Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 27. forduló

2008.03.07. 10:44 _benito

Még a hétközi csaták fáradalmait pihegjük magunk is, hiszen olyan heves érzelmek szabadultak el a BL egyenes kieséses szakaszának első veszteseinek teteme fölött, hogy nem egyszerű most ripsz-ropsz visszazökkenni a szürke hétköznapokba. Pedig muszáj lesz, kedves sporttársak, mert bár igazi rangadóval nem szolgál a Serie A 27. fordulója, de pont az olyan meccseken lehet nagyokat bukni, mint amilyeneknek a hétvégén nekirugaszkodnak Itália büszkeségei. A Roma erőnlétét igencsak próbára teszi ez az erőltetett menet, ráadásul ahhoz a virgoncan rohangáló ificsapathoz látogatnak, mely gyengéden simogatja az övéről fityegő, véres Inter-skalpot, a Milan pedig előreláthatólag megtépázott nimbuszát és a hatalmas Spencer formájában felszínre kerülő problémáinak újragondolását tűzi zászlajára az Empoli ellen. Száz éves az Inter (Öreg Úr?), ennek most a Reggina látja kárát, mert az ünnepi asztal középére pont szegény Amarantót szánják jól átsütve, citrommal a szájában, köretnek pedig legalább három gombócot látunk előbukkanni a San Siro szomorkás kanyarjai mögül. Rangadóra (sőt, derbire!) melegít az olasz UEFA-reprezentáns, a Fiorentina a sorrendben harmadik tartományi rangadóját vívó Sienához látogat, mely annyira nem szeretne kiesni, hogy még a nagyoknak is kellemetlen ellenfele adott esetben. És ez egy adott eset.

Napoli – Roma 1-0
A Derby del Sole egyértelműen a forduló rangadója, ráadásul jobbkor nem is kerülhetne megrendezésre! A Roma a Real Madrid elleni BL-siker előtt majdnem megverte a verhetetlennek tűnő Intert, pár nappal később a Napoli viszont nem csak majdnem hajtott végre eredményes támadást a Halálcsillag ellen, hanem fel is robbantotta azt. A hazaiak egyébként ennek ellenére még nem állnak ott a tabellán, ahol szeretnének, 11. helyüknél magunk is előrébb várjuk őket, az ehhez szükséges pontok begyűjtéséhez pedig, úgy tűnik, újra óriást kell ölni a San Paolóban. A Roma is ráközelített (legalábbis a pár héttel ezelőtti állapothoz képest) a még így is hat ponttal vezető Interre, és magunk is kíváncsian várjuk, mennyire viseli meg az erőltetett menet a farkasfalkát.
A Partenopei ráadásul szinte teljes fegyverzetben várja a déli derbit, az egyedüli fontos hiányzójuk Iezzo kapus, (valamint némileg hazahúz monarchikus szívünk, ha Gyuri Garicsot megemlítjük) a többiek fittek és készen állnak, hogy újabb gigász lábát törjék ki otthonukban. Korábban a Juventus és az Inter is üres kézzel távozott a San Paolóból, ráadásul ki ne emlékezne a két csapat őszi összecsapására, amikor a szezon eddig legjobb meccsén 4-4-et ért el a Neapolitani. Hamsik nem csak ronda, de kemény, erőszakos, gyors és jól is lő mellé (tökéletes Inter-igazolás lesz belőle), középpályás létére már hat gólt szerzett, előtte pedig a Zalayeta-Lavezzi kettős fogja rommá futni az ellenfél térfelét. Mindketten formában vannak és egyikük sem lassú…
… úgyhogy, kedves római hátvédek, rendesen bemelegíteni, gyúratni, masszíroztatni, mert könnyen jön ám a sérülés, ha megállás nélkül rohangálni kell! A Roma egyetlen hiányzója Cassetti, ezért furcsának is tűnik, hogy a szélvészgyors Lavezzi ellenében Panuccit jelöli a Gazzetta a római védelem jobboldalára, szerintünk Cicinho szerencsésebb választás lenne, de eszünk ágában sincs vitatkozni Spallettivel (akinek egyébként sok boldogságot kívánunk születésnapja alkalmából). De Rossi egy T-34-es, ő nem fog elfáradni csak úgy, a hosszú sérülés után visszatérő Aquilaninak viszont lehet, hogy sok még ez, így ott Pizzaro bevetésével számolunk – hacsak nem eleve fordítva kezdenek, elöl pedig a szintén a maródiak közül előlépő BL-hős, Taddei kap pihenőt, helyén Speedy Gonzalez, azaz Giuly kezdhet.
A két csapat 61. alkalommal csap össze ebben a leosztásban, a Roma 27 győzelmével szemben a Napoli 14-szer tudott nyerni, a gólkülönbség pedig szintén fővárosi fölényt mutat: 80-54. Legutóbbi meccsük 2001-ben 2-2-es döntetlent hozott, az utolsó Partenopei-győzelemig pedig több, mint tíz évet kell visszautaznunk, 1997-ben 1-0-ra nyert az Azzuri.
A dolog szubjektív részéhez visszakanyarodva szeretnénk megjegyezni, hogy bár sokkal jobb csapatnak tartjuk a Romát ellenfelénél, de egész egyszerűen lehetetlen három héten keresztül szerda-vasárnap ritmusban játszani a vérgőzös tétmeccseket, amihez már hozzátettük, hogy a Napoli ráadásul nem egy Parma, mely harmadosztályú védelemmel akar 0-0-t játszani a parádés támadóalakzatáról (is) ismert Roma ellen. Hanem győzni akar!

