Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Fent és lent is folytatódik a fogócska

2008.04.14. 00:30 _benito

Egy hely kelt csak el a dobogón, ez azonban a legkisebb jelentőséggel bíró harmadik, az első helyért folytatódik a bolond kergetőzés, melyben tartja a lépést egymással a két, egyaránt fontos rangadót nyerő élcsapat. Az Inter az első félidőben még nem tudott kifogni a csapatát meccsben tartó bravúrkapuson, majd a másodikban igazából meglehetősen simán felőrölte a Fiorentinát, miközben a Roma hektikus, hisztizéssel sűrűn tarkított meccsen tudta elhozni mindhárom pontot a Friuliból, méghozzá úgy, hogy az Udinese szerezte meg a vezetést. A Milan nem tud annyiszor pofára esni, hogy ne maradjon versenyben, melyért most éppen hálától reszkető hangon a Regginának kell köszönetet rebegnie, amiért volt szíves meglékelni a Sampdoria Bl-álmait (jövő héten egyébként Milan-Reggina). A sokáig reménytelenül kiesőnek tűnő Livorno téli feltámadása után kipukkadt, mint egy nagy vörös koton, az ezúttal őket verő Cagliarira pedig elfogytak a jelzők, hiszen az általunk már hónapok óta temetett szardíniaiak immár nem állnak kiesőhelyen. Aki a szadista izgalmakra gerjed, és nem érdekli a scudettóért folyó elkeseredett harc, az minden bizonnyal örömmel értesül róla, hogy az utolsó hét helyezettet mindössze öt pont választja el egymástól.

A forduló rangadójáról élő közvetítésünkben is megemlékeztünk, ezért most csak néhány olyan gondolatot fogalmaznánk meg, melyek ott nem kaphattak helyet – méghozzá azért nem, mert nem volt időnk okoskodni, olyan eseménydús, lüktetően izgalmas meccset játszott egymással a Serie A két zászlóshajója. Mielőtt azonban leborulnánk a csapatok előtt, jegyezzük meg gyorsan, hogy bár szurkolói szemmel valóban látványos volt, ami a pályán történt, a napnál világosabban kiderült az is, hogy mindkét védelem kuka. A Rossoneri még  mentegetőzhet azzal, hogy a komplett hátsó kezdősora hiányzott (önámítás volna, lássuk be), a Juvének azonban még ennyi sem adatott meg, hiszen Zebina és Grygera közül igazából az egyik 19, a másik meg… tizennyolc (nálunk a cseh vezet). Támadókkal viszont nem állnak rosszul, igaz ez még akkor is, ha például Trezeguet nem klasszisának megfelelően teljesít újabban, a Milanból pedig hiányzik egy klasszis és egy nemsokára klasszissá érő brazil csatár. Ott vannak viszont az öregek! Del Piero játéka könnyeket csal az egyszeri Gobbo szemébe, Pippo pedig ismét bizonyította, hogy ha a mezőnyben röhejesen fest is, a tizenhatoson belülre érkezve megfiatalodik, kivirágzik, és a segge partján kinövő furunkulussal is képes gólt szerezni. Ha kell, mindjárt kettőt. A Juventus ezzel a győzelemmel (és a Fiorentina újabban mutatott csapnivaló idegenbeli teljesítményével), hacsak nem kezdenek el tizenegyesek potyogni az égből, valószínűleg bebiztosította helyét a dobogó legalsó fokán, ami beszállókártya a jövő évi Bl-sorozatban is, a Milanra viszont fogvicsorgató küzdelem vár a hátralevő öt fordulóban. (Egy furcsaság, ha szabad: a Juventus a rangadóira igen felfújta idén az arcát, hiszen az Inter-Milan-Roma hármas ellen egyaránt 4 pontot szerzett az idény során – azaz veretlen maradt, miközben pont attól a Fiorentinától sikerült kikapnia otthon, melyet a többiek rendesen helyre tettek.)Juventus-Milan 3-2

