett volna ilyen, de én inkább arra emlékszem milyen sok szép,élményszámba menő szerelése volt a széleken, vagy a beadásaira, vagy h a világ legjobb szélsőit tudta levenni a pályáról, a kiegyensúlyozott teljesítménye stb stb. nagyon sokat tett a klubért! El tudom képzelni h visszatér a juvéba, de ismerjük be h az a "kapcsolat" már szétment, nincs harag meg izé, de bocs, nem.

calcio_di_rigore 2008.04.26. 16:17:51

Ha Cordoba állat jó, akkor még sok ilyen klasszist kívánok az Internek.:)

Barzagli kb. helyén van most, esetleg a Fio-ba jó lenne.
Molinaro is sokszor tolódik befele, most így kapásból Inzaghi és Rocchi(?) is gólt rúgott róla, mert rosszul fogta a tolódás miatt rájutó embert. Azért ez nem rugós foci, hogy mindenkinek kötött posztja van, de persze tudom én, hogy nem Lahm elsődleges feladata ezeket megoldani.:) Evrához mit szólsz, most róla cikkeznek a Juve kapcsán.:)

calcio_di_rigore 2008.04.26. 16:18:57

"zambrotta "árulása"- sztem teljesen normális döntést hozott, mikor elment, minden normális ember ezt tette volna."


Players leave, the men remain.

Gergo10 2008.04.26. 16:47:38

ne gobbózzatok. köcsög dolog. forza juve.

Asidotus 2008.04.26. 16:50:54

Másodosztályban sokkal kisebb pénz van, meg Bl sincs. Az egy dolog, hogy nem sokan akarnak a B-ben játszani, de az erősen lecsökkent bevélek miatt meg kellett szabadulni néhány, jól megfizetett játékostól, lehetőleg úgy ,hogy sok pénz is kapjanak érte.
Ne felejtsük el, a szezonnak -17 ponttal vágott neki a Juventus, egyáltalán nem volt biztos a feljutás.
Kellett a pénz a klubnak.

Gabez 2008.04.26. 16:53:15

drani: Zambro egyszer lenyilatkozta, nem olyan régen, hogy őt elárulta a volt csapata. Az indokra nem emlékszem, igazából biztos, hogy a pénz van a háttérben - azaz a Barca többet kínált neki, mint amennyire ő klubhű.

Az is igaz, hogy ADP is csak akkor volt hajlandó focizni, amikor meghosszabították a szerződését. Addig nem. Szal hiába ő a legjobb (igen, jobb, mint Totti vagy akárki), azért nála is a pénz beszél...

Nem csoda, hogy azóta Jakinta már olyan mint a gömbhal - felfújta magát :)

Count Adyn 2008.04.26. 17:36:15

Ha jól emlékszem Del Piero azért vágta be a hisztit anno, mert csökkenteni akarták a fizetését szerződéshosszabításnál:) Nem kelett volna Tiagot meg Almiront venni, és nem a csapatkapitányon kellene azért spórolni. Nem hiszem hogy a pénz miatt akadt ki igazából, illetve úgy értve hogy szvsz inkább a büszkesége miatt nem ment bele a csökkentett fizuba, mint anyagi okokból. Persze ezt csak én látom igy, tőlle kéne megkérdezni.)

BruceWayne 2008.04.26. 18:02:58

zambrotta egy zsák fos volt 2 évig spanyolországban, aki megveszi annak csak gratulálni tudok, bár lehet olaszországban visszatér belé az ihlet....
Cordoba évekig fasza védő volt, aztán elkezdett nagyon sokat hibázni, de a pool meccs után megérezte a csapat a kiválását, "őszi" formáját tekintve kezdőbe lenne a helye, remélem nem úgy fog visszajönni a sérüléséből mint Materazzi

calcio_di_rigore 2008.04.26. 18:07:52

Egyrészt nyilván kellett a pénz, másrészt nem ártott egy egészséges megtisztulás sem a csapatban. Vieirával, Zlatannal vagy Emersonnal felesleges lett volna nekivágni a B-nek, mert csak a baj lett volna velük. Még Camoranesit és Trezt is helyre kellett pofozni egy kicsit a nyafogásból, és egyikük sem szakadt meg a B-ben. Cannavaróban és Zambrottában még bízott egy kicsit az ember, főleg miután előbbi első reakciója ez volt: "Még a C-ben is a Juventusnál maradok". Aztán persze Capello hívására hamar segget csinált a szájából. Zambrotta nem igérgetett, de ő sose volt hangoskodó, csak tette a dolgát, talán ezért is bízhattunk benne jobban. Buffon, Del Piero és Nedved akik végigrángatták az istrángot a B-ben is, így legenda lesz belőlük, míg Zambrotta pl. csak egy kiváló játékos marad. Van különbség.

