Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Öreg Hölgy levelét megírá...

2008.02.26. 10:41 _benito

1993-ban az NHL, 1995-ben az NBA játékvezetők sztrájkoltak egy jóízűt, biztosan sokan emlékeznek, hogy ebben az időszakban több okból is rengeteg vitás, de legalábbis vitatott eset került be az almanachokba. Merthogy bíró nélkül nincs játék, játszani viszont muszáj volt, úgyhogy jobb híján a két amerikai major bajnokság vezetői a másodosztálynak számító minor ligákból, egyetemi bajnokságokból és a bíróképzők frissen végzett, ígéretes ifjoncaiból töltötték fel a keretet. Az amerikai bírók azonban egyszerű okok miatt maradtak távol, ők a fizetésük megemelését szerették volna munkabeszüntetéssel elérni, a Serie A-ban viszont egészen más a helyzet. Itt csalás, sportszerűtlen viselkedés és vesztegetésben való részvétel, valamint a sportfogadásokra vonatkozó törvényi szabályozás megsértésének alapos gyanúja miatt tört ki a rigóvész. Pályán kívülre kerültek az olasz bajnokság legjobb játékvezetői, ennek pedig meglett az ára.

A Juventus éppen levelet készül írni FIGc-nek, az AIA-nak, az UEFA-nak, a CIA-nek és az HBO-nak is (ha már így belejöttek), amelyben panaszt tesznek az őket rendszeresen sújtó bírói tévedések miatt. A levélben helyet kapnak olyan feltételezések (grazie, La Gazzetta), miszerint a Juventus hozzávetőlegesen 15 pontot veszített el idén a kárukra elkövetett játékvezetői tévedések folytán, ami IMHO a létező legnagyobb marhaság. Ki tudhatja, hogy a) a büntetőből automatice gól születik, b) a gól nem változtatja meg döntően a játék képét akár egyik, akár a másik irányba, c) beleszámolták a 15 pontba a kimaradó büntetőket? Ettől függetlenül vajon igaza van a Juventusnak? Mert ők nem a fenti marhaság miatt kampányolnak, hanem azért, mert véleményük szerint szándékos csalás áldozataivá válnak.

Olaszország kisebbik fele (az, amelyik nem Gobbo) ettől függetlenül vagy hasát fogva röhög a Juvén, vagy kárörvendően mutogat rájuk. Még hogy csalás? Az volt a csalás, amit ti csináltatok, most aztán lehet lapítani, mint szar a fűbe’, teccik érteni? Egymást túlkiabálva osztja a fél élvonal a felháborodott Öreg Hölgyet, ennek zászlóvivője a héten pont a Juve elleni derbire gyúró Toro, melynek szurkolói „Szegény Juve, pont úgy bánnak velük, mint a többiekkel!” feliratú transzparenssel melegítenek. A Genoa elnöke már visszafogottabb némileg („Ha a Juventus levelet ír az őt sújtó tévedésekről, a Genoának legalábbis könyvet kellene”), de a legfelháborítóbb mind közül az Inter részéről érkező kommentár. „Előbb utóbb minden csapatot sújt néhány játékvezetői hiba (…), de ezek inkább a játékvezetők rutintalanságának köszönhetők, nem úgy, mint korábban így az Inter részéről Paolillo, akit innen is csókoltatunk, és nagyon várjuk, hogy mit reagál majd, amikor az előbb-utóbb elérkezik, mert egyelőre a Nerazzuri kezet csókolhat a bíróknak az ajándékba kapott pontokért, ezért talán sportszerűbb lett volna, ha szépen csöndben marad.

De tudjuk jól, az élet ilyen. Ha egyszer lebuksz, hogy félredugtál, a csajod teljesen jogosan hisztizik be minden sms-prüttyögésnél, te pedig jobban teszed, ha lehajtott fejjel bocsánatot kérsz azért is, hogy élsz. Ez így megy, nincs mit tenni. A Juventus csalt (nem akarunk belemenni, hogy ki csalt még és hogy miért nem büntetik őket is hasonló mértékben), a büntetése példátlanul szigorú volt, a Bianconeri pedig durván megszenvedte a Calciopolit: bajnoki cím a levesben, sztárjátékosok sora távozott bagóért, egy év a húsosfazéktól távol és most itt van az idei szezon is.

Mert igen, talán még a legelvakultabb Juve-gyűlölők sem tagadják: az Öreg Hölgy nagyon rondán kapja idén. Három vereségük közül a Nápolyban elszenvedett gyufához teljesen egyértelműen a bírók segítették hozzá az Azzurit, az Udinese elleni hazai 0-1 is lehetett volna döntetlen, ha Nocerino megkapja jogosnak tűnő büntetőjét (1:07-nél, még sárgát is kap érte), a hétvégén pedig a legszigorúbb esetben is minimum két tizenegyest kérhettek jogosan számon Dondarinin - nem is beszélve a végül vereséget jelentő büntető megítéléséről. Ezek talán kevésbé fájnának annyira, ha közben nem azt kellene nézniük, ahogy az Inter sorozatban olyan ítéleteknek köszönhetően győz, vagy ment pontot, melyek finoman fogalmazva sem azt sugallják, hogy a bírók egyenlő mércével mérnek. És akkor a bírók, ha úgy tetszik, konklúzióként. Ha én tavaly a Lumezzane-Crotone meccset vezettem a Serie C-ben és friss A-ligás bíróként a Juve egyik meccsén kell fújnom, hát én is rohadtul vigyáznék, hogy még véletlenül se legyen olyan szaga a dolognak, mintha a Bianconerinek kedveznék. Hát kell az nekem, hogy aztán hónapokig vizsgálódjanak körülöttem, megtaláljon a sajtó és a szurkolók, vagy ne adj’ Isten még pihentessenek is egy pár fordulót?!

Vagy lehallgassanak…?!