Ennyi hisztit, mint amennyit a Roma bemutatott Udinében, egy raj menstruáló Take That rajongó sem tudott volna egykönnyen elővezetni. De ha ez kellett a győzelemhez, ám legyen, hiszen ez az, amit nem kell megmagyarázni, különösen akkor nem, ha kétgólos, idegenben születik, és nem is egy alsóházi ellenféllel szemben, hanem a harcias Udinese ellen. Lefogadjuk, a Farkasok szurkolói egy emberként legyintettek meccsre, scudettóra, álmokra, amikor a hazaiak vezető gólja után a kamera nem a repülőző Di Natalét követte, hanem az egymással pörlekedő Doni-Panucci párost mutatta – ráadásul kegyetlenül sokáig, így láthattuk, ahogy a szolid egymásra mutogatás kakaskodássá nőtte ki magát a kisebbet hibázó kapus és a nagyobbat bakizó védő között. Ehhez jött még Totti, akiből a leadott nagy mennyiségű rinyálás mellett bizony csak itt-ott tört elő a zseni, kész szerencséje csapatának, hogy van egy De Rossijuk, aki ugyan legtöbb távoli lövésével a kandelábereket vette célba, de a középpályán ismét maradandót alkotott – sőt, többet tett ennél. Giuly Pizzaro gyönyörű passza után Vucinic egyenlített, majd bő öt perccel később egy kósza labdára érkezett DDR, ám (bár mi tartottunk tőle, hogy így tesz) végül nem rúgta csukott szemmel seggbe a labdát, hanem remek helyzetfelismeréssel letette Taddeinek, aki ugyan majdnem elcseszte, de a befejezésnél előtört belőle a mélyen gyökerező brazil és a léc alá emelt. A végén Giuly nyugtatta meg végleg csapatát, a Roma ezzel letudta hátralévő meccsei közül az egyik nehéznek mondhatót (a Sampdoria elleni genovai meccs nagyban függ attól, mit művel addig a Blucerchiati, és hogy Cassano tud-e aznap reggel egészségeset kaksizni), és igazából már csak annyi dolga van, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel motiválja az Inter soros ellenfeleit – úgy tudjuk, Olaszországban nem divat a spanyoloknál nagy sikerrel alkalmazott pénzes-bőröndök küldözgetése. És azért biztos, ami biztos, nem lenne rossz szétcincálni a Copa Italia elődöntőjében a Cataniát, mert igen jól mutat a trikoloros pajzs a bordó mezen – főleg úgy, ha esetleg a Lazio ellen lehet megküzdeni érte. (Udinese-Roma 1-3)

Szerencsére Freynek nem szépnek kell lennie, elég, ha ügyes. Az meg megvan, ezzel a barkóval meg számoljon el a csajának, minket jobban érdekel, hogy úgy röpköd a ketrec előtt, mintha pontosan tudná, melyik közelről és erősen meglőtt/fejelt labda hova érkezik. (Cruz fejesénél elénk villant egy svédek elleni válogatott meccs, ahol Király tolt a léc fölé egy hasonlót.) De a francia kapus sem bizonyult elégnek, hacsak ahhoz nem, hogy a lilák megússzák a megalázó vereséget az Inter vendégeként, merthogy, kérem szépen, úgy látjuk, a Nerazzuri hosszú heteken át tartó kóválygás után ismét remek sportolókból álló társulatra kezd emlékeztetni. Mancio vállalt némi kockázatot a Balotelli-Cruz kettőssel, de gyorsan bebizonyosodott, hogy a Fiorentina csak két játékossal érkezett az egyébként sem sok sikerrel kecsegtető milánói túrára: az említett Frey mellett egy szál Mutut hoztak magukkal. Így tulajdonképpen gólzáporos gálával is megörvendeztethették volna az utóbbi időben igencsak szenvedésre kárhoztatott szurkolóikat, de a kapus ezt a tervüket meghiúsította – többre azonban nem futotta, a második félidőben Cambiasso és Balotelli öt perc alatt döntésre vitte a dolgot. A fufus csatárgyerkőccel kapcsolatban szeretnénk hangot adni bámulatunknak, hiszen tizenhét évesen mi magunk már attól is zavarba jöttünk, ha két kapocs volt a melltartón, ez a srác meg olyan nyugodtan passzolgatja el a ziccereit a kapusok mellett, mintha már akkor ezt csinálta volna, amikor kombinében nyomták a csajok. Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy szerintünk kusmus van a korát illetően (legutóbb meg lettünk gyanúsítva, ami fájt!), csak ámulunk-bámulunk, hogy valakinek ilyen fiatalon ilyen ügyes lába és ekkora bazi nagy arca van. Az egész Internek van is mire, egyébként, az Atalanta elleni meccs után ismét megmutatták, hogy nyomás alatt is remekül működik a gépezet, hiszen múlt héten is hasonló volt a helyzet: a Roma lépett pályára előbb, és győzelmével időlegesen egy pontra feljött mögéjük. Egyébként azon a héten, amikor a Roma Genovában vizitál, az Inter a San Siróban lép pályára – méghozzá az addigra vagy végleg kivérző, vagy utolsó esélyeinek egyikébe kapaszkodó Milan vendégeként. (Inter-Fiorentina 2-0)

