Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League, 31. forduló: Manchester United-Liverpool

2008.03.23. 14:21 habitang

Ma délután ismét egymásnak feszülnek spanyolok, franciák, portugálok, elefánt-csontpartiak, pár egyéb náció küldöttei és néhány angol. Röviden, United-Liverpool és Chelsea-Arsenal: ismét Grand Slam délután a Premier League-ben. Nem, még mindig nem fogja eldönteni a bajnokságot ez a két meccs, de az erővonalakat kissé átrajzolhatja, betömörítheti vagy széthúzhatja az élmezőnyt, csapatok és menedzserek pedig igazán nagy lehetőséget kapnak arra, hogy jól odamondjanak kiritikusaiknak, önjelölt szakértőknek, netán gúnyolódó ellentáboroknak.

A United-Liverpool meccseket a táblázaton elfoglalt helyektől szinte teljesen függetlenül Anglia legnagyobb csatájának tartja mindenki,  kivéve a scouser kopite-ok nagy hányadát, akik szerint a Pool legfontosabb mérkőzése természetesen az Everton elleni. Anglia két legeredményesebb csapata csap össze az Old Traffordon, hogy eldöntsék, melyik tábor szurkolóinak félelmei válnak valóra. Félelem, igen, nincs mit szépíteni ezen. Ha Pool-drukker vagy, szívesebben kapsz a Chelsea-től egy négyest, mint a ManU-tól egyet, amire nem tudnak válaszolni Gerrardék. Ha United-drukker vagy, és a tojáshéj már nem virít a hátsódon - azaz, Ronaldó  előtt is volt már pár kedvenc játékosod, és nem írod a gugliba Paul McGrath nevét - szintén tartasz a Pooltól, egy esetleges győztes meccs után pedig örömödet a megkönnyebbülés sokszorozza meg. Mert nincs annál rosszabb, mint azon gondolkodni, hogy vesztettél, és tudni, hogy Torres csodagóljába másnap akarva akaratlan beleütközöl majd a neten, a villamoson, tévében és a munkahelyeden. Talán nem véletlen, hogy azok a United- vagy Liverpool-szurkeszek, akiket ismerünk, túlságosan nem lelkesednek egy, még a vörösnél is vörösebb moszkvai döntőért... De most már nézzük, szerintünk hogyan fest majd az Old Trafford eredményjelzője a 94. percben. 

Manchester United-Liverpool:
A United előtt az esély, hogy látványos
erődemonstrációval rázza le a nyakán lihegő, de kissé elbizonytalanodott Arsenalt, és háromnapos gyászba borítsa Liverpool vörös felét. Semmi kétség, hogy élni kívánnak vele, mi több, mi nem is rosszak az esélyeik. A Liverpool ugyanis a soroztos győzelmek ellenére csak papíron mutatott igazán jól utóbbi időben, és annak, hogy egy United ellen győzni lennének képesek az Old Traffordon, halvány jelét sem lehetett látni. A Vörösök védelme elég sokszor bizonytalankodott kisebb csapatok ellen is, és az az átütő erő, ami a MU legyőzéséhez szükésges, nem ütötte fel a fejét még félve sem. Amit láttunk, az egy ember, Fernando Torres, és egy új, a támadójátékban valóban hatékonyabbnak bizonyuló rendszer, a 4-2-3-1, de a rendszer nem pótolhat minőséget, és éppen ez az, ami miatt olyan nehezen hisszük el, hogy az Old Traffordot ma beveszi a liverpooli sereg... Ha Ronaldóról azt mondtuk, hogy még várjuk tőle a kiugró teljesítményt az igazán nagy meccseken, mit mondjunk magára a Poolra, amelynek még mindig az Aston Villa és az Everton legyőzése idei legnagyobb fegyverténye a bajnokságban. Igaz, nem csak rajtuk múlt, hogy az őszi Chelsea-meccset nem sorolhatjuk ide. A tény, hogy Rafa Benítez hét meccsen egy rúgott gólt, és egy pontot regisztrálhatott a United ellen bajnoki meccseken, nem sok jót jelez. Ráadásul az utóbbi három - a játék képét illetően zavarbaejtően hasonló - találkozón a United Gerrardot szinte gond nélkül hengerezte a gyeptéglák közé, mert mindig akadt egy Fletcher, Giggs, vagy ősszel éppen egy Anderson, aki pontosan tudta, hogyan lehet megakadályozni, hogy Gerrard akár csak kicsit hosszabban maga elé tolja a labdát lövésre készülve, vagy akár csak felpillantson, merre is kellene tennie a bőrt. 

És itt van a legnagyobb különbség a két csapat között. A United legfontosabb feladatát háromszor már hiba nélkül oldotta meg a Pool ellen, míg a Vörösök akkor is képtelenek voltak gólt szerezni a ManU ellen, ha meccs háromnegyedét a United térfelén játszották le. És itt jön a képbe Fernando Torres, mellette pedig azonnal feltűnik egy kérdőjel. Ferdinand és Vidic az első meccsen nem engedték levegőhöz jutni, Craig Bellamy is körülbelül ugyanannyit tett volna hozzá a játékhoz, mint ő... Most nincs Ferdinand, ez kétségtelenül egyenlít az erőviszonyokon - a Liverpool egész évben megszenvedi Agger sérülését - de képes lesz-e Torres a feltehetően megint csak pitypangot kereső Gerrard nélkül bármire, ami döntőnek bizonyul majd? Nagy kérdés, és a mi válaszunk erre egy nagybetűs "NEM", bár lehet, hogy csak az aggodalom homályosítja el érzékeinket, és a végén kénytelenek leszünk a kanapéról esedezni El Nino bocsánatáért. Örömmel tennénk így...

