Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 21. forduló

2008.02.23. 13:47 heinrich

Csak roppant nehezen bírjuk ki, hogy ne idétlenkedjünk a huszonegyes szám kapcsán, de biz Isten megtesszük. Kiesési és salátás-tálat is befolyásoló derbikkel érkezik a Bundesliga, ami nem a magyarok fordulója lesz, sokkal inkább a Werderé, akik jóleső nyöszörgéssel, oder vérmérséklet szerint kéjes kárörömmel nyugtázhatják majd, hogy a környéken lévő összes csapat goromba módon hullajtja a pontokat a hétvégén. A német csapatok egyébként komolyat taroltak az UEFA-ban, ebből is látszik, hogy csak a top bajnokságok képesek ellenállni a germán hordáknak.

Bochum – Hannover 2-1
Európa, vagy a senki földje felé mozdul el a Hannover? A szokásos péntek esti meglepetések bűvkörében égve mi hazai győzelmet orrontunk, bár külön facsarja a szívünk, hogy éppen Husztiék fungálnak majd ugródeszkaként a Bochum számára, akik a kiesés látszatát is kerülni szeretnék. Újabban amúgy egész meggyőzően alakítják a középcsapatot. Hecking bandája meg egyelőre fülsértően hamisan játszik, az évben még nyeretlenek és az eddigi stabil hiányzók mellett most a mi fiunk is valószínűleg hiányozni fog izomsérülése miatt, úgyhogy legalább tőle nem kell majd tartani Lastuvka portásnak, akit bizony a kritika mérgezett nyilai döfködnek mostanában. Egy lepkére most is jó lehet, de majd Sestak kisegíti.

Bayer 04 - Schalke 04 1-1
Két mámoros csapat igaz derbije, a S04 a BL-ben fojtotta bele a tüzet a sárkányokba (a klub 100. kupameccsén 50. sikerüket hozták), a Bayer meg az UEFA-ban igazította el a Galatát a szeméttároló irányába egy kövér ötössel (jutalmul a HSV ellen folytathatják). A tét a dobogóra való felkapaszkodás, tekintve, hogy a Hamburg a BM-hez látogat, de erről később. Mindkét csapat fogékony a szélsőséges produkcióra, akár egy meccsen belül is, ezért a gólarány lehet majd három-három is, de az ikszből nem engedünk. Amúgy is az a sejtésünk, hogy nem különösebben fogja bántani egymást a két gárda.

Frankfurt – Werder Bremen 0-1
Farfekvéses lesz a gyerek, de császármetszéssel világra segíti majd Dr. Diego. A sasok ellen mindenki húzza a száját, keményebbek, mint egy fagyott grillcsirke és e mellé kényszeres egyenlíthetnékjük van. Feszesen tolják végig a szezont, hátuk mögött a Bundesliga gyermeke, a ligában harminc éve edzősködő Funkel áll és mindig kitalálja, hogy lehetne legalább egy pontra szert tenni, hogy minél előbb összegyűljön a szezonra tervezett 45 egység. A Brémát viszont nem hagyja majd nyugodni a tudat, hogy mi van, ha esetleg a HSV... de erről majd később. A formával nincs gond, négy-nullás összesítéssel söpörték ki a Bragát az UEFA-ból, ráadásul Schaaf mester kegyeiből Diego pihenhetett is.

Wolfsburg - Hertha BSC 0-0
Püff neki, még egy meglepetés. A berliniek, ha nem is szemet gyönyörködtető amit csinálnak (ehh, a legfinomabban szólva), arra feltétlen képesek, hogy kinyírják, tönkretegyék és megalázzák bármely csapat játékát. A farkasok meg hiába meneteltek eddig, ilyen szintű tankcsapdákra nincsenek berendezkedve, amúgy sem valami acélosak a Volkswagen Arénában.Raffael is túl van a sikeres debütáláson, szóval az ő kenyerét sem vesszük el kilátástalan döntetlennel.