Empoli – Milan 1-4
A hírek szerint az Oddo-Kaladze-Bonera-Favalli hátvédsorral csatába induló Milannak muszáj lesz elöl tartani a labdát, a kétségbeesés pedig néha bizony remek tanácsadó. Nem beszélve a nagy teher alól felszabaduló, de mégis bizonyítani akaró klassziscsapat imázsáról.

Inter – Reggina 3-0
A szülinapi zsúrt nem a virtuálisan már az utolsó helyen álló Reggina fogja elrontani, hacsak nem rúgják szanaszét a Nerazzuri éppen még hadra fogható játékosait. Rivas, vagy Burdisso kezd középen Macelazzi mellett? Zanetti lesz a balhátvéd? 4-3-1-2, vagy 4-3-2-1? Nem tök mindegy?

Siena – Fiorentina 1-1
Egy köpésre van mindössze egymástól a két város, a táblázaton azonban elég komoly űr tátong közöttük, így természetesen céljaik is egészen más természetűek. A Fiorentina a remek hétközi UEFA-előadás - a videót mindenképpen javasoljuk - után már a Milan (vagy már a Juve?) elleni duellre melegít, ellenfele azonban legutóbbi két meccsét hozta és most sem akarja csökkenteni a négypontos távolságot, ami a Serie B-től elválasztja.

Genoa – Juventus 1-1
Reszket a pöcsünk (madárka szállott rája…), a Bianconeribe ugyanis hiába tér vissza Chiellini, ettől még azért kár lenne nagy áttörést várnunk. A Genoa ráadásul elég kiszámíthatatlan, de a Juve ellen biztos, hogy mindent beleadnak. Meddig tart a bizalom Palladino felé?

Torino – Atalanta 2-1
Az ikszbajnok legutóbbi négy meccsén nem kapott ki (nomen est omen, nem is nyert), viszont már egészen kerek mennyiségben szerez gólokat, ez pedig az idegenben általában a fingfogáson kívül nem sokat csináló Atalanta ellen akár elég is lehet.

Parma – Sampdoria 1-0
A Giallorossi közel sem olyan töketlen, mint amit múlt héten mutattak a Roma ellen (Mimmo csúnyán benne volt a gyufában), a Samp viszont az ideggyenge csatárfenomén hiányában egyáltalán nem tűnik félelmetesnek – kivált idegenben. Ráadásul a kiesés és a Parma között elhelyezkedő csapatok mind otthon játszanak, a lépéshátrány pedig akár végzetes is lehet.

Lazio – Livorno 0-0
A lelátón rohadt nagy meccs lesz, az biztos, hiszen a hírhedten szélsőjobbos Lazio-ultrák vért prüszkölve néznek majd szembe a hírhedten szélsőbalos Livorno-tifosókkal. Kár, hogy maga a meccs nem ígér ekkora izgalmakat…

Palermo – Udinese 1-1
Halvány segéd fogalmunk nincs róla, mit játszik egymással a két csapat és még csak rosszul sem vagyunk hajlandóak érezni magunkat miatta. Ezért iksz.

Catania – Cagliari 2-1
Mindketten kiesőhelyen, ám az Isolanit sújtó hárompontos levonás miatt még mindig hat pontnyira a bennmaradástól a vendégek. A Cataniát az utóbbi időben minden szembejövő megpofozza, ha komolyan gondolják, hogy jövőre is A liga, akkor itt bizony élet-halál a győzelem. Ha nehezen is, úgy érezzük, meglesz.

110 komment

Címkék: olasz videó üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr28369595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2008.03.07. 12:44:40

Nem baj, a Juve már vett a helyére egy Sissokót, és még valami: Andrea Luci? Vele mi van? _benito, tudsz valamit?

mantegna 2008.03.07. 12:47:05

Éppen azért nem értek egyet, mert Seva és PM közzel sem biztos megoldás. Lehet - és ennek azért Q nagy valószínűsége van -. úgy járnak velük, mint Ronival. Különben is hol van az a két szélső hátvéd? És hol vannak az új középpályások? A Milanosok mindig a félelmetes középpályával jönnek. Lehet kiöregedéspszihózisom van, mert elmúltam 30, de Gattuso, Ambrosini, Seedorf, nekem a múlt félelmetes középpályája, lehet közelmúlt, de múlt. Q jók lennének, ha lennének újak, akiket melletük és helyettük be lehet tenni, de jelenleg nincs. Kiesett Seedorf, gépakadás...

krysal 2008.03.07. 12:56:10

Ajánlanék egy Escuderót, egy Belluschit, a Lazióból az ifjú jobb-bekket (:). Balra most nincs tippem sajna, de ha tényleg csábítgatják Zambrottát (aki a Milan-profilba az életkorával tökéletesen beleillene...), akkor az is megoldható.