Ami a végső tippet illeti, sajnos az az érzésünk, hogy a történelem - a kis autista - ismétli önmagát, és egy rossz tréfát elsütve ismét három pontot oszt az Ördögöknek. Persze, két óra múlva hajlandóak leszünk nagyon vidáman és nagyon mélyre temetni ezt a tippet, amennyiben másképp alakul...
2-0

85 komment

Címkék: angol beharangozó üveggömb premier league 31.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr10393416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 14:47:28

megy vkinek a neten vhol?
ha igen, akkor hol...

dillinger 2008.03.23. 15:09:23

Nemhogy O'shea
Nemhogy Fletcher

WES BROWN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

papercut 2008.03.23. 15:13:21

nem tudom mit érdemel az a csapat, aki Wes Browntól gólt kap...

Andree 2008.03.23. 15:13:53

Manchester ellen ez így megy sajnos. Ha szarul játszunk agyonvernek, ha kiegyenlített meccs akkor rugnak egyet és nyernek, ha kapujukhoz szegezzük őket akkor rúgnak egyet a 90. percben és nyernek. Szerintem otthon is lehetne maradni. Most is ki lövi a gólt? Ott van Tevez, Ronaldo, Rooney. Erre Wes Brown aki mindenhez ért csak a focihoz nem.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.23. 15:23:51

haaat,
asszem keszulhetunk a kovetkezo meccsre :(((
ez a lokott Macherano...

na en megyek kocsmaba nezni a masik meccset,
mert neten nehezen elvezheto!

fromdtod 2008.03.23. 15:23:52

Mi az ,hogy pitypangot kereső Gerrard???????? Innen a fotelből kikérem magamnak.
Én is kiállítottam volna ezt a Mascerano gyereket. HIhetetlen amatőr volt. Annyira szomorú vagyok, hogy túl sok dumáló latin jelent meg Angliában. Ezért kár. Éljen a FA kupa elődöntői.
És hajrá Liverpool.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 15:26:39

fromdtod

Gerrard általában ennyit csinál a United ellen. Tetszik ez valakinek vagy nem, ez így van, sajnos évek óta...

papercut 2008.03.23. 15:28:15

Azért az bámulatos, hogy milyen nyomás alá tudja helyezni az ellenfleit a Man U... más magyarázatot ugyanis nem nagyon tudok találni arra, hogy miért játsza angliai pályafutása egyik legrosszabb meccsét Reina, vagy hogy miért állíttatja ki magát Mascerano tök fölöslegesen...Valamit nagyon tudnak félelmkeltésből a fiúk ott Manchesterben, remélem a Roma pszichológusai felnőttek a feladathoz.. de legalább lehet melóm, az angol első osztály tagjait fogom felkészíteni, hogyan éljék túl a pszichológiai hadviselést!!!

Lezuzius 2008.03.23. 15:28:22

Tenyleg kar a kiallitasert, nem jatszott jobban a man. De igy meg legalabb egyet lonek. c.ronaldo-nak nem megy, legalabb ennyi pozitivum.

papercut 2008.03.23. 15:34:25

Halljátok feleim, megvilágosodom volt! Most, hogy már Benitez mesternek nincs vesztenivalója, beküldi Benayount, és sikerül a Poolnak egyenlíteni, mert a hertelen jött támadások megzavarják a Manchestert! Legalábbis az angyal ezt súgta...

BruceWayne 2008.03.23. 15:36:34

egyszer kéne a polnak pontot szerznie de akkor se tud.....

Go BLUES!

Bendeguzi (törölt) 2008.03.23. 15:37:41

elso felido alapjan realisan is lehetne 3-0 a mu-nak es a kiallitasjogossagahoz nem fer ketseg. sajnalom a birot de o nem akarta kiallitani, de hat a hulyegyerek csak futott utana, hogy adjon mar neki sargat mert nem akar tomegben zuhanyozni. hajra mu gyerunka gyerekek VIVA RONALDO

halihalo 2008.03.23. 15:39:13

Sajnos az ilyen bírók teszik tönkre a Pl-t...
Ennyire nem kéne nyalni Sir Alexnek..

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 15:44:19

bendeguzi,

a kiállítás jogosságához miért nem fér kétség? hallottad, mit mondott Masch?? OK, gyerekes volt, de egy United Liverpoolon nem küldök ki ezért valakit, főleg, négy nappal ezelőtt a pályán hagyom Ashley Cole-t egy merénylet után! Mert ez így vicces.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 15:53:18

Ja, és majd figyeljétek a Chelsea-Arsenal meccset, ahová Mark Clattenburgot sikerült küldenie az FA-nek.

gabenito 2008.03.23. 15:55:18

pffff torresnek piros kijárna?

nuno 2008.03.23. 16:15:12

ez már megalázó,de ez a Liverpool kb ennyit is ér.

United82 2008.03.23. 16:26:48

már a kiállítás előtt is uralta a meccset a United, utána meg nem volt kérdés és örülhet a pool h ennyivel megúszta (az is megérne egy misét h milyen hitehagyott nyámnyila módon jött ki a 2ik félidőre a pool).Mascherano egy barom, Bennett 2x figyelmeztette h mehet zuhanyozni ha nem hagyja abba ,saját csapattársa is rángatta vissza.Nem használt neki.Buta. És így jogos a piros.2x lett figyelmeztetve h mehet zuhanyozni.
Amiket meg megint kihagyott a United, lassan kezdtem félni hogy a végén talál egy gólt a pool valahogy de jött Ronaldo:)
chelsea-arse legyen X és akkor.....