116 komment

Címkék: olasz videó bíró serie a vegyes izé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr74354917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Count Adyn 2008.02.26. 12:23:37

"Ha egyszer lebuksz, hogy félredugtál, a csajod meg átköltözik a szomszéd sráchoz a cuccaiddal." Inkább így:DD

pitbaccardi 2008.02.26. 12:24:16

szerintem ez egészen egyszerű. mindig minden nagycsapatot tolnak valamennyire (pl. milan-palermo is lehetett volna 1-1), a juve meg a közelmúltja miatt kimarad ebből. a többi meg bírói tévedés.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 12:25:27

1. Couto mondta, hogy kezezett, de azt is , hogy nem szándékosan, tehát azt mondta, hogy a tizi nem volt jogos.
2 Én már egyszer elég sarkosan leírtam a véleményemet: a Juve hisztizés helyett kusshadjon. Amióta az eszemet tudom, (olasz foci szempontból, 20-22 éve), ahány nem Juve drukker olasszal találkoztam, mind azt mondta, hogy emberemlékezet óta csalnak a zebráknak.és még ide jönnek saját nyilván elfogult tapasztalataim. Mondhatják persze erre azt a Juvések, hogy csak irigykedünk, de nem zörög a haraszt, ha nem úgy fúj a paraszt :).
3. Idézném drága elnökünk Franco Sensi (AS Roma)szavait, aki pár évvel ezelőtt a nagy északi csapatok bírói támogatásáról skiccelt föl nagy ívű összeesküvés elméletet, a gondolatmenet befejezéséül leszögezte: a mostani korrupt játékvezetői kar helyett föl kéne hozni a fiatal tehetségeket a Serie C-ből - nos tessék, nem jártunk jobban.
4. Meggyőződésem, hogy már 10 éve be kellett volna vezetni a videóbírót, de még most se késő.

Hispan07 2008.02.26. 12:27:00

a bírói hiba a sport része. rossz, főleg ha téged, vagy a csapatodat sújtja. de el kell fogadni, vagy nem kell sportolni. pont.

drdugo 2008.02.26. 12:36:49

Nekem az tetszett, hogy pont az Internazionale nem keveredett bele semmilyen szinten a bundabotrányba.
Minden nagycsapatot tönkretettek 2006 nyarán, de az Inter még véletlenül se merült fel. Na jó, még a Roma se. Valahogy nem tudom elhinni, hogy ha ilyen szervezetten ment a csalás a nagyobb klubok és a játékvezetők között, akkor voltak olyan nagyhalak, amelyek nem vettek részt benne.
Ráadásul ki húzta a legnagyobb hasznot a csapatok tönkretételéből? Hát persze, hogy Moratti és az az Inter, amelyik előtte 15 évig nem nyert bajnokságot.
Sztem még most is megy a bunda ezerrel, és előtte is ment, de ne meséljék már be, hogy vannak csapatok, akik jókisfiúk maradnak ebben a fertőben.
Mellesleg sztem angliában, spanyolban, vagy akárhol ugyanúgy megy ez, csak ott vagy diszkrétebben csinálják, vagy eleve nem merül fel.
Az olaszokról mindeki tudja, hogy korrupt népség.
Rég be kellett volna már vezetni a videobírót, vagy gólbírót, és akkor elejét lehetett volna venni ezeknek. Vitás eseteknél NFL mintára kérhetnének a csapatok challenge-t, és máris megszűnnének a vitás esetek. Az meg hülyeség, amire sokan hivatkoznak, hogy ez megtörné a játékot, mert már így is annyit áll a játék, hogy +1 perc, amig a negyedik bíró visszanézné a videofelvételt, már igazán nem osztana, nem szorozna semmit.

calcio_di_rigore 2008.02.26. 12:37:03

Annyira akarom hinni, hogy csak bírói tévedés, de ami Nápolyban és a hétvégén történt... Nos, ha ezek bírói tévedések voltak, akkor a két sporinak meg kell köszönni a munkát, és beadhatják a pályázatukat az "Új Magyarország" kampány marketingcsapatához: oda talán jók lesznek sporinak egy-egy elfelejtett számla után. Viszont a pálmát talán Gava viszi a Parma-Juve meccsről: Iaquinta megkérdezte tőle, hogy ki miatt nem adta meg a győztes gólját, de nem árulta el neki.:)

sh4d0w 2008.02.26. 12:41:15

Én nem értem a Juvét. Néhány éve ugye ők kenték a bírókat, megkapták érte a büntit, egy év Serie B. Mivel akkor sok jó jv. volt érintett, akiket az ügy miatt eltiltottak, meghozták a tapasztalatlanokat, akik nagyon vigyáznak arra, hogy a gyanú árnyéka se vetüljön rájuk. Ez még mindig ugyanúgy a Juve akciójának a következménye, mint a bünti - azaz maguknak köszönhetik.

De egyébként csak a helyzeteket kell berúgni és akkor nincs bírókérdés.

TD223 2008.02.26. 12:42:43

Ekkora hülye cikket - el kéne dönteni, ki mellé állunk. A mostani bírót eltiltották, még a Seria A-ból is. És tényleg itt lenne az ideje a videóbírónak. Hülye Platini nem akar, lehessen csalni. Kár, hogy exfocisták ülnek mindenhol, mert akkora nagy barmok mind. Buta seggek. Az NFL az egyik legkorrektebb bajnokság azok közül, ahol van bíró. Miért? Mert lehet challengelni a bírói döntést.... Jó lenne Marcus Mercket is örökre eltiltani, mindig csal, iszonyat béna.... Inert pedig le kéne buktatni, menjenek a francba az 1-0s csalásaikkal.

calcio_di_rigore 2008.02.26. 12:46:28

Egyébként szerintem szurkolói nyomás is lehetett a levél megszületésének a hátterében: az olaszországi Juve-szurkolóknak tele volt/van a hócipője a vezetőkkel, és az eddigi diplomatikus nyilatkozataikkal akkor is, mikor fát vágnak a hátunkon... Elég csak elolvasni pár fórumot... Bár ez a vezetői megnyilvánulás még így is csak szerelmes levél a szurkolói véleményekhez képest, de végre csinálnak valamit.

