Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 23. forduló

2008.03.07. 03:05 heinrich

Felfelé indul a szinusz görbe, a múltheti mélypont után éles kontrasztban érkezett a minden képzeletet felülmúló kupaforduló, egyedül Wiese rondított bele az összképbe, biztos a szemébe került kilónyi zselé hátráltatta a kilátásban. Ha volt forduló, amikor a Bayern elleni össznépi összeesküvésről írtunk, most a párkák azt sugalmazzák, változott a csillagok állása és annyi kihasználatlanul maradt botlás után most az üldözők fogják fenékig üríteni a keserűség és bosszúság méregpoharát. A célegyenesbe fordulva elnyúlik a BM, a Bréma ezúttal valóban nyögni fogja Diegó hiányát, a forduló bombameglepetése pedig Nürnbergben kerül kicsomagolásra.

Dortmund - Hertha BSC 2-1
Egy hónappal a DFB kupa döntője előtt már fújtatóval szítják a tüzet a bányászvárosban, holott még be sem jutottak, ezt nevezzük egészséges önbizalomnak, mindazonáltal nem ártana inkább a liga legjobb formájában (micsoda képtelenség, pedig igaz) lévő berliniekre figyelni, akik három meccse gólt sem kaptak. Doll megint feltette a több munka és több aggresszió lemezt, és próbál rendet tenni megszédült játékosai fejében. Fájdalmasan gyenge szezont futunk, most már ideje lenni valamit tenni az ügy érdekében. Pengeéles megfigyelés, kezit csókolom. Kuba és Kringe is hiányozni fog a középpályáról, mi mégis BVB diadalt jósolunk, mert hazai oldalról legalább egy klasszist meg tudunk nevezni és egyébként sem dőlünk be a Hertha uli-buli cspatok ellen bemutatott sorozatának.

Arminia - Schalke 04 0-1
A Bielefeldnél nem hozott eredményt az edzőváltás, kirúgják tehát a sportigazgatót is, Reinhard Saftignak nem lehetett maradása a klubnál. A játékosok felelőssége az meg ugye nincs. A kékeknél viszont tetőfokára hág a hangulat, mivel a Neuernek címzett angyali sugallatunk a Bayern meccs helyett csak a BL fordulóra érkezett meg. Ha a bajnokságban még a mostaninál is gyengébbek lennénk, most szép nyugodtan lelazsálhatnák a meccset, így viszont gyötrelmes kínok között, pokoli rossz meccsen kell begyűjteniük a három pontot.

Stuttgart – Werder 3-2
Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ha már nem lehet a miénk a salátástál, nehogy már a Diegó nélkül, viszont skóciai 90 perccel és kapitále Wiese potyákkal (Rangers – Bremen 2-0) érkező Werderé legyen. Egyébként nem mi mondjuk, a svábok mondják. Kellemetlen infónk a számukra, hogy eddig minden top-csapat (kivétel BM) úgy megverte őket, hogy nem találtak be az öltözőbe, de ennél jobb ritmusban nem is találkozhatnának a Schaaf bandával. Rossz védelem néz farkasszemet a rosszabbal, jó csatárok a jobbakkal.

Frankfurt – Bochum 2-1
Minden egyes forduló előtt elgondolkodunk, hogy ’hányadik is a Frankfurt’ és amikor ott találjuk őket három pontra a Schalke farában, gyermeki csodálkozással vakargatjuk fejünket eddigi tippjeinket elnézve. Valamiért a Frankfurt a mi mostoha gyerekünk, pedig a szezon előtt nem is utáltuk még ennyire Kyrgiakost, mint mostanság, a szurkolóik meg fél Európát megaláznák (különösen a nyamvadt spanyolokat). A játékukat mégis csak ritkán ihlett minket győzelmi tippre, de most ütött az idő, a bochumi kutyavásár már az előző fordulóban lezajlott.

Wolfsburg - FC Energie Cottbus 3-1
No, ez sima-liba. Idén egyetlen vereség a farkasok számláján, legjobb négy között a kupában, lassan mindenkinek ki lehet utalni egy-egy VW-t. Egyedül attól lehetne tartani, hogy az életéért küzdő kiscsapat legyűri a magát a középmezőny iszapfürdőjében kúráló burzsoá hazaiakat, ha nem éppen Magath szabályozná a hideg-meleg vizes csapot.