United82 2008.03.23. 16:28:15

amit a mai meccsen a Scholes,Carrick,Anderson 3-as művelt az vmi elképesztő volt, az ellen kpályáját (alonso,mascherano,gerrard) m,egették reggelire már a kiállítás előtt is.szenzációs volt ma a UNITED!

Bendeguzi (törölt) 2008.03.23. 16:33:21

habi
bocsde az angol kommentator mar vartaa pirosat a scholes elleni szabalytalansag utan is miutan ugyanugy elment az esettol mint a. cole. figyelmeztetve lettek szerintem a birok o erre adott egy sargat. utana masc.. folyamatosan magyarazott es csak frocsogott. a kiallitas elottpedig a csapattars huzta ot vissza de nem, o odament a birohoz, majd a biro elkuldte onnet es o meg mindig folytatta. szerintem jogos volt egy sarga. es igy mar ketto hat oooops. amugy szerintem tisztan leolvashato volt a fu.. szo mikor kozelrol ot mutattak. amugy pedig kiralysag mar csak ki kell drukkolni egy dontetlent vagy chelsea sikert es kiraly het a mu-nak
we love united we do

pocak 2008.03.23. 16:33:30

A Mencsinek az Old Traffordon meg a Cselszkijnek sokkal többet elnéznek a bírók, mint másnak. Itt dögöljek meg, ha ugyanezért mondjuk Andersont is kiküldte volna. Ashley Cole maradhatott, Masch nem, így megy ez, meglepő is lenne most már, ha nem így lenne.

A meccs viszont nem ezen ment el, a Mencsi egyszerűen ennyivel jobb, és amíg Benitezt nem zavarják el a halálba, így is marad. Demoralizáló.

Y.N.W.A. 2008.03.23. 16:38:35

az a baj hogy semmi értelme bajnokségot nézni, mert bármelyik percben jöhet egy kis kopasz muki és azt csinálhat mindenféle következmények nélkül amit akar. ez így szar. olyan mint egy cenzúrázott pornóújság

Y.N.W.A. 2008.03.23. 16:40:38

és roonye82, te kiváló megfigyelő.: a pool 10 emberrel kb 10 percig a kapuja elé szorította a kedvenc csapatodat. KÉT ember kap sárgát EGY szabálytalanság utáni, még nem is túl ehves reklamálásért? Nevetséges. undorító. szar.

Y.N.W.A. 2008.03.23. 16:44:01

még egy kis szépséghiba: második gól előtt les volt, első gól meg kéz.

United82 2008.03.23. 16:44:22

a 2ik félidő első 15percében kb ugy adogatott a United mintha edző meccs lenne, és mivel a pool beállt 10emberrel védekezni egy qva helyzet se volt mert nem volt terület. Mi a megoldás? Kicsit engedni játszani az ellenfelet. Ez megtörtént a Poolnak volt 1-2támadása de semmi több viszont sokkal több területet lett a Unitednek és így simán lehetett játszani, Sztem ez a taktika része volt hogy engedték feljönni a Poolt mert ha nem tették volna akkor a 90.percig adogattak volna Scholesék mert a Pool labdához se szagolt hozzá.
De szerencsére nem ez történt lett kicsi terület és lett egy csomó ziccer amiből kettő bement.
Ennyi.

at the beginning a fish · http://motivationforlif3.blogspot.com/ 2008.03.23. 16:45:24

a második gól előtt az határeset volt, és egyébként is ilyenkor a támadó focit kell támogatni.

Bendeguzi (törölt) 2008.03.23. 16:46:36

en is el lennek keseredve es keresnem mindeniben a hibat ha kikaptunk volna, pedig mindig sokkal egyszerubb ha magunkbanezunk. benitez es a latinok hoztak ezt a stilus a poolba szovegeles, ugatas , paranoia, mindenki minket bant. neha jogos en nem mondom de ez tipikus spanyol mentalitas
lasd: talma-faubel(?) az ev vegen, alonso a forma1-ben. en ugy zavarnam el a picsaba ezt a benitezt hogy a terkepes ne tudja tobbe megmutatni hol van liverpool, mert amugy jo kis csapat lenne ez.

Y.N.W.A. 2008.03.23. 16:48:47

rooney jah értem. ez is direkt volt. pffffff. és ami a leges legjobb, felvágják a poolosokat, felmásznak a hátukra, semmi nem történik, aztán torres hasraesik, benett meg sárgát ad Rionak. EZ AZ EMBER TÖK HÜLYE. NEM CSAK HIBÁZGAT, HANEM EGY KRETÉN ÁLLAT.semmi helye nincs semmilyen fontos döntés közelében.

pocak 2008.03.23. 16:49:51

"en ugy zavarnam el a picsaba ezt a benitezt hogy a terkepes ne tudja tobbe megmutatni hol van liverpool, mert amugy jo kis csapat lenne ez."

És van, amiben egyetértek egy Manchester-fannel!

Y.N.W.A. 2008.03.23. 16:51:13

igen az igaz h mascheranot le kellet volna hozni.ezt benitez cseszte el. igaz h mascheranonak nem kellet volna odamenni. ez az övé. igaz h alonsonak erősebben kellet volna fognia. ez meg az övé. és az összes többi ember meg azt cseszte el a földön, hogy ennyi ideig hagyott élni egy ilyen primitív férget mint ez, sőt az összes többi angol bíró.

Y.N.W.A. 2008.03.23. 16:52:06

csomó ártatlan ember hal meg minden nap, miért nem lehetne hogy egyszer ezek..

Lacóka 2008.03.23. 16:58:29

Nem szeretek habzó szájú vitákba beleállni, de nem lehet azt vinnyogás nélkül viselni, ha az embernek kikap a csapata?

kutyacica 2008.03.23. 16:58:42

ez az a meccs, amikor nincs mit bizonygatnunk - Y.N.W.A, forrongd csak ki magad nyugodtan.

