Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga 22. forduló - Nem történt semmi...

2008.03.04. 06:54 úrilány

Nem ez lesz a nagy meglepetések hétvégéje, néztem végig szombaton délelőtt a szokásos heti totóm kitöltésekor a 22. forduló műsorán. Előzetesen szinte mindegyik találkozón a hazaiaknak állt a zászló, kivéve ott, ahol elfújta a szél. A Cottbus-Stuttgart meccset ugyanis a Németországon végigsöprő viharos erejű szél miatt nem játszották le. A többi esetben azonban nyugodtan elmondhatjuk, nem történt semmi, de semmi különös. Még akkor sem, ha nem minden esetben nyert végül a házigazda csapat.

Íme az összefoglaló a Bundesliga 22. fordulójának mérkőzéseiről.    

Hertha BSC - MSV Duisburg 2:0 Nem kellett nagy jóstehetség, hogy a péntek esti mérkőzés eredményét megjósoljuk. A Hertha szuverén módon hozta, amit hoznia kellett,  aki látta a mérkőzés, cseppet sem csodálkozik azon, hogy a Zebrák az utolsó helyen tanyáznak a Ligában. Amúgy a hazaiak egy sima egy fordított játékot játszottak, a 35. percben Pantelic előkészítésében Raffael, majd két perccel később Raffael előkészítésében Pantelic (37. )ért el találatot. Az ez iránt érdeklődőknek: Dárdai Pál sérülés miatt nem lépett pályára.

 

Hannover 96 -1. FC Nürnberg 2:1 Akkor ha már belekezdtünk, tekintsünk végig a „magyar csapatok” mérkőzésein, úgy vettem észre, igény van rá, hogy kiemeljük, idegenlégiósaink teljesítményét. Alapvetően ez a mérkőzés is a "hozta a hazai a kötelezőt" kategóriába tartozik. Kevés helyzet, három gól. Huszti szabadrúgását ugyan még kiöklözi Blazek kapus, igaz éppen a tizenhatos közepén töküresen álló Bruggink elé, aki ballal a hálóba bombázza (29.) A második félidőben sikerül a Nürnbergnek egyenlíteni Misimovic (52.) találatával, majd a három pontot végül is Huszti góljával (65. ) sikerült begyűjtenie a házigazdáknak. Huszti egyébként hármas osztályzatot kapott a kickertől. Jan Koller pedig köpdösődés miatt utólagos eltiltásra számíthat. Nehéz lesz így a Nürnberg megmentőjévé válnia.

 

KSC-Wolfsburg 3:1 Elöljáróban rögtön megjegyezzük, hogy feleslegesen ne olvassa tovább a bekezdést, akit így már nem érdekel, hogy Hajnal ötödik sárgáját gyűjtötte be a múlt héten, emiatt aztán nem léphetett pályára. A KSC azonban így is helytállt, végig jobb csapat benyomását keltette. Persze, meglehet, a Wolfsburgból sokat kivett a hétközi kupameccs. Mindenesetre említésre méltó megmozdulásuk szinte csak az egyenlítő gól volt (Schäfer, 28.) A KSC három találatát Eggiman (22.), Kennedy(73.) és Ricardo Costa (90+2) szerezték. S a csapat így már UEFA-kupás helyen várhatja a jövő heti Bayern elleni találkozót.

 

Hansa Rostock - Arminia Bielfeld 1:1 Ahhoz képest, hogy az egész mérkőzést végigtámadták, elég sokat kellett várni, míg Eigler a 84. percben végre megszerezte a vendégek vezető találatát. Azonban csupán két percnek kellett eltelnie, hogy Bartels révén a Rostock kiegyenlítsen (86). Döntetlen lett a mérkőzés, amit a játék képe alapján a Bielefeldiek bánhatnak inkább. Két másik Arminiás vonatkozású említenivalónk akad még, Wichniarek tizenegyest hibázott a 17.percben, illetve hogy a vendégek idei első pontjukat szerezhették meg ezzel az eredménnyel. A Rostock most a 14.(22 pont) Bielefeld a 15. helyen áll (19 pont). A következő három mérkőzést tekintve a kiesőzónából kikecmeregnie inkább a hazai csapatnak lesz lehetősége

 

Werder Bremen - Borussia Dortmund 2:0 részletesebben itt.