mickeyknox 2008.04.26. 20:48:59

batigol egy foci isten volt..

drani 2008.04.26. 21:11:01

láttam játszani, lehet, hogy többet mint Te. És mégis túlzónak érzem a 3. helyet

Asidotus 2008.04.26. 21:54:37

Miért gondolják itt egyesek, hogy egy játékos klubváltásához semmi köze a klubjának? Hogy egy Juventus nem akarja eladni a drága játékosát, nehéz anyagi helyzetben? Mi alapján mondjátok ki, hogy XY áruló? Nem lehet, hogy a klubja adta el őt?

BruceWayne 2008.04.26. 22:05:57

egyszer a Lazio eladta a parmanák egyik meghatározó emberét, Sergio Conceicaot, hogy megkaphassák érte asszem Crespót(?), hát a pármás góljai után nem volt természetes a mosolya, és akkor még finoman fogalmaztam... nagyon komoly volt, rángatta a mezét, ordibált, mutogatott, dühöngött, mindent csinált csak a gólnak nem örült :-) ha jól emlékszem

BruceWayne 2008.04.26. 22:07:24

juve, milan, roma szurkolók ennek biztos örülnek:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=177901

Asidotus 2008.04.26. 22:42:28

meg a Barca szurkolók sem bánkódnak olyan nagyon, lásd én.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.26. 23:21:45

drani, azt nem hiszem, hisz akkor nem mondanál ilyen blődségeket.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.04.27. 00:02:06

Barzagli bizony-bizony rendet tenne középen! Nyugodt, tisztán játszó, fiatal és ne felejtse senki, világbajnok! Zambrotta jó lenne, kell a megbízhatóság! És ő is világbajnok!
Barzagli mellé pedig elkelne egy fordulékony, gyors társ, és Cordoba bizony ilyen. Vagy inkább Dragóner?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.27. 10:55:44

nera, az utóbbi két évbe a vébét is belszámítjuk, mert ott nagyon is jó volt. Egyébként Zambrotta épp szerdán játszotta legjobb meccsét a Barcában, szerintem ő volt a mezőny legjobbja. Az is tutti , hogy visszatérve Olaszországba a saját közegébe Zambrotta megint nagyon jól fog játszani.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.27. 11:00:05

drani, Batistuta majd tíz évig minden évben húsz gól körül rugdalt a Serie A-ban, ezért nem túlzás a harmadik helye, Totti viszont lehetne előrébb, mint a negyedik.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.27. 11:11:39

barzaglit sztem túlértékelik egy kicsit. de majd rámcáfol, mert valóban fiatal még. cordoba és közüle egyelőre simán a hentest választanám.

de tudod, mit calcio, evrában megegyeztünk! :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.27. 12:19:08

Nyugi popp ott is csak 3. lenne totti, mert Pippo, meg Del piero megelőzné. :))

Amugy meg csak az oldalsévban jelenik meg benito hozzászólása, itt nem. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.27. 12:30:53

GC, Del Pieron még elvitatkozgathatunk, de minden elismerésem ellenére Pippo Mio poros nyomába nem érhet az isteni Francesconak.

drani 2008.04.27. 12:48:38

Kedves Great Cornholio,
köszönöm építő jellegű, személyeskedő hozzámszólásodat, amiben fantasztikusan lehengerlő érvekkel szállsz vitába.
Kedves Popp, ne érts félre, egyik nagy kedvencem Batigol, én csak a helyezését kérdőjeleztem meg. Legalábbis nálam nem a 3. lett volna.
Nálam még Nesta biztos bekerült volna a top 15-be

Csörszike 2008.04.27. 12:57:38

szevasztok!

Batistuta 3. helyénél szerintem sokkal furcsább zizou 10. helye...én sokkal előrébb raknám. bár, ha a lisat azt kívánja tükrözni, h az olasz labdarúgásra, vagy inkább bajnokságra legnagyobb hatást gyakorló futballisták, úgy rendben van. de akkor batigol harmadik helye is, nagyjából. monnyuk Del Piero 3, batigol 4. ha viszont játéktudást nézünk, akkor mindenhol zizou a no.1, így ittis ő kellene legyen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.27. 13:50:01

drani, mivel nem mondtad, meg hova kiívánod tenni batigolt, így a hozzászólásodból az jött le, hogy azt se tudod ki. Vagy leglábbis nagyon félreérthető. Mivel nekem személyes kedvencem volt, így jó hogy vitába szállok érte. remélem nincs harag. :))

Még szerencse hogy nem kell róla szavazni. :D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.27. 13:54:25

popp 2008.04.27. 11:00:05
" Totti viszont lehetne előrébb, mint a negyedik. "

Great Cornholio 2008.04.27. 11:09:07
Mint a legtöbbet eleső játékos?