Volt ám egy rendes derbi is, méghozzá Szicílián, ahol bizony komolyan veszik az ilyesmit. Maga a meccs nem mondhatnánk, hogy kifejezett hazai fölényt hozott volna, sőt, a Cataniának is megvoltak a lehetőségei, hogy idén másodszor is legyőzze a rózsaszíneket – ami jól tudjuk, adott esetben többet számít, mint akár a táblázaton elfoglalt pozíció. Amauri azonban most kevésbé tűnt félelmetesnek (a világ legnagyobb hibája lenne rá elkótyavetyélni Giovincót), sőt, csak Spinesi nagylelkűségén múlt, hogy nem szerzett vezetést a vendégcsapat. Aztán elérkeztünk a hajrához, és színre lépett a minimozsár, Miccoli, aki sebészi pontossággal elvégzett szabadrúgásával megnyerte a meccset a Palermónak. A hazaiaknak ezzel véget is ért a szezon, a Cataniának viszont csak most kezdődik, hiszen elődöntőt játszanak a kupában, utána pedig megkísérelnek bennmaradni úgy, hogy az utolsó két meccsüket a Juve és a Roma ellen játsszák. (Palermo-Catania 1-0)
A pompázatosan hasító Sampdoria élén tért vissza korábbi sikerei színhelyére Mazzari, de a reggio calabriai kirándulás kellemetlen élményként ért véget. Nem elég, hogy a Reggina teljesen megérdemelten megverte csapatát, de megsérült az egyébként remek szezont futó kapusa, Castellazzi is. Nem mintha eddig sok jóval bíztattuk volna a Doria híveit, ami a bajnokok ligáját illeti, de azért az túlzás a sorstól, amit most kapnak: Udinese, Fiorentina, Roma, Palermo, Juventus. Lehet javítani! Regginában sem könnyű az élet, hiszen a győzelem ellenére kiesők, de ők legalább az alsóházzal is meccselnek a végén. (Reggina-Sampdoria 1-0)
A föld mégis gömbölyű, a gyalogkakukk mindig meglép szegény prérifarkas elől (pedig mi mindig neki drukkolunk), a Napoli – és vele együtt az Atalanta - pedig visszatért ahhoz, amit várunk tőlük: otthon nyerünk, idegenben jöhet a gyufa. Hogy teljes legyen a kép, a gólszerzők Hamsik és Lavezzi voltak, Doni nélkül pedig változatlanul képtelen nyerni a bergamói banda. Egy gondolat erejéig visszatérve a gólszerzőkre: a Napoli már nem eshet ki, így egyetlen célja marad idénre: meg kell tartaniuk értékeiket. Nem lesz könnyű… (Napoli-Atalanta 2-0)