 

Schalke04 - Bayern München 0:1 Két naiv pillanatomról is be kell számolnom e mérkőzés kapcsán. Egyik az volt, amikor a BVB-S04 találkozó után kijelentettem: a Schalke lesz a bajnok, és erre még 120 forintot is hajlandó voltam áldozni. A másik pedig az az állításom, hogy a hétközbeni Löwen elleni 120 perc a Bayern esetében még megbosszulhatja magát. Ehelyett a bajorok nagyon bekezdtek, már a 14. percben Klose révén megszerezték a vezetést, továbbra is ők támadtak többet, a Schalke inkább csak mintha azért küzdött volna, hogy a nagy iramú mérkőzésen lépést tartson, bár helyzetei neki is akadtak, említésre méltóbbak inkább a második félidőben. A forduló játákosa is ezen a mérkőzésen lépett pályára, méghozzá a győztes csapatban, temrészetesen Franck Riberyről van szó. Nem történt semmi, csak elváltunk csendben... énekelhette volna akár Slomka mester, hiszen az előzetes hírek szerint igencsak inog a kispad alatta, de mérkőzés után inkább a fogadkozásokat lehetett olvasni, hogy a vezetőség még a hétközbeni esetleges kudarc ellenére is ki fog tartani mellette a szezon végéig.

 

HSV - Eintracht Frankfurt 4:1 gólgazdag mérkőzés, egész jó kis vasárnap kora esti meccs. Természetesen a hazai csapat játéka dominált, ezt bizonyítja a négy szerzett gól is, de egyáltalán nem lehet azt állítani, hogy a Frankfurt ott se lett volna a pályán, ha nem is tartósan, de időről-időre nyomás alatt tartották a hamburgiak védelmét. A HSV egyébként hamar elkezdi a gólgyártást már az 5. percben Guerrero találatával. Folytatás csak a második félidőben következik, de Jong 57. percben van der Vaart szabadrúgásából szerez gólt, aztán a frankfurtiak jönnek egy találattal Kyrgiakos fejel a hazaiak kapujába. (70.) Fenin, a 18. forduló egyik felfedezettje nem sokkal később szerencsétlenkedik egy kicsit a tizenhatoson belül, akár összejöhetett volna az egyenlítés is, de a házigazda a 79. percben egy újabb Guerrero találattal bebiztosítani látszott a győzelmet, a végeredmény pedig Zidan (83.) góljával alakult ki.

 

Vfl Bochum - Bayer Leverkusen 2:0 a vendégek ezzel a vereséggel sikeresen lecsúsztak a dobogóról, nem baj, következő fordulóban, szerencsés esetben ezt korrigálhatják. (Nach dem spiel is vor dem Spiel, mint tudjuk.) Intenzív, jó iramú mérkőzés, ahol a hazaiak konzekvensen végigvitt, eredményes támadásai alakították ki a végeredményt, Zdebel 66. illetve Dabrowski 88. percben elért találataival.

Énszerintem szürke, felejthető kis forduló volt. Esetleg más vélemény?

 

33 komment

Címkék: német bundesliga összefoglaló hamburg dortmund bayern münchen werder bremen schalke 22 forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr92364024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.04. 08:53:05

Korrekt kis elemzés. Azt viszont nem gondoltam, hogy a nagytekintélyű irodalmár hölgy totózik. :)

r_magpie 2008.03.04. 09:13:49

"Nach dem spiel is vor dem Spiel"
vagy, hogy Stefan Raabot idézzem: "nach dem Spiel ist Vorspiel"


tényleg unalmas forduló volt, a Schalke-Bayernt 14 percig bírtam, és nem bántam meg a döntésemet

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.04. 09:57:56

unalmas volt, vagy sem, most legalább három kurva fontos kérdés eldőlt.