Stuttgart – Karlsruhe 3-1
No, ez nem a magyarok fordulója lesz. Egyébként ezt is a meglepetés kategóriába soroljuk, hiszen ebben a szezonban mindig az, ha a svábok valami értelmes játékkal rukkolnak elő. Márpedig most így lesz, de magyarázatként csak holmi megérzésekkel tudunk előhozakodni, és bízván bízunk benne, hogy Veh egész héten az üres kapus lövéseket, meg a ziccer rávezetéseket gyakoroltatta a srácokkal, akik tíz lehetőségből jó, ha egyet ki szoktak használni. Arról nem is beszélve, hogy sokszor lehetőségük sincs, azokból vannak a komoly zakók. A meccset az elején kell eldönteni és a kapukirúgásokból is betalálni, mert egyébként könnyen úgy járhatnak, mint a Schalke a masszív kontragép KSC ellen.

Dortmund – Rostock 3-2
A hasonszőrű (értsd: hátsó fertályban tanyázó) csapatok ellen kínkeserves meccseket játszanak Petricék, de idén legalább elől bőszen termelik a gólokat. A meccs játékvezetője az a Herbert Fandel lesz, akinek ténykedés mellett eddig jobbára BVB sikerek születtek, bár ha ebben kell bízniuk, az már régen rossz (pedig a klub honlapja komolyan gondolja), mi inkább Klimowitzot szólítjuk fel, hogy járuljon a közösségi urnához, és legalább két dugóval jelezze, nem csak kenyérpusztító a bányászok háza táján.

Arminia Bielefeld – MSV Duisburg 2-0
Jaaaj, szegény Duisburg. Egyre kehesebb formában a zebracsorda, egyedül Ailton rendelkezik megfelelő zsírréteggel, de ezt maximum a kispad bánja. Nem mintha a hazaiak különösebb veszélyt jelentenének az ide tévedő vendégekre, de egy-egy meccsre azért képesek felszívni magukat, és ha komolyak a szándékaik a bentmaradást illetően, valamint nem akarják végletesen lejáratni Michael Frontzecket, akkor itt az idő meghallani a csatába hívó harsonákat. Csak nehogy összekeverjék a végítéletet jelzőkkel. Meg aztán a csúnya őszi pofonért is illene elégtételt venni.

Nürnberg - FC Energie Cottbus 4-0
Szegény embert Cardozo is húzza. Hiába álltak a bravúr küszöbén a Benfica ellen, egy perccel a vége előtt megpattanó (még ez is) lövéssel egyenlítettek a portugálok, így Mintaléknak nem kell tovább vesződniük az UEFA kupával, így teljes mellszélességgel az abszolút kiesési derbire koncentrálhatnak. Ehhez a legrosszabb tanácsadót, de olykor hasznos segítőtársat, a pusztító dühöt kell rászabadítani a múlt héten Merkel által tovább devalvált Cottbusra. Az elsőre kicsit túlzottnak tűnó gólarányt pedig a két csapat közti egyéni képességekre alapozzuk, meg az őskori viccre, mely szerint eccer ki kell neki gyünni.

FC Bayern München – Hamburger SV 2-2
Meglehet, nem illik ilyesmit tippelni egy élvekoncolás után (BM – Aberdeen 5-1), de mi mégis megtesszük Az UEFA kupa csütörtöki meccsén teljesen valószínűtlen gólszerzői lajstrommal hozta a kötelezőt a Bayern, úgy is mint Lucio, van Buyten, Podolski kettő (!) és van Bommel (!!). A játékukba sem igen lehetett belekötni (bár ha nagyon erőlködnénk, azért menne), legfeljebb nem vesszük teljesen komolyan, mert a skótok valami olyan kerge csürhére emlékeztető játékkal rukkoltak ki, amit nemzetközi szinten ritkán látni. Hitzfeld ezt kulturáltabban fogalmazta meg, avagy többé-kevésbé vagyok csak elégedett, mert mai ellenfelünknek klasszissal szűkösebbek a lehetőségei, mint nekünk. Mindig van hely a javításra. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez alatt a duplázó Podolski csapatba kerülését érti-e, vagy a rangadóra még megkapja Miró az utolsó sanszot. Ha lennénk olyan okosak, mint Steevens a túloldalon, akkor szívesen beszámolnánk róla, milyen meglepetéssel készül a Hamburg, de csekély értelmünk ezt nem teszi lehetővé. Meg aztán az is lehet, hogy semmilyenre, hiszen a HSV bír a legstabilabb felállással a ligában, már-már a Milant idézik ebből a szempontból. Igen, tudjuk, hogy ezúttal van der Vaart hiányozni fog, de Zidan még mindig élvezi a bizalmunk és talán a díszcsatár Guerrero is villan majd egyet. Ha nem így lesz, akkor majd jól beégünk a lightos elfogultságunkkal, és az egészet ráfogjuk Ribéryre.