Az a baj, hogy látványosan rövid a keret, ha néhány játékos kiesik, akkor jön a para. A csatársoron kell erősíteni mindenképp. És nézd Figo példályát az Interben. Van élet 30on túl is... (Ezzel téged is nyugtatlak:)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.03.07. 13:06:47

Transfermarkt szerint a következő játékosoknak jár le a szerződésük a Milanban a szezon végén:

Kalac, Fiori, Cafu, Maldini, Favalli, Serginho, Ba, Inzaghi (!), Ronaldo

Tehát alapból kell pótolni hét-nyolc veterán kerettagot, nehezen tudom elképzelni, hogy valakivel is szerződést újítanának innen (kivétel Inzaghi, Kalac, Maldini... de én nem ragaszkodnék hozzájuk sem).

Gabez 2008.03.07. 13:11:22

Ba bá'? Az mit keres ott???

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.07. 13:12:24

b+, gabez, két másodperccel előztél meg

rexford 2008.03.07. 13:16:03

A kora (34) vitték vissza a Djurgardensből.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.03.07. 13:25:38

Ba? Szezon elején igazolták vissza a mérhetetlen tapasztalata miatt. Amúgy meg az egyik legviccesebb igazolás volt a nyáron, nem is értettem, hogy miért nem került be a médiába :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.07. 13:34:13

Jesszum pepi, Ibrahim Ba :)))). Legutóbb akkor hallottam róla, mikor a svéd Djurgarden játékosa volt!

krysal 2008.03.07. 13:36:24

És nem is játszott???? Hát ez hogy a csudába lehetséges??????????????? Csak nem sérült???

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.07. 13:39:57

Ez a Ba fénykorában kicsit gyorsabb volt, mint Dombi Tibi technikailag viszont egy szinten voltak :).

Rezgrof 2008.03.07. 13:50:57

Félreértés ne essék, a Juve csúnyán megrakja a Genoát.

Ibrahim Ba!!!!! Nehezen hihető, h még él a tag, klasszik h pont a Milanból kerül elő. Hát ez óriási.

drani 2008.03.07. 13:58:56

Ba elérte azt a kort, amikor (ismét) a Milan tagja lehet

Strigo 2008.03.07. 14:16:19

Olyan van egyáltalán Olaszországban, hogy utánpótlás-nevelés? A Milannak érdemes lenne ott körülnéznie, ebben a szezonban még be lehetne építeni egy-két tehetséges fiatalt a csapatba. Jövőre meg visszahívhatják kölcsönből Borriellot, megvehetik drágáért Freyt, meg valami klasszis hátvéd sem ártana, nem az öregfiúk korosztályból.

rexford 2008.03.07. 14:41:24

Mostanában kezdték agyba-főbe dicsérni az olasz utánpótlást, és tényleg van néhány tehetséges fiatal játékos. Az olasz nagycsapatokra (és a válogatottra) viszont jellemző, hogy ilyen fiatalon még nem nagyon játszatják, inkább kölcsönadják őket kisebb csapatokba. Nem is mennek tönkre olyan hamar, mint sok más helyen.

Asidotus 2008.03.07. 14:53:41

És Luca Toni a nyáron miért nem kellett a Milannak? Szégyelljék magukat a vezetők, hogy hagyták a Bayernbe igazolni.
"A Fiorentina a remek hétközi UEFA-előadás ...után már a Milan (vagy már a Juve?) elleni duellre melegít" Ezt most nem egészen értem, mert már túl vannak mindkét bajnokin, a Juvét csúnyán el is verték.
Strigo, kell, hogy legyen olasz utánpótlás nevelés, mert még az olasz sztárklubok is tele vannak olasz játékosokkal.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.07. 15:07:10

nűnű,

én úgy tudom, kellett volna nekik, volt is előszerződés, de Lüke kérte, hogy bontsák fel, mert megígérte a firenzeieknek, hogy nem megy olasz riválishoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.07. 15:07:49

Elég Rómában körülnézni, csapatunk húzóembere a két sajátnevelésű titán a 25 éves De Rossi és a 23 éves Aquilani.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.07. 15:12:03

De Balotelli, Paloschi, Giovinco, Palladino, Pazzini, Chiellini nevét is oda lehet venni a jó fiatalok közé. Egyébként az olasz nagy csapatok nem a padon aszalják a fiatalokat, hanem kölcsönadják őket kis csapatoknak, hadd játszanak csak.

Toni meg nem akart olasz csapathoz menni a Fiorentinából. Lehet, hogy az UEFA-kupában azért összekerülnek.

Asidotus 2008.03.07. 15:36:01

Aha, ezt nem tudtam, így más Luca Toni esete. Akkor idén nyáron Murinho és Drogba?