Empoliban a korábban már említett Giovinco szerénytelen góllal tartotta életben csapata szerény A-ligás reményeit, melyek elsősorban azért szerények, mert kit akarnak megverni, ha a sorstársnak számító Parmát sem tudják, ráadásul hazai pályán?! A hátralévő meccseik pedig mind hasonlóak, végigtarolják az egész alsóházat, úgyhogy muszáj lenne eredményeket produkálni. Ezzel szemben a Parma most néhány unatkozó középcsapattal ütközik meg, itt kell megszerezni a pontokat, mert a Fiorentina és Inter ellen zárják a szezont. (Empoli-Parma 1-1)
A Livorno hiába szerzett vezetést már a 2. percben, a csapatával együtt berzerker-üzemmódba kapcsoló Acquafresca duplájával végül könnyen lehet, hogy a Cagliari számára jövőre is A-ligás tagságot szavatoló győzelmet aratott idegenben. A hazaiak immár a legrosszabb hazai mutatóval állnak, nagyobb baj, hogy a táblázat utolsó helyén, és mivel a télen valahol elveszett Tavano góllövő csukája, nem jósolunk happy endet toszkánában. Az Isolani ezzel szemben minden szimpátiánkat bírja, a mostani magabiztosságukat látva meg is lesz nekik! (Livorno-Cagliari 1-2)

Bár Mutarelli életerős löketével előnybe került a Lazio, a Siena végül a Ballotta-apót helyettesítő Muslera kacagtató potyájával kiegyenlített a hajrában, és újabb ponttal távolodott el a kiesőzónától. A Laziónak is tökmindegy már, bár biztos jobban szerettek volna nyerni, de így legalább még feltüzeltebb állapotban vághatnak neki az Inter elleni szezon-megmentőnek. (Lazio-Siena 1-1)
A Torino pont olyan reménytelenné feslett az év végére, mint amilyen tavaly volt, és ha nem vigyáz, még a végén bajba is kerülhet. Most éppen a Genoa koncolta fel őket nagy szigorral, Borriello ismét gólt szerzett (19-nél jár), és nem tudjuk, mi a terve a jövőre nézve, de olasz gólkirályként egy Genoában senyvedni nem egy nagy perspektíva, márpedig a Milannál olyan nevekkel dobálóznak újabban, hogy ihaj. (Genoa-Torino 3-0)

Nem csak az első osztályban, hanem a Serie B-ben is a rangadók hétvégéjét bonyolították le. A csúcsrangadón a Chievo hazai pályán 1-1-re végzett a Bolognával, így megtartotta kétpontos előnyét ellenfelével szemben, az Albinoleffe viszont kikapott otthon a Bresciától (melyben egyik magyar sem játszott), és így a Modenában nyerő Lecce megelőzte. A Grosetto nem küldte pályára Filkort, nyilván ki is kapott otthon a Triestinától, és az Avellino sem tanult korábbi hibájából: Kenő nélkül ezúttal is vereség lett a vége.

60 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr11424465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.14. 02:21:50

"Giuly gyönyörű passza után Vucinic egyenlített" - a passz valóban gyönyörű volt, de nem a franciát dicséri, hanem a chilei Pizarrot (igaz mindakettőt cselkirálynak hívják a háta mögött és épphogy túlnőttek a 160 centin), akinek ez volt éppen a tizedik asszisztja, amivel szinte első a Serie A idei szezonjában. És ha már Pizarronál tartunk nem árt elmondani róla , hogy játéka még Roma szurkolókat is megosztja, mert egy kicsit jobban szereti a labdát kelleténél. Ma is bemutatott egy-két hajmeresztő cselt a saját tizehatosunk táján, de gól előttihez hasonló passzokra bízvást számíthatunk tőle.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.14. 08:23:23

köszi, lehet, hogy akkor még pályán sem volt, csak arra emlékeztem, hogy kicsi

arra gondolsz, amikor a saját tizenhatosán belül hasraesett a labdában? :)

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.04.14. 08:23:56

Hosszú hónapok óta végre játszani láttam a csapatpm! :)

SuperMario (Balotelli) meg nagyon magára talált, meccsről meccsre egyre jobb. Csinált pár olyan cselt, hogy huhuj... és ami a legjobb, legalább nem egy EmózióneBrazilian.

Forza Inter!

Weah_ 2008.04.14. 08:28:45

gyerekek!!!! azé' a Juve - Milan meccsen egy firenzei bíró... nem veszélyes ez??? (hogy a sportszerűségről ne is szóljak...)

giacinto 2008.04.14. 09:27:50

és az miért baj a milannak ha firenzei volt a meccs bírója? tudtommal a fio és a juve nem esznek egymás tenyeréből... ja hogy jobb lett volna vmi milánói bíró.

az Inter hátralévő ellenfelei: Torino, Cagliari, Milan, Siena, Parma.

akárhogy számolom ennek minimum 13 pontnak kell lenni és az tudjuk mit jelent...