1. a Schalke már tuti nem lesz bajnok, sőt, ha nem nyomják meg a végét, BL se lesz.
2. az egyetlen riválisunk a Werder maradt
3. a 2. pont miatt nem hiszem, hogy bárki elveheti a salátástál Münchenbe szóló (nem retúr) jegyét.

egyébként sokan nyivákolnak, hogy így a német futball színvonala, meg úgy. azért nagyon kijön most a Bundásliga a pár éves gödörből. a Bayern jövőre, vagy még inkább 2 év múlva a BL-ben is nagyot alkothat. a Werder, ha megtartja Diegot, szintén bármikor bajnok lehet, csak idén nem fog már annyit hibázni a Tábornok legénysége. a Leverkusen messze a legrokonszenvesebb csapat objektív szemmel - sok német fiatal, támadófutball, kevés sárga, normális edző stb. a Schalkenak minden esélye megvan, hogy ott legyen a 8 között, ez a Porto verhető. és aztán is jöhet verhető ellenfél. mellesleg a nagy számok törvénye alapján is német csapat nyeri valszeg az uefát. és akkor még nem mondtam semmit a Hamburgról, amely szintén nagyon korrekt csapattá kezd összeérni és ugyan VdV elmegy, de hát menjen is. majd kiírhatják a Nordbank Arenaban, hogy törtrénjen bármi, Tóthnor...vandeVaart nekünk örökké csak egy pénzéhes kurva marad. hehe.

r_magpie 2008.03.04. 10:29:19

nekem teljesen mindegy, milyen a német futball színvonala, mindig is érdekelni fog, Jörg Wontorra egy életre megszerettette velem:)

Bezuhov. 2008.03.04. 12:35:02

valóban! kezd érni a bajorok bajnoki címe...bár ne kiabáljunk el semmit!
Bár probléma esetén nekem megvan a B-terv: Ha a Bréma - valamilyen csoda folytán - előzni akarna, akkor elkezdek rájuk fogadni. S jaj annak a csaptnak akire én pénzt teszek :DD

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.03.04. 13:07:35

Schnusenberg inkább csak megtűri Slomkát a szezon végéig, aztán azonnal kicsűri.

"Schalke need a manager of international standing" és 'we didn't react last season, when we missed out on the championship: that won't happen a second time"

Arról nem beszélve, hogy a játékosok sem rajonganak érte, leginkább azért, mert erélytelen és nem tart fegyelmet - nem is veszik őt komolyan.

r_magpie 2008.03.04. 13:16:23

vajon Medvegyev beleszól majd abba, ki legyen az új edző?

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.03.04. 13:31:58

Pénz beszél, de nem hiszem.

Most úgy néz ki, hogy a Lauternnel és a Wolfsburggal buktázó Erik Gerets lesz az. Tipikus schalkés választás lenne...

Cs... 2008.03.04. 13:54:45

Heinrich,

Gerets kivezette a mocsárból a Marseille-t, nem hinném, hogy elengedik vagy elmenne. Bár azt nem tudom, meddig van érvényes szerződése.

Mocsing,

Egyetértek, az idei szezon színvonalát és élvezhetőségét tekintve nagyon sokat javult, köszönhetően az általad említett csapatoknak. Még hozzátenném a Hannovert, ahol idén (jövőre?) végre nem a 13. hely a cél, az eddigi hulladékokkal szemben vannak használható futballistái, korrekt nézőszámmal, fasza stadionnal (utóbbi kettő szinte majd' minden Bundesliga-klubra igaz). Jövőre szerintem Frankfurt is megérdemelne egy jobb csapatot, elvégre Európa egyik gazdasági központja, tele lehetőségekkel. Ha Takaharák és Thurkok helyett a Fenin-féle átigazolási koncepció vezérelné őket, simán UEFA-kupás helyekért harcolnának.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.04. 13:54:46

ja. ez a schalke még egy normális edzőt nem hozott. szerencsétlen Stevensnek is csak ennyire futotta, mondjuk szegényke a Bayernt akarta legyőzni, kis butus.

www.youtube.com/watch?v=s3z33EsnHN0&eurl=
(Ujfalusi neve legyen áldott...)

itt még több schalkés reakció. a hideg futkos a hátamon.
www.youtube.com/watch?v=WYt0CwONlXQ&eurl=

ez minden idők talán legfélelmetesebb bajnoki finise volt. talán egy posztot is megérne.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.04. 14:03:23

az előző Heinrichére volt reagálás.