GO MU!!

petykooo 2008.03.23. 17:01:07

Hát nemtudom, de lehet itt oltani a bírót reggelig, de a Pool drukkerek helyében én inkább az OSTOBA Macheranora lennék mérges... Megérdemelten nyert a MU! Így tovább!

Y.N.W.A. 2008.03.23. 17:01:57

kutyacica nyugodtan szállj csak el a csapatodtól. remélem ők is ezt teszik, és akkor a világon semmit nem fognak nyerni. semmi extrát nem mutatott el ez a mu, 11(néha 12) emberrel nyert egy 10 emberes csapat ellen. phfúúúúúú

MiKeyRuLeS 2008.03.23. 17:04:30

Mielőtt elterjedne az a nézet, hogy a bírók a MU-nak fújnak, kéretik nem elfelejteni a legutóbbi FA meccset.

halareaal 2008.03.23. 17:04:45

asszem jelenleg Európában a MU a legerősebb csapat. a BLben sztem csak úgy lehetne megállítani, ha a Barca csúcsformába lendülne, mert a többieknek egyszerűen nem elegendő a tudásuk hozzájuk.
a Pool drukkerek meg csak röhögtek az Intereseken, amikor a kiállításokat hozták fel mentségként a BL kiesésre. ez a MU egyszerűen jobb csapat. szinte már örülök, h nem jutottunk tovább a BLben mert a jelenlegi Real csúnyát bukna ellenük (csúnyábbat, mint a Roma ellen)

MiKeyRuLeS 2008.03.23. 17:09:05

Ja, és még senki nem említett Reinát, akinek nagyon sokat köszönhet a MU. Ennyit bakival egy kiscsapat ellen is kikapnak, ráadásul ma még többször mázlija is volt, amikor belerúgták a labdát.

Strigo 2008.03.23. 17:16:49

Brown játszotta ebben a szezonban a legtöbb meccset a Unitedben, gólpasszokat is adott már, most gólt is szerzett. Nem mellesleg a bajnokságban legkevesebb gólt kapó védelem állandó tagja, Capello is kezdőként számít rá.
Szerintem itt sokan Titus Bramble-lel keverik.

BruceWayne 2008.03.23. 17:18:59

na azért Wes Brown tett azért eleget hogy még évek múlva is sokan így emlékezzenek rá... elég csak a Barthezzel előadott páros jelneteire emlékezni :-)

Strigo 2008.03.23. 17:19:34

Egyébként a második félidő elején mutatták a labdabirtoklást, 80-20% volt. Minden volt ez, csak nem egál meccs.

Lezuzius 2008.03.23. 17:25:46

Ettol a birorol indult az egesz nagy vita a 7kozi spurs chelsea meccsrol, hogy viselkedhetnek a jatekosok a biroval (azota amugy pont Terry javasolta hogy kene egy szabaly hogy csak a cs.k. beszelhet a biroval).
Most meg Torres szolt hogy felrugtak, adjon mar sargat, hogy peldat statualjon neki adott egyet, amit Mascherano bepoccent (felreertes ne essek - idiotizmus volt tole). De ettol fuggetlenul ami elinditotta a sarga Torresnek nem volt indokolt.
Kar hogy ket ilyen jo csapat es jo meccs helyett a birorol beszelunk. Lehetett volna ez is egy 4-4 :)

Lezuzius 2008.03.23. 17:28:59

Ja es hol a Chelsea-Arsenal beharangozo, vagy megvarjatok vele az elso felido veget ;-)?

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 17:55:05

TuRK,

remélem nem a tizenegyesre gondolsz, amikor az FA-kupa meccset emlegeted!:)

Woland 2008.03.23. 18:06:55

fromdtod, bendeguzi,

szerintetek valóban a latin játékosok dumálnak a legtöbbet a PL-ben? Terry? Rooney? A. Cole? Gerrard? Vagy ha nem-latin és nem-angol példa kell akkor ott van Drogba, Ballack, Gallas.

A top csapatok játékosainak mindig nagy a pofája. Ez minden bajnokságban igy van. Pontosan azért mert általában nem lesz bajuk belőle. Most hogy hatalmas felháborodást keltett a szerdai A. Cole-incidens, amikor Riley elnézte neki plusz Terry-nek és Drogbának az anyázást, a következő meccsen kiszórtak egy külföldi dumagépet. De A. Cole nélkül sosem lett volna kiállitás.

Persze semmi értelme nincs az ilyesfajta reakciós sárgáknak. Az FA azt pampogja hogy nem lehet újra levezetni egy meccset a lefújás előtt, ezért nem fognak A. Cole-ra büntetést kiszabni - ehelyett Mascherano-t büntették Cole miatt. Semmi értelme.

Woland 2008.03.23. 18:10:28

utolsó bekezdés: ...a lefújás után...