Great Cornholio 2008.04.27. 12:19:08
Nyugi popp ott is csak 3. lenne totti, mert Pippo, meg Del piero megelőzné. :))

Szóval így kellene értelmezni a hozzászólásaimat. :DDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.27. 15:02:02

Jaj, ne már megint Fülöp. :(
Remélem Popp nézed a meccset. :DD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.27. 15:26:37

Roma-torino 2-0, fülöp : Kisebb csoda lenne ha a Roma ledolgozná a hátrányt. :))
Meg kellett neki 4 perc mire észrevette, hogy Matri játszik a Cagliariban. :)

drdugo 2008.04.27. 15:29:10

Pippo is nagyon ott akar lenni az EB-n. :)
Az imént szerezte meg a vezetést a Livorno ellen. Kaká-Inzaghi sakkmatt, szép gól volt.
Amúgy a Sport TV miért nem a Juve - Laziot, vagy a Fio - Sampot adja?
Kb boritékolható, hogy az Inter egy középszar, langymeleg meccsen kb 2-0-ra megveri a Cagliarit....

Gabez 2008.04.27. 15:40:46

Fölüp majdnem elhányta magát az Inter góljánál...miért éppen őt kellett odatenni most, nem értem.

drdugo, szted miért nem? kapsz egy csokit, ha kitalálod ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.27. 15:44:36

Hát mondjuk ja, ez igaz, lehetett volna egy Juve - Lazio, de hát azt ki nézte volna . :P

Amugy meg Cambiasso meg úgy néz ki, mint Fester Adams, csak fiatalon és véknyan. :DD

drdugo 2008.04.27. 15:46:24

"miért éppen őt kellett odatenni most, nem értem."

miért éppen az Intert kell közvetíteni, mikor borítékolható volt mind a meccs kimenetele, mind pedig a színvonala is?

drani 2008.04.27. 15:58:07

Del Piero betette a 18.-at is.

Gabez 2008.04.27. 16:10:30

Azért, mert az Inter lesz a bajnok. A többiek futottak még. ;)

A kérdés, mikor.
Ha nyer a Roma, márpedig úgy néz ki, akkor a jövő héten Moratti biztos nem akar bajnokságot ünnepelni 60 ezer Milan szurkoló előtt. A Milannak viszont kell a pont, ezért borítékolható az x vagy esetleg a vereség is, mármint az Inter szempontjából - le fogják adni a meccset a pirosaknak, ez tuti, fogadhattok rá, Berlusconi és Moratti már ledumálta ezt. Aztán otthon a Siena-t lenyomják, és máris sokkal szebb lesz a kép az ünnepléshez. Íme a forgatókönyv...ebbe belerondíthat a Roma, ha kikap a jövő héten. ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.27. 16:11:44

fester adams, muhaha!

biztosan azért ezt a meccset választották, (bár a fio-samp biztosan jobb), mert arra számítottak, hogy itt lesz bajnok az inter. :)

inzaghi közben dupláz!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.27. 16:18:11

Tökjó volt Fülöp. Cag elvégzi a szabadot, a bíró lefújja les miatt ,erre kimmentátorunk, elkezdte boncolgatni, hogy gurult a labda a bíró visszarendelte a szabadot, esetleg nem onnan kellett elvégezni a szabadrúgást, miközben a képen lenget a partjelző, ill. az élőképen már Inter helyzet. :DD

drdugo 2008.04.27. 16:20:50

Pippo tripletta!
Mondom, hogy ott akar lenni az EB-n Sanyi mellett : D

Count Adyn 2008.04.27. 16:21:39

Azért mindenhol repkednek a gólok mi meg nézhetjük az Inter szokásos 1-0 ás szenvedését:D

drani 2008.04.27. 16:24:24

És talán a szerkesztő arra számított, hogy a Roma kikap a Torinotól?
Szerintem is le van dumálva a milánói derbi. Ha szerencséjük van, hozhatnak a Fio-n 3 pontot ma.
Egyértelmű, hogy a Juve-Lazio meccset kellett volna adni

drani 2008.04.27. 16:24:57

és igen! fordított a Reggina!!