Gabez 2008.02.26. 12:47:01

_benito: nem ez a lényeg, ha nem hogy mi jön le a népnek...majd csak figyelj.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 12:52:58

rendben, mester, majd figyelek.

ale 2008.02.26. 12:56:48

A Juventus a legnagyobb, csaló inter, mocskos bírók!
"ELŐBB LESZ MEG A JUVENTUSNAK A HARMADIK CSILLAG, MINT A MILÁNÓI CSAPATOKNAK A MÁSODIK" /GIANNI AGNELLI/
FORZA JUVENTUS!!!

kavics30 2008.02.26. 13:00:27

Szerintem félreértitek a sztorit. A Juvéról kiderült, hogy kummantott, jól megbüntették. felkerültek, de azt látják, hogy minden bíró a saját seggét védve inkább ítél az ellenfélnek mindent, hogy utána még véletlenül se piszkálhassa őket senki. ha te vagy a bíró és függetlennek (de nagyon) akarsz mutatkozni, te is a kétes szitukat a Juve ellen fújod, nem?
mit tud tenni a Juve. lenyeli a békát egyszer, kétszer...sokszor. de ha nem emeli fel a szavát ez ellen (hangsúlyozom, hogy ez szerintük van így, és szerintem ez hosszabb időszak alatt, mint pl. egy bajnokság kiegyenlítődik) akkor ez simán elfogadottá válhat a játékvezetők körében.
Szerintem a levél megírásának az ötelete elég volt ahhoz, hogy érzékeltessék a szerintük létező tendenciózus problémát, ezzel esélyt teremtve maguknak arra, hogy a következő bíró már ne merje simán az éppen aktuális ellenfélnek befújni a dolgokat.
innentől kezdve szerintem magát a tényleges levelet sem kell megírni, mindenki erről beszél. ennyi elég volt nekik szerintem.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 13:04:57

köszi, kavics.
még azt várom, hogy valaki a szilágyi erzsébetes dolgot is levágja, kiderült ugyanis, hogy ez nem egyszerű feladvány...

hmikey 2008.02.26. 13:06:15

Sokat áll a játék, blabla, átlagosan 95-97 percből 55-65 a tiszta játékidő... A videobíró semmit nem rontana ezen, sőt, lehet, hogy javítana. Én meg mivel láttam a Juve meccset, úgy gondolom, tényleg nyerniük kellett volna, de hát ez van, megszopták. És a bíróknak van felügyeleti szervük, az ilyenkor jól megdádázza őket.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 13:06:20

drdugo, fölhívnám a figyelmedet, hogy az ominózus két szezonban (melyek egyébként Juve elsőséggel végződtek - vajon miért?) a Roma a 8. illetve az 5. helyen végzett, tehát nem került a húsos fazék (ti. a Bl) közelébe.

Gabez 2008.02.26. 13:13:00

_b: gúnyolódhatsz, ha már nincs más, de attól még hátrafelé lépkedsz, lásd a közvetlenül utánad írót...

passatempo 2008.02.26. 13:13:47

Romanista, azért a Catania elleni meccset felhozni, mint olyat, ahol a Juvenak fújtak, nem túl bölcs dolog... Nem a Juve 11-esnék akarok vitázni, de ugye a Catania gólja meg les volt, szóval max. 1-1 a tévedések aránya, olyan nagyot nem kaszált a Juve... Más meccset meg nem igazán fogsz mondani a szezonból, ahol a Juve javára tévedtek, ellene viszont jó sokat és néha bizony nehezen hihető, hogy ez tényleg csak tévedés, bár jó lenne ezt hinni...

A másik, mennyit tudtok ti a Claciopoliról, de folyamatosan olvasom itt a hülyeségeket, hogy a Juve éveken keresztül megvette a bírókat. Ilyenről szó sem volt, ilyesmi miatt nem is büntették a csapatot. A bíróküldést befolyásolták Moggiék, de bírók lefizetéséről nem volt szó...

calcio_di_rigore 2008.02.26. 13:14:50

"innentől kezdve szerintem magát a tényleges levelet sem kell megírni, mindenki erről beszél. ennyi elég volt nekik szerintem."

Ezt a levelet már megírták, Cobolli és Blanc írta alá, és itt olvasható (igaz olaszul): www.juventus.com/site/ita/NEWS_newsseriea_3DD32689FFCD4247BFFC4D838F6B4C74.asp

IronRock 2008.02.26. 13:15:53

Amúgy meg mi van, ha levelet írnak? Az elmúlt 2 év történései miatt valószínűleg mindegyik illetékes szervezetnél a fonottkosár irattartóban végezné a levél, hogy ne komolytalankodjunk már. És amúgí mit tud tenni a Juve, ha szarnak majd a fejére? Kivonul a Serie A-ból? :-D Egy évig egész jól elvolt nélkülük, a BL-nél se gyötörte az embert hiányérzet. Szóval a durcit alighanem gazdasági kokból se vágják be, mert kell nekik a pénz hogy újra egy erős csapatot építsenek, csak miért is ne rinyáljunk ha egyszer ingyér van. Más kérdés, hogy ez mennyit fog nekik ártani népszerűségben akár nemzetközileg, akár hazai porondon. Ennyi erővel mondhatnák az ellenfelek is azt, hogy ilyen mocskos csaló bandával nem vagyunk hajlandóak játszani...
Szóval nem nyafogni kéne, hanem eredményesen játszani és akkor talán kikerülhetnek ebből az előítéletből, ahova saját magukat taszították.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 13:16:12

gabez, ezzel speciel legkevésbé sem rád gondoltam, lévén még nem érkezett megfejtés a dologra. de nem is baj, ez akkor az én titkom marad.