Romanista 2008.04.14. 09:44:37

a Juve-Milanon a firenzei byró a legtutibb mert valszeg mindenkit gyűlöl a pályán.

asszem Fülöp azt találta volt mondani hogy Boriello a Romáé Gourcuffel (spellingért bocs ha nem korrekt) amennyiben nem kötnek szerződést Sorossal. hát én azt mondom ha egy Boriello korú,tehetségű és formátumú játékos jön akkor Mancini menjen a Poolba szépen.

Pizarro pedig mindkét tizenhatos előtt veszélyes; valamit valamiért.
És hogy az Interről is szóljak, csak abban bízhatunk hogy ők nagyon elhiszik hogy kész a bajnokság. akkor talán.

Count Adyn 2008.04.14. 09:47:05

Cicinho-csel beadta azért:) Seggreesés után felpattan és viszi másfele a labdát:DDD

mickeyknox 2008.04.14. 11:05:25

julio cesar is fogott a végén, mint a friss festék...
balotelli meg valószínűleg kapott némi hormonkezelést, meg egy erős pimaszságkúrát. különösen a múlt heti gólja volt végtelenül pimasz.

Nedved11 2008.04.14. 11:07:30

Egész milánót megsirattuk(kivéve a milánói Juvésokat)...mennyei érzés.

ASRM 2008.04.14. 11:13:26

Ez a Salihamidzic egyértelműen a Scorsese filmek Joe Pesci-je. Zsebterminátor.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.14. 11:23:17

mickey, de azért Mátrix és Ibra jótékony nevelőmunkája is meglátszik a kis Balo-n, mert hihetetlen ön- és közveszélyes mozdulatokra is képes.

mickeyknox 2008.04.14. 11:50:48

popp:
a szteroidok közismert hatása ez :-). de nem vonom kétségbe matrix és ibra esetleges személyiségfejlesztő tréningjét sem...

BruceWayne 2008.04.14. 12:31:54

na azért az afrikai származású játékosok úgymond atletikussságával eddig is tisztában voltunk, nem olyan nagy újdonság ez.

számolgatás nagyon beindult, akkor már én is: az Internek 5 meccsen 3 győzelem és 2 döntetlen elég (feltéve ha a Roma 5-öt nyer, de csak megbotlik)?

BruceWayne 2008.04.14. 12:34:02

más: ezt írta benito:
"valószínűleg bebiztosította helyét a dobogó legalsó fokán, ami beszállókártya a jövő évi Bl-sorozatban"

a selejtező átalakítása már a 08-09-es szezonnal megkezdődik? pár hónapja már volt szó a lebonyolítási rendszerről de most így hirtelen nem tiszta, akkor most hány csapat selejtez és hány jut be egyből?

drdugo 2008.04.14. 14:42:48

Balotelliről:

Az afrikai játékosok rendszeresen sunyiskodnak az életkorukkal. Annak idején pl. Rashid Yekininek és Jay-jay Okochának is volt balhéja, hogy állitólag 3 évvel idősebb, mint ami az útlevelében, személyijében ven. Akkor írták sok helyen, hogy a kameruni, nigériai, stb... játékosok gyakran csalnak ezzel.
Vagy pl Martinsnál is felmerült ez, ha jól emlékszem.
Sztem Balotelli is minimum 22 éves. Eleve homályos a srác előélete, simán trükközhettek a születési dátumával.
Amúgy meg tényleg túl nagy az arca, ahhoz képest, hogy még semmit se tett le az asztalra, és vadparaszt módjára játszik. Roma ellen is 5 perc alatt brutálisan belement De Rossiba, meg talán Pizarroba, és még neki állt feljebb.
Napoli ellen szintén volt nem egy ámokfutása.
Most Fio ellen is Gamberinire felemelt lábbal ment rá, ha Gamberini kicsit lejjebb tartja a fejét kb. lerugta volna neki, ehhez képest Gamberini kapott sárgát.