Cs...,

örülök, ha egyetértünk. a Hannoverrel csak annyi a gond, hogy sose lesz annyi pénzük, amennyi egy tehetségs keret együtt tartásához kell. ahogy sajnos a Brémának sincs annyi pénze, hogy versenyezzen a Reallal a Diego szerződésében szereplő melegétel-utalványok értékéről. de ettől kihívás német csapattal nagyot alkotni. amúgy a Hannover okosan tényleg ott lehet hosszú távon az uefás helyeken.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.03.04. 14:14:11

Az addig oké, hogy Bundesliga tele van ex-játékosokkal, német edzőkkel. Van ennek rengeteg előnye.

De nekem nagyon hiányzik némi innováció, meg vállalkozókedv, az új generációból egyedül Jogi Löw mert változtatni a rossz beidegződésekent - rögtön kapitány is lett.

A német szövetség amúgy issszonyat pénzt, PR-t tol a ligába, egy-két éven belül ennek komoly látszata kell hogy legyen.

Több külföldi edzőt a ligába, lehetőleg ne svájcit!

r_magpie 2008.03.04. 14:48:31

Heinrich, írnál kicsit bővebben arról, miért más Jogi Löw? Nem vágom a dolgot, miben változtatott a rossz beidegződéseken.

Amúgy most a másodosztály is "pezseg", nyilván oda is elhatnak a változások. Bár még mindig nem tudok 90 percet folyamatosan végignézni, és nem Horti miatt.


(a medvegyeves kommentem egyébként szmájlival értendő)

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.03.04. 15:04:28

Most, hogy így belefolytunk a témába talán nekiugrok a közeljövőben a posztnak ezzel kapcsolatban.

A Bundesliga kettővel most betaláltál, már én is akartam írni, hogy 'talán megindult valami' :D, és én már egy-két meccsnézést be is vállaltam.

Tudni kell, mire számíthat az ember - de azt kivétel nélkül megkapja. Persze nem a zsonglőrök ligája, de nekem tetszik, hogy itt mindenki vaddisznómód küzd, az egész CSAPAT, ezek a srácok megpusztulnak egymásért, csak meg kell nézni egy gólörömöt, 11 ember rakáson, nemcsak pacsi-pacsi.

Cs... 2008.03.04. 16:07:04

A DSF-en idén minden idők legerősebb Bundesliga 2-jeként reklámozzák, amiben van igazság. Tele rakás tradicionális klubbal (Köln, Gladbach, 1860, St. Pauli, Lautern), közelmúltban kipottyant csapatokkal (Mainz, Freiburg, Aachen) vagy épp agyonpénzelttel (Hoffenheim). A játékerőt tekintve a Köln és a Gladbach jelen formája alapján egy osztállyal feljebb simán megállná a helyét.

úrilány 2008.03.04. 16:12:24

Heinrich,
"Tudni kell, mire számíthat az ember - de azt kivétel nélkül megkapja. Persze nem a zsonglőrök ligája, de nekem tetszik, hogy itt mindenki vaddisznómód küzd, az egész CSAPAT, ezek a srácok megpusztulnak egymásért, csak meg kell nézni egy gólörömöt, 11 ember rakáson, nemcsak pacsi-pacsi."
ezt most nagyon korrektül sikerült megfoglamaznod

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.03.04. 19:20:58

Na, gyerekek, ne már!
Most lépjünk túl azon, hogy Bundesliga témában miért angol nyelvű cikk van, csak lehetett volna SpoBi, vagy hasonló szintűt találni. Ez Sun, vagy Guardian? :) Minden szart elolvasok, ami a Schalkéval kapcsolatos, ilyet nem olvastam még.

