Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Bundesliga, 20. forduló

2008.02.16. 22:24 heinrich

Hannover 96 – FC Bayern München 1-1
Ha lehet hinni a statisztikáknak, akkor Husztiék örülhetnek majd holnap, hiszen ilyentájt módszeres verésben részesítik München fiait. Ilyentájt, azaz húsz évente, mivel a két nyomorúságos sikerük (azt hiszem nyugodtan használhatjuk a mumus jelzőt) ’68-ra és ’88-ra datálódik. Ezen kívül még annyi jó hírrel tudunk szolgálni a hazaiaknak, hogy a francia gyalogkakukktól nem kell majd tartani. Ellenben pozitív előjelű invázió a BM öltözőben: visszatér Kahn, Sagnol, Bommel és Buyten is – akár mindannyian a kezdőbe. Ez egyedül a belga esetében lehet meglepő, de nem az, ha tudunk Demichelisnek az Aberdeen ellen összeszedett vádlisérüléséről, márpedig mi mindig mindent tudunk. Igaz, néha rosszul.

Most akkor két mondat arról, miért nem szeretjük igazából Hitzfeldet. Lássuk a nyilatkozatát  a hétvégi meccs kapcsán. Védekezés, védekezés, (... bla-bla), a középpályásoknak és a csatároknak (!) is többet-jobban kell védekezni, (...) tíz százalékos javulás kell, hogy ne kapjunk gólt (...) hátul szervezettebben kell játszanunk. Hiába is teszünk százmillió eurót ilyen felfogás mellé, nem jön ki több, mint jobb gólarány a Werder ellen, három győzelem az utolsó kilenc bajnokin és két nyert meccs nemzetközi szinten, abból az egyik irtózatos mázli – mindezt alsó-középkategóriás csapatok ellen. Igen, erről már sokadszor esik szó, de Doll után ez az új vesszőparipám, Ottmar felett szép csendben eljárt az idő. Hazai oldalon Brdaric és Jankov továbbra is sérült, Sergio Pinto, aki roppant szimpatikusan küzdötte be magát a kezdőbe viszont eltiltás miatt nem lesz pályán. Nem úgy Ismael, akit ex-Bayernesként mindenképp a kezdőbe jelölnénk. A Hannover otthon mindenkit képes lenyomni, már ha éppen méltóztatnak szétszakadni (ehhez nem mindig fűlik a foguk) és a húzóembereknek jó napjuk lesz. A Hecking által favorizált 4-2-3-1 miatt elméletileg fölényben lesznek a középpályán, ha nem lesz rajtuk úrrá a jaj-istenem-a-Bayernnel-játszunk bunkerépítő fóbia, akkor egy pontra minimum jók lehetnek.

Hamburg SV – Bochum 3-1
A Pirosnadrágosok laza hármast gurítottak Zürichben az UEFA-ban, de mivel semmi sincs ingyen, ezért Rafael térdszalagjával fizettek. Helyette a friss Afrika kupa győztes (nem keveset tett az ügyért) Zidan játszhat majd. Boateng és Castelen szintén kihagyja a fordulót (sérültek), de nem lesz ott Tim Atouba, akivel kicsit tele lett már a HSV vezetők töke, és eltiltották a klub összes edzéséről és három évre a közügyek gyakorlásától, mert késve talált haza Ghánából - a háttérben alkohol delíriumról hallani. A HSV-nek illene már összekapni magát és leverni az elmúlt fordulók porát valakin. Mondjuk egy erre kapható, szeszélyes kiscsapaton.

A vendégek tulajdonképpen örömmel jöhetnek, lévén a HSV öt meccse nyeretlen, ellenük meg külön nem bírnak játszani, utoljára nyolc éve gyűrték le Kollerékat. Ott van a tarsolyukban a Werder konca, biztosnak tűnő helyen pöffeszkednek a középmezőnyben, mehet a kard-ki-kard csata a kikötőben. Kis szépséghiba, hogy Bechmann nem lesz velük, helyette a józan életű Epalle kezdhet, akit nem csábítottak világi hívságok az Afrika kupán.

12 komment

Címkék: német bundesliga h beharangozó üveggömb bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr5342190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.17. 14:11:27

Herr Generalnak valóban elgurulnak már néha a gyógyszerei, habár nekem mindig ő marad AZ edző.

de sajnos motiválni már nehezen tudja a fiúkat és körülbelül annyit tud a meccs alatti és meccsek közötti hatékony szerkezetváltások, illetve a meccsbe cseréléssel hatékonyan belenyúlás rejtelmeiről, mint Kiszel Tünde a Rowenta termékeiről.

egyébként meg a Hannover alaposan el lesz ..csázva.

agymosott 2008.02.17. 15:09:58

hannover-bauern: síma hazai. 4-1

agymosott 2008.02.17. 15:15:37

ja és hiszti dupláz

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.17. 15:16:10

Hármunk közül már valakinek biztos hazajön a tippje :D

Eddig agymosott vezet a Wolfsburrgal

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.17. 15:40:57

ha már tippverseny:

Hannover-Bayern: 0-3
G:Toni (2), Schweinsteiger
(Huszti egy sárgalappal véteti észre magát a második félidő derekán, a hajrában le is cserélik)

Hamburg-Bochum 2-2
G: VdV; Olic ill. Auer; Ono

agymosott 2008.02.17. 16:01:42

na, hát VdV tuti nem fog betalálni a bochumnak.

mondjuk nélküle is hozni kéne a meccset a hamburgnak, dehát a jóisten tudja, a brémát is leverték idegenben ezek a nyavalyások. legyen 1-1;
olic-sestak

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.17. 16:16:29

jogos, VdV tényleg sérült. Guerrero lövi a másik HSV-gólt.

agymosott 2008.02.17. 18:51:42

gratula a találatokhoz

2008.02.17. 19:22:38

Khm. Hannover-Bayern 0-3 Luca, Luca, Luca. Auswärtsieg.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.17. 20:00:41

Szolgálati közlemény: megkérjük mócsing kartársat, hogy az einstandolt üveggömböt szolgáltassa vissza. Együttműködését köszönjük.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.17. 20:03:18

szolgálati közlemény II, felkérem heinrich kartársat, hogy ha már gép előtt ül, valamelyik p2p szolgáltatást vegye igénybe

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.17. 21:49:21

na, kartársak, tippelhetek én a következő bundásliga fordulóra? :)

ha a bl-es postban is bejönnek majd a tippjeim, újra tippmixelni fogok és tönkreteszem a szerencsejáték zrt-t. illetve tönkretesszük, mert ti is tudni fogjátok. muhaha.

amúgy meg én Hitzfeld kartársat kérném meg, hogy Klose-t is hasonlóképpen értékeljük, mint bármilyen más játékost, vagyis amennyiben annyit tesz hozzá a meccshez, mint a padon se ülő, már eladott Karimi, próbáljunk ki más játékost helyette, mert ennek pozitív hatása is lehet. Miroval, már nem tudom mióta, csak többen vagyunk, Poldikának nagyon érik, hogy a kezdőben találja magát.
süti beállítások módosítása