Lacóka 2008.03.23. 18:14:45

Nem láttam a hétközi meccset, röviden összefoglalná vki, h mit csinált ACole, és most mért van emiatt mindenki befélve a bíróktól?

gabenito 2008.03.23. 18:15:49

És szerintetek miután A cole egy ilyet nyomott benitez nem mondja azt h büntetve leszünk most ha reklamálunk és nem meghuzzuk magunkat?" .
a foci nem bíróság. nincs precedens érték. a hülye univerzálisan hülye marad. és éppen ez a helyzet, h lehetett tudni h az FA erre az A cole incidensre lépni fog. írtak egy körlevelet h kedves bírók erre sárgát adunk. ha valaki ezután nem kap sárgát akkor sincs semmi: mákja van. de innentől lehet tudni: ha így reklamálsz benne van a pakliban ergó ne tedd.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 18:37:21

Oké, oké. De kiba idegesítő lehet ,hogy a játékos kiteszi a lelkét a spori meg sorsdöntő helyzetekben téved. Egy rangadón ráadásul nagyobb az idegfeszültség, nehéz megállni szó nélkül. Ezt még az is tudja, aki csak utcák, terek bajnokságán fogott ki arrogáns köcsög bírót. Egyszer volt egy rendezvény a Városmajorban, ahova a szervezők a BLSZ-től kértek ki bírót, a gyerek nem volt még húsz éves. Mondtam neki valamire, hogy na ne hülyéskedj már. Erre odaböki, ha mégegyszer letegezem ad egy sárgát. Mondtam neki jó ezután kezicsókolmmmal köszönök, kaptam egy sárgát, kiröhögtem kiállított. Szóval hányok, mikor ilyen ódon védik a mundér becsületét.

Woland 2008.03.23. 18:55:10

Lacóka:

beleszállt Huttonba térdmagasságban. a brit kommentátorok gondolkodás nélkül elkönyvelték hogy piros. A Chelsea-játékosok farkashordaként rontottak Riley-ra. Ashley Cole is fojton mondta a magáét - még azután is hogy kiderült Riley csak sárgát ad neki. Mikor a biró mondta neki hogy forduljon felé mert beszélni akar vele, hátat forditott és elment. Ennek ellenére nem kapott még egy sárgát - sőt Terry és Drogba is megúszta az orditozást.
Egyedül Robbie Keane kapott sárgát reklamálásért. : ) vicces volt tényleg...

fromdtod 2008.03.23. 18:56:49

Woland!

Igen szerintem így van. Nézem a Chelsea-Arsenalt. Hleb meg Terry összemennek. véletlenül, de minkettőnk fáj. Szerintem, innen nem tűnik színészkedésnek. Egyik sem szól semmit. Csak mennek tovább és fociznak. Persze mindenki dumál, de szerintem azért ez a déli focinak jellemzője. (nem bírálok, csak nekem nem szimpatikus).
És kicsit off ,de ez a Chelsea baromi jó csapat. Ahogy az Arsenal 16-a előtt passzolgattak egymásnak hiba nélkül, az valami óriási. Ja és megnyerik a meccset....
Azt szeretném, ha a következő 40 évben még egyszer a Liverpool bajnok legyen.

davidmoyes 2008.03.23. 19:07:08

Liverpool kék fele szerintem ma már jobban érzi magát... :)

davidmoyes 2008.03.23. 19:07:42

Dögöljön meg a szomszéd tehene alapon persze.

Lacóka 2008.03.23. 19:09:37

Woland: kösz. Mondjuk akkor a bírók inkább azt beszélhették meg, h agresszióért van piros, nem azt, h pofázásért.
Ami Mascheranot illeti, hülyeség volt kiállítani egy ilyen szituációban, de védeni se akarom, sárgával ne sprinteljen 30 métert h reklamálhasson.

Lacóka 2008.03.23. 19:13:51

Ja, és 5 pont, éjajaó, bár rohadt izgalmas vége lesz még ennek.

a5 2008.03.23. 21:03:22

habitang

megértem hogy mérgesek vagytok JM kiállitása miatt (én mondjuk jogosnak érzem), de az a baj hogy most megint e mögé fogtok bújni. nem az jut eszetekbe hogy Benitez megint impotens taktikával küldött ki titeket, a védelmetek 10percenként iszonyatosat bakizik, Gerrard a United ellen megint 0, középpályátok támadásban nincs, Torres egyedül kevés...
ez a kiállitás megint csak jó indok lesz arra hogy a problémáitokat a szőnyeg alá söpörjétek.
ne haragudj, tudom hogy te a 'reálisan' gondolkodó poolosok közé tartozol, ezt inkább általánosságban gondolom rólatok.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 21:22:30

a5,

amíg nem olvastam az utolsósorodat, akartam javasolni, hogy nézd meg a "három dolog" harmadik pontját.

Egyébként pedig szerintem elég kevés Pool drukker van, aki még kifogások gyártásával tölti az idejét, miután Rafával nyolc meccsen egy gólt sikerült szerezni ellenük. A kiállítás ettől függetlenül tényleg gusztustalan volt, főleg az előzmények tudatában. Ha jó láttam, Mascherano valami olyasmit kérdezett, hogy "What the fuck was that, man?". Ez egy ilyen meccsen nem ér kiállítást olyasvalakitől, aki szerdán a még a lábtörési kísérletet nem tartotta erre elegendő indoknak.

Amúgy nem vagy pontos, mert az igazság az, hogy a védelmünk nem minden 10 percben, hanem minden második rögzített játékhelyzetnél, ebeadásnál hibázik.:) Két gól lett belőle...

Woland 2008.03.23. 21:25:55

fromdtod,

szóval szerinted Terry nem pofázik annyit mint akármelyik latin focista... értem, sajna erre nem nagyon tudok mit reagálni. Angol kommentátoroknál már közhelynek számit megemliteni hogy Terry amellett hogy a Chelsea kapitánya a játékvezetést is a saját feladatának tartja. Ha Chelsea szurkoló vagy akkor mondjuk megértelek : ) Meg akkor ha még nem láttad a Chelsea-t játszani a mai meccs előtt.