Tisztázzunk pár félreértést:
- Schnusenberg hülye, nem kell komolyan venni; a teljes vezetőség (mellesleg Sch.-gel együtt) kitart Slomka mellett (még, persze)
- játékosok nem veszik komolyan: ez egy marhaság, nem tudom honnan vetted, utoljára éppen két éve a Bildben olvastam, aztán rájöttek, hogy nem igaz: "Nett is der kleine Bruder von Scheisse"
- Medvegyev vicces, de ne szól bele semmibe, ez az egész Gazpromról semmi fingotok, csak írjátok a (komolyan vett) hülyeségeket
- a Gazprom a mi vezetőségünk szerint esetleg és max. egy főt delegálhatott volna az elnökségbe, de NEM tette, mert nem érdekli, nem akarta; semmilyen befolyást nem akar szerezni, sem most, sem a jövőben.
- ellenben Bayern: bent ül a felügyelőbizottságban az adidas elnöke, a Hypovereinsbank képviselője, a Volkswagen elnöke, és a Telekom ügyvivője. Ez a smafu a 0 gazpromoshoz. Mióta is fonódott össze az adidas meg a Bayern? 20-30 éve? Az nem számít, mi?, pedig 10%-kal benne(!) vannak tulajdonosként(! nem tagként) az egyesületet működtető AG-ben. Ez smafu, bezzeg a Gazprom. :)))))))) Meg hát a BM és a Telekom együttműködése is teljesen baráti alapokon nyugszik.
- Gerets? Mi van? Szerintem ne a Hürriyetből vegyetek forrást :)) A tipikus (régi) Schalkés dolog az lenne, ha most egyáltalán elküldenék Slomkát. Remélem nem így történik.

Gyerekek, vagy ne írjunk olyan témákról, amiről semmit sem tudunk, vagy Lenin elvtársat kövessük: tanulni 3x

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.04. 20:02:26

a medvegyeves dolog sztem vicc volt. de nem én írtam. csak feltételezem a hsz szerzőjének későbbi mondata miatt ("a medvegyeves kommentem egyébként szmájlival értendő").

vagyis kár dühöngőset játszani a Gazprom miatt is. és lenne különbség a között, ha egy sportszergyártó cég delegáltja ott van a gazdasági társaság fb-jében, meg ha a világ egyik legsötétebb embere, a mai orosz világ vezetője ott lenne mindneki fölött. de mondom, még1szer, vicc volt. úgyhogy mély levegő.

amúgy meg igazad van, miért is kellene egy klubelnököt komolyan venni, amikor a klubjáról nyilatkozik?!

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.03.04. 20:24:08

Azért játszok dühöngőset, mert kapjátok a híreket, és nem rágjátok meg, olvastok utána, hanem elfogadjátok.

Persze, hogy vicc volt, ezért írtam én is direkt.

1. Gondolod, majd a teljes Schalkét bevonultatják, és Asamoah fogja leggépuskázni a tömeget, esetleg Bordon zárja el a gázcsapot Ukrajnában? Menjél már, ez egy kib*szott szponzor, ENNYI. Nekem sem tetszik a világ(gazdaság)politikában játszott szerepe, de ez itt egy szponzor, nem több. Éppen, hogy imázsjavításra költik el az évi 15-20 milliójukat. A te Bayerned persze sosem fogadta volna el. A Telekom abszolút nem monopol cég, mi? De ez már off. Ja, de NINCS is benne a Gazprom a vezetőségben, mondjam mégegyszer???

2. Nem ismered Schnusenberget, nem kell komolyan venni, már az is érthetetlen, hogy ott van. Egyre inkább tele van a töke a többieknek, Müller, Tönnies, hogy ki kell javítgatni az interjúit. Kb. mint Horn Gyugyónak anno. :)) Persze "hatalma" van, kirúg(at)hatja Slomkát, igaz. Valszeg már meg is történt, oszt mégsem rúgta ki Müller. Na ennyire veszik komolyan. Meghülyült, hogy abban a székben ülhet, mint a legendás Papa Unkel, Szepan, Siebert, Eichberg, Rehberg.
Mellesleg Watzkét sem kell komolyan venni, amikor a klubjáról nyilatkozik, és most fogódzkodj meg, lassan már Beckenbauert sem.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.03.04. 20:58:32

@ Rekorvizemeister

Raphael Honigstein véleményére egy kicsit többet adok, Sun és Bild pedig életemben nem volt a kezemben ellenben 3-4 nemzetközi blog mellett persze a klasszikus sportoldalakat is olvassa az ember + bundesligát + klubok saját oldalát.