Count Adyn 2008.03.07. 16:50:48

Oly kevés a bizalmam Palladinoban mint Lazio ultra fején a haj.

krysal 2008.03.07. 16:56:05

Count Adyn: És te ezen csodálkozol?

mantegna 2008.03.07. 17:03:38

Krysal:Ja szerintem is jók az öregek, ha nem csak azok vannak. Figo játszópajtásai maibb csirkék, mint a Milanosok. A Beckham, Keane, Scholes, Giggs sort ma szét szívatná egy rendes csapat – úgy értve, ha máig együtt maradnak – míg a C Ronaldo, Scholes, Hargreaves, Giggs sor pedig az egyik legerősebb a mai fociban. És sérülés, meccsdöpping vagy rossz forma esetére öregeknek van cseréjük: Andreson, Nani, míg Figo posztján tud játszani Zanetti, Sztankovics, Solari, Maicon. Nem aszondóm, szar öreg Gattuso pfuj küldjék alunni, azt tessék észrevenni kiöregedett a CSAPAT, frissíteni kell. Emerson, Ba, Seva, Ronaldo, nem frissítés.
A végén az idén megveszik Beckhamet és visszahozzák Zidane-t? Ha Berlusconin múlna, megtennék.

krysal 2008.03.07. 17:11:37

Nanana! Zidane-t tessék békibe hagyni! :)

Értem én, mit mondasz, ennek a túlfiatalításnak az áldozata néha az Arsenal, ahol meg sokszor nincs meg "az" a tapasztalt néhány játékos...Igaz, hogy pl. Seva sem fiatal már, de ő minőséget képvisel, és rá merészebben raknák a terhet, mint mondjuk Gilára... Mellé meg jöhetnek a fiatalok, akik lassan lecserélhetik az öregeket. Ha megfigyeled, valami ilyesmi megy végbe a Juvénál is... (még ha valahol kényszerből is.)

Romanes eunt domus 2008.03.07. 17:18:24

Ba azért van itt, mert a fia a Milan U-nemtudomhanyas csapatában játszik, és együtt akart lenni vele. Kb 3 gombóc fagyit pengetünk neki havonta

mantegna 2008.03.07. 17:22:02

Nekem elég lenne abból 1 gombóc is.

mantegna 2008.03.07. 17:23:10

Befejezem csak ami a bögyömben maradt:
A csatártémához: Hát igen ott sokáig érhetnek a csatárok mielőtt 'hirtelen' világklasszisok lesznek. Salvatore Schillaci, Zola, Signori, Luca Toni 23-26 éves korukig második ligában vagy még lentebb játszott.
Milanosoknak még kis bíztatás: Borriello idénig egyszer rúgott tíz gólt egy szezonban, még a Seria C1-ben, lehet hazahozzák és annyit fog hozzátenni a játékhoz, mint Gila... Persze azért arra kicsi az esély, hogy két olasz gólkirállyal ennyire megszívják, már ha az lesz

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2008.03.07. 17:43:41

Macellazzi? Qrva élet, hogy miért nem nekem jutnak eszembe az ilyen zseniális szójátékok :-))
És, Mantegnának (egyébként Andréa?) üzenem, hogy Siena pont olyan fantasztikus hely, amilyennek elképzeli, ezért is vagyok én a csapat és a város nagy rajongója!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.07. 18:21:44

en januar elejen voltam 1 hetet Sienaban,
versenyben van nalam is a legszebb varosert!
(azert a Romat nem kellett volna igy elverniuk)

Romanista 2008.03.08. 01:08:38

torino szép város, de még szebb firenze mindakettő lemossa napoli és Romában még nem voltam(!!!!!!!!)

CsakaCalcio 2008.03.08. 16:03:22

Torino szép város?
Na, ma is újat hallhattunk, aztán persze ez rendkívül szubjektív dolog!
Gratula a Romának és a Fiorentinának a meggyőző hétközbeni teljesítményért, azért a calcio ezekben a nehézkes időkben is masszívan tartja a második helyet a bajnokságok erősségét tekintve-és ne feledjük, hogy a Fior egy jó formában lévő angol csapatot gázolt!
Nagyon remélem, hogy az Inter a szülinap alkalmából rendezett parádé alkalmával megszedi magát önbizalommal, és visszatalál a gólszerzés és a győzelmek ösvényére, talán még nem lenne későn a szerdai csúcstalálkozó előtt, kár h nem 1-0-lal fordulnak a Poollal szemben, de követelem, hogy 3 csapat élje meg a jövő pénteki sorsolást :-)
Ami nagyon érdekes, hogy a Sampnak gyakorlatilag elfogytak a csatárai, ha most sem nyer a Parma, akkor mikor? Aki szokott fogadni, az nyugodt szívvel ütheti be az egyest, sőt én ajánlanám a Palermo-Udinesét kettesre is, bár az azért neccesebb.
Éljen az olasz futball!

kukonyalori 2008.03.08. 16:43:12

Gratulálunk Spaletti mesternek a szülinapjához és minden hölgynek a nemzetközi nőnap alkalmából.
Roma pedig ramélem nyer. Lehetőséget kéne adni most Espositonak is. A Parma ellen elég jól nyomta. Ba, wehe, amikor először leigazolták akkor is gyenge volt. Helveget nem akarja visszavini a Milan.