BruceWayne 2008.02.26. 13:19:39

akkor vegyétek úgy hogy a '05-'06os és '06-'07es szezon bundázásáért a Serie B volt a büntetés, a mostani ítéleteket a 2005 előtti bűneiért kapja a csapat... :-)

michaael 2008.02.26. 13:19:54

Én annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy a bírok is részesültek a calciopoli áldásos pénzeiből, s mivel a Juve részéről ez egy ideje elmaradt, nem csodálkozom ha elfújják a meccseket a bírók.
Amúgy felháborjtó, ami történt, és hogy az olasz szövetség is elismerje hogy hibázott a bíró, egyértelmű jele annak hogy vmi nincs rendben a Juve meccsein a bíróval

kisnyul_78 2008.02.26. 13:22:13

_benito: Arany Jánost még akkor is felismer az ember, ha pontatlanul idézik... Szilágyi Erzsébet ugyanis levelét megírta, és nem megírá. Sorry...
Ami meg a témát illeti, azért azt ne felejtsük el, hogy a juventus nem megvette a bírókat, legalábbis effektíve lefizetésre nem találtak bizonyítékot, csak arra, hogy Moggi olyan bírók küldését intézte el, akik Juve-szimpátiákkal rendelkeztek, és azokat tartotta távol, aki meg nem. Ez nem menti őket, de ettől még tény. Viszont nem értem, hogy, ez miért zárná el a juvét attól, hogy egyértelmű bírói tévedések ellen tiltakozzon. Akit egyszer megdugtak, az örökre kurva marad?

passatempo 2008.02.26. 13:22:24

Nerazzurri, a 06-07-es szezonban a B-ben volt a csapat, a botrány a 04-05-ös szezonról szólt, a 05-06-ost is vizsgálta az ügyészség, de ott nem találtak semmit és lezárták az ügyet. Azt csak azért kapta meg az inter, mert megsajnálták őket, hogy egyébként nem tudnak nyerni:)

BruceWayne 2008.02.26. 13:25:15

akkor elnéztem egyel, bocsi, lényegen nem változtat...
amúgy mindenki jobban járt volna ha azt a két címet nem ítélik oda senkinek (azt az egyet is kár volt)...

passatempo 2008.02.26. 13:26:27

kisnyul_78: ez az, erről beszéltem én is. És azért elég nagy a különbség. A Juvenak is ez a szívás, hogy arról beszélnek, hogy a Juve bundázott és meccseket, bírókat vett meg, holott erről szó sem volt (az a Genoa volt:)). Ha ezt csinálták volna szerintem Moratti elintézi, hogy feloszlassák a klubot:)

passatempo 2008.02.26. 13:27:19

Nerazzurri, ezzel egyet értek. Szerintem a normálisan gonolkodó interesek sem örülnek ennek a címnek...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 13:33:52

hopp, de gyors vagyok!
bocs, forzatomi, fogalmazd át eukomformra és maradhat.

Greo (törölt) 2008.02.26. 13:34:24

moderáljatok az igazságot ugyse lehet elrejteni

Greo (törölt) 2008.02.26. 13:37:23

akkor az a szép kis kék fekete csiíkos csapat annyira örülhet az elmúlt két évi bajnoki cimének mint én annak hogy ezeket a Juve fanok jól elpüfölték a kupa meccs után ennyi

Greo (törölt) 2008.02.26. 13:40:55

amugy gondolom benito Inter drukker hogy egyből lekapta a szövegem.
ha fájdalmas is de ugy van ahogy leirtam

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 13:44:55

tomika, semmi baj nincs a véleményeddel, csak itt a normális hanvételű beszélgetés a szokás és efölött éberen őrködünk.

"amugy gondolom benito Inter drukker"

aha. :)

Greo (törölt) 2008.02.26. 13:47:00

igen de ez eléggé felháboritó hogy még itt ők tesznek ilyen kis szurkálos megjegyzést érted.

amugy meg gondoltam hogy az vagy :-)
de nem baj nem lehet MINDENKI TÖKÉLETES:-DD

calcio_di_rigore 2008.02.26. 13:48:36

"És amúgí mit tud tenni a Juve, ha szarnak majd a fejére? Kivonul a Serie A-ból? :-D Egy évig egész jól elvolt nélkülük"

Igen elvolt. Gazdasági és nézőszámbeli visszaeséssel. 7-8 millió szurkolót nem lehet ignorálni. Elég csak megnézni, a Berlusconi-féle Mediaset mennyi pénzt ölt bele, hogy a Juve meccseit közvetíthesse a jövőben is.

Greo (törölt) 2008.02.26. 13:53:44

Azzal csak a Serie A fog rosszol járni ha a Juve elkezdene rá szarni az biztos mert akkor az Olasz bajnokság meghal mert egy évre meg is halt mint a magyar már két éve haldoklik hogy a Fradi nincs

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 13:57:30

maximum a tévé nézettség esett vissza, mert az eltiltás előtt a legritkább esetben játszotta teltház előtt hazai meccseit a Juve,

Greo (törölt) 2008.02.26. 13:58:04

Simili a degli eroi, abbiamo il cuore a strisce
Portaci dove vuoi, verso le tue conquiste
Dove tu arriverai, sarà la storia di tutti noi
Solo chi corre può, fare di te la squadra che sei.

JUVE, STORIA DI UN GRANDE AMORE
BIANCO CHE ABBRACCIA IL NERO
CORO CHE SI ALZA DAVVERO, PER TE

Portaci dove vuoi, siamo una curva in festa
Come un abbraccio noi, e ancora non ci basta
Ogni pagina nuova sai, sarà ancora la storia di tutti noi
Solo chi corre può, fare di te quello che sei.