Lehet, hogy legközelebb elolvasom majd az index schalke fórumát is, hogy 'igazán tájékozott' legyek.

Meglehet, h végül nem Gerets lesz az új edző (eddig egyedöl az ő neve merült fel), de hogy Slomkát, a Bundesliga overpromoted edzőjét kivágják a szezon végén, az garantált.

Szerényebben, kicsit több tisztelettel egymás iránt x3

2008.03.04. 21:13:02

"Azért játszok dühöngőset, mert kapjátok a híreket, és nem rágjátok meg, olvastok utána, hanem elfogadjátok."
Namost, az a nagy helyzet hogy kis hazánkban finoman szólva, nemigen van a Schalke a sportsajtó középpontjában, így lényegesen kevesebb róluk szóló hír közül van esélyünk kiszűrni, hogy vajh melyik hiteles, és melyik kamu, egyrészt. Másrészt a hipermanipulátor agymosó médiánknak köszönhetően épp elég hírrel kell az általad említett megrágós utánaolvasós eljárást végigvinnem, ezért talán érthető, hogy nincs már túl sok kedve az embernek ezt, -az ebben az esetben- schalkés vonatkozású hírekkel is eljátszani.

Ami Beckenbauert illeti valóban voltak fura kijelentései az utóbbi évek során.. de hát Ő a Császár..:D:D:D

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.03.04. 22:00:35

Overpromoted????
Még most sem fogadják el "igazi" edzőnek. Állandóan co-trainernek mondták, a kedves, halk szavú Slomka, mindvégig az árnyékban volt, aki nem képes a csapatot leszidni? Ezt tényleg mondták, de anno tisztázódott a szitu, miután Bordon meg még egy páran elmondták, hogy milyen az öltözőben, azt Raphael kihagyta tán a kickerből. Gondolom előfizet a Schalke-TV-re is, ahol napi 5-6 interjú van.
Slomkát különben sosem taktikai képzetlensége miatt támadták, hanem, hogy ismeretlen, múlt nélküli egy nagy csapathoz. Aztán bebizonyította, hogy nem az.

Slomka a klub statisztikailag legjobb(!) edzője, jópárszor megszívatta már taktikailag a nagynevű ellenfeleit, tipikusan oda-vissza tavaly Schaafot. A Schalke még sosem jutott tovább a csoportkörön a BL-ben, a bajnoki cím fél arasznyira volt. Nem esett vissza a Schalke, mint a HSV, a Stuttgart tette.

Slomka minden, csak nem overpromoted. Ez alap. De ezt tényleg az a csákó mondta???

Elmondtam már, én semmilyen más focit nem nagyon nézek (háttérben megy most a BL), nem is hivatkozok rá, de a Bundást és főleg a Schalkét ismer(get)em, ez nem szerénytelenség. Persze, befoghatnám a számat, csak zavar, ha féligazságokat olvasok arról a csapatról, amiről valóban nagyon kevesen tudnak Mo-n. Ennyi. Mondjuk, hogy overspecialized vagyok :)))

Tisztelem a tudásotokat, amiről itt számot adtok. De nem a Schalkéval kapcsolatban. Egyébként nem a ti hibátok, Isarsturm is jelezte, a Schalke egy az ezerből (joggal), pechetekre egy őrült azért garázdálkodik itt. :))

Ilyen könyveket olvasok unalmamban, tudom, sokan teszik innen is angol/spanyol/baszk/katalán/skót csapatokkal, ezért is a tisztelet:
www.amazon.de/Das-Lexikon-Revierfu%C3%9Fballs-Pott-Rund/dp/3898613585/ref=pd_sim_b_title_1
www.amazon.de/Das-Lexikon-Revierfu%C3%9Fballs-Vereine-1945/dp/3898613569/ref=pd_bxgy_b_text_b
www.amazon.de/Mythos-Geschichte-Schalke-Spielerlexikon-Statistik/dp/3895334812/ref=pd_sim_b_title_2