Alexxxx 2008.04.14. 15:24:54

A Parmának azért szerdán még a Juve is hátravan.
Balotelli meg,Seedorffal karöltve a Serie A 2 legunszimpatikusabb játékosa,pedig azért játszik itt egy Cordoba,Samuel,meg satöbbi,más csapatokból is.Kéretik senkinek nem magára(kedvenc csapatára) venni.

Klárensz 2008.04.14. 15:34:54

Seedorf miért unszimpatikus?

mickeyknox 2008.04.14. 15:45:12

ja, seedorfot én sem értem.

kidrock 2008.04.14. 15:53:32

Na, a calcio.hu-n meg most azt írják,h még az Inter sem tett le Ronaldinhóról,bírnám ha megint egymásnak tenne keresztbe a Milan meg az Inter,mint Suazo esetében.Aminek ráadásul semmi értelme nem volt,Suazo nem is játszik az Interben,a Milanban viszont kezdőember lehetett volna.Ronaldinho meg pont inkább az Interhez passzolna,mint a Milanhoz.Ki tudja,az újságíróknak biztos lesz még témájuk egy ideig.

Weah_ 2008.04.14. 16:02:43

See unszimpi? sztem ezzel egyedül vagy.

rexford 2008.04.14. 16:40:32

Azért annyira nem sunyiskodhatott Balotelli, mert Olaszországban született, és ott az anyakönyvezésekor vagy az örökbefogadásakor (3 éves korában) feltűnt volna, hogy 5 éves és nem 0, vagy 8 éves és nem 3.

nalazo 2008.04.14. 16:42:01

Drdugo! Te láttad az Inter meccsét Napoli-ban? Hol és hogyan?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.14. 16:51:58

Alexxx, mondhattál volna Ibrahimovicsot, Materazzit, Di Caniot (mondjuk már visszavonult a rohadék), de Seedorfot, miért?

ASRM 2008.04.14. 16:53:44

Seedorf nagyjából az egyetlen szerethető holland játékos. Már amennyre holland.

Asidotus 2008.04.14. 16:55:39

Védjük meg Seedorfot! Neki csak egy hibája van, a Milant választotta a Juventus helyett :)

drdugo 2008.04.14. 17:38:35

"Drdugo! Te láttad az Inter meccsét Napoli-ban? Hol és hogyan?"

Sopcasttal néztem.

drdugo 2008.04.14. 17:40:56

Seedorffal pedig mi a baj?
Az egyik legintelligensebb játékos a serie A-ban. Hat nyelven beszél, soha nem volt semmi balhéja, minden ellenféllel jóban van.

Romanista 2008.04.14. 18:20:18

Seedorf unszimpatikus? ez azért kicsit waóów

calcio_di_rigore 2008.04.14. 18:57:59

Olyan hogy unszimpatikus nincs. Antipatikus van. Seedorf vajon akkor is szimpi volt, amikor nem volt hajlandó fekete karszalagot felvenni Sandri halálakor, mondván nem ismerte? Persze, nem ismerte, végülis belőlük él és keresi az eurómilliókat. Hadd ne mondjam hova menjen az ilyen nagyképű büdös tahó, már elnézést.

Alexxxx 2008.04.14. 19:18:47

huh,látom nagy az egyetértés :)
egyszerűen nem bírom a hollandot,viselkedése,sítlusa miatt.egyszerűen ugy látom hogy iszonyat nagyképű,mutogat,magyaráz mindig..nyilatkozatai meg ehh :D
Ma például: "rondaldinho jöhet DE A 10ES SZÁM AZ ENYÉM SENKI MÁSÉ"...
aztán itt van amit calcio_di_rigore említett...
popp: a satöbbi alatt ott volt pl a sasorrú bosnyák is. :D

giacinto 2008.04.14. 20:59:17

Kewell mint Nedved-utód? :)) LOL

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.14. 21:03:10

Kewell a leedsi időszaka óta nem játszott végig öt meccset zsinórban sérülés nélkül, de sok szerencsét hozzá a Juvénak!

drdugo 2008.04.14. 21:33:00

calcio di rigore:

Rosszul emlékszel. Seedorf nem mondott olyat, amiről te beszélsz. Azt mondta azért nem vette fel, mert akkor még nem is lehetett tudni pontosan, hogy mi történt.
Amúgy meg nem csodálom, ha nem szereti a Lazio szurkolókat, gondolom kapott tőlük már rendesen rasszista bekiabálásokbol. : D

AndrásPéter7 2008.04.14. 21:40:35

nyilatkozatai meg ehh :D
Ma például: "rondaldinho jöhet DE A 10ES SZÁM AZ ENYÉM SENKI MÁSÉ"...