JUVE, STORIA DI UN GRANDE AMORE
BIANCO CHE ABBRACCIA IL NERO
CORO CHE SI ALZA DAVVERO, SOLO PER TE
E' LA JUVE, STORIA DI QUEL CHE SARO'
QUANDO FISCHIA L'INIZIO
ED INIZIA QUEL SOGNO CHE SEI

JUVE, STORIA DI UN GRANDE AMORE
BIANCO CHE ABBRACCIA IL NERO
CORO CHE SI ALZA DAVVERO
JUVE PER SEMPRE SARA'

JUVE, STORIA DI UN GRANDE AMORE
BIANCO CHE ABBRACCIA IL NERO
CORO CHE SI ALZA DAVVERO
JUVE PER SEMPRE SARA'
JUVE, JUVE PER SEMPRE SARA'
JUVE, JUVE PER SEMPRE SARA'

Greo (törölt) 2008.02.26. 14:00:19

miért az Inter telt ház előtt játszik!? még ugyse hogy vezeti a bajnokságot akkora hézagok vannak a stadionban közvetitéskor hogy csak na

IronRock 2008.02.26. 14:01:49

Az olasz bajnokság nem attól halt meg, hanem hogy a Juve mellett elmeszelték keményen a Milan-t, a Fiorentina-t, meg a Reggina-t (igaz, ők nem tényezők). Így tkp. az Inter és a Roma privát versengésévé vált a Serie A, mert a többiek a pontlevonás vagy a kizárás miatt nem tudtak érdemben beleszólni a bajnoki címbe.
Amúgy meg volt gazdasági és nézőszámbeli visszaesés, de míg az olasz bajnokság megsínylette ugyan, de túlélte a Juve száműzetését, addig a Juve aligha élné túl, ha duzzogásból most kivonulna....

Greo (törölt) 2008.02.26. 14:04:30

Az Öreghölgy mindent túlél a Lovagjaival együtt

Romanista 2008.02.26. 14:09:02

benito az inter drukker én meg májköl dzsekszon vagyok.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 14:13:27

Én spec. magasról letojom, hogy az Inter hány ember előtt játszik, kivéve a holnapi napot! Forza Roma!

pitbaccardi 2008.02.26. 14:17:22

hoppá! megmondtam ugye, hogy a juve olyan mint a fradi. és íme itt egy példa a drukkerre, aki szerencsésen rátalált az olasz alteregóra.

calcio_di_rigore 2008.02.26. 14:18:34

popp, jajj... A Juve hazai nézószáma ebből egy kis szelet... Szerinted mikor van több néző: ha a Juventus érkezik bármely csapathoz, vagy ha az Empoli (nem bántásból, szimpatikus csapat)? Miért volt az, hogy tavaly a B-liga nézettségi csúcsokat döntött? És akkor itt ezt le is zárnám, mert azért konkrét számokról már nem vitatkozok.

IIsten 2008.02.26. 14:18:43

először is kuss legyen a juve-na!. örüljenek, hogy itt lehetnek. igazából valami járásiba kellett volna visszasorolni őket, seria-zs vagy mittomén mi, szóval a libalegelőre. bár az is igaz, hogy hiányzott tavaly is ez a bunda-banda, mert mégiscsak az egyik legnagyobb csapatról van szó, de az igazság mégiscsak a libalegelőn van. és bár etikátlan, én is jókat mulatok, mondván: lám-lám megtapasztalják milyen is az élet a másik oladlon... de nem hinném, hogy csalásról lenne szó, csak a már többször emlegetett "inkább a juve ellen ítélek kétes szituban" dologról.
a zinter meg egy bohóccsapat. ezzel a gárdával még a nagyanyám is bajnokságig vinné őket, pedig már nem él szegény..
(édes IIstenem, essenek ki a bl-ből, hogy ujjal mutogatva röhöghessek)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 14:36:14

calcio-di-rigore: az utóbbi megjegyzésed teljesen jogos!

kukonyalori 2008.02.26. 14:59:44

most már télleg elég ebből a Juvés rinyálásból. Más csapatnak eszébe nem jut levelezgetni, meg bojkottal fenyegetőzni. Pedig nem hiszem, hogya calcio történetében csak a Juvét érte méltánytalanság, sőt...
Más csapat a b-ből feljutva seggét verdesné örömében a 3. hellyel. Télleg vissza kéne venni az arcból.
Ami, meg a magyar bajnokságot illeti, nem két éve döglött, hanem alsóhangon is 20.

Forza Roma, Forza Lupi!!!

bundipapa 2008.02.26. 15:15:53

Egy messze elottem szolohoz csatlakoznek...Az jogos, hogy mostansag sokan sokat fujnak a Juve ellen. Viszont ez az idei "alulszereples" nem csak ezen mulik. Nemcsak a birokkal kene valamit csinalni-es ezt most minden csapat neveben-hanem a Juventusnak is sokat kell meg javulnia. Viszont a Juve szi az Juve sziv...ugyhogy ha nem is megy ugy a szeker,ahogy kene: FORZA BIANCONERI!!!

UI:bocsi,de ezen a tetves gepen csak angol billentyuzet van fent...

Gabez 2008.02.26. 15:21:13

_benito: elbeszélünk egymás mellett, utoljára erre reagáltam: "rendben, mester, majd figyelek." no mindegy

A szitkozódás már javában megy ;)

pitbaccardi 2008.02.26. 15:41:06

juve szív! na most borultam fel a székkel :DDDDD

rexford 2008.02.26. 15:43:14

Rangon aluli, szánalmas ez a levelezgetés. Nem most kellene rinyálni, hanem tavaly kellett volna vinni tovább az ügyet a bíróságra, de ahelyett kussban elfogadták a büntetést. Vajon miért?