Forza Roma, Forza Lupi!!!

Ui. a szerda este csodálatos volt, bravó fiúk!!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.08. 16:53:25

Kukanyaló, én is örülnék, ha Esposito többet játszana,de nyilván hallottad, hogy Mauro egy született napolitano, télen is odaakart menni. Úgyhogy nem lenne túl bölcs épp most lehetőséget adni neki. Egyébként Taddeinek meg csütörtökön volt a szülinapja.

CsakaCalcio 2008.03.08. 18:34:34

Mintha lendületesebb lenne az utolsó 10 percben a Reggina, ez egész meglepő, mert versenyben vannak a Serie A legarctalanabb fociját bemutató csapata címért, mindig ugyanazt a semmit hozzák, és csont nélkül ki is fognak esni vélhetően, így is eleget voltak az A-osztályban egyhuzamban, feljutásukkor szerintem kevesen gondolták volna ezt.
Nem lesz sansza ennek az Internek hétközben sajnos :-(
Ja, és szörnyű, hogy a centenáriumi meccsre sem telt meg teljesen a San Siro.
Közben 2-0, na többet nem látjuk ma az Amarantot focizni :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.08. 18:59:45

Könnyebb ellenfelet nem is hozhattak volna a centenáriumra.

calcio_di_rigore 2008.03.08. 19:09:12

Az Interhez méltó volt ez a centenáriumi kamutizi. Ez így nem szar nekik? Lehet hogy Moggi van a háttérben?:))
Persze a bírói tévedések kiegyenlítik egymást. Az Internél majd a szezon végén egyenlítenek.:) 2 fordulóval a vége előtt, 10 pontos előnynél megadnak ellenük egy lesgólt, aztán több se kell majd a nagytudású Morattinak és Mancininek. Hogy az nst megmondóembereit ne is említsem.:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.08. 19:12:28

Ezt hallottátok? A kommentátor szerint, Moratti azt mondta, hogy Mancini már most akkora edző, mint Helenio Herrera! Na azér-azér, ezzel az Interrel még én is bajnokságot nyernék.

Gabez 2008.03.08. 20:16:52

calcio: arról persze elfeledkeztél, amikor Crespo 100 %-os ziccerben ugrott volna ki és tévesen megállították lesen - hiába, savanyú a szőlő, de qrvára.

Gabez 2008.03.08. 20:19:16

A kommentátor meg egy balf@sz, végig az INTER ellen szónokolt, nála már az is kétségbeesett felszabadítás volt, ha Burdisso kirúgta a labdát...amikor meg Figo majdnem összeszedte a 2. sárgát, csak a vak nem látta meg ő, hogy visszahúzta a lábát és hozzá se ért a csávóhoz. Hogy engedhetnek oda egy ilyen idiótát?!?

Romanista 2008.03.08. 20:23:05

Gabez, én tényleg sajnálom hogy nyert az inter.

Gabez 2008.03.08. 20:33:50

Romanista: elhiszem, ezzel semmi gond :)

Azért holnap az Empoli - Milan helyett megnéztem volna, mit művel a Roma Nápolyban...nem igazán a nyugdíjas klub heti összejövetele lesz az érdekes.

Romanista 2008.03.08. 20:40:12

csak hogy a Napoli prezidente nem igazn engedélyezi a közvetítést...

Gabez 2008.03.08. 20:41:05

ja tényleg...a sügér fajtáját

Greg36 2008.03.08. 20:48:36

Ha a szemetet nem tudták hetekig eltüntetni a városból, akkor meccset miért tudnának közvetíteni?
Sebaj.
Ha a madarak igazat csiripelnek, Lazio-Roma és Inter-Juve élőben, máris szép a hónap :)
A szombat már az, nyert az Inter, kiesett a ManU és a Chelsea az FA kupában :)

calcio_di_rigore 2008.03.08. 20:55:09

Gabez, nem feledkeztem el róla... csak nem láttam.:) Hazaértem, épp szünet volt és ismételték a tizit. Nekem annyi elég is volt belőle.:)

Gabez 2008.03.08. 21:05:59

calcio: na jó, akkor fel vagy mentve - mert persze tényleg nem volt tizi :)

giacinto 2008.03.09. 10:15:17

azért a 11-eshez tegyük hozzá: kb 3 méteren 3-an szabálytalankodtak, Jimezzel és Cuchuval. úgy is fogalmazhatnék: addig rúgták őket mig nem feküdt mind2. a hátsó kamera-állás volt perdöntő, az alapján egyértelműen kirúgták Cuchu lábát.

madbalee 2008.03.09. 10:50:57

Góllövölista első 15 helyezetje jelenleg:

1. M. Borriello Genoa CFC 16 5
2. Z. Ibrahimovic Inter Milan 15 8
3. D. Trézéguet Juventus FC Torino 15 1
4. A. Mutu AC Fiorentina 14 4
5. A. Di Natale Udinese Calcio 12 2
6. F. Totti AS Roma 12 2
7. A. Del Piero Juventus FC Torino 11 2
8. J. Cruz Inter Milan 10 1
9.C. Doni Atalanta Bergamo 10 3
10. F. Tavano AS Livorno 10 2
11. Amauri US Palermo 9 1
12. C. Bellucci Sampdoria Genoa 9 1
13. G. Pandev Lazio Roma 9 0
14. F. Quagliarella Udinese Calcio 8 0
15. T. Rocchi Lazio Roma 8 2


