Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Guru megmondja

2008.02.16. 12:28 Ryan O'Brien

Egy kis szünet után ismét itt vannak a jó tanácsok. Több lehetőséget sorolunk fel, legyen alternatíva a választásra. Reméljük sikeresek leszünk, mert a találataink az elmúlt hetekben a béka alsó fertálya alatt volt. Nem is indult jól ez a hétvége, a Wolfsburg alaposan megtréfált minket, viszont az Ajax Over 3,5 hozott valamit a konyhára, illetve a Salzburg győzelme is jól jött. Reméljük szombaton több telitalálatos szelvényünk lesz nekünk is, és mindenkinek, aki velünk játszik.

Alapvetően kupameccsre nem szoktunk fogadni. Most sem teszünk másképp. Az FA-kupát csak azoknak ajánljuk, akik nagyon biztosak magukban.

Az igazat megvallva nem szeretek a Bundesliga meccseire fogadni. Ez az a bajnokság, ahol minden meccsen bármi megtörténhet (még az angol másodosztály, a Championship is ilyen). Most mégis két összecsapásnál nem csak a papírforma, hanem a megérzés is azt diktálja, hogy behúzzam a tippek közé. Az egyik ilyen összecsapás a Hertha BSC-Bielefeld mérkőzés. A Bielefeld a legpocsékabb idegenbeli mérleggel rendelkezők egyike. A Hertha sem acélos, de legalább otthon nyerni szokott, még ha legutóbb ki is kapott. A berlini gárda vészesen közel van a kiesőzónához, és ha most nem nyer, ez a távolság tovább szűkül. A Bielefeld idén csak a Wolfsburgot verte idegenben, de már annak is fél éve, még az első fordulóban, azóta egy döntetlen Karlsruhéban és hét zakó. Ráadásul két alapember Kauf és Böhme sárgalapjai miatt pihen. Nem lehet más, mint hazai, 1,60-szoros szorzóval. A másik ilyen összecsapás a Werder-Nürnberg meccs, ami nagy valószínűséggel szintén hazai lesz, de mi inkább az Over 2,5-re hívnák fel a figyelmet. A Werder a liga leggólerősebb csapata, a kieső helyen álló Nürnberg sem panaszkodhat 1,15-ös rúgott gólátlagára, ha csak a szimpla papírforma jön, akkor is meglesz a 3 gól, a Nürnberg 10 idegenbeli meccséből 6-on mindig rúgott legalább egy gólt. Ha a tippünk beválik 1,50-szeres pénz lesz a jutalom.

Az olasz bajnokik közül négyet is kiválasztottunk, igaz kettőt a B-ligából. Az első a Parma Milan elleni mérkőzése, amelynél ragaszkodunk a vendég győzelemhez. Mielőtt bárki is fanyalogna, ne feledjük jó a Milan idegenben (a második legjobb). A Parma a hazai meccseit tekintve csak 12. a listán. A Milan eddig idegenben csak az Intertől, az Atalantától és a Palermótól kapott ki, egyaránt 2-1-re. A Parma december 16-án nyert legutóbb otthon, azóta két zakó. Ráadásul az 1,85-ös szorzó is elég csábító, hogy higgyünk a vendégek sikerében. A hazaiak sérültje Coly, eltiltottja Corradi és Parravicini, de vannak kérdőjelek bőven. A Milánban az előzetes szerint Kaká és Inzaghi fog kezdeni, Pato, Ronaldo és Seedorf viszont sérült. A Palermo döntetlent fog játszani a Calgari ellen. A szárd csapat megkezdte hosszú menetelését a bennmaradás kivívásáért és ennek nyomán három meccs óta nem kapott ki. A Palermo viszont mély gödörben van már hetek óta, utóbbi hat meccséből csak egyet nyert meg, a Livorno ellen otthon. A hazai csapatból Guana, Amauri és Miccoli fog hiányozni, vagyis 15 gól. Van esély a vendég pontszerzésre, ebben bízunk mi is. Ez 3,05-szörös pénzt érne. A B-ligás tippünk rögtön kettő is egyszerre. Egyrészt szentül hisszük, hogy a Rimini meg fogja verni a Grosseto csapatát. Az előbbi a 8. az utóbbi a 15. helyen áll. A Grossetonak idén idegenben 12 meccséből csak 4 döntetlenre futotta, a Rimini otthoni mérlege: 6-3-3. A Rimini utóbbi hat meccsét figyelembe véve, csak a táblázaton előtte állókkal szemben nem tudott diadalmaskodni (Pisa, Albinoleffe, Bologna). A Grosseto csapnivaló vendégmérlege mellett, a félidő végéig azért állja a sarat, 6 alkalommal döntetlenre állt. Ezért a két tippünk: 1., nyer a Rimini, vagy 2., a félidőben X, a végén hazai győzelem. Az előbbi 1,60, az utóbbi 4,00-szeres hozamot ígér. A másik B-ligás tipp, hogy a feljutó helyen álló Lecce simán veri, a 13 vendég meccséből csak 3 döntetlenre képes Avellino együttesét, 1,37-ért.