BruceWayne 2008.02.26. 15:59:21

calcio: persze, mivel őket utálják a legjobban, itthon is egy kisebb csapatnál a Fradi elleni meccsre mennek ki a legtöbben mivel nagyobb dolog őket megverni mint a reac-ot....
a nézőszámhoz még annyit kedves forza tomika, hogy ez rendőragyonverős szurkolólelövős téma elég erősen megnyírbálta a nézőszámot az utóbbi 2 szezonban, sokáig csak bérletesek mehettek be a stadionba (azt nem tudom hogy ez ma is így van-e), sok csapat szurkolótáborát idegenbe el sem engedik, ezek fényében jó hogy nincs teltház sehol, de a botrányok előtt is a Milánói nézőszámok (mindkét "felében" a városnak) magasan verték a juve átlagnézőszámát, pedig ott két nagycsapat is jut egy város lakosaira. mondj már még egy csapatot az európai - mondjuk - top10-ből, ahol egyáltalán felmerült hogy kisebbre kell venni a stadiont mert nincs kihasználva?

amúgy itthon is a fradi közvetítési jogai érik a legtöbbet, de szerintem az emberek többsége teljesen jól megvan nélkülük két éve....

calcio_di_rigore 2008.02.26. 16:24:04

Nerazzuri, tökmindegy, ha azért mennek ki mert utálják őket, akkor is megveszik a jegyet, ergo pluszbevételt generálnak (egyébként vannak egy páran akik azért mennek ki mert imádják őket, bármily meglepő).
Persze, van bajnokság Juve meg Fradi nélkül is. Meg Milan és Inter nélkül is lenne. Csak milyen...

papercut 2008.02.26. 16:27:03

Nemtudom, hogy csak én vagyok e ezzel így de ha agyam Googlejébe beütöm a csalás+olasz foci kulcsszavakat, nekem a Milánt dobja ki,Berlusconistul, én-vagyok-az-elnök-nehogy-mán-lecsukjanak-adócsalásért...

Count Adyn 2008.02.26. 16:29:31

-Levél íródik vélt vagy valós sérelmek miatt, csak nem fantáziálnak 2 eltiltott bíróval.
Következmény:
-Utólagos eredménymódosítás kizárt kb, akkor mi értelme a levélnek? Hogy a jövőben esetleg fair bíráskodás legyen a meccseken.
-Ez jó lenne mindenkinek? Igen.
Tehát volt értelmes sírni. Ennyi:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.02.26. 17:06:13

Kedves első hozzászólásom után szólók.
1. Couto keze a feje és a kapu közt volt, ha "véletlen" nem ér bele gól, és nincs miről beszélni.
2, a 11es csak az x-re lett volna elég utána még kellett lőni egy gólt, persze ezt is elfelejtették.

A corradiféle műesésekből 12 egy tucat.

+ "drdugo. Pont az az inter nem keveredett bele a botrányba aki 15 éve nem nyert semmit."

bakker ha botrány részese lett volna szted, nem kellett volna nyernie egyáltalán valamit? Pont ez bizonyítja hogy nem volt benne.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 17:13:25

Great Cornholio:
1. Lehet, hogy nehéz fölfogni, de csak a szándékos kezezés számít szabálytalannak.
2. Egy lélekben összetört 10 emberrel játszó csapatnak passzíroztatok be még egyet.
3. A Corradi felvágásáért tizit kellett volna adni!

mujure 2008.02.26. 17:21:02

1. Hatalmas respect a Toro szurkolóinak, haláli ez a szöveg:D:D:D
2. Nevetséges, hogy a Juve képes ezért leveleket irkálni, _benito teljesen igazad van azzal a bizonyos megcsaltadacsajodmostkussolj hasonlattal, a Juve csak húzza be fülét-farkát, és küzdjön kettőzött erővel.
3. talán a bírók pont azért nem adják meg nekik a kétesebb szitukat, nehogy meg legyenek vádolva a csalással
4. az interesek tényleg ne szóljanak egy szót se! természetesen nem ezért vezetik a bajnokságot, messze ők a legjobbak, sajnos...
5. csakazértismindörökké: FORZA JUVE!!!!!!!!!!!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.02.26. 17:25:40

Popp, nehéz felfogni, hogy nem.
És ha a védő áll mint a riói jézusszobor, széttet kezekkel, de nem "akar" a labdába érni akkor nem 11-es? Nem akarom megkérdezni, hogy normális vagy-e, mert kimoderálnának.

szferi 2008.02.26. 17:27:37

"Lehet, hogy nehéz fölfogni, de csak a szándékos kezezés számít szabálytalannak"

Ez melyik játék?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 17:28:40

cornholio, inkább fejezzük be, mert nem látsz az elfogultságtól!

ASRM 2008.02.26. 17:29:45

Roma szinpatizánsként nyilván elfogult vagyok a kérdésben,de. A Serie A-ban van három "nagy csapat" (a Roma nem tartozik közéjük, nem is fog soha), akiknek az attitűdje, hogy minden eszközt megengedhetnek maguknak a végső győzelem érdekében, elsők az egyenlők között vagy mi. Ez most a Juventusnál jelentkezik elég brutális formában, gáz, szomorú stb.. És lesznek olyan bírók, akik engedni fog a nyomásnak a jövőben, akaratlanul is.

lodoktor 2008.02.26. 17:54:53

a lodoktor sem tudja a rigoveszt orvosolni.a lenyeg az hogy a juve nem egy bajnokit nyert meg biroi segedlettel, amig a moggi uriember tartotta a gyeplot a kezben.

kukonyalori 2008.02.26. 18:24:40

Nem tudom, mi az, hogy aJuve gyengén szerepel: Juventus 24 13 8 3 44-21 +23 47
24 meccsből 3 zakó egyáltalán nem rossz az X egy kicsit sok. De még ezzel a teljesítménnyel normál esetben simán esély lehetne a bajnoki címre. Másrészt év elején még az ment "csak" bl-t érő hely kell. Most meg megy a mien szarok vagyunk és/vagy csalnak a bírók. Írjunk levelet fenyegetőzzünk. Télleg olyan ovodás dolog ez. Apaaa elvették a búgócsigámat, brühühü. Mondom más csapat a seggét a földhöz veregetné örömébe, főleg a B után. Még egyszer vissza kéne venni az arcból, és a játékkal foglalkozni.

Ui.: Remélem ma este győz a torro.

Forza Roma, Forza Lupi!!!

giacinto 2008.02.26. 18:51:24

Juve-Siena meccsen salihamidzic góljáról mi a vélemény? az is benne van a levélben? meg a Catania elleni kamu tizit is írjátok ám bele!