Count Adyn 2008.04.27. 16:29:06

Az semmi de holnap 2x ismétlik a mai Inter meccset, a többi meg levan szarva:D

drani 2008.04.27. 17:00:25

kedves benito, gratulálok az inter-cagliari, reggina-parma, de különösen a fio-samp tippekhez!

calcio_di_rigore 2008.04.27. 17:52:27

"a jövő héten Moratti biztos nem akar bajnokságot ünnepelni 60 ezer Milan szurkoló előtt."


Ne viccelj már... Ennél szebbet Inter-szurkoló el se tudna képzelni szerintem.

madbalee 2008.04.27. 17:59:44

di_rigore:
1 Milan szurkoló pedig azt, hogy ettől fosztják meg az intert

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.27. 18:00:42

kedves drani, köszönöm szépen.
tiszta mázli a telitalálat, semmi más, egyébként.

calcio_di_rigore 2008.04.27. 18:51:54

Ez is igaz, de csak félig, mert az Inter akkor is bajnok lesz ha jövőhéten kikap. Viszont ha nyernek, egyszerre bajnokok, és (valószínűleg) ütik el a Milant a Bl-től, ráadásul mindezt a 60 ezer milanista előtt, de mégis otthon.
Szóval biztos jó meccs lesz, lehet a Siena-Juve közben majd bele-belenézek én is.:)

drani 2008.04.27. 22:27:47

hát én nagyon szeretném, hogy a Milan elkapja a 4. helyet, és jövőre is induljanak a BL-ben. Drukkolok nekik, noha a Fiorentina is szimpatikus.

BruceWayne 2008.04.27. 22:36:02

"Lehet a Siena-Juve közben majd bele-belenézek én is"' na neee :-D

amúgy Pippo kb 6-8 forduló alatt akarja behozni az egész éves elmaradt termést? kemény...

benito: ezt már a meccsek előtt megakartam említeni:
Udinese – Catania 0-0
A hazaiak a múlt heti vereséggel kiszálltak az összes lényegi kérdésért folyó versenyből
????
a forduló előtt 4-el voltak a samp mögött és boritékolható volt hogy a samp pontokat veszít ma, majd meccsel még a roma-palermo-juve hármassal.... igaz az udinese sorsolása se gyenge empoli-cagliari-milan, de azért 4 fordulóval a vége előtt leírni ezt a párharcot hiba volt

BruceWayne 2008.04.27. 22:40:54

kemény lesz ez a 3 forduló, csóri Fiorentina megérdemelné a BL-t....
mondjuk hülyén hangzik, de az Internek az lenne az érdeke hogy a Milan bejusson a Bl-be, de azért csak nem veretjük meg magunkat....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.28. 08:08:30

Érdeke??? Úgy el kéne verni őket, hogy az Intertotóba se tudjanak indulni. :D

mickeyknox 2008.04.28. 08:20:15

kicsit sajnálom a fio-t. jó lenne már valami új arcot látni a bl-ben.
reggina meg fordított! még catania, empoli, cagliari.. meglesz az!

Count Adyn 2008.04.28. 09:13:17

A fionak simén kell tudni hoznia a hátralévő meccseit, a többiekre viszont nagyon kemény sorozat vár, papíron nem csuszhatnak le a 4.ik helyről. De majd kiderül:)

Count Adyn 2008.04.28. 09:15:57

Fiorentina: Cagliari, Parma, Torino
Milan: Inter, Napoli, Udinese
Sampdoria:Roma,Palermo, Juventus
Udinese:Empoli, Cagliari, Milan

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 13:20:00

"Ha nyer a Roma, márpedig úgy néz ki, akkor a jövő héten Moratti biztos nem akar bajnokságot ünnepelni 60 ezer Milan szurkoló előtt. A Milannak viszont kell a pont, ezért borítékolható az x vagy esetleg a vereség is..." - gabez, ez aztán gyönyörű, már előre gyártod az ideológiát az " ha nem fújja be tizit, akkor is vágtunk volna kettőt" Intered esetleges derby vesztésére. Szerintem az Inter megakarja verni a Milant és azért fog kikapni, mert gyengébb formában van pirosfeketéknél.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.28. 13:31:47

Amugy is mind1, mert a Samp behúzza otthon a 3 pontot.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.28. 13:56:48

GC, maximum a Juventus elleni utolsó fordulóban, mert jövőhéten beleszaladnak a zakóba, abban biztos lehetsz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.28. 14:12:58

"mert jövőhéten beleszaladnak a zakóba, abban biztos lehetsz."

Ebben biztos is vagyok. ;))
süti beállítások módosítása