Két Primera División meccsel folytatjuk. A Real Madrid vendégsikerére és a Valladolid Mallorca meccsen az Over 2,5-re tesszük le a voksunkat. Inkább az utóbbit magyarázzuk meg. A Valladolid az eddigi 11 hazai meccséből csak hármon nem rúgott gólt, a Mallorca az eddigi 12 idegenbelin pedig csak egyszer. A két együttes elmúlt hat közös derbijéből ötön minimum három találat született. A Real győzelme 1,68-szoros, míg a Over 2,5-ös tippünk 1,95-szörös pénzt ígér.

A holland bajnokságról azt gondoljuk, hogy a NEC Nijmegen, amely harmadik meccs óta folyamatosan nyer és elindult felfelé a táblázaton, nem fog gondot okozni a kieső helyen tanyázó Excelsior legyőzése. Az Excelsior inkább otthon gyűjtögeti a pontjait, ráadásul a NEC-nek nagy lelki pluszt adhat a legutóbbi fordulóban, az AZ ellen aratott kiütéses győzelem. Nyerjen a NEC és mi is 1,65-szörös pénzt. A Willem-PSV összecsapáson azt gondoljuk, a két csapat minimum 3 gólt rúgni fog. Ez egyébként is jellemző a holland pontvadászatra, hiszen a szezon eddigi meccsein 3,12-es gólátlag született. A PSV idén egy mérkőzést leszámítva, minden összecsapáson a hálóba talált, sőt az utóbbi ötből a legutóbbit nem számítva, minimum kettőt. A Willem II nem túl acélos, a kiesés elkerülése ellen vív csatát, idegenben is csak két gólja van összesen, ezért azt gondoljuk, hogy Dzsudzsákék nagyon megszórják a tilburgi gárdát. Ha így történne, 1,70-szeres pénz lesz a nyeremény.

A francia bajnokságban két hazai siker egyaránt 1,90-szeres hozamot ígér. Az Auxerre-re fogadunk a Toulouse, és a Marseille-re a Paris SG ellenében. Az Auxerre erős odahaza és hagyományok azt mutatják, hogy rendre veri a Toulouse csapatát, amely utóbbi három meccsén kikapott vendégként. A Marseille remek formában van, míg a PSG bár veszélyesebb idegenben, nem valószínű, hogy a kikötővárosban gyarapítja pontjainak számát.

12 komment

Címkék: sportfogadás üveggömb szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr45341399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mook 2008.02.16. 14:21:26

ManUtd-Arsenal: fix 2-es.
(Figyelmeztetés: nem elfogulatlan tipp, de bejöhet :-))

Titi120 2008.02.16. 16:13:33

Parma-Milan:
"Ráadásul az 1,85-ös szorzó is elég csábító, hogy higgyünk a vendégek sikerében."

Lehet fogadóirodát kéne váltanotok.Expektnél vendéggyőzelem: 2,10
Azért ez már nem teljesen mindegy.

drdugo 2008.02.16. 18:28:42

a jo édes ........................................-át a Liverpoolnak.

minden bejött a mai lapomon, karlsruhe - leverkusen X, cottbus - dortmund 2, werder - nurnberg 1, celtic - hearts 1, chelsea - huddersfield 1 és ezeken a szemétládákon ment el minden. 130 ezret nyertem volna ha ezek a mocsok tetvek nem égetik le magukat hazai pályán.

mickeyknox 2008.02.16. 20:03:04

arsenal is beleszaladt a késbe. huh

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.02.16. 21:05:20

Kedves drdugo, a 'Pool téli eredménysorának ismeretében épeszű ember nem fogadna rájuk, pláne nem egy ilyen meccsen, úgyhogy magadra vess.:|