FC Bayern München – Karlsruhe 3-0
A München egy meccsesre szűkítette a sokkal kellemetlenebbnek induló UEFA párharcot – kellett ehhez potyagól és jogtalan kiállítás is (fordított sorrendben), de nem akarunk másodszor is öt rúgott gól után fanyalogni (Anderlecht – Bayern 0-5), ami egyébként a valaha volt legnagyobb idegenmbeli győzelem a nemzetközi kupákban. Emlékezzünk meg Ribéry ménkű nagy szabadrúgásáról, Podolski negyedik ötödik UEFA találatáról, és végre Miro magától is betalált(nye, üres kapuba), nemcsak a buzera szerepét vállalva képes gólt szerezni. A BM tehát továbbra is három trófeát hajszol és nagyon úgy fest, ez a hét az ő malmukra hajtja a vizet. Extra meglepetés a duplázó Schweini. Még akkor is, ha a héten hivatalosan is elhangzott Bádenben a nemzetközi porond kifejezés Ede Becker szájából.

Duisburg – Rostock 0-1
Üljünk le, kapcsoljuk be a TV-t. Aztán Drágám, leugrok a szeméttel felkiáltással zúzzunk el a legközelebbi ÁFÉSZ vegyesboltba (ehhez a meccshez ideális környezet) és minden gólnál igyunk egy kevertet. Na jó, minden szép megoldásnál. Esetleg minden helyzetnél. Ha az sem lesz, jöhet a szöglet, meg a les. Mindegy, csak butítsuk le magunkat a söntés mögé, mert másképp ezt nem lehet majd kibírni. 

Nürnberg – HSV 1-1
Van az úgy, hogy az ember megbotlik és szüksége van még néhány tétova lépésre, mielőtt sikerülbe kiegyenesednie. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy az UEFA-ban elért 0-1 a Leverkusen ellen egyértelmű, keserű kudarc a HSV számára. Ennél fogva vagy kifilézik és szeletenként besózzák a dalnokokat, vagy a nagy bizonyítási kényszer közepette beszednek egy potyát, amit talán sikerül kiegyenlíteni, de ennyi. Mi a második esetre fogadunk. További hír, hogy a szezon hátralévő részét Castelen nélkül kell vállaniuk, ellenben Juan Pablo Sorin újra feltűnt az edzéseken. A Nürnbernél pedig, aki eddig azzal nyugtatta magát, hogy hja, majd csak elindulunk felfelé, meg nem lesz itt gond, az sürgősen kapjon a fejéhez és világosodjon meg – ez már élet-halál harc a kiesés ellen.

Bayer 04 Leverkusen – Hannover 2-1
Husztiéknak sikerült megállniuk a tavaszi vesszőfutásban, de igazi felemelkedést csak a következő két forduló tartogat számukra, előbb ezt a taslit be kell még zsebelni. A középkori apród benyomását keltő Kiesslinget 2012-ig magához láncolt a klub, úgy látszik ezúttal igyekeznek elkerülni, hogy sikercsapatukat széthordják a világ minden tájára. 

13 komment

Címkék: német bundesliga h hamburg üveggömb bayern münchen werder bremen bayer leverkusen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2369289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2008.03.07. 08:39:41

Az Anderlecht elleni potyagól nem volt annyira potya, mint Wiese potyája; a kiállítás meg egy sötétsárga utáni könyöklés két percen belül, teljesen jogos.
Egyébként ettől függetlenül is legalább három lett volna a vége, csak a belgák a mezcserénél nem kaptak volna olyan szép, izzadtságmentes, fehér mezeket... :o)

r_magpie 2008.03.07. 09:53:34

üdvözlöm a Frankfurt-szurkerek megemlítését!
már nagyon készülök ápr. 15-re

Bezuhov. 2008.03.07. 10:39:18

Az én üveggömböm (a BM-fan létből származó tapasztalat) szerint a bőrgatyások izzadni a fognak a hajnali "kiscsapat" ellen...
(Amúgy marhára kíváncsi leszek, hogy Hitzfeld rotációs kapája szombat délutánra milyen kezdőtt dob ki!)

Továbbá: a muzsikusok nyögve és nyelve, de verik majd a svábokat. Az Arminia - Schalke pedig Slomka búcsúmeccse lesz.