Ugyanez a 15 játékos sorrendje 11-esek nélkül:


1. D. Trézéguet Juventus FC Torino 14
2. M. Borriello Genoa CFC 11
3. A. Mutu AC Fiorentina 10
4. A. Di Natale Udinese Calcio 10
5. F. Totti AS Roma 10
6. A. Del Piero Juventus FC Torino 9
7. J. Cruz Inter Milan 9
8. G. Pandev Lazio Roma 9
9 F. Tavano AS Livorno 8
10. Amauri US Palermo 8
11. C. Bellucci Sampdoria Genoa 8
12.C. Doni Atalanta Bergamo 7
13. Z. Ibrahimovic Inter Milan 7
14. F. Quagliarella Udinese Calcio 8
15. T. Rocchi Lazio Roma 6

madbalee 2008.03.09. 10:52:04

Nekem ez a hozzáfűznivalóm a 11-esekhez, meg hogy melyik játékos mennyire gólérzékeny :))

madbalee 2008.03.09. 10:53:14

P.S:
Azt első 15-ben nincs AC Milan játékos

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 11:49:58

Giacinto, de hogy a szabálytalanságok a vonalon kívül voltak, azon azért nem vitatkozunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 12:19:52

Egy kis szar minőségű video a római hősök fogadásáról. Annyit azonban ki lehet venni, hogy végére előkerülnek a Carabinerik!
www.romanews.eu/video.asp?modulo=look&ID=72

BruceWayne 2008.03.09. 15:51:46

hát az Inter meccsen szabadrúgás tényleg indokoltabb lettt volna, mivel a szabálytalanság kb 10 kemény centivel a vonal előtt történt, más kérdés hogy utána már a 16-oson belülre összerogyó Cambiassot a másik csávó belül érte... de ha szabadrúgást az is teljesen jó lett volna, ez van...

trezeguetről annnyit hogy azt a 14 gólt vagy 6 meccsen lőtte, ezek szerint a többin nem túl sokat tehetett hozzá a csapat játékához... egyszer júvés haerom mondta hogy egyszer látta a csávót a 16oson túlról lőni, hát kinevette csúnyán :-)

Ibrahimovic akciógóllövő cipőjét remélem keddre tartogatta mostanában

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 17:05:50

A malaszttal teljes Garndissimo AS Roma megmutatta a zinternek, hogy a Sao Paolo sem bevehetetlen erőd (mondjuk a Bernabeu után számunkra talán nem is létezik ilyen) és megnyertük a számunkra olyan fontos Derby del Sol-t Hosszúidő után végra betalált világbajnokunk, az idén kicsit halványabb Simone Perotta, a Capitano meg az idei gólkirályi címre is bejelentkezett tizijével. Most még két rangadó áll előttünk, jövőhéten a Milant fogadjuk, aztán meg következik a városi derby a Lazio ellen. Onnantól könnyebb ellenfelekkel játszunk, még akármi is lehet!

Romanista 2008.03.09. 17:29:41

én csak attól tartok popp, hogy most nagy a pörgés a rangadó sorozat miatt, de aztán nehogy leeresszenek. bevallom kicsit féltem a forduló előtt de ez most nagyon jókor jött a Romának. csak igy tovább,Forza Roma!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 17:31:44

Amíg állunk a Bl-ben és látjuk az Inter hátát nem fogunk leereszteni!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.09. 17:38:42

ezzel én is egyetértek, a roma elég komolyan erőt demonstrál mostanában, az viszont egy érdekes kérdés, hogy vajon mennyire jó és mennyire rossz, hogy totti ott az atyaúristen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 17:52:27

_benito, érdekes kérdés ez. De láttad azt a videót a Roma-Madrid előtti percekről, abból kiderül hogy a szurkolók szemében egyértelmű a Capitano primátusa. Egyébként a mai gólja után épp az az Aquilani ugrott először a nyakába , akivel a Parma ellen veszekedtek. Szerintem eleve túl van dimenzionálva , ez kit fúr Totti téma. Totti Olaszországban egy Beckham szintű bulvárceleb (csak egy pöttynyivel nagyobb focista a kiváló Davidnél), akkor is írnak róla, ha befingik a szaunában. Ami a focit illeti egy-két jó éve még biztos van, főleg ha a nyarakat pihenéssel tölti.

rexford 2008.03.09. 17:52:36

Köszönjük, Siena!