 

16 komment

Címkék: német bundesliga h beharangozó üveggömb bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr95349631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bezuhov. 2008.02.22. 12:22:31

Ribéry és Zé tuti irigykedve nézte a lelátóról az 5-1et, s gondolom azért vasárnap szeretnének valamit pótolni ;)
Arról meg ne is beszéljünk, hogy Podolski most igen csak fel van spanolva. Emellet ott van a "gólínséggel megvádolt" Klose, akit már biztos idegesít hogy mostanában csak ő nem parádézik. :DD
Summa summarum: a bajoroknak most nagyon ott van a fonal, szerintem lendületből lelépik a HSV-t.
Egy online-sörbe fogadok!

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.22. 12:25:55

Tartom! _benito úgy is jön nekem egy rekesszel Tevez miatt :D

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.22. 12:27:51

kicsigyerek, ne vicceljünk már... még tavasz sem lesz mire megnyerem a kocka sört!

Fekete Pákó 2008.02.22. 13:27:14

uh, az a "folytotta" elég durva a sálkés bekezdésben. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.22. 13:32:49

ez van, ha az ember nem fekszik le...

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.22. 17:51:45

uh, avagy hogyan ba***sszunk el egy komplett posztot

drani 2008.02.23. 11:16:15

gratulálok a pénteki meccs tippjéhez. sajnos most nem lett meglepetés

drani 2008.02.23. 11:22:38

a frankfurt -werder miért olyan egyértelmű? a bréma 9 idegenbeli meccséből csak 3at nyert. egyébként más oldalakon is 2est tippelnek.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.23. 12:57:54

Ó, messze nem egyértelmű, de a Werdernek most már nincs lehetősége variálásra, amit lehet azt hozni kell, főleg ha van rá sansz, hogy a BM pontot veszítsen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.23. 15:08:23

a Bayern-Hamburg 3-1 lesz. online sör tartva. Poldika egyet vállal most, pedig a kispadon kezd. de a 63. percben beállva is betalál.

Bezuhov. 2008.02.23. 17:28:55

Hát Diego világra segítette az 1:0-t, csak éppen a rossz oldalon :DD

Na emberek most figyelni...innentől nyúlik a BM, egészen a szezon végéig .. talán 15 pont alatt megússza a liga ;))

spangol 2008.02.23. 20:11:34

Eddig három telitalálat, szép munka H.
Reméljük a széria kitart holnapig :D

Kyrgiakosnak meg már kijárt egy hasonló, csak azt sajnálom, hogy nem Pasanen dobta be magát!

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.24. 20:47:51

Kiváló tisztelettel inkasszálnám az e-söröket :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.24. 21:21:42

dupla vagy semmi?

aki eltalálja a Schalke-Bayernt, két sört kap. na? na?

Bezuhov. 2008.02.25. 16:23:43

bakker...mindig így járok ha fogadok! ;@
A jövőben inkább hanyagolom, mert még a végén elqurom a bajorok bajnoki címét. ;))

Heinrich! egészségedre! :)
(szerencséd, hogy a hamburgi igazi olasz-német csapat)
süti beállítások módosítása