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.03.04. 23:40:17

Elhiszem, hogy a Schalkéról többet tudsz, mint én valaha tudni fogok - őszintén szólva elég baj ez neked :)

De azért a Sun és a Bild színvonalára helyezni a blogot nem volt szép, és gondolhatod, hogy nem magamtól találom ki az infókat.

'Slomka minden, csak nem overpromoted. Ez alap. De ezt tényleg az a csákó mondta???'

Ő is mondta, de nem kell ehhez Bundesliga expertnek lenni. A Schalke előtt csak fiatalokkal foglalkozott, egy évig volt főedző a T. B. Berlinnél, aztán Ragnick segítő. Ha innen nézed, hirtelen a S04 padján találni magad. Nem azt mondtam, h overrated, hanem h overpromoted.

Szintén nem magamtól találom ki, hogy elnéző a játékosokkal, most pl Bordont idézem:

Nem hiszem, hogy mindenki 100%-ot nyújtott (a bayern ellen), remélem Slomka végre kinyírja a csapatot a holnapi tréningen.

Végül azért is írtam, hogy igazi Schalkés dolog lenne kirúgni, mert nálatok ez a divat. Neked nem sorolom fel, kiket rúgtak ki egy, max 2 év után az elmúlt 30! évben, de Steevens a maga 6 évével gyakorlatilag kuriózum, meg sem közelíti senki.

Senki nem mondja, h mi értünk a legjobban a focihoz, sőt, a kommenteket is igencsak érdemes olvasni, mert mindig van valami jó kis link, egyedi meglátás. Helyreigazítás ellen nem szoktunk lázadni, a plusz infókat is szívesen vesszük.

Csak ez az 'amiről semmit sem tudtok' rész, meg a Bildezés +a teljes hangvétel kicsit erős volt, és finoman szólva igazságtalan, egért is reagáltam rá.

Arról egyébként, h inkább be kellene fogni a szádat szó sincs. Ritka madár a Bundásliga komment :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.04. 23:48:08

nehéz lenne veled vitatkozni.

szerinted a Telekom monopol (helyzetben lévő) cég, a világ egyik legfejlettebb piacgazdaságában. szerinted Beckenbauert nem kell komolyan venni. és még mindig azt magyarázod, h ki hol van a Gazpromtól a vezetőségben, ki kit rúgathatna ki onnan, mikor már rég tisztáztuk, hogy vicc volt.

ráadásul: "Slomkát különben sosem taktikai képzetlensége miatt támadták, hanem, hogy ismeretlen, múlt nélküli egy nagy csapathoz. Aztán bebizonyította, hogy nem az."
nálad valaki bebizonyítja, hogy nem múlt nélküli.

ok.

én várlak szeretettel a következő bundesliga poszthoz, csak ha megtisztelsz minket azzal, hogy nem gyerekekezéssel indítod és zárod a kommented, kevésbé lesz irritáló.

halareaal 2008.03.05. 00:17:18

hát már nem azért de sztem elég szégyen, h csak 1 csapatuk van a 16 között. (és az a Schalke, akiknél már azis meglepő lenne, ha túlénék ezt a kört is, annak ellenére, hogy a legkönnyebb ellenfelet kapták) azt hiszem elmondhatjuk, hogy ha nem német csapat nyeri az UEFA-t (mondjuk sztem is német fogja nyerni) akkor ez az utóbbi évekhez képest abszolút mélypont lenne. mert hiába fejlődik a német liga, a spanyol, angol, francia ugyanúgy egyre erősebb és gazdagabb. csak az olaszban esik a színvonal, hehe.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.05. 09:49:27

halareal,

pontosan azért nem szégyen, mert sokkal több pénz van jelenleg a spanyol és angol ligában. a schalke sztem amúgy magabiztosan fog továbbmenni, nem sokkal, de jobb csapat, mint a porto.

abban egyetértünk, hogy ez lehet akár megint egy katasztrofális szezon a fritzeknek, pl kiesik hnap a schalke, max elődöntős lesz a Bayern meg a Werder és mondjuk a Tottenham nyeri az uefát. másik oldalról meg ha a schalke továbbmegy, megkapja a fenert, onnan is továbbmegy (nem kizárt), elődöntős, és Bayern-Werder döntő lesz az uefában, akkor máris más a lányzó fekvése.