Gabez 2008.03.09. 18:00:28

popp: Sienában is lehet nyerni, ez vajh nem tudja a "malaszttal teljes Garndissimo AS Roma"? ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.09. 18:06:42

naaa, popp, én kedvelem a romát, tényleg, de hogy totti az életében nem volt és nem is lesz nagyobb futballista, mint beckham, azt az életem árán is megvédem! ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 18:08:10

_benito, pisztoly vagy kard :)?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 18:11:11

Gabez, ezt pont ma mondod, mikor a Fiorentina is beszopta ottan (tudom, hogy nyertetek ott :).

kukonyalori 2008.03.09. 18:11:54

Szép volt fiúk, Perotta végre betalált. Remélem a Juve is kiszopik. és akkor 3 csapat fogja gyilkolni egymást a fennmaradó 2 bl helyért, tisztes távolban mögöttünk.

Grande Roma, Grande Capitano!!!

mantegna 2008.03.09. 18:12:48

Szerintem rossz. És ezt már többször kifejtettem. Az As Roma olyan nagyra nőt az utóbbi években, mint eredménységben, mint anyagilag, csak saját magukat büntetik, mikor egyetlen (32) éves emberből csinálnak Atyaúristent. És nem csak a játékban, hanem a csapat összetartásában, hangulatában kijöhet e probléma. Főleg akkor, mikor már a főnök nem tud sorozatosan annyival többet hozzárakni a játékhoz, amivel kivételezett pozícióját alátámaszthatná. Forza Roma, és nézze meg minden romanista, hogyan bánnak Alexxel a Juvében, vagy Maldinival a ACMilanban. Attól, amit letettek az asztalra nem szállnak el úgy, hogy annyira kiemeljék a tömegből, mint Tottit. Hosszú szerződést kötnek velük, meg fizetik is őket rendesen, de nem lehet primadonnáskodni, ha nincs forma irány a cserepad…
A Főnök egy csapatnál az edző legyen.
Totti és Beckham nem egy kategória. Beckham szimpatikus fazon, de az életbe nem lehetett volna köré szervezni egy erős csapatot.

kukonyalori 2008.03.09. 18:15:47

benito, nyugodj csak bele, hogy Francesco jobb játékos, mint Mr. Poshspice. Ezért felesleges az életed áldozni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 18:17:32

Ha jó szemetek van, vagy kukkeretek, itt megnézhetitek a Napoli-Roma góljait (Totti gólpasszát és gólját!).

mantegna 2008.03.09. 18:18:31

Mármint amennyire a pályán odateszi magát az szimpi, az ízlésünk nem egyezik...

Romanista 2008.03.09. 18:23:57

_benito erre azért nem számítottam tőled. legalább valami Juvést (vagy Interest ;)) hoztál volna fel. na de. (jójó nincs bajom Beckhammal... nos ennyi)

Tottihoz kb még annyit hogy bár max respekt a tehetségére és az eredményeire a Románál, meg az életutjára is etc, de szerintem kb a média része ebből a nagy Totti kultban, 70%. ha Totti rászól Aquilanira hogy ne böfögjön hangosan akkor ez kb a világ legnagyob veszekedéseként jön le.(általában mindig hirtelen azokkal van baja Tottinak akikkel kapcsolatban felmerül hogy távoznak.)
egyébként én pölö a Romát mint csapatot szeretem, Totti pedig a kedvenc csapatom legendája. tehát.

Gabez 2008.03.09. 18:51:51

Sztem benito arra gondolt, hogy Beckham ugyan hülye, de nem annyira, mint Totti, ugyanis sokkal kevesebb munkával sokkal több pénz keres + nem kakaskodik, bocs, acsarkodik senkivel emiatt :)

Greg36 2008.03.09. 21:04:54

Respect a Romának (a Real Madrid búcsúztatásáért sokszorosan), és kézséggel elhiszem, hogy hozni fogják a rangadókat, és a fontos meccseket - de eddig sem a nagy csapatok ellen botlottak...
Még mindig tökéletesen elégedett lennék a végén +1 pontocskával a kékebbik milánóiak győzelménél ;)
Off: Nah, pont most lőtte a másodikat a Juve.

madbalee 2008.03.09. 21:07:40

És Trezeguet is betalált :)

krysal 2008.03.09. 21:08:43

...éééés mááár kettőőőő.:) (bár nemtom, ki lőtte... _benito, segíts, melózok, és csak a bwin-en követem...)

krysal 2008.03.09. 21:17:50

Így már tiszta, kösz, madbalee:)

Egyébként volt már szerencsétek hallgatni a fent említett oldalon az angol kommentárt a meccshez? Én így követem a Barca-Villarealt, és mondjuk ki, nagyon humoros...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.09. 21:50:51

treze (gólpassz: grygera) életében nem járt még ennyiszer a másik térfélen

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 22:11:00

Ebben a Zebinában mit látott Capello, azt máig nem értem, állítom, hogy bajnoki címünk ment el rajta annak idején. Az a pöcs Domenech igazán ki vihetné az EB-re. Mexest és Trezét meg hagyja ki nyugodtan, ha akkora barom!

krysal 2008.03.09. 22:35:14

popp, ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik... Ez TÉNYLEG van olyan barom, hogy kihagyja őket, ezt a mar**t meg kiviszi.