Javaslom hogy vess egy pillantást erre a linkre:

www.premierleague.com/page/FairPlayTable/0,,12306,00.html

Ez a PL fair-play táblázata. A harmadik és a negyedik oszlop mutatja az Ellenfél Tisztelete és a Játékvezető Tisztelete szerint kiosztott értékeket. A Chelsea tökutolsó mindkét kategóriában. Ennek a fő oka szerintem a csk-ban keresendő. ezek után a hipokritizmus csúcsa volt hogy Terry üdvözölte az FA birók iránti tiszteletet promótáló közleményét.

Ha ez sem győz meg hogy nem a latinok a legfőbb pofagépek a PL-ben akkor feladom. (Ugye a Chelsea-ben Cudicini, Belletti, Ferreira és Carvalho latin, és csak az utóbbi szokott a biróval foglalkozni. Anelka most érkezett, de amúgy sem nagy dumás.)

Csá.

halareaal 2008.03.23. 21:50:26

reklamáslásért egyáltalán minek kell sárgát adni?? ez a bírók önérzetét sérti, nem szabálytalanság. és a foci nem a bíróról kéne h szóljon. azt még elvileg meg lehet magyarázni, h labdaelrúgás az időhúzás, a mezlevételt pedig asszem a politikai üzenetek közvetítése miatt vezették be. de a bírónak túl kéne tenni magát ezen, egyszerűen nem odafigyelni. ha engedi elvégezni a szabadrugást, a játékosok úgyis a játékkal foglalkoznak, ha nem akkor majd az emberhátrányos szituk után megtanulnak nem a bíróval foglalkozni. ha meg a csúnya szavak használata a gond (fociról beszélünk, jézusom!!!), akkor elvileg a játékosok egymásra mondott szidalmait is büntetni kéne. nah az lenne ám a szép világ :P:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 22:18:43

Halareaal, ezek mind a tekintély elvű focivezetők miatt számitanak jobban, mint a durva szabálytalanságok. Két éve már a sporik is kezdtek leszokni a túlzott gólörmért (a legnagyobb kereténség ilyenért sárgát adni) kiosztott kártyákról. A vébé előtt azonban FIFA külön is fölhívta a figyelemet erre a rettentően fontos szabályra.

Mert végülis videóbíró nem kell, mert az nem illeszthető a játék szellemébe, de hazai csapatot elődöntőbe csalni, a vébé játékosaihoz méltatlan benini, szváziföldi, vagy maldív-szigeteki játékveztőknek fontos meccseket adni lehet. A játékos viszont kussoljon és ne örüljön az élete meccsén szerzett góljának, mert villan a sárga.

Ahelyett, hogy vaskalapot emelnének a játékosok előtt ezek az ő zsírjukon gazdagodó, díszpáholyokban lepzselő, very impotant pöcsarcok.

Hú ez nagyon mozgalmárosra sikeredett, de nagyon ki is kivánkozott!

Santa Maradona :)!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 22:21:08

Impotent=importent, esetleg impotens!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 22:23:00

popp,

kapsz egy mailt, légyszi nagyon gyorsan válaszolj:)
ha tudsz, öt percen belül!:)

Romanista 2008.03.23. 22:37:49

Mélyen egyetértek popp kollégával ismét.
+ állítólag anno ezt a szabályt a mez szponzorok megtámogatták egy kisebb összeggel. (ami csak igy zárójelben nagy hülyeség mert levétel felvétel alatt 10szer annyit nézem a mezt mint egyébként)


(No al Calcio Moderno)

drosiii 2008.03.23. 22:38:17

Szerintem a reklamálás nem méltó a profi focistákhoz. De amit Terry indítványozott, h csak a csk reklamálhasson, az a tengerentúlon már bevett szokás (gondolok itt az NHL-re). Érdekes mód ott műkődik, és a bíróknak is megvan a tisztelete. Sztem ne várjuk el a rangadóktól a színvonalas mérkőzést, ha a bírónak nincs meg a tekintélye (pl múltbeli mu-arsenal meccsek, inter-valencia) - jobb ha a játékosok a focival törődnek. Collina számtalanszor lett a legjobb bírónak megválasztva, pedig elég sokat hibázott.. Viszont lehetett élvezni azokat a meccseket a hibák ellenére is, mivel a játékosok nem egymást rugdosták le és nem reklamáltak.

Szorosabb meccsre számítottam az OT-n, de a Pool-nak ma köze sem volt a meccshez. És ez nem a bírón múlt. Lehet fogni az edzőre is, de a játékosok sem nyújtottak semmit. Ki lenne jó megoldás edzőnek:
Rafa mióta megérkezett: 2 BL döntő. Az hogy a bajnokság nem sikerül: Sir Alex és Wenger a legjobb edzők a szigetországban. Chelsea-é pedig a legerősebb keret. Ez a Pool egy egész idény alatt nem tudja tartani velük a lépést. Szerencséjükre év végén jó formában vannak és kupákban sokáig jutnak.
Nem hiszem, hogy új edzővel 3 év alatt bajnokságot nyernének, ha nem költenek rengeteg pénzt új (és jó) játékosokra.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 22:38:21

popp,

mindjárt nézem..thx!

Woland 2008.03.23. 22:57:21

drosiii,

elvileg most is az a szabály hogy csak a csk beszélhet a biróval. (azért csk...) Szóval ez nem Terry inditványa, ráadásul az egész mezőnyben ő (és csapata) kiabál a legtöbbet a biróval, úgyhogy enyhén szólva hipokrita. Mindig falkában támadnak a játékvezetőre. Esetleg magyarázza el a saját csapattársainak (akiknek a kapitánya ugye elvileg) hogy ne zaklassák mindig a birót.