Count Adyn 2008.02.26. 18:55:51

Vices azért olvasni hogy ugyanazokat a dolgokat ismételgetik az emberek:D Már nem is fárasztom magam inkább semmiféle kommunikációval e témában mert nincs értelme, mindenki szajkózza a saját betanult szövegét kb:) Én ezt inkább nem teszem már^^

bög 2008.02.26. 19:01:17

. Lehet, hogy nehéz fölfogni, de csak a szándékos kezezés számít szabálytalannak.


de most frankón, ezt hol hallottad?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.02.26. 19:04:25

Poppo, én ismerem a szabályt, és te nem látsz az irigységtől.

rizla 2008.02.26. 19:24:08

kérdeztem már, megkérdezem újra: hogy segíthetik az intert a bírók, ha folyton emberhátrányban játszanak? egy ajándéktizi nem akkora értékű, mint +1 ember.. meg ha jól tudom, ellenük is fújnak büntetőt, csak az ellenfél nem lövi be. most ezzel mit lehet csinálni?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.02.26. 19:42:35

rizia, a bírók gátolják meg , hogy belőjék a 11-est az internek. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 20:31:36

Ok-ok, nem fogalmaztam elég pontosan. Én erre a kéz keresi a labdát, vagy a labda a kezet Puhlsanyii szabálymagyarázatra céloztam, mely alapján , szerintem, nem volt tizi F. Couto megmozdulása. Cornholio tesa, igen szerintem jó pár pontot hozott az Inter bírói segédlettel (azt nem mondom, hogy szándékos csalással). De ez már tökmindegy , ha táblára nézünk kilenc pont az előnyötök, de holnap estére remélem már csak hatpontos lesz. Egyébként , ahogy nézem nem tudjuk egymást meggyőzni az igazunkról, úgyh elélcelődhetünk még a téma fölött öt napig, de én a magam részéről lezártam a témát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 20:37:31

egy kívántos esti Juve vereség után viszont tán tudnánk egyaránt örülni.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.26. 20:45:58

Semmi extra, egy kis bűvésztrükk meg Hollywood, színház, politika, sportpolitika. Senki ne higgye, hogy ezt bárki is komolyan gondolta Torinóban.

Gigli betört a tizenhatoson belülre, feldobta magát és most kérdően néz a spori felé. Ha fault volt, ha nem, meg kell próbálni.

Arról nem beszélve, hogy a Juve részvények értéke drasztikusat csökkent az utóbbi időkben, mint sportvállalkozás, mindent meg fognak tenni a felemelkedés érdekében. Mindenki pont ezt tenné a helyükben - Inter, Milan, Roma. Valószínűleg a többiek is, csak az nem lenne hír.

kukonyalori 2008.02.26. 22:28:46

Nos, Juve tábor ez is csalás volt?

calcio_di_rigore 2008.02.26. 22:31:51

Palladino gólja miért is volt les? Ősszel ugyanilyen gólt rúgtunk, akkor a fejesek szerint szabályos volt (Torino játékosról került elé a labda, mint most). Amúgy volt egy igéretes helyzete a Torinónak, amit tévesen állítottak meg lesen.

kukonyalori 2008.02.26. 22:45:29

calcio_di_rigore
Láttad a közvetítést, akkor azt is láttad, hogy a visszajátszásnál behúzták a vonalat. Ezek szerint a beadás pillanatában Palladino egyértelmű lesen volt.

drdugo 2008.02.26. 22:48:08

Mondjon le a Juve! Elcseszték a tuti kötésemet.
Harmatgyenge volt ez a játék, semmi fantázia, szellemesség, váratlan húzás...
Még a pontrúgások se jöttek össze.
Azért a Torinot mindig megverték hazai pályán, még a gyengébb időkben is.
A legtöbb játékos katarsztrofális teljesítmény nyújtott.
Hehe, Pavelnek megint rendesen eldurrant az agya:)
Torino súlyos viszont, hányadik ikszük volt már ez? :D

calcio_di_rigore 2008.02.26. 22:51:04

1, Nem volt beadás, lövés volt.
2, Toro játékosról került elé a labda.
3, Ezt elsőre is leírtam, akkor is érthető volt.

Romanista 2008.02.26. 22:53:46

calcio_di_rigore: ez akkor is iksz. és ennél jobb sehogy se volt a Juvéba ma ha levonom az összes ellenérzésemet.

calcio_di_rigore 2008.02.26. 22:58:04

Persze, hogy iksz. Egy derbibe ez mindig benne van, ősszel is csak a végén dőlt el.
Ami viszont baj, hogy a hétvége óta nem tudtunk mit kitalálni a bekkelés ellen. Remélhetőleg a Fio nem így fog játszani.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 23:03:14

drdugo, azért Commotónak is kijárt a sárga a könyöklésért. Egyébként az a Toro kapufa igazán bepattanhatott volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.26. 23:06:09

Calcio, a Fio nyerni akar majd ellenetek is (az is háromesélyes meccs lesz), Rómában is nyíltan játszottak. Tényleg nem tudja valaki mennyire súlyos Mutu sérülése?

rexford 2008.02.26. 23:18:52

Szalagszakadás, egy hónap.

halareaal 2008.02.27. 00:24:33

ilyen körülmények közt nem is értem, hogy tudott az olasz foci ilyen sikereket elérni az elúltévekben. bár az is igaz, ennek kb vége, a legjobb játékosaik kiöregedtek vagy túlhaladtak pályafutásuk csúcsán, a klubcsapatok közül egyedül Kaká 8be kerülése tűnik reálisnak, és sztem az ebn se jutnak már döntőbe se. de majd meglátjuk. az viszont biztos, h az érintett felek közül az Internek vmi nagyon bekavar, hogy ilyen gyengék a blben, a Juve meg eleve nem tudna most versenyezni az európai elittel.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 07:34:34

hala, szerintem kár még temetni az olasz futballt. Nyilván nem kerülte el a figyelmedet, hogy az U21-es Eb-ken mindig jól szerepelnek, az ő edzőik (meg a hollandok, még mielőtt...) a legkeresettebbek a világon, mert taktikailag magasan a legfelkészültebbek. Azt se feledd, hogy Roma épp ellenetek várja előnyben a folytatást (Danielle De Rossi 25 évesen már a világ legjobb védekező középpályása) és ahogy a mostani formátokat nézem, bármi lehet a Bernabeuban is. Egyébként az is benne van a pakliban, hogy kiesenek a halálcsoportból az EB-n, de az is , hogy hazaviszik ezt a kupát is.