_benito! Köszönöm!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 22:47:56

krysal, előre bocsátom nem szeretem a francia válogatottat viszont az olasznak szurkolok az EB-n. Mivel a két vébé-döntős egy csoportba került a debil kiemelés miatt, ezért én nem bánám, ha Domenech hülyeségeket csinálna. Persze Mexest sajnálnám, mint játékost. Egyébként egyáltalán nem a sátán falra pingálása a feltételezés, hogy kihagyja Trezét, sokkal inkább valószínű, mivel elég régen hívta már meg Rajmon, akinek Mexi se tartozik a kedvencei közé.

krysal 2008.03.09. 23:29:41

Hja, sajna, elmebeteg az a fazon.Egy Trezeguet-t kihagyni?? Vagy egy Mexést? És ki játszik majd középen? Rehabilitálja Blanc-t??? Egyébként én kifejezetten kedvelem a kék válogatottat (abban kiegyezhetünk, hogy nehéz franciának nevezni, ennyi honosítással - bár van már egy ideje négerje a németeknek is...), nagy kedvenceim játszo(ttak)nak ott. Elég, ha emlegetem Zidane-t, Trezególt, Pirest, Henry-t, Petit-t (stb, stb,stb) említeni. Bár ha olasz drukker vagy, megértem az ellenérzéseid (lásd. Euro 2000, ha meg magyarkodásból, az meg mindenkinek a maga dolga)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 23:38:06

krysal: na a trianonozás aztán nem az én kenyerem, Zidane-t én is nagyon birom, elismerem Trezét és Henryt is. De te is tudod, hogy fociszurkolás nem épp racionális dolog, az aztán tényleg az érzelmekről szól. Az emóciókat meg nehéz megmagyarázni, így nem szeretem a franciákat (ez csak sportra vonatkozIk), de még mindig ők járnak jobban a németeknél, akik ellen majdnem olyan vehemenciával tudok szurkolni, mint a kedvenc csapataimért.

krysal 2008.03.09. 23:41:08

Ámen! Meghajlok érveid előtt. Aztán győzzön a jobbik válogatott:) Alexet, Buffont, Maldinit, Pirlót, Camoranesit (etc) én is bevenném franciának:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.09. 23:45:25

én meg szívesen látnám Mexest meg Trezét, na meg Zizout az olasz válogatottban.Egyébként a vébéken meg az argentínoknak drukkolok Maradona óta, de azért nem voltam szomorú, hogy az olaszok győztek.

krysal 2008.03.09. 23:52:23

Most az jönn, hogy megvallom, őket szeretem én is, és nem értem, hogy miért jön ki ennyire szarul ki nekik a lépés (bár a németek ellen Riquelme lecserélése... Hajjajj...). Jó csapat az. Csak mindíg ugyanaz: Majd legközelebb............

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.09. 23:57:35

Igen, én is! Egyszer talán végre majd szerencséjük is lesz. (Bár pont akkor volt szerencséjük, amikor a leggyengébbek voltak: Olaszországban. Úgy látszik, azóta kamatostul visszakapják a sorstól.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.10. 00:04:57

krysal nem is mondd azt a negyeddöntőt. 1-0-ás vezetésnél az az idióta Pekerman nagyon elcserélte magát. Majdnem agyérgörcsöt kaptam mikor azt láttam, hogy a hosszabításban Messi és Tevez ott ül egymás mellett akispadon, úgy hogy egy percet sem játszottak.

krysal 2008.03.10. 00:10:01

Hjaja. Ha nyomás alatt tartotta volna a németeket, simán a döntőig masíroznak. De nem, beállt a divatos "majd kivédekezzük" dologra - a köztudottan az utolsó percig rohanó németek ellen. Taktikai harakiri.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.10. 00:24:45

Németeket, angolokat soha nem szabad lebecsülni.

(A labdarúgás egyik alapszabálya.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.10. 01:04:50

Talán ezért utálom őket annyira :)! Mondjuk akkor mindig orgazmus körüli érzés kerülget , amikor németek szopják be az utsó pillanatokban (gondolok itt Katerina Wittre is ahogy szopogatja). Nagy élményem például a Bayern '99-es szívása, vagy a hosszabbítás utolsó perceiben szerzett Grosso, illetve Del Piero gól a 2006-os vébéről.

Romanista 2008.03.10. 01:13:00

popp én helyenként kezdem azt gondolni hogy te vagyok...

egyébként Domenech azért hagyja ki Mexést (meg talán Trezét is) mert Skorpió a csillagjegye, és azok nem csapat emberek. ezt tutira hallottam valahol anno.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.10. 01:29:02

Azt én is. Hajdú B. majdnem minden vébé meccsükön elmondta, hogy Pirest a csillagjegye alapján hagyta ki. Egyébként nagy fasznak tartom Domenech-t, de ezt nem feltételezném róla. Ha ez igaz akkor főnökei teljesen agyalágyultak, hogy hagyják a padon. A vébé döntőbe jutáshoz pedig nem sok köze volt, leginkább az utolsó föllépésére magát nagyon összekapó Zidanenak köszönhette. Azt viszont eltudom képzelni, hogy olasz-fóbiás, ezért nem válogat a Serie A-ból.
süti beállítások módosítása