Hát a helyében én is ezt mondtam volna!
azért annyit adott a Milannak hogy megérdemelje!
Na meg aztán lehet nagyképű(már amennyire az,sztem nem)4BL címmel a tarsolyban,meg azzal a játékinteligenciával és tudással ami neki van....

calcio_di_rigore 2008.04.14. 21:53:11

Persze, mindenki tudta csak ő nem... Mi hiányzott neki? Boncolási jegyzőkönyv? Olvass akkori gazzettát, leírták mit mondott. Nem ismertem az áldozatot, nem veszek rész egy idegen ember gyászolásában, ez nem tartozik a focihoz stb.

halareaal 2008.04.14. 21:57:38

és az, amikor Seedorf a szuperkupa döntőben 5 percig pepecselt, h levegye a mezét mikor lecserélték, és körbemutogatta Puerta nevét? pedig sztem őt se ismerte.
Seedorf nagy sportember, én főleg azért tisztelem, mert 4 BL-cím után is motivált (amelyeket ráadásul 3 csapattal szerzett), miután érthetetlen okokból kihagyták a válogatottból 30 vhány évesen se teher neki visszamenni stb..

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.14. 22:13:18

seedorf az egyik legintelligensebb labdarugo a mai futballpalyakon. emberileg se hinnem,h sok gond lenne vele. eddigi palyafutasa soran mindossze egyszer allitottak ki. talan tavalyelott. nem hinnem,h ezt mondta vna,de ha mondta,akkor is igaza van. kevesen tettek annyit a milanert,mint o. igazi profi,fantasztikus technika es taktikai erzek. o a jatekintelligencia iskolapeldaja. (az is hulye duma,h az egyetlen szimpatikus holland focista. csak a mostani valogatottbol: vds,melchiot,van der vaart,van persie, babel,drenthe,stb. - ok miert ellenszenvesek? v mittomen pl. kuijt,aki focizni ugyan nem tud,de ellenszenvesnek nem neveznem.)

halareaal 2008.04.14. 22:13:33

az meg vhol télleg fura, h lassan már minden csapat minden meccsen fekete karszalaggal fut ki a pályára. persze minden haláleset nagyon sajnálatos, de nem kéne komplett csapatokat gyászba öltöztetni minden hasonló esetnél.

calcio_di_rigore 2008.04.14. 23:33:23

Így van, hiszen megteheti. Így is milliárdos marad, ezrek példaképe, skandálják a nevét a stadionban, mi változik ha magasról szarik a több ezer kilómétert miattuk utazó szurkolókra, akik nélkül egy libalegelőn futkározhatna fapapucsban? Semmi. A modern popcornfutball pozitív üzenete marad. A tapsikoló bábuk bálványa. Maximum néhányezren elkönyvelik őt egy gerinctelen féregnek, dehát... piha. Lepereg.

LevyASR 2008.04.15. 10:09:31

"Lefogadjuk, a Farkasok szurkolói egy emberként legyintettek meccsre, scudettóra, álmokra, ..."
Hát nem, ott voltam, még nagyobb volt a buzdítás, és a játékosokon is érezhető volt, hogy ez a meccs még közel sem lefutott! S lőn ! :D

"És azért biztos, ami biztos, nem lenne rossz szétcincálni a Copa Italia elődöntőjében a Cataniát, mert igen jól mutat a trikoloros pajzs a bordó mezen.."
Ezt szinte megkönnyeztem ;)
És ha "véletlenül" nem az Inter lenne az ellenfél, az lenne csak a fini ;P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.15. 10:20:56

Igazad van Levy és a merdaval van némi elszámolni valónk az idei évet illetően. Egy Roma-Lazio döntőben még az is szép volna, hogy idéntől egy meccses a kupadöntő és mit ad isten, épp az Olimpicoban lesz.