én azt mondom, ha nem is így fog lezajlani, ahogy mondtam, de több esély van az utóbbi variáció megvalósulására.

r_magpie 2008.03.05. 10:43:14

jaj, tényleg csak vicc akart lenni a gazpromos kommentem, Rvm. a Schalke mezén semmi bajom nincs velük, egyéb ténykedéseik viszont eléggé aggasztanak(, de ez egyáltalán nem ide tartozik)

senki nem támadja itt annyira a csapatodat, mint amennyire te véded őket:)

ma meg hajrá!

úrilány 2008.03.05. 10:51:45

naja, ha nincs humorérzék, nincs humorérzék...
blogmotor megint döcög? fele kommentet kapom csak meg emil-értesítőben :S

2008.03.05. 16:21:15

Rekordvizemeister volna egy kérdésem, egészen pontosan mit jelent és kikre használják azt a kifejezést, hogy Ruhrpottkanaken? Erre már régebbóta kiváncsi vagyok, de nem volt érkezésem utánajárni, viszont valamiért van egy olyan érzésem, hogy te tudod mi az.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.03.05. 19:22:22

Legjobb tudomásom szerint eredetileg bevándorlókra (török, arab, kurd) illetve annak gyerekeire használták. Rasszista kifejezés, de már mindenkire használják, tehát nemcsak immigránsokra, hanem munkanélküli (nek vélt) németekre, lecsúszott emberekre is. Elég nagy a munkanélküliség még mindig, pláne GE-ben (~20%), ezt is említeni szokták (és még az asi-t = asozial).
A Pottban bárkire mondhatják, többnyire a Schalke szurkolókkal szemben alkalmazzák. De elég sokan felvették a nevet, "büszkeségből". Van ilyen nevű helyi, erősen Schalke kötődésű punkzenekar is.

2008.03.05. 19:37:25

No igen az asozialt ismerem főként ebből a dalocskából: "Ihr seid Löwen(Gladbacher, Bremer stb..) asoziale Löwen ihr schlaft unter Brücken oder in der Bahnhofsmission."
Köszi a választ, sejtettem, hogy pejoratív értelme van a szónak.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.07. 19:25:04

"hát már nem azért de sztem elég szégyen, h csak 1 csapatuk van a 16 között"

HEHE! Jelen pillanatban a legjobb nyolc között 1 német és 1 kata... ööö spanyol csapat van. Ez nem szégyen? Vagy az, hogy 4-5 éve nem tud Európa legjobb nyolc csapata közé kerülni a Real?

halareaal 2008.03.07. 21:43:58

de azis az, csakhogy a tavalyi Bayern kivételével őket legalább mindig erős csapat ejtette ki. innen meg a Bl esélyes Werdert odavissza veri egyi Olympiakosz, sőt most valszeg az UEFÁból is kiesnek. egyébként a németek 2002 óta nincsenek sehol a BLben, néha a Bayern kifog 1-1 jobb évet, de amúgy semmi. a hagyományaikhoz képest ez szégyen. a spanyoloknál meg 3an ott voltak a 16ban, mind jelentős esélyekkel, a Schalke viszont csodát tesz (a kapusa legalábbis), és szerencsés, a következő körben kihullanak úgyis. ebből nem lehet kiindulni, de mondom nem azt írtam, hogy a spanyoloknak jó lenne ez az évük, hanem azt hogy a németek gyengék Európa szinten. főleg most úgy néz ki, az UEFÁból is csak 2en mennek tovább, az se biztos h meglesz.
süti beállítások módosítása