Nekem nem unszimpatikus a Chelsea úgy mint csapat, sok játékost kedvelek tőlük, de amit a birókkal művelnek az hihetetlen.

drosiii 2008.03.23. 23:12:33

igen woland, ezt kene valahogy kiszurnie a FA-nak, ha ennyire vedi a birokat. mert igy nem lehet meccset vezetni.
chelsea-bol szimpatikus: bridge, j.cole, lampard. drogba,chech meg jo jatekos. tobbitol nem vagyok elajulva.
sevi es ballack nagyon elszurkultek. nem csodalnam ha mennenek nyaron mashova, csak ne angol csapatokhoz, nem nekik valo.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 23:14:40

drossii, jó hogy az NHL-t hozod föl, ott megtisztelik a játékosokat videóbíróval, elismerve, hogy a bíró is ember, ő is hibázhat. Egyébként Collinának és Puhl Sanyinak is az volt a titka, hogy megadták a tiszteletet a játékosnak. Ők egyébként nem nagyon osztogattak lapokat sem hülyeségekért, ezért is kapták meg a tiszteletet.

Igaz, hogy Puhl szakommentátori tevékenységét rendszerint élesen kritizálom. De ő volt az, aki egy korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy a 60.-70. perctől, amikor már fáradtabbak a focisták, akkor már több a duma, de ilyenkor nem kell meghallani őket, ha látják a bírón, hogy nem áll le velük vitatkozni, hanem határozottan teszi tovább a dolgát , akkor nem is mennek oda. Egyébként egy korábbi legendás bíróról a francia Vautrotról járja, hogy meccsek előtt behívta a csk-kat az öltözőjébe elmondta, mit nem tűr a pályán, miért jár sárga, miért piros, ez így korrekt. Nála sem volt pofázás.

De hányszor láttuk olasz bajnoki rangadók előtt, hogy Collina nevetgélve beszélget a csapatkapitányokkal a játékos kijáróban, respektálta őket, így hát ők is respektálták a kopasz feje ellenére.

De ha azt látja játékos, hogy egy olyan benini fúj, aki alig van tisztában a szabályokkal, nem fogja tisztelni.

drosiii 2008.03.23. 23:25:15

popp:
puhl nyilatkozatahoz: itt fel ora utan tortent a Mascherano-s eset (egyik sargara sem tudom azt mondani, hogy nem jart). ha a biro kovetkezetes, akkor a masodik felidoben kiallitja torrest is a belepoje utan (az elso sargaja viszont nem volt jogos).
Jartam hasonlokepp mufuves bajnoksagon. A biro nagyon szar volt, ossze-vissza ítélt. Sajnos tudom milyen erzes, nalam is majdnem elszakadt a cerna. De itt nem voltak akkora jatekvezetoi tevedesek.

A tobbivel egyetertek.

a5 2008.03.24. 02:12:06

habitang

azért a 'what the fuck' nem a 'mi volt ez spori' egy az egybeni forditása...:)

azt gondolom hogy értelmetlen az hogy a csékán kivül más is pofázhasson a biróval. Mascherano ezzel szemben minden egyes szabálytalanságnál ott volt, és mondta a magáét. nem egyszer, nem kétszer. nézze mindenki vissza. Torres is pofázik, pofázik, Bennett mutatja hogy elég, arrébbmegy. Torres folytatja, akkor jött a sárga. nem mondhatja senki hogy első szóra, hirtelen felindulásból. Mascherano pontosan látja mi volt, tudja hogy miért jár a sárga, akkor ő miért csinálja?! ez egyszerűen butaság, elképesztő butaság. a skyon mutattak egy montázst Benitezről a kiállitás alatt, ahogy JM megindul, Benitez feláll a padról és elkezdi üvölteni hogy Javier, Javier, vérvörös arccal... és pont tényleg a héten volt a Cole-ügy kapcsán szó arról hogy mennyire nem tisztelik a birót a játékosok, ezek után pláne.

egyébként meg, csak rá kell nézni Bennett pszichopata fejére és minden ember akinek 100nál magasabb az IQja pontosan tudni fogja hogy mit engedhet meg nála és mit nem...

ja és szerintem a poolosok többségét igenis elvakitja ez a kiállitás, meg a jó bl-szereplés és tényleg hisznek benne hgoy majd jövőre tényleg a ti évetek lesz...:) bocs.

a5 2008.03.24. 02:34:57

ez utóbbi egyébként nem sértegetés, gúnyolódás akart lenni, tényleg nem, de olvasgatva jópár fórumot bizony a gyenge játékról kevés szó esik...

az Ashley Cole esetről meg annyit hogy persze, ha ezt pirosnak vesszük akkor az minimum 10 meccses eltiltás. de attól még mert ott hibázott a biró, az nem lehetett ma kifogás.

Everred 2008.03.24. 09:47:10

Mascherano már az első sárgája után fuck offolt, emlékszem, ott biztattuk végig az első félidőben, hogy menjél, pofázzál még, gyerünk :-) Nagyon érett neki az a sárga, nem véletlenül akarta Xabi Alonso visszatartani.

Ettől függetlenül 11 ember ellen is jobbak voltunk, csak a helyzetkihasználás nem volt az igazi már megint. Egyébként jóval hamarabb emberhátrányba kerülhetett volna a Liverpool, mert az 5. percben Carragher bizony nem a labdát, hanem Rooney lábát találta el a tizenhatoson belül, más kérdés, hogy Roo már kurvára gólt akart lőni, ezért nagy nehezen, de talpon maradt... hogy elkúrja a ziccert. Mondjuk nem hibáztatom, láthatóan elvesztette az egyensúlyát.