Romanista 2008.04.15. 10:39:30

Roma-Lazio döntő lesz és kész.

és ha azt hozzuk akkor már megkoronázzuk a szezont.

Levy, te mákos milyen volt ott lenni? kemény magban voltál??

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.15. 11:51:00

És miylen izgalmas lesz az Olimpicoban, egy Inter - Catania!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.15. 11:55:41

GC, ezt persze te sem gondolod komolyan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.15. 12:01:53

Csak annyira komoly, mint a Roma- Lazio. Kétesélyes döntőbe jutás, csak a Roma-Inter és Lazio-Catania párosításnál lenne.

LevyASR 2008.04.15. 12:11:51

Romanista!
A mag mellett, mondhatni a magházban :D

Király volt, szeretek Udinebe menni, jó meccsek, Ferrari fejesgól, előtte 1 - 4 , most ugye 1-3, jó kis meccsek szoktak lenni...
És még ha Taddei egy kicsit kisebbet dob, a meze is az enym lett volna... :( :D

Gabez 2008.04.15. 18:03:13

Vettem a hétvégén egy bögrét a Meazzában, majd iszom egyet az egészségetekre, kedves végletekig frusztrált Roma, Juve és Milan drukkerek ;)

A lilák jól nyomták, de a Nerazzuri tudta, hogy személyesen jelen vagyok, így nagyon összekapták magukat - mostantól 18 pont lesz a termés! (vagy nem :P)

Balotelli srácot meg nem bántani, akkor talán nem lesz olyan nagyarc, mint 'hisztisnyafisprimadonna" Totti vagy "fölérúgomszúrósannézek" DDR.

Del Pierot a válogatottba!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.15. 18:07:47

Gabez, hogy jött ki az öt meccsből a tizennyolc pont? Az még az őszi Internek is nehezen jönne össze. Szerintem egyébként te vagy végletekig frusztrált, hogy még mindig nincs meg biztosan a bajnoki cím.

BruceWayne 2008.04.15. 18:15:19

Gabez egy 'Inter! 100 anni di emozioni" könyvre miért nem ruháztál be?

giacinto 2008.04.15. 18:15:48

hát végülis tavaly már ekkor biztos volt....
de hát az egy gyengébb Roma volt, az idei már egészen ügyes.

nyáron érkezik Vargas és Borriello?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.15. 18:21:22

giacinto, mármint a Romába? Szó van róluk, de sok más játékosról is, például Cresporól. De ha jön Soros, akkor még nagyobb neveket is szakajthatunk, de akkor Boriellot nem adják oda a tetű Berlusconiék. Egyébként megint I. Törvényhozó Silvio lett a miniszterelnök, úgyhogy attól tartok megint a Milan évei következnek.

Gabez 2008.04.15. 18:32:28

popp: kíváncsi voltam, figyelsz-e :P
Már ősszel eldőlt ez a bajnokság, egyes elméletek szerint még előbb, már nyáron. ;)

Nerazzuri: és akkor legközelebb mit veszek? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.15. 18:52:42

Én azért még a Milan meccs előtt még nem húteném a pezsgőt a helyetekben, bár valszeg tiétek lesz a Scudetto, de az is szép, hogy kétségessé tettük.

BruceWayne 2008.04.16. 11:41:29

na örülhettek, donadoni felhívta del pierot hogy számít rá.

giacinto 2008.04.16. 12:12:06

na azt kétlem h Soros 2 kézzel tolná bele a pénzt a Romába. nem mindenki Abramovics. ott a példa Liverpoolban. mennyit akar adni Soros a Romáért? 200-at meg a 363 millió adósságot? mennyi is a Roma éves bevétele? vmi 200 millió körüli összegre emlékszem...

Crespo nem fog a Romába menni, ez tuti, bár a Roma helyében én is bepróbálkoznék nála...

drani 2008.04.16. 15:21:27

na, nyer ma a juve? 1.44-el adják.
DP goalscorer anytime: 1.90
Parma veszélyes, lehet hogy kihúzzák döntetlennel.
süti beállítások módosítása