Amúgy ez a Rafalution úgy tűnik, teljesen elveszítette a lendületét. Van egy olyan sejtésem, hogy RB addig ülhet nyugodtan a padon, ameddig talpon vagyunk a BL-ben, de lehet, hogy az Americano kollégák várnak a szezon végéig...

mediumnasty 2008.02.16. 21:09:02

Az Arsenal veresége tök nyilvánvaló volt, sérülések és pihi miatt 7 kezdő hiányzott. A Liverpoolnak meg azért akármilyen vacak formában is le kéne győzni egy Barnsleyt szerintem, szóval együtt tudok érezni drdugóval.

Woland 2008.02.16. 22:54:16

mediumnasty,

egyértelmű volt ja, de csak a kezdő sipszó után!

gondolj bele hogy a ManU nem is nevezte Cé-t, Hargraeves-t és Giggs-t. Tevez meg a padon ült végig.
Hoyte (szegény árva angol) és Traoré nem PL-szint de nem az ő hibájuk hogy Wenger megvette/betette őket.

Múlt héten a Spurs és a City oktatta a teljes erősségű United-et Céstül, Tevezestül. (Sajna csak a City volt elég kegyetlen ahhoz hogy a másodikat is bevágja.) Úgyhogy annyi esélyt azért adtam volna az Arsenalnak mint a Barnsley-nak az Anfielden : )

Ennek ellenére százas voltam én is hogy nyer a ManU - de ez megint nem szimpla vereség az Arsenalnak hanem lórúgás a pofacsontra. A Liga kupa után itt is egy nagy rivális elleni megszégyenitő KO jelentette a véget. Ez nem hiszem hogy jót tesz a lelki világuknak az AC "BL" Milan előtt.

Na meg megint elszakadt náluk a cérna is: Eboué csak az egyik volt akit ki kellett állitani, Gallas is mehetett volna utána ugye Nani megrúgásáért, pl. Hihetetlenül hisztis egy csapat.

tb 2008.02.17. 10:28:03

ez a Nani ritka nagy köcsög mindenesetre, úgyhogy nem bántam, hogy Gallast nem állították ki (amúgy ki kellett volna)
olyan Nani, mint C. Ronaldo volt tavalyelőttig, öncélú patkány, aztán C. kinőtte többé-kevésbé, lehet, hogy Nani is kifogja, csak éppen tehetségben a bokááig sem ér Ronaldonak

cs_laca 2008.02.17. 12:19:37

Yeahhhhhhh!
Amit az Isten elvesz azt majd máskor visszaadja. Így is lett.

Fletcher: Hihetetlen lelkesen focizott, a Sir Alex mindig a nagy meccsekre rakja be, nem véletlenül. Tavaly a otthon a Milan ellen nagy részesedése volt abban hogy nyertek 3-2 re.
Anderson: Szerintem Fergussson eddígi legnagyobb igazolása. Még nincs 20 éves, de vmi hihetetlen labdaszerző képessége van, és meccsről-meccsre jobban passzol. Szerintem hihetetlen nagy tehetség, és Fergi kezei alatt igazán nagy futballista lehet.
Nani:A Manchesternek 2 C. Ronaldójavan, amikor az egyik pihen akkor a másik bevethető. Nani is szerintem van olyan jó mint Cé, vagy talán még jobb is lehet.

Ez a tegnapi csapat még nem is az igazán erős. Olyan érzésem mintha a fiatalok játszottak volna, és ez kellett az Arsenal ellen. Adebayorek nagyon fiatalok, és sztem a megfékezésükre szintén egy fiatal csapat kell, csak a tegnapi Manchesterben vmi több volt. Talán múlt heti City elleni zakó után Sir Alex leórdította fiúk haját, és egyúttal olyat mondhatott nekik amik kellőképpen inspiráhatja őket a továbbíakban.
Mindenesetre nem véletlenül mondta Sir Alex:
"Kapcsolják be a biztonsági öveket!"

d3vnull 2008.02.17. 14:35:44

Aha, és a menjunájtid a legnagyobb dolog azóta, hogy Han Solo lőtt először, mi? Azért ne szálljunk már el a pélópolírozásban.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.02.18. 12:16:51

just for the record:
12 tippből 5 volt jó -8,63egység
süti beállítások módosítása