the real 2008.02.27. 09:08:32

popp, ne add fel. A szabály így szól (kiemelés tőlem): "A labda kezezése azt a SZÁNDÉKOS cselekedetet jelzi, amikor egy játékos a kezével, vagy karjával kerül érintkezésbe a labdával. A játékvezető a következőket vegye figyelembe:
- A kéz mozog a labda felé (nem a labda a kéz felé)
- Az ellenfél és a labda közötti távolság (váratlan labda)
- A kéz helyzete nem szükségszerűen jelenti, hogy ez egy szabálysértés."
bög és szferi kedvéért: A LABDARÚGÁS játékszabályai 2007/2008, 12.pont

Gabez 2008.02.27. 09:24:34

"calcio: Amúgy volt egy igéretes helyzete a Torinónak, amit tévesen állítottak meg lesen."

Bezony, az 5. percben, amikor két toro vihette volna Buffonra a pettyest 20 méterről, védők visszamozdultak a les miatt, ez tuti gól lett volna, 500 %os ziccer. A torino állítólag már fogalmazza a levelet :-)

d3vnull 2008.02.27. 10:49:32

popp : "Nyilván nem kerülte el a figyelmedet, hogy az U21-es Eb-ken mindig jól szerepelnek"

Az Uakárhányas dolgokon mi is jól szoktunk szerepelni, erről ennyit :):):)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 11:20:39

the real, köszi! Azért nem visszakoztam teljesen: "Én erre a kéz keresi a labdát, vagy a labda a kezet Puhlsanyii szabálymagyarázatra céloztam". Csak gondoltam , ha ilyen nagy hanggal osztanak, talán tudnak valamit, én meg nem ismerem pontosan a szabálykönyvet. Mondjuk az kicsit gyanús volt, hogy az Interéért bármire képes nagy cornholio állította, hogy pontosan tudja a szabályt , de nem idézte, hanem inkább lehülyézett meg a nickemmel élcelődött (nem mondom, hogy baromarcú a srác, mert kimoderálják). Tanulság: nem mindig annak van igaza, akinek nagyobb az arca!

sh4d0w 2008.02.27. 12:25:23

calcio_di_rigore:

1. Tökmindegy, hogy lövés, vagy beadás, a labda elrúgásának pillanata számít.
2. Az, hogy beleér egy játékos, nem számít labdaelrúgásnak.


Más: sokan emlegették itt a Catania elleni Juve-meccset; nem az volt az a mérkőzés, amikor Del Piero könyékkel orrbaverte a mellette tornyosuló hátvédet? (Ez sem első, hanem csak második szándékra sikerült...)

halareaal 2008.02.27. 16:58:03

popp:

"Danielle De Rossi 25 évesen már a világ legjobb védekező középpályása"
na, azért ez egyelőre finoman szólva sem igaz, majdhogynem vicc. a Real ellen valóban ő volt a legjobb, lehetséges, hogy ebben a szezonban ő a Roma legjobbja, de attól ilyen túlzásokba ne essünk. a vbn nem alkotott semmit, élete következő legfontosabb megpróbáltatása valszeg a tavalyi bl (lett volna). asszem 1 olasz kupa és egy szuperkupa győzelmet könyvelhet el eddig, legalábbis amiből télleg kivette a részét.
egyébként nem akarom temetni őket, hanem azt mondom ritka nagy erőre vall, amit az elmúlt 2 évben produkáltak, de sztem ehhez hasonlót most egy ideig nem tudnak majd alkotni. az utánpótlás meg bármennyire is jó, Tottit, Cannavarot, Nestát, Del Pierot, később meg Pirlot és Gattusot nem fogják tudni pótolni egy ideig.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 17:10:27

hala, De Rossinak a vébén volt egy buta könyöklése az USA ellen a második meccsen (addig kezdő volt), asszem csak a döntőre térhetett vissza, akkor is csak a hosszabbításban játszott. A tizit meg úgy beverte (a léc alá), mint paraszt a bablevest. Hétről-hétre nézem a Róma meccseit, majdnem mindig úgy játszik, mint ellenetek. Így továbbra is tartom, hogy jelenleg (ebben a (per)pillanatban:) ő a világ lejobb vkp-ja. Nem a trófeái (bár világbajnok), hanem a játéka alapján az, még ha szerinted majdhogynem vicc is.

halareaal 2008.02.27. 17:27:38

popp, sztem csak erős kijelenteni vkire h a világon a legjobb, 1 szezon alapján. az h a legjobb formában lévő, az más tészta, bár vannak még, akik most is olyan szinten játszanak, mint ő, sztem (Cambiasso, Essien, Fabregast ha idevesszük pl. Makelele és Gattuso meg mindig, ha pályára lépnek:P)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 17:50:23

Halareal, ebben talán igazad van, egy szezon alapján túlzás kijelenteni, hogy valaki a legjobb, de De Rossi már tavaly is nagyon jó volt. Az általad felsorolt arcok, valóban nagyszerű focisták, sőt Fabregas egyre kevésbé védekező és egyre inkább karmester. Én viszont ha megengeded elfogult vagyok De Rossival, bocs :).

halareaal 2008.02.27. 18:02:35

én meg félek, nehogy túl nagyot alkosson a Bernabeuban:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.05. 09:12:31

lippi, ezt sajnos át kell fogalmaznod barátságosabbra.
süti beállítások módosítása