És hát kinek kell Benzema vagy Berbatov, ha ott van Brown!

drosiii 2008.03.24. 11:33:31

Megitelesem szerint inkabb az Arsenal szorul csatarposzton erositesre. Benzema-val igencsak BL favoritok lehetnenek jovore.

halareaal 2008.03.24. 12:18:58

kár, h ő nem oda megy...

janek91 2008.03.24. 13:02:52

és nekem mikor küldesz már mailt habi?!
egy hónapja írtam(vagy kettő)...
:D

Y.N.W.A. 2008.03.24. 13:15:28

nah most már kicsit lenyugodva: okés kiállította Javit. De akkor ezentúl minden "fuck off"-ért és társaiért sárga? Ez kinek jó? A bírónak elvileg az a célja hogy a meccs normálisan lejátszódjon, minél kevesebb szabálytalansággal, pofázással. Ez pedig úgy a legegyszerűbb ha hagyja békén a játékosokat, mint már írták sokan előttem nem foglalkozik vele hogy mit pofázik. Ha sárgát ad egy szabálytalanság után a szenvedő félnek, az egyrészt oltári baromság, másrészt csak arra jó hogy felbassza az agyát a többieknek. mer lehet mondani hogy profik, és hát nem szabadna ilyet csinálni dehát basszus, a hülyéket nagyon nehéz elviselni. Végülis ma már nem vagyok olyan biztos benne hogy nem jogosan szórta kis Mascheranot, Már a saját sárgája után is eszméletlen hogy mit káromkodott, és ha benitez le nem hozza a szünetben, akkor valszeg akkor állítja ki mikor legközeleb fütüyl ellenünk. nem volt tegnap magánál. Tehát ez most nem mascheranóról szól, hanem általánosságban. Lehet valaki szigorú, de akkor legyen korrekt is, minden esetben adja ugyanazt. És a nagyokosok ott fenn már mérlegelhetnék azér egy kicsit a dolgot, ha kétszer leveszem a mezemet, vagy kétszer odaszólok egy bírónak hogy közösüljön a prostituált édesanyjával, az ugyan annyit ér mintha valakinek ripityára széttöröm a térdét? Másrészt azért is nagyon hülye ez a bíró mer miatta szállt el tegnap az agyam és miatta bannoltak.:) crouchy nincs többé.

a5 2008.03.24. 13:31:00

YNWA

azért nem egy darab fuck-off miatt állitották ki Mascheranot...

www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtml?xml=/sport/2008/03/24/ufnferg224.xml

és a Cole-ügy kapcsán a játékvezetők főnöke pont a héten figyelmeztette a sporikat hogy torolják meg a tiszteletlenségét, KÜLÖN KIEMELVE HOGY BENNETT-NEK SEGITENIE KELLETT VOLNA RILEY-T HÉTKÖZBEN... ezek után tényleg, pont Bennett-nek pofázni, egyszerűen butaság.

www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtml?xml=/sport/2008/03/23/sfngue123.xml

Woland 2008.03.24. 15:26:19

a5,

kosz szepen a linkekert!
a masodik kulonosen erdekes: ezek szerint az FA a golvonal-mechanika es a video partjan all es a FIFA az aki ellenall ezen technikak bevezetesenek...

Mascherano meg egy agy-egysejtu... vannak intelligens es buta focistak meg vannak osemberek, o az utobbiak sorat gyarapitja. stevie g meg nem kapitany.

minden jokat!

dillinger 2008.03.24. 16:16:34

ezt is érdemes elolvasni:

football.guardian.co.uk/Match_Report/0,,2267731,00.html

már a cím is sokatmondó:
Forget Liverpool's maniac, this was a 90-minute masterclass from United

a5 2008.03.24. 16:37:18

dillinger, igazad van, én egyébként sajnálom is a kiállitást, mert igy azzal foglalkozik mindenki, nem azzal hogy mennyire jól játszottunk. pedig ez egy óriási győzelem volt.

halareaal 2008.03.24. 23:28:25

mondjuk már nem azért, de eddig Mascheranoról semmi hasonlót nem hallottam, ami ilyen butaságra utalna. mindenkinek lehet szar napja, látszott elszállt az agya, talán vmi más is volt a háttérben. nem kell leszedni róla a keresztvizet ennyire, egyrészt mert egyértelműen a csapat egyik legjobb játékosa idén, másrészt a Poolnak nem ezen a meccsen ment el a bajnokság. és bármennyire nagy rivalizálás megy, idegenben nem szégyen kikapni a MUtól. így legalább mondhatják h ez döntött.

badblood 2008.03.25. 10:38:10

Azt észrevette valaki, hogy Mascherano kb. 20 méterről szaladt oda a sporihoz "véleményt cserélni"?
Én meg ültem a monitor előtt, és arra gondoltam: Legalább addig ne b.szogasd a bírót amíg a sárga lap a kezében van.
De hát... Ha már -szó szerint- kéznél volt az a lap, felmutatta neki (is). Másodszor...

Ashley Cole ama "beugrója" nálam (is) egyértelmű kiállítás. Vagy min. narancssárga, de a következő lap mindjárt utána jött volna azért, a "hisztiért" amit a sporival eljátszott, tehát így is, úgy is piros a vége. Aztán meg ugye -az ítelete miatt- szembe találta volna magát a spori a kék dumagépekkel, (szájkaratésok??) villantott volna még néhány sárgát, oszt kész. Írom ezt "blúz" szurkerként, de a fair play, a játék tisztasága szerintem mindenek előtt.
Meg aztán annyira felesleges a bíróval pörölni. (már én is megtapasztaltam) Mindig ugyanaz a vége. Lásd Mascherano...

Y.N.W.A. 2008.03.25. 11:11:28

badblood. Azér elég vicces hogy egy ilyen komment végén azt írod h mindig ugyan az a vége:)
süti beállítások módosítása