2008.03.07. 11:07:06

"Podolski negyedik UEFA találatáról"
Ha egy tschöpp kis korrigálást megengedsz, ez az 5. gólja volt, 2-t lőtt a Boltonnak,(az égiek kegyéből megadatott hogy a Südkurvéból legyek e két gól szemtanúja) 2-t az Aberdeennek és most 1-et a z'Anderlechtnek.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.03.07. 13:28:40

És valóban. Ejnye.

Köszi, kijavítom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.07. 15:03:01

hát, ha így lesznek az eredmények, Heinrich, akkor eldőlt a bajnokság.

Slomkát nem hiszem, hogy kirúgnák a szezon vége előtt.

tudja valaki, hogy Hitzfeld miért csak most tért vissza a rotációs dologhoz, amikor anno ezzel bl aranyat és ezüstöt tudott nyerni? tényleg olyan, mintha direkt izgalmassá akarta volna tenni a bajnokságot az őszi szezon végén.

amúgy Bayern - Karlsruhe 2-1 (Poldi, Toni)

a Werder - VfB meg egy büdös nagy 0-0 lesz, mert mindketten be vannak fosva, hogy elbukják a kitűzött célt. itt a blt, ott az uefát.

Bezuhov. 2008.03.07. 15:53:17

mocsing!

"tudja valaki, hogy Hitzfeld miért csak most tért vissza a rotációs dologhoz, amikor anno ezzel bl aranyat és ezüstöt tudott nyerni?"

Hú de nagyon expert nem vagyok a témában, de én a következőre gondolok:
Először is a nagybevásárlás végére lett egy csomó elsőosztályú játékosuk (Klose, Ribéry, Toni, Zé) akiket nem lehetett ki hagyni a "ha már ennyit költöttünk rájuk akkor játszanak" elv miatt. Meg a bajoroknál úgy van hogy Hoeneßtől kezdve Rummeniggén át a csupán formális pozícióval rendelkező Beckenbauer is beleugathat (nem hivatalosan) az edző munkájába. Lásd Bolton elleni 2:2 - amikor Kalle imho nyíltan "lehúzta" a rotációs szisztémát.
Aztán eljött a tél: a Bayern megállapodot Klinsivel, a kedélyek lenyugodtak..s úgy gondolom ezek után a fejesek tök szabad kezet adtak Hitzinek. >Az utolsó féléveb hagy' csináljon az öreg azt amit akar.< S íme itt az eredménye: Simán padra ültet egy Klosét ha nem megy neki , vagy tök egészségesen pihentet egy Ribéryt egy Kahnt egy Zé robertot egy Sagnolt. Eddig faxán bejött! :)

Paul Newman Jr. 2008.03.08. 17:18:16

"a Werder - VfB meg egy büdös nagy 0-0 lesz"

:DDD Nem lett.

Bezuhov. 2008.03.08. 17:28:46

na bakker..azt már megszoktam, hogy a jóslataim ellenkezői szoktak bekövetkezni, de hogy a stuttgart hatot vágjon a bremennek :-O ..lepetézek!
Na mindegy... így lett a négyből hét! :D

heinrich!

Áruld már el, mennyit szoktál kaszálni tippmixen! ..marhára kíváncsi lennék :@

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.08. 17:53:21

Nem szoktam nagyokat böfögni tőle :D Egyébként a tippmix maga a sátán, csak neten szabad játszani.

Mostanában a PSV nyírja a fogadásaim (Utrecht, Tottenham), de Dzsudzsákon fogom behajtani ha így megy tovább.

Asszem maradok a Bundesligánál meg a kézinél, női NB1 aranybánya.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.08. 18:02:31

6-3, mint a Webleyben! Nem láttam a meccset, de Wiese ezek szerint megint lepkékre vadászott. Mivel gyűlölöm a Nationalelfet, jó lenne ha Löw (nem a Cica) meghívná ezt a Tim gyereket az EB-re.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.08. 18:11:20

Webley=Wembley -természetesen!

Bezuhov. 2008.03.08. 18:37:50

"tippmix maga a sátán, csak neten szabad játszani."

Én utoljára 6 éve nyertem (!), azt is tippmixen; bár mondjuk olyan gyakran fogadok, mint ahányszor népsavazás van. A bwinre is csak azír töltöttem fel lét, hogy nézni tudjam a meccseket. De ma kísértésbe estem...fogadtam a harmadik Bayern gólra....naná hogy nem lőttek..naná. A f@xomat Kloséba :@
süti beállítások módosítása